Home » Artikelen » 126. Zuurgraad, wat is dat nou eigenlijk?

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

126. Zuurgraad, wat is dat nou eigenlijk? — 57 reacties

 1. de leverfunctie is energetisch verbonden aan de “mannelijke lijn zoals vaders, partners, etc” en heeft ook met loslaten wat je niet meer nodig hebt te maken (terwijl de miltfunctie aan de vrouwelijke lijn, bijv.moeders gerelateerd is en opbouwend, versterkend werkt)

  de smaak zuur wordt ook gerelateerd aan de lever (en galblaas)

  dus ik snap het wel wat je vertelt dat loskoppelen vader werkt zoals blijkt

 2. Beste Mireille,
  Ik ben 76 jaar en geboren met slechte voeten. Na een operatie op mijn 18e bestond er nog geen Fysiotherapie. Dus ben ik gewoon doorgegaan. Na 40 jaar in het onderwijs met hulp van een podoloog en een acupuncturist stortte mijn lijf volkomen in en moest ik opnieuw leren mijn spieren te gebruiken. Mijn bekken was gedraaid, mijn heupen stonden scheef evenals mijn kaken Gelukkig vond ik een goede personal trainer en begon de opbouw. Maar mijn lijf stond duidelijk in de stress en mijn hersens wisten niet meer welke opdrachten ze nou moesten uitvoeren
  Pas toen ik met de MIR ben begonnen, kwam er rust in mijn lijf en verdwenen de pijnlijke plekken. Fijn dat ik de MIR gevonden heb.
  Renske

 3. Dank je wel voor dit artikel: heel nuttig. Zelf heb ik altijd te veel zuur gehad en daar door maagzweren en gewrichtsklachten dat nu artrose geworden is. Maar volgens mijn eigen ervaring zijn tomaten heel verzurend! Als ik 2 dagen achter elkaar een of twee tomaten eet dan verergeren mijn gewrichtspijnen gegarandeerd, net zoals met aardbeien, frambozen en andere vruchten. Jammer want ik eet heel graag fruit! Na drie en een half jaar Mirren is daar geen verbetering in gekomen. Hartelijke groeten!

 4. Hallo Mireille,
  Ik doe de MIR Methode nu al vanaf maart 2020. Ik merk dat ik steviger in mijn basis sta en de grip op mijn lichaam steeds meer terugkrijg.
  Een vriendin, die bij jou de opleiding gevolgd heeft, zei me dat ik er nu wel mee kon stoppen.
  Maar hier twijfel ik over.
  Heeft het meerwaarde als ik de methode dagelijks blijf doen?
  Groet, Lisa

 5. Heb nu weer een jicht aanval.heb dat 2 tot 3 keer per jaar. Heb over de afgelopen 3 jaar 3 x mir methode gedaan. Toen ik last van schimmelinfectie kreeg een mir op maat gedaan ook 3 x een periode. Medicatie voor diabetes is opgehoogd. Dit ondanks de mir methode die daar ook goed voor zou zijn.
  Heb zo mijn twijfels over de effectiviteit ervan. Want ik ervaar geen verbetering.

  • Beste Anneke,
   Ja, dat kan ik me voorstellen dat je twijfelt. Je zou het beste een keer een MIR-Methode begeleidster kunnen raadplegen om te kijken hoe het komt dat er maar zo langzaam verbetering ontstaat.
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

 6. Na slechts een paar keer MIR te hebben toegepast (ik belandde hier omdat ik hardnekkige voetschimmel heb en nog een heleboel andere kwaaltjes, na chemokuren, bestraling, veel antibiotica etc. etc, ik denk dat ik overgroei van candida heb, maar geen arts neemt mij serieus) vannacht ineens wakker geworden met enorme hoofdpijn, en nu stekende pijnen in beide handen bij de muis van de hand, zo erg, dat ik zelfs geen mandarijntje meer kan pellen.
  Kan dat door MIR komen, dat alle kwalen eerst verergeren?

  • Beste Mo,
   Nee, kwalen hoeven echt niet eerst te verergeren voordat ze oplossen. Wat wel vaak gebeurt, is dat emoties aan de oppervlakte komen te liggen. Soms gaat dat gepaard met kwalen. Hoofdpijn is bijvoorbeeld een uiting van verdriet. Lees ook artikel 69. De hoofdoorzaak van hoofdpijn. Door de duimen loopt de longmeridiaan (stap 4) die vaak geblokkeerd raakt bij verdriet. En als ik lees dat je geen arts je nog serieus neemt, kan ik me je verdriet voorstellen. Maar misschien speelt er ook ander verdriet. Misschien dat je daar eens naar wilt kijken?
   Ik wens je heel veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

  • Hoi Tegen Voetschimmel werkt Borax perfect, kost vrijwel niets en werkt 100% Google The Borax Conspiracy.

   Succes

 7. Hallo Mireille
  Waar ik deze vraag moet plaatsen, weet ik niet zo goed. Maar gewrichtsklachten komt in de richting. Op een zeker moment was ik mentaal niet in evenwicht door persoonlijke en maatschappelijke problematiek. Onlangs was er artrose en staar geconstateerd. Deze diagnoses werden in een week gesteld. Dat bracht mij emotioneel uit balans. Ik belde een vriend op voor een ontspannend gesprek. Hij had weleens de MIR-methode geadviseerd en dat advies had ik ook opgevolgd. Destijds beviel het ook goed (dat was 2 jaar geleden). Deze vriend is inmiddels kringleider geworden. In dit gesprek vertelde ik ook van mijn medische problemen. Hij zei gebruik de MIR-methode maar, dan komt alles goed. Dat kan toch niet!? Dan zou je niet meer de oogarts hoeven voor staar. Dan geneest het vanzelf, net als de artrose, dan hoef je niet meer naar een internist. Ik vond dit een heel verbazend antwoord. Ik ben benieuwd naar het antwoord. Als er nog meer informatie nodig is, dan verneem ik dit graag.

  • Beste Renate,
   De MIR-Methode kan wel resultaten geven, maar hoeveel weet je nooit van tevoren. Een uitspraak als ‘Gebruik de MIR-Methode maar, dan komt alles goed’, kan dus ook niet gezegd worden. We zullen maar zeggen dat hij heel erg enthousiast is over de MIR-Methode. Het lichaam kan daarentegen wel ontzettend veel als het gaat om genezing, maar contact met artsen blijft echt nog nodig.
   Ik hoop dat het je verlichting mag brengen!
   Groetjes,
   Mireille

 8. Ik gebruik nooit zeep, was mij alleen met water, en was mijn haar 1x per maand met shampoo, maar wil dat ook afbouwen. Mijn huid stinkt absoluut niet, en mijn haar ziet er schoon en gezond uit. Borstel mijn haar vooral schoon. Zeep is dus echt niet nodig, en scheelt heel wat voor het milieu, maar vooral voor mijn portemonnee. Hoeveel zeep en shampoo gebruikt iemand normaal per jaar? Ik gebruik al 70 jaar geen zeep op mijn huid, en die ziet er voor mijn leeftijd nog prima uit. Zeep prikt en maakt je huid droger, zelfs de meest “goede” natuurlijke zeepsoorten of gels.

 9. Ik vroeg me af of ik -naast of ipv citroen- ook appelazijn (kleine eetlepel op glas water)kan innemen. Ik kreeg dit als (persoonlijk) advies van een natuurgeneeskundige. Werkt dit ook ontzurend? En is het even goed?
  Begin nu namelijk te twijfelen omdat ik er niets over lees in de mails over en weer en ook niet in jouw artikel , Mireille. Ik lees wel over azijnzuipers en dat komt wat cynisch bij me over. Graag advies dus, alsjeblieft.

 10. Beste Mireille
  Ik ben 3 weken bezig met de MIR methode. Ik neem reeds lang kruidencapsules om te kunnen ontlasten. Mijn doos was leeg toen ik startte met de Mir methode, sinds de start kan ik iedere dag ‘s morgens goed naar de wc gaan zonder de capsules !! eureka ! Vroeger had ik last van het “burning mouth syndroom” maar door therapie was dit verdwenen. Ik heb daar nu weer last van in een milde vorm. Ik vermoed dus dat Uw methode zijn werk doet . Ik zal volhouden en hopelijk verdwijnt mijn slecht slapen binnenkort.
  Dank U
  groetjes Gertje

 11. Hoi Mireille,

  Bij toeval ben ik afgelopen zomer op jouw site terecht gekomen. Sindsdien doe ik de methode elke dag. Ik heb veel los kunnen laten en ook minder klachten gekregen. Sinds kort heb ik last van een kleine cyste op mijn baarmoeder. Volgens de huisarts geen probleem, maar ondervind er toch hinder van. Heb jij een idee.
  Ik ben van plan om een consult te doen via Skype bij een begeleider. Heb 2 keer gebeld en kreeg de voicemail. Heb nog geen verdere actie ondernomen omdat ik het wel spannend vindt, geen idee wat te verwachten.

  Groeten, Margriet

 12. Hallo Bloem,
  Ik las jouw reactie over jouw partner en wil graag reageren.Het gaat mij vooral over zijn vermoeden dat er kwaadaardige wezens zijn die de boel op aarde komen verzieken zoals je schreef. Dat is nou juist datgene waar ik al jaren last van heb. Dankzij mijn dochter die, paranormale gaven heeft en door samenwerking met haar gidsen, een zuiveringsmethode heeft ontwikkeld ben ik en mijn gezin gezuiverd waardoor wij nu geen klachten van allerlei aard meer ervaren. Er zijn positieve en negatieve energieën net zoals er dag en nacht is. Deze dualiteit daagt ons uit om bewust een vrije keuze te maken, dus bijvoorbeeld: kies je er bewust voor om je te laten zuiveren/beschermen of niet.
  En wat nu het mooiste is; de Mir-methode werkt nu nog krachtiger sinds we gezuiverd zijn! Doordat de negatieve energieën weggehaald zijn kunnen deze de Mir-methode niet meer belemmeren. Heel fijn!
  Als ik zo vrij mag zijn, zijn er mensen die hier meer over willen weten, kijk dan op http://www.praktijkikhaya.nl.
  Lieve groeten,
  Ineke

 13. ik heb (nog) een milde vorm van jicht. en en dat is niet leuk. ben al een paar keer gestart met citroen ( hier zat citroenbomen in spanje) en ook met bi-carbonata…Mijn grote teen lijkt een beetje ontstoken. Ik ben weer gestopt omdat ik de juiste dosering niet wist..maar nu hoor ik dat je elke 14 dagen 1 week moet stoppen…ik ga er weer mee aan de slag…
  alvast bedankt allemaaal..

 14. van vlees eten wordt je bloed zuur en daardoor ben je vatbaar voor kanker , even kort door de bocht, maar hoe zit het met veel zuurstof in je lichaam krijgen, b.v. door bewegen/ademen, de Wim Hof methode, brengt die zuurstof de PH niet omlaag?
  hoe meten we dat, aan de urine te testen???? verneem het graag.

  • Beste Ben
   Bewegen is natuurlijk heel goed. Dat is al vol op bewezen. En een goede ademhaling van uit de buik is ook heel belangrijk want je maakt je longen er lekker schoon mee. Wat Wim Hof betreft ik denk dat hij veel voor de mensen kan betekenen. Het is een mooie methode. Bij de drogisterij kan je speciale pH staafjes kopen die je in je urine stopt en dan kan je zien hoe je PH waardes zijn. Wel even goed lezen hoe het precies moet.
   Veel succes en een dikke knuffel van mij.
   MIR-Methode begeleider in Uithoorn

  • Beste Ben,
   De Wim Hof methode is ongetwijfeld krachtig. Dat is inmiddels wetenschappelijk aangetoond. Blijf vooral doen wat goed voor je voelt. En ja, je ademhaling serieus nemen, is al een heel groot deel van de oplossing!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 15. hallo, Ik drink al twee jaar Kangen water , dat is water met een pH van 9,5. Je kan ook andere pH waardes drinken . vroeg me laatst af of dit niet tegenwerkt. Lijkt me niet , toch even checken.
  Ook maak ik daar groentes in schoon en vlees , dan was je de bestrijdingsmiddelen etc ervan af.
  Hoor graag of je hiermee bekend bent.
  Gr Gerdy

 16. Beste Mirelle,
  Heb een paar jaar gelezen elke 4 weken de mir methode gedaan en dat voelde goed aan. Het verdween weer uit mijn leven en door je mailing ben ik weer begonnen. Heb ook erg last van mijn maag. De arts zei dat ik w.s. Te weinig maagzuur aanmaak. Dus kreeg ik ook een advies om elke ochtend op de nuchtere maag een halve Citroen uit te persen met een beetje zeezout. Mijn vraag aan jou is of je met een lage zuurgraad ook migraine kan veroorzaken? Heb regelmatig last ervan en rond de volle maan komt dit tot uiting… Bedankt voor je mails en lees ze uitgebreid .

  • Beste Ingrid
   Of je Migraine kunt krijgen door een te lage zuurgraad weet ik niet maar het is wel zo als de zuurgraad niet in orde is zoals in stap 1 van de MIR-Methode dat stap 2 de toxische belasting ook niet goed werkt en die is heel belangrijk om je hoofd lekker leeg te maken. Ik kan mij dan goed voor stellen dat je daar migraine van krijgt. Het is trouwens heel belangrijk om altijd de 9 stappen te doen want ze staan allemaal met elkaar in verbinding. Heel veel sterkte en een dikke knuffel van mij Corrie Wouters MIR-Methode begeleider in Uithoorn

 17. Ik drink al maanden elke morgen een groot glas afgekookt water met een halve verse citroen erin. Ik drink het met een rietje om mijn tandglazuur te beschermen. Ook ben ik gisteren begonnen met het drinken van een glas water met een theelepeltje baking soda erin. Dit is net als vers citroensap voor héél veel klachten gezond. Je kunt er 2 weken achter elkaar elke dag een glas van drinken. Dan een week stoppen. Dan kun je het weer 2 weken drinken…google maar eens. Het is tevens voor veel dingen te gebruiken.

  • Ha Mireille, wat weer een wonderlijk geschenk die mail van jou vandaag in de bus. Doe alweer maanden niet meer de MIR methode maar allerlei andere technieken die ik ook zeer waardeer. Maar wist en doe nog niet alles wat je schrijft over zuurgraad, dank je wel! En ik zag het lijstje met aandoeningen hiernaast en dacht ohh, misschien staat hier iets over wratten en jawel. sinds de zomer zijn een aantal wratten onder mijn hak opgedoken die zo pijnlijk zijn dat ik nu bijna niet meer kan lopen en die troep die ik er gisteren op heb laten doen, eigenlijk past dat helemaal niet in mijn leven.. Tja, alles wat ik las herkende ik (Louise Hay/energy van boosheid niet losgelaten, immuunsysteem/schildklier/wanneer ga ik doen waarvoor ik geboren ben enz) Dus ik heb de 9 stappen maar weer uitgeprint en weet waar ik naast dankbaarheid en Empowered Me straks over mediteer als ik ga slapen: de 9 stappen. Dank je wel voor wie je bent en wat je doet, Namaste

 18. `fantastisch over de zuurgraad ,ik ben meteen aan het citroen water begonnen.““““““““““““““““““““““““““““““““`DANK JE WEL GROETJES FIJNE WEEK WILLEMIJN““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““`

 19. Tip bij pijn zolang jicht nog niet genezen is: eet een flinke kom kersen. Dit las ik in het boek van Dr. Brice Fife. Een aanrader voor iedereen om te lezen speciaal voor problemen als artritis en fybromialgie. Voeding is ook hier weer één van de sleutels tot genezing. Ik heb er zelf al veel baat bij ivm artritis en ben Dr. Bruce heel dankbaar. Warme groet, Maria

 20. MIR methode kan deze ook helpen om mijn tinitus te verminderen?
  Op dit moment is mijn energie laag doordat ik slecht slaap, doorslapen tot de wekker gaat is lang geleden?
  S morgens water drinken met citroensap erin is dat goed voor de zuurtegraad?

  • Beste Yvonne,
   Ja, over citroensap drinken lees ik alleen maar hele goede verhalen. Ik drink nu zelf ook citroensap. Ik doe het vaak in mijn thee. Heerlijk!
   Ik heb nog geen ervaringsverhalen terug gehoord dat Tinnitus verminderd is, maar in principe zou het moeten kunnen. Ik wacht met ongeduld op de eerste positieve berichten!
   Groetjes en veel sterkte!
   Mireille

   • Het citroensap is heel goed om te drinken maar voor je doorslapen kun je misschien 5-htp nemen. Heb hier zelf veel baat bij. Doe allang te Mir- methode veel kleine klachtjes opgelost en lekkerder in mijn vel maar door slapen bleef moeilijk maar gaat nu een stuk beter. succes.
    Groetjes Tine

 21. Wat weer een heerlijk artikel. In mijn salon-praktijk gebruik ik voor (ernstige)acne een lotion met een pH-waarde van 4.8. Daar knappen de ontstoken plekken zo van op. Wel leg ik de cliënten uit dit niet op de mooie gezonde huid te doen, bv het voorhoofd. Wel adviseer ik ze inderdaad pH neutrale dranken te drinken. Ik zeg altijd, drink wat voorkomt in de natuur. Er stroomt geen cola, dranken met aspartaam of sucrasol door mooie beekjes, wel helder water……ze snappen het direct, vaak schieten ze ook nog in de lach, tjsa, hoe helder kan het zijn. Liefs en suc6met je missie

 22. nog een aanvulling over citroenwater. via een sjamaan uit mexico kreeg ik de info dat het niet nodig is zoveelwater te drinken als gezegd. maak de volgende drank ,pers een citroen uit, honing naar behoefte, doe er een kwart tl. bicarbonaat enook een kwart tl. hymalayazout en een liter water alles goed roeren.het beste is een glazen fles met grote opening .je hoeft alleen maar te drinken als je dorst hebt en een liter is genoeg ,veel lekkerder dan plat water .EN BOVENDIEN VAL JE AF ERVAN ,DAT WAS BIJ ZEKER HET GEVAL,TERWIJL IK NIETS VERANDERDE AAN MIJN EETGEWOONTE EN IK EEN SNOEPKOUS BEN .JE KAN CITROEN EN HONING IK DOE 2 EETLEPELS ,maar dat is niet voor iedereen zo ik conrtoleer regelmatig mijn suikerspiegel.de uitgeperste citroenschil wrijf ik soms over mijn huid ,lekker fris en zuiverend. ik hou van natuurlijke producten…
  warme groet uit spanje mimi

  • Hoi Mimi,
   Uit Spanje, erg leuk! Mijn man en ik zijn van plan om over een paar jaar te verhuizen naar zuid Spanje, Andalusia. Alle tips zijn welkom? Leuk om een keer met elkaar te mailen of af te spreken. Ik begin de dag met een glas sinasappelsap en een uitgeperste citroen. Je vertelt over citroen en honing…en himalayazout en bicarbonaat, waar haal je die twee. Kamp sinds ik een paar jaar in de overgang met niet kunnen afvallen. Wil dit graag proberen! Hoor graag van je, Wendy

   • HOY WENDY,
    WIJ WONEN IN LA NUCIA DAT LIGT TUSSEN ALICANTE EN VALENCIA.ANDALUSIA KEN IK ALLEEN VAN EEN VAKANTIETOCHT DOOR HET LAND .OM TIPS TE GEVEN ZOU IK WAT MEER VAN JULLIE WENSEN MOETEN WETEN . MAAR ALS JULLIE EENS IN DE BUURT ZIJN LAAT HET DAN MAAR WETEN. DAN KUNNEN WE WEL EENS AFSPREKEN OF ALS JE DRINGENDE VRAGEN HEBT STUUR JE EEN MAIL.WAT IK STEEDS HOOR VAN SINASAPPELSAP DAT HET VERZUREND WERKT ,MAAR CITROEN NIET. HYMALAYAZOUT EN BICARBONAAT KOOP IK HIER IN EEN NATUURWINKEL.MAAR DAT ZAL IN NEDERLAND OOK WEL ZO ZIJN. IK WENS JE VEEL SUCCES EN WELLICHT TOT HORENS OF ZO.LIEFS VAN MIMI

 23. Geen wonder dat er tegenwoordig allemaal zure mensen rondlopen, wij noemen hen azijnzuipers, maar hun zuurgraad is te hoog…

 24. wellicht goed om te weten dat natrium bicarbonaat te lage zuurgraad weer in balans brengt. het is een goedkoop middel in poedervorm en in water oplosbaar.op internet is er veel info over. het is trouwens voor heel veel te gebruiken, zelfs tegen tumoren. we hebben er een boek over: NATRIUM BICARBONAAT – Het unieke NATUURLIJKE eerste hulpmiddel – van DR. MARK SIRCUS. We hebben ook controle plasstrips gekocht om het in de gaten te kunnen houden . ik ben vooral blij met alle mogelijkheden die het heeft op natuurlijk gebied.
  liefs en succes ben en mimi

  • Beste Mimi,
   Dankjewel voor de aanvulling. Ik was inderdaad aan het lezen over zuurgraad en kanker en daar wordt wel steeds meer over duidelijk, dat daar een samenhang tussen is. De arts Henk Fransen zal daar ongetwijfeld meer over weten. Dankjewel voor het boekje dat je aanbeveelt!
   Groetjes, Mireille

  • Ik gebruik het regelmatig in de keuken wanneer ik mijn lievelingbroodjes bak zonder gist. Het proeft zo natuurlijk. Overigens is het ook een goed schoonmaakmiddel.. haha

  • Hallo Mimi, ik ga de drank waarover je schrijft ook uitproberen. Dank je wel voor het delen hiervan.
   Ik gebruik bicarbonaat momenteel onder mijn oksels. Met een beetje water het poeder “insmeren”. Het gaat de transpiratiegeur tegen en dat is wel fijn omdat ik momenteel overmatig transpireer. Ik dacht dat dit te wijten was aan de naderende overgang. Maar nu ik het artikel heb gelezen kan het ook komen door het doen van de MIR-Methode.
   Ik ben ook geïnteresseerd in meerdere toepassingen van bicarbonaat. Ik ga kijken of ik het boekje kan bestellen.
   Bicarbonaat is hier inderdaad ook te vinden bij natuurwinkels of reformdrogisterijen.

   • Astrid, google “baking soda” en je wordt overstelpt met tips: van oven schoonmaken, tot puistjes bestrijden. Helpt trouwens heel goed tegen brandend maagzuur; theelepeltje baking soda in een glas water, opdrinken en ‘t helpt direct!!

 25. Ik kan deze uitleg alleen maar bevestigen “MIR-Methode “goed onderhoud voor jezelf en laat je stilstaan bij jezelf en hoe ermee omgaan naar andere mensen toe !
  DAN kan je hier IETS mee “bewustwording “en leren omgaan met – in je eigen systeem TOPPIE .

 26. Wat ben ik blij te horen hoe het zit met de pH waardes
  Wist U dat er een apparaat is wat de pH waarde zelf kunt in stellen, van pH waarde 2.5 tot 14, laat ik zo n apparaat hebben.
  En deel water uit aan de mensen. De pH wat nodig is voor deze mensen.
  Maar vooral de PH 7, dus schoon water.

   • Goede avond Mireille
    Het is een Enagic Kangen water apparaat dat niet in de winkel te koop is, maar voor nog meer informatie kun je mij bereiken op 0478-691565 Ik kan water krijgen van een PH 2.5 tot 11.5 We gebruiken het nu 2 jaar en zijn er heel blij mee .We gebruiken het overal voor Hoef me geen zorgen meer te maken over onze zuurgraat .
    Met 9.5 en blijven we in balans Heb zelf kanker 3 jaar en ben nu een half jaar vrij.
    Lieve groet Adriana

  • Beste Carla,
   Wat ik dan vaak tegen kom bij mensen, is dat ze eigenlijk stappen zouden mogen zetten. Dat ze ergens tegenaan hikken. Zodra ze een stap zetten, een keuze maken, verdwijnen de klachten langzaam maar zeker weer. Een MIR-Methode begeleider kan jou er ook bij helpen om uit te zoeken waar je tegenaan hikt.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

  • Beste Carla
   Dat is heel goed mogelijk dat je daar klachten hebt. Misschien is jou PH waarde niet op pijl. Er zijn stripjes te koop bij de drogisterij die je in je urine kunt plaatsen waar jij de zuurgraad van af kunt lezen. Het is het proberen waard. Ja en natuurlijk de MIR-Methode.
   Succes. En een dikke knuffel van mij.
   Corrie Wouters MIR-Methode begeleider in Uithoorn

 27. Beste Mireille,

  Lees ik je verhaal over verzuring en tot mijn verbazing en ook weer niet zie ik in het rijtje rechts geen jicht staan op je website. Aangezien je het er over hebt keek ik even of er al wat mensen ervaring hebben met jicht in combinatie met de MIR-Methode. Nee nog niet en dat is eigenlijk best grappig tussen aanhalings tekens dan wel hoor!!! Want mensen met jicht zijn volgens het boek van Christiane Beerlandt De sleutel van zelfbevrijding star en eigenwijs. Ik leef met iemand die extreme knobbeljicht heeft en zeer star en eigenwijs is maar daarentegen een ongelofelijk doorzettingsvermogen heeft en een zeer goedhartig karakter. Werkt ook al jaren als wetenschapper met de intentie om het kwaad de wereld uit te helpen.
  Via alle kennis die er maar is aangevuld met EVP, ITC etc. Echt niet normaal zoveel als hij weet……vermoed hij dat er ergens in een dimensie boven ons een kwaadaardig wezen of wezens de boel hier verzieken op aarde. Tja buitenaards leven …..zeker weten positieve en negatieve wezens ook zeker weten. Maar geloof toch in onze vrij wil en The Divine!! Hoe het ook zit ik geloof dat alle ziekten te genezen zijn als we het maar snappen!!!!!
  Ik probeer al jaren zijn ogen te openen maar tot nu toe te vergeefs.
  Dat nou jicht niet besproken wordt op je site is dus niet zo vreemd als je star en eigenwijs bent sta je niet zomaar open voor De MIR-Methode die out of the box denken vraagt!!!
  Hoe help je iemand af van starheid en eigenwijsheid??????????
  Ik zie het als een enorme beschadiging uit vorige levens waar deze persoon er ongeveer 14 van kent door contact met zijn overleden vader via EVP.
  Wonderlijk genoeg heeft hij me wel toestemming gegeven dat ik de MIR-Methode voor hem doe.
  Een vriendin die kinesiologisch kan testen, test dat ik voorlopig alleen stap 5 en 7 voor hem kan doen aangezien de ziekte al ver chronisch is. Daarnaast bidden veel mensen en ikzelf voor hem.
  Mijn vraag aan jou is welke stappen starheid en eigenwijsheid kunnen helpen helen??????? Ook al weet ik dat het voor hem nog wel effe duurt ben ik daar wel nieuwsgierig naar!!Ook fijn om te weten voor anderen waarschijnlijk??
  Bovendien vind ik het ook speciaal om te kijken hoe het werkt als je voor iemand anders met toestemming natuurlijk Mirt!!!

  Warme groet,
  Bloem

  • Beste Bloem,
   Ja, opmerkelijk dat we nog geen verhalen over jicht hebben, he. Die zijn er al wel, maar lang niet iedereen wil zijn verhaal op de website vertellen. En dat is heel jammer! Hoe meer mensen durven te delen, hoe meer ze anderen aanmoedigen. Dus ik hoop op de eerste schrijver die zijn jichtklachten is kwijt geraakt, want dat is beslist mogelijk!
   Je partner is duidelijk zoekende en wie weet ontdekt hij echte oplossingen! Starheid en rigiditeit zit vooral in stap 4 ‘Meridianen zuiveren’ en dan met name in de dikke darmmeridiaan. Eigenwijsheid kan ook een teken zijn dat iemand z’n werkelijke innerlijke weten volgt, dus daar liefdevol naar kijken is prima.
   Overigens, als iemand de MIR-Methode zelf kan doen, zou hij/zij het eigenlijk zelf moeten doen. Iets om over na te denken. Hoe meer jij zelf verandert, hoe meer de ander ruimte voelt om ook te veranderen. Misschien is het al genoeg als jij het voor jezelf doet.
   Hoe dan ook, heel veel geluk!
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.