MIR-Methode workshops worden gegeven door een MIR-Methode begeleider die daar een opleiding voor heeft gevolgd bij Mireille Mettes. Er zijn 2 soorten MIR-Methode workshops waar je aan kunt deelnemen:

MIR-Methode Basis workshop

De MIR-Methode begeleider neemt je aan de hand mee door de MIR-Methode. Ze beantwoordt daarbij deze vragen:

 1. Hoe doe je de MIR-Methode?
 2. Waarom moet je je hand aaien?
 3. Hoe aai je je handen het beste?
 4. Wat betekent elke stap van de MIR-Methode? Bijvoorbeeld: wat is zuurgraad? En detoxen? Hoe doet je lichaam dat dan, optimaliseren?
 5. Welke lichamelijke klachten kunnen worden aangepakt met de MIR-Methode?
 6. Krijg je in het begin veel extra klachten?
 7. Er is ruimte voor jouw eigen vragen.

Tot slot maakt de MIR-Methode begeleider een MIR-Methode op Maat voor een van de aanwezigen, zodat je kunt zien hoe dat werkt.

MIR-Methode Gevorderden workshop

Deze workshop is alleen voor mensen die de MIR-Methode minimaal vier weken hebben gedaan!
Je leert de volgende technieken:

 1. De MIR-Methode EHBO, voor verwondingen, verstuikingen, brandwonden, insectensteken, etc.
 2. Hoe behandel je baby’s en kinderen?
 3. Hoe behandel je dieren?
 4. De MIR-Methode EHBO bij heftige emoties
 5. Bijwerkingen van medicijnen aanpakken
 6. Virus en bacteriën behandelen

Tot slot maakt de MIR-Methode begeleider een MIR-Methode op Maat voor een van de aanwezigen, zodat je kunt zien hoe dat werkt.

Wat is het verschil tussen workshops en MIR-Methode kringen?

In een MIR-Methode workshop krijg je les in de MIR-Methode en de extra technieken die er zijn.
In een MIR-Methode kring kom je bij elkaar met mensen die ook de MIR-Methode doen. Om elkaar te leren kennen en met elkaar te praten over een thema. MIR-Methode kringen zijn alleen voor mensen die de MIR-Methode minimaal vier weken doen.
De MIR-Methode basis workshop is voor mensen die nieuw zijn met de MIR-Methode of er nog  niet mee begonnen zijn.
Tijdens een MIR-Methode kring wordt er géén MIR-Methode op Maat gemaakt, tijdens workshops wel.

Tijdstip

De workshops worden meestal ‘s avonds gegeven en duren 2 1/2 uur.

Kosten

Per workshop betaal je 30 euro (incl. BTW). Te voldoen bij de MIR-Methode begeleider.

Data en aanmelden

Graag vooraf aanmelden bij de betreffende MIR-Methode begeleider.

Kantel je mobiel om de tabel helemaal te zien

Datum, Tijd, Plaats
Wie leidt de workshop?
Ma. 18 sept. 2023,
14.00 – 16.00
NIEUWPOORT (België)
Nadine Hautem
Aanmelden via e-mail: devlinderhealing@outlook.com
MIR-Methode Basis workshop
Ma. 27 nov. 2023,
13.30 – 15.30
Antwerpsedreef 117
ZOERSEL (België)
Min Spillemaeckers
Aanmelden via e-mail: minspillemaeckers@gmail.com
MIR-Methode Basis workshop
Ma. 15 jan. 2024,
13.30 – 15.30
Jaak Coveliersstraat 33/16
MERKSEM (België)
Fabienne De Lamper
Aanmelden via e-mail: minspillemaeckers@gmail.com
MIR-Methode Basis workshop

 

 

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

MIR-Methode Basis en Gevorderden Workshop — 36 reacties

 1. Ook ik sluit me bij de vraag aan, om nieuwe begeleiders op te leiden. Het sluit mooi aan bij mijn opleiding energetische kindertherapeut. Het zou een mooie aanvulling in mijn nieuw te starten praktijk zijn.

 2. Beste Mireille,

  Wat is de reden dat er geen online workshops worden gegeven? Zou voor mij een uitkomt zijn, omdat ik in Friesland woon.

  Gr. Sonja

 3. Goedemorgen. Het boek heb ik inmiddels,ik zou graag de mails ontvangen.
  Ben een paar keer opnieuw gestart en elke keer heb ik eerst een lichte ontsteking aan een kies rechts bovenin. Zo apart. Na 3 dagen is het weer weg.

  • Beste Anne,
   Bedankt voor je bericht. Je kunt je op onze homepage aan de rechterkant inschrijven voor het ontvangen van de nieuwsbrief en de begeleidingsmails: https://www.mirmethode.nl/.
   Alle goed toegewenst,
   Hartelijke groet,
   Team MIR-Methode

 4. Lieve Mireille,

  Voor mij zou het ook super zijn als je weer begeleiders zou opleiden.
  Vooral om de kennis en om te weten wat er op die vellen staat en om de vingertest te leren.
  Liefs Leontine

 5. Hoi Mireille, ik heb vanalles geprobeerd om meer in balans te komen; kinesiologie , hypnose, srt etc etc. Ik doe nu de Mir methode 3 weken en voel me echt een stuk beter! Ik probeer het ook mijn kinderen aan te raden, maar het enige wat zij onthouden is ‘moeder loskoppelen’. En dan het liefst in koor met z’n 3’n 😉 Maar goed mijn vraag is, ga ik door na 4 weken? Of stop ik? En ik heb helaas de webinar ” wat is jouw missie” gemist. Komt er nog een? Of kan ik ‘m terugkijken? Alvast bedankt voor je reactie. Groetjes Farien

  • Beste Farien,
   Lachen, jouw kinderen! 🙂 Ja, je kunt na 4 weken gewoon doorgaan met de MIR-Methode zolang je klachten hebt. En alle webinars zijn terug te kijken op de Be the MIRror-website.
   Groetjes! Mireille

   • Goedendag ik heb eigenlijk een vraag. Ik vind de mir-methode heel erg interessant en ben mijzelf een beetje aan het verdiepen in de materie. Maar wat ik een beetje wazig vind is als er een probleem is moet je die van tevoren benoemen. Bv problemen loslaten. Ga je dan eerst het loslaten benoemen en je hand aaien en later de 9 stappen van de MIR-methode uitvoeren.
    Ik hoop graag van u te horen
    Groetjes Jacky

    • Beste Jacky
     Je hoeft niet persé aan een probleem te denken als je de MIR-Methode doet omdat de 9 stappen allemaal al samenwerken aan de oorzaak van problemen. Mocht je een specifieke klacht aan willen pakken dan kun je 1 zin toevoegen vooraf aan de 9 stappen, bijvoorbeeld: verdriet loslaten.
     Veel succes!
     Groetjes Mireille

  • Beste Fabia,
   Je kunt een MIR-Methode begeleider vragen of ze het daar wil geven. Het fijnste is het dan dat je al een groepje mensen bij elkaar hebt gevonden. Daarvoor kun je de MIR-Methode Besloten Groep op Facebook gebruiken.
   Veel plezier met elkaar!
   Groetjes, Mireille

 6. Mariella
  Ik vind het wel spijtig dat het niet op de klinge kan gegeven worden de mirakel -methode.
  Met vriendelijke groeten van ons

 7. Hallo Mireille,

  Is er geen workshop in de buurt van Rotterdam. Ik zit er wel mee om s’avonds naar de andere kant van Nederland of België te rijden.

  Met vriendelijke groet Riek

  • Beste Riek,
   Misschien is het voor jou meer een idee om lid te worden van de ‘Be the MIRror’-website? Daar vind je veel van de informatie die in de workshops voor komt. En er worden ook workshops in de ochtend of middag gegeven. Daar kun je ook nog naar kijken. Nee, in Rotterdam zelf worden geen workshops gegeven.
   Groetjes, Mireille

  • Dag Riek,

   Ik heb daar ook naar gezocht in de buurt van Rotterdam, dat is er niet. Ik woon aan de oostkant van Rotterdam, in Capelle. Voel je er wat voor om samen ergens naar toe te gaan of samen te oefenen?

   Vr groet,
   Emily

 8. Beste Mireille.

  Vorig jaar stonden er ook adressen bij van mir begeleiders in Twello en Apeldoorn. Ik had inmiddels bedacht om een afspraak te maken maar zie hun adressen niet meer. Qua afstand zou dat erg goed uitkomen.

  Vriendelijke groet; Ineke.

 9. Hallo Mireille, ik heb al jaren belangstelling een MIR begeleider te worden en lees net dat er nieuwe trainingen voor gegeven worden. Daarnaast zou ik het graag meer in deze (Achter)hoek van het land willen geven.
  Hoe kun je dit gaan doen en waar?
  Groeten Gabriele

  • Beste Gabriele,
   Er worden helaas geen nieuwe MIR-Methode begeleiders meer opgeleid. Je kunt je wel kennis over de MIR-Methode eigen maken via de workshops, maar daarmee word je geen MIR-Methode begeleider. Je kunt wel mensen de MIR-Methode uitleggen en ze begeleiden bij wat ze meemaken.
   Groetjes, Mireille

   • Beste Mireille,

    Wat is de reden dat er geen nieuwe MIR-Methode begeleiders worden opgeleid?

    Ik kan mij voorstellen dat er MIR-Methode begeleiders zijn die er voor kiezen om de jaarlijkse bijscholing niet meer te volgen. Dan zou de groep kleiner worden en er wellicht ruimte komen voor nieuwe therapeuten.

    Als hypnotherapeut (lid NBVH / RBCZ) werk ik veel met affirmaties. Meer kennis van jouw methode zou een mooie aanvulling zijn.

    Een hartelijke groet van Celesta

    • Beste Celesta,

     In principe kan iedereen zelf de MIR-Methode doen en is begeleiding niet nodig. De huidige MIR-Methode begeleiders hebben dan ook weinig aanloop naar hun praktijk. Sommige meer, sommige minder. Het voelt dan voor mij niet okee om mensen op te leiden voor iets waar ze mogelijk weinig mee kunnen verdienen. Maar misschien maak ik daarmee een denkfout?
     Groetjes, Mireille

     • Dank Mireille voor je snelle reactie.

      Ik vind het belangrijk om clienten gereedschap te geven om zelf aan de slag te gaan. De MIR methode is daar een van. Het proces gaat hierdoor sneller en het scheelt in het aantal benodigde sessies.

      Wat ik lees over jouw manier van spiertesten en snelle methode voor het oplossen van trauma’s klinkt interessant. Daar zou ik graag meer kennis over willen vergaren.

      Er zijn veel aanbieders op de bijscholingsmarkt voor therapeuten maar ik denk dat jij daar onderscheidend kunt zijn.

      Een hartelijke groet van Celesta

       • Hallo Mireille,

        Wellicht is het een idee om eens contact op te nemen met Rene Veraar van het Bijscholings Instituut voor Therapeuten (www.bivt.nl) en Gerda Perenboom van Instituut CAM (www.instituut-cam.nl).

        Een vriendelijke groet van Celesta

       • Dag Mireille,

        Ook ik zou heel graag tot MIR-Methode begeleider worden opgeleid en ben blij te lezen dat je er over na wilt denken. Ik zie namelijk wel toegevoegde waarde.

       • Ik sluit me hier graag bij aan.

        Ik merk dat mijn werkveld van (therapeutisch zang) coach zich steeds meer verschuift en dat ik mensen veel sneller en beter zou kunnen helpen als ik hun proces kan versnellen door de MIR methode te doen.

        Ik denk dus dat het ontzettend waardevol is om deze opleiding te doen. Ik spreek veel mensen om mij heen die naar mij toe komen en die dat zelf niet kunnen. Ik hoop dan ook van harte dat je het wilt heroverwegen, Mireille! Overigens is er in deze regio (Haaglanden) maar een begeleider te vinden…)

        Groetjes Tenny

  • Beste Ursula,
   Als je wat naar beneden scrollt, zie je de plaatsnamen van de workshops.
   Groetjes, Mireille

   • Beste Mireille. Ik had dezelfde vraag. Ik heb naar beneden gescrolled maar ik kom geen plaatsen tegen vd workshops gegeven door MIR begeleiders

    • Beste Marion,
     Echt raar. Zie je onderaan de informatie geen grote tabel met alle plaatsnamen erin? En je kijkt echt op deze pagina, hè?
     Kijk je dan misschien via je telefoon? Dan kan het anders weergegeven worden. Laat het me nog even weten, dan weet ik beter wat er technisch aan de hand is. Dankjewel!
     Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.