Home » Artikelen » 148. MIR-Methode bij artrose

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

148. MIR-Methode bij artrose — 76 reacties

 1. DIT IS ZO WAAR!!!!

  En ik kan het weten, heb 20 jaar met gekmakende nekpijn rondgelopen en werd van het kastje naar de muur gestuurd totdat ik de MIR-Methode 4 jaar geleden ontdekte…alle puzzelstukken zijn in elkaar gevallen en mijn nekklachten zijn nu bijna nihil en worden nog steeds almaar minder, ben zo ontzettend dankbaar Mireille dat ik jou ontdekt heb! Lieve groeten! Tenny

 2. In alle studies over kraakbeen leer ik dat kraakbeen niet hersteld kan worden. Verdwenen kraakbeen komt niet meer terug, groeit niet meer aan. Dat zorgt juist voor de gewrichtspijn. Hoe zie jij dit Mireille?

 3. Interessant om te lezen, het schijnt dat een tekort aan Borium arthrose kan veroorzaken. Dit mineraal zit niet of nauwelijks nog in de bodem, dus ook niet in ons voedsel. Misschien interessant om te onderzoeken? Groet Judith

  • Borium mag hier niet worden gebruikt in Amerika wel het is daar gewoon verkrijgbaar

   Dokter Berg zit op facebook
   En heeft een reportage gemaakt over Borium
   Er zijn veel gezondheids voordelen
   Mee
   Voor je tanden je gewrichten je spieren je ogen enz

 4. Zeer herkenbaar, ook de beschrijving.. maar helaas bij mij heeft de MIR-Methode niet geholpen, althans niet zodanig dat ik operaties enzo kon vermijden. Maar goed, wie weet as t erger geweest anders. ik geloof als sjamane heilig in intentie, inductie, loskoppelen.. maar helaas pindakaas, een half jaar MIR-ren heeft mij twee jaar geleden niet verder geholpen. Kennelijk aren ander geloofsystemenin mij, of oorzaken sterker. Hoe ik het ook steun, mijn sleutel was t niet. Jammer! Maar.. je hort mij NIET zeggen dat MIR-Methode niet werkt (op poly-artose en zenuwpijn … beklemming, helaas ook op t emotionele of mentale level niet.. etc.) .. het was mijn sleutel niet, dat is genuanceerder, want.. ik geloof er wel in. En ik kan n iet duiden of het geolpen heeft.. maar dat wil niet zegen dat het niks geholpen heeft. Dat weet ik natuurlijk niet, wie weet was t nog harder misgegaan en had ik dan u een volleige verkrummeld skeletje,.. met een glimlach. het gaat mij om t evenwicht , de nuance.. want het richten van energie met MIR lijkt mij, hoe dan ook zinvol. Zelf je lichamen (fysiek t/m energetisch) en intentie besturen, ook. Maar het lijkt mij ook reeel om te vermelden dat t wel eens niets tast of voelbaars oplevert, ook niet na een half jaar dagelijks uitvoeren in rust en liefde bij het wakker worden, en slapen gaan. .

  • Wat een gekke uitspraak “het heeft niet geholpen”…gewoon net zolang doorgaan tot je onderbewuste er vanzelf mee stopt! Je brein gaat hier niet over lieverd

 5. Ik heb mijn paard met artrose aan zijn rechter achter knie en een kapotte meniscus 4 weken behandeld met de 9 stappen. Waar: op de knie zelf. Moet ik nu iets veranderen? Doorgaan met de 9 stappen? Een andere zin toevoegen? Een andere plaats behandelen? Moet je bij het behandelen van een dier voor elke zin zijn naam zeggen, om de werking te versterken? Met gezonde groeten,
  Caroline

  • Beste Caroline,
   Zorg dat je jezelf ook behandelt, nadat je je paard behandelt. Hand op de knie is goed. Als je je hand op de knie houdt, hoef je niet zijn naam erbij te zeggen.
   Ik ben benieuwd naar de resultaten!
   Groetjes, Mireille

 6. Goedenmorgen Mireille
  Ik ben geboren met een heupdisplasie aan beide kanten. Mijn moeder kwam er achter doordat mijn opa zei: Dat kind schommelt over de heupen .Ik was al zindelijk en toen kwam ik in een gipscorset en mocht ik mijn bedje niet meer uit en kreeg later beugels en aangepaste schoenen. In het jaar 2000 kreeg ik problemen met mijn linker heup en kreeg een protese. 2jaar geleden is er Artrose bij mij geconstateerd aan mijn HANDEN.IK doe al een paar jaar de MIR-Methode. De ene keer is het slechter dan de andere keer.Ik zou het fijn vinden om aan jou onderzoek mee te mogen doen. Ik heb mij al proberen aan te melden voor 3 April maar dat lukte niet

  • Beste Kineke,
   De groepen van het reuma-onderzoek voor artrose zijn helaas inmiddels vol. Ik zal de resultaten op de website laten zien. Mogelijk dat je daar al mee uit de voeten kunt. Ondertussen sterkte met pijnklachten.
   Groetjes, Mireille

   • Wat is er uitgekomen Mireille? ik ben erg benieuwd. ik heb mijn warme reactie en ervaring.. gedeeld net hieronder. Tuur lijk ben ik gefascineerd waarm lichaam het niet oppakt.. zeker als sjamane:_) Warms, en ja ik vind d MIR-Methode wel zinnig!!

 7. Ik kon vorig jaar slecht lopen ivm artrose in beide knieën. Doe al 1.5 jaar dagelijks 2x mirren Heb nu geen pijn klachten meer
  2 weken geleden sterfgeval in de familie waardoor veel verdriet en voel nu af en toe weer m,n knieën Zo zie je maar dat alles samenwerkt
  Maar ik blijf de MIR-Methode doen 2x per dag het kost niets en brengt zoveel goeds maar geef het de tijd Ook dit heeft weer tijd nodig.Ik ben zo blij met MIR-Methode en kan en wil niet meer zonder Bedankt Mireille.❤❤

 8. Beste Mireille, Doe nu al zeker 4 weken de MIR-Methode vanwege artrose in de enkels, maar merk er weinig van, is de MIR-Methode minder geschikt voor dit soort klachten? Psychisch zit ik goed in mijn vel.

  • Beste Elles,
   Nee hoor, de MIR-Methode werkt voor allerlei soorten klachten, ook artrose. Het is wel een kwestie van het de tijd geven, omdat het lichaam van binnen van alles moet aanpakken om de oorzaken van dit soort pijnklachten weer te herstellen. Dit kan zelfs emotioneel zijn (wat bij jou niet speelt) of met je missie (stap 9) samenhangen, bijvoorbeeld als je een bepaalde stap niet durft te zetten.
   Geef het de tijd!
   En sterkte!
   Groetjes, Mireille

 9. Denk dat er iets fout is gegaan, heb dit eerder gemeld. Doe de MIR weer sinds enkele weken, wegens artrose aan de enkels. Ik heb een erge holle voet en mogelijk zit daar het probleem bij het ouder worden (61)

 10. Ik twijfel soms aan de MIR-Methode maar doe het wel, 1 september heb ik mijn linker heup gebroken maar die is uit mijzelf genezen, ik denk mede door de methode, nu is het zo dat mijn rechter heup zo’n pijn doet dat slapen, lopen mij veel pijn geeft, nu heb ik eerst weer nr. 5 en 7 gedaan en na 1 1/2 week weer begonnen met alle 9 twee keer per dag en pijnstillers zo kom ik de dag door, nu ben ik niet depressief hoor maar is er hoop voor mij met de MIR-Methode.

  • Beste Grietje,
   Wat fijn dat je heup zo mooi genezen is! En wat naar dat je andere heup nu weer zo’n pijn doet. Ben je daarvoor alweer terug gegaan naar de huisarts? Ik weet niet of de MIR-Methode je erbij kan helpen. Het kan een tijd duren voordat je werkelijk verbetering merkt. Ik kan je alleen toewensen dat het je mag ondersteunen en dat de pijn minder mag gaan worden.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 11. Hallo Mireille,
  Ik doe de MIR methode nu al 6 maanden, maar ondervind gn beterschap bij het lopen. Ik heb een dropvoet en een pijnlijke knie ze speken van kraakbeenverlies. Heb in mijn leven verschillende emoties te verwerken gehad. Als ik de reacties lees zou U methode moeten helpen
  daarom denk ik dat ik iets verkeerd doe! Helaas kan ik me nt voorstellen wat! Kan enkel zijn dat de emoties blijven hangen.
  Groeten, Katja

  • Beste Katja,
   Ja, dat zou kunnen, dat de emoties nog niet loslaten of dat je ze onbewust vast houdt. Als dat laatste zo is, kan het zijn dat je onbewust bezorgd bent om stappen te gaan zetten in je leven. Daarover heb ik een video op de ‘Be the MIRror’-website staan, ‘Als de MIR-Methode niet werkt’. Je kunt het ook altijd laten uittesten bij een MIR-Methode begeleider. Wie weet kan zij de ‘angel’ met jou samen vinden en verwijderen.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 12. Namaste Mireille,
  Allereerst dank voor je mooie werk.Ik gebruik de MIR-Methode een jaar.Er zijn veel veranderingen/helingen aan de gang…heerlijk!Maar is het niet zo dat de MIR-Methode een onderdeel is van ons grote ontwaken en het dus onmogelijk is om aan te wijzen wat door wat verbetert.Al dertig jaar op het pad zie ik altijd weer dat door de intentie/drang van binnenuit er dingen/situaties mijn leven ontstaan,die me weer verder helpen ontplooien en groeien.
  Dat het dus onmogelijk is om precies aan te wijzen/te ontleden…wat een nogal “menselijke” gewoonte is.Mee te stromen op de grote bewustwordingsstroom is zo zegenend ,dat het genoeg is te weten dat we deel zijn van dat proces..toch?
  Neemt niet weg dat ik super blij ben met de MIR-Methode en met jou.Dankdank….in liefde Ragyi

  • Beste Ragyi,
   Ja, dat zou kunnen. Wie weet. En daarbij blijken mensen ineens klachten kwijt te raken die er toch al jarenlang zaten. Dus wie zal het zeggen? Ik ben in ieder geval blij met iedereen die het wil proberen en zo wat intense lieve aandacht aan zichzelf wil geven. Misschien wel het belangrijkste wat we in deze periode voor onszelf kunnen doen.
   Groetjes! Mireille

 13. Dag Mireille, ik ben verbaasd en blij dit te lezen. Ik doe sinds geruime tijd de MIR-Methode en mijn pijnklachten zijn inderdaad sterk verminderd ! Ik had de link niet gemaakt want ik heb ondertussen ook een goede homeopaat gevonden maar ik zal zeker blijven Mirren !
  Warme hartegroet, Hilda

 14. Goedemorgen.
  Voor mijn artritis gebruik ik natuurlijke producten voor cartiglage. Bamboe, paardestaart, brandnetel en organisch silicium genezen.
  Kan de MIR-Methode helpen bij de wederopbouw?
  dank u – Monique

 15. Hallo Mireille,

  Ben nu al weer enkele weken bezig met een persoonlijke MIR-Methode die ik van Cathelijne van Duren uit Wijchen heb gekregen. Ik durf het bijna niet te geloven maar wil nu toch al vast jou laten weten dat ik
  heel veel baat heb bij deze persoonlijke MIR-Methode. Ik vind vooral fantastisch dat je er zelf mee aan de slag kunt zonder je afhankelijk te voelen van doktoren. Niet dat ik die niet raadpleeg ben nl onder controle van
  de cardioloog. Maar gewoon je eigen inzet door de MIR-Methode te doen. Het lijkt/ voelt als een engeltje, die je op afstand begeleidt en je vertrouwen geeft.
  Ook artrose waar ik heel veel last van heb .Las nu vandaag je mail en zeg je daarvoor heel erg veel dank.
  Ik hou je op de hoogte hoe of het verder gaat.
  Voor jou alle succes gewenst met je mooie werk . Ik wordt er in ieder geval blij van !

  Lieve groet,
  Marie-Anne

 16. hallo Mireille.
  sinds 1 jaar doe ik 2x per dag.de mir.met.( soms ook 1 x per dag)
  heb veel last van reuma en fibromyalgie.
  voel nog geen verbetering.
  wel moet ik elke keer als ik de oefening doe, vreselijk gapen bij no.2.
  detox alle belastingen.!!!! bij de andere heb ik dat niet.
  gr Ada

  • Beste Lida
   Dat is een heel mooi teken dat jij veel gaapt. Dat wil namelijk zeggen dat je aan het los laten bent. Dat jij veel last hebt van reuma en fibromyalgie is heel naar. Maar ik denk dat jij de nodigen dingen hebt mee gemaakt wat jou reuze gespannen maakt En daarom ben ik zo blij dat jij veel gaapt. Het wil zeggen dat jou lichaam heel hard aan het werk is. Maar dat heeft echt tijd nodig. Ik hoop van harte dat je door gaat met de MIR-Methode.Ik wil je aan raden om veel water te drinken om lekker op te schonen. Misschien een tip bij de betere drogisterijen kan je Alka PH-Teststrips kopen om je zuurgraad op te meten. Wat jij namelijk op noemt heeft heel veel met de zuurgraad te maken. Veel succes.Een dikke knuffel van mij.
   Corrie Wouters MIR-Methode Begeleider in Uithoorn

 17. Goede morgen Mireille, Ik ben al een aantal jaar bekend met de MIR-Methode,
  die mij aan gereikt is door de homeopathisch arts in Amsterdam en na een TIA
  gebruik ik daar geen bloedverdunners voor, neem bij mijn dagelijkse MIR- methode de zin “laat mijn bloed zacht en soepel door mijn aderen stromen” in op. En dat voelt nog steeds heel goed en vooral natuurlijk. Zegt het voort,zou ik zeggen.

  En wat de artrose betreft, zeer herkenbaar.

  Misschien ten overvloede: Christiane Beerlandt (helaas niet meer onder ons) heeft in haar boek “de sleutel tot zelf-bevrijding” psychologische oorsprong van 1100 ziekten al lang geleden beschreven wat jij nu weer opnieuw aan reikt. Ik heb dit boek al jaren in mijn bezit en bij ieder ziektebeeld slaat zij de spijker op zijn kop, bovendien geeft zij aan het eind van iedere beschrijving een advies, vanuit alle zachtheid en mededogen een vorm van meditatie mee, hoe je de klachten tegemoet kunt treden.
  Jij hoeft dus niet opnieuw het wiel uit te vinden, de info staat allemaal in dit prachtige naslagwerk te lezen. Zie maar of je er iets mee wilt/kunt of wellicht ben je er al mee bekend.?Hartelijke groet

  • Beste Anke,
   Ja, dat boek ken ik zeker! Bijzonder interessant en leerzaam en nee, ik heb niet de aspiraties om haar werk over te doen. Ik kijk wel altijd zelf naar de aandoeningen die blijkbaar met de MIR-Methode op te lossen zijn en kijk dan hoe en waar de onderliggende oorzaken vandaan komen, zodat mensen zich erin kunnen herkennen.
   Dankjewel voor de aanvulling en wil je ook je homeopatisch arts bedanken?
   Groetjes, Mireille

  • hallo Anke
   dank je wel voor je tip zal dat ook zeker toevoegen bij de mir heb zware aorta operatie gehad in de buik en lies maar ik moet wel verdunners gebruiken en ben ook geschrokken dat Christina niet meer onder ons is heb vele lezingen van haar bijgewoond en die boeken van haar zijn geweldig zou iedereen in bezit moeten hebben
   veel kracht en liefs voor jou Maria

 18. Hoi Mireille,
  Nog een tip voor mensen met artrose, het duitse boek: “Arthrose, der weg zur selbstheilung” van Eckhard Fisseler. Deze schrijver had op zijn 40e ook in vele gewrichten artrose en heeft zelf door onderzoek in de literatuur een dieet samengesteld waardoor hij zichzelf van zijn enorme pijnklachten afgeholpen heeft. Hij erkent zeker ook dat mentale aspecten een rol bij deze aandoening spelen, maar benadrukt ook dat een te hoge zuurgraad aan de basis van deze aandoening ligt. Wellicht dat “zuurgraad” optimaliseren ook een rol kan spelen bij artrose. Ik ken zelf 2 mensen die dit dieet hebben gevolgd en die volledig van hun artrose klachten zijn afgekomen en zelfs de geplande gewrichtsvervangende operaties konden afzeggen. Hoopgevend!

  • O wat leuk om te lezen hoewel het al enige tijd geleden is. Ik doe zelf ook het basendieet van Eckhard Fisseler. Ik wist niet dat er in Nederland ook belangstelling voor was. Het is een zwaar dieet, heel saai, ben net begonnen. Ik combineer het met de MIR-Methode sinds kort.

  • Beste Elisabeth,
   Soms duurt het even voordat reacties geplaatst worden, omdat ik ze graag zelf wil lezen. Beide reacties van jou staan hieronder.
   Groetjes, Mireille

 19. De MIR-Methode doe ik nu ongeveer 2 jaar met tussenpozen. In het begin heb ik, zoals werd aangeraden, al mijn grote en kleine klachten opgeschreven waaronder ook beginnende artrose in de handen, aangetoond d.m.v. een röntgenfoto. Ik had (nog) geen pijn maar mijn vingers waren ‘s morgens wel stijf. Omdat ik de gewoonte had om af en toe mijn vingers langs elkaar te wrijven (alsof je je handen gaat vouwen) om de gewrichten te voelen, merkte ik op een gegeven moment dat dit weer soepel ging en het leek alsof de verdikkingen minder waren geworden. Mijn vingers zijn ook niet verder krom gaan staan. Naar mijn mening is de artrose tot staan gebracht en komt dat door het mirren! Ik hoop dat het anderen ook gaat helpen.
  Groeten, Jorien

 20. recent wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen, dat artrose niets meer en minder dan een “voedselallergie” is,

  • Beste Ben,
   Ja, dat heb ik ook gelezen. Goed om te weten! En ook goed om te weten wat de oorzaak is van voedselallergieën!
   Groetjes, Mireille

 21. Beste Mireille
  Vorige week hadden we mir kring en daar had ik heel bijzonder ervaring Zelf heb ik artrose en flinke ontsteking in rechter pols en vingers.
  Tijdens de kring behandeling kreeg druk op hartcharka en bij mijn thymus en tinteling bij mijn hoofd en handen en kwam heel oude pijn verdriet los.
  Mijn man zag s.avonds dat er bruin kleverig iets met een schok los is gekomen. S,middags heb ik heel diep geslapen en merkte dat iets is gebeurd. De pijn is minder en de hand is minder dik is.
  Er is wel degelijk vooruit gang.
  Lieve groet Elly de Jonge

 22. Dag Mireille,
  Ik heb een jaar lang 2xdgs de Mir methode toegepast, geen enkele reactie! Nog steeds artrose in duimen, inmiddels een nieuwe heup,[dec ’13] en vorig jaar wel in 5 maanden van Maastricht naar Santiago gelopen, na terugkomst weer begonnen met de MIR-Methode, steeds meer pijn aan de geopereerde kant van de heup en nu een darmontsteking en forse artrose (en scoliose)in de rug.
  Groet, Elisabeth

  • Beste Elisabeth,
   Het klinkt als dat het goed is om een keer contact op te nemen met een MIR-Methode begeleider en eens te kijken wat eronder zit. Overigens is ontsteking wel een goed signaal van het lichaam! Houd vertrouwen dat je lichaam in beweging is en altijd naar oplossingen zoekt!
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

 23. Voor mij is het wel jammer. Ik pas de MIR methode vanaf januari 2016 toegepast. Maar de artrose is niet verminderd.

  Heb verdikte vingers en pijn. Ook mijn nek is pijnlijk.

  • Beste E.,
   Is het een idee om eens naar een MIR-Methode begeleider te gaan en te zien wat daaronder zit? Soms zijn er hardnekkige emotionele blokkades waar mensen onbewust aan vast blijven houden. Herkende je iets van de emoties/gebeurtenissen die ik in het artikel beschrijf?
   Groetjes, Mireille

 24. Lieve Mireille.
  Het gaat bij mij niet alleen over artrose, ik ben totaal op. ik wil niet langer leven, maar ik mag dat mijn kinderen niet aandoen, krijg regelmatig aanvallen, kortademig, beven, hartkloppingen, niet meer kunnen stappen enz.. De huisdokter zegt telkens het zelfde stress en zenuwen. Schrijft me alleen een kalmeerpil. Als ik dan 1/2 van die pil neem tijdens die aanvallen, betert het wel, dus heeft hij misschien wel gelijk. Ik ben niet ZOMAAR, aan het einde van mijn enorm kracht die ik had. Moest je mijn verhaal lezen, je zou het moeilijk geloven dat ik hier nog loop. Woorden van dokter( voor mij is het een mirakel dat je nog leeft) en die weet dan nog niet alles. Hoe geraak ik hier uit. Ik doe al heel lang dagelijks de MIR-Methode. ik denk dat ik in een zware depressie zit. ik sta al wenend op en ga al wenend slapen, mijn werk blijft liggen, eten aanhalen is zeer moeilijk. Ik zou mijn jongste zoon moeten verbieden om langs te komen, maar kan het niet over mijn hart krijgen, hij heeft ook hulp nodig door zijn borderline.
  HELP ME AUB
  PS: sorry voor al dat geklaag, waarschijnlijk zijn er mensen die het nog moeilijker hebben dan ik.
  Liefs
  Nelly

  • Beste Nelly,
   Je klaagt niet, je vraagt om hulp, dat is iets anders. En zo te lezen heb je dat ook wel nodig! Zit je op Facebook? Je zou kunnen aansluiten bij de MIR-Methode Besloten Groep. Daar zijn allemaal mensen die de MIR-Methode doen en die jou kunnen steunen en aanmoedigen om stappen te ondernemen. Ik lees dat een van de problemen met je jongste zoon te maken heeft. Het zou fijn zijn als je hulp krijgt om grenzen te bepalen voor je zoon. En houd moed, want er is veel mogelijk. Is het een idee om een keer met een MIR-Methode begeleider een consult af te spreken? Die kan met jou alles op een rijtje zetten en uitzoeken wat jou zo dwars zit.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

   • Jeetje Meid wat heftig!!Ik denk net als Mireille dat het een goed idee is om je aan te sluiten bij de MIR-Methode besloten groep op face boek. Ik zie altijd zulke goede adviezen voor bij komen. En ook vooral herkenning.
    Zij kunnen voor jou een steuntje in de rug zijn.
    Misschien een schrale troost ik heb ook een een depressie gehad waar ik 6 jaar over heb gedaan om er uit te komen. En het klink vast heel gek maar ik ben er beter uit gekomen. En geloof me dat kan je niet alleen daar heb je hulp bij nodig. Wel licht kan een MIR-Methode begeleider bij jou in de buurt je bij staan. Dat gun ik je van harte.Lieve Nelly ik wens jou heel veel sterkte en kracht. Een hele dikke knuffel van mij.
    Corrie Wouters MIR-Methode begeleider in Uithoorn

    • Oh, dat kan ik wel gebruiken, de MIR methode groep op Facebook. Ga me zo meteen aanmelden.

     Groeten, Mazina
     Mijn nickname op FB is Teresa.

 25. een tip
  door meta relax [tegen stress voor spieren en botten ] en appelazijn te gebruiken kan je je klachten aanzienlijk verminderen en natuurlijk blijven mirren liefs Maria

 26. Rond 2012-2013 ontdekte ik de MIR-Methode via via. Ik deed het trouw twee keer per dag. In 2014,kreeg ik klierkoorts. Ik was continu moe en ze ontdekten dat aan de hand van mijn bloedwaarden. Vandaag sukkel ik nog steeds met mijn energie en kan ik sinds december 2015 niet gaan werken wegens moeheid. Burnout, zeggen de artsen. Ik ben ongerust dat de vermoeidheid chronisch geworden is. Dat ik er na de klierkoorts te snel terug ben ingevlogen. Sinds de klierkoorts durf ik niet meer mirren. Ik heb ook artrose. Zou ik toch terug beginnen met mirren? Heeft het mirren iets te maken met het uitbarsten van die vermoeidheid?

  • Beste Elise,
   Als mensen beginnen met de MIR-Methode, terwijl ze al jarenlang op hun tenen lopen, ja dan kunnen ze echt moe worden in de eerste weken. Bij jou duurt het al heel lang, hoewel de koorts een heel goed teken is geweest! Zou je een keer naar een MIR-Methode begeleider willen gaan om te laten uittesten wat er speelt? Ik vermoed dat het met stap 9 te maken heeft.
   Veel sterkte en houd moed! En ja, gewoon weer de MIR-Methode gaan doen. Daar niet bang voor zijn, want het is alleen maar ondersteunend voor je heling. Vertrouw op je lichaam!
   Groetjes, Mireille

 27. Beste Mireille

  Terwijl ik met mijn pijnlijke vingers scroll vraag ik me af of de MIR-Methode ook mijn artrose kan verhelpen.
  En dan lees ik dus je mail hierover…
  Nee toeval bestaat niet.
  Ik doe de MIR-Methode nu 6 maanden en ben 2 keer bij een MIR-begeleidster geweest.
  Jarenlange gynaecologische klachten zijn sinds 6 weken verdwenen. Ik voel me steeds beter en het helpt en ondersteunt mij door verdriet en verlies van het afgelopen jaar heen.
  Ik hoop dat ik mijn gezonde leefstijl weer terugvind in de komende tijd en ook de artrose zal verminderen. De MIR-Methode doe ik 2x daags en is voor mij een vast ritueel. Een meditatie moment, tijd en aandacht voor mijzelf.
  Dank daarvoor. Daniella

  • Hallo Daniella,

   Ik denk dat de MIR methode zeker kan bijdragen bij het verminderen van je klachten.
   Mogelijke heb ik nog een oplossing in de vorm van Alkalisch water, wat ik overigens zelf nu ook drink. Ik weet vanuit de praktijk dat dit water goede resultaten laat zien voor je gezondheid in het algemeen, meer zeker ook bij Artrose. Dit water heeft een hoge pH waarde, is micro geclusterd en heeft een hoge anti oxidatieve werking. Mvg, Richard Bakker

 28. Heel toevallig liep nee hond gisteren weer ontzettend kreupel, hij is pas 4 maar heeft ernstige artrose door dysplasie in de elleboog. Eergisteren is hij naar dagopvang geweest en heeft natuurlijk lekker gespeeld, maar dan kan hij de volgende dag nog geen 100 meter zonder pijn lopen. Zou dit ook bij hem kunnen helpen? Ik hoop het zo

  • Beste Anney,
   Je weet het nooit! Ik zou het gewoon proberen. Als je hond het goed vindt, leg dan je hand zachtjes op z’n elleboog en aai dan over je hand heen, terwijl je de 9 stappen zegt. Wat ik altijd fijn vind, is vooraf tegen je hond te zeggen dat je de MIR-Methode gaat doen. Lees verder ook de veel gestelde vragen over het behandelen van dieren. Ik hoor het graag of er verbetering is!
   Groetjes, Mireille

 29. Lieve Mireille,
  Dit artikel is zo herkenbaar voor mij…Ik zit op dit moment enorm geblokkeerd en heb intussen lage facettenartrose ontwikkeld bewegen is een hel op dit moment; Ik heb een super prof onder de knie genomen in de hoop dat die mij kan helpen. Mijn intuïtie zegt mij echter al lang dat ik iets aan mijn voeding moet doen maar ondertussen heb ik een echte eetverslaving opgebouwd; ondanks een gastric bypass lukt het mij nog steeds niet om gezond te eten. Ik heb hier echt hulp bij nodig…ook mijn werk kan ik haast niet meer aan ik voel mij wegglijden in en soort van depressie, maar een vechter als ik ben wil ik mij niet zomaar gewonnen geven (ook iets wat ik mee heb vanuit mijn kinderjaren) ik weet wel waar het ooit is misgelopen maar ik draag hier nu zware gevolgen van maar nogmaals dit artikel is echt zo herkenbaar voor mij. Ik wil wel maar voel dat ik hier niet alleen uitgeraak.
  Liefs P

  • Beste P.,
   Het klinkt best zwaar als ik lees waar je op dit moment in zit. Wat fijn dat je ondanks alles toch je best wilt doen om eruit te komen. Is het een idee om een keer naar een MIR-Methode begeleider te gaan? Je schrijft dat je er niet allen uit komt. Zo goed dat je dat erkent! Ik zou willen dat meer mensen dat durfden zeggen! Een MIR-Methode begeleider kan met jou die gebeurtenissen die jij je nog herinnert helpen losmaken uit je cellen, zodat de emoties die daarbij gepaard gaan geen invloed meer op je hebben. Dan kun je het echt gaan loslaten.
   Heel veel sterkte en houd moed, dappere vrouw!
   Groetjes, Mireille

 30. Beste Mireille,

  Ik ben verbaasd nu ik je artikel lees.
  Ik had vroeger helse pijnen aan mijn heiligenbeen. Ik ben moeten stoppen met paardrijden.
  Ik zat toen in een uitzichtloze situatie. Ik voelde me gefrustreerd en had de moed niet meer om te vechten.
  Ik ben dankzij de hulp van mijn vader bij mijn psychisch gestoorde partner weggegaan.
  Ik ben van nul terug begonnen en ik heb mijn artrose kunnen loslaten. De machteloosheid heeft plaatsgemaakt voor blijheid, positiviteit, rust en geluk.
  Ik ben bevrijd van blokkades en ik heb een toekomst.
  Ik mir nu ongeveer 3 jaar en ik heb rust in mijn hoofd en mijn hart.
  Ik ben omringd door warme, positieve mensen, dit is geweldig.
  Ik ben nu zelden ziek en ik heb energie. Mirren en herbalife ondersteunen mijn goed gevoel in lichaam en geest.
  Warme groet
  Kat.

  • Beste Kat,
   Wat het leven in een complexe relatie al niet teweeg kan brengen in iemand’s gezondheid, he! Ben blij dat je vader je zo gesteund heeft! En wat fantastisch dat je leven zo prachtig gekeerd is! Ben heel blij voor je!
   Groetjes, Mireille

 31. Ik doe de MIR-methode nu al twee jaar en heb idd vergevorderde artrose in knieën en heup. Klopt het dat de klachten erger worden door de MIR-methode? Ik merk namelijk nog geen verbeteringen en dat zou toch zo langzaam aan wel het geval moeten zijn!

  • Beste Jolanda,
   Soms duurt het echt langer en vooral als je in je dagelijks leven nog altijd diezelfde situatie meemaakt als die je als kind hebt gehad. Knieën en heup duiden ook op het zetten van stappen. Misschien dat je ergens tegenaan hikt? Het is dan fijn om een keer met een MIR-Methode begeleider af te spreken, zodat ze het met jou kan uitzoeken wat de heling nog tegen houdt en het samen met jou aanpakken.
   Ik hoop dat er alsnog verbetering voor je mag optreden!
   Sterkte!
   Mireille

 32. Ik heb zware artrose in de duimen (vorig jaar november ontdekt in de hand-polskliniek; kraakbeen volledig weg) en ik ben ong. 2 weken geleden weer begonnen met de MIR-Methode vanwege teruggekomen peesplaatontsteking, en ik merk dat het ook voor de pijn in mijn duimen werkt 🙂
  door de braces die ik heb was de pijn al grotendeels weg, maar met de MIR nog meer…
  Ik ga dus voorlopig nog lekker door ermee 😀

  • Beste Sylvia,
   Wat ontzettend fijn voor je, hoera! Houd me op de hoogte van je vooruitgang!
   Groetjes, Mireille

   • Helaas had ik het toen niet volgehouden maar ik ben dit jaar februari weer opnieuw begonnen met de MIR en doe het nu wel elke dag 🙂
    Helaas heb ik sinds een week of 2 weer erg veel last van mijn Trigger Finger wat echt niet fijn is….de pijn is soms onhoudbaar maar ik wil niet geopereerd worden(wat mij dus wel te wachten staat omdat ik al 3x een injectie met een pijnstiller gehad heb: vorig jaar voor het laatst en die werkte perfect tot voor kort)….dus ik hoop dat het door de MIR gaat verbeteren zodat de operatie niet hoeft plaats te vinden.

 33. Inderdaad merk ik dat mijn gewrichtsklachten bijna weg zijn. Ook had ik veel last van galstenen. Geen last meer van. Ik ga nog maar een tijdje door met de MIR-Methode, hoewel ik al wel 4 weken erop heb zitten. Ben als de dood dat de klachten anders terugkomen. Dat kan toch geen kwaad? Langer doorgaan, bedoel ik

  Met dank en groet,

  Hanny

  • Beste Hanny,
   Ja hoor, gewoon doorgaan! Ik merk dat de meeste mensen langer dan 4 weken doorgaan, zolang ze nog klachten hebben en dat is alleen maar fijn, omdat je jezelf op die manier ook door je leven heen begeleidt. Helemaal goed!
   Groetjes en ben erg blij voor je dat je gewrichtsklachten bijna weg zijn, hoera!
   Veel geluk!
   Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.