Home » Artikelen » 215. Hartkloppingen, wat wil je hart zeggen?

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

215. Hartkloppingen, wat wil je hart zeggen? — 54 reacties

 1. Dag Mireille,

  Mijn kleindochter van net twee jaar heeft vanaf de geboorte een (lichte) hartafwijking genaamd VSD – ventrikel septum defect. Als het niet vanzelf dichtgroeit heeft ze een operatie nodig.
  Als het even kan, willen we dat natuurlijk voorkomen. Zouden de ouders m.b.v. de MIR-methode het zelfhelingsproces kunnen stimuleren/ondersteunen? Mogelijk met bepaalde specifieke stappen?

  Alvast dank voor je reactie!
  Groetjes, Mariëtte

  • Beste Mariëtte
   Je vraag van de MIR-Methode of Be the MIRror website is doorgestuurd naar een MIR-Methode begeleider.
   Deze zal contact met je opnemen om je vraag te beantwoorden.
   Groetjes,
   Team MIR-Methode

 2. Dag Mireille en ieder die dit leest,

  Hartkloppingen krijg ik soms, als ik blootgesteld ben aan langdurige en heftige draadloze signalen. Die probeer ik zoveel mogelijk te vermijden natuurlijk. Geen probleem, alles aan de kabel. Maar ik was eens vergeten, om het wifisignaal van mijn laptop uit te zetten. Resultaat: Hartkloppingen en een gevoel misschien bewusteloos te geraken.
  Electromagnetische velden kunnen onze gezondheid flink onderuit halen en ons behoorlijk leeg trekken. Het vermijden daarvan doet wonderen. Kijk eens bij http://www.stopumts.nl of stichtingehs.nl of https://bouwbiologie-zwolle.nl/straling/

 3. natuur en wat wij dieren aandoen doet pijn in mijn hart – mijn hart protesteert en ik krijghet soms van een naar filmpje of bericht echt benauwd letterlijk ademnood bij zoveel ellende dat wij veroorzaken – ik overweeg alles af te sluiten en mij daar niet meer door te laten beinvloeden maar het is mijn aard – ik kan niet anders dan opkomen voor dieren en natuur… voor leven in feite

 4. Hallo Mireille,
  Ook ik (63jaar) heb al jaren een onrustig hart en was er eigenlijk vertrouwd mee maar toen er vermoeidheid bij kwam heeft mijn huisarts toch weer een hartfilmpje gemaakt en vanuit dat beeld een verwijzing naar de cardioloog . Na een inspanningstest werd ik “verrast” met een ernstig hartritme en meteen door naar de hartbewaking . Daar ben ik drie weken opgenomen geweest om de juiste behandeling te krijgen .. Alle onderzoeken ondergaan en daar kwam steeds maar niets uit maar werd wel continue in de gaten gehouden .. Mijn ritme ging van fibrilleren naar onder de 30 in rust .. uiteindelijk heb ik een pacemaker gekregen. Het was een heftige periode wat nu nog wel zijn uitwerking heeft op het mentale deel maar over mijn hartje hoef ik mij volgens de cardioloog geen zorgen te maken dus daar vertrouw ik dan maar op Mijn advies om niet alles weg te wuiven en bij twijfel langs de huisarts te gaan.
  Dit wil ik graag delen en tevens te bedanken voor te MIR methode dat doet mij goed !
  Liefs Leny

 5. Af en toe reageer ik op je nieuwsbrieven, dit is er nog zo eentje. En zo actueel, passend bij deze gekke tijd.ik leef vanuit mijn hart, als ik iets doe vanuit flow. Ik schrijf veel teksten, gewoon het knalt eruit. En ik lees het niet na, haal wel later de typefouten eruit.
  Maar….’s nachts lig ik soms wakker met en door die hartkloppingen, dit staat voor mij die oude angsten van vroeger. Want ook dat is zo actueel nu. Wat als we anders denken, anders doen.niet doen wat we moeten’ doen. Interessant. Dan zijn er ook oude dingen te verwerken. Momenteel droom ik veel over het oude, vroeger, mensen met wie ik geen contact, geen band meer heb. Soms gruwelijke dromen, ik zie ze als verwerking. Iets Wil gehoord of gezien worden. En dat is ok en ik laat het gaan. Dank Mireille voor dit mooie o zo herkenbare onderwerp.

 6. Bij mij zijn de hartkloppingen gerelateerd aan de overgang. Het begint ‘s nachts met hartkloppingen en vervolgens breekt het zweet uit. Het zweten stopt na niet al te lange tijd maar door de hartkloppingen kom ik moeilijk weer in slaap want die duren langer. Dit lijkt me iets fysieks. Ik vind het vervelend en telkens weer eng maar het komt en gaat nu al 12 jaar.

 7. Ik ben 46 jaar en heb vanaf m’n 20 ste jaar klachten gehad aan m’n spieren.
  Op een gegeven moment wel verteld van m’n bi-sexualiteit rond m’n. 30 ste. Toch ben ik daarna nog door psychosomatische problemen in het ziekenhuis gekomen zo erg dat het voor mij niet meer hoefde.
  1 1/5 opgenomen geweest in een instelling met behandeling van verschillende medicatie die alleen maar verergerde, maar deed het dan maar voor m’n ma..
  Na 1/5 jaar dus vertrokken in een stelling alles of niets terug naar m’n eigen huis.
  Wel verteld ook dat het waarschijnlijk kwam door mijn geaardheid (tegen m’n moeder) waar ik door angst nooit naar durfde te kijken en ook nooit zelf kon onderzoeken of accepteren.
  Ik loop nu thuis nog steeds al jaren te sukkelen en nu pas laatst iemand wel ontmoet waarmee ik heb ontdekt dat ik me eigenlijk veel beter voel bij het mannelijke geslacht en me daar veel beter bij kan overgeven.
  Toen een app gedaan aan m’n moeder omdat zij ook wel een keer had laten vallen dat zij het niet kon accepteren maar hier wel met de dominee over had gepraat.
  In de app had ik haar gevraagd over de acceptatie of zij mij volledig kon accepteren zoals ik was en me niet vies vond ofzo als ik het met iemand van m’n eigen geslacht zou doen.
  De vraag was mede ook naar boven gekomen omdat de gene die ik bij geluk had ontmoet heel fel was op het feit dat ik verteld had over de acceptatie problemen van m’n moeder maar dat zij dit nu (dacht ik) wel had geaccepteerd.
  Maar ik wilde het nu ook eens zeker weten, ik loop al zo lang te klooien en heb zo lang lopen worstelen.
  Daar kwam nog bij dat er momenten waren waarop ik het gevoel kreeg dat m’n moeder zich voor me afsloot en ik niet wist waar dit vandaan kwam.
  Gezien mn psychosomatisch onverklaarbare klachten wist ik vaak ook niet wat wel en niet waarheid was en wie ik wel en niet kon vertrouwen.
  Maar mijn eigen moeder was natuurlijk iemand die ik blindelings kon vertrouwen.
  Ik twijfelde dan ook niet over
  de reactiee die ik zou krijgen op mijn vraag.
  Want ik liep er al zo lang mee rond en nog liep ik er elke dag mee te worstelen met stress, vastzittende schouders, niet goed na kunnen denken, niet weten wat ik met m’n leven wil of welke kant ik op wil.
  De gene die zo’n afkeer had tegen de eigen moeder had bij mij wel wat verandert. Het was als een zielsverwant, de wrecking ball die hard, soms te hard, tegen me was geweest, die gevoelt had wat ik voelde, hoofdpijn kreeg van de verwarde mij, me zwak voelde en pijn deed.
  Waaroor de liefde niet kon zijn waar ik zo naar verlangde.
  Daarom wilde ik dit nu ook van m’n moeder weten, vooral omdat ik het nu eindelijk na al die jaren voor mezelf zeker wist, dit wil ik.
  Dus had een goed stuk geappt en was in vol vertrouwen op een volmondig ja van m’n moeder van de ‘andere kant’
  Het moment dat ik de ap begon te lezen, voelde ik m’n hart hard gaan kloppen zonder uitgang waar m’n bloed naar toe kon gaan.
  Vol ongeloof las ik dat ze vertelde over haar belevenis met het bezoek wat was geweest.
  Daarop volgde een rationele antwoord dat zulke levensvragen niet iets waren dat haar leek om over de app te bespreken en dat ze voorstelde om er 1 dezer dagen over te komen praten.

 8. hallo Mireille
  van dag zo een dag vol herinneringen vol vragen en ja hart koppelingen ik ben het op papier aan het schrijven zie kleine ligt puntjes.en dan dit liedje welke ik altijd mee zong maar waarom? ja nu weet ik het.
  typ dit met natte ogen op een treinstation

 9. Wouw,, wat een herkenbare stuk. Het hart huilt…. niets medisch, maar dat kan het worden. Mirelle, dank voor je mooie geestelijke begeleiding. Ik begin je te leren kennen, ik doe, en ik geloof. Ik verspreid het trouwens ook. Denk dat ik uren met je zou kunnen praten… en hoop ooit samen met jou de wereld te helpen helen. Liefs van mij.
  Paula

 10. Hoi Mireille,
  Ik heb de laatste maanden last van hartkloppingen, 32 jaar. Ik ben heel gelukkig, heb een gezin maar toch mis ik iets! Ik zou graag een vast contract willen en een goeie baan maar ben er niet achter wat precies. Hoe kom ik daar achter wat ik nu eigenlijk mis?
  Ook is onze vriendengroep uit elkaar gevallen, zou zo graag weer een groep zijn. Hopelijk heb je tips!
  Groetjes m

  • Beste Danielle,
   Wanneer je hart zo intens klopt, heeft het je iets te vertellen. De antwoorden zitten in jezelf en komen langzaamaan naar voren, wanneer je af en toe in stilte bent. Bij een wandeling, tijdens het fietsen, tijdens handwerken of koken. Stel de vraag voortdurend aan jezelf: ‘Wat wil ik nou het allerliefst?’ en luister naar het antwoord dat je krijgt.
   En vaak is het zo dat als je jezelf ontwikkelt, er nieuwe vrienden om je heen komen.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 11. Lieve Mireille.
  Ik heb al gans mijn leven hartkloppingen, soms zo erg dat ik denk, dat ik dood ga. Soms ook als ik bed lig. Misschien gebeurt dat, door groot verdriet dat niet ophoudt Finaceel heb ik niks te kort, ik ben van natuur heel zuinig en leef sober. Ik doe mijn best (lukt niet altijd) om alles met de glimlach, te aanvaarden wat mij overkomt en dat is heel wat. De ellende stopt niet. Als ik lees waar sommige mensen een probleem van maken, dan denk ik och arm, die hebben nog niet veel meegemaakt. Toch zeg ik dagelijks : dat komt allemaal goed. Zou zo graag nog een paar jaartjes gelukkig zijn, veel tijd rest er toch niet meer, ik ben 81 sinds 9/1/18 Wat kan ik hier zelf aandoen??
  Veel liefs
  Nelly

  • Beste Nelly,
   Probeer eens de MIR-Methode te doen met je hand op je hart? Ik heb de indruk dat je hart je iets te zeggen heeft. Dat er iets is dat je dolgraag zou doen, maar wat je niet doet.
   Mocht het zo blijven, overweeg dan eens om naar een MIR-Methode begeleider te gaan of met haar te bellen.
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

 12. Ik weet niet hoeveel slagen je hard doet maar heel erg veel.
  En wij doen niet erg veel voor ons hard, het hoort toch zo.

  Maar we kunnen er wel voor zorgen dat ons hard wat aandacht krijgt.

  Daar is een methode voor om wel aandacht aan je hard te besteden.
  Dat is met gekruiste armen, over de borstkas, met de rechter hand onder
  de linker oksel, en met de linker hand onder de rechter oksel, dit is
  het begin en het einde van de hard meridiaan dat maakt je hard rustig.

  • Graag deel ik mede dat het soms echt om iets anders gaat dan verdriet, boosheid enz.
   Zo heb ik technisch een hart aanval gehad. Vooraf gegaan met boezem fibrilleren. De aanval die net zo hoog was en pijnlijk als een hartaanval is onderzocht Geen beschadigt hard godzijdank,maar wat was dit dan vroeg ik mij af?
   Ik at gezond dacht ik, ik ben sportief en was ontspannen maar, uit een test bij een mesoloog kwam naar boven dat ik nikkel stapelde.Via voeding bestek en vullingen. Op Google kun je alles lezen over nikkel allergie. De nikkel ontnam bij mij de essentiële mineralen. Omdat je hart een spier is……

  • Dag lieve Jaap,
   Ik ken jou niet en jij mij niet , maar dat doet er niet toe. Wat ik je aan wil reiken is ; dat je het woord hart met een d eindigt en het is een spier en je hebt er maar 1 en daar moeten we zuinig op zijn. Het hard – met een d- is als je met een deur slaat -of iemand hard aan het veroordelen bent – harde uitspraken doet – of hard praat. Dit wil ik je graag meegeven en ik voel dat je een mooi mens bent. Het gaat je goed.

 13. mooi artikel Mireille! Zou het hartgebons er ook mee te maken kunnen hebben dat je geen contact meer kunnen maken met je Wezen met je Spirit? Dat je het contact met jezelf bent verloren… dat je wezenlijk niet meer aanwezig bent in je lichaam en dat je hart je uitnodigt om dat wel te zijn?

  • Beste Gudi,
   Nee, ik zie het anders. Je kunt wel degelijk contact maken met jezelf of je hogere spirit, alleen luister je niet naar je hart. Dat is volgens mij meer wat er aan de hand is. Hopelijk herken je het!
   Groetjes, Mireille

 14. Wat een waarheid Mireille ………… alleen bij mij was het iets anders 😉
  jaren lang wel onder spanning gestaan na het overlijden van mijn zoon. Toen ik tot rust kwam in een nieuwe relatie en huis, kreeg ik hartritmestoornissen. de cardioloog zei: mevrouw, dat kunt u niet voelen! Ik heb geeist dat ik een apparaat kreeg voor enkele dagen en ja hoor. om een lang verhaal kort te maken, ik heb alles gedaan. Helende reis van Brandon Bays (doe ik zelf), andere alternatieve dingen (MIR) en ja zeker ik ging vaak met mijn hart in gesprek. Niets hielp, de wanhoop werd steeds groter. Uiteindelijk heb ik na 2 jaar een ablatie gehad omdat er een foutje in de bedrading zat. mijn hart was in orde, de vaten ook, alleen de draadjes niet helemaal. Pff wat ben ik blij dat ik er van af ben. En wat had ik dit graag eerder gelezen ter ondersteuning, maar evenwel BEDANKT mooi artikel.

 15. Mijn man heeft het weekend een hart infarct gehad. Het gaat nu gelukkig weer goed met hem.
  Hij heeft zijn twee dochters jaren niet gezien, nadat hij zeven jaren geleden een CVA heeft gehad. Juist toen had hij hen hard nodig.Ik heb contact met ze opgenomen.
  Gelukkig komen ze vanavond. Het zal heel emotioneel wqorden Hij ligt nu op de hartbewaking.
  Ik hoop dat zijn energie weer gaat stromen.Het lijkt wel of er iets ergs moet mgebeuren om wakker te worden. ik ben zelf regressie therapeut. Ik heb het zijn kinderen al eerder aangegeven, maar kennelijk is het nu pas de tijd.
  we zitten allemaal, in een leerproces. Je hart openen is heel belangrijk!!!!

  • Hoi Paula, heel veel sterkte en helderheid gewenst voor jullie. Laat de liefde sterker zijn dan de teleurstelling. En inderdaad moet er vaak iets ergs gebeuren om wakker geschud te worden, om de waarde van het leven, liefde, in te zien.
   Maar, als ik het zo mag zeggen, lijden zet ons op het spoor van inzicht, en daardoor kunnen we weer oog krijgen voor ons hart, en vanzelfsprekend dat van anderen.

 16. Ook ik heb regelmatig hartkloppingen,10 jaar geleden werd ik wakker uit de illusie van het wereldse bestaan.Eerst was daar de boosheid toen verdriet en toen proberen de rest van mijn omgeving wakker te maken. Voor mijzelf was het een zegen om alle puzzelstukken die ik van kinds af aan probeerde te snappen nu in elkaar zag komen liggen. Het geldsysteem farmaceutische industrie politiek moeder aarde. Als kind wist ik al heel veel dingen intiutief maar dat werd weggepraat als fantast en duimzuigen dus wat was ik blij toen ik via internet alle kennis kon opzoeken wat voor mij zo logisch en waar was ,en hoe groot mijn telleurstelling dat mijn famillie niet eens wilde kijken naar artikelen die ik doorstuurde oa vaccinatieschade.Nu pas, heel langzaam, nu alles steeds meer openbaart wordt, de fraude de oplichting de verwoesting van de mensheid en natuur beginnen ze zich te openen en mijn roep van mijn hartkloppingen is dat ik in beweging moet komen om mij te verenigen met gelijk gestemden om te kijken hoe en waar we een bijdrage kunnen leveren om het bewustzijn sneller te vergroten het gaat door onder andere jouw geweldige mir methode en vele andere geweldige websites die heel veel van hun tijd erin steken de goeie kant op eindelijk!! En mijn hart wil dat ik fysiek ga samen werken in verbinding zijn, wat ik ook ga doen door 1 maal per maand samen te komen in mijn omgeving en hoop dat veel meer mensen dat gaan doen bijeen komen per regio, fysiek samen zijn elkaar steunen ideeën uitwisselen het verschil willen zijn.Mijn hart spoort me aan
  groetje Soraya

 17. Dank je wel Mireille!
  Ik heb ook regelmatig hartkloppingen, of overslaan van het hart. Een hartfilmpje laten maken, de huisarts vond het ook onregelmatig klinken. Gelukkig kwam daar niets uit! Nu ik dit stukje van jou lees geeft dat nog meer rust en besef ik dat ik er op een andere manier naar moet kijken. Mooie eye-opener!!! Daar ga ik mee aan de slag.
  Ik ben altijd heel blij met de stukken die je schrijft. Liefs, Mieke x

 18. Ja, dat is wel een ‘dingetje’…..een op hol geslagen of onregelmatig kloppend hart….. Zéker als je vader op 58-jarige leeftijd plotsklaps overleed aan een hartinfarct…..zó uit het niets…. Ik was toen 24 jaar, inmiddels 66….Het 58 jaar worden was zowel voor mijn oudere broer en zus als voor mij een soort van mijlpaal…

  Vóór die tijd kreeg ik hartritmestoornissen, was toen rond 55 jaar….. Medisch was er ‘niets aan de hand’. Een half jaar later werd ik burn out verklaard en kon bijna een jaar niet meer werken. Pas veel veel later kwam ik erachter met hoeveel stress ik al die tijd had geleefd, terwijl ik werk deed dat mijn lust en mijn leven was….tja….
  Mijn hart keerde langzaam weer terug naar een regelmatig rustig tempo, maar dat heeft wel even geduurd.
  Als ik weer een fladderend hart voelde, wist ik dat ik aan het stressen was en heb uiteindelijk geleerd hoe de stress te keren in mezelf. Ik heb nog ruim 4 jaar gewerkt in een andere baan en kon toen stoppen met werken….

  Eindelijk tijd voor onderzoek! Naar wat er allemaal aan de hand is met de wereld en de mensheid!
  Nooit meer last van een fladderend hart……..tot eigenlijk de laatste tijd af en toe…. Het is de stress die weer toeslaat omdat ik graag verandering zie in mezelf, maar dat ik die verandering te langzaam zie gaan i.h.k.v. de missie die ik hier heb (die we allemaal hebben). Gelukkig is de groep mensen die hiermee bezig is, snel groeiende! Ik ben gewoon te ongeduldig……en dat laat mijn hart me soms weten zodat ik weer even op de rem kan trappen. Ik moet dus naar mijn hart LUISTEREN! Al onze emoties komen via ons hart, terwijl we ze met ons brein proberen te verklaren. Uiteindelijk weet je hart wat ECHT goed voor je is……

 19. Lieve Mireille,Jan. 2002 ondergaat mijn Man een volledige kaakoperatie .Voor zover ik weet staan tanden en sommige kiezen in verbinding met het Hart .In Maart stopt mijn Geweldige baan.In April overlijd jongste Zusje van mijn Man, Zij was zijn Oogappel en onze huisvriendin.In Juni brak hij Zijn scheenbeen (in Z.huis verkeerd gezet)herstel heeft 13mnd. geduurd.ook in Juni ging relatie over onze Dochter na 10 jaar huwelijk. in Juni geboorte kleinzoon en na 5 Dgn. spoedopname IC.5 Dagen later Telefoon dat zus van mijn Man Verongelukt is en dat Zwager in coma ligt en Hun kleinkinderen zwaargewond in Z.huis. Wij alle Fam. inlichten waarvan de meeste met vakantie zijn en dan naar Z.huis en Mortuarium, andere kant van het land . Mijn Mam half liggend achterin onze auto ivm zijn been in gips van lies tot teen.Voor opvang Fam. en event. regelen van begrafenis 1 of 2 pers.En dan de geschiedenis herhaalt zich in 2012.Moeder van mijn Man overlijd Mijn Vader overlijd. Mijn jongere Broer overlijd , na een langdurig Ziekbed .Vriendin overlijd ook na een langdurig ziekbed.Tegelijkertijd Dochter werkloos . Andere Dochter Z.huis voor dubbele nekhernia.Mijn Man Allerlei lichamelijke klachten , waaronder Hartklachten Dan openhartoperatie en ook Maze operatie .Na zware operatie eindelijk thuis herstellen plotseling Spoedopname ivm vocht in Hartzakje . vrees voor 2de operatie.Dan 1 dag voor ontslag Z.huis midden in de nacht HARTSTILSTAND . de dag erna direct alsnog ook een Pacemaker geplaatst . Lieve Mireille Hoeveel KAN EEN MENS HEBBEN. Liefs Joke.

 20. Hart ritme stoornissen AF komt veel voor en moet bevestigd worden door een ECG, wat de huisarts dan ook een bewijs geeft en eventueel een verwijzing naar een cardioloog nodig maakt met mogelijke medicatie.
  Je kunt heel tevreden en ontspannen zijn en hier toch last van hebben.
  Warme groet, An

 21. Ik heb al jaren af en toe hartkloppingen. Heel naar en ontregelend. Ik ben daarvoor naar een acupuncturiste gegaan. Ze verzekerde mij dat er met mijn hart niets mis is maar dat mijn hart spreekt. Dat er dingen zijn die mij echt aan het hart gaan. En die zijn er zeker. Ik ga door een heftig proces heen al jaren van het afstand doen van oud zeer en het opnieuw openen van dichte deuren. Dit is ingrijpend en ik stuit met een zekere regelmaat op emoties die ik niet vermoedde. Ze maken me wel veel duidelijk. Ik leer steeds beter om niet meer bang te worden van mijn ontregelde hart. Het gebeurt ook steeds minder vaak en de heftigheid neemt aan maar het kan kan soms wel een tijdje duren. Ik probeer dan in gesprek te gaan met mijn hart en ik kan de onrust eigenlijk altijd wel herleiden tot iets emotioneels. Het is helemaal niet prettig maar ik kan het toch ook wel mooi vinden dat het lichaam zo reageert

 22. Hi Mireille,
  Ik loop 2 weken met een bonkende hart en kan moeilijk in slaap komen.
  Ben al bij de huisarts geweest.
  Toeval bestaat niet en krijg vandaag dit mail.
  Vriendelijk bedankt
  Elfrida

 23. Een dochter heeft het contact verbroken, mede dankzij de koude kant. 10 jaar lang 2 dagen per week en meer op de kinderen (schelen 2 jaar) gepast. Kindjes met problemen. Stond altijd klaar met tijd geld en spullen, ook toen we 40 km verderop gingen wonen. begrijp niet waar de haat vandaan komt, maar mis de kleinkids zo, ze waren zo vertrouwd met ons. Nu is m’n man ziek (vorm van dementie) en wil de kids zo graag nog een keer knuffelen. Maar nee….
  Heb een gat in m’n hart……

 24. Hallo Mireille

  Verlies van een geliefde als oorzaak kan ik helemaal bevestigen. Al tijdens de laatste weken van het ziekbed van mijn maatje, begon mijn hart zich te roeren, overslaan, bonken en heel onregelmatig slaan, soms kortdurend en soms de hele dag. Tot enkele jaren na zijn overlijden bleef dit een onderdeel van mezelf al werd het tenslotte steeds iets minder heftig.
  Toen mijn moeder In dezelfde situatie kwam, reageerde mijn hart weer heftiger tot de dag van haar overlijden. Omdat dit als een bevrijding voelde voor haar, gleed de spanning weg voor mij en vanaf dat moment is mijn hart een stuk rustiger.
  Bedankt voor je mooie beschrijving!

  Groetjes Els

 25. Dag Mireille,

  laten we met zijn allen het liedje van Twarres voor ons eigen (hart)wezen zingen : ik zie jou, ik hoor jou, ik voel jou en je bent OK zoals je bent …

  Groetjes van Katrien

 26. Hoe waar is je artikel Mireille!
  Nadat mijn man een hartstilstand kreeg, hetgeen hij gelukkig overleefde, had ik ook hartkloppingen en veel te hoge bloeddruk. Zoiets heeft heel veel impact.
  groetjes, Marlie

 27. Hoi Mireille,

  Het grote avontuur, dat herken ik. Prive heb ik een fijn leven, op persoonlijke ontwikkeling (werk) verlang ik naar vernieuwing. Wat mij tegen houd is de financiële kant.
  Lichtelijk verkrampt raak ik als ik denk dat we het financieel met minder moeten doen.
  Eigenlijk kan dat best want we hebben niks te klagen, mijn hart zegt: ga iets voor jezelf opstarten, maar volgens mij………., daar gaan we weer……, zit daar financieel geen toekomst in. Wij hebben geen kinderen, mijn man werkt 5 dagen en ik 3, ik vind dat ik ook mijn steentje moet bijdragen wat inkomen betreft. Geld speelt voor mij een veel te grote rol en eigenlijk vind ik dat een erg vervelend kantje van mezelf. Mijn man is juist heel relaxed met geld, gooit het zeker niet over de balk, maar zorgt ervoor dat we sparen en leuke dingen doen. Groetjes Sophie

  • Beste Sophie,
   En soms… als je je hartsverlangen deelt met je partner, openen er ineens mogelijkheden. Idee?
   Groetjes, Mireille

  • Lieve Sophie,

   Wat houdt je tegen om in de 4 dagen, die niet besteed worden aan betaald werk, je hart te volgen?

   Hartelijke groeten,

   Margreet

 28. Hoi Mireille,

  Ik voel ontroering bij wat je schrijft. Dank je wel. Er is ook zoveel wat er aan mijn hart ligt/gaat. Er gebeurd ook zoveel in de wereld. Ik merkte een poosje geleden dat ook mijn hart overslagen deed en flink aan het bonken was. Terug naar mijn hart dacht ik, wat doe ik nu en waar maak ik mij nog meer druk over.O.a. afscheid van het werk, vervroegd met pensioen gegaan in december. Een warm afscheid ervaren en nu….nu is er tijd voor mij en dat is oké en toch, toch heeft dit tijd nodig om te voelen hoe dit nu is. Elke dag is een nieuw begin en elke dag prijs ik mij gelukkig dat ik van het leven mag genieten van wat is in goede gezondheid. En soms is dat oefenen en de weg vinden naar wat voor mij goed is en er mag zijn. Lieve Mireille, dank je wel voor je mooie stukken die je schrijft. En….we hebben allemaal 1 hart, dus…zuinig en liefdevol er mee omgaan.Veel succes en ook voor jou ontspanning daarbij.

 29. Het einde van het leven is onontkoombaar en nu ik de 60 gepasseerd ben, heb ik die gedachte dagelijks. Hoe zal ik oud worden, heb ik me goed voorbereid, hoe lang zal ik kunnen schilderen… Etc. Ik weet met mijn hoofd dat deze gedachten me niet helpen, maar ze ploppen op. Soms kan ik ze meteen wegzetten en soms veroorzaakt het een “opvlieger” die ik allang niet meer gehad heb. Maar ook de wens :graag wat ongecompliceerder leven, is groot.

  • Beste Willemien,
   Ook een opvlieger is een hartenkreet. Kijk eens hoe hard je hart bonst om de opvlieger te veroorzaken? Wat zou je hart je willen zeggen?
   Groetjes! Mireille

 30. En wat wil zeggen dat je hart, zomaar uit het niets, een ander ritme krijgt?
  Dan bedoel ik niet een veel te snelle slag, hoger dan 200 pm,maar even een hapering?
  Ik ben benieuwd

  • Beste Anne,
   Als er door je arts geen medische oorzaak wordt gevonden, kun je er op dezelfde manier naar kijken als naar hartkloppingen.
   Groetjes, Mireille

  • Beste Anne, Dit is mij ook overkomen een paar jaar geleden en die overslagen kwamen steeds vaker. Ik bleek uiteindelijk een hartritmestoornis te hebben en heb daarna een pacemaker gekregen.Niet leuk natuurlijk, maar als ik nu zo’n overslag heb, hoef ik niet meer te schrikken, want mijn pacemaker geeft dan gelijk een tikje en daar voel je niets van. Dus als je je zorgen hierover maakt, moet je toch maar gauw naar de huisarts gaan.

 31. Dank je wel, ik heb al een aantal dagen last van hartkloppingen. Vanavond gecontroleerd met zo’n apparaatje. het schommelt tussen de 62 en vliegt even later naar 144 om weer in de rust van 62 te komen. En vlak voor ik naar bed ga lees ik dit artikel. Dank je wel……… ik ervaar dit ongemak ook echt als een waarschuwing en niet als een medisch probleem. Niet prettig maar ik ga luisteren en voelen en de beelden zijn er al. Nu het durven en blijven aan kijken…………………en de MIR-methode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.