In het artikel over overgewicht schreef ik al eens: “De oorzaak van overgewicht heeft niets met voeding te maken, maar alles met emoties!” In dat artikel leg ik uit dat ik een aantal vrouwen heb geïnterviewd naar hun levensloop, waardoor ik te weten kwam dat er zeker 8 emotionele oorzaken zijn voor overgewicht. En dat die alle 8 niks met voeding te maken hebben.

8 oorzaken van overgewicht

Overgewicht wordt veroorzaakt door onprettige emotionele ervaringen. Ze kunnen eenmalig zijn voorgekomen of herhaaldelijk. De impact is groot geweest, want je lichaam is erdoor ontregeld. Werk je aan deze emoties, dan kan je lichaam weer optimaal gaan functioneren en kan overgewicht afnemen.

Videocursus

Om je te ondersteunen bij het verwerken van deze emoties, organiseer ik een videocursus. Ik bespreek dan elke keer 1 van de 8 emoties. Ik geef er voorbeelden bij. Je zal de emotie weer even aan de oppervlakte voelen en misschien wat herinneringen krijgen. Op dat moment doen we met de hele groep de MIR-Methode, waardoor de emotie kan worden aangepakt en wordt uitgewist. Het zorgt ervoor dat je jezelf steeds meer gaat bevrijden.
Enkele reacties van mensen die deelnamen:

 • Durf zichtbaarder te zijn.
 • Ik heb geen vreetbuien meer.
 • Kan makkelijker stoppen met eten.
 • Ik kan weer boos worden.
 • Ik zet duidelijker grenzen neer.
 • Ben fitter.
 • Rustiger.
 • Zekerder van mezelf.
 • Kan beter voor mezelf opkomen.
 • Eet praktisch geen zoet meer. Meer hartig.
 • Krijg regelmatig de slappe lach.
 • Kan bedanken voor gebakjes.
 • Hoef niet meer ‘s nachts te plassen, ondanks meer drinken.
 • Meer zelfvertrouwen.
 • Meer open, over gevoelens durven praten.
 • Minder opgeblazen buik.
 • Minder centimeters.
 • Betere stoelgang (2x per dag ontlasting).
 • Huid is rustiger.
 • Geen maagverkleining meer…

Emoties weg eten

Wanneer de emoties te sterk voelen, is de drang groot om ze te verdoven met eten. Dat lucht op. Je kunt jezelf weer aan. Maar de gevolgen zijn er ook. Tijdens de videocursus leer ik je het gebruik van de MIR-Methode EHBO. Je kunt dan de ‘bevlieging’ van emoties-weg-eten meteen afkappen, waardoor je weer rustig wordt en het eten kan laten staan.
Je kunt die EHBO nu al leren, omdat er video’s van staan op de ‘Be the MIRror-website’. Op die video’s leer je het uitgebreider dan ik in de video-uitzending doe.

‘Periode eten’

Daarbij introduceer ik een nieuwe manier van eten wat langzaamaan steeds meer in je dagelijkse gewoontes kan komen. Het zogenaamde ‘Periode eten’. Je gaat steeds beter voelen waar je trek in hebt, wat jouw lichaam nodig heeft. Heeft je lichaam dat aangevuld, dan ga je weer iets anders eten waar je lichaam behoefte aan heeft. Zo kun je de ene week dol zijn op wortelen, maar de week erop hoef je ze niet meer, maar ga je bijvoobeeld voeding eten waar vitamine D in zit. Net zolang tot je lichaam die voedingsstoffen weer heeft aangevuld.

Voorlichting

Waar ik me druk over maak, is dat er veel voorlichting is over voeding, die niet deugt. We worden verleid om slechte voeding te eten, zonder de waarschuwing wat het werkelijk met ons doet. In de videocursus geef ik je de nieuwste inzichten die jou helpen om andere keuzes te maken in je voeding.

De videocursus heeft daardoor elke week 1 emotie die we aanpakken, en 2 andere thema’s.

1. a. Vernedering (stigmatisering in reclame en films).
    b. Waarom diëten niet werkt.
    c. Eetverslaving loslaten + MIR-Methode EHBO.

2. a. Afwijzing.
    b. Fruitsap en smoothies.
    c. Lipoedeem.

3. a. Onvoldoende beschermd geweest zijn.
    b. Frisdrank.
    c. Medicijnen.

4. a. Emoties niet mogen uiten.
    b. Vet of suiker?
    c. Verlies van een dierbare.

5. a. Schaamte.
    b. Water drinken.
    c. Eigenwaarde versterken.

6. a. Waarheid niet mogen spreken.
    b. Diëten vs. Bewegen.
    c. Mensen van je nek afhalen.

7. a. Waarheid niet kunnen spreken.
    b. Misstanden in de voedingsindustrie.
    c. Eigen verantwoordelijkheid of maatschappelijke verantwoordelijkheid.

8. a. Mist werkelijke voeding.
    b. Mensen zijn harde wezens.
    c. Je missie, waarom ben je in Vredesnaam op aarde? Over energetisch werken, jouw liefdesenergie en de barheid van het leven op aarde.

Wat houdt de cursus in?

Je volgt een cursus van acht video’s, samen met een grote groep anderen die ook verlangen naar afvallen. Om de week een video. Het duurt in totaal vier maanden. Ik laat dan zien waarom het zó lastig is om overgewicht kwijt te raken en hoe dat bij jou werkt. En… de hele groep krijgt tijdens elke video een MIR-Methode op Maat, waardoor je jezelf kunt ondersteunen in het loslaten van overgewicht.

Wanneer?

Op acht maandagen vanaf 20.30 uur (zie hieronder voor de data), krijg je informatie via een video-uitzending. Deze informatie zal je ondersteunen om overgewicht uit je systeem te krijgen. Loslaten wordt makkelijker.
Tijdens de video-uitzending maak ik een MIR-Methode op Maat voor de hele groep. Dat zijn 1 of 2 extra zinnen die je voorafgaand aan de 9 stappen gaat aaien.

Voorwaarden voor deelname:
Wil je deelnemen, dan moet je:
1. willen afvallen;
2. de MIR-Methode minimaal vier weken gedaan hebben;
3. acht video’s bekijken en het huiswerk daarna 2 weken doen. Huiswerk = een MIR-Methode op Maat aaien, plus de 9 stappen van de MIR-Methode, 2 keer per dag.

Data en tijdstippen:

Vanaf maandag 4 mei 2020 start een nieuwe serie.

1. Maandag 4 mei 2020
2. Maandag 18 mei 2020
3. Maandag 1 juni 2020
4. Maandag 15 juni 2020
5. Maandag 29 juni 2020
6. Maandag 13 juli 2020
7. Maandag 27 juli 2020
8. Maandag 10 augustus 2020

Tijdstip: Elke video is beschikbaar vanaf 20.30 uur en duurt ongeveer 1 uur.

Let op!
De video’s zijn al opgenomen. Kun je een datum niet, bekijk de video dan binnen 2 dagen i.v.m. het huiswerk. Je kunt daarvoor gewoon klikken op de link in je email die je een paar dagen voor de video-uitzending al hebt gekregen. Alle video’s zijn tot 4 maanden na de laatste video nog te bekijken.

Locatie

Bij jou thuis achter de computer. Wanneer je je aanmeldt, krijg je uiterlijk op de ochtend van de video-uitzending een link thuis gestuurd via email.

Kosten

De videocursus van 8 uitzendingen is in totaal € 39,-. (We houden de prijs expres laag om zoveel mogelijk mensen bij elkaar te brengen. Hoe meer mensen deelnemen, hoe krachtiger de werking van de MIR-Methode zal zijn!)

Aanmelden

Klik hier om je aan te melden voor de videocursus “Overgewicht”

Ben je lid van de ‘Be the MIRror’-website, dan krijg je 10% korting. Meld je dan aan via de winkel van de Be the MIRror-website (eerst inloggen).

Vragen

De video’s blijven gedurende vier maanden na afloop voor je beschikbaar, mocht je een keer niet live kunnen deelnemen. Je kunt het dan nog in jouw eigen tijd terug kijken.
Mocht je nog andere vragen over de videocursus hebben, dan kun je die hier onderaan stellen.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Videocursus ‘Overgewicht loslaten met de MIR-Methode’. — 174 reacties

 1. Ik woon in het buitengebied en heb geen internet alleen via mijn tel. Wat kan ik dan met die video…….

  • Beste Irma,
   Bedankt voor je bericht. Je kunt de video’s ook bekijken op je telefoon via de link die je ontvangt in de uitnodigingsmail.
   Hartelijke groet,
   Team MIR-Methode

 2. hallo Mireille,
  Wil graag meedoen heb me ook opgegeven maar kreeg visite.Dus niet gekeken en wist ook niet dat ik het terug kon kijken.kan ik alsnog de band terug kijken?Heb al jaren MIR-Methode gedaan.
  Lieve groetjes Willy

  • Beste Willy,
   Bedankt voor je bericht. Je kunt de videocursus terugkijken via de link die je hebt ontvangen in je uitnodigingsmail.
   Een fijne cursus toegewenst,
   Hartelijke groet,
   Team MIR-Methode

 3. Beste Henny,
  Ja, je kunt gerust meedoen. En voorspoedig herstel gewenst!
  Groetjes, Mireille

 4. Hoi Mireille, Ik heb meegedaan met de webinar overgewicht. Over 14 dagen is de laatste webinar. Het doet me goed Om mee te doen Ik merk dat ik me lichter voel hoewel ik niet veel afgevallen ben.
  Ik wil wel meer afvallen en daarom wil ik de volgende serie webinars in september ook meedoen.
  Misschien moet ik ook een begeleidster raadplegen vanwege gevoelens die nu bovenkomen.
  Het is teveel wat bovenkomt en ik heb meer tijd nodig voor alles en ik doe graag mee ook al kan ik niet altijd op maandagavond zelf. Dan bekijk ik de webinar de volgende ochtend.Bedankt Mireille voor je duidelijke uitleg. Ik vind het fijn om mee te doen.

 5. Ik zou graag mee doen, maar lees dst je minimaal 4 weken de MIR methoden gedaan moet hebben.
  Ik MIR al jaren bepaalde periodes en ben op dit moment net weer een aantal dagen bezig, maar dit is 20 mei dus geen 4 weken.
  Heeft het nut mij in te schrijven?

  • Beste Tamara,
   Ja, je kunt dan meedoen met de webinars en het huiswerk. Het enige is dat de MIR-Methode EHBO dan pas na 4 weken echt sterk gaat werken.
   Groetjes, Mireille

 6. Ondanks dat ik niet lijd aan overgewicht wist ik intuïtief dat ik dit webinar moest gaan volgen.
  Toen ik de onderwerpen die aan bod kwamen las, ging er een schok door mij heen en wist ik dat ik de juiste keuze had gemaakt.
  Het waren vier intensieve maanden, veel herkenning en veel emoties, veel gehuild maar ook prachtige inzichten gekregen waar ik mee verder kan.
  Nu kan ik zeggen dat ik enorm ben opgelucht, ik voel dat ik gewicht aan het verliezen ben, niet in de zin van kilo’s maar wel de ballast die ik met me meedroeg.
  Dankjewel lieve Mireille voor dit prachtige webinar ik hoop dat je nog veel mensen hiermee kunt ondersteunen.

 7. Hallo Mireille
  Ik wil graag mee doen aan de webinar overgewicht. Het valt echter ook in zomervakantie en dan ben ik niet thuis om binnen twee dagen de gemiste te kijken. Kan ik beter een volg.serie afwachten?
  Daarnaast vroeg ik me af…ik heb zelf “overgewicht loslaten” toegevoegd aan de MIR (op gevoel). Maar zo werkt het wellicht niet 🙂
  Hartelijke groet
  Sonja

  • Beste Sonja,
   Ja, het is dan beter om na de zomer mee te doen. En ja, zo’n extra stap kan natuurlijk wel werken. Gewoon proberen!
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.