Home » Artikelen » 153. Frustratie heeft je veel te vertellen! Gefeliciteerd.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

153. Frustratie heeft je veel te vertellen! Gefeliciteerd. — 75 reacties

 1. Beste Mireille,

  Sinds vorig jaar augustus doe ik de MIR-Methode. Ik merk na een jaar dat er dingen veranderen. Een belangrijke verandering is een groeiende toename van “oude boosheid” naar ouders en frustratie die bij mij bovenkomt. Zo herken ik mij zelf niet. Verder had ik afgelopen maanden last van enorme neuspoliepen. Heb al 20 jaar medicatie ivm huisstof allergie. Verstopte neus en niesbuien. Ik heb met veel interesse de artikelen gelezen over ontstekingen. Met behulp van medicatie de neuspoliepen bestreden. Nu is mijn vraag of neuspoliepen in relatie kunnen worden gebracht met veranderingen en opschonen in mijn lichaam?

  Bedankt
  Richard

  • Beste Richard,
   Die vraag is nieuw voor mij, maar zoals ik het kan inschatten, zijn neuspoliepen geen vorm van opschoning van het lichaam, maar geeft het nog iets aan wat nog uit je systeem mag. Rustig doorgaan met de MIR-Methode of een keer naar een MIR-Methode begeleider? En sterkte met het verwerken van de loskomende frustraties.
   Groetjes, Mireille

 2. Herkenbaar chackra 3 die geblokkeerd zit. Frustraties bij de vleet die ik voel. Dingen die ik niet meer wil dat gezegd wordt. Van jarenlang passief en bij alles neergelegd stilaan verandering in brengen. Het leven en je passies niet meer uit handen geven.

 3. Dag Mireille,
  Ik voel me de laatste 2 maanden voortdurend gefrustreerd.
  En waarom?
  Ik weet het niet.
  Ik heb ook voortdurend een prop in mijn keel.
  Erger me aan heel veel zaken.
  Ben ook behoorlijk tegen iemand tekeer gegaan.
  Vond haar vreselijk belerend.
  Terecht of onterecht, ik ga dwars tegen mensen die mij belerend behandelen in, ook als ze 100% gelijk hebben.
  Doe dan precies het tegendeel van wat ze willen bereiken, en ben als resultaat kwaad op mijzelf.
  Ben al jaren aan het mirren.
  Er komt ook erg weinig uit mijn handen.
  Weet echt niet wat ik wil.
  Hoop dat het snel overgaat.

  • Beste Lidwina,
   Het lijkt erop alsof je voortdurend in een ‘vechtmodus’ staat. Soms helpt het om de kwaadheid via beweging eruit te laten of flink te schreeuwen. In de auto, of op het strand tegen de wind in. En is het een optie om het vechten los te laten? (Als dat tenminste bij je speelt.) Dan kan de Grote Ontspanning beginnen.
   Ik hoop voor je dat er snel verbetering mag komen. Zo niet, kun je altijd nog een keer een MIR-Methode begeleider benaderen.
   Groetjes, Mireille

 4. Ik raak gefrustreerd van alle onrecht en het gebrek aan empathie bij veel mensen, de veranderingen laten te lang op zich wachten, veel mensen zijn mijnsinziens niet geinteresseerd in verandering, b.v. Jesse Freriks is onderzoeksjournalist en heeft mensen met schulden geinterviewd en kwam tot de schokkende ontdekking dat dit mede veroorzaakt wordt door een pervers boetesysteem dan sinds 2011 geldt. Verkeersboetes kunnen tot torenhoogte oplopen als er niet direct wordt betaald, vaak zijn het onterechte boetes van auto”s die niet meer rijden, mensen worden maanden in de gevangenis gestopt, hebben geen recht op een advocaat en worden niet gehoord door de rechter, dit is een schending van mensenrechten en niemand doet er iets aan want er wordt fors aan verdient door een enkeling. Landen als Denemarken en zelfs de VS gaan veel coulanter om met schuld, waarom trekken zo weinig mensen hun lot aan en waarom houd het mij zo enorm bezig. Ik doe de MIR-Methode, voel mij lichamelijk heel gezond, maar ik voel me gevoelsmatig eenzaam, ondanks een lieve zorgzame man.

  • Beste Elles,
   Ja, ik voel met je mee. Ook ik kan nog steeds gefrustreerd en verontwaardigd worden van het onrecht en uitbuiting. Ik prijs me dan altijd gelukkig DAT ik dat nog voel, omdat ik daardoor ook in beweging blijf en actie wil ondernemen. En wat helpt, is het aan elkaar door te vertellen, zoals jij nu doet, zodat we ons er als burgers massaal bewust van worden hoe er met ons wordt omgegaan en dat het niet deugt! Ik ga ook weer acties opzetten. Op 2e Pinksterdag, tijdens de ‘Be the MIRror’-Vredesdag. Dan heb ik een vijftal acties klaar staan die we met alle aanwezigen kunnen doen om veranderingen teweeg te brengen. Voelt altijd heerlijk en opwindend om te doen! Het gevoel dat we wel degelijk invloed kunnen uitoefenen!
   Dankjewel voor je schrijven, ik verheug me op meer!
   Groetjes, Mireille

   • Ik woon in Winterswijk en doe er 3 of 3.5 uur over om in Elspeet te komen, moet 2 of 3 maal overstappen, 25 minuten lopen en kom dan nog veel te laat aan, kortom erg moeizaam.

    • Beste Elles,
     Ja, dat is niet fijn om zo te moeten reizen. Je kunt wel vanaf station Nunspeet opgehaald worden. En we kunnen kijken of je met iemand mee kunt rijden. Wil je ons daarvoor dan een email sturen? Dan kunnen we kijken of we iets kunnen regelen.
     Groetjes! Mireille

 5. Beste Lezers,
  Ik bezocht een medium, jaren terug. Onverwachts, bevestigde deze persoon mij in al mijn ziens ervaringen ,die ik mijn leven lang al heb. Zo heftig, zo mooi! Het heeft mij enorm veel gebracht, maar ik wilde niet afhankelijk zijn worden van deze persoon. Ik wil het zelf doen. Zo’n drang om het zelf te doen….. en toen kwam de MIR. En nu ga ik, het zij met iets minder heftigheid, door vergelijkbare ervaringen. Ik heb al heel wat opgeruimd, maar met MIR nog meer, zelfs mijn huis wordt netter. En frustraties…hahaha… van de week nog, ben ik totaal onverwachts voor mijzelf, totaal ontploft. dat was lang geleden, heel erg lang geleden. Als een idoot geschreeuwd, naar een aantal mensen en toen ze niet luisterden, heb ik er zelfs een fysieke actie achteraan gegooid. Niet aan mensen gezeten hoor maar machines stopgezet. Tot grote verbazing van deze mensen, maar ook van mijzelf. En tjonge wat lucht dat op. En ik schaam me totaal niet, ik was er zo zat van en dat is nu wel heel duidelijk gemaakt. En er is gehoor aangegeven. Eindelijk.
  En weet je, ik was ergens mee bezig en dacht, goh, hier wordt ik blij van, wat leuk is dit. Daarna stap ik in mijn auto en rij naar huis. bij de oprit van de snelweg staat een lifter, het regent en ik stop, de vrouw rent naar mijn auto en springt erin. Ik rij al weer, want ik mocht daar eigenlijk niet stoppen. Waar moet je naar toe? Nou, als ik er daar en daar uit mag, zou dat mooi zijn. Oh, dat is prima, doen we. Wat ga je daar doen? Nou, ik ga iemand bezoeken die ziek is. Oh, zeg ik nog, moet je dan naar het ziekenhuis, want daar kan ik ook wel even langsrijden, kleine moeite en het regent zo hard. Maar nee, ze is niet zo ziek, haar hoofd is in de war. Ach, ja de doktoren zeggen daar van alles over, maar als je het aan mij vraagt, zo zegt mijn lifster” ligt het aan haar energien. Dan kijk ik mijn lifster voor het eerst eens even aan. Aan haar energieen? Ja, zegt ze, als ik dat combineer met sterrenbeeld en dan komt er een prachtig verhaal. Mijn oren zijn gespitst. Maar ja, zegt ze, sommige mensen zeggen dat ik mensen hier mee in hokje plaats, maar dat doe ik niet hoor. Dan vraagt ze naar mijn sterrenbeeld. Ik vertel het aan haar. Wat zij daarna tegen mij zegt………
  doet mij bijna uit de auto springen. Hoe kan die vrouw die ik net op gepikt heb voor een lift van A naar B, mij vertellen dat ik dat wat ik aan het doen was die ochtend moet doen, omdat ik daar zo blij van wordt, ze leest het uit mijn sterrenbeeld… weet je als je MIRt dan lijkt het wel of je dichter en dichter bij jezelf komt, en dan verschijnt er van alles op je pad. Het lijkt wel of alles bij elkaar hoort en inelkaar grijpt… Ik wens jullie allemaal van deze geweldige ervaringen!

  Mir ze! Karin

 6. HALLO

  BEN BEGONNEN OP 15 APRIL EN NOG STEEDS BEZIG OMDAT IK VOEL DAT HET NODIG IS. FRUSTRATIES TROEF ZOU IK ZEGGEN MAAR HET GAAT DE GOEDE RICHTING UIT, ZEKER WETEN. BEDANKT HOOR.

 7. Lieve Mireille,

  Voor mij geld op dit moment dat ik zoals ik het zelf noem,aan het uitzieken ben.Zeker voel ik veel frustratie omdat mijn lichaam mijn geest niet volgt, ik klussen in huis haast niet aangepakt krijg.Moet wel zeggen dat ik vanaf 2001 de een na de andere zware uitdaging heb gehad waardoor ik geen ruimte kreeg mijn eigen ding te doen.Voel me absoluut erg geblokkeerd, energie level 0.Positief in dit proces is het feit dat ik oude lasten van af aan het schudden ben, ermee verbonden zijn daar ook mensen bij die mij beklemmen.Door mijn hooggevoeligheid ervaar ik dat intens omdat hun energie bij mij binnenkomt.Ben nu energie aan het scheiden door mijzelf steeds te vragen of hetgeen ik voel wel van mij is.Er is zeker een persoon die ik maar niet los krijg, een man die meer van mij wil dan ik.Heb het contact verbroken, maar die man blijft geestelijk bezig en trekt enorm aan mij.Daar gaat 90 % van mijn energie heen, hij laat niet los.Ik ervaar dit als zeer beklemmend.Ik wil vrij zijn zodat ik mijn weg kan vinden zonder dit soort afleiding,ik hoop dat ik na dit proces mijn eigen weg weer vind, nu voelt het nog als een heel grote blokkade.Het is mij ook vaak opgevallen dat als je niets van een man wilt, ze harder gaan trekken als een soort zwarte wolk aan je blijven kleven, dat frustreert mij dus enorm.
  nou Mireille dat was het ,wel fijn om te lezen dat dit een erbij hoort
  gr van Ellie

  • Hallo Ellie,

   Ik hoop dat het oke is dat ik hier op reageer.
   Wat je schrijft,het lijkt wel alsof ik het zelf geschreven zou kunnen hebben,zo herkenbaar.

   veel sterkte,

   gr,
   Miet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.