Home » Artikelen » 119. Zelfsabotage de deur uit!

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

119. Zelfsabotage de deur uit! — 53 reacties

 1. Mijn saboteur is soms nog hardnekkig aanwezig,kom er wel steeds vaker achter dat dit gaat over mag ik mij wel fijn voelen en gelukkig zijn,en genieten van een zacht lichaam.
  Nog wel wat in te doen,al zou dat ook een oude overtuiging kunnen zijn.

 2. Beste Mireille,

  Het klopt. De 10 punten van de zelfsabotage.
  Die punten als jij zelf bent, authentiek, en zo, krijg jij te beleven , gratis, door toedoen of reactie erop, van de maatschappij.
  Gelukkig zijn er boeken van Tolle en er zijn websites net als die van jullie en van Sochicken. nl wat enorm veel helpt en ook nog bevestigd dat Zelf te zijn en zo essentieel en belangrijk is.

  Groeten,
  Era

 3. Dankjewel voor de inspirerende verhalen. Ben te loom (hb momenteel griep) om zelf mijn Proces te beschrijven. Dus even rust en meeliften op anderen is Oke en ik weet dat griep een herstelproces is van veel hectiek voorafgaand. Loslaten en op naar mijn herstel.
  Dank Mireille en anderen

 4. Hallo Mireille.
  Er hebben zich al veel mensen gemeld zie ik.
  Zelf doe ik de mirmethode al jaren.
  In mijn prille jeugd en in mijn puberteit zijn dingen gebeurd waardoor ik een overlevingsmechanisme heb ontwikkeld. Op zeker moment ben ik me dat bewust geworden. Langzaam ben ik het af gaan bouwen; iedere keer een schil van de ui afpellend. Zo voelde het. Soms dacht ik dat ik bij de kern kwam, maar dat bleek dan toch niet zo te zijn. Een hele tijd al ben ik me bewust dat de mirmethode hiermee geholpen heeft. Ik ben er nog niet. Het zit er al zo lang. Ik ben nu 72. Het komt ook neer op het maken van een gedragsverandering. Dat valt nog niet mee. Ik blijf doorgaan met mirren. Ik wil echt bij mezelf komen.
  Mireille bedankt dat je deze methode ontwikkelt heb en dank voor je artikelen. Daar heb ik ook al veel aan gehad. Ga zo door! Ik blijf je volgen.

 5. Als ik al tijden de MIR-Methode doe, dan zou ik toch geen problemen meer hoeven te hebben. Je behandeld de betreffende stappen apart maar vervolgens moet je alle 9 stappen doen, dan heeft het toch geen zin om uit te leggen welke stappen invloed hebben op bepaalde problemen. Als je altijd alle 9 stappen doet dan zou er toch geen afzonderlijke problemen moeten zijn? Hoe lang duurt het voor je helemaal gereset bent? Dus hoe lang moet je de MIR methode doen voor je helemaal “schoon” bent?

  • Beste San,
   Ik leg de 9 stappen vaak los uit om zo duidelijk te maken hoe de 9 stappen werken. Wat daar allemaal achter zit en wat ze in werking kunnen zetten. Het verschilt per persoon hoe snel er resultaten zijn. En het hangt er vanaf hoe complex je problemen zijn. Slaapproblemen en kalknagels zijn bijvoorbeeld hele complexe problemen en kunnen lang duren. Als het je te lang duurt, kun je ook altijd naar een MIR-Methode begeleidster voor een consult om sneller naar de kern van de oorzaken te gaan.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 6. Bij zelfsabotage denk ik veel meer aan niet goed voor mijzelf zorgen, zoals koekjes eten, terwijl ik weet dat ik er last van heb.
  Geen oefeningen doen, terwijl ik ze heel hard nodig heb.
  Veel te laat naar bed gaan, tot ik er zelfs zware hoofdpijn van krijg.
  Niet zozeer de gedachten over wat anderen van mij denken.

  • Heel herkenbaar Petronella, precies hoe ook ik het deksel op mezelf houd.
   Voor mij zit daar een overtuiging achter dat ik niet in mijn kracht mag staan, mogelijk omdat anderen zich dan ‘kleiner’ of ‘minder’ zouden kunnen voelen. En dat ik niet vol mag gaan voor wat ik wil of belangrijk vind omdat ik dan buiten de groep lig.

 7. Heel blij met deze nieuwsbrief. Ken de MIR-Methode al heel lang en heb hem al menigmaal bij anderen aanbeveelt. Met alles wat ik hier nu lees, over zelf-sabotage voel ik de stimulans het ook weer eens te doen. Echt vergeten deze methode was ik niet, maar ik pakte het zelf niet meer aan. Het leek niet meer te werken, en werd een heel corvee er moeite voor te doen. Als dit geen zelf sabotage is! Ik hoop voor mezelf om nu eens door te zetten. Iedereen die hier gereageerd heeft mijn dank. Het heeft mij opgelicht uit een apathie voor mezelf, en gestimuleerd om het weer op te nemen. Ik saboteer me op vele vele manieren …..het mezelf vergeven is ook wel belangrijk, eerst doen en doorbreken.

 8. Had langer geleden de MIR methode al eens leren kennen en eens toegepast. Maar ik dacht toen dat het niks veranderde. Pas nu ik er op terug kijk weet ik dat ik op zeker moment beter voor mezelf ben gaan opkomen in familieverband. Maar dit ging wel gepaard met de nodige conflicten die ik als HSP als heel zwaar heb ervaren.
  Intussen had ik toch wel weer veel klachten en iemand stuurde me terug richting MIR methode die ik eigenlijk een beetje vergeten was.
  Intussen zie ik af om een tweede zit periode examen af te leggen. Het studeren ging alsmaar moeilijker.
  Maar mij is het niet duidelijk of dit het resultaat is van faalangst en zelfsabotage…of dat ik “het presteren” nu achter me laat dat besproken wordt in een ander artikel over “jezelf steeds willen bewijzen”.
  Ik weet wel dat ik veelaal geen plezier meer ervaarde bij het studeren en steeds veel stress opbouwde.
  Maar tegelijk voelt kappen met dit alles ook heel beangstigend. Is dit wel de juiste keuze?
  Ik ga ondertussen wel gewoon door met de MIR-Methode.
  En probeer er op te vertrouwen dat de beslissing die ik neem om niet langer examen te gaan afleggen de juiste is. Knap lastig vind ik het.

  • Beste Patricia,
   Ja, dat is ook beslist geen makkelijke beslissing. De hele maatschappij draait op diploma’s en examen, dus hoe verstandig is dan zo’n beslissing. Toch zie ik ook veel mensen die succesvol zijn en ondanks diploma’s hun draai hebben gevonden in het leven. Ken je de EHBO van de MIR-Methode? Die kan wel bij accute stress helpen om intense angsten te verminderen. Je kunt het op een consult bij een MIR-Methode begeleider leren of op de ‘Be the MIRror’-website of van iemand anders die het al in de vingers heeft.
   Ik wens je alle wijsheid van de wereld!
   Groetjes, Mireille

   • Beste Mireille
    Dank je voor je reactie. De EHBO van de MIR methode ken ik niet neen. Maar ik was sowieso al van plan om toch eens op consult te gaan bij een MIR Methode begeleider.
    Maar ik wil de MIR methode toch wel eerst nog even langer gedaan hebben. Omdat ik ook wel begrijp dat tijd en geduld ook van belang zijn.

    Groeten

    Patricia

    • Beste Patricia,
     Mooi dat je jezelf de tijd geeft ervoor! Je kunt met de 9 stappen al veel zelf doen. Ik hoop dat het lichter voor je mag gaan worden.
     Veel geluk!
     Groetjes, Mireille

 9. Hallo Mireille ik ben begonnen met twee weken alle tekorten aanvullen en basisbehoeften aan vullen mijn geboorten plekjes worden rood en dik ,maar ik begin me wel beter te voelen ik doe zeker door !groetjes Marie Thérèse

 10. Hey Mireille, ik was bij week 3 gekomen en heb nu een week en een half overgeslagen, maar neem vandaag weer de draad op. Ik ben een dag of 5 fel ziek geweest… drie verschillende dokters gehad omdat het net weekend was, alle drie met verschillende diagnose en medicatie. De derde, mijn huisdokter die op maandag weer bereikbaar was, nam bloed af en het was een bakteriele infectie in mijn gezicht. Hij zegt waarschijnlijk opgelopen via een wondje. Ik zag er nogal uit ! Heel mijn voorhoofd gezwollen, bloedrood en gloeiend. Dag erna mijn linker oog helemaal toe en dag erna rechter oog ook. Ik kon mijn schedel niet meer aanraken, voorl voor en achter mijn oren v d pijn… jou artikel van zuurte graad en de huid, doet mij hier aan denken… Mijn lichaam heeft het al zeer lange tijd heel moeilijk, ikn ben zoals n ook weer, extreem moe. Ik ka mij goed voorstellen dat mijn lichaam niet z goed meer weet wat het moet doen… maar dat het flink op zoek gaat om mijn opdrachten via de MIR-Methode te vervullen. Dus ook een beetje van het een uiterste in het ander terechte komt voor het evenwicht vindt ??? Vader los koppelen is inderdaad een verassing dat dit met zuurte graad verband houd en moeder loskoppelen niet z zeer dan ? Mijn moeder heeft tijdens mij ziek zijn moeten komen voor mij zorgen, ik ben alleen staande he… het deed ook wel deugt eens voor gezorgd te worden want dat is iets die in mijn leven ontbreekt. Alleen zit er bij mijn moeder en vader ook, een geen zo leuk energetische pakje die z bij mij achter laten… ik heb dit onlangs lere herkennen en ook gezien dat ik vroeger net het zelfde deed met vrienden 🙂 gelukkig al heel veel aan gewerkt ! Vader en moeder los koppelen heeft als ik het goed begrijp, ook een ruimer effect ? naar d mensen om j heen toe bedoel ik… En werkt het ook zodat je zelf onbewust, ook geen pakjes meer achterlaat bij mensen waarvan je houd ? Ik voel me ook vaak heel erg geblokkeerd om dingen t doen die ik moet doen… dus misschien ook wel zelfsabotage. Autoimmune ziektes komen in oorsprong ook vaak door het niet aanvaarden van jezelf zoals je bent, geen zelfvertrouwen/geloof… sabotage staat daar misschien ook bij ?
  Bedankt voor deze prachtige en eenvoudige, maar zeer krachtige methode met ons gratis te delen Mireille ! Ik heb veel kosten door mijn fysieke toestand en werk maar halftijds meer… voor heel veel helings of behandelings programmas val ik uit de boot ! Momenteel kan ik niets doen naar of voor jou en de MIR-Methode maar ik vergeet zo iets nooit en er komt een dag dat ik zal kunnen beginnen terug geven en mee werken, zeker weten !!! xxx gr. Debby

  • Beste Debby,
   Poeh, dat was een pittige reactie van je lichaam. Maar inderdaad, het lichaam zoekt manieren om de zuurte in balans te brengen en soms gaat dat via de huid als de andere manieren niet werken. Ik ben erg blij dat de MIR-Mehode bij je past! Dat het je maar voortgaand veel moois mag brengen! Ja, stap 3 werkt inderdaad in de breedte. Je geeft me met je vraag een nieuw inzicht: of je ook minder ‘pakjes’ bij anderen achter laat. Dat klopt! Je laat geen energetische ‘vervuiling’ meer achter bij anderen. Hee, dat wist ik nog niet. Dat ga ik nog nader onderzoeken. Boeiend! En ja, je wordt minder vatbaar voor de energie van anderen. Beslist! Wat mensen soms doen, is meteen nadat bezoek weg is, weer de MIR-Methode 9 stappen, om zichzelf weer in balans te brengen.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille
   En oh ja, je doet al veel terug door dit op de website te schrijven, waarmee je anderen inspireert om het ook eens te proberen! En wie weet wat jij nog voor moois in de wereld kunt zetten als je je weer helemaal krachtig voelt! Dan kan ik daar weer van mee genieten! Veel geluk! ❤️

   • Bedankt voor je antwoord en mooi dat ik een nieuwe kijk naar voor kon brengen, dat maakt mij gelukkig ! 🙂 toch ‘ iets ‘ terug kunnen gegeven hebben… 🙂

 11. Geniaal dat juist deze mail in mijn spam-box belandde en ik vandaag voor het eerst de link moest copieren en plakken omdat ik de link uit de mail niet geopend kreeg. Zelfsabotage ken ik wel 🙂

  • Ha ha ha! Hoe letterlijk krijg je het voorgeschoteld! Mooi dat je zo naar jezelf kunt kijken!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 12. Jeetje deze kwam even binnen zeg. Ik doe de MIR-Methode niet vaak genoeg. Ligt ook op mijn nachtkastje, maar gun me de tijd niet om het te doen. Zit nu op een splitsing in mijn leven.
  Heb het helder dat ik heel veel oude dingen niet meer wil. Maar om het te veranderen, doodeng. Bang om anderen pijn te doen, ik doe nu alleen mezelf heel veel pijn. Mn lijf strak van de zenuwen, en ondertussen pisnijdig op alles. Ondertussen een niersteen ontwikkeld, ontstekingen in mijn lijf. Bijnier uitputting van veel stress. Kortom het gaat niet echt lekker.
  Ik vind het heel lastig om voor mezelf te kiezen. Ik weet eigenlijk niet eens meer wat nou eigenlijk wil met de rest van mijn leven. Toch maar weer de MIR-Methode oppakken. Binnenkort kom je naar Dronten, vlakbij voor mij. Zie er naar uit om je te ontmoeten, Mireille.

  • Beste Anna,
   Ik verheug me erop je te ontmoeten in Dronten, 10 november. En als je jezelf al zo vele jaren hebt weggecijferd voor anderen, kan het echt moeilijk zijn om terug te vinden wat JIJ graag wilt. Die vorm van egoïsme zijn de meeste wegcijferaars niet gewend, maar is keihard nodig. Ik wens je heel veel sterkte, maar vooral ook veel geluk met het terugvinden van jezelf en kiezen voor jezelf.
   Veel geluk!
   Mireille

  • Beste Anna Jeetje zeg dat wel!!Mooi dat deze nieuwsbrief jou nu bereikt. Juist nu je hem zo hard nodig hebt. Je zegt dat op een splitsing in je leven zit. Dat is eigenlijk best mooi. Want zoals je zelf al aan geeft dat er dingen moeten veranderen. En ik snap dat je dat dood eng vind want dat is gewoon ook zo. Ik hoop van harte dat je inderdaad de MIR-Methode weer op gaat pakken want dat heb je heel hard nodig. Ik wens je heel veel plezier bij Mireille in Dronten. Een ding weet ik zeker Mireille gaat een heel krachtige vrouw ontmoeten, want dat ben je.
   Een dikke knuffel van mij Corrie Wouters MIR-Methode begeleider in Uithoorn

 13. Hallo Mireille
  Sinds April doe ik de MIR-Methode. In deze maand is bij mij ook borstkanker geconstateerd en omdat ik nu in het traject van chemo’s zit kan ik niet zeggen in hoeverre ik er baat bij heb [Ik geloof van wel]
  Graag zou ik willen weten hoe de MIR EHBO werkt die kan ik namelijk niet vinden of moet je daarvoor geabonneerd zijn.
  Groetjes Marijke

  • Beste Marijke,
   Het belangrijkste is dat je de MIR-Methode inzet om dicht bij jezelf te blijven (al die keuzes waar je ineens voor staat…) en dat je het gebruikt om jezelf te helpen met alle emoties die door je heen gieren. De MIR-Methode EHBO kun je terug zien op instructievideo’s op de ‘Be the MIRror’-ledenwebsite. Je kunt het ook bij een MIR-Methode begeleider leren. Dat zou ik je trouwens sowieso aanraden om een keer een consult af te spreken. Verder kun je de EHBO ook van andere mensen leren die bijvoorbeeld een cursus bij mij hebben gedaan.
   Heel veel sterkte en goede moed gewenst!
   Groetjes, Mireille

 14. Ik doe de 9 stappen iedere dag! Terugkijkend heb ik hier veel baat bij. Ook het lezen van de nieuwsbrieven en het bezoeken van de ledensite hou ik bij. Eind oktober ga ik met mijn dochter naar Heiloo (MIR kring). Ik kijk er naar uit. Ook de MIR EHBO gebruik ik indien nodig! Ook maak ik reclame voor de MIR methode!
  Mireille blijf nog lang ons goed voorbeeld!

  • Beste Elly,
   Dankjewel voor je hartelijke woorden. En wat fijn dat de MIR-Methode je zo goed doet. Dankjewel voor je ambassadeurschap!
   Groetjes, Mireille

 15. Hoi Mireille,

  Dank je wel voor wederom een waardevolle tekst!
  Hoe bedenk je het elke keer weer (119X)?!
  Elke keer VOEL ik je woorden.

  Dank,

  Amar

 16. Beste Mireille,

  Ik doe de volledige MIR methode nu sinds 10/8 en heb er een flinke kluif aan.
  Eerst merkte ik niet zoveel, toen kwamen er huilbuien, en de laatste twee weken ook woede en neerslachtigheid met hevige spanning in mijn kaak, die dan ook geregeld vastzit.
  Ik wil de MIR-Methode zeker tot maart blijven doen en dan zie ik wel of het er dan allemaal uit is, of dat ik nog door moet gaan.
  Sinds een trauma toen ik zeven jaar was, heb ik ook daarna alles weggestopt en niet echt verwerkt wat ik meemaakte in mijn leven.
  Volgens mijn homeopaat zit daar ook de grootste moeilijkheid bij mij, ik verwerk schijnbaar niet en kan het dientengevolge ook niet loslaten.
  Ik heb al eens een therapie met spiertesten gedaan, en dat heeft gedeeltelijk geholpen, met name bij een stukje verwerking van het jeugd trauma.
  Daarom ben ik nu zo blij met jouw MIR-Methode, waarvan ik hopelijk niet te hoge verwachtingen heb.
  Bedankt in elk geval dat je dit met iedereen wilt delen.

  Hartelijke groet, Hedwig

  • Beste Hedwig,
   Fijn dat je het vol wilt houden! Als je jarenlang je gevoelens hebt weg moeten stoppen, willen ze nu ruim baan. Wees lief voor jezelf en zoek desnoods een MIR-Methode begeleider die ook met spiertesten werkt. Ze kunnen je dan helpen om de ergste boosheid ter plekke aan te pakken met jou samen.
   Sterkte en veel geluk!
   Groetjes, Mireille

   • Jammer dat er geen begeleider is in alphen a d rijn.

    Iik doe de mir methode al ruim een jaar zonder resultaat.
    Al diverse altenatieve therapieen gehad ( acupunktuur, NAET, mesologie orthomoleculair)
    Hopeloos. Ook zelfdestructie?

    • Beste Zeur,
     Zoek gerust een MIR-Methode begeleider op voor een telefonisch consult. Dat werkt ook.
     Wie weet speelt er zelfdestructie mee, maar die indruk krijg ik niet. Blijf zoeken naar de oorzaken!
     Groetjes, Mireille

 17. Nou ik heb nu een week of 6 de MIR methode gedaan….ik durf dingen eerder te zeggen maar merk dat als mensen iets tegen me zeggen die niet prettig aanvoelen dat ik dat nog niet goed kan loskoppelen en dat blijft dan “hangen” in mijn hoofd…en dan komen inderdaad een paar van bovenstaande gedachtes naar boven….ook heb ik nog steeds een paar lichamelijke klachten :-(. Ik ben gestopt met de 9 stappen maar vraag me af of ik er toch mee door moet blijven gaan…..

  • Beste Heidi Mooi dat je nu dingen eerder durft te zeggen. Eigenlijk ben je op de goede weg. Maar het heeft tijd nodig. Wat gebeurt er namelijk met de MIR-Methode zo lang jij de 9 stappen doet word er steeds een nieuw laagje aan geraakt wat je los mag laten. Gun je zelf nog wat tijd dan gaat dat loskoppelen van de mensen die niet prettig aan voelen gewoon gebeuren. Ik zou je dus graag willen aan raden om de 9 stappen weer op te pakken. Heel veel succes.
   Een dikke knuffel van mij MIR-Methode begeleider in Uithoorn

 18. Hallo Mireille,
  Steeds neem ik me voor je artikelen te lezen. Maar het komt er vaak niet van. Dit artikel, de titel, was zo herkenbaar! Nu moet ik het toch lezen dacht ik. Nadat ik een maand de MIR methode had gedaan, was ik gestopt. Nee, je kunt gewoon doorgaan zeiden een paar vriendinnen tegen me. Ik ben weer begonnen met horten en stoten. Nu zit het weer in mijn dagelijkse ritme. En inderdaad het maakt me een beter mens. Vooral stap 3 doe ik met veel aandacht. Ik ben ook een kei in zelfsabotage. Dus de MIR methode blijft!!
  Bovendien dwingt de methode me om even rustig te zitten: mediteren eigenlijk. Dat is hartstikke goed.
  Ik neem me ook voor vaker alles te lezen! Groeten Janny

 19. Ik herken een aantal uitingen van de Zelfsabottage, met name hard werken en goede dingen doen maar alles in het werk stellen om uit de picture te blijven, hetgeen vaak als gevolg heeft dat mensen me voor hun karretjes spannen. Vanmorgen heb ik, voor zover ik me dat herinner, voor het eerst van mijn leven een verzetsactie gepleegd door een mail te sturen waarin ik duidelijk stel dat ik het voorgestelde karretje niet wens en een voorstel gedaan hoe de dienst mij beter kan inzetten dan voorgesteld plan. Dat ik zelfs zal stoppen met werken voor deze dienst als men mij toch in een keurslijf wilt dwingen, ik heb de angst voor inkomsten en niet aardig gevonden te worden etc, etc opzij geschoven. Het schrijven van de mail trok een blijk emoties open en ik huil zonder ophouden en dat voelt goed, god zij dank ben ik vrij vandaag… Ik zal eens kijken naar de bijeenkomsten ondanks dat er groepen in Limburg zijn, zijn ze tamelijk ver verwijderd van mijn woonplaats.

  • Beste Sjany Wat knap van jou. Oké hard werken en goede dingen doen. Een heel mooi streven maar niet ten koste van jou. Geweldig dat je nu voor je zelf op komt. Daar mag je gerust trots op zijn. Het grappige is dat mensen je met andere ogen gaan bekijken. En daar kan weer iets moois uit voort vloeien. Weet je heerlijk dat die blik met emoties open is gegaan. Dat betekend dat je dingen los gaat laten. En dat geeft weer ruimte om verder te groeien op jou levens pad.
   Een dikke knuffel van mij.
   Corrie Wouters MIR-Methode begeleider in Uithoorn

 20. Hallo Mireille,
  Veel dank voor je methode, echt prachtig dat je deze zo deelt met ons. Ook ik bemerk veranderingen. Zaken waar ik al jaren mee bezig ben (ik mag er zijn, ik doe wat me ondersteunt) hebben een vlucht genomen. Waar de ratio er idd flink op los saboteerde, daar ontwikkelt het onbewuste zich nu in de lijn van mijn hart. Ik voel me veel daadkrachtiger, doelgerichter, de lat ligt lager, zonder dat ik alles analyseer. Onvoorstelbaar, de kracht van het onbewuste. Fascinerend!
  Warme groet, Simone

 21. als je een saboteur zoekt, ik ben er goed in. elke keer weer neem ik mezelf voor dingen te doen en af te ronden. Het afronden geeft een prettig gevoel en toch stel ik het uit. Ik MIR al een heel tijdje en ik moet zeggen ik rond de laatste tijd makkelijker af. Dank je voor ook weer deze wijze les.

  • Wat fijn Thieu!
   Soms is het ook een kwestie van ‘Angst voor succes’. Wat zou er gebeuren als het je lukt? Als je iets WEL volbrengt? Fijn dat het je makkelijker afgaat nu!
   Groetjes, Mireille

   • aha!..ik dacht steeds dat ik alles uitstel omdat ik bang voor falen ben maar misschien inderdaad angst voor succes.. omdat ik alleenstaande moeder ben denk ik dat ik toch niet van huis kan ( zoals jij het land rond 🙂 en nog veel meer. Bedankt voor het inzicht!

 22. Ik lees je brief en heb dit (toevallig?) vorige week gedaan. Betekent voor mij dat ik toch weer niet lui achterover moet leunen, bedankt Mireille.
  Mensen…blijf niet zitten in de kring van zelfdestructie. Huil uit, snuit je neus en mediteer op alles wat voor jou nodig is. Mijn bedrijf liep niet zoals ik wilde en mijn cliënten belden de afspraak af, of gingen naar een ander, ik liep een contract mis en mijn diploma werd niet erkend. ( veel achter elkaar in twee weken) Het zal me wel in een andere richting duwen dacht ik toen mijn boosheid over was. Ik heb gemediteerd op vernieuwing en vertrouwen in mezelf. Dezelfde dag belden er 4 nieuwe mensen die persé bij mij een afspraak wilden maken. ( bedankt….)

  • Beste Helene,
   Jee, wat heftig die weken! En ja, als je weer contact kunt maken met wat JIJ graag wilt, gaat het weer stromen. Hoe bijzonder! En hoe duidelijk je jezelf nu ook de focus hebt gegund die waarschijnlijk nodig was!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 23. Hai Mireille,

  Weer bedankt voor deze nieuwsbrief. Ja ik heb mij losgekopeld van al die excuses om niet jezelf te zijn. Eigenlijk al jaren geleden na mijn echtscheiding, toen ik langzaam aan mezelf weer terug vond. Dat was op het werk niet altijd eenvoudig, want sommige collega’s zeiden dan dat ze dat niet deden, om geliefd bij de directeur te blijven. Het leuke is, dat ik ondanks alles, toch mijn plaats had en oud collega’s willen contact houden, zo zie je maar !
  En de MIR-Methode heeft me laten zien, dat ik gelijk had en geeft me de kracht zo door te leven. Na mijn pensioen ben ik verhuisd naar een stad vlakbij de zee en hier word ik gewaardeerd zoals ik ben en ik ben met 2 vriendinnen dit jaar in het bestuur gekomen.
  Door de MIR-Methode ben ik me goed bewust geworden van mijn missie en tot mijn verbazing hoorde ik van meerdere mensen bevestiging. Ze zien me dus goed, zoals ik ben.
  Het is fijn als je kunt leven zoals je denkt dat het goed is en alle angst, dat je bv niet geliefd zou zijn, opzij te leggen.
  Nogmaals bedankt Mireille,
  Hartelijke groet Ada

  • Beste Ada,
   Ja, vaak hebben echtscheidingen tot gevolg dat je jezelf helemaal opnieuw kunt gaan ‘bekijken’. Wie ben ik? Wat wil IK? Prachtig hoe je je eigen kracht tevoorschijn hebt kunnen halen met de MIR-Methode. Fijn dat je zo’n hulpmiddel altijd bij je hebt!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 24. Hoi Mireille.
  Bij mij is mijn missie een stuk duidelijker geworden en weet nu wat ik wil.
  Ik ben zelfs weer een opleiding gestart en ben daar zo blij mee!
  Ik volg mijn gevoel en voel dat iets goed is…als toch blijkt van niet dan sukkel ik er niet mee verder maar pak snel weer dingen aan die wel goed voor mij voelen en me blij maken. De MIR-Methode werkt!! Dankjewel!
  Hartelijke groeten, Marianne

  • Hai Marianne,
   Wat heerlijk dat het zo stroomt bij je! Super! Een opleiding weer oppakken, ik kan me zo goed voorstellen dat je daar energie van krijgt! Inspirerend!
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.