Home » Artikelen » 84. Jeuk, eczeem en je darmen

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

84. Jeuk, eczeem en je darmen — 105 reacties

 1. Beste Mireille en team,

  Ik lees met veel plezier jullie berichten en gebruik enthousiast de MIR-Methode. Op jullie artikel over eczeem wil ik graag toch een aanvulling insturen:

  Het is wellicht een goed idee om bij de benadering van eczeem een onderscheid te maken tussen mensen (meestal kinderen) die voor het eerst ergens een plekje eczeem hebben en daar nog niet eerder voor behandeld zijn en de enorme groep die al jarenlang voor eczeem behandeld is door huisarts en dermatoloog. Deze mensen zijn bijna allemaal jarenlang (fors) behandeld met hormoonzalven en – preparaten, waardoor er sprake lijkt van “eczeem”, maar in werkelijkheid gewoon de “bijwerking” is van de gebruikte “medicatie”, die (je gelooft het niet…) juist eczeem en uiteindelijk ook echt heftige/ernstige uitbarstingen / opvlammingen kunnen veroorzaken (tot arbeidsongeschiktheid aan toe).

  Als je dit beeld nog niet kent, dan kun je op internet zoeken naar Red Skin Syndrome of naar Topical Steroid Withdrawal (TSW). De uitleg van dermatoloog dr. Rapaport (klokkenluider) vind je hier: http://www.red-skin-syndrome.com etc. Als je foto’s over deze aandoening goed bestudeerd, zul je zien dat het TSW-syndroom hele karakteristieke afwijkingen aan de huid geeft, die een dermatoloog diagnosticeert als “uit de hand gelopen eczeem”, patiënten zelf ook vaak zien als “een heftige uitbarsting”, maar wat in feite dus gewoon TSW of Red Skin Syndrome is; een wijd verspreid ziektebeeld bij duizenden mensen over de hele wereld, veroorzaakt door de “bijwerking” van de meest voorgeschreven medicamenteuze rommel voor eczeem. Medicijnvergiftiging zou je het ook kunnen noemen. Of een hele geniepige manier van “klantenbinding”. Het zal waarschijnlijk nog jaren duren voordat dit schandaal uit de doofpot van de farmaceutische industrie komt (iets met schadeclaims/invloed farmaceutische industrie en de wens van veel patiënten voor een “quick fix” in plaats van het oplossen van de onderliggende oorzaak).

  Het is belangrijk dat mensen zich van deze situatie bewust zijn. De MIR-Methode werkt naar mijn idee fantastisch bij Eczeem en ondersteund absoluut in het herstel. Maar zolang mensen ondertussen het gebruik van deze medicamenteuze rommel gewoon voortzetten, is de kans vrij groot dat de mooie effecten van de MIR-Methode en alle andere goede dingen die je bij eczeem kunt doen niet uit de verf komen vanwege het desastreuze effect van deze “medicatie”. Het leek me goed daarom deze aanvulling aan jullie door te sturen, wellicht is dit ook behulpzaam voor anderen .

  Verder wil ik je graag bedanken voor alles wat je doet Mireille, echt super! Met steeds meer mensen zoals jij wordt de wereld steeds een beetje mooier!
  Fijne dag!

  Groetjes,
  Monique

 2. Lieve Mireille,

  MIR helpt écht by eczeem. Had er jàren last van en nu ik sinds meer dan een jaar MIR is het nog alleen maar mijn vingers en de binnenkant van mijn handen, vooral rechts. Mijn rechtse middelvinger is extreem hardnekkig : na elke vervelling denk ik, ha nu komt de normale huid weer, maar nee die wordt weer hard en gaat jeuken. waar staat die middelvinger voor. Ik moet daar zeker iets aan gaan doen.

  Verder kon ik niet het filmpje openen over Giulia Enders. Het was er niet meer ! Ik heb haar boek maar had haar graag horen praten . . . .

  Immense dank dat je zo trouw je missie volgt !! komt ons allemaal ten goede. Hilda

  • Ook ik had een paar jaar last van eczeem en wel in de plooien van mijn neusvleugels. De MIR-Methode hielp mij helaas niet. Totdat ik mij herinnerde dat iemand lang geleden eens tegen mij zei dat karnemelk heel goed is voor de darmflora. Ik ben iedere dag een glaasje karnemelk gaan drinken en na een paar weken was ik verlost van deze kwaal.
   Ik ben wel gewoontegetrouw de MIR-Methode altijd blijven doen.

  • Hallo Hilda,
   Je middelvinger staat volgens de Jin Shin Jyutsu Is (Japanse techniek) voor woede. Pak met je andere hand/vingers je middelvinger vast en houd 3 min. vast. Iedere vinger staat voor een ander item; verdriet-angst-zorgen enz.

 3. Hey Mireille,
  Het filmpje over de darmen geeft een foutmelding.
  Jammer, want ik ben heel benieuwd.
  Liefs,
  Min

 4. Lieve Mireille, vandaag 4 dec.2019, email over eczeem ontvangen, doorklikken naar het filmpje lukt niet!!!Wil je dat even na kijken? groetjes Marianne Martens…..

 5. Beste Mireille,

  Een paar dagen geleden heb de MIR-Methode weer opgepakt en het resultaat is nu al positief. De eczeem is langzaam aan het wegtrekken (grote plekken op handpalm en vingers). Ik ben ontzettend nieuwsgierig wat ik nog meer ga merken bij mijn geest en lichaam. Heel veel dank voor deze fantastische methode.
  Groetjes, Iris

 6. bedankt voor inspiratie… Ik wens iedereen heel veel geduld en geestelijke balans. Ik heb lang gezocht hulp. Dus ik informatie die me helpt toe te voegen. In een warm bad kan ik geef Janskruid Olie, 6 grote lepels. Het beste resultaat tot nu toe in deze: https://www.sint-janskruid-olie.nl/

  • Ik bevestig dat het ook goed voor mij werkt. Het is raadzaam om olie opnieuw aan te brengen na het drogen. En probeer in acht te nemen vooral psychisch welbevinden en vrolijkheid 🙂

  • Beste Ruben,
   Ik vermoed dat je het langer dan 4 weken moet volhouden om echt de oorzaken van het eczeem aan te pakken. Zou je dat eens willen proberen? En er is ook een webinar over huidaandoeningen waarin ik uitleg hoe ze ontstaan. Mocht je interesse hebben.
   Hoop dat je het nog wat langer wilt uitproberen!
   Groetjes, Mireille

 7. Ik ben nu een week bezig met de MIR methode maar heb twee dagen geleden ineens eczeem gekregen onder op mijn linker borst. Is dit een reactie op de methode?

  • Beste Mariska,
   Ja dat zou kunnen. Dan gaat je huid meehelpen om je lichaam schoon te krijgen. Bekijk eens de webinar ‘huidaandoeningen’ op de ‘Be the MIRror’-website, mocht je er meer over willen weten en vooral hoe je het kunt aanpakken. Als het goed is, gaat het gewoon weer over.
   Groetjes, Mireille

  • Ja, dit Hennepzalf ik probeerde. Het hielp me enorm. Vooral op de nek en wangen. Zeker beveel ik het. Ik heb niet zulke goede resultaten uit reuzel verwachten.

  • Ik heb deze Dr.Dudek Hennepzalf geprobeerd en is echt heel effectief. Het gaat over het vinden van een geschikt product. Zeer effectief. En tegen een goede prijs 🙂

  • Hallo Mireille,

   Ik ben nu zo’n 5 weken bezig met de MIR methode.
   Aan mijn ringvinger heeft de eczeem zich in alle hevigheid geopenbaard. Ik heb daar wel vaker last van maar niet zo erg als nu.
   Sinds vorige week veel buikpijn.
   Ik hoef gelukkig niet constant maar Het is wel diarree.
   En veel hoofdpijn en een heel onrustig gevoel in mijn lijf.

   Ik vroeg mijzelf af of dit met de methode te maken heeft?

   Warme groet,
   Corrie

   • Beste Corrie,
    Ja, dat zou kunnen. Het lichaam is vaak bezig met oude spullen op te ruimen. Als het goed is, gaat het met een week of twee vanzelf weer over.
    Sterkte!
    Groetjes, Mireille

 8. Dag Mireille,
  Een reactie vanuit België 🙂
  MIR-methode nu iets meer dan vier weken achter de rug, en ik blijf doorgaan :-).
  De resultaten zijn er, heel subtiel soms maar wel degelijk reëel!
  Bijvoorbeeld: als eczeempatiënt heb ik altijd een verstoorde relatie gehad met mijn huid… Wat merk ik: als ik nu nog eens krab of wrijf, doe ik dat – na zovele jaren! – veel voorzichtiger. Je zou kunnen zeggen: liefdevoller.
  En ik merk nog vele positieve dingen, ook dingen die niet met de huid te maken hebben 🙂
  Heel veel dank dus en oprechte groet,

  • Beste Katrien,
   Wat fijn dat je dat merkt, dat je liefdevoller krabbelt! Dat is echt al een hele stap! Ben blij voor je dat de MIR-Methode je zo goed doet!
   Groetjes, Mireille

 9. Hallo,
  Hoe kan ik deze methode doen met mijn dochter van vier, ze heeft erge eczeem en de beschrijving wbt haar darmen en voeding en stres, dat raakt me diep en komt erg binnen.

  Gewoon samen met haar gaan zitten en de stappen noemen en ik over haar handje of zijzelf. Of heb je een beter idee?

  Bedankt!

  • Beste Hanna,
   Je kunt het op een paar manieren doen. Je kunt haar aaien en zij kan ook zichzelf aaien. Vraag aan haar wat ze het fijnste vindt. Jij kunt de stappen noemen, maar dat mag ze ook zelf doen. Overleg even wat zij het fijnst vindt. En… als je voor haar klaar bent, is het ook belangrijk dat je daarna zelf de 9 stappen doet. Om jouw zorgen, verdriet los te laten, want ook dat kan meespelen bij het eczeem.
   Veel sterkte voor haar, en ook voor jou!
   Groetjes, Mireille

  • Dank je wel Mireille voor alweer een behulpzaam artikel. Ik heb sinds mijn geboorte last van eczeem en darmen. De MIR-Methode doe ik inmiddels al bijna 4 jaar. Ik herinner me zo goed hoe mijn lichaam zich in het begin zuiverde dat me dat nog steeds motiveert om ermee door te gaan. We lopen op alle niveaus van bestaan vaak vervuiling op. Eczeem en darmen zijn veel meer in balans. De tip voor hennepzalf heb ik meteen omgezet in een bestelling. Dank ook daarvoor.
   Mijn klachten hebben me geleid naar natuurlijke stoffen om te dragen, mijn lichaam mee te verzorgen en te voeden. Gelukkig is dat tegenwoordig veel beter verkrijgbaar.
   Wens dat MIR ook steeds verder verbreid mag worden.

 10. Hallo Mireille,geweldig wat de MIR-Methode allemaal met het lichaam kan done.Ik ben er mee begonnen vanwege de extreme jeuk die in Nov 2007 is begonnen (astma/eczeem in de genen).Ik weet de exacte datum omdat mijn vader op dat moment ook jeuk kreeg. Wij kregen in Jan 2008 te horen dat hij longkanker had zonder een goed vooruitzicht.De jeuk is bij hem weggegaan , uiteindelijk overleed hij in dec 2008.De jeuk is bij mij op en af gebleven en sinds het mirren….hevig uitgebarsten. Ik merk dat mirren echt wat bij me doet door oa: tussentijds menstrueren , levendige dromen , opvliegers, enorme vermoeidheid ,emotioneel , er komt veel los mbt het gemis van mijn vader…nu pas , maar dus helaas ook het uutbarsten van exceem werkelijk over mijn hele lichaam. Constante jeuk , op plekken die mk niet herken. Handen voeten oren lippen….Het onstekingsproces werd zo heftig dat ik antibiotica moest gebruiken….wat weer slecht is voor immuunsysteem
  Ondanks dat ik weet dat ik het gewoon moet volhouden vraag ik toch nog om advies.
  Heeft u nog tips wat ik er bij kan doen om het draaglijk te maken ?
  Nb ik mir nu bijna 4 weken

  • Beste Linda,
   Wat je het beste kunt doen, is een afspraak maken met een MIR-Methode begeleider om uit te laten testen wat de oorzaak is van de jeuk en hoe het komt dat het zo lang duurt. Ik neem aan dat je je voedingspatroon ook heb aangepast, met name met frisdrank? Ik wens je heel veel sterkte en snelle verlossing!
   Groetjes, Mireille

   • Dank voor je reactie. Voedingspatroon? Staat die ergens op de site ? Frisdrank neem ik zoiezo nooit…
    Ja inmiddels contact met een MIR begeleidster… en ondertussen door mirren. Groet linda

    • Beste Linda,
     Kijk naar de voorbeelden die ik hierboven in het artikel schrijf en als je wilt, lees dan vooral het boek van Jiulia Enders, zodat je gaat zien hoe darmen werken en welke voeding daar wel en niet bij helpt. Eczeem heeft veel met de darmen te maken!
     Groetjes en veel sterkte!
     Mireille

   • Hallo Mireille, ik ben ondertussen ongeveer 4 weken bezig met de MIR-methode. Ik ben gestart met stap 5 en 7 omdat ik in 2009 een burnout had en volgens mij heb ik die psychisch nog niet helemaal verwerkt. Voor de MIR-Methode had ik geen last van eczeem. Ik herinner me wel vaag dat ik dit in mijn kinderjaren heb gehad. Ongeveer een week geleden ontdekte ik een zwelling aan mijn linkervoet ter hoogte van de enkel met eczeem plekjes en jeuk. Heeft dit te maken met het uitvoeren van de MIR-Methode? Deze ochtend ook opgestaan met een zwelling aan de oogleden en rechterkant wang, ook hevige jeuk. Ondertussen heel erg veel steun gehad aan de begeleidingsmails en uitleg bij de verschillende stappen. Ik merk ook dat ik meer voor mezelf durf opkomen. Hebt u wat advies voor mij aub?
    Warme groeten, Katrien

    • Beste Katrien,
     Ja, het kan inderdaad zijn dat oude kwalen uit de jeugd tijdelijk terug komen. Het is alsof het lichaam in omgekeerde weg de klachten oplost. Je zwelling en jeuk komen me niet typisch voor als van de MIR-Methode. Het lijkt meer op een allergische reactie. Heb je iets anders gegeten of gedronken in de dagen ervoor? Of op een andere plek geweest dan doorgaans? Als het goed is, zal het weer weg trekken wanneer je door gaat met de 9 stappen. Als de klachten blijven, bezoek dan gerust een keer je huisarts.
     Sterkte en vooral goede gezondheid gewenst!
     Groetjes, Mireille

     • Dag Mireille,

      Hartelijk dank voor uw reactie op mijn bericht van 26/8. Ondertussen ben ik inderdaad bij de dokter geweest voor de jeuk en zwelling in mijn gezicht, deze is volledig verdwenen. Dit bleek een allergische reactie te zijn bij virale infectie. Ondertussen werk ik verder met de MIR-methode en ondervind ik daarbij kleine veranderingen op, waarmee mijn lichaam toont dat het hard werkt. Ik merk ook dat ik begripvoller ben geworden, dat ik meer mijn mening durf zeggen, dat ik mij minder aantrek van wat anderen van mij denken. Ik zeg mezelf vaak “je doet dat goed, als jij je goed voelt, is het ok. Wat maakt jou gelukkig?” En dat helpt. Natuurlijk ondervind ik soms ook mindere momenten en ik voel dat ik deze beter kan opvangen. Een welgemeende waardering voor uw MIR-methode en veel moed voor alle mensen die deze ontdekken en gebruiken. Warme groet, Katrien

 11. Hallo, ik ben met mijn derde week MIR-Methode bezig en ik ben zeer tevreden! Mijn exceem word beter en heb veel minder jeuk! Ik dacht, proberen kan altijd, maar had niet zo snel resultaat verwacht! Ik had sinds een jaar of drie op verschillende plekken, voeten, onderbenen, onderrug jeuk en krabplekken. Eerst van alles met en zonder bepaalde voedingstoffen geprobeerd. Maar dit werkt zoveel sneller en het veranderd je. Echt heel fijn!

 12. Beste Mireille en belangstellenden,
  Al sinds ik in de wieg lag, heb ik last van eczeem gehad (ben nu 48 jaar). Nooit een allergische reactie gehad of iets dergelijks. Er waren ook periodes dat ik helemaal geen eczeem had, maar soms speelde het erg op en had ik ook enorm veel last van jeuk. Van de huisarts kreeg ik hormoonhoudende zalfjes die tijdelijk hielpen en werd het echt te erg, dan kreeg ik een kuur Prednison.
  Zo’n 4 jaar geleden speelde de eczeem weer op, nu ook rond mijn ogen, een voor mij nieuwe plek. Ook op mijn armen speelde het erg op. Heel veel jeuk kreeg ik ook, ik werd er ’s nachts vaak wakker van. Via een kennis kwam ik bij Esther Roijmans terecht, gezondheidstherapeute en MIR-Methode begeleider. Dat is nu ruim 1,5 jaar geleden. Vrijwel meteen met de MIR-methode gestart en kreeg iedere keer een MIR-Methode op Maat dat op mijn lijf was geschreven. Langzaam kwam ik bij de oorzaak van de eczeem, welke ervaring de eczeem triggerde. Iedere keer aaide ik weer wat “ballast” weg, totdat ik uiteindelijk terecht kwam bij de kern. Dat was meteen herkenning en vanaf dat moment kreeg ik de eczeem steeds beter onder controle. Nu kan ik zeggen dat ik, na 3 jaar onafgebroken jeuk te hebben gehad, al een half jaar GEEN JEUK meer heb! Door de MIR-Methode ben ik mezelf steeds beter leren kennen en sta ik steeds meer in mijn kracht. Dat had ik erg nodig!
  Het is een kwestie van volhouden en proberen je niet te focussen op de jeuk, dat levert alleen maar stress op, waardoor je meer jeuk krijgt.
  Ik kan het echt iedereen aanraden om met een MIR-Methode begeleider aan het werk te gaan.
  Groetjes, Lisette

  • Ik zou graag willen weten welke therapeut gespecialiseerd is in jeuk. Heb al mijn hele leven eczeem. En het Is alleen maar erger geworden. Ik wil ook graag jeukvrij zijn.

   • Beste Lisette,
    Er is geen begeleider die gespecialiseerd is in jeuk, maar alle begeleiders zijn gespecialiseerd in het vinden van de oorzaken van jeuk.
    Groetjes, Mireille

    • Wat doe je aan jeuk met name tussen de schouderbladen/ min of meer op BH band hoogte….. lastig bv de Ehbo toe te passen….
     Els

     • Beste Els,
      Bekijk nog eens de video over insectensteken. Daar leg ik uit als je de MIR-Methode wilt doen, zonder dat je er zelf bij kunt.
      Sterkte!
      Groetjes, Mireille

 13. hoi Mireille
  kan je door de MIR-Methode ook huidkanker krijgen? ben nu 5 weken bezig en heb al van alles gehad maar de huidkanker is wel het ergste wat ik krijg. lieve groetjes van anneke

  • Beste Anneke,
   Nee, gelukkig kan dat niet. Zie het maar zo: kanker ontstaat niet in een paar weken. Daar gaan maanden, zo niet jaren aan vooraf. Ik hoop wel van harte voor je dat je er goede hulp bij hebt van liefdevolle artsen. De MIR-Methode kan je helpen bij alle emoties en heftige ervaringen die je hierdoor hebt.
   Heel veel sterkte!
   Mireille

 14. Mijn man Ger en ik zijn samen je boek gaan lezen en meteen enthousiast begonnen met ” Mirren” . Bij mij als reactie diarree de eerste twee dagen en buikkrampen. Emotioneler dan normaal. En een week nadien werd ik echt ziek wat ik nooit ben met keelontsteking en veel snotteren en koorts. Sinds 2.5 maand gestopt met roken dus kan mede daardoor komen. Ik gebruik als eerste zin nu ; roken loskoppelen. Is dat ok?
  Ger had op moment van beginnen met de MIR-Methode alleen jeuk op achterkant armen en bultjes. Het is een soort uitslag maar geen eczeem. Hij had het ook vorig jaar erg heftig in de zomer. Hij heeft Sarcoïdose en ik denk wel eens dat die huidontstekingen ermee te maken hebben. De afgelopen winter ging het goed maar nu is het weer begonnen bij zijn armen. Dan heeft hij erge jeuk. Toen hij met jouw methode begon werd het in de eerste dagen erger en erger. Na een week zaten de rode bultachtige plekjes ook op zijn rug en buik. Ook werd zijn urine in eerste paar dagen donkerder. En was hij erg moe. Hij heeft er vertrouwen in dat de MIR-Methode hem zuivert van alle shit , ook deze heftige reactie ziet hij in dat daglicht. Ik vind dat hij ook wat moet smeren zoals die bepanthen crème van het kruitvat. Wat adviseer jij in deze Mireille? Super bedankt voor je lieve positieve werk en je liefde die ik erin voel . Liefs Sandra

  • Beste Sandra,
   Ja, wanneer er veel snot los komt, is je lichaam flink aan het afvoeren. Super! En koorts is ook een heel goed teken. Heb je het artikel daarover al eens gelezen? Nooit koorts? Erg moe? Zet je hersenen aan het werk!
   En nee, als je van een rookverslaving af wilt, zul je echt de woorden ‘Rookverslaving loslaten’ moeten gebruiken. Heb je mijn video daarover gezien? “Je verslaving overwinnen met de MIR-Methode”.
   Het zou heel goed kunnen dat de huiduitslag van Ger komt door de Sarcoïdose. De huid is dan mee aan het werken om ontstekingen te verwerken. Ja, de reacties die zijn lichaam vertoont, zijn duidelijk goede signalen. Hebben jullie ook de 6 weken begeleidingsmailtjes aangevraagd? Daar wordt dat in uitgelegd. Rechts boven op de home page, onder het plaatje van het boek, kun je dat aanklikken.
   Je mag altijd crèmes smeren als dat goed voelt. Kies dan de meeste natuurzuivere crèmes. Volgens mij is bepanthen prima. In de hoop dat de crèmes uiteindelijk niet meer nodig zijn.
   Veel geluk voor jullie samen!
   Mireille

 15. Nu, na 4 weken de MIR-methode te hebben toegepast is het eczeem aan mijn hand minder geworden. Het is nog niet helemaal weg, dus ik ga nog door met MIR’en.
  Ook droom ik meer en heb ik weer af en toe last van nachtmerries. Ik ben ook een poosje nogal pinnig tegen mijn omgeving geweest. En ik merkte dat mijn stem soms opeens zoveel harder is als ik tegen iemand praat?! Ik ben hier wel van geschrokken; ‘zo hard zeg ik dat anders nooit’. Weet jij of dit iets met het MIR’en te maken heeft Mireille? Voorlopig ga ik nog wel even door. Heel hartelijk bedankt voor je begeleiding!!

  • Beste Klaasje,
   Wat fijn dat je eczeem minder is geworden! En ja, dat soort dingen kunnen allemaal door de MIR-Methode komen en het is een kwestie van je balans daarin weer vinden. Goed dat je er nog even mee door gaat!
   Veel geluk,
   Mireille

 16. ik heb last van psoriasis op mijn hoofd huid en ook vreselijke hoofdpijnen steeds. Nu ik de MIR-Methode aan het doen ben krijg ik meer plekken achter op mijn armen. Nu ik weet dat het hier door kan komen vind ik het niet zo erg maar hoop wel dat het uiteindelijk weer verbeterd. Hebben hoofdpijn en psoriasis nog iets met elkaar te maken. Ik ben daarbij ook nog hoogsensitief.

  groetjes pascalle

  • Beste Pascalle,
   Ik weet niet of psoriasis en hoofdpijn aan elkaar gelinkt zijn. Hoogsensitiviteit en hoofdpijn komen wel heel vaak samen voor.
   Ik duim voor je dat je plekken zich gauw gewonnen mogen geven!
   Sterkte!
   Mireille

  • Pascalle, mijn migraines en psoriasis op mijn hoofdhuid en ellebogen werden drastisch minder dankzij het aanpassen van mijn voeding. Ik bleek een gluten en koemelk intolerantie te hebben en verdrag slecht varkensvlees en fructose. Mijn lichaam reageert er net zo op als bij toxische belasting. Dit heb ik ontdekt middels een bioresonantie scan. Hoop dat het bij jou ook weg zal gaan en dat je ontdekt welke oorzaak het heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.