Home » Artikelen » 3. Stekende maagpijn, maagzweer, maagklachten

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

3. Stekende maagpijn, maagzweer, maagklachten — 38 reacties

 1. Beste Mireille, dat de helicobacter vanzelf weggaat wanneer je wel eens antibioticakuur hebt gehad, is een fabeltje! Je krijgt de bacterie overgedragen van een van je ouders als je klein bent. De bacterie ‘graaft zich in’ in je maagwand (slijmvlies van) en geeft meestal op latere leeftijd problemen. Zo lang de bacterie aangetroffen is maar geen problemen geeft, is er niets aan de hand.
  Geeft hij wel problemen dan is er echt een dubbele antibioticakuur nodig om er af te komen. Het is wel heeel verstandig om ook contact te zoeken met een natuur of orthomoleculair arts. De maagklachten komen ook vaak in combinatie voor met darmklachten (pds, lekkende darm) en je hebt hulp nodig om je darmen weer te herstellen. Dat begint bij het darmslijnvlies en daarom heeft probiotica slikken maar deels effect. Eerst de darmbarriere herstellen en daarna nieuwe bacterien toevoegen.
  groet,
  Renee

  • p.s. bij maagklachten is melk HET EERSTE wat je moet laten staan! Melk legt een laagje in je maag en belast je maag zo alleen maar meer! Ook is het handig om te laten testen of je lactose- of glutensensitief of -intolerant bent. Door deze voedingsmiddelen uit je dieet te halen ontdek je al met een paar weken of dit voor jou geldt.

  • Beste Renee,

   Bij de Helicobacter Pylori is het niet helemaal duidelijk hoe besmetting plaatsvindt. Waarschijnlijk ontstaat besmetting van persoon op persoon. Wel weet men dat een besmetting alleen ontstaat op kinderleeftijd, met name bij kinderen die jonger zijn dan 5 jaar. Daarnaast is bekend dat slechte hygiënische omstandigheden mede een rol spelen bij besmetting. Als iemand besmet is, blijft de bacterie levenslang in de maag, tenzij er een behandeling plaatsvindt. De Helicobacter pylori wordt ook in verband gebracht met maagkanker. Een langdurige maagslijmvliesontsteking kan veranderingen in het weefsel veroorzaken. Het maagslijmvlies is dan blijvend veranderd en dat kan op termijn de kans op maagkanker vergroten. Om deze reden is het altijd belangrijk een infectie met de Helicobacter pylori te behandelen.
   Warme en gezonde groet, Marion

 2. Ik wil bij deze ook nog wijzen op Biologika/De Vijf Natuurwetten van dr. Geerd Hamer. Achter maag-ellende schuilt vaak een territorium- of identiteitsconflict. Ik ben daar zelf net mee bezig geweest, om dit helder bij mezelf te krijgen, want ik lijd ook al heel lang aan maagontstekingen en zo. Heel veel ellende met buren had ik mijn leven en zelfs nu ook weer (macht & pesten), het is duidelijk dat de woede en ergernis in mijn maag is gaan zitten. Wat ik ook heb gemerkt is dat als je eenmaal daarin zit, je je aan veel dingen gaat ergeren. Als je last van je maag heb, zit je in de herstelfase, de fase ervoor, daar merk je meestal niets van. Als je het conflict oplost, dwz bewust wordt, kan de kwaal genezen. Je kan ook op en neer gaan de hele tijd: conflict-herstel, conflict-herstel. Dan wordt het chronisch. Wat bij mij dus het geval is, en hopelijk niet lang meer. De hele spijsvertering doet hier in mee trouwens, dus de darmen lijden er ook onder. Veel sterkte allen (en voor mezelf :))

  • Beste Emmy,
   Wat fijn dat je de uitleg van de biologische natuurwetten erbij geeft, dankjewel!
   Hoop dat het voor jou snel mag oplossen!
   Groetjes, Mireille

 3. Beste Mireille ik vind het heel vreemd om te lezen dat een maagbreuk op die manier te verhelpen is. Lijkt me onwaarschijnlijk. Dan zou niemand die meer hoeven te hebben en zouden operaties niet meer nodig zijn. Je kunt wel de pijn verminderen door te letten op je eten, niet te roken etc. Verder heb ik met veel interesse gelezen.

  • Beste Tanja,
   Hmmmm, heb ik geschreven dat een maagbreuk zo te verhelpen is? Ik denk niet dat ik dat bedoeld heb. Soms zijn operaties gewoon nodig! En inderdaad, we kunnen zelf al veel betekenen voor onze lieve maag!
   Groetjes, Mireille

 4. Hoi Mireille, dank je voor de uitleg ! Ik heb een breukje/scheurtje in mijn middenrif. Hierdoor komt de inhoud (zuren) van mijn maag omhoog als ik buk. Denk jij dat hier iets aan te doen is met de MIR-Methode ? Alle goeds, Pauline

  • Beste Pauline,
   In principe zou je lichaam alles kunnen herstellen! Ik weet alleen niet of je het met de MIR-Methode voor elkaar krijgt. Het zou in principe moeten kunnen, maar hoe lang het gaat duren…? Probeer het daarom gewoon en blijf goed observeren. Bij twijfels ook gewoon altijd nog even terug naar je huisarts.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 5. Sorry Mireille, maar wat een vreemde bewering; “De meeste mensen gebruiken geen NSAID’s” Die troep (Ibuprofen) is zonder recept, onder de meest uitlopende namen en zelfs als zogenaamde huismerk of merkloos medicijn, overal te verkrijgen…. Apothekers, drogisterijen én supermarkten. Dat is echt niet voor niets… Of heb ik iets niet goed begrepen?
  Verder ben ik blij dat je je zo ongeloofelijk inzet voor de holistische benadering van gezondheid, geluk en vrede.

  Vriendelijke groet, Coen

  • Beste Coen,
   Hmmmm, misschien dat ik die zin dan beter kan aanpassen. Dankjewel voor je feedback, want je hebt wel gelijk! Als het overal vrij verkrijgbaar is, zullen er toch wel veel mensen, helaas, gebruik van maken. Dankjewel voor je aanwijzing!
   Groetjes, Mireille

   • Ik denk het ook. Helaas! Volgens mij is het een rijkelijke markt, gezien de plekken waar het allemaal vrij verkrijgbaar is.
    Eerlijk gezegd denk ik dat er geen enkel zicht op is wat het daadwerkelijke gebruik er van is.
    Sterker nog; het is zelfs voor kinderen vanaf 3 maanden verkrijgbaar in vloeibare vorm met een lekker zoet smaakje, want dat slikt zo lekker weg.
    In Nederland is Ibuprofen vrij verkrijgbaar tot 400 mg (supermarkten en benzinepompen 200 mg), maar in bijvoorbeeld Spanje is het tot 600 mg zonder recept verkrijgbaar. Daar wordt je (in de apotheek) zelfs een beetje raar aangekeken wanneer je om een lichtere variant vraagt, omdat 600 mg daar wel min of meer de standaard is. En de vloeibare vorm voor kinderen is daar in verschillende sterktes te verkrijgen en wordt “veelvuldig” en bij het minste geringste gebruikt. Ik ben geen heilige en ook ik neem wel eens een Ibuprofen in, maar vind het “bijna” misdadig dat het verkocht mag worden als een “onschadelijk” drankje voor kinderen die zich even niet zo lekker voelen.
    Misschien sla ik een beetje door en heeft het niets meer met het onderwerp te maken, maar hopelijk draagt het op de één of andere manier iets bij en gaat er onder de mensen een lampje branden dat bij pijn het lichaam of het leven iets duidelijk wil maken.

    Groetjes, Coen

    • WAT!? Coen, klopt dat wat je zegt, dat ibuprofen aan kinderen vanaf 3 maanden mag worden gegeven? Staat dat in de bijsluiter of zo? Ik schrik daar echt van! En nee, je bent geen heilige en ik ook niet. Wanneer we pijn hebben, is het fijn als er pijnstillende middelen zijn. En je hebt helemaal gelijk: het blijft belangrijk om naar de echte oorzaken te zoeken.
     Poeh, ik ga hier naar kijken, want ik schrik daar echt van.
     Dankjewel voor het melden!
     Groetjes, Mireille

     • Ja dat klopt en “mag”, Mireille. Althans, het is – in Nederland – vrij en zonder een bezoek te hebben afgelegd aan de huisarts verkrijgbaar onder een bekend commercieel merk. Zeer zeker dat het in de bijsluiter vermeld wordt, maar om het allemaal wat makkelijker te maken wordt het met grote letters op de – aantrekkelijk gemaakte – verpakking (een illustratie van een kindje dat speelt met een baby) vermeld; vanaf 3 maanden.
      In Nederland is het voor kinderen vanaf 3 maanden – voor zover ik weet – alleen onder dit merk verkrijgbaar, maar in sommige andere landen binnen Europa is het onder veel meer merken verkrijgbaar. (Waarvan sommigen hele aantrekkelijke en onschuldig klinkende namen hebben) Het zal – denk ik – dan ook niet lang duren eer het in Nederland ook onder zogenaamde huismerken aangeboden wordt.
      Zelf heb ik in Nederland nooit de bijsluiter en doseringsaanwijzingen gezien en/of gelezen maar die in het buitenland (Spanje) – uit nieuwsgierigheid – wel. Geloof me; je moet behoorlijk kunnen rekenen en/of een wiskundig inzicht hebben om iets van de dosering (afhankelijk van gewicht en leeftijd) te begrijpen. Eén van de buitenlandse spelers is zich daar terdege van bewust en heeft daarom op haar (kleurige en speelse) internetpagina een “handige” doseringscalculator geplaatst…???? Die natuurlijk door geen enkele bezorgde ouder geraadpleegd wordt.
      Van dichtbij heb ik het meegemaakt dat een peuter van bijna 1 jaar ongelooflijk veel moest overgeven (en 2 dagen nog zieker was dan voorheen) nadat zijn oma hem dit middel had toegediend. Terwijl het kind in eerste instantie “slechts” verkouden was en lichte verhoging (en pijn neem ik aan) had vanwege doorkomende tandjes. Ze (oma) had de dosering verkeerd gecalculeerd en een behoorlijke overdosering toegediend!!!
      Voor de duidelijkheid; het bovenstaande gaat enkel en alleen over ibuprofen suspensie voor kinderen vanaf 3 maanden. wat zonder recept vrij verkrijgbaar is.
      In hemelsnaam! Welk kind van 3 maand kan aangeven waar die last van heeft en hoe weet jij als bezorgde ouder of je de pijn/last van jouw kindje wel of niet moet onderdrukken…. Ga naar een huisarts wanneer je kindje verhoging/koorts heeft en accepteer dat pijn(tjes) een onderdeel van het groeiproces is.

      Ik kan hierover (een farmaceutische handel die in mijn ogen enkel en alleen dient als commercieel winstbejag die bij het criminele af is) nog veel verder uitweiden maar daarvoor is jouw website en deze plek niet bedoeld.. lijkt me. Toch bedankt Mireille! Ik draag je een warm hart toe.

      Coen

      • Beste Coen,
       En ik ben je desondanks dankbaar dat je de moeite neemt om hierover te vertellen, omdat het wel belangrijk is dat we elkaar op de hoogte brengen. Bovendien moedig je mensen zo aan om vooral zelf na te blijven denken en niet zomaar zelf met medicijnen aan de slag te gaan. Samenwerking met artsen blijft belangrijk.
       Dankjewel!
       Groetjes, Mireille

     • Een beetje ten overvloede Mireille, maar ik denk dat ik het zelfde als jij heb; Ongeloof! Bezorgdheid en ongeloof..
      Ik ben meerdere keren mensen tegengekomen die meerdere half aangebroken pakjes en/of flesjes antibiotica in huis hadden liggen… die simpelweg niet wisten dat je een antibiotica kuur geheel moet afmaken omdat het anders gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid en toekomstige behandelingen. Die van jezelf, je kinderen maar ook voor de hele maatschappij.
      Mensen die me vol ongeloof zaten aan te kijken, maar nadat ik mijn beweringen met artikelen c.q. documentatie onderbouwde; mij geschrokken, zich schuldig voelend aankeken en vroegen; “Maar? waarom weet ik dat niet? waarom heeft de arts dat niet verteld?”
      Andere mensen die gewoon niet goed kunnen rekenen;
      Mensen die (nog steeds) niet weten dat het innemen van grote hoeveelheden zout niet bepaald goed is voor de gezondheid;
      Mensen die hun HOND wekelijks twee frikandellen met patat gaven want ze hielden zoveel zoveel van hem en hij vond dat zo lekker;
      Mensen die hun peuter van 1 jaar op de markt twee grote ijsco’s en later twee frikandellen gaven, want hij heeft altijd honger… en ja; het is zo’n fijne knul en we houden zoveel van hem…
      Mensen die hun kroost (peuter) naar bedje brachten met een grote zuigfles gevuld met yoghurtdrank want daar slaapt ze zo lekker op…
      (Overbezorgde) mensen/ouders die bij het minste geringste naar de medicijnkast rennen en zelf doktertje gaan spelen en/of (meer verstandig) naar de huisarts rennen, en ga nog maar even door…
      En dan heb ik het alleen nog maar over mensen met alleen maar de beste intenties, die niks en niemand kwaad willen doen.
      Voor alles en iedereen is zonder recept en zonder enige kennis die Ibuprofen Suspensie voor kinderen van 3 maand beschikbaar…???

      • Beste Coen,
       Het blijft een kwestie van aan elkaar doorvertellen en elkaar voorlichten. Er zijn inmiddels ook al campagnes vanuit ziekenhuizen dat we zuinig aan moeten doen met antibiotica, omdat we er anders ‘resistent’ tegen worden: dat het niet meer werkt. Hoe meer mensen blijven vertellen, des te sneller zijn we allemaal voorgelicht. Dankjewel, waarheidsbrenger, voor jouw dappere aandeel hierin!
       Groetjes, Mireille

       • Beste Allemaal,
        Door stress en verdriet had ik onlangs terufg een maagontsteking en heel veel pijn.
        Meditatie en kruiden en veel rusten brachten me er weer wat bovenop.
        Ook doe ik af en toe de Mir-methode.
        Het gesuis in het hoofd door vermoeidheid wel nog niet helemaal weg.
        Ik dacht bij ons in Belgie die ibuprofen niet vrij te kunnen krijgen.
        Dankjewel Mireille voor je inzet Hilde

 6. Beste Mireille,

  De MIR-Methode ken ik al een aantal jaren, maar heb deze nog niet gebruikt,
  Ik zag jouw interview met Arjan Bos bij “Earth en Matters, ik werd enthousiast en wilde beginnen met “MIR-Methode” toen ik jouw artikel las over allergiën Twijfelde ik,

  Je schreef: Emotie weg, allergie weg,
  Nu heb ik bij een andere zeer waardevolle cursus geleerd, dat Emoties, helemaal niet weg Moeten, Emoties zijn belangrijke boodschappers voor ons, zij brengen een (onbewuste) overtuiging aan het licht, als je bewust bent van jouw overtuigingen en je hebt deze geneutraliseerd, dan gaan emotie,s vanzelf weg, dan zijn deze boodschappers niet meer nodig. maar als je eerst de emotie weg haalt of onderdrukt dan heb je geen boodschapper meer en Bewuste of onbewuste overtuigingen blijven bestaan.
  Dus in het geval van jouw artikel bij” Earth en Matters”is de Boosheid de” emotie “(boodschapper) die jou vertelt dat er een Gedachte die je nog steeds gelooft (overtuiging) nog niet geneutraliseerd hebt(,niet meer geloven dat deze overtuiging waar is voor jou, dus de emotie boosheid in dit geval is een waarschuwing, dat je de overtuiging “” Kleedjes zijn gevaarlijk, vlekken maken is gevaarlijk , niet meer moet geloven, dan gaat de “Emotie Boosheid “vanzelf weg.
  Nu kan ik mij voorstellen dat overtuigingen zeker uit je jeugd moeilijk zijn om daar bewust van te worden.
  Maar zou het dan misschien niet beter zijn om te zeggen “Overtuiging weg, allergie weg”.
  Mireille kun je de MIR-Methode iets beter uitleggen met wat ik bovenstaand schrijf.
  Ik wil er zo graag mee beginnen, maar wil ook graag mijn boodschappers (emotie,S behouden tot dat ik bewust ben van mijn overtuigingen anders kan ik deze niet meer zien.

  Alvast bedankt,
  Ik ben mij bewust dat deze reactie plek niet op deze plaats hoort, maar ik wist even niet waar ik op een andere plek hiervoor kon reageren

  • Beste José,
   Veel van de oude emoties en overtuigingen zul je inderdaad niet terug kunnen halen. Gelukkig is dat inmiddels ook niet meer nodig om jezelf te kunnen helen. Wat je met de MIR-Methode doet, is vrede geven aan oude emoties. De nutteloze angst, verdriet of boosheid laat je dan los, waardoor je minder energie verspilt en je zelfhelende vermogen sterker wordt. Bekijk ook even de instructievideo, zodat je beter begrijpt hoe de MIR-Methode in elkaar zit. Mijn ervaring is dat wanneer oude emoties oplossen, ook de overtuigingen daarmee wegvallen. Mensen merken dan bijvoorbeeld dat hun interne dialoog zachter en liefdevoller wordt.
   Groetjes, Mireille

 7. GELUKKIGE VERJAARDAG, mevrouw Mettes !
  Van harte bedankt voor al het goede en mooie werk dat u doet.
  Ik wens u een prachtige dag en een heel mooi nieuw levensjaar waarin uw grote droom verder vorm kan krijgen !
  Alle goeds toegewenst …

  • Dankjewel Gerda!
   Uw gelukswensen heb ik van harte ontvangen! Ik hoop ook dat mijn grote droom binnen een paar jaar werkelijkheid mag worden, in het belang van ons allemaal!
   Hartelijke groetjes, ook aan uw man!
   Mireille

 8. Hoi Mireille,
  Bedankt voor het plaatsen van dit artikel .
  Dit had ik nu nodig, ik ben eraan aan het werken.

  Liefs, Marianne

 9. Hoi mireille, wat te doen bij onbeschrijfelijk liefdesverdriet, mijn vriend als ook mijn ex-man hadden een dubbelleven…..ook mijn vriend heb ik meteen buiten gezet: liegen liegen liegen, ik kan er niet mee leven…doe nu de 5 en de 7. Heb je andere tips? Ik ben soms erg radeloos en angstig

  • Beste Maaike,
   Dat is echt niet mals. Liefdesverdriet kan ontzettend heftig zijn en jij hebt er veel van gekregen. Stap 5 en 7 is een goed idee. Daarna overgaan naar alle 9 stappen, waar stap 4 voor jou heel belangrijk is, vanwege de Hartmeridiaan. Die zal blokkades hebben vanwege de heftige verdrieten die je hebt moeten meemaken. En het loskoppelen van je vriend en ex-man in stap 3 is ook heel belangrijk om het liefdesverdriet iets milder te maken. Als je het te zwaar vindt, wil je dan een keer een MIR-Methode begeleider bellen? Zij kan jou in een consult veel sneller van het heftige verdriet afhelpen. Kijk maar of je het zelf kunt dragen…
   Heel veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 10. door vroeger veel AB kuren ontstekingsremmers bleek bij maagonderzoek dat de maagwand/vlies erg dun is. nog steeds slik ik een bloedverdunner ivm stents. kan met de MIR-Methode het maagslijmvlies weer dikker worden. ik word er vaak wakker van. voor het slapen eet ik meestal iets. als ik dan pijn heb en een kwartier zit, zakt het. iemand een tip? bakingsoda en citroen drink ik al (te onregelmatig) door dit artikel weer op attent gemaakt. bedankt lieve groet en sterkte allemaal.

  • Beste Joke,
   De MIR-Methode versterkt jouw zelfhelende vermogen. En ja, dat zou kunnen betekenen dat je maagslijmvlies weer dikker word. Verder werkt de MIR-Methode aan de dieper liggende oorzaken, zoals ik in het artikel schreef, dus het heeft tijd nodig. Ik hoop dat andere MIRrors nog aanvullingen voor je hebben uit eigen ervaringen hoe ze het beter kunnen verdragen in de tussentijd.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

  • beste joke..
   ik herken de symptomen..waar ik me heel goed bij voel zijn de Schusslerzouten..Ik neem de nrs 2-5-7-8-9 s’morgens op de nuchter maag en s’avonds voor ik naar bed ga..Mocht ik door de dag pijn voelen na iets te hebben gegeten , Ikneem ik ze ook , maar dat is al een paar dagen niet meer..Het is heel makkelijk in te nemen..Het zijn tabletjes op basis van melksuiker en die neem ik alle 5 tegelijk in onder mijn tong en dan smelten ze van zelf.Ik zou zeggen probeer het , het herstelt ook de maag…SUCCES

   • dankjewel voor je reaktie stephanie. zal het opschrijven en ook aan mijn beh arts vragen ivm met overegevoeligheid voor melk/suiker. groetjes en fijn dat je er zo’n baat bij hebt.

 11. Hallo
  Als ik de reactie van Ellen lees, lees ik eigenlijk veel dingen die ook betrekking op mij hebben. Waar ik daarnaast erg vaak mee geconfronteerd word, is de drukte in mijn hoofd. Niet bij 1 onderwerp kunnen blijven. Van alles raast door mijn hoofd. Moeilijk focussen op een ding. Vaak schimmen zien en problemen van anderen mij aantrekken. Niet bij mezelf kunnen blijven. Doe sinds 1 mei de MIR-methode en merk nog niet echt een verschil of een verbetering.

 12. wat te doen als de harmonie-verstorende dingen zoals herrie van de buren, geldzorgen, maatschappij met zijn vervuiling e.d. ziekte van geliefden, onbegrip van artsen, school e.a. instanties en familie niet te vergeten blijven bestaan en druk blijven uitoefenen? Alleen jezelf veranderen lijkt niet te werken want ben je even zwak wordt je direkt gepakt. Groetjes van Ellen, moeder van Dylan die veel last heeft van zijn maag, still struggeling……

  • Beste Ellen,
   Het mooie van de MIR-Methode is dat stap 3, Vader Loskoppelen/Moeder Loskoppelen, ook op álle mannen en álle vrouwen, jong en oud, betrekking heeft.
   Daarbij helpt de hele MIR-Methode je om weer in je eigen kracht te komen en vrede in jezelf te ervaren – dit straal je ook uit naar je omgeving, je bent niet meer zo gauw van je stuk te brengen, of, zoals jij het noemt, zwak!
   Het effect van stap 3 is dat de negatieve emoties van dergelijke beladen relaties en verbindingen worden geneutraliseerd en getransformeerd, waardoor ineens de gesprekken en contacten veel soepeler gaan verlopen. Soms ‘verdwijnen’ mensen ineens uit jouw leefomgeving – je komt ze zomaar nergens meer tegen, mensen zijn verhuisd of hebben een andere baan.
   Onbegrip verandert in een open houding en bereidwilligheid om naar elkaar te luisteren, enz.
   Ik wens je sterkte en een zonniger toekomst toe en dat je veel verlichting van alle zware lasten die je nu draagt, mag ervaren!
   Warme groet, namens Mireille Mettes

   Marja Kikstra

   MIR-Methode begeleider in Enschede
   http://www.erevna.nl

   • Ik weet het, ben bekend met de MIR-Methode, ik zag het alleen even niet meer zitten maar alleen al het lezen van de info van Mireille over maagpijn heeft me weer gesterkt en op de goede track gezet, vooral dat de kern van het verhaal is dat je jezelf niet moet verliezen maar DAT is nou net zo moeilijk! Ik heb heel soms en steeds vaker wat steun nodig in een wereld waar, op mijn twee geliefden na, niemand je werkelijk lijkt te begrijpen. In ieder geval heel erg bedankt voor de reactie en voor Mireille, jammer dat ik je nooit tegenkom maar het zal wel zo moeten zijn, en keep up the good work!

    • Dank je wel voor je lieve reactie, Ellen!
     Tip: Voor jou is het goed om als extra stap, als eerste te aaien op “Bescherming aanvullen”. Daarna doe je de complete 9 stappen. Dit doe je dan gedurende 1 maand, 2x per dag.
     Ik wens je heel veel succes!
     Lieve groet, namens Mireille Mettes

     Marja Kikstra

     MIR-Methode begeleider in Enschede
     http://www.erevna.nl

    • Hai Ellen,
     Ja, het is zo begrijpelijk dat je je af en toe onbegrepen voelt! Dat hebben meer mensen, maar het stomme is dat veel van die mensen elkaar nog niet kennen. Tijdens mijn lezingen of cursussen zie ik wel vaak mensen elkaar vinden en dat is super! Ik zal je even persoonlijk mailen. Leuk om elkaar via de website weer tegen te komen!
     Groetjes en liefs!
     Mireille

 13. Hallo Mireille,

  Bedankt voor dit artikel! Heel fijn ook om meer uitleg te lezen bij de stappen van de MIR-methode. Alleen schrijf je hier niets over stappen 5, 6 en 7 (en 9)?

  liefs,
  Britt

 14. Wij (mijn vrouw en ik) hebben 7 maanden last gehad van luis. Alles gedaan om er van af tevkomen, maar niets hielp tot we gingen mirren. Binnen twee weken waren we er helemaal vanaf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.