Home » Artikelen » 218. Radio-DJ doorbreekt taboe over depressie

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

218. Radio-DJ doorbreekt taboe over depressie — 25 reacties

 1. Waar ik altijd erg door geraakt wordt is \”Widmung\”van Schumann. En dan de piano versie. Het is niet te verklaren maar de tranen over m\’n wangen.

 2. Het nummer “Du”. En dan meezingen voor de spiegel…

  Ik heb al wat langer te maken met een combi depressie/burn-out/ptss.
  Wat een nare bijkomstigheid is van deze toestand: je bent jezelf vaak niet, somber, moe, begrijpt dingen niet altijd hoe ze bedoelt zijn, kort lontje…
  En dáár zou ik zo graag begrip voor willen.
  Want dwars door al die stemmingen heen ben ik nog steeds ik.
  En als je eerder met me omging, omdat je me een leuk mens vond…
  Laat me dan nu niet alleen!

 3. Wauw wat een mooi en herkenbaar artikel.
  Bedankt ook voor het delen van de radiofragmenten.

  Wat kun je sterk zijn juist door je kwetsbaar op te stellen…..

  Mijn oppepnummer: Follow the sun.

 4. Hoi Mireille,

  Wat een ontzettend mooi artikel en wat moedig van Stephan, om dit op de radio te delen! Ook voor mij is muziek heel belangrijk.
  Als ik me down voel, luister ik naar de muziek van Enya.
  Energie krijg ik dan weer van de disco- en soulmuziek uit de jaren ’70/80. Bedankt dat ook jij de vreselijke ziekte die depressie heet meer bespreekbaar maakt!

  Lieve groeten,
  Ron

 5. Mireille, fijn dat jij dit deelt.
  Stephan, wat ben jij moedig om dit te delen, op de radio ! en zó ‘de spreekbuis’ voor velen bent( ouderwetse uitdrukking, maar zo is het wel )
  Ik vind het vooral verwarrend dat ik wéét dat ‘hoe ik me voel’ totaal anders is dan
  hoe ik denk of zég me te voelen.

 6. Muziek heel belangrijk voor mij voor verwerking van dingen. Alle nummers van Shaina Noll vind ik prachtig en vooral You can relax now. Ook Deva Premal raakt mij met haar muziek.

 7. als ik het ergens moeilijk mee heb, dan komt vaak het nummer “LET IT BE “van de Beatles in mijn hoofd.Gelukkig ben ik zelden depressief omdat ik weet dat alles wat er in je leven gebeurd een betekenis heeft.Wel ben ik de laatste tijd heel erg emotioneel, ik loop veel te huilen en merk dat ik vooral erg emotioneel wordt als ik denk aan personen, maar ook dieren, die verdrietig zijn.Ik heb in de laatste maanden afscheid moeten nemen van twee katten die me erg dierbaar waren en ik kan mezelf nog steeds niet over dat verdriet heenzetten. Is dit iets waarbij een MIR- begeleider mij mee zou kunnen helpen?Mirreille bedankt voor alles wat je voor zo velen doet!!! Harte- groet, Louise.

 8. Mag ik dan bij jou van Claudia de Breij, daardoor kom ik altijd weer bij mijn verdriet dat verstopt zat onder het rotgevoel en dan voel ik me vanzelf weer beter.

 9. Heb je een nare jeugd gehad?
  Voor als je compassie wilt hebben met het gewonde kind in jezelf:
  Herman van Veen – Wie (heeft de zon uit jouw gezicht gehaald)

 10. Ik vind dit super van Stephan,door dit te delen geeft hij kracht aan andere mensen
  en dat is altijd heel fijn.
  Muziek van Snatam Kaur brengt mij altijd terug in mijn vreugde 🙂

  Heel veel liefs…

 11. verleden week, uit het niets, hevig beginnen te wenen, stuk van de dag zo doorgegaan, kon er niets aan doen, toen belde mijn zus en heb ik er met haar over gesproken en toen ging het over.
  dus heel herkenbaar hoor. EN HET MAG.
  GROETJES EN KNUFFELS.

 12. Sinds een paar maanden geef ik mezelf elke dag qi-massage; een methode uit Chi Neng Qi Gong. Ik leg mijn rechterhand op mijn navel en mijn linkerhand eroverheen en draai dan rondjes – niet wrijvend, maar heel zacht drukkend. Naar beneden, rechts, boven en links. Zo zit ik een half uur op de bank en vaak neurie ik er heel zachtjes bij. Ik voel dan mijn stem in mijn organen trillen. Dit is ontzettend troostend; het is alsof ik als kleutertje bij mezelf op schoot zit. Eindelijk HOEF ik niets meer.

 13. hoi Mireille,
  ik heb een half jaar een bijzondere remedie ontdekt, dat mensen ook heel goed kan helpen met hun problemen fysiek en emotioneel/spiritueel, dus ook met depressie. Al bijzondere resultaten mee bereikt. Het gaat om etherische oliën. En dan praat ik over zeer puur en zuivere etherische oliën en dat zijn er niet zoveel. Ik werk zelf met EO van Young Living en met een prachtig hulpmiddel, een Itovi scan, dat meet op 273 biomarkers in het lichaam en kijkt waar frequenties afwijken van wat het moet zijn. Daar wordt een bepaalde olie/oliën op geadviseerd. Ik verbaas me iedere keer weer hoe mensen geraakt worden door de uitslag omdat er steeds veel herkenning is. Maar ook zonder apparaatje zijn bepaalde werkingen van een olie bekend en is daar enorm veel voordeel mee te bereiken op weg naar gezondheid. Dit wilde ik even met je delen. Verder ben ik van mening dat mensen met depressie enorme voedingstekorten hebben en met name verzadigde vetten (roomboter, kokosolie, reuzel, niervet) dat zorgt voor verzading en rust in ons systeem. Depressie is ook ontstoken hersenen (een orgaan) evenzogoed als mensen bv. ontstoken darmen hebben en het heel erg fout kan gaan met die persoon. Denk bv. aan leaky gut, wat dat voor impact heeft op lichaam en geest. Ik heb zelf dochter met ernstig autisme dus weet waar ik over praat. Misschien kan je daar de DJ Stephan mee helpen

  • Beste Marijan,
   Ja, ik vind zuivere etherische oliën prachtig! Heb zelf ook ervaren dat die fantastisch kunnen ondersteunen bij emotionele problemen. Ik ken zelf de oliën van Doterra. Ik ga er beslist nog een keer een artikel over schrijven!
   Dankjewel voor het vertellen!
   Groetjes, Mireille

 14. Wow, wat een heerlijk begin van mijn ochtend, het zien van deze filmpjes. Hartelijk dank voor het delen. Daardoor heb ik de gelegenheid om dit te zien, dus wat fijn is internet eigenlijk en wat fijn dat er mensen zijn zoals jij die dit delen. Er is zoveel te vinden op internet, ook nare dingen, maar ook zoveel mooie filmpjes, inspirerend, eerlijk, waardoor ik me gehoord en gezien voel en blij wordt van de mooie, lieve mensen die er zijn.
  Ik ken die stem waar Stephan het over heeft ook en probeer er al heel wat jaar mee om te gaan. Dat gaat eigenlijk heel erg goed, maar af en toe wordt die stem weer harder en dat is altijd wel even moeilijk. Het is fijn om te weten dat ik daarin zeker niet alleen ben!
  Iedereen die dit leest wens ik veel zelfcompassie toe, je doet het hartstikke goed, wees lief voor jezelf, niemand verdient het om ongelukkig te zijn. Je mag jezelf gunnen dat het goed met je gaat.Je bent niet alleen, we worstelen allemaal. Zoek naar de positieve dingen in het leven (en op internet) er is zoveel moois om je te troosten en om je weer een duwtje de goede kant op te geven waardoor je weer verder kan. Je bent altijd veel waard, ook als je je even niet goed voelt! Fijne dag vandaag!

 15. Dankjewel voor dit mooie artikel xx. ‘ With You’ van Math Simons is voor mij na de dood van de vader van mijn kinderen een nummer vol troost geworden 😉

 16. Ja, helaas een gevoel dat het afgelopen jaar sterk aanwezig was en nog steeds dagelijks is, waarom ben ik hier? Wat heeft t allemaal voor zin? Goeie baan, fijn thuis maar dat betekent allemaal niets. Ik voel mij eenzaam. Gelukkig is er ook die heerlijke dochter die maakt dat ik ervoor kies om door te gaan, niet bij de pakken neer te zitten of op te geven. Ook al verlang ik daar voor mezelf soms zó hard naar.
  Voor mij raakt ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij altijd weer.

  • Heel herkenbaar voel me ook zo alleen, kinderen het huis uit, ouders overleden en ontslag……vind het nog moeilijk om naar muziek te luisteren

 17. Muziek is ook ontzettend belangrijk voor mij Vaak vindt Ik juist instrumentaal wel prettiger. Dus dan wordt het muziek van Hans Zimmer. Maar de muziek van Bear mc creary doet me vaak ook veel als ik daar behoefte an Heb. Een album van native chants hielp mij enorm in een moeilijke periode. Ik heb niet altijd behoefte aan teksten vandaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.