De MIR-Methode is een zelfhelingsmethode op basis van natuurgeneeskundige en medische kennis. Het is bedoeld om te gebruiken voor jezelf en voor anderen. Zowel particulieren als professioneel begeleiders kunnen met de inhoud van deze cursus werken. Het geeft je technieken en bewust makende informatie die je kunt gebruiken voor jezelf, je gezinsleden en voor je cliënten.

Particulieren
Afhankelijk van je leerwens en je ervaring met spiertesten, kun je deelnemen aan de cursussen. MIR-Methode 1 en 2 staan open voor iedereen; er is geen spiertesten voor nodig. Vanaf MIR-Methode 3 wordt er gewerkt met de MIR-Methode op Maat. Daarvoor is veel ervaring met spiertesten -op je eigen handen- nodig. Mireille legt in één van de video’s in MIR-Methode 1 uit wat spiertesten is en hoe je het jezelf kunt aanleren.

Professioneel begeleiders
De MIR-Methode heeft toegevoegde waarde in je werk, doordat het gereedschap is waarmee je rechtstreeks naar de oorzaak van de klachten gaat. Dat doe je d.m.v. spiertesten volgens een vast stramien van vragen stellen. Je stelt dan een ‘MIR-Methode op Maat’ op die je cliënt thuis verder gebruikt. Deze leer je in MIR-Methode 3 en 4. Daarnaast kun je cliënten gedegen emotionele opvang geven met de MIR-Methode technieken. Deze technieken kun je je cliënten ook aanleren, zodat ze zichzelf kunnen begeleiden. Na het afronden van MIR-Methode 4 ben je een officieel erkende MIR-Methode begeleider.

Alle ins en outs van de MIR-Methode cursussen

MIR-Methode 1. Het systeem van de MIR-Methode

Mireille laat de zoektocht naar zelfheling zien, wat na een half jaar leidde tot de 9 stappen. Ze legt elke stap grondig uit en het aaien van de handen bleek daarbij de sleutel te zijn! Ze laat zien hoe de stappen werken met je lichaam, zodat het zichzelf kan helen, zowel emotioneel als lichamelijk. De 9 stappen werken onderling samen en het is belangrijk om te begrijpen hoe het hele systeem van de MIR-Methode in elkaar zit, zodat je weet hoe het werkt en dat je het makkelijk aan anderen kunt uitleggen. Je gaat ook zien bij welke klachten welke van de 9 stappen nodig zijn.
– Online videocursus van ruim 30 video’s.
– Voor deze cursus is geen ervaring met spiertesten nodig.
– Je hebt de MIR-Methode zelf minimaal 4 weken gedaan.

Klik hier voor meer info en aanmelden voor de cursus MIR-Methode 1. (Let op! Je wordt doorverwezen naar de Be the MIRror website)

Voorbeeld van een video uit de cursus:

MIR-Methode 2. Essentiële technieken in de MIR-Methode

Heb je de MIR-Methode minimaal vier weken gedaan, dan kun je de essentiële technieken cursus doen. Essentieel, omdat ze je helpen staande te blijven, met alles wat je hebt meegemaakt en met wat er nog op je af komt. Je gaat zien hoe het lichaam werkt en hoe je klachten snel kunt ombuigen naar rust en gezondheid. Bovendien kun je meteen ingrijpen als er weer klachten opspelen. Met deze technieken houd je grip op je eigen gezondheid!
– Online videocursus van ruim 30 video’s.
– Voor deze cursus is geen ervaring met spiertesten nodig.
– Je hebt de cursus MIR-Methode 1 afgerond

Klik hier voor meer info en aanmelden voor de cursus MIR-Methode 2. (Let op! Je wordt doorverwezen naar de Be the MIRror website)

MIR-Methode 3. Het leren maken van een MIR-Methode op Maat, deel 1

Deze cursus kan je alleen doen als je veel ervaring hebt met spiertesten met je eigen handen. En je hebt eerst de cursussen MIR-Methode 1 en 2 afgerond. Je leert om met behulp van spiertesten een gedetailleerde MIR-Methode op Maat te maken. Dit gaat volgens een vaste route van vragen stellen, waardoor je snel tot de kern van de oorzaak komt. Het zorgt ervoor dat het helingsproces bij jezelf, je gezinsleden of je cliënt enorm versnelt. Je leert S.E.G.’s (Significante Emotionele Gebeurtenis) opsporen en hoe je de oorzaken van ziektes kunt opruimen in je systeem.
– Online videocursus van ruim 20 video’s.
– Voor deze cursus is veel ervaring met spiertesten op de eigen handen nodig.
– Je hebt de cursus MIR-Methode 1 en 2 afgerond.

Klik hier voor meer info en aanmelden voor de cursus MIR-Methode 3. (Let op! Je wordt doorverwezen naar de Be the MIRror website).

MIR-Methode 4. Verfijnen van het leren maken van een MIR-Methode op Maat, deel 2 & Certificering

Wil je een officieel erkende MIR-Methode begeleider worden, dan doe je MIR-Methode 4. Je hebt MIR-Methode 1 t/m 3 dan al afgerond. In dit laatste deel ga je gedetailleerd oefenen met het spiertesten van S.E.G.’s (Significante Emotionele Gebeurtenis), het speuren naar de oorzaken van ziektes en het opstellen van een MIR-Methode op Maat. Mireille kijkt dan ook naar jouw houding, uitstraling, woordkeus enzovoort. Voordat je kunt deelnemen aan MIR-Methode 4, krijg je eerst een persoonlijk gesprek met Mireille, zodat ze je beter kan leren kennen.
Certificeringsdag – De 2e dag van MIR-Methode 4 bestaat uit toetsing van je kennis en vaardigheden. Dit gebeurt zowel mondeling als schriftelijk. Bij slagen word je officieel geregistreerd als MIR-Methode Begeleider.
– MIR-Methode 4 is een tweedaagse live cursus onder leiding van Mireille Mettes. Locatie: midden-Nederland, omgeving Apeldoorn.
– Voor deze cursus is veel ervaring met spiertesten op de eigen handen nodig.
– Je hebt de cursus MIR-Methode 1, 2 en 3 afgerond.

Klik hier voor meer info en aanmelden voor de cursus MIR-Methode 4. (Let op! Je wordt doorverwezen naar de Be the MIRror website).

Het is niet mogelijk om (gedeeltes van) de cursussen over te slaan om MIR-Methode begeleider te worden.
Dit komt doordat er tijdens de cursus veel extra informatie wordt verteld, naast de vaststaande cursusinhoud, die belangrijk is voor jou als MIR-Methode begeleider.

 

Flowchart-MIR-Methode-1-4

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes