Home » Artikelen » 7. Huidproblemen? Hoe vaak poep je per week?

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

7. Huidproblemen? Hoe vaak poep je per week? — 67 reacties

 1. Voedingsvezels leveren weinig calorieën en veel gezondheidswaarde. Ze dragen mede bij aan een goede darmwerking en aan een goede darminhoud: Met allerlei gunstige neveneffecten, zoals dat ze de honger mede stillen, de calorische waarde verlagen, het cholesterol gehalte verlagen, het bloedsuikergehalte meer stabiliseren, minder kans op obstipatie en minder kans op diarree. Uit onderzoek blijkt dat we veel te weinig voedingsvezels eten.

 2. Beste Mireille,

  Sinds 2 weken doe ik weer de MIR-methode, ik merk dat ik heel veel eet. Ik eet veel meer dan normaal, nog nooit heb ik zo’n grote drang naar voedsel gehad. Ik ben in ieder geval niet zwanger.
  Zou dit iets te maken kunnen hebben met de MIR-methode, zou u hier iets meer uitleg over kunnen geven.

  Groetjes,

  Anna

 3. Hallo Mireille,

  Ik had vaak last van een prikkelbare darm totdat ik met behulp van het fodmap dieet (o.a. Martini ziekenhuis Groningen en facebookpagina) erachter kwam niet goed tegen tarwe te kunnen. het fodmap dieet doe je tijdelijk maar niet of weinig tarwe eten moet ik denk ik, mijn leven lang doen. Ik had last van verstopping (1x in de 2 a 3 dagen), buikpijn, was altijd moe, mijn nagels scheurden zo af, etc. Een te veel aan lactose bezorgt me juist buikpijn en dunne(re) ontlasting. Wat me het meest verbaasde was dat bij meerdere mensen met een prikkelbare darm, de blindedarm was verwijderd en/of een operatie aan de galblaas. Die lijkt nu toch een functie te hebben. Weet jij hier meer over te vertellen?

  • Beste Renee,
   Ik weet daar niet veel meer over te vertellen. Alleen dat de blinde darm een belangrijke functie heeft in ons immuunsysteem en we het liever in ons lichaam houden, net als de galblaas. Het lichaam zit heel vernuftig in elkaar en niets is er zomaar.
   Ben wel blij met je ontdekking en dat je er zo van opgeknapt bent!
   Groetjes, Mireille

 4. Hallo Mireille,

  Verhelderend dit artikel, dankjewel.
  Een van mijn dochters is geboren met ichtyosis, lijkt enigszins op psoriasis. De huid vervelt dan veel vaker dan gemiddeld. Deze dochter lijkt aardig met deze huidproblemen te kunnen leven. Echter, ze heeft last van ontlastingsproblemen zoals jij hierboven beschrijft. Ze is inmiddels 25, te zwaar, weet niet wat ze met haar leven wil, kan slecht tegen verandering en is helemaal zat van alle ‘goedbedoelde’ adviezen.
  Misschien heb je nog een tip wat het betekent dat ze deze aandoening bij haar geboorte al had.
  Bedankt alvast.
  Hartelijke groeten,
  Caroline

  • Beste Caroline,
   Ik heb het liefst dat je het een keer voorlegt aan een MIR-Methode begeleider, maar ik kan me voorstellen dat je dochter daar ook geen zin meer in heeft, met alle begrip! Wat de oorzaak zou kunnen zijn: als er verstoppingsproblemen zijn, veroorzaakt door de dikke darmmeridiaan, dan kan dat komen door angst. Angst voor het onbekende en/of angst voor de toekomst. Mensen die met een bepaalde taak geboren worden of die spanning of angst tijdens de geboorte hebben, kunnen dit soort angsten gaan voelen, waardoor uiteindelijk de dikke darm zelf ‘verstrakt’/’verstijft’. Dat zou dan uiteindelijk tot huidaandoeningen kunnen leiden, zelfs ichtyose.
   Ik hoop voor haar dat ze iemand mag treffen die haar werkelijk kan helpen. Huidaandoeningen zijn zó naar…
   Sterkte voor haar!
   Groetjes, Mireille

   • Dankjewel voor je steun, Mireille. Die angst klopt wel. Ze heeft de energie van een elfje in een reuzenlijf, dat is heel spannend voor haar. Ik stuur mijn kinderen regelmatig jouw artikelen door. Wie weet pakt ze daar wat dingen uit op.

    Veel succes en plezier met dit mooie werk.

    Liefs en groetjes, Caroline

 5. Microbioom de ontdekking van de laatste jaren. Vezelrijk eten dus start met onbewerkt voedsel en plantaardig en de ontlasting zal veel vlotter gaan. Hier is ook wel het boek “De mooie voedselmachine” ideaal leesvoer, Guilia Enders schreef dit boek omdat zij zoveel last had van haar huid. K zou ook iedereen die problemen heeft met het darmstelsel ten zeerste aanraden te gaan wandelen, stappen en bewegen op allerlei wijze vooral in de natuur.grts Diana.

 6. Hallo Mireille,

  Mijn kleindochtertje van 2,5 jaar poept 1 keer in de 7 dagen, ze heeft er veel last van vooral,op het moment dat ze moet poepen heel angstig en veel huilen. Mijn dochter heeft alles al geprobeerd maar het blijft hetzelfde. Dit probleem is al vanaf dat ze 8 maand is.ik doe de MIR methode standaard kan ik haar op afstand helpen.
  Warme groet,
  Dolly

  • Beste Dolly,
   Laat de moeder een keer een afspraak maken bij een MIR-Methode begeleider. Die kan werken aan de oorzaak van de angst, en aan de verstopping. Het heeft waarschijnlijk veel te maken met de dikke darmmeridiaan, maar dat zal de begeleider wel duidelijk maken. Er staat een uitleg over de dikke darmmeridiaan op de Be the MIRror-website, deel 4 van de meridianencursus.
   Veel sterkte en ik hoop dat het binnenkort minder mag worden!
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.