Home » Artikelen » 33. Je gebit, de poort naar je gezondheid

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

33. Je gebit, de poort naar je gezondheid — 137 reacties

 1. Hoi Mireille

  Ik wou vragen of de mir methode zou kunnen helpen bij het volgende,

  twee jaar geleden is mijn verstandskies eruit getrokken aan de onderkant bij de kaakchirurg, tijdens de verdoving is waarschijnlijk mijn zenuw geraakt, en sindsdien, is mijn tong dus aan de ene helft aan het tintelen, volgens de tandarts en kaakchirurg zou dit eventueel spontaan kunnen genezen, denk je dat de mir methode mijn zenuw zou kunnen herstellen, ik geloof dat alles kan, dus aub niet ontmoedigen, want mensen genezen van ernstigere dingen.

  Verder ben ik sinds 11 dagen bezig voor het eerst met de mir methode, ik ben begonnen met stap 5 en 7 alleen, na twee weken begin ik met alle negen stappen, wat me is opgevallen is een bloedend tandvlees ineens twee dagen, en nu iets minder, ik ben nog drie maanden geleden bij de tandarts geweest en ik ga twee keer per jaar naar de mondhygienist, alles was eigenlijk prima, zou stap 5 en 7 al een reactie kunnen opwekken? dat ik nu een bloedend tandvlees heb gekregen, het is wel al minder, en vermoed dat het zelfs weggaat, maar mijn tandvlees is ineens heel gevoelig.

  ben benieuwd naar je reactie
  Alvast dank,

  • Fijn dat je dit onder de aandacht brengt Mireille!

   Wat ik inmiddels een paar jaar als vast ritueel doe – naast tandenpoetsen! – is oilpulling. Hierbij spoel ik direct bij het opstaan met kokosolie gedurende 20 minuten. Dit doe ik terwijl ik mijn ontbijt klaar maak of me douche en aankleed. Ik spuug de olie uit in mijn vuilnisbak (restafval) en spoel en gorgel na met gekookt en afgekoeld water. Daarna drink ik een half uitgeperste (biologische) citroen aangelengd met lauwwarm water en dat doe ik met een rietje zodat mijn tanden zo min mogelijk in aanraking komen met zuur.
   Op deze manier werk ik mee met de mondflora. Het bevalt goed en de tandarts bemerkt minder tandplak. De tanden voelen gladder en gezonder. Het werkt idd door op je hele lichaam – alles wat via de mond gaat en de tanden komt naar de rest van je lichaam.
   Ik poets mijn tanden 2 keer per dag met fluoride vrije tandpasta, liefst biologisch.
   Ik hoop dat meer mensen hier wat aan hebben.
   Lieve groet, met een gulle zonnige lach!

  • Hey Mireille,

   Behandelingen bij de kaakchirurg kunnen inderdaad de zenuwen beschadigen, niet alleen door het snijden/uitboren maar ook door de verdovingsvloeistof.

   https://www.heelbewust.com/literatuur/aanreikend/schade-tandartsverdoving/

   Wat je zou kunnen proberen is om je te laten behandelen met vitamine B12 injecties (en eerst je B12 laten meten bij de bijv de huisarts).

   Uit een ervaringsverhaal van een B12 patient, hoorde ik dat deze persoon na een kaakoperatie, zenuwbeschadiging had opgelopen en tijdens het gebruik van de B12 injecties merkte zij dat ze haar gevoel in haar gezicht terug kreeg, hier had ze al niet meer op gerekend na jaren en de B12 nam ze in de eerste instantie voor andere klachten.

   Misschien mag je hier wat mee en helpt het samen met de MIR methode jouw lichaam verder te genezen.

   Succes!

 2. Schrik hier wel een beetje van. Morgen worden al mijn tanden en kiezen getrokken! Wat heeft dat voor gevolgen voor mijn gezondheid?

  • Beste Boukje,
   Dat hoeft geen enkel gevolg te hebben. De meridianen lopen ook door het tandvlees en kunnen het gedeelte van de tanden overnemen.
   Groetjes en veel sterkte!
   Mireille

 3. Als je last hebt van bloedend tandvlees kun je dagelijks je mond gaan spoelen met sisline thee. Werkt uitstekend en is nog voor veel meer dingen goed. Maar geheel met Mireille eens, regelmatig naar tandarts en mondhygiëniste gaan! Óok als je bang bent of weinig geld hebt, het gaat om je gezondheid, niets belangrijker dan dat.

 4. Hallo
  Ik doe de mir met tussen poses elke dag
  Ik heb door omstandigheden een slecht gebit. Maar kan nu ook niet naar de tandarts ivm financiële situatie. Ook omdat ik veel angst ervoor heb en de kosten dan hoger worden. Probeer wel mijn immuunsysteem zo goed mogelijk te ondersteunen.

 5. Hallo,ook ik was geïnteresseerd in een Biologische tandarts. Paste bij mijn levensstijl. Gezonde voeding, bewust zijn, homeopathie, yoga, holistisch.
  De aandacht voor het geheel vond ik fijn maar de aandacht en geduld bij het boren liep spaak. Ik kreeg een verdoving die natuurlijk beter is voor het lichaam maar niet tegen de pijn. De tandarts vond dat ik door moest zetten, er doorheen… Sorry, maar wanner ik die pijn voelde bij het boren ging dat echt niet. Haar geduld raakte op. Mijn tijd was om. Angst was geboren en ik ben niet meer terug geweest. Ben nu weer bij mijn oude tandarts en hij bouwd samen met mij weer aan mijn vertrouwen.
  Ik heb nu een zeurende verstandskies linksboven. Ben benieuwd waar die voor staat? Verstandig om eruit te halen? Mvg Gerda

 6. Ik die de MIR metode al 4 jaar dagelijks en dat ging alrTijd heel goed. Tot ik twee maanden geleden bij de tandarts was voor een vulling en daar een paniekaanval kreeg. Dat heb ik in mijn hele leven nog nooit gehad. Ik denk dan dat meridianen zuiveren bij mij het tegenovergestelde teweeg heeft gebracht. De tandartsen zijn alleen angsttandartsen dus daar hoef ik niet voor te veranderen. Kan iemand mij uitleggen hoe dit kan?

  • Beste Jolanda,
   Een paniekaanval ontstaat door verschillende triggers. Dat kan komen door een onbalans aan voeding in je lichaam, door een trigger die je aan een trauma doet denken, bijvoorbeeld doordat iemand over je grenzen gaat. Het kan eigenlijk van alles zijn, zelfs de angsten die andere mensen bij zich dragen. De MIR-Methode werkt niet op de manier die je beschrijft, dat het averechts zou werken. Kijk eens naar hoe de situatie precies ging. Wat werd er tegen je gezegd? Op welk moment begon de paniekaanval, buiten al? Of in de stoel? Of tijdens het boren?
   Als je wilt, kan je dit met een MIR-Methode begeleider aanpakken, om te onderzoeken wat de angel is die de paniekaanval heeft veroorzaakt.
   Veel sterkte met verwerken!
   Groetjes, Mireille

  • Kan het zijn dat je een reactie op de verdoving had? Ik kreeg op zeker moment een hevige reactie op de gewone verdoving, enorme hartkloppingen en huilen zodra ik in de stoel lag. Als ik rechtop zat ging het over. De tandarts herkende het als een reactie op adrenaline in de verdoving. Ik heb sindsdien alleen verdoving zonder adrenaline gekregen en niet weer dit probleem gehad.

 7. Ik heb een vals gebit ,dit gebit wordt niet verdraagt door mijn mond
  Ik zie er enorm van af …heb nog 6 eigen tanden van onder .. de tandartsen helpen me niet …kun je me raad geven
  Bedankt op voorhand
  Rita C.

  • Beste Rita,
   Misschien een gek idee, maar zou je de MIR-Methode een keer willen doen met het gebit in je hand? Wat je dan doet, is vrede geven aan het gebit, zodat het meer afgestemd raakt op je tandvlees/mond. En misschien moet je nog eens naar een andere, biologische, tandarts overstappen die jou wel willen horen met je klachten?
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 8. Hallo,
  Wat alweer een interessant artikel!
  Zo herkenbaar dit. Ik heb al lang last van onzekerheden en vermoeidheidsklachten, maar ook van een slecht gebit. Volgens mijn moeder poetste ik altijd mijn tanden als kind goed, maar had altijd gaatjes. Ook heb ik al vanaf mijn vroege kinderjaren last van mijn darmen. Zit hier dan zo’n verband in? Ik heb heel veel genen van mijn vader w.b. onzekerheid en piekeren.Hij heeft al op 18 jarige leeftijd een gebit gekregen.
  Op het moment worstel ik met burn-out klachten. Toch maar eens de amalgaan vullingen eruit laten halen? Wie weet er in Limburg een goede biologische tandarts? In mijn kiezen heb ik behoorlijke vullingen, vraag me af of dit nog wel kan. Lijkt me ook allemaal zo duur worden en ook zoveel gedoe! Erg vrolijk word je hier niet van en ik word er ook wel een beetje bang van, want mij lijkt wanneer je zo je tanden (zonder klachten)wilt gaan aanpakken, dat er vanzelf problemen bij komen.
  Ik MIR ook al behoorlijk lang, maar vind niet dat het er beter op wordt of lijkt dit misschien zo?!Ik ben nu nl. wel tot een punt gekomen, dat het zo niet langer kan en dat er iets moet gaan veranderen en dat ik daar ook echt voor wil gaan! Alvast bedankt voor de reactie!

  • Beste Denny,
   Ja, de MIR-Methode werkt soms vrij subtiel. Maar dat je nu verandering wilt, kan een van de effecten zijn. Hoe dan ook, vind ik het fantastisch dat je je gebit zo goed wilt aanpakken. Wat betreft amalgaam verwijderen, zijn er verschillende wijsheden. Een daarvan is dat je juist de amalgaam niet moet verwijderen, niet allemaal tegelijk tenminste, maar een voor een, pas wanneer ze slecht zijn geworden. Omdat bij het verwijderen ook schadelijke stoffen vrij komen. Ik zal je oproep ook op Facebook plaatsen. Kijken of er mensen zijn die een goede bio-tandarts in Limburg weten.
   Groetjes en veel sterkte!
   Mireille

   • Ik heb mijn amalgaam vullingen in 3 keer laten verwijderen en daarbij op de maankalender een goeie dag uitgezocht om naar de tandarts te gaan. Mir methode om deed ik al en 2 maanden daarna door een orthomoleculair therapeut laten testen of er nog ergens kwik zat in mijn lichaam. En wat denk je? Niks meer. Goed hé.

  • Ik ken er geen persoonlijk, maar op google vind je er een aantal in Limburg. Biologische tandarts of Biologisch-Holistische tandarts.

  • Belangrijk is om je darmflora te verbeteren.Onrgiftigen net bv Nano Ziver en daarna probiotica.Zoek ook een goede
   Orthomoleculair therapeut die je kan helpen .

  • Hallo Denny
   Ben ook bezig mijn amalgaam vullingen te laten verwijderen zonder dat ik klachten heb.
   Inmddels 2 gedaan en nu nog 2 en heb 1 kies laten trekken die een zenuwbehandeling had gehad
   Het is heel goed gegaan!

   Groetjes Wietske

 9. Mireille, er is in Sneek een OZON-tandarts . ik ben er al en paar jaar en ik weet uit ervaring dat hij meer weet en anders, hoe je met je mond kan omgaan om het daar weer gezond te krijgen.
  Ik weet zeker, dat het heel goed voor ons allen zou zijn, meer van zijn manier van behandelen af te weten. Mireille misschien kan jij contact met hem opnemen. Hij is de enige in Nederland die
  Ozon tandbehandeling geeft. Ik ben heel blij met hem! Groetjes aan jou. Hetty Groen

 10. Lieve Mireille,
  op mijn 17e met voortanden op fietsstuur gevallen, ziekenfonds 1976, hup kunstgebit, voor bovenkant. Veel angsten, moeder ook.Geen ondersteuning, veel problemen, met hand voor mond lachen, kleefpoeder.
  Onderkant kreeg ook problemen, moeite met tandenpoetsen, bang voor tandarts,
  moest wortelkanaal, enorm bang, heb op internet OZON-behandeling gevonden, mijn redding. Is gas, diep desinfecterend, geen beul-werk meer.
  Het is al in veel landen maar niet in Nederland. Nu doe ik alleen nog 2x daags oil-pulling, ik vang de olie op in een flesje en gooi het bij het afval.
  En al jaren MIR-methode.
  Dank voor alles Gert

  • Beste Gert,
   Wat een historie voor je tanden! Ben blij dat je een weg hebt gevonden. Kun je meer vertellen over die OZON behandelingen? En dat oil pulling is ook erg interessant, he? Heb je daar een website voor om ons naar te verwijzen?
   Groetjes, Mireille

   • Hallo Mireille, dank voor je reactie, ja, was/is niet makkelijk, tanden is emotie,
    is trauma, generationeel. Dus nog meer problemen. In ieder geval wie zoekt zal vinden en toen ik dus voor 2 kiezen wortelkanaal behandeling moest, waar ik geen enkel vertrouwen in had, en ook emotioneel niet aan zou kunnen, ging ik opzoek op de internet en vond, Ozontandzorg in Sneek. Ozon(gas) wordt mbv een plastic tandhoes op de tanden gespoten en de tandzorger geeft hierbij voedingsadvies tw goed vlees te eten, dit heb ik gedaan maar kon het niet volhouden, dus ik hou mijn tanden nu vettig(anti-bacterieeel) met oilpulling, sochtends en savonds. Tanden poetsen ging me steeds moeilijker af, dus toen heb ik uiteindelijk besloten het te vervangen door oilpulling. Oilpulling is een oude methode uit Rusland die ik al jaren af en aan gebruikte eigenlijk om lichaam te reinigen en soepeler te blijven, ik heb copies ergens uit een oud boek. Nu is er veel info, op de internet, voel wat bij je aansluit.
    Veel goeds Gert

    • Hallo, maar nog weet ik niet wat oilpulling is en hoe dat in zijn gang gaat!! Zou iemand mij dat kunnen uitleggen?

   • Hallo Gert, ik las net over de ozon methode maar ook dat diegene geen tandarts is en dat het oplichting is dat ozon nooit zover door kan dringen….kun jij er iets meer over vertellen?

    Alvast bedankt

 11. Nanke,

  ik heb ook zoiets meegemaakt, een stukje metaal van een boortje o.i.d. van mijn vorige tandarts helemaal onderin de wortel van een kies,werd 19 jaar later ontdekt (?!) omdat de ontsteking bij de wortelpunten na twee keer wortelkanaal behandeling en antibiotica kuur niet (helemaal) genas. De tandarts kon er niet goed bij. Uiteindelijk bij de kaakchirurg in het ziekenhuis terecht gekomen, die heeft het vanuit de onderkant / buitenkant (door het tandvlees heen geboord )moeten verwijderen. Ik merkte er trouwens ‘weinig’ van, voor en na de genezing , qua energie. hopelijk kan die orthomoleculaire tandarts wel iets voor je betekenen wat dat betreft.

 12. Ik heb 2 jaar geleden amalgaan laten wegnemen bij 15 tanden ,het blijft een heel zwaar procces of dit uit mijn lichaam te krijgen .

  We geven niet op maar de voeding is ook heel belangrijk ARJURVEDISCHE WIJZE VAN LEVEN EN VOEDING SPEELT EEN HEEL BELANGRIJKE ROL
  ook de MIR METHODE HELPT

  Hartegroet
  Francine

 13. Hoi,
  kent er iemand een biologische/orthomoleculaire tandarts in het Antwerpse?
  Ik kreeg al Verschueren uit Deurne door maar die heeft een patientenstop 🙁 en kent geen collega’s haha.
  Alvast megadank vanwege mijn tanden en tandvlees! 🙂

 14. Toen ik begon met de MIR-Methode een aantal weken geleden, kreeg ik linksboven in een kies pijn, ik vermoedde in eerste instantie dat ik ten prooi was gevallen aan een gaatje na een leven zonder op mijn 48e jaar, na 2 dagen verdween de pijn, en las ik op internet en hier dat het met je meridiaan te maken kan hebben, en zo zie ik het nu ook, mijn onderbewuste is hard aan de gang, zo dat ik er automatisch aan denk de MIR-Methode te doen, en het niet wil overslaan, heel bijzonder om dit te ervaren..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.