De MIR-Methode is een zelfhelingsmethode op basis van natuurgeneeskundige en medische kennis. Het is bedoeld om te gebruiken voor jezelf en voor anderen. Zowel particulieren als professioneel begeleiders kunnen met de inhoud van deze cursus werken. Het geeft je technieken en bewust makende informatie die je kunt gebruiken voor jezelf, je gezinsleden en voor je cliënten.

Particulieren
Afhankelijk van je leerwens en je ervaring met spiertesten, kun je deelnemen aan de cursussen. MIR-Methode 1 en 2 staan open voor iedereen; er is geen spiertesten voor nodig. Vanaf MIR-Methode 3 wordt er gewerkt met de MIR-Methode op Maat. Daarvoor is veel ervaring met spiertesten -op je eigen handen- nodig. Mireille legt in één van de video’s in MIR-Methode 1 uit wat spiertesten is en hoe je het jezelf kunt aanleren.

Professioneel begeleiders
De MIR-Methode heeft toegevoegde waarde in je werk, doordat het gereedschap is waarmee je rechtstreeks naar de oorzaak van de klachten gaat. Dat doe je d.m.v. spiertesten volgens een vast stramien van vragen stellen. Je stelt dan een ‘MIR-Methode op Maat’ op die je cliënt thuis verder gebruikt. Deze leer je in MIR-Methode 3 en 4. Daarnaast kun je cliënten gedegen emotionele opvang geven met de MIR-Methode technieken. Deze technieken kun je je cliënten ook aanleren, zodat ze zichzelf kunnen begeleiden. Na het afronden van MIR-Methode 4 ben je een officieel erkende MIR-Methode begeleider.

Alle ins en outs van de MIR-Methode cursussen

MIR-Methode 1. Het systeem van de MIR-Methode

Mireille laat de zoektocht naar zelfheling zien, wat na een half jaar leidde tot de 9 stappen. Ze legt elke stap grondig uit en het aaien van de handen bleek daarbij de sleutel te zijn! Ze laat zien hoe de stappen werken met je lichaam, zodat het zichzelf kan helen, zowel emotioneel als lichamelijk. De 9 stappen werken onderling samen en het is belangrijk om te begrijpen hoe het hele systeem van de MIR-Methode in elkaar zit, zodat je weet hoe het werkt en dat je het makkelijk aan anderen kunt uitleggen. Je gaat ook zien bij welke klachten welke van de 9 stappen nodig zijn.
– Online videocursus van 52 korte video’s.
– Voor deze cursus is geen ervaring met spiertesten nodig.
– Je hebt de MIR-Methode zelf minimaal 4 weken gedaan.

Zoom meetings
Om de maand is er om 19.30 uur ‘s avonds een zoom meeting met Mireille voor alle MIR-Methode 1 cursisten. Daarin kun je vragen over de cursus aan haar stellen. Je krijgt daar vanzelf een uitnodiging voor in je email. De data voor het komende jaar zijn:
Woensdag 11 september 2024
Woensdag 20 november 2024
Woensdag 15 januari 2025

Klik hier voor meer info en aanmelden voor de cursus MIR-Methode 1. (Let op! Je wordt doorverwezen naar de Be the MIRror website)

Voorbeeld van een video uit de cursus:

MIR-Methode 2. Essentiële technieken in de MIR-Methode

Heb je de MIR-Methode minimaal vier weken gedaan, dan kun je de essentiële technieken cursus doen. Essentieel, omdat ze je helpen staande te blijven, met alles wat je hebt meegemaakt en met wat er nog op je af komt. Je gaat zien hoe het lichaam werkt en hoe je klachten snel kunt ombuigen naar rust en gezondheid. Bovendien kun je meteen ingrijpen als er weer klachten opspelen. Met deze technieken houd je grip op je eigen gezondheid!
– Online videocursus van 45 korte video’s.
– Voor deze cursus is geen ervaring met spiertesten nodig.
– Je hebt de cursus MIR-Methode 1 afgerond

Zoom meetings
Om de maand is er om 20.30 uur ‘s avonds een zoom meeting met Mireille voor alle MIR-Methode 2 cursisten. Daarin kun je vragen over de cursus aan haar stellen. Je krijgt daar vanzelf een uitnodiging voor in je email. De data voor het komende jaar zijn:
Woensdag 11 september 2024
Woensdag 20 november 2024
Woensdag 15 januari 2025

Klik hier voor meer info en aanmelden voor de cursus MIR-Methode 2. (Let op! Je wordt doorverwezen naar de Be the MIRror website)

MIR-Methode 3. Het leren maken van een MIR-Methode op Maat, deel 1

Deze cursus kan je alleen doen als je veel ervaring hebt met spiertesten met je eigen handen. En je hebt eerst de cursussen MIR-Methode 1 en 2 afgerond. Je leert om met behulp van spiertesten een gedetailleerde MIR-Methode op Maat te maken. Dit gaat volgens een vaste route van vragen stellen, waardoor je snel tot de kern van de oorzaak komt. Het zorgt ervoor dat het helingsproces bij jezelf, je gezinsleden of je cliënt enorm versnelt. Je leert S.E.G.’s (Significante Emotionele Gebeurtenis) opsporen en hoe je de oorzaken van ziektes kunt opruimen in je systeem.
– Online videocursus van 29 video’s.
– Voor deze cursus is veel ervaring met spiertesten op de eigen handen nodig.
– Je hebt de cursus MIR-Methode 1 en 2 afgerond.

Zoom meetings
Om de maand is er om 21.30 uur ‘s avonds een zoom meeting met Mireille voor alle MIR-Methode 3 cursisten. Daarin kun je vragen over de cursus aan haar stellen. Je krijgt daar vanzelf een uitnodiging voor in je email. De data voor het komende jaar zijn:
Woensdag 11 september 2024
Woensdag 20 november 2024
Woensdag 15 januari 2025

Klik hier voor meer info en aanmelden voor de cursus MIR-Methode 3. (Let op! Je wordt doorverwezen naar de Be the MIRror website).

MIR-Methode 4. Verfijnen van het leren maken van een MIR-Methode op Maat, deel 2 & Certificering

Wil je een officieel erkende MIR-Methode begeleider worden, dan doe je MIR-Methode 4. Je hebt MIR-Methode 1 t/m 3 dan al afgerond. In dit laatste deel ga je gedetailleerd oefenen met het spiertesten van S.E.G.’s (Significante Emotionele Gebeurtenis), het speuren naar de oorzaken van ziektes en het opstellen van een MIR-Methode op Maat. Mireille kijkt dan ook naar jouw houding, uitstraling, woordkeus enzovoort. Voordat je kunt deelnemen aan MIR-Methode 4, krijg je eerst een persoonlijk gesprek met Mireille, zodat ze je beter kan leren kennen.
Certificeringsdag – De 2e dag van MIR-Methode 4 bestaat uit toetsing van je kennis en vaardigheden. Dit gebeurt zowel mondeling als schriftelijk. Bij slagen word je officieel geregistreerd als MIR-Methode Begeleider.

– MIR-Methode 4 is een tweedaagse live cursus onder leiding van Mireille Mettes. Locatie: Beekbergen (bij Apeldoorn). Datum: vrijdag 14 en zaterdag 15 maart 2025.
– Voor deze cursus is veel ervaring met spiertesten op de eigen handen nodig.
– Je hebt de cursus MIR-Methode 1, 2 en 3 afgerond.

Klik hier voor meer info en aanmelden voor de cursus MIR-Methode 4. (Let op! Je wordt doorverwezen naar de Be the MIRror website).

Het is niet mogelijk om (gedeeltes van) de cursussen over te slaan om MIR-Methode begeleider te worden.
Dit komt doordat er tijdens de cursus veel extra informatie wordt verteld, naast de vaststaande cursusinhoud, die belangrijk is voor jou als MIR-Methode begeleider.

 

Flowchart-MIR-Methode-1-4

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

MIR-Methode – alle ins en outs in 4 cursussen — 13 reacties

 1. Hallo Mireille,
  Mijn man en ik doen nu ongeveer 5 maanden trouw de MIR-Methode. Helaas moeten we constateren dat er geen (positieve) veranderingen zijn. We zijn op een beurs geweest en hebben daar de instructies tot ons genomen en ook nog n spiertest gehad.
  Nu lees ik de punten door van MIR-Methode 1 en zie onder punt 13 staan: Welk effect heeft uitademing op de 9 stappen.
  Bij mijn weten niet bekend en vraag me af of en in hoeverre dit heeft geleid tot het niet verkrijgen van de resultaten.
  Dank alvast!
  Groet Margaretha

 2. Ik doe de oefeningen Zoals op de video. Ik zeg je gewoon per zin 3 x alles op … en wrijf over mijn handen … .

  Is dat alles. Wat je moet doen?

  Ik zeg h na terwijl ik je video nakijk.

  Is dat goed zo ?
  Of die ik iets verkeerd ?
  Is vrij eenvoudig vind ik … en duurt niet lang … .

  Grtjes a-m

 3. Hallo Mireille,

  Ongeveer 10 jaar geleden las ik voor het eerst over de MIR methode. Wat is het nu prachtig uitgewerk! Ik besloot het maar eens te gaan DOEN. Ik heb mezelf altijd (en af en toe ook anderen), met o.a. NEI en Bachbloesem kunnen helpen. Spiertesten is dus een tweede natuur geworden (in meer dan 20 jaar).

 4. Leer je bij de MIR-methode 3 ook spiertesten? Met een duidelijke instructie? Of is het de bedoeling dat je daar een aparte cursus voor volgt? Ik heb namelijk wel de korte video bekeken voor spiertesten met de vingers, maar dat was voor mij nog erg onduidelijk.

  Hartelijke groet van Rinske

 5. Ik ben Luciënne 69 jaar. Amyloidose in de luchtwegen heb ik en per ongeluk ontdekt. 2 weken alleen 5 en 7 toegepast. Heftige transpiratie en moeheid.soms bijna omvallen.
  Nu 2de vd 4 weken 9 zinnen.
  Het werkt, mijn lijf is moe, maar ik slaap weer goed! Vrouw zijn wordt ontwaakt. Weer ceramiek, tekenen opgepakt. Heerlijk, heel veel rust pakken maar ik ga vooruit! DANK

 6. Ik heb een vraagje, hebben wij maar 1 kans om mirmethode begeleider te worden op 15 en 16 oktober
  Of komt er hierna nog een kans.

  Alvast bedankt voor de info

 7. Veel geleerd deze cursus, veel puntjes op de i gezet
  ik ben er nu ook achter, dank zij deze laatste les, dat ik mijn missie niet leef……..
  Tijd om dat te veranderen!

  Wens iedereen fantastische Feestdagen, hang je eigen slingers op, ik ga in deze volledige lockdown in 2021 op zoek naar mogelijkheden, heb het goed!

  hartegroet Els

 8. Het was smullen en het smaakt naar meer. Ik verheug me op de tweede deel van deze cursus. Hartelijk veel dank Mireille en iedereen die een bijdrage heeft geleverd.
  Bij deze fijne feest dagen en een gezond en stralende 2022.

 9. Hallo Mireille,
  Dankbaar dat ik heb deelgenomen aan deze 1ste MIR-methodecursus. Veel inzichten en kennis opgedaan. Ik verheug mij op de 2de MIR-methodecursus.
  Dank je wel XXX

 10. Lieve Mireille,
  Ik heb deze cursus nu afgerond en ben er ongelooflijk blij mee. Heb al veel gedaan op het “alternatieve” vlak , ik ben dan ook al 76 jaar, maar dit was weer heerlijk om bij te leren, te ervaren en te doen.
  De MIR methode kwam deze zomer op mijn pad en ik geniet er nog elke dag van, mijn dochters (4) hebben hem ook omarmd, zij het de één meer dan de ander.
  Ik ben nu begonnen met de meridiaan cursus en daarna heb ik nog vele mogelijkheden. Ik oe dit voor mezelf, (ben nu super gezond,)en mijn omgeving dat lijkt me voldoende.
  Nogmaals hartelijk dank voor deze fijne en bijzonder gebrachte cursus.
  Lieve groet Elly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.