Home » Artikelen » 208. De 8 oorzaken van overgewicht

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

208. De 8 oorzaken van overgewicht — 135 reacties

 1. Beste Mireille,
  Dank je wel voor je lieve woorden.
  De 4 weken zijn bijna voorbij, maar ik ga dooor.
  Heb nog wel levendige dromen en ben ontzettend moe, maar komt goed.
  groetjes van Sandra

 2. Beste Mireille,

  Mijn naam is Sandra, 57 jaar. Ik ben pas geleden begonnen met de 9 stappen, eerst stap 5 en 7, omdat ik hooggevoelig ben. Heb natuurlijk overgewicht, ik lees de acht oorzaken. Maar hoe kom ik er achter welke opmerking of gebeurtenis mij zo heeft geraakt dat ik in mijn schulp kroop? Er is zoveel in mijn leven gebeurd, dat ik het me niet meer herinneren kan. Ik had een strenge opvoeding, niet weerbaar, en voorzichtig en beschermend opgevoed. etc etc. Maar waar ging t mis? kun je daar achter komen?
  Wat fijn dat je deze methode uitgevonden hebt, het gaat al een beetje werken bij mij.
  Liefs en groetjes van Sandra

  • Beste Sandra,
   Je kunt daar lang niet altijd achterkomen, omdat het soms ook om kleine momenten van diepe pijn gaat. Een MIR-Methode begeleidster zou dat kunnen uittesten via spiertesten. Maar dan nog is het vaak beter om er niet naar terug te zoeken, maar er vrede aan te geven via de MIR-Methode.
   Ik ben blij dat je het hebt opgepakt en ik verheug me erop dat het je goed mag doen!
   Groetjes, Mireille

 3. Hallo Mireille, ik heb me inmiddels aangemeld voor deze webinarserie. Is het een idee om voor deze groep mensen met deze missie een aparte groep op facebook aan te maken waar we elkaar kunnen motiveren, stimuleren, (h)erkennen en gelijkgestemden kunnen ontmoeten, allemaal mirrors met een mooi doel, werken aan zichzelf. Bij ons in het dorp zijn er verschillende zelfhulpgroepen opgericht, niet voor dit onderwerp. Ik merk dat ik zo alleen sta als hsp er, tijdens mijn depressie, in het spirituele maar ook in het overgewicht. Mensen zien en (ver)oordelen, weinig mensen hebben echt interesse in je, ik merk dat er als mirrors veel respect naar elkaar toe is. Tussen de webinars door en nadien kunnen we elkaar misschien op afstand steunen. Ondanks dat ik eigenlijk helemaal niet zo van de (a)sociale media ben, geen vage vrienden wil op facebook, maar met waardevolle mensen graag in contact kom.Toch weer een zijspoor van de andere besloten groepen, mir methode en be the mirror groep. Graag lees ik of er interesse voor is

  • Beste Carolien,
   Er komt een plek onder elke webinar waar je met elkaar van gedachten kunt wisselen. Dus niet via Facebook, maar via de MIR-Methode website.
   Dankjewel voor het idee!
   Groetjes, Mireille

 4. Dank je Mireille voor al je uitzoek werk. Ik herken me in alle 8 punten. Gelukkig heb ik niet een enorm overgewicht maar wat ik aan overgewicht heb krijg ik er idd niet af. Na het krijgen van mijn 2 kinderen ruim 20 jaar terug is er gewoon 10 kilo aan blijven zitten en dat terwijl ik per zwangerschap maar 12 kilo aangekomen ben.

 5. Beste Mirelle,
  Hartelijk dank voor je blog. Ik ben er helemaal met je eens. Ik gebruik zelf mijn ontwikkelde techniek i.e. Emotionele Healing om deze emoties weg te halen van mijn clienten. Het voordeel van Emotionele Healing is dat je weet preceies welke emoties de zaak saboteren. Je kunt ook achter komen wanneer ze zijn ontstaan. Als je op mijn website http://www.hypnohelp.nl kijkt zie je zoveel voorbeelden van mensen met deze emoties. Ze hebben de negatieve emoties niet meer en ze kunnen juiste beslissingen nemen die ze nodig hebben om verder te komen.

  • Beste Yosuef,
   Dat klinkt super! Dankjewel voor jouw mooie hulp aan deze mensen! Weet je dat je de MIR-Methode ook onder hypnose kunt doen? Probeer maar een keer uit! Jij moet dan de cliënt over de hand aaien en jij moet dan ook de woorden spreken.
   Veel succes!
   Groetjes, Mireille

 6. ik herken veel waarvan nr 6 en 7 op 1 staan
  op nr 8 op 2 staat
  en de rest is er ook 1 t/m 5
  ik heb daar nu op dit moment
  nu met de maanverandering nog meer last van
  het uiten maar nog steeds niet geloofd worden
  of niet begrepen willen worden
  en dat doet nu net zo veel pijn als in mijn jeugd jaren

 7. alle punten zijn herkenbaar en ik kan nog altijd mijn emoties niet goed uiten…
  heb door de overgewicht nu diabetes 2 gekregen en een dieet opgekregen…moeilijk maar niet onmogelijk…met meer dingen problemen zoals assertiviteit tonen bv…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.