Home » Artikelen » 25. Wat je zegt, wil je zelf!

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

25. Wat je zegt, wil je zelf! — 216 reacties

 1. Mijn hart zegt gelijk: rust, regelmaat en reinheid.
  Daar doe ik helaas te weinig mee, maar moet ik toch echt eens gaan doen!
  Liefs

 2. Hallo Mireille,
  Heb je ook weleens een webinar over neuropathie (bijv in de tenen) gemaakt? Kan er niets over vinden.
  Lieve groet,
  Yvonne

 3. Hey
  Ik had een vraag over de 14dagen workshop van Mireille met verschillende thema’s.
  Regelmatig heb ik deze gevolgd maar er nooit echt vragen bij gesteld.
  Tot op onlangs, …
  Daar ik de MIR methode voornamelijk ken via MOM is dit toch verschillend daar het maar 1x
  gezamenlijk gemirt wordt of bij herbekijken…
  In welke mate kan dit dan effectief diepgaande werking zijn als een MOM meestal een 3 a 4 weken duurd ?!
  Graag reactie op mijn vraag, behoeft niet echt gepubliceerd te worden,
  via mail kan ook
  ik had nog steeds geen antwoord op deze vraag

  • Beste Kati,
   Het verschil zit erin dat bij een MIR-Methode op Maat in een live webinar vele mensen aanwezig zijn die met hun energie meehelpen. Ik vraag daarna wel altijd of ze de stappen nog een week 2x per dag willen herhalen.
   Bij een persoonlijke MIR-Methode op maat wordt er meestal veel diepgaander gewerkt met alleen jou en is het vaak nodig om langduriger de stappen te herhalen.
   Groetjes, Mireille

 4. Mijn hart wil eindeloos knuffels ontvangen om het gemis hieraan in mijn jeugd en huwelijk te verzachten. Mijn huidige vriend doet in elk geval zijn best

 5. Dat verlangen heb ik ook, Annelies. Misschien een troost dat jij niet de enige ben.
  Ik vind het vreselijk dat dat er niet is, dat maakt het leven juist zinvoller.
  Maar ik ben zeer dankbaar voor mijn gezondheid, alles zelf kunnen blijven doen,
  onafhankelijkheid, dat vind ik een zegen.

 6. Mijn hart is vrij geworden door Mirren, gronden, buiten zijn, te leren, ik ben in een koor gegaan en doe nu een cursus intuitief- magisch piano spelen. Na een lange verhuizing en loslaten van plek en spullen, kreeg ik eerst maagklachten, was uitgeput, moest rust houden en in januari kreeg ik een heftige aanval van Psoriasis – eczeem, ik stond in korte tijd in brand, van top tot mijn enkels. Jeuk, ziek. Ik kon mijn klussen en huishouden loslaten. Mijn man nam alles over. Ik gaf me over aan mijzelf. Nu ben ik bijna beter, voel me energiek, smeer nog twee x p d. mijn hele lijf in met koelzalf. Inmiddels ook afwisselend met olijf producten en Aloë Vera. Af en toe in- gesmeerd met factor 50 in de zon. Ik ben 84 jr. Dankjewel Mireille! Heb je nóg een tip? Lieve groeten.

 7. Ik zou zo graag eens de echte ongecompliceerde liefde tegen komen en in mijn leven toelaten ,ik wacht al zolang op om een ” echt ” iemand tegen te komen, geen surrogaat! Ik ben er zo klaar voor ,ben al zolang alleen !

 8. Gisteren hield ik een powerpoint-presentatie om uit te proberen bij mensen die mijn werk kennen. Het was weer veel te lang. “Waar wil je naar toe” zei iemand meteen na de inleiding. Ik mag het helemaal veranderen, zodat het binnen de tijd past en ik de aandacht vasthou. Het gaat eigenlijk over jouw hart volgen. Ik noem het luisten naar je ziel via jouw lichaam als instrument. Het gaat over ons bezield zijn. Stilstaan bij onze innerlijke leiding, en dat is ook ons hart en buikgevoel.

 9. Een kindje willen krijgen. Ik ben al 5 jaar bezig en heb een paar miskramen gehad. Huisarts/ziekenhuis helpen mij niet verder omdat alles goed is. Er is volgens hun niets mis waarom het niet zou lukken. Ik heb gewoon pech zeggen ze. Ik weet niet wat ik moet doen.

 10. Ik zou graag meer intense vriendschappen willen hebben, voel me vaak erg eenzaam! Langzaam raak ik steeds verder geïsoleerd door mijn slechthorendheid en daardoor maak ik moeilijk nieuw contact.

  Overigens MIR ik al enkele jaren vrijwel dagelijks en ik voel me steeds rustiger en ik kan beter accepteren wat is. Zelfs mijn rusteloze benen (RLS) worden veel rustiger. Ik voel me goed ondanks enkele ernstige zieke familieleden om wie ik veel geef en om wie ik nu veel verdriet heb.

  Ik mis alleen meer contact om me niet zo eenzaam te voelen

  Bedankt , Mireille!

 11. Vrijheid en vrolijkheid, na een jarenlange periode van stress en zorgen en teveel bordjes in de lucht houden. Heerlijk, ik visualiseer mezelf steeds hard lachend of van harte glimlachend, zorgeloos, in contact met fijne mensen.

 12. Mooi artikel! Dankjewel Mireille!

  Het is mijn hartewens om mensen te helpen. Dat voelt echt als mijn zielsmissie. Ik ben nu actief met coachen en sociaal werk, maar het liefst zou ik grotere stappen zetten zoals begeleiden of helen. Ik heb dit in vorige levens ook vaak heb gedaan en ik zou me hier graag verder in ontwikkelen. Het voelt zo nuttig en fijn om er voor de mensheid te kunnen zijn! Ik zou me graag professioneel verder in de MIR-Methode willen verdiepen. Zijn er opleidingen/cursussen om MIR begeleider te worden? If is daar momenteel geen behoefte aan? Ik zou je iig met trots en dankbaarheid vertegenwoordigen 🙂

  • Beste Noortje,
   Bedankt voor je bericht. Mireille Mettes leidt geen nieuwe MIR-Methode Begeleiders meer op. Je kunt leren werken met de MIR-Methode via de workshops die door MIR-Methode begeleiders worden gegeven. Je leert dan de extra technieken die ook op de Be the MIRror-website staan. Je kunt ook lid worden van de Be the MIRror-website waar je veel informatie, extra technieken, webinars en videocursussen vindt: http://www.bethemirror.nl. Succes met je mooie zielsmissie!
   Hartelijke groet,
   Team MIR-Methode

 13. Beste Mireille,
  Enkele jaren geleden heb ik de MIR-Methode gedaan en ik ben er nu 10 dagen geleden mee begonnen met goede resultaten, Zo zijn de artroseklachten in mijn enkels verminderd en zit ik beter in mijn vel. Ik maakte mij druk om het wereldgebeuren, alle gruwelijkheden, onrechtvaardigheid en wreedheid in deze wereld, de hypocrisie. Op mijn 47e (ben nu 63) werd ik arbeidsongeschikt door netvliesloslating aan beide ogen, een oog is blind en pijnlijk af en toe het ander is beter behandeld en daar zie ik weer 70% mee. Ik voel me nu emotioneel in balans alleen ik kom vaak op een punt dat ik het nut om door te zetten wat ik begonnen ben niet meer in zie, mandala’s tekenen, verhalen schrijven het zit nu op een laag pitje. Ook is mij jaren geleden verteld dat ik helende gave heb, alleen hoe ontwikkel je dat en hoe pak je dat aan. Heb ooit een basisvoetreflex gevolgt, maar dat erge klassikale is niets voor mij. Mijn man (70) is een schat, maar geeft liever dan dat hij ontvangt.

  • Beste Elles,
   Zo mooi dat je een zoektocht wilt naar je heelende vermogens. Heb je dit artikel al eens gelezen? En ik zou zeker een keer contact opnemen met een MIR-Methode begeleidster om jou te helpen bij het vinden van de juiste leerroute om je gaves te ontwikkelen. En uiteindelijk komt het vaak neer op: doen, veel experimenteren en uitproberen.
   En fantastisch dat je artroseklachten zijn verminderd!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 14. Ik verlang naar meer rust en onthaasting, Hoe dit eruit kan zien weet ik nog niet. Daarnaast ga ik, steeds weer, allerlei nieuwe uitdagingen aan waar ik veel energie van krijg. Nu ik dit schrijf, besef ik me dat ik het moeilijk vind met het ‘oude’ te stoppen. Waardoor er steeds weer iets bij komt. Is dit loyaliteit of angst (krijg ik spijt)? In ieder geval voelt het nu als ‘te’ veel.
  Ik doe iedere dag de MIR-methode, voel me daar goed bij en vertrouw op de antwoorden die al in mij verborgen liggen.

  Wederom, Mireille, bedankt voor deze methode!

 15. Hoi Mireille, ik zou heel graag mensen die pijn hebben, lichamelijk of emotioneel, willen helpen. Gewoon handen opleggen of ev.de mirmethode EHBO toepassen. Ik vind dit echter doodeng.
  Hoe kan ik dit overwinnen?
  Lieve groet, Toos

  • Beste Toos,
   Door het uit te spreken, heb je al de eerste stap gezet, dankjewel!
   Waar woon je?
   Groetjes, Mireille

 16. Mijn hart verlangt naar liefde. Vaak ben ik geneigd om meer te willen geven, dan om open te staan om te ontvangen. Ik wil nu ook leren om te kunnen ontvangen. Ik ben helemaal klaar om te ontvangen.

  Hartegroet, Natalja I.K.

 17. Zwaar werk, wat ik niet meer uren kan doen. Zo graag meer inkomen genereren zodat ik in staat zal zijn om geld uit te geven aan zelfontplooiing, cursussen e.d. Dingen kunnen doen die mij blij maken. Dingen die ik graag doe om gezond te blijven. Ik zou graag weer yogalessen gaan volgen bijvoorbeeld. Mensen ontmoeten. Met Biodanza heel fijn geleerd om mijn hart te openen waardoor er zoveel meer is gaan stromen.
  De MIR methode is zeker ook fijn om te doen.

 18. Hallo Mireille,

  Ik heb eens eerder op je site gelezen dat het doen van de MIR-Methode maandenlang doorwerkt. Ik heb er vorig jaar een tijdje op los gemirred en was erg verwonderd en tevreden over de resultaten. Ik voel me nu alsof mijn hart op slot zit en vraag mij af of het doen van de |MIR-Methode nu nog wel extra merkbaar effect zou hebben (omdat ik het vorig jaar al heb gedaan)? Ik woon nu weer een tijdje bij mijn ouders (ik ben negentien jaar) en het lijkt alsof mijn hart zich hier simpelweg niet helemaal wil openstellen. Vorige week heerste er veel onrust in mijn lichaam en ik kreeg de neiging om met mijn hartgebied op het gras te liggen, wat toen goed voelde maar resulteerde in het ‘neerslaan’ van die onrust als een soort metalen kooi om mijn hart. Ik kan er niet meer bij, zelfs muziek kan het niet meer aanraken. Ik ben het contact met mezelf kwijt en weet niet goed wat nu te doen, ik begin weer last te krijgen van angstigheid en dit weekend begon ik spontaan te hyperventileren. Ik weet dat mijn lichaam erom vraagt het contact weer te herstellen maar ik weet nu echt niet goed waar te beginnen. Heb je misschien een tip voor me? Soms denk ik dat ik te gevoelig ben voor de wereld..

  Namaste

  Mai

  • Beste Mai,
   Pak de MIR-Methode gewoon weer op en kijk of het je hart weer vrij maakt. Duurt het te lang, neem dan gerust contact op met een MIR-Methode begeleider. Die kan met jou uitzoeken wat er aan de hand is.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

  • Lieve Mai,

   Ademwerk helpt ook. Kijk bijvoorbeeld even naar Heleen van Heleva op YouTube. Zij helpt met kalmeren. Ook Jeff Foster is een lieve man om te volgen online. Hij zegt: je hart kun je niet openen op commando. Als je hart dicht zit, is dat om een reden. Het opent zich vanzelf, als een bloem naar de zon, wanneer het zover is. Ik wens je heel veel liefde en vertrouwen in jezelf. Dit gaat ook weer over, ik heb dit zelf meerdere malen gehad in het leven en het gaat over. Echt. (Ik ben 42)

 19. Wat mijn hartje wenst is vrede en dat de waanzin in de wereld zou stoppen
  Dat iedereen goed behandeld wordt, en er geen onderscheid is, dat de armoede uit de wereld gaat en dat de leiders hier wat meer hun best zouden voor doen.Ik doe geregeld de MIR-Methode, het gaat traag maar ik merk wel veranderingen en dat doet me deugd, ik ga verder

 20. Tja, Als je vraagt: waar verlang je naar? Dan springen de tranen direct in mijn ogen. Ik weet wel wat mijn hart wil. Ik verlang naar die heerlijke knuffels met grote liefde gegeven door mijn inmiddels al meer dan 5 jaar geleden overleden vriend. Ik weet dus heel goed wat ik wil, maar dat is er niet meer en dat doet nog steeds heel veel pijn. Ondanks alle invulling die ik momenteel weer aan mijn leven heb gegeven. Enfin: een potje huilen kan nooit kwaad. Dus laat maar even gaan.

 21. Hallo Mireille

  Voor mij komt er in mijn hart op, neem tijd voor jezelf en doe verder op jouw eigen tempo…

  Blijft n uitdaging voor mij, omdat ik niet mee kan met het tempo van de maatschappij…

  Ik vertrouw op mijn weg, dat dit de enige juiste is…Ik ben juist bezig.
  Al komen er geregeld twijfels en weerstand, toch ga ik door op mijn manier en dat voelt geweldig.

  Dank voor jouw mooi verbindend werk

 22. Vakantie…helemaal verzorgd. Bijv. een Ayurvedische reinigingsvakantie in Sri Lanka of hier. (En dan lieve goed oppas voor mijn hond en poes…dat weerhoudt me ervan…) Wil ik al jaren!..
  ben zelf Ayurvedisch masseur, me dan laten masseren, Ayurvedische maaltijden, relaxen, yoga…lijkt me zo heerlijk, en gezond.

 23. Durven zijn wie ik in diepste wezen ben, intuïtief/helderziend. Ik heb een ptss opgelopen bij een brand op 3-jarige leeftijd. Inmiddels weet ik dat de brand mij heeft afgesloten van mijn Begeleiders/Engelen en ben ik heel lang in de vorige levensenergie terecht gekomen, de dood op de brandstapel. Inmiddels ben ik 67 en heb al aardig wat angst losgelaten, toch wil ik nog steeds iets met mijn talenten doen en zeker is mijn diepste verlangen een boek te schrijven over de energetische gevolgen van een ptss, dus over mijn leven.

 24. Goedemorgen Mireille

  Mijn hartewens is door deze periode heenkomen.Herstel gebroken arm en weer beter kunnen lopen al ishet met rollator.Maandag botonderzoek gehad dat onderzoek wordt vaakgedaan na een val.Er is dus botontkalking ..maar gelijk werd aangegeven dat mijn rechter /schouder een gecompliceerde breuk was dus een lange weg te gaan….voor herstel..
  Ben ook over de 80tig dus genezing gaat langzamer ..

  Wil het kunnen aanvaarden dat het nu eenmaal zo is ,!!, Dat is mijn Hartewens..
  Opstandigheid ook kwijtraken!,

  Lieve Groetjes,!

 25. Ik wil met dit stukje verhaal zeggen dat het meedragen van geheimen te belastend is voor je welzijn, door transparant te zijn worden we weer vrij en blij.

  Nog een stukje van het verhaal.

  Toch kunnen wij beter met zijn allen over onze emoties gaan nadenken en de in de knoop liggende zielservaring proberen te ontrafelen.
  Als wij gaan zien waar onze in de knoop geraakte gevoelens zitten en ze herkennen kunnen we ze met of zonder hulp weer vrij laten stromen en juist dat vrij laten stromen maakt ons gezond en uiteindelijk gelukkig.
  Als een emotie ons woedend of intens verdrietig maakt ligt daar een knoop en om het op te lossen moet je je uitten, een van de manieren is door erover te praten.
  Dit is voor veel mensen moeilijk, het maakt ons immers kwetsbaar en ontneemt ons aan kracht, tenminste tijdelijk want als de emotie is vrijgemaakt van pijn dan wint hij aan kracht en word deze sterker door de opgedane levenservaring.

 26. Ik heb te weinig tijd om te werken….
  Ik vind mijn werk leuk, het geeft voldoening maar eigenlijk, wil ik gewoon iedere dag de natuur in, bij mijn dieren zijn, een paardrijrit maken….

 27. Goedemorgen Mireille,
  Mijn hart verlangt naar liefde,positiviteit,vrolijkheid en delen.Geen probleem zou je denken maar degeen die naast mij leeft zit vast roept constant het tegenovergestelde.Dat komt zo heftig binnen en het verward na 2 jaar in deze situatie is het moeilijk je hart te volgen x op x
  terug naar je eigenwaarde het vreet energie.Wat als maar rond spookt in mn hoofd wat doe ik fout hoe bereik ik de ander in het hart,”hoe deel ik mijn hart” zonder mijzelf tekort te doen.
  Itske

  • Itske,
   Als de ander jou buitensluit , moet je je eens gaan afvragen, hoe lang je dit nog vol houd.
   Je hebt zoveel liefde te geven, de wereld roept en verlangt naar jouw.
   Je bent het waard om gewaardeerd,respect en met liefde behandeld te worden, het is aan jouw de keuze ,confronteer hem maar eens mee dat je voor je zelf kiest, eens kijken of dan er geen ommekeer komt.Jij bent de belangrijkste persoon hier op deze wereld, als jij liefde ,positiviteit, vreugde en vrolijkheid kunt doorgeven, ben je een lichtpersoon voor een ander.
   We zijn hier op aarde om liefde door te geven maar ook om te ontvangen.
   Als je deze niet krijg is mijn advies, loslaten voor dat je zelf helemaal onderuit bent gehaald. Luister naar je hart ,daar krijg je je antwoord.

 28. Hoi Mireille,

  Reagerend op het stukje wat je zegt wil je zelf is het eerste wat er in mij opkom meer financiële vrijheid. Voel me op het ogenblik gevangen. Ik ben klaar voor een volgende stap. Heb het gevoel dat ik tegen gehouden wordt door geld. Er zullen waarschijnlijk ook andere manieren zijn om verder te komen maar dat doe ik dan weer niet. Oud gedrag van mij.
  Het komt vast goed nu vertrouwen houden.

  • Beste Ilse,
   Wat kan helpen, is je ook verdiepen in andere manieren om uit geldzorgen te komen. Bijvoorbeeld door te kijken of er een LETS kring in jouw stad is, of dat je die kan opzetten. En je misschien verdiepen in de alternatieve munt, De Florijn? Ik hoop van harte dat er binnen niet al te lange tijd een basisinkomen komt voor iedereen!
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 29. Hallo Mirelle,

  Ik doe nu al zo’n twee jaar 2 keer per dag Mir, ik heb stappen gemaakt, maar loop toch weer vast.
  Wat kan ik doen?
  Ik zou graag mijn hart willen volgen

  • Beste Marion,
   Blijf zien dat je je best doet en dat veranderingen soms makkelijker en soms minder makkelijk gaan. Je doet het prima. Mocht je echt hulp nodig hebben, dan kun je altijd nog een MIR-Methode begeleider raadplegen.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 30. Als ik mijn hart volg,ga ik om met mensen bij wie ik in alle veiligheid mijn patronen mag bekijken en benoemen,daar ontspan ik bij.

  • Beste Cathinka,
   Dat klinkt zowel als een wijze levenshouding als dat je liefdevol voor jezelf bent!
   Veel ontwikkelgeluk gewenst!
   Groetjes, Mireille

 31. Hoi Mireille,

  Het eerste wat er in mij op komt is een opleiding hormoonfactortrainster gaan volgen,het tweede is kan ik dat wel?
  A.s. zondag ga ik naar de open dag van deze opleiding.Ik hoop dat ik dan antwoord ga krijgen op de vele vragen die ik heb.

  liefs Ilse

 32. Beste Mireille,
  Je vraagt in het artikel wat je hartje tegen je zegt….mijn hartje zegt dat ze jou graag wil ontmoeten!
  Ik schrik van de brutaliteit in mijn hartje…ik denk er even over na…maar het is werkelijk wat ik in mijn hartje voel..ik weet niet waarom of hoe en wat…maar het klopt ik wil je graag ontmoeten en liefst 1 op 1…kan dat? mag dat?
  Ik doe al stiekum een aantal maanden de MIR-Methode…en stiekum word ik steeds sterker!
  Lieve groet! Ellen

  • Beste Ellen,
   Natuurlijk mag je dat soort vragen stellen! Wat je het beste kunt doen, is een keer naar een lezing komen en me dan in de pauze of na afloop aanspreken. Dan kunnen we meteen kijken of we elkaar nog extra zullen gaan ontmoeten, of dat het om die ene keer ging.
   Tot dan!
   Groetjes, Mireille Mettes

 33. Ik heb de MIR-Methode al enige tijd geleden trouw gedaan en heb ook het idee dat er daardoor veel veranderd is.
  Maar door de onrust die ik nu ervaar ben ik weer opnieuw begonnen
  Het is makkelijk gezegd volg je hart, maar wat nou als je van kinds af aan ook door het geloof hebt geleerd dat niet te doen. Omdat niks zo verraderlijks is als je hart en je je verstand moet volgen?
  Door de MIR-Methode is er een man op mijn pad gekomen maar het is geen geloofsgenoot.
  Dit zorgt voor heel wat onrust binnen de familie, geloofsgenoten en vrienden(zwak uitgedrukt) zij hopen dat ik gauw weer mijn verstand ga gebruiken met beide benen op de grond ga staan en terug keer.
  Ik voel me net een opstandige puber die denkt dat wil ik niet maar eigenlijk weet ik niet goed wat ik wel wil.
  Ik wil niemand teleurstellen, ik wil geen vrienden verliezen ik wil heel veel niet maar ik weet ook niet goed wat ik wel wil.
  Echt 100% vertrouwen in mijn relatie heb ik nog niet want daar is het te kort voor en ben ik nu te onzeker.
  Mijn vraag is komt de rust ooit?
  En hoe vind ik die?

  • Beste Anoniem,
   Het is niet bepaald makkelijk voor je, dat is te lezen. Ik kan je niet beloven of die rust er ooit komt. Het lijkt erop dat je een aantal beslissingen te nemen hebt. Mijn manier is meestal om te wachten zolang ik het niet zeker weet. Meestal moeten grote beslissingen rijpen. Misschien helpt het artikel van vandaag je hierbij.
   Veel sterkte en wijsheid gewenst!
   Mireille Mettes

  • Goeiemorgen anoniem,
   Stop eens om met iedereen over je leven te praten. Dit is jouw geheime tuin. En deze relatie is nog te nieuw.
   Wacht eerst om te kijken of deze man echt diegene is die je hoopte te ontmoeten. Neem de tijd.
   Maar een partner die niet gelovig is, wil niet zeggen dat jullie niet bij elkaar passen. Ikzelf heb een vriend die gelovig is en ik niet. De niet gelovige persoon moet het geloof v d ander respecteren en jij moet respecteren dat hij niet gelovig is. Ik ga met Pasen of Kerst met mijn vriend naar de kerkdienst. Het is trouwens heel verrijkend om niet hetzelfde te zijn en je hoeft toch ook niet alles samen te doen.
   Het enige is : respect voor elkaar hebben.
   Maar momenteel luister je niet naar je hart. Je zit nog teveel in wat de andere mensen denken.
   Veel succes met alles.
   Hartelijke groet, Ada

 34. Hallo Mireille,

  Ik zou weg willen gaan maar op zijn minst zou ik apart willen wonen. Ben weer aan de slag gegaan met de MIR-methode en zie wel wat het brengt.
  Nel

 35. Ik ben het volledig eens met wat in de tekst wordt meegegeven, nl. Je moet je hart volgen. Maar … als dat door anderen wordt tegengewerkt ? Wat dan ? Als je je hart niet kàn of mag volgen ?

 36. De MIR mehode spreekt me erg aan omdat ik door de affirmaties zie dat je je hele lichaam aan de gang zet om met zichzelf te werken en uiteraard ook de psyche.
  Was onder behandeling bij een natuur-therapeute (kinesiologie, heb zelf die cursus ook gevolgd) die een aantal dingen al had uitgetest, en van de meeste vragen kwam er toen al uit dat ik in feite van geboorte af aan al vast zit, dat ik in de baarmoeder al had besloten dat ik een hele onveilige wereld in zou gaan. Dat kwam door de testen er uit, en ja ik moest altijd mijn mond houden, mijn mening telde niet en mijn zelf zijn werd vakkundig de grond ingeboord, mijn ouders begrepen mij en mijn zus niet, en dus heb ik nooit mijn eigen persoonlijkhed durven ontwikkelen. Toen ik trouwde kreeg ik er een schoonvader bij die alles nog erger maakte tot ik in oktober 1999 naar denemarken ben gevlucht om te overleven.
  Na al die jaren (ben nu 58) ben ik eindelijk begonnen iets echt fundamenteels voor mezelf te doen, en langzaam aan merk ik vooruitgang,ik werkte voor mezelf al met EFT maar heb dit erbij gevoegd.
  Naast dit ben ik bezig te vechten voor het positieve in mijn leven, elke keer wanneer er een negatief gevoel of een negatieve gedachte opkomt probeer ik die weg te duwen en de leegte die ontstaat met iets positiefs te vullen. Maar ik ben er nog lang niet, je werkt 58 jaren pijn en verdriet en angst en frustratie niet weg in een paar weken.
  Ben erg blij dat ik de MIR methode heb gevonden en vind dat die werkelijk helpt, het is gewoon doordoen en vasthouden.

  Vaak nog mis ik een schouder om op uit te huyilen omdat je het ook niet op moet kroppen, ik blijf vechten, dank vor de MIR methode.

 37. Wat mijn hart echt wil, dat mijn lieve vriend yousef van die rotte kanker verlost wordt? dat hij serieus genomen wordt en dat de dokters geen eindeloos mysterieus spelletje met hem spelen.Voor mezelf dat ik hem op dit moment beter zou steunen en begrijpen?

  • Hallo Rosa, ik ga voor Yousef bidden ,ik werk met Pater Pio!!
   Ik doe mijn best,zoek even de site van Pater Pio op .Dan doen wij het samen het helpt ECHT !!! Groet Diny.
   Heel veel sterkte ,ik denk aan jullie!!!!

   • Hallo dat onderwerp kanker heeft mij toegelijd om te schrjjven.mijn buren hebbrn te hore gekregen dat hun dochter nog een jaar te leven heeft.Dat weeet alleen god daar geloof ik ik in, Ik voel dat ze steun nodig hebben om hoop te kunnen blijven houdem.Kunt u voor deze mensenbieden ik bid ook .
    groetjrs,

    Selva

  • Hallo Rosa, lees eens over dat wat je kan doen met graviola tegen kanker, verdiep je er in, als hij het gaat gebruiken bedenk dan dat je dat altijd samen met melkzuurbacterien moet doen, dat is uitermate belangrijk, geef niet op hoor.

 38. wat ik verlang ? Vind dit iedere keer zo een moeilike vraag omdat ik dan denk dat het k’weet niet wat moet zijn. Of durf ik mijn verlangens gewoon niet uit te spreken?

  laat ik dan toch eens beginnen met ze te verwoorden, zonder het gevoel dat ze dwaas zijn .
  Voor mij draait alles om liefde. Het uitbreiden ervan, het laten doorstromen… gewoon daar waar ik kom, daar waar ik ben.
  Het verwoorden, het tot expressie brengen..
  Eenheid en liefdevolle verbinding ervaren met mijn partner, in de diepte.
  Vooruitgang maken met mezelf op alle niveaus,ook financieel, als middel, niet als doel.
  Vernieuwing ervaren in de diepte.
  mijn denken, voelen,willen op één lijn…

  ja er komt wel meer nog los…
  in het gewone leven, zijn wie ik ben, zonder status
  groetjes Mrya

 39. Ik verlang naar volledige gezondheid (juist nu er een goedaardig tumor in mijn speekselklier is geconstateerd) en een fysiek sterk lijf. Verder verlang ik naar de kunde om los te laten van de ballast van overal voor “moeten” zorgen, de mama-ballast. Mijn knullen zijn nu 13 en 15 en kan ik langzaam los gaan laten, maar de gewoontes zijn zo ingesleten dat ik me vaak niet eens meer kan herinneren hoe het is om alleen voor jezelf te zorgen. Ik hoef ook niet terug naar het vroeger gevoel, ik ben immers wel een trotse vrouw en moeder nu, maar moet een nieuw soort balans vinden waarin ik meer mezelf als middelpunt van mijn doen en laten heb! Ja, dit zijn mijn doelen voor de komende tijd..
  Vriendelijke groet en bedankt voor het bericht,
  Monic (nu 2 weken aan het mirren)

 40. Doe waar voor je hier op aarde bent…. spreek je uit. Dat zegt mijn hart en iedere dag wordt het voor mij een stukje duidelijker wat dat betekent.

 41. Mijn hart zeg lekker weer door slapen,ik slaap al 2 jaar niet meer door 2 a 3 uur per nacht.
  Dat ik weer kan gaan genieten.

  • hallo Caroline, probeer eens of je baat hebt bij melatonine tabletjes.
   veelal is het een tekort aan melatonine.

   • Ja melatonine is goed maar volgens geleerde mag je er maar 2gebruiken per nacht,anders verstoord het je hormoonhuishouding. Volgens Dr. Oz. gr Diny

    • Er zijn heel veel oorzaken mogelijk voor problemen met doorslapen, inslapen of te vroeg wakker worden…..
     Dit kun je het beste uitgebreid samen met een MIR-Methode begeleider uittesten om te kijken wat er aan de hand is. Er kan dan heel precies ingezoomd worden op de individuele kernoorzaak, en er wordt meteen ook samen aan gewerkt; hierdoor wordt het hele helingsproces versneld. Als je hier klikt vind je een overzicht van alle begeleiders in Nederland op postcode.
     Ik wens ieder een vredige en volledige nachtrust toe!
     Veel succes!

     Hartelijke groetjes, namens Mireille Mettes

     Marja Kikstra
     MIR-Methode begeleider in Enschede
     Persoonlijk protocol voor mens en dier; op afspraak en via
     Skype, telefoon, emailbegeleiding

     http://www.erevna.nl

    • Melatonine aan maak gebeurt door tryptofaan. Je kan beter opzoek gaan naar producten met tryptofaan ipv pilletjes slikken.

  • Heb je al eens cbd-olie gebruikt? Helpt mij Heel goed. Als je het over weegt bestel dan wel een goede en niet iets van het Kruitvat of van Dr.van der Hoog. Succes……Of leg eens een vuilniszak onder je bed, misschien stralingen, draaikolk.
   .

 42. Hallo Mireille,

  Waar ik naar verlang is me veilig voelen. Door mijn bipolaire stoornis staat de wereld soms helemaal op zijn kop. Daardoor is mijn basis gevoel van veiligheid ernstig aangetast.
  Jeannette

 43. Als ik naar mijn hart luister wat ik graag zou willen is in de eerste plaats dat ik in vrijheid zou kunnen leven, zonder elke dag migraine en/of aangezichtspijnen te hebben, waarmee ik al ongeveer 35 jaar leef en altijd in onzekerheid zo leef, of ik iets wel of niet kan afspreken, me gewoon vrij voelen!
  Het tweede wat ik ook heel graag zou willen is dat ik weer contact met mijn oudste dochter zou krijgen en mijn 2 kleinkinderen weer mocht zien,die ik erg mis en veel verdriet van heb!

 44. Na een moment van stilte bij mezelf, werd me duidelijk wat voor mij op dit moment het belangrijkste is : opruimen !
  Op ruimen rondom mij en in mij ! Elke dag 30 minuten opruimen …
  Toch geen gemakkelijke opgave. Maar ik voel me gesterkt door de
  MIR-methode. Dank je wel Mireille.
  Groet,
  Hilde

 45. Mijn hart antwoord: een tweede kind.
  Ik wist dat dit verlangen ergens zat, maar dat het zo groot was, had ik me nog niet gerealiseerd…

 46. Een liefdevolle relatie met iemand die ook zijn diepten heeft verkend en niet (meer) vanuit angst en/of afhankelijkheid reageert. Dit is wel heel veel realiseer ik mij, doch het gaat erom dat iemand open staat voor verdere groei en ontwikkeling, zoals ook ik tracht mij op (open) te stellen voor wat er op mij afkomt.
  En een wens voor mijn dochter van 19 jaar die nog heel ontvankelijk is voor alle indringende reclame e.a.; hoe een vrouw zou “moeten” zijn; om toch meer de zekerheid van binnenuit op te bouwen i.p.v. aan een mooi “plaatje” (zoals grote borsten, altijd verleidelijk en mooi gekleed e.d.)te moeten voldoen.
  So wie so wil ik alle jongeren veel harte energie toewensen om hun plek in deze wereld in te nemen vanuit hun diepste drijfveer.
  Mireille, hartelijk dank dat jij deze gelegenheid biedt en dank voor het ontwikkelen en verder gaan met jouw Methode.

 47. Ik ben het contact met mezelf een beetje kwijt. Hopelijk kan deze methode waar ik nog maar net mee begonnen ben helpen te voelen wat ik wil.

  • hallo Susan, bedenk dat wanneer je er voor kiest om iets voor jezelf te doen waar je blij en tevreden van wordt, en waardoor je dagelijks leven leuker wordt, je een belangrijke stap neemt, ik ben daar sinds een week mee bezig. Ik heb die keus bewust gemaakt nu omdat ik mezelf maar weg bleef gooien, en dat is zo fout. Op die manier ga je ook meer van je contacten met andere mensen genieten,mede omdat iets voor jezelf doen wat goed voor je is in feite ook een daad van naastenliefde is, dubbelop dus.

 48. Dag Mireille Ik kreeg van een spirituele vriendin iets te lezen over de MIR-Methode nog nooit van gehoord. Ik heb het interview met mijn man gedaan met de woorden van “Wat kan ik voor jou doen, zodat je weet dat ik van je houd? Zo ook omgekeerd gedaan. Verrassend wat er uit tevoorschijn kwam. Alleen hebben we elkaars voornamen erbij neergezet op papier omdat we steeds in de war kwamen op welke lijst hoort dit nou en dat hielp:-))
  We brengen per dag 1 ding uit van de lijst omdat wij drie teveel vinden van de 15 punten. Bedankt Bea

 49. Waar ik naar verlang is: Liefde van een man in mijn leven. Het samen zijn….maatje. Gewoon omdat we van elkaar houden.

  • Mijn zoon van 52 zou ook graag zijn leven delen met een vrouw, mail hem als je zin hebt, hij woont in zaandam maar wil naar o- groningen verhuizen

 50. Ben bijna vier weken bezig, maar omdat ik altijd heel heftig reageer op alles in mijn lichaam/medisch/cranio doe ik het 1 x per dag. Loslaten ben ik duidelijk mee bezig heerlijk, maar die dromen, over mijn moeder waar ik bij haar sterfbed lach, zijn zo echt, en ik huil ook echt in mijn droom, dus zie ik er in de ochtend niet uit! nu heb ik de dromen niet meer…………misschien het teken dat het mijn tijd nu is, alleen kom ik niet uit het dal van mijn helse pijnen fybro en daarbij diversen ontstekingen, medicatie kan ik geheel niet tegen……..dus vecht ik, door vrolijk te blijven, en toen kwam de man met de hamer UWV, die melde dat ze niks zagen, en geen uitkering meer, dus weer een dal, maar die vul ik nu in met vrijwilliger werken, zodat ik mijn kwaliteiten kan uiten, en afleiding heb! Ik kom er wel, en merk dat de MIR werkt thanks Mireille, heb op dit moment ook puistjes…………en geen opvliegers meer hihi…….de aanhouder wint! ps. alleen vreemd ik had een counseler gemaild voor raad in Almere Haven, maar die reageert niet ;( dus ga ik zelf lekker verder, dat zal ook wel een reden hebben

 51. Hoi MiReille, wat ik voel is dat mijn hart mij vraagt om te leren onvoorwaardelijk lief te hebben. Daarnaast verlang ik naar rust mijn schildertalent verder ontwikkelen en een boek schrijven dat advies om een boek te schrijven heb ik al van verschillende kanten gekregen maar ik weet niet hoe te beginnen het zit in mijn hoofd naar als ik wil gaan schrijven blokkeer ik. Ik woon in Dahab, Egypte en wanneer de rust in EGypte is weer gekeerd wil ik woestijnreizen per kameel organiseren met een spiritueel karakter of een poffertjes/pannenkoekenresturantje openen. Twee totaal verschillende dingen maar de tijd zal leren wat het gaat worden. Ik wil jou oprecht bedanken voor het ontwikkelen van de MIR methode stap 3 is voor mij van belang en zal wat meer tijd vergen maar ik weet dat ik het kan alleen angst staat nog in de weg in hand met schuldgevoel. Lieve groet Annemarie

 52. Zoek vooral begrip van mijn man! Wat ik erg moeilijk vind om hem duidelijk te maken, hij vindt dat ik alles te negatief oppak. Rustin mijn hoofd, energie cgenoeg om alles het hoofd te kunnenbieden en hopelijk het moment te vinden binnenkort om weer aan het werk te gaan

 53. Je hebt gelijk, als je je hart/gevoel/verlangen negeert wordt je ziek.

  Soms gewoon omdat je niet alleen wil achter blijven, mijn missie is verduidelijkt, maar nu de grote stap nog nemen.

  ria

 54. Ik heb deze methode gekregen van een dochter van een client bij ons. Ik vertelde haar dat ik al bijna 3 jaar een brok in mijn keel heb, volgens de artsen. Ik heb een heel turbulent leven achter de rug, en heb mij zelf altijd weggecijferd, was volgens een helder voelende heel laag. Was aan het zelf vernietigen, ik wil graag heel gelukkig leven. Er zijn voor mijn kinderen, kleindochter, en sinds kort mijn nieuwe vriend. Dat brok in mijn keel doet mij zo veel verdriet en pijn. Ik hoop met deze methode weer gelukkig te zijn en kan genieten van het leven. Met mijn kinderen kleinkind en vriend.

 55. Rust in mijn hoofd en weer met plezier naar mijn werk kunnen gaan.Thuis een man hebben die mij begrijpt en steunt op de manier zoalsikhet graagzie. Wat is het af en toe toch moeilijk om begrip te krijgen.

  • Wat je zegt ben je zelf, heb je wel genoeg begrip voor jezelf? Dan volgt je man later wellich vanzelf. Geef jezelf de tijd. Veel sterkte en warme groet, Patty

 56. Ik zou zo graag van mezelf willen houden, maar voel me altijd minder dan een ander. Heb een paar maand de MIR-methode gedaan en ben nu bezig met een MIR therapeute, ook voor andere problemen. Helaas merk ik er nog niet zo veel van.

  • In mijn praktijk stuit ik vaak op een negatief zelfbeeld bij vrouwen. “Ik ben niet goed genoeg”, “ik ben het niet waard”, “ik ben te dun/ te dik” etc. Deze overtuigingen zijn meestal al gevormd in de eerste kinderjaren en worden gevoed door dingen die je nu meemaakt (“zie je wel”). Allemaal emotionele ballast die je nu, jaren later kunt loslaten. Gun jezelf de vrijheid om te zijn wie je bent. “HET MOOISTE WAT JE KUNT WORDEN IS JEZELF”.

  • volhouden meid, wat je in al die jaren hiervoor hebt opgebouwd aan muren kan niet binnen een half jaar worden afgebroken. Tijd heelt alle wonden en MIR-Methode helpt je gegarandeerd. Stel je open en zie de kleine stapjes die je maakt. Je verwachting is juist je grootste valkuil, spreek ik uit ervaren. Veel succes en vertrouwen gewenst! Gonneke

 57. Hoi Mireille!
  Ook bij mij kwam het woord “vrij” als eerste te voorschijn.
  Ik ben nu bijna twee weken bezig met de MIR – Methode en voel me al rustiger en heb meer energie. Ben blij dat ik in de Happinez over je methode heb gelezen en vertel er over aan ieder die het horen wil. Lieve groetjes

 58. Dag Mireille,
  Van een hartsvriendin kreeg ik jouw side door en voel dat ik hierop moet reageren !ik volgde onlangs ,2jaar geleden,een workshop :zie je zelf door de ogen van het paard.Ik voelde dat
  ik dit moest doen omdat ik niet lekker in mijn omhulsel zat.
  Er is tijdens deze sessie een ommekeer in mijn leven gekomen.
  De meeste boterhammen heb ik reeds gegeten ,ik ben 81 jaar,
  en ik heb recentelijk een aantal workshops gevolgd bij phoenix
  opleidingen in Utrecht over de maskers -een poort naar diagnostiek
  van binnenuit- dus handvaten krijgen om je te kunnen inzetten
  als iinstrument voor de werkelijke ontmoeting. prachtige boeken
  zijn hierbijvan Wibe veenbaas en Joke Goudswaard.
  En mijn hart vraagd om nog meer tools om ,hoe zal ik zeggen,
  van waarde te wezen voor de ander .Dit was VEEL in een opwelling
  Een zeer Hartelijke Groet, frits

  • Wat mooi dat u dat allemaal doet op uw leeftijd!! Dieppe respect u klinkt als iemand van 35jaar waar ik nog veel van zou kunnen leren! Een dikke knuffel 🙂

 59. Ik doe de MIR methode voor de 2e keer.Heb een zoon met Down Syndroom. Hij kan niet lezen. Is het beter om een bandje in te spreken voor hem of de MIR methode zelf te doen met zijn naam?
  hartelijke groeten,
  Wil.

  • Beste Wil,

   Zou hij de woorden na kunnen zeggen als jij ze voorzegt? Kijk maar welke creatieve oplossing je kunt maken. Als hij zelf kan aaien en jou nazeggen, zou dat het mooiste zijn. Hoe zelfstandiger hoe liever.

   Veel geluk en doe hem de groetjes van mij!
   Mireille Mettes

 60. ik wil weer gelukkig zijn, mijn gezin gelukkig maken, met minder zorgen door het leven gaan en de zaak die een blok aan ons been is stopzetten. Helaas gaat dit laatste praktisch gezien niet!

  • Beste Hilde,

   Je weet nooit hoe dingen een draai kunnen nemen. Blijf heel goed voelen wat je diepste verlangens zijn en dan kunnen oplossingen zich als vanzelf gaan ontvouwen.

   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille Mettes

 61. Beste Mireille,

  Ben nu meer dan een week bezig met de MIR=methode en heb erg behoefte aan rust en dat mijn drang naar steeds maar willen eten stopt.

  Groetjes,
  Marjon

  • Hallo Marjon.
   Ik ben nu 2 jaar met tussenpozen bezig met de MIR-Methode. En soms lijkt het wel eens of er niets gebeurt maar als je goed naar jezelf luistert en voelt van binnen en kijkt wat en wie je op je pad tegenkomt…. je zult versteld staan te kijken.
   Je bent ruim 1 week bezig, geef jezelf de tijd, ook ik heb mijn weg nu in de voeding gevonden en ga zelfs mijn eigen praktijk opzetten. Wie had dat ooit gedacht. Eindelijk ben ik van een hele lijst van allergieën/intoleranties af. Het voelt fantastisch. Ik hoop dat het voor jou ook gaat werken.
   Groetjes, Yvon

  • Beste Martha,

   De kunst is om het verdriet los te gaan laten en dan weer te kunnen luisteren naar wat de verlangens in je hart zijn. Door het verdriet wat nog in je hart zit, is het nog niet goed mogelijk om dat al te horen. Veel sterkte!

   Mireille Mettes

 62. mireille, mijn antwoord op je vraag is verdriet. ik ben pas begonnen en doe alleen nog regel 5 en 7. ik wil het rustig aan doen.over je methode heb ik een heel goed gevoel. fijn dat ik het zelf kan doen. lees iedere dag je berichten. ik ga hier zeker mee door maar nogmaals , rustig aan.kan ik eigenlijk in bv het weekend,als ik vrij ben alle negen regels zeggen en het dan maandag weer op een laag pitje. ik moet nl. blijven werken. of is dit geen goed idee?

  • Beste Maria,

   Ja, je kunt het op een laag pitje zetten, maar dan duurt het wel langer voordat het gaat werken. Kijk daarin ook wat voor jou het beste voelt.

   Veel geluk!
   Mireille Mettes

 63. Het liefste had ik weer graag contact met mijn zusjes,dat is al 6.j geleden, en daar heb ik veel verdriet van,groetjes van mij.

 64. mireille, ik ben pas begonnen met de MIR-Methode.ik doe alleen nog stap 5 en 7 maar als je mij vraagt ,wat voel je als je naar je hart luistert dan voel ik alleen verdriet. toch wil ik heel graag doorgaan en koester hoopvolle gedachten. gisterenavond heb ik je boek gelezen, de hoofdstukken over de 9 affirmaties. wat je schrijft, ergens over toen je klein was en dingen graag zelf deed, dat heb ik ook ervaren. steevaste ontmoediging van volwassenen.

  • Beste Mies,

   Gewoon doorgaan met de MIR-Methode en je oude verdriet loslaten. Dan komt er weer ruimte om naar je hart te luisteren.

   Heel veel geluk!
   Liefs, Mireille Mettes

 65. Wat in mijn hart opkomt is dat ik graag naar mijn vriendinnen in Thailand wil om kerst en nieuwjaar te gaan vieren. Maar zit sinds juni in een scheiding ( na 33 jaar huwelijk wil mijn man mij niet meer )Mijn hart zegt dat ik een leuke job wil vinden , heb geen job omdat ik altijd helpende echtgenote geweest ben en geen recht heb op uitkeringen( mijn droom is gaan helpen in een centrum waar mensen zichzelf terugvinden , van zichzelf houden en leren genieten van moeder aarde , in het nu leven enz…..liefst in’t buitenland met zicht op zee )dit is ook alles waar ik nu zelf mee bezig ben en probeer toe te passen. Ook terug een lieve partner die ik gelukkig kan maken en hij mij. De MIR methode heeft bij mij véél emoties losgemaakt ( ik voel me nu wel sterker, maar heb tijdens de MIR methode dagen zitten wenen (van s’morgens tot ‘savonds ) gelukkig was deze periode na 2 weken voorbij , het gaat nog moeilijk maar al véél beter . Ik doe de MIR methode nu wanneer ik eraan denk ( soms 1 maal per week , soms 3x , soms ….. ) Ik heb ze wel 4 weken hiervoor gedaan 3x per dag elke dag. 1 ding weet ik mijn hart zegt dat ik met de spaarcentjes die ik nog heb 2 weekjes naar mijn vriendinnen moet gaan ,maar er komt angst dat ik op financieel vlak er later spijt van ga hebben. pfffff wat een lange reactie 🙂

  • Beste Linda,

   Ja, die angst. Blijf terug gaan naar je hart en luister wat het wil. Misschien kan je wel bij je vriendinnen blijven 😉

   Heel veel geluk! Als je dicht bij je hart bent, volgen de stappen vanzelf.
   Mireille Mettes

   • Dank je Mireille, ik Blijf de MIR methode toepassen, maar mijn vriendinnen gaan ook maar elk jaar voor een maand of 6 weken naar het domein waar we vroeger allemaal een klein strandhuisje gekocht hebben. We blijven elkaar steunen via internet en nu ja komt de lokroep om mij eventjes in hun gezelschap in thailand te laten omringen en plezier te maken en te ontmoeten. tja ik blijf tweifelen ook op emotioneel vlak ( mijn man en ik hadden daar ook bijna 7 mooie jaren en nu zitten we in een vechtscheiding) weet ook niet of hij daar gaat zijn . Toch héél hartelijk bedankt om al deze mensen te helpen met uw steun xxxx

 66. Na een burn-out wil ik graag mijn energie terug krijgen. Ik ben op weg maar ben er nog niet helemaal. En waarschijnlijk hierdoor maag- en darmklachten.

 67. Ik verlang er naar alle ballast kwijt te raken zodat ik weer kan zijn die ik ben. Al het oude verdriet, misplaatste verantwoordelijkheid en “schuld” terug te geven aan de personen waar het hoort en gewoon te kunnen zeggen: ik ben!
  Vanaf dat punt zal de rest wel volgen.
  En de jeuk kwijtraken lijkt me ook heeeel fijn 😉

 68. Dag Mireille,
  Mijn diepe wens is om die paar kilo’s erbij te krijgen, zodat ik wat meer reserves heb. Daarvoor is het nodig, dat ik de angst overwin, die mij nu belemmert het te bereiken. Angst en strengheid. Het zou geweldig zijn dat kwijt te zijn. Dan zou ik mezelf zoveel meer gunnen op zoveel meer gebieden. Dan zou mijn hele leven me weer toelachen.
  Dan zou ik niet voor de zoveelste keer overspannen of oververmoeid raken, niet meer zoveel zorgen me maken en genieten ten volle.
  Groet,
  Roelfina

 69. Lieve Mireille, mijn hart verlangt erna om jouw hart te complimenteren met je werk. Of de MIR methode werkt bij mij, daar komt mijn lijf de komende maanden wel achter. Met veel plezier maak ik mijn omgeving attent op de MIR methode en krijg al mailtjes van mensen die het doen. Nog geen resultaten gehoord hoor. Dat duurt natuurlijk nog even. Het openstaan hiervoor is al zo mooi. En jij hebt dat bewerkstelligd. Dank je. Dat wilde mijn hartje je even vertellen.

 70. Nu een reactie op uw vraag.Hetgeen in mij opkomt is ” rust”, loop mezelf voorbij,kan geen rust vinden om een boek te gaan lezen( en ik doe het zo graag). Ik moet totaal gereset worden,als dat zou kunnen.Heb in het voorjaar een hartinfarct gehad,de laatste twee jaar twee rugoperaties, in 2005 mijn man verloren,afgelopen juli galblaasoperatie, en het einde is nog niet in zicht,maar ik loop niet te treuren,doe onderneem veel,leef me uit in een koor en heb sinds 4 jaar een lat- relatie en deze relatie kan som heel heftig zijn,een gevulde rugzak voor beide is waarschijnlijk de rede. Dus vandaar op aanraden ben ik deze MIR-Methode gaan volgen.( sinds een week).U doet volgens mij geweldig werk!!!

  • Beste Els,

   Dat jullie rugzakjes maar gauw lichter mogen worden! Heel veel geluk!

   Groetjes en dank voor uw lieve woorden!
   Mireille Mettes

 71. Vrede, tederheid, wandelen, dansen , rennen in het bos, langs het strand, stil zijn, luisteren, LACHEN, spelen met het kind in mijn hart, de stilte en passie voelen, ook als alles turbulentie is rond mij.en in mij……….naast anderen wandelen en hen lichtjes aanreiken zodat ze zien hoe mooi ze zijn……hoe krachtig, hoe uniek en vol talent……
  Dank voor je fijne tips, dank voor MIR

  • mooi, heerlijk geschreven en gezegd, daar gaat het tenslotte allemaal om zoals jij het neerschrijft. Kan ik me helemaal in vinden .

 72. Hallo Mireille,
  Ik zou zo graag eens willen weten maar vooral heel duidelijk willen voelen wat ik ècht wil in mijn leven, vooral qua beroep en financieel zelfstandig zijn. Het is me nog steeds niet duidelijk. Ik heb nog steeds niet dat : dáár ga ik voor !!- gevoel. Zo veel twijfels en misschien is de tijd van mijn beroep wel voorbij voor mij? De huidige economische situatie en leeftijd maakt het er niet makkelijker op, vooral niet in mijn beroepssector.Ik heb de MIR sessie helemaal gedaan.
  Warme groet,
  Joke.

 73. Wat ik graag zou willen is zoveel mogelijk mensen kunnen adviseren om preventief te zijn en in hun eigen gezondheid te investeren door de juiste voeding, door je te beschermen tegen de electromagnetische straling en sinds kort ook door de MIR-Methode toe te passen. Ook zou ik graag weer een danspartner willen vinden die met mij de Argentjnse tango wil gaan dansen !

 74. Ik wil mij loskoppelen van negatieve mensen die mij de hele dag leegzuigen. Ik kom ‘s avonds van mijn werk en heb geen greintje energie meer.

  • Hallo ,mijn reactie op dat leegzuigen is;zet je in gedachte iedere morgen in een glazen koepel en echt met gedachte kracht.Je zult merken dat het helpt,je bedankt dan hierboven voor de hulp! Gr . Diny.Sucses!

 75. Het liefst wil ik naar mijn hart luisteren. En dat ik dan mijn diepste verlangens en gevoelens ontdek. Meer rust en vertrouwen in mezelf hebben en vanuit mijn eigen kracht kan handelen. Ik heb nu het gevoel dat ik word geleefd… Ik wil zelf leven en de regie hebben.

 76. wat ik graag zou willen?? meer mensen blij maken met Reiki.
  Ik geef al jaren Reiki in een sfeervol mooi kamertje , helaas komen er steeds minder mensen.

  • Ja, ook bij mij met een Reiki “kamertje”en heel veel ervaring, komen minder mensen. Misschien moeten we een “aanvraag” de KOSMOS insturen! xx

 77. Dag Mireille
  Doe sinds vier weken de mir methode, voel dat het voor mij nu een beetje gaat werken. Krijg meer ruimte in mijn hoofd en het verkrampte gevoel in de hartstreek gaat weg. Alles gaat weer stromen, zo voelt dat tenminste.Ik heb het weer wat vaker warm en voel me weer een beetje blij worden van heel gewoon kleine dingetjes. Ga er voorlopig mee door.
  Bedankt Girby

 78. Ik doe de Mirmethode nu al een paar maanden en ik merk echt verschil.Ik ben veel duidelijker naar de buitenwereld aan het verwoorden wat ik vind en wil en al is dat nog even wennen voor me,het voelt wel heel goed!
  Het liefste zou ik mijn (kunst)schilder kwaliteiten nog verder uitbreiden en daar echt wat mee gaan verdienen,maar dat wil ik eigenlijk al wel een paar jaar.Tot nu toe is dit nog niet gerealiseerd,maar wie weet!

 79. Hoi Mireille,
  Ik verlang ernaar dat ik steeds meer mensen over de MIR-methode mag gaan vertellen.
  En dat ik al mijn ervaringen, die in mijn lichaam en geest hebben plaats gevonden,
  mag doorvertellen!
  Ik zou het wel van ‘ de daken willen schreeuwen : mensen, lieve mensen, ga de MIR doen, en je zult je beter gaan voelen! ‘
  De volgende veranderingen hebben zich voltrokken:
  – whiplash verdwenen: geen fysio meer, geen nekbrace meer, kan alles weer doen!
  – geen nachtelijke beenkrampen meer!
  – geen problemen meer met de ontlasting. Heb mijn hele leven medicatie hiervoor gebruikt!
  Ik ben nu 59 jaar: en….ik kan weer gewoon poepen!!
  – psychisch veel sterker geworden, zelfverzekerder, bewust geworden wie ik ben!
  – verhaaltjes schrijven met bijpassende foto’s publiceren in kranten en magazines.

  Mijn allerliefste wens is om een kinderboekje uit te geven met mijn verhaaltjes en foto’s!

  En ik…..ik blijf de MIR iedere avond doen, want het doet me goed!

  Hartelijke groeten van een blije Marijke

 80. Wat in mij opkomt met al mijn pijn, met mijn partner samen wonen, omdat het alleen niet meer gaat. Mijn partner wil dit heel graag, maar ik durf het nog niet . Heb totaal geen energie om te verhuizen.
  En heb angsten dat ik mijn pijn niet meer aan kan vooral in de nacht

 81. Mijn doel voor 2014 (o.a.) is om netwerkmarketing uit de Nederlandse stugge klei te trekken, weet echt niet waarom het daar in zit, het is een fantastische business we hadden al lang met zijn allen uit de crisis kunnen zijn en onze eigen tijd indelen, en vervolgens anderen kunnen helpen ik kan niet wachten.
  Ons product is gezonde chocola, leuker kunnen we het niet maken.

 82. Hallo Mireille, ik doe nu een paar maanden de MIR methode. Het is verslavend. Na de negen weken doe ik de methode nu een en soms twee keer per dag. Na mijn burn out van begin vorig jaar begint nu weer de blijheid van mijn leven terug te komen. Ik zorgde veel voor andere mensen maar vergat mijzelf en mijzelf heb ik weer teruggevonden. Ik ben er nog voor voor andere maar nu met een STOP voor mijzelf. Mede door de MIR methode begint mijn lijf weer te herstellen. Het belangrijkste is dat ik weer zin krijg om leuke dingen te doen. Mijn hart staat weer open. Bedankt Mireille

 83. Mijn hart velangt naar rust, wordt tijd dat ik dat ook ga doen, meer in mijn rust zijn.
  Mireille van harte bedankt voor alle tips,ik wens je veel liefde toe op je pad,
  lieve groet….Truus.

 84. Hoi Mireille, ik volg je al een tijdje via facebook en plaats soms je berichten op mijn eigen pagina. Ik heb,onlangs de MIR methode 2 maanden gedaan en het werkt. Er zijn nog veel restjes uitgezuiverd….het werkt echt super. Ik ben veel,meer weer in mijn eigen kracht gekomen en mijn kleine teennageltje is ook weer gezond!
  Het stukje uit deze nieuwsbrief is heel treffend. Vooral het doen en voet bij stuk houden. Mij niet uit balans laten brengen door wat anderen vinden of zeggen…. Daar ligt mijn uitdaging ! Dus ik ben heel blij met de MIR methode. Daar waar nodig gebruik ik hem als aanvulling en ondersteuning. Liefs Desiree

 85. Lieve Mireille,
  Hierbij een mooie rectie van een 84-jarige vriendin, die ik je graag laat lezen.:
  Groet, Janneke
  ======================================================

  lieve Janneke, dag!

  Ik heb de Mir door jou – je gaf mij kaartjes. Eerst liet ik het liggen. Een beetje aaien over je hand, wat is dat nou, wat verzinnen ze toch allemaal – heel dom van mij gedacht natuurlijk.
  ben op internet gaan kijken en heb Mireille Mettes gehoord en ben het gaan doen. En dan ook helemaal, met nieuwsbrief en begeleidenstips vier weken.
  IK loop al; bij de Tibetaanse arts en ben helemaal tevreden ((geen kale plekken meer, mooie nagels dus zal het er van binnen ook wel goed aan toe gaan). Alleen de psoriasis op mijn pink gaat niet weg. Dus nu afwachten wat deze mir-methode gaat doen.

  Ik ben meteen volop begonnen met 9 keer. Twee keer, ach, dacht ik, ik ben grote sterke meid, nee hoor, natuurlijk meteen 9 x. Maar of het daardoor komt, weet ik niet, maar vanmiddag toen ik het deed, net voor boodschappen doen, werd ik me toch een partij moe dat ik bijna niet meer weg kon. Van de verkoudheid? De Keelpijn? De M ir?

  Ik heb het bij Armav op internet gezet en zij en Ohannes begonnen meteen enthousiast te ”aaien”. IK had het gisteren tegen Frans gezet, zonder de verwachting dat hij er warm voor zou lopen. Maar vanmorgen kwam hij stralend enthousiast vertellen geweldig en diep geslapen te hebben.

  Begrijpen doe ik het allemaal niet. Maar nu heb ik er iets aan toegevoegd wat natuurlijk helemaal niet kan. Ik zou het niet eens als vraag durven stellen . Dus…
  Woensdag Bob en visdag. Dat resulteert in een vieze afwas. Soms blijft die twee dagen staan omdat ik er niet toekom om af te wassen. Mijn huis vervuilt.
  Maar de afgelopen woensdag dacht ik: als die negen punten naar je hersens gaan dan moet met aaien en drie keer zeggen dat je gaat afwassen, toch ook doorkomen.

  Wel Janneke, de afwas werd meteen door mij gedaan. Dat niet alleen. ik heb gestofzuigd. de vieze grond van de keuken gedweild en met de rest van de laminaat in de was gezet, mijn vuile lakens (hoeveel weken???) eraf gehaald en in de was gestopt. En mijzelf tot rust geaaid.
  Goed of niet goed, maar ik blijf mijn huis schoon aaien!

  veel liefs, Janneke en je begrijpt: Heel veel dank voor jouw Mir aan mij.
  ada

 86. mijn quote voor vandaag:

  Ik ben er nog lang niet…….,
  maar een stuk verder dan gister!

  Nog iets positiefs, ik ben aktief op een datingsite, tot voor kort benoemde ik dit als een slagerij en vlees uitzoeken. Nu wil ik graag “mannelijke energie” in mijn leven…………

 87. Gaaf zeg!
  Ik kan niet anders zeggen dat toen de MIR in mijn alleenstaande moeder leven is gekomen er veel dingen bij mij zijn verandert en gaan veranderen.
  Mijn grenzen komen steeds meer in zicht, ik voel weinig tot geen boosheid meer in mijn verleden (lees gezin waar ik uitkom)..
  Op eigen kracht ben ik erachter waar MIJN alcohol verslaving door kwam, en dat ik nu af en toe bewust een keuze maak om (veel) wijn te drinken, echter weet waarom. Dat ik soms mijn emoties niet wil voelen is inmiddels een keuze, echter ik begrijp mezelf wel steeds meer.

  En als klap op de vuurpijl, de vader van mijn kids heeft een nieuwe vlam, 15 jaar jonger, slank, grote borsten en blauwe ogen met lang haar, even voelde ik gekwetsheid, pijn en afwijzing (mede omdat het ook mijn vriendin is)
  en een week later kan ik het nu ombuigen en vooral AAN om haar weer te ontmoeten.
  Weet zeker dat de MIR mij heeft geholpen en vooral nog steeds

  DANK JE WEL!

 88. Als ik diep na mijn hart luister krijg ik dat ik bij me man weg moet dat ik met me zoon veder moet gaan ik snap niet goed wat ik moet doen ik hou van hem en dan weer niet we zijn al25 jaar getrouwd en 30 jaar samen ik denk niet dat ik zonder hem kan of is het om aandach vragen of wat anders wie weet het ANGELIQUE

 89. Ik ben in augustus mijn eigen yogastudio begonnen. Ik zou zo graag zien dat ik binnen nu en 3 jaar hieruit een goed inkomen kan halen zodat ik niet langer afhankelijk hoef te zijn van mijn ex-man. Zo zou het bv fantastisch zijn wanneer ik de ruimte kan verhuren op de momenten dat ik er zelf niet kan zijn. Een Tai Chi docent is van harte welkom!!!

 90. Hallo Mireille

  Voel mij vredig en rustig en zou dat met velen kunnen delen. Ben op moment mij aan het terug trekken van alles voelt goed.

  [heb een vraag is het erg dat ik telkens het videofilmpje op zet en samen met jou dan de 9 stappen opzeg ik vind wel fijn zo maar werkt het dan zeker ook ] lieve groetjes

  • Beste Yolanda,

   Soms is in jezelf zijn het heerlijkste wat er is!
   Ja hoor, als het voor jou fijn is om het zo te doen, kun je prima op die manier de MIR-Methode doen!

   Veel geluk!
   Mireille Mettes

 91. Rust, stilte, tijd voor mezelf. Even niets moeten….
  Buiten, natuur, wandelen, in mezelf keren.
  Niet meer klakkeloos naar anderen luisteren en naar andermans pijpen dansen.
  Ik heb de MIR methode 3 weken lang gedaan en nu doe ik nog steeds 1x per dag want ik ben er nog lang niet, mezelf totaal verwaarloosd.

  • Ha Mariëtte,

   Mooi dat je dat zelf kunt zien. Laat je hart maar vrij komen, zodat je steeds meer kan gaan doen wat jij het liefste wilt!

   Veel geluk!
   Mireille Mettes

 92. Ik zou met mijn grote liefde de wijde wereld in willen trekken met een T3 Volkswagen Gipsy busje. Vrij zijn, vrij voelen en de dag plukken.

  • Ha Rebekka,

   Ja zo werkt het wel! Diep van binnen je verlangens voelen en dan kijken welke acties er als vanzelf uit volgen. Je weet de weg!

   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 93. Hartelijk dank voor de belangrijke methode. Heel mooi! Wanneer ik mijn hart vraag komt in mij op: liefde verder geven is alles wat ik wil. Liefde doorstromen laten. En dan kan ik schoon maken, of rustig zitten of boodschappen doen, het maakt niet uit. Alles is goed en juist. Wanneer ik met mensen samen ben en de liefde laat stromen is alles goed, dan komen woorden die mensen waarderen.
  Dat gaat alleen wanneer ik mijn hart laat spreken en open doe. Niet altijd. Maar ik denk het gaat steeds makkelijker, zo makkelijk als deze methode.
  Dank je wel. Ik heb ze al verder gegeven ook in Duitsland. Ik vind ook zo heel belangrijk dat ze zo makkelijk voor kinderen is.
  Hartelijke groeten
  Iris

  • Beste Iris,

   Fijn om te lezen! Het klinkt alsof je je missie al voor een groot deel duidelijk hebt! Ik ben blij voor de mensen om jou heen!

   Veel geluk en dank voor het verspreiden!
   Mireille Mettes

 94. Tranen springen in mijn ogen, het liefst wil ik rust in mijn hoofd, de sombere gedachten weg blazen. En daarna reizen naar de zon, warmte op mijn lijf voelen, beter voor al de gewrichten die het niet “willen doen” in de winter tijd.

  • Beste Marietje,

   Dat verlangen kwam van heel diep, zo te lezen. Laat dit je heel duidelijk worden en zet dan rustig de stappen in die richting.

   Heel veel geluk en rust en zon gewenst!
   Mireille Mettes

 95. Waar ik naar verlang? nog even met hem te mogen praten die ik zo lief heb.Hij die toch nog onverwacht 3 maanden geleden vertrok naar onbekende gebieden omdat zijn hart het opgaf..

  • Beste Jeannette,

   Sommige mensen doen dat door via hun hart met hun dierbare te praten. Het moet erg pijnlijk zijn om mee te maken, vooral zo onverwachts! Ik wens je heel, heel veel sterkte met het verlies en ook veel geluk in het weer helen van je hart!

   Liefs,
   Mireille Mettes

 96. Nu ik steeds beter weet wat ik wil en ik mn hartenergie kan laten stromen springt de zin ” je hoeft alleen maar te doen en voet bij stuk te houden” er voor mij uit. Het gevoel van dat het OK is wat ik wil en dat ik daar aan vast mag en wil houden geeft me een sterk gevoel. Dank je wel voor je verhaal 🙂

  • Ha Ellen,

   Wat mooi dat je dat eruit pakt! Ja, zo is het. Eenmaal in je hart de beslissing genomen, zijn de vervolgstappen makkelijk.

   Veel geluk!
   Mireille Mettes

 97. het liefste wil ik al mijn kinderen en kleinkinderen gelukkig zien.

  het tweede is dat mijn kinderboek ´Het magische leeslampje´, dat binnenkort uitkomt veel wordt gelezen. Ik wil nl per boek een bedrag geven aan de stichting cystic fybrosis.

  • Hai Héléne,

   Dan heb je bij deze meteen een mooie reclame voor je boek! Dat de stichting er maar veel geld van mag krijgen!

   Veel geluk met je kinderen en kleinkinderen!
   Groetjes, Mireille Mettes

 98. Het is helemaal waar wat je zegt: ik kan heel goed voor een ander zeggen wat hij of zij mag doen of laten (en via die ander dus mijn verlangens uit te spreken)terwijl dat voor mezelf nog een brug te ver lijkt. In mijn hoofd weet ik het wel, het doen is zich aan het ontwikkelen. Inmiddels doe ik (in periodes) twee jaar de MIR methode en ik lijk er niet genoeg van te krijgen. Ik zou zo graag willen weten wat mijn doel is hier in de wereld en het lijkt erop dat ik niet zozeer iets ingewikkelds hoef uit te vinden maar er gewoon voor anderen mag Zijn. Op de een of andere manier wil dat niet indalen, de overtuiging blijft hangen dat ik iets mag doen wat me vrijheid geeft en onafhankelijkheid, ook op materieel gebied. Maar wat? Onafhankelijk zijn op financieel gebied is namelijk een stuk in mijzelf dat ik wil ontwikkelen en door wil geven aan mijn kinderen. Tegelijkertijd wil ik dat het sociale aspect (waar ik me meer in ontwikkeld heb)benadrukt wordt; zonder zorg voor jezelf,je medemens en de natuur is geld ondergeschikt. In deze maatschappij is het echter wel een vorm van vrijheid. Tussen vrijheid in liefde (verbinding) en vrijheid in onafhankelijkheid (autonomie), daar zou ik een mooie balans in willen vinden. Lieve groet van Beatrijs.

  • Beste Beatrijs,

   Ja, die behoefte aan vrijheid en onafhankelijkheid delen vele mensen met jou. Ik geloof erin dat we dat ook met z’n allen gaan realiseren door met z’n allen steeds meer vanuit ons hart te gaan leven.

   Ik wens je veel geluk met het ontvouwen van je missie, want het lijkt alsof je nog iets nieuws gaat ontdekken, omdat je zo gedreven klinkt in je bericht.

   Veel succes!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

  • Beatrijs, ik heb jouw stukje gelezen, zelf probeer ik mensen te helpen vanuit de astrologische wereld. Ik denk dat jouw Zon veel connecties heeft met het 12de huis, ook de planeet Neptunus heeft veel invloeden voor jou. Als ik jouw geboorteplaats en tijd en geboortebatum weet kan iki hierin wat meer betekenen

 99. Het liefst zou ik stoppen met werken, vanwege mijn gezondheid en rust krijgen, niets meer moeten in ieder geval, alleen maar bezig zijn met mijn passies… mijn lijf is een beetje bezweken onder alle stress die ik over me heen heb gekregen veel jaren (reageert allergisch op van alles en nog was, ook heftig netelroos, lijf is gewoon helemaal van slag, het hele jaar al) met als druppel dit jaar nog eens 3 heftige dingen (de bijna dood van mijn zoon, en de val en achteruitgang van mijn oude moeder en een “gevecht” tegen mijn zorg-werkgever). Maar financieel kan dit nog niet (ik ben 62). Ik kom wel in de ww in december (was boventallig geworden), dus deels stopt werken wel… ik ga me voor de ww ook ziekmelden nu, want ik denk niet dat ik snel hersteld ben, mijn lijf heeft veel tijd nodig.

  • Beste Ineke,

   Als een mens zoveel voor z’n kiezen krijgt, is rust pure noodzaak. Ik ben blij voor je dat je al minder kunt gaan werken en ik hoop dat je een voorspoedig herstel gaat hebben! Rust en dingen doen die jou energie geven, is waarschijnlijk nu je enige en belangrijkste opdracht om je gezondheid terug te winnen. Blij dat je de MIR-Methode al in handen hebt!

   Veel geluk!
   Mireille Mettes

   • Dag Ineke, het liefst zou ik stoppen met werken, uit het hart!! Met mij is het precies hetzelfde. Vorige week te horen gekregen dat het verpleeghuis, waar ik werk, gaat sluiten. Triest, maar voor mij een escape! Ik heb nooit voor deze complexe zorg gekozen om in te werken maar door omstandigheden in terecht gekomen. Ik heb zoveel te verwerken gehad in mijn leven, ik ben 56, dat ik nu iets heb van: laat me alsjeblieft tot rust komen, daarna zie ik wel verder. Misschien full-time op m’n lieve kleinkinderen passen…..Ben echt hard op weg m’n hart te volgen!! Groeten, Martha.

     • Dank je Mireille! Dit is voor het eerst dat ik dit uitgesproken heb ( op papier welliswaar) en alleen het gevoel geeft mij al innerlijke vrijheid! Groeten Martha.

 100. Hallo mireille, telkens als ik wil gaan mirren komt er wel wat tussen, ik doe wel altijd de 9 stappen, maar een tweede keer op de dag lukt het dan niet…is dat erg?

  Liefs Alexandra

  • Beste Alexandra,

   Nee, dat is niet erg. 1x per dag kan ook. Blijf het gewoon proberen. Je kunt het ook meteen 2x achter elkaar doen op het moment dat je er nog wel tijd voor hebt.

   Veel succes!
   Mireille Mettes

 101. Goedemorgen Mireille,

  Wat in mij opkomt is stoppen met werken en mijn eigen praktijkje weer opstarten! Ik ben op dit moment alweer aan het leren en ben, als het goed is, met een jaar klaar. Als ik hieraan denk word ik al rustiger van binnen.

  • Beste Carla,

   Dat zijn heerlijke vooruitzichten! Zo mooi zoals je je stappen al aan het zetten bent! Dat je rustig wordt van binnen, zie ik als een prachtig signaal van je hart dat je stappen synchroon lopen met je hartewens!

   Veel geluk!
   Mireille Mettes

 102. Hallo Mireille,

  Ik zou vrij willen zijn… Ga aan de slag met de Mir methode kijken wat het mij brengt!

  Groet, Marion

  • Hallo Marion,

   Ja, laat de MIR-Methode maar z’n werk doen en dan wordt voor jou vast vanzelf duidelijker wat dat ‘vrij zijn’ precies voor jou betekent.

   Veel geluk!
   Mireille Mettes

 103. Als ik nu naar mijn hart luister dan denk ik aan mijzelf mijn liefde mijn ik ontdekken verleden achter mij laten en vooruit kijken loslaten warmte om me heen phoe heel wat als dit nu lees maar daarben IK mee bezig
  Warme groet Gertie

  • Beste Gertie,

   Prachtige dingen hoor! Laat dat hartje van jou maar vaak spreken!

   Veel geluk!
   Mireille Mettes

  • Beste Laura,

   Wat willen veel mensen dat, he! Ik ben benieuwd hoe die vrijheid er voor jou uit gaat zien.

   Veel geluk!
   Mireille Mettes

 104. goedemorgen Mireille,

  Als ik nu op dit moment naar mijn hart luister is stoppen met werken. Dit werk is niet wat ik wil. Ik wil al heel lang iets betekenen voor de maatschappij. Ik heb een chronische ziekte (lipoedeem), ik heb eerst 2 weken stap 5 en 7 gedaan en ben nu bijna 2 weken bezig met de 9 stappen. Ik hoop door stap 9, missie verduidelijken, voor mij positief gaat werken.

  • Goedemorgen Marianne,

   Ja, ik hoop ook voor je dat het nog duidelijker gaat worden. Voel nog ‘s heel diep wat het je zou brengen als je op zou houden met werken. Ik wens je geluk en rust om helemaal te kunnen herstellen.

   Veel geluk!
   Mireille Mettes

 105. Wat in me opkomt, is samen zijn met iemand om mijn liefde te delen , in harmonie en vrijheid.
  Een werk waarin ik elke dag met plezier vertrek, maar ik moet eerst weten wat ik graag doe, bij mij zit dat nog geblokkeerd, ik kan nog steeds moeilijk keuzes maken.

  • Ha Mieke,

   Dan zou het goed kunnen zijn dat wanneer je doorgaat met de MIR-Methode het steeds duidelijker wordt wat je wilt. Stap 9 helpt daar ook bij: ‘Missie verduidelijken’. Blijf goed voelen hoe graag je met iemand samen wilt zijn! Dan wordt het zetten van stappen in die richting steeds makkelijker.

   Veel geluk en liefde gewenst!
   Mireille Mettes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.