Home » Artikelen » 143. Maar ik wil mijn vader helemaal niet loskoppelen!

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

143. Maar ik wil mijn vader helemaal niet loskoppelen! — 66 reacties

 1. Ik ben benieuwd of je met deze stap ook de guidence van je voorouders loskoppelt. Ik geloof dat onder andere je bloedlijnen samenwerken om je te helpen je ware potentie te vervullen en je plek te vinden zoals het bedoeld is voor je op de wereld. Ik wil hen graag in mn spirituele team. Doe ik door “vader en moeder loskoppelen” hen geen te kort?

   • Zo ervaar ik dat ook Mireille, juist door de MIR-methode merk ik dat mijn voorouders mij veel beter kunnen bereiken, ben heel blij en dankbaar dat ik hen beter kan ontvangen. liefs Anke.

 2. Mooi artikel.

  Wellicht doet de aanduiding “Vader-oordelen loskoppelen” meer recht aan wat je met deze stap wilt uitdragen.
  En dat oordelen geldt natuurlijk twee kanten uit: zowel van de vader over jou als jouw oordeel over je vader. (*)

  (*) Plus alle andere mannen/broers/neven//vrienden/voorouders/coaches/docenten die in de familielijn zitten of die je ooit bent tegengekomen.

 3. Het loskomen van obstructies, en vrij doorstromen zoals Mireille benoemd in een van haar webinars stroomlijnen valt daar ook onder!
  H.E.E.L. Principe

  Het loskomen van je robot en het inademen van je unieke eigenste zelf: daar zou de overheid een boodschap aan moeten nemen!

  Het gratis beschikbaar stellen en voorlichting geven en het uit delen daarvan wordt nu gedaan door
  Gezond verstand en het andere nieuws. platform voor schrijvers, sprekers en wij zelf die het inzichtelijk kunnen maken.
  Wie zijn wij?
  Wij zijn de vertegenwoordigers van het volk. Wij samen vormen deze wereld en deze maatschappij. Het gebeurt hier in onszelf en buiten onszelf niet in Verweggistan!
  Dus laat robotten hun werk doen daarvoor zijn het robotten.
  Maar arm en rijk is nog altijd een zaak van mensenwerk die daar hun hand in hadden en hebben! Dat is ons zelf klein te houden.
  Dat moet stoppen door het inzichtelijk te maken.
  Vaders die hun potentie niet konden leven krijgen vroeg of laat gedrag of kwalen wat je moet doorzien als ziekelijk. Dit draagt verder door, van generatie op generatie. Het kan stoppen bij jou en mij. Dat is het geluk
  #mirmethode
  #love
  #leerpotentieel
  #stibco

  Thanks

 4. Dit artikel las ik al eens eerder, maar vandaag viel me iets op waar ik mogelijk vorige keer overheen had gelezen. Wat mij vandaag opviel is de link van vaders afwezigheid en te veel buikvet. Van beide had en heb ik last. Ik zou daar graag eens wat meer uitleg over willen krijgen.
  Men zegt vaak dat toeval niet bestaat, hé? Vandaag zit dit artikel in de mailbox en er zat een kerstkaartje van mijn vader in de brievenbus. Die artikelen komen wekelijks, maar een kerstkaartje krijgen van mijn vader…. nou… dat kan best wel eens 25 jaar geleden voor het laatst zijn geweest. Laat ik volstaan met te zeggen dat ik er vooral aangenaam verbaasd over ben. Het eerste wat ik dacht: Goh, hij herinnert zich weer dat hij een oudste dochter heeft. Daar heeft Corona vast iets mee te maken. Door het reeds 8,5 jaar doen van de mir-methode, waarbij stap 3 voor mij van onschatbare waarde is, lukt het mij wel om dit kaartje een plekje te geven tussen de rest. Het hoeft niet meer verscheurd, niet meer teruggestuurd.
  Ik vraag me nu trouwens ook af of deze ‘toevalligheden’ iets te maken hebben met de zinnen van mijn mir-op-maat over familielijnen van moeder en van vader loskoppelen.

  • Beste Kerstin,

   Nee, je moet altijd alle 9 stappen doen. De 9 stappen van de MIR-Methode werken met elkaar samen. Laat je een paar stappen weg, dan kun je juist klachten krijgen! De enige uitzondering is voor stap 5 en 7. Die kun je eerst 2 weken lang apart doen, voorafgaand aan de 9 stappen.

 5. Ik merk zeker verschil in mijn houding naar mannen toe sinds ik de MIR-Methode gebruik. Ik sta steviger in mijn schoenen, kan makkelijker bij mezelf blijven waardoor ik me minder laat beïnvloeden, maar helemaal sinds de overgewicht serie! Wauw wat gebeurde daar veel! En tijdens de serie viel ik niet af maar daarna wel en nu heb ik alle mannen in mijn leven energetisch bedankt en in liefde en licht de koorden doorgesneden en ik ben klaar voor een nieuwe relatie. Lieve groet en een dikke dank je wel, Sandra

 6. Ik ben zo dankbaar met de Mir en ik geef het door aan iedereen die het horen wil ! Eindelijk op mijn 60 jaar durf ik eindelijk mijn stem laten horen en gezegd wat ik voel en hoe het binnen komt bij mij . Wat ik heb doorgemaakt vanaf 4 jaar een rode draad van sexueelmisbruik zelfs in mijn huwelijk ging het nog verder . Komt er nog bij dat ik de stempel kreeg een moeilijk kind was een rebel ! Maar ik vroeg gewoon wat aandacht . Ik weet mijn ouders zagen mij graag op hun manier maar de 2 broers kregen altijd wat meer ze hadden een dikke streep voor ! Nu als ik dat hier allemaal moet neerschrijven ben ik volgende week nog bezig 🙂 ! Het punt is dat ik eindelijk mijn stem heb laten horen dank zij de Mir maar het heeft veel losgemaakt want de bom is ontploft ook tussen mij en mijn broers …..die blijkbaar niet anders doen dan roddelen over mijn verleden ! Ze kennen mij niet eens weten nog geen 10de wat ik heb doorgemaakt zelfs nu is het op het randje leven om net niet in de armoede te komen ! Ik ben zo blij dat ik eindelijk heb gesproken en het kan mij niet schelen wat ze denken of roddelen het is eindelijk uitgesproken door mij !!!! Ik voel me zo sterk met de Mir en heb net overgewicht gevolgd en hoop dat ik nu eindelijk het gewicht kan loslaten !!!! Bedankt Mireille echt je bent een wonder vrouw voor mij !!! Ik was geleerd altijd te zwijgen en te ondergaan en dan voel je waardeloos ! Maar ik ben er en mijn 2 schatten van kinderen en de Mir kan ik de wereld aan (eerst de kleine wereld hé 🙂 )

 7. Ik heb vandaag de zin ‘vader loskoppelen’ iets veranderd in ‘papa loskoppelen’ en bij moeder ook: ‘mama loskoppelen’. Kreeg meteen een veel emotionelere reactie. Mijn beide ouders zijn overleden, mijn vader toen ik tien was, mijn moeder toen ik 47 was. Het vroege verlies van mijn vader heeft erg veel invloed gehad op hoe mijn leven is verlopen, mijn moeder’s dood was uiteraard veel ‘natuurlijker’. Maar mijn vraag is dus: ik noemde mijn ouders papa en mama, niet vader en moeder, en ik krijg veel meer gevoelens bals ik ze zo noem bij het loskoppelen. Of zit ik dan te veel in de kind positie, Mireille? Verder bedankt voor je fantastische methode en je oprechtheid daarin.

  • Beste Chava,
   Ja, als je het zo verwoordt, kijk je inderdaad alleen vanuit je innerlijke kind. Dat kan je een week doen, maar daarna liever weer terug naar ‘vader’ en ‘moeder’.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 8. Ik vind het wel een wat eenzijdig beeld schetsen over intimidatie, ik ben niet zo’n hele sterke man en dat was ik als kind ook al niet en heb meer dan genoeg intimidatie, door vrouwen gedaan meegemaakt, niet alleen mannen intimideren, maar vrouwen ook. Zoals dit er staat geschreven lijkt het er net op als intimidatie alleen maar door mannen wordt gedaan. Een beetje meer nuance zou hier wel handig zijn.

  groeten Frank

  • Beste Frank,
   Ja, daar heb je gelijk in. Ik vrees dat intimidatie door vrouwen een nog veel groter taboe is.
   Dank voor de nuancering!
   Groetjes, Mireille

 9. ik moet het delen want sinds ik de MIR-Methode doe ben ik zo krachtig zo duidelijk en helder. Ik weet niet wat me gebeurt. De ex en vader van mijn dochter die al jaren in mijn nek zat en met rechtszaken me chanteerde en onder druk zette heb ik helemaal verrot gescholden. En wat een kracht en een energie. WoW. Niet dat ik van schelden hou. In tegendeel, maar dit was zo nodig! Ik flap alles er ineens uit en zie de onzin. Ik weet niet wat me gebeurt. Ik ben zo helder en zie zo goed wat er gemanipuleerd werd. Wat een cadeau! Dank dank Dank

  • Dat schelden was meer een hele duidelijke ja tegen mij! Maar omdat ik het nooit doe een enorme ontlading en het heeft me gesterkt in mezelf.

 10. En weer raak, wat bijzonder dat je buikvet koppelt aan afwezigheid van de vader en hoe dat klopt. Nu ik er over nadenk zie ik het bij mijn eigen vader, bij mijn man en bij mijzelf. Die behoefte aan zoet of eten als een soort troost? …pfff, er komt gelijk weer veel emotie los..Geldt dit ook voor nicotine, is dat ook een vervangmiddel voor iets anders? Ik doe al een aantal maanden die extra stap ‘Rookverslaving’ voor de andere 9 stappen maar ik krijg alleen maar meer zin om te roken.
  Lieve groet,

 11. Hallo Mreille ben ontzettend blij dat ik de MIR-Methode ontdekt heb vanaf mijn jeugd heb ik een turbulente leven, je leert voor jezelf een overlevings mechanisme aan. Heb ook ontzettend veel moeite om mijn eigen mening weer te geven dat is amij altijd afgewimpeld of je werd niet serieus genomen. Voelde mij vaak min tegenover anderen omdat ik niet beter wist en geen eigen mening kon hebben. Zo heb ik een hele waslijst uit mijn jeugd daar zal ik anderen niet mee lastig vallen. Zo kan ik een heel encyclopedie vol schrijven, doordat ik de MIR-Methode ontdekt heb ben ik veel sterker in het leven gaan staan. Heb dit samen met mijn begeleiders besproken zij staan ook voor een raadsel dat ik grote stappen vooruit maak. Heb hun verteld over de MIR-Methode, mijn begeleiders zijn dit ook op gaan zoeken en vinden het knap v mij zoals ik vooruit ben gegaan. Het liefst blijf ik onzichtbaar wanneer ik mijn stem laat horen met mijn mening of verhaal schuil ik het liefst achter het behang of muur. Door al het geen wat er in mijn jeugd gebeurt is. Ben bijna zestig nu valt er voor het eerst een dun laagje last v mij af, de lagen die ik nog draag is nog ontzettend veel ben al blij dat er 1 laag af is. Het werd vort zo zwaar dat ik niet meer recht overeind kon lopen. Heb mijn partner ook de MIR-Methode laten doen ook hij is er blij mee. Zo dat ik dit hier neer zet wil heel wat zeggen, het liefst zit en schuil ik mij zodat mensen geen last v mij hebben. Mijn dank is ontzettend groot maar vooral fijn dar er zoveel mensen bij gebaat zijn. Nogmaals dank u wel. Gaarne blijf ik dan ook anoniem laten we maar zeggen dat ik Nina heet

 12. Bedankt voor de duidelijke uitleg.
  Bij stap 3 zeg ik altijd: Met liefde vader loskoppelen, vader loskoppelen, vader loskoppelen; met liefde moeder loskoppelen, moeder loskoppelen, moeder loskoppelen. Is daar iets op tegen?
  Want ik wil in liefde verbonden blijven met mijn ouders, broers en zussen, man en kinderen. Maar ik voel wel dat ik veel meer mijn eigen weg kan gaan én dat ik ook mijn geliefden hun eigen weg laat gaan. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen door de MIR-Methode, (al bijna 2,5 jaar).
  Mireille succes en liefs aan jou, alle medewerkers en lezers(essen)

 13. Wow, wat zijn er toch veel dappere mensen op deze wereld! Als ik de berichten lees van al die mensen die durven te kijken naar zichzelf en de invloed daarvan. Chapeau. Annemieke

 14. Beste Mireille,

  ik doe reeds enkele maanden de MIR-Methode en ik ben al veel verandert in de positieve zin.ik ben zelfzekerder geworden en ik durf ook mijn mening zeggen.ik worstel echter met 1 probleem:ik kan mijn vader niet loslaten.Hij is reeds 33 jaar overleden.Hij had een goed hart maar dronk enorm graag pintjes.Misschien was dat zijn manier om zich beter te voelen op deze aarde.Mijn zoon drinkt ook graag een pint maar ik ben echt bang dat het zo zal worden zoals mijn vader.Ik wil niet dat zijn kinderen meemaken wat ik meegemaakt heb:voortdurend angstig zijn.Kan ik nog iets toevoegen aan de ganse reeks stappen?
  ik ben zeer dankbaar dat ik de MIR-Methode heb leren kennen.

  met vriendelijke groeten
  Martine

 15. Voor mij zijn deze stappen één van de meest belangrijke stappen in de MIR-Methode. Het heeft me doen inzien, maar vooral voelen dat we onszelf loskoppelen van een dominatie dat de kracht van ons wezelijke zelf niet buiten ons ligt maar in ons zelf ligt. Want in het”vader loskoppelen” gaat het inderdaad verder dan de “aardse” vader. Het is ook het geïplanteerde idee afhankelijk te zijn, zelfs aanbidding van een buiten onszelf liggende eventuele hemelse vader, moeder, sinterklaas die je een gevoel kan geven van altijd tekort schieten, een kracht weggeven. Het was heel eng om deze gevoelens tegen te komen en ik begrijp goed dat men helemaal niet wil “loskoppelen”. Maar het gaat hier volgens mij niet om het recht op een basisbehoefte aan veiligheid en geborgenheid, maar echt over het verwerven van autonomie. En met dat gegeven is voor mij een heel nieuwe wereld opengegaan van ontdekking waar ik mezelf ben verloren geraakt, de weg terug naar zelfrespect. En dit heeft een grote invloed op de rest van de werking van MIR-methode voor mij.

 16. Vanaf 2005 is de MIR-methode “mijn trouwe vriend”. Dit was op aanraden van voetreflexzone therapeute Christel Meijering. Ik merk nog steeds aan mijn lichaam dat het “werkend” is. b.v. afgelopen week heb ik een oude vriend ontmoet,(was ook een vriend van wijlen mijn man). Wel had ik regelmatig contact met hem via e-mail, maar heel lang niet gezien. M.a.w. de “vlinders” waren er ineens. Ik vind het prachtig, maar ik durf het niet zo goed aan hem te vertellen. Hij is inmiddels ook 79 (ik 81)! En daarbij: hij woont in Brunssum en ik in Eindhoven, dus niet bij de deur! Wat gaan we daaraan doen?

  • Beste Joke,
   Wat je daaraan gaat doen? Bellen natuurlijk! En de oplossingen komen wel. Laat het hem weten, je hebt niets te verliezen. Ga ervoor en wie weet wat voor heerlijke ontmoetingen je nog gaat krijgen!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

  • Gefeliciteerd. Alleen die vlinders zijn toch al geweldig. Duik er in. DURF! Bezwaren zijn er altijd wel. Fijne gevoelens niet.

  • Beste Joke
   Natuurlijk bellen mailen en dan genieten. Ik word er helemaal blij van als ik jou mail lees. Vlinders in je buik. Geweldig!! Hoe vaak over komt je nou zo iets. Ik zou zeggen ga er voor. De lente zit in de lucht. Een heerlijke tijd om te genieten. Wat ik jullie heel erg gun. Mooi dat jij de MIR-Methode beschouwd als je trouwe vriend. Ik weet niet of jij Christel nog ziet als dat zo is wil je haar dan hartelijk bedanken omdat zij jou op de MIR-Methode heeft geattendeerd. Heel veel succes en een dikke knuffel van mij.
   Corrie Wouters MIR-Methode begeleider in Uithoorn

  • Hallo Joke,
   Hier een reactie uit Genève.Laat de vlinders vooral vliegen! Niets zo heerlijk als te ontdekken dat je op je een-en-tachtigste nog net zo verliefd kan zijn als op je 25ste! Je ziel heeft geen leeftijd. Ik spreek uit ervaring! Ben 80. Bovendien met de wijsheid die met de jaren pleegt te komen, is er veel meer stabiliteit in de verhouding. Niets is zo gelukbrengend als echt volkomen jezelf te kunnen zijn in volkomen over-en-were acceptatie. Glorieus. Afstand speelt geen rol.

   Wens je veel geluk!

 17. Beste Mireille, ik heb een nr. 10 toegevoegd aan de MIR_Methode, namelijk overtollig gewicht loslaten. Is dit ok of ben jij hier niet voor. Ik kamp nog steeds met overgewicht en op de een of andere manier kan ik er mijn vinger niet achter krijgen wat de (energetische) oorzaak is. Ik doe de MIR-Methode vanaf oktober vorig jaar en de toevoeging sinds enkele dagen. Kan “vader loskoppelen” ook positief zijn op gewichtsverlies. Ik had een hele lieve vader (overleden in 2002).

  • Beste Petra,
   Ja, je mag altijd een extra stap toevoegen, hoewel het niet per se nodig is. De 9 stappen doen al het werk al. Zet jouw extra zin dan wel vóóraf aan de 9 stappen! Overgewicht kan indirect met vader te maken hebben. Issues met vader hebben sterk effect op verzuring van het lichaam. Vraag me niet hoe dat precies zit, want daar ben ik ook nog niet achter, maar ik ontdekte het toen ik met mijn cliënten samen werkte. Zuurgraad en vader-verstrengeling ging altijd hand in hand met elkaar op. Verder heeft overgewicht meestal diepe emotionele oorzaken. Een daarvan is schaamte. Daarover schreef ik al eens een artikel: 22. ‘Schaamte kan het daglicht niet verdragen.’ Misschien dat je het wilt lezen? En op de Be the MIRror-ledenwebsite staan video’s uit mijn cursussen over de 8 oorzaken van overgewicht. En de video-opname van het webinar dat ik over overgewicht gaf. Idee?
   Zoals je het trouwens beschrijft, klinkt het verliezen van je vader als een heel diep verdriet voor jou, juist omdat hij zo lief was. Veel verdriet veroorzaakt vaak behoefte aan troost. Dat vul je aan met stap 7, maar als dat nog te weinig is, ligt het vaak voor de hand om zoet te gaan eten. Heel begrijpelijk. Geef het ook nog wat tijd. Je vader is tenslotte pas kort geleden overleden. Veel sterkte! <3
   Groetjes, Mireille

   • Dank je wel, Mireille. Ik zal de zin voortaan voor de andere stappen zetten. Lief dat je 14 jaar een korte tijd vindt; ik vind dat zelf ook wel een beetje, maar vind het weer verdrietiger voor mensen die pas een jaar of twee op weg zijn in hun rouwproces.

    • Hallo Petra,
     Hier een korte reactie uit Genève. Ik heb uitstekende resultaten gezien in mensen in mijn omgeving van Bachbloesems om verlost te worden de pijn om het verlies van een dierbare. De remedie heet de Ster van Bethlehem. Misschien wil je dat proberen. Je vindt Bachbloesems in apotheken en Reformhuizen waar ze bioprodukten verkopen.

     Wens je sterkte.
     Latifa

 18. Het werkt voor mij heel goed,dat loskoppelen vader. Drie jaar geleden overleed hij en ik rouwde ook heel erg om alles wat we niet samen hebben kunnen doen in de vader dochter relatie. Nu kan ik veel meer in vrijheid de liefde toelaten die er wel was en de paar kostbare herinneringen wel koesteren. Ik laat dus sommige verlangens los, ook spanning die er was tussen ons & daardoor kan ik veel meer liefde en verdriet toelaten. Het maakt het rouwproces vollediger ervaar ik. Ik word vrijer (in mijn keuzes) en blijf verbonden met hem door de liefde. Het is een fijn en tegelijkertijd ook pijnlijk proces

 19. Hoi Mireille,
  Zolang ben ik al in het ‘bezit’ van jouw mails. En zolang kan of durf ik er niets mee. Vandaag ga ik het doen…! Zo maf dat dit nou net weer te sprake komt. Ik zit heel erg met mijn vaders gedrag. Hoe ermee om te gaan, me schuldig voelen, al die verwijten, mijn kinderen die ook de verwijten krijgen (maar op mijn bordje gelegd worden door hem en mijn kinderen die heel duidelijk zijn en eigenlijk geen contact willen/hoeven). Kom ik weer aan; hij is in de 80 mag ik zo doen of….hij is nu ook nog ziek…
  Ik zit niet zo in elkaar; ik wil niet in boosheid of met verwijten leven. Wel leef ik in angst contact met hem te zoeken zo van wat nu weer of over 9 jaar wat ik dan weer terug krijg (jongste had heimwee en wilde naar huis en dat is de schuld van de ouders, aldus zijn uitspraak). Pijn!
  Misschien is de MIR-methode de oplossing, ook voor mij. Ik neem het met beide handen aan!!

  • Beste Kirsten
   Jeetje meid dat is pittig zeg!! Maf zoals jij zegt is het eigenlijk niet. Het komt namelijk niet voor niets nu op je pad. Je mag er mee aan de slag. Daar kan de MIR-Methode jou bij helpen. Ik wil je graag aan raden om de eerste twee weken enkel stap5 en 7 te aaien en daarna al de 9 stappen. En graag veel water te drinken Om lekker op te schonen. En lieve Kirsten een ding wil ik je graag zeggen je hoeft je absoluut niet schuldig te voelen. Heel veel succes en een dikke knuffel van mij. Corrie Wouters
   MIR-Methode begeleider in Uithoorn

   Uithoorn

 20. ik ben op deze manier losgekomen van mijn vriend, die stond voor mijn vaderfiguur, mijn grote broer….. was heftig, voelde niet fijn, maar ben zoveel dichter bij mezelf gekomen weer!herinner de fijne dingen, de dingen ik door zijn bestaan mocht leren, mezelf leren kennen.

  dankbaar voor de ‘vaders’ in mijn leven ❤️

 21. hallo Mireille, ik weet helemaal niet of t met de MIR-Methode te maken heeft, maar zou goed kunnen, want ik ben er al sinds 1,5 jaar mee bezig (op en af)….het beeld van mijn engelbewaarder, die achter me staat, is veranderd in het beeld van allebij mijn ouders die even groot, leeftijdloos, in harmonie met elkaar, heel relaxed achter me zitten (op de grond), zonder iets te doen, ze zijn daar gewoon, en dat is een heel fijn gevoel.
  dank je wel voor de MIR-Methode, en dat je die met ons deelt.
  un abrazo grande, de Mariana

 22. Wat mooi. Ik had een paar maanden geleden de naam van mijn ex meegenomen. Ik had daar zo een behoefte aan. Het geeft mij een extra boost wanneer ik zijn volledige naam zeg. En ik merk wel iets in mij dat naar hem en ook naar andere mannen ik meer mijn mannetje sta :-).
  Ik ben er nog niet, het is een ritme die na zoveel jaren aanwezig is geweest niet zo weg is. Maar het balletje is gaan rollen!

 23. Ook ik ben heel blij met dit onderwerp,heb er grote moeite mee om het uit te spreken,zowel vader als moeder loskoppelen.
  Je wilt niet losgekoppeld worden van mensen waar je veel van gehouden hebt,en nog doet.
  Nu begrijp ik het beter,en zie nu ook het loskoppelen, als je eigen weg inslaan,en los komen van de zaken die niet bij mij horen ,maar bij vader/moeder en al die anderen mannen en vrouwen in mijn leven.Ieder het zijne zou ik zeggen,ik wil mijn eigen pad gaan,met alles wat daar bij komt kijken,een mooi avontuur ,de MIR methode heeft mijn zelfvertrouwen versterkt,ik ben er blij mee.
  Ik heb geweldige ouders gehad,ze zijn overleden,en hoe moeilijk ook ,ik heb ze losgelaten in liefde,en werk aan mezelf,een hele klus,maar ik word geholpen door mijn ouders,prachtig toch?
  Alle goeds voor de lezers,en voor jou Mireille.
  Warme groet
  Hannie

  • Beste Hannie,
   Ja, je verwoordt het mooi: “Ieder het zijne.” Dat is precies wat het is. “Wat van mij is, is van mij, wat van een ander is, is van een ander.” Wat heerlijk dat je zelfvertrouwen zo gegroeid is! En hoe mooi dat je voelt dat je ouders je nog altijd steunen! Ben heel blij voor je!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 24. Ik kan het niet.Ik had een bijzondere Vader en Man.
  Die me beiden veel liefde hebben gegeven.
  Ik voel het als verraad.HET VOELT NIET GOED

  • Beste Annie,
   Je schrijft ‘had’. Zijn ze er niet meer? Dan zal het ‘vader loskoppelen’ veel meer invloed hebben op het verdriet dat je voelt dat ze er niet meer zijn. Het gemis van hun steun, warmte, liefde. Dat maakt je op een bepaalde manier afhankelijk en dat is wat je dan loskoppelt als je stap 3 doet. De enorme liefde die je voor hen voelt blijft, voor altijd. Hoop dat dit je helpt om toch in liefde stap 3 te doen. En blijf ook zien dat het wellicht niet om hen gaat, maar om andere mannen in je leven.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 25. Wat ik mis is : zoon.
  Ik heb gemerkt dat het me helpt om zijn keuzes te accepteren . Ik vind het nog steeds heel naar/vervelend , alles wat er gebeurd is en gebeurt. Maar ik kan er iets makkelijker mee omgaan.

  • Beste Jenny,
   Woeps, zoon vergeten! Meteen toegevoegd, dankjewel! Ja, dat is nog een heel vak apart waar niemand je op voorbereidt: dat je kinderen eigen keuzes maken en dat dat soms niet de keuzes zijn die je graag zou zien voor je kind. Wat dapper en sterk dat je er al beter mee om kunt gaan!
   Sterkte en ook geluk!
   Groetjes, Mireille

   • Ja ik miste ook de zoon. Bij mij is de situatie net andersom. Ik heb besloten bij zijn vader weg te gaan en daar heeft mijn zoon (22 jaar) het erg moeilijk mee. We hebben nu wel weer contact, maar begrijpen elkaar nog niet over de situatie. Het blijft moeilijk voor allebei.
    Doe nu 2 jaar de MIR-Methode en dit doet me goed. Maar ik merk dat ik in het contact met mijn zoon meer nodig heb. Wat kan je me adviseren Mireille?
    Hartelijke groet en bedankt voor de MIR-Methode!

    • Beste Corrie,
     Nee, ik heb niet echt een advies voor je. Je zou eens kunnen proberen een brief aan hem te schrijven over hoe het contact voor je is en dat je hem uitnodigt om een keer samen een dag op te trekken? Niet zozeer om te praten, maar gewoon even fijn samen zijn… Kijk maar of dat goed voelt voor je.
     Hartelijke groetjes en sterkte met de situatie!
     Mireille

 26. lieve Mireille,
  Ja ik heb mijn nooit geboren broertje losgekoppeld denk ik alleen geven alle contacten die ik in mijn leven heb gemaakt met anderen mij een”zoek en niet gevonden” herinnering en die breekt nu na 60/70 jaar op. Daar zit zo’n berg emotie in. ik weet niet hoe dat te handlen.Heb jij nog een idee?

  • Beste Thieu,
   Doe eens mee met een MIR-Methode kring of tijdens webinars. Op het moment dat je de MIR-Methode met een groep mensen doet, wordt de werking krachtiger. Je kunt ook een afspraak maken bij een MIR-Methode begeleider om heel specifiek te laten uittesten waar er nog hardnekkige blokkades zitten en die samen met haar wegwerken.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 27. Beste Mireille,
  Ik had niet gedacht en verwacht dat deze methode zo snel zou werken , Ja ik wist dat ikzelf alles veroorzaakte en inderdaad door mijn onbewuste geest die alles uitvoerde voor mij via mijn eigen overtuigingen maar die zijn al zo oud en ik kreeg ze niet allemaal veranderd en ik had daar heel veel last van en jij hebt het mij op zo’n duidelijke en lieve manier aangereikt dat ik nu op wolkjes loop en a.s. zaterdag ga ik mij mijn eerste boeket bloemen voor mezelf kopen , die hoewel ik die heel erg graag wilde hebben , mijzelf niet gunde want dat was egoistisch .Ook kijk ik heel erg uit naar het webinar maar ik kan helaas niet naar de bijeenkomsten daar ik in Spanje verblijf, ik had dat wel graag gewild want de energie die daar dan is maakt dat ik wil dansen.

  • Beste Anna,
   Wat geweldig dat je jezelf die bloemen gaat gunnen! Wat zal je je blij voelen! Dat is echt zo’n mooi statement voor jezelf: dat je het jezelf waard vindt. Wat heerlijke te lezen dat je nu op wolkjes loopt! Overigens staan er al veel video’s uit mijn cursussen en bijeenkomsten op de ‘Be the MIRror’-website, dus als je daar gaat kijken, krijg je er al veel van mee.
   Groetjes! Mireille

 28. Hoi Mireille,

  Mijn vader is een geweldig lieve man die ik voorheen nooit begreep. Sinds de MIR-Methode zie ik veel beter wie hij echt is, wat hem drijft. Dat heeft onze band enorm verbeterd. Het is precies zoals je aangeeft in je verhaal. DANKJEWEL

  Groeten,
  Eleonora

  • Beste Eleonora,
   Fijn om te lezen! Hoeveel geluk het in iemand’s leven brengt als de band zo verbeterd is! Pure heling, voor jullie beiden, maar ook vele mensen om jullie heen!
   Blij om!
   Groetjes, Mireille

 29. Dank je wel Mireille, dit komt weer eens op het juiste moment!

  Ik ben je heel dankbaar voor het woord loskoppelen, ik gebruik het vaak als ik merk dat ik iets/ iemand los mag laten wat niet van/voor mij is. Voor mij hebben de woorden “los laten” een veel zwaardere lading en dan vind ik het veel moeilijker.
  Dus dank je wel voor “loskoppelen”.
  Harte~groet,
  Ellie

 30. Ruim een jaar geleden is mijn jongste broer overleden. Bij eerdere overlijdens was de familie band erg gespannen tussen mij en de overige familieleden. Ook dit maal.
  Maar sinds ik de MIR-Methode doe is de relatie tussen mij en mijn moeder en zussen goed gebleven. Ik kan ze zien zoals ze zijn. Met kun geluk en waar ze nog in oude patronen zitten.
  Maar ik heb er geen hinder meer van.
  Naar mijn overleden broers en vader kan ik ook zo kijken.
  Ik voel niks meer wat haakt.

  Het enige wat me enorm veel verdriet doet is dat ik de enige in de familie ben die geen hartklachten heeft.

 31. Beste Mireille, hartelijk dank voor het hoofdstuk over ‘Vader loskoppelen’. Het is prachtig om te zien dat je alles in de MIR-Methode bespreekbaar maakt, alles is mogelijk, niets is gek. Ik had een vader die op mijn 12e het huis uitging, scheiding dus. Dat was een gemis, eerst dacht ik aan ‘Vader terugkoppelen’, maar ik ben al mijn hele leven, nu 57 jaar, (ja, de tijd gaat snel), met het gemis bezig, denk ik. Dus werkelijk loskoppelen zou een verademing zijn en dan echt mijn eigen leven gaan leiden. Ik ben er nog steeds mee bezig, maar kan het schuldgevoel,
  verdriet, etc. steeds meer loslaten en telkens meer vrij worden. Dank je en veel succes! Rob.

  • Beste Rob,
   Wat fijn dat je je er zo bewust van bent hoe het gemis aan een vader je parten speelde, en een steeds minder grote plek inneemt!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 32. Ben blij dat dit onderwerp nu te sprake komt ik had daar ontzettend moeite mee over dat loskoppelen en ben daardoor ook gestopt met de MIR-Methode.

  • Beste Jessica,
   Ja, dankjewel voor het melden. Ik denk dat er meer mensen als jij zo denken. Ben blij dat ik het openlijk heb uitgelegd. Het is zo fijn om te begrijpen hoe het werkt en dat ook stap 3 uiteindelijk helemaal gericht is op harmonie met jezelf en met de mensen om je heen.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

  • Beste Jessica
   Ik begrijp dat je daar moeite mee hebt. Het is dan ook fijn dat Mireille daar nu een artikel over schrijf zodat je het beter begrijpt.
   Ik hoop dan ook van harte dat je de MIR-Methode weer op pakt want dat kan je veel goeds brengen. Een dikke knuffel van mij.
   Corrie Wouters MIr-Methode begeleider in Uithoorn

  • Beste Deanna,
   Ja, het werkt grotendeels hetzelfde. Ik ga daar volgende week over schrijven! Omdat de strubbelingen met moeders en andere vrouwen vaak net iets anders ligt.
   Tot volgende week! 🙂
   Groetjes! Mireille

 33. Zoetekauw, darmproblemen, teveel buikvet… Ik heb ze allemaal, en… onze zoon ook, en zijn vader werkt sinds zijn vierde jaar 40 uur per week en heeft veel minder tijd voor ‘m… ‘s Avonds is ie er wel voor hem met aandacht, maar toch… Nooit geweten dat het een dergelijke invloed kan hebben. Maar… onze zoon is 14, en is het verstandig voor hem om nu al van zijn ouders – wij dus – los te koppelen?! M.a.w. mag hij deze versie van de MIR-Methode wel doen?

  • Beste Hanneke,
   Ja, hij mag gewoon de 9 stappen doen. Dat mag zelfs al als baby. Het zal voor hem ook prettig zijn als hij minder invloed voelt van vader of moeder en meer zijn eigen weg kan gaan. Het maakt dat het contact er makkelijker kan zijn. En wees niet bezorgd over het vele werken van zijn vader. Het gaat om de aandacht die de vader kan opbrengen als hij WEL bij hem is.
   Veel geluk samen!
   Groetjes, Mireille

   • Dank je wel, Mireille! Dan gaan we denk ik alle stappen doen samen, want er zijn nogal wat beperkende banden in de familie die losgekoppeld mogen worden 😉 en juist dát hebben we alledrie nodig: onze eigen weg kunnen gaan terwijl we er tegelijkertijd wél met aandacht voor elkaar zijn. Ook goed om te weten dat hoewel we het qua werk liever anders zouden verdelen (kan nog even niet want ik zit in de WIA vanwege burn-out), veel werken dat niet in de weg hoeft te staan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.