Home » Artikelen » 217. Resultaten Reuma-onderzoek

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

217. Resultaten Reuma-onderzoek — 135 reacties

 1. Beste Mireille,

  Ik zit nu bovenstaand stuk te lezen en alle reacties.
  Ik begrijp dat het onderzoek al even geleden is. Komt er nog een soort van vervolg?
  Gewoon even nieuwsgierig nu ik zelf ruim 1,5 jaar de diagnose RA heb en in de laatste fase van medicatie ben beland. Begonnen met een burn out waarna ik 4 maanden later niks meer kon door de pijn. Het hersenstam verhaal resoneerde direct…;-) ben benieuwd hoe ik het een en ander verder kan aanpakken. ik stagneer voor mijn gevoel en kom met niks verder. Dus op zoek naar van alles zoals je leest…:-)

  Liefs, Renate

  • Beste Renate,

   Ja klopt, het onderzoek is afgerond. Er staat een video op de website waarin ik meer uitleg over de ontdekkingen t.a.v. reuma. Had je die gevonden?

   Ik hoop dat de MIR-Methode iets voor je kan doen!
   Groetjes, Mireille

 2. Ja dit vind ik heel plausibel klinken. Ik ben rond m’n 50e begonnen met de mir-methode en word in mei 54. Nu weet ik dat ik bijna m’n hele leven heb rondgelopen met heel veel pijn, schaamte en onverwerkt verdriet van mijn ouders en alles (letterlijk!) op m’n nek nam en eigenlijk nooit mijn eigen leven leefde en nog steeds is dat iedere dag weer mijn grootste uitdaging. Ik heb idd vanaf ca m’n 30e nekartrose, ik had altijd pijn in mijn nek, hoofdpijn, was vermoeid en eigenlijk nooit echt blij of tevreden en sinds ik mir, zit ik in een giga veranderingsproces. Mijn nek is nog steeds wel stijver dan normaal denk ik, maar het zit me niet meer in de weg in mijn dagelijkse leven, ik ben blijer, sterker, dankbaarder en word steeds zelfstandiger al voelt het voor mij wel als een zwaar proces waarin ik enorm aan het groeien ben. Ik twijfel nog of het nu ms het moment is om naar een mir-methode begeleider te gaan om het proces iets te verlichten of te versnellen?

 3. Hoi! Ik ben vanavond terecht gekomen op uw site. Heeel boeiend voor mij. Ik heb vorig jaar de diagnose Reumatoïde artritis en fibromyalgie gekregen. Kan ik mee doen aan het onderzoek of niet meer? Wat moet ik daarvoor doen?

  Ik ben zeer benieuwd. Alvast bedankt !

  • Beste T,
   Ja, je kunt meedoen. Komende maandag is er weer een reuma-webinar. Dan leg ik uit wat ik tot nu toe dankzij andere mensen met reuma heb ontdekt en doen we samen de MIR-Methode. Een week later stuur ik dan een vragenlijst toe om te horen of er iets verbeterd is bij je.
   Groetjes! Mireille

 4. Beste Mireille

  Kan je iets uit dit artikel voor me verduidelijken?

  Dit stukje snap ik niet helemaal eigenlijk.

  Daarbij was er één soort emotie die bij 46,2% van de deelnemers voor kwam: schaamte. Alleen was het niet hún schaamte, maar de schaamte van iemand anders. Blijkbaar hadden ze als kind de schaamte van iemand anders overgenomen om die persoon te helpen. Zou dit een aanwijzing kunnen zijn voor de missie van mensen met reuma? Dat ze bijzonder gevoelig zijn en andere mensen helpen hun lijden te verlichten?

  Schaamte is een contraproductief iets om iet of wat gelukkig te leven.
  Als een kind de schaamte van een ander over neemt zogenaamd om die ander te helpen, dan is die ander misschien wel van zijn schaamte af, maar dan verpest het kind zijn of haar eigen leven al, want die geraakt er dan zelf niet meer vanaf en geraakt met Reuma op de sukkel en zo vind die mens zijn of haar missie niet. Dan moet je al bij toeval de MIR methode vinden, of je bent de pineut. In hoeverre is er dan sprake van hulp?

  Als alles dan zo ingenieus ineen zit, waarom krijgen kinderen dan bij de geboorte geen bescherming mee zodat ze niet eerst alle emoties van ouders moeten absorberen om daar dan heel hun leven mee te worstelen, met die emoties van die “ouderen” en daarbij vaak meer dan de helft van hun leven weg is voor ze dan een methode gevonden hebben om deze emoties weer te kunnen loslaten.

  Kans groot dat als ze zelf kinderen hebben dat die dan ook al lang weer een deel van die koek hebben opgeslorpt…..

  Echt dan vind ik dat ons lichaam met chakra’s en aura en alles er op en er aan eigenlijk een gammele rommelkast is waar je mee geboren wordt, en waardoor je al meteen door je voorouders en hun tegenslagen die zogenaamde missie wordt afgeleid van dag 1 dat je geboren bent.

  En als de oorzaak van reuma is dat je een andere hebt willen helpen met zijn schaamtegevoel. Wat zou je dan eens je van je reuma af bent nog anderen willen gaan helpen met weet ik wat voor gevoelens en emoties?
  Voor je het weet heb je dan gewoon opnieuw reuma of een andere ziekte die komt doordat je je inlaat met onverwerkte emoties van anderen.

  Als de MIR methode werkt, dan kunnen alle mensen zelfstandig komaf maken met emoties die vast zitten. Als je om de MIR te doen slagen bij een ander moet gaan aankloppen dan dient de MIR methode ergens anders voor….. Mensen met Reuma hebben volgens mij al genoeg afgezien dat ze niet nog eens voor anderen zouden moeten opdraven om nog eens anderen uit hun lijden te verlossen of dat te verlichten. Dat is gewoon de wereld op zijn kop.

  Jouw missie is duidelijk anderen op weg helpen om het leven lichter te maken. Heb jij dan ook last van Reuma of dat gehad?

  Volgens mij is de missie voor mensen die van hun Reuma af geraken: En nu gewoon genieten van het leven zonder die dagelijkse pijnen her en der in je lijf. Wandelen, fietsen, Dansen al wat je maar wil van beweging waar je tot nu toe in belemmert werd.

  Groeten

  • Beste anoniem

   Zo hee wat jij hier zegt is zo waar als ik leef in het hier en nu. Ik petra heb zoals jij beschrijft t echt allemaal letterlijk overgenomen en ook zo beleefd, vanaf de verwekking tot geboorte van mijzelf, waar mijn moeder er 3 dagen over deed. Heb ik alle ellende die mijn moeder heb moeten meemaken meegenomen in mijn geboorte en jeugd tot aan volwassen leeftijd. Met als gevolg

   Overal pijn, verdriet, eenzaamheid, mezelf voorbij lopen, ect.

   Gevoel van ergens niet bij horen, verstoten worden op latere leeftijd, geen contact meer met familie, ect

   Uiteindelijk ziek geworden van de ellende en misère, reuma, spierpijnen, migraine en fibromyalgie patiënt geworden.

   Zat ik jou stuk te lezen en dacht, ben ik wel. Maar moet wel toegeven dat ik ook op jonge leeftijd een ijzersterke wilskracht heb ontwikkeld om dit alles te boven te komen. En wat blijkt ik was al onbewust bezig om mezelf te helen zoals hier word beschreven via de mir methode.

   Ik ben er nog niet helemaal maar t gaat de goeie kant op

   Door jou stukje is t mij veel duidelijker geworden.

   Dankjewel liefs p

  • Beste D.,
   Nee, nog niet. Misschien komt het nog, maar dan wil ik eerst horen dat iemand’s rusteloze benen zijn verbeterd met de MIR-Methode.
   Groetjes, Mireille

   • Hallo Mireille
    Ik ken verschillende mensen die spontaan van hun restless legs zijn genezen, terwijl deze verstoring hun leven beheerste gedurende de dag en de nacht.
    Het grote wonder gebeurt door inzicht en werken aan de chakra’s, die na bepaalde tijd spontaan anders gaan draaien of zich opent en blokkades verdwijnen.
    Dat vereist discipline , doorzettingsvermogen en lange adem.

    Lieve groet en dank voor je bijzonder mooie werk Mireille.

 5. Heel interessant dit onderzoek.
  Lijkt me mooi om aan je onderzoek mee te werken (artritis psoriatica) hoewel ik t zelf onder controle heb gekregen lijkt t me leerzaam.
  Als schaamte van anderen een sterk thema is ,heb je dan ook schuldgevoel bij de deelnemers gezien rondom die geabsorbeerde schaamte ?

  • Beste Patricia,
   Nee, schuldgevoel trof ik nauwelijks aan. Boeiend hoe dat gelijkluidend blijkt te zijn bij zoveel deelnemers, he!
   Groetjes, Mireille

   • Beste Mireille,
    Inderdaad heel interessant. Ik herken het zelf ook wel,maar ook een verantwoordelijk voelen voor die emotie van de ander ( schaamte ) Zijn vaak emoties die zo dicht bij elkaar liggen schuldgevoel en schaamte.

    • Beste Patricia

     Voor mezelf maak ik het verschil tussen schaamtegevoel en schuldgevoel zo:

     Een schuldgevoel ontstaat als je je eigen handelen of daden afkeurt tegen het ligt van de waarden en normen die je hanteert in je leven. Als je mild genoeg voor jezelf bent kan je jezelf vergeven en ga je er van uit dat je het in een volgende situatie anders zult aanpakken. Centraal staat hier gedrag van een persoon.

     En schaamtegevoel ontstaat als je jezelf als persoon totaal afkeurt.Centraal hier staat een persoon

     Als je van een schuldgevoel terecht komt in een schaamtegevoel….dan wil dat zeggen dat je niet mild genoeg bent voor jezelf, je zelf niet kan vergeven en je jezelf dan als persoon helemaal afkraakt.
     Naar mijn aanvoelen wil dat zeggen dat het schaamtegevoel in dat geval eigenlijk min of meer permanent aanwezig is, de attitude van jezelf als persoon voortdurend af te keuren. Met als gevolg dat vanzodra er iets in handelen of daden af te keuren valt tegen het ligt van je normen en waarden gehouden, dat dit meteen ingezet wordt om dat schaamtegevoel verder te voeden…..

     En voor mensen die zich niet bewust zijn van een permanent aanwezig schaamtegevoel is het dan ook moeilijk om het verschil te zien.

     En al helemaal als het schaamtegevoel waarmee ze rondlopen niet eens van henzelf is.

     Via de MIR methode is het bij mijn weten mogelijk om emoties die niet van jou zijn uit je systeem te aaien. En eens dat laagje voor laagje gebeurt, dan ga je volgens mij ook duidelijker het verschil herkennen tussen beide.

     Ik ben zo onderandere al van een heel pak boosheid af.

     Sofia

 6. Hallo, ik wil mits het in de buurt is met het onderzoek. Ik heb volgens de reumatoloog artritis psoriatica en fibromyalgie. Groetjes Marisja

 7. Enige tijd geleden heb ik deel genomen aan het reuma onderzoek. Ik heb je daarna geschreven dat ik geen resultaat heb gehad van het toepassen van de speciale technieken. Maar intussen voel ik me stukken beter en zou dolgraag meedoen aan een vervolg. Zeker na jouw conclusie dat er een groot verband is tussen deze aandoening en “onze” missie en de schaamte. Helaas lijken alle bijeenkomsten vol geboekt. Is er ergens nog een plekje voor me?

  Lid worden van de club lukt me niet helaas. Te ingewikkeld gedoe met de computer.

  • Beste Aleida,
   Mensen die in de eerste ronde hebben meegedaan aan het reuma-onderzoek, mogen sowieso meedoen aan de 2e ronde. Als het goed is, heb je daar pas geleden een email over ontvangen? Ik zal het je nog weleens sturen.
   Groetjes, Mireille

 8. Hi Mireille,

  Als je het over schaamte hebt, noem je de schaamte die je als kind van iemand anders hebt overgenomen. Maar kan dit ook niet de schaamte zijn die je als volwassene van een andere volwassene overneemt?

  vriendelijke groet,
  Paulien

  • Beste Paulien,
   Ja, dat zou wel kunnen, maar is niet wat ik heb getest bij het reuma-onderzoek. Dank voor je vraag!
   Groetjes, Mireille

 9. Hallo Mireille,

  Heel interessant wat er tot nu toe uit je onderzoek is gekomen! Ik heb artrose en daardoor 8 jaar geleden twee hele knieprotheses en daarna ook een “nieuwe” heup moeten krijgen.
  Ik wilde me inschrijven voor de tweede onderzoeksreeks maar die was jammer genoeg al vol.

  Wat ik heel speciaal vind is dat de hersenstam er een rol in zou spelen.
  Nu heb ik sinds een paar jaar ook Parkinson. Dat zit ook in de hersenen, alleen een ander gebied. Dan vraag ik me nu ineens af of er verband is tussen beide aandoeningen??
  We hebben elkaar gesproken in Beek en Donk en toen ik je vroeg of je ook Parkinson ging onderzoeken heb je gezegd dat ik je dat maar eens moest helpen herinneren. Bij deze 🙂
  Maar ik snap dat je met reuma bent begonnen, zoveel mensen hebben dat in een of andere vorm.

  Ik vind het geweldig wat je allemaal doet, dank je hartelijk Mireille!!
  En heb de MIR-Methode al enthousiast aan veel mensen doorgegeven…

  Hartelijke groet, Mieke

 10. Dag Mireille,

  Ik heb enkele jaren geleden de MIR methode toegepast voor mijn artrose met goed resultaat. Sedert verleden jaar heb ik de diagnose reumatoïde artritis gekregen waarvoor ik voedingssupplementen heb genomen en dat gaf mij veel verbetering. Sedert december 2017 heb ik terug veel pijn in schouders, armen en handen en heb ik als gevolg van RA het carpaal tunnelsyndroom in mijn linkerhand waardoor ik veel last heb in drie vingers. Ik heb door omstandigheden de laatste maanden wel veel stress gehad.
  Heb een 14 tal behandelingen acupunctuur hiervoor gehad en heeft wel verbetering gebracht maar de gevoelloosheid en stijfheid blijven. Ik ben terug begonnen met de MIR methode toe te passen. Denkt u dat dit ook kan helpen om mijn hand terug normaal te kunnen gebruiken? Jammer dat ik zo ver woon om aan uw onderzoek mee te kunnen doen.
  Dank U

  Monique

  • Beste Monique,
   In principe zou het mogelijk moeten zijn met de MIR-Methode, maar het is altijd afwachten hoever je komt.
   Wanneer ik de 2e ronde met onderzoeken afgerond heb, zal ik de resultaten op de website zetten.
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

  • Monique

   Ik heb zo ongeveer een 13 jaar geleden carpaal tunnel syndroom vastgesteld en moest direct geopereerd worden: ik zat in de derde graad met afsterving: daarbij had ik een stukje van de rechterduimmuis die dood is.Daar is een put.Ik liet alle glazen uit mijn hand vallen, kon zelfs de prikken van het onderzoek niet eens verdragen:

   Stond op het punt om te opereren, maar had er eerst over gepraat met mijn osteopaat toen.Hij vroeg of ik wilde wachten met de operatie: omdart hij patienten had waarvan er geopereert waren en na een jaar terug kwam !! Hij toen niets meer kon doen.

   De osteopaat heeft eerst de torax in de nek losgemaakt !

   Daarna zeker 6 maand op mijn ellebogen heeft gewerkt: tennis ellboog: vroeg hem hoelang voor je op mijn pols gaat werken ? eerst moet ik de ellebogen op de juiste plaats zien te houden: vanaf dat alle spieren ligamenten enz….op hun plaats blijven kan ik overgaan naar je pols.

   Op een dag was het zover: hij vroeg mij of ik 3x in een week naar hem kon gaan om op mijn pols te werken: Nu zijn we 2018 tot nu toe nog nooit geopereerd.

   Misschien moet je eens een goede osteopaat zoeken die al vele wegen heeft afgelegd: niet een osteopaat die gewoon KRAK KRAK DOET HE.
   Succes in je zoektocht: hopelijk heb je hier iets aan.

   Maar moet wel zeggen ik kom van heel ver: want toen had ik ook reuma en arthrose op mijn 35ste als iemand van 65 zeiden ze !!

   Nu ondertussen 53 : heb nog steeds vele pijn in de rug:
   kan het bijna niet meer opbrengen om nog allerlei therapieën te doen; misschien moet ik toch eens MIR erbij doen.

   Mireille: wat ik hierboven heel sterk herken: is schaamte: die heb ik beginnen opmerken: zelfs als ik niets verkeerd doe; ik mij beschaamd voel, maar gaat zeker gepaard met schuldgevoel !!

   Ik heb nog niet zolang geleden iemand ontmoet die een duitste astrolie heeft gevolgd: waarbij je extra problemen kan vinden buiten de gewone astrologie !( nieuwe wijze)
   Zij ontdekte inderdaad schuld die ik net voor het indalen heb meegenomen: Iemand uit de familie lijn had een zeer zware schuld: ik als ziel heb gezegd : geef die maar aan mij….jammer genoeg weten we dat niet, ook schaamte heeft zij opgemerkt.

   Wat ik je nog wil meegeven Mireille om eens te gaan kijken of sexueel misbruik ermee te maken heeft:(ben dit bijna zeker) ikzelf ben misbruikt vanaf mijn 3de levensjaar: heb dit jarenlang verdrongen: hoe ik dit allemaal ben te weten gekomen is teveel om te zeggen….heb ik ook geen zin in.

   Wat ik ook opmerk bij mijn kinderen: zij nemen alles over van de ouders:De oudste het meest: ze hebben zowat alle gelijke symtomen en klachten in hun leven: wat ook een zwaar schuldgevoel meebrengt:

   Tot er iemand in de familielijn zegt en nu is het genoeg: we gaan eraan werken en zoveel mogelijk doorbreken.

   Dit laatste loopt niet altijd van een leien dakje.
   We doen natuurlijk verder, samen met de dochter, maar als het ellenlang in een familielijn zit duurt het heel lang voor alles doorbroken wordt.

   Pijn in de schouderbladen of gebogen lopen is ook een symtoom van lasten dragen uit de familielijn.
   enz enz…

   Ik vind het fantastisch dat iets als MIR-Methode helpt: heb het nog niet toegepast, maar wie weet.
   Hoop jullie hiermee wat geholpen te hebben:

   MVG Ingrid

   • Beste Ingrid,
    Ja, sexueel misbruik is daar zeker een van de oorzaken van! Dat gaat erg diep in iemand’s systeem zitten. Mooi dat je aangeeft dat kinderen en overnemen. Dat is ook zo. Net zolang tot iemand in de familielijn het weet te doorbreken, precies wat je zegt! Dankjewel voor je moed om eraan te werken!
    Dank voor je mooie woorden over de osteopathie. Deze behandelaars zijn bijzonder effectief bij het aanpakken van vastzittende lichamelijke klachten!
    Groetjes en toenemende gezondheid gewenst!
    Mireille

 11. Beste Mireille,
  Ongeveer 10 jaar geleden kreeg ik de diagnose CVS in combinatie met fibromyalgie. Ondertussen is mijn fibromyalgie sterk verbeterd en dit vooral door het aanpassen van mijn voeding (geen gluten, melkproducten, soya, mais en eieren). Dus naar mijn idee is fibromyalgie dikwijls een ontstekingsreactie en zit voeding daar voor een groot stuk tussen.

 12. Beste Mireille,

  In et slaapproblemenwebinar van vanavond was er een vraag over rusteloze benen. Ik heb hier erg aan geleden i.v.m. fibromyalgie. Rusteloze benen maken slapen een onmogelijkheid. Ik ben en van de rusteloze benen en van de fibromyalgie crises af dankzij het diëet van Dr. Seignalet : glutenvrij, zonder suiker en zonder melk en melkprodukten. De fibromyalgie steekt zijn kop weer op als je te veel over de schreef ga met het diëet. HET DIËET WERK WONDEREN en zorgt vor het verdwijnen van over meer dan 90% van de klachten, niet alleen voor de verschillende soorten rheuma, maar ook bv van multiple sclerose. Het enige wat je nodig hebt is wilskracht om je zoveel mogelijk aan het diëet te houden. En dat is voorgoed. Eigenlijk wil dit zeggen dat je voorgoed gezond gaat eten en het is niet meer dan logisch dat dat zich omzet in goede gezondheid. Vroeger had ik een verziekte slaap en was altijd moe en had overal pijn. Nu, 35 jaar ouder dan toen, ben ik van al die ellende af. Ik zou het van de daken af willen schreeuwen. Je kunt je gezondheid zelf in de hand nemen en je hoeft geen slaaf te worden van de medicijnenindustrie. En zo dat al bent, kunt je je er van bevrijden. Gezondheid kun je leren.

  Het is heel belangrijk om de zuurgraad, bij voorkeur dagelijks, in het oog te houden en die door voldoende basisvormende voedingsmiddelen op peil brengen en te houden (stap 1!). Eventueel af en toe een half koffielepeltje lithothame helpt een teveel aan zuur te neutraliseren.

  Ik ben 77, energie te over, werk nog, fiets, loop als een kieviet, doe aan sport en heb heel zelden hier of daar een pijntje. Belangrijk is uiteraard aan je zelf te werken en je inzicht te vergroten, zowel op psychisch, geestelijk en lichamelijk gebied.

  Ik zal graag meedoen aan het onderzoek. Ik ben er zeker van dat mijn ervaring veel mensen zal knnen helpen. Voor de fibromyalgie, die bij een tweede bezoek aan een homeopathe/naturopathe vasgesteld is, heb ik nooit chemische medicijnen geslikt.

  Een punt waar aandacht aan geschonken dient te worden is of er tegelijktijd misschien sprake is van een candidose, een hele lastige kwaal waar je heel moeilijk vanaf komt. . Misschien kun je daar eens een webinar aan wijden, zo je dat nog niet gedaan hebt.

  Wens je een groeiend succes met het uitleven van je missie. Je straalt er helemaal van. Je vorige webinar over onze missie in het leven is mij van zeer groot nut geweest. Ik ben me door jouw webinar ervan bewust geworden dat ik een typische kennisoverdrager en een lichtbrenger ben. Dat is mijn vreugdebron. Halleluja.

  Groetjes uit Genève.

  Latifa

  • Jeetje wat goed van jou Latifa! Ik had ook fibromyalgie, ik heb de eerste cursus “Rheuma” gedaan en ben van mijn fibromyalgie af, zonder medicijnen net als jij. Er bestaan ook geen medicijnen voor deze aandoening het enige wat artsen me konden aanraden wat anti-depressieve pillen die ik altijd geweigerd heb.
   Ik ben 70 jaar en doe al 4 jaar de MIR-Methode maar heb wel veel artrose en heb me vorig jaar aan beide heupen moeten laten opereren; mijn gewrichten waren te veel beschadigd en het kraakbeen was verdwenen. Nu loop, fiets, zwem en beweeg ik beter dan 20 jaar geleden!
   Blijft nog steeds de artrose vooral in mijn vingers en duim. Ook een beetje in mijn nek, onderrug en rechter schouder maar daar kom ik ook nog wel af.
   Groetjes uit Ambilly: (naast Geneve).

  • Beste Heidi,
   Wat fijn dat je mee wilt doen! Je kunt hier lezen wat we tijdens de onderzoeksworkshop gaan doen en je eventueel aanmelden, mocht het goed voor je voelen.
   Groetjes, Mireille

 13. Beste Mireille,
  Ik keek al uit naar de resultaten van dit onderzoek en het bevestigt wat ik al lang dacht. Dat geeft ook weer kracht. Ik doe de MIR methode dagelijks, soms tot in den treure, omdat ik zoveel pijn heb (RA). Ook daarnaast hanteer ik Louise Hay en Christianne Beerlandt, om maar van die pijn af te komen. Daarbij komt er veel los van dingen die ik al meer dan 30 jaar genegeerd heb. Binnenkort ook naar een psycholoog, maar ik merk dat ik gelukkig soms zelfs dingen kwijt kan aan b.v. een huisarts of zelfs mijn kapster van de week en kreeg daar een positieve feedback op. De meeste mensen lopen weg als ik vertel dat ik geen contact meer heb met mijn zoon, want ze vinden het vaak heel erg en dan zwijg ik maar. En zo is er nog veel meer aan de hand. Allemaal te zoeken in het Narcistisch misbruikcircuit. En heel langzaamaan verbetert mijn leven en vallen de negatieve vrienden en kennissen weg. En komen er mooie, positieve mensen voor in de plaats. Hetgeen ik niet gewend ben en moet daar aan wennen, want ik ben altijd misbruikt geweest. En dat zal ongetwijfeld ook genezing in mij gaan brengen, want vorig jaar kreeg ik ineens heel heftig RA. Nu nog wel medicatie en net van de Prednison af, maar heb nog pijnen, die ik dan opvang met de MIR-Methode en de andere methoden, die ik al aangaf. Dus dankjewel ook weer hiervoor en ik zou graag willen meewerken aan een nieuw onderzoek, maar kan nog niet reizen. Maar als ik iets van thuis uit kan doen, hoor ik het graag van je.
  Groetend, Anneke Bakx

  • Beste Anneke,
   Als je pijn aanpakt met de MIR-Methode, gebruik je daar dan de EHBO voor? Of alleen de 9 stappen? Ik ben even nieuwsgierig te weten wat voor jou werkt. 🙂
   En ik zit inderdaad wel erover te denken om na deze tweede onderzoeksronde eventueel een serie webinars te gaan geven, als dat dan tenminste nodig is. De resultaten laat ik sowieso weten op de website in een artikel.
   Groetjes en veel geluk!
   Mireille

 14. Hoi Mireille
  Ik wil wel meedoen aan onderzoek reuma zelf heb ik artrose en ik voel regel matig achter bij de hersenstam een druk.Op dit moment gaat het goed met de artrose.En ik heb al aardig gewerkt aan de emoties.
  Vriendelijke groeten Elly de Jonge Kamphof

  • Beste Elly,
   Wat bijzonder dat je het eigenlijk zelf al voelde! En wat fijn dat je mee wilt doen aan het onderzoek! Je kunt hier lezen wat we tijdens de onderzoeksworkshop gaan doen. Daar kun je je ook aanmelden, mocht het goed voor je voelen.
   Groetjes, Mireille

 15. Beste Mireille,

  Ik heb RA sinds 2009 en gebruik enbrel. Ook heb ik migraine.Naarmate ik iets onderdruk met medicijnen komt er iets nieuws bij. Zoals vorig jaar lichte vitiligo. De MIR-Methode hielp me al bij vele kwaaltjes maar nog niet bij deze twee.
  Je resultaten op gebied vd schaamte en die hersenstam sloegen bij mij in als een bom. En die missie. Die ken ik die wil ik volgen maar steeds komt er iets tussen. Bij alles duik ik in vecht of vlucht, nooit eens open van we zien wel. Ik herken me er dus zeer in.
  Heb je iets aan mij voor je vervolgonderzoek?

  • Beste Martine,
   Ja, ik zou het fijn vinden als je mee wilt doen, maar ik weet niet of je naar Apeldoorn wilt/kunt komen. Lees hier even wat ik van plan ben in het vervolgonderzoek en op welke datum het is.
   Groetjes, Mireille

 16. Hoi Mireille,
  Nu ik deze resultaten reuma lees kwam dit erg bekend voor. Ik heb in 2015 een aantal sessies met een MIR-Methode begeleider gehad. Bij mij kwam er ook schaamte uit, deze moest ik bij stap 5 toevoegen. De schaamte was iets rond 7 jaar, maar we zijn er niet achtergekomen wat dit nou was.Inmiddels is het al weer 3 jaar geleden. Ik doe de MIR-Methode nog steeds in periodes. Ik ben heel benieuwd hoe het onderzoek verder gaat!
  groet Pauline

  • Beste Pauline,
   Het is een spannende speurtocht, he? Je kunt hier lezen wat ik van plan ben in het vervolgonderzoek en mocht je eraan mee willen doen, ben je welkom.
   Groetjes, Mireille

 17. Beste Mireille

  Ik heb een hele tijd de MIR-Methode niet gedaan, had er geen resultaat van, heb ook een MIR-Methode op Maat gekregen , ook daar geen resultaat mee, de vraag die ik me stelde was” misschien is het mijn ongeduld wel, ik had altijd een gevoel van helpt dit wel? een ongedurig gevoel als ik er mee bezig was,en dat voelde niet goed.Ik ben hooggevoelig, mijn beschermingsmechanisme is heel aktief, ben ook erg wantrouwig en dat stoort mij enorm. Ik heb veel last in mijn onderrug, schouders en nek die regelmatig vastzitten en hierdoor ook regelmatig hoofdpijn, erg lastig. Ineens kreeg ik weer de behoefte om de MIR-Methode te herstarten en heb dat ook gedaan, maar het voelt nog steeds niet goed aan , ik weet niet wat het is, wil steeds het leed van anderen wegnemen wat natuurlijk niet kan, daarom tors ik heel veel leed op mijn schouders, vooral dat van mijn jongste zoon, ( die zijn leed voor een groot gedeelte aan zichzelf te wijten heeft, maar dat niet kan of wil inzien, legt altijd de schuld op de buitenwereld en ook op mij, ik sta daar zo machteloos tegenover en het doet mij zoveel verdriet.Nu heb ik het gevoel dat er meer en meer naar boven komt, ik lees veel over deze dingen en ik ben ook in therapie, dan kan ik het van me af praten, het van me af schrijven doe ik ook weleens, iets in mij blokkeert zodat ik niet doe wat ik zou willen doen, en dan geef ik mezelf er van langs, ik ben zo onzeker.Ik heb vroeger als kind heel dikwijls te horen gekregen als ik iets wilde doen ” dat is niets voor u ” dat maakte me altijd zo verdrietig, daardoor ben ik aan mezelf gaan twijfelen en kan dit maar niet stoppen. Ik ben nu een jaar op pensioen en heb meer last van pijn in de onderrug, schouders en nek, meer tijd om te piekeren, en slapen doe ik ook niet goed om zot van te worden.Ik ben ook angstig als ik iets van de kinderen hoor wat niet goed zit bij hen, dan begin ik te piekeren.Heb jij soms een zinnetje voor mij dat ik kan uitproberen voor mijn artrose, zou het goed zijn als ik de zin ” missie verduidelijken meermaals per dag herhaal en MIR-Methode erachter zegt, ik kan nl niet tot in nederland komen, hopelijk kan ik het via een webinar ook volgen.
  Vroeger thuis waren er heel wat ruzies tussen mijn ouders, heb de schaamte van mijn moeder overgenomen, en ik schaam me voor het gedrag van mijn jongste zoon.Ik denk dat ik teveel ben gefocust op het resultaat dat het daarmee niet werkt.Er zit veel weerstand in mij om te doen wat ik zou willen doen en dat frustreert mij enorm en geef ik mezelf op mijn donder,waarom doe je het nu niet.Reuma is naar binnengeslaagd verdriet, zou best kunnen, draag veel rommel van anderen op mijn schouders.

  • Beste Cecile,
   Je klinkt inderdaad als een gevoelig mens die veel ‘Weltschmertz’ voelt. Ik hoop dat ik in vervolgonderzoeken via webinars ga werken, maar weet het nog niet zeker. Ik laat wel weten wat ik in dit vervolgonderzoek kan vinden en of er dan nog iets extra’s kan worden gedaan. Je hoeft niet extra vaak ‘missie verduidelijken’ te doen. Dat geeft geen extra werking. Je kunt wel de MIR-Methode EHBO doen als je ineens veel pijn krijgt. Verder blijft het een kwestie van stukje bij beetje de oude emoties tot rust brengen, door ze ‘vrede’ te geven, bijvoorbeeld via de MIR-Methode.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 18. geweldig Mireille je reuma onderzoek. ik heb een week geleden een dikke SEG ontdekt en die past zo goed bij jou bevindingen. verder heb ik net “het intentie effect”uit en wil graag een groepje maken zijn er ook artrose patienten bij mij in de buurt?
  verder wil ik graag mee doen aan je vervolg onderzoek. warme groet Thieu

  • Beste Thieu,
   Wat fijn om te lezen! Over het intentie-effect: kijk eens goed naar de MIR-Methode kringen? Die zijn ontworpen op basis van het intentie-experiment en de kracht van acht. Als je mee wilt doen aan het onderzoek, dan kun je hier lezen wat we gaan doen tijdens een onderzoeksworkshop. Je bent welkom!
   Groetjes, Mireille

 19. Hoi Mireille,

  Super fijn dat je zo bezig bent! Dank je wel! Ik wil graag meedoen met je onderzoek (fibromyalgie), maar ben niet in staat om naar je toe te reizen. Kan ik ook vanuit huis meedoen of heb je de deelnemers echt daar nodig? Super benieuwd ook naar de ‘op maat’ zinnen. Ik heb gister je webinar over toxiciteit gekeken en voelde daarna sterk dat ik heel veel van anderen als een spons heb opgezogen en nog bij me draag. Weet al veel langer (hooggevoeligheid) dat ik gemakkelijk emoties e.d. van anderen overneem, gisteren was het echt voelbaar na het zien van je webinar, bijzonder. Ook voelde ik dat er veel afvalstoffen in mijn spieren zitten, m.n. in de kuiten (de laatste 6 jaar kan ik nauwelijks lopen en staan door de pijn in enkels en voeten). Ben dus zeer geïnteresseerd in je onderzoek en draag graag een steentje bij als dat kan. Tranen sprongen me in de ogen bij het lezen van dit artikel over je missie niet leven door overactief beschermingsmechanisme gekoppeld aan hersenstam (ik noem dat zelf basis onveiligheid en fibromyalgie noem ik liever chronische stress, mijn antroposofisch huisarts noemt mijn conditie: biografische en constitutionele hyper alertheid). Veel herkenning dus, zou er graag meer mee doen.

  Heel veel dank voor alles wat je doet en warme groet,
  Maya

  • Nog even een toevoeging, voor jou wellicht fijn om te lezen Mireille: ruim 2 jaar geleden deed ik de MIR-Methode voor het eerst, toen had ik een moment van een uur of zo, waarin ik voor het eerst en laatst in 15 of 20 jaar geheel pijnvrij was. Ik wist niet wat me overkwam, dacht hé, wat voel ik nu voor geks? Oh wacht, nergens pijn! Daardoor is de MIR-Methode altijd in mijn achterhoofd gebleven en sinds een paar weken heb ik het actief weer opgepakt, ben nu sterker en kan de reacties beter aan. Reageer namelijk heel sterk: m.n. veel onverwerkte emoties die vrijkomen (past ook bij de emotionele oorzaak die je in dit artikel beschrijft, ik zie dat ook zelf als oorzaak van mijn klachten, was een kei in emoties onderdrukken en ondertussen zeer gevoelig dus heel veel onderdrukt). Ook fysieke detox merkbaar en ook al positieve ervaringen: af en toe meer energie, levenslust, creativiteit, zin in nieuwe dingen, warm hart, veranderingen in relaties. In een paar weken tijd. Dus nogmaals super bedankt voor de MIR-Methode en ik denk dat je met dit onderzoek op het juiste spoor zit. Liefs!

  • Beste Maya,
   Wat fijn dat je je herkende in de resultaten. De tweede ronde van de onderzoeken vinden nog in Apeldoorn plaats. Daarna ga ik misschien (als dat nodig is) een webinar organiseren. De resultaten zullen sowieso op de website gepubliceerd worden.
   Groetjes, en sterkte nog!
   Mireille

 20. Dag Mireille,
  Wat ontzettend interessant wat je ontdekt hebt. Ik heb zelf artrose sinds 18 jaar en slik niets.
  Af en toe paracetamol. Bij de mededeling “u moet hier mee zien te leven” heb ik dan ook al 18 jaar toegepast. Het belangrijkste voor mij is in beweging blijven. De link die je legt tussen Missie verduidelijken en artrose gaf mij direct een soort herkenningsgevoel.
  En ook een vergelijkingsidee tussen een boom die zich niet de ruimte krijgt om vol zijn takken uit te laten groeien en zich dus aanpast.Het heeft dus te maken met Ruimte nemen. Ik geloof dat je wel begrijpt welk beeld ik hiermee bedoel. Ja zo werkt dat bij mij. Ik heb heel geinteresseerd naar je verdere uitkomsten.
  Overigens heb ik je methode ook toegepast als zijnde een hulp bij “u moet hier mee zien te leven”. Fijne dag en groet, Marie

 21. Ik geloof hier heilig in dat onverwerkte emoties je ziek maken net als stress. Laat ik dit nou best heftig hebben meegemaakt in mijn keven en ploeg vorig jaar oktober RA in de heftigste vorm en alles wat daarbij komt. Beidde armen/handen zo ernstig ontstoken dat ik het uitgilde van de pijn, vocht in longen en hup aan 3 soorten medicatie gezet. Ik zou best mee willen doen met dit onderzoek.

  Groetjes Gaby

 22. Beste Mireille,
  Mooi onderzoek dat je doet. Ik zelf heb jicht, geen reuma maar wel aanverwant aan de reumatische ziekten. Zou jicht ook verbonden zijn met schaamte als emotie? Of speelt daar iets anders? Hoop dat je er iets over kunt zeggen.
  Vriendelijke groet,
  Channa

 23. Ha Mireille,
  Ik moet ineens denken aan een mevrouw die ik vroeger onder behandeling had, en ze had Rheumatoide arthritis.
  Ik werkte als fysiotherapeute met haar om de beweeglijkheid te behouden en de pijn te verminderen.
  We praatten ondertussen veel.
  De RA was begonnen vlak na haar huwelijk. En ten tijde van de behandelingen was ze net hierheen verhuisd omdat haar man een andere baan had gekregen. Na veel heen en weer gepraat van ons kreeg ik de indruk dat haar huwelijk niet zo rooskleurig was.
  Misschien was door al dat gepraat haar dat ook duidelijk geworden. De RA was tot stilstand gekomen op een gegeven moment , en na een tijdje vertelde ze dat ze ging scheiden.
  Het een was duidelijk het gevolg van het ander.
  Ik vond het heel bijzonder toen ik dit constateerde. Het was 35 jaar geleden en men wilde toen nog niet zoveel weten van psychische factoren .
  Ook schaamte hier denk ik he?

 24. weat ontzettend hoop gevend dit onderzoek en alle onderzoeken die nog gaan volgen Mireille, Zelf heb ik poli Artrose en Fibromyalgi,
  En idd ik hoor de Reumatholoog zeggen , tja, weinig anders aan te doen als fysiotherapie en Meloxicam slikken
  Ik leg me hier absoluut niet bij neer, Alle ziekten hebben merendeels een psychische achtergrond
  Dat heb ik onderhand zeker geleerd, Ik Mir elke dag 2 keer al heel lang, Daardoor heb ik veel inzicht gekregen in hoe ziekten ontstaan en in stand gehouden worden.
  ik weet zeker dat mijn lichaam aan het helen is , ik voel dit duidelijk, ik kan het niet uitleggen maar dat is meestal met gevoel toch!
  Ik vertrouw en weet zeker dat wij Mirrors met z,n allen een supersterk team vormen,
  Dus ik blijf Mirren en Geloof,
  Hartegroet
  Tiny

 25. Beste MIR Eille,

  Ik voel me als een weer wolvin. Mijn wintervingers veranderen van kromme, dikke vorm weer terug naar de normale binnen paar dagen. Als het droog weer is blijven ze normaal.Het lijkt op de afbeelding hierboven wat er soms met de vingers van mij gebeurt. Tijdens de weer wolvin verandering
  is het slecht weer, en de luchtvochtigheid van de buitenlucht is hoog.Ik heb het sinds 10 jaar. Ik ben blij met jullie site, wegens de emotionele benadering van ziektes.
  Dank hiervoor. Mijn emoties uit ik meestal door tekenen, schilderen, veel muziek wat goed aanvoelt en beweging in de natuur en alles op schrijven en wissen en vertellen de slechte dingen als pesterijen en zo voort binnen paar dagen en de boosheid temmen / tem de monster!/
  Boosheid veranderen in kracht. Wel best moeilijk. Maar het kan. Toen de burgemeester van Amsterdam stierf, vroeg ik me af of hij problemen van anderen op zich nam dat hij zo vrij jong doodgegaan is.DUS ik ben blij met jullie onderzoeken en verband legen tussen emotie’s en ziektes.

  groet,

  era

 26. Dag Mireille,
  Ik doe nu trouw een 14 maanden de MIR-Methode. Twee jaar ongeveer heb ik behoorlijk last van versleten heup- en rugwervels. Het bemoeilijkt mijn lopen. Het wordt niet minder maar erger.
  Ik denk dat mijn leeftijd (87jaar) hierbij ook een rol speelt. Ik ga toch maar even door met mirren. Wie Weet.
  Theo

 27. Wat geweldig hoopvol, dit onderzoek.
  Ik heb als duikinstructeur 30 jaar lang 2 – 4 duiken per dag gemaakt. De drukverschillen hebben geleid tot wat duikers artritis wordt genoemd, met veel pijn in vooral schouders, rug en handen tot gevolg en het ‘droog’ werken op land. Ik ben benieuwd of ook deze vorm van artritis kan verbeteren… Ik blijf verwachtingsvol Mirren!

 28. Beste Mireille,
  Ik heb al jaren last van lage rugpijn.Boeken van Dr. John Sarno o.a. healing Back Pain The Mind-Body Connection waren een eye opener en een opluchting voor mij. Mijn lichaam is niet ziek!
  Zachtaardige, hulpvaardige, perfectionistische mensen zijn er gevoelig voor. Later kwam hij tot de ontdekking dat reuma gelijksoortige oorzaken heeft. Ik herken zijn ervaringen met jouw onderzoek.

  Ik wil hiermee zeggen dat wat je zegt over mensen met een reumatische aandoening m.i. grosso modo ook geldt voor mensen met lage rugpijn, hernia, ischias.
  Ik ga nu serieus door met de MIR methode. Dank je wel.

 29. Beste Mireille,

  Mooi dat je met dit onderzoek gestart bent.
  Zoals ik al eerder naar je geschreven heb is neuroloog Marten Klaver ook overtuigd van de link tussen onverwerkte emoties en lichamelijke klachten (maar ook psychische klachten). Wie weet komt er een moment dat jullie je krachten kunnen gaan bundelen.
  Wat ik bijzonder vind Mireille is dat ik na een aantal jaren Mirren en verschillende MOM’s zelf ook uitgekomen was bij mijn hersenstam en een gevoel van onveiligheid en daardoor een constante alertheid en onvermogen om volledig bij mezelf te komen en mij te ontspannen in de situatie zoals die is. Oftewel om gewoon te zijn wie ik ben en daar open over te zijn. Mezelf te laten zien (in tegenstelling tot schaamte).
  Voor mij is het heel helder dat hier angst onder zit. Mijn vermoeden is dat het explosieve karakter van mijn moeder (boosheid, hatelijk zelfs) hier de oorzaak van is. En dat is helaas iets wat al een aantal generaties doorgegeven wordt.
  Mijn persoonlijke missie op dit moment is dan ook om dit tot de bodem uit te zoeken en hopelijk het patroon te doorbreken voor mijn kinderen. Dat zal een grote uitdaging zijn omdat er al kwaad geschied is. (Moeilijk hoor, want het kwam voor mijn gevoel om mijn pad om zelf inzicht te krijgen in wat ik meegemaakt heb als kind. Daardoor voor mij zeer leerzaam en ook steeds meer helend)

  Overigens is uit hersenonderzoek al aangetoond dat mensen met chronisch pijn altijd verhoogd allert/angstig zijn.

  Ga vooral door met je onderzoek en hopelijk vind je nog veel interssante dingen.
  Mijn kwaliteit is verbinden Mireille en ik ben een groot voorstander van samenwerken, synergie.
  Dus ik zal het niet kunnen laten om je te laten weten als er overlap is, verbanden zijn met hersenonderzoek wat op dit moment door neurologen gedaan wordt op het gebied van chronisch pijn.

  • Beste Kieke,
   Erg interessant wat je schrijft over neurologische ontdekkingen. Dankjewel voor het doorgeven daarvan! En bijzonder dat jij zelf ook op dezelfde conclusies uit kwam! Ja, goed om medische en alternatieve kennis te combineren. Ik ben vóór!
   Groetjes, Mireille

 30. hoi Mireille,

  Wat een fantastisch resultaat en dat vind ik vooral omdat het een bevestiging geeft voor wat ik altijd heb gedacht. Bij mij begon reuma op het moment dat ik met pensioen ging precies 10 jaar geleden.
  In die tijd kwamen er heel veel pijnlijke emoties boven (het dekseltje ging van het potje).

  De MIR methode doe ik al ruim een jaar. In het begin merkte ik al snel dat de negende zin mij hielp bij de zorgen die ik toen had en kon ze zodoende ook oplossen.
  Het is wel moeilijk om het hardop te zeggen waar iemand bij is.
  vaak MIR ik dan ook geconsentreerd in gedachte.In bed of onder de douche.
  Ik ben blij met de MIR-methode en lees ook graag al je mails. Ik heb mijn email al gegeven

  Hartelijke groet voor het team MIR-methode

  Irene Vandewalle

 31. Lieve Mireille,
  Wat geweldig dat jij dit onderzoek hebt kunnen doen! Ik vind de uitslag verrassend en toch ook niet: jij hebt mij in MIRkruispunt cursus getest en er kwam ‘schaamte’ uit, maar niet van mezelf.. We wilden graag meer weten, maar kwamen niet verder. Ik had er nooit aan gedacht om jou mijn atrose te melden en daar een verband te zoeken. Ik heb trouwens na een bijzondere en emotionele familie opstelling wel een idee waar de schaamte vandaan komt.
  Ik blijf dagelijks mirren en geef mij graag op voor verder onderzoek.
  Veel liefs, Juul R

 32. Beste Mireille Mettes, ik zou graag aan uw onderzoek mee willen doen.
  Ik heb fybromyalgie en geloof ergens wel dat dit uit overwerkte emoties is gekomen. Ik heb het uit een zware burnout overgehouden met nog meer klachten buiten fybromyalgie om… Ik kreeg in mijn kindertijd last van psoriasis en dat weet ik nu dat er toen veel ruzie was bij ons thuis dus veel stress. Ik hoor het graag. Lieve groet Chantal

  • Beste Chantal,
   Houd de nieuwsbrief in de gaten. Daarin laat ik zien wanneer de onderzoeken plaatsvinden. Dan kun je kijken of het je past om mee te doen.
   En mooi te lezen hoe je de link al legt met al die ruzies die er destijds bij jou thuis waren…
   Sterkte en veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 33. Lieve Mireille,
  Dank je wel voor dit onderwerp !! Het gekke is dat ik altijd zeg : Dit hoef ik niet te hebben !
  En ja hele dikke pijnlijke vingers ,artrose in de nek en dan ook pijnlijke nek/schouderspieren. Er staat altijd spanning op en dat geeft dan ook weer hoofdpijn . De MIR methode heb ik in het verleden wel gedaan ,nu niet meer door geen resultaat ! Die ga ik zo wie zo weer oppakken en ik zou graag de oorzaak willen aanpakken. De afstand is wel een probleem,maar daar kan ik nog ff over nadenken !! Wij hebben samen de cursus : Leven in vertrouwen bij Mies gedaan ! Misschien herinner je mij nog !? Liefs Ria

  • Beste Ria,
   Wat fijn dat je je er niet bij neerlegt! Ik hoop dat de MIR-Methode je dit keer wel merkbare verbetering brengt! Ik kan me je niet 1-2-3 herinneren, maar als ik je weer zie, weet ik het vast wel weer!
   Sterkte nog in de tussentijd!
   Groetjes, Mireille

   • Hi Mireille ,ik heb de MIR-Methode alweer gedaan !!
    Ik was met Henny en dochter Henny en wij hebben het over schilderen gehad !!!
    Maar goed ik wil je ook nog laten weten dat ik grote en kleine rode oneffen plekken heb die op een gegeven moment opdrogen en verschilferen en nog eens en na een maand of zo weer wegtrekken. Toen ik een grote plek in het gezicht had ben ik ermee naar de dermatoloog gegaan . Zij dacht aan psoriasis of eczeem. Nu denk ik zelf aan artritis psoriatica. Er wordt dan geen ontsteking in het bloed gevonden. Dus ………ik wil wel heel graag mee doen met het onderzoek. Misschien kunnen we 2 vliegen in een klap vangen !!!
    De schaamte herken ik ook . Ik schaamde me voor mijn ouders en daarna schaamde ik me omdat ik me voor mijn ouders schaamde .

 34. Wat een bijzondere uitkomst. Ik heb altijd geweigerd om mijzelf in het hoekje van een ziekte te drukken. Nadat ik hoorde dat er toch geen genezingsmiddel was voor toentertijd ME of fybromyalgie, waar ik symptomen van had, ben ik met hun onderzoeken gestopt. Uiteindelijk kon ik weer gewoon lopen. Toch bleven en blijven er wat ongemakkelijkheden. Nadat ik hierboven las over een resultaat dat wees op schaamte van iemand anders overnemen, herinnerde ik me ineens dat ze toen ik jong was mij nawezen en zeiden: oh, dat is er een van die en die familie. En ik begreep dat er iets ergs aan ons kleefde. Wellicht is dit het moment geweest waarop ik me ben gaan schamen voor wie ik ben. En inderdaad, er zit een stuk weerstand in mij waar ik niet achter kan komen om te genieten van het leven. Om de energie op te bouwen om te doen wat ik graag wens te doen. Er komen steeds weer beperkende gedachten omhoog. Toch komt het steeds dichterbij. Ik weet inmiddels dat mijn gedachtenkracht sterker wordt en op een aantal vlakken werkt het al voor me. Ik vertrouw erop dat de MIR-Methode me verder helpt.
  Het is super dat je met je passie, je energie en je overtuigingen ons en de wereld zo verder helpt Mireille. Ik blijf je steunen en volgen.

  • Hallo Mireille, ik ben zeer geïnteresseerd in dit onderzoek. Gevoelsmatig klopt het helemaal. Ik zou graag meedoen aan het onderzoek! Al is het wel bezwaarlijk om meerdere keren een eind te moeten rijden. Het was Apeldoorn toch?! Lastig ook om te bepalen in welke groep ik ‘thuishoor’. Ik heb zowel artrose als fibromyalgie (beide gediagnostiseerd) en eerder verdenking van Sjogren. Daarover heb toen besloten de vervelende vervolgonderzoeken niet te doen omdat er sowieso geen therapie is. Wel Sicca-syndroom, daarvan veel last, ogen, neus, keel. Ik hoor graag wat de mogelijkheden zijn voor het eventuele deelnemen aan het onderzoek. Komen er wellicht ook over dit onderwerp webinars? In het verleden heb ik de MIR-methode gedaan, werd zieker. Ook toen ik een volgende poging waagde met alleen stap 5 en 7 was het te heftig. Heb zelfs nog een tijd de baby MIR gedaan:-) Maar goed, dat is alweer een tijd geleden en wie weet ik het nu anders. Iig ben ik nu alweer even bezig met 5&7 en ga dan de 9 stappen weer proberen. Ik hoor graag wat er mogelijk is. Alvast bedankt Mireille.

 35. Ik heb PMR en doe al enkele maanden de 9 zinnen van de MIR-Methode. Onverwerkte emoties spreekt mij wel aan als oorzaak. Helaas heb ik nog geen baat gehad met de MIR-Methode. Ik probeer nu acupunctuur en heb 4 behandelingen gehad, maar merk ook daarmee geen resultaat.

  • Beste Freek,
   Zou je een keer willen overwegen om naar een MIR-Methode begeleider te gaan? Die kan gericht met jou uitzoeken welke onverwerkte emoties dwars zitten en er gericht aan werken. Ik hoop dat er verbetering voor je mag komen!
   Groetjes, Mireille

  • Hallo Freek, Ik heb 2 1/2 jaar prednison gebruikt voor PMR. Ik heb zelf al in een vroege fase de dosering heel laag weten te krijgen. Op mijn gevoel af en ondersteund met BSE en CPR waarden laten bepalen.Ik ben eraf!! Ook alweer 2 1/2 jaar. Ik heb al die tijd de MIR-Methode gedaan en denk dat het me toch enorm heeft gesteund. Alleen al het feit dat je 2 x daags actief iets voor je zelf doet en de tijd en aandacht voor jezelf neemt. Succes.Gien

 36. Geweldige onderzoek, ben ik erg blij mee. Ik wist al dat het veelal uit het onbewuste moest komen/ onverwerkte emotie. eigenlijk niets nieuws voor mij.
  Maar uit dit uitgebreide onderzoek van je kunnen wij iets mee.
  Ik stuitte altijd op weerstand bij de mensen. “Waarom denk jij het te weten en de artsen niet”.
  Mijn dank voor dit verhaal, wil je meer weten ben ik bereid je dat te vertellen.
  Janny

  • Beste Monique,
   Het is niet nodig om een aparte zin toe te voegen aan de 9 stappen. Als het uit het vervolgonderzoek blijkt dat het wel nodig is, laat ik het weten!
   Groetjes, Mireille

 37. Dag Mireille,

  Een paar weken geleden heb ik “nee” geantwoord op je mail met de vraag of ik verbetering merkte. Maar ik begin nu toch lichte verbetering te merken en dat bemoedigt me om ermee door te gaan. Oude onverwerkte, weggestopte emoties/trauma’s uit de jeugd spelen bij mij zeker een rol. Ik heb zelf het idee dat er meer nodig is, dan die ene zin die ik toen heb ik meegekregen als stap 0. Ik zou graag meedoen wanneer je de onderzoeksgroep uitsplitst naar soorten reuma en dan met de subgroep “artrose”.

 38. Wat een bijzonder onderzoek! Een vriendin van mij liep enige jaren geleden krom van de reuma en nu niet meer… (haar moeder was psychotisch/borderline) Een antroposofisch arts zei tegen haar: je kunt reuma zien, als naar binnen geslagen verdriet. Dat trof haar enorm.

 39. Dag Mireille
  Over een maand is het 20 jaar geleden dat ik het etiket “cvs” opgeplakt kreeg. Destijds had ik nog geen fibromyalgie-klachten maar intussen wel. Ik heb al veel geprobeerd en telkens wanneer ik ontdek dat een therapie aanslaat, ook de MIR-methode, werkt die plots niet meer. Ik leef al sinds mijn kindertijd continu in vecht/vlucht-modus. Ik vermoed dus al heel lang dat ik zo’n saboteur in mijn lichaam heb. Misschien die hersenstam dus. Maar wat als die ook niet op de MIR-methode reageert? Hoe zet ik hem uit?
  Warme groet,
  Brigitte

  • Beste Brigitte,
   Met de bewustwording van vandaag zou die saboteur weleens minder kunnen worden. Ik hoop dan ook dat je juist nu met de MIR-Methode door wilt gaan!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 40. Dag Mireille. Ik heb al 30 jaar fibromyalgie, behandel dit met antroposofische middelen. Er is mee te leven omdat ik zzp er ben. Sinds een jaar gebruik ik de MIR-methode en zijn de klachten aanzienlijk minder en heb ik veel meer energie. Dank je voor deze geweldige methode. Tonnie

 41. Ik wil je graag blijven volgen in je onderzoek naar de oorzaken van reuma. Ik ben op dit moment ook aan een persoonlijke zoektocht bezig naar mijn reumatische klachten waarbij ik ook zeker denk te weten dat die een emotionele oorzaak hebben!

 42. Herkenbare stukken erin bij mij, veel last van nek.
  Diagnose bij mij in rechterschouder is Artrose met leeftijd van 46 jaar.
  Kon niet bewezen worden of het door mijn in verleden zwaar werk kwam.
  Wát ik wel erbij voel is emoties.
  Maar weet niet goed wat en van wie.
  En inderdaad, je wilt wel, máár iets houdt je tegen.
  Ik zou graag mee willen doen met het onderzoek.

 43. Dag Mireille,

  Nee, ik heb geen reuma.
  Maar wat een hoopvol onderzoek!
  Als ik de conclusies lees… punten 1 en 2 zouden ook wel eens in het lijstje kunnen staan na onderzoek naar de oorzaken van zwaarlijvigheid.
  Als het zo ver komt:Ik sta klaar om deel te nemen Mireille.

  Ik wens alle reuma patiënten dat ze “hun beschermingsmechanisme” alle eer kunnen aandoen om uiteindelijk tot een oplossing te komen.

  Christel

 44. met veel interesse en herkenning de resultaten van het reumaonderzoek gelezen. heb zelf al 40 jaar reumatische klachten en geloof nu, dat het bij mij veel met weersomstandigheden te maken heeft (7 jaar in oostenrijk gewoond en nauwelijks klachten, droog klimaat), maar ook dat het bij vrouwen meer voorkomt doordat vrouwen vaker meer voor iedereen zorgen dan voor zichzelf (calvinisme?) en ja, voor mij geld ook trauma en plaatsvervangende schaamte, vooral ook het niet uiten daarvan.
  sinds ik aan het mirren ben, nu al bijna een half jaar, veranderd er wel veel, denk door de aandacht voor mezelf en het nu eindelijk wel luisteren naar mijn lichaam. het eindelijk kunnen/durven en willen zijn van mezelf, doen waar ik blij van word. beter voor mezelf zorgen zonder egoistisch te worden. hoe kan ik voor iemand zorgen als ik dat niet eens voor mezelf kan?
  ben heel benieuwd hoe het onderzoek, maar ook het mirren van mezelf, zich verder ontwikkeld.

  voorzover, dank alvast mireille

  • en oh ja mireille, nog vergeten te vertellen dat ik me, toen ik mijn eerste reumaaanval kreeg op mijn 20ste, verdiept heb in reuma en voeding. at al geen vlees maar ben ook eiwitarm, zoutarm, zuivelarm en suikerloos gaan eten. geen specerijen, uitsluitend volkorenprodukten, tijd lang ook geen koffie en alcohol en niet roken. 30 jaar uitsluitend biologisch gegeten. dat doe ik nu niet meer, mede ook om financiele redenen, maar ook omdat ik niet de indruk heb dat het veel uitgemaakt heeft voor mij. weet natuurlijk niet hoe het gegaan was als ik dat niet gedaan had, maar mijn leven is nu, ondanks de pijn, wel veel leuker en ontspannener. drink nu wel koffie bv, stuk gezelliger! voor mij is zoveel mogelijk in beweging blijven en goed voor mezelf zorgen nu veel belangrijker.

   groet leoni

   • Beste Leoni,
    Toch wel bijzonder te lezen dat alleen je voeding aanpassen je niet van de klachten af geholpen heeft. Dan zouden toch andere oorzaken een rol spelen. Ik ben blij voor je dat je je ontspanning en gezelligheid weer terug hebt!
    Groetjes, Mireille

 45. Beste Mireille,

  Ook ik heb reuma, ziekte van Bechterew, ben vergroeid maar mijn nek is nog heel bewegelijk. Jarenlang heb ik alles gedaan wat ik kon. O.a. vegetarisch eten, allerlei therapiëen gevolgd.
  Heb ook veel oogontstekingen gehad. Toen ik een jaar of vijftig was kwam ik eindelijk achter de oorzaak, een dreigende incest toen ik een baby was. De neef van mijn grootvader wilde mij als baby misbruiken en mijn grootvader vond dat goed. Echter mijn grootmoeder heeft voorkomen dat het ook daadwerkelijk gebeurde. Dit heb ik onder hypnose gezien. Ik ben op onderzoek uitgegaan en inderdaad de neef van mijn grootvader heeft mijn twee achternichtjes ook misbruikt. Ik ben waarschijnlijk heel erg geschrokken en heb mijn onderste chakra dichtgegooid waardoor er een blokkade is ontstaan.
  Ook ben ik jarenlang “zomaar boos geweest “toen ik de reden vond was de boosheid ook weg.
  Misschien heeft mijn grootvader zich naderhand geschaamd voor wat hij wilde toestaan.
  Feit is wel, dat toen ik achter dit alles kwam de pijn helemaal verdween in mijn rug.
  De klachten begonnen op mijn negentiende. Nu ben ik 69 jaar.
  misschien iets voor andere Bechterew patienten.

  • Beste Tineke,
   Dankjewel dat je je herinnering zo openlijk hebt beschreven! Dit kan inderdaad een grote oorzaak zijn van je klachten. Geweldig dat daarna je rugpijn verdween!
   Ik hoop van harte dat je andere klachten ook mogen afnemen.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 46. Hallo,Ik denk dat dit juist is, is iets van binnenuit, onverwerkte emoties en niet gehoord worden in t leven, dus vechten om gehoord te worden, zo zijn er nog meer dingen onverwerkt, heb zelf ook reuma artritis en doe de MIR-Methode, en had niet gedacht dat missie verduidelijken de belangrijkste zou zijn. Zal die voortaan meer aandacht geven. Dank je voor deze mooie tip.

 47. Ik ben heel erg benieuwd naar vervolgonderzoeken! Ik heb zelf de auto-immuunziekte vitiligo en daarnaast ook een vorm van reuma. De diagnose reumatische artritis werd aanvankelijk gesteld, later sprak men van artrose. Tijdens een periode van chronische ontstekingen ben ik met voeding aan de slag gegaan. Ook bezocht ik een osteopaat en orthomoleculair therapeut. Mijn lichaam bleek een grote haard van ontstekingen te zijn. Afvalstoffen verlaten moeilijk mijn lichaam. Door supplementen en behandeling osteopaat ben ik een jaar zonder ontstekingen. Ook heb ik in deze periode de MIR methode toegepast. Toen ik merkte dat ik het toepassen van de 9 stappen regelmatig begon te vergeten ben ik gestopt. Nu nemen mijn klachten weer toe. Verlies van spierkracht en nekklachten met uitstraling naar arm. Ik herken mij in de onderzoeksresultaten. Ik ben een zeer gevoelig persoon en heb het gevoel niet uit de verf te komen. Wat raden jullie aan?

  • Beste Esther,
   Het is het fijnste als je gewoon door wilt gaan met de 9 stappen. Door de bewustwording die je er nu bij krijgt, kun je waarschijnlijk makkelijker bij de kern van de oorzaak komen. Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 48. Dag Mireille
  Graag werk ik mee aan jouw vervolgonderzoek.
  Ik heb fibromyalgie en al ruim 20 jaar iedere dag pijn in mijn nek.
  Motivatie genoeg dus.
  Hartelijke groet
  Cocky Beckers

 49. Lieve Mireille dank je wel dat je je zo in het thema reuma hebt verdiept ik ben sinds vorige maand toch maar naar een reumatoloog geweest omdat ik vier vingers bijna niet meer kon bewegen en het toch wel pijnlijk werd ik ben al jaren met eten enz. bezig maar echt resultaat had ik niet….doe al tijden de MIR methode en sinds een paar weken komt steeds bij mij naar boven met missie verduidelijken liefde voor mezelf….ik ben inmiddels 65 jaar en heb mijn hele leven wel geworsteld met het thema wat is mijn missie…en het in vele dingen gezocht..het thema schaamte ga ik onderzoeken ik heb nu een opbouw van medicijnen wat heel goed aanslaat mijn handen voelen zoveel beter aan maar hoop toch zo snel mogelijk minder of misschien geen medicijnen meer te slikken..nogmaals dank….vriendelijke groet

 50. Ik heb ernstige atrose 4 binnen kort zelf volledig knie prothese ivm hevige pijn.
  Plus verleden met RA
  Doe graag mee met je onder zoek

 51. Beste Mireille

  Met belangstelling las ik je onderzoek.
  Laatst besprak je ook de biologische wetten van dr. Hamer. Hij heeft ook een interessante verklaring voor het ontstaan en blijven bestaan van reuma en artrose. Je kunt een lijst van ziektes en hun ontstaansreden vinden onder germaanse geneeskunde op het internet.
  Misschien interessant voor jou om te vergelijken.
  Met vriendelijke groet Juul Huismam

 52. Lieve Mireille, zo blij met dit resultaat. Eindelijk wordt er gekeken op een andere manier naar de reuma en aanverwante ziektebeelden. Met de boetreflex zijn we ook bezig om te kijken wat er gebeurdt met de klachten. Ik kom ook met de behandelingen er achter dat er veel oude emoties een grote rol spelen en dat er flinke verbeteringen migelijk zijn als hieraan gewerkt wordt. Christa Niessen

 53. Naar mijn mening hebben emoties idd invloed op reuma. Mijn dochter en ik hebben het allebei gekregen na een situatie waarin we ons machteloos voelden

 54. Wow Mirella, naar deze antwoorden was ik op zoek!!
  Heb onlangs diagnose artrose in schouder gekregen, terwijl mijn nek, onderrug en knie problemen niet meegenomen zijn in fotoonderzoek via de reumatoloog.
  Wel heb ik altijd al gedacht dat het komt vanuit mijn nek. De fysio heeft mij een poosje behandeld maar werd allleen maar erger na elke behandeling. Ook na liefdevolle massages van mijn man bijna elke avond bij mijn nek verlichte wel maar kwam na een aantal uur zelfs na mijn slaap weer terug. Slaap ook nooit een nacht meer door(.50+)

  Als of mijn lijf mn leven lang altijd aan staat want heb ook veel last van spierpijn na welke inspanning dan ook. Meditaties luisteren geeft mijn iig s nachts een verlichting.oefeningen doen in de ochtend, tat chi allelei ge daan om te ontspannen en los te laten.

  Zelf al verklaringen van oorzaak gezocht in mijn psyche via het boek Heel je lichaam van Louise Hay maar zelfs daar kon ik geen duidelijke aanwijzingen vinden.
  Sinds 5 weken de MIR-Methode gedaan, voel wel meer verbinding met mijn klachten maar merk ook dat het niet de totale oplossing is.
  Mis nog iets!
  Waar ik ook de grootste problemen mee had is de Missie vinden, wat een rot zin vind ik die, hoezo Missie verduidelijken?ik heb geen missie ik zou niet weten welke missie ik heb, werd er vaak heeel gespannen van! Wordt er emotioneel van op dit moment hopend dat hier de oplossing is! En ja ik wordt van alle kanten als een gevoelig persoon omschreven dus grote kans dat ik rommel van anderen op mijn schouder draag. Ik wil er heel graag vanaf en mijn eigen missie vinden.
  Zou heel graag aan jouw verdere onderzoek mee willen werken en verneem graag welke zin die bevrijding precies is.
  Ik zet heel graag die ene bewuste knop uit!

  Met grote bewondering voor wat je voor je medemens doet!
  Warme groet, Dorien

 55. Dag Mireile, voor mij klopt het wat je schrijft over de resultaten
  Mijn moeder heeft reuma en zegt altijd ik heb levenslang. Ik ben op mijn 20ste begonnen met alternatieve geneeswijzen omdat ik toen reumatische klachten had. Die heb ik allang niet meer, maar wel nog steeds angsten, schaamte en mijn bevriesmechanisme werkt nog steeds. Met de MIR methode word alles mij steeds bewuster en aai ik in penibele situaties er lustig op los . Ik lees met veel interesse jouw artikelen. Jammer alleen dat veel mensen alleen in de materialistische behandelwijze geloven.
  Zou je ook een artikel over donorschap vanuit de MIR-Methode gezien kunnen publiceren? Met hartelijke groet, anna

  • Beste Anna,
   Dank voor je bereidheid om te blijven zoeken naar mogelijkheden om je klachten op te lossen!
   Een artikel over donorschap is denk ik wel belangrijk. Ik weet alleen niet of ik het vanuit de MIR-Methode kan schrijven. Ik ga erover nadenken, dankjewel voor het idee!
   Groetjes, Mireille

  • Beste Hanneke,
   Die verschilden per persoon. Je kunt het beste gewoon de 9 stappen blijven doen.
   Groetjes, Mireille

 56. Na het lezen van dit onderzoek ga ik zeker de MIR-Methode weer toepassen.
  Ik wil graag meedoen aan het onderzoek.
  Miriam.

  • Beste Miriam,
   Fijn dat je het weer wilt oppakken!
   Ik houd je via de nieuwsbrief op de hoogte van wanneer de onderzoeken gaan plaatsvinden.
   Groetjes, Mireille

 57. Lieve Mireille,
  Deze nieuwsbrief raakt me diep en ik wil me graag opgeven voor je nieuwe onderzoek!
  Ikzelf heb al jaren artrose (na mijn echtscheiding en een dochter met verslavings/loverboy problematiek). Ik ben al een hele tijd bij mezelf aan het onderzoek hoe het zit op het emotionele vlak, wat de onderliggende oorzaak is. Ik heb er healingen voor gehad, heb een tijdlang de MIR gedaan en maar weinig verbetering gemerkt. Ik heb ook sterk de indruk dat mijn ego het sabboteert! Mijn missie en verlangen is om mijn praktijk in healing en massage van de grond te krijgen, maar mijn onzekerheid ‘nekt’me.(ik heb ook eens nekklachten gehad). Heel graag zou ik met jou hulp dieper willen graven door mee te werken aan het onderzoek en wellicht daarna mensen in mijn praktijk gaan begeleiden die ook reuma hebben. Ik geloof sterk dat ziekten een eomotionele oorzaak hebben ( ik ben ook geïnteresseerd in GNM, alleen dat is een ingewikkelde studie om te leren, maar ik onderschrijf het principe.

  Graag hoor ik van je,
  Hartegroet, Carlita

  PS mijn reactie hoeft niet perse geplaatst, het gaat mij om het aanmelden voor het onderzoek.

  • Beste Carla,
   Houd de nieuwsbrief in de gaten voor de data van de ondrzoeken. Fijn dat je mee wilt komen doen! Zo typisch he, dat die sabotage een rol speelt. Het sluit naadloos aan bij de rol die de hersenstam speelt. Ik verheug me erop dat je je klachten kunt gaan loslaten en dat je je praktijk van de grond gaat krijgen!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 58. Lieve Mireille, ik volg je nieuwsbrieven al een hele tijd, zo ook deze informatie. Ik zou je van harte de nederlandse versie van het boek van Anthony William: Medical Medium willen aanbevelen, waarin duidelijk beschreven staat dat de oorsprong van reuma en andere onverklaarbare chronische ziekten ontstaan zijn door één van de 60 varianten van het Eppstein-Barr virus dat zich steeds verder weet te ontwikkelen door diverse (o.a. stress)omstandigheden.
  Ik ben heel blij dat je al zoveel goeds hebt kunnen doen voor heel veel mensen!
  Warmte en veel succes op je prachtige levenspad!

  • Beste MiryAM,
   Ik lees expres nog even geen boeken totdat ik de onderzoeken achter de rug heb. Bij virussen vraag ik me altijd nog af: hoe komt het dat virussen dit gedrag gaan vertonen? Wat lokt dat uit? Zouden dat ook emoties kunnen zijn? Als virussen echt de oorzaak zijn, kunnen we die gewoon met de 9 stappen aanpakken of eventueel met de extra techniek voor virussen op de Be the MIRror-website.
   En dankjewel voor de tip! Zal ongetwijfeld een interessant boek zijn!
   Groetjes, Mireille

 59. Hè Mireille wat goed dat je dit doet! Ik had graag mee willen doen naar helaas is de reisafstand naar Apeldoorn te ver voor mij. Ik heb al meer dan 20 jaar fybromialgie. Als je het op grotere schaal gaat onderzoeken ga je het dan ook op meerdere plekken organiseren?
  Veel succes en een warme groet

  • Beste Mariette,
   Ja, als ik het op grotere schaal aan ga pakken, gaat het waarschijnlijk via webinars plaats vinden. Ik houd je op de hoogte!
   Groetjes, Mireille

  • Beste Mariette,
   Ja, als ik het op grotere schaal ga organiseren, ga ik het waarschijnlijk via webinars doen. Zodat iedereen vanachter de computer kan meedoen.
   Ik houd je op de hoogte via de nieuwsbrief!
   Groetjes, Mireille

  • Beste Mariette,
   Ja, als ik het op grotere schaal aan ga pakken, gaat het waarschijnlijk via webinars plaats vinden. Ik houd je op de hoogte via de nieuwsbrief.
   Groetjes, Mireille

 60. Interessant Mireille.
  Ik ben niet verbaasd over de uitslag. Dat er emoties in het spel waren had ik verwacht. Dat het om schaamte gaat niet.
  Mijn nieuwsgierigheid is gewekt en er komendirect allerlei vragen in me op

  Helpt de standaard MIR-Methode ook?

  Je zegt dat het schaamte betreft die overgenomen is van een ander maar hoe zit het als het je eigen schaamte is? Of is schaamte over iets dat je is overkomen door een ander ook schaamte van een ander die je overgenomen hebt?

  Is dit de reden dat het goed is om oude emoties te verwerken zodat onze gevoelige kinderen er niet mee opgezadeld worden?

  Mijn kinderen zijn 18 en 21, hebben ze er dan nog profijt?

  Ik hoop dat je mijn vragen kunt beantwoorden.

  Vriendelijke groet,
  Monique

  • Beste Monique,
   Ja, de gewone 9 stappen van de MIR-Methode doen al het werk al. Ik vermoed dat de schaamte van iemand anders inderdaad vaak samen gaat met het moment dat je jezelf ook schaamt. Daar heb ik verder geen onderzoek naar gedaan, omdat het voor het oplossen van de schaamte niet nodig was.
   En ja, hoe meer wij als volwassenen onze onverwerkte emoties oplossen, hoe minder last onze kinderen ervan hebben. Zelfs als ze al ouder zijn!
   Groetjes, Mireille

  • Beste Nancke,
   Ik laat de data in een volgende nieuwsbrief weten wanneer de onderzoeken plaatsvinden. Dat het je pijnen mag laten verminderen!
   Groetjes, Mireille

   • Hallo Mireille mettes,

    Ik heb wel interesse in t onderzoek. Heb rugklachten gewrichtsklachten bindweefsel hypermobiel, dus ben wel benieuwd. Heb wel is de zinnen gedaan maar denk dat zo onderzoek wel beter is. Gerichter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.