Home » Artikelen » 25. Wat je zegt, wil je zelf!

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

25. Wat je zegt, wil je zelf! — 216 reacties

 1. Mijn hart zegt gelijk: rust, regelmaat en reinheid.
  Daar doe ik helaas te weinig mee, maar moet ik toch echt eens gaan doen!
  Liefs

 2. Hallo Mireille,
  Heb je ook weleens een webinar over neuropathie (bijv in de tenen) gemaakt? Kan er niets over vinden.
  Lieve groet,
  Yvonne

 3. Hey
  Ik had een vraag over de 14dagen workshop van Mireille met verschillende thema’s.
  Regelmatig heb ik deze gevolgd maar er nooit echt vragen bij gesteld.
  Tot op onlangs, …
  Daar ik de MIR methode voornamelijk ken via MOM is dit toch verschillend daar het maar 1x
  gezamenlijk gemirt wordt of bij herbekijken…
  In welke mate kan dit dan effectief diepgaande werking zijn als een MOM meestal een 3 a 4 weken duurd ?!
  Graag reactie op mijn vraag, behoeft niet echt gepubliceerd te worden,
  via mail kan ook
  ik had nog steeds geen antwoord op deze vraag

  • Beste Kati,
   Het verschil zit erin dat bij een MIR-Methode op Maat in een live webinar vele mensen aanwezig zijn die met hun energie meehelpen. Ik vraag daarna wel altijd of ze de stappen nog een week 2x per dag willen herhalen.
   Bij een persoonlijke MIR-Methode op maat wordt er meestal veel diepgaander gewerkt met alleen jou en is het vaak nodig om langduriger de stappen te herhalen.
   Groetjes, Mireille

 4. Mijn hart wil eindeloos knuffels ontvangen om het gemis hieraan in mijn jeugd en huwelijk te verzachten. Mijn huidige vriend doet in elk geval zijn best

 5. Dat verlangen heb ik ook, Annelies. Misschien een troost dat jij niet de enige ben.
  Ik vind het vreselijk dat dat er niet is, dat maakt het leven juist zinvoller.
  Maar ik ben zeer dankbaar voor mijn gezondheid, alles zelf kunnen blijven doen,
  onafhankelijkheid, dat vind ik een zegen.

 6. Mijn hart is vrij geworden door Mirren, gronden, buiten zijn, te leren, ik ben in een koor gegaan en doe nu een cursus intuitief- magisch piano spelen. Na een lange verhuizing en loslaten van plek en spullen, kreeg ik eerst maagklachten, was uitgeput, moest rust houden en in januari kreeg ik een heftige aanval van Psoriasis – eczeem, ik stond in korte tijd in brand, van top tot mijn enkels. Jeuk, ziek. Ik kon mijn klussen en huishouden loslaten. Mijn man nam alles over. Ik gaf me over aan mijzelf. Nu ben ik bijna beter, voel me energiek, smeer nog twee x p d. mijn hele lijf in met koelzalf. Inmiddels ook afwisselend met olijf producten en Aloë Vera. Af en toe in- gesmeerd met factor 50 in de zon. Ik ben 84 jr. Dankjewel Mireille! Heb je nóg een tip? Lieve groeten.

 7. Ik zou zo graag eens de echte ongecompliceerde liefde tegen komen en in mijn leven toelaten ,ik wacht al zolang op om een ” echt ” iemand tegen te komen, geen surrogaat! Ik ben er zo klaar voor ,ben al zolang alleen !

 8. Gisteren hield ik een powerpoint-presentatie om uit te proberen bij mensen die mijn werk kennen. Het was weer veel te lang. “Waar wil je naar toe” zei iemand meteen na de inleiding. Ik mag het helemaal veranderen, zodat het binnen de tijd past en ik de aandacht vasthou. Het gaat eigenlijk over jouw hart volgen. Ik noem het luisten naar je ziel via jouw lichaam als instrument. Het gaat over ons bezield zijn. Stilstaan bij onze innerlijke leiding, en dat is ook ons hart en buikgevoel.

 9. Een kindje willen krijgen. Ik ben al 5 jaar bezig en heb een paar miskramen gehad. Huisarts/ziekenhuis helpen mij niet verder omdat alles goed is. Er is volgens hun niets mis waarom het niet zou lukken. Ik heb gewoon pech zeggen ze. Ik weet niet wat ik moet doen.

 10. Ik zou graag meer intense vriendschappen willen hebben, voel me vaak erg eenzaam! Langzaam raak ik steeds verder geïsoleerd door mijn slechthorendheid en daardoor maak ik moeilijk nieuw contact.

  Overigens MIR ik al enkele jaren vrijwel dagelijks en ik voel me steeds rustiger en ik kan beter accepteren wat is. Zelfs mijn rusteloze benen (RLS) worden veel rustiger. Ik voel me goed ondanks enkele ernstige zieke familieleden om wie ik veel geef en om wie ik nu veel verdriet heb.

  Ik mis alleen meer contact om me niet zo eenzaam te voelen

  Bedankt , Mireille!

 11. Vrijheid en vrolijkheid, na een jarenlange periode van stress en zorgen en teveel bordjes in de lucht houden. Heerlijk, ik visualiseer mezelf steeds hard lachend of van harte glimlachend, zorgeloos, in contact met fijne mensen.

 12. Mooi artikel! Dankjewel Mireille!

  Het is mijn hartewens om mensen te helpen. Dat voelt echt als mijn zielsmissie. Ik ben nu actief met coachen en sociaal werk, maar het liefst zou ik grotere stappen zetten zoals begeleiden of helen. Ik heb dit in vorige levens ook vaak heb gedaan en ik zou me hier graag verder in ontwikkelen. Het voelt zo nuttig en fijn om er voor de mensheid te kunnen zijn! Ik zou me graag professioneel verder in de MIR-Methode willen verdiepen. Zijn er opleidingen/cursussen om MIR begeleider te worden? If is daar momenteel geen behoefte aan? Ik zou je iig met trots en dankbaarheid vertegenwoordigen 🙂

  • Beste Noortje,
   Bedankt voor je bericht. Mireille Mettes leidt geen nieuwe MIR-Methode Begeleiders meer op. Je kunt leren werken met de MIR-Methode via de workshops die door MIR-Methode begeleiders worden gegeven. Je leert dan de extra technieken die ook op de Be the MIRror-website staan. Je kunt ook lid worden van de Be the MIRror-website waar je veel informatie, extra technieken, webinars en videocursussen vindt: http://www.bethemirror.nl. Succes met je mooie zielsmissie!
   Hartelijke groet,
   Team MIR-Methode

 13. Beste Mireille,
  Enkele jaren geleden heb ik de MIR-Methode gedaan en ik ben er nu 10 dagen geleden mee begonnen met goede resultaten, Zo zijn de artroseklachten in mijn enkels verminderd en zit ik beter in mijn vel. Ik maakte mij druk om het wereldgebeuren, alle gruwelijkheden, onrechtvaardigheid en wreedheid in deze wereld, de hypocrisie. Op mijn 47e (ben nu 63) werd ik arbeidsongeschikt door netvliesloslating aan beide ogen, een oog is blind en pijnlijk af en toe het ander is beter behandeld en daar zie ik weer 70% mee. Ik voel me nu emotioneel in balans alleen ik kom vaak op een punt dat ik het nut om door te zetten wat ik begonnen ben niet meer in zie, mandala’s tekenen, verhalen schrijven het zit nu op een laag pitje. Ook is mij jaren geleden verteld dat ik helende gave heb, alleen hoe ontwikkel je dat en hoe pak je dat aan. Heb ooit een basisvoetreflex gevolgt, maar dat erge klassikale is niets voor mij. Mijn man (70) is een schat, maar geeft liever dan dat hij ontvangt.

  • Beste Elles,
   Zo mooi dat je een zoektocht wilt naar je heelende vermogens. Heb je dit artikel al eens gelezen? En ik zou zeker een keer contact opnemen met een MIR-Methode begeleidster om jou te helpen bij het vinden van de juiste leerroute om je gaves te ontwikkelen. En uiteindelijk komt het vaak neer op: doen, veel experimenteren en uitproberen.
   En fantastisch dat je artroseklachten zijn verminderd!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 14. Ik verlang naar meer rust en onthaasting, Hoe dit eruit kan zien weet ik nog niet. Daarnaast ga ik, steeds weer, allerlei nieuwe uitdagingen aan waar ik veel energie van krijg. Nu ik dit schrijf, besef ik me dat ik het moeilijk vind met het ‘oude’ te stoppen. Waardoor er steeds weer iets bij komt. Is dit loyaliteit of angst (krijg ik spijt)? In ieder geval voelt het nu als ‘te’ veel.
  Ik doe iedere dag de MIR-methode, voel me daar goed bij en vertrouw op de antwoorden die al in mij verborgen liggen.

  Wederom, Mireille, bedankt voor deze methode!

 15. Hoi Mireille, ik zou heel graag mensen die pijn hebben, lichamelijk of emotioneel, willen helpen. Gewoon handen opleggen of ev.de mirmethode EHBO toepassen. Ik vind dit echter doodeng.
  Hoe kan ik dit overwinnen?
  Lieve groet, Toos

  • Beste Toos,
   Door het uit te spreken, heb je al de eerste stap gezet, dankjewel!
   Waar woon je?
   Groetjes, Mireille

 16. Mijn hart verlangt naar liefde. Vaak ben ik geneigd om meer te willen geven, dan om open te staan om te ontvangen. Ik wil nu ook leren om te kunnen ontvangen. Ik ben helemaal klaar om te ontvangen.

  Hartegroet, Natalja I.K.

 17. Zwaar werk, wat ik niet meer uren kan doen. Zo graag meer inkomen genereren zodat ik in staat zal zijn om geld uit te geven aan zelfontplooiing, cursussen e.d. Dingen kunnen doen die mij blij maken. Dingen die ik graag doe om gezond te blijven. Ik zou graag weer yogalessen gaan volgen bijvoorbeeld. Mensen ontmoeten. Met Biodanza heel fijn geleerd om mijn hart te openen waardoor er zoveel meer is gaan stromen.
  De MIR methode is zeker ook fijn om te doen.

 18. Hallo Mireille,

  Ik heb eens eerder op je site gelezen dat het doen van de MIR-Methode maandenlang doorwerkt. Ik heb er vorig jaar een tijdje op los gemirred en was erg verwonderd en tevreden over de resultaten. Ik voel me nu alsof mijn hart op slot zit en vraag mij af of het doen van de |MIR-Methode nu nog wel extra merkbaar effect zou hebben (omdat ik het vorig jaar al heb gedaan)? Ik woon nu weer een tijdje bij mijn ouders (ik ben negentien jaar) en het lijkt alsof mijn hart zich hier simpelweg niet helemaal wil openstellen. Vorige week heerste er veel onrust in mijn lichaam en ik kreeg de neiging om met mijn hartgebied op het gras te liggen, wat toen goed voelde maar resulteerde in het ‘neerslaan’ van die onrust als een soort metalen kooi om mijn hart. Ik kan er niet meer bij, zelfs muziek kan het niet meer aanraken. Ik ben het contact met mezelf kwijt en weet niet goed wat nu te doen, ik begin weer last te krijgen van angstigheid en dit weekend begon ik spontaan te hyperventileren. Ik weet dat mijn lichaam erom vraagt het contact weer te herstellen maar ik weet nu echt niet goed waar te beginnen. Heb je misschien een tip voor me? Soms denk ik dat ik te gevoelig ben voor de wereld..

  Namaste

  Mai

  • Beste Mai,
   Pak de MIR-Methode gewoon weer op en kijk of het je hart weer vrij maakt. Duurt het te lang, neem dan gerust contact op met een MIR-Methode begeleider. Die kan met jou uitzoeken wat er aan de hand is.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

  • Lieve Mai,

   Ademwerk helpt ook. Kijk bijvoorbeeld even naar Heleen van Heleva op YouTube. Zij helpt met kalmeren. Ook Jeff Foster is een lieve man om te volgen online. Hij zegt: je hart kun je niet openen op commando. Als je hart dicht zit, is dat om een reden. Het opent zich vanzelf, als een bloem naar de zon, wanneer het zover is. Ik wens je heel veel liefde en vertrouwen in jezelf. Dit gaat ook weer over, ik heb dit zelf meerdere malen gehad in het leven en het gaat over. Echt. (Ik ben 42)

 19. Wat mijn hartje wenst is vrede en dat de waanzin in de wereld zou stoppen
  Dat iedereen goed behandeld wordt, en er geen onderscheid is, dat de armoede uit de wereld gaat en dat de leiders hier wat meer hun best zouden voor doen.Ik doe geregeld de MIR-Methode, het gaat traag maar ik merk wel veranderingen en dat doet me deugd, ik ga verder

 20. Tja, Als je vraagt: waar verlang je naar? Dan springen de tranen direct in mijn ogen. Ik weet wel wat mijn hart wil. Ik verlang naar die heerlijke knuffels met grote liefde gegeven door mijn inmiddels al meer dan 5 jaar geleden overleden vriend. Ik weet dus heel goed wat ik wil, maar dat is er niet meer en dat doet nog steeds heel veel pijn. Ondanks alle invulling die ik momenteel weer aan mijn leven heb gegeven. Enfin: een potje huilen kan nooit kwaad. Dus laat maar even gaan.

 21. Hallo Mireille

  Voor mij komt er in mijn hart op, neem tijd voor jezelf en doe verder op jouw eigen tempo…

  Blijft n uitdaging voor mij, omdat ik niet mee kan met het tempo van de maatschappij…

  Ik vertrouw op mijn weg, dat dit de enige juiste is…Ik ben juist bezig.
  Al komen er geregeld twijfels en weerstand, toch ga ik door op mijn manier en dat voelt geweldig.

  Dank voor jouw mooi verbindend werk

 22. Vakantie…helemaal verzorgd. Bijv. een Ayurvedische reinigingsvakantie in Sri Lanka of hier. (En dan lieve goed oppas voor mijn hond en poes…dat weerhoudt me ervan…) Wil ik al jaren!..
  ben zelf Ayurvedisch masseur, me dan laten masseren, Ayurvedische maaltijden, relaxen, yoga…lijkt me zo heerlijk, en gezond.

 23. Durven zijn wie ik in diepste wezen ben, intuïtief/helderziend. Ik heb een ptss opgelopen bij een brand op 3-jarige leeftijd. Inmiddels weet ik dat de brand mij heeft afgesloten van mijn Begeleiders/Engelen en ben ik heel lang in de vorige levensenergie terecht gekomen, de dood op de brandstapel. Inmiddels ben ik 67 en heb al aardig wat angst losgelaten, toch wil ik nog steeds iets met mijn talenten doen en zeker is mijn diepste verlangen een boek te schrijven over de energetische gevolgen van een ptss, dus over mijn leven.

 24. Goedemorgen Mireille

  Mijn hartewens is door deze periode heenkomen.Herstel gebroken arm en weer beter kunnen lopen al ishet met rollator.Maandag botonderzoek gehad dat onderzoek wordt vaakgedaan na een val.Er is dus botontkalking ..maar gelijk werd aangegeven dat mijn rechter /schouder een gecompliceerde breuk was dus een lange weg te gaan….voor herstel..
  Ben ook over de 80tig dus genezing gaat langzamer ..

  Wil het kunnen aanvaarden dat het nu eenmaal zo is ,!!, Dat is mijn Hartewens..
  Opstandigheid ook kwijtraken!,

  Lieve Groetjes,!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.