Home » Artikelen » 154. Als dansen je missie is.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

154. Als dansen je missie is. — 44 reacties

 1. Vandeweek nog in de supermarkt maakte ik een paar danspasjes op Le Freak en een vrouw die mij tegemoetliep lachte mij toe en ik haar! Leuk moment!

 2. Hallo allemaal,
  Dat dansen, dat is zo herkenbaar voor mij. Ik Fleur helemaal op als ik goeie muziek hoor en begin te dansen.
  Wat ik onlangs voorhand, dat was dat ik muziek luisterde op straat en ik dan wil gaan dansen, maar dan zegt een stemmetje in mij van doe maar niet. Wat gaan de mensen daarvan denken? Ja wat gaan ze dan denken? Eigenlijk zie je ook niemand dansen op straat, in de winkel of zo. Maar waarom niet? Alles is zo afgelijnd vind ik, daar doe je dat, bijvoorbeeld jè gaat op een bepaalde plaats dansen, in een discotheek.
  Maar op een andere plaats niet, toch niet openbaar. De wereld zou toch veel mooier zijn als iemand gewoon spontaan begint te dansen of te zingen.
  Grtjs
  Martine

  • Beste Martine,
   Ja, helemaal met je eens. En mijn idee van de prachtige toekomst, is dat dit ook gaat gebeuren! We gaan dit werkelijk meemaken, dat mensen hun ‘het hoort niet’ gaan afgooien!
   Lekker doorgaan met het goede voorbeeld geven!
   Veel dansplezier gewenst!
   Groetjes, Mireille

 3. Dansen, ach Mireille. Vorig jaar 365 dagen geleden stonden er zoveel dansmomenten op mijn kalender. Alhoewel ik ondertussen intenSati beoefen op muziek (een beetje zoals Zumba) is het door de regels van deze C toestanden niet mogelijk om met onze fanfare samen te komen en alle optredens en ook de trainingen liggen dus stil. Deze email raakt dus een gevoelige snaar. Alleen dansen is echt niet hetzelfde.
  Uitkijkend naar versoepeling en ontmoetingen met mijn dansgroep.
  GRTS Diana

 4. Ik vond het op school heel naar! wilde toen al veel bewegen en rennen, Dansen is altijd mijn tweede ik geweest, Op festivals dansen mijn partner en ik van de eerste tot de allerlaatste dans met heel veel gemak en wij voelen ons daarbij intens goed en gelukkig.
  Ik heb forse nekartrose en sommige bewegingen doen pijn, Maar ik wil zo graag blijven dansen , Heerlijk

 5. Beste Mireille,

  Wat fantastisch dat jij aandacht besteedt aan dansen. Al weer best wat jaren geleden ben ik jou tegengekomen op een beurs en heb ik kennis gemaakt met de MIR methode. Zal het mede daardoor komen dat ik weer meer ben gaan dansen en nu Biodanza docent ben ?
  Biodanza is het leven dansen en geeft zoveel blijheid en vrolijkheid en niet alleen tijdens het dansen, maar ook daarna. Het brengt je op een mooie manier in contact met jezelf, de ander en het universum.
  Ik ben te vinden op de site, Biodanza.nl waarvan jij een link hebt geplaatst in jouw artikel. Omdat we niet in onze mooie zaal mogen dansen geef ik nu tijdelijk online dansles. Als mensen wel meer willen bewegen, maar dansen in een groep te spannend vinden zijn deze lessen een geweldige start om te ervaren wat het met je doet en de mogelijkheid is heel groot dat je het geweldig vindt!
  Ik geef les op een hele mooie plek in Epse. Ligt naast Deventer.

   • Beste Mireille,

    Dank voor je reactie.
    Om mee te doen aan mijn online lessen, is het handig je aan te melden via mijn mailadres BiodanzaforHeHa@outlook.com (HeHa: betekent Health & Happiness). Vervolgens bied ik, indien gewenst, de mogelijkheid elkaar telefonisch te spreken om vragen te kunnen stellen en te voelen of je een klik ervaart met mij.
    Je ontvangt, voorafgaand aan iedere online les, een mail met daarin verwoord het thema van de les en ook de Zoomlink. Ik stuur voor iedere les een nieuwe Zoomlink. Mocht het nodig zijn, dan bied ik uitleg hoe te werken met het Zoomprogramma.
    Hartelijke groet,
    Rita

 6. Mooi om te zien! Ik dans ook graag, ik heb helaas een man die écht niet van dansen houdt. Ook niet even in de kamer. Zo jammer! Het is juist een fijne manier om even dicht bij elkaar te komen. Wat kan ik doen Mireille?

 7. Hoi Mireille,

  Ik heb vroeger een paar jaar klassiek ballet gestudeerd aan het conservatorium tot dat door een blessure niet meer ging.
  Wel goed om erbij te zeggen dat je voor dat soort scholen( ook codarts) auditie moet doen. Je moet echt wel iets in huis hebben om aangenomen te worden. Dus niet elk bewegelijk kind kan naar zo’n school. Wat wel jammer is want ik ben het met je eens dat school een stuk makkelijker en leuker is als je er je passie kunt ontplooien.
  Dat auditiebeleid en techniek,discipline brengen natuurlijk weer andere ‘gevaren ‘ met zich mee waar je weer een blog over kunt schrijven;). Afwijzing bijv. Over je grenzen gaan.
  Maar om bij het positieve te blijven: ik weet nu dat ik in mijn ziel een danser ben. Of ik nu op het podium sta of in een rolstoel zou zitten. Dans is hoe ik mij uit. Hoe ik communiceer. Als ik dans voel ik mij het dichtst bij God/het universum of hoe je het ook wil noemen. Dan voel ik mij sterk en ik kan het uren volhouden terwijl ik door een chronische ziekte erg weinig energie heb. Ik dans nog steeds een paar uur per week. Gewoon thuis, muziek aan en go!

 8. Wat leuk zeg! ik lag helemaal dubbel, een leuk manneke die zichtbaar genoot. Mijn dochter vond vroeger dansexpressie zo leuk. En jullie video zou in deze corona tijd in ieder geval iets opbeurends laten zien met deze danssessie van dat dansende ventje.

 9. Op de lagere school kreeg ik een bordje “draaitol” op mijn tafeltje. Vond ik niet vervelend hoor. Op mijn rapport stond “te beweeglijk. Ha ha. En ik dans al vanaf de lagere school. Eerst volksdansen en later sacrale dans. Dat zijn vnl. kringdansen en het heet “meditatie in beweging”. Binnenkort wil ik zelf een groep opstarten. Het wordt Joyful Dance. Ik word gelukkig van dansen en hoop nog lang “te beweeglijk” te zijn. Ha ha. De MIR-Methode helpt me mijn missie te verduidelijken…nl..zelf lesgeven.

 10. Hoi Mireille,

  Wat een boeiende onderwerpen heb jij altijd. Ik geniet ervan om erover te lezen. Ben ook in jouw boek begonnen. En over dansen, wanneer is er weer een MIR dansfeest? Mijn gevoel zegt, dat ik daar heen mag gaan. Fijne dag! Hartelijke groet, Sharon Vredeman

 11. Dansen is ook bewegen. Doch werd ik nooit als sportief beschouwd. Is dansen een sport ? Ballet, jazz dans, stijldansen ? Als ik er zo over nadenk was ik wel niet zo bewegingsloos.

 12. Ik heb ook altijd iets willen doen met dansen en ben er zeker van dat dit mijn missie is(was).
  Spijtig liet ik mij beïnvloeden door anderen die zeiden dat ik te zwaar was voor dansen . Jaren niet meer gedanst door dit te horen, ja gaf mijn energie weg aan anderen. Nu dans ik terug van mijn 46ste dans dan wel solo (danspartner moeilijk te vinden). Ben nu 61 en dans nog en zal dit wel blijven doen.

  • Dansen is echt wel een sport, wij dansen ballroom wedstrijden, daar zitten heel wat trainingsuren in. Op tempo dansen staat gelijk aan hardlopen alleen gebruik je alle spieren van top tot teen.

 13. Ik ben niet goed in het vrijuit bewegen weet ik al jaren. Zo gauw ik muziek hoor wil ik wel bewegen maar alleen maar heel bescheiden. Ik zing nu heel veel en dat is eigenlijk ook tegen de verdrukking in gegaan. Er is me altijd verteld dat ik het niet kon. Er is om gelachen. Dat heeft heeeeel veel sporen nagelaten. Ik durfde op mijn. 55e pas te gaan zingen. Kennelijk wil mijn ziel zingen. Ik ga nu nadenken over hoe het met dat bewegen zit. Ik wil het altijd wel maar ik durf het niet opvallend te doen. Ieder op zijn eigen manier maar ik doe het absoluut niet vrijuit.

  • Biodanza! Daar maakt niet uit of je mooi danst. Niemand let daar op. En je komt mooi in je eigen gevoel, maakt verbinding met jezelf en anderen. Je wordt er blij van! Echt een aanrader!!!

 14. En wat als je net geen danser bent? Helemaal blokkeert als iedereen begint te dansen op een feestje? En zelfs in je eentje thuis het moeilijk vindt om je al dansend te uiten?

  • Beste Vera,
   Dan is het misschien fijner om alleen maar een beetje te wiegen, bijvoorbeeld tijdens het tanden poetsen? Of dansen is gewoon helemaal niet je ding. Onderzoek het gerust. Wie weet ontdek je dat je het als kind wel fijn vond om te dansen, maar is het ergens geblokkeerd geraakt? Of misschien vond je dat soort bewegen als kind ook al niks en is het echt niet voor jou…
   Groetjes, Mireille

   • Dankjewel voor je reactie.

    Ik vrees inderdaad dat ik rond mijn 12de een blokkade op dit vlak heb opgelopen.

    Bedankt voor de tip van het wiegen!

    Mvg

  • Vera, ik heb precies hetzelfde. Ik heb ook helemaal niks met dansen. Wanneer ze op een feestje aan iedereen vragen om mee te doen dan is dat voor mij het moment om “dringend” naar het toilet te gaan of om zelfs naar huis te gaan. Ik heb geen probleem om mensen te zien dansen maar laat mij maar rustig op een stoel zitten en kijken. Ik zal hier thuis ook nooit geen muziek opzetten. Maar ja, niet iedereen is hetzelfde. Wij zullen waarschijnlijk van andere dingen genieten.

 15. Dansen,
  Eindelijk ben ik weer in beweging en wat een LEVEN dat geeft. Het uitvoeren van de 5 ritme dansen is een geweldige manier om helemaal los te komen, zowel fysiek als emotioneel. Het idee achter deze dans, ontwikkeld door Gabriel Roth, gaat verder dan een beetje met de heupjes schudden. Het hele arsenaal aan geweldloze communicatie, de ontmoeting met jezelf, de ruimte om je heen, de ander in die ruimte, het respect wat je ontwikkeld voor jezelf en de ander is prachtig te combineren met de MIR-Methode. Even voor de dans sessie Mirren, of juist daarna als de beentjes trillen van de inspanning, of een emotie die je bent tegen gekomen, geweldig….een aanrader voor een ieder die van vrij dansen houdt. Dank je Mireille dat je dansen hebt onderzocht, en mensen erbij MIRREN……

  • Beste Antoinette,
   Hee, wat een leuke aanvulling! Ja, ik kan me heel goed voorstellen dat als je net lichamelijk bezig bent geweest, dat het dan heel sterk werkt als je de MIR-Methode erachteraan doet. Leuk idee!
   Dankjewel!
   Groetjes, Mireille

 16. Wat een enig filmpje van dat peutertje. Bij het zien, word je al vrolijk. Ik vind bewegen ook heerlijk en doe dat zo veel mogelijk.
  Bewegen is fijn. Dank je wel!

 17. Lieve Mensen,

  Dansen is het je mee laten vloeien, mee laten gaan in het ritme van jouw eigen lichaam. Samenvloeien met de trillingen in jezelf en in die kadans opgaan, muziek of geen muziek, als je goed luistert naar het lichaam en al jouw celletjes die steeds in beweging zijn gaat het vanzelf. Er kan spontaan klank uit je mond komen wat het geheel ondersteunt aangeeft……..Geef yoga lessen waarin zeker gedanst wordt ook in meditatieve vorm heerlijk om te openen en heel te worden met jezelf en elkaar.
  Lieve groet,
  Biruta

 18. Ja dansen is heerlijk het zet je letterlijk en figuurlijk in beweging. Raakt allerlei stukjes door de beweging en de muziek. Ik heb mijn vorm in Biodanza gevonden en geef vanaf 2012 les. Het is iedere avond weer fantastisch. En zo wonderlijk om te voelen hoe aan het einde van de avond meer energie heb en ook nog eens heel relaxed ben. Dus …. laten we de hele wereld enthousiast maken om mee te dansen.
  Zonnige dansgroet Hellen

  • Beste Hellen,
   Wat heerlijk dat je Biodanza-les geeft! In welke woonplaats doe je dat? Website?
   Groetjes, Mireille

 19. Ik ben inderdaad ook weer gaan dansen na een hele tijd en dan gecombineerd met bewustwording. Want mijn lijf is veel intelligenter dan mijn brein en via m’n lijf en de dans leer ik mezelf steefs beter kennen. Groetjes Adriana

 20. Zojuist ontdek ik dat mijn reactie is verdwenen en heb ik denk ik vergeten op versturen te klikken.
  En wat nou toevallig dat je net een artikel over dansen schrijft!
  en wat is toeval? Het leek wel of het voor mij speciaal was! Vrijdagavond was er in ons Dorpshuis een buikdanseres uitgenodigd, bij de opening van het Kunstweekend.
  Dat is mijn grote passie en heb ik een paar jaar les in genomen.
  De volgende dag gaf ze een workshop buikdansen dus je begrijpt, dat ik van de partij was.
  Als kind ging ik al jong op gymnastiek, dat werd later ritmische gymnastiek, toen klassiek ballet, stijldansen, jazzgymnastiek en uiteindelijk buikdansen, Dát bleek helemaal mijn passie te zijn. Bij het horen van de muziek kan ik al niet meer stil blijven zitten.
  De MIR-Methode gaat al heel goed werken want mijn uitstelgedrag is bijna weg, ik zeg eindelijk wat ik wil zeggen en ook tot hier en niet verder. Grote vermoeidheid is verdwenen, ik ken mezelf niet terug.
  Die passie van mij gaat hopelijk nu ook verder ontwikkelen nu.
  Dus ga ik rustig door met mirren tot de 4 weken erop zitten.
  hartelijke groet, en dank je wel voor de support.

 21. Beste Mireille,
  Ook hier regent het. Als tuinder vlucht je dan naar binnen. En: tijd voor een reactie op je leuke nieuwsbrief over dansen. Ik “ken” je nog maar kort (een zus van mij in Nijmegen maakte me attent op jouw Mir-methode) maar ik kan je zeggen dat ik al een fan van je ben.
  Ik verkeer in de gelukkige omstandigheid dat ik op slechts 3 fietskilometers afstand een prima dansgelegenheid heb waar ik vrijwel elke zaterdagavond dans met live-muziek van wisselende vaak prima orkesten van 4 tot soms wel 9 musici. Natuurlijk speelt de fisarmonica (accordeon) altijd een hoofdrol. Welke dans? Hoofdzakelijk “ballo liscio”, d.w.z. wals, mazurka, polka, tango, foxtrott, beguine, engelse wals; daarnaast een blok met groepsdansen, jive, rock and roll etc.
  In Nederland in ’70 vrijwel verdwenen, hier (Emilia Romagna) is zelfs sprake van een kleine revival. Behalve in danszalen wordt vrijwel elk dorpsfeest ‘s zomers opgeluisterd met “liscio” dans (ook dan met live-muziek) op een daarvoor al gereserveerd vloertje of het wordt voor die gelegenheid geconstrueerd. Vaak is er ook de attractie tijdens die feesten dat een dansschool zich presenteert.
  Nog wat anders. Over missie gesproken. Ik heb een paar boeken met begeleidende cd’s van Ciro Imparato. Deze man (helaas in maart 2015 overleden had/heeft ook een prachtige missie die zowaar enigszins lijkt op jouw methode. In maart heb ik een cursus gedaan van 21 dagen (volgens de adviezen in zijn boek) in het gebruik van de “groene stem”. Hij heeft een FOURVOICECOLOURS (R) theorie ontwikkeld. De kunst is het om de juiste stemkleur op het juiste moment te gebruiken. In zijn eerste boek zet hij uiteen hoe hij tot zijn theorie kwam en hoe je je stem kunt trainen. In het tweede boek staat de groene stem centraal. Om kort te gaan: als iedereen wat meer groene stem zou gebruiken zou “de wereld” er zeer mee gediend zijn, in het klein (in je relatie, familie, vriendenkring) maar evenzeer in het groot (in de politiek, bij conferenties etc.). Hij had recht van spreken want het was zijn beroep. Hij werkte als radioman, acteur, doppiatore (hij kreeg een keer een prijs voor zijn inspreekstem in buitenlandse films) en hij gaf jarenlang cursussen voor goed stemgebruik. Vreemd genoeg, als ik nu zijn cd hoor die zijn boek over de groene stem begeleidt, klinkt dat bijna als een testament dat hij aan “de mensheid” wilde nalaten. Als je wilt kan ik je een kopie van deze 2 cd’s toesturen. Met jouw talenknobbel zal het Italiaans je zeker niet vreemd zijn. Kennen of niet, je zult het in ieder geval een prachtige taal vinden (!,?).
  Veel succes met je MIR-Methode en natuurlijk met de vredesconferentie van aanstaande zondag.
  Groeten vanuit Italie. Wim.
  P.S. Afgelopen zaterdag legde ik tijdens het dansen de MIR-Methode uit aan Orietta. (Het toeval wil dat zij ook eerst lerares Engels was. Daarna woonde ze 40 jaar in New York en had/heeft daar een bedrijf in voedingssupplementen). Ze vond het hoogst interessant en ik schreef jouw naam en MIR-Methode op haar visitekaartje.

  • Beste Wim,
   Wat moet dat heerlijk zijn om elke week te kunnen dansen! Past wel bij Italië, vind ik! Dankjewel voor het verspreiden van de MIR-Methode daar! Wist je dat de 9 stappen ook in het Italiaans vertaald zijn? Je kunt ze hier vinden.
   En helaas, ik spreek nog geen Italiaans!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 22. Wat leuk te lezen dat je over dansen schrijft! Het lijkt wel of je het over mij hebt! Ik ben zo’n dans mens.
  Ben als kind begonnen met gymnastiek, dat werd rytmische gymnastiek, toen stijldAnsen, waar ik altijd moest voordansen met. De leider en behaalde 2xde medaltest.
  Daarna klassiek ballet, vervolgens jazzballet, en op latere leeftijd, 50 jaar ongeveer buikdansen, waar mijn échte passie ligt. Zodra de muziek klinkt, kan ik absoluut niet meer stilzitten.
  Dus vrijdagavond kwam in ons dorp een plaatselijke danseres, die 3e van de wereld is, een show geven! Mijn hart bloeide op! Volgende dag meegedaan met een workshop van haar. Als we genoeg mensen krijgen, gaat het lessen beginnen!
  Ik merk dat de MIR-Methode zo goed werkt, dat mijn uitstelgedrag bijna is verdwenen en ik eindelijk
  Mijn grens goed bewaak en verbaal kan zeggen wat ik wil! Ben heel dankbaar!
  Dank Mireille. En we gaan gewoon ermee door.
  Aafje

 23. Dansen, volksdansen, leren ervaren, met hoofd, handen en lijf wat je goed doet en wat je ervaart zo samen en je rekening houdt met elkaar.

  Ingetogen dansen, uitbundige dansen
  vanuit een andere internationale cultuur ……

 24. Wat een herkenbaar artikel en wat een heerlijk filmpje! Ik was en ben zo’n persoon die nooit stil kan zitten. Vroeger zat ik op ballet en later ging ik veel uit om te dansen. Op een gegeven moment ben ik het kwijtgeraakt, opgeslokt door mijn strategisch zelf. Door de MIR methode heb ik mijn passie terug gevonden. Tijdens een MIR massage en tarot legging kwam dansen naar voren, dit kon beeldend zijn, meer dansend door het leven gaan of letterlijk. Toen het voor de derde keer ergens naar voren kwam heb ik actie ondernomen. Ik heb wat proeflessen genomen en kwam uit bij Salsa dansen. Ik zit nu op Salsa les en leef er helemaal van op, er is geen dans feestje wat ik mis. De sfeer is goed, de mensen zijn aardig maar bovenal het dansen maakt me gelukkig en geeft me energie en vrij gevoel. God wat had ik het dansen gemist, besefte ik mij toen ik het herontdekte. Zo fijn dat dit nu weer deel van mijn leven is, het hoort echt bij me.
  De MIR methode heeft al voor heel wat veranderingen in mijn leven gezorgd die mij steeds dichter bij mezelf brengen en daar ben ik super blij en dankbaar voor. Mireille en co, bedankt voor jullie mooie werk en ik blijf trouw MIRren.

  Warme groet,
  Gabrielle

 25. Dansen en bewegen zit in mijn bloed. En ook al zeiden ze vroeger dat ik geen ritme gevoel had, ik bleef bewegen. In de periode dat ik stopte met bewegen werd ik ernstig ziek. Ik wist meteen dat ik weer in beweging moest komen. Ik ben heel rustig begonnen met Tai-Chi, daarna euritmie en uiteindelijk kwam ik thuis bij Biodanza. Sinds een aantal jaren faciliteer ik Biodanza en daar wordt ik erg blij van. Daarnaast werk ik als postbezorger, waardoor ik ook veel beweeg en mijn conditie en spierkracht flink zijn toegenomen. Mijn gezondheid is in de loop der jaren ook met sprongen vooruit gegaan. Vooral nadat ik in 2012 afstudeerde als Biodanza facilitator en bij PostNL ging werken. Ik zou zeggen: move your body!

  • Beste Jeanne,
   Dat klinkt heerlijk! Ja, ik zie vaak postbezorgers en denk dan ook dat ze heerlijk veel buiten zijn en bewegen. Maar… met bloedjeheet weer of regen niet altijd prettig. In welke woonplaats geef jij Biodanza?
   Groetjes! Mireille

   • Hallo Mirelle, Ik geef Biodanza in Roosendaal. En het is waar dat postbezorgen onder alle weersomstandigheden plaatsvindt. Inderdaad niet altijd even prettig! Aan de andere kant heb ik geleerd om goed met de elementen te zijn. Postbezorgers laten zich ook niet zo snel van iets weerhouden van het weer. En je leert ook niet te zeuren over dingen waar je toch geen invloed op hebt. Groetjes Jeanne

 26. Dansen, body en mind language, kortom: in beweging, actie dus. Je hele lichaam zal je dankbaar zijn. En als je uiteindelijk ‘je eigen dans’ durft te dansen, heeft dat invloed op je hele leven. Meebewegen, losjes, krachtig, stromend, geeft flexibiliteit en je gaat andere keuzes maken.

 27. Al veel te lang niet gedanst! Daardoor de verbinding met een stukje zelf laten verstarren. Je artikel en het filmpje brachten het gevoel weer terug – ik ga vandaag nog dansen! Dankjewel 🙂

  • Beste Boukje,
   Hoera! Lekker swingen! Je hele lichaam zal er blij mee zijn! Veel plezier!
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.