Home » Artikelen » 147. Wat is belangrijker dan geld en net zo belangrijk als gezondheid?

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

147. Wat is belangrijker dan geld en net zo belangrijk als gezondheid? — 139 reacties

 1. Mijn kleinzoon van 17 is filosofisch/spiritueel ingesteld en hij vindt het super om met mij van gedachten te wisselen! “Opa, je mag nog niet dood want ik heb je nog zo veel te vragen”. Het gebeurt mij niet alleen met mijn kleinzoon maar vaker, zelfs met onbekenden. Soms valt me in dat ik -na gevraagde toestemming- een geleide meditatie mag geven of zelfs mag magnetiseren. Krijg ik bergen energie van, vooral als er een zucht van “verlichting” gebeurt.

 2. *Oh pilgrim*

  Ik zou graag willen leren: om verkoop van je ziel aan de duivel te voorkomen.
  De duivel ( o.a. de oplossing van wereldproblematiek zoals een vaccin tegen griep) houd van zieltjes winnen.
  Maar ze vergeten dat we ook nog een astraal en een etherisch lichaam hebben. Zie lezingen van Hans Stolp.
  Ik vat samen;
  Als we sterven dan zijn we afhankelijk van ons gehele lichaam wat losgelaten dient te worden op doorreis.

  Slogan: voorkomen is beter dan genezen.
  Hoe?
  Door Cognitieve Ontwikkeling te stimuleren.
  En door onszelf voor te bereiden op een transformatie voor de kinderen die onze toekomst hebben!
  Zie ook http://www.mediatienetwerk.nl

  Hoe kunnen we ons beter voorbereiden dan door te pelgrimeren.
  Ik zie een pelgrimhuis voor me en vele Pelgrim huizen oprijzen vanuit een behoefte en vanuit een diep verlangen om van elkaar te leren en te transformeren.
  We moeten het wel zelf doen maar we hoeven het niet alleen te doen.
  Het leven is al moeilijk zat; laten we het elkaar makkelijk maken♥️

  Ashirda Oosterlee

 3. Na 32 jaar werken, ben ik ontslagen door de crisis. Nu heb ik eindelijk ‘vrije’ tijd en die ga ik natuurljk goed besteden dus zondag lekker koffie drinken op het Museumplein van 14:00-16:00 uur.

 4. Hallo Mireille ,

  Ik zag vandaag dat de site over het schoon water project dat ik stuurde helaas niet de juiste is,
  EN STUUR NU DE SITE WAAROP IEDEREEN KAN ZIEN WAT VOOR GOED WERK ONZE ZOON MET HEEL ZIJN HART DOET OM MENSEN VAN SCHOON WATER TE VOORZIEN IN INDONESIE .HET FIMPJE SPREEKT VOOR ZICH .
  HOOP DAT VEEL MENSEN HEM EN ZIJN MOOIE WERK EEN GOED HART TOEDRAGEN EN HOPENLIJK WILLEN STEUNEN .DAT ZOU FANTASTISCH ZIJN EN DE WERELD WEER EEN STUKJE BETER MAKEN.HARTELIJKE GROETEN.MIEKE.

 5. 20 januari 2021. Dag Mireille, vandaag houd ik het ‘klein’. Mijn lief en ik zijn na 23 jaar samen vandaag getrouwd. We zijn 74 en 70! De plechtigheid vond thuis plaats, omdat mijn lief ongeneeslijk ziek is. Kanker. Er moesten zes getuigen zijn en een daarvan was mijn nichtje Judith. Wij samen hebben gebroken met onze familiegeschiedenis, die zich kenmerkte door fysieke en emotionele verwaarlozing, en seksueel misbruik. Die geschiedenis gaat nu niet meer verder in volgende generaties. Haar zoons zijn vrij daarvan: hoe mooi is dat niet? Na drie generaties ellendige geschiedenissen! Wij zijn trots op elkaar. En blij met deze bijzondere dag! Noeke

  • Van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag! Hoe bijzonder en fijn dat jullie het zo in kleine kring met elkaar kunnen vieren. En ja, het is inderdaad een groot geluk wanneer familie-ellende niet meer wordt doorgegeven!
   Veel sterkte voor jou en je lief!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille

 6. Hoi ik ben heel trots op mijndochter de samen met een ander een prachtg inspirerend kookboek heeft gemaakt, waarin ze oproepen te genieten van al het moois dat de aarde voortbrengt en daar samen mee te zijn. Niet groots, maar wel van hoge kwaliteit van leven.

  Voor wie geïnteresseerd is zie www. Venusian kitchen.nl

  • Daan Roosegaard was gisteren op BMR radio te beluisteren over zijn vindingrijke vonst
   Op BNR landschap die ons voedsel geeft; project grow
   Met behulp van ultraviolette licht prei minder pesticiden nodig.
   Ook weer zo een lichtpuntje. Succes met kookboek

 7. Hallo Mireille,
  Mijn belangrijkste missie is het om mensen in contact te brengen met hun spirituele gids. Ik geef sessies Contact met je gids en schreef het boek “Vederlicht. Leven en werken met spirituele gidsen“. Daarna schreef ik nog drie boeken, waarvan het laatste “Van ziek zijn word je beter“, helemaal over gezondheid gaat en de functie van ziek zijn. Ik ben blij dat je aandacht besteedt aan het grote belang van je missie hier op aarde: ik noem het je zielsplan. Je gidsen helpen je om dat zielsplan uit te voeren. Het maakt je leven een stuk lichter en vreugdevoller als je leert om met ze samen te werken. (Zie ook mijn website http://www.ellenscheffer.nl) Hartelijke groet en dank voor jouw mooie werk! Ellen

 8. Dag Mireille,
  Op terschelling geef ik prachtige trainingen met fijne collega’s, en de trainingen passen zo goed bij de MIR. Clarity Persoonlijk leiderschap, je onderbewuste leren kennen en laten zien dat we nu veilig zijn, en oude emoties kunnen loslaten, het past zo bij elkaar 🙂 en Persoonlijk effectiviteit.

  Dus heel graag breng ik mijn mooie werk in de spotlights bij je !

  Ik geniet van de Mir overgewicht loslaten samen in een groep van 6 vrouwen, en we zijn met 5 , deels anders sinds juli dagelijks in een app groep de Mir aan t doen. En dus een appje als je t gedaan hebt. Enorm steunend en motiverend.

  Complimenten voor je prachtige werk,

  Hartelijke groet,

  Marije Bijlsma – Breeuwsma
  Fri! Terschelling | Leeuwarden

 9. Wat ontzettend leuk, dat je zo iedereen oproept te laten weten wat zij doen. Hele mooie verhalen lees ik hierboven.

  Zelf probeer ik wat te betekenen door een glimlach te verspreiden. Ik denk dat licht, al is het zo klein als een glimlach, de neiging heeft zich door te verspreiden en de wereld net een beetje mooier te maken. Waar het in mijn geval concreet op neerkomt (naast natuurlijk gewoon heel veel glimlachen naar onbekenden op straat, in winkels enz 😉 ) is dat ik complimentjes of positieve teksten bedenk en buiten op straat ophang en via een nieuwsbrief verspreid. Heel klein begonnen en langzaam aan wordt het steeds een beetje groter. Misschien geen enorme levensveranderende dingen, maar míjn leven heeft het wel veranderd.
  Mijn website: https://eendruppeltjeliefde.nl

 10. https://loola.net/activities/safe-water-garden

  Dag Mireille,

  Neem me niet kwalijk dat ik mij zo direct tot je richt op deze directe manier en de aandacht graag wil vragen voor het vele mooie werk dat onze oudste zoon onderneemt om vooral arme mensen op Bintan [Indonesie]van schoon water te voorzien en die helaas door deze Coronatijd al bijna een jaar geen inkomsten meer geniet en toch zijn bijna tachtig tallig tellende personeelsleden 50% van hun salaris doorbetaalt en dus een zeer moeilijke tijd door maakt .Ik heb teveel woorden nodig om alles duidelijk te maken maar de site zal veel van vooral mijn zorgen duidelijk maken en heel soms wens ik nu dat we de kinderen niet zo sociaal-voelend hadden opgevoed.Ze zijn alle drie tot zeer sociaal en empathische ingestelde persoonlijkheden uitgegroeid en daar ben ik als moeder trots op .P.S Ik heb zelf veel vrijwilligerswerk gedaan .Jullie kunnen altijd contact met hem persoonlijk opnemen ,dat vindt hij fijn. Heel hartelijke groeten ,Mieke .

 11. Dag mensen,
  Mijn erfenis is dat ik de kille liefdeloze bikkelharde kant van t leven niet heb doorgegeven. Bij de geboorte van onze zoon en ik hem voor de eerste keer vasthield gebeurde er iets met me. Op dat moment liet ik hem weten dat hem niet zou overkomen wat mij is overkomen.
  Hij is nu 40. Met alles wat ik in me had ben ik daar voor gegaan. Zes jaar later kwam er nog een dochter bij. Mijn kadookind.
  Als ik even terugkijk zie ik een vrouw die het voor elkaar heeft gekregen om dat stukje erfenis te verkleinen. Die geleerd heeft om het om te zetten naar warm hartelijk en liefdevol. Een proces van 40 jaar in een relatie met een man die net zo als ik opgegroeid is.
  En hem niet heeft verlaten, ook al wou ik vaak mijn koffers pakken.
  Het heeft me gebracht tot wat ik nu ben een sterke vrouw.
  Dat Zijn de stille krachten op de achtergrond.
  Die worden zelden belicht. Hoeft ook niet.
  Die erkenning heb ik mezelf gegeven.. ben nu 65 en als mijn tijd is gekomen kan ik met tevredenheid terug kijken. Tot die tijd
  Mag ik heerlijk vrij en blij ….. vriendelijk vrolijk en vreugdevol…. leven.
  Heb jarenlang die erkenning bij andere gezocht , dat is niet mogelijk als je dat niet van huis uit hebt mee gekregen.
  Nu…… word ik gezien en bevestigd door andere, en heel langzaam ben ik mijn plaats aan t innemen.
  Ik zit hier dit nu te typen en voel de ontroering door me heen stromen.
  Dit gun ik de hele wereld.
  Warme hartelijke zachte groet voor iedereen speciaal voor die vrouwen die opgegroeid zijn in een omgeving als ik zelf.
  De stille krachten helpen je .

  • Ik lees met kippenvel je verhaal Els…..word er stil van….dank je wel. Jij hebt de woorden en de wensen van het universum verstaan en begrepen!!
   Ze waren en zijn voor jou bestemd.

 12. Als je bijna 82 jaar bent, zeer gelukkig getrouwd, en de wereld op een spirituele manier in ogenschouw neemt, dan kom je tot de conclusie dat vele mensen de plank misslaan. Moeder aarde blaast bijna haar laatste adem uit en zal waarschijnlijk binnenkort een poolwisseling doorvoeren (wat eigenlijk al in 1996 en voor een tweede maal in 2013 doorgevoerd had moeten worden) Op dit moment staan de lichtwerkers en de duistere krachten tegenover elkaar. Het laatste spektakel van de duisternis wordt doorgedrukt. Gelukkig heeft moeder aarde als laatste het woord in deze situatie en mag naar de 5e dimensie en met haar allen die de weg van het Licht hebben gevolgd. Denk hier even aan. De tijd is zeer kort nog. In liefde en Licht.

 13. Hoi lieve mensen. Mijn missie en grootste uitdaging is mezelf laten zien zoals ik ben. Vol warmte, compassie, oprechte geïnteresseerd in mijn medemens. Vooral aan degene die onze volgende generaties opvoeden. Door hen een goed voorbeeld voor te leven (ik werk als nanny in gezinnen, waar ik voor de kinderen zorg) hoop ik hen te inspireren en te helpen ontwikkelen. Sinds een jaar geef ik ook workshops waarin ik mijn kennis en ervaring deel rondom de emoties van kinderen en het gedrag dat daarmee samenhangt. Hoe kun je daar als ouder/opvoeder/onderwijzer op een goede manier mee omgaan zodat onze kinderen uit kunnen groeien tot zelfbewuste volwassenen die weten dat ze op hun emoties kunnen vertrouwen en dus het zelfvertrouwen en inzicht hebben om de wereld weer een beetje mooier te maken. Heerlijk om te doen en het geeft zoveel voldoening!
  Voor meer info kijk op http://www.mans-coaching.nl

  • Hoi lieve Karin, ik heb tussen Kerst en Oud en Nieuw veel suppernannys op youtube zitten terugkijken, en kon ook vaak kinderen/ouders helpen met hun onderling onbegrip, heel mooi en zeer waardevol, langzaam wordt duidelijk wat het betekend mens/kind op aarde te zijn.
   Ik heb veel 12stap ACA volwassen kinderen uit disfunctionele gezinnen gedaan, om helder te krijgen wat oud/kind patronen en overdracht is. Lieve groet Gert

 14. ‘Ik doe het één keer, mijn verhaal opschrijven,’ riep ik bij mijn eerste boek. Dezelfde houding had ik na mijn eerste bevalling: nooit meer. Blijkbaar ben ik een slechte voorspeller, want er kwam een tweede zoon en ik schreef mijn vierde boek: Help! Het loslaten begint.

  Na zeven jaar schrijven, lonkte dit manuscript ‘voor vrouwen van veertig, vijftig en verder’ om afgerond te worden. De lockdown onderging ik als een cadeau; als een perfect getimede schrijfsabbatical. Het schrijven van dit loslaat-boek was een intensieve reis. Meestal in een fantastische flow, maar af zag ik het even niet meer zitten en kwamen er veel emoties naar boven. Dan kon ik de stimulans van mijn redacteur goed gebruiken: ‘Ga ervoor Hanneke, dit is je ultieme boek! Je hebt jezelf overtroffen.’

  De rode draad is loslaten … van verlies en verval naar een revival van zelfvertrouwen, tevredenheid en genieten. Als nooit tevoren.

  Mijn verlangen om dit boek te schrijven was niet zomaar een verlangen. Het schrijven van dit boek was onontkoombaar, omdat ik mijn droom volgde. Mijn vastbesloten overtuiging werd gevoed door vuur. Ik werd gedreven door mijn diepe innerlijk verlangen om vrouwen in midlife bewust te maken en hoop te geven.

  Alles heb ik in dienst gesteld van dit doel. Waarom? Om die ene kaars te zijn, die duizenden andere kaarsen doet ontvlammen. Geluk komt toe aan wie zich bewust is van geluk. De rest van mijn leven wil ik mensen inspireren met hoop, geloof en liefde. Ik wil mensen in hun kracht zetten om samen de wereld een beetje mooier te maken.

  Met liefde en plezier schreef ik dit boek over loslaten. Was het spannend? Ja, soms was het doodeng om bijna naakt mijn ups en downs te delen. Maar ik leerde de afgelopen zeven jaar: grenzeloze kwetsbaarheid is onkwetsbaar.

  Hanneke

  Help! Het loslaten begint komt in maart uit. Meer info: https://www.deinspiratiebron.com/product-page/van-denken-naar-voelen-4-help-het-loslaten-begint

 15. Voor al de mensen die allerlei kritiek krijgen, geef ik dit gezegde van Seneca door:
  ‘Het is niet belangrijk wat anderen over jou denken, het is belangrijk wat jij over jezelf denkt’
  Dit heeft mij al veel geholpen om mijn eigen weg te gaan,.

 16. Dank Mireille voor je focus weer! ik denk menselijkheid is het allerbelangrijkst of de verbinding met je Hogere Macht of de bron. Ik zie de covid tijd als duidelijk makend wat de essentieele beroepen in de samenleving zijn, en zou heel graag zien dat die gewaardeerd worden voor wie ze zijn ESSENTIEEL!! Op deze mensen en hun werk draait de hele samenleving!!! Nu met klimaatverandering zullen we gaan her-kalibereren, wat is noodzakelijk, wat niet, en dat ook leven. Ik denk dat dat een van de redenen van covid is, spiritueel. Verder hebben we samen covid gecreeerd met onze mateloze, hoe zeg je dat, verspilling, onverbondenheid op aarde en met onszelf.
  Lieve groet en veel dank dat ik dit kon delen… en leven Gert

 17. Drie jaar gelden besloten mijn man en ik alles te verkopen en met een oude brandweerbus en onze drie jonge kinderen door Afrika te reizen. We hebben ons losgemaakt uit het systeem en de kinderen en onszelf een vrij leven gegeven zonder verplichtingen en volop in de natuur. Nadat we uit Afrika terug zijn gekomen hebben we in Nepal geholpen om een school voor weeskinderen op te zetten en deden we lang vrijwilligerswerk in Spanje en Portugal. Momenteel wonen we op een prachtig stukje grond in Portugal, in een tent, en bouwen we onze eigen yurt. We ontvangen kinderen die we contact laten maken met de natuur en daardoor ook weer met zichzelf. Nu de wereld aan het veranderen is en steeds meer mensen de oplossing buiten zichzelf zoeken bied ik begeleiding aan om juist de weg naar binnen en naar het hart te maken. Dat doe ik online en/of telefonisch.
  Afgelopen week heb ik mijn e-book over onze reis door Afrika afgerond en is het inmiddels te koop! Het is een verhaal over het durven volgen van je hart, waarin we onze kinderen zijn gaan zien in wie ze werkelijk zijn en wij ons losgemaakt hebben uit alle netten die ons gevangen hielden.
  Voor meer info: http://www.bewustanders.com
  YouTube: bewust anders . Daar zijn alle video reisverslagen van onze avonturen en ons leven nu te vinden.
  Zodra het weer kan ontvangen wij ook mensen hier op ons terrein, in alle eenvoud en bieden we begeleiding aan voor mensen van alle leeftijden! Jullie zouden ons een groot plezier doen door ons boek te kopen aangezien we momenteel geen inkomsten hebben maar wel mensen en kinderen willen blijven helpen om de weg naar hun hart te vinden!

 18. Dag Mireille,
  Ik heb vorig jaar april een boek uitgegeven: ‘Zie hoe mooi ik ben‘. Het is geschreven voor leerkrachten/docenten en heeft als ondertitel: hoe werkelijk begrip voor leerlingen alles verandert. Het boek staat boordevol praktische verhalen over de tijd dat ik voor de klas stond (op het voortgezet onderwijs). De geweldloze communicatie loopt als een rode draad door het boek. Het gaat ook vooral over spiegels die kinderen voor mij waren. Wat werd er in mij geraakt als leerlingen niet luisterden? Ik krijg ook hele leuke reacties van ouders die de oefeningen doen en ook anders naar hun kinderen gaan luisteren. Daarnaast heb ik in de corona-tijd twee online programma’s gemaakt, één bij het boek en één over de geweldigde communicatie. Ik ben 60 en het heeft me best veel tijd en energie gekost, maar nu verspreid ik de geweldloze communicatie, ik noem het geweldige communicatie, heel betaalbaar door het land. Je kunt van alles gratis downloaden op mijn site: http://www.sonjazwart.nl. Ik voel me dankbaar en trots!

 19. Mijn bijdrage is om mensen in de zorg en hulpverlening te ondersteunen en te helpen helen. Hen te leren hoe zij op eenvoudige manieren, met behulp van hun eigen energie, in optimale balans kunnen komen en blijven. Daarnaast werk ik met een prachtige methode om bevrijd te raken van diepe beperkende patronen. Zie http://www.energiewerkt.org.

 20. Ik begeleid mensen om vanuit hun kracht te handelen. Dat kan van uit een burn-out situatie zijn, of mensen die voor een keuze staan scheiden, euthanasie, nieuwe baan, anders leidinggeven. Steeds weer de beslissing kunnen nemen van uit een eigen kracht en vanuit hun hart. Ik doe dit met veel plezier en toewijding. Groet Jos http://www.meander.biz

 21. Een hele lastige.
  Ik twijfel namelijk vaak hierover.
  Ik maak met de hand sieraden van zilver en goldfill en edelstenen. Die verkoop ik via mijn website. Het is mijn lust en mijn leven, buiten mijn gezin om. Maar soms denk ik… is dit wel goed wat ik doe… het is zo materialistisch, de mensen kopen sieraden, hebbedingen, maar mooie dingen zijn eigenlijk helemaal niet belangrijk, het gaat in het leven om zoveel meer. En ik werk mee aan dat materialistische, mensen zeggen ook vaak tegen me: ik word zo hebberig van jouw spullen. En dan schaam ik me een beetje. En tegelijkertijd word ik zelf zo gelukkig van het maken van die mooie sieraden. Dát is goed, want zo verspreid ik positieve energie. En zo komt het dat ik wat dit betreft een beetje in een spagaat zit.

  • He daar Diny

   Dat je mooie sieraden maakt is gewoon fantastisch. Je maakt ze met de had en dat maakt dat het allemaal unieke stukken zijn. Het is de schoonheid die je daarmee brengt die maakt dat mensen je juwelen kopen. Je maakt de wereld mooier je voegt unieke schoonheid toe die vanuit je hart komt.
   Als mensen zeggen dat ze “hebberig” worden van jouw creaties, dan ligt dat niet aan jou noch aan jouw creaties. Dan wil het hooguit zeggen dat die mensen gewoon niet helemaal door hebben wat jouw juwelen zo aantrekkelijk maakt. Namelijk je hart en ziel die je er in legt. Voor mensen die dat wel door hebben, die zullen zich niet te pletter kopen aan juwelen. Die zullen waarscheinlijk enkel die exemplaren aanschaffen waardoor ze er zelf aan herinnert worden te leven met hart en ziel. Jouw juwelen kunnen voor velen een soort talisman zijn een symbool om dat hen er aan herinnert hoe ze zelf in het leven mogen staan. Voor sommige mensen helpt het juist heel erg goed om iets tastbaars te hebben om zich dat dagelijks te herinneren. Dat kan een beeldje van Maria, de Budha of Jezus zijn. Maar net zo goed een heel mooi handgemaakt juweel.
   Ik zou me er geen zorgen over maken dat bepaalde mensen zeggen dat ze “hebberig worden”. Dat zouden ze wellicht ook zijn zonder jou juwelen dan werden ze wel hebberig naar niets anders.
   Denk liever aan die mensen die zichzelf een juweel schenken om hun eigen hart en ziel net iets beter te kunnen aanspreken en inzetten met jouw werk als inspiratie.
   Schoonheid is wel degelijk belangrijk en mag dus ook aanwezig zijn in sieraden.

   Het Spa-gaatje (een luchtbelletje in water) mag opstijgen en over gaan in de omringende lucht.

   Heel veel liefs

   Sofia

   • Dag Sofia en Diny,

    Wat een mooie eyeopener zo wens ik mezelf elke dag tijd toe voor de zuivere schoonheden van het leven. Ik begin dan steeds meer te stralen en en merk dat mn omgeving daar op reageert met een glimlach. Opnieuw bewonderen van dat wat is.. Heel mooi omschreven Sofia.

  • Hallo Diny

   Je maakt prachtige sieraden met stenen die allemaal hun eigen unieke trilling en uitwerking hebben. Ik geloof dat als mensen naar jouw sieraden toegetrokken worden dat niet voor niets is ook al zijn zij zich er niet altijd van bewust. Wellicht zal deze trilling iets in werking zetten wat weer bijdraagt aan het grote geheel. Je hebt prachtig werk waarvan ik hoop dat je het blijft doen.

   Anne

  • Mijn erfenis, ik ben heel actief in Wonderwijven VZW waar we streven naar het verbinden, laten groeien en bezielen van andere vrouwen als ik zie wat voor prachtige dingen we creeëren dan ben ik stil en dankbaar. We hebben nu voor over de 3000 euro maandverband verzameld en verdeelt rond Antwerpen voor vrouwen die in armoede leven. We gaan ook elk jaar een week weg om dan vrijwilligerswerk te doen. Het maakt mij een zoveel mooier mens. Ik heb ook 2 kinderen die ik probeer te begeleiden naar leven met een open hart. Ik ben ook werkzaam als coach en lichtwerker dus hopelijk is dit al een kleine rimpel die zich verspreid en kan ik een verschil maken.

  • Ja dat stukje kende ik al en is inderdaad heel mooi en heeft veel wijsheid in zich. Ik ben ook de andere delen van dit programma gaan kijken en er zitten allemaal van die prachtige wijze mensen in van wie wijzoveel kunnen leren! Heel inspirerend! Zeker in deze tijd waarin ik het soms niet meer zie zitten door alles wat er om ons heen gebeurt.
   Liefs aan iedereen

  • Dag renee,
   Ik begrijp de link naar sou berck niet. Zij is een vrouw die 100 jaar geleden in welstand is opgegroeid en daar gewoon mee verder is gaan leven.
   Ik ben een vrouw die in 1955 is geboren in het tegenovergestelde milieu. Bikkelhard liefdeloos en gebruikt.
   En wat ik gedaan heb is met oneindig veel geduld en doorzettingsvermogen de liefdevolle warme hartelijke kant bij mezelf ontdekken en vanuit daar uit leven. Een grotere ommezwaai weet ik niet.
   Soms kunnen mensen je inspireren en soms mag je het echt helemaal alleen doen.
   Wat zie je aan haar als inspiratiebron wat ik niet zie?

  • Ik heb ook al genoten, heerlijk. En mooi meegenomen, het geeft me meteen een beetje meer het gevoel dat ‘alleen maar een beetje vriendelijk zijn naar je omgeving’ misschien zo klein nog niet is 😉

 22. Alles wat je voor jezelf doet verdwijnt met jou in het graf na je overlijden.
  Alles wat je samen met elkaar doet zal ook na jouw dood voortleven voor anderen.

 23. O leuk! Hier reageer ik ook op! Mijn website is http://www.sanshine.nu
  En het is zo mooi om dat wat je diep raakt of pijn doet met andere ogen te gaan bekijken. Het voor je laten werken en de cadeaus en geschenken ervan gaan ontdekken.
  Veel kippenvelmomenten, inzichten en zakken in acceptatie en het leven door je heen laten stromen.

  • Beste Sanne,
   Wat een fijne, stijlvolle website heb je gemaakt! Dit soort websites zijn zo fijn om op te vertoeven en je te laten inspireren. Dankjewel voor het delen!
   Groetjes, Mireille

    • Beste Mirthe,

     Toevallig dat je hierover schrijft, want ik ben heel erg bezig met het proberen te ontdekken wat mijn missie nu is.
     Ik heb jaren met veel plezier in het onderwijs gewerkt.
     Tijdens een tussenjaar in Peru ontdekt hoe slecht het onderwijs daar was. Daarna tien jaar in Peru gewoond (man en kinderen gekregen) en daar samen met een Nederlandse collega een stichting (www.elmanguare.nl) opgezet. We hadden een tussenjaar voor kinderen die naar groep 3 moesten,maar nog geen enkele basis hadden, gaven trainingen over onderwijs aan docenten en ouders en verzorgden geboortepapieren voor mensen die dat niet hadden. Ik wist toen zo duidelijk wat ik wilde.
     Vijf jaar geleden teruggekeerd naar Nederland. Na een pittige landing hier, langzaamaan mijn plek weer gevonden. Werk nu in het onderwijs met jong volwassenen met afstand tot de arbeidsmarkt. Heel leuk. Maar voel ook heel sterk dat er meer in me zit. Voel ook dat het gaat komen en dat ik geduld moet hebben. Maar wil zo graag weten wat mij missie hier is en welke kant ik op moet gaan.
     Ik vind het zo fantastisch om al die mensen te zien die precies weten wat ze willen en er helemaal voor gaan. Wat een passie en gedrevenheid. Dat wil ik ook zo graag.
     Maar misschien moet ik gewoon Wat meer geduld hebben. 😉
     Groetjes Mariëlle

 24. Hoi lieve lezers!
  Allereerst Mireille,bedankt voor deze bewustwording-oproep! Enorm mooi en belangrijk!
  Ik zet mij in om bewustwording en het zelf-genezend vermogen van de mens aan te wakkeren en te stimuleren. Dit doe ik d.m.v. verschillende consulten, thuis workshops en het HSP-Traject. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in het Energetisch zuiveren van huizen en mens/dier. Hierbij verwijder ik alle ongewenste energieen die jouw bewustwording, heling en denken, voelen etc. in de weg staan. Wat ik toch echt heel mooi vind om te vermelden is dat een cliënte, mijn moeder en ikzelf ervaren hebben dat de MIR-Methode nog krachtiger werkt na de Ikhaya zuivering.
  Echt geweldig hoe het één het ander omhoog tilt!
  Neem gerust een kijkje op mijn website & voel je welkom om contact op te nemen wanneer je vragen hebt of nieuwsgierig bent: http://www.praktijkikhaya.nl

 25. Mijn erfenis is de naam navelstrengdilemma. Niet iedereen heeft een gemakkelijke verbinding met hun (voor)ouders. Dat te accepteren is een ontdekkingstocht. Hoe kun je dan wel verbinding voelen met jezelf en open blijven staan voor verbinding met anderen. Vooral met je eigen kinderen. Als ervaringsdeskundige help ik nu anderen bij dat proces.
  Bedankt voor de mogelijkheid om mijn erfenis hier te benoemen. Meer info: http://www.navelstrengdilemma.nl

  • Beste Astrid,
   Hee, dat ken ik nog niet, ‘navelstrengdilemma’. Ik ga me er eens in verdiepen. ‘Toevallig’ gaat het artikel van volgende week over acceptatie. Misschien dat dat jouw werk met anderen ook kan ondersteunen.
   Groetjes! Mireille

 26. Lieve Mireille,

  Wat een mooi, lief en uitnodigend aanbod.
  Helemaal nu ik net sinds een week het gevoel heb dat het tijd is om “Jezelf zijn in de klas” weer meer aandacht te geven en te verspreiden.
  En terwijl ik dit typ, merk ik hoe “dood’ eng ik het vind.
  Jezelf laten zien, ergens voor staan én gåån……tja.
  Maar niets is voor niets en daarom mail ik je toch. Mijn hart maakte een sprongetje toen ik je nieuwsbrief las, dus……dat zegt genoeg.

  Ik geloof er ook echt in “Jezelf zijn in de klas”
  Het is ontstaan nadat ik enkele maanden bij een regulier remedialteachingsbureau had gewerkt en daar na goed overleg stopte. Het klopte niet. Ik kon het niet, het werken vanuit ‘wetenschappelijk’ onderbouwde methodes en visie’s (niets mis mee, maar niet passend bij mij)

  Toen ik energie ging stromen hierop, “wat dan wel?” ontstond “Jezelf zijn in de klas”
  Het heeft allerlei aanpassingen en toevoegingen gekregen in de afgelopen jaren, ben er met iemand anders aan gaan werken, zij stopte en ik heb het laten rusten.
  Tot voor een week geleden dat gevoel kwam om het weer op te pakken. (Na deze meivakantie….)

  Het is een programma voor leerkrachten in het basis en voortgezet onderwijs en iedereen die met kinderen werkt.
  Waar het om gaat is dat de leerkracht én de leerlingen worden uitgenodigd zichzelf te durven laten zien. Zichzelf mogen zijn.
  Daarvoor is zelfinzicht van de leerkracht nodig en bereidheid naar zichzelf te durven kijken.
  Als een leerkracht zichzelf durft te laten zien, doen kinderen dit ook. “Kwetsbaar” opstellen, da’s juist heel sterk!
  In het programma van 5 bijeenkomsten en een reading wordt gebruik gemaakt van intuitieve en creatieve oefeningen.
  De leerkracht ervaart het eerst zelf, om het daarna door te geven aan de leerlingen.

  In de volgende link staat meer informatie (die ook na de vakantie nog eens bekeken zal worden. Niet op inhoud, maar misschien is het nodig het anders te omschrijven)
  http://www.angelienribberink.nl/Leerkrachten/

  Dank je wel voor dit aanbod, wat er ook uit voort komt.
  Het geeft mij het inzicht dat het echt tijd is te gaan doen en staan voor dat wat ik kom doen hier op aarde (en daar ben ik gelukkig al behoorlijk mee bezig)

  Alle liefs en tot ziens, ergens
  en heel veel licht en liefde voor die prachtige MIR-Methode én jou natuurlijk.

  Harte groet,
  Angelien Ribberink

  Angelien Ribberink-Groothuis

  coaching – kindercoaching
  tel. 06-27367744
  angelien@angelienribberink.nl
  http://www.angelienribberink.nl

  • Prachtig Angelien!!!
   Zo blij dat jij een andere kijk en energie neer durft te zetten in het basis onderwijs. Zo help je mee aan een gezonde en positieve basis voor kinderen (en hun leerkrachten). Teach the teacher, geweldig! Dank je wel voor je inspiratie.

   Hartegroet,
   Tessa

 27. Voor het eerst reageer ik op een verzoek van jou Mireille, ik ben niet zo´n schrijfster maar voor “mijn erfenis” ga ik overstag. Ik ben nog maar 56 en ga ook nog helemaal niet hemelen maar ben bewust met mijn erfenis begonnen toen mijn man in 2013 met kanker te maken kreeg en inmiddels is overleden.
  Het feit dat ik alleen zou overblijven met de zorg van ons pleegkind met autisme en verstandelijke beperking maakte een diep gewortelde wens in mij los (het doen van de MIR methode, zal zeker ook hebben bijgedragen!!)
  Ik woon in Z-Spanje op een prachtige plek in de Alpujarras (Granada/Andalucia)en zou deze plek graag willen delen met anderen en in dit geval met families met een kind met autisme en of verstandelijke beperking, b.v. voor een heerlijke familie vakantie met hulp voor het kind bij probleemmomenten!!! Er zijn verschillende mogelijkheden om hier voor korte of langere periode te vertoeven, daarover is meer te lezen op onze website ; http://www.proyectoesta.org
  Ik sta er gelukkig niet meer alleen voor want er zijn al vele mooie mensen op mijn pad gekomen en zondag 8 mei hebben we zowaar al de officiële opening, maar we zijn er nog lang niet, al mijn geld en de erfenis van mijn man gaan in het “non-profit” project en om het een stabiele basis te geven en een toekomst, bieden we vele activiteiten aan en kunnen we elke donatie héél goed gebruiken, tevens blijven we altijd op zoek naar enthousiaste en liefdevolle vrijwilligers.
  Deze erfenis voor mijn binkie en al die andere kanjers en hun families is voor mij een levens vullend programma geworden, waar ik nog wel even zoet mee zal zijn, het geeft absoluut veel zorgen en een hoop geregel en ik zou ook echt niemand aanraden om het zo groots te zoeken, maar dit is mijn missie, niet meer en niet minder en dat voelt helemaal OK!!
  veel liefs van Paulina

  • Wat een mooi initiatief Paulina. En er zijn al zoveel mensen betrokken, Spaanse en Nederlandse! Ik snap helemaal dat dit jouw missie is. Go for it!!

  • Hai Paulina! Wat leuk en bijzonder om via deze weg weer over jou en je missie te horen. Fijn te lezen dat het zo goed gaat. Liefdevolle knuffel Gaby (ook voor Mariana mocht je haar zien 😉

  • We zijn inmiddels jaren verder en “Proyecto ESTÁ is “Familia” ESTÁ geworden en de website is veranderd in: http://www.familiaesta.org. Door mijn ervaring als weduwe met een hulpbehoevend kind zou ik graag andere alleenstaande moeders met hun (zorg)kind(eren) willen uitnodigen voor een vakantie met ruimte om ervaringen te delen, om even op adem te komen en nieuwe energie op te doen. Natuurlijk zo gauw het weer veilig is om te reizen. We doen alles op donatiebasis. Heb je interesse neem dan vooral geheel vrijblijvend contact op met Paulina 0034 699040867

 28. Lieve Mireille, ik herken me in wat je schrijft. Ik werk al 34 jaar bij de KLM en vlieg de hele wereld over.
  Nu ben ik ziek thuis met een longontsteking en dat zet me aan het denken.
  Waar zijn mijn idealen voor een betere wereld , want die heb ik zeker!
  Tijdens mijn ziekbed zijn de Deva’s op mijn pad gekomen. Een mooi signaal waar ik mee verder wil. Samenwerken met deze ongeziene wereld voor een betere wereld . In combinatie met de massage en healing cursussen die ik in het verleden heb gevolgd. Ik hoop daarmee mijn steentje bij te dragen.
  Veel liefs Dorien en dank voor al je inspiratie Mireille.

 29. Dag lieve Mireille

  Ja, ik ben ook zo’n ‘wereldverbeteraar’ zoals jij dat noemt, haha! Ik noem mezelf gewoon gedreven en enthousiast en zie overal mogelijkheden om iets voor de wereld te betekenen. Dat geeft mij enorme vervulling, ik geniet daarvan en kan zo bovendien wat van mijn kwaliteiten uitleven!
  Dus altijd wel bezig met projecten, vaak die ik zelf initieer.

  Een van mijn lopend projecten is, om de Engelse vertaling van het autobiografische boek (roman) dat ik geschreven heb, “Kloppend Hart van Afrika”, terug in Zambia, Afrika te krijgen. Vanuit mijn zeer persoonlijke ervaringen in dit land van 1979-1982, beschrijf ik het dagelijkse leven van mijzelf en de lokale bevolking, met bijzonderheden als initiaties, bezweringen, rituelen en feesten.

  Het project om het boek in Zambia te laten drukken en verspreiden onder specifieke doelgroepen, met name jongeren die opgroeien in de steden, ontstond door de aanbeveling van de Ambassadrice van Zambia, die dit boek ‘hun culturele erfgoed benoemt, dat weer terug moet komen in het land van oorsprong. Door de sterke verwestersing in de grote steden ontstaat een verarming van de cultuur en daarmee het verlies van de ‘roots’ en culturele identiteit. Een verlies van eigenwaarde en moraliteit zijn vaak het gevolg.

  Van ‘Ontwikkelingssamenwerking’ in Lommel (Be.) heb ik een sponsoring van €1300,- toegezegd gekregen om het boek in Zambia te laten drukken en verspreiden onder geschikte doelgroepen, op voorwaarde dat ik een andere sponsor erbij vind voor minimaal hetzelfde bedrag.
  Ik heb nog tot eind juni de tijd om dat toegewezen bedrag geldig te laten zijn, dan is er een jaar verlopen. Ik heb al heel veel moeite en tijd geïnvesteerd om een 2e sponsor te vinden, zowel in Nederland (daar kom ik vandaan) als in Belgie (waar ik woon) maar helaas sluiten steeds meer kranen zich voor alles wat met ontwikkelingssamenwerking te maken heeft en ben ik een paar keer net te laat geweest met mijn aanvraag. 🙁

  Ik zou ontzettend blij zijn als ik alsnog een 2e sponsor zou kunnen vinden, of op een andere manier het geld bij elkaar kan krijgen. Dat kan overigens ook als een school of instelling bereid is in één keer zoveel boeken af te nemen dat uit die winst de €1300,- gehaald kunnen worden. Ik ben niet uit op winst voor mezelf met dit project, ik doe dit alles vanuit mijn hart en betrokkenheid bij Zambia en zijn bevolking. De Nederlands talige en Engels talige boeken zijn ondergebracht in een ‘Verening Zonder Winst’. De vertalingkosten heb ik voor mijn eigen rekening genomen.
  Meer info. vind je op mijn blog: http://KloppendHartvanafrika.blogspot.com.

  Misschien is er iemand die dit leest, die mij hier nog verder bij zou kunnen helpen……….?

  Hartelijke groet,
  Marianne.

 30. Goede avond

  Mijn missie: toneelstukken schrijven en regisseren over onderwerpen waar mensen van wakker liggen; over dementie in het stuk ‘Leven in 3 dagdelen’ of over pesten in ‘Niks aan de hand’ of over de hopeloze zoektocht van ouders naar hulp voor hun probleemkind in ‘Mijn kind en het kinderbedje’.
  Als de toeschouwers naar huis gaan en het toneelspel leeft nog een tijdje in hun hoofd, is mijn missie geslaagd!

  Rita

 31. Dag Mireille, ik heb ook alweer 2 jaar geleden of zo een workshop bij je gevolgd. Mooi jouw oproep! Ik ben me al van jongs af bewust dat ik hier ben om mijn diepe inzichten die ik meebracht naar de aarde en mijn gaven en talenten die ik me nog moest eigen maken, kom delen met anderen. De jarenlange innerlijke reizen die ik maakte hebben me diepe psychische en spirituele inzichten gegeven. Ik heb mijn baan bij de gemeente 3 jaar geleden opgezegd omdat ik niet meer wilde werken bij een organisatie die de menselijke waarden met voeten treedt. Ik startte mijn eigen praktijk / uitgeverij: http://www.de8edag.nl Ik heb inmiddels 2 Lichtbundeltjes uitgegeven: Evoke, ‘t licht ontsluierd ( ‘n oproep om (weer) aan liefde gehoor te geven!) en Coire, jij ten diepste mij ( over ‘t aangaan van relaties en het integreren van alle projecties, Blinde vlek en Schaduw om jezelf te helen. Het verfijnen van dat wat je buiten je zoekt in jezelf brengt je het Innerlijk Huwelijk. Het 3e Lichtbundeltje komt binnenkort uit: Dit gaat over de Kloktijd en de Kolktijd. Verder coach ik mensen met o.a. autisme,MS,kanker,en kinderen met huiswerk. Onderliggende belangrijkste voeding in het coachen is altijd Onvoorwaardelijke Liefde en aandacht. Mijn baan opzeggen op 57 jarige leeftijd was het beste dat ik voor mezelf doen kon. Ik heb nog veel concepten van boekjes die ik allemaal nog ga uitgeven…Ik roep hierbij iedereen op Zelfvertrouwen te hebben om neer te zetten waar je goed in bent…Volg het ritme en het Tij i.p.v. de Tijd en blijf zo dichtbij jezelf! Hartegroet, Ita uit Maastricht

   • Dankjewel Elly!

    Ik heb al van jongs af een missie, net zoals veel anderen met mij denk ik, om wat licht in de duisternis te brengen! Het leven is, als je het doorgrondt, heel anders dan de meesten denken. Waarnemen, bewustzijn en omarmen wat is maakt het drama van het leven tot een blijspel!

 32. HA Mireille,
  Tja wat doe ik met mijn kostbare tijd?
  als ik tijd over heb, naast mijn werk als wijkverpleegkundige , als moeder van 4 kinderen, als puppy- hoedster van een nest van 5 heerlijke Vizsla’s…?
  Dan zet ik mij in bij Gospelkoor Moaziek als mede organisator van een super concert, (as vrijdag 22-04 in de Reggehof in Goor)waarbij ik deze week een vijftig tal gesponsorde kaarten mag verdelen onder minder bedeelden, bij de voedselbank, aan tafel projecten, en Doors wide open, daklozen, allen zijn zeer enthousiast en zo voel ik dat mijn inzet zeer gewaardeerd wordt.
  Dan zet ik mij 1x per maand in voor activiteiten bij onze plaatselijke kinderboerderij zodat kinderen van minderbedeelden een fijne zondagmiddag hebben met extra aandacht.
  Help ik mensen met gezondheids en of gewichts problemen een gezonde levensstijl aan te leren.
  Dan help ik mijn zoon met zijn strijk en beddengoed zodat hij naast zijn 60 urige werkweek altijd representatief kan zijn en fris kan slapen.

  Allemaal geen hoogdravende en wereld verbeterende zaken!
  Ik merk dat dit niet echt een nalatenschap beschrijving is geworden..en dat ik nu werkelijk ga nadenken wat ik eigenlijk achter ga laten hier……als ik er opeens niet meer zal zijn…..

  Liefs Elizabeth

  • Beste Elizabeth,
   Nou… ik denk dat je wel degelijk heel veel na laat met alles wat je doet. Je hebt je gouden hart al op zoveel mensen overgedragen. Je draagt je steentje beslist bij. Wat zullen veel mensen een fijne dag hebben in Goor wanneer ze naar je koor komen luisteren! Mensen opbeuren, verwelkomen, samen laten genieten, prachtige zaken die we allemaal hard nodig hebben.
   Dus dankjewel daarvoor!
   Groetjes, Mireille

  • Hoi Elizabeth, neem me niet kwalijk dat ik even op jouw bericht wil reageren. Wat jij beschrijft zijn volgens mij wel degelijk wereld verbeterende zaken. Ik word in ieder geval helemaal warm van binnen als ik het lees. Je lijkt me een voorbeeld voor velen. Ik hoop dat je het zelf ook zo kan zien en dat je vrede hebt met wat je doet. Wauw. Groetjes Jolanda

 33. Hallo Mireille,

  Je vroeg om mooie projecten.
  Ik heb er één voor je.
  Met mijn bedrijf Visje in het Water verzorg ik ouder/kindspeelgroepen.
  Dit zijn plekken waar de allerjongsten (4 tot 30 maanden) met hun ouder(s) heen komen.
  Ouders observeren het spel van hun kind, en allen krijgen de ruimte om zichzelf te zijn.
  Met alle mooie momenten, hun hoop en wanhoop, verdriet, vermoeidheid enz.

  Ik werk vanuit o.a. de visie van Emmi Pikler, die na de 2e wereldoorlog een weeshuis overnam in Boedapest.
  Zij gaf de wezen alle liefde die ze nodig hadden om goed gehecht te raken en een liefdevolle band met hun verzorgers te ontwikkelen.
  Haar motto: “Wereldvrede begint op de commode”.

  Wil je graag meer weten?
  http://www.visjeinhetwater.nl of http://www.pikler.nl of http://www.pikler.hu

  Met vriendelijke groet,

  Karin Polak

  Visje in het Water

 34. Dank je wel Mireille voor deze wake-up call! Ik voelde ‘de verandering’ eerlijk gezegd al een tijdje aankloppen maar er naar luisteren is best lastig. Want daar komen de vragen: bijvoorbeeld: wat wil ik dan gaan doen? (6.000 ideeën) Wat wil ik echt? Ga ik andere mensen helpen of heb ik eerst zelf nog hulp nodig? En hoe dan? En wanneer? etc. gek word ik er van…Maar ik merk ook de andere kant: te lang hetzelfde werk doen dat me verveelt, dan vind ik mezelf weer zo ondankbaar..Ben ik de enige die gek word van zichzelf?
  Warme groet, Renee

  • Beste Renee,
   Ha ha, nee hoor, dat zullen veel mensen herkennen, ik sowieso ook! Mijn enige manier is om te verstillen en mezelf voortdurend de vraag blijven stellen: ‘Wat wil ik zelf?’ Er zijn zoveel mogelijkheden, maar waar word je nou ECHT blij van!? En als je eenmaal een keuze hebt gemaakt, dan daar ook je stappen in zetten.
   Het gaat je lukken, want het ‘broedt’ al flink in je, zo te lezen! Veel plezier alvast!
   Groetjes, Mireille

  • Hoi Renee, heel herkenbaar. Ik heb net als jij veel mooie ideeen waar ik heel blij van wordt. De praktische stappen om het in de wereld te gaan zetten leveren steeds veel spanning op…zodat ik het weer loslaat. Of een plan is in mn hoofd al zo ‘gevormt’ dat ik het niet meer echt kan voelen…waardoor de noodzaak en drive okk weg zijn. Ik heb al best veel innerlijk werk gedaan om te onderzoeken wat er gebeurt… ik zie en snap het… en weet nog niet hoe deze hobbel te nemen. Dank je voor het delen, fijn de herkenning. Gaby

  • Beste Peter,
   Wat fijn om te weten, dankjewel! Dat veel mensen jullie maar mogen vinden!
   Veel succes!
   Groetjes, Mireille

 35. Ik ben zo blij dat ik jouw leren kennen heb via i’net dankzij mijn schoonzus, zij heeft me gedragen een tijdje zodat ik op krachten ben gekomen, ze is er nog steeds voor me ook al zie ik ze niet vaak! Als ik aan haar denk, denk ik ook onrechtstreeks aan je, en aan de oefeningen die online staan, waar ik al gretig gebruik van gemaakt heb. Zo ben ik zelf tot de conclusie gekomen tijdens mijn burn-out, om mindfullnesscoach te studeren, en ik wil in de toekomst hiermee iets doen, mijn erfenis doorgeven aan anderen wat ik geleerd heb. Het dansje met mijn Amélie heb ik al zo dikwijls gedaan, en zij kijkt uit naar de momenten waarop we het samen doen, ik heb er zelf ook zo veel aan om me uiteindelijk los te koppelen van mijn ouders, voornamelijk mijn pa, ik heb zelfs de beslissing genomen dit op een andere manier te kunnen bekijken. Het raakt me wel nog, maar op een andere manier, meer een manier van losloten kan ik nu wel. Ik denk dat dit allen het begin is van een nieuwe toekomst waarin ik iets wil betekenen, ik ben een HSP’er, en ik heb altijd een onrust gevoeld, nu ik al deze dingen mijn pad gekruist zijn, weet en besef ik dat ik een ander pad kan inslaan, met heel veel mooie dingen. Een gave waar ik van moet leren genieten, samen met mijn man en kinderen, en ook mijn schoonzus… en tal van anderen.

 36. Ik verdoe vaak mijn tijd aan spelletjes op de computer. Het is even een ontsnapping aan de realiteit. Soms is de realiteit wel eens te hard en te moeilijk. Vandaag zij iemand tegen mij je bent het niet waard om te leven. Ik heb drie kwartier met mijn lippen stijf op elkaar geklemd om zo min mogelijk geluid te maken lopen jammeren. Als ik het zou uitschreeuwen van verdriet, raakt de persoon tegenover mij verschrikkelijk gestresst, en ik kan mij niet permitteren om dat te laten gebeuren. Het zou helaas zo maar zijn dood kunnen betekenen. Dus schreeuw ik maar van binnen van ellende. Toen ik klein was zei mijn moeder al vaak; “Jij had nooit op de wereld mogen komen”. Vandaag dus weer. Ik weet het niet meer, maar als fulltime mantelzorger kun je er niet aan ontsnappen of weglopen. Dat zou zijn dood betekenen, en hij snapt door de beroertes niet meer wat hij aanricht. Misschien is mijn missie dat gewoon leren verdragen. Ik blijf maar gewoon mijn best doen. Het is fijn om het even van mij af te schrijven.

  • Beste Lidwina,
   Wat heb je een kruis te dragen. Ik hoop dat het je lukt om af en toe bij anderen te zijn en erover te kunnen praten. Dankjewel dat je het met ons deelde. Ik hoop dat er af en toe momenten voor je zijn dat je wel even kunt schreeuwen, buiten of in een auto. Het echt even loslaten, eruit gooien. Blij voor je dat je dan je rust even zoekt in computerspelletjes. Heel begrijpelijk. Heel veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 37. Hallo Mireille Het is alweer ruim twee jaar geleden dat ik bij je was voor een consult, en je had me als opdracht gegeven dat ik in het centrum waar jij toen een ruimte had, zou vragen of ik een expositie kon houden. Daar is het nooit van gekomen, maar ik zit gelukkig niets stil. Als docent helend tekenen stimuleer ik mijn cursisten via cursussen of workshops, op een speelse manier creatief bezig te zijn. En zonder oordeel naar alles te kijken wat we scheppen om zo weer dichter bij ons zelf te komen. Inmiddels heb ik een boekje met mandala tekeningen en zelfgeschreven gedichten uitgebracht. Wat ben ik toch dankbaar voor mijn uit de hand gelopen hobby!!! Mijn website http://www.helendtekenen.info

 38. O ja nog vergeten te vermelden: Luisterkindwerker weegt niet op tegen geld. De dankbaarheid die je terug van mensen is vele malen meer waard. Op http://www.hetspinnenweb.nl kun je behalve over Luisterkind ook terecht voor leesproblemen en/of dyslexie.

 39. Hallo Mirelle,
  Ik ben luisterkindwerker en ik luister naar de boodschappen die alle kinderen van 0 tot 100 te vertellen hebben. Hele mooie verhalen komen hier uit voort. Ik maak contact via een foto en de vraag wie op dat moment speelt neem ik mee. Ik stel mijn hart open en de verbinding ontstaan. Een contact op zielsniveau. De opleiding die ik heb gevolgd komt van Diana van Beaumont.

 40. Dag Mireille,

  Graag maak ik van het aanbod gebruik om de missie van mij en mijn team onder de aandacht te brengen. Dank je wel voor deze kans.

  Onze missie is dat elke vrouw gelukkig is met zichzelf. Hiervoor zetten we ons gratis online magazine in: LIEFKE magazine. Met ons magazine willen we vrouwen inspireren en motiveren om te leven vanuit je hart.
  Daarbij willen we met ons magazine een vrouwvriendelijke beweging op gang brengen. Om zo een ander beeld en geluid in de huidige media te laten zien.

  Dit alles is voortgekomen uit het feit dat ik jaren in schaamte heb geleefd voor mijn uiterlijk. Mijn huid is beschadigd door de darmziekte Coeliakie en eczeem, een paar jaar geleden lag ik 24 uur per dag in bed. Naarmate ik gezonder werd, werd ik niet gelukkiger. Ik kwam erachter dat dit kwam omdat ik niet gelukkig met mezelf was. Twee jaar geleden heb ik geleerd van mezelf te houden. Mijn leven is hierdoor drastisch veranderd. En vanaf het moment dat ik besloot van mezelf te houden, besloot ik ook dit te delen in de hoop ontelbaar vrouwen te mogen inspireren en helpen. Nog steeds vind ik het regelmatig moeilijk hoe mijn huid veranderd is en elke dag mag ik weer kiezen om van mezelf te houden.

  Via deze link kun je de 1e editie lezen: http://magazine.liefkemagazine.nl/kiezen-y/

  Via deze link kun je je gratis abonneren: http://www.liefkemagazine.nl/users/join
  Via Facebook bouwen we een community op en deel ik mijn notities (beter bekend als blogs): https://www.facebook.com/liefkemagazine/

  Dank je wel voor het lezen. Mocht je meer willen weten, dan vertel ik het je graag.

  Hele mooie dag vandaag.

  Lieve groet,
  Yfke

 41. Hoi Mireille,

  Sinds een klein jaar ben ik gestart met mijn ontwerpstudio studio Milu. Vanuit studio Milu ontwerp en maak ik bijzondere, duurzame producten voor geboorte, geluk, troost en herinnering. Eén van de producten die ik maak is de Loving Doll/ Loving Pillow een custom made troost/herinneringsknuffel en – kussen van 100% biologische katoen die kinderen troost en veiligheid biedt in situaties waarin verlies en missen van een dierbaar persoon een grote rol speelt. Bijvoorbeeld bij het wegvallen van één van de ouders of andere dierbare personen in het leven van een kind, maar ook bij een (langdurige) ziekenhuisopname, een echtscheiding of bijvoorbeeld emigratie naar het buitenland.

  Aanleiding voor het maken van de Loving Doll is het overlijden geweest van een lieve vriendin, ze had borstkanker en moest haar dochtertje van 5 achter laten. Door dit verlies ben ik me gaan verdiepen in het aanbod van rouwverwerking voor kinderen. Wat me opviel was dat er vooral actieve vormen van rouwverwerking worden aangeboden zoals schilderen, spelletjes etc. Er bleek weinig tot niets op de markt te zijn voor juist die stille, moeilijke momenten als een kind gaat slapen of zich verdrietig voelt, terwijl juist dan het verdriet en missen vaak het grootst is.
  Vanuit dit gegeven heb ik de Loving Doll ontworpen. Een herinneringsknuffel, voor de stille momenten die je helpt om fijne, warme herinneringen aan dierbare mensen in je leven dichtbij je te houden.

  Er wordt heel erg goed op de Loving Doll/ Pillow gereageerd, en ik krijg zulke mooie reacties terug van ouders die ervaren dat de Loving Doll/ Pillow hun kind echt helpt op momenten dat ze het moeilijk hebben. Zoals van de moeder van Toby, Toby zijn vader is vorig jaar bij een motorongeluk om het leven gekomen, en hij mist zijn vader verschrikkelijk. Hij heeft veel nachtmerries en slaapt erg slecht. Zijn moeder mailde mij dat na ontvangst van de Loving Doll, dat Toby de knuffel niet meer heeft losgelaten. ‘Het is zo bijzonder om te zien wat de knuffel voor hem doet, en hij slaapt weer rustig zo met zijn vader heel dichtbij!’

  Voor meer info zie http://www.studiomilu.nl

  Mireille, dankjewel ook voor jouw inspirerende en enthousiaste artikelen over MIR Methode! Lieve groet, Marieke

  • Beste Marieke,
   Dat is best heftig en ontroerend wat je maakt. Ik ben blij dat je het hier genoemd hebt en dat anderen er ook kennis van kunnen nemen. Dankjewel voor je mooie idee en uitvoering! Dat het wijdverspreid mag worden!
   Groetjes, Mireille

  • Beste Gerda,
   Dankjewel voor je lieve woorden! Met dank voor de heerlijke sperziebonen die ik ooit van u kreeg uit de moestuin van uw man! Ik zal het nooit vergeten.
   Dat het jullie beiden goed mag gaan!
   Groetjes, Mireille

 42. Hallo allemaal,
  Mijn missie is: helpen het bewustzijn op de wereld te verhogen. Want bewust zijn is belangrijk om te zien wat echt is en wat niet, wat van ons zelf is en wat wij aan programmering meedragen, wat wij nu echt willen en wat niet. Door bewust te zijn kunnen we beter keuzes maken, leven vanuit het hart en zorgen voor een mooiere wereld voor ons zelf en voor anderen.
  Daarom heb ik (pas geleden, dus nog in ontwikkeling!)een website gecreëerd: http://www.bewustzijn-inspiratie-kracht.nl Door middel van mijn blog wil ik laten zien wat ik zelf zoal tegenkom op mijn eigen zoektocht en wat hielp/helpt om mijn eigen bewustzijn te verhogen, in de hoop anderen te inspireren en ook de kracht van anderen (weer) naar boven te krijgen. Ik heb ook de opleiding tot Luisterkindwerker (niet te verwarren met Fluisterkind) gevolgd en afgerond, zodat ik volwassenen en kinderen kan helpen inzicht te krijgen in zichzelf en/of hun problemen en te helpen deze op te lossen. Dit staat ook op mijn website.
  Verder borrelt er nog van alles over beter onderwijs, betere behandeling van gevangenen, misschien ooit eens een boek schrijven/tekenen, een spiritueel centrum en wie weet wat nog meer!

 43. Lieve Mireille, Ik voel dat ik er klaar voor ben om mijn levenservaringen te delen met anderen en om steun te vragen aan mensen. De schaamte voorbij en naar buiten komen met mijn verhaal en daardoor andere te inspireren en te motiveren. Ik ga met hulp Stichting Angelwings groot maken. Eerst mezelf steunen en dan ga ik ervoor. Het is super spannend of het gaat lukken en wat er ook uitkomt, ik ga het wel doen! Warme groeten Annelies

  • Beste Annelies,
   Je weet dat ik achter je sta, dus ga ervoor! Super dat je hier Angelwings ook weer noemt! Ik verheug me nu al op alle vrouwen die je ermee gaat helpen. Go go go!
   Groetjes, Mireille

 44. Ha Mireille, heeft iemand het Odensehuis al genoemd? Er zijn nu meerdere vestigingen van en het is een dagopvang voor mensen met alzheimer in een nog niet al te ver gevorderd stadium. Er zijn maar drie betaalde krachten en verder draait het huis op vrijwilligers, waarvan ik er een ben. Bijzonder is dat de participanten, zoals de bezoekers worden genoemd, serieus worden genomen, niet worden betutteld. We hebben een koor, er zijn vaste gespreksgroepen, waarvan een met de mooie naam ‘De Gedachtenkamer’, er wordt geknutseld en gekookt. Kortom: een geweldige plek om te zijn. Als je ‘Odensehuis’ googelt vind je het wel!

 45. Inspirerende Mireille

  ik ben mede dankzij de MIR-methode uit de “geentijd”-beleving gestapt en neem nu volop de tijd om op mijn eigen ritme mijn ding te doen: anderen inspireren om hun eigen ritme opnieuw te vinden en te leven…

  Carolien

 46. Ik draag bij aan een betere gezondheid, aan te pakken en te richten op preventie.Ik werk al jaren in de gezondheidszorg en heb zelf veel doorgemaakt,waardoor ik mensen heel goed kan mobilisren.Door mijn spreekuren te richten op lifestyle,verbinding te zoeken en daardoor zorg op maat te geven,zet dit mensen aan tot verandering.En….wie veranderd heeft toekomst.
  Hierdoor hoop ik ziekte zoals diabetes en hart en vaatziekten terug te dringen.Variatie in voeding,belang van beweging en inzicht in je zelf zijn mijn pijlers. In de toekomst wil ik me meer gaan richten op de jongere generatie !!Zie hier veel potentie

  • Hallo Ingrid, jouw aanpak spreekt mij erg aan.Ik ben benieuwd wat voor praktijk/spreekuur jij hebt. Ik ben huidtherapeute en wijs mensen al jaren op het belang van een goede lifestyle. Met relatief kleine veranderingen en door echt aandacht aan jezelf te besteden, kun je al grote verbeteringen van body en mind realiseren. Ik zou het fijn vinden om eens met jou in gesprek te gaan. Eens kijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen.Ik hoor je graag, warme groet Kitty 06-48174542

 47. voor een ieder?

  misschien is er wat meer tijd nodig om aan jezelf te denken?
  dat wil zeggen: wat doe ik voor de ander, wat zal ik moeten loslaten en wat doe ik voor mijzelf….?

  • Beste Geerdine,
   Dat is waar het altijd mee begint: eerst aan jezelf denken. Eerst jezelf gezond krijgen en je eigen energie terug krijgen. Pas dan kun je kijken wat je voor een ander kunt doen. Helemaal met je eens!
   Groetjes, Mireille

 48. Wauw, Corona en Diana, ik word er stil van. Het maakt dat ik nog meer ga geloven dat ik in mijn kracht mag staan. Door het doen van o.a. de MIR Methode hoop ik daarin meer te gaan staan en uit te dragen wat ik de wereld wil geven en waar ik blij van word.
  Ik zit al lang in een relatie waar ik niet mijn draai in kan vinden. Toch ga ik door omdat ik steeds denk dat ik nog iets te doen heb of nog iets te leren. Omdat wij samen 3 kinderen hebben, maakt dat het nog complexer voor mij. Ik wil het steeds maar allemaal goed doen en verlies mijzelf daarbij uit het oog. Ik ontdek dat ik in een soort herhaling zit waar ik als kind ook in zat. Toen overkwam het mij, nu kan ik een keuze maken. Ik vind het een moeilijke, temeer omdat ik worstel met het idee dat mijn partner en ik elkaar nooit helemaal snappen, lijkt wel. Als wij uit elkaar zouden gaan, is dat niet over of klaar. Er zijn drie kinderen waardoor je met elkaar een verbinding hebt die niet los komt. Misschien is zo’n verbinding wel voldoende voor ons. Kunnen we ieder onze eigen weg gaan en hebben we toch een draadje dat ons bindt. Zo ben ik aan het ontdekken wat voor mij de juiste richting is. En ik zal het van te voren niet weten, het is de kunst en dat komt vanuit moed om erin te springen en te laten gebeuren, omdat ik erop kan vertrouwen dat er gebeurt wat goed voor mij is.
  Ik voel me gesteund door mensen als jullie. Mensen die met aandacht en liefde voor zichzelf en de wereld leven willen en er uithalen wat er is.
  Mireille, dank je voor dit fijne onderwerp, het komt altijd op het juiste moment. Dat heb ik zo vaak met wat er voorbij komt, heel tof vind ik dat.
  Met zonnige groet, Beatrijs.

 49. Het leven en de tijd hebben mij laten groeien. Ik ben gaan schilderen en geef mensen mijn aandacht en tijd in verzorg de schoonheid van mijn klanten in mijn schoonheidssalon. Ben moeder, grootmoeder, etc. Ik heb een vol mensenleven.

 50. Goedemorgen Mireille, Graag wil ik vertellen wat wij doen. Wij hebben sinds 1,5 jaar contact met 2 jonge vluchtelingen. Nu is dit uitgebreid naar 21. Wat doen wij zoal? Kennis laten maken d.m.v. Power point met Nederlandse normen en waarden, bellen naar instanties, stage plekken zoeken of wat het allerbelangrijkste is, hen gewoon zien. De jonge mensen zijn in de leeftijd van 18-30 jaar. Dit is voor ons, waar ons hart van sneller en blijer gaat kloppen.

  • Beste Erna,
   Hebben jullie een website? Hebben jullie steun nodig? Zijn er mensen die jullie initiatief zouden kunnen nadoen? Prachtig en intensief werk, lijkt me!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 51. Dank voor je vraag. Mireille. Ik help mensen die worstelen met een ingrijpend verlies in hun leven, door dood, scheiding, ontslag, ziekte… en ik schrijf daar boeken over. Mijn laatste boek “Mindful omgaan met Verlies” blijkt voor veel mensen inspirerend te zijn. Ik ben er heel dankbaar voor dat ik de kans krijg dit te doen.
  Dit werk komt in essentie voort uit het vroege verlies van mijn moeder, toen ik 12 was.

  • Beste Mieke,
   Ja, ik vind het altijd heel waardevol om boeken te lezen van mensen die iets zelf hebben doorgemaakt. Dat geeft vaak zoveel herkenning en troost. Dankjewel voor het delen! En voor het schrijven!!
   Groetjes, Mireille

  • Hallo Mieke,

   Wat ‘toevallig’ dat ik jou hier tegenkom. Ik heb jaren geleden eens een workshop bij je gevolgd over verlaat verdriet. Dank je wel daarvoor. Ik heb er steun aan gehad om anderen te ontmoeten en een stukje verder te komen met mijn eigen verdriet over het vroege overlijden van mijn vader. Ook aan je boek heb ik veel gehad. Dank je wel voor het mooie en belangrijke werk dat je doet. Ik werk zelf inmiddels met kinderen en jongeren en hn ouders die het moeilijk hebben in hun leven. Hoe mooi is het dat liefdevol werk zich zo mag verspreiden. Ik wordt hier heel blij van! Groetjes Mandy

  • Beste Mieke,
   Dank je voor de titel van dit boek. Als geestelijk begeleider doe ik stervens- en rouwbegeleiding en daarbij kan dit boek heel waardevol zijn.
   Bovendien organiseer ik een mindfulnessreis naar Kenia. Vooral in een andere cultuur waar je buiten je vertrouwde omgeving bent, is mindfulness op reis gaan een innerlijke en uiterlijke reis. Ook voor de mensen in Kenia levert dit werk op. Een win-win situatie.
   http://www.thuisinkenia.nl
   Lieve groet, Nell

 52. Ik geef schilderles, en andere creabezigheden, aan mensen met een beperking,zowel lichamelijk, als verstandelijk,op de een of andere manier inspireren ze me, heb een dame met 1 hand, een dame met evenwichtsproblemen door coma wezen, en 2 met een verstandelijke beperking,en het grappige daarvan is dat die ene mij ook weer helpt met strijken thuis, omdat ik dat zelf niet kan vanwege mijn reuma.
  Het is heel dankbaar werk, en ik krijg er veel liefde voor terug.

  Groetjes Vabrum

  • Hai Angelien,
   Zo fijn te lezen hoe fijn je bezig bent en er voor anderen bent! Ik heb een paar keer mee gedaan aan een schilderworkshop samen met verstandelijk beperkte mensen. Ik heb het ervaren alsof ze mij een spiegel voor hielden. Was een intense en leerzame ervaring!
   Veel geluk met alles!
   Groetjes, Mireille

 53. Lieve Mireille,

  Ik ben aan het schrijven aan mijn ‘erfenis’, een boek over wat het leven me de voorbije 50 jaar geleerd heeft: ‘Vreugde van vrouw-zijn. Voor vrouwen die méér willen.’ Op de eerste plaats geschreven voor mijn mama die nooit haar dromen heeft gevolgd en onze dochter die al van toen ze een klein meisje was haar hart en haar dromen volgt en ik daartussen, vele jaren die dromen niet durven volgen en nu langzaam maar zeker mijn weg aan het plaveien om mijn dromen, mijn missie welteverstaan helemaal te leven! Heel spannend nu! Maar ik ben zeker dat ik vrouwen vanuit mijn diep doorleefde ervaringen op zoveel vlakken heel wat kan mee geven! Ik hou je op de hoogte!Hartegroet, An Denys

  Hartegroet, An Denys

  • Beste An,
   Ja, houd me op de hoogte! Ik denk dat er zeker vrouwen zijn die je hiermee kunt inspireren! GA zo door, prachtig dat je de moeite wilt nemen om het op te schrijven!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 54. Lieve Mireille,

  Wat een ‘toevallig’ onderwerp 🙂
  Ik ben in 2013 met de MIR methode begonnen en heb ook een trainingsdag voor coaches en begeleiders bij je gevolgd. Deze dag was een hele mooie ervaring!
  Al heel snel kwam ik erachter wat mijn missie is, maar ik geloofde het steeds niet.
  Nu ben ik er eindelijk mee gestart(vorige week heb ik nog in een reactie gezet dat ik een bedrijf zocht om te werken, echter na dat bericht ging dit ineens zo snel, dus dat is helemaal van de baan:)).
  Ik wil de wereld laten zien wat er gebeurt als je niet meer uit angst keuzes maakt, maar uit liefde. Hiervoor ga ik starten met 20 personen voor 8 maanden lang intensief volgen, begeleiden en coachen. We gaan langzaam aan alle beslissingen die ze door de dag heen nemen onder de loep nemen om te zien of de beslissing op angst is gebaseerd of op liefde. Dit gaat van kleine dagelijkse beslissingen(bv hoe reageer ik op iemand) tot grote(bv werk, relatie). Het zal voor vele moeilijk en confronterend worden, vaak voelt men niet eens meer het verschil tussen liefde en angst en weet men niet eens dat ze een keuze hebben. Door de maanden heen gaan we kijken hoe hun leven veranderd, veranderd de gezondheid, ervaren ze meer vrede, meer rust, meer overvloed, hoe veranderd de omgeving etc..
  We kunnen met z’n allen de wereld veranderen, ook al lijkt het klein wat 1 persoon doet, maar zal zich als een mooie ‘olievlek’ over de hele wereld uitspreiden.
  De eerste personen hebben zich al aangemeld en ik kan niet wachten ermee te starten. En ik heb er al helemaal zin in om de uitkomsten met de wereld te delen!
  Natuurlijk ga ik starten met de MIR methode uit te leggen en iedereen vragen zich aan te melden voor de begeleidingsmails. ( Op mijn to do lijstje staat nog om jou toestemming te vragen om dit ook te gebruiken in een eventueel boek wat ik wil schrijven om alle ervaringen te delen en mensen te helpen om dit zelf ook te gaan doen).
  Ik ben nu druk bezig om een crowdfunding project op te zetten, echter is dit onbekend terrein voor mij, dus als iemand nog tips heeft, alles is welkom!
  Mireille, dank je wel voor de MIR methode, want dit is een eerste aanzet geweest tot waar ik nu ben!
  Liefs , Ilse

  ps , als iemand zich wil aanmelden om mee te doen dan kan dat. Graag in omgeving Alkmaar, omdat we elkaar minstens 1x in de week gaan zien.

  • Beste Ilse,
   Waar kunnen mensen uit omgeving Alkmaar zich bij jou aanmelden? En voor crowdfunding zijn er een aantal hele fijne platforms, zoals bijvoorbeeld World of Crowdfunding, Oneplanetcrowd of Indiegogo. Belangrijk is wel dat je alle spelregels doorleest, omdat je soms geen geld krijgt als je het streefbedrag niet hebt gehaald. Ik denk dat het fijn is voor je om hulp hierbij te hebben, omdat hier samen aan werken vaak net wat makkelijker is. Waar wil je het voor opzetten? Dan zijn er vast mensen die mee willen helpen.
   En ja, je mag de MIR-Methode in je boek opnemen. Mag altijd. Fijn als ik vooraf even mee kan kijken hoe je het verwoord hebt.
   Veel geluk met al je initiatieven!
   Groetjes, Mireille

   • Dank je wel voor je bericht en toestemming. Tegen de tijd dat ik zover ben zal ik natuurlijk alles eerst naar je doorsturen voordat ik het verspreidt.
    Het crowdfunding is om mijn onderzoek te kunnen bekostigen, gedeeltelijk mijn eigen uren, lokatiehuur voor bijeenkomsten, inzetten van derde partijen etc.
    Voor aanmelden of meer informatie ben ik bereikbaar op 06-29276185 of via ilse.uljee@live.nl.

  • Beste Ilse ik woon zelf vlak bij Alkmaar.heel boeiend wat je gaat doen!! Heb je een telefoonr, website of mail adres ? Ik zou het leuk vinden om contact met je op te nemen
   Groet mariska / mcnuyens@hetnet.nl

 55. Hallo Mireille,
  ik heb 9 jaar geleden een dierenbeschermingsorganisatie opgezet, die ondertussen erg groot geworden is. Daar heb ik tot nu toe mijn meeste energie en tijd ingestopt. Het fijne is, dat er niet alleen dieren maar ook veel mensen mee geholpen zijn. De mensen, meestal vrouwen, in Spanje hebben een organisatie waar ze steun van krijgen en de mensen hier en ook gedeeltelijk in het buitenland kunnen een huisdier krijgen als ze daarvoor geschikt zijn, zonder dat ze naar een fokker moeten. Dat helpt het dier om een thuis te vinden en geeft de mens een goed gevoel omdat hij/zij een dier gered heeft. Veel hondenopvangcentra van de overheid hier (ik woon in Duitsland) stellen onrealistische eisen aan adoptie omdat ze per kop worden betaald. Als het asiel dus leeg wordt krijgen ze minder Geld. Daardoor zijn de dieren niet geholpen en de potentiele adoptieouders ook niet.
  Er verändert veel in de wereld en ik ben er ook van overtuigd dat we in een grote omwenteling ten goede zitten en deze zelf zijn!
  Lieve groeten aan alle mensen die hieraan mee willen werken!

  • Beste Marlene,
   Dankjewel voor alles wat je voor de dieren doet en hoe fantastisch dat je die dierenbeschermingsorganisatie hebt opgezet! Hebben jullie een website waar we kunnen kijken?
   Groetjes, Mireille

  • Hallo Marlene, heel veel succes met de dierenopvang. Mijn man en ik dragen dat een warm hart toe. Onze schotse collie Byron kwam ook uit een asiel in Spanje. Wij werken met natuurlijke producten ter bevordering van de conditie van dieren. Daar was Byron ook bij gebaat.Misschien kunnen wij iets voor elkaar betekenen. Ik hoor je graag.Groeten Kitty

   • Hallo Kitty!

    Wat fijn dat je ook zo\’n grote steen bijdraagt! Ik ben zelf homeopaat dus daarbij heb ik, door de jarenlange ervaring, niet meer zoveel hulp nodig. Maar we hebben wel altijd een tekort aan spullen zoals hom. middelen, vitaminepastas, coll. zilver, enz. Dus als je daarvan ooit een overschot hebt…

    Dank je wel en veel succes verder!

 56. Hoi Mireille,
  Het is mijn grote wens en passie om een veilige haven te bieden aan vrouwen* die gemanipuleerd, geïntimideerd, uitgebuit, seksueel misbruikt en/of lichamelijk en geestelijk mishandeld worden/geweest zijn.
  Ik heb een mooie methode mogen ontwikkelen om deze vrouwen in korte tijd hun innerlijke kracht en innerlijk licht te laten hervinden.
  Ik wens dat alle misbruik van vrouwen zo snel mogelijk stopt.
  De plannen, passie, kracht en gave zijn er, ik vertrouw nu op het universum voor de realisatie. M.a.w. ik heb geen ondernemerskwaliteiten en geld om het te realiseren. Ik heb het los gelaten en wacht tot het moment daar is 🙂
  (*ik besef dat ook mannen zich in een soortgelijke situatie kunnen bevinden)
  Lieve groet, Jolanda

  • Beste Jolanda,
   Is er een manier waarop anderen contact met je op kunnen nemen om met je mee te denken? Een website? Emailadres? In welke omgeving wil je het opzetten? Hoe heet je methode?
   Veel geluk en dankjewel dat je je zo wilt inzetten voor misbruikte vrouwen!
   Groetjes, Mireille

   • Dankjewel voor je reactie Mireille.
    Ik heb een praktijk in Zeeland. Maar mijn droom is iets groters. Een echte plek om naar toe te gaan en een tijdje te blijven eventueel. De methode die ik heb ontwikkeld is gebaseerd op de sessies die ik geef; Sjamanisme, Reconnective Healing, de Reconnection, massage en een 2-daagse training. Mijn websites zijn; http://www.de-eigenwijze.nl en http://www.hetreisbureau.today Het liefst wil ik het aan de kust opzetten; de zee helpt ons zuiveren! Lieve groet, Jolanda

    • Beste Jolanda,
     Ik denk dat jouw idee fantastisch goed is en ik hoop van harte dat je het vorm wilt geven. Er zijn ook beslist mensen in Zeeland die jou erbij willen helpen. Ga erover praten, rondbazuinen en kijk wie er mee wil doen.
     Veel opbouwplezier gewenst!
     Groetjes, Mireille

 57. Ik schrijf kinderboeken. Mijn laatste boek heet: ‘Kabeljauw en het Nut van de Wereld.‘ Het is een filosofisch sprookje. Het gaat over een jongetje dat Kabeljauw heet. Op een dag trekt hij de wijde wereld in, samen met zijn vriendinnetje Kristal. Door middel van allerlei komische situaties komt hij erachter dat het Nut in jezelf zit! Dit boek is echt een ademtocht; ik móest het schrijven. Ik hoop hier kinderen en volwassenen te kunnen laten nadenken over wat je nu zélf nuttig vindt.

  • Dag Mireille,

   Sinds kort bestudeer ik “Een Cursus In Wonderen” – deze wijze lessen kan ik niet in mijn eentje in de praktijk brengen – dat is immers de essentie van de Cursus – dat wij elkaar nodig hebben om te leren wat er geleerd moet worden en dat zijn de lessen in vergeving.

   Niets is voor mij op dit ogenblik belangrijker – de lessen van de Cursus te leven en door te willen geven.

   Iedereen die met “Een Cursus In Wonderen” wil werken is hierbij van harte uitgenodigd om contact op te nemen om te onderzoeken hoe wij met elkaar de lessen in de praktijk kunnen brengen onder het motto:

   “Wees de verandering die je wilt zien in de wereld”

   Met een liefdevolle groet,
   Anneke

 58. Ik woon sinds 6 jaar op Kreta en heb een maand geleden een winkel geopend in ons dorp met als doel de boeren te helpen met de verkoop van hun producten (olijfolie, honing, wijn etc.) lokale artiesten helpen hun mooie voorwerpen bekend te maken en misschien te verkopen, wandelingen organiseren met toeristen zodat meer mensen genieten van de mooie natuur hier en de kinderen van het dorp een plek geven aan onze Story-table om te kletsen, te kleuren, hun engels te oefenen en me te helpen met de wandelingen, zodat zij dat in de toekomst kunnen doen. Ik hoop wat meer leven in het dorp te brengen zodat meer toeristen een reden hebben om hier te stoppen en te genieten van een authentiek dorp. Als ik over een jaar of 8 met pensioen wil gaan zou het mooi zijn als ik alles kan overdragen aan de jeugd hier in het dorp en dat ik lekker nog op de achtergrond erbij betrokken kan blijven. Dit was mijn droom en langzaam is het werkelijkheid geworden. Ik ben pas begonnen, maar de eerste reacties van de lokale bevolking en de toeristen is erg positief.

  • Beste Barbara,
   Wat een mooi initiatief! En met zoveel variatie erin! In welk dorp is het op Kreta? Misschien dat er hier wat vakantiegangers al langs willen komen en je misschien willen helpen het op te zetten? Mooi hoe je er ook over nadenkt dat de jongeren het mogelijk later over kunnen nemen!
   Veel geluk en dank voor je creatieve voorbeeld!
   Groetjes, Mireille

   • Bedankt voor je lieve woorden. Ik woon en werk in het dorp Kournas, tussen Rethymnon en Chania, 4 kilometer vanaf het meer.

    • Beste Barbara,
     Alleen die namen al… puur genieten als je daar op bezoek gaat, volgens mij.
     Veel succes!
     Groetjes, Mireille

 59. Beste Mireille, grappig om je ongeduld te lezen over mensen die hun tijd verdoen. En inspirerend dat je iedereen oproept om juist dat te doen wat zij de wereld te geven hebben.
  Ik houd me bezig met datgene wat mij het meest na aan het hart ligt en ik merk dat mij dat ongelofelijk goed doet.
  Ik werk als energietherapeut met Eden Energy Medicine en probeer deze natuurlijke, veilige en heel doeltreffende methode in Nederland te introduceren en te verspreiden. Daarbinnen help ik mensen aan meer energie, begeleid ik mensen met kanker, help ik hooggevoelige mensen beter in hun vel te komen zitten. Ik had 15 jaar lang last van chronische vermoeidheid en ben nu bezig om Eden Energy Medicine te combineren met een andere succesvolle methode, om mensen met jarenlange chronische vermoeidheid nog beter te kunnen helpen.
  Dit alles vervult mij. Ik had niet kunnen denken dat ik dit ooit zou kunnen doen in die jaren dat ik maar tot zo weinig in staat was…En toch is mijn ziekte ook een heel belangrijke leraar voor me geweest.
  Met hartelijke groeten, Ingrid de Geus

  • Beste Ingrid,
   Dat is toch die methode van Donna Eden? Ik heb me er nog niet in verdiept, maar er wel hele goede verhalen over gehoord! Waar kunnen mensen jou vinden of meer over Eden Energy Medicine vinden? En ja, geduld is mijn grote uitdaging. Hangt hier ook op mijn koelkastdeur om me blijvend te herinneren dat er vaak geduld bij komt kijken! En ieder mens die ik desondanks kan aanmoedigen om een stap te zetten, is er weer 1, in het belang van ons allemaal!
   Groetjes, Mireille

   • Ha Mireille,

    Dat vind ik mooi, dat je je uitdagingen onderkent en niettemin jezelf blijft waarderen voor al het goede werk wat je doet! En ik herken het, ongeduld.
    Eden Energy Medicine is de methode en het levenswerk van Donna Eden. Mensen kunnen mij en meer over EEM vinden via http://www.energiewerkt.org.
    Patricia Koster van Energy Medicine Nederland (http://www.energymedicine.nl) geeft ook veel informatie hierover, en over workshops etc. op landelijk niveau.

    Hartelijke groeten, en dat je maar veel mensen mag inspireren!
    Ingrid de Geus

 60. Goedemorgen allemaal,
  Ik heb met iemand samen een soort satsang opgezet 2 jaar geleden voor vrouwen die niet hun liefde op de juiste manier kunnen geven omdat ze geen eigenliefde kennen en door te delen hierover gaan we dit samen leren en doorgeven aan onze kinderen en ook indirect aan een ieder die wij ontmoeten en die er voor open staan.
  Verder ben ik nu bezig om crisisopvang te realiseren voor mensen met een dementie op en humane warme huiselijke manier.
  Ik ervaar dat het hier de tijd rijp voor is en dat als het zover is er gaat komen .
  Ik geloof erin dus komt het.
  Lieve warme groet Corona

  • Beste Corona,
   Wat ben je allemaal mooie dingen aan het creëren! In welke woonplaats doe je dat? En heb je een website waar mensen kunnen kijken? Laat je het me weten als de crisisopvang er is?
   Dankjewel voor je leiderschap en aan de mensen om jou heen die jou erbij helpen!
   Groetjes, Mireille

   • Hoi Mireille.
    Dank je wel voor je reactie.
    De Satsang is in Alkmaar en de crisis opvang wil ik realiseren in Noord-Holland .
    Heb al gesprekken gevoerd met zorgaanbieders en de gemeente Zaanstad maar heeft nog niet het gewenste gebracht .
    Ook zoek ik nog naar mensen die dit met mij zouden willen opzetten zodat we onze kwaliteiten kunnen bundelen zodat de dementerende dit snel kan ervaren die in crisis is ,mijn visie is die volgens Rose-Marie Droes van de VU.
    Nogmaals ik geloof in al onze afzonderlijke kwaliteiten als mens die nodig zijn om inderdaad de omslag te maken
    Jij en wij zijn het waard !!!
    Liefs Corona

 61. Hi Mireille,
  Ik heb je eens mijn gedichtenbundel ‘VRIJHEID”opgestuurd. Weet je het nog? Misschien kunnen we daar iets mee doen? Ook heb ik drie korte verhalen. Verder vul ik mijn tijd met o.a. van portretten tekenen en mijn CD met kinderliedjes aan kinderen uitdelen hier en daar.Zij zijn in het Papiaments (Curaçao), maar ik heb ze ook vertaald in het Nederlands. Wie weet kunnen ze eens in het Nederlands gezongen worden. Met jonge mensen praten, lopen, zwemmen, terrasjes en dansen doe ik ook heel graag. Ik vind het zo jammer van de tijd om bv voor de TV te zitten. Vanmiddag zei een nog jonge vrouw tegen mij :”Wat heb je dan anders na je werk”. Ik word daar triest van.
  Ik vroeg aan de tijd
  waar ben je gebleven
  tijd antwoordde
  waar was JIJ???????
  Diana

  • Beste Diana,
   Ja, weet ik nog. Heb je een website waar ik naar kan verwijzen? Mooi, dat gedicht over tijd! Ik heb het toegevoegd aan mijn artikel met jouw naam eronder. Mag ik daar ook je achternaam bij zetten? En die portretten en liedjes, wat ben je heerlijk bezig!
   Groetjes en dank voor je mooie voorbeeld-zijn!
   Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.