Home » Artikelen » 174. Vijf oorzaken van vage schouderklachten/schouderpijn.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

174. Vijf oorzaken van vage schouderklachten/schouderpijn. — 38 reacties

 1. Wat zeker niet onvermeld moet blijven is het gebruik van statines (voor te hoge cholesterolwaarden).
  Ik liep al enkele maanden bij een chiropractor voor pijnklachten aan mijn linkerheup. Toen ik ook schouderklachten kreeg vroeg mijn chiropractor of ik misschien statines gebruikte. Dat was zo, die gebruikte ik al jaren. In overleg met de huisarts ben ik gestopt met deze medicijnen, die het absoluut niet met mij eens was. Toch ben ik gestopt en na 3 maanden was ik klachtenvrij.
  Daarnaast ben ik me gaan verdiepen in voeding, ik eet nagenoeg koolhydratenvrij en ik ben gestopt met zuivelproducten.
  Ook het boek van prof.dr.walter Hartenbach : “de cholesterol leugen” steunde mij in mijn beslissing om met statines te stoppen.
  Of het een goede beslissing is geweest zal de toekomst moeten uitwijzen, maar dat risico neem ik dan. Ik voel me fit, beweeg veel en ben voel me heel tevreden

 2. Ook ik heb al jaren schouderklachten. Zo’n pijn dat ik moeilijk een t-shirt aan kan doen. Ik heb alle wegen al behandeld, zelfs de pijnpoli. Maar niets helpt. De artsen zeggen ook dat ze niets kunnen doen en ik maar een pijnstiller moet nemen. Dit loopt al sinds 2015. Ik ben bij een osteopaat geweest, heb acupunctuur gedaan, niets helpt. Nu ga ik een keer per 3 à 4 weken naar een fysiotherapeut die er in ieder geval voor zorgt dat mijn rug en nek (die vast gaan zitten) los gemasseerd wordt. Het is echt hopeloos. Zelfs Reiki helpt niet.

  • Beste Leny,
   Wat een lange weg heb je achter de rug, met alsmaar die schouderpijn. Herkende je een van de oorzaken in het artikel hierboven? Ben je al eens bij een MIR-Methode begeleidster geweest? Ik denk dat die voor jou kan uitzoeken wat de echte oorzaken van al die schouderpijn is.
   Veel sterkte in de tussentijd!
   Groetjes, Mireille

 3. Fijn dat je hierover schrijft. Ik was gevallen, pols gebroken. Dan moet arm 5 weken op gekke stand gehouden worden, normaal bewegen gaat niet, met gevolg na die 5 weken zere schouder. Ach gaat wel over was het advies. Ja met oefeningen door fysio, zelf ondernomen. Want iets gaat niet vanzelf weer over, wel wordt het vanzelf erger. Nog steeds ervaar ik dat een jas aantrekken en kriebel op me,n rug een probleem is voor die schouder en arm.
  Ik weet dat ik alles altijd gespannen houd, aangetoond met neurofeedback. En weet het zelf ook, maar ontspannen?
  Ik sta altijd op scherp, overleving, proberen in te schatten uit welke hoek de volgende aanslag komt, gevolg van ervaringen.
  Fijn dat jij met de MIR-Methode hier aandacht aan geeft.
  Liefs

 4. Is het mogelijk om de datum en tijd van plaatsing van een reactie op te nemen?
  Zo is het makkelijk te zien welke reacties nieuw zijn.

 5. Kort geleden heb ik opgemerkt dat mijn schouder pijn doet aan het einde van de dag op het werk. Ik denk dat de reden is dat ik het te druk in mijn leven nu heb net als dit artikel waarschuwt. Ik zal een massagecursus proberen, maar ook wil ik naar een specialist gaan om zijn professionele opinie te horen — naar een fysiotherapeut, bijvoorbeeld. Hopelijk zal dat helpen. cerfontainevanderloop.uwpraktijkonline.nl/fysiotherapie/

  • Ja, gewoon alle wegen bewandelen die je kunt en vooral niet accepteren dat je pijn hebt aan je schouder. Er is een oorzaak en die kun je vinden!
   Veel sterkte en vooral groeiende gezondheid gewenst!
   Groetjes, Mireille

   • Lieve Mireille
    Ik kan me niet meer heugen dat ik heen pijn had.. voelbaar vooral de linkerkant vanuit middenrug door naar boven schouder hals bovenkaak (slaap) gebied. Heb alle mogelijke therapieën gehad ook (voet) massagetherapeuten .. fibromyalgie is later geconstateerd. Heb drie auto-ongelukken gehad in m’n jeugdjaren en de nodige trauma’s ook later door ongevallen, tijdens operaties een heel pakket ‘te veel om te behappen’ .. incl heel veel ontstekingen in m’n mond / wortelkanaalbehandelingen. Ik ben vooral heel erg moe van het verleden en wil het graag achter me laten. MIR-Methode begeleidster ging terug in vorige levens dat was ook heel indrukwekkend en helend. M’n laatste problemen in m’n gebit zijn opgelost en een zeurende kies is er eindelijk uit gehaald. Nu alles weer ying yang hoop dat het rustig blijft voortaan. M’n rug schouder pijnen blijven aanhouden .. wat krijg je door voor mij? Dankje Rion

    • Beste Jonne,
     Ik krijg geen dingen ‘door’, maar kan wel spiertesten gebruiken om oorzaken te achterhalen, zoals elke MIR-Methode begeleider. Heb nog wat geduld, want je gaat beslist de goede kant op.
     Groetjes, Mireille

 6. Hallo Mireille
  Ik ben al maanden in de weer met mn schouder. Er zit een forse kalkhaard maar het is ook een frozen shoulder. Ben bij heel goede orthopeet geweest meerdere malen maar hij kan niks voor me doen. De arm zit helemaal vast. Als ik over 4 a 5 maanden nog zoveel pijn heb mag ik terugkomen. Ik kreeg 1 x per 2 weken therapie. Erg pijnlijk. Ik ben zzp er in de zorg maar werk niet. Het gaat niet. Rust helpt ook niet. Ik moet mijzelf heel veel tijd en rust gunnen maar vind dit erg moeilijk. Mirren doe ik al jaren. Heb jij een advies? Hartelijke groet Hilde

  • Beste Hilde,
   Doe de MIR-Methode, terwijl je je ene hand op je schouder legt. Gebruik de MIR-Methode EHBO als de pijn in 1 keer sterk opvlamt. Je zou ook een keer naar een MIR-Methode begeleider kunnen gaan om uit te laten testen (met spiertesten) wat er aan ten grondslag ligt. Een frozen shoulder krijg je niet zomaar, daar is iets aan vooraf gegaan. Misschien dat je levensweg een andere invulling aan het krijgen is (stap 9)?
   Ik wens je heel veel sterkte en hoop dat het binnenkort minder pijn mag gaan doen!
   Groetjes, Mireille

 7. Sinds kort beginnen de spieren achter het schouderblad op te spelen, nu ben ik 7 jaar terug op mijn billen gevallen vanaf een tafel en denk dat hier de achterliggende oorzaak zit.
  Ik heb een erge uitstraling naar mijn arm en duim en wijsvinger, ‘s nachts moeite met slapen door de pijn. Alles komt momenteel heftig binnen, en pijn bij een burnout komt heftig binnen.
  Ik ben sinds half november met MIRmethode bezig, sta er achter maar merk nog weinig.
  Hoop snel verbetering te ervaren.
  Heb contact gehad met MIRbegeleider en loop bij de fysio, het is de pijn die me beperkt ik kan wel bewegen.

  • Beste Annemiek,
   Heb je al eens gekeken bij de Kristalchakra’s? Daar zou een antwoord in kunnen liggen voor je.
   Heel veel sterkte met de pijn. Ik hoop echt dat er binnenkort verlichting voor je komt!
   Groetjes, Mireille

   • Dank je Mireille,
    Ik heb het even doorgelezen en ga er mee aan de slag, alleen nu kan ik de coachcursus niet vinden vanuit Grobbendonk de Kristalchakra’s waar mag ik deze onder zoeken?

   • Dag Mireille,
    Inmiddels veel bekeken en gelezen, dank je voor al je werk.
    Inderdaad met de Kristalchakra’s is me weer een stapje duidelijker geworden, ik begrijp nu ook dat ik gewoon wekelijks mee ga doen daar het anders te snel gaat.Ik ga wel extra aandacht aan de schouder geven en hoop de pijn snel kwijt te zijn.
    Groetjes Annemiek

    • Hallo Mireille,
     Inmiddels 1,5 maand verder en nog steeds aan het MIRren, het zal vast meewerken in alles. Inmiddels bijna uitbehandeld bij de fysio, elke dag yoga voor schouders en nek + de MIR methode, alles begint langzaam een plekje te krijgen. Spanning blijft er wel, mijn moeder instinct draait over uren en gaat in mijn lijf zitten. Loslaten is nog steeds een punt van aandacht, de burnout geeft ook geen rust waardoor ik slecht bij mezelf kan blijven. Ik weet dat dit lang duurt en heb vertrouwen dat het goed gaat komen.
     Vorige week waren er momenten met een gouden randje ik merk dan ook hoe snel je weer bij jezelf kunt zijn.
     Dit wisseld wel sterk en merk ik dat ik nog niet stabiel ben.
     te groet Annemiek

 8. Ik ben momenteel bij een goeie Cesar therapeut met bovengenoemde klachten. Haar behandeling is ook gericht op stoppen met schrap zetten. Geef je lijf ruimte. Je ademhaling is een goeie graadmeter.

 9. Wederom een prachtig artikel. Uiteraard kunnen er ‘andere’oorzaken zijn die schouderklachten veroorzaken. Je opmerking dat de huisarts meestal rust voorschrijft en verder niet veel kan doen, is terecht. Echter wat een huisarts ook doet is doorverwijzen naar de bewegingsspecialist op het gebied van spieren, pezen, correctie op houdingen etc. ofwel de fysiotherapeut. Deze kan ook veel betekenen in dit proces. Hartelijke groet, Liesbeth

 10. Beste Mireille,
  Ik heb een jaar geleden foto’s laten nemen van mijn schouders en aan beide zijde is er een scheur in de pees. De kans zit erin dat die binnen de 5 jaar afscheurt als ik mij niet laat opereren. Toch door de MIR-Methode te doen heb ik de indruk dat ik minder last heb in mijn schouders. Ik sta ook niet te springen voor een operatie. Zou een gescheurde pees terug kunnen aangroeien ? Ik doe verder de MIR-Methode.
  Groetjes
  Riet

  • Beste Riet,
   In principe is heel het lichaam in staat zichzelf volledig te vernieuwen. Of het daadwerkelijk gaat lukken, is natuurlijk nog afwachten. Ik ben erg blij voor je dat je minder klachten hebt. En het is sowieso belangrijk dat je vooraf aan een eventuele operatie opnieuw foto’s laat maken!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

   • Die scheur kan helen met de MIR-Methode ! Is bij mij gelukt 2 jaar geleden …. Tennis weer en alles kan ! De schouder laat me wel mijn grenzen zien …. Soms dus nog wat zeuren !!!! Opereren levert beperking op en dat is ook niet fijn !
    Sterkte er mee ! Gr. José

  • Beste Riet,
   Er zijn gradaties waarin mensen spier/peesletsel aangeven. Als het een kleine scheur is, kan de pees goed zelf herstellend en bij grote scheur heeft u groot risico dat het volledig doorscheurt.
   Hoe ouder je wordt des te slechter de kwaliteit van de pees waardoor hechten niet meer mogelijk is. Vaak zijn de spieren eromheen te trainen waardoor u niet teveel krachtverlies heeft.
   Hopelijk heeft u voldoende informatie vanuit een medisch perspectief!

   met vriendelijke groet,
   Rachel

 11. De shockwave therapie is een perfecte therapie bij slijmbeurs ontstekingen.
  Na een behandeling is de pijn grotendeels weg. Is mijn ervaring.
  Behandelaar opzoeken via google.
  Succes

 12. Lieve Mireille,

  Vasthouden aan iets waar je niet meer aan vast hoeft te houden.
  Wat is dat? Ik heb nog altijd moeite om dat te begrijpen. Hoe herken ik dat.

  Alvast bedankt voor je antwoord.

  • Beste Christel,
   Soms blijven mensen zich naar een baan sleuren, waar ze allang niet meer gelukkig zijn. Dan blijven ze daar aan vasthouden, terwijl dat allang niet meer hoeft. Soms blijven mensen vasthouden aan een overtuiging, terwijl dat allang niet meer hoeft. Bijvoorbeeld: Ik móet voor mijn kinderen zorgen. Terwijl de kinderen al oud genoeg zijn om voor zichzelf te zorgen. Soms blijven mensen de organisatie van een vrijwilligers-evenement doen, omdat ze bang zijn dat het anders niet goed gebeurt. Als ze het dan loslaten, dus niet meer doen of een andere taak op zich nemen, blijkt vaak dat andere mensen op die lege plek stappen. Vaak mensen die je vooraf niet had bedacht.
   Kun je iets met deze voorbeelden?
   Groetjes, Mireille

   • Mireille, weet je hoe dat komt dat ik de aan mijn hierboven gestelde vraag:(vasthouden aan…wat is dat…) nog altijd moeilijk begrijp?
    Omdat ik, tot enkele maanden geleden, nog altijd dacht dat: leven vanuit het hart betekende:alles doen wat een ander van mij vraagt zelfs al komt mijn hele lijf in opstand!

    • Beste Christel,
     Ja, zo mooi hoe je het beschrijft. Dan is het echt een kwestie van wennen. Je steeds weer bewust worden dat je niet hoeft te doen wat een ander vraagt. Als dat een ingesleten patroon is, vergt het gewoon wat tijd om dat af te leren. Dus gun jezelf daarin ook de tijd. En zie elke keer dat je toch weer voor een ander iets doet, terwijl je het niet wilt, als een leermoment ‘Oh ja, ik doe het weer!’ en het zal dan langzaamaan toch makkelijker gaan worden om ‘nee’ te zeggen.
     Veel geluk alvast!
     Groetjes, Mireille

 13. Mirren is ondertussen een ochtend- en avondritueel geworden. Ik zou het graag toepassen op mijn huisdier, maar ik wil het voor mezelf nog niet opgeven. Hoe combineer ik dit? Alvast bedankt.
  Groetjes.
  Nicole

 14. Mireille bedankt voor dit artikel! Heel herkenbaar en weer op het juiste moment. Schouderklachten spelen de laatste tijd op. Duidelijk overbelast. Thuis en vooral op werk. Gelukkig merk ik dat er al veel veranderd is. Ik sta sterker om voor mezelf op te komen. Nu nog hopen dat ik meer kan gaan loslaten. Ik hoop dat er dan meer ruimte komt voor ontspanning! Nu iets leuks doen!!!
  Fijne dag allemaal met veel wijsheid en ontspanning! Knuffel Net

  • Beste Antoinet,
   Wat mooi dat je dat noemt: nu nog loslaten! Want ook de dikke darmmeridiaan loopt door de schouders. Grote kans dat die meridiaan onder hoogspanning staat doordat je mee vasthoudt aan iets waar je niet meer aan vast hoeft te houden. Je ziet het gelukkig zelf al, dus dat zal vast goed komen!
   Veel plezier met iets leuks doen!
   Groetjes, Mireille

  • Mag MIR lezen voor kinderen, zo ja welke laat je eventueel weg, ik vermoed nog geen ouders loskoppelen onder bepaalde leeftijd

   • Beste Sabine,
    Ja hoor, je kunt de 9 stappen gerust bij kinderen doen. Ook stap 3. Je kunt het aan kinderen uitleggen dat ze niet meer ‘De boosheid van papa hoeven te dragen’ of niet ‘het verdriet van mama in hun hartje hoeven te bewaren’. Kinderen begrijpen dat goed. Het gaat ook om het loskoppelen van andere mannen en vrouwen, zoals bijvoorbeeld de schooljuf of klasgenootjes.
    Groetjes, Mireille

 15. Lieve mensen van de MIR-Methode
  Ik loop al maanden met een slijmbeurs ontsteking
  en doe al bijna 4 weken de methode ik heb ook reuma
  ik wil u alvast bedanken want ik heb nu al veel minder
  pijn
  en voel me een heel stuk fitter
  ik blijf er nog mee door gaan want het geeft me rust als ik met de
  instructie video mee doe.

  • Beste Ria,
   Wat fijn om te lezen dat je al veel minder pijn hebt! En je ook nog fitter voelt! Ik hoop voor je dat het zo door mag gaan. Laat je het me weten?
   Voorspoedig herstel gewenst!
   Groetjes, Mireille

  • De MIR-Methode is inderdaad super! En wat ook heel goed tegen schouderklachten helpt (als ze het gevolg zijn van overbelasting (teveel achter de computer zitten) is triggerpoint-therapie. Het is een zelfhulp-methode: http://www.triggerpointboek.nl/
   Veel bibliotheken hebben het boek en zo niet dan vind je er op internet ook genoeg over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.