Home » Artikelen » 147. Wat is belangrijker dan geld en net zo belangrijk als gezondheid?

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

147. Wat is belangrijker dan geld en net zo belangrijk als gezondheid? — 139 reacties

 1. Mijn kleinzoon van 17 is filosofisch/spiritueel ingesteld en hij vindt het super om met mij van gedachten te wisselen! “Opa, je mag nog niet dood want ik heb je nog zo veel te vragen”. Het gebeurt mij niet alleen met mijn kleinzoon maar vaker, zelfs met onbekenden. Soms valt me in dat ik -na gevraagde toestemming- een geleide meditatie mag geven of zelfs mag magnetiseren. Krijg ik bergen energie van, vooral als er een zucht van “verlichting” gebeurt.

 2. *Oh pilgrim*

  Ik zou graag willen leren: om verkoop van je ziel aan de duivel te voorkomen.
  De duivel ( o.a. de oplossing van wereldproblematiek zoals een vaccin tegen griep) houd van zieltjes winnen.
  Maar ze vergeten dat we ook nog een astraal en een etherisch lichaam hebben. Zie lezingen van Hans Stolp.
  Ik vat samen;
  Als we sterven dan zijn we afhankelijk van ons gehele lichaam wat losgelaten dient te worden op doorreis.

  Slogan: voorkomen is beter dan genezen.
  Hoe?
  Door Cognitieve Ontwikkeling te stimuleren.
  En door onszelf voor te bereiden op een transformatie voor de kinderen die onze toekomst hebben!
  Zie ook http://www.mediatienetwerk.nl

  Hoe kunnen we ons beter voorbereiden dan door te pelgrimeren.
  Ik zie een pelgrimhuis voor me en vele Pelgrim huizen oprijzen vanuit een behoefte en vanuit een diep verlangen om van elkaar te leren en te transformeren.
  We moeten het wel zelf doen maar we hoeven het niet alleen te doen.
  Het leven is al moeilijk zat; laten we het elkaar makkelijk maken♥️

  Ashirda Oosterlee

 3. Na 32 jaar werken, ben ik ontslagen door de crisis. Nu heb ik eindelijk ‘vrije’ tijd en die ga ik natuurljk goed besteden dus zondag lekker koffie drinken op het Museumplein van 14:00-16:00 uur.

 4. Hallo Mireille ,

  Ik zag vandaag dat de site over het schoon water project dat ik stuurde helaas niet de juiste is,
  EN STUUR NU DE SITE WAAROP IEDEREEN KAN ZIEN WAT VOOR GOED WERK ONZE ZOON MET HEEL ZIJN HART DOET OM MENSEN VAN SCHOON WATER TE VOORZIEN IN INDONESIE .HET FIMPJE SPREEKT VOOR ZICH .
  HOOP DAT VEEL MENSEN HEM EN ZIJN MOOIE WERK EEN GOED HART TOEDRAGEN EN HOPENLIJK WILLEN STEUNEN .DAT ZOU FANTASTISCH ZIJN EN DE WERELD WEER EEN STUKJE BETER MAKEN.HARTELIJKE GROETEN.MIEKE.

 5. 20 januari 2021. Dag Mireille, vandaag houd ik het ‘klein’. Mijn lief en ik zijn na 23 jaar samen vandaag getrouwd. We zijn 74 en 70! De plechtigheid vond thuis plaats, omdat mijn lief ongeneeslijk ziek is. Kanker. Er moesten zes getuigen zijn en een daarvan was mijn nichtje Judith. Wij samen hebben gebroken met onze familiegeschiedenis, die zich kenmerkte door fysieke en emotionele verwaarlozing, en seksueel misbruik. Die geschiedenis gaat nu niet meer verder in volgende generaties. Haar zoons zijn vrij daarvan: hoe mooi is dat niet? Na drie generaties ellendige geschiedenissen! Wij zijn trots op elkaar. En blij met deze bijzondere dag! Noeke

  • Van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag! Hoe bijzonder en fijn dat jullie het zo in kleine kring met elkaar kunnen vieren. En ja, het is inderdaad een groot geluk wanneer familie-ellende niet meer wordt doorgegeven!
   Veel sterkte voor jou en je lief!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille

 6. Hoi ik ben heel trots op mijndochter de samen met een ander een prachtg inspirerend kookboek heeft gemaakt, waarin ze oproepen te genieten van al het moois dat de aarde voortbrengt en daar samen mee te zijn. Niet groots, maar wel van hoge kwaliteit van leven.

  Voor wie geïnteresseerd is zie www. Venusian kitchen.nl

  • Daan Roosegaard was gisteren op BMR radio te beluisteren over zijn vindingrijke vonst
   Op BNR landschap die ons voedsel geeft; project grow
   Met behulp van ultraviolette licht prei minder pesticiden nodig.
   Ook weer zo een lichtpuntje. Succes met kookboek

 7. Hallo Mireille,
  Mijn belangrijkste missie is het om mensen in contact te brengen met hun spirituele gids. Ik geef sessies Contact met je gids en schreef het boek “Vederlicht. Leven en werken met spirituele gidsen“. Daarna schreef ik nog drie boeken, waarvan het laatste “Van ziek zijn word je beter“, helemaal over gezondheid gaat en de functie van ziek zijn. Ik ben blij dat je aandacht besteedt aan het grote belang van je missie hier op aarde: ik noem het je zielsplan. Je gidsen helpen je om dat zielsplan uit te voeren. Het maakt je leven een stuk lichter en vreugdevoller als je leert om met ze samen te werken. (Zie ook mijn website http://www.ellenscheffer.nl) Hartelijke groet en dank voor jouw mooie werk! Ellen

 8. Dag Mireille,
  Op terschelling geef ik prachtige trainingen met fijne collega’s, en de trainingen passen zo goed bij de MIR. Clarity Persoonlijk leiderschap, je onderbewuste leren kennen en laten zien dat we nu veilig zijn, en oude emoties kunnen loslaten, het past zo bij elkaar 🙂 en Persoonlijk effectiviteit.

  Dus heel graag breng ik mijn mooie werk in de spotlights bij je !

  Ik geniet van de Mir overgewicht loslaten samen in een groep van 6 vrouwen, en we zijn met 5 , deels anders sinds juli dagelijks in een app groep de Mir aan t doen. En dus een appje als je t gedaan hebt. Enorm steunend en motiverend.

  Complimenten voor je prachtige werk,

  Hartelijke groet,

  Marije Bijlsma – Breeuwsma
  Fri! Terschelling | Leeuwarden

 9. Wat ontzettend leuk, dat je zo iedereen oproept te laten weten wat zij doen. Hele mooie verhalen lees ik hierboven.

  Zelf probeer ik wat te betekenen door een glimlach te verspreiden. Ik denk dat licht, al is het zo klein als een glimlach, de neiging heeft zich door te verspreiden en de wereld net een beetje mooier te maken. Waar het in mijn geval concreet op neerkomt (naast natuurlijk gewoon heel veel glimlachen naar onbekenden op straat, in winkels enz 😉 ) is dat ik complimentjes of positieve teksten bedenk en buiten op straat ophang en via een nieuwsbrief verspreid. Heel klein begonnen en langzaam aan wordt het steeds een beetje groter. Misschien geen enorme levensveranderende dingen, maar míjn leven heeft het wel veranderd.
  Mijn website: https://eendruppeltjeliefde.nl

 10. https://loola.net/activities/safe-water-garden

  Dag Mireille,

  Neem me niet kwalijk dat ik mij zo direct tot je richt op deze directe manier en de aandacht graag wil vragen voor het vele mooie werk dat onze oudste zoon onderneemt om vooral arme mensen op Bintan [Indonesie]van schoon water te voorzien en die helaas door deze Coronatijd al bijna een jaar geen inkomsten meer geniet en toch zijn bijna tachtig tallig tellende personeelsleden 50% van hun salaris doorbetaalt en dus een zeer moeilijke tijd door maakt .Ik heb teveel woorden nodig om alles duidelijk te maken maar de site zal veel van vooral mijn zorgen duidelijk maken en heel soms wens ik nu dat we de kinderen niet zo sociaal-voelend hadden opgevoed.Ze zijn alle drie tot zeer sociaal en empathische ingestelde persoonlijkheden uitgegroeid en daar ben ik als moeder trots op .P.S Ik heb zelf veel vrijwilligerswerk gedaan .Jullie kunnen altijd contact met hem persoonlijk opnemen ,dat vindt hij fijn. Heel hartelijke groeten ,Mieke .

 11. Dag mensen,
  Mijn erfenis is dat ik de kille liefdeloze bikkelharde kant van t leven niet heb doorgegeven. Bij de geboorte van onze zoon en ik hem voor de eerste keer vasthield gebeurde er iets met me. Op dat moment liet ik hem weten dat hem niet zou overkomen wat mij is overkomen.
  Hij is nu 40. Met alles wat ik in me had ben ik daar voor gegaan. Zes jaar later kwam er nog een dochter bij. Mijn kadookind.
  Als ik even terugkijk zie ik een vrouw die het voor elkaar heeft gekregen om dat stukje erfenis te verkleinen. Die geleerd heeft om het om te zetten naar warm hartelijk en liefdevol. Een proces van 40 jaar in een relatie met een man die net zo als ik opgegroeid is.
  En hem niet heeft verlaten, ook al wou ik vaak mijn koffers pakken.
  Het heeft me gebracht tot wat ik nu ben een sterke vrouw.
  Dat Zijn de stille krachten op de achtergrond.
  Die worden zelden belicht. Hoeft ook niet.
  Die erkenning heb ik mezelf gegeven.. ben nu 65 en als mijn tijd is gekomen kan ik met tevredenheid terug kijken. Tot die tijd
  Mag ik heerlijk vrij en blij ….. vriendelijk vrolijk en vreugdevol…. leven.
  Heb jarenlang die erkenning bij andere gezocht , dat is niet mogelijk als je dat niet van huis uit hebt mee gekregen.
  Nu…… word ik gezien en bevestigd door andere, en heel langzaam ben ik mijn plaats aan t innemen.
  Ik zit hier dit nu te typen en voel de ontroering door me heen stromen.
  Dit gun ik de hele wereld.
  Warme hartelijke zachte groet voor iedereen speciaal voor die vrouwen die opgegroeid zijn in een omgeving als ik zelf.
  De stille krachten helpen je .

  • Ik lees met kippenvel je verhaal Els…..word er stil van….dank je wel. Jij hebt de woorden en de wensen van het universum verstaan en begrepen!!
   Ze waren en zijn voor jou bestemd.

 12. Als je bijna 82 jaar bent, zeer gelukkig getrouwd, en de wereld op een spirituele manier in ogenschouw neemt, dan kom je tot de conclusie dat vele mensen de plank misslaan. Moeder aarde blaast bijna haar laatste adem uit en zal waarschijnlijk binnenkort een poolwisseling doorvoeren (wat eigenlijk al in 1996 en voor een tweede maal in 2013 doorgevoerd had moeten worden) Op dit moment staan de lichtwerkers en de duistere krachten tegenover elkaar. Het laatste spektakel van de duisternis wordt doorgedrukt. Gelukkig heeft moeder aarde als laatste het woord in deze situatie en mag naar de 5e dimensie en met haar allen die de weg van het Licht hebben gevolgd. Denk hier even aan. De tijd is zeer kort nog. In liefde en Licht.

 13. Hoi lieve mensen. Mijn missie en grootste uitdaging is mezelf laten zien zoals ik ben. Vol warmte, compassie, oprechte geïnteresseerd in mijn medemens. Vooral aan degene die onze volgende generaties opvoeden. Door hen een goed voorbeeld voor te leven (ik werk als nanny in gezinnen, waar ik voor de kinderen zorg) hoop ik hen te inspireren en te helpen ontwikkelen. Sinds een jaar geef ik ook workshops waarin ik mijn kennis en ervaring deel rondom de emoties van kinderen en het gedrag dat daarmee samenhangt. Hoe kun je daar als ouder/opvoeder/onderwijzer op een goede manier mee omgaan zodat onze kinderen uit kunnen groeien tot zelfbewuste volwassenen die weten dat ze op hun emoties kunnen vertrouwen en dus het zelfvertrouwen en inzicht hebben om de wereld weer een beetje mooier te maken. Heerlijk om te doen en het geeft zoveel voldoening!
  Voor meer info kijk op http://www.mans-coaching.nl

  • Hoi lieve Karin, ik heb tussen Kerst en Oud en Nieuw veel suppernannys op youtube zitten terugkijken, en kon ook vaak kinderen/ouders helpen met hun onderling onbegrip, heel mooi en zeer waardevol, langzaam wordt duidelijk wat het betekend mens/kind op aarde te zijn.
   Ik heb veel 12stap ACA volwassen kinderen uit disfunctionele gezinnen gedaan, om helder te krijgen wat oud/kind patronen en overdracht is. Lieve groet Gert

 14. ‘Ik doe het één keer, mijn verhaal opschrijven,’ riep ik bij mijn eerste boek. Dezelfde houding had ik na mijn eerste bevalling: nooit meer. Blijkbaar ben ik een slechte voorspeller, want er kwam een tweede zoon en ik schreef mijn vierde boek: Help! Het loslaten begint.

  Na zeven jaar schrijven, lonkte dit manuscript ‘voor vrouwen van veertig, vijftig en verder’ om afgerond te worden. De lockdown onderging ik als een cadeau; als een perfect getimede schrijfsabbatical. Het schrijven van dit loslaat-boek was een intensieve reis. Meestal in een fantastische flow, maar af zag ik het even niet meer zitten en kwamen er veel emoties naar boven. Dan kon ik de stimulans van mijn redacteur goed gebruiken: ‘Ga ervoor Hanneke, dit is je ultieme boek! Je hebt jezelf overtroffen.’

  De rode draad is loslaten … van verlies en verval naar een revival van zelfvertrouwen, tevredenheid en genieten. Als nooit tevoren.

  Mijn verlangen om dit boek te schrijven was niet zomaar een verlangen. Het schrijven van dit boek was onontkoombaar, omdat ik mijn droom volgde. Mijn vastbesloten overtuiging werd gevoed door vuur. Ik werd gedreven door mijn diepe innerlijk verlangen om vrouwen in midlife bewust te maken en hoop te geven.

  Alles heb ik in dienst gesteld van dit doel. Waarom? Om die ene kaars te zijn, die duizenden andere kaarsen doet ontvlammen. Geluk komt toe aan wie zich bewust is van geluk. De rest van mijn leven wil ik mensen inspireren met hoop, geloof en liefde. Ik wil mensen in hun kracht zetten om samen de wereld een beetje mooier te maken.

  Met liefde en plezier schreef ik dit boek over loslaten. Was het spannend? Ja, soms was het doodeng om bijna naakt mijn ups en downs te delen. Maar ik leerde de afgelopen zeven jaar: grenzeloze kwetsbaarheid is onkwetsbaar.

  Hanneke

  Help! Het loslaten begint komt in maart uit. Meer info: https://www.deinspiratiebron.com/product-page/van-denken-naar-voelen-4-help-het-loslaten-begint

 15. Voor al de mensen die allerlei kritiek krijgen, geef ik dit gezegde van Seneca door:
  ‘Het is niet belangrijk wat anderen over jou denken, het is belangrijk wat jij over jezelf denkt’
  Dit heeft mij al veel geholpen om mijn eigen weg te gaan,.

 16. Dank Mireille voor je focus weer! ik denk menselijkheid is het allerbelangrijkst of de verbinding met je Hogere Macht of de bron. Ik zie de covid tijd als duidelijk makend wat de essentieele beroepen in de samenleving zijn, en zou heel graag zien dat die gewaardeerd worden voor wie ze zijn ESSENTIEEL!! Op deze mensen en hun werk draait de hele samenleving!!! Nu met klimaatverandering zullen we gaan her-kalibereren, wat is noodzakelijk, wat niet, en dat ook leven. Ik denk dat dat een van de redenen van covid is, spiritueel. Verder hebben we samen covid gecreeerd met onze mateloze, hoe zeg je dat, verspilling, onverbondenheid op aarde en met onszelf.
  Lieve groet en veel dank dat ik dit kon delen… en leven Gert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.