Eén-derde van de mensen in Nederland en België heeft last van slaapproblemen. Slecht in slaap kunnen vallen, ’s nachts wakker liggen, doodmoe wakker worden, nachtmerries, apneu, ’s nachts moeten plassen, noem maar op. En ik zeg altijd: “Goed slapen, goed poepen, dan ben je gezond.” Oftewel: als je slaap van matige kwaliteit is, is je leven ook van matige kwaliteit. Het ondermijnt alles. En je bouwt onnodig veel stress op, omdat je het in je slaap niet goed kunt verwerken.

Nu zijn slaapproblemen een van de lastigere problemen om aan te pakken, weet ik uit ervaring. Omdat het erg complex kan zijn en diepliggende oorzaken kan hebben. In de videocursus laat Mireille je zien wat er allemaal achter kan zitten. Denk dan aan hormonen, trauma’s, stress overdag, voedingstekorten, storingen ’s nachts door anderen, computer en mobiel, eet- of drinkgewoontes die je slaap verstoren, beddengoed, hooggevoeligheid en niet te vergeten verstoringen in de meridianen. Je kunt hier lezen wat Mireille eerder schreef over slaapproblemen. Misschien heb je daar al wat aan.
Slecht in slaap vallen
Slecht kunnen doorslapen/wakker liggen

Resultaten

Er zijn al aardig wat mensen jou voorgegaan in het oplossen van hun slaapproblemen. Soms komt de oplossing snel, soms duurt het langer. Geef jezelf in ieder geval de opdracht om alle 6 video’s bij te wonen en mee te doen met de gezamenlijke MIR-Methode. Dan geef je jezelf de beste kans om er vanaf te komen.

We hopen vurig voor je dat het mag lukken.
Dat je slaapproblemen verleden tijd worden.
Dat je overdag meer energie krijgt.
Dat je vrolijker wordt, meer aan kan.
Dat je beter kunt nadenken.
Heb het goed!

Wat houdt de videocursus in?

Je volgt een serie van zes video’s, samen met een grote groep anderen die ook verlangen naar slapen zonder problemen. Om de week een video. Het duurt in totaal drie maanden. Aan het eind van elke video doe je met de hele groep de MIR-Methode. Dat geeft je extra kans, omdat de MIR-Methode sterker werkt, wanneer je het met elkaar samen doet. Je onderbewuste focust dan extra sterk op de slaapklacht die Mireille net daarvoor besproken heeft.

Wanneer?

Op zes maandagen vanaf 20.30 uur (zie hieronder voor de data), krijg je informatie via een video-uitzending. Deze informatie zal je ondersteunen om beter in slaap te vallen.

Voorwaarden voor deelname:
Wil je deelnemen, dan haal je het beste resultaat als je:
1. deelneemt aan alle zes de video’s.
2. 2x per dag de MIR-Methode doet.

Vanaf maandag 27 september 2021 start er weer een serie.

 1. Maandag 27 september 2021
 2. Maandag 11 oktober 2021
 3. Maandag 25 oktober 2021
 4. Maandag 8 november 2021
 5. Maandag 22 november 2021
 6. Maandag 6 december 2021

Tijdstip: Elke video is al opgenomen en is beschikbaar vanaf 20.30 uur en duurt ongeveer 1 uur.

Let op!
De video’s zijn al eerder opgenomen. Kun je een datum niet, bekijk de video dan binnen 2 dagen i.v.m. het huiswerk. Je kunt daarvoor gewoon klikken op de link in je email die je een paar dagen voor de video-uitzending al hebt gekregen. Alle video’s zijn tot 4 maanden na de laatste video nog te bekijken.

Locatie

Bij jou thuis achter de computer. Wanneer je je aanmeldt, krijg je uiterlijk op de ochtend van de video-uitzending een link thuis gestuurd via email. Wanneer je 5 minuten voor de uitzending op de link klikt, kun je mee doen.

Kosten

De videocursus van 6 uitzendingen kost in totaal € 30,-. (We houden de prijs expres laag om zoveel mogelijk mensen bij elkaar te brengen. Hoe meer mensen deelnemen, hoe krachtiger de werking van de MIR-Methode zal zijn!)

Aanmelden

Klik hier om je aan te melden voor de videocursus “Slaapproblemen”.

LET OP! Ben je lid van de ‘Be the MIRror’-website, dan krijg je 10% korting. Meld je dan aan via de winkel van de Be the MIRror-website (eerst inloggen).

Vragen

De video’s blijven gedurende vier maanden na de laatste video-uitzending voor je beschikbaar. Je kunt ze dus in jouw eigen tijd nog eens terugkijken.
Mocht je nog vragen hebben, dan kan je die hieronder stellen.

Hartelijke groetjes,
Team MIR-Methode

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Videocursus “Slaapproblemen aanpakken met de MIR-Methode” — 33 reacties

 1. Lieve Mireille.

  Ik neem al heel vele jaren 1/2 tablet van kalmeer pil Bromazepan, om te kunnen slapen. Ik wil daar zo graag vanaf maar lukt niet.
  Zonder dat half pilletje doe ik geen oog dicht.
  De MIR Methode doe ik al sinds 2014, heeft het nog zin om daarmee nog voort te doen
  Met mijn jongste zoon gaat het nu goed, verlost van zijn vele verslavingen en dat help mij ook enorm.
  Maar zoals steeds 1 probleem beter dan komt er een ander.
  Niks aan te doen, ik aanvaard het.
  Zeer spijtig dat ik geen begeleider kan bezoeken.
  Die dame in Erpe heeft geen tijd.
  Veel groetjes. Nelly Philips.

  • Beste Nelly,
   Zou je contact op willen nemen met een andere begeleidster in België? De meesten werken ook telefonisch! Dat zou ik je nu het sterkste aanraden, aangezien je de MIR-Methode al zolang doet.
   En… wat een fantastisch nieuws over je zoon! Geweldig! Ben blij voor hem, en ook voor jou. Wat zal dat veel ontspanning geven!
   Groetjes en ik hoop, steeds beter wordende slaap!
   Mireille

 2. Dag Mireille,
  Ik zit in mijn nabehandeltraject voor borstkanker. Als de cursus start in mei heb ik alleen nog een half jaar chemopillen te gaan. Dit hele traject zorgt voor extra vermoeidheid, maar mijn slaapproblemen heb ik eigenlijk al jaren en is dus niet lichamelijk van aard in de oorsprong.
  Is het gezien mijn traject verstandig om met de MIR methode te beginnen en dus deel te nemem aan de videocursus over slaapproblemen?
  Groetjes Natasja

 3. Ik doe de MIR-Methode nu 5 weken en bij de eerste stap: Zuurgraad optimaliseren heb ik een vraag.
  Betekend het dat in het lichaam de zuurgraad optimaal wordt.?
  Sinds die weken dat ik de MIR-Methode doe, heb ik een dikke pijnlijke knie, een pijnlijke heup en een wijsvinger die dik en pijnlijk is. Het is Artrose..
  Nu lees ik op internet dat het lichaam ,als het te zuur is ,je moet proberen het meer basisch te krijgen door voeding en supplementen omdat een te hoge zuurgraad Artrose kan veroorzaken.
  Moet ik stap 1 overslaan of in plaats van zuurgraad , zeggen basische optimaliseren? Ik kom er niet uit. Graag antwoord.

  • Beste Corrie,
   Ja, met stap 1 werk je aan het verbeteren van de zuurgraad. Dat houdt in dat je op sommige plekken in je lichaam meer basisch wordt (bijvoorbeeld in de darmen) en op andere plekken misschien zuurder (zoals het maagzuur). Lees meer over de zuurgraad in dit artikel. En ik hoor graag hoe het met je artroseklachten gaat!
   Groetjes, Mireille

  • Beste Tienja,
   Ja, dat is wel wenselijk. Maar als je alleen lichte klachten hebt, kan je wel meedoen. Het zou kunnen dat het effect van de cursus wat langer op zich laat wachten, maar je kunt het dan, bij lichte klachten, gewoon proberen.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 4. Dag Mireille,
  Ik neem sinds een maand elke avond een licht slaapmiddeltje. Kan ik deze cursus volgen en pas 2 weken na cursus 6 stoppen met het innemen van het slaapmiddel? Begrijp ik dat goed?
  Dankje

  • Beste Lieve,
   Ja, blijf de medicijnen gewoon gebruiken. Laat eerst de cursus haar werk doen en de oorzaken in je onderbewuste aanpakken.
   Afbouwen van slaapmiddelen doe je daarna in overleg met je arts.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 5. Ik heb inslaap problemen, doorslaapproblemen en heb echt al heel veel geprobeerd. Van een ziekenhuis slaaptest tot tabletten van de huisarts, tot yoga tot THC olie. Ik weet niet meer wat ik moet proberen, wil dit eigenlijk wel aankijken de, MIR methode, maar ben ook zeker sceptisch. Kan dit voor mij ook werken denk je?

  • Beste Esther,
   Ja, het zou kunnen, maar we kunnen het je niet garanderen. We hopen van harte dat het voor je gaat werken!
   Groeten, Team MIR-Methode

 6. Beste Mariëlle, ik zou graag mee willen doen aan de slaapcursus. Maar ik werk elke maandagavond. Heeft het wel effect als ik alle video’s later bekijk?
  Liefs, Tiny

  • Beste Tiny,
   Bedankt voor je bericht. Het is geen probleem om de video’s later terug te kijken en dit beïnvloedt ook niet het effect. Het is wel belangrijk dat je dan telkens 2 weken tussen de webinars laat zitten. Een fijne videocursus toegewenst,
   Hartelijke groet,
   Team MIR-Methode

 7. Beste Mireille. Ik ben nog maar net 1 week begonnen met MIR. Doe alleen stappen 5 en 7. Mijn slaapprobleem is erg klemmende kaken en veel draaien. Reden hiervoor is nog niet verwerkte echtscheiding na ruim drie jaar. Inslapen gaat vaak wel goed. Wanneer zou ik met deze slaapcursus kunnen starten ? Hoor graag van jou. Vriendelijke groet, Carla

 8. Ha Mireille,
  Ik MIR al tijden, erg prettig en ondersteunend bij processen. Vorig jaar is slaapapneu vastgesteld (en diverse gerelateerde “kwalen”): is deze webinarserie ook daarvoor geschikt?
  Ik hoor t graag en kom ik achter de achterliggende oorzaak van deze ademstops.
  Groetjes Karen

  • Beste Karen,
   Ja de apneu is onderdeel van de webinarserie. Het kan zijn dat je de oorzaak gaat vinden. Kan ik niet garanderen, maar ik kom wel met voorbeelden, waar je je misschien in kunt herkennen.
   Groetjes, Mireille

 9. enkele jaren geleden ben ik gestart met de MIR-Methode.
  ben er mee gestopt..weet niet meer waarom, maar ga mij toch weer opgeven voor de webinars
  ivm slaapproblemen.

  ik zal wel weer helemaal moeten starten vanaf het begin ,denk ik

 10. In slaap vallen is inmiddels voor mij geen probleem sinds ik de CBD druppels gebruik .Maar eigenlijk wil ik hier niet blijvend mee doorgaan.Vandaar dat ik erg benieuwd ben of het zonder ook zou kunnnen lukken om door te slapen en eindelijk eens meer dan 5 uur nachtrust kan hebben.Grijp deze kans dan ook graag aan.

 11. Ik doe ook graag mee. Ik slaap snel in, en slaap goed. Maar ik word meestal telkens na 2 of 3 keer wakker om te plassen. Dus wel 4 keer ’s nachts. Soms duurt het wel een uur om weer in te slapen. Ben benieuwd

 12. Ik slaap al ruim 25 jaar slecht door, soms in, mijn zogenaamde denkhoofd produceert ook veel dromen, ik weet niet of dit voor mij helpt maar ik geef mij zoals ik mijzelf ken, opnieuw een kans. Gebruik soms slaap/rustgevers om zo nu en dan toch 3 a 4 uur achter elkaar te slapen opdat mijn spieren dit slaapgedrag niet leuk vinden. Mijn gewicht is te zwaar (10 kg) Ook heb ik gauw last van stress. Nou tel maar op, dit wordt weer een hele kluif. Met groetjes en Mireille ik vind jouw MIR-Methode geweldig. Nellie

  • Beste Leen,
   Ja hoor, dat kan. Beide series hebben een eigen aanpak en zullen aanvullend werken.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 13. Beste Mireille,
  Ik gebruik sinds drie jaar 25 mg quetapine voor de nacht en slaap daar heel goed en rustig op en word ook prettig uitgerust wakker. Toch lijkt het me goed om met de medicatie gaan te stoppen (dit na overleg met mijn huisarts) deze medicatie ben ik gestart 4 jaar geleden in een periode waarin het niet goed ging met mij (ivm angst en depressie), daarvan ben ik echter helemaal opgeknapt en het gaat stabiel goed met mij nu.
  Zou deze ‘slaap-cursus’ mij hierbij kunnen ondersteunen; om mijn medicatie dan te stoppen/af te bouwen ?
  Ik doe sinds vier jaar de MIR-Methode dagelijks, wat mij steun geeft, veel dank hiervoor.
  Hartelijke groetjes Nicolette

  • Beste Nicolette,
   Als je toestemming hebt van je arts om mee te doen aan de webinarserie over slaapproblemen, weet dan dat je het beste pas kunt stoppen twee weken ná het laatste webinar. Pas dan geef je jezelf de beste kans om op een fijne manier de medicatie los te laten.
   Groetjes, Mireille

 14. Mijn zoontje is een onrustige slaper en wordt vaak na 2 uur even wakker. (Onafhankelijk op welk tijdstip hij in slaap valt). Kan het zinvol zijn om het webinar te volgen en te starten met mirren bij hem?

  • Beste Marijke,
   Ja, dat kan je zeker inzicht geven. Je kunt nu al beginnen met de MIR-Methode bij hem. Belangrijk is dat je zelf dan ook de MIR-Methode doet.
   Sterkte en ik hoop met jou op verbetering.
   Groetjes, Mireille

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.