Home » Artikelen » 69. De hoofdoorzaak van hoofdpijn

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

69. De hoofdoorzaak van hoofdpijn — 106 reacties

 1. Ik doe al heel wat jaren dagelijks 1x per dag de mirmethode. Helaas heb ik nog wel met regelmaat last van migraine. Afgelopen maandag weer heel erg. In de auto m’n dochter naar d trein aan het brengen. En hoewel de zon niet scheen was de licht heel scherp en ik voelde dit direct in m’n hoofd. of dit de trigger was voor de migraine die daarna volgde. Ik vermoed het. Ook gisteren had ik nog last en nu is het bijna weg, ik hoop dat het later vandaag helemaal weg trekt. Ik ben heel erg gevoelig voor licht, vind het al gauw te fel. Ook in huis heb ik de lichten op een warm niveau aan.

 2. Beste Mireille,
  Mag een kind van 12 jaar op zichzelf de MIR-Methode toepassen , of heeft hij de toelating van zijn ouder nodig .
  Is het noodzakelijk dat hij minimaal 4 weken de MIR-Methode toepast ?
  Hij heeft regelmatig last van hoofdpijn , ik vernam van u dat dit kan voortkomen door oud verdriet !
  Hoe kunnen we of kan hij best te werk gaan ?

  vriendelijke groetjes Lis

 3. Een heel duidelijke oorzaak van hoofdpijn zijn negatieve gedachten en negatief oordelen over jezelf.
  Let er maar eens op.
  Zet ze om in positieve gedachten, en de hoofdpijn verdwijnt als sneeuw voor de zon.
  Ook als je de signalen van je lichaam om iets te gaan doen negeert, kun je er donder op zeggen dat je hoofdpijn krijgt.
  De hoofdpij is een prachtig instrument van je lichaan om beter naar jezelf te luisteren en veel vriendelijker met jezelf om te gaan.

 4. Beste Mireille, het “rare” bij mij is dat ik me sinds een aantal jaren (ik ben nu 64) pas realiseer dat en hoe getraumatiseerd ik ben. In dat kader ben ik, eigenlijk voor het eerst in mijn leven, (veel) gaan huilen en woede op een veilige manier uiten. (Ik heb altijd veel hoofdpijn, met name migraine gehad.) Sinds het gelukkige moment dat ik met de MIR-Methode begon, stopte dat (dagelijkse) huilen en werd ik in zijn geheel veel rustiger en zelfs hoopvol. Maar nu heb ik weer veel hoofdpijn, ditmaal door/via mijn nekspieren, dus….. Ooit heb ik ergens gelezen dat je je gelukkig kunt prijzen als een en ander zich fysiek (en dus niet zozeer mentaal/emotioneel uit), haha,, maar die hoofdpijn is toch wel heel erg naar. Het verband is mij inmiddels dus meer dan duidelijk. Nu merk ik dat ik weer wat ga huilen en wordt de hoofdpijn (dus) weer wat minder. Tja…..ik ga maar gewoon door met MIRren en volhouden.

  • Beste Loes,
   Ja, het is nu misschien wel even pittig voor je, maar elke traan die je kunt huilen, is weer een stapje in de richting van jezelf bevrijden. Ik ben blij voor je dat je het kunt laten stromen! Zal je veel hoofdpijn gaan schelen.
   Heb het goed!
   Groetjes, Mireille

 5. Is het ook mogelijk bij kinderen? Het is nogal lastig voor mijn dochter om zich te uiten en om het goed uit te drukken!Hoe zou ik tot haar door kunnen dringen. Ze heeft al heel lang heel vaak hoofdpijn.

 6. Beste Mireille,

  Ik ben nu ruim 4 weken met de MIR methode bezig, de eerste 2 weken begonnnen met stap 5 en 7 en nu ruim 2 weken alle 9 de stappen.

  Ik ben sinds 4 maart geveld door de griep en dat uit zich bij mij in heel veel zware hoofdpijn, een koortsig gevoel soms en erg verkouden.

  De hoofdpijn concentreert zich de laatste boven mijn rechteroog. Wanneer ik hierop druk doet dit pijn.

  Ik ben van nature iemand die erg plichtsgetrouw 5 dagen per week zijn werk doet. Het feit dat ik nu al ruim 1 week ziek thuis ben, vind ik lastig merk ik. Ik weet inmiddels dat rust nu belangrijk is en dat ik me eraan moet overgeven, maar ik heb toch 2 vragen aan je.

  Kun je bij benadering aangeven waarom de hoofdpijn bij mij zo lang blijft aanhouden??

  En kun je mij een advies geven of ik wel/niet een paar uur moet gaan werken, bijvoorbeeld eerst voor 4 uur?

  Ik hoor graag je reactie.

  Met vriendelijke groeten,

  Patrick W.

  • Beste Patrick,
   Zolang je nog pijn voelt in je lichaam, word je gedwongen om rust te nemen. Dat is voor iemand die zo plichtsgetrouw is als jij gewoon nodig. Je lichaam is ontzettend slim. Geef je je er werkelijk aan over dat je echt nog tijd nodig hebt om uit te zieken, dan heb je kans dat je er sneller doorheen bent. Zolang je je niet fit voelt, is werken geen optie. Houd eventueel contact met je bedrijfsarts als je het moeilijk vindt om thuis te blijven.
   Sterkte en beterschap!
   Groetjes, Mireille

 7. Beste Mireille,

  Ach weet je ik weet even niet mijn tranen te stelpen.
  Ben al aardig wat jaren bezig met de MIR-Methode.
  Heb tot nu toe mijn psychofarmica tot bijna nul weten te reduceren, gestopt met roken en na jaren bijna mijn talenten die nog een andere boterham voor me kunnen betekenen nu op deze leeftijd(51) weten neer te zetten. Heb wel ongeveer 20 jaar meegedraaid in de maatschappij na mijn schooltijd hoor!! Door faalangst en een laat ik het maar even een chaotische jeugd benoemen nooit mezelf kunnen neerzetten zoals het had moeten zijn.
  Nog een klein stukje moet ik nog …..maar het wordt me nu zo moeilijk gemaakt en wil ook niemand tot last zijn ,……dus mail ik het maar even van me af!!
  Om me heen zijn er nu heel veel problemen met mensen die het heel moeilijk hebben. Mijn ouders en mijn enige zus en haar gezin gaat het moeilijk. Ook mijn levensgezel zit in heel zwaar weer.
  Hij heeft een extreme vorm van knobbeljicht en zoals je zult begrijpen horen daar bepaalde geestelijke tekortkomingen bij.
  Geloof me het is heel zwaar om met iemand te leven die heel eigenwijs en star is terwijl je zelf probeert weer op te krabbelen.
  Voor de duidelijkheid…..het is een heel goed mens!!
  Probeert zelfs al eeuwen de kosmos te doorgronden. Hij doet dat nu in dit leven op wetenschappelijk gebied o.a door EvP.
  En eigenlijk heel goed. Al jaren volgen we samen genezijde op deze manier. Genezijde helpt mij ook al jaren om weer te helen. Helaas heeft hij nog niet zo door dat ze dat doen. Ik kan ze door mijn esoterische ondergrond goed volgen. Echter door de complexciteit van de problematiek waar ik met mijn onbewuste partner in zit gaan de dingen heel langzaam vooruit, soms staat het maanden stil of gaan we erg onder uit!!
  Heb zeer sterk het gevoel dat er ook een heel karmisch familiegebeuren door ons wordt recht gezet stukje voor stukje!! Gelukkig heb ik een laat ik haar maar Indianenenvrouwtje noemen die me zo nu en dan helpt mijn pad recht te houden en me regelmatig duidelijk maakt dat ik de dingen goed zie!!
  Nou ja details daar komen we nu niet zo ver mee!! Weet dat 2015/2016 voor veel mensen lastig is.
  Om een beetje uit te leggen hoe ik zit heb ik dit verhaaltje verteld!
  Waar het om gaat is dat als je er even doorheen zit en een ander kan om welke reden dan ook je niet even troosten dat echt heel zuur is!!!!
  Wilde ook even niemand lastig vallen, had ook in mijn dagboek kunnen klagen, maar besloot het met de mede MIRrors te delen!!
  Lucht toch op…,om weer verder te gaan op mijn pad van heling!!!
  Want ik weet als geen ander dat het gras niet groener wordt of is elders als je jezelf niet volledig hebt geheeld!!!
  Dus bij verdriet geldt meestal uithuilen met of zonder troost en weer doorgaan op je pad!!! En zorg vooral dat hij zuiver en recht blijft!!

  Warme groet,
  Bloem

  • Beste Bloem,
   Ja, het zijn beste uitdagingen die mensen op hun pad krijgen. Wat betreft het uitwerken van emoties voor hele familielijnen: daar plaatste ik net een video over op de Be the MIRror-website. Ben je daar toevallig al lid van? Ik vind het wel prachtig om te zien hoe trouw je je partner volgt in zijn zoektocht. Ik hoop van harte dat je daarnaast voldoende tijd en aandacht voor jezelf hebt, want dat is uiteindelijk het meest belangrijk, dat je jouw energie weer op peil krijgt. Heel veel sterkte, maar ook blijheid en troost gewenst!
   Groetjes, Mireille

  • Veel sterkte Bloem! Goed dat je het niet voor je gehouden hebt, vind ik, maar dit hebt willen delen met ons MIRrors. Misschien dat het nu alweer wat beter gaat? Het raakte me enorm dat je schreef dan 2015/2016 voor veel mensen lastig is want dat herken ik wel in mijn eigen familie.
   Als je wilt mag je daar wel iets meer over schrijven.
   Begin dit jaar is mijn oudere zus overleden, ze kon het leven niet meer aan. Dat was zo’n gigantische schok! Graag had ik haar beter geholpen achteraf, maar op sommige momenten weet je het eigenlijk ook niet goed.
   Ik sta zelf nu redelijk krachtig met beide benen op de grond en merk de MIR methode me heel goed doet. Daarbij doe ik veel dingen die ik fijn vind om te doen, heb veel stress losgelaten, zoals ‘ dit moet ik nog doen/dat moet ik nog doen of bereiken’. Ik schoot er niets mee op! Het bracht alleen extra stress en frustraties en ik denk nu: ze hebben me maar te accepteren zoals ik ben. Met vriendelijke groet,
   Marja

  • Beste Bloem, dat je zomaar veel kunt spuien via deze site, dat vind ik super. Ik herken veel in je verhaal. Maar mijn tranen blijven in mijn hoofd en zorgen voor slecht slapen en bezig zijn voor anderen, hoofdpijn. Ik dacht dat dat mijn missie was.ik heb ook een partner die zo anders is dan ik, maar we zijn wel liefdevol bij elkaar. Mijn jeugd was in de oorlog in Amsterdam, bij radeloze ouders en een oudere broer en zus. Ik heb vriendinnen, die ver en nog verder wonen, weduwen, 80tigers, ik heb linde dochter, ook al weer 51, mijn zoon 5 jaar geleden overleden. Ik Mir al een paar jaar, dat geeft me houvast en doe autogene training, waarin ik ben opgeleid in de jaren 80. Echt ongelukkig ben ik niet. Aan Mireille schreef ik dat ik mezelf als missie kies, nadat ik andere dingen had geprobeerd. 14 jaargewerkt. Ik heb op cursussen schilderen geleerd en gedichten kwamen vanzelf uit mijn pen, bv over mijn scheiding. Nu ga Ik naar de sauna, dat is mezelf verwennen. Ik wens jou ook veel fijne momenten. Ook ga ik een Mir begeleider bezoeken, wie weet komen dan de tranen.

 8. Ik ben 2 maanden geleden begonnen met de MIR-methode. Kreeg inderdaad huilbuien en had heel veel hoofdpijn. Dit leek allemaal minder te worden maar na een week of 4 kwam alles weer in volle hevigheid terug en is het niet leuk meer om dagelijks van ‘s morgens tot ‘s avonds huilbuien te hebben en opnieuw zware hoofdpijn. Ik doe nog steeds 2 x per dag de 9 stappen en geef mezelf Reiki.Ik vraag mij af hoelang dit nog zo doorgaat.

  • Beste Jolanda,
   Dat je nog zoveel en zo vaak huilbuien hebt, klopt volgens mij niet meer. Heb je toegang tot de ‘Be the MIRror-website’? Dat is een ledenwebsite en daar staan extra video’s op uit mijn cursussen, met o.a. de MIR-Methode EHBO. Ik zou graag zien dat je die gaat toepassen om de huilbuien meteen af te kappen. Je kunt het ook laten uittesten bij een MIR-Methode begeleider of er nog een te diepe blokkade is. Zij kan dan ook je meteen de EHBO leren. En, is het verdriet dat je voelt van jezelf of misschien van andere(n)?
   Groetjes en veel sterkte! Dat het gauw voorbij mag zijn!
   Mireille

 9. Ik ben vandaag precies 4 weken bezig met de MIR-methode. Inmiddels al 33 jaar lang (ik ben 45 jaar) last van migraine/hoofdpijnen. Er gaat geen week voorbij zonder hoofdpijn, soms zelfs 6 dagen achtereen, en ik word hier dan ook vreselijk depri van. Het verpest mijn levensgeluk, en ook dat van mijn gezin. Helaas merk ik nog steeds geen verschil, ik heb juist het idee dat ik nog vaker migraine heb, en als ik geen migraine heb, dan vaak wel een vage hoofdpijn. Ook constante pijn in mijn nek, altijd aan één kant (kant wisselt overigens wel af). Nu ook weer 3 dagen lang migraine aan de linkerkant gehad, gisteren was het wat draaglijker. Vannacht helaas begon dezelfde ellende helaas weer, nu aan de rechterkant. Ik heb met de jaren al zoveel geprobeerd, maar ik heb het idee dat er bij mij niets MAG helpen. Heeft het nog wel zin om door te gaan met de MIR-methode? Volgens mij had er al vooruitgang moeten zijn.

  • Beste Angelique,
   Nee, vier weken is voor migraine meestal aan de korte kant. Het is dus nog goed mogelijk dat het gaat werken. Maar… ik vind wel dat je het erg zwaar hebt (persoonlijk vind ik hoofdpijn echt verschrikkelijk en ben ik blij dat ik het vrijwel nooit heb). Ik zou je daarom willen vragen om een keer naar een MIR-Methode begeleider te gaan om uit te laten testen wat er nou precies aan scheelt, of er een hele sterke blokkade mee speelt.
   Heel veel sterkte en houd nog even vol!
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.