Wil je een bericht achterlaten? Ga je gang! We vinden het leuk te zien wat je van de MIR-Methode vindt! Schrijf je bericht onderaan deze pagina. Druk op de “End”-knop op je toetsenbord om meteen naar het reactie-formulier te springen.

Vragen?
Heb je vragen? Kijk bij Veel gestelde ‘Vragen‘ of stel je vraag aan een van de MIR-Methode-begeleiders.

Resultaten!
Merk je dat de MIR-Methode voor zichtbare of merkbare verbetering in je gezondheid heeft gezorgd, meld dat dan bij ‘Resultaten’! Het is erg boeiend om te lezen wat de MIR-Methode voor je doet. Wie weet inspireer jij iemand en kan je een verschil maken in zijn of haar leven!

We wensen je veel succes met de MIR-Methode en hopen dat het je veel goeds mag brengen!
Mireille Mettes

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Gastenboek — 1.669 reacties

 1. Goeiemorgen, ik wou even delen dat ik je zachte energie enorm waardeer, ik heb al jaren, echt jarenlang een Mir kaartje liggen in een mapje met inspirerende teksten & tekeningen, vanmorgen trok de kaart plots mijn aandacht, ik ging naar je site, klikte op je video en terwijl ik zacht mijn hand streelde (zo eenvoudig heerlijk) sprak ik de zinnen samen met jou uit. Dankbaar voor je liefdevolle bijdrage aan ons helingsproces, warme groet uit Westerlo BelgiëFrank:))

 2. Goedemiddag,
  Ik doe sind anderhalve week de MIR-Methode tegen mijn angst en depressie. Vorig jaar november met pensioen gegaan, twee maanden later ging mijn enige zoon uit huis. Sindsdien wordt ik ‘s morgens wakker met een akelig angstgevoel. Ik hoop dat MIRren mij helpt. Wat héél bijzonder is, wanneer ik het toepas komt mijn hond steevast aan mijn hand waarop ik wrijf snuffelen. Bijzonder hè

 3. 4 weken lang heb ik de MIR methode gedaan. De eerste dagen voelde ik me heel erg ontspannen en had ik vee energie. Op dag 8 kreeg ik spontaan buikpijn en voelde ik me ziek. 2 nachten heel erg getranspireerd (lees drijven in bed) en had ik een opgezette klier. De volgende ochtend viel ik na het ontbijt flauw plat op mijn gezicht. Ik ben een heel stuk kwijt wat er is gebeurd en was de hele dag erg verward. De huisarts is geweest en heeft me doorgestuurd naar de neuroloog en cardioloog. De onderzoeken zijn afgerond en alles is oké. Waarschijnlijk is mijn bloeddruk gezakt (uitdroging van het transpireren).
  Ik ben wel doorgegaan met de MIR-Methode en gaande weg knapte ik op.
  Tijdens het hele proces van de 8 weken MIRren zijn er nog wel wat veranderingen opgetreden.
  Er zijn heel erg veel emoties losgekomen dat luchtte duidelijk op.
  Mijn stoelgang is verbeterd en ik hoef minder te plassen. Ik slaap dieper en beter.
  Ook is het nachtzweten (wat ik al vanaf mijn 42 ste heb ben nu 63) veel minder en nu acceptabel geworden. Ik heb minder zin in alcohol dus drink ik veel minder.
  Ik zit lekker in mijn vel en heb het idee dat de MIR-Methode veel heeft bewerkstelligd.
  Ik ga nog even door want vind het ook prettig om te doen ik voel me er goed bij.
  Mireille hartelijk bedankt dat je dit hebt gedeeld met een ieder die er interesse in heeft.

 4. Het aaien van mijn handen ervaar ik niet als heel erg prettig. Misschien zijn mijn handen te mager. Ik vind het wel een fijn en veilig, beschermend gevoel als ik mijn bovenarmen aai. Kan dat ook?
  Hartelijke groet,
  Ank

 5. Heb een prachtig boekje over de maan .
  Bij afnemende maan zou ‘t gemakkelijker gaan om’t huishouden te doen en om op te ruimen
  Danke Mireille .

 6. Dag Mireille,

  Wat een reis.Samen met de EFT doe ik je methode nu al vele weken.Het maakt veel los en bewust.Vele angsten komen naar boven.Vooral dat ik me niet volledig in mijn kracht durf te zetten in mezelf en de maatschappij. Bang voor de veroordelingen.Angst dat mijn lichamelijke klachten niet helen door mijn angst.Toch zet ik vele stappen en ga de confrontatie aan.Soms weer in mijn holletje willen verdwijnen.Maar door deze methode en de EFT ga ik stapje voor stapje vertrouwen in mijn innerlijke kracht.Durven vrijgeven wat niet goed voor me is.Mijn tekorten helen en zoveel meer.Durven alleen zijn met mijn angsten en er NU naar durven kijken en vooral voelen.Wat heeft mijn lichaam nu nodig.Het heeft tijd nodig.Maar ik ben bereid mijn geboorterecht weer op te eisen en te gaan leven in mijn levensvisie.Dank,Dankjewel Namaste Wilma

 7. Ik ben zo blij met de MIR methode. Wat een veranderingen in mijn leven.
  Geen verkooppraatje maar echte ervaringen. Ik ben nu anderhalvemaand bezig.
  De eerste reaktie kwam binnen een week, rode vlekjes op mijn gezicht.
  Detox begint te werken. Stinkende urine – zuurgraad verhogen.
  Inzichten over de band met mijn vader – durfde niet duidelijk confrontatie aan te gaan voelde me altijd lamgeslagen onmacht.
  Mijn vader heeft in de oorlog in een krijgsgevangen kamp gevangen gezeten, als hij tegen de jappen zou spreken zou hij gefolterd worden.
  Die emotie heb ik overgenomen maar nu herkend wat een opluchting.
  Heb er mijn hele leven last van gehad.
  En nu vrij!
  Ben gestopt met alcohol en gestart met koolhydraatarm dieet. Kost geen moeite.

  Dank je wel voor het ontwikkelen van deze methode.

 8. Goedendag, ik ben net begonnen met de MIR-methode. Ik weet zelfs niet hoe ik mijn vraag moet stellen.

  De eerste keer dat ik mijn handen aan het wrijven was en de 9 zinnen zei, voelde ik ontspanning in mijn rechter kaak. Dat voel ik wel vaker en ik weet niet of ik dit door de MIR-methode komt.

  Daardoor raakte ik mijn drive om verder te gaan kwijt. Dat heb ik nog twee keer gehad. Hoe is dit bij ander?

  Ik heb een slaapschuld opgebouwd, door de heisa rondom het apparaatje van Philips. Kan de MIR-methode me hierbij helpen.

 9. Hi mooi mens. Nu ong 8 dagen bezig met 2 stappen. Alle tekorten aanvullen en basisbehoeften aanvullen. Resultaten zover:
  Ik slaap heel snel in en lang door. Heerlijk mijn ontlasting is steviger dan voorheen.
  Ik houd je op de hoogte. Grt Trees

 10. Het zal wel, tegenstanders zeggen dat deze methode niet werkt…..Maar ik dacht oké, dan probeer ik het voor vier weken, maar het werd 34 dagen verder en ik voel me heel kalm en heel prettig en moeilijke dingen kan ik makkelijk loslaten. Het aaien op hand en het opzeggen van 9 zinnen ja voel ik me heel rustiger en krijg er warm gevoel bij, vooral het aaien is rustgevend. Tegen die tegenstanders van deze methode wil ik zeggen probeer voor vier weken 2 keer en dat gewoon in je routine doen, gewoon doen. Ik wil graag EHBO ook leren, maar die kan ik niet vinden, misschien dat Mireille mij link kan sturen dat mag hoor. Dit techniek is helemaal niet eng ofzo, het is gewoon puur lichamelijk contact met jezelf en dan wordt iets in de gang gezet, dat kan voor veel ontspanning zorgen. Heerlijk gevoel, ik heb wel 2 keer op dag voor over, jammer dat het maar 2x per dag is, maar dat is ook genoeg en makkelijk volhouden. prachtig methode die MIR methode.

 11. Leuk om te melden; ik aai sinds een paar maanden regelmatig speciale zinnetjes die ik van een MIR-begeleider heb gekregen, (Manon Spaan in Bemmel) speciaal voor de wereld. In het begin vond ik het heel spannend, maar ik raak er steeds meer in thuis en het geeft me altijd een heel bijzonder gevoel. Meestal voel ik veel ruimte, lucht, openheid en zuiverheid achteraf. Het geeft me ook wel een gevoel van voldoening, vooral doordat ik het meestal even deel met Manon en van haar erkenning krijg. Vandaag heb ik op intuïtie, of omdat het me een goed idee leek, EHBO voor de wereld geaaid. Ik word langzaam maar zeker steeds kalmer en tevredener, of dat daar aan ligt weet ik niet, ik heb ook al ongeveer een jaar 2x per dag de 9 zinnen geaaid voor mezelf, doe de laatste tijd onderhoud met 1x per dag. Dankjewel Mireille, voor je harde werk om deze mooie methode in de wereld te zetten! Ook fijn; dat mijn oude tantetje in Frankrijk, met veel pijn van artrose en veel oude emotionele pijn is gaan MIRren en me schreef dat ze meer energie en meer tevredenheid in haar lichaam voelt. Zo fijn! Ik hou jullie op de hoogte als ik hoor dat er iets verandert aan de artrosepijn.

 12. Ik ben door een vriendin begonnen met de Mir methode. Ik heb eerst twee weken alleen 5 en 7 gedaan. Daarbij merkte ik dat ik meer ging begrijpen over mezelf door het besef welke basisbehoefte ik Mis. Ik vrgrijp dat ik doe, wat ik doe en wat er gebeurd is in mijn jeugd waardoor ik zo ben geworden.

  Daarna ben ik 4 weken alle stappen gaan doen. Ik merk dat ik veel beter slaap, minder opvliegers heb en veel gevoeliger ben geworden. Wat ik ook wel merk ia dar mijn huid gevoeliger is geworden waardoor ik veel jeuk plekjes heb of eerder schraal wordt. Ik vertrouw erop dat dit zal verbeteren.

 13. Hallo ben nu een 4 weken bezig met de mir-methode. Heb zodanig veel symptomen door mijn auto-immuunziekte en probeer te achterhalen wat beter is of bij komt. Vanmorgen las ik je mailtje over winderigheid en nu weet ik het. Verleden week niks anders gedaan dan winden gelaten. Is niet van mijn gewoonte en stak het op mijn rauwe melk. haha, maar nu weet ik vanwaar dit komt. Heb het gevoel dat ik mij vrolijker voel. Heb jeuk in plooi van knieën gekregen. Vroeger veel jeuk onder oksels en dan uitslag. Ik hoop dat dit weggaat en khou vol.
  Grtjs Nick

 14. hallo, na het aaien van de wonden loslaten , werd bij mij via een droom weer een stuk geactiveerd wat ik dacht te zijn ontgroeit maar blijkt dat er dus nog een vette wond onder zat. de werkelijke oorsprong, zal ik maar zeggen . dat kwam zoo heftig binnen. maar begreep meteen waar t om ging en dat ik pas a de oppervlakte had geheeld ipv onderliggend stuk en dat is nu aan de oppervlakte gekomen . wauw . dankbaar daarvoor.

 15. Ik ben nu ruim anderhalve week bezig met de mir methode. Nu heb ik sinds een dag of 3 buikpijn. Dit heb ik nooit. Voel me ook gespannen. Kan dit een reactie zijn? Ga nu verder met alleen 5 en 7 of beter eerst stoppen dan met 5 en 7 beginnen?
  Alvast hartelijk bedankt.
  Vriendelijke groeten Louise

 16. hoi ik snap niet helemaal de 2 minuten, stel dat de 2 minuten voor bij zijn en ik eindig bij de 7de stap? stop ik dan of maak ik het af tot en met 9 en ga ik dus over de twee minuten heen?

  alvast dank.

  • Beste Anoniem,
   Als je wat langzamer de stappen uitspreekt, kom je inderdaad over de 2 minuten. Geen enkel punt. Ga rustig in jouw tempo door tot en met stap 9.
   Veel succes!
   Groetjes, Mireille

 17. Na een zestal weken de MIR-methode gedaan te hebben, slaap ik -eindelijk- beter, geniet ik meer en heb ik al een beetje meer energie. Dus… ik ga door!

 18. Doe nu de MIR methode meer dan vier weken. Mijn problemen zijn zenuwpijn(?) in de benen. Benen en voeten zijn altijd koud. Helaas merk ik nog niets van een verbetering of anderszins na de 4 weken.
  Met vriendelijke groet
  Jos

 19. ik heb enkele jaren geleden de MIR methode een tijd lang gedaan. Maar er kwam een moment dat ik er geen feeling meer mee had. Maar.. enkele weken geleden ben ik weer begonnen.
  Ik heb nu problemen met mijn nierfunctie. Kan de MIR methode daar ook bij helpen?

  • Beste Winny,
   De MIR-Methode je helpen bij het verbeteren van het zelfhelend vermogen van je lichaam. Ik kan het je natuurlijk niet garanderen en het is ook de vraag of de MIR-Methode snel genoeg werkt om de problemen met je nierfunctie te kunnen helpen verbeteren. Maar probeer het gerust uit. En bij twijfel weer contact opnemen met je huisarts of specialist. Ik hoop van harte voor je dat het je nieren mag helpen verbeteren!
   Groetjes, Mireille

 20. Beste Mireille,
  Ik zit al 2 jaar thuis met een zware burn out en heb ook colitis ulcerosa. Daarnaast heb ik veel last van ademhalingsproblemen en verkramping in mijn buik. Ik loop al bij tig therapeuten, maar heb steeds opnieuw terugvallen. Ik ben vier weken geleden met MIR begonnen, eerst alleen 2 weken stap 5 en 7 en daarna een week lang 2 x per dag alle 9 stappen. Daarvan was het effect zo heftig, ik kon soms nauwelijks meer ademhalen. Ik ben teruggegaan naar 1x per dag de 9 stappen, een week lang. Nu ben ik gisteren weer met 2 keer per dag begonnen en voel me gelijk weer slechter. Wat moet ik doen? Doorgaan met 1 keer per dag? Of stoppen voor een tijdje? Ik start volgende maand therapie bij een psycholoog voor traumaverwerking. Moet ik wachten tot ik daar ben begonnen? Ik zou me zo graag wat beter voelen maar voel me sinds ik MIR ben gestart alleen maar slechter en slechter, alsof mijn lichaam niet goed kan verwerken wat er allemaal gebeurd. Ik ben inmiddels ook al bijna non stop 2 maanden verkouden en grieperig en heb heel weinig energie. Ik hoor heel graag je advies.
  Hartelijke groet,
  Annika

  • Beste Annika,
   Zo te lezen heb je heel wat meegemaakt. Geef jezelf daarvoor ook de rust en de ruimte om het te verwerken. Goed dat je naar een psycholoog gaat! Ga gerust terug naar 1x per dag, zodat het effect fijner is. Je kunt ook een tijdje stoppen om je lichaam de gelegenheid te geven eerst weer wat aan te sterken. Als je wilt, maak dan ook een keer een afspraak met een MIR-Methode begeleider. Wat betreft terugvallen, zou het ook interessant kunnen zijn om eens naar het werk van Dr. Hamer te kijken die de Germaanse Geneeskunde heeft ontwikkeld. Op de website van Esther Roijmans kun je daar al veel over vinden in duidelijke taal uitgelegd.
   Veel sterkte en ik hoop met jou op spoedige verlichting van je klachten!
   Groetjes, Mireille

 21. Ik doe de MIR-methode nu twee maanden. Wow, ik ben echt onder de indruk. De eerste twee weken waren pittig. Er kwam heel veel oud verdriet omhoog en voelde me moe. Maar daarna ben ik me alleen maar beter gaan voelen. Ik heb meer energie, ben minder snel overprikkeld, kan beter bij mezelf blijven, ben liever voor mezelf en voel me beter geaard. Ook heb ik het idee dat mijn darmen rustiger zijn. Ik ga hier voorlopig nog wel mee door, ik blijf nog steeds verbetering merken. Heerlijk. Dankjewel Mireille, ik ben heel dankbaar dat de MIR-methode op mijn pad is gekomen en je dit zo makkelijk toegankelijk maakt. Ontzettend waardevol!

 22. Dag,

  Ik had geen verwachtingen dacht laat eerst maar eens zien wat het geeft.
  Kan het moeilijk omschrijven omdat het allemaal verschillende veranderingen zijn. Meer focus, meer slapen en rust nemen,minder drang naar alcohol en suiker. Kijk wat luchtiger tegen zaken aan. Ga gewoon lekker door met lezen en het doen van de stappen. Groet

 23. Vier dagen bezig met alleen zin 5 en 7. Meteen kreeg ik reactie en word er erg moe van. Vandaar kies ik ervoor het voor het slapen te doen.
  Ben blij ermee, want ik reageer er flink op. Kan loslaten en slaap veel dieper en rustiger. Ik kijk nu al uit om over twee weken, alle negen zinnen te mogen opnoemen, terwijl ik mijn handen aai. Bizar dat dit werkt, sta er helemaal voor open. Kreeg deze tip via mn yoga juf. Mijn dank is groot Manon

 24. bonjour j’ai des terribles maux de ventre je ne comprends pas j’ai fais un scanner et on n’a rien trouvé est ce que la Méthode MIR peut m’aider? merci

  • Bonjour Luc,
   Je suis désolée pour toi! J’espère que les maux de ventre ont disparu maintenant. Et oui, tu peux essayer la Méthode MIR. C’est possible qua ça va t’aider.
   Bon courage!
   Mireille

 25. Hoi Mireille,

  Ben fan van jou en je bewust denken en handelen. Tijdens 1 van je webinairs sprak je oa over QFS wilde er meer van weten en gebruikte de zoekbalk…daar kwam ik als 1e tegen dat er heel veel geld mee verdient kan worden…ik haak dan meteen af… is mi niet waar het om draait…vermoed ook dat dit niet de site waar ik oprechte info kan vinden over het QFS sysyteem. Heb je een link waar ik terecht zou kunnen?

  • Beste Karoline,
   Volgens mij zijn er nog niet goede alternatieve websites over QFS (Quantum Financial System). En nee, daar kan niet veel geld mee verdiend worden, maar daarmee kan wel voorkomen worden dat negatief gebruikt geld gestort kan worden. Hoe het precies weet, weet ik nog niet, maar het gaat ons als mensheid enorm helpen.
   Groetjes, Mireille

 26. ik heb met de Webinar over verandering op 28-4 meegedaan. Of het daaraan heeft gelegen weet ik niet maar ik kon niet inslaap komen, zeer onrustige benen en angstige gevoelens over het leven.
  Een zwarte nacht. uiteindelijk ben ik in slaap gevallen en toen ik opstond lachte het leven me weer toe. kan het een met het ander verband houden?

  • Beste Stasja,
   Ja, dat kan zeker. Soms gaat het lichaam keihard aan het werk, waardoor je heel onrustig slaapt of niet kunt slapen. Ik ben heel blij voor je dat je weer lachend bent opgestaan!
   Groetjes, Mireille

 27. Ik wil mijn vader en moeder niet loskoppelen, ze zijn al 20 en 30 jaar in de hemel, maar ik heb soms het gevoel dat ze me helpen. Ik ben bang dat als ik ze loskoppel, deze hulp niet meer krijg, zoals hulp bij intuitieve keuzes en veiligheid onderweg (een engeltje op mijn schouder)

 28. Hallo Mireille,
  Ik had er nog nooit van gehoord, maar bij anton teuben zag ik wat de MIR inhoudt. Ben meteen begonnen. Ik heb verder geen lichamelijke klachten, maar ik heb al jaaaarren last van kalknagels aan 1 voet…vreselijk genant. Verder laatste jaren haaruitval. (ben 59, dus kan ook hormoon gerelateerd zijn). Alleen daarvoor zou ik de MIR al willen voortzetten. Denk je dat de Mir methode ook voor mijn soort klachten geschikt is, en welke zinnen komen dan het beste van pas, alle 9? ( ben vooral met de zuurgraad begonnen…) Alvast bedankt,

 29. Hilarisch Mireille en team, ik was net bij de Roos, over gehussel met data. Het was tot nu toe een leuk tripje en nu zie ik uit naar 7 mei (die overigens nog niet in de agenda bij De Roos staat) tot dan.

 30. Heb een paar jaar geleden de mir gebruikt om te stoppen met roken.Met success.Na half jaar zinnentje…..in een keer eraf. Nooit meer naar getaald.
  Al een jaar of 6 niet meer gebruikt.
  Kan ik dan gewoon beginnen metde 9 zinnen in een keer en na 2 weken zinnetje toevoegen
  Ik luister 100% naar mijn hogere zelf??
  Hoop dat ik zo een profecioleel antwoord van een van de mirmensen mag ontvangen.
  Warme harte groet,
  Jolanda

  • Beste Jolanda,
   Wat een heerlijke voltreffer is dat geweest! En ook gewoon knap van je dat je niet meer hebt gerookt!
   Ja, je kunt gewoon weer de 9 stappen doen wanneer je dat wilt. Die extra zin mag je toevoegen, hoeft niet.
   Groetjes, Mireille

 31. Beste Mireille,
  Meestal spreek ik de 9 zinnen hardop, maar daarstraks heb ik het op de bus gedaan en de 9 zinnen in mezelf gezegd terwijl ik mijn hand aaide. Heeft dat hetzelfde effect als de zinnen hardop zeggen? Groeten Martine

 32. goedemiddag,

  ik doe de MIR-Methode nu ongeveer 4 weken ( 2 weken de 2 stappen en 2 weken alle stappen) ik krijg terug angsten kan dat? was onder controle met antidepri maar natuurlijk nu met die oorlog en zo krijg ik terug angst , blijven doorbijten en MIR-Methode blijven doen?

  • Beste Sibyl,
   Het kan goed zijn dat oude angsten aan de oppervlakte komen te liggen. Ken je de EHBO van de MIR-Methode al? Die zou je kunnen leren. Die staat op de Be the MIRror-ledenwebsite. Als het je te zwaar is, ga dan gerust naar je huisarts en overweeg ook om naar een MIR-Methode begeleidster te gaan. Zij kan bij jou uittesten waar de oorzaak ligt en die met jou aanpakken.
   Veel sterkte en afnemende angst gewenst!
   Groetjes, Mireille

 33. Sinds enige weken doe ik de MIR methode. Heb al ruim 2 jaar ivm nekklachten hoofdpijn op verschillende plekken in mijn hoofd. Sinds een week geen hoofdpijn meer! Ik kan het gewoon niet geloven! Ik ga gewoon door met de MIR methode en laat het gewoon een onderdeel van mijn leven worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.