Home » Artikelen » 16. Nooit koorts? Erg moe? Zet je hersenen aan het werk!

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

16. Nooit koorts? Erg moe? Zet je hersenen aan het werk! — 176 reacties

 1. Heel mijn levenlang heb ik nog nooit koorts gehad, niet met een longontsteking, niet met een borstontsteking. Ons motto thuis was.. geen koorts? Niet ziek! Ik ben nu 60 en werk in een verpleeghuis. Ik voel me ziek, maar heb geen koorts. Geen koorts? Dan kun je werken. Dat vind ik ook. Mijn basistemp is 36.4 , ik heb het ook nooit koud. Is dit normaal?

 2. Ik kan me niet heugen wanneer ik voor het laatst koorts had.Wel veel vermoeidheid en de laatste tijd zelfs hartklachten en longproblemen. Geheel ‘toevallig’ kom ik steeds artikelen tegen van jouw MIR-Methode en een ander artikel over geen koorts kunnen krijgen. Daarin stond ook dat het lichaam niet effectief de ziektekiemen en zo aanpakt.
  Nu ga ik echt met de MIR-Methode aan de slag want ik wil echt een beter leven krijgen!
  Ik heb er vertrouwen in.

 3. Hoi Mireille,

  Ik ben best lang na mijn gevoel moe.
  Ik begon met de 9 stappen waarbij ik naar mijn idee nog vermoeider werd..

  Nu doe ik de 2 stappen alle tekorten aanvullen. En basis behoefte aanvullen. Ik merk dat ik prikelbaarder ben. En zweet vaak meer dan normaal.

  Ook ben ik gevoelliger/angstiger.
  Ik ga deze 2 stappen 2 weken volhouden. Zoals aangegeven.

  Omdat ik zo moe was. Stond
  dus aangegeven dat ik dan beter eerst deze twee stappen kon doen.

  En het werkt. Krijg het soms ook ineens warmer. Maar ook soms maar op 1 plek.

  Wilde het toch even delen.

  Lieve groet. Femke ❤️

 4. Hallo Mireille,

  Ik heb zeker al 20/30 jaar geen koorts gehad en heb oa fibromyalgie.. Ben momenteel ziek thuis want ik heb griep en keelonsteking. Vannacht temperatuur gemeten en het was 38,8. Ik wist niet wat ik zag. Ik heb koorts…..dat is een goed teken. Ben al bijma 2 jaar onder begeleiding van een MIR-coach en doe de MIR-Methode. MIsschien gaat mijn immuunsysteem vanaf nu beter werken,

  Hilde

  • Beste Hilde,
   Jaaaaaa, wat goed van je lichaam! Gefeliciteerd met je koorts! Ik verheug me erop hoe je je over een paar weken voelt!
   Groetjes, Mireille

 5. Hallo Mireille,
  Dit artikel en de reacties heb ik aandachtig gevolgd. Ook ik ben me er van bewust al lang geen koorts meer te hebben gehad.Ik ben wel veel moe, maar ik weet ook dat mijn vele gepieker dat veroorzaakt. Ik heb het best goed;leuk gezin,fijne familie, een baan maar blijf zo onzeker,vooral wat mijn baan betreft.Ik heb altijd het idee dat mijn baan me zo maakt(onderwijs) Hier gaat zoveel tijd in zitten, waardoor ik gewoon niet aan leuke en ontspannende dingen toe kom, mijn hoofd is nooit klaar met mijn werk en hier verlang ik zo naar.Daarbij heb ik angst om iets anders te gaan doen(leeftijd,inkomen) Ik ben nu een half jaar bezig met de MIR. In nov. meende ik dat het best wel ging(zeker miniveranderingen waar ik al blij mij was), maar nu heb ik het idee dat ik weer helemaal in de knoop zit.Deze week werd ik bovendien geveld met griep,lag noodgedwongen op de bank en hoopte op koorts. De griep werd alleen zo érg en ik kreeg zo’n pijn aan mijn luchtwegen dat ik toch echt niet meer kon zonder paracetamol. Tenslotte moest ik echt naar de huisarts en moest ik aan de antibiotica. Koorts heb ik daardoor gekregen en ’s nachts baad ik in het zweet. Ik ben nu zo op.Je gaf in een eerdere reactie bij iemand aan dat als je de MIR-Methode deed, je niet bang hoefde te zijn voor een burn-out, maar daar ben ik toch wel bang voor. Doe ik de MIR-Methode wel goed genoeg? Ik doe hem drie keer in de week in de auto op weg naar mijn werk..Ook doe ik hem meestal twee keer achter elkaar..

  • Beste Hannie,
   Geen zorgen daarover. Je lichaam doet wat het te doen heeft. Mochten de zorgen blijven in je hoofd, zoek dan gerust een keer contact met een MIR-Methode begeleider! En ja, je doet de MIR-Methode prima.
   Groetjes, Mireille

 6. Hoi Mireille,

  Koorts heb ik de laatste jaren weinig, maar ook door weinig griep.
  Dit artikel doet me wel een iets anders denken: Ik heb snel last van de warmte. Niet alleen in de zomer tijdens dagen met hoge/tropische temperaturen, maar ook in deze periode van het jaar. Dan speelt met meer in ruimten waar veel mensen zijn (verjaardagen, feestjes), of waar ergens de verwarming erg hoog staat.

  Kan het zinvol zijn om voor ‘mijn thermostaat’ een MIR-Methode-begeleider op te zoeken? De MIR-Methode doe ik al een paar jaren en ik heb er veel aan!

  Bedankt voor je wekelijkse nieuwsbrieven en al je goede werken!!

  Lieve groeten,
  Ron

  • Beste Ron,
   Ja, ik denk dat je er inderdaad baat bij zou hebben om een MIR-Methode op Maat te laten maken bij een begeleider. Dat het je thermostaat weer mooi mag helpen ‘afstellen’.
   Groetjes, Mireille

 7. Dag Mireille,

  Heb bij mijn weten nog nooit koorts gehad?
  Mijn vraag is: moet je de MIR-Methode blijven doen of is enkele keer per jaar 28 dagen voldoende? verder gaat het goed met mij, dank je wel voor deze fantastische informatie.
  Hartelijke groet
  Antonet

  • Beste Antonet,
   Je kunt zelf bepalen hoe je hier mee om wilt gaan. Ik heb zelf wel een voorkeur dat mensen de MIR-Methode blijven doen, maar het is geen verplichting. Mijn reden is dat er zoveel aan het veranderen is in de wereld dat het fijn is om jezelf daarbij te begeleiden. En sowieso, mocht je nog klachten hebben, is het fijner als je door blijft gaan.
   Groetjes, Mireille

 8. Ik kan me niet herinneren wanneer ik koorts heb gehad en ja mijn vitaliteit is erg laag. Maar ik doe de MIR-methode al 4 maanden en nog geen verandering. Doe ik iets verkeerds? Ik heb alle video’s bekeken en ik ben echt zacht voor mezelf. Groeten Henk

  • Beste Henk,
   Nee hoor, je doet niks verkeerd. Je hóeft geen koorts te krijgen. Je kunt ook een lage vitaliteit hebben, maar dat koorts niet het goede antwoord is. Je lichaam wijst je wel de weg.
   Veel sterkte en toenemende energie gewenst!
   Groetjes, Mireille

 9. Mijn moeder wordt 96 en heeft nu Alzheimer. Alleen te merken aan het feit dat haar korte-termijn-geheugen niet meer werkt.
  Zij is zeer zelden ziek en heeft nooit koorts. Ook niet als ze bv in het ziekenhuis ligt na een zware val op haar hoofd, na een afgesloten maag door niet gevoelde maagzweren, nierstenen, weggehaalde baarmoeder.
  Sterke constitutie?

 10. ik ben een Wim Hof ( the iceman) volgeling en heb ook jaren geen koorts meer door de ademhaling, koude en focus en de beinvloeding van het immuunsysteem

 11. Erg herkenbaar. Zelf ben ik net 10 dagen ziek geweest zonder koorts. Dit heb ik elk jaar 1 of 2 keer.het lijkt griep zonder koorts. Ik haal al een paar jaar de griepprik en sindsdien nooit koorts gehad. Kan dit een verband zijn?
  Doe sind april 2017 de MIR-Methode.
  Irene

  • Beste Irene,
   Ja, dat zou kunnen. Misschien een keer geen griepprik halen? Kijken hoe je dan de winter door komt?
   Groetjes, Mireille

 12. Lieve Mireille,
  Dank voor je prachtige methode.
  Mijn vriend , 76 en ik 73 doen al gedurende half jaar de MIR-Methode 2 x per dag.
  Aanvankelijk leek het niet zoveel te doen
  Inmiddels zijn mijn blaasklachten sterk verminderd zo heerlijk!
  Na jouw artikel van vandaag is me opeens duidelijk waarom ik steeds zo moe ben.
  Koorts en griep heb ik sinds 40 jaar nooit meer gehad en daar was ik trots op.
  Maar een flinke verkoudheid bleef maar aanhouden
  Ook heb ik al gedurende 2 jaar nog steeds last van mijn knieen.
  Vooral met het omhoog en omlaag gaan van trappen.
  Ik doe oefeningen, heb een hometrainer en dat helpt wel wat.
  Maar ik ben de laatste tijd ook een paar keer gevallen!
  Heeft dat alles te maken met vermoeidheid en wat kan ik hieraan doen
  behalve veel meer slapen.
  Lieve Mireille alvast heel veel dank
  Hartegroet Maria

  • Beste Maria,
   Helaas kan ik niet zeggen waar het door komt. Je zou wel een keer naar een MIR-Methode begeleider kunnen gaan om het uit te testen. Ik hoop dat de MIR-Methode jullie voortgaande verbeteringen mag geven!
   Groetjes, Mireille

 13. Als reactie op het artikel:
  Vrijwel altijd moe. Koorts heb ik al zo lang niet gehad ik denk echt al 24 jaar niet……
  Heb ook een erg lage basis temperatuur. En daar waar anderen verhoging hebben is mijn verhoging 36,2…..

 14. Mireille, ik heb al heel lang het boekje “germaanse geneeskunde” een beknopte inleiding door dr. med. Mag. theol. Ryke Geerd Hamer.
  Ik heb de 2e druk van december 2012. Weet dat degenen die de opleiding bij deze arts gevolgd hebben, het heel erg moeilijk is gemaakt om deze kennis naar buiten te brengen.
  Dit is, wat mij betreft het eerlijkste verhaal, o.a.over “foute” weefsels, die door de reguliere artsen behandeld worden met chemotherapieën enz. gelezen heb.
  Al vele jaren geleden is hierover gepubliceerd in het magazine van Frontier world uit A’dam.
  N.a.v. dit artikel heb ik het boekje gekocht. Een absolute eye opener.
  Ik ben al jaren kliënt van een homeopatisch arts in A’dam, die mij ook de MIR-methode heeft aan gereikt en dat heb ik je al eerder laten weten en deze arts staat zo in het leven als dr. Hamer. Er is dus niets nieuws onder de zon en jouw aankondiging over deze fantastische arts is niet helemaal korrekt. Wel ben ik heel erg blij dat zelfs een verpleegkundige de bevindingen van dr. Hamer wil uit dragen misschien is het nog duidelijker om mensen het genoemde boek aan te reiken? het is via Frontier world gekocht bij uitgeverij Amici di Dirk.
  Een uitgeverij die in Spanje gevestigd is. ISBN: 978-84-96127-59-3.
  Ga vooral door met jouw prachtige “werk”. Dank je wel daarvoor.
  Hopelijk kun je iets met mijn info. Vriendelijke groet, Anke Ligtvoet

 15. Wat toevallig! Ik doe sinds een 4-tal weken terug de MIR-Methode en ik voel mij de laatste week niet zo best. Ik heb veel last van terugkerende hoofdpijn, nekpijn, pijnlijke schouders, koude voeten. Ik ben niet fit en wil veel neerliggen en rusten. Ik maakte toen nog de opmerking dat ik graag eens koorts zou willen maken en eens goed ziek wil zijn, om mij dan weer helemaal beter te voelen. Ik maak namelijk niet zo gemakkelijk koorts.
  Bedankt voor de verhelderende info!

  Lieve groeten,
  Linda

 16. Hallo Mireille
  Vooreerst bedankt voor je begeleidngsmailtjes en de MIR-Methode. Mijn arts raadde mij deze aan en ik voel mij er goed bij.
  Koorts? Ik denk dat dit wel meer dan 15j geleden is. Enerzijds was ik daar best trots op, anderzijds voel ik dat dit niet klopt.
  Moe? Vaak. Hyper:actief evengoed. Onbestemde klachten: veel.
  En nu ben ik sinds een maand gedwongen thuis omdat mijn immuunsysteem in gevaar blijkt te zijn. Plots zei mijn lichaam: stop!
  Ik heb het gevoel dat ik mijzelf nu aan het resetten ben.
  De MIR-Methode doe ik sinds 2 weken. Ik voel mij er goed bij, ik ben ook wel al wat beter. ‘Rare verschijnselen’ zoals in de mailtjes worden beschreven heb ik wel nog niet gemerkt.
  Misschien kom ik van te ver en zal dit nog komen?
  In elk geval doe ik goed verder en ben heel blij met de inzichten die je geeft.

 17. Ik heb twee jaar geleden voor het laatst koorts gehad en al meer dan 10 jaar CVS. Ik slik dan wel paracetamol, wat ik voortaan dus beter niet meer kan doen. Ik heb al meerdere keren voor een lange tijd de MIR-Methode gedaan, maar helaas geen verbetering gemerkt en daarom ermee gestopt. Je artikelen blijven me wel boeien Mireille! Misschien maar eens een MIR-Methode begeleider opzoeken…

  • Beste Kim,
   Ja, misschien is het een idee om dat een keer te doen. Het zou je een versnelling kunnen geven van je proces om de CVS weer uit je systeem te krijgen.
   Groetjes, Mireille

 18. Ik heb al 12 jaar geen koorts meer gehad, heb nu al 4 maanden last van hoestbuien, benauwd en ben constant moe. Krijg van de huisarts te horen dat alles goed is en dat als ik koorts krijg ik weer contact op moet nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.