Home » Artikelen » 155. Als je niet graag jarig bent.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

155. Als je niet graag jarig bent. — 90 reacties

 1. Als er iets is waar ik niet mee om kan gaan, dan is het mijn verjaardag.
  Ik ben dan gewoon niet thuis.
  Heb moeite met het aannemen van cadeautje, en het in de belangstelling staan.
  Zal er wel altijd voor zorgen dat als er een verjaardag is in mijn familie of vriendenkring.
  Dat het een fijne dag is voor de jarige en haal dan alles uit de kast om het de jarige naar de zin te maken.
  Groetjes.

 2. ik vier mijn verjaardag eigelijk nooit omdat 15 jaar geleden mijn vader een dag voor mijn verjaardag is overleden

 3. Ik vind het leuk om jarig te zijn…tot iedereen weg en de rommel zie staan….pfff.
  Maar even samen met mijn man er tegen aan.
  Dan geniet en rust ik de dag er na bubbel en dwars ….en denk zo weer n jaartje er bij…

 4. Hoi Mireille,

  Van Harte gefeliciteerd. Ik ben op 8 februari 60 geworden. En no g steeds vier ik mijn verjaardag niet graag. Of dat komt door een gebeurtenis van vroeger. Mijn vader is op 1 februari een week voor mijn 9e verjaardag verongelukt op zijn werk en ik weet niet of het hiermee re maken heeft. Of dat ik gewoon niet van verjaardagen hou. Ik ben je wel dankbaar voor zo’n groot cadeau als de MIR methode. En ik hou wel veel van het leven zelf. Liefs van Marion Remie

  • hou ook niet van verjaardagen al als jong meisje niet.Wat ik er nog van herinner is dat ik niet echt de liefde voor mij kon voelen van de mensen om me heen.Nog steeds is dit het probleem met mijn moeder.Ik voel niet haar liefde.En het is ook lastig om dit op die ene dag te laten voelen aan een ander.Het voelt als spanning om deander tot in zijn kern te kunnen zien en aan te raken

   • Herkenbaar ik vind verjaardagen heel naar ook van mijn kinderen trouwens ik vind t een enorme confrontatie met het leven hier op aarde.Die van mezelf sla ik meestal over goed geen kadootjes hoe t komt weet ik niet precies denk met mij eigenwaarde en met het lastig vinden op aarde

 5. Ik vind verjaardagen heerlijk – die van mezelf en van m’n man en kinderen. Ik maak er een groot feest van, de hele dag. We kiezen wat we voor ’n speciaal ontbijt willen (dus dat is vroeg opstaan om poffertjes of pannekoeken te bakken VOOR schooltijd!), we kiezen wat we eten met lunch, met diner. We kiezen de cake/taart. We gaan altijd of uit eten of een lievelingsmaaltijd thuis. De meisjes kiezen altijd voor een feestje thuis want we maken het zo leuk, ze gaan helemaal niet graag uit huis- bevalt mij best! Wij wonen in Engeland en daar kennen ze geen raclette steen waar je je eigen eten op bakt, ze kennen geen poffertjes die we/ze zelf bakken de volgende dag als ontbijt na een sleepover party, ze kennen geen boterkoek, of muisjes of hagelslag. Best party ever zeggen ze vaak 🙂 En m’n familie heeft het door dat ik ook wel in de bloemetjes gezet wil worden op mijn speciaale dag, (krijg letterlijk altijd mooie bloemen!) plus ik gun het mezelf ook. Ik ging laatste varjaardag een dag naar de spa, alleen ik, met m’n boek! Heeeeeeeeeeerlijk! Basisbehoeften aanvullen – tijd voor mezelf. Ik krijg het nu meer dan alleen op verjaardagen hoor 🙂
  Maar voor diegenen die geen leuke herinneringen aan verjaardagen hebben, wacht niet tot anderen je bloemen brengen, zaai je eigen tuin. Vier jezelf, voor jezelf, met jezelf. Je bent het beslist waard. Je bent zo geliefd.
  Lieve groeten, Cinthia

  • O ja, en natuurlijk nog van harte Mireille! Ik dacht net gisteren ik zal eens vragen wanneer je verjaardag nou precies is, je bent tenslotte een dubbele tweeling dus het moet ener deze dagen zijn x

 6. Hoi Mireille nog Van Harte Gefeliciteerd met je Verjaardag Alle Goeds,
  Nog Bedankt voor de inspirerende Dag Afgelopen Zondag,was Goed maar persoonlijk had ik misschien iets anders verwacht, nog wat verdieping in de MIR methode , maar toch Bedankt!
  Ik vind Jarig zijn wel Leuk je zelf wat gunnen op die Dag maakt niet uit wat!
  Heb wel graag dat mensen , familie spontaan komen of je feliciteren als ze dat zelf ook willen maar zich zeker niet verplicht voelen om dat het zo hoort? Ik vier het altijd op de dag zelf of ik maak het bekent.

  Eerst vond ik het jammer dat ik nooit op school echt Jarig was ben 26 Juli Jarig en dat veel mensen op vakantie zijn maar daar hou ik nu geen rekening meer mee, door MIR methode en bewust zijn wel makkelijker in geworden en zelf genieten van je Dag waar je ook bent, maar het Liefst wel in samen zijn met ons gezin,Liefs Ellie

  • Hai Ellie,
   Dankjewel voor de felicitaties!
   Ach ja, in de vakantie zijn, is voor kinderen natuurlijk ook niet leuk. Alle vriendjes en vriendinnetjes die dan op vakantie zijn…
   Fijn dat het je nu niet meer in de weg zit!
   Groetjes, Mireille

 7. Dag Mireille,

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!Verder wens ik je een goede gezondheid en een Gelukkig leven met Remco en je kinderen.

  Een warme harteknuffel,

  co

 8. Hartelijk Gefeliciteerd met je verjaardag, Mireille. Ik hoop dat je een fijne dag gehad hebt en dat je grootste wens in vervulling mag gaan, zodat we allemaal het gevoel hebben een beetje jarig geweest te zijn 🙂

  • Dankjewel Marlene, ja daar kijk ik ook naar uit: een wereld vol vrede en blije harmonie! ❤️

 9. Dag Mireille en lieve allemaal

  Nog van harte gefeliciteerd Mireille
  Hopelijk zitten we volg. jaar aan de 12%!,
  Ik vond het zondag ook een super dag.
  Ik moest heel hard huilen bij het verhaal van Paul.
  Het heeft me weer dichter bij mijn eigen pijn gebracht die ik lang heb onderdrukt en gehad. (En nog wel soms)
  Ik vond mijn verjaardagen ook helemaal niet leuk.
  Ik ben op dodenherdenking jarig en ik ben ook nog eens genoemd naar een overleden zusje. Telkens als ze het over haar hadden, dacht ik: waarom ben ik er nog wel??! Ik vond mezelf niet veel waard en heb o.a. eetproblemen gehad. Nu zijn de eetproblemen allang voorbij en ik voel me ook steeds sterker. Ik weet na zondag zeker dat ik jonge mensen met eetproblemen ga helpen! Ik stel het niet meer uit! Ik ben er nog niet; mijn zelfvertrouwen kan nog flink groeien, maar ik ga alvast anderen helpen. Het is ZO hard nodig. En zo valt er steeds meer te vieren!
  DANKJEWEL
  Lieve groetjes van Iny

  • Beste Iny,
   Ja, hoe cru kan het dan zijn: dodenherdenking EN vernoemd worden naar een overleden zusje. Dubbelop. Kan me voorstellen dat jouw verjaardag een donker laagje heeft. Of had, want je klinkt best sterk nu. Wat mooi dat je jonge mensen wilt gaan helpen met eetproblemen! Ik geloof er ook in dat je vaak kunt groeien, juist door anderen te helpen. Veel succes met het opzetten daarvan!
   Groetjes, Mireille

   • Hoi Mireille,
    Even voor de duidelijkheid.
    Ik zet niet zelf iets op, maar sluit me aan bij een bestaande organisatie. Je krijgt dan een training zodat je mensen goed telefonisch kunt ondersteunen.
    Wellicht later nog meer…
    groetjes van Iny

 10. Proficiat Mireille. Ik wil binnenkort op Infonu.nl een artikel schrijven over de MIR methode. Het heeft mij erg geholpen de afgelopen tijd na mijn relatiebreuk.
  En ik vier mijn verjaardag graag met mijn kinderen.

  • Beste Ria,
   Wat jammer dat je relatie ten einde is gelopen, maar wat fijn dat je de MIR-Methode ervoor in handen had. Blij om! Dankjewel dat je over de MIR-Methode wilt schrijven, dankjewel!
   Groetjes, Mireille

 11. Nog hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag, Mireille, ik had een tijdje geleden gelezen dat je in die DS mocht reizen. Wat een prachtig cadeau en wat zul je genoten hebben !
  Ik houd van mijn verjaardag en vier het altijd ergens anders, dus geen familiefeest. Dit jaar werd ik 68j en het was in 1968 toen ik het de laatste keer echt op mijn verjaardag in Nederland vierde. Zo heb ik het dit jaar in Amsterdam, mijn geboortestad, gevierd op de echte datum, samen met mijn vriend, heel speciaal dus.
  Natuurlijk heb ik ook wel minder leuke verjaardagen gekend,maar ik denk dan altijd : volgend jaar beter.
  Hartelijke groet Ada

  • Beste Ada,
   Dat was een leuke verjaardag, zo in Amsterdam! Ja, niet elke verjaardag is leuk, als je jezelf maar jarig en een beetje blij-met-jezelf voelt!
   Veel geluk nog met alle verjaardagen die nog komen!
   Groetjes, Mireille

 12. Lieve Mireille,

  Beter laat dan nooit, van Harte gefeliciteerd met deze verjaardag.
  Heel fijn dat je wens is uitgekomen, klasse.
  We wensen je dan ook een liefdevol nieuw levensjaar toe.

  Liefs,
  Henny en Anny

 13. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag en al het goeds toegewenst!
  Zelf houd ik er niet van om mijn verjaardag te vieren. Alleen de cadeautjes al, vreselijk. Wat wil je hebben voor je verjaardag, al weken van te voren, Niets ik wil niets. Trouwens WAAROM zou ik mijn verjaardag eigenlijk vieren? WAT valt er te vieren?? Als ik dood ben dan mogen ze mijn sterfdag vieren.
  Met hartelijk dank aan alle mijn pesters!

  • Beste no name,
   Poeh, wat heb je veel te verstouwen gekregen, zo te lezen. NIET LEUK! Volgens mij wil jij gewoon een dikke knuffel van lieve mensen… het spijt me voor je!
   Dat je ondanks dat mij toch een fijne verjaardag wenst, vind ik groots, dankjewel!
   Ik hoop van harte dat het voor jou ooit mag keren!
   Dikke knuffel,
   Mireille

  • Herkenbaar no name, zeker toen ik mijn depressieve periode zat.
   Het eerste wat bij mij boven kwam was een kado, toen ik elf werd, een grote houten kist door mijn broer op school gemaakt ( knap van hem), mijn vader had het een kleurtje gegeven,en een creatieve draai eraan gegeven, het moest een boekenkastje voorstellen, dat was mijn kado, ik vond het niet mooi en geen echt kado, (naderhand wel een mooi badlaken gekregen, een pleister op de wond)
   Maar verder denkend heb ik al eerder toen ik een jaar of vier werd, een zandbak schep gevraagd, mijn ouders hadden een oude en gebruikte kolenschop ingepakt… Er was geen geld voor een echte kinderschep. Ik was enorm teleurgesteld. Daarom werd ik later toen ik volwassen werd, enorm geiriteerd en neerslachtig als men mij vroeg wat ik voor mijn verjaardag wilde, ik kreeg tenslotte toch niet wat ik wenste, tevens hing daaraan vast dat er dus echt niets te vieren viel wanneer ik jarig werd.
   Nu inmiddels de 50 gepasseerd en heb op mijn 40 ste een rebirthing gedaan, daar ben ik echt van opgeknapt.
   Ik kon vanaf toen weer mijn verjaardagen vieren en vanuit mijn kracht geen kado meer vragen.heb het zelfs omgedraait, heb geld ingezamld voor een goed doel, daar mochten de mensen het verjaardagsgeld aan doneren.
   En voel mij hierdoor gelukkiger dan ooit.
   Let wel, de humor en creativiteit en realiteit heb ik als kado van mijn vader en moeder ontvangen al bij mijn enige en echte geboortedag.
   En dat neemt niemand mij nog af.
   Warme groet, Dorien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.