Home » Artikelen » 24. Kalknagels zijn het topje van de ijsberg

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

24. Kalknagels zijn het topje van de ijsberg — 72 reacties

 1. Mireille, ik heb mij verwonderd. Ik dacht dat kalknagels niet zomaar verdwijnen. Maar het is wel gebeurd doordat ik de MIR Methode doe. Mijn kalknagels zijn na jaren lang een kwel geweest. En nu zie ik weer mooie nagels. Het is nog niet helemaal over. Maar ik heb vertrouwen in het verdwijnen van de laatste rommel. Dank je wel in ik geef de MIR-Methode door. Liefs van Nora

 2. Beste Mireille, ik kreeg juist schimmel en kalknagels, toen ik aan het mirren was. ik zag dit zelf wel als reactie van mijn lichaam op de mir, dus positief. Heb gewoon doorgemirt en hoewel de huisarts mij een zware pillenkuur aanbood als het niet overging, heb ik vicks vaporub erop gesmeerd. De nagels van mijn tenen zien er weer keurig uit. Ik denk wel , dat ik als een ui weer een schil heb losgelaten via de MIR-Methode.

  vriendelijke groet Patricia

 3. ik Mir al 3 jaar, op sommige dagen na. Ik voel me helemaal lekker in mijn vel en heb goede energie. behalve mijn kalknagels aan de grote tenen zijn nog een issue. Die gaan maar niet weg. Geen idee hoe dit komt. Heb jij een idee Mireille?

  • Beste Vlinder,
   Dan is er aan de binnenkant van je lichaam iets wat alsmaar nog niet geheeld is. Je zou een keer naar een MIR-Methode begeleider kunnen gaan als je dat zou willen laten uitzoeken.
   Groetjes, Mireille

 4. Dag mireille,

  Ik heb ook last van 2 kalknagels aan de kleine teentjes + 1 schimmelnagel aan de rechtse grote teen. Nu sinds een paar maanden last van hielspoor. Weet jij waar hiel(spoor) voor staat? Hielspoor is ook een verkalking. Hartelijk bedankt voor alle informatie.

  vriendelijke groetjes,

  Sonja

  • Beste Sonja,
   Nee, dat weet ik nog niet. Het zou met de blaasmeridiaan te maken kunnen hebben…
   Groetjes, Mireille

 5. Als tenenlezer ben ik verheugd te lezen dat je zegt dat een kalknagel van binnenuit moet genezen. Tenenlezers schrijven een kalknagel toe aan een verdikte nagel, d.w.z. dat je jezelf extra beschermt tegen wat er vanuit de buitenwereld op je af komt. En dan betreffende een bepaalde energie, afhankelijk van de betreffende teen. Bijvoorbeeld de grote teen rechts duidt dan op moeite hebben met wat men op rationeel vlak tegen iemand zegt. Om jezelf dan meer te beschermen bouw je een kalknagel op. Krijg je door aanpassing/sterker worden hierin (bijv. door de MIR-Methode) kan die extra bescherming weer overbodig worden en dus zal de kalknagel verdwijnen. Super dat het zo werkt met ons lichaam!!

  • Dank je Carla.
   Zeker super dat ons lichaam zo werkt.
   Ik heb al heel lang het gevoel dat ik ‘verhard’ ben van binnen. Onderzoeken wat ertoe geleid heeft dat ik een kalknagel gevormd heb toen ik jong was, zou wel eens de sleutel tot een oplossing kunnen zijn. (Wat is er toen gezegd wat ik niet kon verdragen, maar wel moest).
   Naast de praktische tip die ik meerdere keren keren las op dit forum: 2 maal daags kalknagel behandelen met azijn.
   (p.s. uit nieuwsgierigheid heb ik een afspraak voor een consult met een tenenlezer gepland).
   …. en ik ga door met MIRren natuurlijk!

 6. Hoi Mireille, ik heb al 30 à 35 jaar een kalknagel (grote teen rechts) en weet eigenlijk niet beter. Niks helpt. 2 maal een pillenkuur van de huisarts (lang geleden). Naar de pedicure (ook lang geleden). Hoewel ik er vanaf wil stoort het mij niet meer en heb ik me erbij neergelegd.
  Ik MIR nu ruim een jaar 2 x per dag, maar zie helaas nog geen enkel resultaat. Ondanks alle positieve reacties. De eerste 2 à 3 dagen nadat ik met mirren begonnen was voelde ik een zeer sterke reactie in mijn lichaam en had de hoop dat ook mijn kalknagel na verloopt van tijd zou uitgroeien. Maar dat sterke/krachtige gevoel in mijn lichaam verdween na een paar dagen en heb ik nooit meer gevoeld.
  Hopelijk gaat het bij mij ook een keer werken. Overigens ben ik erg blij voor degene wier kalknagel (blijvend) verdwijnt/verbetert/uitgroeit!!

 7. Inderdaad lieve Mireille langzaam maar zeker verdwijnen de kalknagels mede dank zij de super verzorging van mijn lieve pedicure.
  Dank je wel !
  Liefs
  Hilda

 8. Naar aanleiding van dit verhaal dacht ik: laat ik mijn nagels eens opnieuw bekijken. Ik had twee kalknagels. Aan mijn kleinere teen is het weg en bij mijn grote teen is de Abel bijna weer helemaal roze. Dat heeft ongetwijfeld met het MIRren te maken. Fijn!!

 9. Hai Mireille,

  Gelukkig zijn mijn kalknagels weg door de MIR-Methode, ik ga nu naar een pedicure en mijn linker nagel op de grote teen heeft nu allemaal gele strepen in de lengte, het advies van mijn pedicure is, ga eens naar een medische pedicure. Er zit veel troep onder en rondom mijn nagel. Heb je hier een verklaring voor? Gr. Ans

  • Beste Ans,
   Nee, dat weet ik helaas ook niet. Ben benieuwd wat de medische pedicure erover kan vertellen.
   Groetjes, Mireille

 10. Hai Mireille, ik doe al 3,5 jaar iedere dag! De MIR-Methode voor het slapengaan. In het eerste jaar deed ik het 2x per dag. Helaas…mijn kalknagels zijn nooit over gegaan…

 11. Dag Mireille,

  Ik had ongeveer 3 jaar, denk ik, kalknagels aan mijn grote tenen. Het werd steeds erger, een deel van de nagels hing zelfs los van de teen. Ik was ervan overtuigd dat kalknagels iets voor de rest van je leven is.
  Vier maanden geleden merkte ik tot mijn vreugde dat de helft uitgegroeid was, met diepe horizontale groeven in de nagels, ik heb er toen foto’s van genomen. Ik heb helaas geen foto’s van toen het op zijn ergst was.
  Nu is bijna alles uitgegroeid en zien ze er heel mooi rozig uit. De nagels zitten nu terug volledig vast.
  Ook mijn vingernagels zien er mooier uit: glanzend en sterk.
  Ik merk dat ik minder schilfertjes heb op mijn hoofdhuid. Ik heb wel nog last van snel vet wordend haar, dat zou ik nog veranderd willen zien, dan moet ik niet meer zo vaak mijn haar wassen. 🙂
  Ik kreeg deze winter een opflakkering van exceem op mijn rechterhand en dat is nu verdwenen.
  Met het bewijs van mijn kalknagels probeer ik mensen in mijn omgeving te overtuigen van de MIR-Methode.
  Wanhoop niet als het niet onmiddellijk verbetert, ik doe al meer dan 2 jaar de MIR-Methode, maar Ik ben blij met dit ongelooflijk resultaat.
  Grtjs

 12. Ha M, ik doe nu ca 2 jaar de methode. T is n gewoonte geworden voor en na t slapen. Maar door je bericht bedenk ik, dat mijn grote teennagels al een tijdje heel mooi zijn, nadat ik jarenlang hele lelijke schimmelnagels heb gehad. Wat leuk, het werkt dus nog steeds door. Ik voel me ook heel sterk, veel dank van Marianne

  • Ik doe al een paar jaar de MIR-Methode maar kreeg toch een hardnekkige kalknagel
   Uiteindelijk kreeg ik deze weg door 2x per dag (appel)-azijn te deppen op deze nagel. Na een half jaar was het helemaal over.

 13. Beste Mireille,

  Ik heb gisteren mijn 4 weken MIR gehaald! Een klein feestje 🙂 Ik vind het een onwijs fijne methode die op het juiste moment op mijn pad is gekomen. Ik ben begonnen voor mijn kalknagels, maar voel dat het op veel meer niveaus werkt. Mijn kalknagels zitten er nog, maar ik ga gewoon door met MIR want ik vind het heel fijn.

  Ik had nog wel een vraagje. Ik heb al langere tijd problemen met mijn knieën: als klein meisje en puber ging ik er vaak doorheen (dan weer een week met krukken lopen), het kraakbeen is daardoor ernstig beschadigd hetgeen pijnklachten veroorzaakt. Ik heb daarom de stap “knieën genezen” toegevoegd vóór de 9 stappen. Ik voel mijn knieën hierbij ontspannen, wat al fijn is. Mijn doel is om het kraakbeen te herstellen. Zeg ik dan de juiste woorden? Of hoef ik helemaal niets te zeggen, en zit dit al in de 9 stappen verwerkt?

  Groet, en bedankt voor het liefdevol verspreiden van MIR.
  Ik zeg het voort!}

  Groet,
  Marit

  • Beste Marit,
   Ja hoor, je kunt die zin prima gebruiken. Je geeft je onbewuste dan de opdracht dat het daar vooral op moet focussen. Ik wens je heel veel sterkte en hoop van harte dat het beter en beter mag worden!
   Groetjes, Mireille

 14. Na twee maanden Mirren merk ik een rust en vermoeidheid die heel natuurlijk aanvoelt.
  Het is als thuiskomen bij mezelf…Heerlijk. Ik voel dat alles meer klopt, hoef me niet meer zo erg in te spannen.
  Die innerlijke rust is verrukkelijk. Ik ga nog even door met Mirren, wie weet wat er nog te gebeuren staat.
  Dank, dank, dank voor deze eenvoudige, maar zeer werkbare methode!!

 15. De kleinzoon van mijn partner is 2 jaar oud en heeft sinds kort schimmel op zowel linker -als rechter duimnagel en schimmel op middelvinger nagel, ook rechts en links. Wat zegt dit fysiek en psychisch? Zijn teennageltjes zijn schimmelvrij maar vertonen wel witte horizontale lijnen (lijnen van Beau)

  • Beste Boudien,
   Het kan van alles betekenen, zowel fysiek als psychisch. De meridianen die beginnen of eindigen in de vingers hebben vaak met emoties te maken. Bij de duimen kan het bijvoorbeeld te maken hebben met de longmeridiaan. Is die verstoord, dan kan dat komen door veel verdriet. Wil je het echt weten, dan kun je het het beste laten uittesten bij een MIR-Methode begeleider.
   Hoop dat het met een tijdje weer over is. Misschien dat je aan de ouders wilt vragen of ze de MIR-Methode eens willen proberen?
   Groetjes, Mireille

  • Hi Boudien ea, kalk duidt op eczeem en eczeem voedt zich op suikers. Ik eet nauwelijks suikers, maar als ik een glas wijn drink (suiker!) dan heb ik \’s avonds meteen eczeem. Misschien is dat het verband bij de kleinzoon?
   Succes!

   • Eh… haha ik denk overigens niet dat kleinzoon een wijntje zou drinken natuurlijk 🙂

 16. Ook bij mij is mijn kalknagels aan het uitgroeien.
  Heb de vier weken MIR gedaan , nu alleen ‘s ochtends, maar ga weer naar 2x daags.
  Het klopt wat je zegt over van binnen uit genezen, heel mooi dat je jeeigen lichaam kunt aanzetten tot genezen.
  Lieve groeten Rie B.

 17. Hallo Mireille,
  Ook ik heb al jaren last van schimmel nagels op mijn grote tenen ook de kleine teen komt en gaat de schimmel, ik ben er altijd vanuit gegaan dat het van binnenuit komt, mede omdat ik jaren last heb gehad van ontstoken tenen waarbij het vocht eruit parelde. Nu behandel ik deze ook vanuit de buitenkant, “appelazijn” mijn nagels zijn inmiddels niet meer broos en niet meer dik de pedicure kan ze nu makkelijk knippen.
  Suiker daar ben ik niet mee opgevoed en heb dit dus ook mijn leven weinig gebruikt alleen de verscholen toevoegingen in de voeding. Ook denk ik dat mijn lichaam veel oud zeer aan het opruimen is, ben periodes letterlijk en figuurlijk met handen en voeten gebonden geweest daar nu langzaam van aan het los weken. Ik ben nu 5 maanden aan het MIRREN mijn lichaam doet z’n best.

  Groetjes Annemiek

 18. Hai Mereille, ik heb al jaren een schimmelnagel aan mijn grote teen. Doe ook al Heel Lang de MIR-Methode. Mijn weerstand is Heel Laag en via een holistische natuurkundige arts heeft hij vastgesteld dat ik candida heb. Volg nu een dieet zonder suiker en gist en ik zie dat mijn schimmel nagel aan het genezen is. Jammer dat ik niets kan vinden op de MIR site over candida.

 19. Hallo Mireille,
  Ik doe al ruim een jaar de MIR-methode en heb daardoor geen last meer van mijn allergie en ernstige hooikoorts.
  Wat me echter wel verbaasd is dat mijn kalknagel niet verdwijnt.
  Heb je een idee hoe dat komt?

  • Beste Marja,
   Dat is meestal een kwestie van tijd. Een kalknagel groeit pas uit als alles aan de binnenkant van je lichaam op orde is.
   Dus nog even doorgaan!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 20. Ondanks dat dat niet mijn reden was om te gaan mirren, was ik precies na 1 maand mirren van mijn 4 jaar oude kalknagel (de witte versie) af.
  Bizar en plezierig.
  Mirren is/doet iets wonderlijks.

 21. 4 maanden ben ik bezig. Ondertussen zijn die nagels stillekes aan t uitgroeien. De nieuwe zijn veel beter en minder broos. Teennagels groeien traag dus iedereen die schimmelnagels heeft: aanhouden en blijven werken aan jezelf via deze fantastische en simpele positieve aanpak. Ik vertel mensen er vaak over want al bij al heb ik weinig klachten maar mijn tenen zijn zichtbaar aangezien ik een blotevoeter ben. Een stille straffe getuige van de MIR-Methode. Ik zegge het voort….Dank u Mireille.

 22. Hallo,

  Ik heb al een aantal jaren last van kalknagels op mijn tenen. Erg vervelend! Ik heb de MIR-methode 4 weken gedaan en zie nog geen verschil bij mijn nagels.
  Ik ga er graag mee door, want het brengt me rust. Ook opvallend: al 3,5 jaar heb ik een chronische liesblessure. Ik ben overal geweest: de sportarts, fysiotherapie, acapuncturist, manueel therapeut, osteopaat. Niemand kon mij van mijn klachten helpen. Ik heb een nieuwe fysiotherapeut bezocht laatst, maar had toch weer een terugval in klachten. Toen ik de MIR-Methode ging doen, verdwenen de enorme spanning in mijn bovenbenen en zijn de klachten enorm verminderd. Wat een prachtig resultaat!

 23. Dag Mireille,
  Sinds ik je artikel in de Happinez heb gelezen doe ik de MIR methode met regelmaat. Vorige week signaleerde ik dat mijn teennagels – die al meer dan 15 jaar gevoelig zijn voor schimmel – zonder middeltjes van buitenaf aan het opknappen zijn. De schimmelplekjes groeien eruit.
  Goede timing dus om jouw bericht over dit euvel in mijn mailbox te vinden!
  Groet, Rosali

 24. Beste Mireille,

  Ik heb geen kalknagels, maar wil graag reageren op de MIR-Methode.
  Anderhalf jaar gelegen gaf m’n zus me de MIR-Methode door.
  Gelijk uitgeprobeerd.
  Ik voelde me als een mooi strak opgeblazen luchtbed, liep mooi rechtop en het voelde aan of ik 10 cm was gegroeid.
  Zekerder van mezelf. Ik had nogal wat problemen op m’n werk, die ik daarna beter aankon en die een stuk verminderd zijn.
  Een paar weken geleden heb ik de Methode herhaal.Ik woon op Mallorca en heb al aan een paar bekenden deze therapeutische methode doorgegeven.
  Op internet vond ik een mooie Spaanse vertaling.
  De niewsbrief lees ik met veel belangstelling en vind er altijd wel iets van mezelf in terug.
  Dankbaar, liefs, Wilma

 25. Hallo Mireille,
  vorige week zaterdag ben ik samen met een vriendin bij een lezing van jou geweest.
  Ik kende de MIR-Methode al wel. Ik heb hem ook al verschillende keren toegepast.
  Zonder merkbaar resultaat.
  Jij wist me zaterdag in ieder geval zo te enthousiasmeren dat ik weer ben begonnen.
  met harte groet, Anke

 26. Lieve Mireille,
  al zeker 15 jaar hebben mijn grote tenen kalknagels, van alles geprobeerd aan dure middeltjes en ook een kuurtje van de huisarts, niets hielp.
  Ook mijn pedicure geeft toe dat al die dure middeltjes weggegooid geld is.
  Twee jaar geleden kreeg ik van iemand de tip om dagelijks de nagels nat te maken met azijn en zowaar de nagels werden na verloop van tijd heel veel beter en durfde ik in de afgelopen zomer weer met open schoenen te lopen.
  Echter de nagels groeien tergend langzaam en wat was ik blij toen ik afgelopen zomer las dat ook dit probleem met de MIR verholpen kan worden.Vanaf juli doe ik de MIR, maar helaas…mijn kalknagels zijn nog steeds niet uitgegroeid.
  Ben ik misschien te ongeduldig.
  Verder ben ik nog steeds enthousiast over de Mir en heb al heel wat kaartjes uitgedeeld.
  Harte-groet,
  Louise.

  • Hallo Louise,
   dank je wel voor je bericht! Fijn dat je zo enthousiast bent over de MIR-Methode en vaak kaartjes uitdeelt, zodat nog meer mensen kennis kunnen maken met deze ontwikkeling en op die manier aan hun zelfheling kunnen werken. Kalknagels doen er lang over om te groeien, ze te laten verdwijnen kost ook tijd. Ga rustig en geduldig door met de 9 stappen en ook wanneer je nagels weer mooi zijn kan je nog een tijdje doorgaan.
   Ik wens je een tevreden resultaat toe.
   Vriendelijke groet namens Mireille Mettes,

   Margreet Pielage

   MIR-Methode begeleider in Ommen

   Persoonlijk Protocol op maat via
   Mail, telefoon of Skype
   http://www.terra-mater.nl

  • Ik heb precies hetzelfde en het zelfde resultaat.Ik doe de MIR-Methode en azijn maar de nagel reageert niet.

   • Beste Ria,
    Blijf zien dat de teennagel pas gaat uitgroeien, wanneer het van binnen weer op orde is. Dat kan tijd nodig hebben.
    Sterkte!
    Groetjes, Mireille

  • Hallo Louise,
   Ik heb al jaren last van schimmelnagels.
   Ben nu een jaar aan het mirren en ze groeien nu (heel langzaam) uit tot schone nagels.
   Houd moed!
   Lieve groet Marianne

 27. Hallo Mireille,

  Wil even vertellen dat mijn schouder klachten over zijn na 1,5 jaar en heb nu wel last van spierpijn. Dat kan ook haast niet anders want het heeft 1,5 jaar niet goed gezeten! Doe de MIR-Methode nu 6 weken en voelt nog steeds goed om te doen. Heb alleen wel eet buien
  Mijn man is ook begonnen met de MIR-Methode en doet het nu zo’n 3 weken en zijn kalknagels beginnen uit te groeien! Als hij vader/moeder loskoppelen zegt, begint hij iedere x ontzettend te gapen. Hij heeft niesbuien gehad en nu is zijn pijn in zijn bil en beenspieren weg!!
  Al met al mooie ervaringen en al heel wat personen in mijn praktijk willen het ook doen of doen het al. Ben dan nog wel geen mir-therapeut, als we dieper op de zaak in kunnen gaan verwijs ik ze door!

  Liefs, Jacqueline

  • Hallo Jacqueline,

   Geweldig om te horen dat jij en je man zulke mooie en duidelijke resultaten boeken!
   De eetbuien zijn bij jou een teken dat er diepere emotionele lagen worden geraakt, ook deze zijn een tijdelijke reactie.
   Dank je wel voor het delen, dit geeft anderen ook weer moed om met de MIR-Methode te gaan werken!
   Hartelijke groetjes, namens Mireille Mettes

   Marja Kikstra

   MIR-Methode begeleider in Enschede
   http://www.erevna.nl
   Persoonlijk protocol op afspraak en via
   Skype, telefoon, emailbegeleiding

 28. Hallo Mireille,
  Al zo’n halfjaar doe ik trouw iedere dag de MIR-Methode. Mooi trouwens dat MIR “vrede” betekent! Eerst keurig begonnen met vier weken stap 5 en 7 i.v.m. met meerdere chronische aandoeningen, ook prettig omdat je dan kunt uittesten of je het überhaupt aankunt om het elke dag te doen. Daarna heb ik het een paar maanden “zomaar” gedaan, ik merk voornamelijk dat mijn stress vermindert en dat ik koffie niet meer zo lekker vind (en dát wil wat zeggen bij mij!). En dank voor alles wat je verspreidt. Je hebt goud in je handen!

 29. Sinds 2 jaar doe ik de MIR, en de laatste weken weer dagelijks. Ik heb al 2-3 jaar een kalknagel, en die begint nu eindelijk te veranderen. Het klopt, vanaf de nagelriem groeit weer een gezonde nagel, en de kalknagel verdwijnt langzaamaan. Fijn om nu de uitleg te lezen; nu snap ik waarom er bij mij altijd een diepe zucht komt als ik stap 4 heb uitgesproken. Ik ga nog lekker door met de MIR-Methode. Mijn dochter van 15 doet nu ook 2 maanden de MIR, en wat een mooie veranderingen zie ik bij haar. Ik voel dat het ook op mij een uitwerking heeft.

  • Beste Myrna,

   Wat super om te lezen dat het ook bij jou werkt! Zo mooi dat je bij stap 4 altijd zucht. Dat zijn absoluut de signalen dat de MIR-Methode werkt bij je. Mooi, hoor! Ik ben ook erg blij dat de 9 stappen zo goed werken bij je dochter, hoera!

   Heel veel geluk aan jullie beiden!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

  • Hallo Myrna,
   Wat fijn dat je nagels normaliseren! Je mag doorgaan met de MIR-Methode totdat alle nagels gezond en stevig zijn.
   Mooi ook, dat je samen met je dochter positief aan het veranderen bent.
   Gefeliciteerd met dit resultaat.
   Dat jullie verbinding mag blijven groeien,
   Warme groet namens Mireille Mettes,

   Margreet Pielage

   MIR-Methode begeleider in Ommen
   Persoonlijk Protocol op maat via
   Mail,telefoon of Skype.
   http://www.terra-mater.nl

 30. Ja, even checken! Sokken uit en… de kalknagels zijn aan het weggroeien! De kleine teen en ringteen zijn al verdwenen, de middelteen is goed op weg om weg te groeien. Ik kan het eigenlijk allemaal niet geloven dat het echt werkt?! Ik ben deze week ziek thuis met koorts, niet hoog (38.1) maar met mijn chronische darmziekte heb ik vanaf mijn 10e levensjaar nooit meer koorts gehad (ik ben nu 26 jaar), zelfs niet toen ik er heel erg slecht aan toe was en weken in het ziekenhuis heb gelegen. Een hele prestatie, en dit kan alleen komen door 3 weken MIR-Methode. Ik hou nu een boekje bij wat ik allemaal merk aan lichamelijke veranderingen. Bijvoorbeeld kalknagels had ik nooit aan gedacht! (vergeten dat ik die ook heb/had). Bedankt voor de fijne mails iedere dag Mireille! Heb je ook begeleidende mails voor 4 maanden? Of houden ze bij 4 weken op?

  Groetjes, Nicole

  • Beste Nicole,

   Wat mooi om te lezen! Dat je kalknagels aan het uitgroeien zijn, is een bijzonder goed teken! Dat heb je in het artikel natuurlijk al kunnen lezen. Over de koorts schreef ik ook een artikel “Nooit koorts? Erg moe? Zet je hersenen aan het werk!”, maar ik vermoed dat je dat al hebt gelezen, gezien hoe je erover schrijft.
   Ik wens je toe dat je nog veel meer opklaringen gaat krijgen! Ga in ieder geval nog lange tijd door. Ja, ik overweeg om inderdaad meer mini-mailtjes te schrijven, omdat veel mensen ze zo leuk vinden als begeleiding. Nu houden ze na 4 weken op. Even kijken wanneer ik er tijd voor kan vrijmaken!

   Heel veel geluk en een goede gezondheid gewenst!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 31. Hallo Mireille

  Na 4 weken toepassing van de MIR-Methode las ik in de nieuwsbrief iets over kalknagels. Ik keek naar mijn voeten en ja hoor de kalknagels waren zich aan het terugtrekken. En wat net zo belangrijk is mijn schimmelaandoening in het gezicht “eczema seborroica” is ook minder, terwijl ik meestal in het najaar een nieuwe aanval krijg die alleen met hormoonzalf te bestrijden is. Het is nog niet verdwenen, dus ik ga lekker door met de 9 stappen en meld je over een paar maanden hoe de stand van zaken is. Met heel veel dank voor je prachtige MIR-Methode!

  • Hallo Elise,

   Wat ben ik blij voor je dat je kalknagels aan het uitgroeien zijn! En nog veel mooier dat de eczeemplekken in je gezicht minder worden, hoera! Onze voeten kunnen we nog wel verstoppen in de schoenen, maar ons gezicht is open en bloot. Ik hoor heel graag van je hoe het gaat met je Seborroïsch eczeem, want dat zullen veel mensen graag van je willen weten!

   Heel veel geluk en een super gezondheid gewenst!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 32. Hallo Mireille,

  Dank voor dit mail bericht.
  Na mijn eerste vier weken MIR zijn mijn kalknagels verbeterd. Het was nog niet weg, afgelopen zaterdag schrok ik hoe het in korte tijd verslechterd is.
  Ik ben weer met de MIR-Methode begonnen, en voel na twee keer alweer een ander gevoel in mijn voeten.

  • Beste Richard,

   Ja, de kunst is om de MIR-Methode te blijven doen tot de kalknagels helemaal verbeterd zijn. Zolang je weerstand (immuunsysteem) nog niet volledig zijn hersteld, is het een goed idee om nog door te blijven gaan. Ik ben wel heel blij dat je meldt dat je alweer een ander gevoel in je voeten hebt. Ik wens je toe dat je kalknagels weer binnenkort gaan uitgroeien!

   Hartelijke groetjes!
   Mireille Mettes

 33. Dit jaar ontdekte ik een beginnende kalknagel en ik baalde gigantisch. Korte tijd later ontdekte ik dat ik seborroïsch eczeem had op mijn hoofdhuid met haaruitval tot gevolg. Ook plekken in het gelaat.
  Zowel kalknagels als dat eczeem hebben dezelfde roots. Schimmels die door een gebrekkige weerstand zich uit gaan leven.
  Door het onderwerp wat nu aangehaald is, heb ik de kalknagel in kwestie nog eens bekeken en stelde verbluft vast dat deze niet verder gegaan is, maar dat gezonde nagel zich vanaf het nagelbed heeft ontwikkeld.
  De conditie van mijn haar is overigens ook enorm verbeterd 🙂
  Bijzonder mooi resultaat:-)

  • Beste Margreet,

   Ik ben ontzettend blij voor je! Mooi dat je aangeeft dat het Seborroïsch eczeem en de kalknagels dezelfde oorsprong hebben: verminderde weerstand, dus een minder sterk immuunsysteem. Ik ben heel blij voor je dat je resultaten merkt en wens je heel veel succes met je andere aandoeningen! Dat ze zich maar gewonnen mogen geven! Blijf de MIR-Methode gewoon doen zolang je nog klachten hebt!

   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 34. Ik heb ook een schimmelnagel en ben dus benieuwd wat er gaat gebeuren.

  Hartelijk dank voor deze informatie!

  • Beste Ina,

   Ja, ik ben ook benieuwd! Laat het me weten als je iets ziet veranderen. Veel succes!

   Groetjes, Mireille Mettes

 35. Ik had geen kalknagels maar ze braken snel af maar sinds de MIR-Methode zien ze er veel mooier en sterker uit!

  • Beste Sprina,

   Wat mooi dat je dit meldt! Ja, dat is eigenlijk ook wat er gebeurt: je nagels zijn in wezen een uiting van hoe je immuunsysteem van binnen functioneert. Je nagels kunnen dan op allerlei manieren veranderen: minder bros worden, groeien langer of witte plekjes groeien eruit. Mooi dat je het hebt waargenomen en dankjewel voor het melden!

   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 36. Dag Mireille,
  Ruim 6 weken geleden gestart met stap 5+7 gedurende 2 weken en aansluitend 4 weken alle stappen. Ik ga voorlopig nog 4 weken door, omdat ik mijn verslaving aan suiker wil aanpakken.
  Ik heb geen grote effecten kunnen toeschrijven aan MIR-Methode, maar heb niettemin het gevoel dat het me goed doet. Ik ervaar a.h.w de zekerheid dat er subtiel “gewerkt” wordt aan de systemen en de samenhang. Pas nu ik lees over de kalknagels realiseer ik me dat het spontane herstel hiervan vrijwel zeker te danken is aan de MIR-Methode! Bijzonder. Ik ga voorlopig nog even door. Dank je wel!

  • Dag Dilie,

   Ja, dat is bijzonder! We hebben vaak niet in de gaten wat er allemaal verandert aan ons lichaam, totdat je er even op gewezen wordt. Mooi hoe je het dan ineens ziet! Dankjewel voor je bericht. Ik wens je toe dat er op nog veel meer vlakken verbetering mag komen.

   Veel succes!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 37. Hallo Mireille
  Kalknagels hebben te maken met de extra bescherming die je bij jezelf hebt ingebouwd volgens het Tenenlezen van Imre Somogyi http://www.tenenlezen.com/
  Je teennagels beschermen je tegen invloeden van buitenaf. De grote teen heeft te maken met communicatie, links over je gevoel, rechts over de ratio. Heb je bijvoorbeeld een kalknagel aan de grote teen rechts dan kan het zijn dat mensen proberen jou om te praten om vooral “niet met die persoon om te gaan omdat…..”. Wat je systeem dan doet om zich hiervoor af te schermen is een kalknagel maken om je daarvoor te beschermen, je vaart immers je eigen koers en niemand gaat voor jou bepalen wat je wel en niet moet doen.
  Hoe dikker en groter de nagel, hoe meer bescherming je voor jezelf hebt ingebouwd.
  Dus dat de MIR-Methode helpt tegen kalknagels kan wel degelijk kloppen, je komt immers helemaal in het reine en laat alles letterlijk los……vader loskoppelen, moeder loskoppelen….kalknagel loskoppelen 🙂

  • Beste Petra,

   Wat leuk om te lezen! Ik kende dat nog niet. De bescherming via je nagels zou dan iets zijn dat je tijdelijk opbouwt, maar eigenlijk niet meer nodig hebt, wanneer je jezelf van binnenuit kunt beschermen, omdat je sterker bent van binnen en meer zelfvertrouwen krijgt. Dat is iets dat ik heel vaak terug hoor van mensen die de MIR-Methode doen. Mooi hoe alles dan weer op elkaar past!

   Dankjewel voor deze aanvulling!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

  • Leuk om te lezen! Sinds mn 14e een kalknagel aan mn rechter grote teen. Zo hinderlijk groot en vies 🙁
   Overigens niet extra voorzichtig geweest met hygiëne, want het bleef alleen bij die teen. En dat is met na 20 jaar wel duidelijk.

   Ik besefte me juist dat ik afgelopen maanden eindelijk meer afstand van de meningen van mensen nam omdat ik ‘de mening van anderen niet meer boven mijzelf wilde stellen’. En dat dat inmiddels is geshift, waardoor het weer prettiger is anderen te spreken.
   Mn zelfvertrouwen neemt toe.

   En nu wilde ik weer een nieuwe poging doen om mn kalknagel gezond te maken. Moioi te lezen hoe dat aansluit. Dit biedt extra moed.

   Stap voor stap en hand in hand herstelt het systeem zich 🙂

  • Hallo Petra,
   Ook ik heb aangegeven dat het zo werkt voor de teennagels en dat de MIR-Methode een fantastisch instrument is om de kalknagels om te zetten in gezonde nagels. Fijn he dat dit alles zo mooi samenwerkt. Helaas is mijn opmerking niet gepubliceerd maar jouw weergave is prima zo.Ik hoop dat veel mensen de MIR-Methode zullen gebruiken om o.a. van hun kalknagels af te komen.

 38. Lieve Mireille,
  Wat geweldig nieuws ! Ik ben nog maar 4 dagen met de MIR-Methode begonnen maar ik zal je zeker laten weten als het effect heeft op mijn kalknagel die ik nu toch al 4 jaar heb !
  Ik ben 2 dagen ontzettend moe geweest maar las op je website dat je dan best gewoon rust en dat heb ik ook gedaan.
  Vandaag zei iemand mij dat ik heel veel energie uitstraalde dat zij ze meters ver kon voelen. Ik ga dus zeker vol vertrouwen verder werken en mezelf koesteren en vertroetelen met deze liefdevolle methode.
  Heel hartelijk,
  Hilda

  • Lieve Hilda,

   Wat fijn om te horen dat anderen het al gaan merken dat je meer energie uitstraalt! Ja, moeheid is een klacht die bij veel mensen in het begin kan voorkomen, omdat je lichaam heel hard aan het werk is van binnen. Veel mensen zijn overigens ook veel te hard aan het werk met dingen die ze eigenlijk niet willen en dat kost voortdurend energie.

   Ik wens je veel succes en ben heel benieuwd naar je resultaten met de kalknagels!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 39. Ik was begonnen met 2 keer per dag de 9 stappen, dat was duidelijk teveel van het goede, daarna heb ik eerst 12 dagen stap 5 en 7 gedaan, vervolgens een week 1 keer per dag de 9 stappen en nu sinds 10 dagen doe ik 2 keer per dag alle 9 stappen. Nu zonder echt grote problemen zoals erg moe worden of erge hoofdpijn krijgen. Sinds 8 maanden had ik een plekje op mijn hand, lijkt op eczeem maar het heeft nooit gejeukt en vooral het ging maar niet weg. En sinds ik 2 keer per dag alle stappen doe is het na eerst even te verergeren nu aan het wegtrekken. Op de hand kan ik het zien, in de binnenkant van mijn lichaam niet maar ik kan het zeker wel voelen dat ik me steeds beter voel. Jarenlang ben ik bezig geweest op allerlei (voornamelijk alternatieve) manieren mijn hele slechte conditie (ik kon werkelijk bijna niets meer: zie http://www.wathebikopmijnlever.bloggertje.nl) te verbeteren en het gaat nu best goed. Dat ik in contact ben gekomen met de MIR-methode voelt als de kers op de taart. Ik voel me echt iedere dag iets beter nog en mijn conditie gaat met stappen vooruit.

  • Beste Ria,

   Wat heerlijk om te horen dat je conditie steeds beter vooruit gaat! Ja, het is onzichtbaar voor ons wat er van binnen allemaal gebeurt. We kunnen alleen iets te weten komen dankzij onderzoeken door artsen. Daarover probeer ik nu steeds meer gegevens te verzamelen van mensen die de MIR-Methode doen.

   Ik wens je heel veel geluk en dat deze mooi ingeslagen weg maar zo verder mag gaan!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 40. Voor familieleden zou dit een oplossing kunnen betekenen

 41. Hallo Mireille,

  Heel bijzonder die ervaringen van de MIR-Methode en kalknagels. Ik ben jarenlang pedicure geweest en heb weinig tot geen kalknagels zien verdwijnen tijdens mijn praktijk. Was ook in de veronderstelling dat als je ze eenmaal had, ze moest laten verzorgen (afvijlen, schoonmaken, enz.), ook binnenkant schoenen desinfecteren (schimmels), schone sokken ook erg belangrijk. Maar toen kreeg ik ze zelf, (gaf mijn nieuwe loopschoenen de schuld van deze “beschadigingen” aan allebei mijn grote tenen. Geloof niet zo in allerlei middeltjes die overigens heel veel kosten. Ik druppelde een poosje met TeaTreeOil (een klein flesje met heel veel en goede eigenschappen. De kalknagels zijn verdwenen, maar ook gebruik ik al twee jaar regelmatig de MIR-Methode. Nu denk ik dat misschien niet de TeaTree, maar de MIR-Methode me van mijn kalknagels heeft afgeholpen! Echt heel bijzonder, ik verwonder me er nog steeds over en begin de MIR-Methode steeds beter te begrijpen.
  Vriendelijke groetjes Marjo

  • Beste Marjo,

   Ja, het is een heel bijzonder proces en zo de vraag wat nou precies werkt. Daarom is het zo fantastisch dat mensen hun ervaringen vertellen, want dan wordt het allemaal duidelijker en inzichtelijker. Ik ben blij dat het artikel je heeft kunnen inspireren!

   Groetjes, Mireille Mettes