Home » Artikelen » 135. Ontstekingen zijn uitstekend!

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

135. Ontstekingen zijn uitstekend! — 78 reacties

 1. Wauw, wat een goed artikel weer. Als yogadocente benoem ik regelmatig dat een ontsteking niet “iets slechts” is, maar dat het vernieuwing betekent. En wat vertelt je lichaam jou? Ik ben een groot fan van jouw werk. Dank je x

 2. Hallo Mireille, ik heb een ontstoken schaamlip. Waarschijnlijk haarzakje. Wat nu te doen.
  Ik heb dit ook al eens aan de anderekant gehad. Binnen twee a driedagen was het zogroot als een ei. De eerste twee dagen geen pijn en de derde dag, kon ik niets meer er aanhebben. Ben toen met spoed nog geopereerd.
  Nu is het nog klein.

  • Beste Marijke,
   Schoonhouden, ontsmetten, droog houden, veel meer kan je denk ik niet doen. Maar vraag het gerust ook aan je huisarts!
   Groetjes, Mireille

  • Watje met verdunde teatree er tegenaan doen of in een inlegkruisje. Heeft al diverse mensen geholpen

 3. Hoi Mireille,
  Bij behandeling van een bepaalde plek schrijf je:hand op die plek leggen en met de andere hand over die hand strelen. Is er een reden waarom je niet direct op de plek zelf streelt? Dat zal niet op alle plekken kunnen, maar bij bijvoorbeeld keelpijn, wat ik nu heb, kan ik ook de MIR-Methode direct op mijn keel doen. Waarom zou ik dat dan via mijn hand doen?

  • Beste Dicky,
   Klopt wat je schrijft, hoor! Het is bedoeld om inderdaad niet op zere plekken te aaien. En let er altijd op dat je op blote huid aait. Bij de keel is dat meestal makkelijk te doen.
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

 4. Beste Mireille,
  Heb je tips voor mij om weer een normale nachtrust te krijgen?
  Vooral het in slaap vallen is een probleem.
  Ik lig soms hele nachten wakker en val tegen de ochtend in slaap.

 5. Dag Mireille,
  Ik heb al een tijd een peesschede ontsteking in mijn duim met als gevolg dat het een triggerduim is geworden. Vanmorgen heeft de chirurg in het ziekenhuis mij daar een injectie gegeven met corticosteroïden en een verdovend middel. Vraag is of ik, als ik de MIR methode nu gewoon doe, schade veroorzaak of de helpende werking van deze injectie negatief beinvloed. Want die corticosteroiden zijn natuurlijk namaak. Hoe kan ik dat het beste aanpakken?
  groet, roelfina

  • Beste Roelfina,
   Met de MIR-Methode zorg je ervoor dat alles wat er in en om jou heen gebeurt, verbetert. Dus ook ziekenhuisbezoeken. Blijf vertrouwen op je zelfhelende vermogen.
   En veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 6. Pijn in rechterborst bij Tietze syndroom en bij nek en tussen schouderbladen. Wat kan ik beste doen

  • Beste Annie,
   Je kunt daar de MIR-Methode voor gebruiken. Er zijn je al mensen voor gegaan die het syndroom van Tietze hebben kunnen verminderen of helemaal weg hebben gekregen. Lees bijvoorbeeld het ervaringsverhaal van Vabrum op de pagina over pijnklachten.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 7. Mireille,
  Ik heb een ontsteking aan een kies die al een wortelpuntbehandeling heeft gehad. Is niet meer te redden, volgens de tandarts moet hij eruit, en t.z.t. een implantaat. De arme kies is de eerste kies, de kies ernaast is jaren geleden getrokken om een soortgelijk verhaal. Even heb ik geloof ik geen zin om het meteen te laten trekken. Maar de ontsteking richt natuurlijk wel schade aan aan het bot. Wat te doen?
  Zsm trekken en daarna implantaat lijkt een oplossing.
  Maar ik zou graag zien of mijn lijf zelf die ontsteking nog te boven kan komen.
  Wat kan ik dan doen?
  Als het allemaal ontsteekt snel, kan ik natuurlijk altijd nog antibiotica, maar ook dat is niet fijn. En de kies laten trekken terwijl die ontstoken is nu, lijkt mij ook geen goede zaak, tenminste dat is mij tot nu toe altijd verteld.
  Help.

  groet, roelfina

  • Beste Roelfina,
   Blijf in overleg met je tandarts. Bij mijn weten kan antibiotica niet bij kiezen komen (maar weet ik niet zeker, dus vraag het na!). Je kunt het proberen met hand op je wang en dan je hand te aaien. En naar een MIR-Methode begeleider om te kijken of er nog een diepere oorzaak achter zit!
   Veel sterkte en ik duim voor je dat je kies nog behouden mag blijven!
   Groetjes, Mireille

 8. Zulke interessante lectuur, ik kon niet ophouden met lezen, moet nochtans mijn huishouden op poten zetten, dringend, maar dit was veel te belangrijk. Ik heb al meer dan 2 jaar slijmbeursontsteking aan de Trochanter Major en ook een peesscheur daardoor, te lang mee door gewerkt, dus ook al een operatie achter de rug, en nu al 7 maand aan het herstellen. Alle dokters zegden dat ik mijn werk(zorgkundige in een rusthuis) nooit meer ga kunnen doen. Maar ik zet door en wil OOIT weer aan de slag gaan. Dit heeft mij goed geholpen, en MOED. Dank aan allen❤️

 9. Hallo,

  Ik wilde eens vragen of je ervaringen hebt met mensen die een oogontsteking van binnenuit hebben gehad en de MIR Methode hebben gebruikt.
  2 x keer heb ik een Uveitus gehad. En precies 1 jaar na elkaar.
  Eerste jaar in linkeroog en precies een jaar daarna op precies dezelfde tijd in mijn rechteroog. Ik heb diverse testen gehad in het ziekenhuis en verschillende keren bloed geprikt. Echter daar komt niets uit.
  Ik ben van mening dat het ergens vandaan moet komen, maar ik kom niet veel verder. Misschien heb je deze vraag weleens vaker gehad.

  Vriendelijke groet,
  Karin

  • Hoi Karin,

   Ik doe nu de vierde week van de MIR methode (voor de eerste keer) en heb ook een oogontsteking. Het is bij mij, denk ik, overbelasting (te veel turen naar een beeldscherm) en iets niet willen zien. Dus ik neem veel rust en kijk (met mijn innerlijke ogen) naar de oorzaak (beter gezegd: oogzaak)
   Beterschap!
   Annemarie

   • Hallo annemarie,

    Maar heb jij ook een ontsteking van binnenuit? Uveitus? Want dat is wel een heel verschil!!
    Je voelt je echt niet prettig en je moet prednison druppels nemen en antropine druppels.. Ik kan me niet voorstellen dat een oogontsteking goed is..
    Ik heb hele andere ervaringen..
    Ik ben nu voor de 2e week bezig en merk dat mijn lichaam wel aan het werk is!
    Ik heb van een osteopaat gehoord dat regenboogvliesontsteking een vorm van angst is.. Een gevoel dat je naar buiten iets uit wil schreeuwen..
    Kun jij je daarin vinden?
    Omdat je zegt dat je iets niet wil zien!
    En weet je wel wat dat is?
    Groetjes Karin

    • Ha Karin,

     Dank voor je reactie!
     Mijn oog is weer hersteld (na een weekje introspectie en oogdruppels van de huisarts..!). Ik heb het zo geïnterpreteerd: ik zocht/zoek nog vaak buiten mezelf naar oor-( en oogzaken!) en oplossingen. Doordat ik een week niet kon lezen en zelfs niet kon fietsen (en autorijden) ben ik nog meer ‘ naar binnen’ gaan kijken, en zie ik dat ik (een deel van) mijn missie verwezenlijken nog niet aandurfde. (vorm van angst om mezelf echt uit te drukken). Ik schrijf een boek (al jaren werk ik eraan) en weet dat het nu de tijd om het eindelijk naar buiten te brengen.

  • Beste mensen, vandaag [zaterdag] van 13.30 in de huisartsenpost gezeten ivm een flinke ontsteking aan mijn rechteroog.Vanmorgen belde ik met een Tante en ze raadde me aan toch naar een arts te gaan . De onsteking begon afgelopen zondag,dus 7 dagen nu. De dienstdoende arts gaf me : “Chlooramfenicol” antibiotica druppels. Nu ben ik vrij huiverig voor antibiotica omdat ik -begin 20 [1967] een hevige allergische reactie heb gehad van antibiotica. Ze zei dat de ontsteking zich kan uitbreiden naar mn andere oog. Zelf ben ik natuurvoedingskundige…..dit doet pijn! naast de pijn aan mn oog & bezorgdheid. Het ooglid is heel dik en ik weet dat het correspondeert met zenuwen en lever [ingehouden!boosheid]zo,n 4 uur gewacht…in de prille zon vandaag ,mindfullness, en enkele gesprekken gevoerd met andere wachtenden op het bankje. Om 17.15 kwam ik uit de apotheek en voelde dat ik deze druppels eigenlijk niet wil gebruiken. Kamille, vandaag “pas “begonnen met arnicatabletjes…hhhmmm eerlijk: Mijn activiteiten zijn druk en er ligt ook grote druk op mijn schouders. Eigenlijk had ik de hele dag achter de computer “gemoeten” dit werk ligt dus voor morgen en maandag. Moet dinsdagochtend vroeg af zijn. Enige paniek bevind zich van binnen….door deze ontsteking aan mijn ooglid is het zowiezo niet fijn achter de computer, maar ik dacht op de fiets aan deze pagina en vraag jullie advies: zal ik wachten met de antibiotica? Zal ik het wel gaan druppelen? Lieve groet, ingrid

   • Beste Ingrid,
    Wees niet al te bezorgd over antibiotica. Toen ik zo’n 10 jaar geleden ontstoken ogen had (allebei), was ik er wel blij mee. Je kunt de bijwerkingen weer behandelen met de MIR-Methode. Zie de video op de ‘Be the MIRror’-website. Verder was voor mij destijds de boodschap dat ik dringend iets ‘onder ogen’ moest zien en kort daarna heb ik een enorme knoop doorgehakt. Blijf zien dat ontstekingen goed zijn en dat je dus op de goede weg bent! En dat je nu wellicht ook iets ‘onder ogen’ moet zien.
    Sterkte!
    Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.