Home » Artikelen » 54. Schildklieraandoeningen, wat bezielt je lichaam?

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

54. Schildklieraandoeningen, wat bezielt je lichaam? — 196 reacties

 1. Rond mijn 40st werd bij mij een versnelde schildklierwerking vastgesteld. Tot zeker mijn 60ste heb ik daarvoor medicijneng(basolest en carbimazol) gebruikt.
  Mijn destijds nieuwe huisarts die ook chinees geneeskundige was stelde acupunctuur voor om van de medicijnen af te komen. Dit is gelukt! Jaarlijkse controle van mijn bloed levert steeds een positief resultaat.
  Wellicht draagt het feit dat ik met een zekere regelmaat de MIR-Methode gebruik daar ook aan bij.

 2. Lieve mensen. Mijn schildklier is iets te traag. Daarnaast heb ik een goedaardig gezwelletje op mijn schildklier. Na drie jaar tobben kwam ik bij een antroposofische huisarts en heb ik antroposofische druppels gekregen. Die druppels zouden mijn schildklier een boost moeten geven om iets harder te gaan werken. Ik gebruik ze nu een week en moet het nog afwachten of ik veranderingen ga merken. Ik hoop maar dat ik van de jeuk, hoofdpijn, vermoeidheid afkom en dat mijn libido weer aan gaat. De MIR-Methode doen lukt mij niet. Ik denk er niet aan en dan is er zo weer een dag voorbij.

 3. Hallo medewerkers.

  Ik heb misschien de ziekte van Graven maar zeker wist de interniste het niet, van waarde 52 en gebruik van Strumasol na een maand waarde 32 en weer een maand later 7..
  Door het medicijn heb ik nu slecht zicht. Ben erg gevoelig voor medicijnen ook voor mijn hart heb 3 jaar geleden een hart infarct en pacemaker gekregen. Is daar de MIR-Methode ook voor?
  Groeten Akky Keuning

  • Beste Akky
   Hiervoor kan je ook de MIR-Methode inzetten.
   We wensen je veel succes!
   Hartelijke groetjes,
   Team MIR-Methode

 4. Beste Mireille.
  Jouw nieuwsbrieven lees ik al een aantal jaren met veel plezier.
  In het verleden heb ik een tijdje de MIR methode gedaan en het gaf me een heerlijk gevoel van zelfwaardering. Hoewel mijn geheugen niet optimaal is kan ik de tekst nog steeds dromen hetgeen erg handig is op dagen dat ik hem weer eens wil doen.
  In de nieuwsbrief van vandaag lees ik dat jodium goed is voor de schildklier. Dat klopt, jodium is goed voor een gezonde schildklier, maar niet voor mensen met Hashimoto!!! Ik ben er van overtuigd dat de MIR methode onder de stap ‘alle tekorten aanvullen’ geen kwaad kan maar ik vermeld dit toch even zodat mensen met Hashimoto niet in de verleiding komen om extra jodium aan te gaan vullen met voeding of suppletie. Ik weet van mezelf dat die verleiding groot is omdat we nu eenmaal graag zo snel mogelijk van onze klachten af komen.
  Dus: Hashimoto patiënten onder ons die dit lezen: doe gerust de MIR stappen maar beperk de inname van jodiumrijke voeding of suppletie!
  Veel beterschap gewenst voor iedereen!

  • Beste Marita,
   Dankjewel voor hoe je over de MIR-Methode schrijft en dat het je zoveel zelfwaarde geeft! Je aanvulling over Hashimoto is waardevol, dankjewel! Ik heb hem toegevoegd aan het artikel, zodat het meteen duidelijk is voor anderen dat ze geen extra jodium gaan eten. Ik neem ook wel aan dat patiënten met Hashimoto dat zelf hopelijk ook weten? Maar goed, een extra waarschuwing is altijd waardevol. Dankjewel daarvoor!
   Groetjes, Mireille

 5. Beste Mireille

  Bestaat dit artikel ook in het frans…dus de Mir-methode in het frans ..het zou hier wat mensen kunnen helpen . Ik zelf heb er al veel baad bij gehad en nog steeds .
  Groetjes Hilde vanuit Frankrijk

 6. Ik heb bijna half jaar de MIR methode gedaan en merk nergens geen verschil in.ben nu gestopt,en merk ook nu geen verschil.blijkbaar doet het niks bij mij.

  • De MIR-Methode werkt altijd, maar is niet altijd duidelijk waarneembaar. Bij zo’n 20% van de mensen is er geen merkbare reactie op de MIR-Methode.
   a.) Je hebt al hard aan je gezondheid gewerkt, waardoor er geen opvallende veranderingen meer zijn. Voor jou is dan stap 9 het meest belangrijk: het verwezenlijken van je missie.
   b.) De veranderingen zijn vrij subtiel, waardoor je ze niet herkent. Let dan bijvoorbeeld op veranderingen in je humeur, in hoe je op anderen reageert, hoofdpijntjes, veranderingen in slaappatroon, etc.
   c.) Je lichaam is nog bezig met de voorfase. Dat betekent dat je lichaam ongemerkt hard aan de slag is om bijvoorbeeld je immuunsysteem te versterken of je hormoonstelsel op orde te brengen. Let dan vooral op of je vaker moe bent en of je veranderingen merkt in wat je wilt eten.
   d.) Een aantal mensen merkt helemaal niets en zal dan te rade kunnen gaan bij een MIR-Methode begeleider die met spiertesten uitzoekt wat er gaande is.

  • Beste, een jaar of 10 geleden had ik tumoren in mijn schildklier! Deze is toen per direct verwijderd! Ik leef nu op hormonen! Mijn zicht gaat enorm achteruit als ik moe ben & ben ook veel sneller moe!

 7. Mireille, dank je hartelijk voor weer een zeer informatief artikel, met voor mij wederom perfecte timing. Ik realiseerde me daardoor dat zowel mijn kater als ik voldoen aan alle criteria/psychologische traumatisering voor een schildklieraandoening en de symptomen hebben van een te traag werkende. Geweldig dat ik nu weet over het belang van jodium (dat ik als veganist niet/nauwelijks binnen krijg); ik heb meteen vloeibare jodium besteld en sinds gisteren gebruiken we dat. Het lijkt wel alsof ik nu al verschil merk……:-). Dank je wel voor al jouw geweldige werk! Loes B.

 8. Ik doe nu een half jaar de MIR methode en heeft me veel gebracht. Ik heb een traag werkende schildklier en had een scala aan klachten al jarenlang. Ik heb levothyroxine geslikt maar voelde me niet echt opknappen. Veel darmklachten, erg misselijk bij tijd en wijle, brandende plakken op mijn benen en voetzolen vooral ‘snachts, intermitterende pijn in mijn hele rug, veel huilbuien etc etc. Tot ik de boeken van Anthonie Williams las en daar de methode vond om mijn problemen aan te pakken. M.n. het boek Thyroid Healing. Daarnaast het boek Genezen met jodium van Mark Sircus. Ik heb de methode toegepast en ben ook jodium gaan slikken. Ik ga me zo langzamerhand een ander mens voelen. Geen darmklachten meer, niet meer die afschuwelijke misselijkheid, Geen huiltoestanden meer enz. enz. Alle medicatie afgebouwd. Eindelijk voel ik me steeds beter voelen. Ik kan iedereen aanraden om deze boeken te lezen. Ik blijf de MIR methode ook doen. Het vult elkaar prima aan denk ik. Ik laat volgende maand mijn schildklierwaarden bepalen, ben benieuwd maar ik denk prima waarden.
  Sterkte allemaal

  • Fantastische tips!
   Ik heb hetzelfde verhaal, MIR methode nog niet gedaan, echter ben nu enthousiast om het te starten.

   Thanks!
   Ben benieuwd naar uw nieuwe waarden ❤️

  • Beste Elles,
   Daar heb ik me nog niet in verdiept, helaas. Mocht jij het tegen komen, dan hoor ik het graag.
   Groetjes, Mireille

 9. Dag Mireille,
  ik voer de MIR-methode dagelijks uit sinds september 2018, heb al sinds 2003 de ziekte van Hashimoto (auto immuunziekte bij een te traag werkende schildklier). Ik slik hier dagelijks Thirax voor, maar kan inmiddels met 1/3 minder medicatie toe. Er helemaal van af komen lijkt me fantastisch, maar een utopie. So far so good?
  Groet Hesther

 10. Ze zijn hier al eerder genoemd: de boeken van Medical Medium Anthony William. Één daarvan gaat volledig over de schildklier. Er is er ook één over de lever. Aanraders! Super interessant met gedetailleerde beschrijving van hoe het lichaam werkt. Met andere inzichten dan waar momenteel nog veel vanuit gegaan wordt. Onder andere, en mijn gevoel zegt daarover 100% JA, dat auto-immuunziektes niet betekenen dat het lichaam zichzelf aanvalt. Het lichaam valt zichzelf NOOIT aan (het is daarentegen meestal een kwestie van virussen). Ik vind dat een belangrijk gegeven voor iedereen met schildklieraandoeningen ( en alle andere aandoeningen). Je kunt dan (weer) volledig op je eigen lichaam vertrouwen, het is je beste bondgenoot, het zal er alles aan doen om te zorgen dat je veilig bent. Vanuit die gedachte, samen met de kennis over je lichaam en de energetische (MIR bijvoorbeeld) kant is het ook weer veel gemakkelijker om te genezen.

 11. Hoi Mireille.
  In dit hoofdstuk vind je menig stukje over mijn bevindingen van de MIR i v m mijn schildklier. Hopelijk is dit het laatste. Want:
  Hoera! Vanmorgen van internist gehoord dat mijn bloedwaardes inzake de schildklier, stabiel zijn en dat ik niet meer terug hoef te komen.
  Zo’n 2,5 jaar terug, in juli 2016 startte behandeling wegens hypertheroide of wel multi nodulaire struma, of wel hete knobbel.
  Ik kreeg beta-blokkers, levatiroxine (euthyrox) en strumazol. in aug. toonde MRI-scan de knobbel aan en volgde advies voor behandeling met jodiumslok. Daar voelde ik niets voor.

  Op zoek naar alternatief stuitte ik op de MIR-Methode en daar ben ik nog steeds enorm dankbaar voor. Dank zij diverse sessies met MIR-Methode begeleidsters kon ik in overleg met de interniste al binnen enkele maanden de medicatie verminderen. De jodiumslok bleef evenwel in de lucht hangen, maar de interniste gaf me een jaar om te experimenteren. Ver binnen die termijn was ik van alle medicatie af. Ik bleef wel onder controle. Weliswaar waren de bloedwaarden iets te hoog, maar ik kreeg er steeds minder last van.
  De laatste maanden dacht ik dat de klachten weer terugkwamen, toen mijn partner voor hart-en nierfalen in het ziekenhuis belandde en dat enorm veel stress gaf. Nu het hem weer beter gaat nemen mijn klachten ook weer af. Toch ben ik nog eens voor controle naar de interniste gegaan. Maar de waarden zijn zo stabiel dat zij verdere controle niet nodig vindt.
  Genezen mag ik dat van haar niet noemen. Maar ik kan je wel vertellen dat bij mij de vlag uithangt.

  Wat de MIR-methode allemaal voor me doet is bijna niet te vertellen. Naast de MIR-begeleiding en vele seminars, grijp ik ook heel vaak naar de EHBO. Stress, oud verdriet, angsten, onveiligheid, woede, er is zoveel dat de gezondheid dwars kan zitten en de MIR kan zoveel. Ik ben er verschrikkelijk blij mee, maar blijf mijn schildklier koesteren met de liefde van de MIR-Methode.
  Ik wens iedereen de heilzame liefde ervan.
  En voor jou een dikke zoen er bovenop.

  Groetjes

  Conny Scholtes

  • Beste Bianca,
   Dat kan ik niet beloven en we hebben het ook nog niet teruggehoord van iemand die de MIR-Methode doet. Maar je kunt het gerust proberen (wel even overleggen met behandelende specialist) en mogelijk dat het verlichting van klachten kan geven.
   Veel succes!
   Groetjes, Mireille

  • Nu dan een reactie van een mir methode gebruiker ( sinds 2013) met Hashimoto. Ik ben recentelijk gestopt met de mir omdat het bij mij niet hielp. Ben nu aan het vasten en veel gehad aan het boek” thyroid healing” van Anthony William. Hij zegt dat het Eppstein Barr virus de oorzaak is van oa de ziekte van Hashimoto. Dit virus bezet eerst de lever waarna het zich in de schildklier vestigt. De antistoffen zijn volgens hem dus gericht op het E.B. virus en niet op het schildklierhormoon weefsel. Ik heb ook nooit gesnapt waarom mijn lichaam zichzelf aan zou vallen.Nu ben ik bezig met een homeopathische ontstorings kuur om het virus er uit te werken. Het vasten moet de rest doen!
   Vriendelijke groet, Simone
   PS,vind het een geweldige methode Mireille en zeker effectief geweest op andere gebieden!

  • Hoi, Heel veel mensen met auto-immuun klachten hebben een Glutenintolerantie. Je kunt het Auto Immuun Eliminatie dieet eens proberen voor de lichamelijke klachten. MIR-Methode voor het mentale deel ;-))

 12. Dag Mireille en mirrors
  Ik heb mijn bloed laten nakijken vanwege allerlei klachten.
  Mijn TSH was 0.98 het wordt aangegeven dat het mag variëren van. 0,27 / 4.2.
  Dus mijn huisarts keurt het goed, zelf vind ik het een beetje op het randje en zag het graag iets hoger.
  De symptomen die je zo allemaal even noemt kan ik me bijna allemaal invinden. Ik MIR vanaf januari 2017.
  Zie graag een reactie tegemoet.
  In afwachting Geertje

  • Beste Geertje,
   Het is op zich fijn dat de arts zich nog geen zorgen maakt. Nu kun je doorgaan met zoeken naar de oorzaken dat je je niet fijn voelt en daaraan werken. De medicijnen bij schildklieraandoeningen zijn niet altijd even fijn… Met de MIR-Methode werk je aan de oorzaken van je klachten. Mocht het je te traag gaan, dan kan je een keer naar een MIR-Methode begeleider gaan, als je wilt.
   Groetjes, Mireille

 13. Ik zie net deze methode voorbij komen (heb het wel eens eerder geprobeerd) en heb sinds twee jaar te maken met de ziekte van graves. Als ik het goed heb begrepen kan ik het beste eerst beginnen met stap 5,6 en 7 ook omdat ik gevoelig ben. Ik vraag me alleen het volgende af : Ik gebruik nu strumazol om de schildklier te remmen. Als ik nu deze methode ernaast ga doen, dan kan het zo zijn dat de hoeveelheid medicatie minder mag gaan worden, maar hoe weet ik dat ? Want mijn waarden voordat ik ziek werd, zijn niet bekend. Daarnaast krijg ik waarschijnlijk wel klachten op het moment dat ik deze methode doe en strumazol gebruik, omdat de hoeveelheid strumazol dan teveel wordt en dat is dan toch ook niet prettig? Wat ik eigenlijk wil zeggen dat ik op zie tegen schommelingen in mijn lichaam, omdat die er al zo vaak zijn met graves. Ik heb vooral te maken met mijn darmen, draaglast, depressieve gevoelens en angstiger.

  • Beste Renate,
   De enige manier is om met je huisarts samen dit aan te gaan. Vraag of je bloedwaarden kunt laten bepalen, zeg dat je de MIR-Methode wilt gaan doen en of je arts bereid is elke maand een controle te doen. Dan word je beter begeleid dan zonder arts. Je arts bepaalt uiteindelijk of je mag minderen of niet. Als je voorzichtig begint, dan alleen stap 5 en 7, NIET stap 6 erbij doen!
   Groetjes en sterkte!
   Mireille

 14. Ik word sinds bijna 4 jaar geplaagd door een te snel werkende schildklkier, ik neem nu daar medicatie voor, ik ben een fanatieke hardloopster, mijn klachten zijn begonnen bij een relatie met een psychopate, constant stress, maar met de medicatie kan mijn schildklier niet goed op peil worden gehouden, als mijn schildklier te hard werkt kan ik bijna niet meer lopen, door te hoge hartslag, ik heb ook ijzertekort waarvoor ik nu spuiten krijg, wat kan ik hier meer aan doen, mijn lopen is het belangrijkste in mijn leven,

  groetjes,

  Karien

  • Beste Karine,
   Ben je al lid van de ‘Be the MIRror’-website? Daar staat een techniek op om met de MIR-Methode je medicijnen beter op je lichaam te laten afstemmen, waardoor bijwerkingen minder worden. Daarnaast zou je een keer een afspraak bij een MIR-Methode begeleider kunnen maken om te laten natesten wat er nog meer voor mogelijke oorzaken kunnen zijn en die samen wegwerken.
   Veel geluk! Ik hoop dat je weer vrij uit kunt gaan hardlopen!
   Groetjes, Mireille

 15. Beste Mireille,

  Anderhalve week geleden ben ik begonnen met de MIR-methode, enkel stap 5 en 7 omdat ik me zowel fysiek als emotioneel niet fit voel. In het verleden voltooide ik al een cursus mindfulness die me veel inzicht in mezelf heeft gegeven. Maar dat nam de klachten op zich niet weg.
  Na anderhalve week enkel stap 5 en 7 van de MIR-methode te beoefenen, voel ik vooral al verandering op emotioneel vlak. Ik blijf rustiger in situaties waarin dat vroeger niet lukte, ik voel me stabieler.
  Vandaag heb ik te horen gekregen dat ik een overactieve schildklier heb. Na al die jaren van fysiek en emotioneel ongemak krijg je dan eindelijk een diagnose. Aangezien ik binnenkort aan mijn schildklierbehandeling begin en nog maar net met de MIR-Methode begonnen ben, ben ik benieuwd welke invloed deze twee elementen op mekaar gaan hebben. De medicatie zal al een groot effect hebben en dat wordt dan nog eens versterkt door de MIR-Methode. Het lijkt alsof ik enkele bewogen weken tegemoet ga. Kan je mijn bezorgdheid wegnemen?
  Groetjes, Joy

 16. Hoi
  Ben sinds januari afgebouwd met schildkliermedicijn. Na 18 jaar medicijnen te hebben geslikt. Afgebouwd samen met de huisarts. Ik was nu sterk genoeg om het aan te durven.Ook gelijk met afbouwen weer gaan mirren. Na een paar dagen voelden m’n keel al meer ontspannen en kreeg veel meer energie. Echt een paar weken bijna hyper…heerlijk Slik nu 3 weken niks meer voel me prima. 2 weken terug bloed geprikt, en m’n t4 was goed!! Tsh iets te hoog. Dat hyper gevoel is wel weer verdwenen. Ben zo blij!! Kan niet wachten tot het volgende bloedonderzoek.

  • Beste Judith,
   Ik ben blij te lezen dat je het rustig aan hebt afgebouwd in overleg met je arts. En wat een prestatie eigenlijk, he! Houd me op de hoogte van je vervolgonderzoeken!
   Dankjewel dat je het ons laat weten! Is een super-aanmoediging voor anderen!
   Groetjes, Mireille

 17. Beste Mireille,
  Ik MIR nu al zo’n drie jaar en dit heeft me veel goeds gebracht, zowel fysiek als emotioneel. Kan nu veel beter relativeren en afstand nemen van vervelende zaken. En heb al allerlei kleine fysieke ongemakken met MIR’ren verholpen. Een jaar of 8 geleden heb ik met NEI een aantal emotionele blokkades ‘opgeruimd’. Dat luchtte toen enorm op en gaf veel inzicht in de dingen waar ik tot dan steeds weer tegen aan liep. In de regel voel ik me in balans en gelukkig.
  Ongeveer 2 jaar geleden kwam toevallig door een bloedonderzoek aan het licht dat mijn schildklier op het randje van te traag functioneerde. Sindsdien regelmatig een bloedonderzoek gehad met steeds wisselende uitslagen, maar wel steeds op het randje. Deze kwaal komt in mijn familie meer voor.
  Sinds deze uitslag heb ik mijn best gedaan zoveel mogelijk jodium via mijn voeding binnen te krijgen. Maar nu merk ik dat mijn lichaam ondanks het dagelijks 2 keer MIR’ren en veel producten uit de zee te eten duidelijke signalen van een te traag werkende schildklier afgeeft, dunne broze nagels, dunner wordend haar, onverklaarbare spierpijn, vermoeidheid en gewichtstoename. Heb vorige week weer bloed laten prikken, maar de uitslag nog niet binnen. Vrees dat ik toch medicijnen nodig ga hebben. Ik ben 65 jaar.

  • Beste Tiny,
   Mireille heeft gelijk, echt naar de dokter gaan, liefst een huisarts die wat weet meer weet van de schildklier, want dat is een ingewikkeld ding waar je hele hormoonhuishouding mee te maken heeft en daar kan je je enorm beroerd van voelen. Ik heb een te snelle schildklier (met een ingekapselde struma) maar heb jarenlang alle overlast genegeerd voor ik achter de werkelijke oorzaak kwam, in de hoop dat het vanzelf over zou gaan. Tot twee keer bij een internist geweest. De eerste keer hield ik de boot af, want geen zin in de remedie: een radioactieve jodium behandeling. Een paar jaar later kwam een tweede internist (een vrouw) met hetzelfde voorstel. Toen ben ik zoekend op internet gestuit op de MIR-methode. Ik heb daar heel veel aan. Ik ben het gelijk gaan toepassen, naast het reguliere onderzoek van de interniste. Na een paar keer kon ik haar overtuigen van mijn geloof in de zelfhelende kracht van het mirren (gaf haar onder meer een folder van MIR-methode). Toen stemde ze in om de jodiumbehandeling een jaar uit te stellen. Inmiddels kon ik in de loop van afgelopen 7 maanden in nauw overleg met haar de dosering van het hormoon levotheroxyne afbouwen van 100 mg, naar 75, naar 62,5, naar 50 en nu naar 32,50. steeds als mijn lichaam aan de nieuwe dosering is gewend kreeg ik weer die vervelende bijwerking van opgejaagde hormonen. Dat zie ik dan als een signaal dat de dosering weer wat later mag en daar heeft de interniste dus steeds mee ingestemd. Ik moet ook strumazol slikken, maar het effect daarvan laat zich alleen door een scan meten en die wordt niet zo gauw gemaakt. Wel zei de interniste dat we over twee maanden maar een nieuw behandelplan moeten gaan maken. Ik was daar heel blij mee en met de recente verlaging van de dosering voel ik me weer veel beter.

   Ik beschrijf dit expres zo uitgebreid, hopelijk neemt het je angst voor een sprong in het diepe daardoor een beetje weg. Ik maak kleine stapjes vooruit en heb periodes van echte malaise maar door Mirren , drie x MIR op maat met begeleider om oude blokkades op te ruimen, en veel MIR-EHBO, zie ik het als een goede manier om die schildklier weer ,,gerust” te stellen.
   Hopelijk heb je hier iets aan. Heel veel sterkte. Conny

  • Hallo lieve mevrouw,

   Lees nu pas dit verhaal, maar ben benieuwd wat de uitslag was? Ik had je klachten namelijk ook: maar mijn schildklier werkte te hard! Dus misschien had je teveel jodium genomen, waardoor hij zo hard ging werken?

   Hoor het graag van je want ik moet 25-6 zelf naar de internist hiervoor…

   Liefs, Denise

   • hallo Denise,
    Het zal nu een jaar later zijn nadat ik schreef waar jij hierboven op reageert.
    Ik MIR nog steeds en ben nog steeds vrij van medicijnen. Of ik teveel jodium had genomen kan ik niet zeggen. In die zin is het probleem niet aangepakt.
    Zomer 2016 was de diagnose van de interniste multi nodulair struma. Volgens haar en eerdere collega’s, is dat alleen met een zgn. jodiumslok op te lossen. Ik voelde daar, zoals gezegd, niets voor, vanwege bijverschijnselen en omdat ik nergens zekerheid vond dat dit afdoende zou helpen.
    Kort na de diagnose, begin augustus 2016, ontdekte ik de MIR-Methode en heb me daar meteen in verdiept. Al snel kon ik de interniste overtuigen van mijn vertrouwen in de methode. Ze gaf me een jaar uitstel van de jodiumslok, om te experimenteren.
    Ruim binnen dat jaar (eind juni 2017) kon ik beide medicaties (strumazol en levotheroxine) volledig afbouwen. Dit onder controle van de interniste. Of de knobbel weg is weet ik niet. Maar de interniste blijft om de 6 mnd mijn bloedwaarden controleren en die zijn nog steeds heel acceptabel.
    Op dit moment kan ik zonder medicijnen goed functioneren. Als ik af en toe een dagje rustig aan inlas, want ik ben nogal doenerig.
    Ik MIR nog steeds want de methode helpt mij ook mentale knobbeltjes op te ruimen.
    Hopelijk heb je iets aan dit relaas.
    Ik wens je veel sterkte en vertrouwen.
    Liefs, Conny

    • Dag lieve Conny,
     Dankjewel voor je uitgebreide bericht! Je bent fijn op tijd: want ik heb 25-6 een afspraak met de internist, en vrees dat hij ook een ‘jodiumslok’ gaat voorschrijven. En dat zie ik ook niet zitten. Maar ik kan altijd nog beginnen met medicijnen en ze dan afbouwen.. dankjewel voor je verhaal.

     Ik merk ook dat mijn klachten zeer stressgerelateerd zijn. En intussen ook werkgerelateerd: want zij willen geen rekening met me houden-gaan zelfs tegen het advies van de bedrijfsarts in :-(. Heb mij nu ziek gemeld om geen hartkloppingen meer te krijgen.

     Dus ik solliciteer nu ook want heb niet de luxe om mijn baan op te zeggen helaas. Maar misschien per 1 juli: duim maar voor me!
     Liefs, Denise

     • Hoi Denise, dank voor je reactie op mijn schrijven. Wat fijn dat je daaruit zoveel hoop put. Maar vergeet niet dat ik al die tijd de MIR-methode heb geaaid, Daarnaast heb ik 2 x een MIR op maat laten maken en geaaid. Met die MIR’s op maat ontdekte een MIR-begeleider de dieper gelegen problemen voor de hete knobbels. Ik vertel dit maar voor de zekerheid. Waarschijnlijk MIR jij ook intensief, maar ik lees het niet in je verhaal. Ik wil je hoop geven en vertrouwen in je aanpak, maar ik ben geen begeleider, en geen dokter, laat staan een specialist. Zelf geloof ik in het zelfhelend vermogen dat wordt aangestuurd door de MIR-methode
      En ik heb voortdurend goed overleg gehad met de interniste.

      Ik wens je een goede gezondheid toe en verlossing van de stress naast de MIR-methode kan je daarvoor ook baat hebben met Mindfulness.) Ik zal vurig voor je duimen. liefs Conny

  • Ik heb hetzelfde, vroeger een te snelle, geholpen door homeopatisch arts, en weer goed gekomen. Zei dat na de overgang ik er wel weer last van zou kunnen krijgen. En dat klopte, nu te langzaam. Maar de homeopatisch arts zei dat wel weer bij te kunnen stellen en dat klopt. Het is wel raadzaam om ieder jaar ff te testen met bloedwaarde. Ik ben bij een homeopatisch arts/orthomoleculair voedingsspecialist. Het is wel zo dat wanneer je regulier medicatie van de specialist krijgt/huisarts, dat de homeopatie dan niet meer goed werkt . Want dan is er al teveel vernield door die medicatie. Dus zou er goed over na denken.

 18. Hallo Mireille,
  Heb te horen gekregen van natuurgeneeskundige dat mijn vele klachten veroorzaakt worden door een te snel werkende schildklier. Echter herken ik mijzelf eigenlijk meer in een aantal symptomen van een te traag werkende schildklier. Wil niet naar de dokter voor bloedonderzoek want ik wil toch die reguliere middelen niet nemen. Ik ben een HSP en reageer overal altijd zeer heftig op dus doe het liever op de natuurlijke manier. Omdat ik nu eigenlijk niet goed weet wat het is, te snel of te langzaam……kan de schildklier ook gereguleerd worden met de MIR methode? En omdat ik me momenteel zo enorm beroerd voel ben en zo heftig reageer op alles durf ik eigenlijk niet zo goed te beginnen met de MIR methode omdat ik niet weet wat er dan gaat gebeuren snap je? Wordt het eerst erger als je begint of niet? wat zou jou advies zijn voor mij om te beginnen? Heel graag hoor ik dat van je! en alvast bedankt! Groetjes, Elly

  • Beste Elly,
   Je zou er misschien toch beter aan doen om naar de huisarts te gaan voor een bloedonderzoek. De onzekerheid dat je niet weet wat je hebt, speelt ook door je hoofd. En als je de uitslag hebt, bepaal je daarna zelf wat je daarmee wilt doen. De MIR-Methode heeft wel positief effect op de schildklier. Je kunt hierover lezen in het artikel: 54. Schildklieraandoeningen.
   En de meeste mensen hebben weinig reacties op de MIR-Methode, dus heb daar vooraf geen zorgen over, maar vertrouw op het zelfhelende vermogen van je lichaam.
   Groetjes, Mireille

  • Dag Elly,
   Mijn reactie hierboven heb ik bij vergissing aan Tiny geadresseerd, maar het is bedoeld voor jou. Ik slik twee soorten hormoonpillen en de ene (levotheroxine) heeft best wel bijwerkingen. Vooral als je FT4 waarde weer ,op peil’is en je die eigenlijk niet meer nodig hebt. Maar dat kan door bloedmeting geconstateerd worden. Zo gauw ik weer een lagere dosering slik, is de bijwerking wel te verdragen.
   Wat Tiny betreft is het misschien handig om te weten dat ik 74 jaar ben.

   Hopelijk hebben jullie beiden wat aan mijn ervaring.
   Groet, Conny

  • Dag Elly, om wat meer te weten te komen over de werking van je schildklier en over de medicatie ervoor kun je lid worden van de Vereninging voor Gebruikers van Natuurlijk Schildklierhormoon. Daar kun je heel veel duidelijke informatie vinden. Ik zou beslist wel naar de dokter gaan. Doormodderen, zoals ik zelf gedaan heb, omdat ik niet wist wat er mis met me was, kan gevaarlijk zijn. Ik heb jarenlang zware problemen gehad vanwege een tekort aan schildklierhormoon, ik slik nu al 12 jaar Euthyrox, een niet natuurlijk schildklierhormoon, maar zomaar minderen of stoppen raad ik je beslist niet aan. Dat geeft ernstige complicaties. Zoek liever werkelijk deskundige hulp. Er zijn ook boeken over de werking van je schildklier. De VGNS kan je daarin ondersteunen en verder helpen.

  • Hoi Elly. Ik ben ook een HSP-er. Ik heb ervaren dat de MIR Methode ervoor heeft gezorgd dat ik nu VEEL beter energetisch beschermd en afgeschermd ben !!! HALLELUJA.. wat was dat hard nodig !!! Liefs en succes !

 19. Lieve Mireille,
  Rumi een maand geleden bleken na enorme vermoeidheid – en daarvoor een periode van intense stress in mijn werk – mijn bloedwaarden voor mijn schildklier te laag. Bijna op het randje. Ik voelde niets voor medicatie omdat dat niet mijn lichaam helpt om de verstoring zelf aan te pakken.
  Wij doen samen al weer bijna anderhalf jaar de Mir met goed succes, dus dat ben ik blijven doen.
  Ik snoepte wel regelmatig, voelde me echt verslaafd aan suiker.
  Voor de Kerst kreeg ik de twee boeken van Medical Medium en daaruit haalde ik informatie over het Epstein Barr virus, wat schildklierproblemen en mega veel andere \’ik weet niet wat het is, laten we dat medicijn maar proberen\’ ziektes teweeg brengt. Heldere en meer dan up to dat informatie van een man die al als 4 jarige de opdracht kreeg van een stem die zei dat hij tegen zijn oma moest zeggen: oma heeft longkanker – en dat bleek ook zo te zijn.
  Meer informatie is te vinden bij medicalmedium.com. Echt een aanrader, we gebruiken het om van alles in op te zoeken.
  Nu was ik duizelig en zooooo moe, dat kende ik niet van mezelf. Met behulp van zijn informatie leek het mij dat ik adrenal fatigue (bijnieruitputting) door te lange en te intense stress had opgelopen, waardoor mijn hersenen hormonaal uit balans gingen en dus de schildklier ook…
  Dat idee voelde echt op zijn plaats. Hij had een voorstel voor een 28 dagen dieet, ook om heavy metals te detoxen. Ik ben twee weken geleden aan dat dieet begonnen. Het houdt simpelweg in: alleen groenten en fruit voor 28 dagen. Na de eerste week was ik minder moe en mijn hoofd klaarde op. Na de tweede week voelde ik mijn energie omhoog gaan, Wow! Ik kreeg ideeen voor mijn werk waarbij ik dacht: wat maakt eigenlijk dat ik daar niet eerder aan heb gedacht???! Zo leuk en inspirerend. Krijg allemaal mensen om de tafel binnenkort en alles loopt vanzelf. Bijzonder!
  En gedurende die tijd de kristalchakras ook opgebouwd met de MIR-Methode. Ook met EFT (tapping) begonnen sinds een paar dagen. Bijzonder.
  Maar goed, om kort te gaan: detoxen van heavy metals, stress, en gezonder eten heeft in combinatie met de MIR-Methode een flinke ommekeer gegeven. Zo fijn om dat te kunnen melden hier.
  Hartelijk dank Mireille voor al je waardevolle informatie en de liefdevolle, natuurlijke en humorvolle manier waarop je het brengt – heel toegankelijk voor ons allen. Een dikke knuf voor jou!

  • Beste Suchita,
   Wat werk je hard om jezelf weer gezond te krijgen! Bewondering voor! En erg blij voor je dat het z’n vruchten afwerpt. Dat je maar weer heerlijke energie mag hebben om te doen wat je graag wilt doen!
   Groetjes, Mireille

 20. de huisarts schreef thyrax voor want mijn vermoeidheid kwam door de schildklier zei hij. hij deed geen bloedonderzoek. ik nam ze 3 jaar trouw in en merkte dat mijn libido die op en top was, langzaam verdween. ondertussen ging ik verhuizen las revieuws toevallig dat iemand ook zijn libido daardoor kwijt was. sprak met nieuwe arts die liet wel bloedonderzoek doen. er was niets met mijn schildklier aan de hand. cialis viagra of wat dan ook, de penis wordt niet meer stijf. niemand van de artsen weten echt wat ze moeten doen. injecties begin ik niet aan. typisch is ook dat bij een kleine verstijving gedurende 30 seconden er toch geen gevoel optreed bij de eikel. wat kan nu de gevolgen van thyrax opheffen. wat kan het gevoel tussen eikel en beweegbare huid weer terugbrengen. Hoor het graag. Albert.

  • Beste Albert,
   Best schokkend te lezen dat een arts je medicijnen voorschrijft zonder bloedonderzoek te doen naar je schildklier. Wat goed dat je zelf de link hebt gelegd met je verminderd libido. Zou je eens op de Be the MIRror-website willen kijken naar de video over het behandelen van de bijwerkingen van medicijnen? Dan kun je met terugwerkende kracht een deel van de werking van het medicijn weer uit je systeem halen. Dit kan je overigens pas doen als je de MIR-Methode minimaal 4 weken hebt gedaan. Hoop dat dat zo is!
   Sterkte! Enne… we hebben al eerder een melding gehad van een man dat bij hem de erectiestoornis na een jaar weer weg was. Dus blijf nog even hoopvol!
   Groetjes, Mireille

 21. Hoi Conny, natuurlijk vind ik het niet erg dat je het vraagt.

  Ik voel me nu wel beter, zeker wat dat zweten aangaat.

  Mijn voedselintoleranties had ik 8 jaar eerder dan de schildklierklachten. Ik kreeg zomaar uit het niets ineens een anafylactische shock, nadat ik in een zwembad bij de EHBO twee apc-tjes (acetylsalicylzuur, paracetamol en cafeïne had gekregen, vanwege erge hoofdpijn. Korte tijd later nog eens van een antireumatisch middel. Daarna kreeg ik heel zware astma. In mijn woonplaats hadden de artsen iets van: het zal wel een allergie zijn, maar we weten niet waarvoor. Pas na twee jaar kwam ik bij een allergoloog, die nog zonder uitslagen van de onderzoeken, alleen aan de hand van een vragenlijst, de diagnose gaf: intolerantie voor kleurstoffen, conserveringsmiddelen en salicylzuur. Met een dieet en wat ondersteunende medicijnen was ik toen binnen 4 dagen van die zware astma af. Helaas geloven artsen en specialisten dat nu bijna niet meer.

  Wat mij wel opviel, was dat de jaarlijkse bloedtesten voor de schildklier wel goede waardes aangaven, maar dat daaruit nooit geconcludeerd is dat ik de medicijnen misschien niet meer nodig zou hebben. Men ging er vanuit dat dit door de medicijnen kwam. Ik heb bij mijn huisarts maar niet gezegd dat ik denk dat het door het MIRREN gekomen is, hij (mijn vaste huisarts) staat niet zo open voor alternatieve behandelingen.

  Ik krijg van verkeerd eten meestal astma, maar de laatste tijd ook van heftige, lang aanhoudende hoofdpijn. Wel heb ik soms ook last van een verdoofd gevoel, vooral in mijn rechter voet. En ik heb heel snel koude handen en voeten (syndroom van Raynaud). De laatste tijd ook wel dat ik mijn hart voel kloppen in mijn oren en mijn hoofd, vooral als ik ’s nachts even uit bed ben geweest.

  Ik ben kortgeleden bij een orthomoleculaire praktijk geweest, waar mij werd aangeraden eens glutenvrij eten te proberen. Ik moet zeggen dat ik me daar beter bij voel. Veel minder branderige ogen en veel minder moe. Hij zei dat je het bij jezelf merkt, als je na het eten van tarweproducten een dip krijgt. Bij mij was dat duidelijk zo. Maar om het te laten testen moet ik nu eerst weer 6 weken gluten eten, anders werkt de test niet. (En als het medisch wordt vastgesteld, kun je een flinke belastingaftrek krijgen.)

  Ik lees wel vaker dat schildklier en voedselintoleranties met elkaar te maken kunnen hebben, bijv. door de verstoring van de hormoonbalans, maar hoe dat precies werkt weet ik niet.

  Je zou je misschien eens kunnen aansluiten bij een facebookgroepje voor salicylzuur- en oxalatenintoleranties. Misschien herken je daar iets in. Dit is de link:

  https://www.facebook.com/groups/Salicylatenhuis/

  Groetjes en sterkte,
  Ria

  • Dank je wel voor je uitgebreide antwoord. Wat vervelend voor je, al deze ontwikkelingen. Wil je me vertellen welke symptomen je nog hebt sinds je met schildkliermedicatie mocht stoppen? En hoe lang dat geleden was. Dank voor je tip. Veel sterkte gewenst.
   Groetjes, Conny

   • Beste Conny,
    Van mijn schildklierklachten heb ik geen last meer. Mijn bloedwaardes waren ook al goed, voordat ik de medicijnen afbouwde. Vanwege de bijwerkingen heb ik de medicijnen eerst 1 maand gehalveerd, daarna 1 maand op een kwart en ik slik nu twee maanden niets meer.
    Ik heb wel een beetje keelpijn en licht ontstoken luchtwegen, maar dat kan ook komen omdat ik ook met een deel van mijn astmamedicijnen gestopt ben. Van de inhalator kreeg ik hartritmestoornissen. En ik slik ook nog maar 1 van de 2 tabletten die ik er eerder voor had. Ik krijg van medicijnen bijna altijd last van de bijwerkingen.
    Groetjes, Ria

    • Dank dat je dit met me wilt delen. Hopelijk wil mijn te snelle schildklier ook zo reageren. Het is fijn dat er medicijnen zijn, maar ik denk dat het in feite toch chemische vervangers zijn van stoffen die je lichaam op dat moment van nature mist.
     De laatste tijd pas ik op klachten vaak de MIR-EHBO toe. Het verbaast me telkens weer hoe vaak klachten dan verdwijnen. Bijvoorbeeld: de laatste tien jaar had ik altijd al in december een zware kou of griep. Nu pak ik elk verkoudheidje meteen aan met MIR-EHBO en heb nog steeds geen griep. Niet dat ik weer de jonge godin voel van weleer, maar ik denk dat dat het MIRren, door mij vooral op de schildklier gericht, mijn hele gestel goed doet.
     Heel veel goeds gewenst,
     Conny

 22. Begin 2016 heb ik een week of acht de MIR-Methode gedaan. Ik had sinds 1993 een te traag werkende schildklier (Hashimoto), waarvoor ik verschillende medicijnen heb gehad, de laatste jaren Eltroxin. In de zomer van 2016 kreeg ik steeds meer last van de bijwerkingen, vooral veel zweten en bevangen raken door de hitte. Een vervangende huisarts stelde me voor de medicijnen af te bouwen. De afgelopen anderhalve maand gebruikte ik geen medicijnen meer. Vandaag kreeg ik de uitslag van de laatste bloedtest. Tot mijn verbazing zijn de waardes alleen maar beter geworden.
  Vandaag ben ik maar weer begonnen met MIRREN, in de hoop ook van mijn voedselintoleranties af te komen. Dank je wel, Mireille.

  • Beste Ria,
   Fantastisch nieuws voor je Ria! Ik ben heel blij voor je! Wat bijzonder!
   Ga zo door!
   Groetjes, Mireille

   • Op 13 april 2017 heb ik weer bloed laten prikken voor mijn te traag werkende schildklier. Half november 2016 ben ik de medicijnen gaan afbouwen en sinds januari 2017 gebruik ik geen medicijnen meer (Eltroxin). Zie mijn eerdere berichten van begin januari 2017.
    En hoera, mijn bloedwaardes zijn nog steeds goed!

    Inmiddels ben ik onder behandeling bij de MIR-methodebegeleidster Clémence van Asten in Tilburg.
    Ik hoop dat ik zo langzaamaan ook van mijn voedselintoleranties af kan komen. Ook met de medicijnen daarvoor ben ik eind januari 2017 gestopt (4 verschillende). Ik heb dat al eens geprobeerd voordat ik met mirren begon, maar toen kreeg ik het zo benauwd, dat ik er weer mee moest beginnen. Nu nies ik wel vaker en heb na verkeerd eten weer bijna 3 weken flink astma gehad, maar zo benauwd als eerder krijg ik het nu niet meer. Ook een gevolg van het mirren?

    Heb je misschien nog een advies voor me, Mireille, om sneller van die intoleranties af te komen? Men weet nog steeds de oorzaak niet van intoleranties. Wel dat ze niet te maken hebben met het immuunsysteem, zoals allergieën. Ze beperken mij nogal in mijn dagelijks leven.

    • Beste Ria,
     Wat een fantastisch goed nieuws! Ben zó blij voor je! Wat betreft de benauwdheid: bekijk eens de video van de meridianencursus, deel 2 over het Gouverneursvat. En voor de voedselintoleranties: kijk eens naar het webinar over allergieën. Ik verwacht dat je daar een grote sleutel gaat zien m.b.t. de intoleranties. Ze staan beide op de ‘Be the MIRror’-website.
     Veel geluk en succes bij Clémence!
     Groetjes, Mireille

  • Dag Ria, Wat fijn voor je dat je van de medicijnen af bent. Gefeliciteerd. Voel je je nu ook beter?
   Bij mij versterkt jouw ervaring de hoop dat ik met MIRren van een te snelle schildklier (multi nodulair struma) afkom.
   Ik ben dik 4 maanden bezig (met begeleiding) en het T4 hormoon begint van veel te hoog naar normalere waarde te dalen.
   Hoe de hete knobbel intussen reageert is nog onbekend, maar de internist stemde ermee in om nog een jaartje met mirren door te gaan voor zij beslist om medisch in te grijpen. (zelf ga ik er natuurlijk voor dat alle waardes dan zo sterk verbeterd zijn dat het niet meer hoeft!)
   In jouw verhaal valt me op dat jij ondanks betere waardes kennelijk toch nog last van voedselintoleraties hebt. Zelf reageer ik al lang jaren vaak heel naar op eten. Bijvoorbeeld hevige hartkloppingen na het ontbijt of een etentje, of een ijsje, of zomaar midden in de nacht. Een gevoel van verlamming, hartkloppingen, dooie handen, soms oorpijn. Herken jij dat?

   Hebben die van jou met je schildklier te maken en hoe manifesteren ze zich? Zou je me er iet meer over willen vertellen? En hoe denk jij dat met mirren te verbeteren? Hoop dat je het niet erg vind dat ik het vraag.
   Hartelijke groet, Conny

  • Beste Mireille,
   Allereerst een goed jaar gewenst. Gisteren heb ik een reactie geschreven op het verhaal van Ria en stelde haar daarover een vraag. Waarom is dat uit de reacties verdwenen? Ik doe de MIR-methode nu dik 4 maanden met grote inzet. En het stelt me teleur dat dit zonder meer gebeurt. Temeer daar het al de tweede keer is. Het knaagt aan mijn vertrouwen. Mag ik weten waarom het gebeurt?
   Met vriendelijke groet, Conny
   Conny

   • Sorry. Ik denk dat ik dit jaar maar eens ga werken aan het kweken van iets meer geduld? Ik zie nu pas wat er gebeurt. Wil je het vorige bericht alsjeblieft als niet geschreven beschouwen. Dank je.
    hartelijke groet

   • Beste Conny,
    Je reactie is niet verwijderd. Het lijkt zo. Het duurt soms een dag voordat ik reacties gelezen heb. Pas als ik ze gelezen heb, worden ze toegelaten. Soms vergeten mensen ook bij welk artikel ze een reactie hebben geplaatst. Je zult zien dat beide reacties van jou geplaatst zijn.
    Groetjes, Mireille

 23. Mireille ik doe stap 5 en 7 ik slik al jaren medicatie maar nu moeten stoppen omdat ik al 5 weken last heb van me darmen ,heb nog een tip voor me gr marianne

  • Beste Marianne,
   Heb je moeten stoppen door de medicijnen of door stap 5 en 7? Ga sowieso naar alle 9 stappen als je twee weken stap 5 en 7 hebt gedaan. En als het je te lang duurt, maak dan een keer een afspraak met een MIR-Methode begeleider. Dat kan ook telefonisch of via Skype.
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

 24. Hi,

  Ik ben een jonge vrouw van 25 jaar en gebruik sinds mijn 16e Thyrax (nu Euthyrox). Een afwijking aan de schildklier is iets wat bij ons in de familie veel voor komt. Daarom heb ik nooit bedacht dat mijn traagwerkende schildklier veroorzaakt kon worden door een emotionele blokkade. Al een hele tijd geleden heb ik gelezen over de MIR-methode en ik heb het toen volgehouden dit 4 weken elke dag 2x te doen. Voor mij heeft het jammer genoeg tot op heden niet veel gebracht. Nu, 3 jaar later vallen mijn haren uit.. zo erg dat ik inmiddels bijna kaal ben en een haarstuk draag (geloof me, dat wil je niet op je 25e). Ik ben weer gaan zoeken naar een onderliggende oorzaak (huisarts, dermatoloog, internist, osteopaat). De osteopaat gaf me meer informatie over het feit dat er vaak een emotionele blokkade ten grondslag ligt aan een schildklier afwijking en dat haaruitval daarvan een gevolg kan zijn. Ik dacht meteen; waarom heeft de dokter me dit niet 10 jaar eerder kunnen vertellen. Maar goed, daar heb ik nu niks meer aan.

  Ik ben verder gaan zoeken naar welke emotionele blokkade er ten grondslag kan liggen aan deze schildklier afwijking. is dit de ontstaan door scheiding van mijn ouders, een blokkade overgenomen van mijn moeder, van mijn vader.. voor mij was het onduidelijk. Toen ben ik bij een NEI therapeut terecht gekomen. Die eigenlijk gebruik maakt van dezelfde principes die gebruikt worden bij de MIR-methode. Maar tijdens deze therapie heb ik antwoorden gekregen op de vraag waar de blokkade zit, wat deze blokkade is en de bevestiging dat deze emotionele blokkade daadwerkelijk invloed heeft gehad om mijn schildklier en nu dus ook mijn haaruitval. Ik ben vanaf mijn geboorte met een valse start begonnen door 3 emotionele blokkades die ik over heb genomen van mijn vader. Mijn onderbewustzijn heeft jaren lang geworsteld met deze blokkade terwijl ik er haast geen weet van had, tot dat ik fysieke klachten kreeg. Jarenlang heb ik gevochten tegen mezelf en mezelf onbegrepen gevoeld en nu komt er eindelijk licht aan het einde van de tunnel. Ik ga deze emotionele blokkades proberen weg te halen door middel van deze NEI therapie, maar ook door middel van de MIR methode. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar ik geloof dat ik nu eindelijk het goede pad heb gevonden naar mijzelf.. de persoon die ik altijd heb willen zijn, maar niet kon zijn. Ik hoop hierdoor ook van mijn fysieke klachten af te komen en weer met een volle bos (eigen) haar de straat op te kunnen gaan :).

  Mocht er iemand nog tips hebben hoe ik dit proces sneller kan laten verlopen, dan sta ik hier heel erg open voor :).

  • Hallo,
   Emotionele blokkades zijn heel snel op te heffen door Quantum touch allergy. Ik heb nog niet zolang geleden de workshop gedaan en wil je graag helpen. Maar je kan ook een therapeut zoeken op Qtouch.nl.
   Groet, Bertin

  • Hoi Merel, ik denk dat veel methodes/therapieën (maar niet de Mir-methode) werken aan symptoom bestrijding. Misschien vind je het interessant om eens te kijken naar de 5Biologische Natuurwetten (info via Heartconnection Nederland van Marjolein vd Meulen). Achterliggende oorzaak die NEI therapeut aanwijst kan heel goed kloppen. Marjolein kan je helpen de echte oorzaak op te sporen en aan te werken.
   Heel veel succes
   Warme groet van Marlies

 25. Dag Mireille
  Vandaag heb ik vernomen dat ik aan hyperthyreoïdie lijdt. Het was een verhelderend en emotioneel moment, aangezien ik al zo lang met verschillende symptomen worstel (moe en uitgeput, stemmingswisseling,…)en nu weet waarvan het komt.
  Ik besloot ook jouw artikel erover te lezen en de tranen sprongen me in de ogen, omdat ik vaak tegen mezelf zeg dat ik hier liever niet was geweest, op deze aarde. Ik vind hier mijn weg niet en ben zo vaak bedroefd.
  Mijn lichaam heeft mijn gedachten gehoord…Ik vraag me af: wat was er eerst: het schildklierprobleem waardoor ik me voortsleep of ‘het hier niet willen zijn’.
  Ik heb in het verleden de MIR-Methode gebruikt, ik begin vanaf vandaag terug ermee. Nochtans hunker ik naar het gevoel gelukkig te zijn hier op aarde.

  • Beste Beatrijs,
   En velen hunkeren naar datzelfde gevoel: hier gelukkig kunnen zijn. Het vergt veel van (gevoelige) mensen om dat te kunnen. Gelukkig zijn van de kleine dingen, het moois in de natuur. Dat is een gevoel dat er alleen is als je je van binnen gelukkig kunt voelen. Ik wens je toe dat je dat gevoel krijgt en in ieder geval: welkom op aarde! 😉
   Groetjes, Mireille

  • Dag Beatrijs
   Hoe gaat het met jou? Ben je beter geworden? Ik leef met je mee. Doe je best om boven op te komen. Geniet van de natuur en van alle kleine dingen die je mooi vindt. Ik heb mijn schildklier niet meer. Ik neem medicatie maar staat altijd hoog en laag. Ik ben ook uitgeput! Futloo

 26. Beste Mireille,
  Ben nu 14 dagen de mirmethode aan het toepassen dus kan ik er nog niet al te veel over schrijven, wel dat het prachtige serene momenten geeft.
  Ik heb geen “eigen” schildklierfunctie en mede daardoor alles wat je maar kunt bedenken. Mocht je nog wijze raad voor mij hebben dan hoor ik dat graag.
  groetjes Trees

  • Beste Trees,
   Voorlopig is het goed om de MIR-Methode te blijven doen en na de vier weken eens kijken of je een keer naar een MIR-Methode begeleider wilt gaan.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.