Home » Artikelen » 216. Stoppen met roken, onderzoek MIR-Methode

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

216. Stoppen met roken, onderzoek MIR-Methode — 22 reacties

 1. Goedemorgen,
  Ik ben nu bijna 5 maanden met de MIR-methode bezig om te stoppen met roken, ik zeg al die tijd ook de zin ‘Rookverslaving loslaten’ voordat ik de andere stappen doe. Het werkt helaas niet. Ik rook zelfs meer dan de afgelopen jaren en begin me echt te schamen voor deze verslaving. Ik rook al sinds mijn 15de (begonnen op kostschool, inderdaad door groepsdruk/onzekerheid) en ben nu bijna 50. Heb het idee dat het toch niet meer uitmaakt als ik stop, de schade is waarschijnlijk onherstelbaar. hartelijke groet, Dominique

 2. Beste Maria,
  Het gaat Mireille er volgens mij om je te helpen met stoppen als je dat wilt.
  Als jij wilt roken ga je gang, maar weet wel dat je daarmee vooral de grote tabaksproducenten een groot plezier doet.
  Philip Morris e.a. houden je graag verslaafd. Dat lukt ze bij jou goed, zo te zien.
  Jammer, ik gun jou een rustiger en frisser leven zonder deze verslaving.
  Ik wens je verder alle goeds in het leven.
  Margriet G

 3. Hallo Mireille.

  Ik heb al zo dikwijls, jou berichten over roken doorgestuurd, naar mijn zoon,
  en hem de MIR-Methode aangeraden, maar hopeloos, hij blijft roken. Hij heeft een kanker operatie achter de rug, dus maak ik me grote zorgen. Hij vermagerd veel te veel volgens mij.
  Kan ik de MIR-Methode voor hem doen??
  Ik zelf doe de methode al vele jaren, met succes.
  Veel liefs van Nelly (Belgie)

  • Beste Nelly,
   Je zou het wel kunnen doen, maar je moet zijn toestemming hebben. En als hij het zelf kan doen, dan moet hij het echt zelf doen. Er zal beslist iets groters meespelen wat hem dwars zit.
   Ik wens hem en jou heel veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

  • Beste Victoire,
   Ja precies, dat is wat ik je laat zien in de webinars. Dat stoppen extreem lastig is omdat het je ook echt lastig wordt gemaakt! Als je dat eenmaal weet, kun je anders met het roken omgaan. Vind het al wel super dat je wílt stoppen!
   Groetjes, Mireille

 4. Sinds ongeveer 1940 was ik een verstokte roker, ondermeer door het afreageren van spanningen in de bezettingstijd (ik ben van 1924). Ik ben met roken gestopt ( na een aantal vergeefse pogingen) toen ik omstreeks 1980 op verzoek van mijn vrouw op haar verjaardag niet gerookt heb om het huis op die dag “rookvrij”te houden. Dit lukte en ik dacht toen elke morgen daarna: Vandaag rook ik niet.Na enkele maanden werd de behoefte minder en was ik van die slechte gewoonte af. Dit werkt dus blijkbaar beter dan je voor te nemen om “in de toekomst”niet meer te roken. Overigens doe ik sinds enkele jaren aan de MIR-Methode, met als gevolg dat ik me zowel physiek als psychisch veel beter voel dan vóór die tijd. Welbedankt Mireille voor je inzet om de MIR-Methode te introduceren en te verbeteren. Fantastisch wat je doet. Henk.

  • Beste Maria,
   Ik loop wat achter met het lezen en toelaten van reacties, vandaar. Je reactie staat er nu in.
   Groetjes, Mireille

 5. Soms denk ik wel eens, iedere roker is vanaf de 1ste sigaret bezig te “stoppen” 99% van de rokers wil echt stoppen; sommigen lukt het de eerste of misschien tweede keer. Ik heb veel meer pogingen moeten doen, eigenlijk wel ontelbaar. Ik ben ca. 1 jaar geleden begonnen met MIR methode en merkte in mijn doen en laten, gevoel en emotie veranderingen waardoor ik steviger in mijn schoenen ging staan. Ik heb ook na verloop van tijd de MIR methode voor stoppen met roken gebruikt en ben mij daarnaast ook echt gaan visualiseren hoe ik mij zou voelen zonder de sigaret. Frisse mond, geen rooklucht om mij heen, geen stiekum gedoe om sigaretje te doen, weg met het rokerskuchje, betere conditie, frissere huid … ga zo maar door. Het is gelukt, was zeker niet makkelijk maar ben zo blij en ik hoop dat het meerdere gaat lukken.

 6. Hart onder de riem: Saskia is nog steeds happy rookvrij!(3 jaar alweer of 4, hou het niet bij) Heerlijk! Jou lukt het ook met de MIR-Methode. Geen stress, gewoon roken als je dat nodig vindt, maar MIR consequent, it pays off (letterlijk en figuurlijk) Hartelijk groet aan allen en vooral aan Mireille en team.

 7. Hallo Mireille, het is me gelukt om van mjn rookverslaving af te komen mbv de MIR-Methode. Ik wilde niet alleen stoppen met roken, ik wilde vooral van die rookverslaving af. Vanaf begin januari vorig jaar heb ik 100 dagen niet gerookt. Helaas was ik niet van de verslaving af. Ik ben toen opnieuw de MIR-Methode gaan gebruiken met ‘rookverslaving loskoppelen’ als eerste zin. Zo zag ik dat ook, rookverslaving bestaat maar ik wil daar graag los van komen. Net als bij eerdere stoppogingen ging ik eerst meer roken maar na een paar maanden ging ik minder roken totdat ik er onverschillig tegenover stond. Ik voelde me los van mijn vroegere verslaving. Het duurde meer dan een half jaar maar ik was ook meer dan 30 jaar verslaafd geweest. Mijn tip:gebruik de MIR-Methode net zo lang tot je los van je verslaving bent. Al duurt het een jaar, volhouden en gewoon twee keer per dag de MIR-Methode doen. Succes, je kunt het!
  Groet,
  Renee

 8. heb 3 jaar niet gerookt en door een gebeurtenis in mijn leven weer begonnen
  doe al een heel tijd de MIR-Methode hier op met rookverslaving oplossen maar zonder resultaat
  heb zoiets je moet het ook echt willen en ik vind er altijd weer een rustpuntje in en voel me beter met roken als zonder en ik en m veel mensen die aan kanker overlijden die niet rookte als die wel rookte ik vind het maar en opgeblazen gedoe allemaal laat iedereen zijn eigen keuze hierin maken en dan die wetjes van die regering de horeca kapot gemaakt door er niet meer te mogen roken maar goed iedere zijn eigen ding
  veel succes ermee

  • pieter ik ben het helemaal met je eens!roken is een gewoonte, wel een diep gewortelde,m aar de manier om te gaan stoppen kunnen we van de mirmethode eindelijk in ons leven als een zelf liefdevolle manier, integreren en dan slijten oude patronen geleidelijk uit je systeem. ik zelf gebruik de e cigaret (elektries dampen) dus alleen 12 mg nicotine oude patronen die hebben lang ons leven gekaapt.en die ruimte moeten wij zelf terug winnen.het is wel een thema om met anderen het er over te hebben het is een goede gedachte dat van niet roken niet doodgaat en van roken wel! ik wens iedereen een gezond leven toe.Houdoe!

 9. Beste Mireille,
  Toen ik voor de laatste keer stopte ongeveer 20 jaar geleden,na meerdere mislukte pogingen gaf het mij veel rust een pakje shag bij me te hebben (voor het geval dat). Na een jaar zonder het gebruikt te hebben heb ik het weg gedaan, Terwijl ik bij alle voorgaande pogingen alles wat ik kon vinden weg heb gegooid wat bij mij meteen zorgde voor veel stress en paniek. Misschien kunnen mensen hier wat mee. Groet,en aan alle stoppers ik geniet nog iedere dag van de vrijheid om niet meer te moeten roken. Hans

 10. Hoi Mireille,
  Wat een toeval: ik werd vannacht om half twee wakker en had gedroomd van een begrafenis ( alles heel raar, ik weet niet wie er dood was) Om half zes staat mijn man op, hij kan niet meer slapen. Ik wil verder slapen, lukt niet. Mijn man zit, zoals iedere morgen aan een stuk door te hoesten. Ik pak mijn iPad en lees jouw artikel!!!
  Mijn grote probleem is ZIJN rookverslaving. Zijn broer en zus zijn al dood, hij rookt vrolijk door.

 11. Wat kun je als niet roker doen? Is er vanuit de MIR methode gezien iets dat we voor de wereld kunnen doen? Zou de intentie van liefde en kracht uitzenden naar iemand die rookt helpen? Zoals tijdens een webinar dat het versterkt de MIR methode met elkaar te doen, zou dit ook kunnen helpen? Een rookvrije wereld hoe mooi zou dat zijn!

  • Beste Antoinet,
   Het beste wat we kunnen doen, is met zoveel mogelijk mensen onszelf helen. Daarmee verhogen we onze energie en die van de mensen om ons heen. Bewust energie via de MIR-Methode gaan sturen naar mensen die roken, vind ik niet okee, omdat het met de MIR-Methode wel echt om een behandeling gaat. We kunnen wel in algemene zin de MIR-Methode in groepen doen. Dat helpt zeker. Daarvoor heb ik de MIR-Methode kringen ontwikkeld.
   Groetjes, Mireille

   • Mireille dank je wel voor je reactie.

    Ik gun het de mensen gewoon zo..

    Op naar mijn eigen thema’s

    Lieve groetjes voor iedereen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.