In het artikel over overgewicht schreef ik al eens: “De oorzaak van overgewicht heeft niets met voeding te maken, maar alles met emoties!” In dat artikel leg ik uit dat ik een aantal vrouwen heb geïnterviewd naar hun levensloop, waardoor ik te weten kwam dat er zeker 8 emotionele oorzaken zijn voor overgewicht. En dat die alle 8 niks met voeding te maken hebben.

8 oorzaken van overgewicht

Overgewicht wordt veroorzaakt door onprettige emotionele ervaringen. Ze kunnen eenmalig zijn voorgekomen of herhaaldelijk. De impact is groot geweest, want je lichaam is erdoor ontregeld. Werk je aan deze emoties, dan kan je lichaam weer optimaal gaan functioneren en kan overgewicht afnemen.

Videocursus

Om je te ondersteunen bij het verwerken van deze emoties, kun je deelnemen aan een online videocursus. Ik bespreek dan elke keer 1 van de 8 emoties. Ik geef er ook voorbeelden bij. Je zal de emotie weer even aan de oppervlakte voelen en misschien wat herinneringen krijgen. Op dat moment doe je met mij de MIR-Methode, waardoor de emotie kan worden aangepakt en wordt uitgewist. Het zorgt ervoor dat je jezelf steeds meer gaat bevrijden.
Enkele reacties van mensen die deelnamen:

 • Durf zichtbaarder te zijn.
 • Ik heb geen vreetbuien meer.
 • Kan makkelijker stoppen met eten.
 • Ik kan weer boos worden.
 • Ik zet duidelijker grenzen neer.
 • Ben fitter.
 • Rustiger.
 • Zekerder van mezelf.
 • Kan beter voor mezelf opkomen.
 • Eet praktisch geen zoet meer. Meer hartig.
 • Krijg regelmatig de slappe lach.
 • Kan bedanken voor gebakjes.
 • Hoef niet meer ‘s nachts te plassen, ondanks meer drinken.
 • Meer zelfvertrouwen.
 • Meer open, over gevoelens durven praten.
 • Minder opgeblazen buik.
 • Minder centimeters.
 • Betere stoelgang (2x per dag ontlasting).
 • Huid is rustiger.
 • Geen maagverkleining meer…

 

Emoties weg eten

Wanneer de emoties te sterk voelen, is de drang groot om ze te verdoven met eten. Dat lucht op. Je kunt jezelf weer aan. Maar de gevolgen zijn er ook. Tijdens de videocursus leer ik je het gebruik van de MIR-Methode EHBO. Je kunt dan de ‘bevlieging’ van emoties-weg-eten meteen afkappen, waardoor je weer rustig wordt en het eten kan laten staan.
Je kunt die EHBO nu al leren, omdat er video’s van staan op de ‘Be the MIRror-website’. Op die video’s leer je het uitgebreider dan in de video-uitzending.

‘Periode eten’

Je leert een nieuwe manier van eten wat langzaamaan steeds meer in je dagelijkse gewoontes kan komen. Het zogenaamde ‘Periode eten’. Je gaat steeds beter voelen waar je trek in hebt, wat jouw lichaam nodig heeft. Heeft je lichaam dat aangevuld, dan ga je weer iets anders eten waar je lichaam behoefte aan heeft. Zo kun je de ene week dol zijn op wortelen, maar de week erop hoef je ze niet meer, maar ga je bijvoorbeeld voeding eten waar vitamine D in zit. Net zolang tot je lichaam die voedingsstoffen weer heeft aangevuld.

Voorlichting

Waar ik me druk over maak, is dat er veel voorlichting is over voeding, die niet deugt. We worden verleid om slechte voeding te eten, zonder de waarschuwing wat het werkelijk met ons doet. In de videocursus geef ik de nieuwste inzichten die jou helpen om andere keuzes te maken in je voeding.

De videocursus heeft daardoor elke week 1 emotie die we aanpakken, en 2 andere thema’s.

1. a. Vernedering (stigmatisering in reclame en films).
b. Waarom diëten niet werkt.
c. Eetverslaving loslaten + MIR-Methode EHBO.

2. a. Afwijzing.
b. Fruitsap en smoothies.
c. Lipoedeem.

3. a. Onvoldoende beschermd geweest zijn.
b. Frisdrank.
c. Medicijnen.

4. a. Emoties niet mogen uiten.
b. Vet of suiker?
c. Verlies van een dierbare.

5. a. Schaamte.
b. Water drinken.
c. Eigenwaarde versterken.

6. a. Waarheid niet mogen spreken.
b. Diëten vs. Bewegen.
c. Mensen van je nek afhalen.

7. a. Waarheid niet kunnen spreken.
b. Misstanden in de voedingsindustrie.
c. Eigen verantwoordelijkheid of maatschappelijke verantwoordelijkheid.

8. a. Mist werkelijke voeding.
b. Mensen zijn harde wezens.
c. Je missie, waarom ben je in Vredesnaam op aarde? Over energetisch werken, jouw liefdesenergie en de barheid van het leven op aarde.

Wat houdt de cursus in?

Je volgt een cursus van acht video’s, telkens met twee weken ertussen. Het duurt in totaal vier maanden. Ik laat dan zien waarom het zó lastig is om overgewicht kwijt te raken en hoe dat bij jou werkt. En… je krijgt tijdens elke video een extra stap bij de 9 stappen, waardoor je jezelf kunt ondersteunen in het loslaten van overgewicht.

Wanneer?

Zodra je je aangemeld hebt, kun je zelf bepalen wanneer je de cursus start. Elke twee weken komt er dan een video beschikbaar die ongeveer 1 uur duurt.
Tijdens de video-uitzending krijg je een extra stap van de MIR-Methode, passend bij de emoties die ik in die video bespreek. Dat zijn 1 of 2 extra zinnen die we tijdens de video samen aaien. Dat wordt dan ook je huiswerk in de twee weken erna.

Voorwaarden voor deelname

Wil je deelnemen, dan moet je:
1. willen en kunnen afvallen. Er zijn periodes waarin je het gewoon niet moet proberen, bijvoorbeeld vanwege emotionele omstandigheden;
2. de MIR-Methode minimaal vier weken gedaan hebben (als je de 4 weken in het verleden al een keer voltooid hebt dan is dat ook prima);
3. acht video’s bekijken en het huiswerk na elke video 2 weken doen. Huiswerk = de extra stap + de 9 stappen van de MIR-Methode, 2 keer per dag.

Locatie

Bij jou thuis op je computer, tablet of telefoon. Wanneer je je aanmeldt, ontvang je een email met daarin informatie hoe je kunt starten met de cursus.

Investering

De videocursus van 8 uitzendingen is in totaal € 39,00.
Ben je lid van de ‘Be the MIRror’-website, dan krijg je 10% korting. Meld je dan aan via de winkel in het ledengedeelte van de Be the MIRror-website (eerst inloggen).

Aanmelden

Klik hier om je aan te melden voor de cursus Overgewicht
(Je wordt doorgestuurd naar de Be the MIRror website)

Vragen

Mocht je nog andere vragen over de videocursus hebben, dan kun je die via het contactformulier stellen.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Videocursus ‘Overgewicht loslaten met de MIR-Methode’ — 296 reacties

 1. Ik ben op dit ogenblik bezig met de kristalchakra’s. Kan het volgen van deze videocursus gelijktijdig of wacht ik totdat ik klaar ben met de kristalchakra’s?

  • Beste Marc, ja je kunt de cursus prima combineren met de kristalchakra’s.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 2. Hallo, Ik heb een vraag is het mogelijk om de cursus afvallen te volgen vanaf september als ik ook zwanger probeer te raken? Kan dit samen gaan? Alvast bedankt.

 3. hallo,
  ik wil wel graag meedoen aan het webinar ‘overgewicht’, maar dat kan nu om een aantal persoonlijke redenen niet. Wordt deze serie nog een keer gegeven? En zo ja, wanneer?
  Groetjes,
  Anita

 4. Hallo Mireille, ik aai regelmatig een nieuw onderwerp. dus extra op de 9 stappen en doe ook de op maat aaien mee. . mijn vraag is dan of ik tijdens de afvallen cursus geen extra stappen mag aaien.???

  en bv de kristallen activatie die wilde ik ook binnenkort gaan doen. maar dat gaat dan zeker niet samen ???

  alvast bedankt. groetjes Hilry

  • Beste Hilry,
   ja die extra stappen is prima. Zou je met de kristalchakra’s pas willen beginnen ná de stappen van de afvallencursus?
   Veel succes!
   Groetjes, Mireille

 5. Hallo Mireille,
  Mijn moeder heeft mij al meer dan eens gewezen op jouw methode. Nu wil ik graag deelnemen aan de webinar over overgewicht maar ik heb nog geen 4 weken MIR-methodd gedaan. Wanneer kan ik dan weer instromen of kan ik toch gewoon nu starten?

  Dankjewel en groetjes,
  Staschja

  • Beste Maltie
   Je vraag is doorgestuurd naar een MIR-Methode begeleider en deze zal contact met je opnemen.

   • Goedemorgen ik zou ook graag willen weten of het afval mir programma werkt voor overgang kilootjes.
    Vr gr Laura

    • Beste Laura,
     Ja, omdat we aan de diepere oorzaken werken, de emoties, werkt het bij vrijwel alle soorten overgewicht. Alleen bij lipoedeem hoor ik tot nu toe stilstand (geen verergering meer), maar nog geen teruggang van vetophoping.
     Veel succes!
     Groetjes, Mireille

 6. Hallo Mireille, ik ben in september begonnen met de videocursus overgewicht loslaten en ben inmiddels 4 kilo afgevallen terwijl ik dacht dat ik niet zoveel overgewicht had, wel dus! ik ben begonnen aan de cursus omdat ik jarenlang de zorg had voor mijn dementerende moeder die vorig jaar december is overleden. Begin augustus heb ik een hartinfarct gehad en de te behandelen thema’s van jouw cursus zorgde voor ontroering bij mij, ik voelde dit is een cursus die voor mij in deze periode van mijn leven heel geschikt is en inmiddels kan ik dat ook beamen, fijn om nu voor mijzelf te zorgen.
  lieve groet, Vera

 7. Goedemorgen,
  Heb cursus afvallen gedaan Wil de cursus nogmaals doen.

  Ben niet afgevallen,maar aangekomen. Heb heel veel stress.
  Kan ik nog meedoen met de cursus die 5 sept is begonnen?
  Misschien ook nog een sessie met een MIR-Methode begeleider?
  Ik heb hormoontherapie vanwege extreme opvliegers, maar ik kom hier erg van aan en word er ongelukkig van.

  Wat doe ik het beste?

  Met vr groet,
  Sjoukje

  • Beste Sjoukje,
   In mijn ogen zou het ‘t fijnst zijn als je contact op wilt nemen met een MIR-Methode begeleidster. En zou je ook het artikel over opvliegers willen lezen? Daar zit mogelijk ook een aanwijzing voor je in.
   Je kunt tot vier maanden tijd de video cursus opnieuw doen, door weer op de link te klikken die je in de email had ontvangen.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 8. Beste Mireille
  Ik heb al vele jaren strijd met teveel en emotie eten achter de rug. Ik volgde anderhalf jaar een cursus “intuïtief” eten. Ik heb hierdoor heel wat stappen gezet en heb mezelf “bevrijd” van de drang om te vermageren. Op de weegschaal staan en motivatie gewicht verliezen is er niet meer. Daar voel ik me goed bij. Ik ben redelijk ok met mijn lichaam, maar ik sta nu veel dichter bij mij emoties. Ik ontdekte dat het niet gaat over de focus wat en hoeveel je eet, maar eerder over vastzittende emoties. Ik heb nog heel wat verdriet en boosheid, vooral over mijn kindertijd te verwerken.

  Ligt de focus op wat, waar, hoeveel je moet/mag eten of op hoeveel je weegt ? Zo ja, voel ik dat dit voor mij niet de juiste keuze is.

  Ligt de focus op hoe ik mezelf kan helpen emoties los te laten, dan voelt t prima.

  Ik ben momenteel bezig met een cursus “loslaten” van Jan Bommerez.

  Werkt jouw methode hierbij ondersteund of wacht ik best eerst af hoe het met me gaat na deze cursus en stap ik later in ?

  Heel wat vragen dus… Alvast voor je antwoord!

  • Beste Janique,
   Voor zover ik het kan beoordelen, want ik ken de cursus van Jan Bommerez niet, kan je de videocursus van de MIR-Methode er prima bij doen. In de cursus ligt de nadruk op het verwerken van emoties, zodat je een andere ‘relatie’ krijgt tot voeding, en zodat je lichaam gaat stroom’lijnen’.
   Veel succes!
   Groetjes, Mireille

 9. Hoi Mireille,

  Ik heb veel overgevoeligheden voor wat betreft eten, ik kamp al mijn hele leven met PDS. Dat maakt dieeten sowieso al lastig en helemaal omdat ik er niet in geloof. Ik heb zelfs een opleiding tot leefstijlcoach gevolgd om mezelf te kunnen begrijpen. Ik heb niet het idee dat ik teveel eet, eerder te weinig. Ik ben nu een aantal weken bezig met de MIR- methode. Is dit ook iets voor mij?

  Liefs, Belinda

  • Beste Belinda,
   Ja, het zou goed kunnen dat je tips uit deze videocursus haalt. Vooral omdat je al ziet dat diëten niet of lastig werkt. In deze cursus leer je onder andere waarom diëten geen zin heeft als je de onderliggende emotionele klachten niet eerst aanpakt.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

   • Hai Mireille,
    Na een jarenlange zoektocht heb ik dit jaar dmv pma ( progressive mental alignment) therapie eindelijk de onderste steen boven weten te krijgen. Hier ben ik erg dankbaar voor en loop nu als een blij ei rond en voel liefde in overvloed voor mijzelf en anderen. Ik ben, denk ik, ook na het verwijderen van mijn spiraaltje langzaam aan gaan komen. Ook slik ik hormonen omdat mijn hypofyse niet werkt en daarnaast heeft alle jarenlange opgebouwde stress zich gepasseert nav de pma therapie. Kilo’s aankomen nav stress geloof ik zeer zeker ook in.
    Ik ken de mir methode.
    Ik hoef niet naar de emoties te kijken, heb deze echt behandeldtot onder in de put. Dit is niet vanuit weerstand.
    Wat zeg jij mbt deze training? Zou ik hem ook volgen? Waar ik tegen op zie is,dat er veel wordt gedaan en gekeken mbt je emoties. Met alle respect hoor!
    Ik heb onlangs te horen gekregen dat ik een te hoge bloedwaarde heb nav mijn medicijn gebruik en dat ik nu op mag gaan passen dat ik niet richting diabetes ga.
    Ik hoor graag van je.
    Liefs Bianca

    • Beste Bianca
     Ja, je kan nog steeds meedoen met deze videocursus. Er komen ook nog veel andere theorieën en zaken aan bod.
     Veel succes!

 10. Hallo Mireille,
  Graag zou ik meedoen aan de afvaltrainingen aankomende september maar…ik ken de hele MIR-Methode nog niet.Ik ben 81 jaar en zoek begeleiding : eerst voor de allereerste begin zaken van de MIR-Methode.
  Daarna zou ik graag meedoen met de afvalmethode.
  Ik hoor graag via de mail wie mij kan helpen.
  Vriendelijke groeten van
  Milia Akkerman

 11. Hallo Mireille

  Ik heb deze webinar reeks al eerder gevolgd. Ik ben toen in de maanden na het webinar ettelijke kilo’s en vooral omvang kwijt gespeeld. As ik me niet vergis eindigde de reeks in maart 2019. In mei 2019 begon ik toen gewicht te verliezen en dat ging zo ongeveer door tot Januari 2020. Daarna bleef mijn gewicht en omvang een ganse periode stabiel zo tot ongeveer februari 2021. Een jaartje zeg maar. Na dat jaar kwamen de kilo’s en het gewicht er stukje bij beetje weer bij. We zijn nu augustus 2022 en qua omvang en gewicht ben ik nu zwaarder dan voor ik de webinar reeks begon destijds.
  Ik heb intussen een nieuwe MIR-Methode begeleider gevonden nu Lieve Adriaense in Antwerpen met welverdiende rustpensioen is. Verder heb ik heel wat webinars en MOM voor Mirror leden mee gevolgd.
  En dan is mijn vraag, heeft het zin om deze reeks opnieuw te volgen?
  Of is het beter dat ik dit verder bekijk met mijn MIR-Methode begeleider.

  Alvast bedankt voor een tip.

  Vriendelijke groeten

  Sofia

  • Beste Sofia,
   Ik ben benieuwd hoe het kwam dat je lichaam weer begon vast te houden. Speelden er emoties in dat jaar? Wat ik het liefste zou willen, is dat je de serie opnieuw kijkt (meld je daarvoor even bij de klantenservice, zodat je niet opnieuw hoeft te betalen), en dat je tegelijkertijd consulten doet bij je MIR-Methode begeleider om zo diep mogelijk de oorzaken eruit te kunnen halen. Houd je ook vast aan de gedachte dat je lichaam het al spontaan heeft kunnen doen, dus dat het vermogen om af te vallen gewoon in je lichaam aanwezig is.
   Veel geluk gewenst!
   Groetjes, Mireille

   • Lieve Mireille
    Dan heb ik tevens ook mijn antwoord. Bij mij speelde inderdaad veel emoties .. diepe pijnen gehad. Ik wil het graag weer onder controle krijgen beter voor mijn vaten en gewrichten. Ik had je met dezelfde vraag geschreven maar kan mijn berichtje niet terug vinden. Ga een poging wagen. Dankjewel. Mooie dag ☀️

 12. Dag Mireille, ik verzet me om me in te schrijven voor de cursus omdat ik bang ben om veel water te moeten drinken. ik heb heel intens de leer van Dr. Hamer bestudeerd. ttz de5 biologische natuurwetten.(volgens mij ontegensprekelijk waar) Hij zegt drinken als je dorst hebt, je natuur volgen!

  Zit daar veel drinken in vervat? Kan ik daar dan aan ontsnappen?

  • Beste Christel,
   In de cursus overgewicht heb ik het af en toe over water, maar ik heb het veel meer over de 8 emoties die onder het vasthouden van overgewicht zitten. Dus geen zorgen daarover.
   Groetjes, Mireille

 13. ja, ik doe mee Mireille!
  Ik heb ongeveer 10 jaar lidmaatschap betaald en ben er toen mee gestopt.
  Nu weet ik niet meer zo goed waar ik dat formulier vind om te betalen!

  groetjes,

  • Beste Christel,
   Bedoel je voor de Be the MIRror-website? Daar kun je je gewoon voor aanmelden. Je krijgt dan vanzelf na afloop van de termijn een brief thuisgestuurd met de vraag of je het wilt verlengen. We verlengen nooit zomaar, omdat we er zelf ook niet van houden dat een abonnement ongevraagd wordt verlengd.
   Groetjes, Mireille

   • Beste Mireille,
    Ik heb ook overgewicht, maar niet door teveel of ongezond eten. Ik val gewoon niet af. Nu weet ik na jaren dat dit is gekomen door heel veel stress, waardoor ook schildklier problemen heb ontwikkeld etc door stress raakt je hormoon systeem in de stress. Nu vraag ik mij af is deze cursus ook geschikt voor mij?
    Groet Marian

    • Beste Marian,
     Ja ik verwacht dat je veel aan de cursus zult hebben. Vooral omdat het gaat over de oorzaken van de stress, zoals oude pijnen, verkregen door emoties als vernedering, afwijzing, etc.
     Groetjes, Mireille

 14. Hi Mireille,
  Ik wil heel graag meedoen met de cursus afvallen.
  Hij start op 5 september, dat is de dag dat wij met vakantie gaan. Is er een mogelijkheid om te starten nadat ik terug ben met vakantie? Ik wil namelijk niets missen.
  Ik doe de MIR al 9 jaar met tussenpozen! De allereerste keer dat ik het deed, heeft het heel veel losgemaakt bij mij.
  Nu wil ik heel graag afvallen en meld ik me met veel liefde aan voor de cursus.
  Lieve groet, Nadine

  • Beste Nadine,
   Wat je zou kunnen doen, is je aanmelden en het dan later terug kijken. Je moet dan wel telkens 2 weken tussen elke uitzending laten zitten en het huiswerk doen. De video’s zijn nog tot 2 maanden na de startdatum terug te kijken. Het vergt dan wel aardig wat zelfdiscipline. Als je motivatie sterk is, lukt je dat natuurlijk. Zo niet, dan kun je misschien beter wachten tot de volgende keer dat de cursus start?
   Groetjes, Mireille (en een fijne vakantie!)

 15. Kan je iets meer informatie geven over de MIR methode en lipoedeem? Is lipoedeem te behandelen. Ik met m’n last van pijn, slappe benen en armen en krachtsverlies. Allemaal sinds begin overgang, nu 2 jaar

  • Beste Gea,
   Ik ben zelf ook nog aan het puzzelen op lipoedeem. Ik onderzoek de werking van groenlipmossel icm kurkuma, in hoeverre er sprake is van ontstekingen, en ook de invloed van emoties op lipoedeem, zoals intense onverwerkte woede. En het werk van Dr. Batmanghelidj kan een antwoord geven: meer water drinken, samen met voldoende zeezout, zodat het lichaam weer gaat stromen en afvalstoffen kan afvoeren. Als ik er meer zekerheid en duidelijkheid over heb, laat ik het in de nieuwsbrief weten.
   Groetjes, Mireille

   • Goedenavond,
    Ik weet niet van welke datum deze reactie is. Maar ik ben ook erg benieuwd of er al iets ( meer) bekend is over lipoedeem. Sinds kort ook pijnklachten van de lipoedeem.Ben nu al een paar weken de 9 stappen aan het volgen en sinds kort heb ik de optimaliseren vochthuishouding toegevoegd.
    Ik hoor het graag,
    Groetjes,
    Lianda

    • Beste Lian
     Ik ben nog aan het onderzoeken wat de oorzaak is van lipoedeem.
     Het lijkt erop dat er een trauma verder terug in de familielijn is.
     Verder lijkt er soms een link te zijn met seksueel misbruik, maar ik weet niet of dat voor alle vrouwen met lipoedeem geld.
     En ik heb een spiritueel inzicht dat vrouwen met lipoedeem vaak iemand als een blok aan hun been hebben.
     Ik zoek verder en ik overweeg om een dag te organiseren voor vrouwen met lipoedeem.
     Sterkte!
     Groetjes Mireille

 16. Dag Mireille,

  Ik wil graag meedoen met de videocursus, maar ik ben erg bang voor de reactie, die er los kan komen, om die alleen te moeten ervaren. Ik heb al eerder aan de problemen gewerkt en ervaren, dat die reacties best heftig waren.
  Bij voorbaat hartelijk dank voor je reactie.

  Groetjes,

  Hanna

 17. Graag zou ik meedoen met de cursus tegen overgewicht maar mijn vaste kooravond is op maandag. Kan ik het de volgende dag bekijken als ik me aanmeld?

 18. goedemorgen, ik heb overgewicht en ben emo-eter maar van al de punten die er staan is er geen een van toepassing op mij , ben niet vernederd, heb geen schaamte had superouders en het enige probleem dat ik heb is dat deze ouders er niet meer zijn, zou deze cursus voor mij dan wel helpen?

  • Beste Sibyl,
   Ja, het kan zijn dat je een aantal van deze webinars niet echt nodig hebt, hoewel ik vermoed dat er toch een paar dingen naar boven kunnen komen. Het verdriet om je ouders, is overigens al reden genoeg voor je lichaam om te willen troost eten. Maar die nare emoties kun je ook buiten je ouders oplopen, zoals op school (pesten) of in werksituaties, etc.
   Kijk maar of je je aangetrokken voelt door de cursus.
   Groetjes en sterkte!
   Mireille

 19. Hallo Mireille ,
  Vorig jaar Januari deed ik de MIR-Methode overgewicht loslaten .
  Ik ben heel goed afgevallen 14 kilo ,totaal geen moeite gekost .
  Nu overkwam mij in November 21 dat ik heel slecht heb gelegen in het ziekenhuis . Heel naar geweest .
  Nu wil ik in mijn herstelperiode weer gewoon doorgaan zonder alle suikers enz te eten zoals ik deed . Het lukt mij niet meer om dat op te pakken . Wat kan ik nu het beste doen . Want ik wil gewoon doorgaan met waar ik mee bezig was . Het afvallen van overtollig gewicht .
  Groet van Jolanda

  • Beste Jolanda,
   Zou je het op kunnen brengen om de cursus opnieuw te doen? Zoek daarvoor de oude emails op en begin weer bij webinar 1.
   Het is echt naar voor je geweest dat je in het ziekenhuis terecht kwam. Het voelt alsof je alles weer opnieuw moet beginnen. Maar je hebt wel een groeiproces doorgemaakt wat waardevol is geweest. Ik hoop van harte dat je het op kunt brengen om de cursus te herhalen!
   Groetjes, Mireille

 20. Dag Mireille,

  Aankomende week wil ik gaan starten met de MIR-Methode. Ik wil de eerste 2 weken starten met stap 5 en 7 en daarna alle 9 stappen. Mijn vraag is: Ga ik dit dan ook 2 weken doen of moeten alle 9 stappen 4 weken gedaan worden?
  Tevens zou ik ook graag de videocursus ‘overgewicht’ willen volgen, maar ik begrijp dat dit alleen mogelijk is wanneer de MIR-Methode minimaal 4 weken gedaan is.
  Is het mogelijk om deze videocursus op een andere tijdstip/data te volgen?

  Groet,
  Edith

  • Beste Edith,
   Het werkt zo:
   2 weken alleen stap 5 en 7.
   4 weken alle 9 stappen.
   Daarna kan je meedoen aan die videocursus. Deze wordt een aantal keer per jaar herhaald.
   Groetjes en veel geluk!
   Mireille

 21. Hoi Mireille,
  Ik heb geen overgewicht. Maar heb nog wel vastzittende emoties.Is deze cursus ook geschikt om trauma/ emoties los te laten zonder doel om af te willen vallen?

  Groetjes Annemiek

  • Beste Annemiek,
   Nee, daar is het eigenlijk niet geschikt voor. Het gaat in deze cursus om hele specifieke emoties die overgewicht kunnen veroorzaken. Als je de gewone 9 stappen doet, pak je alle emoties al aan van oude trauma’s, laagje voor laagje. Wil je sneller gaan, dan zou je misschien beter een consult bij een MIR-Methode begeleidster kunnen afspreken.
   Veel geluk en groetjes, Mireille

 22. Hoi Mireille,
  Ik heb de cursus overgewicht afgelopen jaar gevolgd, maar helaas ben ik er zwaarder uitgekomen.
  Heeft t nut om de cursus nog een keer te doen?
  Een consult bij een Mir methodebegeleider is voor mij niet haalbaar ivm de afstand en mijn beperkingen.
  Groetjes, José

 23. Hoi Mireille en team,
  Ik zou wel mee willen doen met de cursus, niet zozeer om af te vallen (terwijl ik overgewicht heb), de thema’s lijken mij sowieso goed om te behandelen. Meer omdat ik heel veel honger heb, voldoende eet en toch nog flauw van honger ben en soms lage bloedsuiker.
  Nu ga ik 8 sept naar een internist om uit te vinden wat er aan de hand zou kunnen zijn. Weet niet of daar überhaupt nog een vervolgafspr of onderzoek uit komt.
  Kan ik dan al wel meedoen met de cursus? Of kan het ,omdat het zo goed werkt 🙂 de onderzoeken beïnvloeden?

  • Beste Marjolijn,
   Nee, je kunt gerust deelnemen aan de cursus. De resultaten zullen er zijn, maar zullen de onderzoeken niet op zulke korte termijn heel sterk beïnvloeden.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 24. Hoi Mireille,

  Ik zou graag mee willen doen, maar net als ik hierboven al las, ik red die 4 weken niet. Dus vroeg ik me af, als je hem nu volgt….. kun je dan de periode die je tekort hebt gedaan langer door? En blijft het materiaal beschikbaar of verdwijnt het na afloop van de cursus?

  • Beste Hermien,
   Ja, je kunt zelf langer door gaan met de cursus.
   En ja, je houdt toegang tot de video’s, zodat je het nog terug kunt kijken.
   Succes met beslissen!
   Groetjes, Mireille

  • Ik heb nog geen ervaring met de MIR-Methode en begrijp dan ook niet wat er bedoelt wordt met onderstaande;
   2. de MIR-Methode minimaal vier weken gedaan hebben (als je de 4 weken in het verleden al een keer voltooid hebt dan is dat ook prima)

 25. Vandaag begin ik met de vier weken MIR methode. Dan is het te vroeg om met Overgewicht te beginnen, neem ik aan.

  • Beste Heleen,
   Ja, dan is het nog te vroeg en werken de opdrachten van de eerste weken nog niet voluit. Je krijgt al wel inzichten aan informatie die mogelijk interessant voor je zijn. Kijk maar even wat je wilt doen.
   Groetjes, Mireille

 26. Ik red het deze cursusronde jammer genoeg niet want krijg het bedrag niet op tijd voor elkaar, maar wil heel graag de volgende ronde meedoen Mireille! Wordt dat nog dit jaar? Zou super zijn!
  Hartelijke Groet,
  Vir

 27. Hoi Mireille,
  Ik heb maar een klein beetje overgewicht, het gaat mij niet zozeer om het afvallen als wel om het doorbreken van de eetverslaving die ik al 30 jaar heb. Dus ik heb niet zozeer de wens om kilo’s kwijt te raken maar wel om een gezonde en vrije relatie met eten te ontwikkelen. Kan ik dan ook meedoen?

  Hartelijke groet, Mariëlle

   • Beste Mariëlle,
    Ik heb een hele zware eetstoornis en begin september met de training overgewicht gestart. Vrijwel direct merkte ik dat ik minder behoefte had om veel te eten of overeten. Nog niet de gehele tijd maar het verschil is enorm en ik heb er vertrouwen in dat de behoefte aan overeten steeds minder gaat worden.

 28. Ik wil deze cursus later volgen. Haal het nu niet qua tijd.
  Kan ik iets meer dan 4 weken ervoor verwittigd worden aub?
  Dankjewel ❤️
  Ik ontvang al de nieuwsbrief

 29. Hoi, ik heb wel interesse maar ik haal de 4 weken voor 6 september niet. Kan ik toch deelnemen of start er na 6 september ook nog op korte termijn een cursus?

  • Beste Hanneke,
   De cursus start ongeveer 3 keer per jaar. Je kunt wel deelnemen aan de cursus. De opdrachten die je dan krijgt, werken dan het sterkts als je de 4 weken hebt voltooid. Je hebt natuurlijk ook al wat aan de inzichten die je krijgt van de cursus. Oftewel: kijk en voel wat voor jou het belangrijkst is.
   Groetjes, Mireille

 30. Mijn dochter wil starten met de cursus overgewicht in september, maar waar kan zij haar aanmelden voor die 4 weken die ze eerst moet volgen?

  • Beste Morgane,
   Ze hoeft zich nergens aan te melden, maar moet dan de MIR-Methode vier weken doen. Die kan ze bijvoorbeeld leren door de instructievideo te bekijken. Het helpt wel als ze de 6 weken begeleidingsmailtjes aanvraagt. Dat kan ze op de home pagina doen. Daar vult ze rechtsboven haar emailadres in en daaronder kan ze aanklikken of ze de nieuwsbrief wil en ze moet dan de 6 weken begeleidingsmailtjes aanklikken.
   Groetjes, Mireille

 31. Beste Mireille, helaas, helaas, ondanks het volgen van deze cursus enige tijd geleden zelfs aangekomen……Soms weet ik ook niet meer wat te doen :-(. Een rol zal mijn hogere leeftijd spelen en dat mijn metabolisme er niet op vooruit gegaan is, zelfs bij weinig eten. Misschien/hopelijk heb jij nog tips/ wijze opmerkingen? Hartelijk dank alvast daarvoor, en ook voor jouw goede werk. En hartelijke groet, LoesAlex

 32. Hoi Mireille, als ik nu start met de 4 weken MIR-Methode toepassen ben ik niet op tijd klaar voor de cursus. Ik heb deze wel in het verleden gedaan maar weet niet meer hoelang.Kan ik toch meedoen? Groet Jacqueline

  • Beste Jacqueline,
   Dat zit dan goed: als je in het verleden de MIR-Methode al eens 4 weken hebt gedaan, weet je onderbewuste al waar het over gaat. Dan kan je gewoon instappen in de cursus.
   Veel succes!
   Groetjes, Mireille

 33. Hoi Mireille,
  Op de maandagavond heb ik college en ben dan verhinderd op de avonden dat het webinar “Overgewicht” wordt uitgezonden. Is het voldoende als ik de webinars de dag later volg of mis ik dan wekelijks iets wat van belang is?

  Groet Brigid

 34. Ik doe mee aan de cursus overgewicht.
  Nu is aflevering 2 geweest en moet je afwijzing loslaten aaien.
  Hoef je vernedering loslaten dan niet meer te doen?

 35. Beste Mireille,
  Ik doe de MIR-Methode pas sinds afgelopen week maar heb wel interesse in de cursus. Kan ik dan toch al meedoen of moet ik wachten tot de volgende start?
  Groetjes,
  Ria

  • Beste Ria,
   Je kunt wel alvast meedoen en de kennis tot je nemen. De sterkste werking gaat dan beginnen vanaf het moment dat je de vier weken hebt gedaan. Ik denk dat het al waardevol is dat je de kennis krijgt en het bewustwordingsproces start.
   Groetjes, Mireille

 36. Beste Mireille,

  Ik wil graag mee gaan doen met dit Mir programma voor overgewicht. Wat ik me afvraag is, of ik tegelijkertijd ook met andere thema programma’s van jouw site kan werken of dat het beter is eerst het ene thema te doen en daarna pas een volgende?

  Groetjes Meta

 37. beste Mireille,

  ik denk erover om me aan te melden voor deze overgewicht cursus. Ik heb nooit overgewicht gehad op één jaar na, toen ik een anti-depressivum slikte. Daarna kwam ik met veel sporten weer op mijn oude gewicht. Nu ben ik echter in de overgang en merk dat ik in het afgelopen half jaar wel 7 kilo ben aangekomen! Ik voel me ongemakkelijk bij mijn huidige omvang, en het lukt me om niet meer toe te geven aan een snoepbui. Toch val ik niet af! Kan het zijn dat we, als we in de overgang komen, een heleboel oude overtuigingen opnieuw onder ogen moeten zien? Is het een nieuwe periode waarin we ons opnieuw verhouden tot ons lichaam en de wereld, net als in onze puberteit? En helpt deze cursus daarbij? Ik doe al enige jaren de MIR methode. voel niet echt of het iets met me gedaan heeft. Wél geloof ik dat het kan werken.
  Ook hier opnieuw dezelfde vraag Mireille: kan deze cursus me goed doen? Ik ben heel benieuwd naar je antwoord!

  • Beste Elize,
   Ja, de kans is heel groot dat deze cursus je mooie inzichten gaat geven.
   Ja, ik denk wel dat je gelijk hebt, dat de overgang een periode is van diepe herziening is van ons leven, van wat we hebben meegemaakt. En dat het werkelijk een nieuwe levensfase is met nieuwe diepgang.
   Groetjes, Mireille

 38. Hallo Mireille

  Mijn vraag is: ik heb een versnelde schildklier en slik medicijnen (strumazol) om de schildklier te vertragen. Nu ben ik bijna tien kilo aangekomen en voel me daar niet prettig bij. Is deze cursus geschikt voor mij?

  • Beste Sonja,
   Het kan goed zijn dat je schildklier ook is gaan versnellen, doordat er nog onverwerkte emoties in je zijn. De cursus behandelt 8 emoties die meespelen bij overgewicht en het kan goed zijn dat ook je schildklier daar positief op reageert. Ik kan het helaas niet garanderen, maar je kunt het proberen.
   Succes met beslissen!
   Groetjes, Mireille

 39. Beste Mireille,

  Ik zou de cursus graag willen volgen maar ben nogal gevoelig voor de MIR-Methode qua uitwerking,
  ik ga al 5 jaar naar een erkend MIR-Methode begeleidster, dus weet ik wat er me soms te wachten staat.
  jouw cursus is onafgebroken en heb wat schrik dat dit nogal zeer intensief is. Is het dan wijselijk om dit te volgen?

  Hartelijk dank!
  groetjes
  Geert

  • Beste Geert,
   Ben je nog bij de MIR-Methode begeleidster in behandeling? Dan kan zij meehelpen om je door de cursus heen te helpen. En ik verwacht eigenlijk dat het je mee zal vallen, omdat je al zoveel en zo lang aan jezelf werkt.
   Succes!
   Groetjes, Mireille

 40. Hallo Mireille,

  Ik wil graag de cursus volgen vanaf 3 mei. Ik zie dat de laatste 2 data in de zomervakantie vallen en ik hoop dan op een camping in het buitenland te zitten (als het kan ivm Corona). Vaak is de wifi dan een probleem. Is het mogelijk de laatste 2 video’s vlak voor vertrek te downloaden zodat ik het programma af kan maken?

  Vriendelijke groet, Wendy

  • Beste Wendy,
   Nee, downloaden kan helaas niet, maar je kunt wel de laatste 2 video’s doen wanneer je weer terug bent. Of gewoon op de camping als er toch wifi blijkt te zijn.
   Veel succes!
   Groetjes, Mireille

 41. Hi hi,

  Is er ook een mogelijkheid om de cursus eerder te volgen dan pas in mei 2021?
  Ik zou graag er nu al mee starten.

  Mvg robin

 42. Dag, ik zou ook erg graag deelnemen. Maar ik zit op dit moment midden in een emotionele periode (mijn moeder is terminaal en euthanasie zal op korte termijn plaatsvinden). Is het dan handig en nuttig mee te doen. If misschien juist nu? Ik hoor het graag. Vgr petra

  • Beste Petra,
   Nee, het is beter om deze periode eerst af te wachten. Neem de tijd om afscheid te nemen en te rouwen. Het is beter om deel te nemen wanneer je weer in een rustigere periode zit.
   Veel sterkte!
   Groeten, Mireille

 43. goede avond
  hartelijk bedankt voor alle mails.
  ik zou graag willen weten hoeveel tijd er gaat zitten in het huiswerk

 44. Beste Mireille,

  Ik vraag me af, of de webinar serie ook goed van toepassing is op mannen?
  Ik ben op zoek naar een manier om af te vallen, ik heb het idee dat mijn eetpatroon goed is (zeker in vergelijking met anderen in mijn omgeving) maar een centimeter kwijtraken is een meerjarenplan…

  Ik hoor het graag

  • Beste Danny,
   Ja, de video cursus over overgewicht is ook geschikt voor mannen. De thematiek is hetzelfde.
   Groeten en succes!
   Team MIR-Methode

 45. Hallo Mireille,
  Ik wil graag meedoen aan de cursus gewicht loslaten. Ik kan alleen niet op de maandagavond. Is het een probleem als ik alle keren later bekijk?

  Vriendelijke groet,
  Anita

  • Beste Anita,

   Dankjewel voor interesse in de cursus overgewicht. Het is niet noodzakelijk om op maandag de video te bekijken, als je deze maar binnen 2 dagen bekijkt i.v.m. het huiswerk dat je meekrijgt.

 46. Beste Mireille,

  Bedankt voor de info. In het verleden heeft de Mir-methode me al geholpen dus deze cursus is zeker het overwegen waard. Ik heb een concrete vraag, waar ik graag een antwoord op ontvang voor ik beslis of ik deelneem. Kan je de cursus/de filmpjes ook telkens op dinsdagmorgen bekijken of verliest de cursus dan aan kracht? Om diverse redenen is maandagavond voor mij geen optie.
  Alvast bedankt voor je antwoord. Met vriendelijke groeten. Carine

 47. Goedemorgen lieve Mireille,

  Doordat ik geen overgewicht heb (erg goede discipline) heb ik deze training altijd overgeslagen. Tot nu … ik zag een lage prijs (hoera) en ging de inhoud lezen. Denk dat ik de cursus wel goed kan gebruiken. Mijn moeite is nl niet van lekkers af kunnen blijven, het moet op, en ik kan mezelf goed vol eten. Graag wil ik stoppen als mijn lijf genoeg heeft en ik zou ook graag zonder moeite lekkers in de kast kunnen laten. Verder wil ik leren me beter uit te spreken. Dus ik denk dat ik wel mee kan doen. Wat denk jij?

  Hartelijke groet, Vera

  • Beste Vera,

   De videocursus zal zeker bijdragen aan je eigen bewustwording waarom je niet van lekkers kunt afblijven. En over het leren uit spreken worden 2 video’s gewijd.

   Groeten Team MIR-Methode

  • Hi Vera, ik lees je berichtje en wil toch even reageren. Je schrijft nl. quote … erg goede discipline … unquote …..PPPPFFFF dat stak mij recht in mijn hart. Juist door zo’n opmerking (= oordeel) zet je een hele bevolkingsgroep weg die wel kampt met overgewicht en ook discipline heeft. Zoals je kunt lezen heeft overgewicht vaak niets met discipline te maken maar met onderliggende problematiek. k Moest t even kwijt!

 48. Ik heb mij aangemeld voor de cursus. Vanavond (4 mei) is de eerste bijeenkomst en ik maak me wat zorgen. Ik heb namelijk nog geen link ontvangen. Overal gekeken ook in mijn spambox. Krijg ik deze nog? In een eerdere mail stond dat op vrijdag of zaterdag voorafgaand aan de cursus de link wordt verstuurd. Ik heb geen idee hoe ik je kan bereiken daarom doe ik dat via hier.

 49. Maandag is voor mij n lange drukke werkdag op digitale wijze. Ik breng het niet op om dan ‚s avonds ook nog achter de pc of telefoon te kruipen, ogen en lijf protesteren. Kan ik ze ook standaard op n andere (vrije) dag kijken en zo toch de kennis en ervaring tot mij nemen? Anders wacht ik tot na Corona om er ten volle van te „genieten“.

 50. Hoi Mireille,

  Ik ben bezig met zwanger worden (afvallen is als ik zwanger ben dan niet handig wellicht), maar we eten heel gezond (hormoon balans, energieke vrouwen academie). Is de cursus dan wel geschikt voor mij? Het spreekt me aan omdat ik bezig ben mezelf vrij te maken van mijn verleden en de onderwerpen ook op mij van toepassing zijn….

  • Beste Anja,
   Ja, je kunt gerust meedoen. De cursus richt zich vooral op de emotionele oorzaken van overgewicht. Wanneer je die verwerkt, is dat uiteindelijk voor het opvoeden van je kindje ook een groot geluk.
   Nog een hele fijne zwangerschap gewenst!
   Groetjes, Mireille

  • Beste Irma,
   Bedankt voor je bericht. Je kunt de video’s ook bekijken op je telefoon via de link die je ontvangt in de uitnodigingsmail.
   Hartelijke groet,
   Team MIR-Methode

 51. hallo Mireille,
  Wil graag meedoen heb me ook opgegeven maar kreeg visite.Dus niet gekeken en wist ook niet dat ik het terug kon kijken.kan ik alsnog de band terug kijken?Heb al jaren MIR-Methode gedaan.
  Lieve groetjes Willy

  • Beste Willy,
   Bedankt voor je bericht. Je kunt de videocursus terugkijken via de link die je hebt ontvangen in je uitnodigingsmail.
   Een fijne cursus toegewenst,
   Hartelijke groet,
   Team MIR-Methode

 52. Hoi Mireille, Ik heb meegedaan met de webinar overgewicht. Over 14 dagen is de laatste webinar. Het doet me goed Om mee te doen Ik merk dat ik me lichter voel hoewel ik niet veel afgevallen ben.
  Ik wil wel meer afvallen en daarom wil ik de volgende serie webinars in september ook meedoen.
  Misschien moet ik ook een begeleidster raadplegen vanwege gevoelens die nu bovenkomen.
  Het is teveel wat bovenkomt en ik heb meer tijd nodig voor alles en ik doe graag mee ook al kan ik niet altijd op maandagavond zelf. Dan bekijk ik de webinar de volgende ochtend.Bedankt Mireille voor je duidelijke uitleg. Ik vind het fijn om mee te doen.

 53. Ik zou graag mee doen, maar lees dst je minimaal 4 weken de MIR methoden gedaan moet hebben.
  Ik MIR al jaren bepaalde periodes en ben op dit moment net weer een aantal dagen bezig, maar dit is 20 mei dus geen 4 weken.
  Heeft het nut mij in te schrijven?

  • Beste Tamara,
   Ja, je kunt dan meedoen met de webinars en het huiswerk. Het enige is dat de MIR-Methode EHBO dan pas na 4 weken echt sterk gaat werken.
   Groetjes, Mireille

 54. Ondanks dat ik niet lijd aan overgewicht wist ik intuïtief dat ik dit webinar moest gaan volgen.
  Toen ik de onderwerpen die aan bod kwamen las, ging er een schok door mij heen en wist ik dat ik de juiste keuze had gemaakt.
  Het waren vier intensieve maanden, veel herkenning en veel emoties, veel gehuild maar ook prachtige inzichten gekregen waar ik mee verder kan.
  Nu kan ik zeggen dat ik enorm ben opgelucht, ik voel dat ik gewicht aan het verliezen ben, niet in de zin van kilo’s maar wel de ballast die ik met me meedroeg.
  Dankjewel lieve Mireille voor dit prachtige webinar ik hoop dat je nog veel mensen hiermee kunt ondersteunen.

 55. Hallo Mireille
  Ik wil graag mee doen aan de webinar overgewicht. Het valt echter ook in zomervakantie en dan ben ik niet thuis om binnen twee dagen de gemiste te kijken. Kan ik beter een volg.serie afwachten?
  Daarnaast vroeg ik me af…ik heb zelf “overgewicht loslaten” toegevoegd aan de MIR (op gevoel). Maar zo werkt het wellicht niet 🙂
  Hartelijke groet
  Sonja

  • Beste Sonja,
   Ja, het is dan beter om na de zomer mee te doen. En ja, zo’n extra stap kan natuurlijk wel werken. Gewoon proberen!
   Groetjes, Mireille

 56. Hallo allen,
  Helaas weinig gemerkt. Eerder dikker geworden. Ook ben ik 1 keer later begonnen en heb het toen steeds verlengd. Kan dat wel of moet je energetisch steeds beginnen met de volgende stap wanneer Mireille op de maandag avond uitzend?
  Zou ik dan om de 14 dagen de hele rit opnieuw kunnen doen?

  • Beste Liesbeth,
   Het is het beste om het huiswerk echt de volle 2 weken te doen en dan pas het volgende webinar te bekijken.
   Ik hoop dat je inmiddels wat meer ervan gemerkt hebt!
   Groetjes, Mireille

 57. Hallo Mireille,

  Afgelopen week heb ik op mijn werk precies gezegd wat me dwars zat (waarheid kunnen spreken) en geprobeerd om dit op een respectvolle manier te doen en het niet persoonlijk te maken. Daarvoor al kreeg ik een nare pijn in mijn kaken en hier heb ik nog veel last van. De tandarts zag niet zo gauw de oorzaak van de pijn heeft twee kiezen bij me afgeslepen. Zodat ik minder hard van me afbijt? Jij hebt toen eens gezegd, meen ik, dat diep ‘gewortelde’ problemen zich het eerst kunnen laten zien via de mondholte, klopt dat?
  Wel voor het eerst een kilo afgevallen omdat ik niet durf te eten, haha.
  Maar al met al zit het mij niet lekker omdat ik niet weet of de pijn over zal gaan.
  Ik zou graag weten hoe jij hierover denkt en of ik gewoon moet doorgaan met mirren.

  Liefdevolle groet,
  Jorien

  • Beste Jorien,
   De pijn in je kaken heeft waarschijnlijk te maken met frustratie. Goed dat je hebt verteld wat je dwars zit! Het verder opschrijven, is ook een idee, zodat frustratie niet verder kan opstapelen. En nee, die uitspraak van die ‘diep gewortelde’ problemen, is niet van mij.
   Groetjes en sterkte!
   Mireille

   • Hallo Jorien,
    Ik snap denk ik wel wat je bedoelt. Mireille heeft een artikel geschreven ‘Je gebit, de poort naar je gezondheid‘ heet het dacht ik.hierin wordt wel een link gelegd met mond/gebits problemen en emoties. En dat door te MIRren dit naar de oppervlakte kan komen.dat heeft mijn man ook gehad.hopelijk heb je hier iets aan.groeten Saskia

  • Ik weet niet wat ik lees…. heb sinds 5 dagen pijn in mijn linker kaakgewricht, oor, nekspier gebied. Is het hevigst bij tanden op elkaar bijten.
   MIR stipt 2x p/d, is reeds 2,5 kg af. Véél behoefte aan water drinken en plas veel. Vind het intuïtieve eten fantastisch. Eet heel gevarieerd en niet meer zo benauwd om zelfs een hap chocola te nemen.
   Wel problemen met mijn ontlasting, is hard en keutelig en soms 2 dagen geen.
   Daar waar ik voor de cursus normaal en elke dag goed ging.

 58. Hoi Mireille,

  Ben heel blij met de MIR-Methode. Heb ook in ruim tweeënhalf jaar al veel goede resultaten beleefd. Schildklier stabiel, trauma’s geruimd, behoeftes aangevuld Doe nu ook met plezier de workshop afvallen. Maar tot mijn verbazing ben ik halverwege 2 kilo aangekomen en dat is nu na de 7e aflevering nog steeds zo. Waarschijnlijk doordat ik plotseling werd overvallen door koekjesverslaving. Liet het eerst maar gebeuren, maar naar ik begreep zou het nu toch wel minder moeten worden. Maar zelfs met EHBO krijg ik die 2 kilo niet echt onder de knie. Wat doe ik fout?
  lieve groet,
  Conny

  • Beste Conny,
   Je doet niets fout. Je lichaam is nog aan het verwerken. Je hebt beslist ook nog het 8e webinar nodig, waarin je je ware voeding gaat vinden. Pas dan komt er rust in je systeem en grijp je niet meer naar zoet, zoals koekjes. Komt goed!
   Groetjes, Mireille

 59. Ik ben aan het puinruimen en mezelf aan het bevrijden. Ik kan eindelijk zeggen wat me dwars zit en heb mijn broer en zijn gezin laten weten dat ik nu voor mezelf kies, dat mijn contact met hen mij niet blij maakt, dat het eindelijk tot me is doorgedrongen dat ik niet welkom ben. De kruik gaat zolang te water tot hij barst. Paniek bij mijn broer, hij heeft me op 1 dag net zovaak gebeld als anders in een jaar. Hij wil met me praten. Hij is anders te druk om te bellen of voor een afspraak en nu komt hij binnen een week. Was ik altijd degene die achter hem aan zat nu zijn de rollen omgekeerd. Eindelijk mijn grens aangegeven en ik voel me kilo’s lichter. Nu het lijf nog! Wat zo bijzonder is is dat allerlei deuren opengaan, nieuwe contacten, problemen die opgelost worden en ik voel me veel vrolijker, ik lach weer en maak grapjes.

 60. Ben het webinar aan het volgen en vandaag merkte mijn man (die niet op de hoogte is van het feit dat ik dit volg) op dat ik de laatste tijd duidelijk blijer en opgewekter ben en ik gemakkelijker kan loslaten… Het trof me en ik wijt het aan dit proces. Het emotie-eten is ook duidelijk minder. Dank je wel!!

 61. Mireille, ben nog steeds vol goede moed! Helaas nog niks afgevallen…jammer.Heb veel moeten boeren tijdens t mirren de afgelopen keer, vooral bij stap 3.
  Sinds een paar dagen heb ik enorme keelpijn en erg verkouden .
  Moeten er nog zoveel blokkades weg alvorens ik gewicht mag verliezen??
  Verheug me weer op maandag.
  Liefs,Silvia

 62. Yes even iets supers delen. Door al het opruimen tot nu toe kan ik nu zeggen pap ik vergeef jou. Voor wat in de eerste 12 jaar van mijn leven is gebeurt. Pap is 2 jaar terug overleden en ik veilig en stap voor stap nog meer aan opruimen .
  Het voelt zo verdomde goed ik vergeef jou. Het maakt zo vrij en vrolijk van binnen.

 63. Hallo Mireille,
  Wat een geweldige serie webinars. Tot nu toe heeft elk webinar al zijn werk gedaan. Er was giga veel herkenning. Vooral bescherming aanvullen was super.
  En dan vanavond: ik loop al jaren krom ook al doe ik mijn best om rechtop te lopen. Fysio hielp niet, noch sporten. Al toen je begon te praten over mensen van je nek halen begon ik te boeren en herkende ik heel veel. Tijdens de 9 stappen werd het nog een graadje erger en heb ik de hele tijd zitten kokhalzen. en nu……flinke spierpijn in schouders en nek ! HOERA !!! Eindelijk de oorzaak gevonden. DANK DANK DANK>
  Met een glimlach zal ik vannacht niet slapen van de spierpijn. 🙂

  • Beste Henriëtte,
   Nee, waarschijnlijk zit je tegen een stap in je groei aan te hikken. Kan je daar eens naar kijken?
   Groetjes, Mireille

 64. Hoi Mireille, ik begon goed maar na de 2de keer heb ik de filmpjes niet binnen 2 dagen gekeken omdat ik 1 les gemist heb. Hier kwam ik na 1 week pas achter. Daarna heb ik het wel weer opgepikt maar niet trouw elke dag meer gedaan. Is dit een probleem?

  • Beste Marielle,
   Nee, geen probleem. Probeer wel telkens 2 weken tussen het ene en het andere webinar te houden, zodat je lichaam het helemaal kan integreren. Af en toe huiswerk vergeten is echt geen
   probleem. Rustig doorgaan!
   Groetjes, Mireille

 65. Mireille,

  Ik merk er niet zoveel van terwijl ik het huiswerk goed uitvoer. IK krijg heel veel zin in zoete dingen juist. Ik vind het moeilijk de verleiding te weerstaan.
  Wat doe ik fout?

  Netty

  • Beste Netty,
   Je doet niks fout. Je krijgt meer zin in zoet, omdat diepe pijnen worden aangeraakt, waardoor je je verdietig voelt. Dat is maar tijdelijk. Zoete dingen eten, komt omdat je behoefte hebt aan troost. Ga rustig door met MIRren en zorg dat je alle webinars bijwoont, want daarin leg ik dit uit.
   Groetjes, Mireille

 66. Dag Mireille

  Als fysiotherapeute heb ik veel mensen gemasseerd maar mezelf zo aanraken als gezegd wordt bij de MIR-Methode werd een grote openbaring voor me! Dat het onderbewustzijn zo reageert op de strelende aanraking is fantastisch.Vandaar dat ik me graag aanmeldt voor de MIR-Methode Nieuwsbrief en de Begeleidings- e-mails.

  Met dank en vriendelijke groet

  Helma Ruiters

  • Beste Helma,
   Om je aan te melden: ga naar de home page en typ rechtsbovenaan je voornaam in en je emailadres en klik dan naast ‘nieuwsbrief’ ook nog de ‘begeleidingsemails’ aan. En dankjewel voor je fijne reactie!
   Groetjes, Mireille Mettes

 67. Hallo,

  Ik heb mij ingeschreven zn betaald, voor overgewicht loslaten maar heb geen mail gekregen…kunnne jullie les 1 alsnog doorsturen?

 68. Dag Mireille,
  Ik ben ook wel geïnteresseerd, al heb ik de eerste les dan al wel gemist…
  Ik ben niet goed in luisteren en opschrijven. Kunnen we eender wanneer terugkijken op het filmpje?
  Kan ik nog meedoen? Zelf al heb ik les 1 gemist?
  Ik ben ook wel bezig met een persoonlijke mir via een therapeut. Mag ik dit gewoon samen doen dan?
  Stel dat mijn zoontje plots wakker wordt dan kan ik het niet op pauze doen zeker hè. Of kan ik hier dan ook filmpje terugzien? En niemand ziet ons dan toch hè. En we moeten dan ook niets zeggen? Ik ken dit niet daarmee. Maar ik ben wel erg geïnteresseerd.
  Groetjes,
  Emilie

  • Beste Emilie,
   Ja, je kunt de webinars terug kijken. Gewoon weer op dezelfde link klikken vanuit je email.
   Je kunt niet een les missen. Als je nog niet bent aangemeld, zal je helaas moeten wachten tot de nieuwe serie. Je kunt je daarvoor binnenkort op een wachtlijst laten plaatsen.
   De begeleiding bij de MIR-Methode begeleider zal een grote steun voor je zijn!
   Ik hoorde iemand vertellen dat ze op het beeld van het webinar had geklikt, omdat ze naar de wc moest. Probeer dat gewoon een keer! Dus ja, ik denk wel dat dat kan!
   Niemand kan jou zien. Jullie kunnen alleen mij zien.
   Je hoeft ook niets te zeggen. Het is echt alleen luisteren en kijken.
   Ik wens je veel geluk met je ontwikkelingsproces!
   Groetjes, Mireille

 69. Na een hele tijd MIR-Methode te hebben gedaan, was ik heel tevreden over, kreeg ik op beide handen een kleine bobbel. Niet erg, maar het wrijven was niet meer prettig. Kan ik ook op mn onderarm aaien?

 70. Hallo Mireille, ik deed maandag voor het eerst mee met de webinar loslaten overgewicht.
  Kon niet aanmelden via de site, uiteindelijk gekeken en meegedaan via Youtube .Is er nog een anderen manier om in te loggen, ook plakken lukte niet.
  hartelijke groet

  • Beste Marian,
   Nee, dat zijn de twee mogelijkheden. Gewoon volgende keer weer proberen. Zorg dat je zeker een kwartier voor die tijd al begint met proberen!
   Groetjes, Mireille

 71. Begonnen aan de serie veel zin in.
  Heb al veel emotieeter en beschermlaag eraf gewerkt via o.a. mirren. Vernedering loslaten aan begonnen maar vergeet het woord steeds. Bij mij schiet steeds woord genegenheid naar boven.
  Terwijl vernedering wel kan plaatsen dominante pa eerste 12 jaar herinner ik me niet.
  Deze zinnen bovenop persoonlijke de MIR-Methode zeggen?
  Nu lekker veel zin in drinken drinken drinken.

 72. Beste Mireille.

  Ik heb me een tijdje geleden aangemeld, dus heb er zin in!
  Kan het ook zo zijn dat je eerst aan gaat komen.

  En zijn er eventuele specifieke reacties bekent bij jou die hierdoor loskomen.

  Groetjes Marjan

  • Beste Marjan,
   Ja, het kan zijn dat je gewicht gaat schommelen. Dat is een normaal proces en niks om je zorgen over te maken. Wel goed om rekening mee te houden, dus liefst zo min mogelijk op de weegschaal gaan staan.
   Reacties die je kunt verwachten: meer ontlasting, meer plassen, meer dorst en emotionele reacties van verwerking.
   Groetjes, Mireille

 73. Ik ben nog niet bekend met de MIR methode en durf het dan ook niet om op 7 januari 2019 te starten met de webinar over gewicht. Komt er later dit jaar nog een webinar over gewicht?

  • hoi Mireille,
   ik zit met hetzelfde probleem als Hinke,ik ben ook nu pas op de hoogte van deze webinar zou me ook graag aanbevolen houden voor een latere datum indien mogelijk,zou u mij daarover dan een mail kunnen sturen voor een nieuwe datum want ik ben wel bekend met de MIR-Methode en ga vanaf nu strarten met aaien
   groetjes Monique

   • Beste Monique,
    We zijn een wachtlijst aan het maken. Je wordt gemaild wanneer die wachtlijst er is.
    Groetjes, Mireille

  • Beste Hinke,
   Ja, de webinarserie wordt herhaald. Je krijgt vanzelf een email wanneer de wachtlijst voor die serie bekend is.
   Groetjes en super dat je mee wilt doen!
   Mireille

 74. Hallo Mireille,

  Ik worstel 33 jaar met boulimia. Het gaat niet om overgewicht maar wel om eetbuien en die constante eetdrang.Helemaal wanhopig word ik er van. Is dit dan geschikt voor mij? groeten, Janet

  • Beste Janet,
   Je kunt wel meedoen met de webinarserie, maar ik zou je ook willen vragen om een afspraak te maken bij een van de MIR-Methode begeleiders die gericht zijn op overgewicht. Je maakt dan snellere/betere stappen.
   Veel sterkte! En… houd moed, want dit gaat echt voorbij!
   Groetjes, Mireille

 75. Wauw, wat een prachtige & bijzondere methode, Mireille! Ik help graag mee om zoveel mogelijk mensen hiermee kennis te laten maken. Zo simpel en zo effectief. Petje af

  • Beste Loes,
   Ja hoor, dat kan gewoon. Het maakt niet uit wanneer je die vier weken MIR-Methode ooit deed.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 76. Geachte,
  De 4 weken MIR-Methode, moet dit via een coach zijn geweest, of mag dat ook op mijn eigen (nl de 9 stappen van de MIR-Methode, 2 keer per dag.)? Verder kan ik al 2 avonden niet life het webinar bijwonen, is dat een probleem?
  Met vriendelijke groeten.
  Ann

  • Beste Ann,
   Nee, de vier weken kan je volledig zelfstandig hebben gedaan. Als je een avond mist, dan kan je het webinar terugkijken door op dezelfde link te klikken in je email. Doe het liefst binnen twee dagen na het webinar.
   Groetjes en succes!
   Mireille

 77. Beste Mireille,

  Ik heb me ruim vier weken geleden al opgegeven en betaald voor het webinar overgewicht, maar heb hiervan geen bevestiging of inlog gegevens ontvangen. Volgt dit nog?

  Grt Madelein

  • Beste Madelein,
   Als het goed is, heb je een betaalbevestiging gekregen, meteen na het betalen, klopt dat? Anders moet je even contact opnemen met Remco. En ja, je krijgt nog een uitnodiging voor het eerste webinar. Die is een of twee dagen van tevoren.
   Groetjes, en alvast veel geluk gewenst!
   Mireille

 78. Hallo Mireille,
  Ik ben via mijn Nei therapeute begonnen met de MIR methode en wel met de 5 en de 7. Dit heb ik ruim 4 weken gedaan en nu ben ik zoiets ruim 2 misschien 3 weken bezig met alle punten. Ik zou graag met de seminair starten, echter weet niet of het voor mij nu al goed is. Ik ben alleen de afgelopen 3-4 weken 3 kilo bijgekomen puur door vocht wat ik vasthoud. Ik heb een maagband echter dit helpt niet. Mijn lichaam is als dominostenen om aan het kiepen. Moeilijke jeugd, daardoor verkeerde keuzes gemaakt waaronder samenleven met een narcist. Ruim 40 jaar stress en vele jaren 3 tot max 6 uren slaap. Energielevel staat op 27 %, geheugen ongeveer hetzelfde alsook de verzuring van mijn lichaam. Vele organen werken niet naar behoren doordat de energie zo laag is dat het daar weghaalt. Ben vanalles in aan het zetten, energie mengsels van dokter schlusser, voetreflex, ayuervedische massages, tekorten aanvullen oa. magnesium, ink, zeelen, d3 etc. Heeft het zin als ik hier al mee start mij hebben ze nl uitgelegd dat mijn lichaam zoveel vocht vasthoud door de verzuring minder sterk te maken. gr. Yvon

  • Beste Yvon,
   Het is best heftig voor je, lees ik. En wat doe je al veel zelf, super! In de webinarserie leer je vooral de diepere emotionele lagen te herkennen en los te laten. Dat doen we samen met de hele groep. Onder het vocht vasthouden en verzuren, zit bijvoorbeeld de emotie Schaamte. Daarover kan je lezen in het artikel ‘Vocht vasthouden, waarom doet je lichaam dat?’ En dan kijken bij punt 3. Als je die uit je systeem haalt, heb je grote kans dat het vocht ook weer los gaat laten. Ik verwacht dat de webinarserie je gaat ondersteunen. Voel zelf of je het aandurft.
   Veel geluk, ondanks alles!
   Groetjes, Mireille

 79. Goedemorgen,

  Ik ben 5 maanden zwanger. Kan ik hier aan mee doen? Ik probeer soms mijn misselijkheid weg te eten, wat niet helpt. Na de zwangerschap wil ik graag afvallen.

  • Beste Yasmine,
   Ja, dat kan zeker. Mogelijk gaat je misselijkheid dan ook sneller weg. Ik hoop het voor je!
   Groetjes, Mireille

 80. Ik wil wel graag mee doen maar kan nooit op maandag avond ivm cursus die gelijk valt. Ik zal dus alles later moeten bekijken. Is dat een bezwaar.
  Met vr gr Elly

  • Beste Elly,
   Nee, geen bezwaar. Als je het maar zo snel mogelijk na de uitzending inhaalt. Komt goed!
   Groetjes, Mireille

 81. Hoi Mireille,

  Ik vind mijn bericht hier niet meer tussen dus probeer ik het nog eens :-).
  Ik ben bezig aan de 2 weken stap 5 en 7, kan ik ook nog aansluiten met de webinar ook al heb ik de 4 weken nog niet gedaan?

  Alvast bedankt!

  Groetjes,
  Charlotte

  • Beste Charlotte,
   Ja, dat kan. Je kunt meedoen, maar dan doet de EHBO het de eerste tijd nog niet zo goed. Gewoon meedoen, want de informatie zal je ook al helpen.
   Groetjes, Mireille

 82. Ben nog maar net lid, weet er helemaal niets van. Maar als de methode beter werkt als je met meer bent, zou ik dus afhankelijk zijn van anderen?

  • Beste Lucy,
   Nee hoor, dan werkt het gewoon wat langzamer. Met een groep versnel je je eigen processen. Dus je bent nog altijd onafhankelijk van anderen.
   Groetjes, Mireille

 83. hoi Mirelle

  Ben al heel mijn leven stevig geweest maar door gebeurtenissen dik geworden (beschermlaag gekweekt) heb ik nu in de gaten Yeah! Was 10 kilo afgevallen toen acuut moeten stoppen met roken dat is gelukt maar dat en samen met 2 jaar prednison (opgenomen met 1000 mg per dag) en daarna 80 mg per dag ben ik behoorlijk dik en ik heb altijd maar trek in eten en had re-attach gedaan maar word nu ook weer grommig en geirriteerd dus tijd om mezelf aan te pakken! Ik heb een aantal auto-immuum ziektes en gebruik Humira elke 2 weken een injectie, thyrax en omprazol. Kan ik afvallen?

  • Beste Mina,
   Ja, je kunt echt afvallen. Het is een kwestie van je lichaam de tijd geven om alle invloeden weer te veranderen en jezelf weer in balans te krijgen. Als je je lichaam die ruimte kunt geven, gaat het je zeker lukken.
   Groetjes, Mireille

 84. Hoi Mireille,
  ik heb vanaf mei meer dan 4 weken MIR gedaan, maar na een oaar maanden is het er niet meer van gekomen. ik wil nu graag aansluiten bij de webinairs en nu dus weer begonnen met de 9 stappen.
  geldt de 4 weken dat je bezig moet zijn, vooraf aan de webinair of is het ook goed als je deze al eerder in je sytsteem heb gehad?

  • Beste Sue,
   Ja, als je ooit de MIR-Methode al eens vier weken hebt gedaan, dan zit je helemaal goed!
   Veel plezier en inzichten gewenst met de webinars!
   Groetjes, Mireille

 85. Hi Mireille,

  Ik zou graag meedoen en mag ik dan 4 keer 10 euro betalen aub ( per maand 10 euro) dit ivm financien ..??

  Mvg Ann

 86. Beste Mireille,

  Ik zou de webinarserie graag volgen maar ben nog niet begonnen met de methode en zou moeten starten met enkel 5 en 7. Is het dan niet mogelijk om aan te sluiten?

  Alvast bedankt,

  Groetjes,

  Charlotte

  • Beste Charlotte,
   Je kunt wel meedoen, maar de MIR-Methode EHBO zal dan bij jou pas goed werken nadat je alle 9 stappen minimaal vier weken hebt gedaan.
   Groetjes, Mireille

 87. Hoi Mireille,
  Is dit webinar ook als je ‘alleen’ buikvet hebt? Ben altijd slank geweest, te dun volgens sommige, maar voelde me altijd lekker hierbij. Op mijn buikvet na. Het laatste jaar begin ik meer aan te komen en is mijn cupmaat (3 maten) ook toegenomen, samen met het buikvet. Mensen vragen of ik zwanger ben. (nee dus). Mijn verhoudingen kloppen niet.
  Dus plaatselijk overgewicht, is dit webinar dan ook kloppend voor mij? Buikvet minderen? En als het even kan de cupmaat ook?

  • Beste Astrid,
   De serie zal ervoor zorgen dat je hele lichaam beter in balans komt, dus ook wat betreft buikvet. Het gaat erom dat je de dieper liggende emoties aanpakt, waardoor je lichaam beter kan functioneren.
   Groetjes, Mireille

   • Toch nog een vraag hierover. Ben in het laatste jaar ook meer brood gaan eten en vegetarisch ipv veganistisch. Merk dat het me minder stress geeft als ik ‘gewoon’ mee kan eten met anderen en niet zo ingewikkeld doe. Is veganistich eten en geen brood eigenlijk ook geen dieet? Of koolhydraat arm eten? Merk dat ik hier wel weer slanker van wordt. (buikvet blijft dan nog wel, dat wel).
    Mijn vraag is eigenlijk wanneer is iets nou een dieet en wanneer is het gewoon je eetgewoonten aanpassen? En wat is nu precies ook het verschil?

    • Beste Astrid,
     Wanneer je eet vanuit waar je behoefte aan hebt, is het een leef- en eetgewoonte. Wanneer je eet omdat iemand anders heeft gezegd dat dat gezond is, is het een dieet. Dus als je je de wet laat voorschrijven wat voor jou goede voeding is, ben je aan het diëten. Denk maar aan het moment dat je volgens het dieet iets moet eten, terwijl het je echt tegen staat.
     En ik ken iemand die veganistisch eet, maar bij vrienden lekker alles eet wat er is, zodat het voor haar sociaal meer ontspannen is. Ze kiest dan voor de relatie met die vrienden. Ze heeft ook geen problemen met andere voeding eten, dus dat maakt het makkelijker.
     Groetjes, Mireille

 88. Dag Mireille,
  Ik ga ook meedoen met dit programma. Ik heb al heel veel rond emoties gewerkt (in de zin van erkennen, toelaten, en dat ze er helemaal mogen zijn, ook vele voedingsmethoden uitgetest, nog geen zichtbaren resultaten met gewichtsverlies tot nu toe. Ik heb de stofwisselingsstoornis H.P.U. Is dat het probleem? En werkt de methode ook bij emoties die uit vorige levens komen, want daar zit bij mij wel veel…
  Liefs, Diane

  • Beste Diane,
   Ja, het kan echt zijn dat als je voedingsstoffen tekort komt, zoals bij HPU, dat je dan overgewicht krijgt. Belangrijk is wel te blijven zien, dat die voedingstekorten kunnen ontstaan door emotionele gebeurtenissen. En ja, die kunnen ook uit vorige levens komen. Daar gaan we aan werken in de webinarserie.
   Groetjes en alvast veel loslaat-succes gewenst!
   Mireille

 89. Beste Mireille,
  Ik wil graag meedoen 7 jan. Ik ga in maart op vakantie en mis dan een week. Ik heb gelezen van als je 1 week mis dat je binnen 2 dagen kunt zien. Binnen 2 dagen gaat mij niet lukken. Hoe zit dat. Mireille,kunt u een zin voor mij maken voor mijn werk. Ik zeg altijd met liefde en plezier werken. Het lukt mij niet. Werk nog steeds niet met liefde en plezier en wissel steeds met banen. Heb geen innerlijk rust en acceptatie. Wat kan ik doen. Kunt u mij hierbij helpen want ik wil zo graag met plezier naar mijn werk gaan.

  Lieve groet,Mina

  • Beste Mina,
   Waarschijnlijk speelt er veel meer mee in jezelf en op je werk. Doe rustig de 9 stappen en geef het de tijd om het te laten veranderen. Als je echt een MIR-Methode op Maat wilt, kan je beter een keer naar een MIR-Methode begeleider gaan. Die kan voor jou uittesten wat er nu eigenlijk speelt, waarom het zo hardnekkig is.
   En ja, je kunt later instappen met de webinars. Dan begin je zodra je terug bent en probeert dan de draad op te pakken van de andere webinars.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 90. Ik eet gezond geen suiker geen frisdrank weinig brood . Het enige wat ik me kan bedenken is slaap ik kan sinds 2 jaar niet slapen door mijn onterechte ontslag. Dus ook stress natuurlijk. Denk je dat het handig is dat ik meedoe. Ik sport en ik tennis

  Groet Arina

  • Beste Arina,
   De stress van je ontslag en het slechte slapen is alleen al voldoende reden om overgewicht te krijgen. Ik weet niet of het handig is dat je meedoet, maar je kunt er vast nog wel nieuwe inzichten uit halen, verwacht ik.
   Groetjes, Mireille

 91. Hi Mireille,

  Allereerst dank voor al het moois dat je deelt.
  Ik ben door chronische stress de afgelopen drie jaar 14 kilo aangekomen. Hierdoor is mijn cortisol veel te laag en sta ik nog steeds continu in de ‘aan’ stand. Is het zinvol voor mij om de webinarserie te volgen?

  Groetjes Monique

  • Beste Monique,
   Ja, het heeft zeker zin, omdat je in de webinarserie leert hoe je de chronische stress tot rust kunt brengen met de MIR-Methode. Kijk maar of je het erbij kunt hebben.
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

 92. Goedemorgen, spitst de MIR-methode op maat zich toe op het afvallen of neemt deze alle gebieden en ‘problemen’ mee? En raad je aan het webinar te volgen als je na een zwangerschap maar 2 kilo wilt afvallen, maar wel last hebt van cravings en suikerverslaving? (Heb je blog daarover al gelezen).

  • Beste Sonja,
   Ja, de cravings en suikerverslaving komen ook aan de orde. En het gaat me uiteindelijk om je lekkerder in je vel voelen, doordat je oude emoties hebt losgelaten. Daar focus ik het meeste op in de webinarserie.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 93. Beste Mireille
  Ik wil nog wel een vraag stellen. Ik ben bezig met afvallen en deed een kuur met meer eiwitten, groenten , fruit at wel meer dan ik gewoon ben. Wel gezond natuurlijk. Volgens mijn coach ging het niet vlug genoeg ongeveer 1.5 kg per maand maar had wel vetverlies en spiermassa bij en mijn buikvet verminderde ook. Sinds ik de kuur strenger doe dus met minder calorieën zeker , vermager ik niks meer, ik kom in vet bij en mijn spiermassa neemt af, dat was met 4 kg op één maand. We vonden dit ook raar ik en mijn coach, daarom ben ik een tijdje daarmee gestopt. Ben nu met een dokter bezig en die zegt dat ik insulineresistent ben en moet nu op ketogeendieet, heb ook moeten 3 dagen vasten , ben gewicht kwijt maar ben bijna alles al bij, ik geraak niet in vetverbranding. Zou het kunnen dat ik voedingsstoffen tekort kom en dat het daar niet door lukt. Het lijkt belachlijk minder eten en geen vet verliezen. Ik ga zeker mee doen met de webinars volgende maand. Ik denk er terug aan het voedingspatroon te volgen dat ik de eerste maand wel met succes heb gedaan, ik kreeg dan beduidend wel meer calorieën binnen en zeker eiwitten waren ook hoger. Wat doe ik best? K’weet wel dat je geen dokter bent, intussentijd doe ik wel alle dagen de 9 stappen. Ik zit wel emotioneel vast en er zit nog veel oud verdriet van vroeger in mij “over mijn gewicht” eigen schuld , dikke bult zeiden ze me. En ook met veel woede, ik kan me zeer kwaad maken in dit en ze weten dat ze met mij niet moeten sollen hierover nu. Liefs Reina

  • Beste Reina,
   Ik ben blij dat je goede doktersbegeleiding hebt. En ik vermoed dat het probleem veel meer op emotioneel vlak ligt. Goed om alvast te weten dat elke keer dat je boos of gefrustreerd bent, je lichaam extra adrenaline en cortisol aanmaakt, wat voor vettoename kan zorgen. Ik verwacht daarom dat als je vrede kunt sluiten met al het verdriet, boosheid, frustratie dat in je is, je veel betere kans hebt om af te vallen. Maak je nu niet al te druk over voeding. Kies gezond, maar leg veel meer de nadruk op drinken (thee, water, soep). Verder laat ik nog meer oorzaken in de webinars zien die niks met voeding te maken hebben.
   In de tussentijd wens ik je veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

   • Bedankt Mireille voor de reactie, ja ik kan niet anders doen dan mij aan een gezond voedingspatroon laten en even het afvallen terzijde laten.

 94. Over lipoedeem: ik heb onlangs gehoord dat er lipoedeem kan optreden als je ACEremmers gebruikt. Het hoe en waarom kan ik niet uitleggen, maar wellicht dat Mireille hier iets mee kan ….??
  Overigens volg ik de MIR methode nu ruim een half jaar en mijn bloeddruk medicatie is gehalveerd, uiteraard na overleg met de huisarts. Na een operatie heb ik me ook suf geaaid, haha, en ben sneller dan eerder na een operatie hersteld. Wat een mooie methode is het toch ! Dankjewel Mireille.

  • Beste Josje,
   Dankjewel! Ik heb er nog niet over gehoord, maar ga er eens naar zoeken. Hoe meer we weten, hoe gezonder we worden!
   Groetjes, Mireille

 95. Lieve Mireille,

  Ik was vorig jaar nog lid van jouw prachtige MIR Methode, maar moest daar, jammer genoeg mee stoppen, omdat ik het financieel niet meer kon opbrengen,omdat ik alleen de inkomen van een bijstand inkomen heb. Nu lees ik over jouw methode om te kunnen afvallen en ik zoudaar héél graag aan mee willen doen. Ik wéét dat het geld wat je er nu voor vraagt gelukkig geen astronomisch bedrag is, maar om het in éém keer te betalen is moeilijk met een uitkerig. Is het misschie ook mogelijk om het in een aantal termijnen te mogen betalen, zodat ik ‘toch deel zou kunnen nemen. Ik zou zooooo graag wat kilo’s kwijt willen, maar het lukt me maar niet!! Ik wil niet afvallen voor het uiterlijk, maar omdat ik 2 heupdysplasies heb, waar ik ook aan ben geopereerd en ook een scolioze van 40 graden, dus elke kilo die ik te veel weeg druk op mijn rug en heupen en ik heb de laatste tijd ook al pijn in mijn knieen.

  Is het mogelijk om het in termijnen van €5,00 per maand te betalen aan jou??

  Ik hoop zo dat je de mogelijkheid voor mij hebt om het in termeinen te mogen betalen.

  Warme, dankbare groeten, Noor

  • Beste Noor,
   Ja, natuurlijk is dat mogelijk! Ik geef je gegevens wel door aan Remco, zodat hij het met jou regelt.
   Ik wens je een hele fijne webinarserie! En bevrijding van wat het overgewicht in stand houdt!
   Groetjes, Mireille

   • Goedenmiddag Mireille,
    Gisteren heb ik me aangemeld voor de webinars Overgewicht loslaten. Ik begrijp uit je info dat je de MIR-Methode dan 4 weken gedaan moet hebben. De start is 7 januari…hoe ga ik dit oplossen. Eigenlijk moet ik ook nog beginnen met de 2 stappen 5 en 7 dan 2 weken lang.
    Inmiddels al wel begonnen met de 2x 9 stappen.
    Heel erg bedankt ook voor je filmpjes. Met vriendelijke groeten Henriette.

    • Beste Henriette,
     De vier weken-grens is voor het kunnen doen van de MIR-Methode EHBO. Die ga je leren in de webinars en werkt pas op z’n sterkst als je de 9 stappen minimaal vier weken hebt gedaan. Dus geen zorgen, je kunt al gewoon mee doen.
     Groetjes, Mireille

     • Deze vraag had ik dus ook, misschien moet je dat iets duidelijker bovenaan in de voorwaarden beschrijven, want nu lijkt het er inderdaad op dat je dus voor deze webinarserie eerst 4 weken de MIR-methode al gedaan moet hebben! (tip) Verder vind ik het fantastisch dat je dit allemaal doet. Ik wens iedereen heel veel moed.

      • Dankjewel voor de tip, Esther, ik heb het erbij gezet.
       Groetjes en veel succes met de webinars!
       Mireille

  • Dag Noor,
   Je verhaal raakt me diep.
   Ik wil heel graag de webinarserie over afvallen voor je betalen. (Of het resterende bedrag). Hopelijk vindt je dat goed.
   Zelf ga ik ook meedoen. Bijnieren spelen een grote rol denk ik…
   Groetjes van Iny

   • Beste Iny,
    Ik stuur Noor een email om haar op je bericht te wijzen, want ik weet niet zeker of ze dit leest.
    En su-per-lief van je!
    Groetjes, Mireille

 96. Dag Mireille,

  In de brief betreffende de webinairs staat dat wanneer je een webinar hebt gemist dat je die binnen twee dgn dient terug te kijken? Vervolgens zegt iemand dat ze op vakantie is en dan de eerste twee weken niet kan kijken en dan zeg je dat is geen probleem. Je kunt het nog vier mnd bekijken! Dat verward mij! Belangrijk om binnen twee dgn terug te kijken en dan weer zelfs vier mnd? Ik heb mij inmiddels al opgegeven maar ik wil wel graag weten hoe je dat dan bedoeld?
  Ik wil afvallen doordat de fibromyalgie en een letselschade na een ongeval mij te weinig laten bewegen, zodoende ben ik bijgekomen de laatste jaren! Van het eten kan het niet zijn! Ben geen snoeper, emotie eter etc…eet biologisch, vegetarisch. Dan heb ik jaren aan mezelf gewerkt aan onverwerkt verdriet etc…zal het mij gaan helpen denk je?
  Hartelijke groet,Anne

  • Beste Anne,
   Het gaat erom dat je een ritme aanhoudt. Dat als je eraan begint, dan ook binnen twee dagen het webinar bekijkt, zodat je elke twee weken een nieuwe actie inzet voor jezelf. Als je later met de series begint, dan houd je ook het ritme van twee weken aan. Later beginnen kan echter wel. En ja, ik verwacht wel dat je er nieuwe dingen uit zult halen. Mogelijk zijn er nog een paar dingen die je niet weet, maar ongemerkt wel doet.
   Kijk maar of het goed voelt voor je.
   Veel sterkte met je klachten!
   Groetjes, Mireille

 97. Beste Mireille,

  Ik doe 15 maanden de MIR-Methode en voel me stabieler. Eczeem en darmen is nog steeds een probleem. Ik eet al 15 jaar heel gezond, geen gluten en lactose en snoep niet. Wel jarenlang relatieproblemen.
  Had in de puberteit 10 kg overgewicht en 7 kg in de overgang.
  Ben al jaren zeer tevreden met mijn gewicht, maar toen ik met de MIR-Methode begon werd ik meteen 3 kg zwaarder en sinds een paar weken komt er weer 2 kg bij. Het vet is alleen op mijn buik. Ik dacht dat dit tijdelijk zou zijn.
  Mijn BMI is 21, dus ik mag niet mopperen. Overgewicht? Nee.
  Ik besef dat relatieprobleem de oorzaak is maar gezondheid van mijn partner gaat nu achteruit.
  Zijn er meer mensen aangekomen door de MIR-Methode?

  • Beste L.D.,
   Het kan altijd zijn dat je aankomt in tijden van stress. Door het doen van de MIR-Methode krijg je niet meer overgewicht. Je kunt wel emoties aan de oppervlakte krijgen die je tijdelijk uitdagen om meer zoet te eten, om de emoties wat te verdoven. Maar stress is een grote factor die veranderingen in lichaamsgewicht kan veroorzaken. Het is een van de onderwerpen in de webinarserie.
   Groetjes, Mireille

 98. Dag Mireille,
  Fijn dat je zoveel mensen de mogelijkheid biedt om wat prettiger in het leven te staan!
  Tot juli van dit jaar was ik mooi slank maar toen werd naast de ziekte van Lyme die ik al 5 jaar heb, vasculitis vastgesteld waardoor ik aan een hoge dosis prednison moest, gedurende zeker 15 maanden (en misschien wel voor altijd), inclusief het afbouwen. Ik ben tot nu toe 12 kg gegroeid en het meezeulen ervan valt me zwaar… In de overgang was ik ook veel zwaarder. Maar dat heb ik er door een koolhydraatarm dieet weer af gekregen.
  Heeft het zin voor mij om mee te doen?
  Succes met alles en liefs van
  Lieneke

  • Beste Lieneke,
   Ja, het heeft wel zin om mee te doen. Ik kan je alleen geen garantie geven dat het ook resultaat zal bieden. Waar we aan gaan werken, zijn de diepere oorzaken van je klachten op emotioneel vlak. Ik denk dat het altijd goed is om daar naar te kijken.
   Voel maar of je er gemotiveerd voor bent. Dat kan alleen jij.
   Groetjes, Mireille

  • Hi Lien,
   Ik kan je aanraden om het natuurproduct Propolis –met veelzijdige en krachtig ( blijvende) werkingen-
   eens nader te onderzoeken en evt. te gebruiken….
   Ik zelf gebruik dit , samen met pure Koreaanse Ginsengextract ,om mijn lichaam krachtig en ontstekingsvrij te houden… Ben nu bijna 70 jaar en tot nu toe virusvrij ( zoals verkoudheden en griep.)
   Nooit n griepprik genomen, heb geen excentrieke levenswijze of sportieve maar gebruik ook geen suiker of koolhydraatrijke gerechten…. Verder wel veel groenten( soepen) en zuur fruit (alleen in de ochtend)…..Aangezien mijn ( voor) ouders uit het onderwijs komen- beide aan longkanker overleden- heeft mijn leven hierdoor een andere wending gekregen….Uiteraard rook en drink ikzelf niet, af en toe een alcoholvrije biertje als t heel warm Ondrzoek het , gebruik het en je zult spoedig veranderingen zien…. veel succes…! Jm Verhoeven

 99. Hoi Mireille, omdat ik de eerste twee weken op vakantie ben en het niet mogelijk is om terug te kijken binnen 2 dagen, is het dan nog mogelijk om ze daarna terug te kijken. Ik snap het niet helemaal, want las ook ergens dat je nog 4 maanden terug kunt kijken…..

  • Beste Patricia,
   Ja, je kunt de webinars nog vier maanden na de startdatum terug kijken. Ze blijven dan voor jou beschikbaar. Je kunt dus ook later instappen.
   Groetjes, Mireille

 100. Ik heb al veel kennis over voeding op gedaan via Richard de leth van oersterk. Krijg je in de webinars veel info over voeding? Kan ik ook alleen de MIR-Methode doen om af te vallen zonder voedingsadvies?

  • Beste Martine,
   In deze webinarserie gaat het nauwelijks over voeding. Dus een mooie combi met het werk van Richard de Leth. Je kunt ook gewoon alleen de MIR-Methode doen om af te vallen, ja.
   Veel succes, wat je ook kiest!
   Groetjes, Mireille

 101. Dag Mireille

  Ik ga zeker starten in jan er mag wel 15 kilo af.

  Ik doe de MIR-Methode nu al meer dan een jaar iedere dag om mijn hoge bloeddruk te verlagen en tinnitus te bestrijden tot nu toe is dat nog niet gelukt. Ik gebruik geen medicatie heb je daar misschien een verklaring voor?

  Vader en moeder loslaten heeft wel veel gedaan net als hormoonstelsel .
  Maar de bloeddruk de cardioloog wil al langer pillen maar ik niet.
  Ik hoop dat jij een tip hebt.

  Tot in jan lieve groet Gina

  • Beste Gina,
   Als het gaat om tinnitus, zou je eens het artikel erover kunnen lezen. En lees dan vooral ook wat ik schreef bij dat het weleens een gave kan zijn. De hoge bloeddruk kan daarmee samenhangen. Wanneer je een deel van je missie (stap 9) niet leeft, kan het zijn dat andere delen van je lichaam je ertoe aan proberen te zetten. Zoals in dit geval je oren. Je zou hiervoor eens naar een MIR-Methode begeleider kunnen gaan om het met spiertesten te laten uitzoeken wat er bij jou speelt.
   Wat fijn dat je mee komt doen in januari! Daarin zouden ook aanwijzingen kunnen zitten die jou gaan helpen bij het duidelijker maken van je levenspad. Doordat je aan de onderliggende emoties bij overgewicht werkt, zal dat ongetwijfeld positief effect hebben op je andere klachten.
   Ik wens je sowieso veel geluk en een toenemende gezondheid!
   Groetjes, Mireille

 102. Mireille,
  Ik ben 81 jaar en worstel al heel lang met m\’n gewicht. Twaalf jaar geleden fantastisch gemakkelijk 50 kg. afgevallen via een persoonlijk programma van Alizonne maar sinds het laatste jaar weer 25 kg.aangekomen. Sinds 20 jaar weet ik dat ik diabetes 2 heb, eerst pillen geslikt, daarna Victoza gespoten plus pillen en sinds begin vorig jaar insuline moeten spuiten. Toen ik die 50 kg. afgevallen was was m\’n suiker ook goed, maar ik legde de link niet met de suikerhuishouding. Overdag kan ik heel goed gecontroleerd sober eten, \’s avonds is het een ander verhaal. Redelijk veel groenten, weinig koolhydraten en redelijk weinig kip of vis. Halfvolle yoghurt met met veel pitten, zaden en ietwat zoetigheid. Dan neem ik ook soms wat chocolade met nootjes. Ik ben eigenlijk een zoetekauw, dus somtijds vlieg ik wel uit de bocht. Daarna een handvol ongezouten amandelen, walnoten, cashewnoten. Er zijn noten waar ik niet goed op reageer. Ik drink al 15 jaar geen alcohol en behalve bijna iedere dag 1 glas Rivella geen frisdrank. Ik rook al 45 jaar niet meer en zit ook niet in de rook van een ander want dan moet ik hoesten. Een jaar of 2, 3 geleden heb ik maanden de MIRmethode gedaan, maar eerlijk gezegd niet veel verandering gemerkt. In die tijd heb ik voor de 3e keer kanker gehad 23 jaar geleden links, daarna baarmoederkanker en nu m\’n andere borst. Het had niets met de eerste te maken. Destijds is ook de poortwachtersklier weggehaald en dat wilde ik nu niet om het risico op oedeem in m\’n arm te verkleinen. Dus wel een uitgebreidere bestraling gehad en dat hakte er wel in. De vermoeidheid die ik al 25, 30 jaar heb is niet verbeterd. Ik begin steeds meer klachten te krijgen zoals neuropathie na het slikken vorig jaar van 6 tabletten Loperamide verdeeld over 16 uur tegen diarree toen we op de terugreis waren van een bezoek aan onze dochter in Frankrijk. Het enige wat me bij die neuropathie enigszins geholpen heeft is voetreflexmassage. Maar ik kan nog steeds bijna geen trappen lopen, met rollator kan ik plm. 100 mtr. lopen en ik moet me vasthouden bij het omdraaien enzo. Nu moet ik naar de neuroloog voor nekklachten die voor tintelingen en soms uitval van het gevoel in m\’n handen zorgen. Ben benieuwd wat daar uit komt. M\’n bloeddruk is altijd laag tot goed, m\’n goede cholesterol is goed maar het slechte is te hoog, dus slik ik sinds kort toch maar simvastatine 20 mg., waar ik tot m\’n verbazing goed tegen kan. Want normaliter reageer ik hele raar/vervelend op medicatie. Ik slik verder wel extra aanvulling van voedingssupplementen, maar ik let bv. goed op B6 en andere stoffen die je toch niet teveel binnen mag krijgen, dat heb ik allemaal proefondervindelijk gemerkt. Twee keer heb ik bij de insuline een beginnende hypo gemerkt en dat vind ik heel erg eng. Gelukkig heb ik een man die dat mede goed in de gaten houdt. Als ik alleen zou wonen weet ik niet of dat zou kunnen. Gelukkig hebben we 20 jaar geleden in ons huis een appartement laten maken wat handig is als je niet meer zo mobiel bent. Het laatste jaar hadden we een bovenverdieping voor een vriendenprijsje verhuurd aan een ex-buurman maar die heeft er een merkwaardige puinhoop van gemaakt, wat ons ook nog eens veel geld gekost heeft. Dus voorlopig laten we het leeg staan. Door hem hebben we wel opgeruimd, een klus waar we al jaren tegenaan zaten te hikken. Normaal krijg ik van stress-situaties of kanker of wondroos en dat is me nu gelukkig bespaard gebleven. Begin van dit jaar de laatste wondroos tot nu gehad en daarna een kuur van 6 maanden, iedere maand een injectie met een bepaald soort antibioticum. Antibioticumkuren heb ik veel gehad in m\’n leven en dat heeft m\’n lijf natuurlijk ook geen goed gedaan, maar vroeger wist je niet beter. Drie kinderen, man drukke baan en zelf ook altijd gewerkt en gestudeerd, dus uitvallen was een probleem. Ik heb wel een vermoeden waar een gedeelte van m\’n overgewicht vandaan komt, maar er moet een diepere oorzaak zijn waar ik nog geen vinger op heb kunnen leggen. Nu interesseert me die oorzaak ook niet zo, wel het loslaten van overtollige ballast op lichamelijk en geestelijk niveau. Al jaren ben ik bezig met een spirituele zoektocht naar het doel van het bestaan en heb denk ik enkele theorieën mogen ontwikkelen die ik in een boek vorm aan het geven ben. Maar omdat ik weinig energie heb en vaak overal pijn, schiet het niet erg op omdat ik ook tijd nodig heb voor de dagelijkse beslommeringen en het bezoeken van vrienden etc. In 1989 zou ik na gesprekken met Paul Kluwer een Ankertje mogen schrijven maar ik had zoiets van ja, wat heb ik de wereld nou te bieden, dus haakte ik af. Wat stom is geweest natuurlijk want als je datgene wat in je is niet laat stromen keert het zich tegen je. Maar vaak krijg je dan toch een nieuwe kans. Daar probeer ik nu dus invulling aan te geven. Wat denk je, is het volgen van jouw programma over gewichtsvermindering aan te raden ook in verband met de diabetes? Ik weet dat minder gewicht beter voor me zou zijn, maar het over een langere tijd in je eentje volhouden is o zo moeilijk. En ik ben geen mens voor groepssessies. Bedankt als je m\’n verhaal wilt lezen en ook bedankt voor een reactie. En o ja, ik moet/mag natuurlijk nog 4 weken vooraf de MIR-Methode doen.

  • Beste Emmy,
   Je geeft zelf al duidelijke aanwijzingen in je bericht wat oorzaken van overgewicht kunnen zijn: veel antibioticakuren, emotionele ballast, stress, gebrek aan eigenwaarde (vanwege het denken dat mensen niet geïnteresseerd zouden zijn in wat jij schrijft). Ik denk dat je met de webinarserie een aantal hiervan kunt gaan tackelen. Ik zou zeggen: geef jezelf de kans. En ik hoop dat je dan weer energie genoeg krijgt om je boek verder te schrijven. Want ik denk dat je daarmee beslist impact hebt op de levens van andere mensen. En dat wil je ze toch niet onthouden?
   Veel sterkte in de tussentijd!
   Groetjes, Mireille

 103. Hallo
  Ik heb een tumor in de Hypofyse dit is hormonaal daardoor ben ik 35 kg aangekomen.
  Bij mij heeft het dus niets te maken met over eten .vanuit het ziekenhuis alle dieeten en ook m’net medicatie alles geprobeerd ook met shakes en andere dieet en die er maar zijn
  Dus vraag mij af of dit iets voor mij is en weer geen des illusie wordt zoals al het andere.

  • Beste Ria,
   Als de tumor de enige oorzaak is van je overgewicht is er best kans dat je weinig hebt aan de webinarserie. Het is natuurlijk altijd afwachten wat zo’n webinarserie werkelijk voor effect heeft. Als er naast de tumor ook sprake is van een serie oude onverwerkte emoties, dan is het altijd mooi om mee te doen en die emoties aan te pakken.
   Kijk maar wat goed voor je voelt. Een garantie kan ik je niet geven, helaas. Je kunt ook de 9 stappen van de MIR-Methode blijven doen, zodat je met stap 6 ‘Hormoonstelsel in evenwicht brengen’ je hormoonstelsel kunt ondersteunen.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 104. Hallo Mireille,
  Maandag 7 jan. ben ik op vakantie en heb dan geen internet. Toch wil ik graag meedoen is dat een probleem?

  • Beste Ella,
   Nee, geen probleem. Je kunt de webinars nog terug kijken. Doe dat zodra je weer terug bent van vakantie.
   Groetjes! Mireille

 105. Door verschillende omstandigheden 50 kg overgewicht. Heb me al aangemeld om mee te doen. Gisteren de vermoedens van lipoedeem bevestigd. Helaas kan de huisarts hier heel weinig mee. Ook op internet te weinig informatie. Wat ben ik blij dat je deze ook behandeld Mireille. Helaas moet ik tot begin januari wachten tot deze webinars starten. Wel sinds de MIR methode veel bewuster bezig met alle dingen. Heel veel laagjes zijn al verwerkt. Naar mijn idee is het overgewicht voor mij letterlijk beschermlaagjes die ik de afgelopen jaren gekweekt heb om niet verder gekwetst en beschadigd te worden. Daarom eerst de andere pijnen aangepakt en steeds aangegeven dat ik ook dit zelf zal moeten aanpakken en niet een strenge diëtiste die aangeeft dat ik noooooit meer een kroketje of zo mag hebben. Dat werkt bij mij niet. Ik heb geleerd dat ik altijd 2 keuzes heb minimaal. Wat mij betreft mag het snel januari zijn. Nu volop gestart met het boek van Water het goedkoopste medicijn en Overgewicht, kanker, en depressie van dr. F. Batmanghelidj. Dank voor alles Mireille

 106. Heb zojuist de uitslag van mijn jaarlijks bloedonderzoek binnen en die was heel goed. Cholesterol 190 dus dat is prima heel prima voor een 62 jarige, en ook vitamines en bloedglucose en triglycirides allemaal ok. Nochtans ik heb een “ongezond gewicht ” BMI 30.1 . Het wordt tijd dat die vooroordelen ééns voor altijd uit de weggaan. Je mag het hier publiceren Mireille of tijdens de webinar ter kennis brengen. Niet iedereen met overgewicht is ongezond. Omgekeerd is ook niet altijd waar, slank is altijd niet gelijk aan gezond.

  • Beste Reina,
   Dankjewel voor het vertellen over je prachtige resultaten! Zo is dat: overgewicht is niet hetzelfde als ongezond en slank betekent niet gezondheid. Helemaal waar!
   Groetjes, Mireille

 107. Hallo Mireille,

  Ik wil mij graag opgeven via ‘the Be the Mirror’ website, echter, in de winkel zie ik verder geen link voor de cursus staan???

  Kun je me even op weg helpen:)

  Bij voorbaat hartelijk dank.

  Hartelijke groet,
  Lisa

  • Beste Lisa,
   Als je ingelogd bent op de ‘Be the MIRror-website’, dan kan je op deze link klikken. Dus éérst inloggen!

   En als je ingelogd bent, kan je ook klikken op ‘Winkel’ en dan ‘Cursussen’, dan zie je het staan.
   Dan krijg je 10% korting op de webinarcursus.
   En super dat je mee wilt doen!
   Groetjes, Mireille

  • Beste Marit,
   Ja, gewoon binnen twee dagen na het webinar alsnog kijken. Je klikt dan op dezelfde link die in je email zit.
   Groetjes, Mireille

 108. Wat fijn dat jullie deze webinarsessie geven. Ik ben nu zelf met afslanken bezig en het lukt me al goed alhoewel ik niet veel in gewicht afneem maar wel vet verlies. Ik heb altijd gedacht dat ik alleen uit teveel vet en kilo’s bestond maar niks is minder waar heb nog een hoge spiermassa voor mijn leeftijd. Dit heeft me doen glimlachen en “uitproesten” echt. Ik voel me zoveel beter al en mijn afslanken lukt, niet erg in gewichtsverlies maar wel vet af en spiermassa bij. Het doet wonderen mentaal. Maar ik kijk er naar uit naar jullie sessie zal er bij zijn. Hoe meer dat we daarover weten hoe beter. Het is echt geen voedingsprobleem alleen.

  • Beste Reina,
   Ja, dat is een van de heerlijke verrassingen! Nog niet verder vertellen, hè! 😉 Dat onder het overgewicht vrijwel altijd een heel sterk lichaam zit met sterke spieren. Ga je dat eenmaal voelen, dan is dat zoooo motiverend! Dit komt ook in de webinarserie aan bod.
   Veel genietplezier van je sterke lichaam!
   Groetjes, Mireille

   • Neen hoor we houden dat geheim, een olifant is ook groot, zwaar en (sterk) en is zachtaardig van karakter … maar als je hem blijft treiteren of hem iets aandoet , ga dan maar uit de weg want hij maakt je een kopje kleiner.

   • Dank je Mireille voor de mooie reactie. Velen kunnen het niet geloven dat er veel spiermassa kan zijn bij een persoon met “overgewicht”.Ikzelf heb een BMI van 30.1 momenteel , ben dus obees, maar ik voel me niet obees en ik zie er ook niet obees uit. Mijn vetpercentage ligt bijna in de gezonde grens , er is wel visceraal vet te veel, dus buikvet en taillevet dat ik graag lager wil dat is het enige probleem. “Bijnierprobleem” door stress. Heb mij al erg verdiept in die problematiek hoor.

 109. Dag Mireille en andere Mirrers,

  Boeiend de reeks die er weer aankomt, dank daarvoor 🙂
  Is het ook nuttig om mee te doen indien er eigenlijk maar weinig af moet? (in mijn geval 4kg van de zwangerschap)
  Ondanks dat ik altijd dun ben geweest merk ik wel dat ik een suikerverslaving heb en andere slechte eetgewoontes en ik mir nu wel al even dus suikerverslaving gaat al iets beter, maar voor de rest is het niet zo gemakkelijk om op gewicht te blijven, zeker omdat ik niet graag sport…
  Je schrijft liefst binnen de 2 dagen bekijken, is dat omdat het lichaam dit dan beter opneemt of waarom raad je dit aan?

  Merci voor het antwoord en veel succes aan iedereen die de webinar zal volgen

  Groetjes,

  Anoniem

  • Beste Anoniem,
   Je zult wel interessante dingen leren, verwacht ik. Maar kijk ook alvast naar deze video over zoetverslaving en troost eten. Dan kan je het misschien al aanpakken. En in het webinar krijgt iedereen telkens huiswerk, dus is het belangrijk dat ze er zo snel mogelijk na het webinar mee beginnen.
   Groetjes en veel geluk!
   Mireille

 110. Hoi Mireille,
  Ik heb je mail doorgestuurd gekregen door mijn vriendin. Ik hoef niet (meer) af te vallen, ik heb een maagverkleining gehad. Is dit ook geschikt voor mij?
  Groetjes, Ineke

  • Beste Ineke,
   Wat je vooral gaat leren is hoe het komt dat mensen overgewicht krijgen. En dat dat vaak emotioneel is. Ik weet niet of je eraan mee moet doen. Als je de onderwerpen ziet, word je dan nieuwsgierig? En ik hoop van harte dat het goed met je gaat, want een maagverkleining is niet niks.
   Groetjes! Mireille

 111. Lieve Mireille, wat mooi gezegd hier door iemand, een engel op aarde!
  Wat ik graag wil weten is of de kracht van het samen mirren ook nog werkt als je de dag erna het webinair gaat volgen.

  • Beste Jennie,
   Ja, ik heb van veel deelnemers gehoord dat het ook bij later terug kijken nog werkt. Het is natuurlijk ‘spannender’ als het live is, dat wel.
   Groetjes! Mireille

 112. Beste,

  Ik heb via iemand die de MIR-Methode kent hier gekomen. Ik wil de MIR-Methode toevoegen voor terug liefde te voelen en te krijgen. Alsook door dat mijn hart een steen is geworden door veel leed is mijn lichaam toe genomen uit het niets en moet ik eerst terug mijn hart kunnen open maken om terug mooi te worden. ik zou je dan willen vragen welke zinnen ik moet uitspreken of woorden terwijl ik mijn handen aai.Ik hoop dat jij mij hier kan mee helpen.
  Met vriendelijke groetjes, Anja

 113. Mireille, komt er ook een plek ( geheime fb groep ofzo) waar je als deelnemers ervaringen uit kan wisselen met elkaar. Dat zou heel fijn zijn.

  Ik heb toevallig paar weken geleden gehoort over emotie eten. Daar een webinar over gedaan ene en sessie gewonnen bij deze vrouw. Wat een inzichten. Ik had uitgezet hier wil ik mee verder en dan kom jij met deze serie. Ik kan niet wachten duurt nog wel lang.
  Is er iets dat ik al zou kunnen doen. Nu ?
  Ik over eet al vanaf mijn 8ste al 45 jaar.
  Al mijn hele leven aan het jojo-en Ben nu weer 4 dagen gestopt met weg eten van emotie’s. Zou dit graag vol willen houden. Alvast bedankt

  • Beste Yvette,
   Wat je al kunt doen, is het webinar over overgewicht bekijken dat op de ‘Be the MIRror’-website staat. Ben je daar lid van? Je kunt ook deze video bekijken, die staat op deze website: “MIR-Methode bij eetbuien, troost eten.” En het gaat vaak op en neer, dus mocht je weer emoties weg eten, wees dan niet te streng voor jezelf. Het wordt langzaamaan minder, net zoals de rimpels in een vijver als er een blaadje op is gevallen.
   Groetjes, Mireille
   P.S. En ja, de webinarserie heeft een eigen plek op deze website waar je met elkaar in gesprek kunt.

 114. Beste Mireille,
  Ik ben geïnteresseerd in de webinar, ik heb ook gelezen dat je eerst 4 weken de MIR methode moet doen, wat is daar de reden van? En als ik me zou aanmelden op de Be MirRor website, staat daar dezelfde informatie als in de webinar wordt behandeld?

  • Beste Ingrid,
   Je kunt de MIR-Methode EHBO pas doen als je de MIR-Methode minimaal vier weken hebt gedaan. De EHBO is onderdeel van het de webinarserie. Die leg ik dan kort uit. Op de Be the MIRror-website staan 6 video’s over de EHBO, ook in te zetten bij brandwonden of verwondingen. Daarnaast staan er nog zo’n 90 andere video’s over uiteenlopende onderwerpen. Je kunt er hier meer over lezen.
   Groetjes, Mireille

 115. Lieve Mireille,

  Het volgende is mij opgevallen:

  De webinars moeten binnen 2 dagen bekeken worden.

  Even verderop staat:
  De webinars blijven gedurende vier maanden voor je beschikbaar, mocht je een keer niet live kunnen deelnemen. Je kunt het dan nog in jouw eigen tijd terug kijken.

  Graag hoor ik waar het verschil in zit om er zeker van te kunnen zijn, dat ik niets ga missen!!

  HARTelijke groet,
  Ria

  • Beste Ria,
   Als je met het onderzoek mee wilt kunnen doen, moet je het webinar binnen 2 dagen bekijken.
   Groetjes! Mireille

    • Beste Yvette,
     Goede vraag! Ik ben in de war met de onderzoeken naar stoppen met roken. Overgewicht is niet werkelijk een onderzoek, maar het meeste effect zullen mensen hebben wanneer ze zoveel mogelijk gelijktijdig met elkaar de serie webinars bekijken. En natuurlijk ben ik ook wel nieuwsgierig wat het mensen gaat brengen! 🙂
     Groetjes, Mireille

 116. Beste Mireille,

  Tot wanneer kan ik me aanmelden.
  Is er onbeperkt plaats.

  Dank je wel!
  Ga vooral zo door prachtig wat je doet.

  Groet Marjan

  • Beste Marjan,
   Je kunt tot twee dagen voor tijd inschrijven. En ja, in principe is er onbeperkt plaats.
   Groetjes! Mireille

 117. Yes, ik heb me aangemeld, ik doe mee, ik wil EINDELIJK de confrontatie aangaan met mijn emoties, waar ik al mijn hele leven mee worstel, en ze dan hoppa van me af MIRren!
  19 Jaar geleden ben ik in een record tijd 35 kilo aangekomen.
  Ik heb in die 19 jaar nooit gelijnd, omdat ik daar absoluut niet in geloof, want wat doe je jezelf aan met zo streng te zijn tegenover jezelf. Ik weet dat aankomen andere oorzaken heeft, zeker bij mij!
  Ik eet nu al 1,5 jaar gezond, geen verpakt voedsel meer, geen sausjes en geen E621 en andere E-zooi meer enz. Ik heb me in gezonde voeding (en vitamines) verdiept en eet veel verse groenten en fruit en als ik vlees eet, dan biologisch.
  Ik voel me echt een stuk beter, niet meer moe, maar afvallen …… ho maar! Ik weet dat ik al die emoties vast houdt, omdat ik ze niet aan durf te gaan, want hoe doe je dat …….. En kijk daar, daar komt MIreille met de oplossing, nu durf ik het zeker!!
  Dank je wel!!!

  • Beste Nicole,
   Wat fijn dat je mee komt doen! Ik loop graag een paar maanden met je samen op!
   Groetjes, Mireille

 118. Hai mireille,als je elke 2weken een mom krijgt en je wilt ook nog een mom voor iets anders doen bij een mirmethodebegeleider van een proces dat al loopt kan dat dan samen?en zo ja is er dan nog iets waar je op moet letten?en hoe zit het als je last hebt van een te traag werkende schildklier waardoor je dikker wordt gauw?dank je voor het antwoord,ben erg benieuwd,denk ook dat dieten een verhaal zonder eind is en geen antwoord uiteindelijk.ben erg benieuwd naar het effect van je webinar hulp serie!liefs babs

  • Beste Babs,
   Je kunt dan het beste de extra stappen bovenaan de MIR-Methode op Maat zetten die je van de begeleider hebt gekregen. De dieper liggende emoties die de werking van de schildklier hebben ontregeld, worden ook via het webinar aangepakt. Maar de begeleiding die je bij de MIR-Methode begeleidster krijgt, werkt sneller. Dus dat wordt een mooie route voor je! Houd me op de hoogte van de resultaten!
   Groetjes, Mireille

  • Hallo babs en Mireille
   Fijn dat jij met dezelfde vragen zit als ik. Ik loop ook al een tijdje een traject bij een MIR begeleider en vroeg me af of dit te combineren valt met dit project. En ook ik heb een tekort aan schildklier hormoon tgv van Hashimoto wat nog niet zo lang geleden ontdekt werd. Ik moet sindsdien kunstmatig schildklier hormoon bijslikken. Helaas ben ik sind is deze slik nog bijgekomen. En ik heb ook al een aantal jaren overgewicht. Wellicht loop ik al langer met die Hashimoto maar werd die nooit opgemerkt…
   Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd.

 119. Mireille,
  je bent een engel op aarde. Ik worstel al zo lang met cravings en diëten heeft me nog nooit geholpen mijn gewicht blijft steeds hetzelfde wat ik ook doe. Jouw webinars komen als geroepen. Mijn vraag aan jou is of ik deze allemaal op een later tijdstip mag bekijken omdat ik die avonden zelf aan het werk ben. Indien dat mag en kan doe ik heel graag mee.
  Met warme groet,Marina

  • Beste Marina,
   Graag gedaan! Ja, de webinars blijven als video beschikbaar. Je kunt ze dan op je eigen moment kijken. Liefst wel binnen 2 dagen.
   Groetjes en alvast fijne inzichten gewenst!
   Mireille

 120. Ja, het juiste moment, volgend jaar wil ik weer helemaal positief beginnen na een aantal moeilijke jaren. De afgelopen jaren mede door de MIR methode heel wat opgelost uit het verleden. De welbekende 7 magere jaren waren voor mij de ‘vette’jaren, waarin ik laagjes opbouwde om niet meer gekwetst te kunnen worden. Letterlijk en figuurlijk. Langzaam aan weer kunnen oplossen. Nu tijd om ook mijn gewicht aan te pakken. Super dat het verspreid wordt over maanden. Ik ga me direct aanmelden om mee te doen. Dank je wel Mireille voor alle mooie dingen waar je me bij helpt. Uiteindelijk zal ik dit ook zelf op mogen lossen, afgelopen jaar steeds weer complimenten gekregen, van hulpverleners en uit de spirituele hoek dat ik heel veel zelf heb kunnen oplossen met een klein beetje begeleiding. Super, ik ben er klaar voor!

  • Beste Carolien,
   Zo te zien ben je heerlijk (en dapper!) bezig. Fijn! We gaan een paar fijne maanden tegemoet, verwacht ik.
   Groetjes! Mireille

 121. Hallo Mirella,

  Ik wil graag afvallen, dat wil ik al zolang. Inmiddels is het een “ik moet afvallen” geworden. Ik weet dat ik me beter voel maar mis de energie , zelfs wanneer er 3kg af zou zijn van de 15kg die ik zou willen in cijfers en waarbij ik me beter hoop te voelen. Mijn “gezonde” BMI van 25 zit op -25kg. Sinds mijn 10e al aan het lijnen, nu zo’n 35jaar al. Ik heb een druk leven, stress is een constante factor (oa door beperkingen van de kinderen en meerdere bij mezelf, financieel, amper een sociaalnetwerk). Ik heb een positieve instelling, sta open voor veel en doe wat kan. “Mama jij bent niet rijk in geld maar wel in je hart” zei mijn zoon(16) als mannetje van 9j.

  Ik hoop dat een webinar mij kan helpen, het bedrag heb ik we graag voor over. Voor mezelf en voor mijn kinderen.

  • Beste Mariel,
   En ik verheug me erop om met je te werken! Ik verwacht dat het helemaal waar is wat je zoontje zei. Als je de stress op je werk zou kunnen veranderen, heb je volgens mij de oplossing voor je overgewicht. En het is goed om andere oude oorzaken ook aan te pakken.
   Veel geluk alvast!
   Groetjes, Mireille

 122. Dag Mireille,

  De webinair van overgewicht is dat ook goed als ik 9 kilo verdikt ben door stoppen met roken ik eet nu langzamer en met meer smaak..maar na 10 maanden nog af en toe zin naar sigaret..Ik eet wel veel chips sinds ik gestopt ben met roken..ben zelf gestopt Uw webinair was er toe nog niet.
  Groetjes.

  • Beste Ingrid,
   Zo te lezen, is de angel nog niet uit je verslaving. Ik vermoed frustratie, vanwege het eten van chips. En je bent van harte welkom bij de serie voor overgewicht. Je kunt ook overwegen om mee te doen met de webinars voor stoppen met roken. Die beginnen aankomende maandag 22 oktober 2018.
   Maar je bent sowieso welkom bij de webinars voor overgewicht.
   Groetjes, Mireille

 123. Hoi Mireille
  Ik zou heel graag mee willen doen, maar op maandagavond heb ik altijd dru yoga en dat heeft mijn lichaam ook had nodig. Zou ik toch mee kunnen doen en alle afleveringen achteraf kunnen volgen? Ik ben be the mirror lid.

  • Beste Tonnie,
   Ja hoor, de webinars blijven beschikbaar voor je. Je kunt dan in je eigen tijd terug kijken door op dezelfde link in je email te klikken. Liefst wel binnen 2 dagen doen.
   Groetjes en veel plezier bij de yoga!
   Mireille

 124. Hoi Mireille,
  Deze webinarserie komt als geroepen. Ik ben altijd al te dik geweest, vorig jaar 20 kilo afgevallen maar de verslaving en hunkering naar zoetigheid is gebleven. Nu is het nog steeds een worsteling om het gewicht eraf te houden.
  De MIR-Methode heeft mij op een bepaalde manier al veel goeds gebracht en ik heb goede hoop dat dit precies op tijd komt voor mij.
  Dank voor alles wat je doet.
  José.

  • Beste José,
   Ik ben blij dat te lezen! Ja, ik denk dat de invalshoek vanuit emoties een waardevolle bijdrage kan leveren. Ik heb het ook expres ná de feestdagen gepland, zodat het makkelijker is om veranderingen op te pakken.
   Groetjes, Mireille

  • Beste Eveline,
   Je krijgt dan op de dag van het webinar een email thuisgestuurd. In die email staat een link. Een link is een rij cijfers en letters in blauwe kleuren en met een streep eronder. Als je daarop klikt, ga je naar onze website. Je moet dan alleen nog het wachtwoord intypen dat in de email staat. Je krijgt dan vanaf 20.30 uur mij te zien. Je hoeft dan alleen te kijken en te luisteren. En het is een idee als je dan ook wat opschrijft van wat ik vertel, maar dat laatste hoeft niet.
   Je kunt ook altijd op de dag zelf nog een email sturen als het je niet lukt. Dan helpt Remco je met het technische gedeelte.
   Groetjes, Mireille

  • Hoi Mireille
   Ik wil graag meedoen maar ben op maandagavond altijd weg. Jij zegt dat het beter werkt om het als groep te doen. Is het dan toch verstandig om alleen mee te doen achteraf.
   Gr. Ingrid

   • Beste Ingrid,
    Bedankt voor je bericht. Het is geen probleem om de webinars op een ander moment te bekijken. Het is wel belangrijk dat je er dan steeds 2 weken tussen laat zitten.
    Een fijne videocursus toegewenst,
    Hartelijke groet,
    Team MIR-Methode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.