We denken bij de MIR-Methode niet licht over een rookverslaving. Valt het je zwaar, dan kun je altijd hulp inroepen van je huisarts of een MIR-Methode begeleider.

Wilde je stoppen met roken en is je dat gelukt met de MIR-Methode? Zonder bijwerkingen of emotionele reacties? Wat mooi!

We horen graag van je wat er is verbeterd! Beantwoord deze vragen:
1. Hoeveel rookte je per dag?
2. Hoe lang ben je nu gestopt?
3. Had je bijwerkingen?
4. Hoe lang heb je de MIR-Methode gedaan?
5. Heb je begeleiding van een MIR-Methode begeleider gehad?

Helemaal onderaan deze pagina is een formulier waar je je resultaten kunt melden. Met ‘End’ spring je er meteen naartoe.

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Lees dan de artikelen die Mireille Mettes schreef over rokennagelbijten en koopverslaving.

Om je nog extra te steunen, kan je de video bekijken: ‘Je verslaving overwinnen met de MIR-methode.’

Heb je vragen over het doen van de MIR-Methode kijk dan op de pagina Vragen of neem contact op met een MIR-Methode begeleider. Persoonlijke vragen worden op deze pagina niet beantwoord.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Verslaving, roken — 21 reacties

 1. Hallo, ik ben nu 6 weken bezig met de MIR-methode. Ik rookte eerst ongeveer een sigaret per dag/vijf sigaretten per week. Sinds drie weken heb ik totaal geen behoefte meer aan een sigaret, zelfs niet bij tegenslagen of met een drankje op een feestje. Eerder vond ik dat heerlijk en was het even mijn ontspan momentje. Ik hoefde van mijzelf niet per se te stoppen, maar het gebeurde gewoon. Ben er erg dankbaar voor!

 2. Ik rook ook nog steeds een pakje sigaretten per dag. Met MIRren ga ik dat eens aanpakken. Ik laat u wel weten hoe het afgelopen is..

 3. Hi Mireille,

  Ik ben een overtuigde MIR gebruikster. Inmiddels ruim 7 weken, denk 8 en ga er zeker nog even mee door.
  Reden dat ik aan de methode ben begonnen was de selfheeling aspect in de groei naar onder andere het stoppen met roken, omdat ik nogal aan een zware paradontitis lijd en last had van hoge bloeddruk en astmatische COPD achtinge symptomen.
  Mijn tandvlees straalde al wat rust uit na 3 weken. Slaapproblemen heb ik niet ervaren en ook geen vermoeidheid.
  Ben me zelf in elke stap gaan verdiepen (stoppen met roken, daar heb ik 4 weken mee gewacht tot de 1e fase volledig was afgerond, dus alle 9 stappen. Tegen de 4e week kon ik de stappen eindelijk uit mijn hoofd :-).
  Ik moet zeggen ik voel(de) me ontzettend goed. Detox alle toxische belasting en Meridianen zuiveren zijn wel stappen die me heel erg nieuwsgierig maakten. Op de website van Holstik.nl vond ik bijzondere info met betrekking tot de meridianen en hun werking.
  In ieder geval was ik zo’n 3 weken begonnen aan mijn extra stap, stoppen met roken, was afgelopen jaren al zo vaak mee bezig geweest, maar het lukte maar niet. Ik was een gefrustreerde stoppen met roken mens geworden, bewust wist ik dat ik wilde stoppen omdat ik er “klaar” mee was, maar hoe meer ik aan stoppen met roken dacht hoe meer ik ging roken. Ik wilde niet stoppen omdat mijn gezondheid dat zou eisen.
  Uiteindelijk raakte ik 2 weken geleden belast door een hartaanval en net voor kerstavond dus in het ziekenhuis.
  Het klinkt allemaal even niet zo leuk, maar uiteindelijk heeft alles een doel. Het feit dat ik het mag na vertellen, dat ik me goed voel en dat ik niet meer rook. Yeahhhhh en niet omdat het moest, maar omdat ik er niet meer aan dacht er niet naar verlangde.
  Ware het niet dat iedere specialist aan mijn bed begon met “U moet Nu stoppen met roken”… oh het maakte me even zo boos! Als u wilt kunnen we wel nicotine-leidster geven…. aaaah dacht ik, ik vraag toch nergens om! Herinner mij er niet aan svp! Het ging zoooo goed.
  En dan familie en vrienden, ja ik weet het! Allemaal goed bedoeld, maar voor mij werkt dat averechts, had iedereen inmiddels moeten weten na mijn verschillende stop pogingen!
  Eenmaal thuis, stak ik een sigaret aan, uit nieuwsgierigheid, ja ja, curiosity killed the cat… But not me 🙂
  Het smaakte me totaal niet! Nog 2 x een trekje genomen…jakkes! Heb toch nog een beetje kerst en oud en nieuw mogen vieren… heb me totaal niet aan mijn rokende medemensen gestoord, ik geloof dat ik het zelfs niet rook (ruikte).
  Al met al, blijf ik bij de MIR methode, om de negatieve indrukken van elke dag te mogen vergeven en de positieve te helpen versterken. Voor mij en mijn omgeving. Ik deel deze traject met wie het horen wilt en ik hoop oprecht dat er nog velen zullen volgen.

  Heel veel liefs en een mooi gezond jaar gewenst aan iedereen die zich hier aan overgeeft.
  Dank Mireille voor je mooie inzichten en fantastisch werk.
  Paula

 4. Ik doe de MIR-Methode nu 3 jaar, de laatste tijd wat op en af, eerst en vooral om uit een depressie te komen. Van het een kwam het anders: ik ben gezonder gaan eten uit een eigen groente tuin, rook niet meer, gebruik (bijna) geen suikers meer (wel honing van mijn bijen), ben Qigong en energy medicijnen gaan doen, kan ‘nee’ zeggen zonder me klote te voelen en leef nu een compleet ander leven dan 3 jaar terug. Jouw verhaal heeft me allerlei verbanden getoond: had ik me nooit kunnen voorstellen.

 5. Hallo Mireille,
  Ik zag nu iets bij jou over – stoppen met roken -! Het feit wil dat ik al een tijd met MIR bezig ben! Maar het heeft bij mij wel bijgedragen tot Stoppen met roken!
  Van de een op de andere dag ben ik gestopt met roken op 2 februari 2017 en tot op heden gaat het nog steeds goed!
  Ook heb ik afgelopen periode nadat wij in Apeldoorn geweest zijn (fybromyalgie) met de MIR EHBO een paar mensen geholpen. Mijn buurvrouw van 85 met reuma en diverse andere klachten is nu zelf aan het MIRREN. Zo mooi.

 6. Beste Mireille
  Door de MIR-Methode ben ik na 35 jaar zwaar gerookt te hebben !
  Nu twee jaar gestopt
  Dank jewel
  Gr Pia

 7. Hi,

  Ik doe na 10 jaar weer de MIR-Methode. Ben begonnen nadat bij mij een trombosebeen geconstateerd werd. Vlak daarna kreeg ik zware allergisch reacties. Ontzettend goed dus want omdat ik even niet mag werken heb ik tijd voor mezelf. Ik ben nu langer dan een maand bezig met mirren en zou weer aan het werk gaan maar toen brak ik mijn enkel daarnaast. Dus nu nog meer tijd thuis. Ik doe thuiswerk maar neem ook de tijd voor mezelf. Al deze dingen hebben ertoe geleid dat ik nu echt aan mezelf dien te werken. Het beste is dat ik met roken gestopt ben en het ook goed volhouden kan. Blij met het mirren en ga gewoon door. Wie weet kom ik wel van mijn allergieën af daardoor. En andere zaken. Ik ben op de goede weg.

  Bedankt ook voor alle tips.
  Groetjes
  Sanne

 8. Hallo Mireille, het is me gelukt om van mijn rookverslaving af te komen mbv de MIR-Methode. Ik wilde niet alleen stoppen met roken, ik wilde vooral van die rookverslaving af. Vanaf begin januari vorig jaar heb ik 100 dagen niet gerookt. Helaas was ik niet van de verslaving af. Ik ben toen opnieuw de MIR-Methode gaan gebruiken met ‘rookverslaving loskoppelen’ als eerste zin. Zo zag ik dat ook, rookverslaving bestaat maar ik wil daar graag los van komen. Net als bij eerdere stoppogingen ging ik eerst meer roken maar na een paar maanden ging ik minder roken totdat ik er onverschillig tegenover stond. Ik voelde me los van mijn vroegere verslaving. Het duurde meer dan een half jaar maar ik was ook meer dan 30 jaar verslaafd geweest. Mijn tip:gebruik de MIR-Methode net zo lang tot je los van je verslaving bent. Al duurt het een jaar, volhouden en gewoon twee keer per dag de MIR-Methode doen. Succes, je kunt het!
  Groet,
  Renee

 9. Hart onder de riem: Saskia is nog steeds happy rookvrij!(3 jaar alweer of 4, hou het niet bij) Heerlijk! Jou lukt het ook met de MIR-Methode. Geen stress, gewoon roken als je dat nodig vindt, maar MIR consequent, it pays off (letterlijk en figuurlijk) Hartelijk groet aan allen en vooral aan Mireille en team.

 10. 3 maanden rookverslaving loslaten toegevoegd aan mijn dagelijkse ritueel en ineens gestopt zonder bij na te denken. Denk er nauwelijks nog aan. Kan t soms gewoon nog niet geloven maar ik rook niet meer. Wel duizelig nu en druk op mm hoofd en oren. Zal er ook bij horen . Wat een bevrijding is dit.
  Dank dank hiervoor
  Dorien

 11. Oh, Mireille,wat ben ik blij dat ik je twee jaar geleden heb leren “kennen”!ik geloof zo heel erg in de MIR-Methode, heeft me al zo veel goeds gebracht.
  5 weken geleden heb ik mijn rookverslaving aangepakt en wat denk je ? Sinds 3 weken heb ik geen sigaret meer aangeraakt.ik begin nog wel 2 x per dag met de woorden; rookverslaving loslaten, omdat ik bang ben dat ik weer ga roken als ik dat niet doe.
  Maar dat zal niet lang meer duren.
  Graag zou ik een groepsbijeenkomst bij willen wonen,maar in mijn omgeving is dat helaas niet mogelijk.misschien als het wat langer licht is in de zomer,kan ik s-avonds wat verder van huis.
  Lieve Mireille,1000x dank.

 12. Hallo Mireille,

  Ik ben gestopt met roken ik ben zo blij dat ik het wel iedereen kan aanbevelen . ruim 4 maanden de MIR-Methode gedaan .ook kan ik beter slapen en pijntjes zijn weg .
  Hartelijk bedankt Mireille !!
  Vriendelijke groetjes Annie

 13. Hallo Allen en een speciale groet aan Mireille:

  Mooi artikel Mireille en allemaal waar, er zijn heel veel redenen om te willen roken. Ik benadruk ‘willen’ want dát is wat je uiteindlijk doet.
  Ik ‘wilde’ stoppen, maar vond het erg moeilijk. Ik deed de methode 4 maanden (inclusief die maand waarin je ‘rookverslaving’ vooraf noemt. Na een maand rookte ik 2 sigaretten, want het ‘zit in je systeem’ en het smaakte me zó slecht. Ik wist ook gelijk dat ik nooit meer zou roken. En dat is nu al meer dan 1,5 jaar zo. Het is gewoon uit mijn systeem en denk er nooit aan, en stoppen ging natuurlijk: het verdween gewoon uit mijn systeem. Mijn lichaam ‘wilde’ niet meer roken.. (neven effect is wel dat ik ook bijna niet meer drink. En ik had nooit een probleem met alcohol, vind het ook nog steeds lekker, maar voel heel weinig behoefte alcohol tot me te nemen. En soms vind ik dat zelfs jammer haha!)
  Ik ben echt heel blij met Mireille’s werk: ik heb mijn lichaam helpen genezen met een botbreuk en nu ben ik weer begonnen, want na een insectenbeet heb ik gewrichtspijnen.
  Ik heb het ook wel eens gedaan, wanneer ik dacht ‘hulp’ nodig te hebben en ik kon me maar niet zetten om weer in de Mir regelmaat te komen. Blijkbaar geeft je lichaam echt veel zelf aan. Daarom is het ook zo ‘effortless’. Als je er veel moeite voor moet doen en het heel mentaal wordt: ‘ik moet van het roken af’, dan is het lastig de methode toe te passen of zijn werk te laten doen.
  Groet aan allen en geniet gewoon van je sigaret tot je er niet meer van geniet

  Saskia

 14. Hej Mireille.

  Ben nu zo´n 6 a 7 weken bezig met de MIR-Methode. Heb hier op de site ook al eens aangegeven dat ik voor zo´n 3 weken terug een sterke tegenzin had om de MIR-Methode te doen. We hebben het er over gehad of dat met het loslaten te maken kon hebben met iets wat je nog niet los wilt laten? Nou, dat klopt zeg! Ben altijd wisselend zeer tegendraads (regels van bovenaf) en bevestigend (regels. ideeën van familie) geweest. Was dus ook vast besloten niet te stoppen met roken, omdat de overheid zich zo gigantisch met mijn leven bemoeit. Laat ze eerst de economie maar op orde krijgen, voordat ze voor mij dingen gaan bepalen! Maar wat gebeurt er op 30 april als ik naar bed ga? Ga alle asbakken afwassen (worden normaal alleen geleegd) en zet ze in de kast! 3 stuks verspreid over de kamer, keuken en buitenhok. Heb van 1 mei tot 11 mei nog 1 cigaret dagelijks gerookt, was de eerste dag niet te genieten. De kinderen meerdere malen over de zeik, dus moest het afbouwen. Iedere keer als ik me opgefokt voelde een cigaret opgestoken, 1 trekje, smaakte niet, uit maken. Eergisteren waren mijn laatste cigaretten op (man had ze in eerste instantie weg gelegd). Af en toe wel zin in een cigaret, maar niet zo onbeheersbaar als die eerste dagen! Dus het lichaam heeft echt zelf besloten dat het roken ongezond is en gestopt moest worden, want was er in gedachten nog helemaal niet aan toe!

  Nogmaals heel erg bedankt voor de MIR-Methode. Bij meerdere veranderingen laat ik het je weer weten!

  Lieve groet Miranda

   • Hallo Ineke

    Je moet nog niet treuren en opgeven!!:)
    Na de eerste week de MIR-Methode gedaan te hebben dacht ik al dat het roken aangepakt zou worden, omdat ik begon te minderen. Maar na nog een week rookte ook ik meeeeeer dan dat ik van mezelf gewend was!! Je zult eerst door de fase heen moeten waar je toe geeft waarom je bent begonnen met roken en dit los kunnen laten. Je lichaam zal beginnen om de allerbelangrijkste dingen als eerste op te lossen, aan te pakken. De verslaving was voor mij een reactie op gebeurtenissen. Deze moesten dus eerst een plaatsje krijgen, voordat de verslaving aan gepakt werd! Voel jij al verbeteringen/veranderingen/bewust worden in de redenen van jou rookverslaving? Gewoon doorgaan met de 9 stappen (ik heb geen extra zinnen gezegd). Probeer te luisteren naar je lichaam, heeft deze de cigaretten nog nodig om alle emoties op te vangen, jammer, maar blijf doorgaan. Je merkt het van zelf als de tijd klaar is om te stoppen of terug te gaan naar 1 cigaret daags.

 15. Hoi Mireille,
  Ik ben al ruim 2 weken gestopt met roken, vanaf de laatste dag van de MIR-Methode. En had de rook verslaving loslaten niet eens toegevoegd.
  Bedankt! Ik heb ruim 3 jaar gerookt. Ben zo blij dat ik van deze vieze gewoonte af ben :-D!
  met vriendelijke groet, Anita

 16. Ik voel dat ik baat heb bij de MIR-Methode. Ik ben zelfs binnen de vier weken gestopt met roken ik dacht kom wel als de 4 weken om zijn om te stoppen als ik de stap met roken heb toegevoegd. Ik eet alleen veel nu daar ben ik minder blij mee hoop dat het tijdelijk is. Groetjes Thea

 17. Hallo Mireille,

  Op uitnodiging van een vriend schrijf ik je een echt leuke ervaring. Ongeveer anderhalf jaar geleden kwam ik via hem met de MIR-Methode in aanraking. Na toepassing heb ik o.a. kunnen stoppen met roken.
  In 1 jaar tijd, na smoke-vrij te zijn was ik een dikke 5 kilo aangekomen. Omdat ik niet allemaal nieuwe kleren wilde kopen ben ik iedere dag gaan MIRREN: naar …kilo. 3 x. Op deze manier ben ik 3 kilo afgevallen, precies naar het gewicht wat ik aangaf.
  Nu ben ik met de volgende stap bezig: naar…kilo ( 1 eraf) + nog iets fysieks..
  Als dit gebeurd is, zal ik weer reageren.
  Dank je wel voor deze methode.
  Een warme groet,
  Thera

 18. Ik heb ca. 50 jaar gerookt. Heb door de MIR-Methode eindelijk kunnen stoppen. Het heeft alles bij elkaar wel drie maanden geduurd maar heb nu wel het gevoel dat het definitief is. Bedankt!!! Jenny.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.