Home » Artikelen » 69. De hoofdoorzaak van hoofdpijn

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

69. De hoofdoorzaak van hoofdpijn — 106 reacties

 1. Ik doe al heel wat jaren dagelijks 1x per dag de mirmethode. Helaas heb ik nog wel met regelmaat last van migraine. Afgelopen maandag weer heel erg. In de auto m’n dochter naar d trein aan het brengen. En hoewel de zon niet scheen was de licht heel scherp en ik voelde dit direct in m’n hoofd. of dit de trigger was voor de migraine die daarna volgde. Ik vermoed het. Ook gisteren had ik nog last en nu is het bijna weg, ik hoop dat het later vandaag helemaal weg trekt. Ik ben heel erg gevoelig voor licht, vind het al gauw te fel. Ook in huis heb ik de lichten op een warm niveau aan.

 2. Beste Mireille,
  Mag een kind van 12 jaar op zichzelf de MIR-Methode toepassen , of heeft hij de toelating van zijn ouder nodig .
  Is het noodzakelijk dat hij minimaal 4 weken de MIR-Methode toepast ?
  Hij heeft regelmatig last van hoofdpijn , ik vernam van u dat dit kan voortkomen door oud verdriet !
  Hoe kunnen we of kan hij best te werk gaan ?

  vriendelijke groetjes Lis

 3. Een heel duidelijke oorzaak van hoofdpijn zijn negatieve gedachten en negatief oordelen over jezelf.
  Let er maar eens op.
  Zet ze om in positieve gedachten, en de hoofdpijn verdwijnt als sneeuw voor de zon.
  Ook als je de signalen van je lichaam om iets te gaan doen negeert, kun je er donder op zeggen dat je hoofdpijn krijgt.
  De hoofdpij is een prachtig instrument van je lichaan om beter naar jezelf te luisteren en veel vriendelijker met jezelf om te gaan.

 4. Beste Mireille, het “rare” bij mij is dat ik me sinds een aantal jaren (ik ben nu 64) pas realiseer dat en hoe getraumatiseerd ik ben. In dat kader ben ik, eigenlijk voor het eerst in mijn leven, (veel) gaan huilen en woede op een veilige manier uiten. (Ik heb altijd veel hoofdpijn, met name migraine gehad.) Sinds het gelukkige moment dat ik met de MIR-Methode begon, stopte dat (dagelijkse) huilen en werd ik in zijn geheel veel rustiger en zelfs hoopvol. Maar nu heb ik weer veel hoofdpijn, ditmaal door/via mijn nekspieren, dus….. Ooit heb ik ergens gelezen dat je je gelukkig kunt prijzen als een en ander zich fysiek (en dus niet zozeer mentaal/emotioneel uit), haha,, maar die hoofdpijn is toch wel heel erg naar. Het verband is mij inmiddels dus meer dan duidelijk. Nu merk ik dat ik weer wat ga huilen en wordt de hoofdpijn (dus) weer wat minder. Tja…..ik ga maar gewoon door met MIRren en volhouden.

  • Beste Loes,
   Ja, het is nu misschien wel even pittig voor je, maar elke traan die je kunt huilen, is weer een stapje in de richting van jezelf bevrijden. Ik ben blij voor je dat je het kunt laten stromen! Zal je veel hoofdpijn gaan schelen.
   Heb het goed!
   Groetjes, Mireille

 5. Is het ook mogelijk bij kinderen? Het is nogal lastig voor mijn dochter om zich te uiten en om het goed uit te drukken!Hoe zou ik tot haar door kunnen dringen. Ze heeft al heel lang heel vaak hoofdpijn.

 6. Beste Mireille,

  Ik ben nu ruim 4 weken met de MIR methode bezig, de eerste 2 weken begonnnen met stap 5 en 7 en nu ruim 2 weken alle 9 de stappen.

  Ik ben sinds 4 maart geveld door de griep en dat uit zich bij mij in heel veel zware hoofdpijn, een koortsig gevoel soms en erg verkouden.

  De hoofdpijn concentreert zich de laatste boven mijn rechteroog. Wanneer ik hierop druk doet dit pijn.

  Ik ben van nature iemand die erg plichtsgetrouw 5 dagen per week zijn werk doet. Het feit dat ik nu al ruim 1 week ziek thuis ben, vind ik lastig merk ik. Ik weet inmiddels dat rust nu belangrijk is en dat ik me eraan moet overgeven, maar ik heb toch 2 vragen aan je.

  Kun je bij benadering aangeven waarom de hoofdpijn bij mij zo lang blijft aanhouden??

  En kun je mij een advies geven of ik wel/niet een paar uur moet gaan werken, bijvoorbeeld eerst voor 4 uur?

  Ik hoor graag je reactie.

  Met vriendelijke groeten,

  Patrick W.

  • Beste Patrick,
   Zolang je nog pijn voelt in je lichaam, word je gedwongen om rust te nemen. Dat is voor iemand die zo plichtsgetrouw is als jij gewoon nodig. Je lichaam is ontzettend slim. Geef je je er werkelijk aan over dat je echt nog tijd nodig hebt om uit te zieken, dan heb je kans dat je er sneller doorheen bent. Zolang je je niet fit voelt, is werken geen optie. Houd eventueel contact met je bedrijfsarts als je het moeilijk vindt om thuis te blijven.
   Sterkte en beterschap!
   Groetjes, Mireille

 7. Beste Mireille,

  Ach weet je ik weet even niet mijn tranen te stelpen.
  Ben al aardig wat jaren bezig met de MIR-Methode.
  Heb tot nu toe mijn psychofarmica tot bijna nul weten te reduceren, gestopt met roken en na jaren bijna mijn talenten die nog een andere boterham voor me kunnen betekenen nu op deze leeftijd(51) weten neer te zetten. Heb wel ongeveer 20 jaar meegedraaid in de maatschappij na mijn schooltijd hoor!! Door faalangst en een laat ik het maar even een chaotische jeugd benoemen nooit mezelf kunnen neerzetten zoals het had moeten zijn.
  Nog een klein stukje moet ik nog …..maar het wordt me nu zo moeilijk gemaakt en wil ook niemand tot last zijn ,……dus mail ik het maar even van me af!!
  Om me heen zijn er nu heel veel problemen met mensen die het heel moeilijk hebben. Mijn ouders en mijn enige zus en haar gezin gaat het moeilijk. Ook mijn levensgezel zit in heel zwaar weer.
  Hij heeft een extreme vorm van knobbeljicht en zoals je zult begrijpen horen daar bepaalde geestelijke tekortkomingen bij.
  Geloof me het is heel zwaar om met iemand te leven die heel eigenwijs en star is terwijl je zelf probeert weer op te krabbelen.
  Voor de duidelijkheid…..het is een heel goed mens!!
  Probeert zelfs al eeuwen de kosmos te doorgronden. Hij doet dat nu in dit leven op wetenschappelijk gebied o.a door EvP.
  En eigenlijk heel goed. Al jaren volgen we samen genezijde op deze manier. Genezijde helpt mij ook al jaren om weer te helen. Helaas heeft hij nog niet zo door dat ze dat doen. Ik kan ze door mijn esoterische ondergrond goed volgen. Echter door de complexciteit van de problematiek waar ik met mijn onbewuste partner in zit gaan de dingen heel langzaam vooruit, soms staat het maanden stil of gaan we erg onder uit!!
  Heb zeer sterk het gevoel dat er ook een heel karmisch familiegebeuren door ons wordt recht gezet stukje voor stukje!! Gelukkig heb ik een laat ik haar maar Indianenenvrouwtje noemen die me zo nu en dan helpt mijn pad recht te houden en me regelmatig duidelijk maakt dat ik de dingen goed zie!!
  Nou ja details daar komen we nu niet zo ver mee!! Weet dat 2015/2016 voor veel mensen lastig is.
  Om een beetje uit te leggen hoe ik zit heb ik dit verhaaltje verteld!
  Waar het om gaat is dat als je er even doorheen zit en een ander kan om welke reden dan ook je niet even troosten dat echt heel zuur is!!!!
  Wilde ook even niemand lastig vallen, had ook in mijn dagboek kunnen klagen, maar besloot het met de mede MIRrors te delen!!
  Lucht toch op…,om weer verder te gaan op mijn pad van heling!!!
  Want ik weet als geen ander dat het gras niet groener wordt of is elders als je jezelf niet volledig hebt geheeld!!!
  Dus bij verdriet geldt meestal uithuilen met of zonder troost en weer doorgaan op je pad!!! En zorg vooral dat hij zuiver en recht blijft!!

  Warme groet,
  Bloem

  • Beste Bloem,
   Ja, het zijn beste uitdagingen die mensen op hun pad krijgen. Wat betreft het uitwerken van emoties voor hele familielijnen: daar plaatste ik net een video over op de Be the MIRror-website. Ben je daar toevallig al lid van? Ik vind het wel prachtig om te zien hoe trouw je je partner volgt in zijn zoektocht. Ik hoop van harte dat je daarnaast voldoende tijd en aandacht voor jezelf hebt, want dat is uiteindelijk het meest belangrijk, dat je jouw energie weer op peil krijgt. Heel veel sterkte, maar ook blijheid en troost gewenst!
   Groetjes, Mireille

  • Veel sterkte Bloem! Goed dat je het niet voor je gehouden hebt, vind ik, maar dit hebt willen delen met ons MIRrors. Misschien dat het nu alweer wat beter gaat? Het raakte me enorm dat je schreef dan 2015/2016 voor veel mensen lastig is want dat herken ik wel in mijn eigen familie.
   Als je wilt mag je daar wel iets meer over schrijven.
   Begin dit jaar is mijn oudere zus overleden, ze kon het leven niet meer aan. Dat was zo’n gigantische schok! Graag had ik haar beter geholpen achteraf, maar op sommige momenten weet je het eigenlijk ook niet goed.
   Ik sta zelf nu redelijk krachtig met beide benen op de grond en merk de MIR methode me heel goed doet. Daarbij doe ik veel dingen die ik fijn vind om te doen, heb veel stress losgelaten, zoals ‘ dit moet ik nog doen/dat moet ik nog doen of bereiken’. Ik schoot er niets mee op! Het bracht alleen extra stress en frustraties en ik denk nu: ze hebben me maar te accepteren zoals ik ben. Met vriendelijke groet,
   Marja

  • Beste Bloem, dat je zomaar veel kunt spuien via deze site, dat vind ik super. Ik herken veel in je verhaal. Maar mijn tranen blijven in mijn hoofd en zorgen voor slecht slapen en bezig zijn voor anderen, hoofdpijn. Ik dacht dat dat mijn missie was.ik heb ook een partner die zo anders is dan ik, maar we zijn wel liefdevol bij elkaar. Mijn jeugd was in de oorlog in Amsterdam, bij radeloze ouders en een oudere broer en zus. Ik heb vriendinnen, die ver en nog verder wonen, weduwen, 80tigers, ik heb linde dochter, ook al weer 51, mijn zoon 5 jaar geleden overleden. Ik Mir al een paar jaar, dat geeft me houvast en doe autogene training, waarin ik ben opgeleid in de jaren 80. Echt ongelukkig ben ik niet. Aan Mireille schreef ik dat ik mezelf als missie kies, nadat ik andere dingen had geprobeerd. 14 jaargewerkt. Ik heb op cursussen schilderen geleerd en gedichten kwamen vanzelf uit mijn pen, bv over mijn scheiding. Nu ga Ik naar de sauna, dat is mezelf verwennen. Ik wens jou ook veel fijne momenten. Ook ga ik een Mir begeleider bezoeken, wie weet komen dan de tranen.

 8. Ik ben 2 maanden geleden begonnen met de MIR-methode. Kreeg inderdaad huilbuien en had heel veel hoofdpijn. Dit leek allemaal minder te worden maar na een week of 4 kwam alles weer in volle hevigheid terug en is het niet leuk meer om dagelijks van ‘s morgens tot ‘s avonds huilbuien te hebben en opnieuw zware hoofdpijn. Ik doe nog steeds 2 x per dag de 9 stappen en geef mezelf Reiki.Ik vraag mij af hoelang dit nog zo doorgaat.

  • Beste Jolanda,
   Dat je nog zoveel en zo vaak huilbuien hebt, klopt volgens mij niet meer. Heb je toegang tot de ‘Be the MIRror-website’? Dat is een ledenwebsite en daar staan extra video’s op uit mijn cursussen, met o.a. de MIR-Methode EHBO. Ik zou graag zien dat je die gaat toepassen om de huilbuien meteen af te kappen. Je kunt het ook laten uittesten bij een MIR-Methode begeleider of er nog een te diepe blokkade is. Zij kan dan ook je meteen de EHBO leren. En, is het verdriet dat je voelt van jezelf of misschien van andere(n)?
   Groetjes en veel sterkte! Dat het gauw voorbij mag zijn!
   Mireille

 9. Ik ben vandaag precies 4 weken bezig met de MIR-methode. Inmiddels al 33 jaar lang (ik ben 45 jaar) last van migraine/hoofdpijnen. Er gaat geen week voorbij zonder hoofdpijn, soms zelfs 6 dagen achtereen, en ik word hier dan ook vreselijk depri van. Het verpest mijn levensgeluk, en ook dat van mijn gezin. Helaas merk ik nog steeds geen verschil, ik heb juist het idee dat ik nog vaker migraine heb, en als ik geen migraine heb, dan vaak wel een vage hoofdpijn. Ook constante pijn in mijn nek, altijd aan één kant (kant wisselt overigens wel af). Nu ook weer 3 dagen lang migraine aan de linkerkant gehad, gisteren was het wat draaglijker. Vannacht helaas begon dezelfde ellende helaas weer, nu aan de rechterkant. Ik heb met de jaren al zoveel geprobeerd, maar ik heb het idee dat er bij mij niets MAG helpen. Heeft het nog wel zin om door te gaan met de MIR-methode? Volgens mij had er al vooruitgang moeten zijn.

  • Beste Angelique,
   Nee, vier weken is voor migraine meestal aan de korte kant. Het is dus nog goed mogelijk dat het gaat werken. Maar… ik vind wel dat je het erg zwaar hebt (persoonlijk vind ik hoofdpijn echt verschrikkelijk en ben ik blij dat ik het vrijwel nooit heb). Ik zou je daarom willen vragen om een keer naar een MIR-Methode begeleider te gaan om uit te laten testen wat er nou precies aan scheelt, of er een hele sterke blokkade mee speelt.
   Heel veel sterkte en houd nog even vol!
   Groetjes, Mireille

 10. Twee weken geleden heb ik kennis gemaakt met de MIR methode en gisteren stond ik op met een vreselijke hoofdpijn en ben ik 2 x op die dag terug in mijn bed gekropen voor een uur en verder kon ik weinig, wel heb ik nog de auto kunnen stofzuigen en tegen het einde van de middag nog boodschappen gedaan, maar daar wist ik totaal niet wat ik moest kopen.
  Ik voel positieve veranderingen, maar ga nu nog gewoon nog de 2 weken door, ik vind het zalig dat ik deze methode heb gevonden en zeg het met plezier hardop iedere ochtend en s’avonds voor het slapen gaan.

 11. Hallo Mireille,
  ik heb ca. 37 jaar wisselende migraine-aanvallen gehad, die in hevigheid en frequentie toenamen tot de zwaarste vorm. Heb in die jaren alle denkbare medicijnen via meerdere hoofdpijnpoli gehad, wereldwijd van Mexico tot Japan en China vele soorten alternatieve behandelingen gehad. Helaas, niets bleek te helpen.
  Moegestreden en verlangend naar een snel einde werd ik als door toeval geconfronteerd, het had zo moeten zijn, met de uitzending op Zembla (Ned 3)over dr. Nieland.
  Met zeer veel tegenzin en wantrouwen ben ik naar zijn praktijk gegaan, samen met mijn vrouw (zie ook de uitzending van Zembla op zijn website op
  http://www.migrainepraktijk.nl/home.html?gclid=Cj0KEQiA-PGiBRDRz4jH9o39yZwBEiQAWCBZNZhZCbugHsNEIudrg0X02bU1-LhhZsvANZbNb2D9ADEaAkxd8P8HAQ). Geloof het of niet: sinds zijn behandeling ben ik er van af. Ik heb in de spreekkamer meerdere keren met diverse patiënten gesproken, die alle stuk voor stuk uiterst sceptisch waren, maar nadien alle waren genezen.Met sommige van hen heb ik nog steeds contact. Deze dokter Nieland, een arts uit Groningen, wordt helaas veel tegengewerkt door de machtige farmaceutische industrie en de artsen die betaald worden door deze industrie, direct en indirect, en dat zijn er velen. Een van mijn ex-medepatiënten bleek een orthopedisch-chirurg, die net als ik, voorgoed van de migraine is afgeholpen. Ook met die man heb ik zo nu en dan nog contact.
  Al dat lijden, het had een functie esoterisch gezien, daar ben ik van overtuigd, maar wat ben ik toch blij dat ik er alweer 3 jaar! vanaf ben.

  • Beste Willem,
   Dat is prachtig! Ik ben ontzettend blij voor je dat het zo goed geholpen heeft! Toevallig kom ik a.s.s donderdag naar Groningen!
   Groetjes, Mireille

 12. Beste Mareille,

  ik lees elke keer je nieuwe berichten, waar ik je hartelijk voor wil bedanken.Ik doe al maanden de Mir- methode, voor algemene verbetering van lichaam, geest en ziel, omdat ik veel verdriet heb en ( hoofdpijn)en traumatische situaties heb meegemaakt.Ik heb het idee dat er langzaam iets ten goede veranderd. Dat brengt bij het volgende probleem en ik hoop dat je mij daarin kunt raden: ik heb twee dode tanden in mijn mond waar kronen overheen zitten. Bij een tand moet nu een nieuwe kroon komen en dat is ook een tand waarvan ik rondom nog vaak zenuwpijn heb.
  Ik heb begrepen dat een dode tand gifstoffen afgeeft en dat het beter is om ze te laten trekken.
  Is het mogelijk om met de MIR-Methode te werken aan de acceptatie van die dode tanden en het afvoeren van eventuele gifstoffen of denk jij dat het beter is ze te verwijderen?
  Ik kijk uit naar je antwoord.

  Mvg Yvonne.

  • Beste Yvonne,
   De MIR-Methode is zo ontworpen dat het voor jou doet wat het beste is. Daar kan ik helaas geen duidelijk antwoord op geven. Meestal gaan kiezen of tanden zich zichtbaar maken via pijn door de MIR-Methode, zodat je tandarts kan kijken wat er aan de hand is. Ik zou daarom zeggen: blijf de MIR-Methode doen en laat je tandarts goed kijken wat er nodig is!
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 13. Hallo Mireille,

  zelf krijg ik de laatste tijd weer wat meer last van migraine. Ik ben nu ongeveer anderhalve maand bezig met de MIR therapie. Mijn schouder en nek wordt al door een fysiotherapeut behandeld met dry-needle.
  Al lezende van bovenstaande verhalen denk vermoed ik dat het met de MIR methode allemaal wat erger word.
  Wel gewoon met de dry-needle doorgaan?

  Ik merk wel dat ik iets meer energie krijg en meer aan mijn eigen dingetjes toe kom(maar dat gaat langzaam aan, al het goede gaat langzaam zegt men).

  Groetjes Marita

  • Beste Marita,
   Ja, je kunt altijd de MIR-Methode naast een andere vorm van therapie doen. Het is misschien wel goed om aan je fysiotherapeut te vragen of hij/zij dat goed vindt. Migraine is in mijn ogen een aandoening die zich niet makkelijk gewonnen geeft, dus hoop ik dat je de MIR-Methode nog wat langer wilt volhouden. Ik ben wel heel blij dat je wat meer energie begint te krijgen!
   Veel geluk en sterkte!
   Mireille

 14. Hi Mireille,
  Ik heb diverse keren een maand of een paar maanden de MIR-Methode gedaan voor diverse klachten, en ik kwam er pas een tijdje geleden achter dat ik eigenlijk bijna nooit meer hoofdpijn heb terwijl dat jarenlang toch 1 à 2 keer per maand was!
  Ook mijn dochter, die vaak migraine had, heeft dat bijna nooit meer sinds ze een aantal weken de MIR-Methode gedaan heeft.
  Mooi toch!
  Groetjes, Irene

  • Beste Irene,
   Wat fantastisch en wat heerlijk voor jullie! Ben erg blij dit te horen.
   Veel geluk en groetjes aan je dochter!
   Mireille

 15. Dag Mireille,
  Ik merk juist, dat zodra ik een negatief gedachte in mijn hoofd heb over anderen of mijzelf, ik daar direct met soms hele zware hoofdpijn op reageer.
  Alsof mijn lijf zegt; Wacht even, het klopt niet wat je nu denkt, de werkelijkheid is anders.

 16. Beste Mireille,
  De MIR-methode kent veel overeenkomsten met……ontspanningsmassage. Mijn ervaring is dat hoofdpijn ook veroorzaakt kan worden door pijnlijke rug-, nek- en schouderspieren. Die overigens weer het gevolg zijn van stress, problemen, verdriet enz.
  Ontspanningsmassage bevordert ook de aanmaak van oxitocine en serotonine. Als het goed gebeurt laat degene die gemasseerd wordt alles los, inclusief de pappies en de mammies. Na afloop wordt dringend geadviseerd extra water te drinken i.v.m. de afvoer van afvalstoffen. Desgewenst sluit ik de rug/nek/schoudermassage af met een hoofdmassage, hetgeen doorgaans als (extra) ontspannend en prettig wordt ervaren. En (spannings-)hoofdpijn vermindert.
  Kortom, juist als er veel drukte, stress, verdriet en zorgen zijn: even een uurtje voor jezelf. Ik ken geen betere investering dan…….in jezelf.
  Frans
  Ontspanningsmasseur
  Zwolle-Zuid

  • Beste Frans,
   Ja, zo is dat! Met de MIR-Methode kunnen mensen het allemaal zelf en dan als extra kunnen ze naar de ontspanningsmasseur. Iedereen op z’n verjaardag vragen naar een cadeaubon voor de masseur!
   Veel geluk met al je mooie werk!
   Mireille

 17. Dag Mirelle,

  Ik weet niet of hoofdpijn met verdriet te maken heeft, ik heb namelijk ‘gelukkig’ nooit hoofdpijn, maar heb wel al verdriet gehad.
  Mij werd geleerd dat hoofdpijn met gal/lever gepaard gaat? Migraine heeft toch met gal te maken, toch.
  Hartelijke groet
  An

  • Beste An,
   Voor mij is het zo dat hoofdpijn als diepe oorzaak verdriet heeft. Andersom hoeft het dan niet zo te zijn, want verdriet kan op vele manieren klachten veroorzaken in het lichaam, bijvoorbeeld benauwdheid of huidklachten. Het kan met gal/lever te maken hebben, maar dan is volgens mij ook daar de diepe onderliggende oorzaak verdriet.
   Hartelijke groetjes,
   Mireille

 18. Hoi Mireille,

  Ik ben 40 jaar en heb een stabiel,goed en rustig leven, maar vroeger is er veel gebeurd.Nu heb ik veel lichamelijke klachten.Ik ben een aantal maanden met de MIR bezig, in het begin kreeg ik veel eczeem aan de binnenkant van mijn onderarmen. Dit is inmiddels verdwenen. Nu heb ik net als diegene hierboven, hele brandende nek, schouders, maar ook elk plekje in mijn hoofd doet pijn. Elke dag zware hoofdpijn.Ook heb ik het gevoel alsof er een band om mijn nek en keel zit.En heb ik een flinke ontsteking in mijn gebit gehad. Dit heb ik bijna elk najaar.
  Nu weet ik dat dit vooral te maken heeft met oude vastzittende emoties. Ik voel het ook, maar kan moeilijk huilen. En als ik een huilbui krijg, krijg ik daarna 3 dagen migraine.
  Ik ben een aantal maanden bij een sensi-therapeute.Ik weet ook wat het verdriet is, en waar het vandaan komt. Mijn klachten lijken nu door de MIR-Methode veel erger te worden, ook dit snap ik heel goed aangezien er een hoop aangeraakt wordt. Ik zou zo graag dit verdriet willen loslaten. Heb je nog advies voor mij? En weet je ook waarom mijn klachten in de herfst altijd erger zijn?
  Ik hoor graag van je,

  groetjes
  Erna

  • Beste Erna,
   Dat klachten in de herfst erger worden, kan komen door het gebrek aan zonlicht. Dat zou dan betekenen dat je voedingstekorten hebt, bijvoorbeeld vitamine D of calcium. Kan je sensi-therapeute dat nagaan? Met de MIR-Methode werk je eraan dat die opname verbetert, zodat je op een gegeven moment geen problemen meer hebt met de herfst. Zo te lezen heb je nog een aantal dingen te verwerken, maar met begeleiding kan dat best snel gaan. Ik wens je veel rust en veerkracht om een en ander los te laten.
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

 19. Hoi Mireille.

  Ik weet niet wat hoofdpijn is wat het is hoe het voelt ik heb al in geen 30 jaar hoofdpijn gehad. De MIR-Methode doet me goed, mijn natuur is rustiger geworden
  en het lijkt wel of er een paar kwaaltjes zijn verdwenen ik heb er nog niet voldoende zicht op, moet beter naar mijn lichaam kijken en luisteren.
  Ik denk dat het de medicatie voor mijn COPD door de MIR aan het veranderen is. Maar ik ben ook met Mudra,s bezig dat heb ik je al vertelt, de MIR-Methode en de Mudra,s hebben een liefdes verklaring met elkaar gesloten en dat werkt bij mij prima, ik ga lekker door zo RUSTIG AAN weet je nog.
  Nou Mireille ik heb het gelezen HOOFDPIJN maar ik hoop nog ver weg van mij.
  Ik zie uit naar het volgende item van je.

  • Beste Jaap,
   Nou, ik duim voor je dat je medicatie minder mag worden! Ja, rustig aan, dat herinner ik me nog. Zo grappig: elke keer als er weer zo’n naaktslak voor mijn voeten het pad over steekt, denk ik: ‘rustig aan’! Ben erg blij dat je niet geplaagd wordt door hoofdpijnen. Tot volgende keer!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille

 20. Hallo Mireille,
  Dit artikel over hoofdpijn is een en al herkenning voor mij. Ik roep al een leven lang: “Ik heb nooit hoofdpijn”. Dat klopt, maar het neemt niet weg dat ik het wel eens op voel komen. Dan weet ik dat ik even gelegenheid of rust moet nemen om mijn tranen de vrije loop te laten en na een huilbui is de lucht geklaard. Vroeger vroeg ik mijn man een arm om me heen te slaan en dan wist ie precies wat er aan de hand was. Nu mijn man 10 maanden geleden overleden is helpt even huilen nog steeds om hoofdpijn te voorkomen.
  Dank je voor de MIR-methode.
  Hartelijke groet,
  Jacolien

 21. Beste Mireille,
  Al jarenlang heb ik vele dagen migraine, daarbij ook nog hormonale migraine.
  Ik heb 2 kinderen en tijdens de zwangerschap van beide kinderen was de migraine helemaal weg, drie dagen na de geboorte begon de migraine weer, na allebei de zwangerschappen hetzelfde.
  Vaak heb ik migraine door stress, alleen tijdens mijn zwangerschappen kreeg ik totaal geen migraine, al had ik nog zoveel stress.
  Kun je mij uitleggen hoe dat kan?
  Hartelijke groetjes,
  Maria

  • Beste Maria,
   Wat een boeiende reactie van je lichaam! Je bent blijkbaar bij veranderde hormonale situatie, zwangerschap, in een andere staat van zijn, waardoor de migraine weg blijft. Ik kan mijn vermoedens wel noemen: je verdriet wordt overschaduwd door je geluk van in verwachting zijn, maar je zou het eigenlijk moeten laten uittesten door een MIR-Methode begeleider. Als je een afspraak maakt, kan zij precies voor je uittesten welke emoties je hormonen nog verstoren die de kettingreactie naar migraine geven.
   Ik hoop van harte dat je migraine steeds minder en minder gaat worden!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille

 22. LieveMireille,

  Als trouwe Mir-rer toch een vraag…ik heb alleen zware hoofdpijn als het gaat regenen,of wanneer het weer verandert (luchtdrkgevoelig),drink veel water (altijd gedaan) ook bij temp. beneden de 10 graden en bij veel wind,heb ik migraine…hoe kan ik dat oplossen???Snuif dan maar eau de cologne of masseer mn oren…Moet ik de mir stappen doen tijdens de aanval???Heb je suggesties??groeten,Xandra

  • Beste Alexandra,
   Ja, dat zou ik doen: zogauw je een aanval voelt opkomen, de 9 stappen doen. En ook onder de gevoeligheid voor luchtdrukveranderingen zit uiteindelijk weer verdriet. Het kan zelfs zijn dat het verdriet om verandering is. Bijvoorbeeld doordat je als kind een verhuizing meemaakte en daardoor vriendinnetjes kwijtraakte.
   Hartelijke groetjes,
   Mireille

 23. Hoi Mireille,

  Ik ben nu bijna een week bezig met de MIR methode. Mijn collega heeft het mij aan bevolen. En ben daarom nu ook eerst begonnen met stap 5 en 7.
  Maar heb nu geen lichamelijke of andere klachten, betekend dat dan dat ik al door kan gaan naar de 9 stappen. Of moet ik het toch 2 weken vol houden?

  Groet,
  Lucia

  • Beste Lucia,
   Het hangt van je klachten af. Als je verder goed gezond bent, kun je al naar alle 9 stappen, maar als je echt gezondheidsklachten hebt, begin dan rustig en maak eerst de 2 weken vol met alleen stap 5 en 7.
   Veel succes!
   Groetjes, Mireille

  • Beste H,
   Bij stap 6 in het artikel heb ik dat beschreven. Ik zal nog wat toevoegen: het hormoonstelsel raakt onder andere ontregeld door oud verdriet. Verdriet geeft een intense verstoring en een van de momenten dat dat naar boven komt, is tijdens de menstruatie, of vlak daarvoor. De kunst is om te kijken naar het verdriet en dat verwerken. Met de MIR-Methode hoef je gelukkig niet te weten wat er precies gebeurd is, maar kun je het wel uitwissen.
   Ik wens je toe dat de migraine langzaam maar zeker steeds minder gaat worden!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille

 24. Beste Mireille,
  Ik heb geen hoofdpijnen, maar een druk boven mijn ogen en ook geen traan produktie waardoor ik nauwelijks kan lezen. Ik ben over-oververmoeid en denk dat het daardoor komt en verder zijn mijn suikerspiegels heel moeilijk te regelen (diabetes1)Ik zou zo graag van die oververmoeidheid afkomen, maar weet niet hoe.

  • Beste Flora,
   Hoe lang doe je de MIR-Methode al? Voor diabetes is het echt een kwestie van lange adem, hoewel een aantal mensen al wel een stabielere suikerspiegel hebben gemeld. Als het je te zwaar is, ga dan gerust een keer naar een MIR-Methode begeleider. Ze staan hier op de website.
   Veel sterkte!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille

  • Hallo Mireille,
   Het is onvoorstelbaar maar ik doe de MIR-Methode nu vanaf 5 januari en had daarvoor bijna elke dag hoofdpijn. Ik slikte toen dagelijks 2 paracetamols. Toen ik via een vriendin hoorde van de MIR-Methode dacht ik ga het proberen. Prima resultaat na een maand, nu zeg ik de regels alleen nog op voordat ik naar bed ga en het gaat goed. Ik blijf maar doorgaan ook al heb ik slaapdienst, ik vergeet het niet. Maar nu ben ik bang als ik er mee stop dat het weer terug komt. Dus moet ik nu gewoon door blijven gaan? Groetjes van Olga

   • Beste Olga,
    Wat fantastisch dat je geen hoofdpijn meer hebt! En nee, je hoeft er niet mee door te gaan. Je kunt het eens een week stoppen en kijken hoe je je voelt. Als je dan weer klachten krijgt, kun je gewoon weer beginnen. Dat zou dan betekenen dat je nog net niet alle oorzaken hebt weg gewerkt. Maar het kan ook zijn dat je klachten wel helemaal weg blijven. Dan zou je de MIR-Methode weg kunnen laten.
    Ben erg blij voor je!
    Veel geluk!
    Groetjes, Mireille

 25. Mireille!

  Jaren lang ben ik gekweld door 2 verschillende soorten hoofdpijn. Een aan de rechterkant van mijn lijf en een die begon aan het achterhoofd. Als die aan de rechterkant begon, ging dit vanaf mijn monnikkapsspier achter langs de nek naar boven bij het oor en eindigde als een elastiekje rond mijn rechteroog. Soms lag ik drie dagen op bed. In het donker geen kabaal aan mijn hoofd. Ik voelde het dagen van te voren op komen en dan begon ik met Ascal. 6 zakjes per dag, ik begon met 2. Het liefst op de nuchtere maag voor een direct effect. Als ik soms maar 2 of 3 zakjes meer had, raakte ik in paniek. Dus mijn voorraad was aldoor op orde. Deze hoofdpijn heb ik nooit maar dan ook nooit weer gehad toen ik een einde gebreid had aan een zeer moeilijk huwelijk. En die andere hoofdpijn begon een dag voor de menstruatie, een remedie 2 paracetamollen met coffeine op de nuchtere maag en de pijn zakte weg. Wel bleef ik 3 dagen gevoelige nekspieren houden. Ook ben ik hier af want ik menstrureer al 15 maanden niet meer, wat ik dus dan ook uitgebreid gevierd heb!! Toppie!! Heerlijk geen hoofdpijn meer wat een rijkdom!

 26. Beste Mireille,

  Ik heb jouw MIR-methode gekregen via mijn natuurgenezeres J.v.d. Hoeve, met de woorden lees het maar en zie of je er iets mee kunt doen.
  Dat heb ik gedaan. Ben Maandag j.l. begonnen met de 9 stappen. 2 dagen volgehouden. Reakties waren zo heftig! Kreeg extra hoofdpijn
  en innerlijk verdriet omdat ik oude gebeurtenissen moet loslaten. Het moeilijkste voor mij is echter dat ik mijn zonen, die met de nodige problemen worstelen, ook moet loslaten om zelf in het reine te komen. Dat doet echt pijn in mijn ziel. Nu heb ik je raad opgevolgd, om in ernstige gevallen, alleen stap 5 en 7 te doen. Dat doe ik nu, waarbij ik stap 4 en 9 toevoeg.
  Ik krijg nog lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn e n enorme moeheid maar dat kan ik hanteren. Wacht dus nog 2 weken af om jouw methode helemaal te volgen.

  Ik heb er vertrouwen in dat het uiteindelijk helpt mijn weg naar de reden van mijn ziektebeeld, hoge bloeddruk en veel hoofdpijn, te vinden.
  Hartelijk dank en succes met je methode en heilzaam werk.
  M.E.J.A

  • Beste M.E.J.A.,
   Wat fijn dat je de MIR-Methode een kans wilt geven en dat je ziet waar de oorzaken liggen. Ik heb wel een verzoek: doe echt alleen stap 5 en 7 en nog geen enkele andere stap erbij. De overige 9 stappen hangen namelijk heel sterk met de andere samen en het kan klachten geven als je meer stappen doet dan alleen stap 5 en 7. Ik schreef daar al een keer een artikel over: De 9 redenen van teleurstelling in de MIR-Methode. Ik ben blij dat je de MIR-Methode wilt proberen en laat je natuurgenezeres jou begeleiden in alles wat er vrij mag komen.
   Sterkte en vooral veel geluk!
   Mireille

 27. Ben zo blij dit nu te lezen, er valt voor mij nu heel veel op de plaats. Ik heb als klein meisje mijn moeder verloren, ik wist niet dat zij ziek was dat werd voor mij verzwegen ik begrijp dat dat uit bescherming was maar het kwam dus compleet uit de lucht van dat zij voor mij plotseling dat ging. Ik heb mijn hele leven erg veel last van hoofdpijn gehad.

  Tot mijn man 7 jaar geleden ziek werd, erg vreemd was het voor mij dat ik vanaf die tijd echt nooit meer hoofdpijn had. Mijn man wilde dat wij het niet met onze jongens toen 12 en 16 bespraken, ik heb dit toen wel gedaan omdat ik niet wilde dat de geschiedenis zich zou herhalen.

  Ik begrijp nu dat ik de periode van ziek zijn en overlijden nu dus op mijn manier heb kunnen doen, en mijn zoons er wel bij betrekken. Schijnbaar heb ik op deze manier mijn verdriet kunnen verwerken. Heel bijzonder er nu achter te komen. Ik vond het steeds zo raar dat de hoofdpijn weg was maar door jou is het mij nu helemaal duidelijk.

  Bedankt
  Femke

  • Beste Femke,
   Wat bijzonder dat het zo duidelijk is! Ja, als je het zo leest wat je hebt meegemaakt, heb je inderdaad door jouw moedige houding richting je zoons je eigen verdriet kunnen verwerken. Fantastisch! En ik ben je dankbaar dat je het familiepatroon van stil zwijgen hebt doorbroken! Heeft vast veel moed gekost, maar het niet vertellen, geeft uiteindelijk meer verdriet. Dankjewel voor je ervaringen en je wijsheid!
   Groetjes,
   Mireille

 28. Voor mijn zwangerschap was ik begonnen met het doen van alle stappen van de MIR-Methode. Maar na een aantal dagen voelde ik me erg beroerd, het maakte me angstig. Ik voel direct dat iets werkt of niet werkt voor me, maar om erdoor heen te gaan eist moed. Ik ben er dan ook mee gestopt. Momenteel ben ik 5 maanden zwanger. ik wil graag mooie momenten beleven en nalaten voor mijn kindje zoals ieder ouder, en mijn “issues” wil ik dan ook niet doorgeven aan mijn kindje. Mag ik de MIR-Methode tijdens mn zwangerschap doen? En hoe doorsta ik de angst? De hoofdpijn vertelt me dat ik nu er echt niet meer omheen kan.
  Alvast bedankt 🙂

  • Beste Filiz,
   Ja, je kunt de MIR-Methode gerust tijdens de zwangerschap doen. Het enige wat je mag doen, is veel rust nemen en jezelf echt vertroetelen. Goed water drinken, op de bank liggen, slapen. Je kunt altijd een keer een afspraak maken bij een MIR-Methode begeleider om je te helpen. Twee van onze begeleiders kregen onlangs zelf een klein kindje. Misschien wil je wel bij hen in behandeling, omdat ze nog vers in het geheugen hebben hoe je je kunt voelen tijdens een zwangerschap? Laat maar weten, dan verwijs ik je naar een van hen door. Vermeld dan ook je postcode. En blijf zien dat je het volledig zelf kunt, maar dat als het nodig is, er altijd een begeleider is die met je mee kan lopen.
   Hartelijke groetjes en sterkte!
   Mireille

 29. Hallo Mereille,
  Na veel slapeloze nachten heb ik weer eens goed geslapen.
  Maar dan heb ik vaak hoofdpijn,dan drink ik veel water, en neem mijn rust en ontspanning.
  Ik ga er nog mee door, met de 9 stappen,en mijn man ook.
  Eczeem wordt een beetje minder,en met de schouder peesontsteking moet met rust en oefeningen overgaan.
  Groetjes Mieke

  • Beste Ans,
   Je had het inderdaad stop gezet, maar ik heb je weer aangemeld. Dan moet je nog even in de email krijgen die je automatisch ontvangt, want daar moet je nog op een link klikken om te bevestigen dat je je inderdaad weer wilt aanmelden.
   Groetjes! Mireille

 30. Dag Mireille,
  Ik ben deze morgen opgestaan met zware hoofdpijn en heb na het lezen van “de oorzaak van hoofdpijn” onmiddellijk de 9 stappen gedaan.
  Verbazingwekkend maar slechts enkele minuten daarna is mijn hoofdpijn verminderd en stilaan weggeëbd. Ik heb inderdaad dikwijls hoofdpijn en dat belemmert me enorm in mijn dagelijks leven.
  Dank voor uw mails en uw goede raad.
  Hartelijke groeten,

  Monica

  • Beste Monica,
   Nou, wat bijzonder! Ik ben ontzettend blij voor je! Ik hoop van harte dat het voor vele mensen gaat werken! Genieten maar van deze hoofdpijn-vrije dag!
   Groetjes,
   Mireille

 31. Hoi Mireille

  Bedankt weer voor de info…allemaal zeer herkenbaar…
  Vermannen is geen goed woord er voor vind ik (als of mannen niet mogen huilen ) verzetten is een beter woord lijkt mij anno 2014

  Succes met je mooie werk
  Hartelijke groet Katja

  • Beste Katja,
   Ja, leuk dat je daar op wijst! Ik vond ‘vermannen’ juist goed, omdat mannen zo vaak te horen krijgen dat ze niet mogen huilen. Maar ik ben het met je eens dat ik dat woord beter kan vermijden. Ik heb het aangepast in het artikel. Dankjewel voor je wijze raad!
   Groetjes, Mireille

 32. Mireille ik loop bij een voetreflex als ik daar mee klaar ben kan ik dan gewoon weer verder met de MIR-Methode
  grt marianne

  • Beste Marianne,
   Ja hoor, je mag de MIR-Methode altijd weer oppakken. Je kunt ook aan je voetreflextherapeute vragen of ze het goed vindt dat je de MIR-Methode erbij gebruikt. Dan kan zij met haar behandelingen waarschijnlijk sneller resultaat boeken.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 33. Ha Mireille,

  Geweldig stukje over hoofdpijn. Al jaren gebruik ik de MIR methode en inderdaad van migraine naar hoofdpijn en vervolgens weet ik niet meer wat hoofdpijn is.Ik hoor ook van cliënten in mijn praktijk dat er in het begin huilbuien om de hoek komen kijken en vervolgens voelen ze zich veel sterker. Blij dat deze methode eens op mijn pad is gekomen.
  Met vriendelijke groet,
  Ellen

 34. Beste Mireille, het klopt inderdaad! Ben vanaf februari bezig met de MIR-Methode. Heb in het begin veel hoofdpijn gehad en nu bijna niet meer. Ik zit in een proces van scheiding en daardoor veel loslaten. Ook veel bezig met mijn opvoeding, kan dit steeds beter loslaten. En inderdaad, hoofdpijn heeft met verdriet te maken. Heel hartelijk dank voor de MIR-Methode! Ik vind het een openbaring! Hartelijke groet, Corrie

 35. Mereille,
  Ik heb geen last van hoofdpijn, was ben vreselijk verdrietig. Huil veel en voel me erg eenzaam.Ben in een groot gezin opgegroeid met 13 kinderen. Ik was het 11 de kind.
  Er was weinig tijd voor je. Mijn vader had een tuinders bedrijf en we werkten veel mee in het land. Ik wilde altijd met mijn vader aardappels rooien. Ik wilde de aandacht van mijn vader maar hij kon je niet aanhalen of knuffelen. Wel zei hij tegen de anderen die Tiny kan toch hard rooien. Ik denk dat mijn tranen daarom komen, van vader loskoppelen. Kan je hier een reactie op geven. Groetjes Tiny.

  • Beste Tiny,
   Ik denk dat je zelf al helemaal het antwoord hebt geschetst, dus ja, dit kan absoluut helemaal de oorzaak zijn. Ik wens je toe dat je het kunt verwerken en loslaten!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille

 36. Hallo Mireille,
  Inderdaad lijkt dit artikel over hoofdpijn op mijn lijf te zijn geschreven … Inderdaad zijn de herinneringen aan mijn jeugd niet optimaal te noemen … Inderdaad is het nadien 40 jaar moeten dagelijks leven met zorgen en verdriet voor een gehandicapte jongen – waarbij ik ergens de oorzaak was dat hij zo is geworden omdat ik achter het stuur van de wagen zat toen het auto-ongeval gebeurde –
  … Inderdaad is verdriet, ontgoocheling, kwaadheid, het niet kunnen wenen e.d.m. oorzaak van bijna wekelijkse aanvallen van hoofdpijn … en raar maar waar: ‘sinds mijn lieve zoon is overleden heb ik tot nog toe alleen nog maar hoofdpijn gehad de dag van zijn overlijden zelf – 5 september ll. – Huilen kan ik nog moeilijk … wel al meer dan voorheen … maar ik zou die jaren van voorheen eruit willen kunnen storten. Ik doe verder met die MIR-Methode die ik maar pas heb leren ontdekken toen mijn zoon de laatste dag in leven was. Er was toen op vlak van afscheid nemen nog geen vuiltje aan de lucht … maar tussen de eerste en tweede keer dat ik die MIR-Methode toepaste; is onze zoon van ons weggenomen … en geloof me: ‘die missie zien in dit alles is momenteel één van de meest moeilijke punten’. Doch … zoals gezegd: ‘de hoofdpijnen lijken mij verlaten te hebben’ … en met dit artikel lees ik hoe dat zo plots komt … want mijn ganse leven al had ik last van hoofdpijn … Dank Nicole

 37. Vrijwel geen last meer van hoofdpijn had ook pijn bij mijn kruin maar verzet me niet meer tegen mijn missie die ik heb in mijn leven een paar huilbuien gehad dat enorm oplucht.

 38. Beste Mireille,

  Van hoofdpijn had ik vroeger veel last, nu niet meer.
  Maarik werd 9j geleden geopereerd aan mijn thyroide, de helft eruit, gelukkig heb ik nog de andere helft. De operatie was gelukt, maar het wakker worden na de narcose en de heftige keelpijn, was veel erger dan ik dacht en ik kan echt wel tegen een stootje.
  Mijn slaapproblemen zijn toen begonnen en regelmatig hoofdpijn in de kruinchakra. Enfin nu begrijp ik het, ik heb lang gedacht dat er toch iets mis was gegaan. Geen enkele dokter, ostheopaat of wie dan ook begreep het.
  Fijn om dit eindelijk te behrijpen. Ik heb er ook veel minder last van sinds ik met pensioen ben, minder stress enz…
  Ik doe de MIR Methode sinds kort, maar ben heel blij dit op internet gevonden te hebben.
  Alles zal me zeker kunnen helpen, ik heb een vreemd leven gehad, dit begon toen moeder in het buitenland tijdens een auto ongeluk overleed en wij, de kinderen, in Nederland waren. Mijn vader 5 mnd in ziekenhuis in het buitenland en ga zo maar door. Ik ben me bewust dat de MIR Methode mijn verdriet,de rouw en andere tekorten in mijn lichaam zal helpen.
  Hiervoor hartelijk bedankt, ook voor de mailtjes van iedere dag met uitleg.

 39. Lieve Mireille,
  Zo mag ik je wel noemen omdat je de MIR-Methode in mijn leven hebt gebracht. Ik heb veel waanzinnige hoofdpijn en dan helpt niets. Met deze hevige hoofdpijn ben ik opgenomen in het ziekenhuis. Daar bleek ook dat mijn zuurstofgehalte (bloedgas) te laag is 90 procent.
  Eigenlijk heb ik dat sinds de MIR-Methode. Zie je misschien een relatie tussen die 2.
  Zeker omdat je over de longmeridiaan spreekt.
  Alle waarden zijn overigens uitstekend.

  • Beste Elly,
   Soms krijgen mensen klachten door de MIR-Methode, zodat ze zich laten controleren in het ziekenhuis. Ik weet niet precies hoe het werkt en weet ook niet wat bloedgas is. Ik weet wel dat ik blij ben dat je je hebt laten controleren en dat mensen die medisch goed onderlegd zijn, met je meekijken. Ben wel heel blij dat alle waardes verder goed zijn. Ik hoop een keer van je te horen wat er verbeterd is door de MIR-Methode.
   Hartelijke groetjes en sterkte!
   Mireille

 40. Hallo Mireille,

  Ik ben nog maar twee dagen heb de eerste nacht niet kunnen slapen
  Kan dat van de mij methode komen ook snachte een flinke huil bui gehad
  Ik ga nu mijn hoofd pijn Letten.

  Met vriendelijke groet Bep

  • Beste Bep,
   Ja, dat zou zeker kunnen. Ga gerust met de MIR-Methode. Ik hoop van harte dat je snel door deze eerste klachten heen bent! Zie het als een goede aanwijzing dat de MIR-Methode hard aan het werk is.
   Veel geluk!
   Mireille

 41. Het klopt wel … na een Healing bijeenkomst had ik de dag erna migraine .. er hebben inderdaad zeer verdrietige en vele pijnlijke gebeurtenissen plaats gevonden, wat ik heb ervaren is dat het niet alleen om het recentelijke gaat echter er altijd een diepere oorzaak zit … de Kindertijd, jeugd en de verdere levensloop .. en dan gebeurde er 3 jaar geleden dat men mij met mijn Dochtertje, nu 3 jaar op een onmenswaardige wijze scheidde .. vanwege mijn verleden {suïcidale poging 20 jaar geleden} … dan komt een hoop naar boven en dit veroorzaakt een hele hoop verdriet .. Ik ben de hele weg terug gegaan naar mijn Kindertijd etc etc en heb in mijn eentje {dmv Rebirthing technieken etc} tot in de Kern aangepakt en losgelaten, hier en daar zitten er nog resten die zo nu en dan hoofdpijn veroorzaken … echter voelt men ook nieuwe Kracht .. het is inderdaad het Overlevings mechanisme dat speelde echter wat men ook nodig heeft om door de pijn en het verdriet heen te komen … Wanneer ik met mijn Dochtertje samen ben zie ik Haar als een Spiegelbeeld .. we Spiegelen elkaar .. dit zorgt voor zowel Emotionele, Vreugdevolle en Geborgen momenten .. ondanks alles ben ik zeer Dankbaar voor mijn Levenslessen en mijn proces …

  • Beste Marion,
   Dankjewel voor het delen van je ervaringen. Wat prachtig dat je er zo naar kunt kijken en de momenten koestert die je wel met je dochtertje hebt. Prachtig dat je die oude dingen hebt opgeruimd. Dat kan alleen maar meer ruimte geven voor het nieuwe, meer blije ervaringen!
   Veel geluk!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille

 42. Hallo Mireille,

  Tot 7 jaar geleden wist ik nauwelijks wat hoofdpijn voorstelde totdat mijn dochter plotseling overleed.
  Daarna kreeg ik last van migraineaanvallen dus voor mij heel herkenbaar! En ik mocht en mag huilen. Nu is het al een tijd geleden. De tussenpozen worden groter en ik doe aan de MIR-methode.

  Vriendelijke groet,
  Hetty.

 43. Goedemorgen Mireille,
  Bij het lezen van dit artikel werd ik heel emotioneel. Ik ben bijna 72 jaar en mocht vroeger nooit huilen. Als je met 8 kinderen bent thuis is er ook geen eigen plek om alleen te zijn en je gevoel te uiten en te huilen. Nu ik bijna 50 jaar getrouwd ben realiseer ik mij dat ik ook hier eigenlijk niet mocht huilen. Kwamen er eens een keer tranen, kreeg ik te horen wat is er nu weer. 10 jaar geleden heeft een zoon besloten ons niet meer te willen zien. Dat deed en doet veel pijn, maar ik kan niet huilen.
  Ook heb ik heel veel hoofdpijn gehad. Ben echter steeds doorgegaan met werken ook thuis. Als dan alles aan de kant was, was er tijd voor mijzelf en kon ik niets anders doen dan naar bed gaan. Tot iets anders was ik niet meer in staat. Gelukkig zijn die felle hoofdpijnen al een aantal jaren verleden tijd.
  Ik realiseer mij wel, nu ik dit artikel van jou lees, dat ik vaker geëmotioneerd raak. Alleen wanneer ik voor het laatst gehuild heb kan ik mij niet herinneren.Ik denk wel dat door alles op te kroppen eigenlijk, mijn lichaam niet goed functioneert wat betreft mijn obstipatie, bloeddruk, hoge cholesterol en niet kunnen afvallen.
  Daarom ga ik nog steeds door (nu bijna 3 maanden) en hoop dat al mijn klachten in ieder geval lichter worden.
  Mireille bedankt dat je dit met ons wilt delen

  • Beste Truus,
   Dankjewel dat je dit met ons deelt! Ja, het mogen uiten van verdriet is wat dat betreft heilzaam! Ik hoop van harte dat je steeds meer je eigen ruimte in gaat nemen en gaat zien dat jouw gevoelens er ook mogen zijn. Ik ben erg blij dat de hoofdpijnen er niet meer zijn! Obstipatie is overigens een kenmerk van een niet stromende dikke darmmeridiaan, dus ook in die zin is er zeker hoop!
   Veel geluk!
   Groetjes,
   Mireille

   • Dank je wel voor je reactie. Ik blijf optimistisch!
    Onze kleinzoon van 13 heeft heel veel last van migraine en slikt tabletten als hij weer hoofdpijn heeft. Ook slaapt hij heel slecht. Kan ik iets voor hem betekenen? Ik moet er wel bij zeggen dat onze zoon, schoondochter en ook de kleinzoon mij vaak “raar” vinden. Ik heb wel over de MIR-methode verteld maar zij willen er jammer genoeg niets van weten. Toch zou ik heel graag helpen omdat ik uit ervaring weet wat hoofdpijn hebben betekent.
    Groetjes
    Truus

    • Beste Truus,
     Je kunt helaas niet veel doen als de ouders geen toestemming geven. Het enige dat je kunt doen, is kijken hoe je je kleinzoon extra kunt troosten wanneer hij bij je is. Ik ken vele opa’s en oma’s waar kleinkinderen goede gesprekken mee voeren die hen echt enorm steunen. Misschien dat je die rol kunt vervullen?
     Hartelijke groetjes en sterkte met loslaten!
     Mireille

 44. Ik heb heel vaak migraine rond mijn menstruatie. Hoe zit het met hoofdpijn die veroorzaakt wordt door hormonen?

  • Beste Patricia,
   Mijn kijk hierop is dat de hormonen ontregeld raken door oud verdriet.
   Hartelijke groetjes,
   Mireille

 45. Ik ben zelf nu een week bezig met de mirmethode. Onze zoon heeft heel veel hoofdpijn. Hij krijgt hiervoor hypnotherapie. Kan ik hem ook nog helpen?

  Gr marion

  • Beste Marion,
   Ja, je zou met je zoon de MIR-Methode kunnen doen, maar dan moet je dat eerst overleggen met de hypnotherapeut of die dat goed vindt.
   Veel succes!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille

 46. Hai Mireille, ik heb wel heel Veel huilbuien en als ik hoofdpijn heb(best wel vaak)zeg ik 3 x hoofdpijn en dan 3 x MIR-Methode. Is dat een goed advies geweest van mijn MIR-Methode therapeut? Ik doe al jaren lang de MIR-Methode en 3 maanden geleden een persoonlijk protocol aan laten maken.

  • Beste Ans,
   Ja hoor, zo kun je het ook doen. Ik ga op de nieuwe website hier meer uitleg over geven, dus gebruik het gerust. Veel geluk!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille

 47. Wat een timing Mireille, juist vandaag, op mijn vrije dag, stond ik op met hoofdpijn, een spanning in mijn nek en achterhoofd, uitstralend naar één kant tot achter mijn oogbol. Te weinig water gedronken. Manlief een paar dagen weg waardoor ik erachter kom wat hij allemaal doet als hij er wel is en waar ik nu allemaal zelf aan moet denken.
  De titel pakt me en ik ga lezen, de woorden worden steeds waziger door mijn tranen heen. Ik jank wat af de laatste tijd en wijt het aan de overgang die ik net achter me heb gelaten. Maar misschien ligt het toch dieper.
  Ik ga de MIR-methode maar weer eens oppakken. Het gaf me vorig jaar zoveel rust en inzicht. Het kan geen kwaad om dat weer eens op te gaan poetsen.
  Dank je wel voor dit moment. Toeval bestaat niet….
  Namasté.

 48. Hartelijk dank voor deze nieuwe bijdrage. Ik heb de MIR- methode verschillende maanden toegepast en dr is al veel veranderd in m’n leven. Een maand geleden stopte ik ermee, maar heb het gevoel dat ik er beter weer mee aan de slag ga. Sinds maandagavond heb ik hoofdpijn en de verklaring die ik hier lees klopt. Alleen was ik daar zelf niet achter gekomen. Dank u wel!

 49. Hallo Mirelle,
  Nou over hoofdpijn, dat komt bij mij zover ik weet vanuit mijn nek (wiplash). maar ik ben nu sind 6 Aug. bezig en ik voel me super hoor. Ik had al sinds 1992 droog eczeem in mijn handen (dermatoloog kon het niet vinden) en nu begint het langzaam te minderen. Maar ook ben ik tegelijkertijd bezig met kruiden dus nu weet ik niet zeker waar het aan ligt. maar ik ben ervan overtuigd dat de MIR methode zeker helpt.
  groetjes Yvonne

 50. Een hele goede morgen Mireille,

  Ik heb vanaf het begin dat ik met je MIR methode bezig ben me afgevraagd of de bewoording die je gebruikt in de 9 stappen ook vertaald kunnen worden in die woorden waarbij ik kan zeggen dat ze echt duidelijk zijn voor me. Ik zou het graag met je uit willen zoeken. Voorbeeld, meridianen zuiveren, wat versta je hier onder. Ik spreek het wel uit maar ik weet niet wat het voor me betekend. Wat is een meridiaan en wat voor functie heeft deze in het leven. Chakra’s en aura optimaliseren’??? Als ik zou weten wat het inhoudelijke ervan was zou het misschien nog beter voor me werken. Hier worstel ik al vanaf het begin mee. Ik heb wel je cursus MIR gedaan in Vlijmen bij Marlies van Son maar daar is het ook niet aan de orde gekomen. Ik zou het graag helemaal uit willen diepen zodat ik voor mezelf kan zeggen en begrijpen wat ik er echt mee bedoel. Dan wordt jou missie die je voor ons gemaakt hebt misschien nog duidelijker.

  Groetjes en nog een fijne dag,

  Guus

  • Beste Guus,
   Dat is nou net het leuke van de MIR-Methode: het is niet nodig om het tot in detail te begrijpen. Dat is vaak het verlangen van het bewuste denken. En als dat antwoord voor jou niet voldoende is, dan kun je mijn boek lezen of straks de inhoud van de nieuwe website gaan bekijken. Op internet is ook van alles al te vinden over meridianen en chakra’s en aura’s. Het is een mega-lange studie en als het voor jou fijn voelt om die ook te gaan doen, ben je uiteraard van harte welkom! En kijk nog even of het niet een valkuil is van jouw intelligente brein is om eerst alles te willen weten en snappen voordat je een volgende stap wilt zetten… 😉
   Hartelijke groetjes,
   Mireille

 51. Lieve Mireille,

  Geboeid lees ik iedere keer je publicaties.
  Deze keer heb ik een paar vragen:
  Gemiddeld wordt ik per maand wel een keer of 5 wakker met heftige hoofdpijn, het helpt wel wat als ik dan gelijk heel veel water drink, maar niet altijd. Ik begin dan ook gelijk met de MIR methode, en dat scheelt veel aspirientjes, maar het gaat niet altijd weg, en ik ben een mens dat makkelijk en vaak huilt ……
  Verder heb ik een dochter, die juist niet wil huilen omdat ze daarná altijd zo’n hoofdpijn krijgt, kun je dat uitleggen ? ( zodat een 14-jarige het ook begrijpt ? )
  lieve groetjes, antien

  • Beste Antien,
   Als je ‘s nachts wakker wordt, is dat dan telkens op een zelfde tijdstip? Ik antwoordde net al aan Jessica hieronder wat de oorzaak kan zijn van de hoofdpijn ná het huilen. Wat ik jou nog wil vragen, is of je overdags ook voldoende water drinkt? Mocht het toch te vaak voorkomen, maak dan een keer een afspraak met een MIR-Methode begeleider.
   Hartelijke groetjes,
   Mireille

 52. Hallo Mireille,
  Ik lees al je nieuwsbrieven en deze sprak mij heel erg aan omdat ik al 23 jaar (hormonale dus maandelijks terugkerende) migraine heb. Ik begrijp dat het te maken kan hebben met verdriet maar ik krijg juist ook vaak migraine nadat ik heb gehuild. Hoe kan dat dan? Ik heb vorig jaar een lange periode de MIR-methode toegepast voor mijzelf maar de migraine bleef hetzelfde. Heb jij nog tips of suggesties? Lieve groet, Jessica.

  • Beste Jessica,
   Kan het zijn dat de migraine dan ontstaat door de enorme inspanning die je hebt geleverd tijdens het huilen? Huilen is namelijk enorm intens en kost meestal veel energie. Wat je kunt doen, is meteen na een huilbui de MIR-Methode doen en je rust nemen. Ik zou je willen vragen of je een keer naar een MIR-Methode begeleider wilt gaan om uit te testen of er nog een blokkade zit waardoor de migraine zich nog niet gewonnen heeft gegeven. Ze staan hier op de website.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 53. En geldt dit alles ook voor ((maandelijkse) hormonale) migraine, soms met neurologische uitval? Is dat ook steeds gelinkt aan verdriet?
  Groetjes!

  • Beste Marina,
   Ja, dat is wel hoe ik er naar kijk. Dat betekent dat als je diep, diep kijkt er onder die migraine uiteindelijk verdriet zit. Ik hoop van harte dat het klopt voor je en dat je wat verlichting van je migraine kunt gaan ervaren.
   Veel sterkte!
   Mireille

 54. Beste Mireille; Hartelijk Dank voor de goede raad die ik al van U heb mogen ontvangen; ik ben al een tijdje bezig met Uw methode; en ik wil U zeggen; ik voel me al veel beter; heb ook veel moeten wenen in het begin; onverwerkt verdriet die een mens al zolang met zich meedraagt … en nu gaat het beter; ik zal de MIR-methode nog lang toepassen en doorgeven op mijn Facebook..
  Véél Liefs en een warme groet van mij ..Monique.

 55. Hallo Mireille en iedereen,

  Deze ongelovige Thomas is telkens weer zo verbaasd over het vertrouwen dat jij hebt in de directe werking van de MIR-Methode. Maar als ik de methode dan zelf toepas, mijzelf de kans geef, dan voel ik dat het werkt..

  Ik had net zitten kijken naar en lezen in artikelen over Ebola, omdat mijn ex en onze zoon in Benin zijn en ik kreeg er acute hoofdpijn van en bovendien het klamme zweet waarschijnlijk van pure angst.
  Er zit inderdaad een familie-component in deze pijn en angst, maar het is ook een enorm stuk van ‘het leed van de wereld’ dat ik dan even op mijn schouders leg. Bovendien zijn mijn ex en onze zoon niet ziek.

  Ik ben de MIR-Methode gaan toepassen en nu ben ik in elk geval rustiger geworden en de steken in m’n hoofd zijn over. Die ellende daar lijkt eerst zo groot dat ik denk dat het niet te hanteren zal zijn. En toch lukt het dan wel. Hoe dat mogelijk is begrijp ik eigenlijk niet. Is het niet aan mij om me de horror van ‘daar’ aan te trekken’, hoort die nu wel of niet bij mijn hier en nu. Is dat puur mijn eigen beslissing ?

  Door me af te sluiten van bepaalde problemen kan ik wel – in elk geval tijdelijk – voorkomen dat mijn hoofd op hol slaat. Door de angstbeelden stop te zetten en me te concentreren, bijvoorbeeld op de MIR-Methode of op een meditatie of op een lied, kom ik weer tot mijzelf. Wat daar allemaal is, mag daar blijven. Ik ben hier.

  Ik mag er ook op vertrouwen dat die vreselijke gebeurtenissen waar dan ook, hun eigen bedoeling en dynamiek hebben voor de mensen die er rechtstreeks mee te maken hebben. Dat mag ik allemaal, net als ‘vader en moeder’ loslaten. Ik heb mijn handen vol aan hier en nu. Zonder Ebola. Goddank. Ik heb weer talloze andere vragen op te lossen. En dat doe ik met behulp van de MIR-Methode.
  Dank je Mireille,
  Hartelijke groeten van

  Mariette

  • Beste Mariette,
   Het is absoluut niet makkelijk om in zo’n situatie te verkeren als waar jij of je ex-man en zoon in zitten. Wat ik altijd denk is dat we allereerst goed voor onszelf en onze gevoelens moeten zorgen, voordat we iets voor een ander kunnen doen. En zeker in deze situatie, waar jij eigenlijk alleen maar kan toekijken.
   Ik ben blij dat de MIR-Methode je daarbij wat steun geeft en ik hoop van harte dat de situatie snel hanteerbaarder mag worden!
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

 56. Ik heb nooit hoofdpijn, maar de laatste tijd een brandende pijn in mijn nek/schouder. Graag advies. Hartelijk dank.

  • Beste Diana,
   Zou je eens naar plaatjes willen Googlen op internet van de dunne darmmeridiaan en de galblaasmeridiaan? Deze lopen door je nek en schouder. Het kan heel goed zijn dat oude emoties die met deze meridianen samen hangen, zich aan het oplossen zijn en dat kan je voelen. De emoties zijn dan bijvoorbeeld ‘in de steek gelaten voelen’ en ‘frustratie’. Mijn advies zou zijn: drink voldoende water, ga door met de MIR-Methode, maar als het je te lang duurt, maak dan een afspraak bij een MIR-Methode begeleider. Die kan dan met jou kijken of er een blokkade zit die te hardnekkig is.
   Veel sterkte!
   Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.