Home » Artikelen » 209. Wat is de zin van het leven?

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

209. Wat is de zin van het leven? — 31 reacties

 1. Het juiste doen ondanks dat het leven afzien is. Elk dier moet vechten om te overleven. Wij ook, maar onze maatschappij verdrinkt ons in verzoeningen. Alleen maar “genieten”, elk wild dier zou direct dood gaan als die dat zou doen. Alles in de natuur leeft voor iets anders, alleen genieten vind ik zo ego klinken. Voor jezelf en anderen zorgen, natuurlijk met zoveel mogelijk lol en liefde 🙂

 2. Tja, Mireille, ‘wat IS de zin van het leven’ Goede vraag!… Je talenten en passie volgen, zinvol bestaan opbouwen, met/voor jezelf en anderen, da’s me duidelijk. Steentjes bijdragen, maar ook genieten van mooie momenten, hobbels en bobbels op je route overwinnen/van leren, wijsheid/goed karma opbouwen etc. etc. Daar kan ik ook in mee.. Maar dan toch: wat IS de zin van het leven? En dan specifiek de mensheid. Zou onze planeet aarde niet beter af zijn zonder de mens erbij? Ik ben niet zwaarmoedig of depressief, in tegendeel, maar kan me dat soms oprecht afvragen: “wat IS de zin van ons leven”?

  • Beste Marja,
   Ik geloof er sterk in dat de mensheid op dit moment niet functioneert zoals het zou kunnen. En dat dat op korte termijn heel positief gaat veranderen. Dat de mensheid dan in harmonie met elkaar en met de aarde gaat leven.
   Groetjes, Mireille

 3. Vandaag afscheid genomen van een zeer dierbare vriend. Dan zie je de zin van het leven. Door tolerantie zie je een en al liefde. De grote kracht van dit gezin was communicatie!!!! Openheid!
  Zoals het in de natuur ook gaat. Een leeuw zegt tegen een wapiti “ik heb zin in je”. De wapiti zegt “zie me maar te krijgen”. En de zoveelste jachtpoging mislukt. De leeuw blijft hongerig achter. De natuur zegt hem/haar…. voorlopig genoeg gegeten. Dat gegeven moeten wij als mens leren accepteren. Genoeg is genoeg. Dat is de zin van het leven, lijkt mij

 4. We zijn op aarde om volmaakt gelukkig te worden. Nu zijn de woorden volmaakt en gelukkig nog aparte begrippen, maar in de toekomst is dat hetzelfde begrip.
  Alles wat we nodig hebben om volmaaktgelukkig te worden hebben we al. Het zijn onze ondeugden de onvolmaaktheid, die we moeten omzetten in deugden de volmaaktheid. Bijvoorbeeld luiheid moet omgezet worden in geduld. Fanatisme in toewijding. Bemoeizucht in zorgzaamheid. Roekeloosheid in moed. Starheid in ordening. Drammerigheid in daadkracht. Wispelturigheid in flexibiliteit. Afstandelijkheid in beschouwing. Wantrouwen in bedachtzaamheid. enz. Het is niet het tegenovergestelde van elkaar. Het een is het negatieve en het ander is het positieve deel van hetzelfde fenomeen. Om daaraan te werken is het doel van het leven en dat is voor iedereen weer anders. We kunnen niet in één leven volmaakt worden, maar daarvoor is er reïncarnatie. We worden telkens opnieuw geboren en krijgen steeds weer nieuwe opgaven om ons te vervolmaken en ook weer nieuwe kansen. Al die verschillende levens is één leven. Jouw leven opgesplitst in diverse mootjes in een eindeloze tijd. Je mag genieten van alle leuke dingen in het leven, want dat is de compensatie van alle ellende en verschrikkingen. Goed en kwaad zijn als de twee kanten van dezelfde munt, de één kan niet bestaan zonder de ander.

 5. De zin van het leven? Dat lijkt me met z’n allen in al onze verschillen toch een geheel te vormen. Een soort symbiose welke we ook in planten en dierenwereld zien. Daar zijn juist geen individuele buitensporigheden bij nodig om gelukkig te zijn, want dat schuurt. Elkaar helpen met wat dan ook is wel een goed voorbeeld.

  • Zeker weten…. dit boekje zou ik iedereen willen aanraden!! ook zijn er nog 4 vervolgboekjes van deze schrijfster: Marie-Claire van der Bruggen. Ze heeft ook een eigen website.
   Wat ook heel bijzondere boeken zijn : de boeken over Christina von Dreien.
   ik besef dat ik in grote lijnen zelf mijn leven heb bepaald, vallen problemen me veel minder zwaar.

 6. Ik heb mn heil gevonden in de Divine Principles (Goddelijk Beginselen) van n Koreaanse profeet , Rev. Sun Myung Moon ….hij legt heel duidelijk uit dat de mensheid ( lees:alle geloven/ levensfilosofien etc. ) voorbestemd is tot elkaar te komen..daar heeft de mens ook zijn eigen verantwoordelijkheid in…en daarom duurt het ook zo lang…!de kloof tussen religie en wetenschap zal weggenomen worden…geloven en weten vloeien in elkaar over… de mensheid wordt een familie onder God…. zoals ouders met hun kinderen …Hoe meer logisch wil je het hebben….!!

 7. Volgens mij ligt de zin van je leven in je ervaringen gebruiken om anderen te helpen. Zo kun je dat wat in eerste instantie negatief was omzetten in iets positiefs. Ik ben een boek aan het schrijven en ben op aanraden van mijn schrijfcoach gaan bloggen. Ben nog zoekende daarin, want ik vind het best moeilijk. Mijn boek schrijven, dat is echt mijn missie. Zodat ik mensen en dieren kan helpen en de wereld hopelijk wat mooier kan maken…al is het maar voor een klein groepje. Dan is alles niet voor niets geweest en heeft mijn leven zin gehad. Voor wie belangstelling heeft, neem gerust een kijkje op mijn website: https://touchofspirit.blog/

 8. Vertrouwen hebben in een hogere macht. Dat wat je meemaakt op de een of andere manier moet meemaken. Om te rijpen of goed te maken, in de zin van wat je zaait zul je oogsten. Een natuurwet ! Daar hoort zondermeer een geloof in vorige levens bij.
  Wanneer je steeds het goede wilt word je geholpen. Daar mag je op vertrouwen en krijg je weer vertrouwen in jezelf en krijgt je leven zin.

 9. De zin van het leven…hmm….die heb ik uiteindelijk ook gevonden. Juist door het donker te gaan kom je er. Kinderen bijstaan in waar het mag. Ik ben met mijn bezieling bezig, daar waar ik hier op aarde voor ben.
  Ik doe heel graag al jaren de MIR…hmmm…zo lief ben ik mezelf gaan vinden.

  Een super mooi artikel weer om mensen nóg dichter bij hun eigen hart te brengen.
  Namasté, Sinta

 10. ja , ik vraag me vaak af wat is de zin van het leven ? weet dat je je lessen heb te leren maar is vaak zwaar vind dit een goed thema en dank dat veel mensen met die vraag lopen gr

 11. dag Mireille, dank voor je cellen verhaal en ja wat is toeval iets wat je toevalt of juist op een goed moment in je leven komt en je prikkelt en je gaat weer verder.

  maar ook kwam / komt bij mij boven: de Trager therapie (uit Amerika?) dat in de cellen in heel je lijf de herinneringen ook worden opgeslagen? vorige week een radiogesprek gehoord hierover. bij jou bekend? groet

  • Beste Geerdine,
   Ja, ik heb van de Trager therapie gehoord. Nog niet zelf uitgeprobeerd, maar volgens mij is het een mooie en goede therapievorm.
   Groetjes, Mireille

 12. beste Mireille,
  Ja, dit is weer eens zo’n prachtig onderwerp van je…dank je wel!
  Ik moet mij, denk ik, opnieuw afvragen wat ik nu nog graag zou willen.(74..)..mijn leven zal ik moeten herschikken omdat enkele weken geleden mijn gehandicapte broer Martin, waar ik wel eens over schreef, is overleden.. Ik had me vrijwel geheel op hem gericht – een groot deel van mijn leven – en kwam vooral de laatste jaren niet meer toe aan een eigen zingeving, vooral door gebrek aan energie. Maar ik heb zin in de zorgeloosheid die nu misschien mogelijk is en dan komt er vast weer zicht op mijn verlangen, wensen en mogelijkheden..
  Hartelijke groet en dank voor je inzet, Mireille!
  Marijke

 13. Nelly. Gelukkig geloof ik in God en de engelen, aan hen vraag ik dikwijls hulp. Maar waarom ik echt hier ben weet ik niet. Ik vermoed om de fouten uit vorig léven af te werken. Zie niet in waarom ik anders een zo ellendig leven moet ervaren. Eigenlijk ben ik blij dat het bijna voorbij is. Het boek “Waarom ben ik in Vredesnaam op aarde?” van Mireille moet ik dringend voort lezen, misschien word ik dan wijzer.

 14. Als ongewenst kind leerde ik dat ik waardeloos was. Hoezo zelfvertrouwen en eigenwaarde? Later in mijn huwelijk werd ik o.a. gekleineerd en voelde me dus wederom waardeloos. Zonder recht op een eigen mening of mogelijkheden me te ontwikkelen. Als kind en als echtgenote heb ik zelfmoordpogingen gedaan. Na het overlijden van mijn man ben ik me gaan ontwikkelen en heb zelfvertrouwen en eigenwaarde ontdekt.
  Nu heb ik een waardevol leven met vele vriendinnen en vrienden. ik heb ontdekt dat ik me graag inzet voor anderen zonder mezelf daarin te verliezen. Interessant vrijwilligers werk nu.
  Mijn doodswens is verdwenen. Ik heb de zin van mijn leven ontdekt. Hoeraaa…..

 15. Ik herken wat je zegt, vroeger wilde ik inderdaad vaak ziek zijn, niet zijn waar ik was, niet bij mijn familie zijn, niet op school zijn.
  Nu wil ik soms ziek zijn om niet te hoeven werken of omdat ik mijn leven te vol heb gepland.
  Dan geniet ik van een dag me terugtrekken.
  Maar dat me terugtrekken, is best wel vaak.
  Ik ga er eens goed naar kijken, ze hebben met elkaar te maken.

 16. Ik heb jouw boek “Waarom ben ik in Vredesnaam op aarde?” een jaar geleden gekocht en direct daarna gelezen, omdat ik een van die mensen ben die zich dagelijks afvragen waarom ze in hemelsnaam hier op aarde rondlopen. Helaas heeft het boek me niet verder geholpen om erachter te komen wat mijn missie is. Ik heb nu nog steeds mijn hoop gevestigd op het blijven herhalen van de laatstenzin in de stappen (en de andere stappen!). Ik MIR nu ruim 4 jaar en blijf erop vertrouwen dat er iets veranderen gaat.

 17. Ik heb zoveel meegemaakt in mijn leven, vanaf baby, zonder vader,was 3maand 11 jaar toen moeder ovrleed, kasten, slaag,gebroken relaties, geweld, wel 2 pracht dochters en 5 kleinkinderen, ernstige ziekte, help..wat is de zin van het leven?gelukkig een groot geloof en vertrouwen in God. Weet vaak niet hoe nu verder..ben wat paranormaal en in huiselijke kring mag ik healings geven..dat is fijn..weet jij hoe mij te helpen? Door ongeluk kan ik niet in donker met de auto naar je toe. Groet, Hansje

  • Beste Hansje,
   Je leeft in mijn ogen al je missie dat je in huiselijke kring healings geeft. Je bijdrage aan die mensen is al heel waardevol!
   Mocht je naar Apeldoorn willen komen, naar het Be the MIRror-centrum, weet dat bijna alles overdag is! Mocht je persoonlijke begeleiding willen, dan kun je een MIR-Methode begeleider benaderen. Zij werken ook via telefoon of Skype.
   Groetjes, Mireille

  • Beste Rita,
   Zo is dat! Geloof hebben en ook hoop hebben, zijn hele sterke energiegevers!
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.