Home » Artikelen » 88. Vitiligo, leukoderma en de MIR-Methode

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

88. Vitiligo, leukoderma en de MIR-Methode — 22 reacties

 1. Beste Mireille,
  Ik doe de MIR-Methode al sinds 2014. Ik ben toen te rade gegaan bij Marja Kikstra. Zij heeft mij een MIR-Methode op maat gegeven. Eén van de zinnen die ik kreeg was ‘huid in evenwicht’ brengen. Ik had nl vitiligo. Ik had een grote witte plek op mijn rechterhand die altijd maar groter werd en enkele witte plekjes op mijn linkerhand. Ik heb dat heel trouw gezegd, alle dagen, tot deze zomer. Na 2 jaar begon ik bruine vlekjes in die witte plek te krijgen. Nu is die plek bijna helemaal opgevuld en op mijn linkerhand zie ik niets meer van witte plekken. Ik ben naar jouw lezing gekomen in Bazel – Vlaanderen en jij hebt mij gezegd datik nu mag stoppen. Ik ben toch nog altijd verwonderd dat de uitbreiding gestopt is en dat die plek aan het verdwijnen is, dankzij de MIR-Methode. Mijn huisdokter had ooit gezegd dat er totaal niets aan te doen was en dat ik ook geen zalfjes moest smeren .
  Danku Mireille, dat is jouw verdienste omdat jij de MIR-Methode met iedereen deelt.
  Heel erg dankjewel !!!
  Lieve grts – An

  • Dag An

   ook ik heb vitiligo en het tast mijn zelfbeeld compleet aan.
   Mag ik vragen hoe jij hiermee aan de slag bent gegaan?
   Alvast dank!

 2. Hallo,
  Na mijn zwangerschappen viel het mij op dat er pigment verandering zichtbaar was op mijn armen.Net of ik de hele zomer met korte mouwen had rondgelopen en de huid vanaf mijn ellebogen tot mijn handen leek ook donkerder getint dan normaal. Elk jaar daarna viel het me op dat er meer pigment verlies was. Maar de laatste 2 jaar doe ik ook regelmatig de MIR methode en mijn witte huid verkleurd weer normaal in de zon zonder dat het steekt of snel verbrand.Je ziet het verschil nog wel een beetje maar het lijkt echt op te knappen. Het zit bij ons in de familie want een tante en een nicht hebben er ook last van. Zelf spookt mij telkens door het hoofd dat het wel eens met een vitamine B12 tekort te maken kan hebben.Daar heeft onze familie ook wel wat last van.

 3. Ik heb de 9 stappen 4 weken gedaan , en ik heb al 2 n een halve wek geen antihistaminicum ..(hooikoorts is ook een auto immuunziekte) hoeven innemen . ik voel af en toe en kriebel in de keel ..of neus af en toe niezen .maar ik ben niet ziek meer.

  ik heb gezweet ..jeuk gehad ..ik slaap kwalitatief beter en dieper ..dit na jaren weer..ook lijk ik meer gefocust tijdens wat dan ook .mn buik borrelt zonder aanleiding ..en ook veel winden gelaten .
  mn huid is egaler ..dit is echt een hele fijne aanwinst

  Daarnaast heb door intens verdriet tijdens mijn scheiding enkele jaren sarcoïdose overgehouden ,en komt enkel opzetten . ik ben verder niet onder behandeling ..god zij dank maar .. wat kan ik doen om er zorgen dat dit heelt ??? ..ik wil mijn lichaam opnieuw leren om stress verdriet en teleurstelling zich niets meer van aan te trekken .

  groetjes
  diana
  mn longblaasjes zetten uit en dan voel ik het verdriet en e machteloosheid

 4. Ik leef gezonder sinds de MIR-Methode, vroeger hield ik sporten niet vol, of at ik liever zoet. Het lukt me beter om iets vol te houden.
  Helaas heb ik wel vitillio gekregen, ik heb gekozen om niet met hormoonzalf te behandelen . MIR-Methode werkt nu nog niet

   • Beste Mireille, ik heb de mir methode vorig jaar intensief gedaan , maar is op de achtergrond geraakt.
    Mijn huid is nog steeds niet optimaal, mijn coupe rosé is oom uitgebreid naar rosacia
    Terwijl ik wel gezonder leef,
    Groetjes ilse

 5. Hallo Mireille,
  Since 12 jaar heb ik RA. Ik heb altijd sterk geloofd dat het lichaam zich zelf kan genezen. Wat er is gebeurd, waarom ik RA heb gekregen en ook vitiligo , wat het geweest moge zijn, ik wil er vanaf. Toen ik een paar jaar geleden jouw boekje kocht en zo nu en dan begon met de 9 stappen, had ik het gevoel dat jij ( en mischien vele anderen) ook geloven in die selfheelbaarheid. De Schulmedizin vind het niet bewezen dus..Ik ben niet zo heel precies met het wrijven, maar probeer wel als ik het doe me te visualiseren waar ik mee bezig ben.
  hartelijke groet,
  berthie

 6. Beste Mireille,

  Dank voor het plaatsen van dit artikel. Mijn zus doet de MIR methode al een tijdje en heeft me er eea over verteld. Ik heb ook vitiligo sinds mijn twaalfde, en ieder jaar breidt het weer uit. Alle ‘medische hulp’ heeft niet geholpen, maar eigenlijk alleen maar meer schade toegebracht aan mijn huid. Graag verdiep ik me in de MIR-methode 🙂 Zal het laten weten als ik verschillen ga merken.

  Groet,

  Eva

 7. Mireille, ik ben erg enthousiast over de MIR-Methode. Ben in enkele weken van mijn depressie af. Ik wil graag dat mijn vriend ook mee gaat doen. Hij heeft psoriasis en wellicht kan dat ook worden verholpen; net als vitiligo. Ook is hij overgevoelig voor (brom)-geluiden, voorals ‘s nachts. Ik hoor het niet. Hij heeft daarover veel irritaties, hoofdpijn en is gespannen. Hij vindt het hand-aaien maar vreemd. Ik zeg steeds; baat het niet; het schaadt zeker niet. Hoe krijg ik hem zo ver? Bedankt voor de MIR-Methode. Liefs Annette.

  • Beste Annette,
   Je kunt anderen niet dwingen om de MIR-Methode te gaan doen. Laat anderen verder werken aan hun klachten. Als we echt goede resultaten horen over psoriasis, zal ik het je melden. Ik heb al wel berichten dat de psoriasis opklaarde, maar nog niet van iemand gehoord dat het helemaal over was met de MIR-Methode. Nog even duimen dus!
   Laat hem ook zien dat jij opgeknapt bent. Dat zal hem goed doen.
   Veel geluk samen!
   Mireille

 8. Lieve Mireiile,
  Ten 1e hartelijk dank voor je informatieve mails! Ik doe de MIR-Methode nu al bijna 1,5 jaar en het werkt! Ik doe het nog steeds 2x per dag.
  Ik kan niet meer zonder! Het voedt mezelf nog steeds!
  Sinds kort ben ik bezig met de Sugar Challenge. Ik voel me er heel prettig bij. Ik ervaar het niet als een dieet maar zie het als een spel. Ik vind het een prachtige combi, de MIR & de Sugar Challenge.
  Mireille, dankjewel!!

  • Beste Dorin,
   Ja, ik ga me daar ook in verdiepen. Suiker is zo’n non-voeding en zo onnatuurlijk. Veel mensen merken al dat ze minder behoefte krijgen aan suiker en het werk van Carola van Bemmelen van de Sugar challenge, zorgt ervoor dat je je enorm bewust wordt waar suiker allemaal in zit (bijna in alles, zelfs in biologische tomatensoep!).
   Veel succes!
   Mireille

 9. So wat prachtig om te ZIEN zeg!
  Ik wist al dat de MIR methode werkt als een trein, maar zo mooi aan dit voorbeeld is dat je het letterlijk kunt zien!
  Gefeliciteerd Ans!
  Wat een mooi werk doe je toch Mireille!

  Lieve groet,
  Inge

 10. Beste Mireille,
  Het is zo mooi om te lezen, dat mensen het door hebben dat de MIR-Methode heel goed werkt. Met dank aan jouw Mireille.
  Mensen moeten meer durven en geloven wat goed voor ze is. Mensen zijn vaak angstig. Heel jammer!
  Ik doe de MIR-Methode al jaren. Ik heb zoveel goeds meegemaakt en ik doe het nog. Het gaat op elk gebied van mijn leven heel goed met mij.

  Lieve mensen begin. Je komt er zeker wel.
  Veel succes.

  Grt Lucia

 11. Prachtig resultaat!! Gefeliciteerd Ans. En ook alle anderen die zulk zichtbaar resultaat boeken.
  En dank je wel Mireille

 12. Het is zo leuk om te lezen dat het met andere mensen goed gaat na het doen van de MIR-Methode. Ik doe het nu al een jaar en 4 maanden. En ja mijn lichaam wordt aangestuurd om dan eens bioresonantie te proberen, voetreflexologie, mijn oude arts op te zoeken om toch nog eens zijn therapie te volgen. Maar ik ben er in het geheel nog niet, bij elk stapje duikt er precies iets nieuws op. Hoop doet leven natuurlijk en opgeven is geen optie. Vooral dat eten viel mij enorm op. We worden als het ware gestuurd om bepaalde voeding te eten. Dat is nu mijn probleem. Ik moet van de dokter diëten en ik heb daar echt geen kracht voor. Na 35 jaar elke dag gekookt te hebben, heb ik daar echt geen zin meer in. Wat is dat toch met mij?

  • Beste Zoë,
   Ik denk dat je gewoon een mens bent die aan het ontwikkelen en afpellen is. Voor de meeste mensen is dat een heel proces. Ook mensen die de MIR-Methode doen, gaan daar doorheen. De een heeft snel resultaat, maar bij de ander blijft dat resultaat lang op zich wachten. Het hangt er enorm vanaf hoe je leven tot dan toe geweest is.
   Wat betreft diëten: er zijn zoveel verschillende manieren, maar jezelf streng aanpakken en lastig moeten koken helpt daar niet zo goed bij. Ik ben zelf steeds meer aan het zien dat het goed is om terug te gaan naar de natuur. Dat we de dingen eten, zoals ze in de natuur voorkomen. Suiker is daarbij een van de grotere ‘boosdoeners’, en niet zozeer vetten, blijkt. Je zou voor inspiratie eens kunnen kijken op de website van Carola van Bemmelen. de Sugar challenge. Zij heeft daar hele inspirerende blogs over geschreven. Probeer zoveel mogelijk vanuit liefde naar jezelf om te gaan met eten.
   Ik wens je veel geluk!
   Groetjes, Mireille

   • Beste Zoë,
    Anderhalf jaar geleden ben ik gestart met suikervrij te eten. Ik had het boek gelezen van Carola van Bemmelen “100% suikervrij in 30 dagen”. Ik ben blij dat ik die stap gezet heb. Ik heb weer zin gekregen om lekker en gezond te koken. Ik ben er mentaal en fysiek ook beter van geworden. Ik denk dat de MIR-Methode daar ook bij geholpen heeft. Ik wens je veel moed en sterkte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.