Home » Artikelen » 2. Reisziekte, wagenziekte, zeeziekte, luchtziekte, je zal het maar hebben.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

2. Reisziekte, wagenziekte, zeeziekte, luchtziekte, je zal het maar hebben. — 25 reacties

 1. Mireille, ik heb veel last van draaiduizeligheid, bppd. Heel naar en doodeng is het. Het gebeurt overal, maakt niet uit of ik bonnen of buiten of beweeg of niet.
  In het ziekenhuis een hele dag onderzocht, niks aanwijsbaar te vinden. Kiep behandeling levert ook niet op wat je zou wensen.
  Ik voel die duizeligheid ook als ik bijvoorbeeld afwas en het water zie en voel bewegen om mijn handen.
  Of soms zelfs als ik gewoon opkijk of een ieniemienie fractie beweeg met mijn hoofd.
  Ik kreeg advies niet mijn beweging noch manier van leven aan te passen. Zo gewoon mogelijk blijven doen.
  Het is erg lastig en ook eng.
  Kan MIR hier ook bij helpen?
  Ik doe de MIR-Methode al meer dan 10 jaar, dus vind ik het vreemd dat dit toch gebeurt.

  • Beste Roelfina,
   Ja, de MIR-Methode kan daarbij wel ondersteunen. Het fijnste zou zijn als je naar een MIR-Methode begeleidster wilt bellen voor een consult. Het heeft vermoedelijk te maken met de enorme toenemende frequenties op aarde. Ik vermoed dat je heel gevoelig bent?
   Sterkte! Groetjes, Mireille

   • Dag Mireille,
    Ja erg gevoelig. Dat is ook fijn. Als ik maar genoeg rust, ritme en regelmaat heb is het goed te doen.
    Maar in deze hectische maatschappij regelmatig niet. Nu het leven in deze tijd rustiger is, en er minder impulsen lijken te zijn, had ik gehoopt dat dat zou helpen. en dat helpt soms. Terwijl er ook zoveel gebeurt en op de kop staat, dat dat juist erg onrustig voelt. En thuiswerken vind ik fijn. Maar ik voel mijn omgeving anders, omdat ik hier nu meer beweging zie en indrukken voel, omdat er meer mensen zijn die anders op school en werk zijn. De rust in de natuur is ook anders nu. Alles is anders. En alles wat er aan nieuws en zo komt, is ook veel en niet aan te ontkomen.
    Maar de bppd begon al voor de coronatijd.

    • Beste Roelfina, ik weet niet of je reactie op dit artikel al lang geleden is geplaatst, ik lees het nu net. Ik heb ook PPPD en er naast de MIR, al veel aan kunnen doen. Wil je tips, reageer dan op dit bericht. Groet, Carolien.

     • Beste Carolien
      Ik ben nieuwsgierig naar jouw oplossingen, want ik heb er ook veel last van.
      Alvast hartelijk dank voor je antwoord.

     • Ik ben ook benieuwd. Ik heb zelf ook PPPD. Het herstel gaat heel langzaam. En ben benieuwd naar je tips.
      Groeten Patricia

 2. Vooral op lange vluchten ben ik erg misselijk; zeer interessant wat jullie hierover zeggen, ik zal dit gaan proberen. Onlangs hoorde ik ook dat je de dag voordat je gaat vliegen wat verse gember moet nemen en een stukje gember moet meenemen op de vlucht.
  Dank voor de informatie.

 3. Hoi Mireille,
  Ik krijg weleens in een snel bewegende lift een sterke reactie. Heeft dit dezelfde oorzaak als die jij benoemt in je artikel?
  Maar ook na een ritje in het reuzenrad kan je me oprapen. Dus ik zal never nooit vrijwillig in de achtbaan stappen:-)
  Groetjes, Joyce

  • Beste Joyce,
   Ja, dat heeft dezelfde oorzaken. Ik hoop van harte dat het milder voor je mag worden! Laat het me weten!
   Groetjes, Mireille

 4. Corry, ik heb ook nog altijd last van wagenziekte, meestal aan het einde van de dag, moe, en/.of veel rotondes. Ligt er heel erg aan natuurlijk hoe de chauffeur rijdt.
  Moet ook eigenlijk altijd voorin zitten, hoewel dat geen garantie is.
  Heb het van baby af al gehad, ben nu 38. Daardoor altijd weinig gereisd, jammer. trein gaat het beste.
  Ik heb een tijd geleden de MIR-Methode gedaan, wil toch weer eens proberen of dit helpt.
  Het rare is dat ik begin maart twee weken veel met de trein en bus / auto heb gereist, lange dagen dus moe, maar helemaal niet misselijk geweest in auto (zelfs achterin toen) of bus. Ik hoopte eigenlijk dat ik er eindelijk overheen was.
  Helaas bleek dat enkele weken geleden niet zo te zijn.

 5. Vroeger was ik snel reisziek, dat is in de loop der jaren beter geworden. Maar sinds september na een tweede aanval van oorpijn, heb ik niet alleen gehoorverlies en een tinitus maar ben ik continue ” reisziek”. Bij de onderzoeken in het ziekenhuis kwam ook naar voren dat ik met een burnout zit. 24 uur per dag heb ik het gevoel dat ik in beweging ben, hoofdpijn, duizelig en misselijk.
  Voorafgaande aan deze problemen is het nogal intensief geweest in mijn leven, met het opzetten van een bedrijfje incl de nodige tegenwerking. Maar vooral met de gezondheid van mijn partner en een ongeluk van mijn dochter, beide zijn na een operatie en revalidatie traject weer op het goede pad, pfft.
  Vreemd zijn de klachten niet, ik heb me gericht op de verzorging van man en dochter, heb niet geluisterd naar wat ik nodig heb- oorklachten. Tegenwerking op het werkvlak- ik word van mijn weg afgeduwd – reisziekte. Ik heb bijna 2 jaar mijn gezin en bedrijfje alles gegeven wat ik in me had- burnout.
  Al jaren doe ik regelmatig de MIR-Methode en dit geeft vaak dat wat ik nodig heb. Vanaf eind oktober ben ik gestopt met een hoop dingen en deed ik bijna niks meer, ik pak heel llangzaam weer zaken op en dat lukt enigzins. Maar de klachten van reisziekte blijven.

  • Beste X,
   Ja, klachten als duizeligheid hoor ik vaker bij burnoutverschijnselen. Heb je al eens overwogen om een keer naar een MIR-Methode begeleider te gaan? Die zou kunnen uitzoeken of er nog iets speelt dat misschien sneller weg kan. Ze doet dat door middel van spiertesten. Ik hoop van harte dat je weer mag herstellen! Zo te lezen heb je niet voor niets de burnout gekregen. Wat fantastisch dat je er zo voor je man en dochter hebt kunnen zijn. En nu komt weer de fase dat jij als eerste komt!
   Groetjes en ondertussen nog veel sterkte!
   Mireille

  • Ik heb zelf al jaren dezelfde klachten tijdens en na een burnout. Kijk eens onder PPPD. Op YouTube zijn er filmpjes over te vinden. Heel herkenbaar voor mij. Ik ga zelf naar een fysiotherapeut ervoor. Heel Heel langzaam ebben gaat de piek van de symptomen af. Het is een lange weg maar er is verlichting.

 6. Wij hebben een hondje een boerenfox. Zij is 10 maanden oud en we hebben haar van het begin af aan meegenomen in de auto en haar in een mandje gezet aan een tuigje. We moeten in de gaten houden dat ze niets gegeten heeft anders komt het eruit. Het betekent dat ze niet graag in de auto zit omdat ze zich niet lekker voelt. Het is soms noodzakelijk dat we haar meenemen. Wat is hieraan te doen?

  • Beste Corrie,
   Behandel haar gerust met de MIR-Methode. Precies op de manier zoals je een mens zou behandelen. Je aait je hond, terwijl je letterlijk de 9 zinnen noemt die bij de MIR-Methode horen. Herhaal het in ieder geval 2 weken, 2 keer per dag.
   Veel geluk en laat me horen hoe het gaat!
   Groetjes, Mireille

  • Beste Elisabeth,
   Bij baby’s is het vaak het meest werkzaam wanneer de ouders de MIR-Methode willen doen, omdat ze vaak de emoties van de ouders oppikken. Je kunt ook het babietje zelf behandelen. Je aait dan op een handje of beentje terwijl je de 9 stappen opzegt.
   Veel succes!
   Groetjes, Mireille

 7. Zijn er nog meer van die ”herkenningspunten” voor angst van controleverlies??? Ik herken het wel,maar dan niet bij bewegingsziekte of bij wagenziekte???
  Zijn er nog meer Meridianenpunten waar je dat aan herkennen kunt????
  Ik heb vroeger als kind zijnde wel een paar onveilge situatie’s meegemaakt, ben door de glazenvoordeur gevallen en ik heb mijn broertje net voor een naderende bus aan de capuchon kunnen wegtrekken, anders lag hij eronder…
  Wat doet dat dan met je lichaam en geest????
  Ik hoop dat je daar een inzichtje op heb,ik heb namelijk wel het gevoel dat mijn Meridianen niet fijn kunnen stromen.

  • Hai Fiona,
   Wat je ervaringen precies met je doen, hangt af van de reactie die jij er zelf op hebt gemaakt. Als je er intens van geschrokken bent, kan het een verstoring geven in je meridianen. Hoe dat precies bij jou werkt, zou je bij een MIR-Methode begeleider moeten laten uittesten. Angst voor controleverlies zit meestal bij de Dikke darmmeridiaan. Daar kun je van wakker worden tussen 5 en 7 uur ‘s ochtends. Deze meridiaan staat weer in verbinding met andere meridianen en welke er dan precies bij jou verstoord zijn, zou je moeten laten uitzoeken. Wanneer je de 9 stappen van de MIR-Methode doet, werk je er laagje voor laagje aan om de oude gebeurtenissen uit te wissen en kunnen je meridianen weer gaan stromen.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille Mettes

 8. Mijn vraag is waarom hebben kleine kinderen vaak last van wagenziekte, Mireille? Denk zelf uit eerdere levens maar toch hoe verklaren we dit aan mensen die dit anders beleven?
  Ik zelf heb zeker baat bij de methode niet voor wagenziekte maar andere zaken.
  Mooi al deze informatie en zal het indien nodig zeker doorgeven.

  • Beste Annette,

   De oorzaak ligt vaak in de dunne darm en het gevoel ‘in de steek’ te zijn gelaten. Dat kan op veel momenten al gebeuren: kind dat in ziekenhuis ligt en mama die het niet mag bezoeken, of bijvoorbeeld een moeder die haar kind moet vasthouden tegen haar wil tijdens het laten prikken van een vaccinatie. Die herinneringen verstoren de dunne darmmeridiaan en dat geeft verstoring in de buik op het moment dat er veel wiebeling is. Dus je hoeft nog niet eens naar vorige levens te kijken.

   Groetjes! Mireille

 9. Ik ben heel benieuwd of de MIR-methode zal helpen bij het volgende ook : volgende week gaan ze een implantaatje plaatsen in het middenoor om de stijgbeugel te vervangen omdat hij helemaal verkalkt is en mijn gehoor sterk afgenomen is. De stijgbeugel ligt vlak naast ons evenwichtsorgaan en bijgevolg zal ik de komende dagen na de ingreep behoorlijk misselijk zijn ! Ik ken de MIR-methode nog maar pas en heb het reeds een hele maand toegepast ! Benieuwd of het een hulpmiddel kan zijn !

 10. ga het eens heel goed doorlezen. Ik kan nooit reizen zonder een middel in te nemen. Wel een gezond middel. Als kind kon ik nooit ergens naar toe. Geen speeltuin of reisje. Je groeit er wel iets overheen maar ik grijp alles aan en ga er mee oefenen. Dankjewel.

 11. Sinds een aantal weken pas ik de MIR-Methode op mijn hond Luna toe, die ineens last van wagenziekte kreeg. Het gaat een stuk beter, geen tabletten en zonder al teveel kwijlen kan ze een half uur een rit aan. Ook heeft ze minder last van stress.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.