In het artikel over overgewicht schreef Mireille al eens: “De oorzaak van overgewicht heeft niets met voeding te maken, maar alles met emoties!” In dat artikel legt ze uit dat ze een aantal vrouwen heeft geïnterviewd naar hun levensloop, waardoor ze te weten kwam dat er zeker 8 emotionele oorzaken zijn voor overgewicht. En dat die alle 8 niks met voeding te maken hebben.

8 oorzaken van overgewicht

Overgewicht wordt veroorzaakt door onprettige emotionele ervaringen. Ze kunnen eenmalig zijn voorgekomen of herhaaldelijk. De impact is groot geweest, want je lichaam is erdoor ontregeld. Werk je aan deze emoties, dan kan je lichaam weer optimaal gaan functioneren en kan overgewicht afnemen.

Videocursus

Om je te ondersteunen bij het verwerken van deze emoties, kun je deelnemen aan een videocursus. Mireille bespreekt dan elke keer 1 van de 8 emoties. Ze geeft er ook voorbeelden bij. Je zal de emotie weer even aan de oppervlakte voelen en misschien wat herinneringen krijgen. Op dat moment doe je met de hele groep de MIR-Methode, waardoor de emotie kan worden aangepakt en wordt uitgewist. Het zorgt ervoor dat je jezelf steeds meer gaat bevrijden.
Enkele reacties van mensen die deelnamen:

 • Durf zichtbaarder te zijn.
 • Ik heb geen vreetbuien meer.
 • Kan makkelijker stoppen met eten.
 • Ik kan weer boos worden.
 • Ik zet duidelijker grenzen neer.
 • Ben fitter.
 • Rustiger.
 • Zekerder van mezelf.
 • Kan beter voor mezelf opkomen.
 • Eet praktisch geen zoet meer. Meer hartig.
 • Krijg regelmatig de slappe lach.
 • Kan bedanken voor gebakjes.
 • Hoef niet meer ‘s nachts te plassen, ondanks meer drinken.
 • Meer zelfvertrouwen.
 • Meer open, over gevoelens durven praten.
 • Minder opgeblazen buik.
 • Minder centimeters.
 • Betere stoelgang (2x per dag ontlasting).
 • Huid is rustiger.
 • Geen maagverkleining meer…

Emoties weg eten

Wanneer de emoties te sterk voelen, is de drang groot om ze te verdoven met eten. Dat lucht op. Je kunt jezelf weer aan. Maar de gevolgen zijn er ook. Tijdens de videocursus leert Mireille je het gebruik van de MIR-Methode EHBO. Je kunt dan de ‘bevlieging’ van emoties-weg-eten meteen afkappen, waardoor je weer rustig wordt en het eten kan laten staan.
Je kunt die EHBO nu al leren, omdat er video’s van staan op de ‘Be the MIRror-website’. Op die video’s leer je het uitgebreider dan ze in de video-uitzending doet.

‘Periode eten’

Daarbij introduceert Mireille een nieuwe manier van eten wat langzaamaan steeds meer in je dagelijkse gewoontes kan komen. Het zogenaamde ‘Periode eten’. Je gaat steeds beter voelen waar je trek in hebt, wat jouw lichaam nodig heeft. Heeft je lichaam dat aangevuld, dan ga je weer iets anders eten waar je lichaam behoefte aan heeft. Zo kun je de ene week dol zijn op wortelen, maar de week erop hoef je ze niet meer, maar ga je bijvoorbeeld voeding eten waar vitamine D in zit. Net zolang tot je lichaam die voedingsstoffen weer heeft aangevuld.

Voorlichting

Waar Mireille zich druk over maakt, is dat er veel voorlichting is over voeding, die niet deugt. We worden verleid om slechte voeding te eten, zonder de waarschuwing wat het werkelijk met ons doet. In de videocursus geeft ze je de nieuwste inzichten die jou helpen om andere keuzes te maken in je voeding.

De videocursus heeft daardoor elke week 1 emotie die we aanpakken, en 2 andere thema’s.

1. a. Vernedering (stigmatisering in reclame en films).
    b. Waarom diëten niet werkt.
    c. Eetverslaving loslaten + MIR-Methode EHBO.

2. a. Afwijzing.
    b. Fruitsap en smoothies.
    c. Lipoedeem.

3. a. Onvoldoende beschermd geweest zijn.
    b. Frisdrank.
    c. Medicijnen.

4. a. Emoties niet mogen uiten.
    b. Vet of suiker?
    c. Verlies van een dierbare.

5. a. Schaamte.
    b. Water drinken.
    c. Eigenwaarde versterken.

6. a. Waarheid niet mogen spreken.
    b. Diëten vs. Bewegen.
    c. Mensen van je nek afhalen.

7. a. Waarheid niet kunnen spreken.
    b. Misstanden in de voedingsindustrie.
    c. Eigen verantwoordelijkheid of maatschappelijke verantwoordelijkheid.

8. a. Mist werkelijke voeding.
    b. Mensen zijn harde wezens.
    c. Je missie, waarom ben je in Vredesnaam op aarde? Over energetisch werken, jouw liefdesenergie en de barheid van het leven op aarde.

Wat houdt de cursus in?

Je volgt een cursus van acht video’s, samen met een grote groep anderen die ook verlangen naar afvallen. Om de week een video. Het duurt in totaal vier maanden. Mireille laat dan zien waarom het zó lastig is om overgewicht kwijt te raken en hoe dat bij jou werkt. En… de hele groep krijgt tijdens elke video een MIR-Methode op Maat, waardoor je jezelf kunt ondersteunen in het loslaten van overgewicht.

Wanneer?

Op acht maandagen vanaf 20.30 uur (zie hieronder voor de data), krijg je informatie via een video-uitzending. Deze informatie zal je ondersteunen om overgewicht uit je systeem te krijgen. Loslaten wordt makkelijker.
Tijdens de video-uitzending maakt Mireille een MIR-Methode op Maat voor de hele groep. Dat zijn 1 of 2 extra zinnen die je voorafgaand aan de 9 stappen gaat aaien.

Voorwaarden voor deelname:
Wil je deelnemen, dan moet je:
1. willen afvallen;
2. de MIR-Methode minimaal vier weken gedaan hebben (als je de 4 weken in het verleden al een keer voltooid hebt dan is dat ook prima)
3. acht video’s bekijken en het huiswerk daarna 2 weken doen. Huiswerk = een MIR-Methode op Maat aaien, plus de 9 stappen van de MIR-Methode, 2 keer per dag.

Data en tijdstippen:

Vanaf maandag 10 januari 2022 start een nieuwe serie.

1. Maandag 10 januari 2022
2. Maandag 24 januari 2022
3. Maandag 7 februari 2022
4. Maandag 21 februari 2022
5. Maandag 7 maart 2022
6. Maandag 21 maart 2022
7. Maandag 4 april 2022
8. Maandag 18 april 2022

Tijdstip: Elke video is beschikbaar vanaf 20.30 uur en duurt ongeveer 1 uur.

Let op!
De video’s zijn al opgenomen. Kun je een datum niet, bekijk de video dan binnen 2 dagen i.v.m. het huiswerk. Je kunt daarvoor gewoon klikken op de link in je email die je een paar dagen voor de video-uitzending al hebt gekregen. Alle video’s zijn tot 4 maanden na de laatste video nog te bekijken.

Locatie

Bij jou thuis achter de computer. Wanneer je je aanmeldt, krijg je uiterlijk op de ochtend van de video-uitzending een link thuis gestuurd via email. Wanneer je een kwartier voor de uitzending op de link klikt, kun je mee doen.

Kosten

De videocursus van 8 uitzendingen is in totaal € 39,-. (Mireille houdt de prijs expres laag om zoveel mogelijk mensen bij elkaar te brengen. Hoe meer mensen deelnemen, hoe krachtiger de werking van de MIR-Methode zal zijn!)

Aanmelden

Klik hier om je aan te melden voor de videocursus “Overgewicht”.

Ben je lid van de ‘Be the MIRror’-website, dan krijg je 10% korting. Meld je dan aan via de winkel van de Be the MIRror-website (eerst inloggen).

Vragen

De video’s blijven gedurende vier maanden na afloop voor je beschikbaar, mocht je een keer niet live kunnen deelnemen. Je kunt het dan nog in jouw eigen tijd terug kijken.
Mocht je nog andere vragen over de videocursus hebben, dan kun je die hier onderaan stellen.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Videocursus ‘Overgewicht loslaten met de MIR-Methode’. — 237 reacties

 1. Hoi Mireille,
  Ik heb de cursus overgewicht afgelopen jaar gevolgd, maar helaas ben ik er zwaarder uitgekomen.
  Heeft t nut om de cursus nog een keer te doen?
  Een consult bij een Mir methodebegeleider is voor mij niet haalbaar ivm de afstand en mijn beperkingen.
  Groetjes, José

 2. Hoi Mireille en team,
  Ik zou wel mee willen doen met de cursus, niet zozeer om af te vallen (terwijl ik overgewicht heb), de thema’s lijken mij sowieso goed om te behandelen. Meer omdat ik heel veel honger heb, voldoende eet en toch nog flauw van honger ben en soms lage bloedsuiker.
  Nu ga ik 8 sept naar een internist om uit te vinden wat er aan de hand zou kunnen zijn. Weet niet of daar überhaupt nog een vervolgafspr of onderzoek uit komt.
  Kan ik dan al wel meedoen met de cursus? Of kan het ,omdat het zo goed werkt 🙂 de onderzoeken beïnvloeden?

  • Beste Marjolijn,
   Nee, je kunt gerust deelnemen aan de cursus. De resultaten zullen er zijn, maar zullen de onderzoeken niet op zulke korte termijn heel sterk beïnvloeden.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 3. Hoi Mireille,

  Ik zou graag mee willen doen, maar net als ik hierboven al las, ik red die 4 weken niet. Dus vroeg ik me af, als je hem nu volgt….. kun je dan de periode die je tekort hebt gedaan langer door? En blijft het materiaal beschikbaar of verdwijnt het na afloop van de cursus?

  • Beste Hermien,
   Ja, je kunt zelf langer door gaan met de cursus.
   En ja, je houdt toegang tot de video’s, zodat je het nog terug kunt kijken.
   Succes met beslissen!
   Groetjes, Mireille

 4. Vandaag begin ik met de vier weken MIR methode. Dan is het te vroeg om met Overgewicht te beginnen, neem ik aan.

  • Beste Heleen,
   Ja, dan is het nog te vroeg en werken de opdrachten van de eerste weken nog niet voluit. Je krijgt al wel inzichten aan informatie die mogelijk interessant voor je zijn. Kijk maar even wat je wilt doen.
   Groetjes, Mireille

 5. Ik red het deze cursusronde jammer genoeg niet want krijg het bedrag niet op tijd voor elkaar, maar wil heel graag de volgende ronde meedoen Mireille! Wordt dat nog dit jaar? Zou super zijn!
  Hartelijke Groet,
  Vir

 6. Hoi Mireille,
  Ik heb maar een klein beetje overgewicht, het gaat mij niet zozeer om het afvallen als wel om het doorbreken van de eetverslaving die ik al 30 jaar heb. Dus ik heb niet zozeer de wens om kilo’s kwijt te raken maar wel om een gezonde en vrije relatie met eten te ontwikkelen. Kan ik dan ook meedoen?

  Hartelijke groet, Mariëlle

 7. Ik wil deze cursus later volgen. Haal het nu niet qua tijd.
  Kan ik iets meer dan 4 weken ervoor verwittigd worden aub?
  Dankjewel ❤️
  Ik ontvang al de nieuwsbrief

 8. Hoi, ik heb wel interesse maar ik haal de 4 weken voor 6 september niet. Kan ik toch deelnemen of start er na 6 september ook nog op korte termijn een cursus?

  • Beste Hanneke,
   De cursus start ongeveer 3 keer per jaar. Je kunt wel deelnemen aan de cursus. De opdrachten die je dan krijgt, werken dan het sterkts als je de 4 weken hebt voltooid. Je hebt natuurlijk ook al wat aan de inzichten die je krijgt van de cursus. Oftewel: kijk en voel wat voor jou het belangrijkst is.
   Groetjes, Mireille

 9. Mijn dochter wil starten met de cursus overgewicht in september, maar waar kan zij haar aanmelden voor die 4 weken die ze eerst moet volgen?

  • Beste Morgane,
   Ze hoeft zich nergens aan te melden, maar moet dan de MIR-Methode vier weken doen. Die kan ze bijvoorbeeld leren door de instructievideo te bekijken. Het helpt wel als ze de 6 weken begeleidingsmailtjes aanvraagt. Dat kan ze op de home pagina doen. Daar vult ze rechtsboven haar emailadres in en daaronder kan ze aanklikken of ze de nieuwsbrief wil en ze moet dan de 6 weken begeleidingsmailtjes aanklikken.
   Groetjes, Mireille

 10. Beste Mireille, helaas, helaas, ondanks het volgen van deze cursus enige tijd geleden zelfs aangekomen……Soms weet ik ook niet meer wat te doen :-(. Een rol zal mijn hogere leeftijd spelen en dat mijn metabolisme er niet op vooruit gegaan is, zelfs bij weinig eten. Misschien/hopelijk heb jij nog tips/ wijze opmerkingen? Hartelijk dank alvast daarvoor, en ook voor jouw goede werk. En hartelijke groet, LoesAlex

 11. Hoi Mireille, als ik nu start met de 4 weken MIR-Methode toepassen ben ik niet op tijd klaar voor de cursus. Ik heb deze wel in het verleden gedaan maar weet niet meer hoelang.Kan ik toch meedoen? Groet Jacqueline

  • Beste Jacqueline,
   Dat zit dan goed: als je in het verleden de MIR-Methode al eens 4 weken hebt gedaan, weet je onderbewuste al waar het over gaat. Dan kan je gewoon instappen in de cursus.
   Veel succes!
   Groetjes, Mireille

 12. Hoi Mireille,
  Op de maandagavond heb ik college en ben dan verhinderd op de avonden dat het webinar “Overgewicht” wordt uitgezonden. Is het voldoende als ik de webinars de dag later volg of mis ik dan wekelijks iets wat van belang is?

  Groet Brigid

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.