Eén-derde van de mensen in Nederland en België heeft last van slaapproblemen. Slecht in slaap kunnen vallen, ’s nachts wakker liggen, doodmoe wakker worden, nachtmerries, apneu, ’s nachts moeten plassen, noem maar op. En ik zeg altijd: “Goed slapen, goed poepen, dan ben je gezond.” Oftewel: als je slaap van matige kwaliteit is, is je leven ook van matige kwaliteit. Het ondermijnt alles. En je bouwt onnodig veel stress op, omdat je het in je slaap niet goed kunt verwerken.

Nu zijn slaapproblemen een van de lastigere problemen om aan te pakken, weet ik uit ervaring. Omdat het erg complex kan zijn en diepliggende oorzaken kan hebben. In de videocursus laat ik je zien wat er allemaal achter kan zitten. Denk dan aan hormonen, trauma’s, stress overdag, voedingstekorten, storingen ’s nachts door anderen, computer en mobiel, eet- of drinkgewoontes die je slaap verstoren, beddengoed, hooggevoeligheid en niet te vergeten verstoringen in de meridianen. Je kunt hier lezen wat ik eerder schreef over slaapproblemen. Misschien heb je daar al wat aan:
Slecht in slaap vallen
Slecht kunnen doorslapen/wakker liggen

Resultaten

Er zijn al aardig wat mensen jou voorgegaan in het oplossen van hun slaapproblemen. Soms komt de oplossing snel, soms duurt het langer. Geef jezelf in ieder geval de opdracht om alle 6 video’s bij te wonen en mee te doen met de gezamenlijke MIR-Methode. Dan geef je jezelf de beste kans om er vanaf te komen.

Ik hoop vurig voor je dat het mag lukken.
Dat je slaapproblemen verleden tijd worden.
Dat je overdag meer energie krijgt.
Dat je vrolijker wordt, meer aan kan.
Dat je beter kunt nadenken.
Heb het goed!

Wat houdt de videocursus in?

Je volgt een cursus van zes video’s, telkens met twee weken ertussen. Het duurt in totaal drie maanden. Aan het eind van elke video doe je met mij samen de MIR-Methode. Dan laat je je onderbewuste verwerken wat ik in de video heb besproken. Je zet daarmee de verbetering van je slaap in gang!

Wanneer?

Zodra je je aangemeld hebt, kun je zelf bepalen wanneer je de cursus start. Elke twee weken komt er dan een video beschikbaar die ongeveer 1 uur duurt. Daarvoor krijg je telkens een email in je inbox.

Voorwaarden voor deelname:
Wil je deelnemen, dan haal je het beste resultaat als je:
1. deelneemt aan alle zes de video’s.
2. het huiswerk na elke video 2 weken doet. Huiswerk = de extra stap + de 9 stappen van de MIR-Methode, 2 keer per dag.

Je bepaalt zelf wanneer je begint met de videocursus!

Let op!
De video’s zijn al eerder opgenomen. Kun je een datum niet, bekijk de video dan binnen 2 dagen i.v.m. het huiswerk. Alle video’s blijven voor jou beschikbaar, zolang je je account op de Be the MIRror niet opheft.

Locatie

Bij jou thuis achter de computer. Wanneer je je aanmeldt, krijg je een link thuis gestuurd via email.

Kosten

De videocursus van 6 video’s kost in totaal € 30,-. (We houden de prijs expres laag om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Hoe meer mensen deelnemen, hoe meer mensen hun slaap verbeteren, energieker worden en zo bij kunnen dragen aan een fijnere wereld!).
Ben je lid van de ‘Be the MIRror’-website, dan krijg je 10% korting. Meld je dan aan via de winkel in het ledengedeelte van de Be the MIRror-website (eerst inloggen).

Aanmelden

Klik hier om je aan te melden voor de cursus Slaapproblemen
(Je wordt doorgestuurd naar de Be the MIRror website)

LET OP! Ben je lid van de ‘Be the MIRror’-website, dan krijg je 10% korting. Meld je dan aan via de winkel van de Be the MIRror-website (eerst inloggen).

Vragen

Mocht je nog andere vragen over de videocursus hebben, dan kun je die via het contactformulier stellen.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Videocursus “Slaapproblemen aanpakken met de MIR-Methode” — 52 reacties

  • Beste Yolanda,

   Ja, dat zou kunnen. Overgewicht kan ook ontstaan door slecht slapen, dus mogelijk een van de oorzaken.

   Veel succes!

   Groetjes, Mireille

 1. Beste Mireille,

  Ik ben nog maar net begonnen met de MIR-Methode, kan ik dan al mee doen met de slaapproblemen aanpakken?

  Bedankt alvast voor je antwoord terug.
  Groetjes Patricia Piersma

  • Beste Patricia,
   Ja, dan kan wel, maar de MIR-Methode de extra stappen die je in de videocursus krijgt, werken dan pas optimaal na 4 weken. Je kunt al wel kennis krijgen van alle oorzaken van slaapproblemen en alvast je eigen aanpassingen maken.
   Groetjes, Mireille

 2. Ik weet niets van de MIR methode, maar mijn mesoloog heeft mij op de cursus gewezen omdat ik al jaren slaapproblemen heb. Zowel inslaap als doorslaap problemen.
  Ik heb net al gelezen dat ik de cursus ook op een ander moment dan maandagavond kan doen. Omdat ik ook niet op maandagavond kan, maar kan ik de cursus volgen zonder van MIR af te weten. Marianne

  • Beste Marianne,
   Je kunt de video’s van de cursus altijd op een andere dag terug kijken. Dat is geen punt. Het zou wel het beste zijn als je je eerst verdiept in de MIR-Methode. Dat kan makkelijk door de instructievideo te bekijken (is gratis en duurt een half uur). Dan weet je hoe het werkt. De MIR-Methode werkt het beste voor de cursus wanneer je die minimaal 4 weken hebt gedaan, maar het is okee als je desondanks toch al deelneemt. Omdat je inzichten in de cursus krijgt die jou al kunnen helpen bij het verbeteren van je slaap.
   Groetjes, Mireile

  • Beste Mireille,

   Ik ben al enige tijd bekend met de MIR methode en pas de 9 stappen sinds een aantal maanden 2 maal daags toe om zo van mijn slaapstoornis af te komen.
   Ik wil graag meedoen met de videocursus, maar er zijn data bij dat ik op vakantie in het buitenland ben, zonder wifi mogelijkheden verwacht ik.
   Heeft het dan toch zin om me aan te melden?
   Groeten Yvonne

   • Beste Yvonne
    Ja, je kunt gerust meedoen. Je kijkt de video’s dan later als je weer terug bent van vakantie.
    Daarvoor klik je op de link die in de email staat, die is nog een maand geldig.
    Succes!
    Groetjes Mireille

 3. Lieve Mireille,

  Ik reageer op mijn slaapproblemen en niet om mijn gezondheidsredenen, vandaar dat dit puur om mijn slaapproblemen gaat!

  Ik heb vorig jaar de slaapcurcus gedaan, en daarvoor al verschillende anderen. Heb moeite met inslapen en als ik inslaap na uren slaap ik ook niet in een stuk door en moet wel 2 tot 3 keer eruit om te plassen.
  Doe de MIR methode al lange tijd 2 x pd. Zeg voor de 9 stappen met extra ervoor: slapen verbeteren en daarna de 9 stappen.
  Ik ben 67. Jaar en bijna mijn hele leven al last daarvan. Ik heb de curcus MIR methode gevolgd in het verleden bij Mark Kipp in Noordwijkerhout.
  Ik ben voor me gevoel mijn hele leven al aan het overleven.
  Heb zelf van alles al gedaan opleidingen touche for health, voetreflex,3 jarige yoga opleiding afgerond op mijn 65e, en nog vele andere cursussen, incl alle consulten her en daar kom ik al op 75 verschillende therapieën tot hypnose aan toe..
  Mijn verleden moet ik zo ondertussen wel verwerkt hebben.
  En besloot om alles uit mijn zelf te halen en niet meer buiten me en besloot de IAM academie online te volgen, deze heb ik afgelopen april afgerond, met niet het resultaat” beter slapen”.

  Heb me kort geleden als Be the MIRror opgegeven omdat ik geloof in wat je zegt!
  Alleen bij mijn zelf zie ik tot op heden na alles wat ik gedaan hebt nog steeds geen resultaat.
  Het is soms om wanhopig van te worden.
  Er zijn momenten dat ik denk zo hoef het voor mij niet meer en ben ik liever dood dan levend.
  Ik geef nog steeds niet op! En ga er nog steeds voor!
  Ik heb 4 schattige kleinkinderen in de leeftijd van 0 tot 4 en die houden me op de been!

  Lieve Mireille na dit gelezen te hebben wat is jou conclusie van wat je hier leest.
  Kun jij mij nog iets adviseren?
  Hoor graag van je!

  Hartgroet Maria

  • Beste Maria,
   Wat ik als insteek nog zie, is om het lichamelijk te bekijken wat betreft voeding. Het kan zijn dat je lichaam bepaalde voeding niet binnen krijgt, omdat je het niet verteert. Dan zou je ook een tekort aan slaaphormonen kunnen hebben. Een orthomoleculaire therapeut zou daar helderheid in kunnen geven. Die laat ook je bloed onderzoeken om te zien welke voedingsstoffen je tekort komt.
   Veel sterkte en ik hoop op verbetering!
   Heel blij dat je je hart zo op kunt halen aan je kleinkinderen!
   Groetjes, Mireille

  • Beste Mireille,
   Heb me vanavond verdiept in jouw MIR-Methode, en hem voor t eerst toegepast. Om een aantal redenen ben ik ermee begonnen, maar vooral ook vanwege jaren lange slaapproblemen. Net als Maria, wier verhaal ik zorgvuldig heb gelezen, lijd ook ik aan een veel te lang durende slapeloosheid en heeft niets afdoende geholpen. Ik leef op slaappillen, helaas. En uiteraard probeer ik daar weer vanaf te komen, maar ik wordt niet moe s avonds, zoals een ‘normaal’ mens. Nu heb ik ook, met periodes verteringsklachten. Heb al eens een langdurig traject bij een ‘darmtherapeut” gehad, maar merk dat ik weer last heb. Ik heb ook vaak hoofdpijn. Wat je aan Maria schreef daar zoek ik al heel lang de oorzaak in. Volgens mij is bij mij, en bij vele anderen ook zonder dat ze dat weten, een slechte vertering de oorzaak van heel veel, zeker ook van slaapproblemen. Je hebt het over een orth.mol.therapeut. Uit ervaring weet ik dat daar een enorme prijskaart aan hangt. Ik wil nog wel 1 keer de stap wagen maar ik wil dan wel een echt goede naam hebben met wie ik contact kan opnemen. Het liefst 1 die ervaring heeft met de connectie tussen slechte spijsvertering/voedselintoleranties en slapeloosheid. Niet iemand dus die alles opnieuw moet uitvinden. Uiteraard is iedereen anders maar je begrijpt me wel denk ik. Ik zoek echt iemand die er ervaring mee heeft.Ik hoop dat je me zo iemand kunt aanbevelen. Ik voel dat dit mijn probleem is. Ik woon in Amsterdam maar kan ook naar andere plaatsen reizen. Het belangrijkste is dat iemand echt goed is hierin. Intussen ga ik door met jouw methode, want ik merk al wel meteen dat het me ontspanning brengt. Wel heb ik nog een vraag: ook een probleem als de spijsvertering zou toch kunnen worden ‘aangepakt’ met de MIR-Methode?? Daar zou toch ook een zinnetje voor kunnen en moeten zijn..? Kan dit niet worden toegevoegd, en zo nee waarom niet? Dank alvast voor je reactie.PS Mocht je mijn 1e vraag onverhoopt niet kunnen beantwoorden, dan hoop ik dat je wel de 2e kunt beantwoorden.. Ben namelijk erg benieuwd.
   Hartelijke groet,
   Eliza

   • Beste Eliza,
    Spijsverteringsklachten worden inderdaad aangepakt met de MIR-Methode. Alle stappen werken daaraan, dus een extra stap is niet nodig. Je kunt wel naar een MIR-Methode begeleidster om uit te laten zoeken wat de diepere (vaak emotionele) oorzaken zijn van verteringsproblemen. In Amsterdam zijn een paar begeleiders. Zij kijken dus anders dan waar jij naar vraagt, maar ik heb er vertrouwen in dat ze je goed kunnen helpen.
    Veel sterkte!
    Groetjes, Mireille

 4. Hi Mireille,
  Begrijp ik het goed dat de cursus inhoud dat je info krijgt over de oorzaken van slecht in en/of doorslapen?
  De gebruikelijke tips van koffie, alcohol, mobiele telefoon, tv, slaapkamer temperatuur, beddengoed en regelmaat heb ik allemaal al uitgebreid getest en heeft niet gewerkt.
  Ik ben dus benieuwd naar de toegevoegde waarde, naast de MIR methode zelf.

  groet, Lena

  • Beste Lena,
   Ja, in deze cursus komen allemaal andere dingen aan bod. Onder andere emotionele oorzaken, dus gebeurtenissen in het verleden die nu voor slaapproblemen kunnen zorgen.
   Groetjes, Mireille

 5. Lieve Mireille,
  Ik heb een vraag. Ik was vorig jaar begonnen met de Mir methode. Ik deed de 9 stappen, maar mijn systeem reageerde daar veel te heftig op dus ben ik ermee gestopt.
  Inmiddels doe ik alleen soms de stap ‘basisbehoeften aanvullen’ en dit gaat wel goed.
  Nu zou ik graag met de cursus mee willen doen maar als ik hierbij alle 9 stappen moet doen dan is dat voor mij te veel.
  Mijn vraag is dus of dit inderdaad nodig is.
  Lieve groet,
  Claudia

  • Beste Claudia,
   Ja, je moet in de cursus echt de 9 stappen doen. Ik vind het fijner als je er nu niet aan deelneemt, en misschien later een keer. Geef je lichaam eerst de tijd om aan te sterken. Je doet het goed door stap 5 en 7 alleen te doen! Kan je stap 5 ook toevoegen?
   Veel sterkte en succes!
   Groetjes, Mireille

   • Dankjewel voor je antwoord Mireille. Ik ga stap 5 ook toevoegen!
    p.s: Ik ben enorm blij met jullie mailtjes en video’s met zoveel tips en wijsheid! Helpt mij enorm in mijn genezingsproces.
    Heel veel liefs!

 6. hoi Mireille,

  Ga uw slaapcursus volgen.
  Misschien geeft het mij inzicht waarom ik in de laatste paar jaar zo slecht ben gaan slapen terwijl er niet veel veranderd is in mijn leven.
  Voorheen legde ik mijn hoofd neer ,ook in spannende verdrietige tijden maar ik sliep als een blok en werd uitgerust weer wakker om het leven aan te kunnen. Maar nu niet.
  Dank voor de geringe kosten.

  Marly

 7. Lieve Mireille.

  Ik neem al heel vele jaren 1/2 tablet van kalmeer pil Bromazepan, om te kunnen slapen. Ik wil daar zo graag vanaf maar lukt niet.
  Zonder dat half pilletje doe ik geen oog dicht.
  De MIR Methode doe ik al sinds 2014, heeft het nog zin om daarmee nog voort te doen
  Met mijn jongste zoon gaat het nu goed, verlost van zijn vele verslavingen en dat help mij ook enorm.
  Maar zoals steeds 1 probleem beter dan komt er een ander.
  Niks aan te doen, ik aanvaard het.
  Zeer spijtig dat ik geen begeleider kan bezoeken.
  Die dame in Erpe heeft geen tijd.
  Veel groetjes. Nelly Philips.

  • Beste Nelly,
   Zou je contact op willen nemen met een andere begeleidster in België? De meesten werken ook telefonisch! Dat zou ik je nu het sterkste aanraden, aangezien je de MIR-Methode al zolang doet.
   En… wat een fantastisch nieuws over je zoon! Geweldig! Ben blij voor hem, en ook voor jou. Wat zal dat veel ontspanning geven!
   Groetjes en ik hoop, steeds beter wordende slaap!
   Mireille

 8. Dag Mireille,
  Ik zit in mijn nabehandeltraject voor borstkanker. Als de cursus start in mei heb ik alleen nog een half jaar chemopillen te gaan. Dit hele traject zorgt voor extra vermoeidheid, maar mijn slaapproblemen heb ik eigenlijk al jaren en is dus niet lichamelijk van aard in de oorsprong.
  Is het gezien mijn traject verstandig om met de MIR methode te beginnen en dus deel te nemem aan de videocursus over slaapproblemen?
  Groetjes Natasja

 9. Ik doe de MIR-Methode nu 5 weken en bij de eerste stap: Zuurgraad optimaliseren heb ik een vraag.
  Betekend het dat in het lichaam de zuurgraad optimaal wordt.?
  Sinds die weken dat ik de MIR-Methode doe, heb ik een dikke pijnlijke knie, een pijnlijke heup en een wijsvinger die dik en pijnlijk is. Het is Artrose.
  Nu lees ik op internet dat het lichaam ,als het te zuur is ,je moet proberen het meer basisch te krijgen door voeding en supplementen omdat een te hoge zuurgraad Artrose kan veroorzaken.
  Moet ik stap 1 overslaan of in plaats van zuurgraad , zeggen basische optimaliseren? Ik kom er niet uit. Graag antwoord.

  • Beste Tienja,
   Ja, dat is wel wenselijk. Maar als je alleen lichte klachten hebt, kan je wel meedoen. Het zou kunnen dat het effect van de cursus wat langer op zich laat wachten, maar je kunt het dan, bij lichte klachten, gewoon proberen.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 10. Dag Mireille,
  Ik neem sinds een maand elke avond een licht slaapmiddeltje. Kan ik deze cursus volgen en pas 2 weken na cursus 6 stoppen met het innemen van het slaapmiddel? Begrijp ik dat goed?
  Dankje

  • Beste Lieve,
   Ja, blijf de medicijnen gewoon gebruiken. Laat eerst de cursus haar werk doen en de oorzaken in je onderbewuste aanpakken.
   Afbouwen van slaapmiddelen doe je daarna in overleg met je arts.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 11. Ik heb inslaap problemen, doorslaapproblemen en heb echt al heel veel geprobeerd. Van een ziekenhuis slaaptest tot tabletten van de huisarts, tot yoga tot THC olie. Ik weet niet meer wat ik moet proberen, wil dit eigenlijk wel aankijken de, MIR methode, maar ben ook zeker sceptisch. Kan dit voor mij ook werken denk je?

  • Beste Esther,
   Ja, het zou kunnen, maar we kunnen het je niet garanderen. We hopen van harte dat het voor je gaat werken!
   Groeten, Team MIR-Methode

 12. Beste Mariëlle, ik zou graag mee willen doen aan de slaapcursus. Maar ik werk elke maandagavond. Heeft het wel effect als ik alle video’s later bekijk?
  Liefs, Tiny

  • Beste Tiny,
   Bedankt voor je bericht. Het is geen probleem om de video’s later terug te kijken en dit beïnvloedt ook niet het effect. Het is wel belangrijk dat je dan telkens 2 weken tussen de webinars laat zitten. Een fijne videocursus toegewenst,
   Hartelijke groet,
   Team MIR-Methode

 13. Beste Mireille. Ik ben nog maar net 1 week begonnen met MIR. Doe alleen stappen 5 en 7. Mijn slaapprobleem is erg klemmende kaken en veel draaien. Reden hiervoor is nog niet verwerkte echtscheiding na ruim drie jaar. Inslapen gaat vaak wel goed. Wanneer zou ik met deze slaapcursus kunnen starten ? Hoor graag van jou. Vriendelijke groet, Carla

 14. Ha Mireille,
  Ik MIR al tijden, erg prettig en ondersteunend bij processen. Vorig jaar is slaapapneu vastgesteld (en diverse gerelateerde “kwalen”): is deze webinarserie ook daarvoor geschikt?
  Ik hoor t graag en kom ik achter de achterliggende oorzaak van deze ademstops.
  Groetjes Karen

  • Beste Karen,
   Ja de apneu is onderdeel van de webinarserie. Het kan zijn dat je de oorzaak gaat vinden. Kan ik niet garanderen, maar ik kom wel met voorbeelden, waar je je misschien in kunt herkennen.
   Groetjes, Mireille

 15. enkele jaren geleden ben ik gestart met de MIR-Methode.
  ben er mee gestopt..weet niet meer waarom, maar ga mij toch weer opgeven voor de webinars
  ivm slaapproblemen.

  ik zal wel weer helemaal moeten starten vanaf het begin ,denk ik

 16. In slaap vallen is inmiddels voor mij geen probleem sinds ik de CBD druppels gebruik .Maar eigenlijk wil ik hier niet blijvend mee doorgaan.Vandaar dat ik erg benieuwd ben of het zonder ook zou kunnnen lukken om door te slapen en eindelijk eens meer dan 5 uur nachtrust kan hebben.Grijp deze kans dan ook graag aan.

 17. Ik doe ook graag mee. Ik slaap snel in, en slaap goed. Maar ik word meestal telkens na 2 of 3 keer wakker om te plassen. Dus wel 4 keer ‘s nachts. Soms duurt het wel een uur om weer in te slapen. Ben benieuwd

 18. Ik slaap al ruim 25 jaar slecht door, soms in, mijn zogenaamde denkhoofd produceert ook veel dromen, ik weet niet of dit voor mij helpt maar ik geef mij zoals ik mijzelf ken, opnieuw een kans. Gebruik soms slaap/rustgevers om zo nu en dan toch 3 a 4 uur achter elkaar te slapen opdat mijn spieren dit slaapgedrag niet leuk vinden. Mijn gewicht is te zwaar (10 kg) Ook heb ik gauw last van stress. Nou tel maar op, dit wordt weer een hele kluif. Met groetjes en Mireille ik vind jouw MIR-Methode geweldig. Nellie

  • Beste Leen,
   Ja hoor, dat kan. Beide series hebben een eigen aanpak en zullen aanvullend werken.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 19. Beste Mireille,
  Ik gebruik sinds drie jaar 25 mg quetapine voor de nacht en slaap daar heel goed en rustig op en word ook prettig uitgerust wakker. Toch lijkt het me goed om met de medicatie gaan te stoppen (dit na overleg met mijn huisarts) deze medicatie ben ik gestart 4 jaar geleden in een periode waarin het niet goed ging met mij (ivm angst en depressie), daarvan ben ik echter helemaal opgeknapt en het gaat stabiel goed met mij nu.
  Zou deze ‘slaap-cursus’ mij hierbij kunnen ondersteunen; om mijn medicatie dan te stoppen/af te bouwen ?
  Ik doe sinds vier jaar de MIR-Methode dagelijks, wat mij steun geeft, veel dank hiervoor.
  Hartelijke groetjes Nicolette

  • Beste Nicolette,
   Als je toestemming hebt van je arts om mee te doen aan de webinarserie over slaapproblemen, weet dan dat je het beste pas kunt stoppen twee weken ná het laatste webinar. Pas dan geef je jezelf de beste kans om op een fijne manier de medicatie los te laten.
   Groetjes, Mireille

 20. Mijn zoontje is een onrustige slaper en wordt vaak na 2 uur even wakker. (Onafhankelijk op welk tijdstip hij in slaap valt). Kan het zinvol zijn om het webinar te volgen en te starten met mirren bij hem?

  • Beste Marijke,
   Ja, dat kan je zeker inzicht geven. Je kunt nu al beginnen met de MIR-Methode bij hem. Belangrijk is dat je zelf dan ook de MIR-Methode doet.
   Sterkte en ik hoop met jou op verbetering.
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.