Home » Artikelen » 135. Ontstekingen zijn uitstekend!

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

135. Ontstekingen zijn uitstekend! — 104 reacties

 1. Beste Mireile,

  ff iets anders dan ontstekingen, mijn man had heel erg slaap apneu moest al een masker dragen
  is door de MIR methode helemaal hiervan genezen, onze dank is groot !!!!

  liefs Anny

 2. Hallo Mireille,
  De MIR methode doe ik nu al een aantal jaren. Mijn hoofdhuid is minder schilderig op een enkel plekje na en eelt onder mijn voeten is afgenomen. Ik heb last van winterhanden en nu sinds 2 dagen opgezwollen vingers met name de rechterhand en roodheid ook wat warm. In de ochtend zijn mijn vingers stijver. Nu las ik in jouw artikel dat het ontstoken lichaamsdeel iets wil zeggen. Ik ben van plan langs de huisarts te gaan om het te laten onderzoeken maar kan de MIR methode hierin nog iets voor mij doen? Hartelijke groet !

  • Beste Margreet,
   Ga vooral ook naar de huisarts om het te laten onderzoeken, zodat je weet wat het is. Ja, in principe is je lichaam iets aan het aanpakken/wegwerken door middel van een ontsteking en dat is een goed teken. Vaak heeft de plek die aangedaan is, iets te zeggen. Handen bijvoorbeeld dat je iets niet te pakken krijgt, of dat iets uit je vingers is geglipt. Voeten of knieën hebben vaak te maken met dat je een bepaalde stap niet durft te zetten.
   Ik hoop dat je hier iets aan hebt.
   Groetjes, Mireille

   • Dankjewel Mireille voor je reactie. De huisarts kon zo geen oorzaak geven maar adviseerde paracetamol een aantal keren per dag en bij geen verbetering terug komen. Precies wat jij beschrijft in je artikel. De zwelling zit er nog steeds, is nu anderhalve week. Het liefst wil ik mijn lichaam nog de tijd geven om het zelf op te lossen in plaats van ontstekingsremmers. Met daarbij het blijven doen van de MIR Methode. Ook omdat ik besef dat ontstekingsremmers de symptomen bestrijden maar niet de oorzaak wegnemen. Anderen adviseren mij er nu iets aan te doen omdat het anders erger gaat worden.
    Wat je schrijft over betekenis van de ontsteking van de handen. Daar heb ik voor mezelf naar gekeken. Het kan te maken hebben met het verlies van onze hond vorig jaar en de gevoelens van maanden heen en weer geslingerd worden tussen hoop en vrees, onduidelijkheid, machteloosheid, verdriet, daarnaast veel ‘aan’ staan door zorgen voor’ etc. en uiteindelijk het ‘uit de handen glippen’. In deze periode voor mezelf vorm geven aan iets nieuws, ‘zichtbaar worden’ en het nog ‘niet weten’ van de vorm. Ik heb ook last van mijn linkerknie.
    Heb jij nog verdere tips voor mij ? Ik heb trouwens net ontdekt dat ik meer ‘mijn eigen waarheid’ durf te spreken en dat geeft rust! Bedankt voor al je goede werk en alle informatie middels de video’s! Ik verdiep me er regelmatig in en blijf zeker de MIR Methode doen! Liefs Margreet

 3. Wat als je.reumatoide.artritis hebt en de ontstekingen door het hele lijf gaan? Juist averechts reageert op medicatie. Geen effect alleen.maar last van de bijwerkingen? Waarbij het leven haast ondraagzaam voelt?

  • Beste Mariët,
   Dat de medicatie niet goed werkt, kan te maken hebben met onvoldoende vocht in het lichaam en/of zout. Zou je het werk van Dr. Lenkei en Dr. Batmanghelidj eens willen bekijken? Ik heb in 2 live webinars verteld over hun ontdekkingen over Water en Zeezout. Die webinars kun je hier vinden: MIR-Methode samen doen.
   Groetjes en sterkte!
   Mireille

 4. ik lees veel van ontstekeningen maar niets van lichen planus dat ook een ontstekening in de mond is en zeer vervelend, kan daar iets voor zijn?

 5. Ik gebruik altijd bij ontstekingen Hepar Sulfuris D6. Ooit advies van een homeopathische arts. Ik heb het altijd in huis en elke ontsteking ga ik ermee “te lijf”… Ik ben het met Mireille eens dat je ook naar de oorzaak moet kijken. Verkoudheid, holte ontstekingen, alles met Hepar Sulfuris en ik raad het iedereen aan. Een reiniging van je ontsteking. Maar ook, als het regelmatig terugkeert, kijken naar de echte oorzaak.

 6. Beste Mireille, ik heb vaak last van een blaasontsteking en daar volgt dan een prostaatontsteking uit met verhoogde PSA als gevolg. Bij het nemen van een MRI in 2017 en nu in september dit jaar heeft men wel een carcinoom op de prostaat gezien, er zijn geen metastasen vastgesteld . Dit is evenwel reeds van midden 2017 begonnen. Ik heb hiervoor dan gekozen voor een hyperthermiebehandeling i.p.v. bestraling of operatie. Ik heb dan recent opnieuw enkele hyperthermiebehandelingen gehad. Maar blijkbaar activeert dit dan telkens de blaas- en prostaatontsteking. Ik wordt ook opgevolgd door orthomoleculaire artsen. Wat is uw advies in deze. Groetjes, Henri

 7. Lieve Mireille. Ik heb een probleem: om een MIR begeleiding te raadplegen, ik ging naar Ninove, maar die dame is naar zee gaan wonen en die dame in Erpe kan er me niet meer bijnemen. Ik zou zo graag raad krijgen, ik heb een nieuwe heup moeten krijgen, verschrikkelijk tegen mijn zin. Nu heb ik zoveel last van de verdoving, zeg me AUB wat ik kan doen. Ook veel pijn om te. ontlasten, het lukt niet en dan kan ik niet meer zitten. Ik MIR nog dagelijks sinds 2014. Wilt u en kunt u me met u goede raad helpen AUB. PS: Mijn zoon is van de meeste verslavingen genezen,alleen nog roken doet hij.toch ook wat goed nieuws. Veel dank bij voorbaat. Oprechte lieve groetjes. Nelly ( Belgie)

 8. Hoi mireille,
  Heel goed artikel en een eyeopener voor mij.
  Ik ben gisteren voor de 3e x bij de dierenarts geweest omdat mijn hond een ontsteking heeft aan zijn poot die niet genezen wilt. Ik kreeg een hele zware antibiotica kuur maar ben na 1 tablet gestopt omdat mijn hond zo veel ging braken en niet meer wilde eten. Dierenarts vertelde dat als het over een week niet beter gaat er een foto gemaakt moet worden en waarschijnlijk zijn teentje er af. Terwijl ze niet een goed heeft gekeken, dat geeft me geen goed gevoel. . De mir methode doe ik zelf al een hele poos, ook bij mijn hond.
  Nu ga ik kijken of ik zijn pootje aan mag raken en dan de mirmethode kan doen . Dank je wel lieve mireille

  • Hi Mireille,
   Mijn dochter van 9 heeft al Bijna haar hele leven een hersenTumor in t midden van haar hoofd.
   Nu krijgt zij medicatie (trametinib) waarvan als bijwerking haar tenen ontsteken. Vooral haar linker grote teen.. wildvlees .. het wordt steeds heftiger. En ook pijnlijker maar medicatie stoppen is voorlopig geen optie.. heb je hier nog ideeen voor?
   Groetjes,
   Leonie

   • Beste Leonie,
    Je kunt dan het beste een MIR-Methode op Maat laten maken bij een MIR-Methode begeleidster. Om uit te testen waardoor die ontstekingen ontstaan.
    Veel sterkte voor jullie!
    Groetjes, Mireille

 9. Wauw, wat een goed artikel weer. Als yogadocente benoem ik regelmatig dat een ontsteking niet “iets slechts” is, maar dat het vernieuwing betekent. En wat vertelt je lichaam jou? Ik ben een groot fan van jouw werk. Dank je x

 10. Hallo Mireille, ik heb een ontstoken schaamlip. Waarschijnlijk haarzakje. Wat nu te doen.
  Ik heb dit ook al eens aan de anderekant gehad. Binnen twee a driedagen was het zogroot als een ei. De eerste twee dagen geen pijn en de derde dag, kon ik niets meer er aanhebben. Ben toen met spoed nog geopereerd.
  Nu is het nog klein.

  • Beste Marijke,
   Schoonhouden, ontsmetten, droog houden, veel meer kan je denk ik niet doen. Maar vraag het gerust ook aan je huisarts!
   Groetjes, Mireille

  • Beste Marijke,
   Ik weet niet of je dit nog leest.. maar heb hier zelf ook last van (gehad) en mijn moeder ook. Het heet Hydradentitis Suppurativa. Zo ontzettend pijnlijk! En belemmert je enorm in de dagelijkse dingen (fietsen bijvoorbeeld.. brrr). Aantal jaren vrij veel last van gehad, om de zoveel tijd weer een ontsteking ergens daar. Huisarts had er toen geen oplossing voor, (‘waarschijnlijk iets genetisch’) maar dacht wel dat roken het erger maakte, en scheren (wrijving, ingegroeide haartjes, huid dat toch wat beschadigt als je scheert). Echter, mijn moeder heeft zich daar nog nooit geschoren dus dat vond ik dan weer bijzonder. Bij mijn moeder was het vele malen erger. Het zijn niet alleen de haarzakjes, maar ook de talgkliertjes en zweetkliertjes.
   Wat mij op een gegeven moment opviel is dat ik elke keer als ik kip had gegeten zo’n ontsteking leek te krijgen. Toen ik het hier met mijn moeder over had gaf zij aan dat zij het idee had dat alle soorten vlees het bij haar erger maakte. Geprobeerd alleen nog biologische kip te gaan eten, dit hielp wel iets maar niet helemaal. Door de jaren heen heb ik ontzettend veel veranderd in mijn eetpatroon maar ook in mijn denkpatronen en heb ik aan trauma’s gewerkt. Wat betreft voeding, beperkt vlees & zuivel en in principe biologisch, zelden kip, wel (biologische) eieren, zo min mogelijk bewerkt voedsel en ‘meuk’ in voeding (ik ben bijvoorbeeld al zo’n 8 jaar niet meer bij de McDonalds geweest). Daarnaast ben ik parfumvrije wasmiddelen en wasverzachter gaan gebruiken en nooit toiletpapier met toevoegingen (geurtjes, kleurtjes). Heb nu veel meer innerlijke rust en kan stress beter managen. MIR methode (die denk ik o.a. geholpen heeft om mezelf toe te staan hulp te zoeken bij de trauma verwerking), EMDR, gesprekken.. Heb onder meer Eckhart Tolle gelezen en geluisterd, Deepak Chopra, Byron Katie, Dr. Joe Dispenza (super interessant!). Door de jaren heen heb ik mindfulness en meditatie steeds meer geïntegreerd in mijn leven, stukje bij beetje.
   Heel proces dus. Inmiddels heb ik er eigenlijk nooit meer last van (hoewel gewoon slecht natuurlijk, rook ik nog steeds.. wel ben ik overgestapt op tabak zonder extra toevoegingen, ik scheer ook nog steeds maar niet elke dag). Een hele enkele keer een beetje, en dan weet ik dat ik weer ergens onbalans heb in 1 van bovengenoemde gebieden. Mijn moeder, hoewel wel minder dan in die tijd, heeft wel nog met enige regelmaat last, maar zij heeft nog steeds beperkte innerlijke rust zullen we maar zeggen.
   Wat specifiek geholpen heeft kan ik niet zeggen maar ik denk zelf dat alles met elkaar samenhangt en werkt, fysiek, psychisch en emotioneel. Nummer 1 is denk ik toch wel de innerlijke rust. Van daaruit ga je ook andere, gezondere keuzes maken. Wat Mireille zegt klopt, veel meer kan je niet doen op het moment dat er zo’n ontsteking zit, wat ik nog wil toevoegen is om op zo’n moment geen strakke kleding te dragen en te zorgen voor zo min mogelijk wrijving. Ook absoluut geen synthetisch ondergoed (broeit) of broeken. Draag zelf voornamelijk ondergoed waarbij het elastiek niet in de liezen zit zeg maar (nog steeds omdat ik die eigenlijk prettiger vind zitten). Tea Tree heb ik ook wel geprobeerd, maar dat verstoorde bij mij de vaginale flora teveel. Evt de ontsteking en het gebied eromheen met (medisch) alcohol schoonmaken, maar ik deed dit niet als deze aan de binnenkant van de schaamlippen zat. Denk zelf dat het belangrijk is om de flora daar ook gezond te houden zeg maar (geen zeep!). Als ik scheer gebruik ik Neutral conditioner, die zit qua PH vrij dicht bij de PH van het vaginale gebied, verstoort dus zo min mogelijk- absoluut geen scheerschuim o.i.d.! Verder niet teveel aanzitten. Zodra de ontsteking openbarstte (ook geen pretje, ik weet het) probeerde ik zelf voorzichtig zoveel mogelijk de pus eruit te drukken en daarna spoelen met lauw water en voorzichtig droog deppen.
   Op mentaal/emotioneel gebied vermoed ik zelf dat het ook te maken kan hebben met vervelende seksuele ervaringen. Mijn moeder en ik hebben deze beide gehad. In de tijd dat ik echt vaak last had van de ontstekingen zat ik in een nare relatie waarin ik eigenlijk niet meer aangeraakt wilde worden door diegene.. Het was ook een tijd waarin ik ontzettend last had van Rosacea en daarbovenop kreeg ik op mijn hele gezicht eczeem (verstoppen, zoals Mireille schrijft, speelde daar zeker een rol, en tegelijk het gevoel van niet gezien worden). Inmiddels, na een hoop verwerking en leren andere, gezondere keuzes te maken voor mijzelf zit ik in een fijne gelijkwaardige relatie met iemand. De medici hebben in dat alles helaas eigenlijk niet zoveel voor mij kunnen betekenen, omdat ze alleen kijken naar het geïsoleerde probleem wat eigenlijk een symptoom is en je dus niets aan de oorzaken doet, en ze bijvoorbeeld niet mogen zeggen dat voeding een rol kan spelen. Alleen de huisarts die zei ‘misschien moet je een keer met iemand gaan praten’, ben ik nog steeds dankbaar..
   Het is een lang verhaal geworden maar wilde graag alles benoemen waarvan ik denk dat het geholpen heeft. Ik weet natuurlijk niet of iets hiervan op jou van toepassing is, maar wellicht heb je er iets aan (of iemand anders die dit leest). Het is echt ontzettend naar.. maar je kunt er vanaf komen! Heel veel sterkte en succes!

   Warme groet, Marjolein

   • Dank je wel voor dit verhaal. Mijn zoon heeft deze nare ziekte in zeer ernstige mate. Uiteraard voor mij een bron van zorg en verdriet. Ondertussen is hij arbeidsongeschikt, heeft regelmatig ontstekingen, veel pijn etc. En geen arts die het weet, zelfs niet bij de specialistische polikliniek in Groningen. Ook “alternatieve” oplossingen hebben tot nu toe niet geholpen.

 11. Hoi Mireille,
  Bij behandeling van een bepaalde plek schrijf je:hand op die plek leggen en met de andere hand over die hand strelen. Is er een reden waarom je niet direct op de plek zelf streelt? Dat zal niet op alle plekken kunnen, maar bij bijvoorbeeld keelpijn, wat ik nu heb, kan ik ook de MIR-Methode direct op mijn keel doen. Waarom zou ik dat dan via mijn hand doen?

  • Beste Dicky,
   Klopt wat je schrijft, hoor! Het is bedoeld om inderdaad niet op zere plekken te aaien. En let er altijd op dat je op blote huid aait. Bij de keel is dat meestal makkelijk te doen.
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

 12. Beste Mireille,
  Heb je tips voor mij om weer een normale nachtrust te krijgen?
  Vooral het in slaap vallen is een probleem.
  Ik lig soms hele nachten wakker en val tegen de ochtend in slaap.

 13. Dag Mireille,
  Ik heb al een tijd een peesschede ontsteking in mijn duim met als gevolg dat het een triggerduim is geworden. Vanmorgen heeft de chirurg in het ziekenhuis mij daar een injectie gegeven met corticosteroïden en een verdovend middel. Vraag is of ik, als ik de MIR methode nu gewoon doe, schade veroorzaak of de helpende werking van deze injectie negatief beinvloed. Want die corticosteroiden zijn natuurlijk namaak. Hoe kan ik dat het beste aanpakken?
  groet, roelfina

  • Beste Roelfina,
   Met de MIR-Methode zorg je ervoor dat alles wat er in en om jou heen gebeurt, verbetert. Dus ook ziekenhuisbezoeken. Blijf vertrouwen op je zelfhelende vermogen.
   En veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

  • Beste Annie,
   Je kunt daar de MIR-Methode voor gebruiken. Er zijn je al mensen voor gegaan die het syndroom van Tietze hebben kunnen verminderen of helemaal weg hebben gekregen. Lees bijvoorbeeld het ervaringsverhaal van Vabrum op de pagina over pijnklachten.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 14. Mireille,
  Ik heb een ontsteking aan een kies die al een wortelpuntbehandeling heeft gehad. Is niet meer te redden, volgens de tandarts moet hij eruit, en t.z.t. een implantaat. De arme kies is de eerste kies, de kies ernaast is jaren geleden getrokken om een soortgelijk verhaal. Even heb ik geloof ik geen zin om het meteen te laten trekken. Maar de ontsteking richt natuurlijk wel schade aan aan het bot. Wat te doen?
  Zsm trekken en daarna implantaat lijkt een oplossing.
  Maar ik zou graag zien of mijn lijf zelf die ontsteking nog te boven kan komen.
  Wat kan ik dan doen?
  Als het allemaal ontsteekt snel, kan ik natuurlijk altijd nog antibiotica, maar ook dat is niet fijn. En de kies laten trekken terwijl die ontstoken is nu, lijkt mij ook geen goede zaak, tenminste dat is mij tot nu toe altijd verteld.
  Help.

  groet, roelfina

  • Beste Roelfina,
   Blijf in overleg met je tandarts. Bij mijn weten kan antibiotica niet bij kiezen komen (maar weet ik niet zeker, dus vraag het na!). Je kunt het proberen met hand op je wang en dan je hand te aaien. En naar een MIR-Methode begeleider om te kijken of er nog een diepere oorzaak achter zit!
   Veel sterkte en ik duim voor je dat je kies nog behouden mag blijven!
   Groetjes, Mireille

   • Ik heb hetzelfde verhaal, doe wel trouw de MIR-methode. Heb wel mijn kies laten trekken, aangezien ik al ruim een half jaar een ontsteking had waarbij de troep naar buiten kwam. Deze ontsteking kwam ook regelmatig terug, had er nu geen pijn aan, maar werd ook niet beter. Mijn reden om hem te trekken en een implantaat te laten zetten: botvermindering in mijn kaak, op den lange duur kans op schade aan de hartkleppen én ik mocht geen bloed meer geven bij de bloedbank. Wel fijn Mireille, dat je laat weten dat er ook andere manieren zijn, maar soms moet je (in overleg) toch een andere keuze maken dan je had gewild.
    Dankbaar voor de MIR-methode blijf ik deze doen.
    Lieve groetjes, Ada

 15. Zulke interessante lectuur, ik kon niet ophouden met lezen, moet nochtans mijn huishouden op poten zetten, dringend, maar dit was veel te belangrijk. Ik heb al meer dan 2 jaar slijmbeursontsteking aan de Trochanter Major en ook een peesscheur daardoor, te lang mee door gewerkt, dus ook al een operatie achter de rug, en nu al 7 maand aan het herstellen. Alle dokters zegden dat ik mijn werk(zorgkundige in een rusthuis) nooit meer ga kunnen doen. Maar ik zet door en wil OOIT weer aan de slag gaan. Dit heeft mij goed geholpen, en MOED. Dank aan allen❤️

 16. Hallo,

  Ik wilde eens vragen of je ervaringen hebt met mensen die een oogontsteking van binnenuit hebben gehad en de MIR Methode hebben gebruikt.
  2 x keer heb ik een Uveitus gehad. En precies 1 jaar na elkaar.
  Eerste jaar in linkeroog en precies een jaar daarna op precies dezelfde tijd in mijn rechteroog. Ik heb diverse testen gehad in het ziekenhuis en verschillende keren bloed geprikt. Echter daar komt niets uit.
  Ik ben van mening dat het ergens vandaan moet komen, maar ik kom niet veel verder. Misschien heb je deze vraag weleens vaker gehad.

  Vriendelijke groet,
  Karin

  • Hoi Karin,

   Ik doe nu de vierde week van de MIR methode (voor de eerste keer) en heb ook een oogontsteking. Het is bij mij, denk ik, overbelasting (te veel turen naar een beeldscherm) en iets niet willen zien. Dus ik neem veel rust en kijk (met mijn innerlijke ogen) naar de oorzaak (beter gezegd: oogzaak)
   Beterschap!
   Annemarie

   • Hallo annemarie,

    Maar heb jij ook een ontsteking van binnenuit? Uveitus? Want dat is wel een heel verschil!!
    Je voelt je echt niet prettig en je moet prednison druppels nemen en antropine druppels.. Ik kan me niet voorstellen dat een oogontsteking goed is..
    Ik heb hele andere ervaringen..
    Ik ben nu voor de 2e week bezig en merk dat mijn lichaam wel aan het werk is!
    Ik heb van een osteopaat gehoord dat regenboogvliesontsteking een vorm van angst is.. Een gevoel dat je naar buiten iets uit wil schreeuwen..
    Kun jij je daarin vinden?
    Omdat je zegt dat je iets niet wil zien!
    En weet je wel wat dat is?
    Groetjes Karin

    • Ha Karin,

     Dank voor je reactie!
     Mijn oog is weer hersteld (na een weekje introspectie en oogdruppels van de huisarts..!). Ik heb het zo geïnterpreteerd: ik zocht/zoek nog vaak buiten mezelf naar oor-( en oogzaken!) en oplossingen. Doordat ik een week niet kon lezen en zelfs niet kon fietsen (en autorijden) ben ik nog meer ‘ naar binnen’ gaan kijken, en zie ik dat ik (een deel van) mijn missie verwezenlijken nog niet aandurfde. (vorm van angst om mezelf echt uit te drukken). Ik schrijf een boek (al jaren werk ik eraan) en weet dat het nu de tijd om het eindelijk naar buiten te brengen.

  • Beste mensen, vandaag [zaterdag] van 13.30 in de huisartsenpost gezeten ivm een flinke ontsteking aan mijn rechteroog.Vanmorgen belde ik met een Tante en ze raadde me aan toch naar een arts te gaan . De onsteking begon afgelopen zondag,dus 7 dagen nu. De dienstdoende arts gaf me : “Chlooramfenicol” antibiotica druppels. Nu ben ik vrij huiverig voor antibiotica omdat ik -begin 20 [1967] een hevige allergische reactie heb gehad van antibiotica. Ze zei dat de ontsteking zich kan uitbreiden naar mn andere oog. Zelf ben ik natuurvoedingskundige…..dit doet pijn! naast de pijn aan mn oog & bezorgdheid. Het ooglid is heel dik en ik weet dat het correspondeert met zenuwen en lever [ingehouden!boosheid]zo,n 4 uur gewacht…in de prille zon vandaag ,mindfullness, en enkele gesprekken gevoerd met andere wachtenden op het bankje. Om 17.15 kwam ik uit de apotheek en voelde dat ik deze druppels eigenlijk niet wil gebruiken. Kamille, vandaag “pas “begonnen met arnicatabletjes…hhhmmm eerlijk: Mijn activiteiten zijn druk en er ligt ook grote druk op mijn schouders. Eigenlijk had ik de hele dag achter de computer “gemoeten” dit werk ligt dus voor morgen en maandag. Moet dinsdagochtend vroeg af zijn. Enige paniek bevind zich van binnen….door deze ontsteking aan mijn ooglid is het zowiezo niet fijn achter de computer, maar ik dacht op de fiets aan deze pagina en vraag jullie advies: zal ik wachten met de antibiotica? Zal ik het wel gaan druppelen? Lieve groet, ingrid

   • Beste Ingrid,
    Wees niet al te bezorgd over antibiotica. Toen ik zo’n 10 jaar geleden ontstoken ogen had (allebei), was ik er wel blij mee. Je kunt de bijwerkingen weer behandelen met de MIR-Methode. Zie de video op de ‘Be the MIRror’-website. Verder was voor mij destijds de boodschap dat ik dringend iets ‘onder ogen’ moest zien en kort daarna heb ik een enorme knoop doorgehakt. Blijf zien dat ontstekingen goed zijn en dat je dus op de goede weg bent! En dat je nu wellicht ook iets ‘onder ogen’ moet zien.
    Sterkte!
    Groetjes, Mireille

 17. Hallo!
  Afgelopen week was ik bij de kaakchirurg n.a.v. ontsteking (niet pijnlijk) aan wortelpunt. Kaakchirurg heeft de wortelpunt eraf gezaagd. Ik vond het een behoorlijk heftige behandeling en 1,5 week dikke wang. Nu blijkt op een foto dat er nog 4 ontstekingen zitten aan wortelpunten van kiezen, die lang geleden een wortelkanaalbehandeling hebben gehad. Ik ben hier erg van geschrokken. Ik heb geen pijnklachten, maar heb vaak gehoord dat dit soort ontstekingen niet goed zijn voor je lijf en met name hartzakje. En mocht je geopereerd moeten worden, dan mag er geen ontsteking in je mond zitten. Ik moet over een half jaar terugkomen voor controle, maar ben benieuwd naar ervaringen van anderen.Ik heb geen idee of dit soort ontstekingen weer’vanzelf’kunnen verdwijnen. De MIR-methode heb ik in het verleden een tijd gedaan. En het klopt dat ik veel heb geslikt en op mijn schouders genomen. Afgelopen 2 jaar burn-out klachten gehad na pijnlijk afscheid van mijn werk. Het gaat nu weer de goede kant op.

  • Zelf ook jaren last gehad van ontstekingen. Veel wortelkanaalbehandelingen gehad en naar de kaakchirurg voor wortelpuntontstekingen.
   Sinds ik iedere dag 1 kop
   verse gemberthee drink, geen ontstekingen meer gehad.

 18. Heb al jaren last van artrose pijn in het duim gewricht.Ga hier voor na de Gyropractor .Zowel voor de rug als duim en hand .Geeft de MR methode die u beschrijft ook hier bij een pijn verlichting. Zou zeer goed van pas komen.

  Met vriendelijke groet

  Gerard

 19. Beste mireille,
  Ik ben nog niet lang vertrouwd met de mir methode, ik zeg ze sinds een week op. Ik geloof ook wel in de kracht van negatieve gedachten om te zetten naar positieve (affirmaties). Wat de mir methode betreft: hoe kan je onderbewuste de woorden en betekenis kennen. Vb meridianen, chakra en aura ben ik niet mee vertrouwd, hoe kan je onderbewuste dan weten waarover het gaat.
  Is misschien een rare vraag maar hier worstel ik nl mee.
  Mvg
  Carmen

 20. Beste Mireille,
  Ook ik heb vaak en veel ontstekingen, peesaanhechtingen (ivm heupslijtage) en nu ook in mijn hele mond tandvlees ontstoken. Volgens de tandarts moeten er in totaal 4 kiezen uit, wil het beter worden. Daar ben ik wel van geschrokken, kauwen is juist zo belangrijk voor een goede spijsvertering. Voor dit slechte nieuws kwam, was ik net met MIR begonnen (eigenlijk begonnen om koopverslaving los te laten). Ik merk zo veel positieve veranderingen, teveel om op te noemen. Daarom heb ik er vertrouwen in dat het met mijn tandvlees beter zal gaan en dat ik niet nog meer kiezen kwijt raak. En ja, het klopt wat je zegt over de plaats van ontsteking: ik heb de afgelopen jaren veel voor mijn kiezen gekregen en lange tijd op mijn tandvlees gelopen… Nadat die situatie voorbij was (ik had enorme restschuld van mijn huis, maar die is via de NHG kwijtgescholden, pfff) ben ik fysiek ‘ingestort’. Niet zo gek als je weet hoeveel jaren ik onder een zware last van arbeidsongeschiktheid, verlies van inkomen, verlies van huis, etc. heb gezeten. Ik heb me er altijd wel positief doorheen geslagen, maar toch merk ik nu dat ik ook heel veel had weggedrukt. Nu is dan die deksel eraf en komt alles eruit. Net nu ik het zo hard nodig had vond ik de MIR methode. Het is een complete alles omvattende methode, ik kan niet wachten tot mijn vier weken om zijn want ben erg nieuwsgierig naar het Be-the-mirror gedeelte. Lieve groeten van Elisabeth.

 21. Hallo Mireille. Mijn pijn van ontstekingen bij mijn artrose heb ik aardig in de hand en buiten de farmacie om, Brandnetelthee, varkensgrasthee en wietolie zorgen voor het voorkomen van ontsteking en geen warme plekken. Alleen bij belasting, ontstaat er een moeheid die zo beperkend werkt dat ik de helft van de tijd moet rusten. Weet jij iets om die vermoeidheid te lijf te gaan?
  Warme groet, Thieu

 22. Ik had ineens een pijnlijke teen, ik weet niet of het ontstoken was, het bot deed zeer, en ik heb er wel wat voltaren op gesmeerd, kon haast niet lopen,, maar na 3 dagen was het over,, hoe kan het zo snel? ik was er heel blij mee en nu ik dit zo las dacht ik, toch door het Mirren? vond het bijzonder.. denk dat het uiteindelijk toch wel erger was geworden als ik niks gedaan had,, ik ben nu drie maanden bezig maar blijf me verbazen..

 23. Beste Mireille, sinds 2 jaar doe ik regelmatig de MIR methode en mijn man ook. Wij voelen ons daar goed bij. Sinds 3 jaar kampt mijn man met aangezichtspijnen, ontstaan na het trekken van een kies. Afgelopen jaar heeft hij heel veel accupunctuurbehandelingen gehad en is de pijn enkele maanden weggebleven. Sinds november heeft hij er weer last van. Heeft weer zeker 6 accupunctuur beh. gehad maar die helpen nu niet meer. Heb je een advies voor ons. Hij wil niet aan de zware medicatie zoals anti depressieva of medicatie tegen evenwichtstoornis iets anders is er niet.
  Wij zoeken graag in de alternatieve sector.
  Gr.Marianne

  • Beste Marianne,
   Heeft je man al geprobeerd om de MIR-Methode op z’n wang te doen? En kent hij de EHBO van de MIR-Methode al? Die kan hij doen, zodra de pijnen beginnen. En anders een keer naar een MIR-Methode begeleider om te laten uittesten hoe het komt dat de pijnen niet minder worden. De EHBO kan je van de begeleider leren of op de ‘Be the MIRror’-website vinden, naast video’s over andere technieken en leerzame inzichten.
   Veel sterkte voor je man!
   Groetjes, Mireille

  • Hallo Marianne, ik reageer even op je berichtje over de aangezichtspijnen van je man. Een bekende van mij heeft, na jaren aangezichtspijnen in aanvalsachtige perioden, veel baat bij Cranio Sacraal Therapie. Ze moet het wel onderhouden: een aantal sessies per jaar blijft nodig. Zelf ben ik cranio sacraal therapeut, maar deze bekende heeft de sessies bij iemand anders ondergaan. Als je googlet op ncsv (Ned. Cranio Sacraal Vereniging) dan kun je een therapeut in de buurt zoeken. De MIR-methode zal zeker meehelpen en versterkt (naar mijn ervaring) in ieder geval cranio sacraal therapie en shiatsu-therapie. hartelijke groet.

  • Hallo Marianne,

   Naast de Mirmethode zou je man baat kunnen hebben met het homeopatische middel: Gelsemium D6. Het is een geweldig middel ter ondersteuning na virussen en de algehele malaise.
   Mijn Aangezichtspijn verdween al na twee dagen. Consulteer anders een homeopatische arts.
   Veel succes en beterschap.

 24. Dag Mireille,

  Ik ben nog niet bekend met de MIR-Methode.
  Ben ruim 4 mnd geleden geopereerd aan een kijk knieopereatie.
  Er zijn een aantal complicaties ontstaan.
  Nabloedingen in het slijmvlies, gevolg dat het grootste gedeelte moest worden dichtgeschroeid. Slijmvlies in de knie was/is erg onrustig. Afgelopen 10 december een injectie gehad het kapsel was behoorlijk geirriteerd.
  Mijn knie is nog stijf en buigen is moeilijk. Kan ik de MIR-Methode toepassen net zoals wat jij uitlegt bij een ontsteking.
  Alvast bedankt.

  • Beste Ina,
   Ja, je kunt de MIR-Methode proberen. Het is altijd afwachten wat het voor je lichaam doet, maar het is het proberen waard! Ja, je kunt inderdaad heel gericht de MIR-Methode op je knie doen. Heel veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 25. Hallo Mireille,
  de MIR-methode v.a. vorig jaar april tm augustus toegepast, eind september pijn in mijn schouders gekregen, ik was toen in Spanje.
  In augustus ook een tekenbeet gehad, antibiotica voor 10 dagen gebruikt. Terug in Nederland kreeg ik heftige pijnen in schouders en bovenarmen, heupen en dijbenen. De arts wil prednison geven, maar daar begin ik niet aan. Bloed op lyme laten onderzoeken, negatief, maar dat blijkt in Nederland toch niet te kunnen, daarvoor moet je dan naar België of Duitsland. Ze denken spierreuma omdat mijn bezinking 43 is en de eiwitten CRP 48.
  3 Jaar geleden is mijn man, zielsmaatje, overleden, denk jij dat dit ermee te maken heeft. De emotie komt soms omhoog. Ze zeggen je moet meer van jezelf houden, ik denk? dat ik dat doe, en dat ik leuke dingen moet gaan doen, maar als je alleen bent is dat moeilijk, momenteel ook niet de lust daarvoor, gelukkig heb ik 2 honden en ik ben blij dat ik die lieve schatten heb. Heeft de MIR methode ertoe bij gedragen, dat dit tevoorschijn is gekomen. Dat ik dit schrijf komt doordat ik je bericht over ontstekingen lees.
  Warme groetjes voor jou en iedereen, Miep

  • Beste Miep,
   Ja, ik denk dat het verlies van je zielsmaatje echt de grote oorzaak hier is. Misschien is het fijn om hierover te delen met anderen via Facebook? Daar is een besloten groep met allemaal mensen die de MIR-Methode doen en openhartig met elkaar praten.
   Misschien helpt artikel 73. ‘Eenzaamheid: gebrek aan verbinding’ je een beetje? Ik ben heel blij dat je je hondjes hebt, want die zullen je enorm veel troost geven! De schatten! Als mensen tegen je zeggen dat je meer van jezelf ‘moet’ houden, dan is het misschien toch wel iets om naar te kijken. En het terug vinden van je plezier en levenslust is denk ik nu je grootste uitdaging. Kijken wat jij fijn vindt om te doen. Misschien iets creatiefs? Waar je wilt zijn. Welk land.
   Heel veel sterkte en weer nieuw levensplezier gewenst!
   Groetjes, Mireille

  • Beste Carolien,
   Het basisprincipe is daarvoor hetzelfde, maar ik heb er nog onvoldoende goede informatie over om erover te schrijven. Ik studeer erop verder en hoop het nog voor de zomer te kunnen delen met je.
   Groetjes, Mireille

 26. Dag Mireille,

  Ik heb veel problemen met mijn maag, pijn, maagzuur ik gebruik nu even medicijnen maar wat kan ik er met de MIR-Methode zelf aan doen en waar staat het voor ,wat wil het lichaam mij vertellen en hoe versta ik het.

  Alvast dankjewel
  Marianne

  • Beste Marianne,
   Ken je de 6 weken begeleidingsmailtjes? Als je de MIR-Methode gaat doen, kun je je daarvoor aanmelden op de home-pagina. Je krijgt dan elke dag een kort berichtje in je inbox waarmee je de MIR-Methode beter leert begrijpen. Op de home page staat ook waar de MIR-Methode voor staat. Heb je de instructievideo gezien? Dan zie je al de ingrediënten van de 9 stappen en ga je zien waar je allemaal aan werkt. Maagproblemen heeft soms te maken met teveel zorgen maken, iets niet kunnen verteren.
   Ik hoop van harte dat de MIR-Methode je maag weer tot rust kan brengen!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

  • Hallo Marianne,

   Naar aanleiding van je lichamelijke klachten is het naar mijn idee een goed idee om glutenvrij te gaan eten en kokosnoot olie ( vet) op je glutenvrije boterham te smeren en gemalen kokos erover te strooien.
   Mijn man heeft meer dan 60 jaar buikpijn, maagpijn en naderhand ook zuurbranden gehad, maar sinds hij dit eet, nu ruim een jaar zijn al zijn lichamelijke klachten verdwenen.Een aanrader is het boek :
   Kokos Geneest van Bruce Fife,ND. Hierin staat alles goed en duidelijk beschreven. Ik wens je alle goeds toe en een goede gezondheid.
   Hartelijke groeten,
   Dimphy

   • Hallo Miep

    neem aub ook kennis van de wetten van Dr . Hamer !

    Dan krijg je een beeld van je ziekte verloop en vermijd aub reguliere cirquit !

    • Dank je wel Marc voor je reactie,
     Vandaag pas jouw bericht gezien, ooit heb ik dit eens gelezen van dr. Hamer, maar goed dat je het weer onder mijn aandacht brengt. Zo kreeg ik dit weekend (dat sluit aan op jouw bericht) ook een website door, erg interessant, want het heeft allemaal met trillingen te maken .http://claritasessentiae.nl/trillingenenfrequenties2.php
     Alles is trilling, wij en ook alle materie.
     Nogmaals bedankt, ben dankbaar voor alle hulp en reacties die ik mag ontvangen en misschien hoor ik nog wat je hier van vindt.
     Lieve groet, Miep

 27. Hallo Mireille,

  Ik doe de MIR-Methode al meer dan 2 1/2 jaar, heb ook de baby, kinder en tiener MIR gedaan. Ik heb zelfs een jaar lang iedere dag de MIR-Methode gedaan. Maar mijn reuma (zijn ook ontstekingen) zijn echt niet minder geworden. Ik heb al vanaf mijn 23e reuma en ben nu 63 jaar. Heb ook alle reuma middelen gehad of ik krijg veel bijwerkingen of ze werken niet, ben ook op het alternatieve gebied bezig geweest en met mijn voeding let ik op wat slecht is voor de reuma en bij een natuur arts onder behandeling geweest geen resultaat heb jij een idee wat ik nog verder kan doe?
  Vriendelijke groet Yvonne

  • Beste Yvonne,
   Ik denk dat je gewoon op de goede weg bent en het nog wat langer zou mogen blijven doen, als je het kunt opbrengen, tenminste. Zou je een keer naar een MIR-Methode begeleider willen gaan om het uit te laten testen of iets nog sterk blokkeert in je onbewuste? Je kunt ook naar de ‘Be the MIRror’-website gaan. Ben je daar al lid van? Dat is een educatieve, betaalde website. Daar staat een video voor ‘als de MIR-Methode niet werkt’ en ook voor het behandelen van de bijwerkingen van medicijnen. En om de medicijnen beter te laten afstemmen op jouw unieke lichaam. Als je geen lid bent, je kunt dit ook allemaal bij een MIR-Methode begeleider leren. Kijk maar wat voor jou het fijnst voelt.
   Veel sterkte en ik hoop van harte dat je binnenkort verlichting mag gaan voelen!
   Groetjes, Mireille

   • Hallo Mireille,
    Bedankt voor je reactie, ik ga door met de MIR en ga even kijken wat voor mij het beste voelt om te gaan doen
    vriendelijke groet,
    Yvonne

  • Hallo Yvonne,
   Jou stukje is voor mij ook heel herkenbaar, ik zit in hetzelfde bootje te dobberen .
   Groetjes
   Lynda

  • Heb je al enbrel of biologicals gehad? Dat is bij mijn reuma het enige dat werkt. Ik heb ook voeding en alternatief geprobeerd. Heb er alleen beschadigingen aan overgehouden. Reuma is net even wat ingewikkelder helaas…

   • Hallo Martine,
    Op een biologicals na heb ik ze allemaal gehad, maar die laatste durf ik niet omdat er kans is op hersen ontsteking
    bedankt voor je reactie
    Groetjes Yvonne

 28. Ik heb een ontsteking aan mijn gewrichten in mijn rechterwijsvinger.Hoe kan ik dat dan het beste behandelen met de MIR Methode?
  Vriendelijke groet van Irma

  • Beste Irma,
   Als je je vraag heel praktisch bedoelt, is het hand aaien ingewikkeld. Je kunt dan bijvoorbeeld je zere hand op je wang leggen, terwijl je met je andere hand aait. Het gaat om het huid-huidcontact en dat de focus van de heling op je wijsvinger is gericht. Ik zou zelf de wijsvinger tegen mijn lippen leggen en er dan overheen aaien, maar ik weet niet of jij dat fijn vindt om te doen.
   Kijk verder ook naar de wijsvinger. Daar loopt de dikke darmmeridiaan en dat heeft alles te maken met ‘niet los kunnen laten’. Misschien dat je een knoop moet doorhakken of iemand moet loslaten? Als je ernaar kunt kijken, kan je lichaam ophouden met die ontsteking maken. Heel veel sterkte, want het zal best pijnlijk zijn.
   Groetjes, Mireille

   • Mireille, dank je wel voor je snelle reactie. Ik vroeg me inderdaad ook af hoe je dan het best op de plek van je vinger
    kunt aaien. Ik ga je raad opvolgen.

    Vriendelijke groet van Irma en ook dank je wel voor deze methode, in mijn omgeving hoor ik diverse mensen die bij baat hebben bij jou methode.

 29. Goedemorgen Mireille
  Heb vanaf begin December veel last van nek en schouders , met name de linkerkant. De pijn straalt uit naar de linkerarm elleboog en bovenarm.
  vanaf vorige week maandag ben ik bezig met de 9 stappen.
  Er zit nu een zwelling .
  Kan ik dit als positief zien ?
  Met een vriendelijke groet Janny

  • Beste Janny,
   Ja, dat is in principe een goed teken. Houd het in de gaten en probeer eens te zien waar die nek- en schouderklachten aan de linkerkant vandaan komen? Heb je veel op je nek genomen? Teveel voor iemand gedaan? Over je eigen grenzen gegaan? Vertroetel je arm en geef het de rust die het verdient!
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 30. Nu ik vindt de ontsteking niet oke Ontstoken vingers en tenen rood blauwpaars nagels er af Loop nu 4jaar bij de Radboud reumatoloog en dermatoloog Van alles gehad kuren o.a prednison anthybiotica Nu tabletten die ze gebruiken voor malaria het gaat eindelijk wat beter .
  Maar er waren dagen dat het niet te houden was

  • Beste Anton,
   Ja, bij jou zijn de ontstekingen in een vergevorderd stadium en chronisch geworden. Absoluut pijnlijk en onprettig. Ik hoop van harte dat je op een of andere manier toch verlichting mag ervaren. Fijn dat de malariatabletten iets voor je doen. En misschien dat je ook de andere kant wilt onderzoeken, over het ontstaan hiervan?
   Ik wens je heel veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

  • Beste Anton, Ik heb toevallig vandaag op internet informatie gezien over Wierook-olie, ook wel frankincense-olie genoemd. Het zou helpen bij diverse kwalen, o.a. verlichting brengen bij reuma door de Ontstekingsremmende werking. Misschien heb je er iets aan, naast de MIR-Methode. Ik wens het je van harte toe.
   Minie

 31. In mijn studietijd heb ik geleerd dat er naast de 4 genoemde nòg een symptoom bij de ontsteking hoort, nl. “functio laesa”, vrij vertaald “de gebrekkige functie”.

  • Beste Fred,
   Ja, dat klopt. Die heb ik er niet bij gezegd. Dit kenmerk van ontstekingen is pas later toegevoegd door een andere wetenschapper. Het betekent ‘functie-verlies’ en het treedt op als de ontsteking al langere tijd actief is en niet oplost. Dan krijg je langzamerhand dat je de aangedane plek (elleboog, knie) niet meer goed kunt gebruiken. Maar dan ben je al veel verder van huis en onder toezicht van artsen. Ik had het er niet bij gezet, omdat ik mensen bewust wil maken van dat een ontsteking in eerste instantie een goed middel is van je lichaam om iets duidelijk te maken aan je, in de hoop dat mensen gaan zien dat het lichaam supergoed bezig is! Bij functieverlies zijn er al vele stations gepasseerd en heeft die persoon gedurende lange tijd niet naar het lichaam geluisterd.
   Dankjewel voor je aanvulling!
   Groetjes, Mireille

 32. Mooi artikel en duidelijk geschreven. En inderdaad, de westerse mens is een kei in het onderdrukken van ontstekingen!

 33. Bedankt weer Mireille 🙂 Inderdaad echt een eye-opener. Ik geef les en het is heel erg druk, ook vanaf het management. Benauwend en ik moet teveel praten. Nu dus keelontsteking en zere longen, stof tot nadenken.

 34. hi Mireille,
  ik pas sinds ruime tijd de MIR-methode toe en ben een heleboel dingen uit mijn vroege jeugd tegengekomen. Soms met plezier ens soms met pijn.
  Maar ik ben een fan van zelfheling geworden. Het klopt- het lichaam kan heel veel. Het is het punt, waar wij veel over onszelf kunnen leren! Hoe wij functioneren en hoe wij in deze wereld staan.
  ik heb soms nog schouderpijn, soms nog een knikkend knie, nu nog pijn in mijn linker duim en mijn tinitus is nog niet weg. Maar ik heb goede hoop, dat dit ook minder wordt.
  Danke dat jij zo enthousiast aan iedereen dit laat weten.
  groetjes Regina

 35. Ik wil er nog graag 1 aan toevoegen, nl. naast rubor, calor, dolor en tumor de functio laesie, de ….gestoorde….functie.
  Ik vind het ook prachtig zoals het lichaam doet, voor mij is …luisteren …en ernaar handelen het wachtwoord……

  • Beste Lammert,
   Dankjewel voor de toevoeging. Ik heb bij Fred (zie andere reacties) uitgelegd waarom ik die er niet bij had staan.
   Fijn dat je het herkent wat ik heb geschreven!
   Groetjes, Mireille

 36. Mireille ik heb nu een slijmbeursontsteking in mijn linker schouder. Ik heb dat gekoeld met ijs, lees nu je verhaal over ijs! Wat betekent de schouder Mireille? Is het de gal meridiaan die erover heen loopt? Ik heb al veel slijmbeursontstekingen gehad zowel links als rechts (schouder) En kan suiker de boosdoener zijn voor ontstekingen? Hoor graag je antwoord! Zonnegroet Mariëllle

  • Beste Mariëlle,
   Schouders is vaak dat je teveel draagt, teveel overneemt van anderen. De galblaasmeridiaan (frustratie), maar ook de dunne darmmeridiaan (in de steek gelaten voelen) en de dikke darmmeridiaan (niet kunnen loslaten). Dus het blijft een kwestie van kijken naar wat er in jouw leven speelde vooraf aan de pijnklachten. Teveel van iets is niet goed voor je. Kijk of je overdreven veel suiker consumeert. Teveel is niet goed voor je. Als je teveel suiker eet, ben je waarschijnlijk jezelf aan het troosten op een manier die niet werkt, dus misschien dat er verdriet speelt?
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

   • Ja Mireille dat klopt helemaal! Ik eet te veel suiker….het is een suikerverslaving. Ik ben nu 40 jaar en heb genoeg suiker in mijn lijf gehad. Ik wil er dan ook helemaal vanaf….zal best pittig zijn, want ik heb dit verslavingspatroon echt van mijn vader geërfd. DNA patroon!!! Ook lees ik het verhaal van B12 slikken en dat kan best waar zijn omdat ik een vegetariër ben. Ik ga B12 in mijn bloed checken. Dank je voor je uitgebreide antwoord Mireille!

  • Hallo Marielle, vorig jaar had ik voor de 2e keer een slijmbeursontsteking in mijn schouder. De eerste keer was zo’n 10 jaar geleden en daar heb ik een frozen shoulder aan over gehouden, waar ik tot op de dag van vandaag nog hinder van ondervind. Toen ik vorig jaar opnieuw een slijmbeursontsteking kreeg ben ik direct online gaan zoeken naar een alternatieve behandeling. Ik kwam toen terecht bij een artikel waar vitamine B12 gebruikt werd voor de behandeling van slijmbeursontsteking. Ik ben direct B12 gaan innemen en de volgende dag was de pijn al minder. Binnen een week had ik helemaal geen pijn meer. Het is belangrijk dat je de juiste B12 gebruikt. Zelf gebruikte ik Methylcobalamine van Solgar. Ik stuur je hierbij de link zodat je zelf kunt lezen wat je precies moet doen. http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/120316-slijmbeursontsteking-door-vitamine-b12-tekort.html
   Als het even kan zou ik wel eerst even je bloed laten onderzoeken op een tekort aan vitamine B12. Dus voordat je begint met het innemen van de B12. Maar niet wachten op de uitslag hoor, gewoon daarna direct starten met het innemen! Als je nog vragen hebt laat het me weten.

   • Dank je Anniek voor je antwoord. Ik ben vegetariër en dat zal best waar zijn wat je zegt. Ik ga het laten nakijken voor mijn B12. In het boek ‘Wat je eet ben jezelf’ van Dr. Gillian Mckeith staat ook als je gevoelige schouders hebt…B12 slikken. Dank je voor je inzicht Anniek!

    Zonnegroet Mariëlle

 37. Lieve Mireille dankjewel voor je mooie en duidelijke uitleg.Ik ben ruim een half jaar bezig met deze methode en het heeft mij al veel goeds gebracht. O.a. geen kalknagel meer, de beenvliesontsteking die heel heftig was en niets anders hielp heb ik door het mirren weg gekregen,met het eczeem aan mijn ringvingers ben ik nog mee bezig. Wel vaak heftige emoties gehad, maar toch doorgezet. Daarnaast heb ik 4 mensen enthousiast gekregen voor de MIR-Methode. Veel succes met je verdere studies voor de MIR-Methode. Liefs Emilia

  • Beste Emilia,
   Wat fantastisch dat de beenvliesontsteking over is! Wat moet dat pijn hebben gedaan! Goed gedaan! Ja, rustig doorgaan voor het eczeem. Ook dat gaat je lukken!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 38. Daag Ik heb kennelijk een slijmbeursontsteking, Ik ga op reis en vanwege de pijn in mijn arm die ik al ruim 3 maanden heb maakte ik me zorgen i.v.m. tillen der koffers.
  De dokter raadde mij een injectie aan. IK heb de bijwerkingen gezien en vraag Is dat nu een oplossing?
  Mijn homeopaat raad dit af!
  Adriaen van der Veen

  • Beste Adriaen,
   Je moet het helaas zelf beslissen of je injecties neemt of niet. Het kan tijdelijk de pijn verlichten en dat is fijn, maar het neemt de oorzaak natuurlijk niet weg. Jammer dat je koffers moet tillen, want dat je op reis gaat (ik hoop vakantie!?) is heel goed als je je arm rust kunt geven.
   Veel sterkte en vooral genezing gewenst!
   Groetjes, Mireille

   • foto laten maken zit waarschijnlijk vocht in
    met fysio gaat het weg
    toch maar een injectie nemen de homophaat kan dit ook

  • Hoi,
   Misschien wil je E. Dijk balsem proberen. Ik gebruik dit zelf ook bij syndroom van Tietze, ontstekking bij de uiteinden van de ribben. De mevrouw waar ik deze zalf haal heeft zelf slijmbeursontsteking en masseert deze een paar maal per dag op de pijnlijke plek, zij heeft inmiddels nergens geen last meer van. Het is te bestellen via S. Dijk te Eindhoven, tel 040 – 242 42 15, kost 9 euro per potje. En hij kan ook doorgeven of er evt bij je in de buurt een afhaalpunt is.
   Hopelijk helpt het en knap je snel op. En fijne reis,
   Vriendelijke groet, Willeke

   • Willeke, zou die zalf misschien ook helpen voor artrose in mijn duim en pols gewricht? Vooral met de wisselende temperaturen, weerverandering, vocht, is de pijn Veel erger. Thanks alvast…
    Gr. Ans Richter

  • Hallo Adriaen, lees even de reactie die ik bij Marielle de Boer heb geplaatst over slijmbeursontstekingen en vitamine B12. Fijne reis!

 39. Wow. Deze komt weer binnen. Heel duidelijk weer verwoord wat we eigenlijk wel weten maar door druk om ons heen maar blijven negeren. Dit sluimerde al een tijdje door m’n hoofd maar nu door je extra bevestigd. Dank je. En nu aanpakken door rust in te bouwen:)

  • Hai Loes,
   Jaaaaaa, goed van je! Rust in de tent! Ik wens je fijne heling! Ik zit ook al vaak te mijmeren dat het best fijn zou zijn als het Sanatorium weer terug komt, hi hi! Een heerlijk verwen- en rustoord.
   Groetjes, Mireille

 40. Hallo Mireille,
  Wij doen na een pauze van een jaar weer trouw samen 2x per dag de MIR-Methode. Na onze verhuizing had ik een eczeemplek op mijn duim, een blaasontsteking met wat wel leek als zenuwpijn door mijn hele lijf (auauau!) en nu een verkoudheid er overheen.
  Ik neem rust en heb ook de indruk dat oude patronen worden losgemaakt en losgelaten. Allemaal prima. Doorademen en erbij blijven.
  Blaasontsteking is op dit moment nog 15% (getest met de Biotensor), eczeem is bijna weg (ook mbv Cardiflor) en verkoudheid trekt al snel bij terwijl hier iedereen om me heen zeker 2 maanden doorhoest en grauw ziet…
  Dus dat is mooi.
  Ik vind echter nergens blaasontsteking specifiek terug in je klachtenlijst. Ik test rust rust rust… Dus dat volg ik.
  Heb je nog aanvulling daarop?
  Dan hoor ik dat graag!
  Verder fantastisch je methode, ook mijn schoonzus die in remissie is van kanker is er druk mee bezig. Ook voor hasr zo gijn om iets praktisch te hebben waar ze zelf iets mee kan!
  Dankjewel!!! Dikke knuf uit Saba ❤️❤️❤️

  • Beste Suchita,
   Wat super dat jullie in Saba de MIR-Methode ook in handen hebben, hoera! <3 Verspreiden maar! Blaasontsteking kan met onzekerheid te maken hebben en beslissingen nemen. Waarschijnlijk heeft het te maken met je nieuwe woonplek. Een verhuizing brengt veel stress met zich mee en onzekerheid om je weer thuis te voelen. Ik verwacht dat de blaasontsteking al aan het overgaan is. Hebben jullie daar cranberry’s? Die schijnen ook goed te helpen.
   Fijne rust en heling gewenst en doe je de groetjes aan je schoonzus van mij? Met veel geluk en een dikke knuffel! <3
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.