Home » Artikelen » 24. Kalknagels zijn het topje van de ijsberg

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

24. Kalknagels zijn het topje van de ijsberg — 72 reacties

 1. Mireille, ik heb mij verwonderd. Ik dacht dat kalknagels niet zomaar verdwijnen. Maar het is wel gebeurd doordat ik de MIR Methode doe. Mijn kalknagels zijn na jaren lang een kwel geweest. En nu zie ik weer mooie nagels. Het is nog niet helemaal over. Maar ik heb vertrouwen in het verdwijnen van de laatste rommel. Dank je wel in ik geef de MIR-Methode door. Liefs van Nora

 2. Beste Mireille, ik kreeg juist schimmel en kalknagels, toen ik aan het mirren was. ik zag dit zelf wel als reactie van mijn lichaam op de mir, dus positief. Heb gewoon doorgemirt en hoewel de huisarts mij een zware pillenkuur aanbood als het niet overging, heb ik vicks vaporub erop gesmeerd. De nagels van mijn tenen zien er weer keurig uit. Ik denk wel , dat ik als een ui weer een schil heb losgelaten via de MIR-Methode.

  vriendelijke groet Patricia

 3. ik Mir al 3 jaar, op sommige dagen na. Ik voel me helemaal lekker in mijn vel en heb goede energie. behalve mijn kalknagels aan de grote tenen zijn nog een issue. Die gaan maar niet weg. Geen idee hoe dit komt. Heb jij een idee Mireille?

  • Beste Vlinder,
   Dan is er aan de binnenkant van je lichaam iets wat alsmaar nog niet geheeld is. Je zou een keer naar een MIR-Methode begeleider kunnen gaan als je dat zou willen laten uitzoeken.
   Groetjes, Mireille

 4. Dag mireille,

  Ik heb ook last van 2 kalknagels aan de kleine teentjes + 1 schimmelnagel aan de rechtse grote teen. Nu sinds een paar maanden last van hielspoor. Weet jij waar hiel(spoor) voor staat? Hielspoor is ook een verkalking. Hartelijk bedankt voor alle informatie.

  vriendelijke groetjes,

  Sonja

  • Beste Sonja,
   Nee, dat weet ik nog niet. Het zou met de blaasmeridiaan te maken kunnen hebben…
   Groetjes, Mireille

 5. Als tenenlezer ben ik verheugd te lezen dat je zegt dat een kalknagel van binnenuit moet genezen. Tenenlezers schrijven een kalknagel toe aan een verdikte nagel, d.w.z. dat je jezelf extra beschermt tegen wat er vanuit de buitenwereld op je af komt. En dan betreffende een bepaalde energie, afhankelijk van de betreffende teen. Bijvoorbeeld de grote teen rechts duidt dan op moeite hebben met wat men op rationeel vlak tegen iemand zegt. Om jezelf dan meer te beschermen bouw je een kalknagel op. Krijg je door aanpassing/sterker worden hierin (bijv. door de MIR-Methode) kan die extra bescherming weer overbodig worden en dus zal de kalknagel verdwijnen. Super dat het zo werkt met ons lichaam!!

  • Dank je Carla.
   Zeker super dat ons lichaam zo werkt.
   Ik heb al heel lang het gevoel dat ik ‘verhard’ ben van binnen. Onderzoeken wat ertoe geleid heeft dat ik een kalknagel gevormd heb toen ik jong was, zou wel eens de sleutel tot een oplossing kunnen zijn. (Wat is er toen gezegd wat ik niet kon verdragen, maar wel moest).
   Naast de praktische tip die ik meerdere keren keren las op dit forum: 2 maal daags kalknagel behandelen met azijn.
   (p.s. uit nieuwsgierigheid heb ik een afspraak voor een consult met een tenenlezer gepland).
   …. en ik ga door met MIRren natuurlijk!

 6. Hoi Mireille, ik heb al 30 à 35 jaar een kalknagel (grote teen rechts) en weet eigenlijk niet beter. Niks helpt. 2 maal een pillenkuur van de huisarts (lang geleden). Naar de pedicure (ook lang geleden). Hoewel ik er vanaf wil stoort het mij niet meer en heb ik me erbij neergelegd.
  Ik MIR nu ruim een jaar 2 x per dag, maar zie helaas nog geen enkel resultaat. Ondanks alle positieve reacties. De eerste 2 à 3 dagen nadat ik met mirren begonnen was voelde ik een zeer sterke reactie in mijn lichaam en had de hoop dat ook mijn kalknagel na verloopt van tijd zou uitgroeien. Maar dat sterke/krachtige gevoel in mijn lichaam verdween na een paar dagen en heb ik nooit meer gevoeld.
  Hopelijk gaat het bij mij ook een keer werken. Overigens ben ik erg blij voor degene wier kalknagel (blijvend) verdwijnt/verbetert/uitgroeit!!

 7. Inderdaad lieve Mireille langzaam maar zeker verdwijnen de kalknagels mede dank zij de super verzorging van mijn lieve pedicure.
  Dank je wel !
  Liefs
  Hilda

 8. Naar aanleiding van dit verhaal dacht ik: laat ik mijn nagels eens opnieuw bekijken. Ik had twee kalknagels. Aan mijn kleinere teen is het weg en bij mijn grote teen is de Abel bijna weer helemaal roze. Dat heeft ongetwijfeld met het MIRren te maken. Fijn!!

 9. Hai Mireille,

  Gelukkig zijn mijn kalknagels weg door de MIR-Methode, ik ga nu naar een pedicure en mijn linker nagel op de grote teen heeft nu allemaal gele strepen in de lengte, het advies van mijn pedicure is, ga eens naar een medische pedicure. Er zit veel troep onder en rondom mijn nagel. Heb je hier een verklaring voor? Gr. Ans

  • Beste Ans,
   Nee, dat weet ik helaas ook niet. Ben benieuwd wat de medische pedicure erover kan vertellen.
   Groetjes, Mireille

 10. Hai Mireille, ik doe al 3,5 jaar iedere dag! De MIR-Methode voor het slapengaan. In het eerste jaar deed ik het 2x per dag. Helaas…mijn kalknagels zijn nooit over gegaan…

 11. Dag Mireille,

  Ik had ongeveer 3 jaar, denk ik, kalknagels aan mijn grote tenen. Het werd steeds erger, een deel van de nagels hing zelfs los van de teen. Ik was ervan overtuigd dat kalknagels iets voor de rest van je leven is.
  Vier maanden geleden merkte ik tot mijn vreugde dat de helft uitgegroeid was, met diepe horizontale groeven in de nagels, ik heb er toen foto’s van genomen. Ik heb helaas geen foto’s van toen het op zijn ergst was.
  Nu is bijna alles uitgegroeid en zien ze er heel mooi rozig uit. De nagels zitten nu terug volledig vast.
  Ook mijn vingernagels zien er mooier uit: glanzend en sterk.
  Ik merk dat ik minder schilfertjes heb op mijn hoofdhuid. Ik heb wel nog last van snel vet wordend haar, dat zou ik nog veranderd willen zien, dan moet ik niet meer zo vaak mijn haar wassen. 🙂
  Ik kreeg deze winter een opflakkering van exceem op mijn rechterhand en dat is nu verdwenen.
  Met het bewijs van mijn kalknagels probeer ik mensen in mijn omgeving te overtuigen van de MIR-Methode.
  Wanhoop niet als het niet onmiddellijk verbetert, ik doe al meer dan 2 jaar de MIR-Methode, maar Ik ben blij met dit ongelooflijk resultaat.
  Grtjs

 12. Ha M, ik doe nu ca 2 jaar de methode. T is n gewoonte geworden voor en na t slapen. Maar door je bericht bedenk ik, dat mijn grote teennagels al een tijdje heel mooi zijn, nadat ik jarenlang hele lelijke schimmelnagels heb gehad. Wat leuk, het werkt dus nog steeds door. Ik voel me ook heel sterk, veel dank van Marianne

  • Ik doe al een paar jaar de MIR-Methode maar kreeg toch een hardnekkige kalknagel
   Uiteindelijk kreeg ik deze weg door 2x per dag (appel)-azijn te deppen op deze nagel. Na een half jaar was het helemaal over.

 13. Beste Mireille,

  Ik heb gisteren mijn 4 weken MIR gehaald! Een klein feestje 🙂 Ik vind het een onwijs fijne methode die op het juiste moment op mijn pad is gekomen. Ik ben begonnen voor mijn kalknagels, maar voel dat het op veel meer niveaus werkt. Mijn kalknagels zitten er nog, maar ik ga gewoon door met MIR want ik vind het heel fijn.

  Ik had nog wel een vraagje. Ik heb al langere tijd problemen met mijn knieën: als klein meisje en puber ging ik er vaak doorheen (dan weer een week met krukken lopen), het kraakbeen is daardoor ernstig beschadigd hetgeen pijnklachten veroorzaakt. Ik heb daarom de stap “knieën genezen” toegevoegd vóór de 9 stappen. Ik voel mijn knieën hierbij ontspannen, wat al fijn is. Mijn doel is om het kraakbeen te herstellen. Zeg ik dan de juiste woorden? Of hoef ik helemaal niets te zeggen, en zit dit al in de 9 stappen verwerkt?

  Groet, en bedankt voor het liefdevol verspreiden van MIR.
  Ik zeg het voort!}

  Groet,
  Marit

  • Beste Marit,
   Ja hoor, je kunt die zin prima gebruiken. Je geeft je onbewuste dan de opdracht dat het daar vooral op moet focussen. Ik wens je heel veel sterkte en hoop van harte dat het beter en beter mag worden!
   Groetjes, Mireille

 14. Na twee maanden Mirren merk ik een rust en vermoeidheid die heel natuurlijk aanvoelt.
  Het is als thuiskomen bij mezelf…Heerlijk. Ik voel dat alles meer klopt, hoef me niet meer zo erg in te spannen.
  Die innerlijke rust is verrukkelijk. Ik ga nog even door met Mirren, wie weet wat er nog te gebeuren staat.
  Dank, dank, dank voor deze eenvoudige, maar zeer werkbare methode!!

 15. De kleinzoon van mijn partner is 2 jaar oud en heeft sinds kort schimmel op zowel linker -als rechter duimnagel en schimmel op middelvinger nagel, ook rechts en links. Wat zegt dit fysiek en psychisch? Zijn teennageltjes zijn schimmelvrij maar vertonen wel witte horizontale lijnen (lijnen van Beau)

  • Beste Boudien,
   Het kan van alles betekenen, zowel fysiek als psychisch. De meridianen die beginnen of eindigen in de vingers hebben vaak met emoties te maken. Bij de duimen kan het bijvoorbeeld te maken hebben met de longmeridiaan. Is die verstoord, dan kan dat komen door veel verdriet. Wil je het echt weten, dan kun je het het beste laten uittesten bij een MIR-Methode begeleider.
   Hoop dat het met een tijdje weer over is. Misschien dat je aan de ouders wilt vragen of ze de MIR-Methode eens willen proberen?
   Groetjes, Mireille

  • Hi Boudien ea, kalk duidt op eczeem en eczeem voedt zich op suikers. Ik eet nauwelijks suikers, maar als ik een glas wijn drink (suiker!) dan heb ik \’s avonds meteen eczeem. Misschien is dat het verband bij de kleinzoon?
   Succes!

   • Eh… haha ik denk overigens niet dat kleinzoon een wijntje zou drinken natuurlijk 🙂

 16. Ook bij mij is mijn kalknagels aan het uitgroeien.
  Heb de vier weken MIR gedaan , nu alleen ’s ochtends, maar ga weer naar 2x daags.
  Het klopt wat je zegt over van binnen uit genezen, heel mooi dat je jeeigen lichaam kunt aanzetten tot genezen.
  Lieve groeten Rie B.