Home » Artikelen » 185. De vijf oorzaken van een blaasontsteking

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

185. De vijf oorzaken van een blaasontsteking — 111 reacties

 1. D mannose suiker in tabletjes zijn goed tegen blaasontsteking,te krijgen bij drogist en apotheek, geen bijwerkingen en indien gewenst ook preventief mee te nemen op vakanties, waar de hygiene niet altijd optimaal is. Warm aanbevolen. Ook langdurig te gebruiken. Kijk op internet voor de mogelijkheden.

 2. Mensen met diabetes (of een voorfase) krijgen veel vaker last van blaasontsteking. Dus heb je maandelijk terugkomende blaasontsteking, dan is waarschijnlijk je bloedsuiker spiegel vaak te hoog.
  Ik weet het door eigen ervaring.

 3. Ik ben dus gedtart met de mir methode ! En kreeg zware blaas onsteking na 1 e week ! Onderdaad ben bezig met begrenzen ! Vooral naar mannen toe ! Ik volg het op en drink veel water en warmte en rust

 4. Een tip: heb je een blaasontsteking, dan helpt Oostindische Kers je er snel van af. Het blad werkt als een antibioticum..

 5. Lieve allemaal…blaasontsteking kan ook door een lactose intolerantie komen.
  Mijn kleindochter had ook steeds blaasontstekingen. Moest hele vervelende onderzoeken omdergaan. Toen ze stopte met melkproducten en overging op geitenmelk, heeft ze nooit meer een blaasontsteking gehad.
  In de blaas zit ook een slijmvlies dat gevoelig is voor lactose…

  ANKY

  • Hier ook geen blaasontstekingen meer sinds ik geen/vrijwel geen SUIKER en MELK producten meer neem. Soms cheat ik, dat gaat goed. Maar anders eten heeft een opvallend effect gehad.

 6. ik mis ook verzakkingen vooral bij oudere dames dit is ook vaak een oorzaak bij terugkerende urineweg infecties.

 7. “De Groene Zuster” geeft ook veel informatie. O.a. kwamen zij ook met “Yoni”, schrijven zij over gebruik van deoderant, over nachtrust en nog vele andere onderwerpen aan gaande de gezondheid.

 8. Dank je wel voor alle mooie content die je deelt!
  In het artikel over blaasontsteking staan nu wel maandverband/tampons en incontinentiemateriaal vermeld, maar wordt niets gezegd over toiletpapier. Ook daarin zitten veel blekers, parfums e.d. die vagina problemen en/of (blaas)ontstekingen kunnen veroorzaken (en wat uiteraard ook allemaal belastend is voor onze aarde).
  Mocht je het daarmee eens zijn, is het misschien mooi om toe te voegen, want ik heb gemerkt dat niet iedereen hiervan bewust is/bij stilstaat.

  • Dat was ik nu aan het zoeken,het toiletpapier,ik heb een endeldarm verzakking die ook op mijn blaas drukt,ik gebruik al een tijdje incontinentie banden omdat ik urineverlies heb en vaak moet plassen,door het droog deppen met toiletpapier kruipen de kleine stukjes vaginaal waardoor ik vaak antibiotica moet nemen voor blaasontsteking,als ik niet dep loopt de urine er gewoon uit en daar heb ik nog geen oplossing voor gevonden,wel vervelend dat ik elke keer moet gaan spoelen en heb al veel soorten toiletpapier geprobeerd, het haalt niks uit.

  • Ook de toillethangers in de wc. Doen ook heel wat. Ik werkte bij een mevr. Die eerst geen toilethanger in de wc had hangen. En na de tijd wel kreeg ze steeds blaasontsteking. Toen hebben we dingen uit geprobeerd eerst geen inleg kruisjes meer ging niet over. Toen de hangers uit de wc. Daarna geen last meet gehad. Dit is als gloor en amoniak samen explodeerde ook.

 9. Goedemorgen…het artikel over maansverandering es raakte iets in me en ik ben meteen gestopt met het gebruik daarvan. Heb al jaaaaren last van een soort van geïrriteerde blaas. En nu na pas een paar weken kan ik al zeggen…..JA…. Het klopt!
  Dank je wel

 10. Beste Mireille
  Onze kleindochter van nog geen twee jaar oud heeft vaak n blaasontsteking met hoge koorts. Allerhande onderzoeken gehad. Zou het ook door de luiers kunnen komen?

 11. Ook jaren blaasontsteking gehad, sinds ik 3x p.dag MSM poeder opgelost bv in rhee gebruik, geen ontsteking weer gehad. MSM is een zwavel die helpt tegen veel ontstekingen, schijnbaar komen we dat tekort. Wel uitkijken voor zuivere MSM dat kun je zien door het op te lossen in water, bij zuivere MSM wordt het water na roeren weer helder!

  • Hoi Alie

   Super dat je er zulke goede ervaringen mee hebt! Ik wil het ook gaan proberen 🙂
   Waar heb jij het poeder gekocht?

   Goetjes Iris

 12. Beste Mireille,
  Twee jaar geleden begonnen met de afbouw van mijn AD seroxat.
  Begon heel vervelende klachten te krijgen. Brainzips dat zijn elektrische schokken in je hoofd. Duizelig en misselijk. Nam toen al 17 jaar. Sinds ik ben beginnen af te bouwen krijg ik de ene na de andere blaasontsteking. Ik bouw heel langzaam af om dat een te snelle afbouw fataal is. Iedere maand zak ik 2,5%. Die verandering voel ik zelfs. Er komt een onrust en angst in m8j op. Mijn huisarts en uroloog zeggen dat de afbouw niks met mijn blaasontstekingen te maken heeft. Voor de afbouw nooit last gehad. Iedere zes weken heb ik prijs. Tis mij twee keer gelukt zonder AB de ontsteking te overwinnen. Vreselijk is dat. Heb nu weer prijs en ben toch maar aan de AB gegaan. Zo,n teleurstelling. Ik drink zo wie zo al buchu thee, pak een probiotica, vacramal eet heel gezond. Ga ik een stapje lager dan heb ik het weer. Word er radeloos van.

  • Beste Annie,
   Zou je eens een consult willen afspreken bij een MIR-Methode begeleidster om de oorzaak hiervan uit te zoeken? Zo’n terugkerende blaasontsteking is een aanwijzing van je lichaam dat er iets speelt. Door het uit te laten testen, kan je erachter komen wat er achter de blaasontsteking schuilt.
   Groetjes en beterschap, Mireille

 13. merci Mireille
  ditis intressant .grenze stellen ben ik aan het werken..niet simpel maar door een blaasonsteking ergens in maart ben ik in het zieken huis terecht gekomen want de blaasonsteking was overgeaan naar mijn nieren . ik hed het behandeld met homeopathie en ik dacht dat het over was ..geen pijn meer tijdens het plassen en rug maar twee dagen later koorts en overal pijn maar heelmaal niet het gedacht dat het mijn nieren waren ..2dagen later omdat het, wk was, direckt naar het zieken huis kvoelde me heel slecht en rode plekken op mijn arme . medicatie gekregen en terug naar huis ..maar moest de volgende dag terug omdat ze een vierus die verder kwam van mijn onstoke nier in mijn bloed hadden gevonden . 3 dagen heb ik in het zieken huis verbleven wat niet echt aangenaam was maar dat is en ander verhaal . daar door ben ik nu heel corect geworden met mezelf als ik dit niet meer wil moet ik me verzorgen en het nodigen doen zoals na het vrijen naar beneden om te plassen ..en de MIR-Methode helpt mij altijd om het juiste te doen …als ik het effen niet weet dan MIR ik en het helpt heeft mij ook geholpen om naar het zieken huis te gaan .Dus lieve vrouwen verzorg je goed en stel grenzen Mirren helpt .

  liefs Hilde

 14. Ik heb nu een vreselijke blaasontsteking te pakken
  Mirren werkt tot nu toe niet
  Heel veel pijn klapperkoorts koorts misselijk overgeven geen energie lig alleen maar in bed
  In eerste instantie een verkeerde anribiothica gekregen eaar ik nog zieker van werd nu weer overnieuw beginnenZo eerst weer even mirren

 15. hoi,

  ik gebruikte regelmatig Berendruif Dmanose, Cranberry. Dit kan in samengestelde formules. Bv 500 mg Berendruif met 500 mg Dmanose. Of alleen de Dmanose 700 mg. Ik plas dan beter uit en de urineleiders blijven schoon er kunnen zich dan geen ecolli aan hechten.

 16. Mijn vrouw heeft al jaren last van terugkerende blaasontsteing, mede door het feit vanwege haar ivolledige incontinentie, dus bacterien van ontlasting komen in haar vagina terecht en zodoende een doorlopende cyclus
  Allerlei kuren ondergaan maar niets helpt
  Heeft zodoende door die blaasontsteking altijd heel veel heftige pijnen
  Slikt 4x per dag 2x 500 paracetamol, maar dat werkt ook niet tegen de pijn
  Zijn er middelen of alternatieven voor haar tegen die blaasontsteking en/of de pijn er van?

  • Beste Andre,
   De enige oplossing die ik zie, is werken aan de oorzaken van de incontinentie. Zolang er ontlasting in haar vagina kan komen, is het ‘dweilen met de kraan open’. Vaak goed wassen helpt al iets. Het is een idee om met een MIR-Methode begeleider uit te zoeken hoe deze volledige incontinentie is ontstaan.
   Groetjes, Mireille

  • Hallo Andre,

   Wat vervelend voor je vrouw.
   Een natuurlijk middel wat goed preventief zou kunnen werken is D-mannose.Te koop bij natuurwinkels of te bestellen. Gr Rebecca

  • Dag André, ik ben ook vaak de pineut geweest wat blaasontsteking betreft. Heb ooit AB gehad, maar ik had al snel in de gaten dat het niet bij mij past. Ben bij de volgende ontsteking naar de huisarts geweest om de urine na te laten kijken en hij stelde gelijk weer AB voor maar ik toen gezegd dat ik het niet wilde en het op een natuurlijke manier wilde aanpakken met cranborola zakjes van Arkopharma en knoflook tabletten. Na tien dagen terug naar de huisarts, weer urine controle, en er was niets meer te ontdekken. Het komt nog wel terug maar de ontsteking is in de loop der jaren veel minder heftig en korter. Ik test ondertussen ook en kan daardoor feilloos uittesten wat mijn lichaam vraagt. Vaak een hele grote hoeveelheid van knoflook tabletten. Nu je de mogelijkheid hebt om het testen te leren zou ik dat zeker aanraden, het werkt grandioos. Fijn Mireille, dat je het iedereen aanbied. Mijn probleem heeft zeker te maken met incontinentie materiaal, dus ik ga zeker daar achteraan voor meer onderzoek. Veel liefs en de groeten aan je vrouw.
   Corrie

 17. Hallo Mireille,
  Ik ben 63 jaar heb al mn hele leven last van blaasonstekingen door e-colli.
  Even een overzicht:in 2017 6x
  En nu zit ik in sept al op 6x.
  Waarvan de laatste 3x opeen
  volgend is geweest zonet de derde antibiotica. Mijn wanhoop is nu in radeloosheid over geslagen.mijn moeder heeft er altijd last van gehad en ook mijn zus die mij gister vertelde dat het ook met stress te maken zou kunnen hebben. Vanmorgen gegoogeld en heb met verbazing jou site gelezen. Waarbij er heeeel veel kwartjes vielen.

  Marja

 18. Hoi Mireille,
  Ik heb ook jaren geleden veel blaasontstekingen gehad. Had het zovaak dat ik mijn urine niet meer langs hoef te brengen maar gelijk recept kon ophalen. Wat een ellende was dat!!
  Sinds ik goed uitplas en dat is niet altijd iets waar je aan denkt heb ik er geen last meer van.
  Het is wel logisch want zoals je zei er zitten veel bacteriën in dus als je niet goed uitlaat blijven die lekker broeien.
  Paar weken geleden 1 keer maar dat kwam door een narcose die ik moest ondergaan.

  Groetjes Chantal

  • Beste Chantal,
   Een supertip, want het klopt helemaal wat je zegt! Veel vrouwen gaan ook eerst helemaal naar voren zitten tijdens het plassen. En als je ze helemaal leeg zijn, gaan ze helemaal achteruit zitten. Dan blijkt vaak dat ze nóg meer urine hebben!
   Blij dat het voor jou nu een stuk minder is!
   Groetjes, Mireille

 19. Hallo Mireille
  Ik ben een paar weken bIg met jou methode .
  Ik heb altijd al last van blaasontsteking maar de laatste weken de ene na de andere.
  En steeds maar de antibiotica is ook niet goed.
  Heb jij enig idee?
  Groetjes Truus

  • Beste Truus,
   Kijk nog eens naar de bovenstaande 5 oorzaken en streep af welke het echt niet kunnen zijn. Ik verwacht dat je dan dichter bij het antwoord bent.
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

 20. Hallo Mireille,
  Ik ben nu 4 weken met de MIR bezig en heb gisterenochtend blaasontstekingsklachten gekregen. IK heb veel water gedronken en camu camu (grote hoeveelheid vit. c) poeder opgelost in water en twee flinke glazen gedronken. Die dag nergens last meer van gehad. Tot vanochtend, om 4 uur, ik last kreeg en erger dan normaal. Vaak heb ik blaasontsteking zonder heftige klachten. Vanmorgen bij de doktersassistente de urine laten testen en bleek er niets aan de hand te zijn. Rond 11 uur waren de klachten inmiddels al beduidend minder, zonder antibiotica.
  In dit artikel lees ik iets over dat je bij een blaasontsteking dan al juist grenzen hebt aangegeven. Ik vraag me af wat dit betekent, een blaasontsteking van enkele uren….
  Alvast hartelijk dank.

  • Beste R.R.,
   Ehm, ik kan het niet zo 1-2-3 met elkaar in verband brengen. Heb jij het vermoeden dat er een link is tussen die twee?
   Groetjes, Mireille

 21. Ha Mireille,
  Nav jouw blog wil ik graag de volgende info delen:
  op een beurs kwam ik een nieuw soort maandverband tegen, zonder chemicaliën: https://yoni.care/nl/. Ligt zelfs al bij AH en Etos…
  En Marjolein Dubbers heeft veel info over de invloed van voeding en hormonen op je gezondheid. Zie http://energiekevrouwenacademie.nl/. Haar zojuist verschenen boek heet Het Energieke Vrouwen Voedingskompas.
  Hoop dat deze info helpt bij het verminderen/voorkomen van een blaasontsteking.
  Hartelijke groet, Lizet

  • Beste Lizet,
   Ja, dankjewel voor de aanvullingen! Ik heb het boek van Marjolein Dubbers inmiddels ook thuis en ga er nog een apart artikel over schrijven! Waardevol voor 50+ vrouwen!
   Groetjes, Mireille

   • Ik heb jarenlang blaasklachten gehad die leken op een ‘gewone’ blaasontsteking. Maar er was nooit sprake van een (E-coli)bacterie. Na jaren lang zoeken kwam ik erachter dat het te maken had met onverwerkte (ook onbewuste!) negatieve seksuele ervaringen. Toen ik dit aan mijn urologe vertelde, was ze geenszins verbaasd. Dit was bij haar en vele collega’s bekend. Maar het wordt zelden ter sprake gebracht, omdat veel patiënten hier niet aan toe zijn. Voor mij was het aanleiding om Rebalancing te gaan doen. Niet te praten. Praten geeft inzicht maar haalt niet de emotie uit je lichaam.

    Je lichaam heeft een bewustzijn en slaat alle ervaringen op, ook die je je niet meer herinnert. Rebalancing kan de weg naar de opgeslagen ervaringen (en emoties) naar boven halen. Bij mij kwam zo veel naar boven. Mijn lichaam heeft het er uit gehuild en geschreeuwd. Het duurde nog ongeveer een half jaar voordat mijn blaas weer rustig was. Na zeven jaar blaasellende gaat het nu stukken beter! Al is mijn blaas (door een verzwakt immuunsysteem) nog niet sterk. Als er een emotionele gebeurtenis plaatsvindt, krijg ik nog prompt blaasklachten. Hoe ellendig ook, ik weet nu dat mijn blaas mij er dan aan herinnert dat er nog werk aan de winkel is.

    Een voorbeeld: de afgelopen dagen had ik weer even last. Na vier dagen begon ik me toch een beetje zorgen te maken. Had ook al een pot D-mannose (zeer probaat middel overigens bij ontsteking door e-colibacterie!), had ik nog steeds last. Toen herinnerde ik mij een bepaald gesprek dat ik vlak voor de blaasklachten had gevoerd en viel het kwartje. Het onderwerp van het gesprek was hetzelfde als dat van enkele maanden terug, toen ik ook even last had! Dat kon geen toeval zijn. (partner)

    Nog diezelfde avond heb ik met mijn partner gesproken, en de volgende ochtend waren de klachten verdwenen!

    Wat ik heb geleerd dat je lichaam zo’n wijsheid heeft en dat een aandoening je altijd iets wil vertellen. En dat blaasontsteking altijd met emoties te maken heeft, vaak in de partner/relatiesfeer.

    Tenslotte, ook twee oorzaken, die ik nergens ben tegengekomen, kunnen zijn voedselallergie en darmproblemen. Als de slijmvliezen door allergie onder druk staan, doet de blaas soms mee.
    Je kunt je ook dan weer afvragen, wat de allergieën of darmproblemen je willen vertellen.

    Mireille, veel succes met je Mir-methode (ik volg hem nu twee maanden. Twee blaasontstekingen in die tijd! Want dat vroeg je: wat doet de Mir-methode bij je?)

  • Dag Lizet,
   Ik gebruik sinds enkele jaren producten van natracare, net als yoni zonder chemicaliën.
   https://www.natracare.com/nl/
   Het was voor mij een eye opener dat alle ‘commerciële’ tampons en maandverbanden gebleekt zijn.
   Ik merkte ook echt verschil, want ik heb steeds zware menstruaties, dus geen rommel meer voor mij!

   Warme groet

 22. Wat een mooie link naar Mies Kloos over de vijf biologische natuurwetten.
  Heel boeiend en voor mij vooral het stukje over verlies van een partner, wat dat met je doet zowel fysiek als mentaal. En alle klachten die daar bij kunnen horen, heel herkenbaar en nu te begrijpen.
  Dank je wel Mireille.

 23. Hoi Mireille,
  Ik ging eens zoeken naar dat rapport van EPA en ben tot hier gekomen:
  https://nepis.epa.gov Je kunt vanaf deze pagina geavanceerd zoeken op bijv. jaartal en trefwoorden maar ik kwam helaas niet verder.
  Ik vermoed dat het om een specifieke vermelding gaat in een uitgebreider onderzoek naar gebleekt papier. Maar misschien heb je er toch iets aan.
  Groetjes
  Jorien

  • Beste Jorien,
   Ja, het is een beste zoektocht, he! Het is in ieder geval wel duidelijk dat dioxines niet in de buurt van mensen thuis horen en dat zegt me eigenlijk wel genoeg. Ik hoop dat de Consumentenbond er ook eens navraag naar wil gaan doen!
   Groetjes, Mireille

 24. Ik heb van een bekken bodem therapeut gehoord dat je goed uit moet plassen blaasontstekingen ook komen door een restje urine wat in de blaas blijft zitten als je ouder wordt je zit in elkaar gekrompen op de wc als je denkt dat je uitgeplast ben ga dan nog 1 minuut helemaal rechtop zitten dan kantelt de blaas en komt er nog een restje urine
  Bij mij helpt het fantastisch geen blaasontsteking meer

 25. wat ik niet snap is punt 3: ontlasting in de vagina. Dan komt het toch niet in je blaas? Hoezo krijg je daar dan eerder blaasontsteking van? Overigens kun je ook een virusblaasontsteking hebben, nooit geweten, wel gehad….

  • Beste Lizzie,
   Je dagelijkse ontlasting bestaat voor 15% uit bacteriën, zo’n 300 soorten zelfs. Als die in je vagina komen, kunnen ze zich via het vocht in de vagina verspreiden en ook in de urinebuis terecht komen. Daarom is direct wassen meestal afdoende, omdat je dan nog op tijd bent. Nee, van een virusblaasontsteking heb ik ook nog nooit gehoord. Had een arts dat bij je vastgesteld?
   Groetjes, Mireille

 26. Hallo. Mireille
  Ik ben blij met het verspreiden van informatie en vooral over de zinvolle biologische wetten,ik zou het iedereen aanraden om hiermee aan de slag te gaan om een beetje te begrijpen waarom je lichaam reageert en waar dat mee te maken heeft en niet onbelangrijk hoe je het kunt oplossen,we weten nog te weinig over deze intelligentie en gaan heel snel naar de medicatie grijpen niet wetende dat dat juist heel vaak de genezing stop zet waarmee je lichaam zich bezig houdt, meer vertrouwen hebben in ons zelfgenezend vermogen en vooral hier over praten en openstaan,dat wens ik een ieder. Ik heb meerdere cursussen bij mies kloos gevolg en het voelt als thuiskomen bij mezelf.
  Een fijne dag liefs marianne

 27. Hi Mireille,heb gehoord dat ook psychoses voort kunnen komen door blaasontstekingen.is natuurlijk niet de regel,maar kan voorkomen.liefs babs

 28. Jaren geleden had ik vaker last van blaasontsteking en nadat ik ben begonnen met slikken van cranberry dragees van hat kruitvat heb ik het nooit meer gehad nu ben ik zeker 20 jaar vrij van blaasontsteking gelukkig

 29. hoorde gisteren nieuws uit Frankrijk, waar blijkt dat de meeste luiers ook allerlei schadelijke stoffen bevatten. dus als kind al !!!

  Door een zwaar verkeersongeval (blaas gesprongen, operatie te laat, helft moeten wegnemen) is dit uiteraard een gevoelige plek.

  Bij mij blijkt WC papier een grote rol te spelen. sinds ik echter toiletpapier met Kamille gevonden heb is alles OK. ik drink bij de minste onraad Kamille thee en dan komt het weer goed.

  Mireille, bedankt voor je missie,

  • Beste Rita,
   Is het mogelijk om die informatie uit Frankrijk aan ons toe te sturen?
   Groetjes, Mireille

 30. Met mijn vorige hond ben ik een jaar lang aan het modderen geweest met blaasontsteking en antibiotica. Hielp totaal niet. Wat hielp wel: 2 keer daags 5 gedroogde cranberries bij het eten. Nooit meer last gehad! Dit maakt de urine zuur en zorgt ervoor dat de bacteriën geen kans krijgen. Ik heb het er bij mezelf ook mee weg gekregen, toen ik het een keer had.

 31. Lieve Mireille,
  dank voor je mooie artikel weer.
  Terugkijkend op een stressvolle periode zie ik dat mijn blaasontsteking begon rond t moment dat ik besloot om aan dat betreffende project niet meer mee te doen n volgende keer…
  Grenzen dus!
  Hartelijke groet en fijne dag
  Suchita

  • Beste Suchita,
   Ha, precies raak! Zo werkt het lichaam dus. Mooi voorbeeld, dankjewel!
   Groetjes, Mireille

   • Ja, GNM…omgekeerd denken…je bent al aan het genezen als de ziekte zich voordoet. ((Wat wij ziekte noemen is binnen GNM al gelijk aan,aan het genezen zijn) Ik vraag me af…wanneer ben je dan helemaal genezen? ik heb zo de indruk dat zij dat heel goed kunnen berekenen wanneer. Aan het genezen zijn…is nog niet genezen zijn.
    MOET IK HET ALS VOLGT DENKEN MISSCHIEN: DE ZIEKTE IS ER…..IK BEN DUS GENEZEN?

    • Beste Christel,
     Zoals ik het begrijp, is het ‘De ziekte is er, dus ben ik aan het genezen.’ In Nederland wordt het niet GNM genoemd, maar de ‘5 biologische natuurwetten‘. Onder die noemer kun je veel informatie vinden op internet.
     Groetjes, Mireille

 32. Hallo Mireille,
  Naar aanleiding van je dit artikel heb ik een vraag over mijn moeder. Zij heeft een blaas die zoals de arts zegt “zn eigen gang gaat” waardoor ze altijd incontinentie materiaal nodig is en s nachts geen rust krijgt omdat zelfs dat vaak niet afdoende is. Nu is er met haarzelf wel vanalles aan de hand en ook angst en onzekerheid speelt bij haar. Is hierop hetzelfde van toepassing als blaasontsteking? Het lijkt er wel op zo te lezen. Ik durf haar tot nu toe nog niet op de MIR-Methode te wijzen omdat ik bang ben dat het allemaal heel heftig gaat worden. Alvast bedankt voor je reactie. Groetjes Afke

  • Beste Afke,
   Je kunt je moeder rustig de MIR-Methode vertellen, hoor. Als ze begint met alleen stap 5 en 7 legt ze een mooie basis. Het lichaam doet nooit meer dan het aan kan.
   Ja, dezelfde emoties spelen bij incontinentie een rol. Lees ook het artikel over incontinentie: 11. Vaak plassen, een vervelende kwaal.
   Veel geluk samen!
   Groetjes, Mireille

   • Hartelijk dank voor je reactie. Ik ga haar vertellen van de MIR-Methode en hoop dat ze ermee aan de slag wil. Hartelijke groet, Afke Kuindersma

  • Beste Afke,

   in incontinentiemateriaal zitten zelfs blaasverslappende stoffen, waardoor je afhankelijkheid ervan steeds verder toeneemt. A. Vogel heeft natuurlijke middelen om de blaas te verschonen/versterken: Solidago complex en Cranberrie monarda. Ook is er ’emotionele incontinentie’: Toen ik mezelf emotioneel aan het opschonen was heb ik een korte periode acuut last gehad. In Heel je Leven van Louise Hay staat bij incontinentie ook ‘van emoties overvloeien/de emoties jarenlang onderdrukt hebben’. Als de stroom van emoties dan loskomt, is het stromen van de plas dus ook letterlijk even niet te houden! Succes! Anita, Persephone, Leiden

   • Beste Anita,
    Weet jij waar ik daar meer over kan vinden, over die blaasverslappende stoffen?
    Groetjes, Mireille

 33. Dag Mireille
  Ik vind mijn melding over inlegkruisjes zéér relevant. Waarom wil je dit niet plaatsen?
  Ik zie dat een reactie die ná mijn berichtje gedaan zijn, al wel geplaatst is voorzien van een reactie van je.
  Ik ben verder niet nieuw voor de MIR-Methode want ik lees al een hele poos met je mee.
  Hartelijke groet, Jeannie

  • Beste Jeannie,
   Kijk nog eens goed naar het artikel! Soms beantwoord ik reacties van jonger naar ouder…
   Groetjes, Mireille

   • Oeps, sorry. Ik had niet in de gaten dat jouw antwoord de volgorde beïnvloedde. Dank je wel.
    Hartelijke groet, Jeannie

    • Beste Jeannie,
     Het is helemaal okee, hoor! Het is gewoon niet zichtbaar voor jullie lezers hoe het aan deze kant van de website werkt. Maar eigenlijk zou ik ook met het oudste bericht eerst moeten beginnen. Even aanwennen, dus dankjewel voor je signaal aan mij!
     Groetjes, Mireille

 34. Hoi Mireille,
  Dank voor je artikel over blaasontsteking. Ik heb er zelf ook last van. Ik merkte na het doen van de kristalchakra activatie dat er een last van mijn schouders viel. Mijn moeder had ook last van blaasontsteking en ik wist als kind dat zij angst had voor seksueel contact met mijn vader. Die angst kan ik zelf ook voelen terwijl ik een hele lieve man heb die niet over mijn grenzen gaat, dus ik denk dat ik de angst van haar geintrojecteerd heb. Kon het door het doen van de activatie loslaten denk ik? Zou super zijn! met groet Henny

  • Beste Henny,
   Dat zou inderdaad kunnen, dat die oude angsten daardoor worden los gelaten. Je merkt het dan aan gevoeligheid in je bekkengebied.
   Blij voor je!
   Groetjes, Mireille

 35. De afgelopen week kreeg ik van het een op andere moment een waanzinnige pijn in mijn rug. Rondom mijn lendenen. Ik wist me geen raad. Volgende dag dokter gebeld en kreeg een medicijn waar ik ziek van werd. Darmpijn hoofdpijn en mijn rug ging niet over. Later bleek ik aan geheugenverlies te lijden . Mijn man schrok zich een hoedje. Avonddokter gebeld. Bleek ontsteking van de blaas. Ik voelde geen pijn met plassen en ook geen aandrang. Ben de volgende dag meteen weer aan de MIR-Methode begonnen. Werd steeds zieker. Maar nu voelt het een stuk beter kan me weer wat bewegen. Ik ga voorlopig met de MIR-Methode door. Voor mij geen medicijnen meer.

  • Beste Maria,
   Als het kan, je lichaam zelf het werk laten doen. Had je de medicijnen ook op jezelf afgestemd? Die techniek staat op de Be the MIRror-website. Doe je bij elk nieuw medicijn en bij elk medicijn dat je al neemt. En kunt het ook nog doen voor de medicijnen die je ooit geslikt hebt of ingespoten kreeg.
   Groetjes, Mireille

  • Beste Marianne,
   Graag gedaan! Er is al zoveel wijsheid en nieuwe kennis. Graag delen! Want hoe meer we leren, hoe gezonder we worden!
   Groetjes, Mireille

 36. Dag Mireille en andere lezers
  Een van de oorzaken van blaasontsteking zou ook kunnen komen door inlegkruisjes.
  Méér dan je denkt sluiten die de vagina af en daardoor ontstaat een omgeving die ontstekingen kan veroorzaken.
  Ik heb dit lang geleden gehoord van een gynaecoloog. Heel vaak verwisselen kan, maar niet dragen van inlegkruisjes is gezonder.
  Misschien is dit toch een nuttige tip.
  Groetjes,Jeannie

  • Hai Jeannie,
   Ja, je hebt groot gelijk! Ik zal ze toevoegen in het artikel, dankjewel!
   Groetjes, Mireille

  • Hallo Jeannie. Het klopt ,weet ik uit ervaring. En een blaasontsteking is heel goed te verhelpen met D,mannose. Werkt zonder bijwerkingen. Groetjes Ankie.

 37. Hoi Mireille,
  Wat een goed artikel weer. Zo fijn dat je zoveel belangrijke info deelt, dank je wel!Ik heb ook een periode gehad van elke keer blaasontsteking na een operatie en dus verminderde weerstand. Toen ik begon met hoge doses (2000 mg) Vitamine C te nemen heb ik het nooit meer terug gehad omdat je dan o.a. zuurdere urine krijgt die bacterieen doodt. En inderdaad alleen wassen met water.
  Warme groet, Corona

 38. Ik heb Interstitiele Cystitis, een chronische ontsteking aan de blaaswand zonder dat er bacteriën in de blaas zitten en heel veel moeten plassen. Na 4 jaar van hot naar her, kreeg ik eindelijk een diagnose. Ik ben bekend met de biologische wetten. Veel inzichten gekregen de afgelopen jaren. Verbroken relatie en zelfdoding beste vriendin. Ik heb heeeel veel geleerd. Grenzen aangeven speelde ook een grote rol. Vaak was ik PISNIJDIG. Dit kon zo niet langer. Veel onbegrip familie en vrienden, omdat ik heel veel lichamelijke pijn had en steeds maar geen diagnose had. Op dit moment ben ik geestelijk heel sterk (73 jaar) en lichamelijk veel minder pijn. Ik ben ontzettend gegroeid en dankbaar voor het leven. En mijn contacten zijn weer SUPER.

  • Beste Joke,
   Dat heeft je uiteindelijk heel veel moois gebracht dus! Fijn dat je zo hard hebt gewerkt aan het ontvangen van de inzichten. Enne… onderschat de dames van 70+ niet! Ik tref daar vaak meer vuur en passie aan dan dames van in de 40 die door het leven nog heen-en-weer geslingerd worden met werk-huis-kinderen-etc.
   Dankjewel voor je bericht!
   Groetjes, Mireille

 39. Mijn leven staat al jaren op zijn kop, heb allerlei klachten en als ik het zo lees, zou ik zéker om de haverklap blaasontsteking moeten hebben, hihi. Maar…..ik heb het echt nog nooit gehad!!!! Wel urge- en stress-incontinentie, ook nadat in 2000 mijn blaas is opgehaald, omdat ik last had van verzakking. Ik moet nog heel vaak naar de toilet rennen, en gebruik sinds je artikel over het maandverband ook de natuurlijke producten, maar blaasontsteking….nee……..gelukkig niet! Ik gebruik trouwens wel al jaren cranberrie-tabletjes op advies van de homeopaat.

 40. Dankjewel Mireille, om de oorzaken van blaasontsteking hier te noemen. Heel fijn! Ik zou een overgroei van gisten en schimmel (candida) ook willen noemen als mogelijke oorzaak voor blaasontsteking door een disbalans in de darmen. Gisten en schimmels horen in een gezonde darm, maar een teveel/overgroei veroorzaakt klachten. Of een slappe bekkenbodemspier waardoor blaas en/of baarmoeder verzakt zijn en een (nog) kortere plasbuis veroorzaakt en dus nog vatbaarder voor blaasontsteking. Hier nog een filmpje van Jan Blaauw over oorzaak en wat je evt kunt doen https://www.youtube.com/watch?v=2yTOwhYYPLo , naast de MIR methode natuurlijk ;-). Succes met je mooie werk!

 41. Ha Mireille.
  IK volg je al en lees je al jaren, en ik heb er veel een gehad tijdens mijn ernstige ziekte darmkanker, gaat nu goed ..? blijft altijd angst achter..maar moet mijn grenzen heel goed blijven bewaken. Dat si de laatste tijd wat verwaterd..en ik heb mezelf weer een halt toegeroepen, en ja hoor dus heel herkenbaar..een blaasontsteking..Het Mirren zo benoem ik dat..het Bidden dat ga ik nu weer oppakken..Dus bedankt voor deze aanreiking…toeval? nee hoor , heeft zo moeten zijn..liefs Marjanne

  • Beste Marjanne,
   Wat fijn dat je het weer wilt oppakken! Ja, alleen al de angst aanpakken, is goud waard! Je hebt tenslotte nogal wat doorgemaakt. En dat liever nooit weer!
   Veel sterkte en groeiend geluk gewenst!
   Groetjes, Mireille

   • Hai mirre

    Bejaarde dames hebben vaak onopgemerkte blaasontsteking waarbij de branderige symptomen niet opvallen. Zelf regelmatig. De binnenkant Vd blaas blijkt beschadigd door eerdere blaasontstekingen Niet gevoeld zet door Naar nierbekken ontsteking etc etc. Zeer vervuilde blaas dus en moeilijker oplosbaar. Tell me. Thankxxx freya

 42. Dag Mireille,

  Eind vorig jaar heb ik 8 weken de MIR methode gedaan en voelde mij daar goed bij. Het toepassen is daarna langzaam wat verwaterd….de dagelijkse e-mails waren een prettige herinnering merkte ik toen.
  Nu kon ik begin januari plots niet meer plassen en heb ik net 3 weken een katheter gehad.
  Het plassen lukt nu weer. Nu lees ik op de site wel over incontinentie en blaasontsteking, maar niet over moeilijker of niet kunnen plassen. kan dit ook met verstoringen te maken hebben? Ik heb emotioneel wel een pittig jaar achter de rug, met een aantal basale veranderingen (werk, relatie stop).
  Kun jij hier iets over zeggen?

  Dank alvast en groet, Anno

  • Beste Anno,
   Als je verder medisch onderzocht bent en ze konden niets technisch vinden, dan heb je grote kans dat er emotionele of hormonale oorzaken onder zitten. Hieronder schrijft Ellen dat ‘pisnijdig’ zijn een onderliggende oorzaak kan zijn. En ook als je, zeker als man, zekerheden kwijt raakt, kan het je een gevoel geven dat de bodem onder je is uitgeslagen. Dan kun je klachten krijgen in je ‘bodem’, dus alles wat in je bekkengebied zit.
   Ik wens je een veel fijner jaar dan vorig jaar en dat je weer geluk mag vinden!
   Groetjes, Mireille

   • Dag Mireille,
    Dank voor je snelle reactie! Wat een fantastische methode en website heb je opgezet.
    Ik ben medisch onderzocht en er is niks gevonden, behalve een wat matige flow van urine. Ben overigens een vrouw.
    Ben 50, dus hormonaal zou ook zomaar kunnen. Pisnijdig ben ik inderdaad (geweest).
    Heb vanmorgen de MIR-methode weer opgepakt, ik neem aan dat dat geen kwaad kan.

    groetjes, Anno

    • Beste Anno,
     Excuses dat ik dacht dat je een man was! Vergissing door je naam… En dankjewel dat je de MIR-Methode weer oppakt. Daarmee ondersteun je je eigen ontwikkeling, dus alleen maar goed! En als jij ontwikkelt, ontwikkelt je omgeving met je mee!
     Groetjes, Mireille

 43. Ben nu sinds twee weken de MIR-Methode aan het doen. Heb veel last van mijn onderrug, dat resulteerde in blaasontstekingklachten en niersteenkolieken. Wat een heftige pijnen. En steeds neig ik naar stoppen met MIR omdat ik ervaar wat het doet en dat is best heftig. Ook twijfel ik op dit moment enorm aan stoppen met mijn baan en of dat ik zelf de lat niet zo hoog moet leggen voor die twee dagen in de week. Ik weet goed wat ik wel wil. Maar heb ook o.a. financiële verplichtingen. Lastig lastig. En die grens aangeven…..tja het wordt steeds makkelijker, maar ik ben toch nog wel een pleaser.

  • Beste JGM,
   Nog voldoende om voor te gaan dus! Geef jezelf de tijd, rust en ruimte om je beslissingen te laten rijpen. Ik duw ondertussen voort op het basisinkomen 🙂
   Wijsheid en sterkte gewenst!
   Groetjes, Mireille

 44. Lieve Mireille,

  Bedankt voor je artikel. Ik mis nog een belangrjke oorzaak.

  Blaasverzakking.

  Als je een verzakking hebt is het moeilijk om de blaas leeg te plassen. In het restje groeien de bacterien hard. Dan komt het steeds terug.
  Bij mij helpen bekkenbodemoefeningen goed maar owee als ik 2 dagen oversla.

  groetjes Leontine

 45. In juli kreeg ik medicijn vergiftiging,,,gebruikte nooit med ,maar kreeg ze voor bloeddruk,,,belande in het ziekenhuis en werd steeds zieker .eenmaal thuis werd het erger ,,kwam de dokter op het idee de plas nakijken ,,een blaas ontsteking ,,erbij.
  had ook plaspillen en moest daardoor speciale broekjes aan ,en mijn dochter en ik wijten die ontsteking aan die dingen,
  Ben nu 5 maanden verder knap wel wat op ,maar die vergiftiging heeft mijn leven veranderd ,,net of ik mezelf ben kwijt geraakt ,
  Ben 84 jaar en heb een horror tijd achter de rug , de dokters geven maar med ,de een gaf dit de ander dat ,
  Een goede vriend was ook ziek ,zijn vrouw mailde dat hij wanen had
  heb haar verteld van die blaas ontsteking ,,,laat het nu zo zijn ,,er zijn veel mensen die het hebben ,dat hoor je ineens om je heen.
  en wat een ellende die plas pillen .moest er wel 10 x uit s nachts
  die kreeg ik omdat mijn hart soms vladderden ,,nooit iets gemerkt
  en dat hart gebeuren hebben duizenden mensen ,
  maar ze verdienen enorm aan de medicijnen .dus schrijven ze maar voor .ben mijn geloof in alles kwijt ,,
  warme groet vind je zo knap dat je dit allemaal doet .Hannie .

  • Beste Hannie,
   Dankjewel voor het schrijven over je enorm nare tijd. Dit zullen meer mensen mee maken. Het is bizar dat er niet met mensen naar de oorzaken van aandoeningen wordt gekeken.
   Blij dat je erover schrijft! En heel veel sterkte met het verwerken van al je ervaringen.
   Groetjes, Mireille

 46. Afgelopen jaar heb ik veel last gehad van blaasontsteking. En dan kreeg ik van de huisarts antibiotica en ik nam daarbij meteen pro-biotica. Begin dit jaar dreigde er opnieuw één te komen, maar vnl. met D-Mannose (tegen de gediagnostiseerde E-coli bacterie; dit is een darmbacterie die in de darmen huist en bij mij toch in de blaas terecht was gekomen), cranberry sap en veel drinken (water, blaas- en nier thee) heb ik deze overwonnen. Emotioneel kan ik zeggen dat ik heb mogen leren heel erg goed voor mezelf te zorgen en goed mijn grenzen aan te geven. Verder natuurlijk hygiëne en de nodige warmte van kleding. Ik heb er alle aandacht aan gegeven en zodoende gaat het momenteel goed met me.

  • Beste Nelleke,
   En zo mooi dat je met al die aandacht voor jezelf je lichaam heel serieus hebt genomen. Mooi om te lezen hoeveel moeite je voor jezelf hebt gedaan!
   Groetjes, Mireille

 47. Geweldig artikel Mireille!
  Ik kan me helemaal vinden in oorzaak 5.
  In mijn beleving kun je grenzen aangeven nog veel ruimer zien.
  Het is namelijk niet de gebeurtenis zelf waar het lichaam op reageert maar HOE jij de gebeurtenis ervaart.
  Gaat iemand over jouw grenzen tijdens het vrijen?
  Is de ontlasting in je vagina over een ‘grens’ gegaan?

  Omdat jij het gevoel hebt dat jij je grenzen niet voldoende hebt kunnen markeren, zal je lichaam je helpen. Een biologisch zinvolle reactie dus….die wij vaak verkeerd begrijpen.
  Prachtig dat er steeds meer aandacht voor komt.
  Groetjes Esther Roijmans

 48. Ja Mireille, dit is weer een artikel wat op mij van toepassing is.
  Afgelopen jaar heb ik veel over mezelf geleerd. Ik ben angstig en onzeker. En inderdaad ik heb snel last van een blaasontsteking. Er ligt al een hele geschiedenis achter me.
  Door deze artikelen raak ik ook steeds meer overtuigd van de MIR methode.
  Dank je wel

 49. Goedemorgen allemaal, ik wilde nog even iets toevoegen. In de overgang heb je ook meer last van blaasontstekingen door de afname van oestrogeen. Hierdoor wordt het slijmvlies van de urinebuis dunner en is de kans op een blaasontsteking ook groter. Ik heb hier zelf heel veel last van gehad vandaar mijn aanvulling 🙂

 50. Je eigen grenzen stellen zou ook te maken kunnen hebben met pisnijdig zijn. Letterlijk dus. Dat heb ik ooit gehoord en kon dat ook op mezelf toepassen.
  Maar wat bij mij ook scheelt is het advies vd uroloog om ‘s nachts een wekker te zetten om te gaan plassen omdat ik niet spontaan wakker wordt. En voor mijn niertransplantatie in de nachtelijke uren meer urine produceer.
  Weer een mooi artikel!

 51. Zowel ikzelf als mijn echtgenoot hebben last gehad van veelvuldig voorkomende blaasontstekingen. Sinds we cranberrypillen slikken hebben we nergens meer last van.

 52. Sinds mijn man zich wast voor het vrijen en ik probeer daarna te plassen geen blaasontsteking meer gehad.
  Vroeger had ik er veel en regelmatig maar dat had ook te maken met amalgaam wat in mijn mond zat wat voor een voortdurende ontsteking zorgde op vele plekken.

  • Beste Betsie,
   Dankjewel voor het vertellen! Erg fijn om te lezen dat voor jou blaasontstekingen verleden tijd zijn! De link met amalgaam had ik nog niet gelegd…
   Groetjes, Mireille

 53. Beste Mireille,
  Persoonlijk heb ik vrijwel nooit een blaasontsteking. Maar ik eet elke ochtend (in mijn yoghurt) een handje gedroogde bio cranberries. Dit is ook heel bekend in de Chinese geneeskunde en heel efficace voor de urinebuis van de vrouw.
  Ja het is zeker waar dat angst en onzekerheid blaasontsteking kunnen geven en verder kan je ook gevoelig zijn voor bepaalde voeding en dranken, dat zul je zelf moeten ontdekken en je intieme toilet niet doen met zeep waar van alles in zit wat niet natuurlijk is.
  Je wast je of met water alleen of speciale (vloeibare zeep) voor intieme toilet zonder parabeen.
  En verder is het niet goed voor de blaas als je te lang wacht om een plas te doen, zeker ook als je ouder wordt, dus plas regelmatig.
  Hartelijke groet, Ada

 54. Heb al 15 Jr e-folie in de blaas en talloze kuren gehad die niets hielpen.hen 1 Jr MIR-Methode gedaan. Blaasontsteking bleef helaas bestaan. Heb ook alternatieve gen.kunde gedaan.iedere dag ruik ik die stinkende lucht al 15 Jr. Ik heb problemen met immuunsysteem heb Sjorren en L.E. Dus dat verklaart misschien veel.Ik ben zeer hygiënisch en mijn man is besneden Dank voor je aandacht.lieve groet van Mieke

  • Beste Mieke,
   Wat veel verschillende klachten bij elkaar… L.E., bedoel je daar Lupus Erythematodes mee? Jammer dat je weinig baat hebt gehad bij de MIR-Methode. Misschien zijn er nog diepere oorzaken die nog niet aangeraakt of opgelost zijn. In ieder geval dank voor je hartelijke woorden. Ik hoop echt voor je dat er verlichting mag komen!
   Groetjes, Mireille

 55. Goedemorgen morgen Mirreille,
  Net je artikel over blaasontsteking gelezen ga dit aan kaarten bij een vriendin. Vooral stap 3 ‘vader loskoppelen’ en ‘moeder loskoppelen’ kan voor haar zin hebben . Ben voor haar te veel in de reguliere hoek blijven hangen .
  Dank Adriana.

  • Beste Adriana,
   Wat fijn dat je dat inzicht hebt gekregen! Ik hoop dat het je vriendin mag helpen!
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.