Home » Artikelen » 16. Nooit koorts? Erg moe? Zet je hersenen aan het werk!

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

16. Nooit koorts? Erg moe? Zet je hersenen aan het werk! — 189 reacties

 1. Hoi. Ik zit middenin een intens helingsproces na meerdere burnouts en sinds eind januari ben ik begonnen met de mir methode. Sinds kort ook lid van de be the mirror site en mijn hart maakt veel vreugde sprongetjes! Wat een schat aan interessante informatie ook en wat een goed werk doe je Mireille! Het voelt als dezelfde energiefrequentie of zo, ik voel zoveel aansluiting, en ik heb je al in mijn hart gesloten. Ik vind je humor ook erg fijn. Want dat doet ook zoveel goeds. Dank voor alles tot nu toe.

  Je vraagt vaak om resultaten te melden om anderen te kunnen inspireren, dus bij deze hieronder een van mij.

  Een paar dagen geleden las ik de nieuwsbrief over koorts. Ik herkende me in het feit dat ook ik bijna nooit koorts heb sinds een aantal jaar, ook al ben ik ziek. En ik voelde al dat dat niet perse iets goeds was. Zeker gezien mijn gezondheidsstaat.

  Ik was nu ook ziek, wederom zonder koorts, zoals ik gewend ben. Heb toen de mir methode die ochtend gedaan met de bewuste intentie om te kijken of ik hiermee koorts kon opwekken. Diezelfde middag had ik verhoging en in de avond koorts…Nou ja! Vind dat bijzonder hoor en wilde ik toch even delen. De kracht van de mind/ het onderbewuste. Dat gebied is best nieuw voor mij, jammer dat dat niet echt leeft nog in de Westerse samenleving en ik daar nu pas van weet of open voor sta, maar dankbaar dat dit op mijn pad is gekomen. Liefs

 2. Ik heb bijna nooit koorts, en als ik voel dat ik een longontsteking aan het ontwikkelen ben, en op vrijdag toch nog evn naar de huisarts ga, is de eerste vraag? Heb je koorts. Ook al zeg ik dat ik dat bijna nooit heb. Ze luistert naar de longen. ” ze zijn schoon” kan het me niet voorstellen heb mijn hele leven astma en ik eet zelf wat mijn longen me vertellen
  Wordt naar huis gestuurd het erkend doorlopen en maandag alsnog antibiotica.

 3. Al meer dan dertig jaar geen koorts en al meer dan 25 jaar moe. Ik heb wel een tijd de MIR methode gedaan, maar begrijp dat ik een maatwerk plan kan laten maken bij een MIR begeleider. Bij inspanning zweet ik enorm.
  I

 4. sinds ik geprikt ben tegen tetanus 20 jaar geleden ( 3 jaar geleden had ik er nog 1 nodig en 3 maanden erg moe geweest, doodmoe zelfs, naar homeopaat gegaan voor vaccinschade, na korrels weer helemaal de oude ) heb ik nooit geen koorts meer kunnen krijgen, zelfs niet bij mijn longontsteking, geen koorts geen longontsteking dacht de huisarts, mooi wel dus ) ik weet zeker dat dit door de vaccinatie van tetanus komt. als ik nu heel ziek word ga ik enorm bibberen, dan weet ik, ik heb koorts ( temp komt niet boven 37, 37.5 ) op mijn patientenkaart staat#LET OP DEZE PATIENT KRIJGT GEEN KOORTS# mijn lichaam heeft t dus heel moeilijk om weer beter te worden, dus interesse in de mir methode

 5. Hallo Mireille,
  Omdat ik naar koorts aan het zoeken was, kwam ik bij jou terecht.
  Mijn moeder had nooit koorts. En ze was zelden ziek. Nooit griep. Dit kan vervelend uitpakken, want artsen geloofden mij niet. Toen ze gevallen was, omdat ze echt ziek was en niet meer kon lopen, bleek ze, na een opname in het ziekenhuis, een longontsteking te hebben. De huisarts had er een bronchitis van gemaakt, omdat… ze geen koorts had.. .
  Vallen is slecht voor ouderen. Dit had voorkomen kunnen worden, als ze de juiste medicatie had gekregen.
  Uiteindelijk is mijn moeder 99 worden.
  Dus, we weten nog veel niet over hoe een goed immuunsysteem werkt!
  Zij had als bloedgroep 0 negatief en ik lees wel, dat dit waarschijnlijk beter tegen Covid kan, wellicht ook kanker en andere ziektes.
  Met vriendelijke groet,
  Ine

 6. Boven de 38gr kan ik mij niet heugen. Vorig jaar toen ik een stevige griep had en me heel ziek voelde bleek m’n temp 35 gr te zijn?! Hij zakt dus ipv dat hij stijgt… en yep, altijd moe (en trage schildklier, hormoongedoe)

 7. Hoihoi Mireille,

  Ik wijd het hebben van kanker voor een deel aan het niet hebben van koorts sinds een periode van zeker 35 jaar. Dat was een hele zware griep.
  Ik doe al een aantal jaren, nu op onderhoud, de MIR Methode.
  Hoe kan ik mijn lichaam weer in een gezonde verbrandingsmodus krijgen?!
  Ik verdraag de vochtige warmte van een sauna slecht en Hyperthermie kan ik niet betalen.
  Heb je voor mij een goede suggestie mbt inzet van de MIR?!
  Als tiener heb ik Pfeiffer gehad. Ze zeggen dat dit gelinkt is aan kanker.

 8. Heel mijn levenlang heb ik nog nooit koorts gehad, niet met een longontsteking, niet met een borstontsteking. Ons motto thuis was.. geen koorts? Niet ziek! Ik ben nu 60 en werk in een verpleeghuis. Ik voel me ziek, maar heb geen koorts. Geen koorts? Dan kun je werken. Dat vind ik ook. Mijn basistemp is 36.4 , ik heb het ook nooit koud. Is dit normaal?

 9. Ik kan me niet heugen wanneer ik voor het laatst koorts had.Wel veel vermoeidheid en de laatste tijd zelfs hartklachten en longproblemen. Geheel ‘toevallig’ kom ik steeds artikelen tegen van jouw MIR-Methode en een ander artikel over geen koorts kunnen krijgen. Daarin stond ook dat het lichaam niet effectief de ziektekiemen en zo aanpakt.
  Nu ga ik echt met de MIR-Methode aan de slag want ik wil echt een beter leven krijgen!
  Ik heb er vertrouwen in.

 10. Hoi Mireille,

  Ik ben best lang na mijn gevoel moe.
  Ik begon met de 9 stappen waarbij ik naar mijn idee nog vermoeider werd..

  Nu doe ik de 2 stappen alle tekorten aanvullen. En basis behoefte aanvullen. Ik merk dat ik prikelbaarder ben. En zweet vaak meer dan normaal.

  Ook ben ik gevoelliger/angstiger.
  Ik ga deze 2 stappen 2 weken volhouden. Zoals aangegeven.

  Omdat ik zo moe was. Stond
  dus aangegeven dat ik dan beter eerst deze twee stappen kon doen.

  En het werkt. Krijg het soms ook ineens warmer. Maar ook soms maar op 1 plek.

  Wilde het toch even delen.

  Lieve groet. Femke ❤️

 11. Hallo Mireille,

  Ik heb zeker al 20/30 jaar geen koorts gehad en heb oa fibromyalgie.. Ben momenteel ziek thuis want ik heb griep en keelonsteking. Vannacht temperatuur gemeten en het was 38,8. Ik wist niet wat ik zag. Ik heb koorts…..dat is een goed teken. Ben al bijma 2 jaar onder begeleiding van een MIR-coach en doe de MIR-Methode. MIsschien gaat mijn immuunsysteem vanaf nu beter werken,

  Hilde

  • Beste Hilde,
   Jaaaaaa, wat goed van je lichaam! Gefeliciteerd met je koorts! Ik verheug me erop hoe je je over een paar weken voelt!
   Groetjes, Mireille

 12. Hallo Mireille,
  Dit artikel en de reacties heb ik aandachtig gevolgd. Ook ik ben me er van bewust al lang geen koorts meer te hebben gehad.Ik ben wel veel moe, maar ik weet ook dat mijn vele gepieker dat veroorzaakt. Ik heb het best goed;leuk gezin,fijne familie, een baan maar blijf zo onzeker,vooral wat mijn baan betreft.Ik heb altijd het idee dat mijn baan me zo maakt(onderwijs) Hier gaat zoveel tijd in zitten, waardoor ik gewoon niet aan leuke en ontspannende dingen toe kom, mijn hoofd is nooit klaar met mijn werk en hier verlang ik zo naar.Daarbij heb ik angst om iets anders te gaan doen(leeftijd,inkomen) Ik ben nu een half jaar bezig met de MIR. In nov. meende ik dat het best wel ging(zeker miniveranderingen waar ik al blij mij was), maar nu heb ik het idee dat ik weer helemaal in de knoop zit.Deze week werd ik bovendien geveld met griep,lag noodgedwongen op de bank en hoopte op koorts. De griep werd alleen zo érg en ik kreeg zo’n pijn aan mijn luchtwegen dat ik toch echt niet meer kon zonder paracetamol. Tenslotte moest ik echt naar de huisarts en moest ik aan de antibiotica. Koorts heb ik daardoor gekregen en ‘s nachts baad ik in het zweet. Ik ben nu zo op.Je gaf in een eerdere reactie bij iemand aan dat als je de MIR-Methode deed, je niet bang hoefde te zijn voor een burn-out, maar daar ben ik toch wel bang voor. Doe ik de MIR-Methode wel goed genoeg? Ik doe hem drie keer in de week in de auto op weg naar mijn werk..Ook doe ik hem meestal twee keer achter elkaar..

  • Beste Hannie,
   Geen zorgen daarover. Je lichaam doet wat het te doen heeft. Mochten de zorgen blijven in je hoofd, zoek dan gerust een keer contact met een MIR-Methode begeleider! En ja, je doet de MIR-Methode prima.
   Groetjes, Mireille

 13. Hoi Mireille,

  Koorts heb ik de laatste jaren weinig, maar ook door weinig griep.
  Dit artikel doet me wel een iets anders denken: Ik heb snel last van de warmte. Niet alleen in de zomer tijdens dagen met hoge/tropische temperaturen, maar ook in deze periode van het jaar. Dan speelt met meer in ruimten waar veel mensen zijn (verjaardagen, feestjes), of waar ergens de verwarming erg hoog staat.

  Kan het zinvol zijn om voor ‘mijn thermostaat’ een MIR-Methode-begeleider op te zoeken? De MIR-Methode doe ik al een paar jaren en ik heb er veel aan!

  Bedankt voor je wekelijkse nieuwsbrieven en al je goede werken!!

  Lieve groeten,
  Ron

  • Beste Ron,
   Ja, ik denk dat je er inderdaad baat bij zou hebben om een MIR-Methode op Maat te laten maken bij een begeleider. Dat het je thermostaat weer mooi mag helpen ‘afstellen’.
   Groetjes, Mireille

 14. Dag Mireille,

  Heb bij mijn weten nog nooit koorts gehad?
  Mijn vraag is: moet je de MIR-Methode blijven doen of is enkele keer per jaar 28 dagen voldoende? verder gaat het goed met mij, dank je wel voor deze fantastische informatie.
  Hartelijke groet
  Antonet

  • Beste Antonet,
   Je kunt zelf bepalen hoe je hier mee om wilt gaan. Ik heb zelf wel een voorkeur dat mensen de MIR-Methode blijven doen, maar het is geen verplichting. Mijn reden is dat er zoveel aan het veranderen is in de wereld dat het fijn is om jezelf daarbij te begeleiden. En sowieso, mocht je nog klachten hebben, is het fijner als je door blijft gaan.
   Groetjes, Mireille

 15. Ik kan me niet herinneren wanneer ik koorts heb gehad en ja mijn vitaliteit is erg laag. Maar ik doe de MIR-methode al 4 maanden en nog geen verandering. Doe ik iets verkeerds? Ik heb alle video’s bekeken en ik ben echt zacht voor mezelf. Groeten Henk

  • Beste Henk,
   Nee hoor, je doet niks verkeerd. Je hóeft geen koorts te krijgen. Je kunt ook een lage vitaliteit hebben, maar dat koorts niet het goede antwoord is. Je lichaam wijst je wel de weg.
   Veel sterkte en toenemende energie gewenst!
   Groetjes, Mireille

 16. Mijn moeder wordt 96 en heeft nu Alzheimer. Alleen te merken aan het feit dat haar korte-termijn-geheugen niet meer werkt.
  Zij is zeer zelden ziek en heeft nooit koorts. Ook niet als ze bv in het ziekenhuis ligt na een zware val op haar hoofd, na een afgesloten maag door niet gevoelde maagzweren, nierstenen, weggehaalde baarmoeder.
  Sterke constitutie?

 17. ik ben een Wim Hof ( the iceman) volgeling en heb ook jaren geen koorts meer door de ademhaling, koude en focus en de beinvloeding van het immuunsysteem

 18. Erg herkenbaar. Zelf ben ik net 10 dagen ziek geweest zonder koorts. Dit heb ik elk jaar 1 of 2 keer.het lijkt griep zonder koorts. Ik haal al een paar jaar de griepprik en sindsdien nooit koorts gehad. Kan dit een verband zijn?
  Doe sind april 2017 de MIR-Methode.
  Irene

  • Beste Irene,
   Ja, dat zou kunnen. Misschien een keer geen griepprik halen? Kijken hoe je dan de winter door komt?
   Groetjes, Mireille

 19. Lieve Mireille,
  Dank voor je prachtige methode.
  Mijn vriend , 76 en ik 73 doen al gedurende half jaar de MIR-Methode 2 x per dag.
  Aanvankelijk leek het niet zoveel te doen
  Inmiddels zijn mijn blaasklachten sterk verminderd zo heerlijk!
  Na jouw artikel van vandaag is me opeens duidelijk waarom ik steeds zo moe ben.
  Koorts en griep heb ik sinds 40 jaar nooit meer gehad en daar was ik trots op.
  Maar een flinke verkoudheid bleef maar aanhouden
  Ook heb ik al gedurende 2 jaar nog steeds last van mijn knieen.
  Vooral met het omhoog en omlaag gaan van trappen.
  Ik doe oefeningen, heb een hometrainer en dat helpt wel wat.
  Maar ik ben de laatste tijd ook een paar keer gevallen!
  Heeft dat alles te maken met vermoeidheid en wat kan ik hieraan doen
  behalve veel meer slapen.
  Lieve Mireille alvast heel veel dank
  Hartegroet Maria

  • Beste Maria,
   Helaas kan ik niet zeggen waar het door komt. Je zou wel een keer naar een MIR-Methode begeleider kunnen gaan om het uit te testen. Ik hoop dat de MIR-Methode jullie voortgaande verbeteringen mag geven!
   Groetjes, Mireille

 20. Als reactie op het artikel:
  Vrijwel altijd moe. Koorts heb ik al zo lang niet gehad ik denk echt al 24 jaar niet……
  Heb ook een erg lage basis temperatuur. En daar waar anderen verhoging hebben is mijn verhoging 36,2…..

 21. Mireille, ik heb al heel lang het boekje “germaanse geneeskunde” een beknopte inleiding door dr. med. Mag. theol. Ryke Geerd Hamer.
  Ik heb de 2e druk van december 2012. Weet dat degenen die de opleiding bij deze arts gevolgd hebben, het heel erg moeilijk is gemaakt om deze kennis naar buiten te brengen.
  Dit is, wat mij betreft het eerlijkste verhaal, o.a.over “foute” weefsels, die door de reguliere artsen behandeld worden met chemotherapieën enz. gelezen heb.
  Al vele jaren geleden is hierover gepubliceerd in het magazine van Frontier world uit A’dam.
  N.a.v. dit artikel heb ik het boekje gekocht. Een absolute eye opener.
  Ik ben al jaren kliënt van een homeopatisch arts in A’dam, die mij ook de MIR-methode heeft aan gereikt en dat heb ik je al eerder laten weten en deze arts staat zo in het leven als dr. Hamer. Er is dus niets nieuws onder de zon en jouw aankondiging over deze fantastische arts is niet helemaal korrekt. Wel ben ik heel erg blij dat zelfs een verpleegkundige de bevindingen van dr. Hamer wil uit dragen misschien is het nog duidelijker om mensen het genoemde boek aan te reiken? het is via Frontier world gekocht bij uitgeverij Amici di Dirk.
  Een uitgeverij die in Spanje gevestigd is. ISBN: 978-84-96127-59-3.
  Ga vooral door met jouw prachtige “werk”. Dank je wel daarvoor.
  Hopelijk kun je iets met mijn info. Vriendelijke groet, Anke Ligtvoet

 22. Wat toevallig! Ik doe sinds een 4-tal weken terug de MIR-Methode en ik voel mij de laatste week niet zo best. Ik heb veel last van terugkerende hoofdpijn, nekpijn, pijnlijke schouders, koude voeten. Ik ben niet fit en wil veel neerliggen en rusten. Ik maakte toen nog de opmerking dat ik graag eens koorts zou willen maken en eens goed ziek wil zijn, om mij dan weer helemaal beter te voelen. Ik maak namelijk niet zo gemakkelijk koorts.
  Bedankt voor de verhelderende info!

  Lieve groeten,
  Linda

 23. Hallo Mireille
  Vooreerst bedankt voor je begeleidngsmailtjes en de MIR-Methode. Mijn arts raadde mij deze aan en ik voel mij er goed bij.
  Koorts? Ik denk dat dit wel meer dan 15j geleden is. Enerzijds was ik daar best trots op, anderzijds voel ik dat dit niet klopt.
  Moe? Vaak. Hyper:actief evengoed. Onbestemde klachten: veel.
  En nu ben ik sinds een maand gedwongen thuis omdat mijn immuunsysteem in gevaar blijkt te zijn. Plots zei mijn lichaam: stop!
  Ik heb het gevoel dat ik mijzelf nu aan het resetten ben.
  De MIR-Methode doe ik sinds 2 weken. Ik voel mij er goed bij, ik ben ook wel al wat beter. ‘Rare verschijnselen’ zoals in de mailtjes worden beschreven heb ik wel nog niet gemerkt.
  Misschien kom ik van te ver en zal dit nog komen?
  In elk geval doe ik goed verder en ben heel blij met de inzichten die je geeft.

 24. Ik heb twee jaar geleden voor het laatst koorts gehad en al meer dan 10 jaar CVS. Ik slik dan wel paracetamol, wat ik voortaan dus beter niet meer kan doen. Ik heb al meerdere keren voor een lange tijd de MIR-Methode gedaan, maar helaas geen verbetering gemerkt en daarom ermee gestopt. Je artikelen blijven me wel boeien Mireille! Misschien maar eens een MIR-Methode begeleider opzoeken…

  • Beste Kim,
   Ja, misschien is het een idee om dat een keer te doen. Het zou je een versnelling kunnen geven van je proces om de CVS weer uit je systeem te krijgen.
   Groetjes, Mireille

 25. Ik heb al 12 jaar geen koorts meer gehad, heb nu al 4 maanden last van hoestbuien, benauwd en ben constant moe. Krijg van de huisarts te horen dat alles goed is en dat als ik koorts krijg ik weer contact op moet nemen.

 26. Ik weet niet eens meer wanneer ik voor het laatst echt hele dikke koorts gehad heb. Wel weet ik dat ik chronisch verkouden ben. Ik doe echt al een hele tijd de MIR-Methode, het zit gewoon in mijn systeem en als ik eens een dag vergeet, mis ik het gewoon.

 27. heb nog nooit koorts gehad, ook niet als kind. heb ook geen kinderziekten gehad.
  ook niet op latere leeftijd. ben ook niet ingeënt als kind(oorlog).
  nooit griep gehad, als kind vervelend, je kon nooit thuis blijven door ziekte.
  uitzondering????
  gr sofie

  • Beste Sofie,
   Ik hoop het voor je! Je hóeft natuurlijk niet ziek te zijn! Zou heerlijk zijn!
   Groetjes, Mireille

 28. Hoi! Ik heb momenteel een burnout en afgelopen week kwam er griep overheen. Ik voelde me ontzettend ziek. Of ik dan ook koorts had weet ik niet omdat er geen meter in huis was. De eerste dag wel heel warm etc.
  Zes weken geleden de MIR-methode gestart maar ik merk geen enkel verschil terwijl de reacties op deze website zo belovend zijn. Hoe zou dit kunnen? Mijn burnout is namelijk best zwaar.

  • Ik adviseer je om Chi kung te gaan doen, heel rustig aan, klein en langzaam. Je kunt ze op YouTube vinden. Zoek dan op ‘ Chi kung sleep’. Je kunt ze zittend doen of zelfs in je verbeelding.
   Jeff Chan stress anxiety
   Bhodi ardenal burn out, Hot flashes
   Nick Loffree sleep, winter
   Chinn, five organs
   Alex Hui, Insomnia
   Heel klein en rustig opbouwen naar half uur per dag, tot verder
   Ik heb een giga burn out, al sinds augustus 2020. Maar kan weer ‘n beetje leven, met terugval. Zoals nu. Dus weer terug naar vooral fysiek zo min mogelijk, met Chi kung.
   Ook yin voedingsmiddelen. Zoek op tcm, yin, daar zijn lijsten van verkoelende, yin, voeding enz.
   Sterkte

 29. hoi ik ben pascal
  ben 43 jaar en ben al vanaf mijn 17 jaar altijd heel moe en heb verschillende onderzoeken gedaan maar daar is helaas niks uitgekomen.
  ik weet het niet meer ik sta ochtends op en ben weer moe ik kan soms wel 48 uur slapen dan sta ik weer op en ben weer moe ik snap er niks van.

  gr pascal schell

 30. Ik lees hier precies hoe ik me voel. Indd nooit koorts maar ik zit niet goed in mijn vel. Dikke 2 jaar geleden iets naars meegemaakt.Heeft dit er nu nog altijd iets mee te maken? Of is het de menopause…geen idee. Ik ben zo’n sociaal mens,werk in de zorg. Ik geef alle liefde aan mijn mensen. Maar voor mezelf hou ik alles gesloten. Bang om gekwetst te worden…En ja ook deels m’n niet te verslinden energie verloren…

  • Beste Conny,
   Een deel van de oorzaken zal dan waarschijnlijk te maken hebben met hoe je met jezelf om gaat. Mocht je het echt willen laten uitzoeken, dan kan je altijd een keer naar een MIR-Methode begeleider gaan.
   Ik wens je toe dat je weer heerlijk in je vel komt te zitten!
   Groetjes, Mireille

 31. Wat ben ik blij met dit artikel!
  Ik heb nooit koorts! Heel lastig, want ik kan me natuurlijk wel ziek en/of grieperig voelen.
  Maar zonder koorts ben je niet ziek…….
  Ook de eeuwige moeheid speelt me parten.
  De MIR-methode heeft me al heel vaak geholpen; ik ga gelijk beginnen met een nieuwe serie MIR.
  Nogmaals erg bedankt voor dit artikel.

 32. Ha Mireille, idd nooit koorts of verhoging, vooral lage lichaamstemperatuur met het gevoel alsof ik koorts heb… Rare combinatie. Heeft een lage lichaamstemperatuur 36.4, 36.6 of max 36.8 ook iets te zeggen? Ik heb wel stevig griep met hoest en hoofdpijn maar nooit koorts. Ook chronisch moe. ik ga vandaag starten met MIR

 33. Hoi…ik heb ptss en al 5 jaar geen koorts gehad. 4 jaar geleden ben ik daardoor in het ziekenhuis beland. Ik had een dubbele verwaarloosde longontsteking maar omdat ik geen koorts had door blijven lopen…uiteindelijk bij de spoedeisende hulp beland met een situratio van 47%…ze dachten nog dat dat ding stuk was…de dag erop hebben ze mij voor 4 dagen in slaap moeten brengen en aan de beademing moeten leggen. Ik was toen net 30.
  Nu weer flink ziek…chronisch moe…Altijd diarree…en geen koorts…geen goedwerkend immuun systeem…Alleen zit nu mijn hoofd zo vol…zouden jullie in kleine stapjes kunnen mailen wat ik zou kunnen doen?

  • Beste Joyce,
   Als je je op de home page aanmeldt voor de nieuwsbrief, kun je je meteen aanmelden voor de 6 weken begeleidingsmailtjes. Dan krijg je elke dag een heel korte email in je inbox. Daarin staat dan hoe alles werkt.
   En bekijk even de korte en lange video op deze pagina. Dan wordt alles je vertellend uitgelegd.
   Veel sterkte! In de hoop dat je weer een keer heerlijke koorts krijgt!
   Groetjes, Mireille

  • Herkenbaar! Ook ik heb PTSS , ben altijd moe, slaap slecht en heb nooit koorts, zelfs niet als ik me ziek voel.

 34. Eindelijk afgelopen 2 dagen weer eens met koorts in bed gelegen vanwege een griepje. Omdat ik altijd een temperatuur heb van rond de 36 ( vermoedelijk door mijn schildklier) was de 38,9 flinke koorts voor mij. Veel geslapen deze dagen en vanmiddag had ik eigenlijk een heel opgelucht gevoel. Alsof er iets wat al tijden op mijn lijf drukte, met de koorts, verdwenen was!

  • Beste Jeannette,
   Gefeliciteerd met je heerlijk koorts! Wat fijn voor je! Goed dat je er heerlijk aan overgegeven hebt. Geef je lichaam lekker de tijd om al die virussen en bacteriën eens goed te ‘grillen’!
   Ben blij voor je!
   Groetjes, Mireille

 35. Beste Mireille,

  Al meer dan 10 jaar heb ik geen koorts meer gehad & heb al jaten last van chronische vermoeidheid.

 36. Slapen, slapen, slapen en nog meer slapen. Klopt helemaal. Al een paar weken last van een keelontsteking en wordt maar niet beter. Ik kreeg geen koorts en was uiteindelijk helemaal op. 5 dagen lang meer dan 16uur per dag geslapen en nu ben ik niet meer moe en krijg KOORTS!!! Eindelijk kan ik beter worden.

  • Beste Jos,
   Yeaaaaah, geniet ervan! Lekker laten grillen, die bacteriën/virussen!
   En daarna nog een paar dagen om weer op krachten te komen.
   Groetjes, Mireille

 37. Hallo Mireille, ik wil graag definitief van mijn rookverslaving af en ben 4 weken geleden weer begonnen met de MIR-methode. Vorige week stevig de griep gekregen, compleet met koorts. Te suf om wat te doen. Best lastig in deze tijd want e-mail maakt het mogelijk of verplicht je om deels toch aan het werk te zijn. Maar zo’n week rust en weinig doen levert zo veel op aan inzichten en werkelijk uitrusten. En er komt zo veel oude pijn en verdriet naar boven. De behoefte aan roken is een stuk minder geworden, de ene die ik toch gerookt heb leverde gelijk een enorme hoestbui en keelpijn op. Gelijk weer mee gestopt. Hopelijk zet dit door, duimen maar!

  • Beste Renee,
   Ja, zo’n weekje rust doet dan veel goeds! Ik hoop voor je dat je rookverslaving jou los gaat laten! ;-
   Groetjes, Mireille

 38. Ik ben 37 en heb als kind denk ik voor het laatst koorts gehad. Voel me al 3,5 jaar niet lekker in mijn vel en ben vaak duizelig.

  Groetjes Lilian

 39. Hi Mireille,
  Ik heb ook nooit koorts, 37,1 graden is bij mij al verhoging.
  Ik ben lange tijd een soort van trots geweest dat ik nooooit ziek ben. Maar stiekem ben ik ook weleens jaloers op mensen die het wel zijn. En ik twijfel of ik nooit koorts heb omdat ik gewoon een supergezond mens ben, of dat er toch iets aan scheelt waardoor ik het nooit krijg (vader, moeder). Ik ben niet altijd goed fit, heb weleens superweinig energie en kan naar mijn gevoel lang niet altijd genoeg aan. Ikzelf zeg altijd dat ik een soort “controleurtje” heb dat bekijkt ofwe dat ziek worden nou wel/niet zullen doen. Net alsof ik het met mijn hoofd-bestuur (haha hoofd-bestuur ipv hoofd bestuur). Door koppigheid en me niet goed durven over geven.

  Hartelijke groeten, Monique

 40. 2 jaar geleden had ik een burn-out.
  na 3 maanden afwezigheid heb ik een jaar halftijds gewerkt en nu ben ik weer begonnen aan mijn 2de jaar full time werken.
  vorig jaar had ik problemen met lumbago. Dit jaar heb ik last van infectieziekten maar sedert mijn burn-out, zonder koorts.
  je hebt dan een paar weken weinig energie ,spierpijn ,hoofdpijn ,hoesten ,verkouden, buikkrampen…ook een migraineaanval er tussen …. maar je gaat maar door want je hebt geen koorts. ik ben weer aan de antibiotica en nu enkele dagen thuis…..ik ben bang om te hervallen in de burn-out

  • Beste Cindy,
   Dat klinkt best heftig. Je kunt altijd overwegen om een keer bij een MIR-Methode begeleider een MIR-Methode op Maat te laten maken. Als je de MIR-Methode al doet, hoef je overigens niet bang te zijn om weer een burn-out te krijgen.
   Veel geluk en sterkte!
   Groetjes, Mireille

    • Beste Maria,
     Omdat je met de MIR-Methode op alle vlakken eraan werkt om jezelf weer sterk te krijgen en om jezelf op je pad te krijgen, zodat je je missie kunt gaan leven. Burnouts ontstaan wanneer je je met alle macht verzet tegen de natuurlijke weg van je leven.
     Groetjes, Mireille

 41. De laatste keer dat ik koorts had, was toen ik nierbekkenontsteking had, ongeveer 15 jaar geleden. Nu af en toe verhoging, en vaak zooooo moe.

  • Ik heb ook nog nooit koorts gehad. Mijn broer ook niet. Als kind werd ik al naar school gestuurd omdat ik geen koorts had, ga maar proberen, maar dan moest ik weer opgehaald worden. Bij griep heb ik wel huidpijn van mijn haarwortels tot buikspieren, armen en benen. Blaren in de mond, e.d. Maar nooit koorts. Het vervelende is, is dat je nooit serieus genomen wordt door werkgevers, want je bent duidelijk niet ziek genoeg. 1x heb ik verhoging gehad van 37.8. Ik stond te schudden op mijn benen. Letterlijk. Dit was na een injectie van een prik tegen tyfus. Is er iemand die uit kan leggen hoe dit kan?

   • Hallo Anja,
    Net heb ik een mail geplaatst, omdat mijn moeder ook nooit koorts had. Dit wordt niet geloofd door artsen. Ze was nooit moe en is 99 geworden. Ze had bloedgroep 0negatief. Zou dat er iets mee te maken kunnen hebben?

 42. De laatste met dat ik koorts had? Toen was ik 12, in 1986.

  Chronisch vermoeid en nooit koorts? Ja, dat is ook bij mij van toepassing.
  Ik heb nog nooit van deze methode gehoord, maar ik ga er meteen over lezen.
  Bedankt!

 43. ik heb ook nooit koorts,nooit gehad ook alleen verhoging.heb vorig jaar een aantal maanden de MIRmethode intensief gedaan,maar zelfs toen geen koorts gehad…
  heb wel heel veel last van vermoeidheid gehad,maar door het slikken van magnesium, vitamine D,vitamine B12 en ook een korte periode vitamine c was de moeheid zo weg.nu heb ik af en toe last van erge moeheid en als ik het niet trek dan ga ik even liggen.daarna voel ik me weer beter.

 44. Dag mireille
  hoe start ik met mijn dochter van bijna 8jaar.ze vind het school maar niets te weinig speeltijd.ze maakt nooit haar huistaak maar er zijn geen probleemen met haar op school..ze kan heelmaal me.nu os ze voor bijna 2weken ziek…en ik denk dat ze het ikwilziekblijven in zich heeft.

  Groetjes hilde

  • Beste Hilde,
   Je kunt bij haar de gewone 9 stappen doen. Verder belangrijk om heel goed na te vragen hoe het komt dat ze niet naar school wil. Kinderen moeten vaak veel in een afgesloten ruimte en zeker gevoelige kinderen hebben daar moeite mee. Een time-out doet veel kinderen dan goed.
   Groetjes en sterkte,
   Mireille

 45. Beste,
  Vroeger kon ik omwille van een amalgaamvergiftiging lange tijd geen koorts maken, nadien was het eigenlijk heerlijk om af en toe eens koorts te hebben en te voelen dat je lijf bezig is met ziektekiemen uit te drijven. Nu, sinds een jaar of twee, heb ik erge last van spierverkrampingen (de naam Fibromyalgie is al eens gevallen) en sindsdien is elke koortsaanval ver weg, integendeel, ik heb altijd een (te?) lage lichaamstemperatuur van rond de 35,8°C Ik doe de MIR-methode al geruime tijd, maar merk op deze gebieden geen verschil. Zijn mijn symptomen normaal? Hartegroet!

  • Beste Evi,
   Een lagere lichaamstemperatuur kan heel normaal zijn. Dat hangt er vanaf of dat een constante lage temperatuur is. Je kunt het altijd een keer aan je huisarts voorleggen. En boeiend wat je vertelt over amalgaam en geen koorts kunnen maken. Dat is nieuw voor me, dankjewel. Spierverkrampingen kan voedingstekorten betekenen (zoals magnesium of calcium) en dat kan bijv. weer komen door tekort aan vitamine D. Je huisarts kan dat zo natesten. De MIR-Methode werkt daar ook al aan, maar als je ernstige tekorten hebt, is het soms nodig om bij te ‘voeden’.
   Veel sterkte en dat je krampen zich maar gewonnen mogen geven!
   Groetjes, Mireille

 46. Ik heb als kind de hong-kong griep gehad, flinke koorts. Dat was in 1969 ongeveer. Daarna nooit meer echt koorts. Als ik nu verhoging heb (37,8) voelt ik dat mij lijf heel hard werkt, maar twijfel altijd of ik me ziek zal melden. Doe dit praktisch nooit. Verzucht altijd dat ik wel eens flink koorts zou willen hebben.
  Heb chronisch verstopte holtes waar ik regelmatig last van heb. Vermoeidheid is mij zeker niet vreemd.

  • Nog een aanvulling op bovenstaande: ik hou niet van zomerwarmte. Het lijkt wel of ik mijn warmte niet kwijt kan. Heb het gevoel alsof ik koorts heb. Als ik moet werken terwijl het warm is krijg ik last van mijn lijf en voel me vaak verdrietig. Uiteindelijk lijkt het alsof mijn spieren niet meer willen.

   • Beste Marianne,
    Ben je met deze klachten al eens bij een huisarts geweest? Het klinkt als voedingstekorten. Je kunt anders ook nog naar een MIR-Methode begeleider.
    Veel geluk!
    Groetjes, Mireille

   • Hoi, ik herken deze klachten, ik had een kaliumtekort en een ijzertekort. Dus snel even naar homeopaat of huisarts. Succes!

  • ik heb ook zoals marianne in 1969 de hongkongse griep gehad, op leeftijd van 1 jaar oud en heb 1 jaar in het ziekenhuis gelegen was er kantje rantje, nu mijn lichaamstempratuur is altijd 35, en zit nu in de vermoedelijke richting van fibromyalgie en ook nooit koorts

 47. Ik heb een probleem niemand geloofd mij in huis want er is griep hier en voel me niet al te best heb gisteren koorts gemaakt en vandaar niet heb alle symptomen van griep gehad inclusief koorts gisteren en nu geloven ze mij niet meer omdat ik geen koorts maak sinds gisteren avond volgens hun ben ik niet ziek

  • Beste Anoniem,
   Je hoeft niet per se koorts te hebben om je ziek te voelen. Hopelijk heb je inmiddels wat begrip gekregen.
   Sterkte en beterschap!
   Mireille

  • Bij ziekte is mijn hartslag hoger dan normaal. (Net Corona gehad en dat scheelde ruim 25 hartslagen per minuut met normaal.) Ondanks dat ik geen koorts heb, kan ik zo wel meten dat er echt iets aan de hand is. Zou jij ook, zolang je geen koorts krijgt, een hogere hartslag als graadmeter kunnen gebruiken?

 48. Beste
  Ik doe ook nooit koorts. Dokters nemen je inderdaad niet serieus als je geen koorts doet. Ik heb zo als klein kindje al 3 keer met een ernstige longontsteking in het ziekenhuis beland zonder koorts te doen. Ik heb van mijn hele leven (en ik ben er 20) nog maar 1 keer koorts gedaan en dit was na een longontsteking.
  Nu ben ik weer ziek en heb schrik voor een longontsteking, maar ik doe weer geen koorts. Dus is het een maagontsteking en bronchitis.

  • Beste Arlyne,
   Klinkt alsof jouw immuunsysteem nog meer tijd nodig heeft om weer krachtig te worden. Raadpleeg gerust een keer een MIR-Methode begeleider om te kijken of het sneller te verhelpen is. Zij maakt dan een speciale MIR-Methode op Maat voor jou. De begeleiders in België staan op deze website.
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 49. Beste Mireille,

  Twee en een half jaar ben ik extreem vermoeid geweest. In deze periode heb ik een aantal keren een ongeveer een maand de MIR-Methode gedaan. Ik merkte iedere keer wel verbetering maar stopte ook weer na die maand. Achteraf realiseer ik me dat ik te vroeg stopte. Dit voorjaar heb ik langere tijd de MIR-Methode toegepast en ik ben nu weer helemaal genezen. Ik heb weer volop energie en geniet hier elke dag van. Dank je wel voor deze prachtige methode.
  Hartegroet,
  Ellen

 50. Hallo Mireille, ik heb nooit koorts zelfs niet toen ik acute blinde darm ontsteking had. Artsen nemen je niet serieus zonder koorts. Ik ben wel altijd moe!

 51. Dag
  Ik ben 9 maanden bezig met de MIR-Methode en voelde de voorbije maand me zo slecht dat ik recent een protocol liet opstellen. Af en toe heb ik betere momenten. Ik herken me in dit koortsverhaal. Ik heb ook bijkomend dat ik het gevoel heb dat zona opsteekt maar er ook niet door geraakt. Ik ben doodop. Ik doe verder met MIR-Methode. Is het normaal dat het zwaarste nu na 9 maanden komt? Heeft de tijd om te helen te maken met de tijd dat je ziek bent?

  • Beste Zoe,
   Ja, dat zou goed kunnen. Ik krijg die melding vaker, dat mensen pas na een aantal maanden een periode van intense moeheid ervaren. Alsof ze dan pas aan een diepste emotionele laag komen. Veel sterkte en geef je lichaam de tijd om te rusten!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 52. Hallo Mireille,
  ik ben inderdaad al heel erg lang vermoeid. Ik kan me niet herinneren wanneer ik koorts had. Dat is al aardig lang geleden. Ik gebruik wel -ivm mijn poging om op natuurlijke manier van galstenen af te komen -natuurlijke supplementen. En ik doe al geruime tijd de MIR-Methode. Heel soms vergeet ik t (1x maar dan ipv 2x) maar merk nog niet zo veel. Hoopte ook te werken aan de galstenen. Maar de galblaas gaat er nu -na ruim een jaar- toch uit binnenkort. Niet leuk, maar is niet anders.
  vr.groet
  Sonja

  • Beste Sonja,
   Wat jammer dat je je galblaas niet kunt behouden. Ik hoop nog op een wonder voor je, maar soms moeten we de realiteit helaas ook accepteren. Ik wens je heel veel sterkte!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 53. Inderdaad al heel lang geen koorts gehad en heb al zo’n 25 jaar CVS, met een lange hele slechte periode, van een jaar of 2 (niet kunnen lopen) Nu ben ik weer aan het MIR’en en er komt van alles boven drijven. Op het ogenblik zweet ik als een rund (OK: het is warm, maar toch!)Keelchakra is ook gevoelig. Ik blijf gewoon doorgaan en die opmerking van dat ziek willen blijven is me al meer bij mezelf bewust geworden. Jezelf dan ook saboteren op succes: angst voor succes. Dus dat moeder/vader loskoppelen is van levensbelang, denk ik.

 54. is het echt waar? nu 3 weken bezig met de MIR-Methode. en ja hoor! koorts en ziek! wat fijn! ik ben nu 15 jaar chronisch ziek, colitus ulserosa, maar koorts heb ik nooit gehad. maar de vermoeidheid is iedere dag toch een heel vervelend ding. ik ga door met mirren en hoop dat mijn lichaam straks een keer in balans gaat komen. ik ben benieuwd!

  • Hallo Nicole,

   Geweldig om te horen dat je het fijn vindt 😉 En inderdaad, het IS fijn dat je zo duidelijk merkt dat je lichaam luistert naar de opdrachten van de MIR-Methode en nu hard aan het werk is!
   In jouw situatie is het zeker de bedoeling om 4 maanden door te gaan; houd je ons op de hoogte van je ervaringen?
   Ik wens je heel veel succes en dat je maar gauw weer vol energie de dag kunt beginnen en vullen met alles wat je wilt doen!
   Hartelijke groetjes, namens Mireille Mettes

   Marja Kikstra

   MIR-Methode begeleider in Enschede
   http://www.erevna.nl

 55. Hallo.
  Wat een interessant artikel.
  Zo heb ik het nog nooit bekeken, maar wees eerlijk.
  We zijn met zijn allen blij als we geen koorts hebben.
  Nou had ik wel een vraag. Ik heb zelf ook nooit koorts.
  Terwijl ik constant infecties heb en wonden die nooit willen helen.
  Voel mij vaak ziek en moe, maar koorts? Ho maar.
  Nou wimpelt mijn man mij graag af , hij weet het ook niet?
  En volgens hem als er geen koorts is, zijn er ook geen bacteriën of virussen actief. ( heb twee maand terug een stafylokok bacterie gehad, en het duurde drie weken voordat hij me serieus nam omdat er gewoon geen koorts was)

  Wat nu?! Wat kan ik het beste doen….

  • Beste Nadia,

   Het grote probleem is dat bij veel mensen het immuunsysteem niet goed werkt, waardoor het lichaam geen koorts maakt, ook al zijn er WEL virussen of bacteriën actief. Als je de MIR-Methode gaat doen, ga je je immuunsysteem weer versterken en het kan dan zijn dat je weer een keer koorts krijgt.

   Veel succes en beterschap!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 56. Hoi mireille,

  Kun je de MIR-Methode ook op afstand voor iemand doen, door de 9 stappen te benoemen en bijv over een foto wrijven van degene die je wilt helpen?
  Mijn moeder heeft ernstig COPD en heeft de ene luchtweginfectie na de andere. Haar darmen zijn compleet van slag door alle antibiotica, nu te hoge bloedsuikers door stootkuren prednison en hierdoor ook nog eens overgewicht. En opknappen doet ze niet.
  Kan ik iets voor haar betekenen?

  Lieve groetjes

  • Hartelijk dank voor je reactie.

   Ik ben voor de zekerheid begonnen met stap 5 en 7 bij mijn moeder. Rustig starten voelde het beste…

  • wat verhelderend, nooit van mijn leven koorts gehad, noch kinderziektes, ook nooit ingeënd geweest.
   weet dat nu ik 70 ben het tegen mij aan het werken is.
   doe al geruime tijd de MIR-Methode en kreeg 3 mnd geleden ineens uitval, kon niet lopen,zitten, liggen en lichte koorts.
   door op te bouwen en het weten waarom, gaat het weer redelijk, alles moet zijn tijd hebben.
   p.s. altijd lage temperatuur gehad omstreeks 36.4/5

 57. Na precies 4 weken ‘mirren’ werd ik gisteravond ziek. Ook al heel lang geen koorts gehad. Vandaag alleen maar kunnen slapen en drinken, weinig eten. Wel pijn in de heupen, vooral rechts, wat al heel lang niet meer voorgekomen is.
  Door de uitleg en alle reacties kan ik het een plaats geven en ga ik door met de MIR-Methode, hartelijk bedankt!

  • Beste Sylvia,

   Wat fijn dat je begrijpt dat je lichaam hard aan het werk is! Heel veel beterschap gewenst!

   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

  • Ha, S. Goed dat je water en / of kruidenthee blijft drinken wanneer jij je ziek voelt. Pijn hoort een beetje bij koorts. Lekker uitzieken en lief voor jezelf zijn. Ga je door met Mirren? Dan blijf jij jezelf ondersteunen.
   Veel beterschap gewenst met een hartelijke groet namens Mireille Mettes,

   Margreet Pielage

   MIR-Methode begeleider in Ommen
   http://www.terra-mater.nl

  • Hai, ben nu ruim een week met de Mir bezig,ik vind het heel mooi….en heb dit ook al aan anderen doorgegeven…. ik schrok een beetje van het effect….ik heb heel erge spierpijn in mijn hele lijf, ben heel erg stram….alles doet pijn..hoofdpijn….last van obstipatie….keelpijn….gewrichten in handen en voeten doen heel erg pijn…etc etc…ben volledig uit balans…..hahaha voel me een echt oud wijf…….maar ik las uit de reacties dat dit vaak voorkomt….dus ik maak me geen zorgen…toch ?? Voel me ook lusteloos is dat normaal?

   • Hai Nadine,

    Inderdaad komen deze reacties op de MIR-Methode in het begin vaak voor en zijn niet zorgelijk; daarbij zijn ze altijd van tijdelijke aard.
    Lusteloosheid, en zelfs liggen ‘stuiteren’ in bed, kan zeker ook voorkomen.
    Belangrijk is dat het kortdurende reacties zijn en duurt het te lang, dan is er waarschijnlijk iets anders aan de hand. In dat geval kun je het beste naar de huisarts gaan of contact opnemen met een MIR-Methode therapeut die kan uittesten of het nog steeds van de MIR-Methode komt, en dan meteen voor jou persoonlijk een protocol maken om gerichter aan je klachten te werken.
    Je vindt hier een overzicht van begeleiders op postcode, mocht je iemand in je omgeving willen contacteren.
    Sterkte, hou vol en ik wens je veel succes!
    Hartelijke groetjes, namens Mireille Mettes

    Marja Kikstra

    MIR-Methode begeleider in Enschede
    http://www.erevna.nl

 58. Ik ben Nu twee weken bezich met nut en het gaat goed ik ben wel erg moe in het lichaam me armen kijken wel lood zo zwaar zijn ze ik voel me vit maar ik Slaap zo slecht het duurt wel bijna een uur voor dat ik in Slaap val alles doet pijn met als spierpijn daar in tegen kan ik wel heel veel doen ik doe dat niet dan ga ik over mijn grens ik merk Nu wel dat ik meer dingen onthouden maar de spraak gaat ook wat beter ik doe Nu smorgen de mir en in de middag wat kan ik doen dat ik beter ga slapen ANGELIQUE

  • Hoi Angelique.
   Mooie vooruit gang boek je zeg, vooral dat je spraak en dingen onthouden beter gaan. Fijn! Ondanks je vermoeidheid slaat de MIR-Methode wel aan bij jou. Denk er eens over om contact op te nemen met een MIR-Methode begeleider. Je kan op postcode zoeken, dat doe je Hier
   Wil je meer lezen over slapen? Dat kan Hier
   Ik wens je heel veel vooruitgang toe én een prettige nachtrust.
   Hartelijke groet namens Mireille Mettes

   Margreet Pielage

   MIR-Methode begeleider in Ommen
   http://www.terra-mater.nl

 59. Hallo Mireille,
  Ik ben 19 jaar, ik kan mezelf niet herinneren dat ik ook echte koorts heb gehad.. En wat heb ik nu ECHTE koorts.. dat is dus wel een teken dat mijn lichaam hard aan het werk is!
  Mvg, Kristel

  • Hai Kristel,

   Wat fantastisch voor je! Laat de koorts maar lekker z’n werk doen en de bacteriën even heel goed ‘grillen’!

   Beterschap gewenst!
   Mireille Mettes

 60. De laatste keer dat ik koorts heb gehad is 46 jaar geleden bij een borstontsteking na de geboorte van onze zoon.
  Als ik nu ziek word krijg ik koude koorts. Ik krijg het dan koud tot in mijn botten en niets helpt. Extra kleding of kruik, warme douche, mag niet baten. Dit kan een dag duren of een aantal dagen. Blijf na het ziek zijn lang snel vermoeid.Hou ook veel afvalstoffen vast. Doe nu 1,5 week de MIR-Methode,geeft me veel energie.

 61. Na een longontsteking in mijn kinderjaren kwam de dokter er achter dat ik niet meer ziek was en dat die 37,4 mijn natuurlijke lichaamstemperatuur wel zou zijn. Mijn hele leven ben ik ontstekingsgevoelig: huid in de pubertijd, blaasontstekingen, wondjes die altijd ontstekingachtig reageren en behandeld moeten worden, tandvleesontsteking. Heb nooit kunnen drinken maar drink sinds kort eindelijk water maar toch zijn er dagen dat ik het weer vergeten ben. Probeer elke dag twee flesjes van 0.75 te drinken maar dan weer dagen niet of te weinig. Slap. Ben te actief om voldoende rust te nemen door werk (moet) en wat ik er naast wil doen om mijn leven zin te geven (door niet de opleiding van mijn keuze te hebben gedaan ben ik werkzaam voor mijn inkomen en moet alle resterende tijd in mijn schrijven, schilderen en contacten steken. Soms maar 1 dag in de week. Probeer mijn nachtrust te pakken dan lukt het wel. Vraag me af of ik wel gebaat ben met de methode als ik er zo bij leef. Ben er sowieso benieuwd naar!
  gr. Pam

  • Lieve Pam,
   Wat een rugzak vol heb je al te dragen; en je doet het toch maar, dag na dag!! De MIR-Methode werkt op alle vlakken; mentaal, emotioneel en fysiek – je zult gaan merken dat je als vanzelf meer kunt en ook wilt drinken, dat er langzaamaan meer balans in je leven gaat komen en de ontstekingen steeds vaker wegblijven.
   In het begin kun je wel reacties krijgen waardoor je denkt dat het alleen maar erger wordt – nou, dat klopt!
   Je lijf wordt keihard aan het werk gezet om eerst alle opgehoopte afvalstoffen eruit te werken, om tekorten aan te vullen en evenwicht te herstellen. Als dat allemaal gebeurd is – een grote klus die je ook in eerste instantie behoorlijk moe kan maken – komt het leukste: jouw missie, jouw passie ontdekken en handen en voeten geven.
   Je oog valt ‘zomaar’ op een cursus, of je ontmoet ‘toevallig’ mensen die jou tips kunnen geven op het gebied van hobby of werk, enz.
   Als tip wil ik je meegeven om, voorafgaand aan de 9 stappen, als extra stap eerst 3x te aaien op “(zelf-)acceptatie aanvullen”.
   Ga het maar aan – ik wens je een prachtig en vervullend leven toe met de MIR-Methode!

   Warme groet, namens Mireille Mettes

   Marja Kikstra

   MIR-Methode begeleider in Enschede
   http://www.erevna.nl

 62. Hallo Mireille,
  Ook ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst koorts heb gehad.
  Ik ben al jaren moe. maar er is medisch geen duidelijke verklaring te vinden.
  Omdat ik en een lichte vorm van Psoriasis en ook een lichte vorm van rosacea, heb ik dat zelf aan mijn vermoeidheid gekoppeld. Bij mijn weten heeft beiden met de lever te maken.
  Begin dit jaar ben ik begonnen met de lever en galblaas zuivering volgen de methode van Andreas Moritz en heb tot nu 5 zuiveringen met succes gedaan. Ik kreeg ook weer meer energie.
  Sinds twee weken doe ik de Mir methode. Voel me daarbij heel ontspannen, wil veel zitten en slaap meer.
  Zelf geef ik Readings en Healings. Heb dus al het nodige gedaan.
  Uit nieuwsgierigheid ben ik de MIR gaan doen en ben elke keer weer verbaasd dat ik zoveel loslaat.(gapen en boeren) Het voelt goed dit te doen.
  Ik ben benieuwd wat het me gaat brengen.

  Hartelijke groet,
  Ina

  • Ha Ina,
   Ja, ik ben ook heel benieuwd, vooral vanwege je psoriasis! Houd je ons op de hoogte? Dankjewel dat je de MIR-Methode wilt proberen!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 63. Ik kan me helemaal niet herinneren wanneer ik voor het laatst koorts heb gehad. Wel altijd een te lage temperatuur. Zelfs bij een heftige blaasontsteking kom ik tot 37* Te trage schildklier werd er mij verteld. Hoop door de MIR-Methode dat dit uit zichzelf zal herstellen.
  Door deze methode vind ik het super dat je hier zelf wat aan kunt doen zonder medicijnen.

  • Hoi G,
   Ik hoop met jou dat je lichaam zonder medicatie in optimaforma komt.
   Je mag de MIR-Methode dan wel een tijdje volhouden hoor 🙂
   Veel succes, en dat de MIR-Methode je maar veel goeds mag brengen!
   Vriendelijke groet namens Mireille Mettes,

   Margreet Pielage

   MIR-Methode begeleider in Ommen
   http://www.terra-mater.nl

 64. Mireille, ik vind je een ontzettend lieve schat, dat je, ondanks je drukke zich uitbreidende praktijk steeds zo zorgvuldig de tijd neemt alle vragen hier te beantwoorden en mensen te ondersteunen, raad te geven en te bemoedigen. Zelf heb ik zoveel vragen als MIR-beoefenaar dat ik binnenkort wel een keer naar een begeleider ga, maar DIT wil ik even met iedereen gedeeld hebben! Chapeau!

  • Hai Astrid,
   Je ziet al wel dat ik inmiddels hulp heb van Margreet en Marja, twee lieve collega’s van mij. Ik kan helaas niet alles zelf meer bolwerken, maar doe mijn best. In ieder geval erg aardig dat je het zo waardeert, thanks!
   Groetjes en veel succes!
   Mireille Mettes

 65. M’n laatste griepje met koorts dateert zeker al van een 8-tal jaren geleden… In 2006 is m’n schildklier op hol geslagen. Jaren medicatie genomen. Sinds kort afgebouwd met hulp van een kinesiologe. En idd al jaaaaren moe!! Doe nu reeds 3 maand de MIR-Methode en voel me toch al iets fitter. Nog steeds nikske koorts gehad. Wel al paar keer gedacht hoe gezellig het kan zijn om koortsig in een deken gewikkeld in een zetel ziek te liggen zijn (én gediend te worden 😉 ).

  • Ja, vooral dat laatste is heerlijk, he! Ik wens het je toe, en vooral opdat je je weer heerlijk fit gaat voelen. Houd ons op de hoogte!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 66. Ik heb de MIR-Methode gedaan, sinds enkele dagen voel ik me bijzonder actief, ook aan de begeleidende emails heb veel steun gehad. Ik heb het gevoel van alles te willen veranderen maar weet niet wat eerst. Koorts heb ik 12 jaar geleden voor het laatst gehad, pijn in heup en been zijn niet weg gegaan. Bedankt voor alles wat al beter gaat.

 67. Ik ben op 080913 begonnen met de MIR-methode en voelde na 3 dagen al dat er wat gebeurde in mijn lichaam. Rillerig, niet lekker, verkouden, misselijk, geen eetlust. Ik ga lekker door hiermee en heb er alle vertrouwen in dat het mij rust en gezondheid zal brengen.
  Bedankt Mireille.

 68. Hoi,

  Ik heb bijna nooit koorts, maar ik ben wel altijd moe. Ik gooi het altijd op mijn onregelmatig werken en een druk leven ernaast(kinderen). Ben in de derde week bezig, maar ik word alleen maar moeier. Ik voelde me de eerste twee weken overigens wel beter en fijner.

  gr. esther

  • Beste Esther,
   We weten vaak niet wat er allemaal in het lichaam om gaat. Als je lichaam gaat mobiliseren, evenwicht gaat terug brengen en alle andere acties van de 9 stappen, kan dat beslist vermoeidheid veroorzaken. Soms komt ook boven tafel hoe weinig reserve je nog hebt, en word je gedwongen door de moeheid om meer rust te nemen. Je kunt het beste daaraan toegeven en de MIR-Methode ondertussen verder blijven gebruiken.
   Heel veel sterkte!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 69. Kan me niet heugen, dat ik koorts heb gehad. Wel 40 jaar geleden een heel heftige ziekte van Pfeiffer. Ben wel chronisch moe. Doe de eerste 2 weken alleen stap 5 en 7, vanwege depressie’s

 70. hoi,

  Ik heb sarcoïdose. Vind het dan ook heel prettig dat je aandacht geeft aan deze ziekte vorm in het stuk hierboven. Het blijft altijd een gevecht om deze ziekte uit te leggen. Ik ben ook al een tijdje begonnen met de methode. Omdat ik een heftige ontsteking heb ben ik eerst begonnen met stap 5 en 7. Nu ga ik de rest ook doen.
  Ben erg benieuwd of ik ook koorts krijg. Ik ben ook chronische vermoeid maar ben nu herstellend van een alvleesklierontsteking. De arts zegt wel dat ik niet chronische sarcoïdose heb. Ik moet het nog maar zien. Ik hoop heel erg dat de methode mij kan helpen…

  • Beste Margo,
   Ik duim voor je en hoop van harte dat je immuunsysteem het weer gaat winnen! Houd je me op de hoogte!
   Hartelijke groetjes en sterkte!
   Mireille Mettes

 71. Hoi Mireille,

  Ik ben 64 jaar en kan me niet herinneren ooit koorts te hebben gehad.
  Terwijl ik altijd sukkel met mijn gezondheid en mijn immuunsysteem erg laag is . Ik doe nu een maand de MIR methode, ik heb de laatste week zoveel winderigheid en opboeren dat ik er niet van kan slapen. Kan dat ook een reactie zijn?

  • Beste Marie-Madeleine,
   Ja, dat kan zeker een reactie zijn. Het is wel heel jammer dat het je nachtrust zo verstoort. Ga gerust door met de MIR-Methode en ik hoop dat het je binnenkort lichter wordt!
   Succes!
   Mireille Mettes

 72. Dag Mireille,

  Ook voor mij is dit artikel heel herkenbaar. Maar helaas was het artikel over ziektewinst dat ook. Ik heb angstklachten, die een bijna onbeheersbare neiging tot vermijden veroorzaken. Al sinds mijn kindertijd ‘helpt’ ziek zijn me bij mijn vermijdingsdrang. Dan heb ik een gegronde reden om veilig thuis te blijven.
  Ik heb nu 4 weken je methode toegepast en sinds deze week aai ik voor de 9 stappen “weerstand loslaten”. Kan dit al genoeg zijn (omdat ik al weet waar mijn ziektewinst vandaan komt)of is begeleiding toch nog nodig?
  Heel hartelijk bedankt voor je methode en ook aan je collega’s van wie ik ook wel eens reacties op de vragen lees. Ik vind je een top
  mens en MIR-Methode nog een aantal maanden door!

  Warme groet, Adinda

  • Hai Adinda,

   Ja, ik heb een paar fijne collega’s die me belangeloos bijstaan in het beantwoorden van alle vragen! Ik denk dat je een goed idee hebt bedacht met ‘weerstand loslaten’. In principe wordt dat al door de 9 stappen aangepakt, maar bij jou is zo’n extra accent waarschijnlijk werkzaam. Probeer het eerst zelf uit, 2 weken en kijk dan hoe het met je gaat. In principe kun je alles zelf oplossen, maar soms is het wijsheid om iemand even met je mee te laten kijken.

   Veel geluk en succes!
   Mireille Mettes

 73. Lieve Mireille,
  Ik ben met de eerste fase van de methode begonnen, ga overmorgen op vakantie voor twee weken dus blijf ik alleen de 5 en de 7 maar zolang doen. Maarre…? Koorts wat is dat??? Waarschijnlijk heb ik koorts als ik 37 graden meet want mijn lichaamstemperatuur is al jaren hoogstens 36,5 of nog lager, heb het dan ook snel koud en als ik ga bewegen ook weer snel warm??? ‘s nachts af en toe nog een soort van opvlieger met hartkloppingen ook al zo raar want ik ben al 65 en 8 maanden! Hopelijk brengt de Mir methoden m’n thermostaatje weer in evenwicht??? Ik ga er zeker mee door!
  Liefs en dank voor deze methoden! Ik voel me nu al beter!!!
  Marjan

 74. Hoi Mir,
  Kamp al jaren op en af met vermoeidheid. Heb ook al jaren geen koorts meer gehad. Kan het me niet eens meer heugen. Afgezien van m’n vermoeidheid en wisselende stemmingen ben ik eigenlijk nooit ziek. Geen goed teken dus eigenlijk.
  Door testen bij Mesoloog ben ik erachter gekomen dat m’n hormoonbalans danig is verstoord, m’n klieren lopen te klieren ik last heb van bijnieruitputting. Ik werk daar aan met supplementen en het vermijden van de 3 V’s ( vrezen/zorgen maken, vechten/verzetten, vluchten). Dit alles helpt wel, maar zodra ik stop val ik na 2 weken of zo weer terug.
  Ben nu ongeveer 6 dagen bezig met MIR-Methode. Nog geen koorts. Wel hoofdpijn en moe.
  Ben benieuwd wat het met me gaat doen.
  Groetjes

 75. Hoi Mireille,

  Ik heb rond kerst vorig jaar een flinke griep gehad en heel hoge koorts gehad, wat ik lekker heb laten gaan. Ik ben verder de winter en (winter)lente goed doorgekomen en heerlijk veel zonlicht gehad in de zomer. Maarrrr, nu het weer is omgeslagen en ik weer keihard aan het werk ben, ben ik super super moe. Ook pijn in gewrichten (niet handig als masseur) en heel lethargisch. Ik las deze maand over de MIR-methode en ben er afgelopen zaterdag voor het eerst mee begonnen. Ik doe alleen stap 5 en 7 omdat ik ontzettend moe ben. Ik ben heel benieuwd wat mijn lichaam en geest gaan doen de komende weken. Ik merk nu heel veel kou in mijn lichaam en mijn gewrichten doen nog net iets meer pijn.

  • Ha Mirjam,
   Ja, die weersomslag zal beslist iets in je onbewuste getriggerd hebben dat nog een rol speelt. Ik verheug me erop dat de kou uit je lichaam gaat en dat je onverstoorbaar elk seizoen ‘aan kunt’. Sterkte met de pijn in je gewrichten. Het komt vaak voor dat dat in het begin verergert. Wanneer je over gaat op alle 9 stappen, ga je afvalstoffen pas afvoeren. Dat kan de begin-verergering verklaren.
   Veel succes en sterkte! Dat je straks maar weer heerlijk aan het masseren kunt!
   Mireille Mettes

 76. Ik heb al heel lang last van vermoeidheid en geen energie. Nu ik dit stukje heb gelezen valt ook voor mij veel op zijn plaats. Ook ik heb al in tijden geen koorts gehad en wel steeds niet fit zijn. Ik heb wel eens gedacht kreeg ik maar eens goed koorts, dan kon ik tenminste lekker slapen. Vroeger sliep ik mijn koorts en griep weg.
  Ik ben sinds zaterdag begonnen met stap 5 en 7 omdat ik nog steeds antidepressiva slik. Zie er naar uit om de rest van de stappen te gaan doen, omdat ik weet dat (vooral mijn onderste) chakra’s niet in balans zijn. En ik wil nu wel weer eens wat meer energie hebben.

  Kun je de MIR therapie ook samen met chi neng chi gong doen?

  Groetjes Femke

  • Beste Femke,
   Alvast veel succes met alle stappen! Dat je maar fijn een keer koorts mag krijgen! Ja, de MIR-Methode laat zich heel goed combineren met lichamelijk/energetische therapieën.
   Veel succes!
   Mireille Mettes

 77. Ik kan me niet heugen, dat ik koorts gehad heb. Zo’n 20 jaar geleden, toen ik griep had. Ben chronisch moe, en ben afgelopen maandag begonnen met stap 5 en 7, omdat ik ook depressief ben.

  annie

 78. Lieve Mireille,
  Als zoveel mensen is het voor mij ook lang geleden ( wanneer?) dat ik koorts had .wel ben ik al jaren moe, of beter gezegd: ik functioneer op een half pitje. Dit artikel heeft me wel aan het denken gezet, en ik zie ook dat Vader loskoppelen, Moeder loskoppelen voor mij wel een s heel belangrijk kan zijn.( mijn moeder is in mei op 91 jarige leeftijd overleden , mijn vader 33 jaar geleden ) maar ik had eigenlijk geen goede band met hen. Het voelde aan alsof het nooit goed genoeg was wat ik deed en bovendien had zij enkele lievelingskinderen en dat liet ze ons wel weten.
  Ik ben nu ruim een week bezig met de methode van je en ik merk in elk geval nu al dat de gewrichtspijnen waar ik altijd mee opstond, verdwenen zijn. Het bewust worden van hoe systemen soms werken geeft me het gevoel dat ik met jouw methode. Positief bezig ben mezelf meer ruimte en gezondheid te geven. Hartelijke groet,
  Marijke.

 79. Ik heb de MIR-Methode nu 4 weken gedaan, zie nog niet veel verandering, maar ik mankeer ook veel.Dus ik ga maar gewoon door 2 keer per dag en hoop zo dat alles weer gaat stromen.

 80. Beste Mireille,

  Volgens mij heb ik nog nooit koorts gehad; ik kan het me in ieder geval niet herinneren! Ik was daar best trots op, onterecht!
  Ik ben vaak moe en ben volgens mij nooit heel energiek geweest (misschien als klein kind?)
  Vier maanden geleden ben ik de suikers gaan weglaten in mijn voeding. Dit heeft er voor gezorgd dat mijn energiepeil stabieler bleef maar het heeft me nog niet het resultaat gegeven wat ik hoopte.
  Sinds zaterdag ben ik met jou methode gestart.
  Nu hoop ik heel hard dat ik binnenkort koorts ga ervaren!
  Bedankt voor het delen van de methode en je berichten.

  Hartelijke groet,
  Marleen

 81. Vreemd om dit zo te lezen. Ik heb nl. nooit koorts, ook al ben ik bijvoorbeeld ziek door een behoorlijke griep, dan blijft de koortsthermometer gewoon op 37 graden. Mijn hoofd voelt ook niet warm. Een arts heeft wel eens gezegd, dat hij dit zo vreemd vond, terwijl ik heel ziek was, maar geen koorts had.
  Wel ben ik chronisch moe, sta moe op, ben de hele dag moe, ga moe naar bed en slaap niet.
  Heb de MIR-Methode 4 weken achter elkaar gedaan en nu houd ik het bij door elke zondag het te doen.

  • Beste Gudrun,

   Ja, dat is inderdaad heel vreemd! Je immuunsysteem heeft blijkbaar dat deel van de genezing nog niet op orde. Ik verwacht dat je immuunsysteem nog altijd bezig is zich te ‘verzamelen’ om uiteindelijk wel te kunnen vlammen. Heel goed dat je het elke week nog doet, ter onderhoud.
   Het is een kwestie van rustig afwachten, of van een keer naar een begeleider gaan om uit te zoeken hoe het zit met de afwezigheid van koorts.

   Veel geluk en ik wens je een fijne koorts toe, deze winter!
   Mireille Mettes

 82. Ik ben twee weken geleden begonnen met de MIR-Methode. Ik had toen de griep te pakken en had heel veel verdriet door een verbroken relatie. Ik lijk nu maar niet van af te komen van de griepverschijnselen: keelpijn, hoofdpijn (heb ik nooit) en een loopneus. Is het verstandig om door te gaan of moet ik even stoppen met de MIR-Methode?

  Groet
  Esmee

  • Beste Esmee,
   Je verbroken relatie heeft flink impact op je en dat is niet zomaar weer weg. Dat alleen al is genoeg reden om nog klachten te hebben. Het is nu het verstandigst om juist wel door te gaan. Je helpt je daarmee ook door deze emotioneel zware periode heen.
   Veel sterkte!
   Mireille Mettes

  • Dag Esmee, zoals gezegd lijkt het inderdaad verstandig om door te gaan maar mocht je gebroken relatie je daarna nog op enige wijze parten spelen, laat me dat dan eens weten. Veel sterkte en beterschap.

 83. Ik heb ook echt nooooit koorts. Kan het zijn dat als ik nu ziek word dat ik dan opeens koorts krijg? Die vermoeidheid merk ik wel.
  Groetjes kristel

  • Hai Kristel,
   Ja, je immuunsysteem gaat beter werken, dus als die eenmaal weer op volle kracht werkt, kun je koorts gaan krijgen. Dan is het een kwestie van die koorts ‘omarmen’ en z’n werk laten doen. Slapen, drinken, slapen, drinken!
   Veel succes!
   Mireille Mettes

 84. Ja, heel herkenbaar! Eigenlijk nooit echt flinke koorts. Wel vaak erg moe. Nu heb ik de ziekte van Crohn, dat kan verklaren waarom ik periodes heb waarin ik extra moe ben. Sinds een aantal maanden heb ik ook last van reumatische ontstekingen (gerelateerd aan Crohn) in mijn handen. Ik doe nu sinds 2 weken de MIR-Methode, en ben benieuwd of jij ervaringen van mensen kent die dit hebben kunnen oplossen met deze methode?

  • Beste Angelique,
   Uit België kreeg ik tijdens een lezing een fantastisch verhaal van een vrouw dat bij haar de ziekte van Crohn volledig genezen was, vastgesteld door haar specialist. Ze had de MIR-Methode in totaal een jaar (!) gedaan. Ik heb dit verhaal helaas nog niet zwart op wit gekregen, maar dit soort verhalen geven wel hoop!
   Heel veel succes!
   Mireille Mettes

 85. Ik ben een hele tijd bezig geweest met je methode. (het is nu al weer een tijd geleden.) Ik heb in die tijd nog niet een keer het gevoel gehad dat het werkt. Ik sta er wel heel erg open voor. EN kan de effecten die jij en veel mensen hier beschrijven ook heel goed gebruiken. Maar ik voel niks. Ik heb al heel lang geen koorts gehad. Maar er was misschien ook geen reden. Omdat ik iemand ben die een diagnose Asperger syndroom heeft, heb ik in veel dingen (zo niet alles) een soort van bevestiging nodig of het wel zo is. Het moet kloppen. Zoals ik al zei; “ik sta er heeel erg voor open”, maar vind tot nu toe GEEN bevestiging. Kun jij me overtuigen? Hartelijke groet van van een zeer vermoeide…..

  • Beste Yain,
   Wat jammer dat je geen signalen hebt kunnen merken van je lichaam dat het werkt. Zo mooi hoe je beschrijft hoe dat volgens jou komt. Dankjewel voor je vertrouwen in de MIR-Methode. Ik kan je helaas niet overtuigen. Ik weet alleen dat ik het gemaakt heb op natuurgeneeskundige principes, dus principes die aansluiten bij de oorspronkelijke, natuurlijke werking van het lichaam. En dat het bij veel van mijn cliënten in de praktijk werkte. Dat geeft alleen nog geen overtuigende bewijs voor jou en eigenlijk voor niemand. De grootste kunst is vaak om het te blijven doen en te kijken naar de mini-reacties die er zijn. Of je sommige dingen ineens makkelijker vindt om te doen, of je wat beter slaapt, of je beter voor jezelf kunt opkomen, of je makkelijker gaat opruimen, dat soort dingen. Je kunt altijd een afspraak bij een begeleider maken om het ‘s precies te laten testen waar de blokkades bij jou zitten. Hoe dan ook wens ik je veel succes en hoop dat je het nog een tijdje wilt blijven proberen.
   Heel veel geluk!
   Mireille Mettes

 86. Ik heb ook vrijwel nooit koorts, van kinds af aan al niet. Ik ben begonnen met stap 5 en 7 voor 2 weken, daarna 2 weken alle 9 stappen. Maagklachten, griep en verkoudheid, maar geen koorts. Op advies terug gegaan naar stap 5 en 7… de klachten nemen nu iets af.

  Kan angst ook een belemmerende factor zijn bij het al dan niet krijgen van koorts?

  • Beste Bianca,
   Ja, angst kan geen belemmerende factor zijn voor het niet krijgen van koorts. Ziek blijven, moe blijven, heeft z’n voordelen. Het kan ook letterlijk ‘angst om ziek te worden’, zijn. Doe rustig aan met jezelf en ik wens je uiteindelijk een mooie koorts toe!
   Groetjes, Mireille Mettes

 87. Ik denk dat het zeker wel meer dan een jaar is geleden. Ook de periode waarin ik erg moe ben geworden en nog steeds ben.

 88. Beste Mireille,

  Ik heb zelden koorts, al van kinds af aan ben ik zelden ziek. Wel vlagen van intense vermoeidheid, maar ik legde het verband met mijn drukke leefwijze. Om “gezond” te blijven ga ik regelmatig de hitte van de sauna’s opzoeken om op die manier kwalijke stoffen of “beestjes”te verbranden. Is dat een alternatief?
  Ik doe de MIR-Methode nu zeker, trouw, 3 maand maar heb geen koorts of verhoging, wel slijmvorming.

  • Beste Anne,
   Dat is een leuke vraag, over de sauna! Voor mijn gevoel is het niet hetzelfde als wat het lichaam zelf doet, maar ik ga daar nog wel even op puzzelen, want ik kan mijn gevoel nog niet onderbouwen met argumenten. Sauna is uiteraard wel goed voor het afvoeren van afvalstoffen.
   Bij mensen die langdurige moe zijn, kan het een tijd duren voordat het immuunsysteem echt gemobiliseerd is en dat koorts dus nog een tijd duurt. Of er moet een blokkade op zitten (bijv. ziek willen blijven), dan kan het zijn dat je het beste een afspraak bij een MIR-Methode begeleider maakt. Dus gerust doorgaan en de koorts zal dan vanzelf een keer kunnen opvlammen.
   Veel succes!
   Mireille Mettes

   • Beste Mireille, met dank voor je antwoord. Wat betekent slijmvorming voor mij? Is het plaatsvervangend voor koorts?
    Iets vasthouden of blijvend koesteren, een vorm van negatieve aandacht trekken, ligt niet in mijn verlangen,bedoeling of op mijn ontwikkelingsweg. Mijn grootste verlangen is vrij zijn en leven in harmonie met het Leven zelf.

    • Beste Anne,
     Slijmvorming is in principe een manier om rotzooi af te drijven uit je lichaam, dus een goed teken.
     Groetjes! Mireille Mettes

   • Vanuit de Chinese geneeskunde gezien is de sauna een behoorlijke belasting voor je lijf en alleen geschikt voor mensen die superfit en supergezond zijn. Het doet nl een behoorlijke aanslag op je Vuur (hart/dunne darm/drievoudige verwarmer/hartbeschermer) waardoor je heel veel energie verbruikt. Die energie heb je juist nodig om je lichaam goed te laten functioneren en fit te worden. Ook de kou na de sauna is opnieuw een aanslag op je lijf (Water/nieren/blaas) en kost je weer extra energie om op te warmen. Het lijkt logisch om je lijf op die manier te stimuleren, maar het werkt dus averechts voor je lichaam als je al chronisch moe bent …

    • Beste Corien,
     Dat is nieuwe informatie voor me. Dankjewel voor het delen! Ik ga er naar kijken.
     Groetjes! Mireille

 89. Mijn dochter van 15 is vaak moe, ik zit dit te lezen en sms’t ze vanaf school dat ze keelpijn heeft.
  ga haar straks direct zeggen dat ze weer eens moet mirren.:-)
  koorts heeft ze wel gehad het afgelopen jaar even denken dat was in januari of februari.

 90. Heel herkenbaar al de reacties op vermoeidheid en de werking van het immuunsysteem.
  Ook ik heb last van vermoeidheid.
  Slaap veel, heb ook behoefte hieraan.
  Zou misschien wel goed zijn om eens koorts te krijgen, om zo de afvoer van (kwalijke stoffen)te verwijderen uit mijn lichaam.
  Maar.. ik blijf ‘MIRREN’.
  Bevalt mij PRIMA, en voel dat ik met deze methode een goede basis heb aangelegd.
  Vooruitgang wordt geboekt!
  Dank je wel Mireille voor de goede uitleg in je nieuwsbrieven.
  Vriendelijke groet,
  Maaike

 91. Ja zoals de andere reacties: erg vermoeid en nauwelijks koorts gedurende mijn volwassen leven. Wel heb ik regelmatig dat mijn handen in de brand lijken te staan: veel last van eczeem zowel op suikers die ik eet/drink als op stoffen van buiten.
  Ben nu 4 weken aan t MIR-en. En voel dat ik nog wel even door mag om alle blokkades vanuit t verleden los te laten. Ik voel me wel opgeruimder in mijn hoofd alleen mijn handen blijven nog erg gevoelig (dus branderig en fel reageren)…. Nog meer tips of aanwijzingen? Liefs B.

  • Beste B.,
   De beste tip is: inderdaad langer doorgaan, of een keer een afspraak maken met een begeleider, om sneller tot de kern te komen van de diepere blokkades.
   Veel geluk gewenst!
   Mireille Mettes

 92. Hallo Mireille
  Zelf kan ik mij niet herinneren wanneer ik voor het laatst koorts of verhoging had..mijn temperatuur ligt meestal beneden de normale 37 graden..en ja ik heb last van cronische vermoeidheid, en nee..ik wil niet ziek zijn /blijven!
  Als ik in het verleden wel eens koorts had door bv verkoudheid of griepje werd dat meteen in de kiem gesmoord door bv paracetamol..niet doen dus of ?
  Bedankt voor je antwoord.
  Groetjes Francien

  • Ha Francien,
   Ja, je hebt het goed gelezen! Laat die koorts lekker z’n werk doen!
   Veel geluk!
   Mireille Mettes

 93. Sinds 2 jaar ben ik chronisch vermoeid. En inderdaad, koorts heb ik al in jaren niet meer gehad. Hoogstens een heel klein beetje verhoging. Ik heb verschillende alternatieve therapieen geprobeerd en 5 weken geleden werd bij met behulp van electrofysische diagnostiek een virus en een bacterie in mijn lichaam gevonden. Ik wordt nu behandeld met homepathie en audiocolortherapie. De eerste 3 weken heftige ontgiftingsklachten en nu voel ik me inmiddels al een stuk beter. Ik kon weinig en kan nu weer een uur wandelen naast de gewone dingen thuis. 4 weken geleden ben ik ook met de MIR methode begonnen. Ik hoop dat de combinatie van beiden weer tot herstel van mijn energie zullen leiden.

  Hartelijke groet,
  Ellen

 94. Wat grappig…alles komt bij elkaar. Inderdaad heb ik nooit koorts en daarvan heb ik al vaak gezegd: ik wilde maar eens dat ik enorme koorts had. In het alternatieve circuit testte ik een matige werking van de hypothalamus, verscheidene virussen en bacteriën. Ja ik ben moe moe moe …met vlagen. Grappige is dat ik twee dagen geleden weer met de MIR-Methode ben begonnen en nu dit artikel lees. Dat is weer een bevestiging!!! Ik ga er weer elke dag mee aan de slag.

  • Beste Andrea,

   Ja, het lijkt erop dat mijn artikel speciaal voor jou is geschreven, want het sluit zo naadloos aan! Ik wens je dan ook een prachtige koorts toe! Heel veel succes!

   Mireille Mettes

 95. Interessant en herkenbaar dit artikel over koorts. Ik ben sinds 2 weken (weer) bezig met de MIR-Methode en werd vorige week verkouden en halfziek. Ik moest een paar dagen daarna optreden (koor) dus gebruikte Nisyleen en Echinaforce zodat ik niet ziek zou worden. Ik had wel verhoging maar geen koorts maar m’n lichaam was (en is nog steeds) ontzettend moe. Voor zingen was ik uiteindelijk toch te verkouden en te slap. 🙁
  Kan het zijn dat ik het proces ‘verstoord’ heb met de homeopatische middelen en was mogelijk minder moe geweest nu?
  (ik ‘MIR’ nog steeds hoor!)

  • Beste Ingeborg,

   En nu maar hopen dat de koorts flink gaat doorzetten. Je immuunsysteem is in ieder geval in opbouw en daar heb je met de homeopatische middelen nog ‘s extra aan bijgedragen. Je hebt het dus dubbel goed gedaan. Helaas moest je het koor daarvoor missen.

   Ik hoop dat je binnenkort weer kunt gaan ‘vlammen’!
   Mireille Mettes

 96. Ik heb inderdaad al heeeeeeel lang geen koorts gehad en kamp met chronische vermoeidheid. Soms heb ik wel eens hele lichte verhoging – als er griep heerst – maar dat zet nooit echt door. Dus grote kans bovenstaande verhaal ook voor mij geldt. Ben nu een week bezig met de MIR-Methode. We zullen zien wat het geeft…

  • Hai Alice,
   Ik zal voor je duimen dat het nu mag gaan doorzetten. Dus als de koorts komt, dan mag voor jou de vlag uit!
   Succes!
   Mireille Mettes

 97. Moe ben ik al heel lang en vanaf nu zal ik iedere dag de MIR-Methode toepassen en zien wat er komt:)

  Lieve groetjes,
  Brigitte

  • Beste Brigitte,

   Ik wens je succes! Hoe lang geleden had je voor het laatst koorts?

   Groetjes, Mireille Mettes

 98. Ik voel me net sinds gisteravond minder fit, beetje rillerig… Plus mijn keel(chakra) is geïrriteerd. En 2 weken bezig met de methode. Gelukkig kan ik het rustig aan doen en dus mijn lichaam de rust geven die t nodig heeft. Bedankt voor de info!

  • Beste Ellen,

   Kijk, daar komt je immuunsysteem mooi op gang! Fijn dat je even wat rustig aan gaat doen en je lichaam de ruimte geeft, mooi!

   Veel beterschap gewenst!
   Mireille Mettes

   • Ik heb een vraag ik heb een bioresonantie apparaatje dat staat je bij je. Ik heb dat een keer een uur per dag bij me gedragen. Ik kreeg toen 40 graden koorts, enig idee hoe dit kan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.