Home » Artikelen » 146. Je bucket list activeren met de MIR-Methode

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

146. Je bucket list activeren met de MIR-Methode — 135 reacties

 1. Beste Mireille.
  Ik moest lang scrollen om hier te komen! Weer een thema dat me zeer aanspreekt. Vandaag is “een goede vriendin van toen” jarig. E-mail of Whatsapp? E-mail nodigt toch meer uit tot een wat uitvoeriger gelukwens. Goede keus want daardoor las ik eerst jouw nieuwsbrief. De gedsachte sluimerde al een tijdje maar je thema van vandaag gaf me een laatste goede zet. Ik schreef haar net dat ik een schilderij bij haar wil bestellen. Welk, dat hou ik nog even in overleg met mijn levenspartner. De keus is bijna te groot.

 2. Mijn bucket list werk ik altijd af als ik bid; even met Hem de dag doornemen en mijn verlangens en wensen voor mijn verdere leven even doornemen en danken voor wat was.

  Bovenaan mijn lijst stond “beter worden” en een oplossing vinden voor al mijn klachten (fibromyalgie, HSP, ME/ CFS. En er kwamen therapieën en tips op mijn weg zoals de MIR-Methode!

  Mijn wens om nog eens een partner te vinden die mijn hobby en dierliefde deelt…

  Mensen te vinden die op mijn dieren kunnen passen zodat ik eindelijk mijn zus in Zuid-Afrika weer eens kan bezoekers…

  Deze drie punten ga ik vanaf NU meenemen naast de 9 stappen en geloof er stellig in dat het uitkomt!!

  Dank voor je tips.LG Lijdia

 3. Hoi Mireille,

  Ik aai elke dag de stappen die ik van een mir methode begeleider heb gekregen en sluit af met de 9 stappen. Kan ik ook de stappen van de MIR-Methode begeleider aaien, daarna mijn dromen aaien en dan afsluiten met de 9 stappen. Of is dat teveel op 1 dag? Kan ik als droom ook ‘minder twijfelen’ en ‘meer ontspannen’ aaien? Of moeten het meer activiteiten zijn zoals jou voorbeelden?

  Groetjes,
  Nguyen

  • Beste Nguyen,
   Leuk idee! Probeer het maar uit. Ik ben benieuwd. Het kan zijn dat dromen zich verscherpen, of dat je ervaringen krijgt die je droom laten veranderen in een andere droom. Je onderbewuste (of ziel) weet vaak wat je werkelijk wilt.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 4. Ik ga hetin stukjes doen, eerst mijn bucketlist morgen ga ik er verder mee.

  1) verhoudingen in familie herstellen
  2) een duet zingen met Paul de Leeuw
  3) muziek concert maken met muzikanten die het leuk vinden om de emotie in de muziek op te zoeken.
  4) ieder jaar naar Brazilië gaan in de winter.
  5)pensionada zijn in Brazilië
  6) manege runnen
  7) mijn levenspartner vinden
  8) Canada bezoeken te paard
  9)

 5. Gaaf artikel Mireille!
  Ik ben er door iemand op gewezen en ben vandaag mijn lijstje eens gaan maken. En toen ik daarmee bezig was, zag ik bij toeval een quote voorbij komen van Usain Bolt: “Anything is possible. I don’t think limits.” Vond het erg toepasselijk en wilde dit even delen 🙂

  Bedankt voor je inspirerende artikelen!!

  groetjes
  Claudia

 6. “2. De piramides in Egypte bezoeken.”
  Haja al gedaan = regelrechte aanrader. Maar ga buiten toeristenseizoen!! Ik was er alleen in die lege ruimte en had daardoor een heel bijzondere ervaring. Wellicht vertel ik dit nog wel eens live. Overigens staan er ook megaliete monumenten in rente (overblijfselen van aardetempels!)
  http://hunebeddenpadje.blogspot.nl/

  Jaha WENSEN is belangrijk! Ik wens mezelf en anderen
  VREDE VOORSPOED

  • Beste Michielukke,
   Ik wens met je mee! Vrede en Voorspoed, yeah! Buiten het toeristenseizoen? Wanneer is dat? Zou ik ook fijn vinden, als het er rustig is. En ja, ik hoor je ervaring graag een keer!
   Groetjes, Mireille

   • Ik was er in februari en dan is het ook wat minder heet. Meer aangenaam. Cairo is een machtige stad: bijna evenveel inwoners als gans Nederland. Had gewoon een retourticket gekocht. Er is veel toeristenpolitie, vond het veilig zat. Die ervaring vertel ikje graag persoonluk. Borduurt voort op wat ik ter voorbereiding las in “Geometrie van de schepping”. MIR ze!

    • Beste Michielukke,
     Dan gaan we elkaar vast wel een keer ontmoeten om uit te wisselen! Februari dus, he? Dan ga ik dat op mijn wensenlijst zetten. Er komt vast een februari waarin dat gaat lukken!
     Dank voor de tip!
     Groetjes, Mireille

 7. Ik wil graag NO HANDS Massage Master zijn, met die erkenning kan ik nog meer mensen inspireren en aanmoedigen. Ik aaide ‘Ik ben een NO HANDS Massage Master’ en ging bijna meteen geeuwen, kokhalzen, tranen liepen over m’n wangen en ik kreeg rillingen door m’n hele lichaam.
  Ik doe het. Watch this space.
  knuffels, Cinthia x

 8. Ik zou zo graag willen verhuizen. Maar nu even niet want ik ben niet gezond genoeg. Komt vast goed…

  Groetjes,
  Ellen

  • Beste Ellen,
   Je weet nooit hoe een en ander soms in elkaar valt! Ik hoop van harte dat je snel weer wat aansterkt!
   Groetjes, Mireille

 9. Wat mooi om te lezen allemaal! Eigenlijk vind ik van mezelf dat ik andere dingen ‘moet’ doen vanmiddag maar ik ga nu eerst een bucket list maken. Ben benieuwd wat het me gaat brengen om deze te gaan in aaien. Want ik heb genoeg blokkades. Voel dat het tijd wordt om de hele MIR-Methode weer eens voor mezelf te gaan aaien. Leg hem nog wel regelmatig aan andere mensen uit. Of aai de MIR-Methode voor anderen. Heb vorige week besloten dat niet meer te doen omdat ik daar erg moe van word. Vind het belangrijk om goed te doen maar hoef mezelf daarbij niet te vergeten heb ik besloten. Zo en dan nu mijn bucket list maken. Spannend!

  • Hai Constance,
   Wat gaaf! Ik ben benieuwd naar je bucket list! En ja, goed dat je niet meer voor zoveel voor anderen de MIR-Methode doet. Ik zeg altijd: “Als ze het zelf kunnen, moeten ze het zelf doen!”
   Veel plezier met je bucket list!
   Groetjes, Mireille

 10. Hallo Mireille,
  dank je wel voor dit artikel! gewoon het lezen ervan (en vooral ook alle reacties hier) geven me direct een energieboost! Vooral zalig om te zien dat er één van jouw wensen al mag uitkomen Mireille, dat heb je goed gedaan! en Pieter ook natuurlijk 🙂 Ik heb net 1 wens genoteerd en wel grappig, ik nam een A4 formaat papier en dacht, nee dit is te groot. maar dan toch daarop beginnen schrijven. Wat bleek: heel mijn rechterkant van papier is volgeschreven met gedachten! Maar liefst 22 gedachten en tijdens het aaien piepten er zelfs nog twee op. Wat een creatief brein heb ik zeg! 🙂 Ik heb niet moeten geeuwen of boeren, wel had ik brobbelingen in mijn buik/maagstreek na ongeveer 5 minuten en daarna had ik de behoefte om eens goed in en uit te ademen. Ik neem aan dat dit het signaal was dat ik mocht stoppen met hand aaien. Dank je wel Mireille voor deze nieuwe stap! groetjes Ragna

  • Beste Ragna,
   Wat mooi gedaan! Ja, dat gebrobbel in je buik was inderdaad ook zo’n lichaamssignaal. Mooi dat je het herkende! En dankjewel dat je jezelf zo serieus nam dat je bent gaan schrijven. En leuk te lezen hoe lief je over je eigen brein praat!
   Ik ben benieuwd hoe het met je bucket list zal gaan!
   Groetjes, Mireille

   • Hallo Mireille en iedereen,

    blij nieuws mag de wereld rondgaan: mijn eerste wens op de bucket list was: op een natuurlijke manier zwanger worden van een tweede kindje (zijn ongeveer 3 jaar ‘bezig’). En raad eens, een weekje later bleek dat ik zwanger was! weliswaar al een week of twee voor ik de bucket list heb toegepast en mijn wens ontdaan heb van alle sabotage maar ik ben er zeker van dat het meer dan goed gedaan heeft en het eerste verloop van mijn zwangerschap heeft ondersteunt! Het prachtige is ook dat mijn man en ik heel erg het vermoeden hebben dat de bevruchting plaats heeft gevonden na de vredesmir webinar die we beiden hebben mee gevolgd 🙂 We zijn ontzettend dankbaar voor dit alles en dat jij, Mireille, en dit alles op ons pad is gekomen! DANK JE WEL!
    Ik wil er ook wel bij zeggen dat ik de laatste twee maand voor ik zwanger werd, wel heel bewust ben omgegaan met mijn wens om terug zwanger te worden en op verschillende niveaus heb gewerkt (fysiek, mentaal, spiritueel) dus alles samen doet natuurlijk heel veel. Maar de MIR zal het laatste zetje geweest zijn, zalige energie toch!

 11. Ach, Mireille,’River flows in you’, toen ik dat stuk voor het eerst hoorde moest ik huilen, zo mooi! Het staat op mijn ‘begrafenismuzieklijstje’. Misschien kan jij het tegen die tijd komen spelen op de piano. Ik moet nu al lachen als ik het voor me zie maar hoop natuurlijk dat dat nog heel lang gaat duren!

  Verder gaf je een goede tip aan Marja, die haar eigen praktijk wilde starten:
  Mag ik ook via jou alle lezers laten weten dat ik zojuist gestart ben met mijn Quantum Healing praktijk? Als dat niet de bedoeling is op deze manier dan moet je het maar zeggen.
  Verder heel erg bedankt weer voor dit geweldige artikel!
  Groetjes, Jorien

  • Beste Jorien,
   Nou… ik hoop dat je het me in levende lijve gaat horen spelen! Lijkt me leuker! Ik heb meteen maar even de piano-reparateur gebeld waar de (elektrische) piano blijft, want die is al sinds februari weg… meteen een 1e actie voor de bucket list, ha ha! Wat blijkt? Ze hadden een handleiding nodig en die moest nog uit China komen! Volgende week is die er. Ja ja, je moet er wat voor over hebben om je grote wensen te vervullen, ha ha!
   Dankjewel voor je hartelijke woorden enne… waar is jouw praktijk van start gegaan? Heb je ook een website?
   Groetjes! Mireille

   • Hoi Mireille,
    Mijn praktijk is in het midden van Nederland, in Rhenen. De behandelingen zijn erop gericht om het zelfhelend vermogen, wat in ieder mens aanwezig is, te stimuleren zodat genezing kan beginnen. Ik heb nog geen website maar wie interesse heeft kan informatie opvragen via quantumhealing2016@outlook.com
    Heel erg bedankt dat ik dit via jou mag delen!
    Groetjes, Jorien

 12. Hoi Mirelle,
  Ik ken de prachtige film “De bucket list”, dank je wel dat je mij eraan herinnert. Ik heb gelijk je oefening gedaan. Mijn beide wensen, om mijn boek dit jaar uit te brengen en binnen de komende 5 jaar met mijn man een wellnessoord/overnachting opzetten in Andalusia zuid spanje. Bij allebei begon ik al te gapen terwijl ik opschreef wat me tegenhoudt. Kan het nog duidelijker? Top! Komende juni gaan we een maand naar Andalusia, kan nu niet wachten!

  • Beste Wendy,
   Nou, klinkt goed! Waar gaat je boek over? En laat je het me weten als je wellnessoord open gaat? Veel plezier alvast met de eerste verkenning!
   Groetjes! Mireille

   • Mijn boek is een autobiografie! Wij zijn in Andalusia en hebben vandaag kennis gemaakt met een nederlandse makelaar die het proces het zelf doorlopen heeft en ons erbij gaat helpen. Ik laat je zeker weten als onze wellnessoord open gaat!

 13. ontzettend leuk artikel en tip, MIreille, hartelijk bedankt! MAar hoeveel wensen mag je tegelijk aaien ?( per keer, per dag, per periode) en hoe vaak is aangeraden om het te doen per dag, hoeveel dagen? alvast bedankt voor jouw antwoord! (hopelijk krijg ik dat) liefs Liv

  • Beste Liv,
   Het aantal wensen is onbeperkt. Je bent dan wel even bezig 😉 En je doet het maar 1 keer, omdat je dan de sabotage eraf hebt gehaald. Je kunt dan verder volstaan met alleen de 9 stappen.
   Groetjes en veel geluk!
   Mireille

 14. Lieve Mireille,
  Een extra actie in ‘Mijn bucket list activeren’ is om het nu te delen. Deze voelde ik tintelen door mijn hele lichaam:
  ‘Een project starten voor straatkinderen in theater en Creative Consciousness Coaching, samen met mijn gezin’

  De weerstand kwam van:
  – Deze wens is té groot
  – Ik zal nooit een geliefde ontmoeten die dit ook wilt
  – Ik weet niet waar ik moet beginnen
  – De vader van mijn kind zal het niet toestaan
  – Mijn diepste wens werkelijk vervullen is te mooi om waar te zijn

  Tijdens mijn wensen energie geven zag ik ze voor mij, voelde ik mij ontspannen en gaf ik mij over.
  Dankjewel voor je enorme inspiratie voor mijn leven

  • Beste Loes,
   Wat fantastisch om te lezen! Heb je ook een plek in gedachten waar je het wilt doen? Dat zal mensen extra aantrekken.
   Groetjes, Mireille

   • Dank Mireille, ik neem je vraag mee in het manifesteren. Het is een plek in een warm land, aan het water, waar ook Engels wordt gesproken. Het nodigt uit tot creatief leven out of the box…

 15. Hoi Mireille,

  Ik vind het een lastige, maar wel een eye opener!
  Zal het hieronder uitleggen: Tot vorige jaar heb me veel bezig gehouden met Mirren, voelde zeer goed. Toch kwam op een bepaald moment de klad er in. Misschien moet ik het toch weer oppakken:
  Inderdaad, een ieder heeft zo zijn/haar dromen, zo ook ik.
  Destijds had ik de moed mijn vaste baan op te zeggen en mijn passie voor het masseren werkelijkheid te laten worden.
  Ik zocht er een baan voor minder uren bij, om een basisinkomen voor betaling van de vaste lasten te hebben.
  De overige paar uren ben ik aan het masseren geslagen. Dit na het behalen van meerdere massagediploma’s. Masseren was (en is nog steeds) mijn passie.
  Verschillende jaren liep deze combi lekker, totdat de crisis toesloeg. Het gevolg was, dat klanten het zich minder goed konden veroorloven (begrijpelijk!) en minder vaak een afspraak maakten of zelf helemaal weg bleven. Ik heb altijd lovende kritieken op mijn behandelingen gekregen. Door deze, ik noem het maar tegenslag, denk je soms: waar doe ik het nog voor? Blijven adverteren ben ik mee gestopt. Waarom nog, voor een paar klanten?
  Het erge is, dat ik mezelf niet op deze manier ken.
  Gelukkig heb ik mijn ontzettend leuke, maar ook drukke baan bij mijn werkgever nog! Bijkomend ‘voordeel’ van de drukte is, dat ik dit als excuus zie, om maar niet teveel energie in mijn massagepraktijk te steken. Ik vind het aan de ene kant ‘goed’ zo, want het is zoals het is. Maar aan de andere kant lijkt het alsof er in mijn gedachtengang onderweg ergens iets verkeerd gegaan is. Hebben sommige mensen in mijn omgeving (lees: ouders) dan toch gelijk gehad destijds (hier werd ik best onzeker van) en had ik mijn fulltime job moeten behouden? Mijn massagepraktijk geeft ik in geen geval op. Misschien moet ik het Mirren maar weer eens oppakken. Ik ben benieuwd, of er iemand is die dit herkent.

  Lieve warme groet,
  Robin

  • Beste Robin,
   De druk vanuit de omgeving kan enorm zijn als je stappen wilt zetten. Het kan goed zijn dat de onzekerheid die je daardoor voelde, in de weg is gaan zitten. Dat je daardoor niet meer je hart helemaal kon volgen. Geef het even de tijd en… ik ben blij dat je het masseren nog niet hebt los gelaten!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

  • Heel herkenbaar! Mijn webshop in de verkoop van bolletjes wol voor een groot deel opgegeven en nu slaap ik nog naast de bollen omdat ik het niet helemaal los kan laten…
   Het was mijn dingetje mijn hobby ik werd vooral heel blij als er nieuwe bolletjes binnen kwamen. Of als ik een grote bestelling mocht pakken. Voor de rest ging er heel veel tijd zitten in het mailen en kleine bestellingen pakken en wegbrengen en de stress erbij als ik iets niet had. Tja en wat nu…
   Nu maar eens gaan zitten om zo’n lijstje met wensen te maken! Wie weet wordt duidelijk welke gedachten er zo in de weg zitten!
   In welke omgeving is je massage praktijk?
   Met creatieve groetjes Antoinet

   • Hoi Antoinet,

    Bedankt voor je reactie en fijn dat je het begrijpt!
    Mijn praktijk zit op de rand van Ede/Veenendaal
    Waar doe je de wolverkoop?
    Succes met het maken van je lijst.

    Hartelijke groet,
    Robin

 16. Wat een geweldig artikel vandaag. Net mijn bucketlist gemaakt.
  o.a weer zelf auto durven rijden. Cursus beeldhouwen. Boek mamma vertel eens afmaken.
  Bij elk punt vreselijk zitten gapen. Wij gaan het allemaal meemaken!
  bedankt voor alle mooie artikelen ik ben elke woensdag weer nieuwsgierig wat voor een moois je nu weer hebt verzonnen Mireille.
  Heel erg bedankt ook voor de leerzame webinars
  Groetjes coby

 17. Mireille, ik wil vandaag voetreflexexamen doen, ben onwijs nerveus en heb grote faalangst. Ik hoop door middel van jouw methode er doorheen te komen, dat is mijn grootste wens. Alle artikelen lees ik met heel veel aandacht en betrek die ook in mijn behandelplan.

  Alvast bedankt voor de ondersteuning tot nu toe,

 18. Op mijn bucketlist staat;
  1. Een manier vinden om zoveel mogelijk mensen te leren herkennen of ze handelen uit angst of uit liefde. De keuze is er namelijk altijd, hoe ongeloofwaardig dit in sommige gevallen ook is toch is er altijd de keuze handelen uit liefde of uit angst.
  2. Een baan vinden bij een bedrijf dat handeld uit liefde. Ik ben zelfstandig ondernemer geworden, omdat ik me steeds niet kon vinden in de manier van zaken doen bij mijn werkgevers. Echter is het zelfstandige zijn ook niet echt mijn ding, ik werk graag samen en mijn creativiteit wordt duidelijk beïnvloed door alle bijkomende zaken van het zelfstandig ondernemer zijn.

 19. Ha Mireille!

  Ik ben zooooo blij dat ik geen bucketlist voor mezelf hoef te maken! Sinds ik gestopt ben met werken (6 jaar kantoor, 30 jaar onderwijs, 1 jaar burn out en nog 4 jaar secretaresse), nu ruim 4 jaar geleden, ben ik zooo blij niets meer te moeten…..
  Onderwijs was mijn passie, dacht ik, maar ben er na 30 jaar wel op stukgelopen. Niet door de kinderen, wel door de balans die totaal zoek was zonder dat ik er zelf erg in had….
  De afgelopen jaren van vrije tijd is ook echt ‘vrij’! Heb totaal geen behoefte aan dingen die ik nog wil doen ..hoewel ik constant bezig ben me te verdiepen in hoe de wereld nu eigenlijk echt in elkaar zit. En dat is een spannende zoektocht waar ik eindelijk tijd voor heb!
  Mmmmm, misschien is dat toch ook wel een soort bucketlist: alleen die dingen te doen waar je echte belangstelling naar uitgaat….lezingen, boeken over onderwerpen waar ik 5 jaar geleden nog absoluut nooit van had gehoord…. Zoals de MIR-methode bijvoorbeeld
  En verder NIETS meer moeten, heerlijk!

  Groetjes,
  Marianne

  • Hi Marianne,
   Ja, zo voel ik het ook. Ik heb me kapot gewerkt tot ik eindelijk met pensioen kon gaan, en nu sinds 3 jaar dingen kan doen, die ik leuk vind.
   Dat was eerst verhuizen naar een andere stad, waar ik nu goed geïnstalleerd ben, vlakbij zee en nu kan ik mijn wensdroom van veel zwemmen in de zee (ik woon in Bretagne in Frankrijk) eindelijk realiseren, want ik kan heel goed tegen koud zeewater. En lezingen volgen, en de leesclub van de bibliotheek en zeemansliedjes zingen (iets waar ik eigenlijk niets van wist en ik ben er per ongeluk ingevallen).
   Ik sta open voor alles wat me interesseert maar ik wil ook vrije tijd hebben om te genieten van alles wat ik jaren niet heb kunnen doen. En toch ben ik in het bestuur van mijn vereniging gegaan om ook iets voor anderen te doen. En eerlijk gezegd, het neemt niet echt veel tijd in beslag. Misschien klinkt dit egoïstisch, maar momenteel heb ik echt die vrije tijd voor mezelf
   nodig.
   Hartelijke groet Ada

   • Allemaal heel herkenbaar, Ada! En egoïstisch?? Nee hoor, eindelijk tijd voor je Zelf, hebben we kennelijk al veel te lang verwaarloosd….dat is ook iets wat ik in de afgelopen vrije jaren heb geleerd. Voel je absoluut niet schuldig, dat is een gevoel waarmee we ten onrechte worden grootgebracht. Fijn dat er meer mensen rondlopen die zo van hun pensioen genieten! Ik hoor en zie daar helaas ook andere ervaringen in…..het beruchte ‘zwarte gat’….niet meer ‘nuttig’ zijn….je identiteit ontlenen aan je werk/status……tja…..
    Geniet nog heeeeeeel lang van alle verworvenheden in je VRIJE tijd!!
    Groetjes, Marianne

  • Marianne jij hebt echt het allerbeste voor de kinderen gedaan …ik zie zo vaak dat mensen die met hun Hart kinderen onderwijs willen geven het niet meer kunnen trekken omdat er veel mis is in het onderwijs en dan kun je het niet meer opbrengen !! kinderen hebben het moeilijk op school vanaf hun geboorte worden ze gevaccineerd wat ze schade toebrengt waardoor ze vaak op school onhandelbaar gedragen … er is nog veel te ontdekken en te genieten veel succes !!……….

   • Dank je wel, Dicky!
    Ik ben blij met je reactie, want van de gevolgen van de vaccinaties die je noemt, ben ik nog niet zo heel lang op de hoogte. Maar dat is niet het enige dat de kinderen mogelijk soms onhandelbaar maakt. Het hele onderwijssysteem loopt vast en dit is al jaren geleden in gang gezet. Helaas geldt dat niet alleen voor het onderwijs…..we zitten middenin een transitie en zo langzamerhand worden “we” allemaal wakker! Ook dankzij Mireille en haar MIR!
    Groetjes, Marianne

 20. Dag Mireille en andere mirmensen, vanmorgen het werkboek van de Celestijnse Belofte vastgepakt en wat notities gemaakt. Na 2 jaar mirren zoek ik nog steeds meer naar Missie verduidelijken. Toeval en synchronisatie zouden hierbij moeten helpen, want ja denken doen we veel en missen dan de kleine toevallen en wegwijzers die we dagelujks tegen komen. Dat heeft me altijd wat tegengehouden om een Bucket lijst samen te stellen want het is vaak een resultaat van denken, van ons brein. Maar vooruit kijken naar een wenslijst is zeker beter dan terug blikken naar voorbije tegenslagen. Hartelijk dank voor de wekelijkse zuurstof die jij ons geeft via uw nieuwsberichten. Diana

  • Hoi Diana,
   Wat leuk! De Celestijnse Belofte. Het staat al een poos op mijn bucket list om hiermee aan de slag te gaan! Woon je toevallig in de buurt van Leiden?
   Groetjes, Renske

 21. Lieve Mireille,

  Wat een positief artikel weer. Ik ben er ook eens goed voor gaan zitten, en ben er achter gekomen, dat ik toch wel heel veel dingen niet doe of uitstel omdat het egoïstisch voelt. Het lijkt wel of ik het mezelf dan niet gun. Nu ik dat inzie, kan ik dat meenemen, en ga ik dat ook opruimen door te mirren. Ik kan uiteindelijk alleen een positieve uitwerking hebben op mijn omgeving, als ik mezelf ook positief benader. Dat is nog wel een moeilijke hoor. Maar ik vertrouw er op dat dat, doordat er nu licht op gekomen is, ook zal veranderen. 🙂

  Judith

 22. Beste Mireille,
  Wellicht vreemd, maar ik heb eigenlijk geen dromen. Ik ben volmaakt gelukkig met mijn leven nu en weet niets te verzinnen.
  Zijn er meer mensen die er zo over denken?

  • Beste Dinie
   Wat fijn dat je geen wensen hebt. En heel te vreden bent met je leven zoals jij die leefd. Ik denk zeker dat er nog meer mensen zijn op deze aardbol die net zo fijn in het leven staan als jij. Ik denk dat jij dat ook uit straalt naar de mensen om je heen. Dat doet hun dan ook weer goed. Blijf zo stralen. Een dikke knuffel van mij.
   Corrie Wouters MIR-Methode begeleider in Uithoorn

 23. Hallo Mireille,

  Er gaan bij mij binnenkort “zomaar” 2 dromen uitkomen. De 1e droom was een huis aan het water en de 2e een huis laten bouwen naar eigen wens. Nu is het zo ver. Ons huis is verkocht en we hebben een optie op een kavel aan het water!! Ik vind het echt helemaal super! Ook eng hoor, want we verhuizen van het midden van het land naar Groningen. Veel loslaten dus en vooral staan voor wat ik zelf wil en me niet door mezelf en anderen om laten praten. Niet iedereen is er namelijk blij mee dat we zo ver uit de buurt gaan wonen. Maar voor ons voelt het goed en geeft het heel veel energie! Er stroomt weer van alles.
  Nu heb ik nog meer op mijn lijstje staan…..je artikel komt goed van pas om ook die wensen vast de ruimte te geven. Groet, Ria

  • Hai Ria,
   Veel geluk met al je blije vooruitzichten! En mensen in Groningen zullen blij zijn dat je komt! Dan heeft Groningen twee MIR-Methode begeleiders, allebei Ria geheten. Dat wordt leuk!
   Groetjes, Mireille

  • Hoi Ria, ik hoop dat die kavel aan het water in BlauweStad is, want dan zit ik dicht genoeg bij je om te komen! Dan is er niet alleen van jou een droom uitgekomen, maar ook van mij!!!!!

 24. hoi Mireille,
  Ik vind het soms zo lastig; aan de ene kant bewust in het hier en nu leven en alles met aandacht doen en aan de andere kant bewust plannen van wat je in je leven allemaal wil. Hoe vind ik een balans hierin? Ik hou gaande de dag nauwelijks mijn hoof boven water en word geleefd door de tijd, laat staan dat ik dromen heb. Help, hoe kom ik hier uit?
  Lies

  • Beste Lies,
   Ja, ik herken wat je zegt! Mijn dromen en plannen geef ik meestal aandacht op de momenten dat het even stil is. Als ik een keer vóór de wekker wakker word. Als ik zit te wachten in een wachtkamer. Als ik vroeger bij het schoolplein ben en sta te wachten of in de rij bij de supermarkt. Grootste stap is nu om eerst eens ruimte te scheppen in je leven. Welke dingen zou je echt uit je leven kunnen schrappen wat jou veel tijd kost, maar eigenlijk jou niet veel oplevert. Dus heel ‘egoïstisch’. Kijk eens of je 1 moment in de week een ‘Lies’moment kunt maken, waarbij je naar buiten gaat en alleen met pen en papier ‘mag’ denken aan wat JIJ wilt, niemand anders. Begin met een klein stapje en schrijf dan die wens aan de binnenkant van een keukenkastje. Dikke kans dat je er tijdens het koken ook aan denkt en kleine plannetjes kunt maken! En ondertussen doorgaan met de MIR-Methode!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 25. Dank je wel voor dit artikel. Hoelang kan het aaien duren voor er een geeuw of boer komt? Ik zit 15 minuten te aaien. Krijg wel tintelingen maar geen geeuw of boer.

  • Beste Anja,
   Al meer dan genoeg, hoor! Tintelingen is een zelfde verhaal. Geeuwen ontstaat vooral wanneer je veel sabotage op een wens hebt zitten. Dat je bijvoorbeeld onbewust al denkt ‘dat lukt me toch nooit’ of ‘wie ben ik om dit te vragen’?
   Volgens mij ben jij nu echt al hartstikke klaar met aaien!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 26. Mireille , ik wil graag helpen één van je wensen te helpen vervullen.
  Het rijden in een DS kan binnenkort uitkomen.
  We wonen niet zover uit elkaar , en als jij een zomerse dag uitkiest , dan rij ik de Dame bij je voor, voor een zwevende rit.
  Laat maar weten wanneer,via de mail bijvoorbeeld.
  Ik doe graag iets terug voor degene die mij zo heeft geholpen met de MIR methode.
  Laat deze wens van je uitkomen en plan een dag !!!!
  Pieter uit Kampen.

  • Beste Pieter,
   Waaaaaaaaaaaaat!? Wat ontzettend leuk!!! Dankjewel!! Lijkt me echt heel bijzonder! Jee, wauw, nu de uitdaging om te ontvangen, want ik wil dit al een jaar of 11 (even gerekend). Wat leuk! Ik ga je mailen, dankjewel! Ehm, ik ben in juni jarig. Misschien op mijn verjaardag? Wat zou dat leuk zijn!!
   Groetjes, Mireille

  • Beste Pieter
   Wat ontzettend leuk dat je de wens van Mireille in vervulling laat gaan. Dank je wel.Ik vind het heel fijn om te horen dat de MIR-Methode jou zo goed heeft geholpen. Grappig hoe het werkt je wens uit spreken en er word meteen iets in werking gesteld.Ik hoorde iemand een keer zeggen pas op met wat je wenst want het kan zomaar eens uit komen. Het is dus echt waar.Beste Pieter ik hoop van harte dat jou wensen ook uit mogen komen.Een dikke knuffel van mij.
   Corrie Wouters MIR-Methode begeleider in Uithoorn

  • Hi Pieter,
   Wat geweldig van je om zo’n cadeau aan Mireille te geven. Wat liefdevol tegenover haar !
   Ik hoop dat dit op haar verjaardag te realiseren is.
   Misschien horen wij in juni of dit gelukt is.
   Hartelijke groet Ada

 27. Dankjewel Mireille ik ga hier zeker mee aan de slag!!!Dit komt weer op het gepaste moment …..Veel denk voor de inzet iedere keer opnieuw
  liefs
  Paulette

 28. SUPER Mireille! Ik plaats het direct op onze Hartsdroompagina!!
  Want ik ga NOG verder: het kan zelfs dodelijk zijn om je hartsdromen te laten varen… Dus stel jij je dromen uit? WIJ NIET!

  Veel succes met jouw missie en bedankt voor alle support tijdens je lezingen. En zelfs ik (terwijl ik al mijn dromen leef) ga jouw oefening METEEN uitvoeren, om van mijn laatste zelfsabotage op financieel gebied af te komen! Zodat ik nog meer mensen kan helpen hun dromen niet langer uit te stellen. Die missie wordt-dankzij jouw MIR-methode, steeds duidelijker :-).

  Warme groet uit een groot hart,
  Denise Maassen
  Vereniging Hartsdromen.nl

  • Beste Denise,
   Wat leuk dat je reageert, ik hoopte het al! Dankzij jouw tijdschrift ‘Hartsdromen’, inspireer jij ook heel veel mensen om toch eindelijk eens ECHT voor die hartsdroom te gaan! De verhalen die erin staan, vond ik erg ontroerend en inspirerend! We hebben ze tijdens de lezing in Breukelen ook weer uitgedeeld. Dankjewel dat ik dat mocht doen! Hoop dat je nog heel veel mensen gaat helpen met het vervullen van hun hartsdromen! <3 <3 <3
   Groetjes, Mireille

  • Hai Denise,
   Ik heb een link naar jouw website gemaakt. Kunnen mensen daar ook de droom van iemand anders aanmelden?
   Groetjes! Mireille

   • Hoi Mireille,

    JAZEKER kan via onze site een droom worden aangemeld! Zelf komen we snel in actie voor terminaal zieke mensen. Maar chronisch zieken kan ik doorverwijzen naar de juiste organisatie.
    En ik geef al gratis advies aan familieleden die al bezig zijn met de droom van een geliefde. Ik ga er nu NOG duidelijker opzetten, dat ik ook GEZONDE mensen kan helpen om hun dromen te realiseren.
    Want dat is onze droom: dat alle mensen hun dromen léven… voordat ze zelf hulp-en verzorging daarbij nodig hebben.

    Liefs van Denise: en als je nog meer tijdschriften wil om uit te delen tijdens je lezingen, dan roep je maar :-)!

    • Hai Denise,
     Ja, stuur nog maar meer tijdschriften! Hoe meer mensen erover lezen, hoe beter!
     Dankjewel!
     Groetjes, Mireille

 29. Jammer genoeg word ik er depri van, want mijn wensenlijst kan ik niet (meer) uitvoeren, door mijn verslechterde gezondheid en doordat mijn kinderen MIJ niet meer willen zien……..Ik kan op mijn kop gaan staan, ze willen geen contact en ik zo langzamerhand ook niet meer. Maar veel verdriet doet het me wel……..ben ik dan zo’n monster? 21 jaar ging het super, was ik volgens hen zelf een goede moeder, en ineens keren ze de rug naar me om, en krijg ik pas nog te horen van de vriend van de jongste dat ik het allemaal aan mezelf te danken heb…..

  • Beste Angela,
   Poeh, dat klinkt als heel bitter en verdrietig. Alsof je aan het rouwen bent, wat eigenlijk best logisch is gezien de situatie nu. Misschien goed om steun te vragen nu om je hier doorheen te helpen? Er is altijd een MIR-Methode begeleider voor je, maar misschien heb je ook wel een vriendin die er nu voor jou kan zijn, zodat jij aandacht krijgt voor de pijn die je hebt.
   Heel veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

   • Lieve Mireille, ik heb wel een vriendin op Facebook, maar die heeft haar eigen trubbels. We proberen er voor elkaar te zijn, maar ik wil haar niet teveel met mijn ellende belasten. Er is nog veel meer aan de hand als alleen die 2 dingen die ik nu noemde. Zij weet overal van en steunt me door lieve berichtjes en af en toe een lief plaatje op FB. Ik heb al eerder gevraagd naar een MIR begeleidster bij mij in de buurt, maar ze zitten allemaal te ver weg voor mij……helaas.

    • Beste Angela,
     Zie ook dat er begeleiders zijn die via telefoon of Skype werken. Er is altijd een mogelijkheid om iemand te vinden. En Ria komt in je buurt wonen, las ik. Komt goed. En super fijn om te zien dat er zoveel mensen met je mee leven. Ik hoop dat al die steun je goed doet.
     Veel sterkte!
     Groetjes Mireille

     • Ja Mireille, ik hoop ook dat Ria echt in de buurt komt wonen, maar ze moet nog gaan bouwen heb ik begrepen? Dus dat duurt nog wel even……. Tuurlijk doet het me goed te lezen dat veel mensen met me mee leven, maar ik proef ook een ondertoon……ze reiken allerlei “oplossingen” aan die voor mij niet gewerkt hebben, want ik heb ze allemaal al uitgeprobeerd. En dat irriteert mensen. Ik ben er ook al jaren mee bezig, al zéker van na de scheiding in 1999. Daarvoor werd ik geleefd door mijn Narcistische man. Toen hij wegging waren we(Ik én de kinderen) zo blij! Er kon weer gelachen worden en er konden weer vriendjes en vriendinnen komen, we aten met ons bord op schoot voor de TV, want dat waren allemaal dingen die mijn ex niet toestond. We keken nooit meer naar het Nieuws op TV, want dan moest we onze mond dichthouden, niet 1 x maar hij keek alle Nieuwsuitzendingen op alle zenders…..:( We waren dus echt VRIJ!!! Tot ik van de ene ellende in de andere terecht kwam en mijn wereld compleet instortte. En telkens als ik denk dat ik me er weer bovenop geholpen heb, komt er een nieuwe ellende toestand bij…..Ik ben weer aan het MIRren en besteed mijn energie aan de operatie die ik over 2 weken moet ondergaan en daarna zien we wel weer…….bedankt!

      • Beste Angela,
       Heel goed, even alle aandacht voor jezelf! Overigens woont Ria Rienks ook in Groningen, dus die zou je ook kunnen benaderen.
       Veel sterkte met de operatie en ik hoop dat de MIR-Methode je er veel steun bij geeft.
       Groetjes, Mireille

  • Ha Angela,
   Ik snap dat het nu behoorlijk moeilijk is om positief te blijven. Blijkbaar heb je nu voor jezelf alle energie, kracht en liefde nodig. De MIR methode helpt je hier bij
   Hoe het nu is, hoeft het niet te blijven. Mijn belangrijkste inzicht is: inzicht zonder handeling brengt geen verandering.
   Dit klinkt simpel en is lastig. Investeer in jezelf, handel en je weet maar nooit waar je weer komt te staan. Alle liefs!

   • Hallo Ellen,
    Wat een mooie reactie schrijf je voor Angela. Ik wil je bedanken voor je reactie want bij jou belangrijkste inzicht:inzicht zonder handeling brengt geen verandering, sluit ik mij graag aan! Die motiveert mij om mijn eigen inzicht o.a. m.b.t. tot werk vinden te blijven volgen. Dank hiervoor.
    Warme groet,
    Gabrielle

   • Lieve Ellen, ik heb de MIR methode een hele tijd gedaan, ook mijn man deed mee, maar mij heeft het weinig geholpen. Wij hebben al zoveel soorten hulp gezocht en gehad en niks helpt. Ik zit hier erg geïsoleerd en mijn verslechterde gezondheid eist nu al mijn energie op. Ik heb weer een operatie op het programma staan en zit volop in de onderzoeken…
    Wat jij bedoelt met “handel” weet ik niet zo goed, maar ik wil je wel zeggen dat ik mijn droom al aan het verwezenlijken was, en door mijn verslechterde gezondheid moest ik er weer mee stoppen en daar heb ik ook veel verdriet van. Mijn dochters van 33 en 31 jaar, die inmiddels allebei moeder geworden zijn, heb ik al 9 jaar niet gezien en wonen 300 km zuidelijker als ik. Op al mijn pogingen tot contact, brieven, gedichten, kaarten en Facebookberichtjes krijg ik geen reactie, dus ……wat kan ik dan nog meer doen?

  • Beste Angela, Achter jouw verhaal zit natuurlijk nog een heel verhaal dat ik niet ken. Maar het moet wel een heel moeilijk verhaal zijn. Kennelijk ken je de MIR-Methode. Waarom neem je niet eens contact op met een MIR-begeleider bij je in de buurt ter ondersteuning? Of is er wellicht iemand anders met wie je goed kunt praten en die je vertrouwt? Jouw probleem is te groot om alleen te dragen. Zoek de steun die je nodig hebt. Ik wens je heel veel sterkte voor de komende tijd. Hartelijke groeten, Elisheva

   • Lieve Elisheva, inderdaad zit er nog een heel verhaal achter…..En ja, de MIR methode heb ik maanden gedaan en ben weer begonnen, maar een MIR begeleidster in de buurt wordt moeilijk, want er zitten hier geen begeleidsters in de buurt! Ik woon nml. in Duitsland, net over de grens bij Bad-Nieuweschans. En ik heb geen vrienden, familie of psycholoog die me steunen. Ze weten niet wat ze met me aan moeten. Dank je voor het sterkte wensen. <3

  • Beste Angela,
   Wat verdrietig en pijnlijk! Ik kan me voorstellen dat je op dit moment depri wordt van alles. Dit vraagt nogal wat van je. Angela, wat ik eindelijk geleerd heb, is dat je niet alles zelf hoeft te dragen. Je mag hulp vragen. Bij zo’n heftig proces als het jouwe mag jij ook hulp vragen. Ik wens je heel veel sterkte en liefde toe!

   Een warme groet,
   Ria Boor-van Arkel

   • Beste Ria,
    Ik mag inderdaad hulp vragen, maar of ze me het kunnen geven is een tweede. Tot nu toe niemand gevonden……Heb toch echt veel geprobeerd, ook therapeuten die we zelf moesten betalen, maar ze haken allemaal af.
    Ik kan hier niet het hele verhaal schrijven, het is te herkenbaar al zou ik hun namen niet noemen. Ikzelf heb ook psychische problemen door ‘n 19 jaar durende kl*tehuwelijk met een Narcist, die ons (mij en de kinderen) volgens het Riagg psychisch mishandeld heeft en emotioneel verwaarloosd. Nu, 17 jaar na de scheiding heb ik nog geen eigenwaarde en ook door een geweldsmisdrijf op straat, vertrouw ik geen mens meer. Want al die zgn. hulpverleners haakten allemaal af, volgens mij heb ik alle plakplaatjes uit het DSM boek al langs zien komen en ze weten nog niet wat ze met mij aan moeten. Dank je voor je lieve wensen. <3

    • Dag Angela, ondanks dat ik dizzy word van alle goedbedoelde wensen en teksten en handreikingen, zou ik je graag adviseren om in elk geval met je huisarts contact op te nemen voor dit moment. Je moet het zelf doen meid, dat geld voor iedereen. Ik kan me voorstellen dat DSM etiketjes niet helpen of evt. geholpen hebben, dus zet ze van je af …. jij bepaalt zelf wat je doet met je leven en de keuzes die je maakt en gemaakt hebt. Blijf achter jezelf staan en probeer er wat van te maken, hoe moeilijk het ook is of soms nog lijkt… je kinderen ‘zijn’ niet om je heen, hebben hun eigen leven. Nu jij nog …. waar wacht je op?????

     • Sorry Marja, ik dacht niet dat ik de indruk had gegeven dat ik stil in een hoekje zit te wachten tot ze komen en hulp aanbieden. En jij kan denken dat je die keuzes zelf maakt, maar ik mijn geval heb ik niks te zeggen, mijn gezondheid heeft het laatste woord. Helaas.

  • Tjee Angela, wat een heftige situatie voor je! Ik wens je heel veel moed & kracht en houd alsjeblieft je (zelf)vertrouwen.

  • Beste Angela,
   Wat ontzettend naar… Ik wens je heel veel sterkte en hoop dat de MIR-methode jou kan helpen om dit los te laten. Uit eigen ervaring kan ik je zeggen dat hoe meer en beter je los kunt laten hoe beter relaties met kinderen worden. En blijf positief denken over hen want het zou goed kunnen dat zij dat voelen. Wens je heel veel succes daarmee.
   groetjes

  • Beste Angela
   Meid wat heftig!!Dat is niet mis!!Maar zoals jou kinderen zelf zeggen dat je 21 jaar een goede moeder (en nog bent) geweest.Lijkt het er op dat zij niet met de situatie om kunnen gaan dat jou gezondheid is verslechterd. Het is te pijnlijk voor hun.Lieve Angela wees lief voor je zelf je bent het meer dan waard. mijn wens is dat jij beter in jou vel gaat zitten. De MIR-Methode kan jou daar zeker bij helpen. Een dikke knuffel van mij.
   Corrie Wouters MIR-Methode begeleider in Uithoorn

   • Beste Corrie, dat mijn kinderen geen contact met me willen heeft niks met mijn verslechterde gezondheid te maken, tenminste niet wat ik de afgelopen 10 jaar heb bijgekregen! Ik zie ze nml. al 9 jaar niet meer…..
    Plus dat ik al sinds febr. 2008 in het hoge Noorden woon, zo’n 300 km van hun vandaan. Ik weet niet of de MIR methode mij kan helpen, ik heb al zoveel geprobeerd en niks helpt. Ik heb de MIR methode maanden gedaan en ook daar merk ik niks van dus….helaas. Dank je voor je lieve wens…<3

  • Beste Angela, soms geeft het leven ons iets wat we niet leuk vinden maar door tegenslag worden we sterker. Dit is het perfecte moment om aandacht te geven aan je eigen ontwikkeling en dat je dat zeker met de hulp van de Mirmethode kan doen. Mindfulness of aandacht voor het hier en hetnu wees jezelf, je bent meer dan de moeder van je kinderen. Laat hen even hun eigen weg ontdekken, de voorbije jaren heb je blijkbaar weinig aandacht aan jezelf geschonken. Nu is die tijd dus wel aangebroken. Mirren maar en focus op je verborgen talenten. Die zullen er zeker zijn. Succes en veel liefde blijven geven aan mensen om je heen. VREDE BEGINT BIJ U. DIANA

   • Lieve Diana, ik zie mijn dochters al 9 jaar niet, inmiddels zijn ze beide moeder geworden en is mijn moedertje overleden, die ze ook al jaren niet gezien hadden…….(ze laten mijn hele familie links liggen) ik heb de MIR methode ook maanden toegepast, zonder resultaat. Ik leef alleen in het hier en nu, want we zijn met de verbouwing van ons huis bezig, al 5 jaar, en tob al langer met mijn gezondheid waardoor ik niks vooruit kan plannen.
    Ook mijn man heeft zijn rugzakje en kan er daardoor ook niet voor mij zijn….ook hij loopt al bij diverse therapeuten enz…..zonder al te veel resultaat! Het lijkt net of we in een verkeerde film terecht zijn gekomen, een horror ipv een romantische. Die verborgen talenten zijn niet zo verborgen voor mij, maar kan ze niet meer uitvoeren door mijn verslechterde gezondheid en het feit dat ik geen diploma’s er voor heb.
    En nee, ik kan geen opleidingen meer volgen, want toen ik in 2001 klappen op mijn hoofd heb gehad, is er veel kapot gegaan in de neurotransmitters in mijn nek/hals waardoor ik niet lang iets kan onthouden, ben chaotisch, enz. Heb allerlei lichamelijke klachten waardoor ik sinds 2008 in de WAO zit. Veel liefde geven aan mijn vriendinnen op FB doe ik zeker, en ja, kleuren enz. kan ik wel goed, maar om dat nou hele dagen te gaan zitten doen, krijg ik ook weer last van mijn pols en vingers….heb nml. ook Fibromyalgie…Als iedereen zo vredelievend was als ik, was er op de wereld nu geen oorlog meer……..

   • Lieve Ilse, op mijn wensenlijst staat nu nog: dat mijn gezondheid zich weer verbeterd, en die van mijn man, dat de verbouwing van ons huis afkomt, dat ik weer contact krijg met mijn kinderen en hun partners en dat ik mijn kleinkinderen ooit in de armen mag sluiten, kan knuffelen en mee mag spelen, dat mijn man’s en mijn familie weer normaal doen tegen ons, dat mijn stiefdochtertje weer contact zoekt met haar vader, dat ik mijn dagen weer zinvol kan invullen, maar zou nu niet weten waarmee….Mijn droom was een kinderboerderij opzetten, daarom hebben we ook een huis in Duitsland gekocht met veel grond erbij, en dan kinderen (naschoolse opvang) laten meehelpen met de verzorging, en ze liefde en respect bijbrengen voor dieren. Maar ik mag niet meer tillen en sjouwen en omdat mijn man niet elke avond thuis komt, moest ik mijn varkentjes, schaapjes en geitjes weer weg doen. Ik rouw er na 15 mnd. nog steeds om……moet er vaak om huilen. Heb nog wel konijntjes en kipjes, want dat is geen zwaar werk. Ook lopen er hier 2 dumpkatten en heb ik 2 herdershonden, waarvan er een pas 7.5 maand is en pas 4 weken hier woont, waar ik mijn handen (te) vol aan heb…….Hij was behoorlijk verwaarloosd en niet gesocialiseerd, en ik probeer hem weer een gewone pup van 7.5 mnd te laten zijn.

  • Hoi Angela,
   Da’s natuurlijk grote onzin die uitspraak van zo’n knul en heeft het ‘gewenste’ resultaat; dat je op afstand blijft! Dat zou ik dan ook maar doen en proberen niet te piekeren, want inderdaad, daar word je alleen maar depri van en schiet je niets mee op. Als de tijd daar is komt ook die verandering, al weet natuurlijk niemand hoe dat er uit gaat zien. Ik zou je willen aanmoedigen en naast je staan om je verdriet uit je lijf te schreeuwen, te vloeken of te zingen … of misschien van je af te schrijven als dat bij je past. Gaandeweg ontstaat dan ruimte … voor jezelf … voor je eigen weg … voor je super eigen plannetjes … voor je Bucketlist … wees je eigen lichtje … uiteindelijk zal dat ook licht geven naar anderen … heel veel hugs en liefs en sterkte toegewenst van mij.

   • Lieve Marja, die “knul” is een volwassen kerel van rond de 40, die alleen het verhaal van een kant heeft gehoord. Mijn kant van het verhaal wil hij niet horen schijnbaar. Dat is wat mij erg opvalt, niemand schijnt de willen weten hoe het echt gegaan is, ze geven mij overal de schuld van…..MIJ mijden ze allemaal, zelf mijn eigen familie. Tuurlijk heb ik ook een hoop fouten gemaakt, ik heb er al duizenden keren mijn excuses voor gemaakt, maar als zij die brieven, kaarten en gedichten in de kliko gooien, hebben ze die nooit gelezen! Een voormalige buurvrouw heeft pas nog iets tegen ze gezegd: dat ze maar één moeder hadden en of die straf nu al niet lang genoeg geduurd had, en ze werden woedend. Waar bemoeide ze zich mee…….Dus die durft niks meer te zeggen. En dat ik op afstand blijf is niet zo moeilijk, ik woon 300 km Noordelijker als zij, omdat ik mijn 2e man achterna ben gegaan en hier een nieuw bestaan wilde opbouwen. Ben in 8 jaar één keer terug geweest, voor mijn moedertje’s 80ste verjaardag en was een week gebroken, van de reis alleen al…..Denk jij dat ik de afgelopen 9 jaar al niet vaak mijn verdriet heb staan uitschreeuwen, vloeken, op kussen geslaan tijdens therapie, het vele malen heb opgeschreven…maar omdat ik het niet begrijp wat er gebeurd is, en ze geen uitleg willen geven……..vraag ik nog steeds WAAROM….Ik heb geen superplannetjes meer….mijn lijf staat ze niet meer toe. Ben al blij als ik mijn eigen huis een beetje kan bijhouden, want in Duitsland krijg ik geen hulp, wat ik in Nederland wel al had. Bedankt voor je lieve wensen……

  • dat doet zeker heel veel verdriet het kan vele oorzaken hebben ik heb namelijk wel even wat vragen voorheen had je toen wel contact met je kinderen en hoe heb je het toen ervaren waren zij toen wel leuk tegen over jou of ook anders het kan ook wezen dat de kinderen geen contact meer mag hebben met jou en merk jezelf ook wat aan die kinderen dat zij bang zijn of dat zij zomaar kwaad worden of zijn er andere reden ik zal je dit vertellen ik wil jou wel graag helpen en de mir van de methode om je proberen te transformeren dan moet je opletten wat er dan gebeurt dan zien de kinderen een hele andere moeder dan zien zij een moeder die zoveel liefde uitstraalt maar het kan natuurlijk ook zo wezen dat het helemaal niet aan jou ligt en wat je ook kann doen probeer te bidden met jezus als je dat doet dan gebeurt het zoals jou het zelf wilt want jezus is er voor iedereen en het is ook zo iedereen in zijn eigen waarde

   • Hallo Jan, het zou heel fijn zijn als jij hoofdletters, komma’s en punten zou gebruiken, want jouw verhaal is een grote brei woorden, helaas.

    Ik kan je aanbevelen alle berichtjes te lezen die ik aan de anderen teruggeschreven heb, en hoop dat je dan je antwoorden daarin vindt.

    Bedankt voor je reactie.

  • Lieve Angela,
   Je bent vast een geweldige moeder geweest, kinderen kunnen soms zo ontzettend wreed en egocentrisch zijn tegenover hun ouders. Probeer er afstand van te nemen, hoe moeilijk dit waarschijnlijk momenteel voor jou is.
   Het is nu tijd om aan jezelf te denken, je hebt vast dromen (niet over je kinderen, maar iets echt voor jezelf). Als het niet meteen duidelijk voor je is, ga de tijd nemen om erover na te denken.
   Veel sterkte en vergeet niet, er komt altijd een tijd in het leven dat de dingen anders worden.
   Hartelijke groet Ada

   • Wauw, Ada, je schrijft precies wat ik ook had willen schrijven … enne, het werkt ook nog eens heel goed door voor mijzelf, dat afstand nemen en daarbij dromen van nieuwe mogelijkheden … misschien hoort dat op de 2e plaats op mijn Bucketlijstje …. tijd nemen om te dromen en niet teveel forceren. Ik ga er in elk geval op MIRren … dank je wel, Ada.

  • Lieve Angel(a),
   Misschien is een bucket list dan niet de juiste lijst voor jou, in plaats daarvan zou je een fuck it list kunnen maken.
   Schrijf zaken op waar je voortaan maar is lak aan gaat hebben. Nu er diverse mensen uit je omgeving aangeven jou niet meer nodig te hebben, hou je veel tijd over voor jezelf en hoef je je niet meer druk te maken over de zorgen voor een ander en dus alle tijd om aan je eigen gezondheid te werken. Die misschien daarom ook wel verslechterd omdat je het zo aantrekt, wat heel logisch is, maar je kan het ook laten. En de tijd die je nu krijgt gebruiken om in jezelf te investeren. Wat een ander ook van je vindt of hoe je ook afgekeurd wordt, jouw waarheid is jouw waarheid en laat je niet beinvloeden, door de mening van een ander.
   Maakt een lijstje van je goede en mooie eigenschappen en raak overtuigt van je eigen waarde, die (zelf)vertrouwen en eigen – waarde geeft.
   Gebruik de tijd die gekregen hebt, door het vertrek van een aantal mensen om je heen, voor het herstel van je gezondheid, door het te zien als een geschenk. Nu heb je de tijd om na te denken over jezelf. Tijd om uit te vinden wie je bent, of hoe je zou willen zijn. Misschien iets moediger, dapperder, meer durven, rustiger, gelatener, enz.
   Door ruimte te maken in je hoofd en de zaken te laten zoals ze zijn ( het grote loslaten/ of het leven in het nu ) krijg je ruimte in je hoofd om na te denken over wat je zelf zou willen. Je bent het waard om die tijd te mogen gebruiken voor zelfreflectie. Die overtuiging krijgen en het echt zo voelen duurt wel even, maar de fuck it list maken is een goed begin.
   Wens je veel sterkte,
   Liefs van Anja

   • Lieve Anja, dit gaat zo mijn hele leven al….En ik weet van mezelf en door anderen dat ik veel goede en mooie eigenschappen heb, maar als ze een paar uur met mij moeten doorbrengen, haken ze helaas af. Zelfs die lieve vriendin van FB en ook ‘n masseuse waar ik ook nog via FB contact mee heb, zeggen het, ze worden moe van mijn manier van praten. Dat ik ze van te voren zeg dat ze gewoon HO mogen zeggen, maakt niks uit…..Ze komen gewoon niet meer terug. Alle nieuwe dingen die ik aan pak, gaan fout daardoor. Sorry, maar jullie doen net of ik jaren onder een steen heb geleefd, maar dat is echt niet zo, het leven is gewoon aan het doorgaan, maar als ik 2 stappen vooruit zet, word ik er 3 teruggeworpen…..of door anderen, of mijn gezondheid. Schiet gewoonweg niet op………

    • Hoi Angela,
     Dat is al een hele stap als je je goede en minder goede eigenschappen kent en dus weet waar je toe in staat bent. Ik begrijp heel goed dat we jou met alle goede bedoelingen vanaf hier niet kunnen helpen. Ik begrijp dat je in het noorden woont, dat is voor mij een eind weg. Ik adviseer je om bij jou in de buurt op zoek te gaan naar een kruispuntcoach die bekend is met HSP. Ik denk dat die je een eind op weg kan helpen.
     Succes en sterkte. Gr Anja

     • Lieve Angela,

      Wat mij een heleboel geholpen heeft is zen meditatie; ik was erg onrustig en verdwaasd over hetgeen er toch allemaal mis ging in en om mij heen, daar bleef ik maar achteraan hollen en over piekeren en steeds proberen het beter of anders te doen. Ik ben gaan zitten en leren voelen naar de signalen in mijn lijf, naar mijn gedachten die vanzelf kwamen, maar ook weer vanzelf gingen ..

      Wat ik maar wil zeggen: de problemen bleven hetzelfde, alleen ik ben er anders naar gaan kijken en ga er daarom anders mee om. Veel sterker en zelfbewuster en soms ook weer even terug bij af en ervaren dat ook dat erbij hoort .. want dan leer je opnieuw keuzes te maken!!

      Ik vind het hartstikke knap van je dat je alles zo duidelijk hebt weten te beschrijven, ook dat je hebt kunnen aangeven waarmee het volgens jou te maken heeft; je kijkt naar de ander, maar ook heel goed naar jezelf. Dat maakt jou heel sterk! De ander kan je (helaas) niet veranderen, maar jezelf wel. Ik zou je willen vragen voor jezelf op te schrijven wat je op dit moment nodig hebt/het liefste zou willen en welke stappen jij daar wilt in kunt zetten, ook al ben je bang voor afwijzing en maakt het je onzeker. Je bent heel krachtig, want ondanks alles ben je overeind gebleven en ik gun het je zo, dat je nu de stappen zet (neem dit ook maar figuurlijk) die jou helpen verder te komen in je leven met datgene en diegene die belangrijk en de moeite waard zijn voor jou, ook al lijkt het maar heel klein. Door jezelf doelen te stellen bepaal jijzelf waar je wilt wezen uiteindelijk en neem jij de regie weer in eigen handen. Want gehandicapt en beschadigd of niet … dat recht heeft iedereen, dat recht om te leven heb ook jij! Je kunt het!

 30. Hi Mireille,
  Door het doen van de MIR methode ben ik meer in mijn kracht gaan staan en ga ik vandaag eindelijk beginnen met de opleiding tot yoga docent. Dit wil ik eigenlijk al een jaar of twintig 🙂
  Groetjes, Conny

  • Beste Conny,
   Wauw, wat leuk!! Wat zal je ervan genieten! Ik ben nu al blij voor de mensen die jij straks yogales gaat geven! Super!
   Groetjes, Mireille

 31. Hoi, op mijn Bucket list komt te staan; het starten van een eigen Praktijkje … steeds opnieuw liet ik het plannetje weer net zo hard varen, maar toch …. naast de studie voor Mindful Analyst is de mogelijkheid dichterbij gekomen om met een van mijn kinderdromen aan de slag te gaan; dieren … het geven van Kynologische massages aan honden in een eigen praktijkruimte en .. natuurlijk ook een dagdeel in de week naar dierenasiels om daar als vrijwilligster massages te gaan geven aan hondjes die het het hardst nodig hebben meestal!
  Groetjes …!! Ben erin blijven geloven en het MIRREN gaf me net die extra zetjes…

  • Beste Marja,
   Wat een prachtig plan! Ik denk dat er echt hondenliefhebbers zijn die hun hond dit graag zouden gunnen. Ik heb er nog nooit van gehoord. En wat mooi dat je dat ook in dierenasiels wilt doen.
   En weet je hoe je een praktijk start? Naam bedenken, fijne ruimte creëren of vinden en dan aan 5 mensen vertellen dat je begonnen bent. Ook aan mij!
   Groetjes en zet je stappen!
   Mireille

   • Dank je wel Mireille voor je reactie en fijne tips.
    Conny ook bedankt voor je meedenken en tip.

    Ik ben van plan om mijn Praktijk(je) Bieneke te noemen, d.w.z. Elfenvriend met een knipoog naar engelen, omdat ik ergens las dat dieren een Engelenziel bezitten en ik er heilig van overtuigd ben dat dat klopt gezien mijn ervaring met m’n eigen diertjes.

    Gaat het er wellicht zo uitzien:

    B I E N E K E
    Praktijk voor holistische dierenmassage en M.I.R.

    Liefs en vele groetjes van mij… ennne … geniet binnenkort maar heerlijk van die autorit want dat heb je helemaal verdiend!! Dank je wel ook Pieter …. TOF dat je dit kunt waarmaken voor Mireille.

    • Hai Marja,
     Oh wat een leuke naam! Kijk, daar hebben we al grote stappen! Nu nog contactgegevens en mensen kunnen je gaan benaderen!
     Ga zo door!
     Groetjes, Mireille

    • Hoi Marja,
     Wat een goed idee van je! Ik heb eens een workshop Tellington Touch gedaan, is dat enigszins te vergelijken met wat jij doet? Ik heb hier verder nooit actief iets mee gedaan, maar merkte altijd wel dat dieren het daarna fijn vonden als ik ze aanraakte. Dus ik wens jou hier veel succes hiermee en hoop dat je er heel veel dieren mee kunt helpen!
     Groetjes, Jorien

     • Hoi Jorien, ik denk dat Tellington Touch ook wordt aangeboden in het programma dat ik wil gaan volgen, of althans heb ik er wel iets over gelezen. Het is zo grappig eigenlijk … was mijn hondje aan het MIRren en hij wilde graag nog meer … toen ben ik blijven aaien en bedacht ineens hoe fijn en ontspannen ik dat ook zelf vind en daarna ben ik gaan zoeken op Internet of er iets bestond als Honden (dieren) Massage en ja hoor, GEVONDEN!! Ik begin met een Workshop Ontspanningsmassage en eind dit jaar kan ik deelnemen aan de 1e cursus. Volgend jaar volgen er nog een paar, je kunt zover gaan als je wilt, tot aan Kynologisch Dierentherapeut… leuk dat jij er ook ervaring mee hebt… je kan het altijd weer oppakken als je wilt! Dank je wel Jorien voor je goede wensen en ja .. ik zou er graag een heleboel dieren mee willen helpen, te beginnen bij mijn eigen dondersteen.

  • Nog een tip: noem je praktijkje geen praktijkje meer
   en in alle andere vergelijkbare gevallen: praat over dat wat je wil bereiken alsof je het al hebt.

 32. Hi Mireille,
  Wat leuk dat je vertelt dat je nooit balletdanseres zult worden (maar dat dat kennelijk wel een van je vroegere wensen was?)
  Balletdanseres worden was als meisje mijn grote droom maar het is er nooit van gekomen (niet genoeg talent, niet de juiste lichaamsbouw etc.).
  Inmiddels ben ik 66 en zit ik alweer 5 jaar op klassiek ballet in een beginnersgroep voor volwassenen (twintigers en dertigers) en ik vind het hartstikke leuk! Ik leer nog steeds nieuwe dingen en mijn condittie is met sprongen vooruit gegaan. Je bent echt nooit te oud om balletles te nemen!
  Irene

  • Beste Irene,
   Ik heb nooit op balletles gezeten hoor, en ik grap nu altijd dat ik toch veel te lang was (1,87m). Als de jongens me dan op zouden tillen, zou ik niet van de grond komen, ha ha ha!
   Maar wauw, wat gaaf dat jij op balletles zit! Zou ik dat ook eens gaan doen? Zal vast heel goed zijn voor je houding. Weet je wat, ik zal het eens gaan verkennen. Dank voor de aanmoediging!
   Groetjes, Mireille

   • Hi Mireille,
    Als je als volwassene ~ van welke leeftijd dan ook ~ ballet voor beginners wil gaan doen dan maakt het helemaal niet uit hoe oud, lang, dik of dun je bent. Er plezier in hebben is het allerbelangrijkste. Heel goed voor je houding inderdaad; ik ben veel meer rechtop gaan lopen en ook de stabiliteit in mijn enkels is stukken verbeterd.
    Ik heb vast 2 balletscholen in Apeldoorn voor je opgezocht die lessen hebben voor volwassenen.
    Succes he!
    Irenehttp://www.markantapeldoorn.nl/courses/klassiek-ballet-10/
    http://www.balletstudiodanstique.nl/volwassenen.html

    • Beste Irene,
     Ha ha ha haaaaaaaaaaaaa, ik heb hardop zitten lachen! Nou ik denk dat er een stukje hobby-missie verduidelijkt is, ha ha ha! Ik beloof je dat ik mijn licht ga opsteken bij beide studio’s. Je hoort het vanzelf als ik de eerste plié (heet dat zo?) gedaan heb!
     Dank voor de stimulans, ha ha ha!
     Groetjes, Mireille

   • Ik vind het leuk Mireille, dat je zo n tip waardeert van je Volgers. Het zal zeker een ideale manier zijn om wat beweging te hebben, die kunnen wij toch allemaal gebruiken. Zelf ben ik buikdansen beginnen doen toen ik 50 gepasseerd was en ben nu nog in en groepje ATS. Ben er ondertussen 68. Veel plezier. Diana

    • Wat heerlijk om te horen dat er meer senioren gewoon gaan doen wat ze leuk vinden zonder dat ze zich er iets van aantrekken wat een ander er mogelijk van zou kunnen vinden!

   • Hoi Mireille, heb je wel eens opgezocht waar balletdanseres voor staat? Eèn uitleg is namelijk de balans tussen het spirituele en het aardse… Misschien ben je dat dan wel geworden in dit leven?? 😀

    • Hai Claudia,
     Oh wat grappig! Ja, zo voelt het soms wel, alsof ik dat spirituele om kan zetten in aardse menselijke zaken.
     Hoe weet je dat van die uitleg, van wat een balletdanseres betekent?
     Groetjes, Mireille

     • Mijn ballet lerares van vroeger zei dat al, maar als je het op zoekt, de oorsprong en historie van ballet kom je dat ook tegen. Er zijn overigens meerdere verklaringen afhankelijk van de periode vanwaar het bekeken word, maar dan komt religie en liefde voor een persoon in plaats van universele liefde erbij of voor in de plaats. Voor mijn gevoel is alle kunst in de oorsprong een uiting van het spirituele in een aardse vorm, maar dat is alleen mijn beleving hoor! 😀

      • Beste Claudia,
       Nou, het klinkt gewoon allemaal heel mooi. En belangrijkste is dat iedereen kiest en doet waar hij/zij blij van wordt. Dus voor jou en mij: dansen maar!
       Groetjes, Mireille

   • Beste Irene, Diana en Claudia,
    Je gelooft het nooit…! Ik heb gisteren mijn eerste balletles gehad. En ik vond het FAN-TAS-TISCH! Toen ik mijn hand op de barre legde (die houten steun waar balletdanseressen altijd op leunen), ging er een intens gevoel van geluk door me heen! Ik realiseerde me dat ik nog nooit zo’n barre had aangeraakt! En ik kon al een heel eind meedoen, maar wat deden ze al veel in die les! Ik was boven verwachting heel blij verrast! En… vanochtend nauwelijks spierpijn! Het was een avond om nooit te vergeten! Dankjewel voor jullie aanmoedigen!
    Liefs, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.