Home » Artikelen » 10. Gezondheid went! Schrijf je klachten nu op

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

10. Gezondheid went! Schrijf je klachten nu op — 59 reacties

 1. Bij mij is het andersom, ik krijg de laatste tijd juist veel meer klachten en ik doe al meer dan 10 jaar (met tussenpozen) de MIR-Methode, misschien is dit het sein juist wel dat de klachten aangepakt worden? Ik heb opeens na 12 jaar weer opvliegers,ik snurk opeens veel meer, als ik lig borrelt mijn ademhaling, ik heb steeds witte ophopingen in mijn gezicht huid, ik droom absurd veel! Mijn kalknagels worden nog steeds niet minder,zo kan ik nog wel ff doorgaan! Ik zal ze opschrijven en hoop dat is uiteindelijk verdwijnen?

  • Beste Hanna
   Je kan het beste doorgaan met de MIR-Methode zolang de klachten er nog zijn.
   Veel succes!
   Hartelijke groetjes,
   Team MIR-Methode

 2. Hallo Mireille
  Als eerste wil ik je laten weten de Henny mijn man door de MIR van zijn apneu af is gekomen,
  Helaas is hij 7 okt aan blaas kanker gestorven.
  Hij was mijn mantelzorger.

  Ik heb 5 jaar geleden een hele zware Hersenbloeding gekregen, was links zijdig helemaal verlamd moest met til lift vervoerdt worden , daarna in een rolstoel enz. nu loop ik weer alleen nu zit is nog met een Niglect en Hemianoptie. dat betekend dat ik met twee ogen links niks zie en met de twee ogen rechts alles zien, maar door die twee aandoeningen kijk ik met mijn rechterkant niet naar links .
  Heb hierbij ook een baarmoeder verzakking, heb jij hier ervaring mee hoe die klachten verbeterd kunnen worden??

  Ik hoor graag van je ik wens je veel heel veel succes met je verdere groei van je werk.
  Dank voor je goede hulp.

  Liefs Anny

  • Beste Anny
   Je vraag is doorgestuurd naar een MIR-Methode begeleider en deze zal via de mail contact met je opnemen.
   Hartelijke groetjes,
   Team MIR-Methode

 3. Beste Mireille
  Ikzelf werk al 2 jaar met de MIR methode. Over 2 jaar heb ik ook mijn zuster aanbevolen om de MIR methode te doen. Zij is momenteel 73 jaar en ze heeft geen internet. Zij had zelf alles opgeschreven en ik vind het zo belangrijk dat ik dit wil laten publiceren omdat andere mensen hier ook haar bevindingen kunnen terugvinden.
  Mijn zuster schrijft:
  “Mijn ziekteervaring: van negatief tot positief en de kracht in uzelf.
  ‘s Morgens 9u30, klaar voor onze herfstwandeling. Ik stap naar de garage, en opeens plof, lag ik op mijn buik in de goot. Zonder enige aanwijzing. Niemand op straat, niemand iets gezien. Ik stond recht, geen pijn of schram, alleen verbaasd. Wat was dat? Onze wandeling ging gewoon door. Veertien dagen later, wij kwamen thuis van de wandeling. Ik wil iets zeggen, maar de woorden kwamen er niet uit. Ik probeer tevergeefs. na enkele minuten was alles gelukkig terug normaal. Dit deed me toch even nadenken. Hoe kwam dat? Ik ging naar mijn huisdokter, die me naar een specialist stuurde, die een hele reeks onderzoeken liet uitvoeren (hart, hersenen, botten, enz…) Het onderzoek wees uit dat de ruggenwervels verschoven waren en dat ik vol artrose zat (met andere woorden, versleten was). Een operatie mocht niet gebeuren, want dan kwam ik in een rolstoel terecht, + jarenlange revalidatie. Dit was mijn verdicht! Alleen op stap, mocht niet van de dokter. Hij gaf mij medicatie voor de pijn. Ik moest er leren mee leven. Tot ik de MIR methode ontdekte. Baat het niet, het schaad niet, dacht ik. Een maand later was de pijn duidelijk vermindert, zowel in mijn rug, als in mijn pols. Nu nog doe ik de MIR methode nog altijd, en het verbetert steeds meer!
  Ondertussen heb ik ook een paar boeken gelezen, onder andere “De kracht in uzelf“. Dat boek heeft mijn ogen geopend, en me helemaal veranderd, in positieve zin! Het leert je met pijn, ziekten, negatieve gedachten, om te zetten in positieve gedachten, wat heel belangrijk is in het leven! Iedereen zou dit boek moeten lezen. De wereld kunnen we niet veranderen, maar onszelf wel!
  Mijn leven is nu terug als vroeger, en als ik mensen kan helen met hun ziekte, pijn of negatieve gedachten, zal ik dat graag doen, met volle overtuiging, met eel plezier, (en gratis!)
  Voor mijn verjaardag op 10 maart 2016 kreeg ik een hondje (een boomertje) ik noemde haar Trixie. Op 30 oktober wordt ze 2 jaar. Ze is mijn schatje! Iedere dag rond 9u – 9u30 gaan we met haar wandelen naar het “Breeven”. Zo komen we in contact met andere hondjes en hun baasjes. Soms vertellen zij hun lief en leed aan mij. Ik vertel hun dan over mijn ervaring, en geef hen de raad om de MIR methode te proberen. Na een maand komen die mensen mij bedanken voor de goede raad die ik hen gaf, en dat het werkelijk helpt, en dat ze het blijven doen tot ze genezen zijn. Fantastisch toch? Dan is mijn dag goed, dan ben ik gelukkig voor hen, en voor mijzelf. Want daar doe ik het voor!
  Ik hoop dat ik nog veel mensen kan, en mag helpen, en gelukkig maken. Dan schijnt de zon iedere dag voor mij!!”
  Francine

  Iedereen mag mij contacteren en als ze graag contact willen met mijn zuster zal ik zeker haar telefoonnummer doorgeven.

  • Beste Mireille
   Ik heb op mijn artikel van u nog geen antwoordje gekregen.
   Ik zie er wel naar uit.
   Met dank en vriendelijke groeten
   Juliette

   • Beste Juliette,
    Is dit de reactie die je bedoelde? Ik had er geen vraag bij gezien, vandaar dat ik het heb gelezen en gepubliceerd zonder verdere reactie. Ben wel erg blij voor jullie!
    Groetjes, Mireille

  • Beste Juliette,
   Wat ben ik ongelooflijk blij voor je zus, dat ze haar gezondheid zo mooi oppakt en steeds beter laat worden! En dank voor het ambassadeurschap om de MIR-Methode verder te verspreiden!
   Dat het jou en je zus goed mag blijven gaan!
   Groetjes, Mireille

 4. De MIR methode heb ik een tijd lang iedere dag gedaan. Door mijn MS lukt dat niet meer. Het enige gevoel dat ik in mijn linkerhand heb is aan de binnenkant n.l. de muis van mijn hand. Misschien weten jullie een oplossing.

  • Beste Doret,
   Kun je me 1 hand over je wang aaien? Daarmee zou het ook kunnen. Of als je met een aantal vingers langs elkaar wrijft, gaat ook.
   Veel sterkte en veel geluk gewenst!
   Groetjes, Mireille

 5. hallo Mireille
  ik ben na meer dan een jaar gestopt het voelde niet meer goed vond dat ik vaak boos was ,vind het jammer dat het niet werkte bij mij ,al mijn klachten zijn er nog
  bedankt groetjes gerda

  • Beste Gerda,
   Wat jammer dat je er niks van gemerkt hebt. Had je al eens gelezen wat de oorzaken daarvan kunnen zijn? Vaak boos zijn, betekent meestal dat je je grenzen duidelijker aangeeft. Misschien dat je daar nog wat mee kan? Ik hoop dat je met een andere methode meer geluk zult hebben!
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 6. Beste Mireille,
  Ik weet niet meer precies hoe lang geleden ik met de MIR-methode ben begonnen. Ik geloof zo’n 2 jaar geleden. Ik was toen zwaar depressief na de dood van mijn vriend en had daarnaast vele lichamelijke klachten. Onlangs stond ik op de tennisbaan een geweldige partij te spelen en realiseerde ik me, dat ik me eigenlijk met mijn 64 jaar nog nooit in mijn leven zo goed gevoeld heb! Niet meer depressief. (Ik ben zelfs blij dat ik nog leef en dat is voor mij een openbaring!) Enorm veel energie, geen spierpijnklachten meer, sterk verminderde migraine en veel minder last van mijn evenwicht. (Ik kan nu zelfs op- en afritten van de snelweg met een aardige snelheid rijden, terwijl ik daar vroeger altijd hondsberoerd van werd.) Alles bij elkaar ziet het er bij mij nu een stuk positiever uit. Natuurlijk kun je niet wetenschappelijk bewijzen dat dit allemaal door de toepassing van de MIR-Methode komt, maar MIRren heeft me in ieder geval geen kwaad gedaan en wie weet wat er allemaal nog meer mogelijk is.
  Overigens: het is niet alleen zo dat je snel vergeten bent wat je klachten waren. Het is bij mij ook zo dat als ik me niet goed voel, dat ik me wonderlijk snel aanpas en dan denk dat dat mijn normale toestand is. Dat was voor veel klachten bij mij in elk geval zo. Ik blijf me dan ook verbazen over wat ik ineens allemaal kan, wat ik al zo lang niet meer kon. Ik vond dat ‘niet kunnen’ in die tijd heel normaal!

  We zien elkaar binnenkort,

  Marja

  • Beste Marja,
   Wat ongelooflijk fijn voor je! Ik geniet met je mee… met je 64e heerlijk op de tennisbaan!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 7. Beste Mireille,
  ik doe al een aantal jaren de MIR-Methode telkens een paar maanden, ergens had ik gelezen het mag achter elkaar op een dag, dus ik deed s morgens 2x voor de hele dag, dus elke morgen. Nu wil ik toch nog eens vragen of dat wel slim is.
  Lieve groet en dank voor alles Gert

  • Beste Gert,
   Ja hoor, dat is heel slim. Dan hoef je er maar 1x per dag aan te denken! Voelt het voor je alsof je het wilt verspreiden over de dag, dan kun je het veranderen.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

  • Beste Lumi,
   Dan wordt het spannend wat je daarvan over een paar maanden niet meer hebt, of wat minder is geworden. Houd me op de hoogte! Over constipatie heb ik al eens geschreven. Misschien dat dat extra inzicht geeft?
   Groetjes, Mireille

    • Beste Lumi,
     Bestudeer eens de werking van de dikke darmmeridiaan en kijk eens welke emoties daarmee samen hangen. Misschien dat je door inzicht sneller de oude oorzaken kunt loslaten. Je kunt erover lezen op internet. En op de Be the MIRror-ledenwebsite is een meridianencursus, waarvan ik nu 7 delen heb gemaakt, waaronder de dikke darmmeridiaan.
     Ik hoop van harte op goed nieuws! Ik heb al meer mensen meegemaakt die weer een normale stoelgang hebben. Zo’n bevrijding!
     Ik duim voor je!
     Groetjes, Mireille

   • Over constipatie, zuchttttttttttttttt mijn hele leven ik had problemen mee, is niet erfelijk, maar is de probleem te veel kinderziekenhuizen, en van HELE SLECHTE leven uit ziekenhuizen.

 8. Dag Ineke, heb je ook al eens gekeken naar de luchtvochtigheid in je huis? Mijn moeder moest begin dit jaar van de kno arts stoppen met haar puffen ivm met een schimmel op haar stembanden (tenzij het echt niet ging). Zij mirt niet, maar sinds zij een luchtbevochtiger in huis heeft, hoor ik haar niet meer over hoestaanvallen. De puffers heeft ze niet nodig. Bij haar was het veel te droog in huis; onder de 40%.
  Groet
  Pauline

 9. Ben nu 6 weken bezig. Ben overspannen vanwege een conflict op mijn werk.
  Mijn maagpijn is zo goed als weg, zit iets beter in mijn vel, maar ben er nog niet.
  Mijn voetwrat is wel verdwenen, zat er al mijn leven lang. Daar ben ik erg blij mee.
  Meerdere kennissen heb ik ook aan de MIR-Methode gebracht die er erg blij mee zijn.
  Mijn rechter zijkant van mijn voet heeft een vreemd soort slapend gevoel.
  Ga zo door, ben er erg blij mee.

 10. Hoi. Mireille

  Ik ben vorig jaar in mei beg met de MIR-Methode,dit heeft geleid dat ik veel beter slaap als voorheen.Ben de eerste week van Januari weer begonnen en ik ben een stuk rustiger geworden maar ook ben ik erg moe geworden, en een beetje duizelig,!Nu heb ik sinds drie dagen iedere dag een bloedneus,ik ben wel verkouden geweest .en denk dat de MIR-Methode mij alle holtes heeft gereinigd,zoveel als er de laatste weken uit mijn neusje en keel is gekomen is ongekend,kan nu weer ruiken ,heerlijk. Maar vraag mij af of die bloedneus bij het proces hoort of dat het komt door al dat snuiten
  Bedankt voor het lezen en evt. Reactie
  Groet Ria

 11. Beste Mireille,

  ik ben na ruim 4 weken gestopt, omdat ik heel erg moe ben geworden.
  Van een kant voel ik me sterker worden, van de andere kant als ik de MIR-Methode doe, word ik heel moe. Ik doe hem daarom ‘s avonds meestal in bed, omdat ik dan gelijk kan slapen. De fijne uitleg van jou en de reacties geven me veel inzicht. Bedankt hiervoor. Is het raadzaam om nu toch door te gaan, of beter even te stoppen met de MIR-Methode?

  • Hai Lucie,

   Het beste zou je juist door kunnen gaan met de MIR-Methode. De moeheid, is omdat je lichaam heel hard aan het werk is om een en ander op te lossen. Als de moeheid te lang duurt of niet goed te verdragen is, laat je dan ook ‘s controleren bij je huisarts. Je kunt ook altijd nog een afspraak maken bij een MIR-Methode begeleider. Die kan dan heel gericht met spiertesten uitzoeken waar bij jou de diepere oorzaak van de vermoeidheid ligt en die sneller wegwerken.

   Heel veel succes en sterkte met de moeheid!
   Hartelijke groeten,
   Mireille Mettes

 12. Ik wil heel graag een tweede kindje.
  Sinds we hebben besloten hiervoor te gaan, is mijn cyclus in de war en heb ik pas heel laat mijn eisprong.
  Dit frustreert en beangstigt mij enorm.
  Hoe zou ik de MIR methode in kunnen zetten, zou dit kunnen helpen?

  • Beste Anna,

   Als de emoties een rol spelen bij je, kan de MIR-Methode je daar zeker bij helpen. Ook het hormoonstelsel wordt aangepakt, via stap 6, wat mogelijk een rol speelt bij de veranderingen in je cyclus. Ik kan het je niet garanderen, maar ik hoop wel dat je de MIR-Methode een kans wilt geven. Als je zekerheid wilt hebben, kun je het beste een afspraak maken bij een MIR-Methode begeleider.

   Veel geluk!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 13. Lieve Mireille. mijn leven is momenteel een dagelijks gevecht, (en ik heb niet altijd meer de moed om te vechten)want ik heb veel gezondheidsproblemen. Samengevat: diabetes, reuma, overgewicht. versleten heupen die niet vervangen kunnen worden, astma, hoge bloeddruk en nog wat ‘kleine’ klachten. Lopen kan ik helaas bijna niet meer, nog maar een paar pasjes. Ik heb een jaar geleden langere tijd dagelijks de MIR-methode gedaan. Sinds vier weken doe ik weer dagelijks de MIR-methode twee keer per dag. Kan ik nog vooruitgang boeken, en is het goed om door te blijven gaan? Ik hoor van je, warme groet en veel succes gewenst.

  • Beste Conny,

   Ja, de MIR-Methode kan je inderdaad nog verder helpen. Wanneer je zoveel klachten hebt, ga je zowiezo 4 maanden door. Als het je te lang is, zou je jezelf dat willen gunnen om naar een MIR-Methode Begeleider te gaan? Zij kunnen dan heel gericht werken aan de blokkades die nog bij je zijn en ervoor zorgen dat je veel sneller door je klachten heen kunt groeien.

   Ondertussen heel veel sterkte en ik hoop op langere termijn op goed nieuws!
   Veel geluk!
   Mireille Mettes

 14. Dag Mireille
  Ik doe de MIR-Methode twee maanden en ben begonnen met de derde maand.
  Het probleem dat op het moment speelt, is kramp in mijn benen. Soms erg maar dan een paar dagen niet. Ik kan het niet plaatsen. Verder heb ik geen klachten. Medicamenten zijn van mijn lijst geschrapt. In 2004 heb ik spuiten gehad tegen tetanus omdat ik veel gereisd heb. Nu verblijf ik in het buitenland. Heb de laatste twee jaar geen inentingen meer gehad weet niet of dat invloed kan hebben op de krampen in mijn benen. Eten doe ik heel bewust.

  • Beste Jos,

   Wat fijn dat je van de medicijnen af bent! Maar is dat door de MIR-Methode, dat kan ik niet duidelijk lezen uit je bericht. Hoe dan ook ben ik heel blij voor je! Ik weet niet van het bestaan tussen inentingen en krampen. Je zou het een arts kunnen vragen.
   Kramp in de benen kan verschillende oorzaken hebben. Het kan een tekort zijn aan magnesium, maar je eet bewust, dus verwacht ik dat je voldoende magnesium binnen krijgt. Een andere oorzaak kan zijn dat de meridianen verstoord zijn. Door je benen lopen een stuk of 5 meridianen. als het midden in je kuit is, kan het de Blaasmeridiaan zijn, wat vaak met onzekerheid en beslissingen nemen te maken heeft.

   Als je het precies wilt weten, zou je naar een begeleider kunnen gaan. Je woont in het buitenland. Welk land? Je kunt via Skype of telefoon met een van de begeleiders in Nederland contact leggen.

   Heel veel succes en ik hoop dat de kramp gauw minder word!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 15. Ik heb hoge bloeddruk. Geen lichamelijke oorzaak. Heb burn-out gehad.
  Meet geregeld. Bloeddruk vaak goed. Wil eigenlijk van pil af. Gebruik al lage dosering. Kan MIR-Methode mij helpen?

  • Beste Nico,

   We weten van tevoren nooit zeker of de MIR-Methode voor je gaat werken. Dat is altijd afwachten. Probeer het uit en kijk samen met je arts of je bloeddruk lager wordt. Dan kun je op termijn met de arts samen beslissen of je met de medicijnen kunt stoppen.

   Ik wens je heel veel succes!
   Laat je het me weten hoe het voor je werkt?
   Hartelijke groetjes!
   Mireille Mettes

 16. Ik heb een dag gehad dat ik behoorlijk ziek ben geweest. Het kwam er boven en onderuit. Voorheen als ik me echt berorerd voelde probeerde ik het met een vinger in mijn keel te stoppen maar dat lukte niet. Schijnbaar moest er een hele hoop rommel uit. Wat ik wel gemerkt heb is dat ik meer energie heb gekregen. Dus ik blijf de methode nog een keer in de maand doen. Dankjewel Mireille

  • Beste Jarin,

   Ja, soms gaat een lichaam voor de overduidelijke schoonmaak en kun je een dag behoorlijk ziek zijn. Ik ben blij dat je het zo sportief op vat! Het is nooit prettig om mee te maken, maar ik ben heel blij dat je je opgeruimd voelt en dat je je nu energieker voelt.

   Hartelijke groetjes!
   Mireille Mettes

 17. dag Mireille.

  Bijna van het begin doe ik de MIR-behandeling en dat bevalt me zo goed, ik doe dat nog dagelijks, voel me innerlijk steviger en dat werkt geestgelijk en lichamelijk aangenaam door.
  Ik heb de laatste tijd véél minder herrie in mijn “nek” en dat is zo fijn. Probeer nog andere probleempjes kwijt te raken.
  Wat een prachtige methode.

 18. Beste Mireille

  Ben al lange tijd bezig met de MIR-Methode. Heb kanker gehad. Ben er helemaal van hersteld en door de MIR-Methode ben ik van de slaappillen afgeraakt die ik moest nemen om tijdens de chemo kunnen te slapen. Nu ben ik onlangs begonnen om van de suiker af te blijven en dat lukt prima. Fijn dat ik de MIR-Methode heb leren kennen van een vriendin.

  Bedankt en groetjes, Maria

  • Beste Maria,

   Wat ben ik blij dat de MIR-Methode je heeft kunnen steunen in het loslaten van de slaappillen en de suiker. Ik hoor het vaker dat suiker eten gewoon niet meer zo boeiend is als er binnen in je iets verandert. Mooi, hoor! Ik ben je vriendin dankbaar dat ze het aan je heeft doorgespeeld!

   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 19. Vervolg Vitiligo:
  Ik vraag me nu af hoe lang ik door moet gaan met de MIR-methode? Heb dat nu 4 weken gedaan met genoemd resultaat.
  Er zijn echter ook nog andere zaken in mijn lichaam waaraan ik wil werken. Kun je ook verschillende dingen benoemen bij stap 9? Zodat er op verschillende terreinen tegelijk gewerkt kan worden? Alvast dank voor je reactie!
  Groet van Ans

  • Beste Ans,

   Klachten die zich nog niet gewonnen hebben gegeven, vragen erom dat je langer door gaat. Blijf de MIR-Methode doen zolang je klachten hebt. Duren de overige klachten te lang, dan kan je altijd nog een afspraak maken bij een MIR-Methode begeleider, die op onze website staan.

   Heel veel succes en plezier met het aaien!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

  • Ha Jeane,

   Dat klinkt nog als een kwaal die wat zwaarder is dan oppervlakkige kwalen. Het kan zijn dat je lichaam heel hard aan het werk is door de MIR-Methode, waardoor je extra rust nodig hebt. Het kan ook zijn dat een hele oude, langdurige vermoeidheid nu naar buiten komt.
   Hoe dan ook, als het sinds de MIR-Methode is: zorg goed voor jezelf en geef er ook aan toe als je moe bent. Forceer jezelf niet, maar luister naar je lichaam.
   Blijf de MIR-Methode gewoon gebruiken en als het goed is, gaat de vermoeidheid langzaamaan plaats maken voor meer energie.

   Hartelijke groetjes en sterkte!
   Mireille Mettes

 20. Dag Mireille,
  Ik ben verbaasd en verrast!!
  In mei 2012 ben ik begonnen met een therapie om vitiligo te genezen. 2x dgs een spray gebruiken en om de dag onder een grote lamp. Alles wat er gebeurde was dat de vitiligo zich nog meer verspreidde over mijn lichaam. Toen de arts mij als laatste redmiddel een zalf voorschreef waar ik héél voorzichtig mee moest zijn want mogelijk kankerverwekkend, was voor mij de grens bereikt. Dan maar met vitiligo verder door het leven. Totdat ik met de MIR-methode aan de slag ging. Er komen nu steeds meer kleine bruine plekjes bij; het pigment herstelt langzaam. Prachtig toch?!

  • Beste Ans,

   Oh, wat fantastisch!! Ik heb al vaak de vraag gehad van mensen of vitiligo aan te pakken was hiermee, en wat geweldig om nu van jou te horen dat het echt aan het opklaren is!! Ben zó blij dit te horen! Zou je misschien een foto van een deel van je huid willen nemen, zodat we het later kunnen vergelijken? Alleen als je dat wilt, hoor!

   Ik ben heel blij voor je en voor alle andere mensen die nu ook hoop kunnen putten uit jouw ervaring!
   Dankjewel!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

  • Beste Ine,

   Dat is leuk om te horen! Besef dat beter slapen en sterkere nagels van alles te maken heeft met wat er binnenin je lichaam gebeurt. Het kan daardoor zijn dat er langzaam maar zeker nog meer klachten verdwijnen. Ben heel blij voor je!

   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 21. Dag Mireille,

  Via via ben ik met jouw methode in aanraking gekomen. Had geen echte klachten maar mijn situatie ondermijnde mijn eigenwaarde.
  Ik doe de MIR-Methode dagelijks en het ondersteunt me.
  Mijn zelfvertrouwen groeit.

  • Beste Ellen,

   Daar ben ik heel blij om! Eigenwaarde, zelfvertrouwen en het afnemen van onzekerheid, is iets wat ik heel vaak hoor als mensen de MIR-Methode doen. Heel veel geluk en laat je het me weten hoe het verder nog voor je werkt?

   Hartelijke groetjes!
   Mireille Mettes

  • Beste Diana,

   Het gaat erom dat je je klachten opschrijft. Je gaat dan de MIR-Methode 4 weken doen en kijkt daarna nog ‘s welke klachten er nog zijn en welke zijn verdwenen. Als je ze nu niet opschrijft, kan het zijn dat je ze over 4 weken niet meer herinnert, omdat ‘Gezondheid went’. Als je er een cijfer van 1-10 bij schrijft, kan je over 4 weken terug kijken en dan nog ‘s voor jezelf inschatten hoe sterk de klachten nu nog zijn als je ze weer een cijfer geeft.

   Ik wens je heel veel succes en ik hoor het graag wat jij bij jezelf merkt!
   Hartelijke groeten,
   Mireille Mettes

 22. Ik ben na 4 weken gestopt, maar nu ook weer begonnen om de al wat langer durende kwalen ook opgelost te krijgen.
  De ondersteunnende mail waren erg prettig en kwamen vaak over een met mijn reacties.
  Ik voel me letterlijk en figuurlijk steviger in mn schoenen staan.
  hoofdpijnklachtjes weg
  opgeblazen gevoel buik weg
  ken beter mn grenzen
  voel me vrijer om te zeggen wat er gezegd moet worden, zonder dat het op zeurderige toon gaat.
  kan beter complimenten ontvangen.
  voel me veel minder schuldig over van alles
  kan makkelijker ‘nee’-zeggen
  overeet me niet meer
  kan de koekjes, snoepjes en alcohol veel makkelijker laten staan.

  ik ga lekker door, want het geeft me ook een soort zelfbevestiging!

  • Beste Marjolijn,

   Wat een prachtige resultaten heeft het je al opgeleverd. Ja, zo is dat, hoe krachtiger je in jezelf wordt, hoe makkelijker het wordt om al die verleidingen te weerstaan. Goed gedaan! Leuk ook dat je complimenten nu beter in ontvangst kunt nemen! Dat is zo’n ‘detail’, maar daar zit een hele wereld van eigenwaarde achter.

   Mooi hoor, ik ben heel blij voor je!
   Dat het je overige kwalen ook mag helpen oplossen!
   Hartelijke groeten,
   Mireille Mettes

 23. klacht die verdwenen is: een tekort aan mineralen en basisbehoeften.
  het is nu ondertussen al de vijfde week, dat ik het doe.
  zal het blijven doen. heb ernstige depressie en burnout achter de rug.
  veel emotionele problemen. Ik voel me gewoon sterker en dit is ook
  fysiek waarneembaar. Voel me niet meer zo zwak, hulpeloos en moedeloos.

  • Beste Isabelle,

   Wat is dat fijn om te lezen! Heel erg goed dat je jezelf de tijd geeft en de ruimte om de emoties langzaam maar zeker aan te pakken. Je kunt het beter in het begin rustig aan doen, als je zulke ernstige klachten hebt (gehad). Ik ben blij dat je in die zin heel liefdevol naar jezelf bent!

   Ben blij dat je je stukken sterker voelt!
   Dat het maar zo mag voortgaan!
   Veel geluk en hartelijke groetjes!
   Mireille Mettes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.