Herken je dit?

Je cliënt komt bij jou omdat hij is vastgelopen, maar mist eigenlijk de energie om eraan te werken. Met de MIR-Methode werkt de cliënt zelf aan het sneller opladen van z’n accu, zodat jouw werk beter tot zijn recht komt.

Of

Je coacht iemand en leert hem/haar de MIR-Methode. Thuis gekomen gaat je cliënt de MIR-Methode uitvoeren en komen lichamelijke en emotionele reacties los. Wat doe je dan als coach?

Of

Je cliënt lijkt erg hardnekkig. Confrontaties en bewustwording waar je je cliënt hard aan hebt laten werken, lijken niet te beklijven en je krijgt een herhaling van zetten. Zonde van jouw tijd en energie en die van je cliënt. Zet je de MIR-Methode in, dan verdwijnen saboterende processen en ‘ziektewinst’.

Je cliënt zelfstandig en onafhankelijk maken

De MIR-Methode is een zelfhelingsmethode op basis van natuurgeneeskundige kennis. Het is vooral bedoeld voor mensen om het bij zichzelf te gebruiken, zodat ze hun zelfheling in eigen handen nemen.
Bewustwording is het halve werk. Jij als coach kan veel betekenen voor mensen, door ze vragen te stellen, ze te confronteren en ze uit te dagen om stappen te zetten. Alles wat je bij je cliënt los maakt, kunnen ze thuis verder oppakken en verwerken met de MIR-Methode. Ze integreren de nieuwe inzichten sneller en zijn daarmee zelfstandiger, onafhankelijker en vooral de eigenaar van het eigen helingsproces.

Coachen: bewustwording en emoties verminderen

Je zorgt tijdens de coaching voor extra bewustwording en voor gedegen emotionele opvang, waarna de cliënt zelf thuis verder gaat. Hoe je dat doet met de MIR-Methode, leer je in de cursus ‘Coachen met de MIR-Methode’. Daarin leer je:
a. hoe je cliënten kunt helpen bij verslavingen,
b. hoe je een heftige emotionele reactie bij je cliënt ter plekke aanpakt,
c. hoe je mensen kunt steunen die medicijnen gebruiken,
d. wat je kunt doen bij mensen met depressies, burn-out of lichamelijke klachten.
e. je gaat begrijpen hoe de MIR-Methode werkt en hoe het komt dat het een antwoord is op vele klachten.

Data, locaties en cursustijden

De cursus ‘Coachen met de MIR-Methode’ duurt 2 achtereenvolgende dagen en wordt gegeven op:

  • Zaterdag 26 en zondag 27 november 2016, in hotel Aldhem in Grobbendonk, België (bij Antwerpen)

De dag begint om 09.45 uur en eindigt om 17.00 uur. De koffie en thee staat vanaf 9.15 uur klaar.

Kosten en materiaal

€ 350,00 exclusief BTW, inclusief koffie, thee en lunchbuffet.
Je ontvangt daarnaast schriftelijk cursusmateriaal en 50 MIR-Methode kaartjes. Na afloop ontvang je het certificaat ‘MIR-Methode Coach’.

Toelating

Je kunt aan deze cursus deelnemen wanneer je coach bent, of wanneer je mensen professioneel begeleidt (bijv. in een zorginstelling, psychiatrie of als psycholoog). Zorg dat je voor aanvang van de cursus de instructievideo van de MIR-Methode hebt bekeken en dat je de MIR-Methode minimaal vier weken zelf hebt gedaan!

Belangrijk om te weten: de cursus leid je niet op tot MIR-Methode Begeleider. Je leert geen spiertesten of ‘MIR-Methodes op Maat’ (voorheen ‘protocollen’) maken. Je naam wordt niet vermeld op de MIR-Methode website. Die is uitsluitend voor therapeuten die de therapeutenopleiding hebben afgerond en zich jaarlijks laten bijscholen. Hierdoor is een groep van 94 specialistische MIR-Methode begeleiders ontstaan die rechtstreeks in verbinding staan met Mireille zelf.

Wat dan nog wel? Na afloop van de cursus mag je wèl zelf de MIR-Methode uitdragen in je praktijk. Om je te kunnen profileren krijg je het logo van de MIR-Methode en een landingspagina, die je op je website kunt zetten.

Trainer

Mireille Mettes, de ontwikkelaar van de MIR-Methode, zal zelf deze cursus verzorgen.

Aanmelden

Aanmelden is gesloten

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes