Home » Artikelen » 16. Nooit koorts? Erg moe? Zet je hersenen aan het werk!

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

16. Nooit koorts? Erg moe? Zet je hersenen aan het werk! — 187 reacties

 1. Hoi. Ik zit middenin een intens helingsproces na meerdere burnouts en sinds eind januari ben ik begonnen met de mir methode. Sinds kort ook lid van de be the mirror site en mijn hart maakt veel vreugde sprongetjes! Wat een schat aan interessante informatie ook en wat een goed werk doe je Mireille! Het voelt als dezelfde energiefrequentie of zo, ik voel zoveel aansluiting, en ik heb je al in mijn hart gesloten. Ik vind je humor ook erg fijn. Want dat doet ook zoveel goeds. Dank voor alles tot nu toe.

  Je vraagt vaak om resultaten te melden om anderen te kunnen inspireren, dus bij deze hieronder een van mij.

  Een paar dagen geleden las ik de nieuwsbrief over koorts. Ik herkende me in het feit dat ook ik bijna nooit koorts heb sinds een aantal jaar, ook al ben ik ziek. En ik voelde al dat dat niet perse iets goeds was. Zeker gezien mijn gezondheidsstaat.

  Ik was nu ook ziek, wederom zonder koorts, zoals ik gewend ben. Heb toen de mir methode die ochtend gedaan met de bewuste intentie om te kijken of ik hiermee koorts kon opwekken. Diezelfde middag had ik verhoging en in de avond koorts…Nou ja! Vind dat bijzonder hoor en wilde ik toch even delen. De kracht van de mind/ het onderbewuste. Dat gebied is best nieuw voor mij, jammer dat dat niet echt leeft nog in de Westerse samenleving en ik daar nu pas van weet of open voor sta, maar dankbaar dat dit op mijn pad is gekomen. Liefs

 2. Ik heb bijna nooit koorts, en als ik voel dat ik een longontsteking aan het ontwikkelen ben, en op vrijdag toch nog evn naar de huisarts ga, is de eerste vraag? Heb je koorts. Ook al zeg ik dat ik dat bijna nooit heb. Ze luistert naar de longen. ” ze zijn schoon” kan het me niet voorstellen heb mijn hele leven astma en ik eet zelf wat mijn longen me vertellen
  Wordt naar huis gestuurd het erkend doorlopen en maandag alsnog antibiotica.

 3. Al meer dan dertig jaar geen koorts en al meer dan 25 jaar moe. Ik heb wel een tijd de MIR methode gedaan, maar begrijp dat ik een maatwerk plan kan laten maken bij een MIR begeleider. Bij inspanning zweet ik enorm.
  I

 4. Hallo Mireille,
  Omdat ik naar koorts aan het zoeken was, kwam ik bij jou terecht.
  Mijn moeder had nooit koorts. En ze was zelden ziek. Nooit griep. Dit kan vervelend uitpakken, want artsen geloofden mij niet. Toen ze gevallen was, omdat ze echt ziek was en niet meer kon lopen, bleek ze, na een opname in het ziekenhuis, een longontsteking te hebben. De huisarts had er een bronchitis van gemaakt, omdat… ze geen koorts had.. .
  Vallen is slecht voor ouderen. Dit had voorkomen kunnen worden, als ze de juiste medicatie had gekregen.
  Uiteindelijk is mijn moeder 99 worden.
  Dus, we weten nog veel niet over hoe een goed immuunsysteem werkt!
  Zij had als bloedgroep 0 negatief en ik lees wel, dat dit waarschijnlijk beter tegen Covid kan, wellicht ook kanker en andere ziektes.
  Met vriendelijke groet,
  Ine

 5. Boven de 38gr kan ik mij niet heugen. Vorig jaar toen ik een stevige griep had en me heel ziek voelde bleek m’n temp 35 gr te zijn?! Hij zakt dus ipv dat hij stijgt… en yep, altijd moe (en trage schildklier, hormoongedoe)

 6. Hoihoi Mireille,

  Ik wijd het hebben van kanker voor een deel aan het niet hebben van koorts sinds een periode van zeker 35 jaar. Dat was een hele zware griep.
  Ik doe al een aantal jaren, nu op onderhoud, de MIR Methode.
  Hoe kan ik mijn lichaam weer in een gezonde verbrandingsmodus krijgen?!
  Ik verdraag de vochtige warmte van een sauna slecht en Hyperthermie kan ik niet betalen.
  Heb je voor mij een goede suggestie mbt inzet van de MIR?!
  Als tiener heb ik Pfeiffer gehad. Ze zeggen dat dit gelinkt is aan kanker.

 7. Heel mijn levenlang heb ik nog nooit koorts gehad, niet met een longontsteking, niet met een borstontsteking. Ons motto thuis was.. geen koorts? Niet ziek! Ik ben nu 60 en werk in een verpleeghuis. Ik voel me ziek, maar heb geen koorts. Geen koorts? Dan kun je werken. Dat vind ik ook. Mijn basistemp is 36.4 , ik heb het ook nooit koud. Is dit normaal?

 8. Ik kan me niet heugen wanneer ik voor het laatst koorts had.Wel veel vermoeidheid en de laatste tijd zelfs hartklachten en longproblemen. Geheel ‘toevallig’ kom ik steeds artikelen tegen van jouw MIR-Methode en een ander artikel over geen koorts kunnen krijgen. Daarin stond ook dat het lichaam niet effectief de ziektekiemen en zo aanpakt.
  Nu ga ik echt met de MIR-Methode aan de slag want ik wil echt een beter leven krijgen!
  Ik heb er vertrouwen in.

 9. Hoi Mireille,

  Ik ben best lang na mijn gevoel moe.
  Ik begon met de 9 stappen waarbij ik naar mijn idee nog vermoeider werd..

  Nu doe ik de 2 stappen alle tekorten aanvullen. En basis behoefte aanvullen. Ik merk dat ik prikelbaarder ben. En zweet vaak meer dan normaal.

  Ook ben ik gevoelliger/angstiger.
  Ik ga deze 2 stappen 2 weken volhouden. Zoals aangegeven.

  Omdat ik zo moe was. Stond
  dus aangegeven dat ik dan beter eerst deze twee stappen kon doen.

  En het werkt. Krijg het soms ook ineens warmer. Maar ook soms maar op 1 plek.

  Wilde het toch even delen.

  Lieve groet. Femke ❤️

 10. Hallo Mireille,

  Ik heb zeker al 20/30 jaar geen koorts gehad en heb oa fibromyalgie.. Ben momenteel ziek thuis want ik heb griep en keelonsteking. Vannacht temperatuur gemeten en het was 38,8. Ik wist niet wat ik zag. Ik heb koorts…..dat is een goed teken. Ben al bijma 2 jaar onder begeleiding van een MIR-coach en doe de MIR-Methode. MIsschien gaat mijn immuunsysteem vanaf nu beter werken,

  Hilde

  • Beste Hilde,
   Jaaaaaa, wat goed van je lichaam! Gefeliciteerd met je koorts! Ik verheug me erop hoe je je over een paar weken voelt!
   Groetjes, Mireille

 11. Hallo Mireille,
  Dit artikel en de reacties heb ik aandachtig gevolgd. Ook ik ben me er van bewust al lang geen koorts meer te hebben gehad.Ik ben wel veel moe, maar ik weet ook dat mijn vele gepieker dat veroorzaakt. Ik heb het best goed;leuk gezin,fijne familie, een baan maar blijf zo onzeker,vooral wat mijn baan betreft.Ik heb altijd het idee dat mijn baan me zo maakt(onderwijs) Hier gaat zoveel tijd in zitten, waardoor ik gewoon niet aan leuke en ontspannende dingen toe kom, mijn hoofd is nooit klaar met mijn werk en hier verlang ik zo naar.Daarbij heb ik angst om iets anders te gaan doen(leeftijd,inkomen) Ik ben nu een half jaar bezig met de MIR. In nov. meende ik dat het best wel ging(zeker miniveranderingen waar ik al blij mij was), maar nu heb ik het idee dat ik weer helemaal in de knoop zit.Deze week werd ik bovendien geveld met griep,lag noodgedwongen op de bank en hoopte op koorts. De griep werd alleen zo érg en ik kreeg zo’n pijn aan mijn luchtwegen dat ik toch echt niet meer kon zonder paracetamol. Tenslotte moest ik echt naar de huisarts en moest ik aan de antibiotica. Koorts heb ik daardoor gekregen en ‘s nachts baad ik in het zweet. Ik ben nu zo op.Je gaf in een eerdere reactie bij iemand aan dat als je de MIR-Methode deed, je niet bang hoefde te zijn voor een burn-out, maar daar ben ik toch wel bang voor. Doe ik de MIR-Methode wel goed genoeg? Ik doe hem drie keer in de week in de auto op weg naar mijn werk..Ook doe ik hem meestal twee keer achter elkaar..

  • Beste Hannie,
   Geen zorgen daarover. Je lichaam doet wat het te doen heeft. Mochten de zorgen blijven in je hoofd, zoek dan gerust een keer contact met een MIR-Methode begeleider! En ja, je doet de MIR-Methode prima.
   Groetjes, Mireille

 12. Hoi Mireille,

  Koorts heb ik de laatste jaren weinig, maar ook door weinig griep.
  Dit artikel doet me wel een iets anders denken: Ik heb snel last van de warmte. Niet alleen in de zomer tijdens dagen met hoge/tropische temperaturen, maar ook in deze periode van het jaar. Dan speelt met meer in ruimten waar veel mensen zijn (verjaardagen, feestjes), of waar ergens de verwarming erg hoog staat.

  Kan het zinvol zijn om voor ‘mijn thermostaat’ een MIR-Methode-begeleider op te zoeken? De MIR-Methode doe ik al een paar jaren en ik heb er veel aan!

  Bedankt voor je wekelijkse nieuwsbrieven en al je goede werken!!

  Lieve groeten,
  Ron

  • Beste Ron,
   Ja, ik denk dat je er inderdaad baat bij zou hebben om een MIR-Methode op Maat te laten maken bij een begeleider. Dat het je thermostaat weer mooi mag helpen ‘afstellen’.
   Groetjes, Mireille

 13. Dag Mireille,

  Heb bij mijn weten nog nooit koorts gehad?
  Mijn vraag is: moet je de MIR-Methode blijven doen of is enkele keer per jaar 28 dagen voldoende? verder gaat het goed met mij, dank je wel voor deze fantastische informatie.
  Hartelijke groet
  Antonet

  • Beste Antonet,
   Je kunt zelf bepalen hoe je hier mee om wilt gaan. Ik heb zelf wel een voorkeur dat mensen de MIR-Methode blijven doen, maar het is geen verplichting. Mijn reden is dat er zoveel aan het veranderen is in de wereld dat het fijn is om jezelf daarbij te begeleiden. En sowieso, mocht je nog klachten hebben, is het fijner als je door blijft gaan.
   Groetjes, Mireille

 14. Ik kan me niet herinneren wanneer ik koorts heb gehad en ja mijn vitaliteit is erg laag. Maar ik doe de MIR-methode al 4 maanden en nog geen verandering. Doe ik iets verkeerds? Ik heb alle video’s bekeken en ik ben echt zacht voor mezelf. Groeten Henk

  • Beste Henk,
   Nee hoor, je doet niks verkeerd. Je hóeft geen koorts te krijgen. Je kunt ook een lage vitaliteit hebben, maar dat koorts niet het goede antwoord is. Je lichaam wijst je wel de weg.
   Veel sterkte en toenemende energie gewenst!
   Groetjes, Mireille

 15. Mijn moeder wordt 96 en heeft nu Alzheimer. Alleen te merken aan het feit dat haar korte-termijn-geheugen niet meer werkt.
  Zij is zeer zelden ziek en heeft nooit koorts. Ook niet als ze bv in het ziekenhuis ligt na een zware val op haar hoofd, na een afgesloten maag door niet gevoelde maagzweren, nierstenen, weggehaalde baarmoeder.
  Sterke constitutie?

 16. ik ben een Wim Hof ( the iceman) volgeling en heb ook jaren geen koorts meer door de ademhaling, koude en focus en de beinvloeding van het immuunsysteem

 17. Erg herkenbaar. Zelf ben ik net 10 dagen ziek geweest zonder koorts. Dit heb ik elk jaar 1 of 2 keer.het lijkt griep zonder koorts. Ik haal al een paar jaar de griepprik en sindsdien nooit koorts gehad. Kan dit een verband zijn?
  Doe sind april 2017 de MIR-Methode.
  Irene

  • Beste Irene,
   Ja, dat zou kunnen. Misschien een keer geen griepprik halen? Kijken hoe je dan de winter door komt?
   Groetjes, Mireille

 18. Lieve Mireille,
  Dank voor je prachtige methode.
  Mijn vriend , 76 en ik 73 doen al gedurende half jaar de MIR-Methode 2 x per dag.
  Aanvankelijk leek het niet zoveel te doen
  Inmiddels zijn mijn blaasklachten sterk verminderd zo heerlijk!
  Na jouw artikel van vandaag is me opeens duidelijk waarom ik steeds zo moe ben.
  Koorts en griep heb ik sinds 40 jaar nooit meer gehad en daar was ik trots op.
  Maar een flinke verkoudheid bleef maar aanhouden
  Ook heb ik al gedurende 2 jaar nog steeds last van mijn knieen.
  Vooral met het omhoog en omlaag gaan van trappen.
  Ik doe oefeningen, heb een hometrainer en dat helpt wel wat.
  Maar ik ben de laatste tijd ook een paar keer gevallen!
  Heeft dat alles te maken met vermoeidheid en wat kan ik hieraan doen
  behalve veel meer slapen.
  Lieve Mireille alvast heel veel dank
  Hartegroet Maria

  • Beste Maria,
   Helaas kan ik niet zeggen waar het door komt. Je zou wel een keer naar een MIR-Methode begeleider kunnen gaan om het uit te testen. Ik hoop dat de MIR-Methode jullie voortgaande verbeteringen mag geven!
   Groetjes, Mireille

 19. Als reactie op het artikel:
  Vrijwel altijd moe. Koorts heb ik al zo lang niet gehad ik denk echt al 24 jaar niet……
  Heb ook een erg lage basis temperatuur. En daar waar anderen verhoging hebben is mijn verhoging 36,2…..

 20. Mireille, ik heb al heel lang het boekje “germaanse geneeskunde” een beknopte inleiding door dr. med. Mag. theol. Ryke Geerd Hamer.
  Ik heb de 2e druk van december 2012. Weet dat degenen die de opleiding bij deze arts gevolgd hebben, het heel erg moeilijk is gemaakt om deze kennis naar buiten te brengen.
  Dit is, wat mij betreft het eerlijkste verhaal, o.a.over “foute” weefsels, die door de reguliere artsen behandeld worden met chemotherapieën enz. gelezen heb.
  Al vele jaren geleden is hierover gepubliceerd in het magazine van Frontier world uit A’dam.
  N.a.v. dit artikel heb ik het boekje gekocht. Een absolute eye opener.
  Ik ben al jaren kliënt van een homeopatisch arts in A’dam, die mij ook de MIR-methode heeft aan gereikt en dat heb ik je al eerder laten weten en deze arts staat zo in het leven als dr. Hamer. Er is dus niets nieuws onder de zon en jouw aankondiging over deze fantastische arts is niet helemaal korrekt. Wel ben ik heel erg blij dat zelfs een verpleegkundige de bevindingen van dr. Hamer wil uit dragen misschien is het nog duidelijker om mensen het genoemde boek aan te reiken? het is via Frontier world gekocht bij uitgeverij Amici di Dirk.
  Een uitgeverij die in Spanje gevestigd is. ISBN: 978-84-96127-59-3.
  Ga vooral door met jouw prachtige “werk”. Dank je wel daarvoor.
  Hopelijk kun je iets met mijn info. Vriendelijke groet, Anke Ligtvoet

 21. Wat toevallig! Ik doe sinds een 4-tal weken terug de MIR-Methode en ik voel mij de laatste week niet zo best. Ik heb veel last van terugkerende hoofdpijn, nekpijn, pijnlijke schouders, koude voeten. Ik ben niet fit en wil veel neerliggen en rusten. Ik maakte toen nog de opmerking dat ik graag eens koorts zou willen maken en eens goed ziek wil zijn, om mij dan weer helemaal beter te voelen. Ik maak namelijk niet zo gemakkelijk koorts.
  Bedankt voor de verhelderende info!

  Lieve groeten,
  Linda

 22. Hallo Mireille
  Vooreerst bedankt voor je begeleidngsmailtjes en de MIR-Methode. Mijn arts raadde mij deze aan en ik voel mij er goed bij.
  Koorts? Ik denk dat dit wel meer dan 15j geleden is. Enerzijds was ik daar best trots op, anderzijds voel ik dat dit niet klopt.
  Moe? Vaak. Hyper:actief evengoed. Onbestemde klachten: veel.
  En nu ben ik sinds een maand gedwongen thuis omdat mijn immuunsysteem in gevaar blijkt te zijn. Plots zei mijn lichaam: stop!
  Ik heb het gevoel dat ik mijzelf nu aan het resetten ben.
  De MIR-Methode doe ik sinds 2 weken. Ik voel mij er goed bij, ik ben ook wel al wat beter. ‘Rare verschijnselen’ zoals in de mailtjes worden beschreven heb ik wel nog niet gemerkt.
  Misschien kom ik van te ver en zal dit nog komen?
  In elk geval doe ik goed verder en ben heel blij met de inzichten die je geeft.

 23. Ik heb twee jaar geleden voor het laatst koorts gehad en al meer dan 10 jaar CVS. Ik slik dan wel paracetamol, wat ik voortaan dus beter niet meer kan doen. Ik heb al meerdere keren voor een lange tijd de MIR-Methode gedaan, maar helaas geen verbetering gemerkt en daarom ermee gestopt. Je artikelen blijven me wel boeien Mireille! Misschien maar eens een MIR-Methode begeleider opzoeken…

  • Beste Kim,
   Ja, misschien is het een idee om dat een keer te doen. Het zou je een versnelling kunnen geven van je proces om de CVS weer uit je systeem te krijgen.
   Groetjes, Mireille

 24. Ik heb al 12 jaar geen koorts meer gehad, heb nu al 4 maanden last van hoestbuien, benauwd en ben constant moe. Krijg van de huisarts te horen dat alles goed is en dat als ik koorts krijg ik weer contact op moet nemen.

 25. Ik weet niet eens meer wanneer ik voor het laatst echt hele dikke koorts gehad heb. Wel weet ik dat ik chronisch verkouden ben. Ik doe echt al een hele tijd de MIR-Methode, het zit gewoon in mijn systeem en als ik eens een dag vergeet, mis ik het gewoon.

 26. heb nog nooit koorts gehad, ook niet als kind. heb ook geen kinderziekten gehad.
  ook niet op latere leeftijd. ben ook niet ingeënt als kind(oorlog).
  nooit griep gehad, als kind vervelend, je kon nooit thuis blijven door ziekte.
  uitzondering????
  gr sofie

  • Beste Sofie,
   Ik hoop het voor je! Je hóeft natuurlijk niet ziek te zijn! Zou heerlijk zijn!
   Groetjes, Mireille

 27. Hoi! Ik heb momenteel een burnout en afgelopen week kwam er griep overheen. Ik voelde me ontzettend ziek. Of ik dan ook koorts had weet ik niet omdat er geen meter in huis was. De eerste dag wel heel warm etc.
  Zes weken geleden de MIR-methode gestart maar ik merk geen enkel verschil terwijl de reacties op deze website zo belovend zijn. Hoe zou dit kunnen? Mijn burnout is namelijk best zwaar.

  • Ik adviseer je om Chi kung te gaan doen, heel rustig aan, klein en langzaam. Je kunt ze op YouTube vinden. Zoek dan op ‘ Chi kung sleep’. Je kunt ze zittend doen of zelfs in je verbeelding.
   Jeff Chan stress anxiety
   Bhodi ardenal burn out, Hot flashes
   Nick Loffree sleep, winter
   Chinn, five organs
   Alex Hui, Insomnia
   Heel klein en rustig opbouwen naar half uur per dag, tot verder
   Ik heb een giga burn out, al sinds augustus 2020. Maar kan weer ‘n beetje leven, met terugval. Zoals nu. Dus weer terug naar vooral fysiek zo min mogelijk, met Chi kung.
   Ook yin voedingsmiddelen. Zoek op tcm, yin, daar zijn lijsten van verkoelende, yin, voeding enz.
   Sterkte

 28. hoi ik ben pascal
  ben 43 jaar en ben al vanaf mijn 17 jaar altijd heel moe en heb verschillende onderzoeken gedaan maar daar is helaas niks uitgekomen.
  ik weet het niet meer ik sta ochtends op en ben weer moe ik kan soms wel 48 uur slapen dan sta ik weer op en ben weer moe ik snap er niks van.

  gr pascal schell

 29. Ik lees hier precies hoe ik me voel. Indd nooit koorts maar ik zit niet goed in mijn vel. Dikke 2 jaar geleden iets naars meegemaakt.Heeft dit er nu nog altijd iets mee te maken? Of is het de menopause…geen idee. Ik ben zo’n sociaal mens,werk in de zorg. Ik geef alle liefde aan mijn mensen. Maar voor mezelf hou ik alles gesloten. Bang om gekwetst te worden…En ja ook deels m’n niet te verslinden energie verloren…

  • Beste Conny,
   Een deel van de oorzaken zal dan waarschijnlijk te maken hebben met hoe je met jezelf om gaat. Mocht je het echt willen laten uitzoeken, dan kan je altijd een keer naar een MIR-Methode begeleider gaan.
   Ik wens je toe dat je weer heerlijk in je vel komt te zitten!
   Groetjes, Mireille

 30. Wat ben ik blij met dit artikel!
  Ik heb nooit koorts! Heel lastig, want ik kan me natuurlijk wel ziek en/of grieperig voelen.
  Maar zonder koorts ben je niet ziek…….
  Ook de eeuwige moeheid speelt me parten.
  De MIR-methode heeft me al heel vaak geholpen; ik ga gelijk beginnen met een nieuwe serie MIR.
  Nogmaals erg bedankt voor dit artikel.

 31. Ha Mireille, idd nooit koorts of verhoging, vooral lage lichaamstemperatuur met het gevoel alsof ik koorts heb… Rare combinatie. Heeft een lage lichaamstemperatuur 36.4, 36.6 of max 36.8 ook iets te zeggen? Ik heb wel stevig griep met hoest en hoofdpijn maar nooit koorts. Ook chronisch moe. ik ga vandaag starten met MIR

 32. Hoi…ik heb ptss en al 5 jaar geen koorts gehad. 4 jaar geleden ben ik daardoor in het ziekenhuis beland. Ik had een dubbele verwaarloosde longontsteking maar omdat ik geen koorts had door blijven lopen…uiteindelijk bij de spoedeisende hulp beland met een situratio van 47%…ze dachten nog dat dat ding stuk was…de dag erop hebben ze mij voor 4 dagen in slaap moeten brengen en aan de beademing moeten leggen. Ik was toen net 30.
  Nu weer flink ziek…chronisch moe…Altijd diarree…en geen koorts…geen goedwerkend immuun systeem…Alleen zit nu mijn hoofd zo vol…zouden jullie in kleine stapjes kunnen mailen wat ik zou kunnen doen?

  • Beste Joyce,
   Als je je op de home page aanmeldt voor de nieuwsbrief, kun je je meteen aanmelden voor de 6 weken begeleidingsmailtjes. Dan krijg je elke dag een heel korte email in je inbox. Daarin staat dan hoe alles werkt.
   En bekijk even de korte en lange video op deze pagina. Dan wordt alles je vertellend uitgelegd.
   Veel sterkte! In de hoop dat je weer een keer heerlijke koorts krijgt!
   Groetjes, Mireille

  • Herkenbaar! Ook ik heb PTSS , ben altijd moe, slaap slecht en heb nooit koorts, zelfs niet als ik me ziek voel.

 33. Eindelijk afgelopen 2 dagen weer eens met koorts in bed gelegen vanwege een griepje. Omdat ik altijd een temperatuur heb van rond de 36 ( vermoedelijk door mijn schildklier) was de 38,9 flinke koorts voor mij. Veel geslapen deze dagen en vanmiddag had ik eigenlijk een heel opgelucht gevoel. Alsof er iets wat al tijden op mijn lijf drukte, met de koorts, verdwenen was!

  • Beste Jeannette,
   Gefeliciteerd met je heerlijk koorts! Wat fijn voor je! Goed dat je er heerlijk aan overgegeven hebt. Geef je lichaam lekker de tijd om al die virussen en bacteriën eens goed te ‘grillen’!
   Ben blij voor je!
   Groetjes, Mireille

 34. Beste Mireille,

  Al meer dan 10 jaar heb ik geen koorts meer gehad & heb al jaten last van chronische vermoeidheid.

 35. Slapen, slapen, slapen en nog meer slapen. Klopt helemaal. Al een paar weken last van een keelontsteking en wordt maar niet beter. Ik kreeg geen koorts en was uiteindelijk helemaal op. 5 dagen lang meer dan 16uur per dag geslapen en nu ben ik niet meer moe en krijg KOORTS!!! Eindelijk kan ik beter worden.

  • Beste Jos,
   Yeaaaaah, geniet ervan! Lekker laten grillen, die bacteriën/virussen!
   En daarna nog een paar dagen om weer op krachten te komen.
   Groetjes, Mireille

 36. Hallo Mireille, ik wil graag definitief van mijn rookverslaving af en ben 4 weken geleden weer begonnen met de MIR-methode. Vorige week stevig de griep gekregen, compleet met koorts. Te suf om wat te doen. Best lastig in deze tijd want e-mail maakt het mogelijk of verplicht je om deels toch aan het werk te zijn. Maar zo’n week rust en weinig doen levert zo veel op aan inzichten en werkelijk uitrusten. En er komt zo veel oude pijn en verdriet naar boven. De behoefte aan roken is een stuk minder geworden, de ene die ik toch gerookt heb leverde gelijk een enorme hoestbui en keelpijn op. Gelijk weer mee gestopt. Hopelijk zet dit door, duimen maar!

  • Beste Renee,
   Ja, zo’n weekje rust doet dan veel goeds! Ik hoop voor je dat je rookverslaving jou los gaat laten! ;-
   Groetjes, Mireille

 37. Ik ben 37 en heb als kind denk ik voor het laatst koorts gehad. Voel me al 3,5 jaar niet lekker in mijn vel en ben vaak duizelig.

  Groetjes Lilian

 38. Hi Mireille,
  Ik heb ook nooit koorts, 37,1 graden is bij mij al verhoging.
  Ik ben lange tijd een soort van trots geweest dat ik nooooit ziek ben. Maar stiekem ben ik ook weleens jaloers op mensen die het wel zijn. En ik twijfel of ik nooit koorts heb omdat ik gewoon een supergezond mens ben, of dat er toch iets aan scheelt waardoor ik het nooit krijg (vader, moeder). Ik ben niet altijd goed fit, heb weleens superweinig energie en kan naar mijn gevoel lang niet altijd genoeg aan. Ikzelf zeg altijd dat ik een soort “controleurtje” heb dat bekijkt ofwe dat ziek worden nou wel/niet zullen doen. Net alsof ik het met mijn hoofd-bestuur (haha hoofd-bestuur ipv hoofd bestuur). Door koppigheid en me niet goed durven over geven.

  Hartelijke groeten, Monique

 39. 2 jaar geleden had ik een burn-out.
  na 3 maanden afwezigheid heb ik een jaar halftijds gewerkt en nu ben ik weer begonnen aan mijn 2de jaar full time werken.
  vorig jaar had ik problemen met lumbago. Dit jaar heb ik last van infectieziekten maar sedert mijn burn-out, zonder koorts.
  je hebt dan een paar weken weinig energie ,spierpijn ,hoofdpijn ,hoesten ,verkouden, buikkrampen…ook een migraineaanval er tussen …. maar je gaat maar door want je hebt geen koorts. ik ben weer aan de antibiotica en nu enkele dagen thuis…..ik ben bang om te hervallen in de burn-out

  • Beste Cindy,
   Dat klinkt best heftig. Je kunt altijd overwegen om een keer bij een MIR-Methode begeleider een MIR-Methode op Maat te laten maken. Als je de MIR-Methode al doet, hoef je overigens niet bang te zijn om weer een burn-out te krijgen.
   Veel geluk en sterkte!
   Groetjes, Mireille

    • Beste Maria,
     Omdat je met de MIR-Methode op alle vlakken eraan werkt om jezelf weer sterk te krijgen en om jezelf op je pad te krijgen, zodat je je missie kunt gaan leven. Burnouts ontstaan wanneer je je met alle macht verzet tegen de natuurlijke weg van je leven.
     Groetjes, Mireille

 40. De laatste keer dat ik koorts had, was toen ik nierbekkenontsteking had, ongeveer 15 jaar geleden. Nu af en toe verhoging, en vaak zooooo moe.

  • Ik heb ook nog nooit koorts gehad. Mijn broer ook niet. Als kind werd ik al naar school gestuurd omdat ik geen koorts had, ga maar proberen, maar dan moest ik weer opgehaald worden. Bij griep heb ik wel huidpijn van mijn haarwortels tot buikspieren, armen en benen. Blaren in de mond, e.d. Maar nooit koorts. Het vervelende is, is dat je nooit serieus genomen wordt door werkgevers, want je bent duidelijk niet ziek genoeg. 1x heb ik verhoging gehad van 37.8. Ik stond te schudden op mijn benen. Letterlijk. Dit was na een injectie van een prik tegen tyfus. Is er iemand die uit kan leggen hoe dit kan?

   • Hallo Anja,
    Net heb ik een mail geplaatst, omdat mijn moeder ook nooit koorts had. Dit wordt niet geloofd door artsen. Ze was nooit moe en is 99 geworden. Ze had bloedgroep 0negatief. Zou dat er iets mee te maken kunnen hebben?

 41. De laatste met dat ik koorts had? Toen was ik 12, in 1986.

  Chronisch vermoeid en nooit koorts? Ja, dat is ook bij mij van toepassing.
  Ik heb nog nooit van deze methode gehoord, maar ik ga er meteen over lezen.
  Bedankt!

 42. ik heb ook nooit koorts,nooit gehad ook alleen verhoging.heb vorig jaar een aantal maanden de MIRmethode intensief gedaan,maar zelfs toen geen koorts gehad…
  heb wel heel veel last van vermoeidheid gehad,maar door het slikken van magnesium, vitamine D,vitamine B12 en ook een korte periode vitamine c was de moeheid zo weg.nu heb ik af en toe last van erge moeheid en als ik het niet trek dan ga ik even liggen.daarna voel ik me weer beter.

 43. Dag mireille
  hoe start ik met mijn dochter van bijna 8jaar.ze vind het school maar niets te weinig speeltijd.ze maakt nooit haar huistaak maar er zijn geen probleemen met haar op school..ze kan heelmaal me.nu os ze voor bijna 2weken ziek…en ik denk dat ze het ikwilziekblijven in zich heeft.

  Groetjes hilde

  • Beste Hilde,
   Je kunt bij haar de gewone 9 stappen doen. Verder belangrijk om heel goed na te vragen hoe het komt dat ze niet naar school wil. Kinderen moeten vaak veel in een afgesloten ruimte en zeker gevoelige kinderen hebben daar moeite mee. Een time-out doet veel kinderen dan goed.
   Groetjes en sterkte,
   Mireille

 44. Beste,
  Vroeger kon ik omwille van een amalgaamvergiftiging lange tijd geen koorts maken, nadien was het eigenlijk heerlijk om af en toe eens koorts te hebben en te voelen dat je lijf bezig is met ziektekiemen uit te drijven. Nu, sinds een jaar of twee, heb ik erge last van spierverkrampingen (de naam Fibromyalgie is al eens gevallen) en sindsdien is elke koortsaanval ver weg, integendeel, ik heb altijd een (te?) lage lichaamstemperatuur van rond de 35,8°C Ik doe de MIR-methode al geruime tijd, maar merk op deze gebieden geen verschil. Zijn mijn symptomen normaal? Hartegroet!

  • Beste Evi,
   Een lagere lichaamstemperatuur kan heel normaal zijn. Dat hangt er vanaf of dat een constante lage temperatuur is. Je kunt het altijd een keer aan je huisarts voorleggen. En boeiend wat je vertelt over amalgaam en geen koorts kunnen maken. Dat is nieuw voor me, dankjewel. Spierverkrampingen kan voedingstekorten betekenen (zoals magnesium of calcium) en dat kan bijv. weer komen door tekort aan vitamine D. Je huisarts kan dat zo natesten. De MIR-Methode werkt daar ook al aan, maar als je ernstige tekorten hebt, is het soms nodig om bij te ‘voeden’.
   Veel sterkte en dat je krampen zich maar gewonnen mogen geven!
   Groetjes, Mireille

 45. Ik heb als kind de hong-kong griep gehad, flinke koorts. Dat was in 1969 ongeveer. Daarna nooit meer echt koorts. Als ik nu verhoging heb (37,8) voelt ik dat mij lijf heel hard werkt, maar twijfel altijd of ik me ziek zal melden. Doe dit praktisch nooit. Verzucht altijd dat ik wel eens flink koorts zou willen hebben.
  Heb chronisch verstopte holtes waar ik regelmatig last van heb. Vermoeidheid is mij zeker niet vreemd.

  • Nog een aanvulling op bovenstaande: ik hou niet van zomerwarmte. Het lijkt wel of ik mijn warmte niet kwijt kan. Heb het gevoel alsof ik koorts heb. Als ik moet werken terwijl het warm is krijg ik last van mijn lijf en voel me vaak verdrietig. Uiteindelijk lijkt het alsof mijn spieren niet meer willen.

   • Beste Marianne,
    Ben je met deze klachten al eens bij een huisarts geweest? Het klinkt als voedingstekorten. Je kunt anders ook nog naar een MIR-Methode begeleider.
    Veel geluk!
    Groetjes, Mireille

   • Hoi, ik herken deze klachten, ik had een kaliumtekort en een ijzertekort. Dus snel even naar homeopaat of huisarts. Succes!

  • ik heb ook zoals marianne in 1969 de hongkongse griep gehad, op leeftijd van 1 jaar oud en heb 1 jaar in het ziekenhuis gelegen was er kantje rantje, nu mijn lichaamstempratuur is altijd 35, en zit nu in de vermoedelijke richting van fibromyalgie en ook nooit koorts

 46. Ik heb een probleem niemand geloofd mij in huis want er is griep hier en voel me niet al te best heb gisteren koorts gemaakt en vandaar niet heb alle symptomen van griep gehad inclusief koorts gisteren en nu geloven ze mij niet meer omdat ik geen koorts maak sinds gisteren avond volgens hun ben ik niet ziek

  • Beste Anoniem,
   Je hoeft niet per se koorts te hebben om je ziek te voelen. Hopelijk heb je inmiddels wat begrip gekregen.
   Sterkte en beterschap!
   Mireille

  • Bij ziekte is mijn hartslag hoger dan normaal. (Net Corona gehad en dat scheelde ruim 25 hartslagen per minuut met normaal.) Ondanks dat ik geen koorts heb, kan ik zo wel meten dat er echt iets aan de hand is. Zou jij ook, zolang je geen koorts krijgt, een hogere hartslag als graadmeter kunnen gebruiken?

 47. Beste
  Ik doe ook nooit koorts. Dokters nemen je inderdaad niet serieus als je geen koorts doet. Ik heb zo als klein kindje al 3 keer met een ernstige longontsteking in het ziekenhuis beland zonder koorts te doen. Ik heb van mijn hele leven (en ik ben er 20) nog maar 1 keer koorts gedaan en dit was na een longontsteking.
  Nu ben ik weer ziek en heb schrik voor een longontsteking, maar ik doe weer geen koorts. Dus is het een maagontsteking en bronchitis.

  • Beste Arlyne,
   Klinkt alsof jouw immuunsysteem nog meer tijd nodig heeft om weer krachtig te worden. Raadpleeg gerust een keer een MIR-Methode begeleider om te kijken of het sneller te verhelpen is. Zij maakt dan een speciale MIR-Methode op Maat voor jou. De begeleiders in België staan op deze website.
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 48. Beste Mireille,

  Twee en een half jaar ben ik extreem vermoeid geweest. In deze periode heb ik een aantal keren een ongeveer een maand de MIR-Methode gedaan. Ik merkte iedere keer wel verbetering maar stopte ook weer na die maand. Achteraf realiseer ik me dat ik te vroeg stopte. Dit voorjaar heb ik langere tijd de MIR-Methode toegepast en ik ben nu weer helemaal genezen. Ik heb weer volop energie en geniet hier elke dag van. Dank je wel voor deze prachtige methode.
  Hartegroet,
  Ellen

 49. Hallo Mireille, ik heb nooit koorts zelfs niet toen ik acute blinde darm ontsteking had. Artsen nemen je niet serieus zonder koorts. Ik ben wel altijd moe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.