Home » Artikelen » 217. Resultaten Reuma-onderzoek

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

217. Resultaten Reuma-onderzoek — 135 reacties

 1. Beste Mireille,

  Ik zit nu bovenstaand stuk te lezen en alle reacties.
  Ik begrijp dat het onderzoek al even geleden is. Komt er nog een soort van vervolg?
  Gewoon even nieuwsgierig nu ik zelf ruim 1,5 jaar de diagnose RA heb en in de laatste fase van medicatie ben beland. Begonnen met een burn out waarna ik 4 maanden later niks meer kon door de pijn. Het hersenstam verhaal resoneerde direct…;-) ben benieuwd hoe ik het een en ander verder kan aanpakken. ik stagneer voor mijn gevoel en kom met niks verder. Dus op zoek naar van alles zoals je leest…:-)

  Liefs, Renate

  • Beste Renate,

   Ja klopt, het onderzoek is afgerond. Er staat een video op de website waarin ik meer uitleg over de ontdekkingen t.a.v. reuma. Had je die gevonden?

   Ik hoop dat de MIR-Methode iets voor je kan doen!
   Groetjes, Mireille

 2. Ja dit vind ik heel plausibel klinken. Ik ben rond m’n 50e begonnen met de mir-methode en word in mei 54. Nu weet ik dat ik bijna m’n hele leven heb rondgelopen met heel veel pijn, schaamte en onverwerkt verdriet van mijn ouders en alles (letterlijk!) op m’n nek nam en eigenlijk nooit mijn eigen leven leefde en nog steeds is dat iedere dag weer mijn grootste uitdaging. Ik heb idd vanaf ca m’n 30e nekartrose, ik had altijd pijn in mijn nek, hoofdpijn, was vermoeid en eigenlijk nooit echt blij of tevreden en sinds ik mir, zit ik in een giga veranderingsproces. Mijn nek is nog steeds wel stijver dan normaal denk ik, maar het zit me niet meer in de weg in mijn dagelijkse leven, ik ben blijer, sterker, dankbaarder en word steeds zelfstandiger al voelt het voor mij wel als een zwaar proces waarin ik enorm aan het groeien ben. Ik twijfel nog of het nu ms het moment is om naar een mir-methode begeleider te gaan om het proces iets te verlichten of te versnellen?

 3. Hoi! Ik ben vanavond terecht gekomen op uw site. Heeel boeiend voor mij. Ik heb vorig jaar de diagnose Reumatoïde artritis en fibromyalgie gekregen. Kan ik mee doen aan het onderzoek of niet meer? Wat moet ik daarvoor doen?

  Ik ben zeer benieuwd. Alvast bedankt !

  • Beste T,
   Ja, je kunt meedoen. Komende maandag is er weer een reuma-webinar. Dan leg ik uit wat ik tot nu toe dankzij andere mensen met reuma heb ontdekt en doen we samen de MIR-Methode. Een week later stuur ik dan een vragenlijst toe om te horen of er iets verbeterd is bij je.
   Groetjes! Mireille

 4. Beste Mireille

  Kan je iets uit dit artikel voor me verduidelijken?

  Dit stukje snap ik niet helemaal eigenlijk.

  Daarbij was er één soort emotie die bij 46,2% van de deelnemers voor kwam: schaamte. Alleen was het niet hún schaamte, maar de schaamte van iemand anders. Blijkbaar hadden ze als kind de schaamte van iemand anders overgenomen om die persoon te helpen. Zou dit een aanwijzing kunnen zijn voor de missie van mensen met reuma? Dat ze bijzonder gevoelig zijn en andere mensen helpen hun lijden te verlichten?

  Schaamte is een contraproductief iets om iet of wat gelukkig te leven.
  Als een kind de schaamte van een ander over neemt zogenaamd om die ander te helpen, dan is die ander misschien wel van zijn schaamte af, maar dan verpest het kind zijn of haar eigen leven al, want die geraakt er dan zelf niet meer vanaf en geraakt met Reuma op de sukkel en zo vind die mens zijn of haar missie niet. Dan moet je al bij toeval de MIR methode vinden, of je bent de pineut. In hoeverre is er dan sprake van hulp?

  Als alles dan zo ingenieus ineen zit, waarom krijgen kinderen dan bij de geboorte geen bescherming mee zodat ze niet eerst alle emoties van ouders moeten absorberen om daar dan heel hun leven mee te worstelen, met die emoties van die “ouderen” en daarbij vaak meer dan de helft van hun leven weg is voor ze dan een methode gevonden hebben om deze emoties weer te kunnen loslaten.

  Kans groot dat als ze zelf kinderen hebben dat die dan ook al lang weer een deel van die koek hebben opgeslorpt…..

  Echt dan vind ik dat ons lichaam met chakra’s en aura en alles er op en er aan eigenlijk een gammele rommelkast is waar je mee geboren wordt, en waardoor je al meteen door je voorouders en hun tegenslagen die zogenaamde missie wordt afgeleid van dag 1 dat je geboren bent.

  En als de oorzaak van reuma is dat je een andere hebt willen helpen met zijn schaamtegevoel. Wat zou je dan eens je van je reuma af bent nog anderen willen gaan helpen met weet ik wat voor gevoelens en emoties?
  Voor je het weet heb je dan gewoon opnieuw reuma of een andere ziekte die komt doordat je je inlaat met onverwerkte emoties van anderen.

  Als de MIR methode werkt, dan kunnen alle mensen zelfstandig komaf maken met emoties die vast zitten. Als je om de MIR te doen slagen bij een ander moet gaan aankloppen dan dient de MIR methode ergens anders voor….. Mensen met Reuma hebben volgens mij al genoeg afgezien dat ze niet nog eens voor anderen zouden moeten opdraven om nog eens anderen uit hun lijden te verlossen of dat te verlichten. Dat is gewoon de wereld op zijn kop.

  Jouw missie is duidelijk anderen op weg helpen om het leven lichter te maken. Heb jij dan ook last van Reuma of dat gehad?

  Volgens mij is de missie voor mensen die van hun Reuma af geraken: En nu gewoon genieten van het leven zonder die dagelijkse pijnen her en der in je lijf. Wandelen, fietsen, Dansen al wat je maar wil van beweging waar je tot nu toe in belemmert werd.

  Groeten

  • Beste anoniem

   Zo hee wat jij hier zegt is zo waar als ik leef in het hier en nu. Ik petra heb zoals jij beschrijft t echt allemaal letterlijk overgenomen en ook zo beleefd, vanaf de verwekking tot geboorte van mijzelf, waar mijn moeder er 3 dagen over deed. Heb ik alle ellende die mijn moeder heb moeten meemaken meegenomen in mijn geboorte en jeugd tot aan volwassen leeftijd. Met als gevolg

   Overal pijn, verdriet, eenzaamheid, mezelf voorbij lopen, ect.

   Gevoel van ergens niet bij horen, verstoten worden op latere leeftijd, geen contact meer met familie, ect

   Uiteindelijk ziek geworden van de ellende en misère, reuma, spierpijnen, migraine en fibromyalgie patiënt geworden.

   Zat ik jou stuk te lezen en dacht, ben ik wel. Maar moet wel toegeven dat ik ook op jonge leeftijd een ijzersterke wilskracht heb ontwikkeld om dit alles te boven te komen. En wat blijkt ik was al onbewust bezig om mezelf te helen zoals hier word beschreven via de mir methode.

   Ik ben er nog niet helemaal maar t gaat de goeie kant op

   Door jou stukje is t mij veel duidelijker geworden.

   Dankjewel liefs p

  • Beste D.,
   Nee, nog niet. Misschien komt het nog, maar dan wil ik eerst horen dat iemand’s rusteloze benen zijn verbeterd met de MIR-Methode.
   Groetjes, Mireille

   • Hallo Mireille
    Ik ken verschillende mensen die spontaan van hun restless legs zijn genezen, terwijl deze verstoring hun leven beheerste gedurende de dag en de nacht.
    Het grote wonder gebeurt door inzicht en werken aan de chakra’s, die na bepaalde tijd spontaan anders gaan draaien of zich opent en blokkades verdwijnen.
    Dat vereist discipline , doorzettingsvermogen en lange adem.

    Lieve groet en dank voor je bijzonder mooie werk Mireille.

 5. Heel interessant dit onderzoek.
  Lijkt me mooi om aan je onderzoek mee te werken (artritis psoriatica) hoewel ik t zelf onder controle heb gekregen lijkt t me leerzaam.
  Als schaamte van anderen een sterk thema is ,heb je dan ook schuldgevoel bij de deelnemers gezien rondom die geabsorbeerde schaamte ?

  • Beste Patricia,
   Nee, schuldgevoel trof ik nauwelijks aan. Boeiend hoe dat gelijkluidend blijkt te zijn bij zoveel deelnemers, he!
   Groetjes, Mireille

   • Beste Mireille,
    Inderdaad heel interessant. Ik herken het zelf ook wel,maar ook een verantwoordelijk voelen voor die emotie van de ander ( schaamte ) Zijn vaak emoties die zo dicht bij elkaar liggen schuldgevoel en schaamte.

    • Beste Patricia

     Voor mezelf maak ik het verschil tussen schaamtegevoel en schuldgevoel zo:

     Een schuldgevoel ontstaat als je je eigen handelen of daden afkeurt tegen het ligt van de waarden en normen die je hanteert in je leven. Als je mild genoeg voor jezelf bent kan je jezelf vergeven en ga je er van uit dat je het in een volgende situatie anders zult aanpakken. Centraal staat hier gedrag van een persoon.

     En schaamtegevoel ontstaat als je jezelf als persoon totaal afkeurt.Centraal hier staat een persoon

     Als je van een schuldgevoel terecht komt in een schaamtegevoel….dan wil dat zeggen dat je niet mild genoeg bent voor jezelf, je zelf niet kan vergeven en je jezelf dan als persoon helemaal afkraakt.
     Naar mijn aanvoelen wil dat zeggen dat het schaamtegevoel in dat geval eigenlijk min of meer permanent aanwezig is, de attitude van jezelf als persoon voortdurend af te keuren. Met als gevolg dat vanzodra er iets in handelen of daden af te keuren valt tegen het ligt van je normen en waarden gehouden, dat dit meteen ingezet wordt om dat schaamtegevoel verder te voeden…..

     En voor mensen die zich niet bewust zijn van een permanent aanwezig schaamtegevoel is het dan ook moeilijk om het verschil te zien.

     En al helemaal als het schaamtegevoel waarmee ze rondlopen niet eens van henzelf is.

     Via de MIR methode is het bij mijn weten mogelijk om emoties die niet van jou zijn uit je systeem te aaien. En eens dat laagje voor laagje gebeurt, dan ga je volgens mij ook duidelijker het verschil herkennen tussen beide.

     Ik ben zo onderandere al van een heel pak boosheid af.

     Sofia

 6. Hallo, ik wil mits het in de buurt is met het onderzoek. Ik heb volgens de reumatoloog artritis psoriatica en fibromyalgie. Groetjes Marisja

 7. Enige tijd geleden heb ik deel genomen aan het reuma onderzoek. Ik heb je daarna geschreven dat ik geen resultaat heb gehad van het toepassen van de speciale technieken. Maar intussen voel ik me stukken beter en zou dolgraag meedoen aan een vervolg. Zeker na jouw conclusie dat er een groot verband is tussen deze aandoening en “onze” missie en de schaamte. Helaas lijken alle bijeenkomsten vol geboekt. Is er ergens nog een plekje voor me?

  Lid worden van de club lukt me niet helaas. Te ingewikkeld gedoe met de computer.

  • Beste Aleida,
   Mensen die in de eerste ronde hebben meegedaan aan het reuma-onderzoek, mogen sowieso meedoen aan de 2e ronde. Als het goed is, heb je daar pas geleden een email over ontvangen? Ik zal het je nog weleens sturen.
   Groetjes, Mireille

 8. Hi Mireille,

  Als je het over schaamte hebt, noem je de schaamte die je als kind van iemand anders hebt overgenomen. Maar kan dit ook niet de schaamte zijn die je als volwassene van een andere volwassene overneemt?

  vriendelijke groet,
  Paulien

  • Beste Paulien,
   Ja, dat zou wel kunnen, maar is niet wat ik heb getest bij het reuma-onderzoek. Dank voor je vraag!
   Groetjes, Mireille

 9. Hallo Mireille,

  Heel interessant wat er tot nu toe uit je onderzoek is gekomen! Ik heb artrose en daardoor 8 jaar geleden twee hele knieprotheses en daarna ook een “nieuwe” heup moeten krijgen.
  Ik wilde me inschrijven voor de tweede onderzoeksreeks maar die was jammer genoeg al vol.

  Wat ik heel speciaal vind is dat de hersenstam er een rol in zou spelen.
  Nu heb ik sinds een paar jaar ook Parkinson. Dat zit ook in de hersenen, alleen een ander gebied. Dan vraag ik me nu ineens af of er verband is tussen beide aandoeningen??
  We hebben elkaar gesproken in Beek en Donk en toen ik je vroeg of je ook Parkinson ging onderzoeken heb je gezegd dat ik je dat maar eens moest helpen herinneren. Bij deze 🙂
  Maar ik snap dat je met reuma bent begonnen, zoveel mensen hebben dat in een of andere vorm.

  Ik vind het geweldig wat je allemaal doet, dank je hartelijk Mireille!!
  En heb de MIR-Methode al enthousiast aan veel mensen doorgegeven…

  Hartelijke groet, Mieke

 10. Dag Mireille,

  Ik heb enkele jaren geleden de MIR methode toegepast voor mijn artrose met goed resultaat. Sedert verleden jaar heb ik de diagnose reumatoïde artritis gekregen waarvoor ik voedingssupplementen heb genomen en dat gaf mij veel verbetering. Sedert december 2017 heb ik terug veel pijn in schouders, armen en handen en heb ik als gevolg van RA het carpaal tunnelsyndroom in mijn linkerhand waardoor ik veel last heb in drie vingers. Ik heb door omstandigheden de laatste maanden wel veel stress gehad.
  Heb een 14 tal behandelingen acupunctuur hiervoor gehad en heeft wel verbetering gebracht maar de gevoelloosheid en stijfheid blijven. Ik ben terug begonnen met de MIR methode toe te passen. Denkt u dat dit ook kan helpen om mijn hand terug normaal te kunnen gebruiken? Jammer dat ik zo ver woon om aan uw onderzoek mee te kunnen doen.
  Dank U

  Monique

  • Beste Monique,
   In principe zou het mogelijk moeten zijn met de MIR-Methode, maar het is altijd afwachten hoever je komt.
   Wanneer ik de 2e ronde met onderzoeken afgerond heb, zal ik de resultaten op de website zetten.
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

  • Monique

   Ik heb zo ongeveer een 13 jaar geleden carpaal tunnel syndroom vastgesteld en moest direct geopereerd worden: ik zat in de derde graad met afsterving: daarbij had ik een stukje van de rechterduimmuis die dood is.Daar is een put.Ik liet alle glazen uit mijn hand vallen, kon zelfs de prikken van het onderzoek niet eens verdragen:

   Stond op het punt om te opereren, maar had er eerst over gepraat met mijn osteopaat toen.Hij vroeg of ik wilde wachten met de operatie: omdart hij patienten had waarvan er geopereert waren en na een jaar terug kwam !! Hij toen niets meer kon doen.

   De osteopaat heeft eerst de torax in de nek losgemaakt !

   Daarna zeker 6 maand op mijn ellebogen heeft gewerkt: tennis ellboog: vroeg hem hoelang voor je op mijn pols gaat werken ? eerst moet ik de ellebogen op de juiste plaats zien te houden: vanaf dat alle spieren ligamenten enz….op hun plaats blijven kan ik overgaan naar je pols.

   Op een dag was het zover: hij vroeg mij of ik 3x in een week naar hem kon gaan om op mijn pols te werken: Nu zijn we 2018 tot nu toe nog nooit geopereerd.

   Misschien moet je eens een goede osteopaat zoeken die al vele wegen heeft afgelegd: niet een osteopaat die gewoon KRAK KRAK DOET HE.
   Succes in je zoektocht: hopelijk heb je hier iets aan.

   Maar moet wel zeggen ik kom van heel ver: want toen had ik ook reuma en arthrose op mijn 35ste als iemand van 65 zeiden ze !!

   Nu ondertussen 53 : heb nog steeds vele pijn in de rug:
   kan het bijna niet meer opbrengen om nog allerlei therapieën te doen; misschien moet ik toch eens MIR erbij doen.

   Mireille: wat ik hierboven heel sterk herken: is schaamte: die heb ik beginnen opmerken: zelfs als ik niets verkeerd doe; ik mij beschaamd voel, maar gaat zeker gepaard met schuldgevoel !!

   Ik heb nog niet zolang geleden iemand ontmoet die een duitste astrolie heeft gevolgd: waarbij je extra problemen kan vinden buiten de gewone astrologie !( nieuwe wijze)
   Zij ontdekte inderdaad schuld die ik net voor het indalen heb meegenomen: Iemand uit de familie lijn had een zeer zware schuld: ik als ziel heb gezegd : geef die maar aan mij….jammer genoeg weten we dat niet, ook schaamte heeft zij opgemerkt.

   Wat ik je nog wil meegeven Mireille om eens te gaan kijken of sexueel misbruik ermee te maken heeft:(ben dit bijna zeker) ikzelf ben misbruikt vanaf mijn 3de levensjaar: heb dit jarenlang verdrongen: hoe ik dit allemaal ben te weten gekomen is teveel om te zeggen….heb ik ook geen zin in.

   Wat ik ook opmerk bij mijn kinderen: zij nemen alles over van de ouders:De oudste het meest: ze hebben zowat alle gelijke symtomen en klachten in hun leven: wat ook een zwaar schuldgevoel meebrengt:

   Tot er iemand in de familielijn zegt en nu is het genoeg: we gaan eraan werken en zoveel mogelijk doorbreken.

   Dit laatste loopt niet altijd van een leien dakje.
   We doen natuurlijk verder, samen met de dochter, maar als het ellenlang in een familielijn zit duurt het heel lang voor alles doorbroken wordt.

   Pijn in de schouderbladen of gebogen lopen is ook een symtoom van lasten dragen uit de familielijn.
   enz enz…

   Ik vind het fantastisch dat iets als MIR-Methode helpt: heb het nog niet toegepast, maar wie weet.
   Hoop jullie hiermee wat geholpen te hebben:

   MVG Ingrid

   • Beste Ingrid,
    Ja, sexueel misbruik is daar zeker een van de oorzaken van! Dat gaat erg diep in iemand’s systeem zitten. Mooi dat je aangeeft dat kinderen en overnemen. Dat is ook zo. Net zolang tot iemand in de familielijn het weet te doorbreken, precies wat je zegt! Dankjewel voor je moed om eraan te werken!
    Dank voor je mooie woorden over de osteopathie. Deze behandelaars zijn bijzonder effectief bij het aanpakken van vastzittende lichamelijke klachten!
    Groetjes en toenemende gezondheid gewenst!
    Mireille

 11. Beste Mireille,
  Ongeveer 10 jaar geleden kreeg ik de diagnose CVS in combinatie met fibromyalgie. Ondertussen is mijn fibromyalgie sterk verbeterd en dit vooral door het aanpassen van mijn voeding (geen gluten, melkproducten, soya, mais en eieren). Dus naar mijn idee is fibromyalgie dikwijls een ontstekingsreactie en zit voeding daar voor een groot stuk tussen.

 12. Beste Mireille,

  In et slaapproblemenwebinar van vanavond was er een vraag over rusteloze benen. Ik heb hier erg aan geleden i.v.m. fibromyalgie. Rusteloze benen maken slapen een onmogelijkheid. Ik ben en van de rusteloze benen en van de fibromyalgie crises af dankzij het diëet van Dr. Seignalet : glutenvrij, zonder suiker en zonder melk en melkprodukten. De fibromyalgie steekt zijn kop weer op als je te veel over de schreef ga met het diëet. HET DIËET WERK WONDEREN en zorgt vor het verdwijnen van over meer dan 90% van de klachten, niet alleen voor de verschillende soorten rheuma, maar ook bv van multiple sclerose. Het enige wat je nodig hebt is wilskracht om je zoveel mogelijk aan het diëet te houden. En dat is voorgoed. Eigenlijk wil dit zeggen dat je voorgoed gezond gaat eten en het is niet meer dan logisch dat dat zich omzet in goede gezondheid. Vroeger had ik een verziekte slaap en was altijd moe en had overal pijn. Nu, 35 jaar ouder dan toen, ben ik van al die ellende af. Ik zou het van de daken af willen schreeuwen. Je kunt je gezondheid zelf in de hand nemen en je hoeft geen slaaf te worden van de medicijnenindustrie. En zo dat al bent, kunt je je er van bevrijden. Gezondheid kun je leren.

  Het is heel belangrijk om de zuurgraad, bij voorkeur dagelijks, in het oog te houden en die door voldoende basisvormende voedingsmiddelen op peil brengen en te houden (stap 1!). Eventueel af en toe een half koffielepeltje lithothame helpt een teveel aan zuur te neutraliseren.

  Ik ben 77, energie te over, werk nog, fiets, loop als een kieviet, doe aan sport en heb heel zelden hier of daar een pijntje. Belangrijk is uiteraard aan je zelf te werken en je inzicht te vergroten, zowel op psychisch, geestelijk en lichamelijk gebied.

  Ik zal graag meedoen aan het onderzoek. Ik ben er zeker van dat mijn ervaring veel mensen zal knnen helpen. Voor de fibromyalgie, die bij een tweede bezoek aan een homeopathe/naturopathe vasgesteld is, heb ik nooit chemische medicijnen geslikt.

  Een punt waar aandacht aan geschonken dient te worden is of er tegelijktijd misschien sprake is van een candidose, een hele lastige kwaal waar je heel moeilijk vanaf komt. . Misschien kun je daar eens een webinar aan wijden, zo je dat nog niet gedaan hebt.

  Wens je een groeiend succes met het uitleven van je missie. Je straalt er helemaal van. Je vorige webinar over onze missie in het leven is mij van zeer groot nut geweest. Ik ben me door jouw webinar ervan bewust geworden dat ik een typische kennisoverdrager en een lichtbrenger ben. Dat is mijn vreugdebron. Halleluja.

  Groetjes uit Genève.

  Latifa

  • Jeetje wat goed van jou Latifa! Ik had ook fibromyalgie, ik heb de eerste cursus “Rheuma” gedaan en ben van mijn fibromyalgie af, zonder medicijnen net als jij. Er bestaan ook geen medicijnen voor deze aandoening het enige wat artsen me konden aanraden wat anti-depressieve pillen die ik altijd geweigerd heb.
   Ik ben 70 jaar en doe al 4 jaar de MIR-Methode maar heb wel veel artrose en heb me vorig jaar aan beide heupen moeten laten opereren; mijn gewrichten waren te veel beschadigd en het kraakbeen was verdwenen. Nu loop, fiets, zwem en beweeg ik beter dan 20 jaar geleden!
   Blijft nog steeds de artrose vooral in mijn vingers en duim. Ook een beetje in mijn nek, onderrug en rechter schouder maar daar kom ik ook nog wel af.
   Groetjes uit Ambilly: (naast Geneve).

  • Beste Heidi,
   Wat fijn dat je mee wilt doen! Je kunt hier lezen wat we tijdens de onderzoeksworkshop gaan doen en je eventueel aanmelden, mocht het goed voor je voelen.
   Groetjes, Mireille

 13. Beste Mireille,
  Ik keek al uit naar de resultaten van dit onderzoek en het bevestigt wat ik al lang dacht. Dat geeft ook weer kracht. Ik doe de MIR methode dagelijks, soms tot in den treure, omdat ik zoveel pijn heb (RA). Ook daarnaast hanteer ik Louise Hay en Christianne Beerlandt, om maar van die pijn af te komen. Daarbij komt er veel los van dingen die ik al meer dan 30 jaar genegeerd heb. Binnenkort ook naar een psycholoog, maar ik merk dat ik gelukkig soms zelfs dingen kwijt kan aan b.v. een huisarts of zelfs mijn kapster van de week en kreeg daar een positieve feedback op. De meeste mensen lopen weg als ik vertel dat ik geen contact meer heb met mijn zoon, want ze vinden het vaak heel erg en dan zwijg ik maar. En zo is er nog veel meer aan de hand. Allemaal te zoeken in het Narcistisch misbruikcircuit. En heel langzaamaan verbetert mijn leven en vallen de negatieve vrienden en kennissen weg. En komen er mooie, positieve mensen voor in de plaats. Hetgeen ik niet gewend ben en moet daar aan wennen, want ik ben altijd misbruikt geweest. En dat zal ongetwijfeld ook genezing in mij gaan brengen, want vorig jaar kreeg ik ineens heel heftig RA. Nu nog wel medicatie en net van de Prednison af, maar heb nog pijnen, die ik dan opvang met de MIR-Methode en de andere methoden, die ik al aangaf. Dus dankjewel ook weer hiervoor en ik zou graag willen meewerken aan een nieuw onderzoek, maar kan nog niet reizen. Maar als ik iets van thuis uit kan doen, hoor ik het graag van je.
  Groetend, Anneke Bakx

  • Beste Anneke,
   Als je pijn aanpakt met de MIR-Methode, gebruik je daar dan de EHBO voor? Of alleen de 9 stappen? Ik ben even nieuwsgierig te weten wat voor jou werkt. 🙂
   En ik zit inderdaad wel erover te denken om na deze tweede onderzoeksronde eventueel een serie webinars te gaan geven, als dat dan tenminste nodig is. De resultaten laat ik sowieso weten op de website in een artikel.
   Groetjes en veel geluk!
   Mireille

 14. Hoi Mireille
  Ik wil wel meedoen aan onderzoek reuma zelf heb ik artrose en ik voel regel matig achter bij de hersenstam een druk.Op dit moment gaat het goed met de artrose.En ik heb al aardig gewerkt aan de emoties.
  Vriendelijke groeten Elly de Jonge Kamphof

  • Beste Elly,
   Wat bijzonder dat je het eigenlijk zelf al voelde! En wat fijn dat je mee wilt doen aan het onderzoek! Je kunt hier lezen wat we tijdens de onderzoeksworkshop gaan doen. Daar kun je je ook aanmelden, mocht het goed voor je voelen.
   Groetjes, Mireille

 15. Beste Mireille,

  Ik heb RA sinds 2009 en gebruik enbrel. Ook heb ik migraine.Naarmate ik iets onderdruk met medicijnen komt er iets nieuws bij. Zoals vorig jaar lichte vitiligo. De MIR-Methode hielp me al bij vele kwaaltjes maar nog niet bij deze twee.
  Je resultaten op gebied vd schaamte en die hersenstam sloegen bij mij in als een bom. En die missie. Die ken ik die wil ik volgen maar steeds komt er iets tussen. Bij alles duik ik in vecht of vlucht, nooit eens open van we zien wel. Ik herken me er dus zeer in.
  Heb je iets aan mij voor je vervolgonderzoek?

  • Beste Martine,
   Ja, ik zou het fijn vinden als je mee wilt doen, maar ik weet niet of je naar Apeldoorn wilt/kunt komen. Lees hier even wat ik van plan ben in het vervolgonderzoek en op welke datum het is.
   Groetjes, Mireille

 16. Hoi Mireille,
  Nu ik deze resultaten reuma lees kwam dit erg bekend voor. Ik heb in 2015 een aantal sessies met een MIR-Methode begeleider gehad. Bij mij kwam er ook schaamte uit, deze moest ik bij stap 5 toevoegen. De schaamte was iets rond 7 jaar, maar we zijn er niet achtergekomen wat dit nou was.Inmiddels is het al weer 3 jaar geleden. Ik doe de MIR-Methode nog steeds in periodes. Ik ben heel benieuwd hoe het onderzoek verder gaat!
  groet Pauline

  • Beste Pauline,
   Het is een spannende speurtocht, he? Je kunt hier lezen wat ik van plan ben in het vervolgonderzoek en mocht je eraan mee willen doen, ben je welkom.
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.