Home » Artikelen » 83. Hoe volwassen ben jij al?

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

83. Hoe volwassen ben jij al? — 66 reacties

 1. Lieve Mireille, ik heb hulp gevraagd bij een van de MIR-begeleiders en wij hebben samen een MOM gemaakt. Ik voel dat die punten waar jij het over hebt sterker naar voren komen nu, ik heb dat eigenlijk een beetje weggestopt alsof het normaal is dat je regelmatig niet gehoord wordt enz.
  Het voelt inderdaad alsof er moed voor nodig is want je moet er wel echt mee aan de slag en het is ook pijnlijk als je alles eerst sterker voelt en ervaart. Ik ben benieuwd wat hier uit gaat komen.
  Dankjewel!

 2. Dag Mireille, ik doe al geruime tijd de MIR-Methode, soms stop ik een tijdje,totdat mijn “systeem” aangeeft dat ik weer moet beginnen. Ik zag een reactie van een deelnemer die van mij geweest had kunnen zijn , ook ik ervaar de stappen 3,5 ,7 en 8 als heel prettig.
  Vooral stap 8 chakra’s en aura optimaliseren geeft mij een fijn gevoel.
  Ben heel blij met de MIR-Methode, dank je hiervoor. Verder wens ik je mooie en fijne feestdagen.
  An

  • Beste An,
   Bedankt voor je reactie en ook fijne feestdagen toegewenst!
   Hartelijke groet,
   Team MIR-Methode

 3. Hi Mireille,

  Ik heb een vraag. Ik ben nu twee weken bezig met stap 5 en 7 en ik begin vandaag met het doorlopen van alle stappen. Wat ik mij afvraag is het volgende, ik wil graag van mijn rookverslaving af en zo zijn er nog andere dingen die ik verbeterd zou willen zien. Ik vraag me af of ik meerdere zinnen tegelijk kan toevoegen voorafgaand aan de negen stappen? En kan ik dit direct al doen of is het beter om eerst alleen de negen stappen te doorlopen en andere wensen pas later toe te voegen? Ik hoor het graag van je en ik ben erg benieuwd hoe de MIR-Methode voor mij werkt.

  Hartelijke groet.
  LT

 4. Beste Mireille,
  u heeft mij gevraagd om een reactie te melden.Sinds ik de MIR-Methode doe ben ik heel anders gaan eten,meer vis,altijd bruin brood,verschillende soorten zoals,notenbrood,roggebrood,multigranen,ik drink ook veel meer water,en eet meer fruit,ik ga ook stappen.Daar voel ik me goed bij.Ik heb gisteren het boek besteld.De dagelijkse begeleidingsmails lees ik iedere morgen. Op de stappen 1-2-3-5en 7 zaten er blokkades.Volgende week ga ik terug om de andere stappen te bekijken.Is het mogelijk dat ik nu nog heftiger reageer,vooral mijn vertrouwen naar mensen en het nog steeds niet helemaal wegkrijgen van beelden en malende gedachten.Toch ga ik blijven verder doen.
  Lieve groet,
  co

  • Beste Co,
   Ja, de MIR-Methode werkt vaak in golfbewegingen, telkens weer een diepere laag die wordt weggewerkt. Dan kunnen er tijdelijk juist weer reacties zijn, dus niks om je zorgen over te maken!
   Heel veel succes!
   Mireille

 5. Mireille,

  Ik pas de MIR-Methode toe vanaf 27 december 2014. Terwijl je ermee begint heb je zoiets van zou dit nu wel iets uitmaken. Ik betrap me er op dat ik al 55 jaar wacht op een erkenning van mijn talenten door mijn ouders en geloof het of niet maar ik heb die vandaag van mijn vader gekregen op 86 jarige leeftijd! Een heel emotioneel moment ♥ Hartelijk dank om me met deze methode in contact te brengen.

  • hoe prachtig ! hoe bijzonder ! geniet maar in het kwadraat zou ik zeggen ! er komt nog veel goeds !

 6. Dag mireille,
  Ik ben nu al een poosje bezig met de Mir.
  Er zijn heel veel dingen stukken beter geworden. Eet ook anders maar altijd gezonde dingen. Waar ik al heel lang mee worstelde en de laatste jaren steeds meer tegen aan hikte is de ontmoeting met mijn ex op verjaardagen van mijn dochters. Inmiddels volwassen vrouwen. Ik wil dit niet meer. Ik heb dit te lang volgehouden voor hun. Niet voor mijzelf. Dit had ik een paar jaar geleden al gezegd tegen mijn dochters. Kwaad en verdrietig op mij. Ik zei jullie zijn nu volwassen en je hebt mij hierbij niet nodig dat ik bij je vader zit. Toen maar terug gedraaid voor de lieve vrede. Afgelopen zaterdag stikte ik er zowat in op die verjaardag. Mijn ex negeert mij de meiden zijn ook anders en ik ben mijzelf niet. Ik heb zo gehuild in de auto en mijn partner begreep mij en heeft me getroost. Ik heb nu een besluit genomen na 30 jaar om dit niet meer te doen. Het is klaar. Loskoppelen. Ook al protesteren mijn dochters.

  • Beste Ria,
   Wat een dappere beslissing! En ik ben erg blij voor je dat je partner je begrijpt.
   Veel sterkte en vooral veel nieuw geluk gewenst!
   Groetjes, Mireille

 7. Hallo Mireille,
  Dankjewel voor alle waardevolle mails die je me hebt gestuurd. Ik ben nu voor de derde keer begonnen met een aantal maanden mirren. Wat ik nu kan zeggen is dat ik mij vaak besef hoe lekker ik in mijnvel zit. Waar ik normaal over van alles kan stressen en daardoor niet kan slapen.. slaap ik nu echt goed en maak me niet druk. Klinkt simpel maar voor mij een groot verschil. Ik voel van binnen dat ik er mag zijn en hoor mijzelf praten en lachen!. Missie verduidelijken is nu aan de orde denk ik. Ik ga bijna verhuizen vlak bij de zee..met.veel jonge mensen dus leven om me heen. Een nieuw begin.
  Mireille ik ben echt geholpen met deze methode en wil je bij deze ontzettend bedanken..liefs Elly

 8. beste Mireille , Toen ik begonnen ben met de MIR methode , deed ik
  het eerst achter elkaar goed en het gaf mij een speciaal gevoel.
  Maar bij detox loslaten werd ik verschrikkelijk verkouden en het
  ging maar niet over . Nu had ik al jaren last van mijn longen en kreeg ik er medicijnen voor. ik ben bijna 80 jaar . Kan het zijn
  dat ik zoveel gif heb opgeslagen dat ik hier ziek van werd ?Ik ben ook twee keer geopereerd.

  toen ik gestopt ben met de MIR, ging het NL over. Nu ben ik heel
  voorzichtig weer begonnen . Maar kun je hier ook slaperig van worden? Nu ik ben benieuwd naar je antwoord .
  met vriendelijke Ettje

  • Beste Ettje,
   Ja, het kan goed zijn dat jouw lichaam veel aan het verwerken en eruit werken is. Lees ook de antwoorden bij de veel gestelde vragen, bij nr. 4. Daar staan alle mogelijke reacties op de MIR-Methode. En het is een heel goed teken! Je lichaam is hard aan het werk!
   Veel geluk en ook nog sterkte!
   Groetjes, Mireille

 9. Bij het lezen van de bekende woordjes:’Kindertjes die vragen worden overgeslagen’krijg ik tranen in mijn ogen. Hoeveel kinderen zijn daar niet van in de war geraakt? Als je een snoepje pakt, dan mag dat niet. Maar als je er (netjes) om vraagt, dan krijg je het dus (óók) niet!
  Als deze kindjes gaan bidden en God vragen om bepaalde gunsten, dan mag dat weer wèl. Vreemd allemaal.Het is gewoon kindermishandeling.
  Dit jeugdtrauma moest ik even kwijt.

  • wel herkenbaar, maar kindertjes die niet vragen worden ook overgeslagen. Ik begin nu pas te leren wat meer voor mezelf op te komen. Ik denk dat mensen die kinderen opvoeden zich voor ogen moeten houden dat ze volwassenen opvoeden. En dat die zich in de maatschappij moeten handhaven. Misschien is het een hele ouderwetse regel zodat ouders vroeger geen \”moelijke\” vragen hoefden te beantwoorden. Er lijkt me niets moeilijker dan opvoeden. Mede daarom heb ik geen kinderen.

  • Ja dit heb ik vroeger ook veel gehoord. Het probleem is dat ik zelf prakties nooit iets vroeg en heel vaak werd overgeslagen. Mijn 7 broers en zussen vroegen veel en daardoor viel een kind, dat niet voor zichzelf opkwam en dus niets vroeg, niet op en was zo ongeveer onzichtbaar.
   Hulp vragen heb ik niet geleerd en ik vond dat eigenlijk meer een bewijs van volwassenheid en zelfstandigheid om jezelf te kunnen redden.
   Maar nu ik bijna niet kan lopen heb ik eindelijk de moed om hulp te vragen, nadat vele buren me hulp aanboden. Ik ben verrast hoe hulpvaardig vele mensen zijn! Ik heb zelfs een buurmeisje van 15 jaar die heel veel aangedrongen heeft om iedere woensdagmiddag bij me langs te komen om te zien hoe het met me is en wat ze voor me kan doen!
   Ik heb nooit veel om mensen gegeven maar ik ben van gedachte veranderd……..

 10. Beste Mireille,

  Ik ben sinds 3 weken bezig met de MIR methode en lees je nieuwsbrieven met veel interesse. Ik heb de volgende vraag:
  n.a.v. een krantenartikel denkt mijn man (ik trouwens ook) dat hij last heeft van alexithymie. Ik heb er inmiddels veel over gelezen op internet. Dat zou veel van onze zeer regelmatig terugkerende problemen voor een stuk verklaren. Zou voor hem de MIR methode kunnen helpen??
  Ik ben benieuwd naar je reactie.

  Lieve groet, Moon

  • Beste Moon,
   De MIR-Methode helpt mensen wel om dichter bij zichzelf te komen en dichter bij hun eigen gevoelens. Of dat voor je man ook gaat werken, weet ik niet. Dat kan ik eigenlijk nooit vooraf zeggen. Het enige wat je kunt doen, is aan je man vragen of hij het een aantal weken wil proberen.
   Ik wens jullie beiden sterkte!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 11. Hoi Mireille,
  Dank voor dit artikel. Het raakt me echt. Ik mir nu 9 maanden. Werd er in het begin erg ziek van. Compleet met spoed afspraak bij de neuroloog. Was te enthousiast begonnen met alle 9 stappen. Maar begreep later dat ik eerst twee weken stap 5 en 7 moest doen. Daarna heb ik alle 9 stappen tot op heden twee keer per dag trouw gedaan. Ik merk dat er een proces gaande is waarbij vader loskoppelen en vooral moeder loskoppelen belangrijke stappen voor mij zijn. Ik ben bijna 40, maar van binnen nog steeds dat op zichzelf aangewezen, eenzame kind. Gek genoeg heb ik nu ook weer het gevoel dat ik mijn moeder eens een mirkaartje moet geven. Tot nu toe heb ik dat niet gedaan (vond dat het nu mijn tijd was) terwijl ik heel graag mensen help. Maar mijn moeder benaderen is voor mij super moeilijk. Het artikel spoort me gek genoeg aan om haar de hand te reiken terwijl het juist gaat over leren hulp te aanvaarden en leren dingen samen te doen. Wat denk jij Mireille, is het verstandig om haar te benaderen met de MIR-Methode? Dat botst toch met moeder loskoppelen of zie ik dat verkeerd?

  • Beste Betty,
   Ja, dat zie je gelukkig verkeerd. ‘Moeder loskoppelen’ betekent dat je alles wat nog onnodig van jou moeder in jou is, los laat. Haar verwachtingen, haar overbezorgdheid, haar depressie, haar frustraties, haar verdriet, haar onzekerheid, faalangst, alles wat op een of andere manier jouw levensweg nog in de weg kan staan. Ook leven met een heel succesvolle moeder kan een kind in de weg zitten. Als je eenmaal losser bent van je moeder, ga je merken dat het contact met je moeder verbetert. Dat je volledig bij jezelf kunt blijven terwijl je bij je moeder bent. En zo is de MIR-Methode ook altijd bedoeld: versterken van jezelf en van de relaties met anderen.
   Je kunt je moeder dus gerust een MIR-Methode kaartje geven. Of ze er voor open staat, dat merk je dan vanzelf, maar je kunt het haar in ieder geval een keer laten zien.
   Veel geluk en ook veel geluk met je moeder!
   Groetjes, Mireille

  • Je doet het best de ganse 9 , onmiddelijk volledig overlopen elk 3 Mirren
   en dan nog een 2x keer zoals voorgeschreven

 12. hoi Mireille
  heb de eerste twee weken alleen 5 en 7 gedaan had nogal een ferme reactie en uit mijn kindertijd heb ik veel ballast gehad dat ik nog al veel flauw viel waar ik soms nog mee kamp als ik pijn heb nu doe ik alle 9 de punten en kan al veel beter slapen ; en kan ook al meer loslaten en durf al eens neen te zeggen voel me al beter dank je wel daarvoor lieve groetjes
  Marie Jeanne

  • Beste Marie-Jeanne,
   Ben heel blij voor je! Vooral dat je beter slaapt!
   Veel geluk en plezier met neen zeggen!
   Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.