Home » Artikelen » 87. De 3 obstakels bij het realiseren van je dromen

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

87. De 3 obstakels bij het realiseren van je dromen — 111 reacties

 1. Beste,
  Ik kan niet visualiseren (a fantasie) Dat zou betekenen dat ik mijn dromen (die ik niet heb en zie) niet kan waarmaken? Hoe kan de MIR methode mij hierbij helpen

  • Beste Jackie,

   Om dromen te bedenken hoef je niet te kunnen visualiseren. Je kunt ook tekenen op papier of met woorden omschrijven wat je graag zou willen doen. Kijk eens naar wat je het liefste doet in je dagelijks leven. Daar zit vaak een aanwijzing in voor je dromen.

   Succes!
   Mireille

 2. Lieve Mireille,
  Ik ben weer volop aan het MIRren en zie mijn dromen uitkomen!
  Ik heb op mijn 58e mijn muziek weer opgepakt met een duo en word er onvoorstelbaar gelukkig van! Ook mijn ouders vonden vroeger dat ik maar een vak moest leren maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan… Muziek zit in mijn hart en optreden blijkbaar ook, al was dat afgelopen jaar voornamelijk op uitvaarten.
  Grappigste is hier dat ik bij een van de promotie foto’s bij, jawel, een zelfde kleur Snoek sta! Ook ben ik weer vaak in mijn geboortestad Maastricht waar ik ook heel gelukkig van word en daar zorgt de muziek dan weer voor. Ik hoop dat nog veel dromen en optredens door het land uit mogen komen! ♡

  (Als je het leuk vindt zie je hier een link met de Snoek foto

  https://www.youtube.com/playlist?list=PLK9tX0CB5tw8sbEGC_0SxQk4woytqz5U9

 3. Ik weet niet wat ik met mijn droom moet. Ik heb deze week als 2 x gedroomd over mijn ex. 1e x ging ik vreemd en voelde ik een knoop in mijn maag om het te vertellen tegen mijn huidige partner. 2e x belde hij me dat hij een pauze wilde even als mijn huidige partner.
  Als ik dan wakker wordt ben ik helemaal misselijk en bezweet. Ik vind het meer een nachtmerrie en hoop dat dromen bedrog zijn. Het voelt zo niet goed… en dan lees ik hier dat het me misschien iets wil vertellen. Kan dat ook met verwerken van gebeurtenissen te maken hebben?

 4. Beste Mireille,

  Mijn droom is om Mir methode begeleider te worden! Niet om er veel mee te verdienen, mocht dat wel gebeuren dan is dat mooi meegenomen, maar meer om mijn omgeving en de mensen die het nodig hebben te begeleiden naast mijn kantoorbaan.

  Ik doe al een aantal jaar de mir methoden en heb daarbij ook begeleiding gehad van een mir methode begeleider. Door het doen van de normale mir methoden merkte ik zelf niet veel, maar door de begeleiding erbij is mijn leven écht positief veranderd! Er komen regelmatig mensen op mijn pad, waarbij ik denk dat zij heel erg geholpen kunnen worden door mir methode begeleiding. Ik denk hier al een tijd aan, alleen heb ik je nooit een bericht gestuurd, omdat ik weet dat je geen mensen meer opleid en steeds dacht dat een berichtje sturen dan geen zin heeft. Maar hierbij toch mijn berichtje aan jou.

  Groetjes,
  Nguyen

 5. Mijn droom is heel lang geweest om de totale automatisering te helpen aan een betere werkwijze. Een werkwijze die met een goed geautomatiseerd hulpmiddel (casetool voor de kenners) wordt ondersteund. Een werkwijze waarmee je een totaal overzicht krijgt van de verschillende te ondersteunen taken, zowel in de realiteit (bijvoorbeeld voorraadbeheer) als bij het ondersteunen van de invoer- en opvraagtaken van de verschillende te ontwikkelen taken t.b.v. de te ontwikkelen informatiesystemen zelf. Helaas, ik heb hier in mijn eentje een aantal leuke successen mee bereikt. Het is me echter nooit gelukt om mijn ideeën hierover op collega’s over te brengen. Kennelijk kan ik op meerdere manieren naar dezelfde wereld kijken en van daaruit allerlei overeenkomsten zien, die niemand anders ziet. Helaas: om ECHT iets te bereiken op dit vlak zijn er meer mensen nodig die hetzelfde zien als ik. En die heb ik niet kunnen vinden. Inmiddels ben ik met pensioen en erger ik me heel erg aan alle onnodige fouten en onduidelijkheden die door de huidige ontwerpwerkwijze (scrum voor de kenner) worden veroorzaakt. Het enige dat ik nu nog kan doen, is de makers steeds op de fouten attenderen. Helaas wordt elke fout afzonderlijk aangepakt en nooit de oorzaak aangepakt. En helaas weet niemand meer WAT nu eigenlijk de bedoeling van alle geleverde informatie is. Dit beschrijft men meestal niet meer.
  Ik zie hier overeenkomsten met de manier waarop we met onze landbouw en onze medische zaken om zijn gegaan. Dat was nog enigszins begrijpelijk. Er ging iets mis en dan kwam men al experimenterend tot een oplossing. Pure symptoombestrijding dus. Helaas hebben we met elke oplossing meestal weer nieuwe problemen gecreëerd (ook de vijanden van de door ons bestreden dieren gedood en bijwerkingen door medicijnen veroorzaakt). We wisten echter niet goed hoe alles werkte en konden dus niet beter.
  En nu hebben we in de automatisering hetzelfde bereikt. Pure symptoombestrijding, want niemand weet meer waarvoor nu eigenlijk alle informatie bedoeld is en aan welke eisen deze informatie moet voldoen. Trial and error. Maar in dit geval hebben we alles ZELF gebouwd! Waarom wordt dit niet meer duidelijk vastgelegd en onderhouden? Ik heb hier jaren voor gestreden, maar ik ben niet doorgedrongen. Helaas heb ik deze droom dus met pijn in mijn hart moeten opgeven.

 6. Lieve Mireille. Wat maak je veel los in mensen, wat een positieve beweging creëert dat. Prachtig.
  Dankjewel voor jou
  MIriam

 7. lieve Mireille Mijn droom is een platvorm voor bewust ouderschap. En eigenlijk is die droom al een beetje op gang gekomen. En het mag nog verder groeien. Het is zo belangrijk dat aanstaande en bestaande ouders goede en eerlijke informatie krijgen om hun unieke keuzes te kunnen maken bij zwangerschap, bevalling en opvoeding. Elkaar kunnen vinden om met elkaar over uit te wisselen en te helpen. Daarbij ondersteunt te worden door professionals die daarbij aansluiten en werken vanuit hun hart.
  Ideeen daarvoor zijn: lezingen en symposia organiseren ( wat ik al een paar keer gedaan heb) een website met veel informatie, een aanspreekpunt voor vragen. een geboortehuisje in de natuur waar je kunt logeren voor na en tijdens de bevalling. een you-tube kanaal met geboorteverhalen van ouders en interviews met bevlogen profs. En nog veel meer…..
  dit alles om een kindje wat op Aarde komt de zachtst mogelijke landing voor te bereiden en te fasciliteren. Zo de ouders optimaal in hun kracht te kunnen zetten. Daar gaat mijn Hart van zingen.
  2 jaar geleden is de stichting Het Geboortekanaal opgericht en daarna hebben we de tijd genomen alles eerst eens te laten zakken en laten ontstaan wat de bedoeling was. Ik heb veel ideeen hoe dat alles te doen en leer ook steeds meer dat er ook geluisterd mag worden naar het grote plan. Wat, hoe en wanneer.
  Dus eigenlijk is de droom er al een beetje.
  Een van de ideeen, een Geboortehuisje in de natuur is al waarheid geworden.
  Begin december is er een kindje geboren in de chalet die aan de rand van de Veluwe staat.
  Dit ontstond ineens moeiteloos. Zo prachtig. en het geboortekaartje kwam op kerstavond. Symbolisch he? Dit kerstkindje.
  Wat is nu mijn wens voor 2020?
  Mijn droom te delen met meer mensen om te kunnen co-creeeren. Ik heb tot nu toe veel alleen gelopen met het visioen van deze droom. En ben nu toe aan een volgende stap.
  Wat zijn de co-creators van het Geboortekanaal;
  Mensen die ideeen aandragen, informatie zoeken,een logo ontwerpen,een website bouwen, elkaar mentale, emotionele en financiele ondersteuning geven, crowdfunders en sponsors. Ambassadeurs vanuit liefde voor het nieuwe leven.
  Dus ik maak van de gelegenheid gebruik om dit te roepen op jouw blog over dromen en obstakels overwinnen.
  Ik merk dat ik het best spannend vind om uit de kast te komen. Maar wie niet waagt die niet wint he?
  warme groet en fijne dagen gewenst Annemarie

  ps ik zou heel graag met jou ook een keer sparren en ervaringen delen . jij hebt met de MIR ook zo iets moois opgezet.

 8. Dag Mireille,

  Zo op 1e kerstdag dit berichtje typen onder je verhaal over dromen, voelt speciaal.
  Mijn belangrijk droom en zielsmissie heb ik eens beschreven bij een ander artikel van je over de MIR methode en seksueel misbruik.

  Ik heb al 3 jaar een blog over mijn ervaringsdeskundigheid en heb recent geinvesteerd in een nieuwe website. Die wordt prachtig!

  Maar mijn vraag is nu: ik heb een gedichtenbundel die ik wil verkopen. Maar ik ben zoals je ergens hierboven in een reactie reageert, totaal niet goed in reklame maken en hoe dat aan te pakken. Dus mijn vraag is: heb je tips? Jij hebt een heel groot bereik met je website en alles wat je doet.

  Ik weet zeker dat er mensen die nu nog niet open durven zijn over hun ervaringen, maar mijn bundel helpt hen daarbij een handje. Dat ze lezen over hoop, dat ze zien welke weg ik heb gelopen, hulpverlening e.d.

  Ik hoor het graag van je.

  Lieve groet,
  Ingrid

  • Beste Ingrid,
   Maak maar gewoon reclame hier op de website, dan vinden mensen je wel. Wil je me laten weten hoe de gedichtenbundel heet en waar die te bestellen is?
   Hartelijke groetjes en dank voor je mooie werk!
   Mireille

 9. Nelly

  Lieve Mireille. Ik wens zo vurig terug eigen woonst te mogen hebben? maar ik kan geen woonst meer kopen, omdat ik zo stom geweest ben, na de verkoop van mijn huis, zoveel uit gedeeld aan mijn kinderen, ipv eerst appartement te kopen en de rest weg te geven. Nu heb ik zoveel stress omdat ik elke maand die huur moet betalen.(€835) al €105 meer dan in 2010. en slaap slecht omdat ik de huishuur nog moeilijk kan betalen. Verhuizen zou ik graag doen maar de kracht ontbreekt om alles opnieuw beginnen in te pakken. Ik ben ook verplicht het ganse appartement te verven. Dat komt nog boven op de ellende met mijn jongste zoon. Genoeg geklaagd, er zijn mensen die er nog erger aan toe zijn. Maar het lucht op, om het eens te kunnen vertellen
  Veel liefs.
  Nelly

  • Beste Nelly,
   Alles weer inpakken… zouden je kinderen daarbij kunnen helpen? En inderdaad, als je het kunt nuanceren en van je huidige plekje een fijne plek kunt maken, dan zal je stress verminderen. Misschien helpt het idee dat je alvast wat spullen gaat weg doen of uitzoeken voor het geval dat je weer een fijne, goedkopere, plek kunt vinden?
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

 10. Mijn man Wilke en ik (61 en 62)willen een Sustainer home laten bouwen. Daarvoor moeten we ons comfortabele appartement in Rotterdam verkopen, zodat we het geld er voor hebben, dan tijdelijk gaan huren en een kavel elders in Nederland (het oosten) zoeken waar deze zeer duurzame woning (veel mogelijkheden qua grootte en stukken goedkoper dan een gewoon huis laten bouwen) op gebouwd kan worden, en dan ook nog het liefst bij een bos. Daar komt dan ook een kleine B&B, ook volledig eco, bij en vega. Aanvankelijk wilden we dit in een co housing vorm gaan doen, maar de mensen die we kennen zijn nog niet zover. Wij willen echter niet meer wachten want straks zijn we zeventig en doe je het dan nog? Ondertussen zakt af en toe de moed mij in de schoenen. Want kavels in Nederland, daar hebben ze voor jou het huis al op bedacht. Eigen bouw, het lijkt alleen mogelijk in Almere, waar wij niet naartoe willen. Dus soms denk ik ‘ toch maar niet doen?’ Totdat ik denk aan de droom en hoe het zou zijn het erbij te laten zitten. Dat lijkt relaxed maar het voelt nu al als spijt.

  • Beste Emmy,
   Kan je je grote dromen eens onderzoeken? Wat hoop je ermee te bereiken? Wat geeft je vooral de blijheid waar je naar verlangt? Natuur om je heen? Zoek eens op internet naar mensen die al een Sustainer home hebben laten bouwen. Waar zijn ze tegenaan gelopen? Hoe kunnen ze jullie helpen? Door je droom te onderzoeken, ga je ontdekken hoe het wel mogelijk is.
   Stap je voor stapje en blijven onderzoeken wat voor jou belangrijk is!
   Groetjes, Mireille

   • Volhouden Emmy, ook als het je pas op je 70ste lukt. Niet opgeven. Je hebt met het bezit van een appartement in Rotterdam een perfect beginkapitaal. Dus wat let jullie? Via Marjolijn in het Klein kun je op een soort Funda voor ecologische tiny houses komen, en daar zijn ook stukken grond bij waarop je zelf kunt bouwen wat je wel wilt. Ook in Beilen of de Achterhoek.

 11. Mijn grootste droom is een eigen huis in plaats van het huurhuis waar ik nu in woon.
  Een huis dat ik kan verbouwen en volledig energieneutraal kan maken.
  Ik denk onmiddellijk dat dat nu nog een onmogelijkheid is.
  En krijg in reactie op die gedachte een enorme hoestbui.
  Mijn droom is ook om met vele mensen samen huizen te kopen, en die gezamenlijk zo mogelijk volledig autonoom te maken.
  Met het negatieve nieuws over crowdfunding, ging ook die droom in rook op.
  Daar wordt ik dan weer erg verdrietig van.
  Toch weiger ik om die dromen op te geven.
  Vaak denk ik als ik mijn mindsetting kan veranderen, komen deze twee dromen vanzelf uit.
  En ik hoop er nog steeds op dat er andere mensen in Nederland zijn die het huidige systeem van verhuur door de woningcorporaties ook idioot vinden.
  En net als ik vinden dat de bewoners eigenaren moeten kunnen worden.
  De wet maakt het mogelijk dat huurders dat zelf gaan doen en ook dat zij gezamenlijk eigenaren worden.
  Het wordt dan goedkoper om te wonen.
  En waarschijnlijk een stuk beter.
  In Rotterdam hebben de bewoners zelf hun huizen laten onderheien.
  Van zulke voorbeelden wordt ik blij.
  Ik hoop dat het uiteindelijk heel normaal wordt dat alle woningen in Nederland minstens energieneutraal en betaalbaar worden.
  Goed wonen hoort een recht te zijn.

  • Beste Lidwina,
   Ik ben het roerend met je eens en geef je dromen alsjeblieft niet op! Er zijn veel meer mensen die er als jij zo over denken. Het is een kwestie van elkaar vinden en plannen maken. Want het is beslist mogelijk! Kom een keer naar het Be the MIRror-centrum als het er eenmaal is, dan kunnen we een start maken. Dan kan ik mensen vragen om te komen en mee te denken. Het is echt een kwestie van mogelijkheden zien en samenwerken!
   Houd moed!
   Groetjes, Mireille

 12. Hallo Mireille

  Sinds 2 weken Mir ik en merk dat ik me veel beter voel artrose overgewicht astma hoge bloeddruk heb meer energie was heel erg vermoeid nu heb ik slechts een droom na 25jr alleen te zijn veel verdriet en verlies te hebben meegemaakt nu eindelijk mijn Soul mate tegen te komen om op mijn 59ste nog een beetje geluk en liefde te vinden
  Hopelijk komt deze droom uit en kan ik nog een paar fijne jaren hebben bedankt voor al je tips ben een grote fan.
  Lieve groeten Christa

 13. Hallo,
  Ik pas nu zo’n 7 weken de mir methode toe maar ik voel me regelmatig opgejaagd, buitengesloten en verdrietig. Toevallig kwam ik tijdens het googlen op een site over spiritueel ontwaken en herkende mezelf in bijna alle signalen. Mijn vraag is of ik door de mir methode spiritueel aan het ontwaken ben?

  • Beste Marielle,
   Wat een bijzondere vraag! En ja, dat zou zeker kunnen. Ik heb meer mensen daarover gehoord en het ook bij mezelf gemerkt. Een van de oorzaken ligt bij het herstellen van de chakra’s. Daardoor is het mogelijk om meer contact te krijgen met bijvoorbeeld je intuïtie of andere vermogens die nog in je potentie aanwezig zijn, zoals helderziendheid of heldervoelendheid. Daar schrijf ik o.a. over in mijn nieuwe boek dat 5 juli uit komt.
   Groetjes en veel geluk!
   Mireille

 14. lieve Mireille,

  Ik vraag me nog steeds af of mijn droom, het opzetten van een gezondheidscentrum waar regulier en ‘alternatief’ naadloos samenwerkt, van mijn vroegere leraar is of van mij. Een jaar of 2 heb ik in diens energie geleefd en aangezien ik HSP ben heb ik ook daarvoor, zonder het te weten, veel dromen van anderen aangezien en nagejaagd als zijnde mijn eigen dromen.
  Dit is duidelijk een angst: niet te kunnen onderscheiden of iets van mij is of van een ander. Is het nu een kwestie van angst loslaten of van missie verduidelijken? Een kip-ei verhaal op zijn best…

  Ben benieuwd naar je antwoord,

  Anneke

  • Beste Anneke,
   De makkelijkste manier om het te ontdekken, is om te voelen. Als je aan die droom denkt en je ziet jezelf in zo’n gebouw lopen, hoe blij voel je je dan? Zou je daar je levensmissie van durven/willen maken?
   Wil je een keer hulp hierbij, dan kan je dat altijd aan een MIR-Methode begeleider vragen.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 15. Hi Mireille, allemaal,

  Ik was vanochtend heel vroeg wakker door een droom/ervaring dat ik een soort begeleid helingsproces doormaakte. Alles gebeurde in mijn gevoel in omgekeerde volgorde, terwijl ik (helaas onleesbare)teksten op papier voorbij zag schuiven.Heel bizar. Intussen had ik pijn, die weg was na het ontwaken.

  Ik zit hier nu al uren te genieten van alle verhalen op jouw site Mireille, en nu schiet mij de vervulling van twee figuurlijke dromen te binnen:een cottage in Engeland en de noodzaak om dan ook in Engeland te kunnen autorijden. Ik kom al 35 jaar in Engeland en heb het nooit gedurfd tot vorig jaar oktober. Ik dacht opeens ‘nu of nooit’, heb de ferry geboekt, een Tomtom app aangeschaft en twee weken later arriveerde ik zonder oponthoud of ongelukken en stralend van voldoening en trots bij mijn goede vrienden in Northamptonshire! Ik heb daar nog wekenlang van nagenoten; nu de cottage nog!😊

  Succes met al jullie dromen! Hele mooie site Mireille en geweldig dat je ook de tijd neemt om al die hartelijke antwoorden te schrijven!

  Groetjes Katja

  • Hai Katja,
   Wat een heerlijke droom, zo’n cottage! Inspirerend! Je hebt een prachtige stap gezet vorig jaar. Nu de volgende. Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 16. Lieve Mireille,

  Voor mij zijn de 9 zinnen van de MIR-methode een soort meditatief gebed of cel-programmering, en ik heb jaren geleden geleerd dat je, als je een doel wil bereiken, een droom wil waar maken, of iets positiefs aantrekken, best REEDS NU al jouw staat van zijn als het verwezenlijkt is, te voelen, ruiken, horen… de blijheid te voelen alsof het er al is…
  En net hetzelfde lees ik nu ook in een boek van Gregg Braden dat over de geheimen van de kunst van het bidden gaat… (Secrets of the Lost Mode of Prayer).
  Eigenlijk stelde ik me de vraag al lang, en tegenwoordig staat ze dus weer heel erg op de voorgrond: “Zouden die 9 zinnen van de MIR-Methode niet nog krachtiger zijn, moesten we al onze instructies aan onze cellen reeds uitgevoerd voelen, de dankbaarheid hiervoor voelen en onze zinnen formuleren zoals dit:
  “Bedankt voor de phantastisch geoptimaliseerde zuurgraad”,
  “Bedankt voor de perfecte detox van alle toxische belastingen”, etc.
  …en terwijl onszelf zien en voelen hoe blij, licht en gezond we door het leven zwieren… gebruik makend van al onze zintuigen, onze phantasie en onze liefste geurtjes, smaakjes die we graag proeven er aan toevoegen…

  Wat denk jij hiervan??

  Heel lieve en dankbare groetjes
  Stéphanie

  • Beste Stéphanie,
   Ja, ik begrijp je denkwijze en ik heb deze vraag al vaker gehad. Jouw oplossing is daarin wel origineel, hoor. Zo heb ik hem nog niet eerder geformuleerd gezien. En nee, de MIR-Methode gaat niet op die manier eruit zien. Ik zal je uitleggen waarom: de zinnen worden nodeloos ingewikkeld. Het onbewuste heeft geen ‘dankjewel’ nodig, net als dieren dat niet nodig hebben. Sorry voor het rare vergelijk. Daarbij houd ik er niet van om zinnen tegen mezelf te moeten zeggen die niet waar zijn. Dat kan mijn bewuste ‘beperkt denkende’ brein niet aan. Vandaar dat ik heb gekozen voor de zinnen zoals ik ze heb uitgetest en zoals ze zijn opgesteld. Houd die formulering dan ook aan alsjeblieft en verander de MIR-Methode niet.
   Dankjewel voor je boeiende vraag. Ik hoop dat ik het je duidelijk heb kunnen maken.
   Hartelijke groetjes!
   Mireille

   • Ik begrijp Stephanie en haar suggestie. Wat we wel kunnen doen is met een dankbaar hart de MIR-Methode doen. Als we het aaien inzetten met liefde en dankbaarheid in ons hart dan moet dat niet telkens gezegd worden.

  • Dag Stéphanie
   Jouw brief spreekt mij heel erg aan. Sinds een paar maanden bekijk ik ongeveer 1x per week een video van Abraham/Hicks. ( ooit begonnen met de voorloper van The Secret). Hier ben ik heel gelukkig door geworden (niet van the secret, die was te oppervlakkig, achteraf gezien. Ik wist toen nog niets van Abraham/Hicks).. Ik was erg ziek en zwak. Wilde niet meer leven. Toen er longkanker geconstateerd werd bij me was ik eigenlijk blij…dan zou het niet zo lang meer duren. Heel veel problemen hebben zich al opgelost door die video’s van A/H. Toen ik een paar dagen geleden begon met MIR , heb ik eerst een lijstje gemaakt van problemen en ik merkte dat mijn lijst al veel kleiner was geworden, door Abraham/Hicks. Ik heb weer plezier in het leven gekregen. Geloof dat er meerdere methodes kunnen zijn die je helpen en ik hoop dat ik deze twee, MIR en a/h kan combineren. Ik geloof daar in ieder geval in. Lieve groet, Sofietje

 17. Beste Mireille,

  Mijn droom is om volgend jaar terug naar mijn geliefde stad Tongeren te gaan verhuizen en daar of in de nabije omgeving mijn droomhuis te vinden. Het huis heeft een grote tuin met fruitbomen en allerlei heesters, een moestuin, een glazen serre en een stenen verweerde schuur. De grote leefkeuken in landelijke stijl en met veel lichtinval grenst aan de veranda aan de zonnige tuin en aan de bijkeuken/waskamer die naar de garage leidt. En aan de andere kant met 2 trappen naar de eetruimte en living gaat. Vanuit de hal zijn de 3 slaapkamers bereikbaar en 1 hobby/werkkamer alsook een gastentoilet en 2 badkamers alsook de trap naar de kelder. Aan de buitenkant ziet het huis eruit als een kleine Engelse cottage. In de veranda kan ik het hele jaar door haken in mijn eigen comfortabele hoekje, de tuin is er zodat ik er mijn hobby moestuin tuinieren kan doen, de stenen schuur zal deels opslag zijn voor tuingereedschap en deels mijn atelier voor mozaïeken en pottenbakken. In de keuken is er een dusdanige werkruimte zodat ik er uitgebreid kan koken en bakken. Dat is mijn droom!!

 18. Beste Mireille

  Ik vind dit een super artikel. Soms sluit je dromen uit omdat je ze in een bepaalde vorm ziet die niet noodzakelijk zo hoort te zijn. Ik open sinds geruime tijd mijn ogen voor mijn verborgen verlangens, talenten en dromen. Dit te lezen maakt mij een stuk zelfzekerder dat ik mijn dromen in werkelijkheid zal omzetten.

 19. Vaak ben ik mij ervan bewust dat ik een heel fijn leven heb, een lieve man en (klein)kinderen, die ieder op zich lekker zelfstandig ook hun best doen om hun leven zinvol te besteden. Na een niet zo’n fijne jeugd heb ik besloten dat alleen ik verantwoordelijk ben voor het verloop van mijn leven en dat als ik gelukkig wil zijn ik daar ook mijn best voor moet doen.(Het is goed als je weet wat de oorzaak van je verdriet of misère is, maar wat je helpt is, als je weet wat je er zelf aan gaat doen) Geloof me dat dat niet altijd lukt, maar soms moet je dingen ook eventjes maar op zijn beloop laten en goed naar jezelf kijken, wat heb je wel en wat heb je niet in de hand. Mijn wens was altijd dat de mensen die belangrijk voor mij zijn langskomen als zij zin en tijd hebben en dat we dan echt tijd voor elkaar maken, lekker kletsen, spelen, eten en drinken. Ik geniet van heel veel kleine geluksmomenten, de zon in mijn gezicht, een vogel in de tuin, een zeehond die met je meezwemt langs de kust. Of het voldane gevoel als je lekker gewerkt hebt (ik werk in de zorg)en het gevoel hebben dat je iemands leven eventjes een beetje leuker, mooier, vertrouwder of verzorgder had gemaakt. Mijn gelukmoment van vandaag is het app-je van mijn oudste dochter vanmorgen om 08.15 uur: Mam zijn jullie morgen thuis?? Dan loop ik de rest van de dag te stralen, heerlijk verse soep maken, cake bakken en alvast voorpret morgen weer spelen met onze kleine troeliewoelie (kleindochter) en kletsen met de jonge ouders. Het klinkt als in een reclamefilmpje maar het kan ook weer 2 tot 3 maanden duren hoor voordat ik weer van ze hoor, ook zij hebben hun leven, en de mijne gaat ook gewoon door met allerlei verplichtingen, wij zien elkaar niet vaak maar als ze komen is het spontaan en niet omdat het moet. Als wij ze nodig hebben of zij ons dan kunnen we elkaar ook vragen en kijken we samen naar een oplossing, zo werkt dat met alle onze kinderen. Ja ik ben gelukkig en daar werk nog elke dag aan, mijn man vind mij soms een onrealistische optimist, maar moed verloren = al verloren zeg ik maar.

 20. Mijn droom is een eigen huis(je) bezitten. Onafhankelijk zijn van een huurbaas. Het doet verrekte zeer, omdat ik niet zie hoe ik dat ooit werkelijkheid kan laten worden. Toch kan ik nog steeds die droom maar niet loslaten. Steeds heb ik toch weer dat sprankje hoop dat er een wonder gebeurt. Het lijkt zoiets als op je 80ste nog in een ruimteschip kunnen stappen. Volledig idioot. Maar o zo pijnlijk.

 21. Ik ben op reis geweest met mezelf in mezelf en natuurlijk blijft die reis gaande, en heb een verlichting gehad die informatie heeft doorgegeven die ik wel wil delen.De informatie van een ongelimiteerd lichaam, oneindig vrij denkend brein, 4 emoties als eerste vrienden in harmonie teruggekeerd zoals de staat waarin geboren,in harmonie.Ik ben in het bezit van de kennis om mensen weer in harmonische staat van zijn te brengen.Ik bied mijn kennis aan om te helpen mensen een eerlijk en liefdevol leven te mogen ervaren met de sturing van binnenuit 100% zelfcontrole.Is hier behoefte aan dan zal ik dat merken.

  al het goede en de vrijheid :),

  Mark Bos

  • Beste Mark,

   Hier ben ik erg benieuwd naar.
   Kan jij me meer informatie over deze verlichting geven?
   Zou graag hierover met je in contact komen.
   Je kunt me een email sturen.
   Bedankt alvast!

   Hartelijke groet,
   Ron

  • Dag Mark, het is wel geen droom zoals hier vermeld, maar ik vind je reactie geweldig.
   Zou je die informatie willen delen aub ?
   Ben je hulpverlener, coach, therapeut of heb je eventueel een website ?

   Wel 1 vraagje : als je terug gaat naar de staat waarin je geboren ben, moeten je cellen dan niet alles opnieuw beginnen leren ? Dan ben je eigenlijk gewoon terug kinds ?

   Je kan me bereiken via mail.

   alvast dank voor wat je doet

   • Beste Fil,
    Je reactie is via email doorgestuurd naar Mark. We hebben jouw emailadres verwijderd om te voorkomen dat je veel reacties krijgt. Hopelijk is dat okee.
    Groetjes, Mireille

 22. Heerlijk om te dromen en het dan ook werkelijkheid te zien worden…mijn droom voor dit jaar is mijn bedrijf zo goed op te zetten, dat ons gezin hier makkelijk van kan leven. lieve groet, Mariska

 23. Mag men met de MIR-Methode ook zeggen:

  Zuurgraad nu optimaliseren.
  Detox nu alle toxische belasting.
  Vader nu loskoppelen.

  Het woordje nu telkens gebruiken?

  Omdat ons hogere zelf anders niet weet wanneer het moet gebeuren.
  Graag je mening.
  Groeten,
  ivonne

  • Beste Ivonne,
   Leuke vraag! Nee, ons onbewuste heeft dat niet nodig, want die werkt alleen maar met ‘nu’ en ‘onmiddellijk’. Het is dus niet nodig om ook nog eens ‘nu’ erbij te zeggen. Let er ook op dat je precies de juiste woorden gebruikt, zoals ik ze destijds heb uitgetest.
   Hartelijke groetjes!
   Mireille

 24. Hai Mireille,

  Ik heb leuke reacties gehad op eventueel een woningruil met iemand in Nederland, ikzelf woon in zuid bretagne, vlabij zee.
  Hoe kan ik een mailadres krijgen ? Je kunt ook mijn mail doorgeven aan deze personen.

  Alvast hartelijke dank,
  Ada

  • Beste Ada,
   Je bent een fantastische ‘demonstratrice’ van hoe dromen gerealiseerd worden! Nog even doorgaan en je kunt naar Nederland! Ik ga jouw emailadres doorgeven aan deze mensen.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

  • Beste Winny,
   Ga eens op zoek naar alternatieven die oorzaak ervan kunnen zijn. Wat triggert de aanval? Suiker schijnt bijvoorbeeld een trigger te kunnen zijn. Of ga een keer naar een MIR-Methode begeleider.
   Veel geluk! Het gaat je lukken!
   Mireille

 25. 2 weken voordat ik een lange reis ging maken door 4 verschillende landen , droomde ik dat ik op een boeken markt stond met witte gespannen lakens over de markt ,ik was een beetje paniekerig in mijn droom want de markt ging zo sluiten en ik moest nog allerlei boodschappen hebben en in mijn droom dacht ik waar ben ik eigenlijk ? Totdat ik in Roemenië ‘s avonds nog even een oud binnenstadje ga bekijken ,waarvoor ik door een oude stadsmuur moest lopen en tot mij verbazing sta ik op een boekenmarkt ,waar allemaal witte tenten stonden , ze waren net aan het opruimen ! dit was gewoon de markt uit mijn dromen , heel bizar ! Zou ik hier dan toch al eerder geweest zijn of zo ?In een vorig leven of zo , wat zou dit te betekenen hebben ?

 26. Lieve mireille,

  Imijn dromen zeggen wat ik te doen heb .ik zie in mijn dromen de mooiste dingen . ook de dingen waar ik nog aan heb te werken .mijn mooiste droom is wel dat ik 2500 euro nodig had om een
  Cursus te doen .ik droomde van een gang met duizenden prachtige kleuren en achter in die gang stond een roos .Later op de dag herinnerde ik die droom pas weer. Ik ben een schilderdoek gaan kopen en een roos geschilderd .Een client die kwam ,die zei wat prachtig ._verkoop je die .Ik zei ja en zo heb ik mijn cursus bij elkaar geschilderd met heel veel plezier ._Op de cursus komende je raadt het nooit op de eerste bladzijde stond een roos ._magie of niet . Dank voor alles Mireille .Zo een mooie missie heb je . Liefs ingrid

 27. Beste Mireille,
  Ik vind het moeilijk om te weten te komen wat mijn droom is,wat mijn doel is hier .Ik ben een aantal jaren geleden gestart als kleurenconsulente maar ik heb nu geen klanten. Dan begin ik wel te twijfelen of dit wel is wat mijn droom is. Ik weet het op het moment niet.
  Vriendelijke groet,
  Maria

  • Beste Maria,
   Wat heel veel therapeuten en consulenten overkomt, is dat ze erg goed zijn in hun vak, maar geen marketingmensen zijn. De reclamekant van je werk komt meestal alleen tot stand als anderen over je vertellen, mond-tot-mond reclame. En aan de andere kant ook zichtbaar zijn, op Facebook, op internet, briefjes in de supermarkt, ook dat is nodig om klanten aan te trekken. Wat veel therapeuten en consulenten ook merken, is maanden van ‘rust’. Dan komen er ineens een tijdlang geen klanten meer. Meestal zien ze dat als een teken dat ze rust nodig hebben of dat ze aan een deel in zichzelf ‘mogen’ werken. Iets onder ogen mogen gaan zien.
   Ik hoop dat je droom weer helderder en vol in kleur kunt gaan zien!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 28. Hallo Mireille,
  Mijn dromen…. op de eerste plaats samen met mijn man, ons gezin zo goed mogelijk begeleiden en ervan te mogen genieten. Voor mezelf durf ik soms te visualiseren om mijn praktijkje die ik nu in mijn huis heb, te verplaatsen naar de garage naast ons huis. Daarnaast zou ik ontzettend graag de Costa Compastella willen lopen en dan vanuit huis, voor mijn gevoel moet eerst de kinderen ouder zijn en hopelijk mag ik gezond blijven.
  Dus dromen……heerlijk!
  Bedankt voor je fijne en leerzame nieuwsbrieven.
  Warme groet.

 29. Hallo Mireille

  mijn droom is om nog een keer naar Curaçao te gaan,(ik ben daar geboren en heb tot mij 16 daar gewoond.)ik zeg nog een keer ik ben na 25 jaar een keer teruggegaan daarna is het niet meer gelukt.Ben nu 70 jaar soms wil ik voorgoed teruggaan, maar ik heb niemand daar, geen
  familie of zo.Dus zou ik blij zijn met een vakantie, enkel de financiën zit tegen dus blijf ik van dromen en sites bezoeken met foto’s van Curaçao.
  groetjes

  • dat is ook mijn droom ben er niet geboren maar dat trek me heel erg ook bij mij ontbreken de financiën en ben net ook 70 en alleen is me te ver om te doen maar ik blijf he ter wonderlijk mooi vinden
   en heb nog zoveel dromen maar,ja het geld daar word je niet vrolijk van en zou toch een wonder moeten gebeuren om je droom te realiseren maar blijven hopen toch ?

   • Hallo Eliane en María en ALLE ALLEENSTAANDE 70-jarige vrouwen met een kleine beurs!
    Ook ik ben 70, leef van alleen AOW, maar woon sinds kort in Zuid Spanje. Ik wil jullie graag ontvangen. De kosten zullen alleen zijn de werkelijk gemaakte kosten voor levensbehoeften en brandstof voor de auto. En natuurlijk kan ik jullie reiskosten niet betalen. Ik hoop dat je via Mireille mijn mailadres kunt bemachtigen, waarvoor ik dus bij deze toestemming geef aan Mireille .
    Lieve groet, Sofietje

   • Reageer eigenlijk nooit op iets maar las nu toevallig een aantal berichten. Ik werd echt blij van de oproep van die mevrouw die aangaf dat er contact met haar mocht worden opgenomen door mevrouw van 70 jaren, als ze op Curacao zou komen, daar mevrouw van 70 geen eigen familie meer had op het eiland. Mijn oprechte wens is dat deze vrouwen met elkaar in contact komen, ik hoop dat het mevrouw van 70 lukt om haar wens uit te laten komen, en dat het een beetje als familie voelt, zo’n uitnodiging en warm onthaal.
    Josje

    • Beste Josje,
     Ja, ik duim met je mee voor hen! Je weet maar nooit hoe wensen kunnen worden vervuld!
     Groetjes, Mireille

 30. Hallo Mireille, ik wil heel graag schilderen en eigenlijk gewoon artiest zijn.iedere keer als ik naar een tentoonstelling ga denk ik, dit wil ik ook.Heb het wel een tijdje gedaan, lang geleden maar nu word ik er nerveus van. ben net met pensioen ,het is dus een heel goed moment gewoon te beginnen.nu vind ik weer dat mijn tekenen niet goed genoeg is, afijn er is altijd wel een smoes maar als ik iets over schilderen zie voel ik me weer warm lopen.door jouw mail van deze dag heb ik bedacht gewoon een nieuwe museumkaart aan te schaffen en van alles te gaan bekijken.Geld is ook wel een probleem,ik krijg een kwart minder aow en dat is niet mis.maar goed, dit is mijn plan voorlopig en ik dank je voor je wekelijkse berichten. hoewel ik een b the mirror lid ben voel ik me nog geen inspiratie voor anderen.vriendelijke groet, Martha.

  • Beste Martha,
   Het begint ook allemaal eerst met jezelf inspireren en daardoor inspireer je ‘per ongeluk’ anderen. Ik ben ook iemand die graag schildert en ‘het eigenlijk niet kan’. Dat is iets wat je door anderen is aangepraat: jezelf vergelijken met anderen. Een van de meest remmende dingen die er is. Daar ga ik vast nog een keer een artikel over schrijven!
   Hoe zou het zijn als je eens een paar penselen koopt en gewoon wat met verf gaat kliederen op papier? Gewoon om het te ervaren, om de geur van de verf te ruiken, om de lol te krijgen van de kleuren die in elkaar overlopen… Wat ik zelf vaak doe, is filmpjes van enthousiaste schilders aanzetten op YouTube. Van hen bezig zien, word ik ook al vaak blij! Gooi alsjeblieft het ‘jezelf vergelijken’ overboord en ga beginnen, met kleine stapjes, maar begin!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

  • Hoi Martha, ik wil graag reageren op je verhaal. Zelf teken ik graag maar vond mezelf nooit goed genoeg en stopte steeds weer. Nu heb ik een cursus gevolgd via internet bij Koosje Koene. Deze cursus “awsome art journaling class” heeft me heel erg gestimuleerd te gaan tekenen/schilderen. Het gaat haar om het motiveren te tekenen en te beseffen dat het niet perfect hoeft te zijn.Het deel te laten uitmaken van je dagelijkse leven. Doordat je je werk instuurt (via internet) wordt het openbaar voor de andere cursisten. Zij stimuleren je en jij wordt geprikkeld door hun werk. Misschien iets voor jou? Je hebt er niets voor nodig dan potlood, gum, puntenslijper en papier. Zoek het maar eens op via google. Succes, Bernadette

   • hoi Martha en Bernadette,
    In de trein ontmoette ik een keer een man, die aan het tekenen was. En het zag er goed uit, dus ik maakte daar een opmerking over. Waarop de man zei: “Maar dat kan iedereen leren. Gewoon de eerste honderd weggooien.”. Hopelijk hebben jullie hier wat aan. Gewoon beginnen dus!

 31. Mijn droom? Die is al uitgekomen, namelijk gelukkig/tevreden/blij te zijn met zoals IK ben. Elke dag opnieuw daar ook dankbaar voor zijn, want eerst voelde ik dat echt niet zo..
  En die ‘grote liefde’ die komt of die komt niet, want erachteraan jagen heeft toch geen zin. Loslaten van een droom is ook Moed.. en wie weet komt die later dan vanuit een heel andere richting tóch op mijn levenspad.
  Maar nú en elke dag (zoveel mogelijk) tevreden en dankbaar zijn, ja dat is mijn mooiste Droom die is uitgekomen.
  Dank weer voor je inspirerende nieuwsbrief en succes en veel plezier met de ballonvaart, dat is nou weer helemaal niets voor mij, haha.
  Hartelijke groet!

 32. Al een paar jaar droom ik iedere nacht en er komen daarin steeds situaties en mensen van vroeger in voor (ik ben van 1940)je zou het een soort overzicht van m’n leven kunnen noemen (ben goed op de hoogte van de theorieën over de verschillende fases na overlijden)maar afgelopen week had ik een droom waar ik nu nog akelig van word. Er was me onrecht aangedaan door een klein jongetje en ik werd enorm boos.Daarop mishandelde ik dat jongetje zo, dat er gevaar voor z’n leven was… Ik bracht ‘m naar een ziekenhuis. O,o o, wat heb ik gedaan? Toen werd ik wakker, helemaal akelig, zo van: dit zou ik toch nooit kunnen doen, maar tegelijkertijd: als je maar erg genoeg getart wordt, dan ben je tot de meest afschuwelijke dingen in staat. Dit is geen mooi artikel, toch graag je reactie!

  • Beste Annelies,
   Ja, ik denk dat je een prachtige droom hebt gehad en dat je conclusie helemaal klopt! Als je maar erg genoeg getard wordt, ben je overal toe in staat. Het is erg makkelijk te oordelen over mensen die akelige dingen doen, maar wij zouden allemaal in dezelfde situatie tot dezelfde dingen in staat zijn. Ik hoop dan ook dat er steeds meer bewustzijn komt dat we vooral mensen mogen opvangen en helpen helen en ze niet tegen de muur zetten met onze veroordelingen. Dat we gaan zien dat we met zijn allen verantwoordelijk zijn voor de daden van individuen. En hoe meer we liefdevol naar elkaar kunnen zijn, hoe meer het geweld zal afnemen.
   Dankjewel voor je intense ervaring. Ik hoop dat je vandaag extra lief bent voor jezelf (dekentje, kopje thee?) om deze droom te verwerken.
   Veel sterkte en dankjewel voor je inspiratie!
   Groetjes, Mireille

   • Lieve Mireille,
    Ik wil je een welgemeend compliment geven over jouw
    persoonlijke reactie op de droom van Annelies. Zo is het n.l.ook; wij allen zijn,
    hoe liefdevol we ook zijn- in staat om als we worden getergd vreselijke dingen
    te doen als reactie op onrecht. De woede die we allen meedragen vanuit het collectief
    bewustzijn, stort zich dan op ons en daarom dienen we ook met mededogen naar
    “de vijand” en onszelf te leren kijken. Heel moeilijk, dat zeker. Een stapje in de goede richting voor het collectieve bewustzijn dat ons allen verbindt. Mireille, ik vind jou een Engel op aarde. Dat feit lees ik in jouw berichten en uit jouw ogen. Ik ben schilderes/tekenares en zal een tekening van jouw portret maken om de uitstraling te ‘pakken’. Lijkt me leuk.
    Ik maak spirituele en ‘geestelijk ontvangen’ portretten. Ik leef mijn droom! In papier en op doek met de mooiste kleuren.
    Eens… zul je het ontvangen. Maar ik ben een ‘oen’ op de computer dus weet nog niet HOE. Groetjes aan Annelies en bedankt voor je droom! Om-arming van Helena voor allen die het goede op aarde willen brengen want ik heb een visioen gehad dat
    het eens gaat lukken! Hemel op aarde. Dag lieve Mireille! Dank voor je inzet hiertoe. Mooie vrouw. Liefs, Helena.

    • Beste Helena,
     Jee, wat een pracht cadeau! Ben benieuwd het ooit te zien! En dankjewel voor jouw woorden terug! Hoe meer mensen het inzien hoe we elkaar ‘zwart’ of ‘gek’ maken, hoe sneller we de veranderingen in de wereld bewerkstelligen!
     Veel plezier met al je fijne schilderwerk!
     Groetjes, Mireille

     • Lieve Mireille,

      Ik heb een klein portret voor je op papier= 28 x 29 cm. Ik kon geen foto vinden waarop je “in rust” stond, zonder brede glimlach. Dat is natuurlijk prachtig maar dat is niet mooi om te tekenen voor mijn doeleind. Lachende portretten
      zijn meer voor foto’s= snapshots. Ik heb dus getracht jouw gezicht in rust te
      krijgen. Ik ken je niet persoonlijk dus ik hoop dat het een beetje naar je zin
      gelukt is? Het lijkt me beter om het in natura te schenken uit dank voor je
      manier van werken met mensen. Wil je het ontvangen? Zou ik dan een adres
      kunnen krijgen waar naartoe ik het kan opsturen? Met vriendelijke groeten,
      Helena. ( roepnaam= Leni) P.S. Mijn email= combi van helena en art.

      • Beste Helena,
       Wat ben je snel! Ik vind het erg bijzonder, dankjewel! Het lijkt me prachtig om het te zien. Je kunt het sturen naar het adres dat bij Contact staat, dan komt het vanzelf bij mij. Dankjewel lieve Leni, voor al je moeite!
       Groetjes, Mireille

   • Wat laat, maar toch nog een reactie op jouw antwoord – ik was er blij mee, want het klopte! En wat lief om me een dekentje + kopje thee voor te stellen!

  • Ga eens in gedachten terug naar die droom en laat hem anders aflopen, dan zal je je een stuk beter voelen. Succes

  • Hoi Annelies, ik zie het heel anders dan de anderen, die net als jij een morele uitleg geven aan de droom. Dromen hebben echter vooral een symbooltaal, die vaak tevens raadgevend kan zijn. In dit geval zou ik het als volgt vertalen(maar eigenlijk is het natuurlijk aan jou om na te gaan hoe jouw onderbewuste jou iets duidelijk wil maken): er is een kindstukje in jou dat jou dingen wijsmaakt of laat doen, die jou eigenlijk geen goed (meer)doen of zelfs een saboterende uitwerking heeft in jouw leven (b.v. in relaties of hoe je tegenover jezelf staat etc.). Daar kun je dus beter nu in jouw volwassen leven mee af zien te rekenen…maar niet door het gehele kindstuk inclusief het goede deel af te breken. Het lijkt er sowieso op, dat je dingen uit je jeugd wilt verwerken als ik jouw verhaal lees over je droomleven. Zou dit misschien een verklaring kunnen zijn?

 33. Mijn droom is om met een leuk roze campertje op reis te gaan naar Glastonbury (Engeland)en daar de godinnencultuur meemaken. Ook wil ik met mijn leuke roze campertje langs veel spirituele festivals gaan om daar mijn zelfgemaakte krachtvoorwerpen te verkopen. Dus op reis en toch een beetje thuis mee (het roze campertjes). Het leuke is dat ik dat dit jaar naar de Goddess conference in Glastonbury ga, en ook al een paar festivals geboekt heb dus dat ga ik zeker doen. Alleen ben ik nog in blije afwachting van het roze campertje!

  • hi ciska w ontzettend leuk wat jij wilt!!!zo ik ook leuk vinden te doen,lekker vrij!!!succes ermee,hoop dat roze campertje er komt!liefs babs

  • Dag Ciska,
   Wat n mooie droom! Ik hoop dat t campertje er gaat komen voor je. Je hebt in ieder geval al stappen gezet door naar die festivals te gaan. Geniet ervan!!

   Ik wil in 2020 naar Ierland. Ook heilige plaatsen bezoeken. Ben klein begonnen door een reisboek te kopen en een reismaatje te zoeken. Die heb ik waarschijnlijk bijna, ze woont zelfs in dezelfde stad!

   Liefs Ingrid

 34. Ik droom al jaren dat ik een begenadigd opera zangen ben. Ik volg al jaren lessen bij diverse docenten, thuis studeren is nooit gelukt dus blijf ik pas op de plaats maken. Sinds ik de MIR-Methode toepas wacht ik op signalen over mijn missie, is die zingen of mensen behandelen.
  Ook ben ik sinds de MIR-Methode thuis gaan studeren(zang), en ga ik nu wel vooruit. Mijn werk kan ik ondanks mijn pensionering niet loslaten, zou dat dan toch mijn missie zijn? Ik wacht het af en doe voorlopig beiden.
  groet Ton

 35. Hallo Mireille, mijn favoriete auto was vroeger ook een DS. Wat een goed idee om daar een foto mee te nemen !!! Nu is mijn favoriete auto een BMWi8. Ook gewoon om naar te kijken… Nog niet aan gedacht om daar een foto mee te laten nemen. Ga ik doen !!! Bedankt voor het leuke artikel en tot MIRs & veel plezier in de lucht ! Kate

  • Beste Toscajaap,
   Dat is verdrietig om te horen! Zijn er nog aspecten van je wens-droom waar je nog wel iets mee kunt? Misschien foto’s heel mooi maken en ergens neerzetten? Teruggaan naar de plekken waar je samen gelukkig was? Met anderen praten over degene die overleden is? Het denken aan diegene kan dan juist nog je oude liefde in stand houden. En misschien is het een kwestie van loslaten en rouwen. Tot het een plaats heeft en je weer aan nieuwe wens-dromen kunt denken.
   Veel sterkte!
   Mireille

 36. Wat een mooi verhaal. Probeer er achter te komen wat mijn droom is. Werk 4 uur met verstandelijk gehandicapten. Nog steeds helemaal leuk. Verder staat alles open. Kom veel dingen tegen waarvan ik denk; dat is leuk om te doen (en soms er achteraan ben ik daar wel sterk genoeg voor). Ik zie wel wat er op mijn pad gaat komen, heb er alle vertrouwen in dat het goed komt! Voorop in mijn dromen staat oud worden samen met mijn man en kinderen in een gezin vol liefde, vertrouwen en respect.

 37. Goedemorgen Mireille,
  Ik weet mijn dromen niet. Ik slaap zo vast en s’morgens weet ik niet of ik gedroomd heb rn wat mijn dromen zijn. Maar toch komen mijn wensen uit.Vlak voor dat mijn moeder overleed attendeerde ze mij erop dat ik als vierjarige altijd bij een vrijstaand huis met puntdak bleef staan en zei later als ik groot ben heb ik ook zo’n huis en inderdaad woon ik in een zo’n huis. Kan je dit ook een droom noemen ? Dank voor je leuke artikelen.
  Marly

  • Beste Marly,
   Ja, dat zijn de dromen die ik bedoel! Juist die bewuste dromen, je wensen, datgene wat je dolgraag zou willen meemaken of hebben, dat is waar ik in dit artikel op doel. Erg leuk om te lezen dat dat bij jou al als vanzelf gaat!
   Groetjes, Mireille

 38. Hallo Mireille,
  Dankjewel voor deze mooie methode die toch heel simpel is en heel wat teweeg brengt in mijn leven. Ik ben er al mee bezig van september 2013. Las het toevalig in een tijdschrift en kwam optijd.
  Ik ben het beginnen doen en sindsdien verandert er heel wat in mijn leven maar komt er ook veel naar boven waar ik nu kan voor zorgen dat ik het kan loslaten allemaal en voor mezelf kan kiezen in de eerste plaats en mezelf graag zien vooral. Vreugde en zelfaanvaarding. Maar voel dat er nog een beetje weerstand is soms, dat ik niet goed durf omdat ik niet weet hoe mensen gaan reageren op de nieuwe Chris. Maar ik doe verder vol goede moed en aan mijn man heb ik het ook gegeven zodat hij dit ook eens kan uitproberen.
  Ik zorg er nu voor dat mijn wensen op de eerste plaats komen en uitkomen. Vroeger zorgde ik eerst altijd voor de ander en als er nog wat tijd over was, voor mezelf, heel soms. Maar dat is nu gedaan dankzij deze methode toch wel.
  Dank je wel hiervoor.
  Met veel liefd van Chris

 39. Fijn dat ik je nieuwsbrieven mag ontvangen.Ook dit verhaal geeft weer veel stof tot nadenken,ook de reactie van Adri erg herkenbaar.Niet alleen de MIR-Methode maar zeker ook jouw nieuwsbrieven leveren mij een “wake up” call op. Dank je wel hiervoor.
  Gr. caroline

 40. Dag Mireille,
  Onmiddellijk begrijp ik waar je het over hebt. Mijn droom is 2 weken geleden in vervulling gegaan.
  Al jaren had ik de wens om het Noorderlicht een keer zelf te willen zien. Hiervoor moet je in het hoge noorden zijn en bij voorkeur in het winterseizoen omdat dan de kans het grootst is. Maar om samen met iemand dit te ondernemen viel niet mee. Meerdere vriendinnen vonden het te koud en te donker. Wanneer ik met hen naar een warm land vertrok vroeg mijn dochter wel eens: is dit ook jou keus mam? Ik vind dit ook leuk hoor maar mijn echte wens weet je, antwoordde ik een keer. Daarbij kwam dat ik inmiddels de 70 passeerde en wat apen en beren begon te zien.Je moet toch een goede conditie hebben voor zo’n onderneming. Tot mijn verrassing zei mijn dochter een keer, heel onverwacht, ik ga een keer met je naar het Noorderlicht! De tranen sprongen me in de ogen! Vorig najaar mocht ik bedenken wat het belangrijkste was voor mij: het Noorderlicht zien en een rendiersleetocht. Zij ging zoeken op internet. Ik kan je vertellen Mireille, het is een superdesuper week geweest. Alles zat ons mee. Het weer was zonnig en helder, alle aktiviteiten overdag heb ik mee kunnen doen, de groep was leuk en enthousiast en maar liefst 4 x het Noorderlicht mogen aanschouwen! Waarvan 1x zelfs spectaculair! Het kon niet op. Volgens onze begeleider en noorderlichtspecialist was het een superweek!
  En wat was het leuk om dit mijn mijn dochter te doen, zij heeft er ook volop van genoten! Het leuke was dat er 3 moeders met dochters in de groep zaten. Dochters in de zelfde leeftijd en ook met een jong gezin.
  Tot slot: wat krijg je een kracht en energie als je je droomwens uitvoert! Ik voel nog steeds de energie die het mij heeft gegeven!
  Lieve groet,
  Willy

  • Beste Willy,
   Dat was kippenvel toen ik je bericht las! Wat fantastisch dat je je droom zo sterk had en dat je het gelukkig vaak genoeg hardop hebt gezegd! Ik ben ontzettend blij voor je dat je het hebt mogen meemaken! En dat het dan zo’n fantastische ervaring is geworden… hoera!! Dat geeft zo’n intens geluksgevoel! Ben met jou heel blij!
   Groetjes, Mireille

 41. Hai Mireille,

  Bedankt voor deze nieuwsbrief van dromen.
  Aangezien ik in het buitenland woon, droom ik van een kleine vakantiewoning van korte tijd in Nederland, in noord of zuid Holland. Ik vind de huurprijzen vreselijk duur in Nederland en ook niet logisch, je weet nooit van te voren of het mooi weer zal zijn of dat het je hele verblijf zal regenen, dat heb ik meerdere malen gehad.
  Je had het over geld, dat speelt hierin toch echt een rol. Als je veel geld heb, kun je een dure vakantiewoning betalen. Dus ik zie niet echt hoe deze droom op te lossen. Ik pluis alle websites uit, maar verbaas me iedere keer over de prijzen.
  Hartelijke groet, Ada

  • Ada,

   Heb je wel eens aan woningruil gedacht? Waar woon jij? Misschien wil ik wel voor een week of twee met je ruilen!
   Warme groet, Marleen

   • Hai Marleen,

    Allereerst bedankt voor je lieve reactie.
    Ja ik heb natuurlijk aan woningruil gedacht, maar dan zou ik de persoon wel eerst willen kennen. Ik heb een kleine maar gerieflijke flat in Bretagne, in een kleine stad, vlakbij zee, ongeveer 12mn rijden van zee. En zoals overal in Bretagne, een prachtige omgeving.
    Maar in de zomer blijf ik hier, want ik ben dol op zwemmen in de zee, die hier soms zo mooi azur blauw is en schoon.
    Wil je mijn gegevens om contact te nemen ?
    Misschien tot mailens,
    Hartelijke groet Ada
    Waar woon jij ?

  • Hoi Ada,
   Je hebt ook sites waar je woningruil kunt doen. Dus iemand in jouw huis in het buitenland en jij in zuid of noord Holland. Misschien is dat een optie? In welk land woon je trouwens?

   • Hai Danielle,

    Bedankt voor je reactie.
    Ik zou mijn flat ruilen, alleen als ik de andere persoon zou kennen.
    Ik woon in Bretagne, vlakbij zee in een kleine stad.
    Hartelijke groet, Ada

   • Hai Annelies,

    Bedankt voor een je reactie.
    Voor een woningruil zou ik graag eerst de andere persoon willen kennen.
    Waar woon je in zuid-holland ?
    Ik woon in een kleine maar gerieflijke flat in Bretagne in een kleine stad vlakbij zee.
    Hartelijke groet,
    Ada

   • Hai Marja,

    Bedankt voor je reactie, een caravan trekt me niet, eventueel je huis.
    Ikzelf woon in een kleine flat in zuid-bretagne, vlakbij zee.
    Hartelijke groet, Ada

 42. Wat een mooi verhaal en veel dank daarvoor!
  Mijn droom is dat ik nog een rijbewijs kan gaan halen, maar kom dit tegen: inderdaad.. te oud nu (65) , angstig als ik ernaast zit (auto).
  Man die zegt dat dat niet meer kan en ga zo maar door, kortom pff blijf dromen erover, welke actie gaat er op komen maar blijf dromen!

  • Met de eerste stap beginnen en een rijles afspreken en dan ervaren hoe dat is. Misschien krijg je er wel heel veel lol in. Het heeft ook nog een mooie symbolische betekenis om zelf het stuur in handen te nemen, je eigen weg te gaan.
   Ik wens je veel plezier en als het je droom is, ga ervoor!

    • Henny, ik weet zeker dat ze jou nog aannemen! Het is juist een prachtige uitdaging voor elke rijschoolhouder om iemand met angst goed te leren rijden. Sommige rijscholen hebben zich daar zelfs in gespecialiseerd.
     Wellicht kun je ook jezelf hierbij nog extra ondersteunen met de MIR-methode.

 43. Nu ik een tijdje “Mir”, merk ik dat ik weer bezig durf te zijn met weggaan uit het huis wat niet bij mij past. Ik durf weer te dromen en ontmoet mensen die dit aanmoedigen. Heb al een huisje op het oog, voor het eerst in mijn leven een huis kopen (55)! Dat lukte niet, maar nu blijkt huren een mogelijkheid! Er gebeurt van alles, grenzen stellen ik wil er niet meer voor weglopen, al is het nu weer even pijnlijk. Mijn missie is duidelijk te horen nu voor mij: Kies je eigen weg en ga!

 44. Dat de werkdruk op een kleiner pitje kan dat we van het leven kunnen genieten dat we mogen winnen in de kansspellen, verder op deze basis anderen mensen helpen , Er is niets zo mooi als zelf genezing .Dat de mensen dat meer gaan begrijpen.

 45. Goedemorgen Mireille,
  Wat een prachtige nieuwsbrief weer.
  Ikzelf ben nogal een dromerig type en regelmatig heb ik zo’n flits van: Hé, dat wilde ik zo graag en nu heb ik het =)
  Een kleren kast, staat ie zomaar bij het vuil, precies zoals ik hem in mijn hoofd had.
  Een vitrinekast voor mijn antieke speelgoed, komt er één voorbij op n vuilnis-ophaal-wagen: Hé, mag ik hem?
  Als kind wilde ik dolgraag een hond, maar we woonden op een flat en dat kon niet volgens mijn ouders: Nu heb ik een grote tuin en 4 honden.
  Een overdekt terras met 3 meter tafel voor bijeenkomsten met vrienden en familie: Hij staat er!
  Zo kan ik nog een tijdje doorgaan….
  Jaaaa, ik geloof in dromen.
  Bedankt en veel plezier met je ballon-luchtvaart =)
  Liefs, Wilma

 46. Wat een ‘simpel en logisch’ artikel heb je weer geschreven.
  Toevallig? steeds méér ontdek ik dat ik moeite heb om iets voor mijzelf te wensen, te dromen. Wát WIL ik?
  Is het angst en durf ik de verantwoordelijkheid en de gevolgen niet aan? Blijf ik liever in deze ‘cocon’ i.p.v. te vliegen en te ontwikkelen?
  Heb ik té goed geleerd om altijd met dé ander rekening te houden, en weet ik niet meer wat ikzelf wil?
  Nog een gedachtegang… ben ik het wel waard?
  Deze laatste haalt veel onderuit! en het zal duidelijk zijn, als er iets kapot gaat raak ik totaal van slag en voel me machteloos. Repareren lukt me zelden. Hulp vragen aan iemand anders levert mij vaak paniek op, het vragen is al paniek, en hoe benader ik de juiste persoon?, en als iemand dan niet kan of het niet ziet zitten, ben ik nog meer machteloos. ( het niet waard?)
  Ik ben al een tijd bezig met de MIR-Methode, hoopte op een ‘onbezorgd en vrolijk’ leven, maar ik kom nogal wat thema’s tegen.
  Je uitleg over dromen onderzoeken is leuk, de uitkomst meer loslaten en ruimer denken? en toch verbonden voelen en weten met mijn ‘innerlijk weten’. ( maar wat weet ik, wat wil ik?) ( en zo is het kringetje weer rond-gedacht) ( wanneer ga ik eens doen?)
  veel vragen, dank je voor de mooie artikelen.

  • Beste Adrie
   Je schreef: wat WIL ik. Hoe zou het zijn om te schrijven Wat wil IK? Dat woord mag in hoofdletters staan.
   Als je iemand om hulp vraagt heb je daarover een verwachting die jou al van te voren van slag brengt. Het heeft mij geholpen om te gaan denken in mogelijkheden: die stellen niet teleur. Ze gebeuren gewoon wel of niet… Een vraag wordt dan iets waar iemand ja maar ook nee op kan zeggen. Het is gewoon een antwoord van die ander, zonder dat dit iets over jou zegt.
   Je stelt jezelf heel veel mooie (en zinnige) vragen. Wees niet bang voor het antwoord, ga het onderzoeken! Breng in kaart hoe het voelt als het je lukt om uit die cocon te komen en hoeveel (on)vrijheid er in je leven komt als je weet los te laten. Uit die cocon komt een vlinder die je nieuwe ervaringen brengt. Als die nieuwe dingen je blij maken geeft dat moed om het volgende keer weer te doen.

  • Misschien is het boekje Dromen, Durven, Doen van Ben Tiggelaar een tip om eens te lezen en mee aan de slag te gaan. Werkte voor mij heel verhelderend en geeft structuur bij het aan de slag gaan met je dromen.
   Ik ga het binnenkort maar eens voor de 3e keer oppakken. Kan ik vast ergens een nieuwe stap zetten.
   Ik wens je veel succes met dromen.

  • Dromen?? Een ander woord hiervoor is volgens mij teleurstelling. Telkens als ik een droom heb word ik gigantisch teleurgesteld en sta ik dus weer met beide benen op de grond. Inmiddels ben ik 62 jaar. Mijn man werd 65 en om te kunnen eten moest ik mijn baan opzeggen, het klinkt erg onwaarschijnlijk maar het is echt zo. Op advies van de SVB, de ANBO en de minister heb ik dat moeten doen. Omdat de AOW toeslag is vervallen en ik geen vaste baan had (na 5 jaar werkloos) en dus niet wist of ik tot aan mijn AOW leeftijd inkomen zou hebben. Dus mijn baan opgezegd. Toen ik dit hoorde vervlogen alle dromen in één klap. Zwaar teleurgesteld. Ik droomde ooit om een inloophuis te starten voor familieleden van psychiatrische patiënten, of een bed en breakfast waar ook mensen met een rugzakje een kleine boterham zouden kunnen verdienen, maar vooral zich gewenst mochten gaan voelen in de verharde maatschappij Omdat mijn maatschappelijke leven pas op latere leeftijd ontstond. Ik was een tienermoeder en leefde toen in het moment van toen, ik genoot (en nog) zeker wel van mijn kinderen. Later haalde ik mijn diploma, dat wel, kreeg een mooie baan, dat ook. Ik droomde van een leven waar plaats was voor interessante dingen, goede gesprekken met vrienden, interessant werk met diepgang. Dit alles is me nu onthouden, het mooie leven was maar tijdelijk, ondanks mijn harde werken, mijn 120% inzet, mijn positieve gedachten gang en mijn humor. Nu mag ik eten halen bij de voedselbank. Zit ik ongewild achter de geraniums. Nee honger heb ik niet, ik ben gezond en heb een lieve man. Maar mijn dromen…….??

  • Hoi Adrie,

   Herkenbare reactie heb je geschreven, het kon mijn verhaal zijn.
   Vragen om hulp is inderdaad ‘eng’ en merken dat je hulpvraag soms niet beantwoord wordt nog ‘enger, maar weet je?
   De MIR methode leerde me er niks (meer) van aan te trekken.
   IK ben goed zoals ik ben! En jij ook, hoor. Wees maar gewoon jezelf, tevreden/blij/gelukkig met kleine dingen. Grote wensen zijn misschien voor ‘grote mensen’ en al ben ik volwassen (53): het is niet erg klein te leven, te voelen, te denken en zo óók happy te zijn want IK mag er ook zijn, met al mijn hoedanigheden.
   Dus JIJ mag er ook zijn hoor, Adrie.
   Ik mir gewoon elke dag lekker verder, beleef/voel zo mijn ups en downs en dat is ook goed, naar mijn mening dan.
   Genieten is ook een kunst!
   Veel succes en hartelijke groet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.