Home » Artikelen » 4. Vrouwenkwaal: aanpassen, jezelf wegcijferen en jezelf klein houden

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

4. Vrouwenkwaal: aanpassen, jezelf wegcijferen en jezelf klein houden — 88 reacties

 1. een waar artikel met Ware woorden. Ook ik dacht hier wel los van te zijn…ook mijn omgeving ziet mij als zelfstandig, direct en vrij. Langzamerhand kom ik erachter dat dit niet zo is. Ik sta voor keuzes wat betekent mijzelf te laten zien, mijn hart te volgen, mijzelf uit te spreken (zonder strijd) en nu merk ik hoe lastig dit voor me is.Hoe altijd de ander voor gaat en rekening houden met maar ook…hoe ik de ander als excuus gebruik om niet te gaan voor mijzelf.
  Blij met dit inzicht (ook al doet het pijn). Kan ik weer verder en dit keer zonder excuses. Zal niet makkelijk zijn maar wel een mooie en noodzakelijke uitdaging! Ik wens mezelf en alle anderen succes!

 2. een paar dagen geleden heb ik bovenstaand artikel gelezen en ben mij er uitermate bewust van ,dat dit ook aan de kant van mijn moeders familie heel erg speelt.Ik weet niet zo goed in hoe ver dit ook op mij betrekking heeft, lees:of ik mijzelf wegcijfer.Ik heb ergens gelezen, dat er mensen zijn die zichzelf overschatten en mensen, die zich onderschatten en weet, dat ik bij de laatste groep hoor, helaas,nog steeds.Nu ben ik all weer sinds begin december 2017 bezig met de MIR methode en het heeft mij veel goeds opgeleverd.Maar ik ben ook bezig met de voorbereiding om in april de Camino portuges van Porto naar Santiago de Compostela te gaan lopen.En in het boekje, dat ik ter voorbereiding gelezen heb stond een text, die mij heel erg deed denken aan dit onderwerp en die ik absoluut even will delen:Words of Marianne Williamson,distilled from “A course in miracles”and immortalised in Nelson Mandela`s freedom speech

  Our deepest fear is not that we are inadequate
  Our deepest fear is that we are powerful beyond measure
  It`s our Light not our darkness that frightens us

  We ask ourselves,Who am i to be brilliant ,gorgeous,talented and fabulous ?
  Actually,who are you not to be?You are a child of God.
  Your playing smal doesn’t`t serve the world.
  There is nothing enlighten about shrinking.
  So that other people won’t feel insecure around you.

  We were born to make manifest the Glory of God that is within us.
  It`s not just in some of us: it`s in everyone.
  And as we let our light shine,
  we consciously give other people permission to do the same.
  As we are liberated from our own fear,
  our presence automatically liberates others.

  Dit zijn HELE krachtige worden.
  De camino betekend voor mij een spirituele reis maar omdat ik niet”in God ben”
  vervang ik het woordje God ieder keer voor universum.Maar dat is alleen mijn persoonlijke voorkeur.
  Of zoals het levensmotto van mijn beste vriendin gaat:
  Have no fear, never regret, better to shine than to reflect.

  Met liefde ,
  Rosemarie

 3. Beste Mireille

  In de intro in je mail naar dit artikel schreef je ook dit:
  Zouden vrouwen hiermee ophouden, dan zou de wereld snel veranderen! Het aanpassen, wegcijferen en jezelf klein houden, lijkt wel een genetisch bepaalde houding. En het is ons natuurlijk van moeder op dochter ingeprent. Gelukkig zijn er steeds meer vrouwen die het van zich af gooien en die voor zichzelf en hun denkbeelden gaan staan. De meeste vrouwen hebben namelijk eerst oog voor de mens, de natuur en dan pas voor geldwinst. Iets waar veel bedrijven momenteel naar snakken! Dus vrouwen, gooi je bescheidenheid een beetje aan de kant en laat jezelf zien! De wereld heeft je nodig! Hoe? Door de MIR-Methode te doen en van binnenuit je kracht te gaan voelen!

  En ik ga eerlijk zijn….dat stukje brengt mij vooral in de war.
  Als vrouwen namelijk eerst oog hebben voor mensen en de natuur en dan pas voor geldwinst…dan is dat wellicht toch de oorzaak dat ze juist de weg naar het bedrijfsleven niet vinden/niet meer vinden/ of er niet meer heen willen?

  Waarom zou je naar een bedrijf stappen om geld te gaan verdienen? Als je van nature eerst oog hebt voor mensen en natuur?
  Dan is het toch helemaal niet zo vreemd dat veel vrouwen kiezen om in eerste plaats in te staan voor de mensen in gezin, familie, buurt en ook de natuur daar rond?
  Als je voltijds gaat werken in een bedrijf heb je meestal de puf niet meer om ook nog eens doelgericht zeer bewust inkopen te gaan doen die niet alleen gezond zijn maar die ook doorheen een productie en transportproces zijn gegaan die de natuur niet schaden (zo veel mogelijk lokaal bij huis geteeld en liefst biologisch en zo min mogelijk verpakking) en ze daarna ook vakkundig voor het gezin te bereiden. Om mee de leefomgeving schoon te houden, een handje te helpen bij aanplantingen in de buurt etc..
  Als ik straks in mijn eigen moestuin zou kunnen werken is er ook niet zo veel tijd om nog in een bedrijf te gaan werken. Want als je niet tegen allerlei onkruid en in insecten vies spul wil gaan spuiten, dan heb je werk aan je tuin.
  Maar ook als je zonder auto wenst te leven omdat die te belastend zijn voor de natuur, heb je meer tijd nodig om afstanden met de fiets of te voet af te leggen. Om kinderen naar school te brengen, om inkopen te doen. Resultaat minder tijd om voor een bedrijf te gaan werken.
  Heel veel bedrijven hebben helemaal geen oog voor de natuur waardoor je je als vrouw al helemaal niet aangetrokken voelt om voor dat soort bedrijf te gaan werken…etc…

  Als bedrijven nood hebben aan mensen die meer oog hebben voor natuur en mensen, dan zijn het juist mannen die dat simpelweg mogen gaan leren.
  Dan kunnen vrouwen dat volgens mij niet oplossen.
  Want eens je in een bedrijf binnen stapt en voltijds werkt…moet je al tal van zaken die je belangrijk vind gaan schrappen wegens geen tijd want voltijds werk.

  Zelf heb ik ooit in de scheepvaart sector gewerkt. Ik weigerde bilge water over boord te pompen omdat de natuur vervuild. Geloof me maar de bazen waren daar niet blij mee dat ik dat weigerde te doen. Ik kreeg gewoon te horen “ok dan zal je collega die je aflost het wel doen”. En die mentaliteit is nog steeds niet veranderd hoor. En verder werd ik gewoon continu gepest omdat ik die visie had.

  In dat opzicht dan hou ik me liever klein en onzichtbaar en weg van die bedrijven. Het is de verantwoordeldijkheid van diegene die schadelijke dingen doet voor de natuur om er mee te stoppen.
  Ik kan dat niet in hun plaats doen. En andere vrouwen ook niet.

  Misschien is het klein houden niet eens klein houden. Maar gewoon resoluut kiezen voor iets anders.
  In een bedrijf moet ja als werknemer gewoon mee doen met wat het bedrijf wil.
  Een bos dat al jaren schuin groeit oiv waar de wind komt, dat kan je niet meer recht krijgen door in je eentje in de andere richting te blazen.

  Alleen nieuwe bedrijven die van meet af aan al een andere visie hebben kunnen verandering brengen. En vrouwen vinden dan vast wel hun weg naar die nieuwe bedrijven. Maar die zijn lang niet zo talrijk.
  En dan blijf ik liever bij wat ik nu doe….dat schaadt minder de natuur en de medemens dan dat ik me opnieuw ga aandienen bij een doorsnee bedrijf.
  En als die bedrijven beweren dat ze vrouwen zoeken omdat die meer oog hebben voor mensen en natuur…dan geloof ik er geen fluit van. Bedrijven die al niet natuurvriendelijk en mensvriendelijk zijn uit zichzelf zijn ook niet vrouwvriendelijk…vrouwen zijn immers ook mensen en onderdeel van de natuur.
  Waarschijnlijk zit ik weer in een dip…maar dit moet van mij af..sorry

  Groetjes

  Patricia

  • Beste Patricia,
   Volgens mij zit je niet in een dip, maar spreek je veel waarheid! Ik heb je zin over dat bos vet gemaakt, omdat dat het zo duidelijk samen vat. Dit is misschien ook wel een reden dat veel bedrijven geen vrouwen kunnen ‘krijgen’? En je hebt een goed punt dat bedrijven die van de grond af aan worden opgebouwd, maar kans hebben op het neerzetten van een mens- en natuurlievende visie dan een bedrijf dat al 30 jaar vervuilend werkt. Ik ben dan ook blij met alle nieuwe bedrijven die er zijn en die een ander beeld laten zien. Bijvoorbeeld die dames van Yoni die chemicaliënvrij maandverband maken. Of HelloFresh met die kant-en-klare verse voedselpakketten voor mensen die weinig tijd hebben voor boodschappen en koken…
   Ik vermoed dat je je tijd ook ver vooruit was, en dat het nu steeds wat makkelijker wordt om serieus genomen te worden? Ik hoop het!
   Dankjewel voor je schrijven, je hebt me weer mooi aan het denken gezet.
   Groetjes, Mireille

 4. Hallo Mireille,
  Ik volg je nu ruim twee jaar, heb zelf heel veel soorten therapieen gehad: psygoloog, voetreflex, massage, readings,healings, bachremedie, edelstenen, cranio sacraal therapie, ook een Mir coach gesproken (maar die werd ziek en is gestopt), haptonomie en ik doe soms een paar maanden de Mir methode.
  Ik geloof in vorige levens. En heel apart soms heb ik een probleem en “toevallig”komt er dan net jou mail met dat onderwerp. Ik ben ondertussen de 60 al gepasseerd. Ik sta nog volop in het leven en wil al jaren mijzelf meer inzetten voor de jeugd maar telkens is er weer iets anders wat mijn aandacht vraagt. En dan…. ja ik voel dan ook dat ik blokkeer, en ben er sinds een paar weken uit dat ik dan inderdaad de spanning in mijn bekken verhoog met ineens de nodige bijkomende kwaaltjes. Ik was ook weer al begonnen met de MIR-Methode maar ook met kristallen en zelfmassage. Van bovengenoemde therapeuten kreeg ik altijd te horen dat ik zo bijzonder was omdat zij merkte dat zij ingegeven kregen dat zij verschillende therapieen moesten toepassen. Zo ook de vrouw van de MIR-Methode indertijd. Ik ben nu ruim een jaar een cursus Tai Chi aan het volgen volgens de leer van William Chen en ook hierbij komen de emoties van het loslaten ed weer om de hoek kijken. Nu volg ik ook een regressie therapie,
  Emdr therapeute kon ook niets voor mij doen, zij wilde dat ik eerst verhuisde. Maar nu ben ik dan eindelijk aan de helende hand dmv de MIR-Methode, regressietherapie, Tai chi, dans en de kristallen van LichtwesenNederland en zelfmassage. Hoe bijzonder dat ik vorige week aan een studie genote vroeg of ik soms mijn bekken blokkeerde. En ja ik kreeg de bevestiging.
  Ik ben dankbaar voor de MIR-Methode want ook mijn regressie therapeute stelde dat ik wellicht blaas/nier problemen heb voortvloeiende uit vorige levens! Morgen heb ik “toevallig”de 1e afspraak met de bekkenbodemfysiotherapeute. Zo zie je maar deze laatste MIR-Methode brief van jou is volledig van toepassing op mij en ik hoop dan ook over een paar maanden eindelijk van alle pijnen en kwaaltjes uit het verleden te hebben verwerkt, want ik wil nog heel veel doen voor de jeugd in dit leven.
  Mireille heel erg bedankt voor jou inzichten!
  Hartegroet José

 5. Hoi Mireille,

  Ik zocht zojuist naar de video op de ‘Be the MIRror’-website staat: ‘Als de MIR-Methode niet werkt’. Maar ik vond hem niet bij webinars en ook niet bij Kijken. Waar kan ik hem vinden? Ik doe al iets meer dan een jaar de Mir Methode nu en heb ook de kristalchackra’s gedaan, maar voel toch nog niet echt resultaat en daarom leek me deze video voor mij wel interessant om te zien of ik bepaalde blokkades of sabotage op de mirror methode heb zitten. Ik hoor het graag!

  Groetjes Marieken

  • Beste Marieken,
   Ja, het was voor mij ook even zoeken. Tijd om de structuur van de website te verbeteren, want er staan inmiddels zoveel video’s op dat het niet meer zo overzichtelijk is. Ga terug naar de pagina ‘Kijken’ op de ‘Be the MIRror’-website en ga helemaal naar onderen. Dan tel je de 14e video van onderen. Is er een zonder plaatje.|
   Veel kijkplezier! En je kunt meteen mee doen met wat ik in de video aangeef.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 6. Ik ben een vrouw van 76 en toen ik opgroeide was onderdrukking van vrouwen heel normaal. Kerk en maatschappij werkten daar dapper aan mee. Vrouwen hadden weinig rechten, geen recht op werken na huwelijk, geen recht op een betaalpas, geen recht op promoties, geen recht om zelf te oordelen over een abortus, geen recht op voorbehoedsmiddelen enz. Het werd je met de paplepel ingegoten dat je maar een vrouw was m.a.w. een minder soort mens met weinig intelligentie en alleen maar goed op te trouwen en kinderen te krijgen. Oh ja, er werd van je verwacht dat je man en kinderen gelukkig maakten. Zelf moest je je totaal wegcijferen. Ouders (gelukkig niet allemaal) hebben dit overgebracht op hun kinderen en het zal nog wel even duren voordat het verdwenen is.
  Ook ik had een zeer laag zelfvertrouwen en mijn eigenwaarde zat op het absolute nulpunt, daarbij een huwelijk met een man die mij erg onderdrukte. Zelf het initiatief genomen om bij deze man na 25 jaar weg te gaan wat achteraf de beste beslissing van mijn leven is geweest. Ik heb mezelf aangepakt en nu staat er een vrouw die weet wat ze wil en zich bewust is van haar krachten en intelligentie.

  • Beste Johanna,
   Veel respect! En grote dank voor je voorbeeld! Je zal er ongemerkt vele andere vrouwen door geïnspireerd hebben. En als ik zo lees wat je vertelt over wat nog geen 50 jaar geleden speelde, zijn we als vrouw al een aardig eind opgeschoten. Gewoon doorgaan met aan elkaar vertellen hoe het ook kan en welke ruimte we voor onszelf mogen opeisen.
   Dankjewel Johanna!
   Groetjes! Mireille

  • Johanna, wat bijzonder dat jij voor je jezelf gekozen hebt. Respect voor je. Mijn moeder durfde helaas niet de stap te maken om voor zichzelf te kiezen….Daardoor was ze op het laatst van haar leven erg verbitterd… Dank je wel voor je verhaal. Groetjes Annelies

  • Waahw Johanna…heel veel respect voor jou!! Geweldig dat je dat met ons wil delen. Zeker een inspiratiebron voor anderen!!

 7. Ja, die moeder loskoppelen… Gelijk spring ik voor haar in de bres en begin haar te verdedigen…ze kan er niet aan doen, ze was toch een goede moeder, ze heeft alles voor ons gedaan…en daar begint het schoentje al te wringen….ze heeft alles voor ons gedaan en de dingen die ze voor zichzelf deed, gingen vaak met veel spanning.
  Dat de schildjkier hieraan gekoppeld was, wist ik niet en leer ik vandaag in de nieuwsbrief. Via het werken let paarden suitte ik al op een stagnatie dat me het één en dander wilde duidelijk maken.. De merry had alles voor me over, ze was tot bewegingsloos dienstbaar, en ik kreeg haar niet in beweging. Ik ben gaan mirren en kwam op een grenzeloze dienstbaarheid. In eerste instantie voegde ik dit aan het mirprogramma toe, “passieve dienstbaarheid loskoppelen” had ik voor mezelf ingesteld voor ik de reeks deed. Al gauw kwamen er beelden van mijn moeder, maar ook van mijn oma’s, hoe die omgingen met hun mannen en hun leven… Ik ervaarde ook een zekere ” agressie” naar mannen toe met deze onderdanige dienstbaarheid,Ik ervaarde hoezeer grenzeloosheidheid tot ontkrachting leidt en vooral van ontkrachting van jezelf. En ervaarde dat dit eigenlijk in “het moeder loskoppelen” verweven zit. Dus, dank je Mireille! En voor iedereen, de dingen komen als ze komen, in een timing dat zo verfijnd is en afgestemd dat het met zachttheid kan worden opgenomen en getrransformeerd. Wees moedig, maar heb ook vertrouwen en wees liefdevol naar jezelf… Ik doe al drie jaar de MIR-Methode, en hoewel het op vele vlakken al veel heeft bijgedragen, begint het nu door te breken, en zodanig dat het ook werkelijk getransformeerd kan worden.

  • Wauw Antoinette, dank je wel, Ik kreeg meteen tranen in mijn ogen toen ik jouw verhaal las,het raakte me heel diep.

   Ik heb ook heel lang die weerstand gevoeld tegen onderdrukking van vrouwen, Als kind al, meisjes hadden allerlei taken in huis en jongens konden buiten spelen.
   Ik ben van Curacao, en het was de gewoonte dat als een familielid sterf je moet rouwen, Mijn groomoeder van mijn vaderskant was gestorven en ik en mijn zus moesten rouwkleding dragen, dus wit voor een paar maanden. Mijn broertjes die konden gewoon hun gekleurde hemden dragen zonder probleem. Mijn zus en ik protesteerden heftig en op een gegeven moment zei mijn vader wiens moeder gestorven was, laat maar.. het is mijn moeder en jullie hoeven geen rouwkleding te dragen. Mijn nichtjes die bleven wel wit dragen maar voor mij en mijn zus was dat opgelost.Wij vrouwen maken ruimte in ons lichaam voor een baby en na de geboorte blijven we onze “Holy Space”in leveren. Wij moeten dat zelf opeisen, niemand gaat dat voor ons doen. Mireille ik ben je heel dankbaar voor al je inzichten die je met de wereld deelt, dank je wel. liefs Vali

 8. Zo frappant! Ik postte gister een blog, waarin ik het ook juist hierover heb.
  Dat inhouden en afwachten ingebakken zijn bij mij. En hoe klaar ik ermee ben, hoezeer ik mijn ouders ook eer. Juist hun combinatie bevat de ingrediënten voor een van mijn ‘beheptheid’… En hoe een subpersoon van me,’Pittige Pita’ zich roert in me; hoe zij mijn vuur aansteekt en me laat zeggen waar het op staat. Heerlijk. En wat een van mijn krachtdieren, Kraai, me leert over ‘naar buiten komen’- ook al klinkt het niet allemaal afgewogen en fraai…
  Het hele verhaal is te lezen op:
  http://rietvanrooij.nl/inhouden-en-afwachten-moeders-en-maandvrouwen-pittige-pita-kraai-en-nog-meer

 9. Lieve Mireille, lieve lezers,

  Ik moet eenvoudig reageren op dit bericht, ook en vooral na het lezen van de andere reacties. Dit onderwerp gaat me echt letterlijk aan het hart. Maar anderzijds ben ik ook een mooi voorbeeld die zichzelf methodieken heeft geleerd, (overlevings)strategieën heeft ontdekt en uitgeprobeerd waardoor ik nu in staat ben anderen te ondersteunen en te begeleiden, de schaamte en angst voorbij, weg ermee. Ik heb de regie over mijn leven, ik word over enige weken 50 dus nog tijd zat.

  Ook ik mocht als kind er zijn, maar je mocht me niet horen. Stil zijn, niet huilen of boos worden, geen lawaai maken en vooral doen wat anderen zeggen, nergens om vragen. Ongewenst door mijn moeder die hier eigenlijk niet wilde zijn, niet bij ons in ieder geval. De instanties hadden in rijen bij ons op de stoep moeten staan, er kwam niemand.

  Ik hoef niet in detail te gaan denk ik, maar alle foute, verdrietige dingen die je in zeg maar in 2 minuten kunt bedenken heb ik als kind en later ook als tiener meegemaakt. En helaas worden de zaadjes die op jonge leeftijd worden geplant voor je latere leven heel bepalend.

  Maar het heeft mij niet klein gekregen. Integendeel! Ik ben sterker en meer vastberaden dan ooit om anderen te gaan helpen en ondersteunen om het leven weer zelf te gaan sturen. Zelf de regie weer nemen, ook verantwoordelijkheid nemen hoort erbij. Daar is lef voor nodig. Voor mij is het een megagrote transformatie geweest. Heb zelfs mijn naam veranderd. Mag mezelf nu coach/counseller noemen. Ben nog met een coachingsopleiding bezig van mijn grote voorbeeld als het gaat om transformaties. En nog veel meer. Het kan echt!

  Heel graag wil ik anderen bij deze een hart onder de riem steken. Geloof in jezelf, hou van jezelf. Je bent en kunt veel meer dan jezelf denkt. Ik ben supertrots op mezelf, niemand die mij meer klein krijgt. Dat gun ik jou ook.
  Liefs van mij.

 10. Beste Mireille,
  Jammer dat ik nu pas lees over de video ‘Als de MIR-Methode niet werkt’.
  Ik ben helaas niet meer lid van de Be the MIRror website. Financieel ook even niet mogelijk jammer genoeg.
  Ik doe de MIR-Methode al een half jaar, maar merk nog niet zoveel daarvan. Ook 2 keer MIR-Methode op Maat op afstand laten maken, maar doet voor mij niet zo veel. Wat raad je me nog aan Mireille?

  • Beste Cindy,
   Neem even contact met ons op. Je hebt ons tenslotte al eens gesteund dat het jammer zou zijn als je nu niet de informatie kan terug kijken. Via het contactformulier kom je bij mij terecht.
   Groetjes! Mireille

 11. Onlangs hoorde ik een bijzondere zienswijze waarbij ik denk; het zal toch niet…. Het ging over het verband van borstkanker en vrouwen die ver boven hun eigen kunnen, wensen te zorgen en zichzelf zo weggeven ….. hoe beeldend …….

 12. Ik werd en word vaak de hemel in geprezen om wat ik kan, en gek genoeg weet ik dat ik het kan. Van binnen voel ik me echter piepklein en durf niet te leven. Intussen sluit ik me op in mijn kooi, veilig het deurtje dicht. Door het exposeren van mijn kunst via het internet probeer ik te laten zien wat er in mij leeft, maar echt leven in deze wereld lukt niet. Een ongelooflijk verdrietig en moeilijk leven is het; geen sociale contacten, geen familie, wél een hele lieve man. Ik wil die vrijheid pakken, het kooitje uit, maar mijn vleugels doen het niet meer. Alles lijkt wel gebroken te zijn in mij. Ik heb verschrikkelijke dingen meegemaakt. De reguliere zorg vindt het allemaal te complex. Ook voor hen ben ik té groot. Jarenlang om hulp gevraagd, maar alleen maar zieker geworden. Door de MIR-methode kom ik wat dichter bij mezelf en kan ik mezelf wat meer liefhebben en verzorgen; dat is een pleister op alle wonden. Ik kan alleen nog niet die wijde wereld in. Of dit ooit zal lukken. I hope so!

  • Beste Ingeborg,
   Dat valt niet mee, zo te lezen. Wel heel mooi dat je een uitlaatklep hebt in de kunst! Zou je je website hier willen neerzetten? Kunnen andere MIRrors er ook naar kijken. Wie weet wat daaruit voortvloeit. Ik hoop van harte dat de MIR-Methode je wat ondersteuning kan brengen en dat je de innerlijke moed gaat hervinden om wat meer naar buiten te komen.
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

   • Hallo Mireille,

    Na heel lang aarzelen (faalangst, dan weet iedereen hoe ik me voel, in mijn kooitje willen blijven enz.) neem ik nu dan maar een sprong in het diepe in de hoop dat ik niet neerstort….. ik durfde namelijk niet eerder, maar hier is mijn website http://ingeborgvanzuiden.tumblr.com
    Bedankt voor je reactie en voor de MIR-methode!

    • Beste Ingeborg,
     Wat heb je een heeeeeeeeeeeeeerlijke website! Ik geloof dat ik zojuist dik een kwartier aan het kijken ben geweest! Maak je dat allemaal zelf!? En wat een heerlijke uitspraken zitten ertussen! Ik heb echt inspiratie opgedaan bij je, dankjewel! Ben erg blij dat je de sprong hebt gemaakt!
     Dankjewel!
     Groetjes, Mireille

  • Ingeborg !
   Niet opgeven hé *
   Doorgaan ook al heb ik ook nog een heel traject af te leggen
   BEdenK , we zijn allemaal op weg ” ook de mannen (lacht)
   vrede wens ik je toe

   Het GA je goed * x 7 (7 is een Heilig getal)

   Kati

  • Ook ik heb vreselijke dingen meegemaakt maar met hulp van een geweldig mens heb ik mij grotendeels kunnen helen. Ik omarm en kus je. Heel veel sterkte.

 13. Ik doe nu een halve week de MIR-Methode, en gisteren voelde ik zo n woede in me, naar een lieve vriendin die altijd alles maar slikt en zo conflictmijdend is dat ik ineens vond dat ik het haar moest zeggen, ik zie hoe ze altijd iedereen loopt te pleasen en nu kon ik er ineens niet meer tegen, heb haar gebeld en het gezegd dat me dat al tijden irriteerde, ze laat zo met zich sollen een geeft nooit grenzen aan,, ook nu weer draaide ze erom heen en ik dacht o ja, ik moet het ook loslaten, ze is zo en verandert toch niet maar ik was toch blij dat ik het wel eens duidelijk heb gemaakt, zou het toch door de MIR-Methode komen dat ik dit zo ineens voelde?

  • Beste Anna,
   Het zou kunnen dat het door de MIR-Methode komt, maar het hoeft niet. Het kan zijn dat je het al heel lang zo voelde en nu heel sterk voelde dat je het haar wilde zeggen, uit liefde voor haar. Ik hoop dat ze je woorden heeft kunnen horen en er voor zichzelf verandering in aan kan brengen. Het zijn soms hele waardevolle momenten als iemand je op zo’n manier de waarheid zegt!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

  • Zo’n vriendin heb ik ook maar ik heb geleerd in het leven dat niet iedereen “veranderen en loslaten” in het pakketje heeft. Ik accepteer het omdat ik vind dat ieder mens het recht heeft om zichzelf te zijn . Misschien voelt uw vriendin zich heel happy bij haar manier van leven. Wie zijn wij om een ander te willen veranderen ? Het niet willen of kunnen veranderen is vaak angst…. je oude manier van denken en doen is bekend en vertrouwd en en loslaten is in het diepe springen. Je weet niet wat het je brengt.
   Verander woede in liefde. Voelt veel beter.

 14. Phoe wat een hoop herkenning! Ik moet nog heel erg veel loslaten ! Ik zie ook wel kleine stapjes vooruitgang door de MIR methode.Stel iets beter mijn grenzen bij de mensen die mij heel erg lief zijn (het meest moeilijke), zie in ieder geval dat ik chagerijnig wordt als ik me laat verplichten tot iets, probeer wat meer te stralen en tevreden te zijn met mijn uiterlijk en durf ook te zien wat ik goed kan. De methode werkt inderdaag op alle fronten. Na 2 maanden MIR was ik een poosje wat minder bezig met de methode. Kreeg o.a. de griep en longontsteking. Soms vergat ik het en soms maar 1x per dag. Ik laat wel de nieuwsbrief komen en nu wordt ik weer aangetrokken. Soms klik ik een link aan zoals nu en dan valt er weer veel op zijn plek.
  Mireille dankejewel!

  Hartelijke groet,
  Martine

 15. Hallo Mireille,
  Allereerst ben ik heel blij dat een leraar op mijn paadje mij attendeerde op de MIR methode, het zou echt iets voor mij zijn.Om wat ik nu wil duidelijk te krijgen.
  En ik lees steeds meer, probeer het elke dag te doen,want het werkt!
  Ik voel me sterker,rustiger,ik ben minder bezig met mijn vader en moeder,mijn weg wordt duidelijker. En nu lees ik over de schildklier, waar ik dus al een tijd voor behandeld word.Bij een natuurarts, want mijn huisarts is heel erg regulier, als je begrijpt wat ik bedoel.Ik ben benieuwd of de werking van mijn schildklier gaat veranderen door de MIR-Methode.Heb je daar ervaring mee?

 16. Hallo,

  Ik heb mij pas ingeschreven op je mail en zie wat er gebeurt.
  Ik krijg je bericht ivm bruggenbouwer. Ik herken dit zo goed maar ik zie het niet altijd positief. Ik cijfer mij teveel weg. Ik klik op de link naar vrouwenkwaaltjes en hier gaat het net over wegcijferen , jezelf niet ten volle waarderen,….. Ik herken mij hier ook zo duidelijk in. Ik ben sedert gisteren in ziekenverlof en ben aan rust toe. Ik heb inderdaad gisteren ‘bitsig’ gedaan tegen collega’s op het werk. Iets wat ik tot hiertoe nooit gedaan heb. Ik zit in een keurslijf waar ik uit wil. Ik was mij hiervan niet eerder zo sterk van bewust als vandaag. Ik ben 55 jaar en het wordt tijd dat ik mijn eigen leven opneem. Ik wil nu eventjes rust om mij te kunnen heroriënteren. Jouw berichten komen net op tijd ! Dit zal geen toeval zijn hé !:)
  Bedankt voor de info,

  Linda

 17. Hoi Mireille,
  Ik heb de MIR-methode inmiddels vijf weken gedaan. Ik voel een sterke aantrekkingskracht om er mee door te gaan. Bovenstaand stukje over ‘vrouwenkwaal’ is heel herkenbaar voor mij, behalve dan dat ik een man ben. Door het een vrouwenkwaal te noemen denk ik dat je heel veel mannen tekort doet.
  Ik heb erg veel moeite om mijn eigen talenten te zien. Op dit moment heb ik geen werk en ik merk dat ik me altijd maar gevoegd heb in het werk wat op mijn pad kwam. Ik heb geen zin om deze manier van werk hebben en krijgen zo voort te zetten, maar, ondanks alle coaching, etc, weet ik nog steeds niet wat ik wil. Door elke dag de MIR-methode te doen hoop ik dat mijn missie duidelijker wordt. Weet je, ik voel me zo hopeloos dommig dat ik niet eens weet wat IK nu eigenlijk wil. Vanaf mijn 25e levensjaar heb ik al bij tijd en wijle pijn in mijn onderrug. Ik ben nu (op een paar weken na) 50. Ook heb ik vanaf mijn jeugd last van acne.

  • Beste Dick,
   Ja, mooi dat je dat aanvult, want er zullen ongetwijfeld veel mannen zijn die zich hierin herkennen. Het is wel vooral iets voor vrouwen. Mannen gaan sneller op de bluftoer en ‘vermannen’ zichzelf, zoals jij al jaren in je werk hebt gedaan. Ben blij dat je nu je poot stijf houdt en alleen weer wilt werken wanneer het iets is dat echt bij jou past. Houd de volgende artikelen over de missies in de gaten, want ik vermoed dat er iets gaat komen, waarin je jezelf zult herkennen.
   Sterkte in de tussentijd!
   Groetjes, Mireille

   • Beste Dick,

    Ben het helemaal met je eens ook mannen lijden aan deze kwaal via de opvoeding van hun moeder of bij het gebrek aan de “juiste” vaderlijke rolpatronen. zoals Mireille terecht zegt kunnen deze ook voor sterke innerlijke conflicten zorgen. Wie kent ze niet de uitspraken zoals stel je niet aan, je mag niet huilen, je moet altijd sterk zijn, je moet alles kunnen anders… integendeel! Mijn persoonlijke ervaring is dat kwetsbaarheid en hulp vragen vanuit innerlijke kracht m.a.w. van jezelf houden en jezelf respecteren zowel psychisch als fysiek alles in positieve zin in beweging zet!

    Robert

  • Beste Dick,
   Allereerst al een compliment dat je zoekende bent naar wat jou doel is in het leven. Velen hobbelen maar door, maar jij gaat bewust op zoek en wil verandering hierin. Ik begrijp uit je verhaal dat je gevoelens van eigen waarde niet naar tevredenheid zijn. Daar zit hem inderdaad de knoop want je bent een heel bijzonder wezen die altijd geliefd wordt door een energie die in jezelf zit, maar dan moet je eerst je negatieve denken over jezelf aan de kant zetten. De stemmen in je hoofd die zeggen dat je dommig bent, WEG ER MEE! Door vanaf nu je doel na te gaan streven en erin te gaan geloven! Jij bent een van ons allen en je mag er zijn, maar draag dit bijzonder licht in jou uit naar anderen en er zullen wegen voor je open gaan. Laat je ogen weer stralen en intelligentie komt vanzelf in jou. Intelligentie van bewustzijn, je innerlijke kracht! Gebruik de MIR methode hierbij want dit geeft je positieve energie en je missie zal duidelijker gaan worden. Succes met je levenspad dat altijd met ups en downs zal gaan, maar weet dat er een spiegel voor je staat die je eigen gedrag weerspiegelt. Voel je je rot verander dan eerst jezelf en niet die ander is mijn wijze raad. Mirelle kan het vast nog beter verwoorden, maar ik zou je graag deze wijsheid die recht uit mijn ziel komt willen meegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.