Home » Artikelen » 147. Wat is belangrijker dan geld en net zo belangrijk als gezondheid?

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

147. Wat is belangrijker dan geld en net zo belangrijk als gezondheid? — 94 reacties

 1. Een hele lastige.
  Ik twijfel namelijk vaak hierover.
  Ik maak met de hand sieraden van zilver en goldfill en edelstenen. Die verkoop ik via mijn website. Het is mijn lust en mijn leven, buiten mijn gezin om. Maar soms denk ik… is dit wel goed wat ik doe… het is zo materialistisch, de mensen kopen sieraden, hebbedingen, maar mooie dingen zijn eigenlijk helemaal niet belangrijk, het gaat in het leven om zoveel meer. En ik werk mee aan dat materialistische, mensen zeggen ook vaak tegen me: ik word zo hebberig van jouw spullen. En dan schaam ik me een beetje. En tegelijkertijd word ik zelf zo gelukkig van het maken van die mooie sieraden. Dát is goed, want zo verspreid ik positieve energie. En zo komt het dat ik wat dit betreft een beetje in een spagaat zit.

  • He daar Diny

   Dat je mooie sieraden maakt is gewoon fantastisch. Je maakt ze met de had en dat maakt dat het allemaal unieke stukken zijn. Het is de schoonheid die je daarmee brengt die maakt dat mensen je juwelen kopen. Je maakt de wereld mooier je voegt unieke schoonheid toe die vanuit je hart komt.
   Als mensen zeggen dat ze “hebberig” worden van jouw creaties, dan ligt dat niet aan jou noch aan jouw creaties. Dan wil het hooguit zeggen dat die mensen gewoon niet helemaal door hebben wat jouw juwelen zo aantrekkelijk maakt. Namelijk je hart en ziel die je er in legt. Voor mensen die dat wel door hebben, die zullen zich niet te pletter kopen aan juwelen. Die zullen waarscheinlijk enkel die exemplaren aanschaffen waardoor ze er zelf aan herinnert worden te leven met hart en ziel. Jouw juwelen kunnen voor velen een soort talisman zijn een symbool om dat hen er aan herinnert hoe ze zelf in het leven mogen staan. Voor sommige mensen helpt het juist heel erg goed om iets tastbaars te hebben om zich dat dagelijks te herinneren. Dat kan een beeldje van Maria, de Budha of Jezus zijn. Maar net zo goed een heel mooi handgemaakt juweel.
   Ik zou me er geen zorgen over maken dat bepaalde mensen zeggen dat ze “hebberig worden”. Dat zouden ze wellicht ook zijn zonder jou juwelen dan werden ze wel hebberig naar niets anders.
   Denk liever aan die mensen die zichzelf een juweel schenken om hun eigen hart en ziel net iets beter te kunnen aanspreken en inzetten met jouw werk als inspiratie.
   Schoonheid is wel degelijk belangrijk en mag dus ook aanwezig zijn in sieraden.

   Het Spa-gaatje (een luchtbelletje in water) mag opstijgen en over gaan in de omringende lucht.

   Heel veel liefs

   Sofia

 2. Alles wat je voor jezelf doet verdwijnt met jou in het graf na je overlijden.
  Alles wat je samen met elkaar doet zal ook na jouw dood voortleven voor anderen.

 3. O leuk! Hier reageer ik ook op! Mijn website is http://www.sanshine.nu
  En het is zo mooi om dat wat je diep raakt of pijn doet met andere ogen te gaan bekijken. Het voor je laten werken en de cadeaus en geschenken ervan gaan ontdekken.
  Veel kippenvelmomenten, inzichten en zakken in acceptatie en het leven door je heen laten stromen.

  • Beste Sanne,
   Wat een fijne, stijlvolle website heb je gemaakt! Dit soort websites zijn zo fijn om op te vertoeven en je te laten inspireren. Dankjewel voor het delen!
   Groetjes, Mireille

 4. Hoi lieve lezers!
  Allereerst Mireille,bedankt voor deze bewustwording-oproep! Enorm mooi en belangrijk!
  Ik zet mij in om bewustwording en het zelf-genezend vermogen van de mens aan te wakkeren en te stimuleren. Dit doe ik d.m.v. verschillende consulten, thuis workshops en het HSP-Traject. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in het Energetisch zuiveren van huizen en mens/dier. Hierbij verwijder ik alle ongewenste energieen die jouw bewustwording, heling en denken, voelen etc. in de weg staan. Wat ik toch echt heel mooi vind om te vermelden is dat een cliënte, mijn moeder en ikzelf ervaren hebben dat de MIR-Methode nog krachtiger werkt na de Ikhaya zuivering.
  Echt geweldig hoe het één het ander omhoog tilt!
  Neem gerust een kijkje op mijn website & voel je welkom om contact op te nemen wanneer je vragen hebt of nieuwsgierig bent: http://www.praktijkikhaya.nl

 5. Mijn erfenis is de naam navelstrengdilemma. Niet iedereen heeft een gemakkelijke verbinding met hun (voor)ouders. Dat te accepteren is een ontdekkingstocht. Hoe kun je dan wel verbinding voelen met jezelf en open blijven staan voor verbinding met anderen. Vooral met je eigen kinderen. Als ervaringsdeskundige help ik nu anderen bij dat proces.
  Bedankt voor de mogelijkheid om mijn erfenis hier te benoemen. Meer info: http://www.navelstrengdilemma.nl

  • Beste Astrid,
   Hee, dat ken ik nog niet, ‘navelstrengdilemma’. Ik ga me er eens in verdiepen. ‘Toevallig’ gaat het artikel van volgende week over acceptatie. Misschien dat dat jouw werk met anderen ook kan ondersteunen.
   Groetjes! Mireille

 6. Lieve Mireille,

  Wat een mooi, lief en uitnodigend aanbod.
  Helemaal nu ik net sinds een week het gevoel heb dat het tijd is om “Jezelf zijn in de klas” weer meer aandacht te geven en te verspreiden.
  En terwijl ik dit typ, merk ik hoe “dood’ eng ik het vind.
  Jezelf laten zien, ergens voor staan én gåån……tja.
  Maar niets is voor niets en daarom mail ik je toch. Mijn hart maakte een sprongetje toen ik je nieuwsbrief las, dus……dat zegt genoeg.

  Ik geloof er ook echt in “Jezelf zijn in de klas”
  Het is ontstaan nadat ik enkele maanden bij een regulier remedialteachingsbureau had gewerkt en daar na goed overleg stopte. Het klopte niet. Ik kon het niet, het werken vanuit ‘wetenschappelijk’ onderbouwde methodes en visie’s (niets mis mee, maar niet passend bij mij)

  Toen ik energie ging stromen hierop, “wat dan wel?” ontstond “Jezelf zijn in de klas”
  Het heeft allerlei aanpassingen en toevoegingen gekregen in de afgelopen jaren, ben er met iemand anders aan gaan werken, zij stopte en ik heb het laten rusten.
  Tot voor een week geleden dat gevoel kwam om het weer op te pakken. (Na deze meivakantie….)

  Het is een programma voor leerkrachten in het basis en voortgezet onderwijs en iedereen die met kinderen werkt.
  Waar het om gaat is dat de leerkracht én de leerlingen worden uitgenodigd zichzelf te durven laten zien. Zichzelf mogen zijn.
  Daarvoor is zelfinzicht van de leerkracht nodig en bereidheid naar zichzelf te durven kijken.
  Als een leerkracht zichzelf durft te laten zien, doen kinderen dit ook. “Kwetsbaar” opstellen, da’s juist heel sterk!
  In het programma van 5 bijeenkomsten en een reading wordt gebruik gemaakt van intuitieve en creatieve oefeningen.
  De leerkracht ervaart het eerst zelf, om het daarna door te geven aan de leerlingen.

  In de volgende link staat meer informatie (die ook na de vakantie nog eens bekeken zal worden. Niet op inhoud, maar misschien is het nodig het anders te omschrijven)
  http://www.angelienribberink.nl/Leerkrachten/

  Dank je wel voor dit aanbod, wat er ook uit voort komt.
  Het geeft mij het inzicht dat het echt tijd is te gaan doen en staan voor dat wat ik kom doen hier op aarde (en daar ben ik gelukkig al behoorlijk mee bezig)

  Alle liefs en tot ziens, ergens
  en heel veel licht en liefde voor die prachtige MIR-Methode én jou natuurlijk.

  Harte groet,
  Angelien Ribberink

  Angelien Ribberink-Groothuis

  coaching – kindercoaching
  tel. 06-27367744
  angelien@angelienribberink.nl
  http://www.angelienribberink.nl

 7. Voor het eerst reageer ik op een verzoek van jou Mireille, ik ben niet zo´n schrijfster maar voor “mijn erfenis” ga ik overstag. Ik ben nog maar 56 en ga ook nog helemaal niet hemelen maar ben bewust met mijn erfenis begonnen toen mijn man in 2013 met kanker te maken kreeg en inmiddels is overleden.
  Het feit dat ik alleen zou overblijven met de zorg van ons pleegkind met autisme en verstandelijke beperking maakte een diep gewortelde wens in mij los (het doen van de MIR methode, zal zeker ook hebben bijgedragen!!)
  Ik woon in Z-Spanje op een prachtige plek in de Alpujarras (Granada/Andalucia)en zou deze plek graag willen delen met anderen en in dit geval met families met een kind met autisme en of verstandelijke beperking, b.v. voor een heerlijke familie vakantie met hulp voor het kind bij probleemmomenten!!! Er zijn verschillende mogelijkheden om hier voor korte of langere periode te vertoeven, daarover is meer te lezen op onze website ; http://www.proyectoesta.org
  Ik sta er gelukkig niet meer alleen voor want er zijn al vele mooie mensen op mijn pad gekomen en zondag 8 mei hebben we zowaar al de officiële opening, maar we zijn er nog lang niet, al mijn geld en de erfenis van mijn man gaan in het “non-profit” project en om het een stabiele basis te geven en een toekomst, bieden we vele activiteiten aan en kunnen we elke donatie héél goed gebruiken, tevens blijven we altijd op zoek naar enthousiaste en liefdevolle vrijwilligers.
  Deze erfenis voor mijn binkie en al die andere kanjers en hun families is voor mij een levens vullend programma geworden, waar ik nog wel even zoet mee zal zijn, het geeft absoluut veel zorgen en een hoop geregel en ik zou ook echt niemand aanraden om het zo groots te zoeken, maar dit is mijn missie, niet meer en niet minder en dat voelt helemaal OK!!
  veel liefs van Paulina

  • Wat een mooi initiatief Paulina. En er zijn al zoveel mensen betrokken, Spaanse en Nederlandse! Ik snap helemaal dat dit jouw missie is. Go for it!!

 8. Lieve Mireille, ik herken me in wat je schrijft. Ik werk al 34 jaar bij de KLM en vlieg de hele wereld over.
  Nu ben ik ziek thuis met een longontsteking en dat zet me aan het denken.
  Waar zijn mijn idealen voor een betere wereld , want die heb ik zeker!
  Tijdens mijn ziekbed zijn de Deva’s op mijn pad gekomen. Een mooi signaal waar ik mee verder wil. Samenwerken met deze ongeziene wereld voor een betere wereld . In combinatie met de massage en healing cursussen die ik in het verleden heb gevolgd. Ik hoop daarmee mijn steentje bij te dragen.
  Veel liefs Dorien en dank voor al je inspiratie Mireille.

 9. Dag lieve Mireille

  Ja, ik ben ook zo’n ‘wereldverbeteraar’ zoals jij dat noemt, haha! Ik noem mezelf gewoon gedreven en enthousiast en zie overal mogelijkheden om iets voor de wereld te betekenen. Dat geeft mij enorme vervulling, ik geniet daarvan en kan zo bovendien wat van mijn kwaliteiten uitleven!
  Dus altijd wel bezig met projecten, vaak die ik zelf initieer.

  Een van mijn lopend projecten is, om de Engelse vertaling van het autobiografische boek (roman) dat ik geschreven heb, “Kloppend Hart van Afrika”, terug in Zambia, Afrika te krijgen. Vanuit mijn zeer persoonlijke ervaringen in dit land van 1979-1982, beschrijf ik het dagelijkse leven van mijzelf en de lokale bevolking, met bijzonderheden als initiaties, bezweringen, rituelen en feesten.

  Het project om het boek in Zambia te laten drukken en verspreiden onder specifieke doelgroepen, met name jongeren die opgroeien in de steden, ontstond door de aanbeveling van de Ambassadrice van Zambia, die dit boek ‘hun culturele erfgoed benoemt, dat weer terug moet komen in het land van oorsprong. Door de sterke verwestersing in de grote steden ontstaat een verarming van de cultuur en daarmee het verlies van de ‘roots’ en culturele identiteit. Een verlies van eigenwaarde en moraliteit zijn vaak het gevolg.

  Van ‘Ontwikkelingssamenwerking’ in Lommel (Be.) heb ik een sponsoring van €1300,- toegezegd gekregen om het boek in Zambia te laten drukken en verspreiden onder geschikte doelgroepen, op voorwaarde dat ik een andere sponsor erbij vind voor minimaal hetzelfde bedrag.
  Ik heb nog tot eind juni de tijd om dat toegewezen bedrag geldig te laten zijn, dan is er een jaar verlopen. Ik heb al heel veel moeite en tijd geïnvesteerd om een 2e sponsor te vinden, zowel in Nederland (daar kom ik vandaan) als in Belgie (waar ik woon) maar helaas sluiten steeds meer kranen zich voor alles wat met ontwikkelingssamenwerking te maken heeft en ben ik een paar keer net te laat geweest met mijn aanvraag. 🙁

  Ik zou ontzettend blij zijn als ik alsnog een 2e sponsor zou kunnen vinden, of op een andere manier het geld bij elkaar kan krijgen. Dat kan overigens ook als een school of instelling bereid is in één keer zoveel boeken af te nemen dat uit die winst de €1300,- gehaald kunnen worden. Ik ben niet uit op winst voor mezelf met dit project, ik doe dit alles vanuit mijn hart en betrokkenheid bij Zambia en zijn bevolking. De Nederlands talige en Engels talige boeken zijn ondergebracht in een ‘Verening Zonder Winst’. De vertalingkosten heb ik voor mijn eigen rekening genomen.
  Meer info. vind je op mijn blog: http://KloppendHartvanafrika.blogspot.com.

  Misschien is er iemand die dit leest, die mij hier nog verder bij zou kunnen helpen……….?

  Hartelijke groet,
  Marianne.

 10. Goede avond

  Mijn missie: toneelstukken schrijven en regisseren over onderwerpen waar mensen van wakker liggen; over dementie in het stuk ‘Leven in 3 dagdelen’ of over pesten in ‘Niks aan de hand’ of over de hopeloze zoektocht van ouders naar hulp voor hun probleemkind in ‘Mijn kind en het kinderbedje’.
  Als de toeschouwers naar huis gaan en het toneelspel leeft nog een tijdje in hun hoofd, is mijn missie geslaagd!

  Rita

 11. Dag Mireille, ik heb ook alweer 2 jaar geleden of zo een workshop bij je gevolgd. Mooi jouw oproep! Ik ben me al van jongs af bewust dat ik hier ben om mijn diepe inzichten die ik meebracht naar de aarde en mijn gaven en talenten die ik me nog moest eigen maken, kom delen met anderen. De jarenlange innerlijke reizen die ik maakte hebben me diepe psychische en spirituele inzichten gegeven. Ik heb mijn baan bij de gemeente 3 jaar geleden opgezegd omdat ik niet meer wilde werken bij een organisatie die de menselijke waarden met voeten treedt. Ik startte mijn eigen praktijk / uitgeverij: http://www.de8edag.nl Ik heb inmiddels 2 Lichtbundeltjes uitgegeven: Evoke, ’t licht ontsluierd ( ’n oproep om (weer) aan liefde gehoor te geven!) en Coire, jij ten diepste mij ( over ’t aangaan van relaties en het integreren van alle projecties, Blinde vlek en Schaduw om jezelf te helen. Het verfijnen van dat wat je buiten je zoekt in jezelf brengt je het Innerlijk Huwelijk. Het 3e Lichtbundeltje komt binnenkort uit: Dit gaat over de Kloktijd en de Kolktijd. Verder coach ik mensen met o.a. autisme,MS,kanker,en kinderen met huiswerk. Onderliggende belangrijkste voeding in het coachen is altijd Onvoorwaardelijke Liefde en aandacht. Mijn baan opzeggen op 57 jarige leeftijd was het beste dat ik voor mezelf doen kon. Ik heb nog veel concepten van boekjes die ik allemaal nog ga uitgeven…Ik roep hierbij iedereen op Zelfvertrouwen te hebben om neer te zetten waar je goed in bent…Volg het ritme en het Tij i.p.v. de Tijd en blijf zo dichtbij jezelf! Hartegroet, Ita uit Maastricht

  • Wat een heel bijzondere omslag heb jij gemaakt! Mooi werk m.b.t. De doelgroepen die jij noemt!
   Succes verder!

   • Dankjewel Elly!

    Ik heb al van jongs af een missie, net zoals veel anderen met mij denk ik, om wat licht in de duisternis te brengen! Het leven is, als je het doorgrondt, heel anders dan de meesten denken. Waarnemen, bewustzijn en omarmen wat is maakt het drama van het leven tot een blijspel!

 12. HA Mireille,
  Tja wat doe ik met mijn kostbare tijd?
  als ik tijd over heb, naast mijn werk als wijkverpleegkundige , als moeder van 4 kinderen, als puppy- hoedster van een nest van 5 heerlijke Vizsla’s…?
  Dan zet ik mij in bij Gospelkoor Moaziek als mede organisator van een super concert, (as vrijdag 22-04 in de Reggehof in Goor)waarbij ik deze week een vijftig tal gesponsorde kaarten mag verdelen onder minder bedeelden, bij de voedselbank, aan tafel projecten, en Doors wide open, daklozen, allen zijn zeer enthousiast en zo voel ik dat mijn inzet zeer gewaardeerd wordt.
  Dan zet ik mij 1x per maand in voor activiteiten bij onze plaatselijke kinderboerderij zodat kinderen van minderbedeelden een fijne zondagmiddag hebben met extra aandacht.
  Help ik mensen met gezondheids en of gewichts problemen een gezonde levensstijl aan te leren.
  Dan help ik mijn zoon met zijn strijk en beddengoed zodat hij naast zijn 60 urige werkweek altijd representatief kan zijn en fris kan slapen.

  Allemaal geen hoogdravende en wereld verbeterende zaken!
  Ik merk dat dit niet echt een nalatenschap beschrijving is geworden..en dat ik nu werkelijk ga nadenken wat ik eigenlijk achter ga laten hier……als ik er opeens niet meer zal zijn…..

  Liefs Elizabeth

  • Beste Elizabeth,
   Nou… ik denk dat je wel degelijk heel veel na laat met alles wat je doet. Je hebt je gouden hart al op zoveel mensen overgedragen. Je draagt je steentje beslist bij. Wat zullen veel mensen een fijne dag hebben in Goor wanneer ze naar je koor komen luisteren! Mensen opbeuren, verwelkomen, samen laten genieten, prachtige zaken die we allemaal hard nodig hebben.
   Dus dankjewel daarvoor!
   Groetjes, Mireille

  • Hoi Elizabeth, neem me niet kwalijk dat ik even op jouw bericht wil reageren. Wat jij beschrijft zijn volgens mij wel degelijk wereld verbeterende zaken. Ik word in ieder geval helemaal warm van binnen als ik het lees. Je lijkt me een voorbeeld voor velen. Ik hoop dat je het zelf ook zo kan zien en dat je vrede hebt met wat je doet. Wauw. Groetjes Jolanda

 13. Hallo Mireille,

  Je vroeg om mooie projecten.
  Ik heb er één voor je.
  Met mijn bedrijf Visje in het Water verzorg ik ouder/kindspeelgroepen.
  Dit zijn plekken waar de allerjongsten (4 tot 30 maanden) met hun ouder(s) heen komen.
  Ouders observeren het spel van hun kind, en allen krijgen de ruimte om zichzelf te zijn.
  Met alle mooie momenten, hun hoop en wanhoop, verdriet, vermoeidheid enz.

  Ik werk vanuit o.a. de visie van Emmi Pikler, die na de 2e wereldoorlog een weeshuis overnam in Boedapest.
  Zij gaf de wezen alle liefde die ze nodig hadden om goed gehecht te raken en een liefdevolle band met hun verzorgers te ontwikkelen.
  Haar motto: “Wereldvrede begint op de commode”.

  Wil je graag meer weten?
  http://www.visjeinhetwater.nl of http://www.pikler.nl of http://www.pikler.hu

  Met vriendelijke groet,

  Karin Polak

  Visje in het Water

 14. Dank je wel Mireille voor deze wake-up call! Ik voelde ‘de verandering’ eerlijk gezegd al een tijdje aankloppen maar er naar luisteren is best lastig. Want daar komen de vragen: bijvoorbeeld: wat wil ik dan gaan doen? (6.000 ideeën) Wat wil ik echt? Ga ik andere mensen helpen of heb ik eerst zelf nog hulp nodig? En hoe dan? En wanneer? etc. gek word ik er van…Maar ik merk ook de andere kant: te lang hetzelfde werk doen dat me verveelt, dan vind ik mezelf weer zo ondankbaar..Ben ik de enige die gek word van zichzelf?
  Warme groet, Renee

  • Beste Renee,
   Ha ha, nee hoor, dat zullen veel mensen herkennen, ik sowieso ook! Mijn enige manier is om te verstillen en mezelf voortdurend de vraag blijven stellen: ‘Wat wil ik zelf?’ Er zijn zoveel mogelijkheden, maar waar word je nou ECHT blij van!? En als je eenmaal een keuze hebt gemaakt, dan daar ook je stappen in zetten.
   Het gaat je lukken, want het ‘broedt’ al flink in je, zo te lezen! Veel plezier alvast!
   Groetjes, Mireille

  • Beste Peter,
   Wat fijn om te weten, dankjewel! Dat veel mensen jullie maar mogen vinden!
   Veel succes!
   Groetjes, Mireille

 15. Ik ben zo blij dat ik jouw leren kennen heb via i’net dankzij mijn schoonzus, zij heeft me gedragen een tijdje zodat ik op krachten ben gekomen, ze is er nog steeds voor me ook al zie ik ze niet vaak! Als ik aan haar denk, denk ik ook onrechtstreeks aan je, en aan de oefeningen die online staan, waar ik al gretig gebruik van gemaakt heb. Zo ben ik zelf tot de conclusie gekomen tijdens mijn burn-out, om mindfullnesscoach te studeren, en ik wil in de toekomst hiermee iets doen, mijn erfenis doorgeven aan anderen wat ik geleerd heb. Het dansje met mijn Amélie heb ik al zo dikwijls gedaan, en zij kijkt uit naar de momenten waarop we het samen doen, ik heb er zelf ook zo veel aan om me uiteindelijk los te koppelen van mijn ouders, voornamelijk mijn pa, ik heb zelfs de beslissing genomen dit op een andere manier te kunnen bekijken. Het raakt me wel nog, maar op een andere manier, meer een manier van losloten kan ik nu wel. Ik denk dat dit allen het begin is van een nieuwe toekomst waarin ik iets wil betekenen, ik ben een HSP’er, en ik heb altijd een onrust gevoeld, nu ik al deze dingen mijn pad gekruist zijn, weet en besef ik dat ik een ander pad kan inslaan, met heel veel mooie dingen. Een gave waar ik van moet leren genieten, samen met mijn man en kinderen, en ook mijn schoonzus… en tal van anderen.

 16. Ik verdoe vaak mijn tijd aan spelletjes op de computer. Het is even een ontsnapping aan de realiteit. Soms is de realiteit wel eens te hard en te moeilijk. Vandaag zij iemand tegen mij je bent het niet waard om te leven. Ik heb drie kwartier met mijn lippen stijf op elkaar geklemd om zo min mogelijk geluid te maken lopen jammeren. Als ik het zou uitschreeuwen van verdriet, raakt de persoon tegenover mij verschrikkelijk gestresst, en ik kan mij niet permitteren om dat te laten gebeuren. Het zou helaas zo maar zijn dood kunnen betekenen. Dus schreeuw ik maar van binnen van ellende. Toen ik klein was zei mijn moeder al vaak; “Jij had nooit op de wereld mogen komen”. Vandaag dus weer. Ik weet het niet meer, maar als fulltime mantelzorger kun je er niet aan ontsnappen of weglopen. Dat zou zijn dood betekenen, en hij snapt door de beroertes niet meer wat hij aanricht. Misschien is mijn missie dat gewoon leren verdragen. Ik blijf maar gewoon mijn best doen. Het is fijn om het even van mij af te schrijven.

  • Beste Lidwina,
   Wat heb je een kruis te dragen. Ik hoop dat het je lukt om af en toe bij anderen te zijn en erover te kunnen praten. Dankjewel dat je het met ons deelde. Ik hoop dat er af en toe momenten voor je zijn dat je wel even kunt schreeuwen, buiten of in een auto. Het echt even loslaten, eruit gooien. Blij voor je dat je dan je rust even zoekt in computerspelletjes. Heel begrijpelijk. Heel veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 17. Hallo Mireille Het is alweer ruim twee jaar geleden dat ik bij je was voor een consult, en je had me als opdracht gegeven dat ik in het centrum waar jij toen een ruimte had, zou vragen of ik een expositie kon houden. Daar is het nooit van gekomen, maar ik zit gelukkig niets stil. Als docent helend tekenen stimuleer ik mijn cursisten via cursussen of workshops, op een speelse manier creatief bezig te zijn. En zonder oordeel naar alles te kijken wat we scheppen om zo weer dichter bij ons zelf te komen. Inmiddels heb ik een boekje met mandala tekeningen en zelfgeschreven gedichten uitgebracht. Wat ben ik toch dankbaar voor mijn uit de hand gelopen hobby!!! Mijn website http://www.helendtekenen.info

 18. O ja nog vergeten te vermelden: Luisterkindwerker weegt niet op tegen geld. De dankbaarheid die je terug van mensen is vele malen meer waard. Op http://www.hetspinnenweb.nl kun je behalve over Luisterkind ook terecht voor leesproblemen en/of dyslexie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.