Home » Artikelen » 11. Vaak plassen, een vervelende kwaal

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

11. Vaak plassen, een vervelende kwaal — 91 reacties

 1. Beste Mireille,

  Ik heb gemerkt dat ik veel meer ben gaan plassen. Wellicht ook te maken met mijn overgang. Ook avonds ga ik nu 3 tot 4 keren, daarvoor was het 2 keren.

  Ook heb ik sinds 2 maanden vreselijke last van nachtzweten. Mijn lichaam is gewoon drijfnat. En dat gaat de hele avond zo door.

 2. De dag na het kijken van de webinar over nieren en bijnieren moest ik steeds heel nodig plassen. Later realiseerde ik me dat dit waarschijnlijk komt door het webinar en dat dit een heel goed teken is!

 3. Ik ben nu 4 weken met de MIR methode bezig. Ik moet sinds gisteren constant plassen. Hoe lang gaat dat zo door! Het verstoord mijn nachtrust ook.

 4. Ik moet s,nachts wel 4 x plassen erg vervelend ivm slecht slapen.
  Hoe kan de MIR -methode mij helpen ?
  Groetjes Joyce

  • Beste Joyce
   Je vraag is doorgestuurd naar een MIR-Methode begeleider en deze zal contact met je opnemen.

 5. Hallo beste mensen,

  Ik doe nu al een 13 dagen de 5 en 7 MIR-methode. Wat me opvalt is dat ik vandaag meer ga plassen overdag dan vroeger; één keer ‘s morgens en ‘s avonds. Het was vooral ‘s nachts dat ik minstens 3 tot 5 keer ging plassen. Ik hoop dat het zo de goeie richting uitgaat ik ben zo blij. 8 jaar geleden twee heupoperaties ondergaan en van dan altijd opgezwollen benen en kuiten. Ik laat het je weten als dit nog verbeterd en… ik duim voor mezelf en anderen die ook deze methode volhouden. Groetjes Greta

 6. Hoi Mireille,
  Ik moet ‘s nachts altijd 2 keer, sinds n tijdje soms 3 keer mn bed uit om te plassen. Ben 50 jaar. Ik stak het maar op vergrotere prostaat.

  Toen ik las over eerste chakra, “mag ik er wel zijn” , onzekerheid al sinds kind, dat kwam wel binnen. Mn bekkenbodem spier is ook vaak gespannen overdag, terwijl ik geen plas probeer op te houden. Gespannen bekkenbodemspier teken van angst? Lage zelfwaarde? Vergroting prostaat zelfde oorzaak? Ik geloof niet zo in de medische verklaring dat ‘iedere man’ vergroting van prostaat ervaart.

  Ben nu 3 maanden bezig met MIR

  • Beste Eddie
   Je vraag is doorgestuurd naar een MIR-Methode begeleider en deze zal contact met je opnemen.

 7. Dit artikel hoe we ons bewust kunnen worden van het afvoeren van afvalstoffen en de belangrijkheid ervan. Hier waren wij thuis deze week juist mee bezig. In verband met een bezoek aan Leonie Sleutjens ( natuurkundig therapeute)voor mijn man. En toevallig komt dit artikel binnen. We drinken regelmatig op een dag. En we dachten dat 6 keer plassen op een dag wel veel was. Hier staat dat 6 tot 10 keer plassen normaal is. Nou dus die dingen. Afvalstoffen afvoeren onze aandacht heeft. En dat veel kwalen daaruit kunnen voortkomen. Jee maar goed dat we ook hier beter voor het afvoeren van afvalstoffen voor ons lichaam kunnen zorgen. Nooit zo bij stil gestaan. Nou wat een EYEOPENER zeg?
  Er zijn altijd weer nieuwe dingen te leren.
  Liefs Ashirda

 8. Hallo!
  Ik ben twee weken geleden begonnen met de MiR methode. Nu heb ik na twee weken een blaasontsteking. Het lijkt me geen toeval?! Kan dit komen als reactie van de MIR methode en wat betekent dit dan?

  • Beste Anita,
   Een ontsteking is een gezonde reactie van je lichaam. Het betekent dat het iets aan het aanpakken is. Goed drinken en flink uitplassen en tegelijkertijd ook rust nemen, is dan nodig. Lees ook het artikel: “Ontstekingen zijn uitstekend!”
   Groetjes en sterkte nog!
   Mireille

  • Het is verstandig en kan nooit kwaad om als je blaasontsteking hebt/wilt voorkomen om dagelijks extra vitamine C tot je te nemen. Hiermee maak je je urine zuurder en dat vinden bacteriën niet fijn. Deze tip heb ik 40 jaar geleden van een verpleeghuisarts gekregen, waar ik als ergotherapeute werkte en heeft bij mij en mijn hond uitstekend gewerkt. (Mijn golden retriever kreeg per maaltijd 5 gedroogde cranberries (veel vit. C) en raakte na een jaar antibiotica slikken eindelijk haar chronische blaasontsteking kwijt. Geweldig!)

 9. Beste Mireille,
  Doe de Mir methode sinds een jaar, voor tweede keer, NU even gestopt! Kan misschien een gewenning worden??
  Heb sinds vier jaar probleem met incontinentie, oefeningen gedaan , kleine ingreep gehad, niets helpt, ik had volgens uroloog stressincontinentie! die oefeingen waren zo uitgebreid, spieren langs alle kanten oefenen , dat ik er gewoon mee gestopt ben!
  Ben 70 en dacht als ik heel mijn leven die hele reeks oefeningen moet blijven doen , nee hoor!! Trouwens kreeg ongemakken in mijn onderbuik vh oefenen!
  Nu terug naar andere uroloog die beweerd dat de oorzaak is , overactieve blaas, en dat stress daar niets heeft mee te maken, oefeningen doen helpen niet bij overactieve blaas, hij heeft mij nu medicatie gegeven die vrij recent op de markt is! Natuurlijk zou ik dit liever niet nemen want de nevenwerkingen zal ik er ook moeten bijnemen en dit liever niet! Ben zeker geen pillensllikker integendeel!
  Zou even willen vragen welk soort MIR-Methode buiten de 5en 7 ik best specifiek gebruik voor de psyche want dit kan ook ergens aan de oorsprong liggen VD overactieve blaas, en wil dit eerst uitproberen ! Kan u mij daarbij helpen !!
  Mogelijk reactie enkel via mail?
  Alvast dank MIreille!
  Chris

 10. Ik heb in het verleden te vaak moeten plassen om deze (nare tijd) te kunnen vergeten.
  Ik kreeg in 1987 veel buikoperaties door Endometriosevorming waarbij op 32 jarige leeftijd mijn baarmoeder eileiders en eierstokken werden verwijdert.
  Daarna ..heel vaak en veel plassen,..op de vervelendste tijdstippen zoals ‘s nachts en op weg ergens naar toe!
  Er volgden veel onderzoeken die alleen een overactieve blaas lieten zien dus aan de tabletten (Bah!!)
  ik kon door deze tabletten weer doorslapen en vond dat natuurlijk hartstikke fijn.
  Maar ik kreeg hierdoor bij werkingen die zo erg werden dat ik gestopt ben.
  De overactieve blaas speelde opnieuw op!
  Nu zijn we flink veel jaren verder, en het laatste jaar plas ik met grotere tussenpauzes,
  Ik sta wel nog 2 keer per nacht op ,en dan plas ik soms gewoon weinig maar genoeg om die vervelende aandrang weg te nemen
  De onderzoeken naar een blaasontsteking leverden niks op!
  nu drink ik tamelijk veel dat wel, 2 liter water is mijn standaard!
  Ik drink nu niet meer na 9 uur ‘s avonds en doe alweer enkele jaren de Mir Methode!
  Ik denk dat ik daardoor meer in ballans ben dat voel ik ook,
  Ik plas minder vaak en kan mijn plas beter ophouden als het ongewenst is om een toilet op te zoeken.
  Al met al heel tevreden over de voortgang.
  dus ik ga door met Mirren en drink na 9 uur alleen maar een slokje water mits nodig.
  Ik denk dat ik beiden nodig heb om mijn blaasballans te herstellen
  groetjes
  tiny Beckers

 11. Ooit las ik in een tijdschrift een lezersbrief van een vrouw die onverklaarbare chronische blaasontsteking had kunnen stoppen door het verwijderen van de chemische WC geur-blokjes die in de pot hangen.

 12. Lieve Mireille. Ben het met je eens, meer waterdrinken is een must. Ons lichaam bestaat voor 80% uit vocht.
  Ook weten we dat het lichaamsvocht zout van smaak is. (sweet,tranen) Dus is het belangrijk dat we bij elke liter water
  ook een snufje zout toevoegen, zodat elk orgaan dit vocht herkent en opneemt. Anders wordt het gewoon weer uit ge-
  plast. Zie op youtube de fimpjes van Dr. Gábor Lenkei daarover en doe er je voordeel mee.
  Hoop je me deze aanvulling van dienst te zijn.
  Groet van Trude, ik geniet van je artikelen, dank je wel.

 13. de aller eerste brief boven aan dat probleem heb ik ook al vier jaar en ze kunnen er bijna niets aan doen ik moet ieder half uur plassen kan amper zelf nog naar de winkel want in de meeste winkels hebben ze geen w c dat is dus een probleem
  IK heb ook suiker hoge bloeddruk reuma en atrose
  Bij ieder tablet wat ik neem werkt dat op de blaas met het gevolg meer pijn Meent U dat at met de MIR-Methode helpt???

  • Beste Elly,
   Ja, het kan zijn dat je de klachten met de MIR-Methode verhelpt. Je zet daarmee je lichaam aan tot zelfheling. Je lichaam weet tenslotte het beste wat de oorzaken zijn. En je zou ook het beste de techniek kunnen doen om de bijwerkingen van medicijnen aan te pakken. Die techniek staat op de ledenwebsite, de Be the MIRror-website.
   Sterkte ondertussen!
   Groetjes, Mireille

 14. Als je in de overgang bent dan krijgt je lichaam een natuurlijke reactie op je hormoon stelsel. Het lijkt mij dat de MIR Methode wel kan ondersteunen maar dat je toch door alle perikelen van de hormonen heen moet.Ook de emoties spelen hier een grote rol in.

 15. Ga eens naar jouwbekkentherapeut.nl daar vindt je een online cursus over alles wat te maken heeft met dit onderwerp met filmpjes en uitleg. Zeer doeltreffend,samen met de MIR-Methode natuurlijk!
  Groetjes

 16. Heel herkenbaar! Mij heeft Ismakogie geholpen, dit is een houding en bewegingsleer. Elke oefening werkt op de bekkenbodem. Ik leerde beter bewegen in het dagelijks leven waardoor de bekkenbodem beter ging functioneren. Er is een landelijke site http://www.ismakogie.nl, zo vind je docenten in je buurt. Een site met een fimpje met uitleg vind je op http://www.ismakogieparkstad.nl

 17. Ik heb wat de dokter noemt een overactieve blaas. Ik heb bekkenbodem oefeningen gedaan, medicijnen geprobeerd, en zelfs een behandelmethode waarbij een naald in de enkel geprikt wordt. Hier wordt vervolgens een electrische lading doorheen gestuurd richting de blaas. Het idee hierachter is om de blaas te resetten.Het heeft allemaal niets geholpen. Op een goeie dag hoef ik maar 1x per uur, of anderhalf uur naar de wc. Op slechte dagen elk half uur. Autorijden richting onbekend gebied durf ik niet goed meer, ik ben als de dood dat ik geen tankstation kan vinden. Mensen ergeren zich vaak aan het feit dat ze weer moeten wachten omdat ik naar de wc moet, of maken flauwe grapjes. Ik heb hier nu elf jaar last van en het maakt me erg ongelukkig. Ik hoop dat de MIR methode me mag helpen om hier eindelijk van af te komen, of om het in ieder geval een stuk beter te maken. Ik ben vandaag begonnen.

  • Dat werd bij mij ook gezegd, overactieve blaas. Maar hoe kom ik daar aan! Ik heb ook door de Mirmethode ontdekt, dat bij mij angst, oude angst, om mijn plas niet te kunnen ophouden een grote rol heeft gespeeld. Ook mijn hele leven genegeerd, altijd bezig! Door een aantal bezoeken aan een Gespecialiseerde Bekkenbodem Therapeute, (kan alleen via huisarts) heb ik inzicht en gevoel gekregen wát én waarom ik zo snel een wc moest zoeken.. Ik had zwakke blaas spier,= bekkenbodemspieren, waardoor de urine te laag zakt naar het gebiedje bij de uitgang. Die werd dus continu geprikkeld! Haast pijnlijk. Met serieus oefenen, er de tijd voor nemen, kan dat goed komen. Ontspannen durfde ik nauwelijks. Ik ben al 78 en heb verleden jaar pas hulp gezocht! Wacht niet te lang! En oefenen mét GBT-er. Het beste Lydia!

  • De “Rust in je blaas training” van dr Erna Beers heeft me samen met de Mir-Methode goed geholpen.
   Een overactieve blaas zijn overactieve hersenen.

 18. Hallo,

  Ik lees vaak op jullie site veel water drinken.
  Als je nu (kruiden)thee of ander drinken neemt, maakt dat iets uit??
  Doe nu bijna 2 maanden de MIR. Eerst stap 5 en 7.Daarna persoonlijke begeleiding. Daarna weer de gewone MIR en nu weer via mijn persoonlijk begeleidster Marjoleine. Het klopt als een bus wat daar uitkomt.Dus complimentje voor Marjoleine.
  Er zijn toch wel veel veranderingen gaande.Beter eten, stabieler enz.

 19. Een vraagje, ik heb al een langere tijd van ontstekinkjes ik mijn blaas, volgens mijn urine onderzoek elk half jaar, ik vermoed dat ik niet goed mijn blaas leeg kan plassen!
  Heb er totaal geen last van, en wil daarom ook niet aan de antibiotica, omdat ik daar juist weer andere klachten van krijg, bv. mijn darmen, psoriasis, enz….., en dat gaat juist nu weer eindelijk een beetje goed!!
  Kan het kwaad als ik er verder niets aan doe, en zal het door de MIR, misschien goed kunnen komen?

  Groetjes Vabrum

  • Herkenbaar probleem. Ik had ook moeite met uitplassen en telkens blaasontstekingen. Bleek een verzakking te hebben. Door bekkenfysio de bekkenbodemspier weer op kracht gekregen en klachten zijn verdwenen. Niet alles kan dus met MIR-Methode verholpen worden.

   • Toevoeging: die verzakking was een gevolg van maandenlang hoesten door een allergische reactie op de douchegel die nogal sterk rook.

  • Beste Vabrum, Ik kan ook (door een partiële dwarslaesie) mijn blaas niet leegplassen. De eerste jaren heb ik daardoor (met tegenzin) enorm veel antibiotica moeten slikken voor telkens terugkerende blaasontstekingen. Tegenwoordig gebruik ik essentiële oliën als ik ook maar enigszins een vermoeden heb dat het de verkeerde kant op gaat. En dat werkt (voor mij) perfect! Wellicht is dit voor jou ook een oplossing. Zorg er wel voor dat je goede/therapeutische olie gebruikt en vraag eventueel een aromatherapeut (maar je mag ook verder bij mij informeren). Groet, Marga

  • Ik heb ook moeite gehad met goed uitplassen. Nu is er daarvoor een hulpmiddel op de markt, de zogeheten Squattypotty. Door deze te gebruiken, boots je onze natuurlijke, gehurkte houding als we onze behoefte doen, na. Ook een laag krukje onder je voeten doet al wonderen! Sinds ik dit gebruik, gaat het uitplassen en ontlasten, een stuk ontspannender; en geen blaasontstekingen meer. Misschien dat dit idee je kan helpen, naast het doen van de MIR-methode. Xx

 20. wat ik een beetje mis is de aandacht en invloed voor wat er zich onder ons bevindt. Het is gekend dat wanneer je bvb op een waterader slaapt, je niet alleen onrustig slaapt, maar ook vaak moet gaan plassen. @

  • Beste Hans,

   Ja, dat is interessante materie. Ik heb de MIR-Methode zo ontwikkeld dat ik er vanuit ga dat ons lichaam in staat is om alles te verdragen wat er zich rondom ons heen bevindt. Wanneer wij volledig in balans zijn en vrij van blokkades, zijn we niet meer gevoelig voor bijvoorbeeld wateraders. Ik hoop dat er mensen zijn die dit in de toekomst kunnen bevestigen!

   Hartelijke groetjes en dank voor je bericht!
   Mireille Mettes

   • Mireille, ik ben 2 jaar geleden met de MIR methode begonnen en dit heeft een grote verandering in mijn leven teweeggebracht. Ik voel mij op alle vlakken veel sterker.
    Ik blijf de 9 stappen regelmatig verder doen en in het bijzonder als ik het ” gevoel” heb dat ik het nodig heb.
    Wat de wateraders betreft wil ik meegeven dat een waterader ( stromend water ) niet altijd storend is. Een waterader creëert een elektromagnetisch veld dat in normale omstandigheden overwegend rechtsdraaiend ( positief) is en dus niet belastend voor het lichaam. Dit veld kan door vervuiling met fosfaten en nitraten in onze bodem linksdraaiend worden en is dan pas belastend voor het lichaam als we boven zo’n vector slapen. De frequentie gecreëerd door het negatief veld is bepalend op welk orgaan de belasting inwerkt, omdat ieder orgaan zijn eigen frequentie heeft. Hoe sterker ons immuunsysteem, hoe minder last we er van hebben.
    Dus : MIR methode doen. Marc
    ” Detox alle toxische belasting” zal hier zeker ook aan meewerken.

 21. Hoi Mireille,
  Ik doe sinds 2 dagen de MIR-Methode en inderdaad moet ik vaker plassen. Mijn zoontje een high sensitive mannetje heeft een vreemd gevoel in zijn buik een soort spanning wanneer ik de zinnen uitspreek waar hij bij is. Groetjes,
  Margareth

  • Beste Margareth,

   Het kan heel goed zijn dat hij iets oppikt van de MIR-Methode en dat het voor hem ook al werkt, omdat hij zo gevoelig is. Wil je ‘s observeren hoe het met hem gaat? Voel je je er niet prettig bij, doe dan voortaan de MIR-Methode zonder dat hij er bij is. Ik verwacht echter dat het hem ook goed doet!

   Hartelijke groeten,
   Mireille Mettes

 22. Hallo Mireille,
  Je slaat de spijker op zijn kop wat je schrijft klopt precies bij mij.emoties,gekwetst voelen,in de steek gelaten voelen. En de blaasmeridiaan, onzekerheid en besluiteloosheid Moet ik gewoon doorgaan of moet ik speciaals toevoegen?
  Lieve groet Marianne

  • Hoe zit met plas wel ophouden en bij kinderen? Mijn zoontje van 3 doet dit en drinkt denk ik te weinig. Is het van hem of kan het ook van mij of mijn man zijn?

   • Beste Cindy
    Je vraag van de MIR-Methode of Be the MIRror website is doorgestuurd naar een MIR-Methode begeleider.
    Deze zal contact met je opnemen om je vraag te beantwoorden.
    Groetjes,
    Team MIR-Methode

 23. Op de website zag ik de video over verslavingen en dat je dan de M I R methode 4 maanden moet doen. Ik kan het roken nog niet laten, dus ben ik 2 augustus weer begonnen met de M I R. Van koffie moet ik altijd veel plassen, als ik ergens naar toe ga zorg ik altijd dat ik zeker 1 uur van tevoren geen koffie heb gehad. Ook ik gebruik vit B 12 met foliumzuur van de Bonusan, 3 keer per week nu, eerder iedere dag 1 tablet onder de tong.
  Ook komen er veel emotie`s uit, niet altijd even prettig maar ze kunnen er maar beter uit!
  Ik drink voldoende water, heb altijd een glazenflesje water bij me, dat is een betere energie dan plastiek.

  Lieve Mireille, dank je wel!

  Lichtgroet,

  Roely

 24. Hallo Mireille,
  Ben weer begonnen met de oefeningen. Lig s ‘nachts behoorlijk te zweten in bed ( terwijl ik het normaal altijd heel erg koud heb ook zomers, zelfs nu heb ik geen hemd aan) Ook moet ik s ‘nachts veel plassen. Wat is de normale hoeveelheid water die je moet drinken!
  Lieve groet Marianne

  • Ha Marianne,

   Meestal wordt 1 1/2 tot 2 liter aanbevolen. Zweten wordt in de Chinese geneeskunst vaak in verband gebracht met de Hartmeridiaan, wat kan inhouden dat er emoties spelen, zoals je Gekwetst voelen, Liefdesverdriet, of in de steek gelaten voelen. Plassen heeft vaak te maken met de Blaasmeridiaan wat kan samengaan met Onzekerheid en Besluiteloosheid. Wie weet herken je hier iets van?

   Heel veel succes en sterkte!
   Laat je het me weten als het verbetert?
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

  • Dag,
   Ik heb gemerkt en ook bevestigd door mijn energetisch genezer dat water alléén de cellen uiteindelijk laat verdrogen. Daarom drink ik vaak thee of doe een heel pietsje zout in het water. Jiaogulanthee vind ik geweldig. Ik ben een moeilijk drinker, maar dat gaat erin als water. Jiuagulan is een bamboe uit China en is heel verschonend. Hij wordt veel aangeraden bij lymeproblemen en is heel lekker zacht van smaak. Hoop dat je er wat aan hebt.

   • Ha Anjo,

    Wat interessant, daar had ik nog niet van gehoord. Ja, je lichaam aanvullen met zouten is me bekend en ik begrijp dat dat ook nodig is. Wel belangrijk dat mensen dat weten, daar heb je gelijk in! Dankjewel voor je aanvullingen!

    Groetjes, Mireille Mettes

 25. Beste Mireille,
  Ik heb steun gehad aan de MIR-Methode. Vraag me alleen af, is dit nu iets wat ik blijvend moet doen, elke dag?
  @Toos als je veel transpireert is het wellicht verstandig om Keltisch zeezout tot je te nemen. Hierin zitten veel zouten en mineralen. Het is goed voor je bloeddruk omdat in Keltisch zeezout veel minder natrium zit dan in gewoon zout.
  Dit omdat met transpireren veel zouten en mineralen verloren gaan.
  mvg
  Olivia

  • Beste Olivia,

   Fijn dat de MIR-Methode je zo gesteund heeft! Je kunt de MIR-Methode na 4 weken weer wegleggen, maar veel mensen kiezen ervoor om door te gaan, zolang ze nog klachten hebben. Kijk maar wat goed voor jou voelt.

   Heel veel succes en groetjes!
   Mireille Mettes

   • Dag Mireille, ik ben door gegaan met de Mir 2x per dag. Deze handelingen geven me een goede verbinding met mezelf. Ook door te lezen in jouw artikelen, mails enz. en te lezen over ervaringen van anderen, ontdek ik nog steeds ‘zaken’ die me nieuw inzicht geven. Reuze bedankt voor alles wát je al hebt ontwikkeld, en zo liefdevol!

 26. Wegens borstkanker in het verleden, die hormoongerelateerd was, mag ik geen hormonen hebben. Ik plas wel vaker dan vroeger, vooral ‘s-nachts is dat vervelend. Ik vraag me af of de MIR-methode, stap 6: “hormonen in evenwicht brengen”, voor mij ook goed is.

  • Ha Johanna,

   Ja, je kunt gerust stap 6 doen. Je onbewuste werkt altijd in samenwerking met de behandelingen of medicijnen die je ontvangt. Het zou fijn zijn als je je behandelende artsen of specialisten op de hoogte wilt brengen van het feit dat je de MIR-Methode wilt doen, dan zijn zij op de hoogte.

   Heel veel succes!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 27. Goedemorgen,Mireille

  Ik doe deze oefeningen nog maar 2 dagen,dus daar kan het nog niet door komen, denk ik, maar ben wel meer water gaan drinken en moet dus ook vaker plassen. Goed begin, toch! Dank voor je tips!

  Hartelijke groet,

  Wendy

 28. Ik ken vooral het fenomeen bij mijzelf en anderen dat wij s’nachts veel moeten plassen, soms wel drie of vier keer. Dat verstoort de nachtrust die bij vrouwen na de overgang en bij het ouder worden toch al niet optimaal is. Weinig drinken heeft hier niet veel invloed op lijkt het en dat is ook niet aan te raden.

  • Ik heb een gluten en lactosevrij diet en sinsdien hoef ik s`nachts niet meer op te staan om te plassen.
   Ik ben een weekend naar Brugge geweest en een week naar Engeland en heb toen gewoon meegegeten en ik moest ook weer 3 tot 4 keer opstaan, dus ik laat de melkproducten en gluten mooi staan, ook voel ik me veel fitter.Zelf ben ik bijna 60 en al jaren uit de overgang,misschien is het goed om je eens telaten testen. Heel veel success!!!

 29. Hallo Mireille, wat een openbaring het bovenstaande stukje!! Dank je wel. Ik heb al een paar keer de MIRMethode gebruikt, gewoon de 9 stappen en voelde me daarna al veel beter. Op dit moment ben ik met voetreflex therapie bezig en zo lopen we alles na, (en dat is naast alle andere euvels ook veel plassen) kan ik ter ondersteuning gewoon de 9 stappen doorlopen, hoelang doe ik dit dan of moet ik iets toevoegen. Ik heb idd een hele slappen bekkenbodem en plas veel en vaak. Hartelijke groet M.

  • Hai M.,

   Ja, je kunt ter ondersteuning van de voetreflexologie, wat trouwens ook al fantastisch goed werkt, de MIR-Methode erbij gebruiken. Zou je je therapeut daarover willen vertellen en haar goedkeuring ook willen vragen?

   Ik hoop van harte dat beide therapieën samen veel van je klachten zullen kunnen wegwerken!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 30. Hoi

  Ik heb een tijdje geleden de MIR-METHODE. Toegepast daarna heb ik een tijdje lang beter geslapen.
  Ben blij de methode te hebben leren kennen.
  Dank je wel groet Ria

 31. Ik had al een overactieve blaas en dat is sinds ik met de MIR-Methode ben begonnen erger geworden. Ik blijf volhouden, al is het wel een vervelende uitwerking want ik hoop dat het naar verloop van tijd positief veranderd.

  • Ha Sylvia,

   Nou, dat hoop ik ook voor je! Meestal gaan mensen in het begin meer plassen door de MIR-Methode en na een aantal weken gaat het zich normaliseren. Ik duim voor je!

   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 32. Goedemorgen Mireilles,
  Ik heb juist het tegenovergestelde,het niet kunnen plassen.
  in April ben ik opgenomen voor Astma Cardiale (met B.D.E.)en daar boven op kreeg ik een hartinfarct.Kantje boord,maar ik ben er nog!
  Ik heb een vocht beperking van 1.5 liter p.d.met plaspil.Zonder die pil komt er amper wat.Ik ben niet happy met die pil,maar het is kiezen uit 2 kwaden.Jouw verhaal over storing van emoties is mijn verhaal.
  Heeft de chakra’s invloed op wel en niet kunnen plassen?
  Harte groet Wilhelmina

  • Hai Wilhelmina,

   Ja, dat is inderdaad een ander verhaal. Ik weet niet alles van het hormoonstelsel, maar ik weet wel dat de Hypofyse in ons hoofd een hormoon afscheidt dat bepaalt of je veel of weinig plast. Via stap 6. zou je dus inderdaad verlichting kunnen krijgen. De chakra’s hebben inderdaad ook effect op niet plassen. Het hangt er net vanaf hoe een chakra verstoord is.

   Als emoties de oorzaak zijn, zoals je aangeeft, heb je met de MIR-Methode een goede kans dat het je goed gaat doen.
   Veel succes!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 33. Dag Mireille,
  Dankjewel door deze informatie, hierdoor krijg ik antwoord op mijn vragen. Enkele mnd. geleden deed ik 6 wk. MIR en nu weer sinds tien dagen en vooral ‘s nachts als ik wakker word. Ik moet hèel vaak plassen ‘s nachts en overdag kan soms mijn plas niet ophouden met alle gevolgen van dien.
  Ik ben 56 jaar dus zal het zeker ook met de overgang / hormonen te maken kunnen hebben.
  In liefde met je verbonden,
  Coraaltje

 34. Hallo Mireille,

  Door het toepassen van de MIR methode ben ik juist minder vaak gaan plassen besef ik door je artikel. In 2011 had ik een verzwakte bekkenbodemspier door veelvuldig hoesten (allergisch voor de axe douchegel van partner) Zowel blaas, baarmoeder als darmen waren verzakt, ( zo’n 6 X blaasontsteking gehad) maar slechts de baarmoeder werd opgemerkt door de huisarts en het hoesten wilde ze niet naar kijken omdat ik daar niet voor had gebeld (!) Op mijn aandringen een verwijzing naar een bekkenfysio gekregen (vond ze eveneens onzin) en dankzij speciale spieroefeningen de bekkenbodemspier weer op orde gekregen. Weet dankzij jouw artikel nu dat punt 5 en 6 eveneens kunnen ondersteunen, ga dat beslist toepassen wanneer de klachten weer opspelen. (momenteel bronchitis, nog een tip voor mij?):-)

  • Ha Margreet,

   Kijk, dat is een mooi bewijs dat oefenen bij een ‘bekkenfysio’ kan helpen! Ja, de MIR-Methode werkt weer op haar manier, fijn dat je het een kans wilt geven. Longproblemen zit vooral in oud verdriet en wordt o.a. via stap 4. Meridianen zuiveren aangepakt, maar ook via stap 3. via ervaringen die je met je ouders hebt meegemaakt.

   Veel succes en laat je het me weten wat je ervan merkt?
   Hartelijke groetjes!
   Mireille Mettes

 35. Zeer interessant.
  Ik moet al gans mijn leven veel plassen.
  Opvallend is dat dit vooral s’nachts voorkomt en dit is heel vervelend. Het kan niet echt aan mijn eet en drinkgewoonten liggen. De suggesties over de chacra’s, daar kan ik wel iets mee. Xx

  • Ha Hans,

   Ik hoop van harte dat de MIR-Methode iets voor je kan betekenen! Succes!

   Laat je het me weten als je verbetering merkt?
   Hartelijke groeten,
   Mireille Mettes

 36. Heel herkenbaar, vooral na de overgang lange tijd blaasklachten gehad. Deze uitleg is helemaal nieuw voor mij, 🙂

 37. Mireille, dank voor je antwoord op mijn vraag van vorige week. Ik ben begonnen en laat je t.z.t weten hoe het voor mijn zoon werkt, of gewerkt heeft.

 38. Ik ben in 2008 voor prostaatkanker geopereerd. Daarna had ik heel veel last van het niet kunnen ophouden van mijn urine. Na bekkembodemspieroefeningen lukte me dit wel. Nu merk ik dat ik 1e : er vaak per nacht eenmaal uitmoet en dat ik na bijv. koffie, bier of een wijntje mijn urine moeilijk kan ophouden. Nu merk ik door de MIR-mehode wel dat ik ook overdag vaker moet plassen. En ik drink nu ook meer water op een dag.
  Nu effe een vraagje voor wat betreft mijn PSA-waarde. Deze moet bij mij “niet meetbaar zijn”(Mijn prostaat is eruit)Nou was deze de laatste keer “net”boven de waarde(normaal is dit “nietmeetbaar). Wat ik me nu afvraag is of ik door de MIR-methode deze waarde weer beneden de waarde van “onmeetbaar”kan krijgen of dat ik door het hormoonstelsel te “stimuleren”deze meer : opdrijf”??? Kunt U hier wat zinnigs over zeggen?? Groetjes albert

  • Beste Albert,

   Dankjewel voor je bericht. Alcohol is in wezen een vloeistof die ons lichaam het liefst zo snel mogelijk wil afvoeren. Dat veroorzaakt het extra plassen. Goed dat je meer water bent gaan drinken!

   Nee, ik kan je helaas geen goed antwoord geven over je PSA-waarde. Het hoeft niet altijd samen te hangen met de prostaat, maar het fijne weet ik er niet van. Zou je die vraag aan je arts willen stellen? Die kan dat vast goed uitleggen.
   ‘Opdrijven’ van waardes is in ieder geval niet iets wat ik ken van de MIR-Methode.

   Heel veel succes!
   Mireille Mettes

 39. Ik heb dagen dat ik vaak moet plassen en dagen dat ik niet zo vaak hoef

  Ik drink voldoende water, ik voel me veel beter als ik water drink

  Met het warme weer heb ik veel gezweet, en als je veel zweet moet je ook meer drinken

  Verder heb ik het gevoel dat er nog van alles uit mijn lichaam moet en dat ik me niet goed af kan sluiten voor gevoelens van anderen

 40. Mireille,door het gebruik van plaspillen moet ik vooral in de ochtend uren
  vaak naar het toilet. Ik heb het idee dat mijn blaas zo getraind is dat ik vaker plassen
  moet door de dag heen.IHeb je een advies,kan ik mijn blaas trainen om het langer op te houden?Ben benieuwd naar je antwoord! Jannie

  Heb je nog een advies

  • Beste Jannie,

   Onder invloed van hormonen worden onze banden en spieren slapper. Wanneer je met de MIR-Methode werkt, werk je ook aan het hormoonstelsel en heb je kans dat de hormonale invloed op je bekkenbodem al gaat meehouden om je blaas beter te trainen. Dagelijks bewegen is zowiezo goed, maar of je echt een blaas kunt trainen met bijvoorbeeld sport, dat weet ik niet.

   Probeer de MIR-Methode gewoon ‘s 4 weken uit! Heb je al gezien dat we 4 weken begeleidingsmailtjes kunnen sturen?
   Dat kan je aanklikken op de homepage onder de Nieuwsbrief, rechtsbovenaan.

   Veel succes!
   Mireille Mettes

 41. Hallo Mireille, dit artikel spreekt me in het bijzonder aan. Ik moest steeds vaker plassen en kon het op een gegeven moment niet meer ophouden. Het werd steeds erger. Als bij “toeval” werd mijn bloed geprikt. Ik bleek een groot vitamine B12 tekort te hebben en kreeg 2 keer per week injecties. Het hielp enigszins maar ben toen ook weer “toevallig” bij een klassiek homeopatische arts terecht gekomen die weer verder zocht en ik kreeg voorgeschreven het middel “dibencozide B 12 1000 mcg plus, 90 zuigtabletten van Bonusan en na 12 dagen al ging het stukken beter. Ik ben zojuist na 2 maanden weer ter controle naar die arts geweest en mijn bloed ziet er veel beter uit dan 8 weken geleden. Als je via google zoekt naar “vitamine B12 tekort”, kun je zien dat je plas slecht op kunnen houden soms kan liggen aan een tekort vitamine B12. Wilde dit graag met je delen en hoop dat deze informatie ook voor andere mensen kan helpen. Nooit geweten dat je door een vitamine gebrek dit soort uiterst vervelende kwalen op kan lopen. Succes met de MIR methode, ik knap ervan op.

  • Beste Ina,

   Ja, dat wist ik ook nog niet! Ik weet wel dat B12 ontzettend belangrijk is voor veel gezondheidsklachten. Ik ben blij dat je homeopatische arts je zo goed heeft geholpen! Met de MIR-Methode gaan we nog een stapje verder. Dan wordt de opname van Vitamine B-12 in je cellen verbeterd. We hebben dat al een paar keer meegemaakt. Een vrouw kreeg Vitamine B12 injecties, maar kon er op een gegeven moment mee ophouden, omdat ze het weer goed opnam in haar cellen door de MIR-Methode. Hetzelfde gebeurde een keer bij een hond die kale plekken op zijn huid had. De haren groeiden weer aan en de dierenarts was stomverbaasd. Ze konden toen stoppen met de injecties.

   Dankjewel voor je mooie aanvullende informatie, interessant!
   Hartelijke groetjes en veel geluk!
   Mireille Mettes

 42. Het is me opgevallen dat ik vaker moet plassen sinds ik de MIR-Methode gebruik. Bedankt voor de dagelijkse tips, ze zijn zeer leerzaam.

  • Voor mij ook heel interessant !
   Moet ook heel vaak plassen, echt wel meer dan 10 x per dag, vooral als ik probeer om minstens anderhalve liter water te drinken.
   Dat kan ik dus niet doen als ik b.v. ga winkelen want dan moet ik om het half uur. Moet er dus echt rekening mee houden niet te veel te drinken als ik de deur uit moet.
   Soms is dat dus lastig.
   Ik ben van plan de MIR-Methode te gaan volgen en kijken of het beter gaat!
   Dank je wel!

  • Ik ben pas een week bezig en inderdaad ik moet meer plassen. Wat ik ook vast stel dat ik zonder rede gewoon begin te huilen.Kan dat al na een week?
   MVG
   An

   • Hai An,

    Ja, dat kan heel goed zijn en dat heb ik ook vaker gehoord. Laat het er maar even lekker uit komen. Het ruimt altijd lekker even op om te huilen.

    Veel geluk en ik hoop dat het je verbetering van je klachten gaat brengen!
    Hartelijke groetjes,
    Mireille Mettes

    • Beste Mireille,
     Ik ben erg blij met dit antwoord, had zelf ook het gevoel dat het aan de MIR-Methode lag. Er gebeuren nog meer dingen, zoals een grote familie (9 broers en zussen) die ik na moeders overlijden bij elkaar probeerde te houden, ik heb zelfs deze week dat kunnen loslaten, wat een enorme verlichting met zich meebracht! Ik huil veel omdat het uit elkaar valt maar het voelt goed. Raad u me aan langer dan 4 weken uw methode te doen?
     Hartelijk dank
     An

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.