Home » Artikelen » 86. Heb jij een dierenmissie? 25 voorbeelden om het te onderzoeken.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

86. Heb jij een dierenmissie? 25 voorbeelden om het te onderzoeken. — 111 reacties

 1. Goh wat bijzonder, ik voel mij erg aangetrokken door allerlei dieren. De tuinen zijn in de koudere maanden ingericht voor de dieren die bij ons wonen haha. Ik let op de waterbakken en menig insect en vogeltjes gered (ook niet gelukt) daarnaast wonen bij ons katten, vogels, konijn en vissen en heb de fase van rups tot vlinder mogen meemaken. Ik hou niet op in mijn jeugd gewerkt in een asiel en een aantal jaren geleden op de kinderboerderij. Inmiddels een jaar of 12 zonder hond en het kriebelt enorm. Laatste maanden kom ik echt overal tekkels tegen. Op straat, tv, social media, uitzendingen en zelfs bij een meisje in de stad die een trui met tekkels aanhad. Ik vraag mij nog steeds af wat het mij te zeggen heeft. Ze staan wel laag op de grond en misschien is dat wel de boodschap, meer op de grond blijven Claudje het maakt mij wel vrolijk hoor en ik sta open voor wat mogelijk komen gaat❤️

 2. Mooi artikel Mireille,
  Ja dieren, zo waardevol leerzaam en lief. Ze helpen me onthaasten, want ik wil ze graag aaien en dat doe je door ze rustig te benaderen. Sinds ik een praktijk heb aan huis (Bowen en Ayurveda) en dus meer thuis ben, heb ik een hond, en na 11 maanden een poes erbij. Ik ben nooit alleen, ze zijn mijn roedeltje, zo gezellig. Mijn hond Brownie (chocoladekleurig) begroet en speelt met mijn klanten, is denk ik ook een therapeutje. Hij heeft heel veel kinderen die bang waren overgehaald hem te aaien, hij zit mooi en kruipt grappig naar ze toe en kijkt dan heel lief. Ik vertel de kinderen wat ze kunnen doen als een hond naar ze toe komt, en laat ze \”zit\” zeggen en Brownies oortjes aaien, ook heel kleine kinderen die nieuwsgierig zijn. Zo leuk, iedereen geniet. Om poes moet ik ook lachen zo relaxt als ze is, zoals die kan slapen en snorren en de hond uitdagen. Dankzij Brownie kom ik heel veel buiten en genieten hij en ik van duinen, bos en strand en aan de boulevard van koffie en een kluifje. Hij gaat ook mee winkelen, vanmiddag nog, is hij geknuffeld door allerlei verkoopsters. Hij is geweldig, stoer en grappig en lief, luistert goed, en kan gewoon los lopen, maar ja je moet hem hier en daar aan de lijn doen. Het is alleen jammer dat hij bang is voor onweerknallen en vuurwerk. Hopenlijk wordt vuurwerk afgschaft!

 3. Mooi beschreven en ik weet al lange tijd dat ik iets met dieren heb..ik voel hun gevoelswereld hun gedachte en kan daarom letterlijk nog geen vlieg kwaad doen…afgelopen tijd een soort huisvlieg gehad die me overal volgde…ik praat er ook mee en verder hoe klein ze ook zijn ik kan ze niet dood maken…zet ze eerder terug in de natuur… heb al meerdere huisdieren gehad maar het verdriet als ze dood gaan dat handel ik niet…ik wil ze allemaal behouden en kan er niet tegen dat ze me weer verlaten dat verdriet trek ik niet meer! Iemand tips want mijn zielsmissie is toch iets met dieren aangezien ze altijd naar mij toetrekken…of het nou een hond of paard of kikker is ze komen altijd op me af..zonder dieren is min. Bestaan leeg maar het vertrek v dieren ,.de dood…nee ik hecht me teveel en heb daar jaren last van

 4. Voor mij persoonlijk is het volgende een dierenmissie:
  Als je aan een (nieuw) huisgenootje toe bent er eentje kiezen uit het asiel i.p.v. een pup of kitten uit een nestje. Het werkt dubbel op want je maakt een dier blij door het een veilige warme plek te geven en je maakt meteen weer een plaats vrij voor bijv. een zwerfdier. En het voelt zo goed, ik zou niet anders meer willen.

  Stiekem heb ik de wens om nog veel meer dieren op te nemen maar momenteel gaat dat even niet maar wie weet?

 5. Ik heb tijdelijk een logeerpoes die me dagelijks hartverwarmende cadeautjes geeft
  en me spiegelt als geen ander.
  Gisteravond kwam ik heel bedroefd thuis en ging meteen naar bed met tranen in de ogen.
  Normaal legt de poes zich op ‘t voeteneinde van ‘t bed.
  nu echter kwam ze stilletjes naar boven, tikte met haar neusje tegen de mijne
  en legde zich luid spinnend tegen mijn hart. Was toppunt van liefde en heling!
  Ik ben glimlachend in slaap gevallen

  • dit heb ik ook eens meegemaakt met een logeerpoes! ik bedroefd om een man, kwam mijn logeerpoes aan over bed en sloeg de pootjes om mijn nek en kopje tegen mijn wang! ongelooflijk, zo lief! en troostend, ik moest er van lachen zo schattig.

 6. Hey Mireille,

  Ik ben al van kind fel verbonden met de dieren en de natuur. Nu heb ik sinds een aantal jaar mijn eigen praktijk ‘Wild Animal Soul’. Ik doe dierencommunicatie, reiki en chakra voor mens en dier, Bach bloesems voor dieren en Acces Bars heling. Het is super zalig om met dieren te werken. Dieren zijn heel erg bewust en spiegelen vaak hun mens…door dierencommunicatie komen de mensen veel te weten over het dier maar ook over zichzelf. Ik werk ook met de MIR-Methode en de trust technique bij mijn eigen dieren. Lieve groetjes aan iedereen <3

 7. Ha Mireiile, dank voor al je inspirerende en ontroerende nieuwsbrieven. Ik ben er erg blij mee. Deze keer werd ik niet zo blij van nr. 13, de blinde geleide hond. Ik snap hoe fijn het voor mensen is als ze geholpen kunnen worden door een hond. En tegelijkertijd zien mijn dochter en ik zo ontzettend vaak zoveel lijden bij blinde geleidehonden. Zeker tijdens de “training”, waarin ze “zielsdood” gemaakt moeten worden (geen contact met mensen, geen contact met andere dieren, alleen gefocussed op baas, die misschien het dier helemaal niet kan aanvoelen). De natuurlijke instincten, zoals eten oprapen, begroeten, spelen moeten allemaal bij de jonge hond onderdrukt worden. Ik ben al verschillende keren tot tranen toe bewogen als ik zo een jonge hond in opleiding in totale paniek zag, omdat hij in een wereld zat, waarin hij niet geaaid mocht worden, niet aangesproken, niet gezien. Ik denk dat dat o.a. mijn dierenmissie is, want ik probeer steeds hiervoor aandacht te vragen. Ik zou zo graag een win-win oplossing zien. Bijvoorbeeld dat dieren uit eigen beweging mogen kunnen helpen, dat er meer vertrouwen is, dat de baas geholpen kan worden, en het dier niet opeens alleen in een geisoleerde wereld is.

  • Hallo Jorine, je spreekt uit mijn hart. In mijn werk als dierentolk kom ik dit al jaren tegen. Ik heb er ook heel veel moeite mee. Vaak zijn de eigenaren ook niet echt een match met hun hond. Ik kom vaak heel gestresste of depressieve honden tegen die zelfs af en toe het werk niet (meer) aankunnen. Hier is inderdaad nog veel winst te halen voor hond en eigenaar.

   • Hallo Birgit,
    Ik ben blij met je reactie. Ik hoop dat steeds meer mensen dit gaat zien en dat we met zijn allen hier een goede diervriendelijke oplossing voor gaan vinden. Bij kinderen opvoeden gaat het gelukkig ook steeds meer om eigen kompas volgen, in respect samenwerken, ipv sturen met beloning en straf (boek “Onvoorwaardelijke ouderschap” van Alfie Kohn) en ik hoop dat zich dat ook gaat vertalen naar onze omgang met dieren. #hoopvol

  • Ik schrik toch wel behoorlijk van dit bericht. Ik heb me nooit gerealiseerd dat de opleiding ZO belastend voor het welzijn van de hond is. Ik hoop dat daar inderdaad zsm een “win-win” oplossing voor komt. Dit moet toch ook op een andere manier kunnen.
   Helaas heb ik wel “ervaring” met (reeds geplaatste) hulphonden.
   Veel te vaak komen ze in een situatie terecht waar de “eigenaar” eigenlijk niet (blijvend) in staat is om (alleen) goed genoeg voor de hond te kunnen zorgen. Ik heb het niet over voeding of liefde, maar wel over het niet vaak en lang genoeg (kunnen) uitlaten en voor genoeg beweging voor de hond kunnen zorgen. Hier zou veel beter toezicht op moeten zijn én blijven bestaan. En uiteraard ook ondersteuning zou moeten worden geboden.
   Ik hoop dat heel veel mensen in staat zullen zijn om hun dierenmissie te volgen en te vervullen.
   Zolang mensen hun dierenmissie gaan en blijven volgen heb ik goede hoop voor de beste oplossingen voor dier én mens.

   • Ha Lysette, dank voor je reactie. Ik hoop ook dat o.a. door steeds meer bewustwording we met zijn allen een betere wereld voor mens, plant en dier kunnen bouwen. #hoopvol

  • wat erg… ik schrik hier van.. idd moet er een goede match zijn met hond en baas, en kan het niet anders getraind? Een hond heeft anderen nodig en wil spelen..

 8. Grappig, ik heb vorige maand ook een paardencoaching ervaren. In Enkhuizen bij Francisca van Horizon Paardencoaching. Zij kwam via via op mijn pad zoals de MIR-Methode op mijn pad kwam via collega’s van De kindertelefoon. Allemaal interessant leerzaam en passend. Zo zet ik Reiki in voor mens en dier en valt alles samen. Mooi werk!
  Ik wil (nu ik weer een betaalde baan heb) wel weer bij de of The MIRror klub. Zodat ik nog meer informatie en tips krijg en verder kan verspreiden.
  Met vriendelijke groet, Marleen
  http://www.marleenhoogkamp.nl

 9. Ja, veel dieren, met name katten zijn echte helers, met name voor de mensen die zo in eerste instantie niet zo veel met hen hebben… (Zo had ik een vriend, een bijna kattenhater, die mijn kater echt niet van zijn schoot kreeg, hoe hij ook ging verzitten; haha.) Ik weet niet of ik de genoemde personen nou zulke goede voorbeelden vind van hoe beter/natuurlijk(er) met dieren om te gaan. Wat ik wel weet is dat contact met mijn katten, al dan niet overleden, via de dierentolk, Susan Knauf (animos.nl) altijd een enorm cadeau voor mijzelf is, en ook enorm helpt met het op de beste wijze met hen omgaan. Ik wens ons allemaal liefde- en begripvolle contacten met (alle) dieren toe. En vooral wens ik van harte dat de mensheid als geheel eindelijk eens het gehele dierenrijk met respect en liefde zal (gaan) behandelen! (En dus niet meer als een industrie.)

 10. Hoi Mireille,
  Wat een mooi artikel. Ik heb het volgende nog voor de lijst:
  – dierenvoedselbank doneren (juist met KERST) of opstarten. Ik zou graag in omgeving Laag Soeren iets opstarten bijvoorbeeld en ga dat uitzoeken.
  – dierenproject waarbij een databank van mensen dieren verzorgt voor mensen die in het ziekenhuis zijn of elders worden opgenomen. Een uitzendbureau voor dierenoppassers/verzorgers dus.
  met vriendelijke groet en alvast heel fijne diervriendelijke en liefst vegetarische Feestdagen gewenst <3

 11. Goed werk, Mireille, als dank:

  Majesteit.

  Wie ze is weet niemand maar ze draagt een kroon binnenshuis.
  Dat zegt iets over hoe ze zichzelf ziet.

  Zou ze zich bewust zijn van haar positie?
  Waarom draagt ze binnen een kroon?
  Ze hoeft niets te winnen want haar macht is evident.

  Al ervaart ze dat niet altijd zelf.
  Ondanks haar kracht en wijsheid.

  Ze bekijkt zichzelf routineus en ziet
  Opeens een kind in de spiegel
  Met grijze haren van de jaren die voor haar liggen.

  Ze kamt haar haren en wacht tot
  Wat komen gaat.

  Ze doet niets.

 12. Van dieren houd ik, alleen niet op mijn bord. Daarom eet ik al ongeveer veertig jaar geen vlees. Mishandeling van mens en dier verdraag ik slecht en dat vindt nu eenmaal plaats in de vleesindustrie, helaas. Zelf heb ik na cavia’s, katten en lang geleden een paard geen huisdieren meer. Ik geloof zeker dat dieren van grote betekenis kunnen zijn voor mensen en een echte vriend, daarvan hoeft niemand me te overtuigen. Ik houd het wat dat betreft bij mensen.

 13. Als al deze dieren liefhebbers nu eens zouden stoppen met het eten van dieren, zou de dieren wereld pas een echte liefde volle wereld kunnen zijn. Hoe kan het zijn dat je je hond, poes, kip, konijjn enz. Kuffelt en dan andere dieren in stukken op je bortje hebt liggen?
  Dit blijf ik onbegrijpelijk vinden en hoop dat hier ook eens goed over nagedacht gaat worden.
  Love and light, Hanny.

  • Helemaal mee eens, Hanny!
   Als klein kind was ik gek op vlees. Tot ik erachter kwam wat ‘vlees’ eigenlijk wás! Vanaf dat moment kreeg ik een enorme weerstand tegen het eten van vlees: dat DOE je toch niet, een dier doodmaken om het op te eten…. was toen een jaar of 5.
   Uiteindelijk at ik steeds minder vlees, de “onherkenbare” soorten nog het langst: gehaktballen en knakworstjes….tot ongeveer eind pubertijd. Nu ben ik 68 jaar en heb diezelfde weerstand nog steeds. Vleesvervangers die de structuur van echt vlees hebben, krijg ik niet naar binnen. De walging zit er nog steeds in. Gelukkig zijn er inmiddels zo veel alternatieven! Dat was een aantal jaren geleden wel anders! In restaurants kwam je er als vega bekaaid vanaf: als je mazzel had, was er een ei of kaassoufflé 😉

 14. Dieren en mensen.!!!! In mijn geval honden en mensen.
  Wij zijn gastgezin voor een therapie-hond d.w.z. wij dragen de zorg voor de hond, in zijn vrije tijd zorgen wij voor een leuk hondenleven voor hem. Twee dagen per week brengen wij hem naar een locatie van het GGZ waar hij assisteert bij de therapie aan volwassenen met een duidelijke vorm van autisme. Onze honden…. spiegelen, knuffelen en doen dingen met deze mensen (spiegelen) die wij mensen niet voor elkaar krijgen. Een dier (hond in dit geval) liegt niet, is te vertrouwen. Als de hond zegt: er klopt iets niet en de therapeute vertaald dat…. Men gelooft de hond… niet de therapeute. Hier worden geweldige resultaten geboekt!!! Carolien Wijker (psychologe) gaat binnenkort promoveren op en onderzoek naar AAT = (Animal assisted therapy). Helaas moet in deze wereld eerst alles wetenschappwlijk bewezen worden (aan de hand vn onderzoek). Ik ben zeer onder de indruk van de hulp die dieren aan mensen geven. En… geloof me maar!!! Al de hulphonden die worden ingezet hebben een leuk hondenleven, omdat ze meer dan voldoende vrije tijd hebben.

 15. Hallo Mireille
  Heb een probleem met mijn poes Zoely,waar ik niet uitkom.
  Heb haar gekocht toen ze 1 jaar oud was,de vorige eigenaars hadden niet vertelt dat ze weg moest wegens het plassen in huis.
  Nu is ze 2 jaar oud en plast steeds in huis en veel op bed (heb een open huis)
  Dierenarts om raad gevraagd ..katten fluisteraar om raad gevraagd ? is een heel moeilijk probleem en men zegt ook dat dat blijft.Het is een kleine silver shadow persje ,heel lief ..maar dit is niet te doen ! weet jij raad???vorige eigenaar reageerde met de woorden ,gekocht is gekocht!ik kon niet eens boos worden ,werd er alleen maar verdrietig van.Lieve groet Jenny.

  • Beste Jenny,
   Heb je de MIR-Methode bij de poes geprobeerd? Vraag anders een keer of een MIR-Methode begeleider het uit kan testen. Er zijn verschillende die affiniteit met dieren hebben.
   Sterkte en geef nog niet op!
   Groetjes, Mireille

  • Hallo Jenny, bij mij ook een poesje thuis dat in huis plaste en op bed etc.Als haar iets dwars zit of als ze angstig is, maar ook als ze blij was dat ik weer thuis kwam! Inmiddels heb ik de oplossing gevonden door het toevoegen van extra kattenbakken in huis! Er zijn er vijf bijna alleen voor haar….de andere twee gaan meestal buiten.

  • Beste Elkes,
   Nee, daar heb je gelijk in. Het kan zijn dat een dier een deel is van een groter geheel of een rol speelt in het samenleven met de natuur. Of schoonheid creëert waar mensen dan van kunnen genieten. Er zijn vele soorten missies. Lang niet altijd voor mensen bedoeld. En lang niet altijd duidelijk voor ons.
   Groetjes, Mireille

 16. Lieve Mireille,

  Wat een mooi onderwerp vandaag!
  Ik heb een sjamanistische opleiding gedan en daar leerden we ook, contact te maken met dieren, en wat hun boodschap aan ons is.
  Ook wil ik graag de mensen het boek van Christiane Beerland aanbevelen;
  “Als Dieren spreken konden.. ik kreeg het kado van mijn dochter en heb er heel veel aan gehad. Een andere invalshoek dus.
  Ik heb een lieve Cocker spaniel en vij kippen met een gered haantje in de achtertuin. Nu hadden ze last van luizen, ik zocht advies en ging ze in een bad met tabaks thee baden!
  Het was zo wonderlijk, ze laten zich altijd gemakkelijk oppakken en dit keer, heb ik ze voorzichtig een kousje over de kop gedaan, zodat ze niet in paniek zouden raken. Elk van hen genoot In het warme water, het was ongelovelijk! Dan deed ik weer het kousje van hun kopje en liet ze in het water staan, ze waren gewoon relaxed! daarna heb ik ze een voor een voorzichtig afgedroogd en bij de warme kachel laten slapen. ik had het expres in de namiddag gedaan. Ze zijn gewoon zo lief mijn kippetjes en het deed me goed, dat ze mij hun vertrouwen gaven, ik praate natuurlijk de hele tijd met ze, dat ze beter gingen worden en alles.
  nu 6 weken later, gaat het heel goed. Ik heb ook mijn les geleerd uit het boek van christiane over luizen.
  heel interessant! Dank je voor je positieve nieuwsbrieven, Mireille. Dit wilde ik graag delen 🙂

 17. Beste Mireille,
  Een mooi artikel. Maar Cesar Millan iemand noemen die helpt om je hond op een juiste manier te behandelen vind ik een vergissing.
  Groeten,
  Iris

  • Dat was precies mijn reactie, er zijn zoveel meer inspirerende voorbeelden van mensen die dieren positief benaderen. Karen Prtor, Sam Turner zijn er twee maar er zijn er velen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.