Home » Artikelen » 185. De vijf oorzaken van een blaasontsteking

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

185. De vijf oorzaken van een blaasontsteking — 87 reacties

 1. merci Mireille
  ditis intressant .grenze stellen ben ik aan het werken..niet simpel maar door een blaasonsteking ergens in maart ben ik in het zieken huis terecht gekomen want de blaasonsteking was overgeaan naar mijn nieren . ik hed het behandeld met homeopathie en ik dacht dat het over was ..geen pijn meer tijdens het plassen en rug maar twee dagen later koorts en overal pijn maar heelmaal niet het gedacht dat het mijn nieren waren ..2dagen later omdat het, wk was, direckt naar het zieken huis kvoelde me heel slecht en rode plekken op mijn arme . medicatie gekregen en terug naar huis ..maar moest de volgende dag terug omdat ze een vierus die verder kwam van mijn onstoke nier in mijn bloed hadden gevonden . 3 dagen heb ik in het zieken huis verbleven wat niet echt aangenaam was maar dat is en ander verhaal . daar door ben ik nu heel corect geworden met mezelf als ik dit niet meer wil moet ik me verzorgen en het nodigen doen zoals na het vrijen naar beneden om te plassen ..en de MIR-Methode helpt mij altijd om het juiste te doen …als ik het effen niet weet dan MIR ik en het helpt heeft mij ook geholpen om naar het zieken huis te gaan .Dus lieve vrouwen verzorg je goed en stel grenzen Mirren helpt .

  liefs Hilde

 2. Ik heb nu een vreselijke blaasontsteking te pakken
  Mirren werkt tot nu toe niet
  Heel veel pijn klapperkoorts koorts misselijk overgeven geen energie lig alleen maar in bed
  In eerste instantie een verkeerde anribiothica gekregen eaar ik nog zieker van werd nu weer overnieuw beginnenZo eerst weer even mirren

 3. hoi,

  ik gebruikte regelmatig Berendruif Dmanose, Cranberry. Dit kan in samengestelde formules. Bv 500 mg Berendruif met 500 mg Dmanose. Of alleen de Dmanose 700 mg. Ik plas dan beter uit en de urineleiders blijven schoon er kunnen zich dan geen ecolli aan hechten.

 4. Mijn vrouw heeft al jaren last van terugkerende blaasontsteing, mede door het feit vanwege haar ivolledige incontinentie, dus bacterien van ontlasting komen in haar vagina terecht en zodoende een doorlopende cyclus
  Allerlei kuren ondergaan maar niets helpt
  Heeft zodoende door die blaasontsteking altijd heel veel heftige pijnen
  Slikt 4x per dag 2x 500 paracetamol, maar dat werkt ook niet tegen de pijn
  Zijn er middelen of alternatieven voor haar tegen die blaasontsteking en/of de pijn er van?

  • Beste Andre,
   De enige oplossing die ik zie, is werken aan de oorzaken van de incontinentie. Zolang er ontlasting in haar vagina kan komen, is het ‘dweilen met de kraan open’. Vaak goed wassen helpt al iets. Het is een idee om met een MIR-Methode begeleider uit te zoeken hoe deze volledige incontinentie is ontstaan.
   Groetjes, Mireille

  • Hallo Andre,

   Wat vervelend voor je vrouw.
   Een natuurlijk middel wat goed preventief zou kunnen werken is D-mannose.Te koop bij natuurwinkels of te bestellen. Gr Rebecca

 5. Hallo Mireille,
  Ik ben 63 jaar heb al mn hele leven last van blaasonstekingen door e-colli.
  Even een overzicht:in 2017 6x
  En nu zit ik in sept al op 6x.
  Waarvan de laatste 3x opeen
  volgend is geweest zonet de derde antibiotica. Mijn wanhoop is nu in radeloosheid over geslagen.mijn moeder heeft er altijd last van gehad en ook mijn zus die mij gister vertelde dat het ook met stress te maken zou kunnen hebben. Vanmorgen gegoogeld en heb met verbazing jou site gelezen. Waarbij er heeeel veel kwartjes vielen.

  Marja

 6. Hoi Mireille,
  Ik heb ook jaren geleden veel blaasontstekingen gehad. Had het zovaak dat ik mijn urine niet meer langs hoef te brengen maar gelijk recept kon ophalen. Wat een ellende was dat!!
  Sinds ik goed uitplas en dat is niet altijd iets waar je aan denkt heb ik er geen last meer van.
  Het is wel logisch want zoals je zei er zitten veel bacteriën in dus als je niet goed uitlaat blijven die lekker broeien.
  Paar weken geleden 1 keer maar dat kwam door een narcose die ik moest ondergaan.

  Groetjes Chantal

  • Beste Chantal,
   Een supertip, want het klopt helemaal wat je zegt! Veel vrouwen gaan ook eerst helemaal naar voren zitten tijdens het plassen. En als je ze helemaal leeg zijn, gaan ze helemaal achteruit zitten. Dan blijkt vaak dat ze nóg meer urine hebben!
   Blij dat het voor jou nu een stuk minder is!
   Groetjes, Mireille

 7. Hallo Mireille
  Ik ben een paar weken bIg met jou methode .
  Ik heb altijd al last van blaasontsteking maar de laatste weken de ene na de andere.
  En steeds maar de antibiotica is ook niet goed.
  Heb jij enig idee?
  Groetjes Truus

  • Beste Truus,
   Kijk nog eens naar de bovenstaande 5 oorzaken en streep af welke het echt niet kunnen zijn. Ik verwacht dat je dan dichter bij het antwoord bent.
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

 8. Hallo Mireille,
  Ik ben nu 4 weken met de MIR bezig en heb gisterenochtend blaasontstekingsklachten gekregen. IK heb veel water gedronken en camu camu (grote hoeveelheid vit. c) poeder opgelost in water en twee flinke glazen gedronken. Die dag nergens last meer van gehad. Tot vanochtend, om 4 uur, ik last kreeg en erger dan normaal. Vaak heb ik blaasontsteking zonder heftige klachten. Vanmorgen bij de doktersassistente de urine laten testen en bleek er niets aan de hand te zijn. Rond 11 uur waren de klachten inmiddels al beduidend minder, zonder antibiotica.
  In dit artikel lees ik iets over dat je bij een blaasontsteking dan al juist grenzen hebt aangegeven. Ik vraag me af wat dit betekent, een blaasontsteking van enkele uren….
  Alvast hartelijk dank.

  • Beste R.R.,
   Ehm, ik kan het niet zo 1-2-3 met elkaar in verband brengen. Heb jij het vermoeden dat er een link is tussen die twee?
   Groetjes, Mireille

 9. Ha Mireille,
  Nav jouw blog wil ik graag de volgende info delen:
  op een beurs kwam ik een nieuw soort maandverband tegen, zonder chemicaliën: https://yoni.care/nl/. Ligt zelfs al bij AH en Etos…
  En Marjolein Dubbers heeft veel info over de invloed van voeding en hormonen op je gezondheid. Zie http://energiekevrouwenacademie.nl/. Haar zojuist verschenen boek heet Het Energieke Vrouwen Voedingskompas.
  Hoop dat deze info helpt bij het verminderen/voorkomen van een blaasontsteking.
  Hartelijke groet, Lizet

  • Beste Lizet,
   Ja, dankjewel voor de aanvullingen! Ik heb het boek van Marjolein Dubbers inmiddels ook thuis en ga er nog een apart artikel over schrijven! Waardevol voor 50+ vrouwen!
   Groetjes, Mireille

   • Ik heb jarenlang blaasklachten gehad die leken op een ‘gewone’ blaasontsteking. Maar er was nooit sprake van een (E-coli)bacterie. Na jaren lang zoeken kwam ik erachter dat het te maken had met onverwerkte (ook onbewuste!) negatieve seksuele ervaringen. Toen ik dit aan mijn urologe vertelde, was ze geenszins verbaasd. Dit was bij haar en vele collega’s bekend. Maar het wordt zelden ter sprake gebracht, omdat veel patiënten hier niet aan toe zijn. Voor mij was het aanleiding om Rebalancing te gaan doen. Niet te praten. Praten geeft inzicht maar haalt niet de emotie uit je lichaam.

    Je lichaam heeft een bewustzijn en slaat alle ervaringen op, ook die je je niet meer herinnert. Rebalancing kan de weg naar de opgeslagen ervaringen (en emoties) naar boven halen. Bij mij kwam zo veel naar boven. Mijn lichaam heeft het er uit gehuild en geschreeuwd. Het duurde nog ongeveer een half jaar voordat mijn blaas weer rustig was. Na zeven jaar blaasellende gaat het nu stukken beter! Al is mijn blaas (door een verzwakt immuunsysteem) nog niet sterk. Als er een emotionele gebeurtenis plaatsvindt, krijg ik nog prompt blaasklachten. Hoe ellendig ook, ik weet nu dat mijn blaas mij er dan aan herinnert dat er nog werk aan de winkel is.

    Een voorbeeld: de afgelopen dagen had ik weer even last. Na vier dagen begon ik me toch een beetje zorgen te maken. Had ook al een pot D-mannose (zeer probaat middel overigens bij ontsteking door e-colibacterie!), had ik nog steeds last. Toen herinnerde ik mij een bepaald gesprek dat ik vlak voor de blaasklachten had gevoerd en viel het kwartje. Het onderwerp van het gesprek was hetzelfde als dat van enkele maanden terug, toen ik ook even last had! Dat kon geen toeval zijn. (partner)

    Nog diezelfde avond heb ik met mijn partner gesproken, en de volgende ochtend waren de klachten verdwenen!

    Wat ik heb geleerd dat je lichaam zo’n wijsheid heeft en dat een aandoening je altijd iets wil vertellen. En dat blaasontsteking altijd met emoties te maken heeft, vaak in de partner/relatiesfeer.

    Tenslotte, ook twee oorzaken, die ik nergens ben tegengekomen, kunnen zijn voedselallergie en darmproblemen. Als de slijmvliezen door allergie onder druk staan, doet de blaas soms mee.
    Je kunt je ook dan weer afvragen, wat de allergieën of darmproblemen je willen vertellen.

    Mireille, veel succes met je Mir-methode (ik volg hem nu twee maanden. Twee blaasontstekingen in die tijd! Want dat vroeg je: wat doet de Mir-methode bij je?)

 10. Wat een mooie link naar Mies Kloos over de vijf biologische natuurwetten.
  Heel boeiend en voor mij vooral het stukje over verlies van een partner, wat dat met je doet zowel fysiek als mentaal. En alle klachten die daar bij kunnen horen, heel herkenbaar en nu te begrijpen.
  Dank je wel Mireille.

 11. Hoi Mireille,
  Ik ging eens zoeken naar dat rapport van EPA en ben tot hier gekomen:
  https://nepis.epa.gov Je kunt vanaf deze pagina geavanceerd zoeken op bijv. jaartal en trefwoorden maar ik kwam helaas niet verder.
  Ik vermoed dat het om een specifieke vermelding gaat in een uitgebreider onderzoek naar gebleekt papier. Maar misschien heb je er toch iets aan.
  Groetjes
  Jorien

  • Beste Jorien,
   Ja, het is een beste zoektocht, he! Het is in ieder geval wel duidelijk dat dioxines niet in de buurt van mensen thuis horen en dat zegt me eigenlijk wel genoeg. Ik hoop dat de Consumentenbond er ook eens navraag naar wil gaan doen!
   Groetjes, Mireille

 12. Ik heb van een bekken bodem therapeut gehoord dat je goed uit moet plassen blaasontstekingen ook komen door een restje urine wat in de blaas blijft zitten als je ouder wordt je zit in elkaar gekrompen op de wc als je denkt dat je uitgeplast ben ga dan nog 1 minuut helemaal rechtop zitten dan kantelt de blaas en komt er nog een restje urine
  Bij mij helpt het fantastisch geen blaasontsteking meer

 13. wat ik niet snap is punt 3: ontlasting in de vagina. Dan komt het toch niet in je blaas? Hoezo krijg je daar dan eerder blaasontsteking van? Overigens kun je ook een virusblaasontsteking hebben, nooit geweten, wel gehad….

  • Beste Lizzie,
   Je dagelijkse ontlasting bestaat voor 15% uit bacteriën, zo’n 300 soorten zelfs. Als die in je vagina komen, kunnen ze zich via het vocht in de vagina verspreiden en ook in de urinebuis terecht komen. Daarom is direct wassen meestal afdoende, omdat je dan nog op tijd bent. Nee, van een virusblaasontsteking heb ik ook nog nooit gehoord. Had een arts dat bij je vastgesteld?
   Groetjes, Mireille

 14. Hallo. Mireille
  Ik ben blij met het verspreiden van informatie en vooral over de zinvolle biologische wetten,ik zou het iedereen aanraden om hiermee aan de slag te gaan om een beetje te begrijpen waarom je lichaam reageert en waar dat mee te maken heeft en niet onbelangrijk hoe je het kunt oplossen,we weten nog te weinig over deze intelligentie en gaan heel snel naar de medicatie grijpen niet wetende dat dat juist heel vaak de genezing stop zet waarmee je lichaam zich bezig houdt, meer vertrouwen hebben in ons zelfgenezend vermogen en vooral hier over praten en openstaan,dat wens ik een ieder. Ik heb meerdere cursussen bij mies kloos gevolg en het voelt als thuiskomen bij mezelf.
  Een fijne dag liefs marianne

 15. Hi Mireille,heb gehoord dat ook psychoses voort kunnen komen door blaasontstekingen.is natuurlijk niet de regel,maar kan voorkomen.liefs babs

 16. Jaren geleden had ik vaker last van blaasontsteking en nadat ik ben begonnen met slikken van cranberry dragees van hat kruitvat heb ik het nooit meer gehad nu ben ik zeker 20 jaar vrij van blaasontsteking gelukkig

 17. hoorde gisteren nieuws uit Frankrijk, waar blijkt dat de meeste luiers ook allerlei schadelijke stoffen bevatten. dus als kind al !!!

  Door een zwaar verkeersongeval (blaas gesprongen, operatie te laat, helft moeten wegnemen) is dit uiteraard een gevoelige plek.

  Bij mij blijkt WC papier een grote rol te spelen. sinds ik echter toiletpapier met Kamille gevonden heb is alles OK. ik drink bij de minste onraad Kamille thee en dan komt het weer goed.

  Mireille, bedankt voor je missie,

  • Beste Rita,
   Is het mogelijk om die informatie uit Frankrijk aan ons toe te sturen?
   Groetjes, Mireille

 18. Met mijn vorige hond ben ik een jaar lang aan het modderen geweest met blaasontsteking en antibiotica. Hielp totaal niet. Wat hielp wel: 2 keer daags 5 gedroogde cranberries bij het eten. Nooit meer last gehad! Dit maakt de urine zuur en zorgt ervoor dat de bacteriën geen kans krijgen. Ik heb het er bij mezelf ook mee weg gekregen, toen ik het een keer had.

 19. Lieve Mireille,
  dank voor je mooie artikel weer.
  Terugkijkend op een stressvolle periode zie ik dat mijn blaasontsteking begon rond t moment dat ik besloot om aan dat betreffende project niet meer mee te doen n volgende keer…
  Grenzen dus!
  Hartelijke groet en fijne dag
  Suchita

  • Beste Suchita,
   Ha, precies raak! Zo werkt het lichaam dus. Mooi voorbeeld, dankjewel!
   Groetjes, Mireille

   • Ja, GNM…omgekeerd denken…je bent al aan het genezen als de ziekte zich voordoet. ((Wat wij ziekte noemen is binnen GNM al gelijk aan,aan het genezen zijn) Ik vraag me af…wanneer ben je dan helemaal genezen? ik heb zo de indruk dat zij dat heel goed kunnen berekenen wanneer. Aan het genezen zijn…is nog niet genezen zijn.
    MOET IK HET ALS VOLGT DENKEN MISSCHIEN: DE ZIEKTE IS ER…..IK BEN DUS GENEZEN?

    • Beste Christel,
     Zoals ik het begrijp, is het ‘De ziekte is er, dus ben ik aan het genezen.’ In Nederland wordt het niet GNM genoemd, maar de ‘5 biologische natuurwetten‘. Onder die noemer kun je veel informatie vinden op internet.
     Groetjes, Mireille

 20. Hallo Mireille,
  Naar aanleiding van je dit artikel heb ik een vraag over mijn moeder. Zij heeft een blaas die zoals de arts zegt “zn eigen gang gaat” waardoor ze altijd incontinentie materiaal nodig is en s nachts geen rust krijgt omdat zelfs dat vaak niet afdoende is. Nu is er met haarzelf wel vanalles aan de hand en ook angst en onzekerheid speelt bij haar. Is hierop hetzelfde van toepassing als blaasontsteking? Het lijkt er wel op zo te lezen. Ik durf haar tot nu toe nog niet op de MIR-Methode te wijzen omdat ik bang ben dat het allemaal heel heftig gaat worden. Alvast bedankt voor je reactie. Groetjes Afke

  • Beste Afke,
   Je kunt je moeder rustig de MIR-Methode vertellen, hoor. Als ze begint met alleen stap 5 en 7 legt ze een mooie basis. Het lichaam doet nooit meer dan het aan kan.
   Ja, dezelfde emoties spelen bij incontinentie een rol. Lees ook het artikel over incontinentie: 11. Vaak plassen, een vervelende kwaal.
   Veel geluk samen!
   Groetjes, Mireille

   • Hartelijk dank voor je reactie. Ik ga haar vertellen van de MIR-Methode en hoop dat ze ermee aan de slag wil. Hartelijke groet, Afke Kuindersma

  • Beste Afke,

   in incontinentiemateriaal zitten zelfs blaasverslappende stoffen, waardoor je afhankelijkheid ervan steeds verder toeneemt. A. Vogel heeft natuurlijke middelen om de blaas te verschonen/versterken: Solidago complex en Cranberrie monarda. Ook is er ‘emotionele incontinentie’: Toen ik mezelf emotioneel aan het opschonen was heb ik een korte periode acuut last gehad. In Heel je Leven van Louise Hay staat bij incontinentie ook ‘van emoties overvloeien/de emoties jarenlang onderdrukt hebben’. Als de stroom van emoties dan loskomt, is het stromen van de plas dus ook letterlijk even niet te houden! Succes! Anita, Persephone, Leiden

   • Beste Anita,
    Weet jij waar ik daar meer over kan vinden, over die blaasverslappende stoffen?
    Groetjes, Mireille

 21. Dag Mireille
  Ik vind mijn melding over inlegkruisjes zéér relevant. Waarom wil je dit niet plaatsen?
  Ik zie dat een reactie die ná mijn berichtje gedaan zijn, al wel geplaatst is voorzien van een reactie van je.
  Ik ben verder niet nieuw voor de MIR-Methode want ik lees al een hele poos met je mee.
  Hartelijke groet, Jeannie

  • Beste Jeannie,
   Kijk nog eens goed naar het artikel! Soms beantwoord ik reacties van jonger naar ouder…
   Groetjes, Mireille

   • Oeps, sorry. Ik had niet in de gaten dat jouw antwoord de volgorde beïnvloedde. Dank je wel.
    Hartelijke groet, Jeannie

    • Beste Jeannie,
     Het is helemaal okee, hoor! Het is gewoon niet zichtbaar voor jullie lezers hoe het aan deze kant van de website werkt. Maar eigenlijk zou ik ook met het oudste bericht eerst moeten beginnen. Even aanwennen, dus dankjewel voor je signaal aan mij!
     Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.