Home » Artikelen » 166. Stoppen met roken met de MIR-Methode

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

166. Stoppen met roken met de MIR-Methode — 30 reacties

 1. Beste Mireille,

  Is het zinvol om eerst over te stappen op een e-sigaret of is gewoon door roken beter? Ben inmiddels 5 dagen gestart met rookverslaving loslaten en de 9 andere stappen. De verslaving lijkt alleen maar erger te worden.
  Groet, Carla

  • Beste Carla,
   De emoties onder het roken worden erger, waardoor je sneller naar sigaretten grijpt. Nee, vooral niet overstappen op de e-sigaret. De chemicaliën die daar in zitten, vertrouw ik niet.
   Geef jezelf de tijd om de emoties te laten uitwerken.
   Groetjes, Mireille

   • Beste Mireïlle,

    Dank voor je antwoord. Er komen inderdaad heel diepe lagen naar boven. Het gaat op en af. Durf nu meer de diepe en heel oude emoties, gevoelens aan te gaan. Voel me daarna weer lichter en schoner. Ik vind het wonderbaarlijk hoe de MIR-methode werkt. Dank je hiervoor.
    De e-sigaret smaakt en voelt idd heel chemisch. Daarnaast merk ik dat ik daarmee ‘het probleem’ niet echt oplos. Een enorm proces van bewustworden… Ik kan het nu zien als een project waar ik aan werk.
    Groet,
    Carla

    • Beste Mireille,

     Vannacht werd ik wakker met de boodschap over de MIR rookverslaving.
     Voor mij was het beter om alleen rookverslaving te noemen. Het noemen van loslaten maakt juist dat ik er actief mee bezig blijf. Terwijl het de bedoeling is het ‘te vergeten’. Dit als aansluiting op jouw eerste 0 stap. Rookverslaving.
     Voor mij is dit in ieder geval beter. Ik ga rustig door. De resultaten zijn merkbaar. Gisteravond twee uur gehaakt zonder aan sigaretten te denken. Het komt even in me op en verdwijnt dan weer.
     Ik begrijp nu jouw eerste ‘ingeving’ dat het noemen van rookverslaving voldoende zou kunnen zijn.
     Groet,
     Carla

 2. Dag lieve moedige vrouwen, ben 65 jaar en rook vanaf mijn twaalfde jaar. De laatste jaren ben ik daar mee bezig . En……..bij mij zit het inderdaad in de onderliggende gevoelens. Daar ben ik al jaaaaaren mee bezig. Bij mij speelt in ieder geval de DRUK die opgelegd word door de buitenwereld. En druk…..veroorzaakt nou eenmaal tegendruk! Een natuurwet. Dus ben ik eerst eens de druk bij mezelf gaan weghalen. Stukje voor beetje. En mocht ik HELEMAAL van mezelf gewoon roken. Een prachtig proces …zo heb ik het ervaren.
  En al gauw diende de puber in me zich aan. Die het allemaal zelf wel uitmaakte en zich door niks of niemand iets liet zeggen. Lastig als je 60 bent en ook komisch. Kon en kan het gelukkig met humor zien. Daarna kwam er nog meer aan t licht wat allemaal zijn tijd nodig had. Soms heel lastig soms helder en duidelijk. Nu…. merk ik dat het steeds moeitelozer word. Ik eet al jaren gezond en mijn lichaam word steeds schoner…dus heeft het die toxische belasting ook niet meer nodig. De laatste tijd valt me op dat ik zo maar van mijn suiker gebruik af ben. Komt nog niet meer in me op. En het zo best eens zo kunnen zijn dat dat meet veel andere zaken ook zo gaat. Dus lieve dappere vrouwen mijn begin was……dat ik van mezelf leerde houden blij ben met mezelf zie dat ik een gewoon mens ben…….voor heilige ben ik gezakt.. en ben helemaal goed zoals ik ben. De beste vriendin van mezelf.!! Die basis helpt me overal doorheen en steeds moeitelozer. Roken is geen PROBLEEM meer maar gewoon een feit. Problemen moeten opgelost worden en feiten accepteer ik gewoon, een liefdevolle benadering, op advies van mijn beste vriendin in me. Een gigantische ommekeer van liefdeloos naar liefdevol. Wouw dat ik dit nog mag meemaken!!!

 3. Beste Mireille,
  Na ruim 50 jaar roken, zijn mijn man en ik samen op 26 februari 2018 gestopt met roken. Mijn man kan het goed volhouden maar ik worstel en ploeg dagelijks om het niet – roken vol te houden.
  Emoties en/of emotionele situaties brengen mij direct in onbalans. Ik weet gewoon niet hoe ik hoe mijn emoties kan hanteren zonder mijn sigaret.
  Het hoeft geen betoog dat ook onze relatie sinds februari moeizaam verloopt.

  Ik gebruik nu Avena Sativa Simplex. Ik slaap er wel ietsjes beter van…

  Ik hoop dat je mij kunt helpen!
  Liefs
  José

 4. Hallo Mireille,
  Ik wil zo graag stoppen metr roken maar het lukt me niet. Ik word er een beetje panisch van.
  Vorig jaar heb ik me 2 x laten behandelen met hypnotherapie. In beide gevallen rookte ik een dag later alweer. Door deze therapeute ben ik wel in aanraking gekomen met de MIR methode. Ik Mir nu dagelijks 2x ook stap 0 : “rookverslaving loslaten” en dat al 8 maanden.
  De medische noodzaak om te stoppen ( beginstadium COPD en dichtgeslibde bloedvaten) wordt steeds groter. Ik denk dat het afkicken van de nicotine niet het grootste probleem is, daar ben je vrij snel doorheen, maar het loslaten van een gewoonte die al ik 50 jaar heb vind ik echt heel moeilijk.
  Kun jij me helpen, heb jij ideeen hoe ik het kan aanpakken, ken je andere succesvolle methoden. Ik ben echt hopeloos.
  Groet,
  Cissie

  • Beste Cissie,
   Ik verwacht dat een MIR-Methode begeleider je goed zou kunnen helpen. Meestal liggen er hele diepe emoties onder een verslaving. Dat je niet de moeite waard zou zijn. Dat je bang bent om te leven. Dat soort dingen. Die pak je niet zomaar weg. Heb je je hypnotherapeute gevraagd of ze de MIR-Methode onder hypnose wil doen? Dat kan namelijk ook! Laat een MIR-Methode begeleider uittesten waar de diepste oorzaken liggen en werk daar met haar heel gericht aan. Blijf hopen, want het kan je echt lukken!
   Groetjes, Mireille

 5. 3 maanden rookverslaving loslaten toegevoegd aan mijn dagelijkse ritueel en ineens gestopt zonder bij na te denken. Denk er nauwelijks nog aan. Kan t soms gewoon nog niet geloven maar ik rook niet meer. Wel duizelig nu en druk op mm hoofd en oren. Zal er ook bij horen . Wat een bevrijding is dit.
  Dank dank hiervoor
  Dorien

  • Beste Dorien,
   Geweldig om te lezen! Ja, zo gaat het ook. Gewoon door roken en ondertussen de oorzaken en aanleidingen voor de verslaving aanpakken. Op een dag stop je dan vanzelf zonder al teveel bijwerkingen. Blij voor je!! Weet niet of de duizeligheid daarmee te maken heeft. Even rustig aan doen!
   Ik geniet mee van je bevrijding!
   Groetjes, Mireille

 6. Oh, Mireille,wat ben ik blij dat ik je twee jaar geleden heb leren “kennen”!ik geloof zo heel erg in de MIR-Methode, heeft me al zo veel goeds gebracht.
  5 weken geleden heb ik mijn rookverslaving aangepakt en wat denk je ? Sinds 3 weken heb ik geen sigaret meer aangeraakt.ik begin nog wel 2 x per dag met de woorden; rookverslaving loslaten, omdat ik bang ben dat ik weer ga roken als ik dat niet doe.
  Maar dat zal niet lang meer duren.
  Lieve Mireille,1000x dank.

 7. Voor iedereen die wil stoppen met roken HEEL VEEL SUCCES. Het lukt om bij je laatste sigaret te zeggen IK ROOK NOOIT WEER.Ik ben er nu 33 jaar af het heeft mij heeeel veel doorzettings vermogen gekost. Ik heb nog steeds bewondering voor iedereen die stopt met roken.

 8. Ik ben nu 10 dagen sigaretloos, maar kan (nog) niet zeggen dat ik gestopt ben met roken: daar pinnen mensen je op vast en be- of veroordelen als je terugvalt.
  B, ik snak nog steeds naar n sigaret en heb al wel 10 keer op t punt gestaan n sigaret te pakken.
  Ik mir al n tijdje, maar ga het nu met punt 0 doen, ik laat je weten of het werkt, lieve groet, Grady.

  • Beste Grady,
   Ja, ik hoor graag van je hoe het met je gaat! En nee, het is vaak lastiger als je het al aan mensen vertelt. Omdat ze je gaan uittesten, omdat ze je niet aanmoedigen. Ik zie en hoor dat te vaak. Veel mensen kiezen ervoor om niks te zeggen en dan de omgeving zelf te laten raden. Vaak is dat pas na een paar maanden dat mensen zeggen: “Hee, jij rookte toch?”
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 9. Hoi Mireille, dit artikel komt voor mij op het juiste moment, was bezig om van het roken af te komen. Inmiddels al de 5de keer.Het is echt moeilijk, ik hoop dat de MIR-Methode wel helpt.
  Groetjes Marian

 10. heb 3 jaar niet gerookt. Door een ernstige gebeurtenis in mijn leven ben ik weer begonnen en vind er rust in en zeker word je veel dikker als je stopt ik 10 kg en het stoort me erg dat er altijd op dat roken word gewezen luchtvervuiling is 10x erger en dan het maar niet te hebben over de wijntjes wat er gedronken worden daar hoor je niemand over ik voel me stukken beter nu maar ga het toch proberen met de MIR-Methode groetjes Maria

  • Beste Maria,
   Je hebt helemaal gelijk hoor! De uitlaatgassen van dieselauto’s zijn bijvoorbeeld erg slecht voor de gezondheid. Ik denk dat het veel belangrijker is om te bepalen of je wilt stoppen met roken, omdat je het zelf wilt, of dat je blijft roken, omdat dat nu hetgene is dat jou door een periode in je leven heen trekt. Ik hoop dat de MIR-Methode je kan helpen met het loslaten en verwerken van die heftige gebeurtenis.
   Veel sterkte en vooral veel geluk gewenst!
   Groetjes, Mireille

   • De MIR-Methode heeft me zeker geholpen in dit zware proces en voel me er steeds sterker door worden waardoor ik ook merk dat ik het een plaats kan geven en meer loslaten kan is er nog een methode om af te vallen? ben ook begonnen met de rook verslaving en ga trouw door met mirre het heeft wel duidelijk effect maar dank je wel voor je reactie op mijn mail veel liefs Maria

    • Beste Maria,
     Afvallen zit in de 9 stappen ‘ingebakken’. Afvallen wordt pas echt mogelijk wanneer je de diepere emotionele oorzaken ervoor hebt kunnen aanpakken. Heel vaak hebben mensen vooral veel troost nodig. Een basisbehoefte die je jezelf geeft via stap 7 ‘Basisbehoeften aanvullen’. Dus rustig doorgaan. Ben benieuwd wat ‘rookverslaving loslaten’ je gaat brengen!
     Veel geluk!
     Groetjes, Mireille

  • Beste Emma,
   En ik wens je er veel succes mee! Neem de tijd en laat je lichaam het maar vanzelf aangeven.
   Sterkte en vooral veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 11. Dag Mireille
  Ik heb het al geprobeerd voor mijn eetverslaving. Ik eet vrij gezond, maar heel de dag door, wellicht omdat ik zoveel alleen thuiszit en alles voor het grijpen is. Ik MIR al jaren, heb er al resultaat mee geboekt, maar er is precies nog heel veel dat ik niet aangepakt krijg. Ik heb de video “Wat als de MIR-Methode niet werkt” al gezien en doe ook die extra stap al heel lang. Blijkbaar heeft de methode toch ook zijn beperkingen, maar ik ben je heel dankbaar voor wat het me al gebracht heeft.
  Warme groet,
  Brigitte

  • Beste Brigitte,
   Ja, er zijn natuurlijk altijd beperkingen aan een methode. Toch heb ik wel het gevoel dat er voor jou nog meer mee te doen is. Je zegt dat je veel thuis bent. Kan het zijn dat er nog iets mist in je ‘missie’, in voldoening hebben in je leven? Je hoeft deze vraag niet publiekelijk te beantwoorden, hoor. Ik wil je alleen aan het denken zetten. En het kan ook zijn dat een consult bij een MIR-Methode begeleider je toch nog iets brengt. Misschien iets om te overwegen.
   Groetjes en dankjewel voor je hartelijke woorden over wat het je al wel gebracht heeft!
   Mireille

   • Dank je wel voor je reactie. Mijn missie was: mijn oudste dochter op eigen benen zetten. Die is nu ongeveer zo ver. Haar kleine zusje, een verlaat cadeautje, kan haar plek niet invullen als “missie”. Ik zoek al geruime tijd naar die nieuwe missie maar door mijn chronisch vermoeidheidssyndroom is het niet makkelijk. Het komt wel: het vraagt alleen zoveel tijd bij mij.
    Hoe dan ook bedankt voor al wat je doet voor zoveel mensen.
    Warme groet,
    Brigitte

 12. Hoi Mireille, Ja ik ben een tiental jaren geleden gestopt met roken; maar er zijn zoveel angsten naar voren gekomen dat ik mij afvraag of roken misschien niet een beter alternatief is. De MIR-Methode doe ik ongeveer anderhalf jaar eerst twee keer op een dag en later wat minder frequent soms probeer ik het met celzouten van schlusser liever geen prozac of prednisol Misschien geeft de lezing over angsten wat inzicht.
  Groejes Lydia

  • Beste Lydia,
   Wat knap dat je het nog altijd zonder medicijnen kunt oplossen. Ken je de EHBO van de MIR-Methode ook? Die kun je inzetten wanneer een angst ineens heel sterk aanwezig is. Het duurt daarbij best lang voordat de angsten bij jou minder zijn en ja, dan zou roken bijna fijner zijn. Begrijpelijk! Toch hoop ik dat je het roken niet hoeft in te zetten, maar dat je zelf de angsten meer naar de achtergrond kunt krijgen. Ja in de lezing geef ik daar ook aanwijzingen voor en doen we samen de MIR-Methode. En je kunt altijd nog een keer een consult afspreken bij een MIR-Methode begeleider. Zij kan het snel met jou uitzoeken waar die angsten nog vandaan komen. Voedingstekorten? Angsten van anderen? Oude trauma’s? En die dan samen met jou aanpakken.
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

 13. Hallo even een vraagje kan je ook rook en drink verslaving samen doen of moet het elk apart 4 maanden doen?
  Bedankt

  • Beste Marjo,
   Je pakt 1 verslaving tegelijk aan, maar daar hoef je niet 4 maanden op te wachten.. Wat je kunt doen is 1 week ‘rookverslaving loslaten’ toevoegen en 1 week ‘alcoholverslaving loslaten’ toevoegen. En dat telkens afwisselen. Het gaat tenslotte om de erkenning dat er een verslaving is.
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.