Home » Artikelen » 72. Heb je chronisch gebrek aan geld?

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

72. Heb je chronisch gebrek aan geld? — 197 reacties

 1. dag Mireille
  Heel intressant ga ik zeker doen . Ik heb namalijk het gevoel dat er een gat in mijn hand zit terwijl we niet te zot leven …ons bassis inkomen is wel niet in evenwicht maar bon. verder heb ik een raar gevoel met” bassis inkomen voor iedereen” volgens mij gaat dat samen hangen met ,voorwaardes die in het begin niet duidelijk gaan zijn .Ik zou er graag zelf voor zorgen voor het geenedat wij nodigen hebben op een creatieve manier die mij doe bewegen . Mercie nogmaals Hilde

 2. ik zou geld aan mezelf willen inzetten
  ik ben een vrouw die graag goed wil doen voor de mens ,dier en de natuur
  ik heb daarbij geld nodig voor een grote tuinkas voor kruiden
  om zelf zalfjes te maken wat uit de natuur komt
  zonder toevoeging van onnatuurlijke middelen
  en dan de natuur iets geweldigs van maken voor iedereen ? wat blijft
  nog geheim de mens zal er van genieten en de dieren ook
  dan nog zou ik graag een mooie plek en plaats willen hebben
  om de mens te helpen door massage te geven
  en de theta heling en de MIR-Methode te doen
  zo dat iedereen gelukkig word

 3. Goede blog. Vandaag voor het eerst over de MIR methode gehoord en die ga ik zeker toepassen. Ik geef intuïtief schilder workshops en teambuilding in IJsselstein https://kunstigart.nl/
  Hier leer ik mensen om te gaan ervaren wat intuïtie is en hoe het te herkennen op doek. Dan is het gemakkelijker in je eigen leven. Als bonus hou je nog een mooi schilderij aan over!!
  Ik ben benieuwd naar de veranderingen in mij de komende weken.
  Groetjes
  Sylvia

 4. Hallo
  wat een mooi artikel en wat ben ik dankbaar om de MIR-methode te mogen leren kennen.
  Ik wil graag een onderneming starten rond “darmflora-versterkend voedseladvies” en daarnaast jonge gezinnen begeleiden met moeilijkheden via voeding en bachbloemen.
  Ik start binnenkort ook een opleiding om primaire reflexen te integreren waardoor ik ook jonge kinderen/volwassenen kan begeleiden om hun leven te vergemakkelijken.
  Heb nog geen website, maar ben bereikbaar via skype en facebook shantishams (ŝanti= vrede in Hindi en Ŝams zon in arabisch) omdat ik ook erg intercultureel ben als persoonlijkheid.
  Maar geld, dat moet ik echt leren, maar neem me voor om met mijn onderneming geld te verdienen dat ik via kennisoverdracht kan “uitdelen”.
  bedankt

 5. Ik ben altijd bezig met op een natuurlijke manier bezig zijn met leven. Voor mezelf maar ook voor anderen ik probeer altijd iedereen te helpen. Helaas vraag ik zelf niet snel om hulp. Omdat ik de wereld een beetje wil helpen ben ik een website gestart met zelfontworpen kleding van biokatoen tricot. Er wordt al zo veel gewerkt met gifstoffen in voeding en kleding dat ik mijn steentje wil bijdragen aan eem betere wereld en beter milieu. Niet alleen voor de mensen die de kleding draagt maar vooral ook voor de mensen die de kleding maken. Ik wil ook niet mee werken aan massa productie en het grote geld. Hebzucht. Gewoon kleding op n eerlijke manier gemaakt. Jammer genoeg weet nog niet iedereen me te vinden en ik wil ook niet meer geld besteden aan bedrijven die van alles beloven maar niets nakomen. Ik probeer het op eigen kracht. Jammer genoeg heb ik steeds hoge kosten en weinig inkomsten maar ik leg me er niet bij neer. Ooit gaat het beter worden. Misschien vind je mijn kleding ook wel wat. Kijk eens op de site: http://www.zendee.nl

 6. Inkomen verwerven en zelfstandige zijn, is voor mij een zoektocht naar het geven van Voetreflextherapie. Voor mezelf moet ik leren om geld te durven vragen en voor anderen om mezelf te presenteren als een behulpzame therapeut. Ik wil zo graag jonge en oude mensen de energie van voetreflex laten ervaren en samenwerken met de reguliere geneeskunde.

  • Beste Jannie,
   Als je voor jezelf heel duidelijk kunt zien hoeveel voetreflexologie kan betekenen voor mensen, weet je dat je daar gewoon geld voor mag vragen. Begin anders bij een bedrag dat laag is, maar wat je wel durft te vragen!
   Groetjes, Mireille

 7. Geld kan je wel degelijk gelukkig maken, maar mensen kunnen je rijk maken ♡

  (Las ik gisteren ergens in Duitsland op een reclamebord. Het gaf me een plotseling inzicht dat geld wel gelukkig MAG maken.)

 8. Hoi Mireille ,

  Ik heb de methode zoals boven omschreven toegepast met een biljet , helaas geen resultaten .
  Ruim een jaar terug begonnen met de MIRmethode en een aantal keer de Mirkring in Heiloo bezocht ,
  Ook heb ik al eerder gekeken naar de wijze waarop mijn ouders met geld om gingen en hier tegen aan keken , met die inzichten ben ik al geruime tijd die programma’s aan het overschrijven middels affirmaties en door voor stap 7 van de MIRmethode enkele tientallen zaken waaronder ‘financiële vrijheid en onafhankelijkheid’ te benoemen gevolgd door … aanvullen alvorens over te gaan naar ‘basisbehoeften aan vullen’, stap 7.
  Momenteel heb ik te kampen met spullen die stuk gaan zonder geld te hebben om ze te laten repareren of vervangen .
  Het (gebrek aan) geld heeft mij er vaker van weerhouden om stappen te zetten in mijn leven die mij mogelijk verder hadden kunnen brengen .
  Ik ben het gesappel echt helemaal zat en wil nu voor eens en voor altijd af van het tegenovergestelde van in overvloed leven .
  Al mijn inspanningen ten spijt lijkt e.e.a voor mij niet te werken en dat is zeer frustrerend .
  Waar ik enorm naar verlang is één of meer financiële meevallers waardoor ik me meer bezig kan houden met mijn bezieling i.p.v. met ‘overleven’ en ‘de eindjes aan mekaar knopen’.
  Volgens mij is de bedoeling van het leven om vrij en in overvloed te leven en je innerlijke zon te laten stralen , dit is erg lastig als je over (te) weinig financiële middelen beschikt om je vrij te voelen en schuldenvrij wilt leven zoals mijn diepe wens is .
  Ik ben zo ontzettend klaar met al dat gesappel en het uitblijven van gewenste resultaten , misschien heb je nog tips ?

  Hartelijke groet ,

  Rob

  • Beste Rob,
   Volgens mij doe je heel veel goed en is er niet echt iets wat je er nog bij kunt doen. Er is ook een rare marktwerking gaande waarbij steeds meer mensen minder geld hebben. Lees hierover bijvoorbeeld het boek van Ad Broere – Geld komt uit het niets. Verder merk ik zelf dat als ik iets nodig heb, er vaak voor gezorgd wordt. Bijvoorbeeld doordat ik iets tweedehands krijg of het van iemand mag lenen. Kijk daar ook naar: wat heb je nodig of wat zou je graag willen. Er is kans dat het dan op een of andere manier toch bij je komt.
   Groetjes en ook sterkte,
   Mireille

  • Rob,

   Heel herkenbaar, het uitblijven van gewenste resultaten. Toch is het belangrijk om je niet te laten ontmoedigen en ondanks alles te blijven stralen. Ik weet van mezelf dat ik snel in oordelen verval over wat wel en niet werkt als het niet lijkt te lukken. Oordelen over wat wel en niet gewenst is en kunnen het resultaat negatief beinvloeden. Een MIR op Maat heeft mij geholpen. Ik ben er nog niet helemaal, maar het voelt dat ik op de goede weg ben

 9. Ha Mireille,

  Ik wil graag mijn Biologische drink-en sondevoeding onder de aandacht brengen.
  De voeding heet Maltison.
  Ik heb ook een website:http://www.Maltison.nl
  Omdat Maltison uit alleen biologische volledige ingredienten is samengesteld komen gebruikers niet automatisch in aanmerking voor vergoeding door ziektekostenverzekeringen.
  Ons bedrijf draait nu op enkele particulieren.
  Omdat we zeker willen groeien omdat we weten wat voor goede effecten deze voeding heeft op mensen willen we er graag meer bekendheid aan geven.
  Alle marketing kost veel geld.
  De maker en bedenker van de voeding heeft nog geen minimumloon uit dit bedrijf maar is zeer gepassioneerd en idealistisch.
  De voeding bestaat al bijna 30 jaar.
  Het bedrijf moet binnenkort verhuizen omdat de ruimte waar het nu is gevestigd wordt verkocht.
  Daar is ook weer geld voor nodig.
  Mooi zou natuurlijk zijn als meer mensen van Maltison zouden weten en het gaan gebruiken,gewoon om aan te sterken bv bij ouderen, voor en na operaties, bij burn-out, bij slikproblemen, eetstoornissen, sondevoeding bij allerlei aandoeningen waarbij dit voor kortere of langere tijd nodig is …

  Dank voor de mogelijkheid dit op deze manier onder de aandacht te mogen brengen
  Hartelijke groet,
  Drs. Claire Schievink,
  distributeur Maltison Nederland

 10. Hi Mireille,

  Dankjewel voor je blog over dit (voor mij) beladen onderwerp. Ik doe al enkele jaren met regelmaat de MIR-methode, maar ik heb \’m nog nooit toegepast op een specifiek onderwerp. Dat ga ik nu doen!

  Ook ik heb een praktijk die ik graag voor het voetlicht breng:
  Hetty van Heeswijk – Voeding & Vitaliteit (http://www.hettyvanheeswijk.nl).
  Mijn missie? Zelfbewuste vrouwen begeleiden naar vitaliteit en een gezond gewicht.

  Fijn dat je ons dit platform biedt, veel dank.

  Zonnige groeten,
  Hetty

 11. Beste Mireille,

  Toeval bestaat niet… Het stuk is al van een tijdje terug maar vandaag kwam het op mijn pad.
  Drie jaar geleden besloot ik mijn hart te volgen, mijn baan in het onderwijs achter me te laten ( ik kon daar de kinderen niet bieden wat ik eigenlijk graag zou willen) en mijn eigen praktijk te starten. Het starten lukte maar de praktijk goed op de kaart zetten is behoorlijk lastig. De druk om nu toch weer aan het werk te gaan in een reguliere baan ( in het onderwijs) is groot want de financiën wegen zwaar.
  Liefste wil ik mijn praktijk, http://www.rainbowheart.nl. http://www.facebook.com/rainbowheartvenlo succesvol voortzetten…

  Me niet meer druk hoeven maken over financiën zou dus erg fijn zijn… Dat los kunnen laten en volop kunnen concentreren op de praktijk en natuurlijk mijn gezin,

  Bedankt,

  ❤️

 12. Hallo Lieve mensen,

  Ik ben net afgestudeerd als voetreflexPlus(TCM) therapeute, en ben met hooggevoelige kinderen in combinatie met visualisatiemeditatie afgestudeerd.
  Ik heb hiervoor een aantal kinderen behandeld en hun mooie glimlach kwam weer tevoorschijn op hun gezichtjes!

  Nu wil ik een site laten maken, vooral voor het hulp bieden aan kinderen in dit hectisch leven van nu, met de vele en vele indrukken van o.a. sociaal media en de vele verplichtingen in het onderwijs.
  Ik heb op dit moment helaas geen financiële middelen om een site te laten maken.( ga de MIR-Methode nog doen!) Mogelijk komt er iemand liefs op mij pad die mij hiermee verder kan helpen.

  Alvast bedankt aan het Universum….Groet,Sinta

  • Beste Sinta,
   Wat een mooi initiatief! Ik zal je bericht op Facebook zetten. Wie weet is er een website-bouwer die graag iets voor je zou willen doen!
   Groetjes, Mireille

 13. Ik ben op dit moment bezig met 2 opleidingen en er volgt er nog 1….

  De pabo doe ik versneld, hopen dat ik in juli 2016 afstudeer…

  Ik doe ook de mindfulnesstraining voor kinderen, over een jaar wil ik kindertrainer zijn met een eigen praktijk.

  Zojuist een aantal weken geleden begonnen als distributeur van essentiele oliën…

  Het voelt goed om mensen te helpem de weg naar zichzelf terug te laten vinden, zeker onze jonge generatie die van alles moet en waar ze op school nauwelijks hun eigen talenten mogen ontdekken en uitbouwen…

  Ik heb een missie, kinderen sterk maken en naar hun eigen gevoel leren luisteren. Ik zet olie in om dit te versterken en uiteindelijk wil ik naar een wereld waar een ieder zijn talent kan ontdekken vol liefde en verdraagzaamheid.
  Hoe kunnen wij onze kinderen leren zichzelf te mogen zijn en tegelijkertijd functioneren in deze maatschappij?

  Ik ben ervan overtuigd dat (zelf)liefde de sleutel is voor een betere wereld, die tools geef ik graag door

  Op naar mijn eigen liefdevolle praktijk!

 14. Ik zou dolgraag een vereniging willen oprichten om samen zoveel mogelijk huizen op te kopen en er NUL-OP-DE-METER woningen van te maken. Die mensen voor een redelijk deel van hun inkomen, een kwart voor de laagstbetaalden en meer voor mensen met een hoger inkomen, kunnen kopen. Zodat iedereen onafhankelijk kan worden, in wat voor omstandigheden je ook verkeert. En een fonds maken om al die huizen goed te onderhouden. Als iedereen die dat kan € 1,- tot € 10,- per maand aan dat algemene fonds kan overmaken, hebben we zo genoeg geld bij elkaar om de slechtste woningen in Nederland als eerste op te knappen en aan de bewoners te verkopen. Dat zou ons allemaal rijker maken en de grote graaiers buiten spel zetten. Het geeft ook de armste mensen in Nederland zicht op een goede toekomst. En het maakt ons allemaal rijker, doordat er veel minder CO2 uitstoot komt.

  • Beste Luidwina,
   Ik vind je idee heel goed klinken! Hoe ver ben je al met je plannen? Zoek je medestanders? Zit je ook op Facebook? Dan kan ik je oproep daar plaatsen en mensen op je af laten komen om jou te helpen. Ga ervoor, ik vind het super klinken!
   Groetjes, Mireille

   • Dag Mireille, Met je antwoord ben ik erg blij. Het op facebook zetten durf ik op dit moment niet. Ben ook bang dat ik het niet goed zal kunnen uitleggen, en heb daarvoor niet genoeg ervaring en goed doordachte plannen. Ik heb het afgelopen jaar onze buurt proberen te mobiliseren om zelf de buurt te beheren. Dat kan, de woningstichting staat er niet negatief tegenover, maar na driekwart jaar met de brochures van de Woonbond bij veel bewoners aankloppen, is het mij nog steeds niet gelukt mensen in mijn wijk voor een bewonerscoöperatie warm te laten lopen. Zo is het met bijna alle projecten die ik ooit aanpakte gegaan. Het voelt alsof bijna alles wat ik aanpak gedoemd is te mislukken. Ik hoop maar dat iemand mijn idee wil oppakken en wil zorgen dat het arme deel van Nederland goed en betaalbaar een huis in eigendom kan krijgen, en niet meer afhankelijk is van welke woningstichting dan ook, en niet meer bang hoeft te zijn voor de Minister-Blok-Boete. Ik geloof wel dat als heel veel mensen dit willen, dat het wel realiseerbaar is. Ik geloof er wel in dat dit een heel groot succes zou kunnen worden. Wanneer mensen een uitzicht wordt geboden op een betere toekomst, krijgen ze vanzelf weer moed om daar zo hard mogelijk voor te werken. Dat heeft de proef in Canada met het basisloon wel bewezen. Ook al is de Triodos een commerciële bank, dan zou dit volgens mij de beste bank zijn om zo’n fonds te beheren. Een goed doortimmerde juridische basis is wel een eerste vereiste. En die kennis heb ik ook niet in huis.

  • Volgens mij hebben ze daar een woord voor, wat dacht je van crowdfunding, misschien een idee voor je.Succes.Gr.Ruud

 15. Ik ben channel voor verschillende ‘entiteiten’ (groep meesters en lichtwezens die de mensheid steunen en adviseren mbt. het behoud van Moeder Aarde). Tijdens een periode van meditatie en lichtwerk heb ik de start gemaakt met een boek over het toepassen van de wet van de aantrekkingskracht, die mensen helpt het leven van hun dromen te manifesteren. Zowel dit boek als het werk voor moeder Aarde zijn afhankelijk van het hebben van financiële middelen om op te starten. Het project zal een Nature Centre inhouden van waaruit de gechannelde groepsactiviteiten plaats zullen vinden en van waaruit ik over de hele wereld zal doorgeven wat de Masters adviseren. Het gaat op grote schaal nu van belang zijn dat iedereen de ernst beseft van de uitputting van Moeder Aarde en er collectieve acties komen om haar te helpen. In het natuurcentrum wil ik ook kinderen onderwijzen in natuurbehoud, muziek maken, mediteren met groepen en andere helings-en lichtwerkactiviteiten aanbieden en ondersteunen, welke zijdelings ook met het werk van Mireille te maken hebben wat betreft zelfheling, ontwakend DNA, toenemend psychische vermogens, verbinding met andere dimensies en sterrenstelsels en leren channelen. Ik ben er klaar voor, op éen ding na, geld voor de verhuizing en opstart. Maar tot die tijd wil ik al graag een website die gratis is om mijn channelings met de wereld te kunnen delen. Het moet niet te moeilijk zijn om bij te houden en zeker niet veel tijd kosten (ben overdag alleenstaande moeder en heb in de avonden maar een paar uurtjes eigen tijd) om teksten en mp3s e.d. te plaatsen. Heeft iemand raad? Ik wil hem ook vanuit het buitenland kunnen onderhouden vandaar dat ik niet een eigen site ‘koop’ (voorlopig). groetjes!

  • Dag Yolanda ,

   Ik las je bericht op de Mirwebsite , geld is voor mij op dit moment nog een uitdaging , ik heb veel logistieke ervaring en met verhuizingen en bied je kostenloos mijn hulp , tijd en ervaring aan .
   Ik beschik over spanbanden , een steekwagen en een stapel verhuisdekens .

   Hartelijke groet ,
   Rob

   • Beste Rob,
    Ik heb Yolanda rechtstreeks een email gestuurd met het verzoek of ze contact met jou wil opnemen. Dankjewel voor je hartelijke aanbod!
    Groetjes, Mireille

   • Beste Rob,

    Bedankt voor je reactie! Er is inmiddels heel veel veranderd in mijn situatie en mijn plannen staan even in de ijskast, zeker het verhuizen (was naar het buitenland!) maar toch heel erg bedankt voor je aanbod. Hulp met een website is nog wel welkom, maar ik zal misschien wel studenten kunnen vinden hiervoor. Als je je email adres wilt opsturen kan ik misschien iets doorsturen mbt de wet van aantrekking en geld. Groejes, Yolanda

    • Dag Yolanda ,

     Al weer een tijdje geleden dat ik de MIR website bezocht .
     Goed om te lezen dat je verhuizing is geslaagd , een website wil ik zelf ook maar ben niet zo heel vaardig met computers en al helemaal geen schermverslaafde zoals er tegenwoordig steeds meer van te zien zijn overal , het lijkt wel een soort epidemie ,niet de baas over je electronische speeltje maar de slaaf er van .
     De wet van aantrekking en ken ik , het lijkt net of er op een zeer diep niveau een ‘programmaatje’ meedraait op mijn harde schijf (ziel) dat overvloed bij me weg houdt , het is denk ik niet (meer) kunnen ontvangen/binnenlaten t.g.v. veel teleurstellingen en in de jeugd t/m jonge volwassenheid vele malen beperkende overtuigingen gehoord hebben van met name mijn moeder en ook andere ‘volwassenen’ in mijn omgeving over het leven , als zijnde universele waarheden .
     Gisteren bij de Mir kring in Heiloo geweest en na afloop met de begeleidster gesproken over een ‘MIR op maat’ m.b.t. overvloed , ik heb hiervoor geen geld en heb een aantal opgedane vaardigheden genoemd die ik mogelijk als betaling kan inzetten , daarover krijg ik nog bericht .
     Ik blijf trouw 2x daags mirren en mezelf voeden met muziek , mijn grote passie , gistermiddag met zangles ‘Is dit nu later ? van Stef Bos ingezongen , een lied dat me uit het hart gegrepen is , de originele versie staat op You tube .
     Genoeg geschreven nu , ik zie je rechtstreekse mail tegemoet .

     Hartelijke groet ,
     Rob
     robwulp @ upcmail.nl

 16. Gun mijn zoon een nieuw huis…werkt keihard om dit te verwezenlijken voor zijn vrouw (mijn schoondochter) en zoon van tweeenhalf….zij is 2jaar werkloos geweest als gevolg van borstkanker op 25jarige leeftijd twee jaar geleden…Nu binnenkort voor t eerst weer aan t werk…..enne…..ook een vriend van mijn man…..die stichting Komera heeft opgezet….gun ik genoeg..en ook mijn andere kind die na jarenlang zich te hebben ingezet voor haar paarden nu haar geliefde paard heeft moeten laten inslapen ….en hierdoor aan zichzelf toekomt en een cursus is begonnen….Intuïtieve communicatie met paarden , waardoor ze zichzelf ook eindelijk goed leert kennen….

 17. Helemaal te gek! Ik deed 1x de MIR met een muntstuk in mijn hand en adviseerde mijn man het ook te doen en zie……we kregen een leuk bedrag terug van Energie en mijn broer maakte namens mijn moeder een leuk bedrag over als geschenk! Kunnen we goed gebruiken voor de verbouwing. Wij wonen nu hier al 4 jaar en nog is het niet klaar……Maar deze bedragen helpen er zéker aan mee om weer een klus af te ronden!

 18. Hallo,
  ik ben een tijdje aan het mirren en nu dus ook een keer met geld. ik heb een bedrijf en geef muziek op maat en muziektherapie maar eigenlijk ben ik ook een beetje schrijfster(droom). gebrek aan geld stond al een tijdje in de weg van het huren van een ruimte of het aanschaffen van een djembé (nu niet meer natuurlijk ;)). ik schrijf een blog voor geïnteresseerden over muziektherapie: http://nanzz.123website.nl/413633949 , groetjezz!

 19. Hoi Mireille,

  Deze mensen draag ik een zeer warm hart toe. Zij zetten zich met hart en ziel in voor een betere wereld!!!

  Roel Crabbe en Griet Heylen
  http://www.anamcara.be

  Zij hebben een campagne lopen die tot 8 februari duurt!
  Voor wie geinteresseerd is, neem een kijkje op de website!

  • Beste Judith,
   Dankjewel voor het voordragen van deze changemakers! Ze zijn al een heel eind op weg! Nog maar een paar dagen en wie weet wat er in de laatste dagen nog naar hun toe mag komen. Ik hoop van harte dat ze hun doel kunnen halen, want ze hebben er tot nu toe al heel hard voor gewerkt!
   Hartelijke groetjes!
   Mireille

 20. http://www.devrouwenmantel.nl/vrouwenwerk/899-2/
  De vrouwenmantel is een organisatie ten behoeve aan vrouwen en ondersteuning t.a.v. zelfontwikkeling.
  Voorjaar 2015 organiseert zij een Symposium.
  Zij zoekt sponsoren en donoren voor dit Kracht evenement.

  Thema:

  ‘Empowerment en herstel na destructieve relaties.’

  *Lezing : Narcistic abuse en Co-dependency
  Korte lezingen gegeven door
  ervaringsdeskundige, counselor en hulpverleenster.

  *Doen: -Coachingsessie ‘Wat wel werkt!’
  -Uitwisseling in woord en beeld.
  -Mogelijkheid tot Reikibehandeling

  *Ritueel: Het pad van Kracht en Herstel
  Energetische opstelling voor vrouwen.

  Netwerkmogelijkheden
  Informatie van verschillende hulpverleensters.

  Zondagmiddag voorjaar, 2015
  11:00 – 17:00 uur

  Oproep: Sisters en Support Welkom!

  Kinderopvang aanwezig en mooi eind ritueel waar ook kinderen aan deel kunnen nemen.

  De Vrouwenmantel, De Pijp, Amsterdam
  Info:devrouwenmantel7@ gmail.com

 21. mag in hier een vraagje stellen ? ik deed de mir 1 maal met een geldstuk in de hand toen dit artikel verscheen
  de laatste periode is geld een obsessie geworden, maw angst dat ik teveel zou uitgeven , alhoewel ik zeker niks tekort kom
  is het zinvol om nogmaals de mir met een geldstuk te doen ?

  • Beste Nellie,
   Je hoeft de oefening niet opnieuw te doen, maar dat mag altijd, voel daarin niet te streng een ‘wel of niet moeten’. Hoe meer je het doet, hoe meer je in harmonie met geld kunt zijn. Teveel geld uitgeven is net zo onprettig als te weinig geld ontvangen. Ik vermoed dat er oude emoties onder zitten die je nu begint te voelen. Denk eens terug aan hoe er vroeger met geld werd omgegaan. Mocht je te lang last houden van die angst, ga dan gerust een keer naar een MIR-Methode begeleider.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

  • Lieve Mireille en lieve lezers,

   Wat een prachtig initiatief! Ik heb ontzettend veel bewondering voor de MIR methode. Eenvoudig, krachtig en zeer effectief.

   Ik ben Carola de Koning en ik schrijf gedichten en boeken met een boodschap voor kinderen van 0 tot 100 jaar (en ouder..). Bijvoorbeeld over ‘niet begrepen worden’ en ‘je anders voelen’ (omdat je AD(H)D hebt, hooggevoelig bent, in beelden denkt, een nieuwetijdskind bent of door iets anders).
   En ook over thee drinken met een fee (‘er is niets dat niet bestaan kan’), een sprookjespaard (voor kinderen die niet kunnen slapen), fietsen naar de maan, een sjeik die sprookjes leest en over nog veel meer.

   Met mijn woorden hoop ik het hart van (innerlijke) kinderen te raken, te openen en te helen.
   Laat je het me weten als ik iets voor je kan betekenen? (Bijvoorbeeld in de vorm van een (helend) gedicht op maat, een helend verhaal of op een andere manier.)

   Lieve groet,

   Carola de Koning
   http://caroladekoning.nl

 22. Hoi Mireille,
  Vorig jaar ben ik voor mezelf begonnen toen mijn werkgever failliet ging.
  Ik had de behoefte om mijn eigen ervaring met het optimaliseren van mijn voeding en leefstijl, en vooral wat dat mij heeft opgeleverd, door te geven aan zoveel mogelijk mensen om mij heen.
  Ik begeleid nu mensen op het gebied van voeding, bewegen en ontspanning. Wanneer deze zaken weer/beter in balans komt, ervaren mensen meer vitaliteit en kunnen ze meer en langer van het leven genieten.
  Ik werk aan het vergroten van de kennis over voeding en gezondheid, het verbeteren van het bewustzijn van hun huidige leefstijl (en het effect ervan) en begeleid in het doorvoeren van stapsgewijze positieve gedragsveranderingen.
  Verbeterpunten waarvoor mensen bij mij komen zijn: suikerverslaving, darmproblemen, chronisch vermoeid, ongezond gewicht, etc.

  Nieuwsgierig?
  Kijk voor meer informatie op http://www.leefbewustamersfoort.nl/
  Of op https://www.facebook.com/LB033

 23. Hallo iedereen,
  Ik ontdekte kortgeleden ‘The Black Fish’, een jonge, dynamische organisatie die zich actief inzet voor het beschermen van het bedreigde zeeleven binnen Europa. Zij zijn volledig afhankelijk van particuliere giften om hun werk te kunnen verder zetten en er is helaas nog heel veel werk!! Als jij ook niet wilt dat onze zeeën en oceanen binnenkort leeggevist zijn, neem dan even een kijkje op http://www.theblackfish.nl want het oceaanleven heeft onze hulp dringend nodig!

 24. http://www.florunes.com Graag wil ik op deze manier mijn Franse stiefzus helpen. Zij is al jaren bezig om runen te lezen en staat daarmee ook op markten in Frankrijk. Soms heeft ze een goed inkomen, maar vaker een minder inkomen en ik wil graag dat zij het ook goed heeft met haar man en zoontje. Ook de stichting Hulphond geef ik op, is een goed initiatief voor mensen die niet zonder hulp kunnen.Ikzelf kan ook hulp gebruiken, man en ik allebei werkloos. Ik ben zelf heel creatief, maak kaarten van theezakjes, maar het loopt niet en ik zou ze graag willen verkopen mijn kaarten. Iedereen vind ze mooi, maar niemand koopt ze. Hoe moet ik dit aanpakken.En ik wil graag weer een baan en dat we ons oude leven weer terughebben, want op elke euro kijken is echt niet leuk!!

 25. Vol interesse heb ik jouw artikel gelezen. We hebben een webshop met biologische crèmes die in Nederland totaal niet bekend zijn. Mensen die in Oostenrijk op vakantie zijn geweest kopen daar soms de daar bekende Murmeltierzalf/marmotzalf en omdat hij zo goed is gaan ze dan in Nederland op zoek naar deze zalf. En komen dan bij ons uit. Met vallen en opstaan proberen we het hoofd boven water te houden. We staan 100% achter onze Biologische crèmes en moeten het echt hebben van mond op mond reclame. Wat toch wel heel moeilijk is. We hebben alles uit eigen middelen opgestart en het zou eens geweldig zijn als we nu na 3 jaar onze website etc etc terug konden betalen, aan ons zelf. En dan het bedrijf laten groeien. We steken er zoveel energie in. Maar er komt nog niet zo veel uit.
  We doen al een poosje de gewone Mir en gaan dit zeker proberen. Ik hou je op de hoogte!
  Onze webshop is: http://www.natuur-producten.nl
  Ons FB adres is: http://www.facebook.com/natuurproducten.nl

 26. Beste Mireille…Wat een geweldig idee om een podium te geven aan mensen die het beste van zichzelf willen geven om de wereld plezieriger, leefbaarder en mooier te maken.Ik zou zelf graag aandacht willen vragen voor 2 bijzondere mensen, die er, net als Mireille, vanuit gaan dat spirituele ontwikkeling, gezondheid e.d. voor iedereen beschikbaar moet zijn.Dit zijn Daisha en Sander de Wijs. Zij dragen hun passie en liefde uit via hun radioprogramma Radio Merlijn, waarin zij elke dag met zo’n enthousiastme hun programma’s maken voor bewustwording en persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Het gaat ze niet om persoonlijk gewin, maar om mensen met elkaar te verbinden, met begrip en respect voor elkaar en voor jezelf. Het zou fijn zijn als meer mensen betalend lid zouden willen worden, Vanaf 5 euro per maand kun je al lid worden, een tijdschrift is tegenwoordig al duurder.Zoals de MIR mij heeft geholpen om mijn gezondheid sterk te verbeteren, zo hebben de programma’s van Daisha en Sander mij persoonlijk erg geholpen, soms door de dingen vanuit een ander perspectief te gaan zien en om meer vanuit mijn hart te leven.
  http://www.radiomerlijn.nl Een lieve groet en ik wens alle andere nieuwsbrief-lezers een liefdevol, gezond en financieel onbezorgd leven toe…

 27. Hallo Mireille,
  Toeval bestaat niet, jaren geleden leerde ik je methode kennen via een vriendin en net nu ik haar een vraag stel, lees ik over je geld-MIR en je fantastische oproep.

  Zelf heb ik een wens om zoveel mogelijk mensen weer rust in hun hoofd te laten krijgen, door ze stap voor stap te leten mediteren. Hiervoor richtte ik mijn bedrijf Moments of Meditation op,om mijn droom te vetwezenlijken. Meer info op: http://www.rustmomenten.nl
  Dank je wel, liefs Mariska

 28. Beste Mireille,
  Grappig, ik ken de MIR methode mbt gezondheid.
  Ideeën over het verdienen van geld bijstellen is wel een mooie oefening.

  Binnenkort ga ik mij verdiepen in crowdfunding omdat ik het project http://www.natuurwijs.nl van harte ondersteun. We streven ernaar alle kinderen van de basisschool een heerlijke intensieve natuurervaring mee te geven zodat ze zich lekker voelen op onze planeet aarde, de natuur waarderen en goed voor de aarde zullen zorgen.
  Veel scholen haken af vanwege de begeleidingskosten: wij -groen professionals- kunnen dit niet op vrijwillige basis kunnen doen, we willen zelf ook een boterham verdienen met ons werk.

  We zoeken bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in hun vaandel hebben staan en dit project kunnen ondersteunen.
  En we zijn ons aan het bezinnen op crowdfunding… wie kan daaraan meehelpen?

  Met vriendelijke groeten, Agnes Meijs http://www.natuurlijkheden.nl

 29. Ruim zeven jaar geleden hebben wij een school opgericht: De Vrije Ruimte (www.devrijeruimte.org), een particuliere democratische school, waarbij wij uitgaan van de innerlijke motivatie van ieder kind om te willen leren. Op die manier mogen kinderen leren bij ons: wat wil je leren, wanneer en met wie? Zo kan ieder kind zijn eigen pad volgen. Ouders betalen €300 per maand om dit te bekostigen, voor velen veel geld. Begeleiders en vakdocenten werken al ruim 7 jaar zonder salaris (wel krijgen zij een vergoeding). Elke donatie is welkom!

 30. Heb een baan. Een (piep)-baan in een callcenter. En zou het liefst nooit meer hoeven werken. Ben over de 40. En ga elke dag met tegenzin naar mijn werk. En voel dat ik aan het opbranden ben.
  De dag dat ik hoor dat ik genoeg heb (kan met 1000 euro pm toe voor vrouw EN kinderen! excl. toeslagen) stop ik PER DIRECT. Want dit gaat ook mis en dan een lijdensweg met ww en bijstand en activering en participatiehel tot mijn 67’e.
  Ik wil geen bio ener yoga crap ondernemen via crowdfunding (ok voor anderen heel leuk & fulfilling, niet voor mij) maar gewoon bij vrouwtje zijn en voor de kinderen zorgen, naar school brengen, dingen doen! Leuke dingen zijn heel goedkoop. Maar helaas, vanwege de torenhoge lasten en hoge prijzen MOET ik werken.

  DE dag dat ik hoor dat ik basisinkomen krijg, dank ik God op blote knieen!

  • Beste Arthur,
   Je bericht raakt me diep. Ik denk dat er net als jij ontzettend veel mannen zijn die gevangen zitten in een verplichte baan. Ik hoop ontzettend voor je dat dat heel binnenkort mag veranderen. Voor jou en zovele andere mannen! Misschien kan stap 9 van de MIR-Methode alvast iets in gang zetten voor je?
   Veel sterkte! En als iemand leuker werk weet voor Arthur: mailen!
   Groetjes, Mireille

  • Hoi Arthur,

   Laat het je een troost zijn. Je bent niet de enige met zo’n baan. Ook ik werk 40 uur per week op een callcenter, terwijl 24-32 uur gezien mijn gezinssituatie (partner met Asperger) al heel mooi zou zijn. Enige advies dat ik je kan geven is zorgen dat je niet opvalt op het callcenter. Doe je ding en probeer je energie op pijl te houden door waar je kunt rust te nemen.

   Succes,
   Gwen

 31. Beste allemaal,

  Wat leuk om te lezen, jullie prachtige initiatieven. Hier word ik echt blij van! Super idee Mireille! 

  Mijn droom is om een BROEDPLAATS VOOR KUNSTENAARS voor pubers en jongeren te creëren in Alkmaar. Dit is versterkt doordat mijn zoon van 25, in mei 2012, uit het leven is gestapt. Een zeer creatieve, bijzondere, lieve, zachtaardige jongen. Hij kon het leven helaas niet meer aan. Hij kampte met een grote draak in zijn hoofd, die het uiteindelijk van hem won. 
  Door deze afschuwelijke gebeurtenis wil ik mijn intense verdriet omzetten in positiviteit. Ik wil graag andere pubers/jongeren en ouders helpen die buiten het systeem vallen. 

  Mijn zoon heeft het uiten en het delen van Creativiteit enorm gemist in zijn pubertijd. Op dit gebied is er echt heel weinig.

  ART IS THERAPY 

  Tijd voor verandering! Een taak die ik graag wil volbrengen. Ik heb met Rogier afgesproken dat ik het hier beneden doe en hij boven!

  Mijn doel is om via de Rogier Hulst Foundation een broedplaats te kunnen starten en daar is uiteraard geld voor nodig 🙂

  Zie voor mij een ontdekkingsreis voor pubers en jongeren naar hun eigenheid, passie en bezieling op een inspirerende en veilige plek, waar je als puber/jongere blij van wordt. Waarin ze hun levensenergie vrij kunnen laten stromen en hun unieke persoonlijkheid/talenten kunnen ontwikkelen, in hun eigen tempo. Een expeditie om elkaar te helpen, te steunen en verbinding te maken met hun innerlijke kracht. Het leven vanuit hart en gevoel! Door dit door te geven aan de wereld maakt je tot een gelukkiger/completer mens, denk ik.

  Stel mij deze plek voor in een fantasierijk, leerzaam, kleurrijk, energierijk natuurlijk bestaand bouwwerk. Heb zelfs al met Jord den Hollander mogen filosoferen hierover. Een gepassioneerd architect en werkt vanuit zijn hart. Hij heeft waanzinnige ideeën Super top!

  Ik ga gewoon beginnen zonder te wachten op gemeente, bedrijven en instanties. Er is voor mij een kracht ontstaan, doordat puzzelstukken op hun plaats zijn gaan vallen. Voel dit als een belangrijke taak, die ik heb gekregen. Deze opdracht wil ik graag vervullen met steun van Rogier. 

  Heb nog geen site, maar wel een blog gemaakt. 
  http:/rogierhulstfoundation.nl

  Op deze blog kon ik in ieder geval mijn emoties kwijt en wilde ik mijn ideeën, graag delen. Vind het fijn als jullie mee willen denken door opmerkingen/inbreng/suggesties te plaatsen, die mij kunnen helpen tot het verwezenlijken van mijn droom!

  Zonnige groet,

  Astrid van Vugt 

 32. Ik geloof hier wel in ga dit zeker doen wil graag met mij dochter een bedrijfje opzetten zelf heel moderne babykleertjes maken van organisch katoen we hebben al verschillende legging mutsjes haarbandje klaar liggen nu nog een website als we er geld voor hebben dus op goed geluk
  Gr Marij

  • hallo marij voor een website heb je maar 25€/ jaar nodig. Ik heb zelf mijn eigen website gemaakt en beheer die ook zelf en heb een domeinnaam dit alles voor 25€/ jaar. Kijk gerust op http://one.me/nlappqff. Het wijst zichzelf uit en je 24u/24u ondersteuning bij vragen. Ben heel tevreden van de service.

   Op mijn site http://www.isahealing.eu/ kan je zien wat zoal mogelijk is.

   alvast heel veel succes en plezier met jullie plannen

 33. Hallo Mireille,
  Bedankt voor deze mogelijkheid!
  Graag wil ik noemen http://www.enfaeridion.nl
  Twee mensen die met hart en ziel met edelstenen bezig zijn en o.a grote amethistgeoden in voorraad hebben om te verkopen aan bedrijven. Om zo de energie in gebouwen te helpen ‘verlichten’. Achthuizen, Goeree-Overflakkee.

  Ook http://www.heulhoeve.nl noem ik graag. Deze zet zich in voor gifvrije voeding. Een kleinschalige biologische familie-tuinderij en bezorgdienst. Hoeven, West-Brabant.

  Zelf wil ik in Oudenbosch, West-Brabanr, een bloesem- en edelsteenatelier starten. Om kinderen en volwassenen op een speelse manier de energie daarvan te leren voelen en te laten sturen in hun lichaam. Zodat men zelf kan werken aan herstel, blijdschap, kracht, concentratie etc.
  Samen met de Mir-methode en o.a.door mij ontwikkelde Peace-remedies.
  http://www.praktijktelintelo.nl/index.php/blog/20-vrede.html
  Om vanuit innerlijke vrede de MIRror te kunnen zijn.
  Een druppel op de hand en dan maar Mir-ren!
  Ik zoek een geschikte ruimte, financiële ondersteuning en een paar enthousiaste helpers.
  Edelstenen en bloesems heb ik volop!

  Tenslotte voor wie even steun of inzicht nodig heeft: http://www.emotie-ehbo.nl/bachbloesems/foto's_bachbloesems.html
  Bloesems die als MIR-ror werken!

  http://www.praktijktelintelo.nl
  http://www.emotie-ehbo.nl

 34. Ik heb niet alle reacties gelezen van iedereen, dus misschien heeft iemand anders al verteld wat ik onder de aandacht wil brengen.
  Wij hebben via “Optimist” (een blad) een boek (gratis) toegestuurd gekregen: een @nder soort geld, geschreven door Helen Toxopeus, in gesprek met Henk van Arkel. Dit is een doorgeefboek. Henk van Arkel ontwikkelt wereldwijd alternatieven (voor gewoon geld) met de Social Trade Organisation (STRO).Ik ben het nog aan het lezen, het is heel inspirerend. STRO zoekt een groter platform dan het tot nu toe heeft. Ik ga het boek doorgeven. zie http://www.socialtrade.nl/eenandersoortgeld.
  hartelijke groet, Mieke

 35. benieuwd of er iets gaat veranderen diep in mijn hart hoop ik van wel wou dat er een wonder middel bestond om werk te vinden zo dat ik mij minder verveel en niet bang moet zijn om geld

 36. Hallo!
  Na jaren in de hulpverlening te hebben gewerkt werk ik nu al jaren in een van de leukste kledingwinkels van Nederland.
  Pantalone, kunst van het kleden, in Eindhoven.
  10 jaar,geleden is eigenaresse Mariken Rakestraw ermee begonnen met alleen maar tweedehands kleding. Inmiddels is ze zoetjesaan overgegaan op nieuwe kleding met als reden mensen aankleden naar wie ze zijn. Ze groeit en werkt knoerhard ervoor. Geld overhouden hoeft ze niet,mensen gelukkig maken wel.
  Ik en mijn collega’s kijken en luisteren, geven ruimte en aandacht, zijn eerlijk en oprecht. Mariken kiest fijne stoffen en eerlijke merken. Ze kijkt niet naar mode maar naar kleuren, pasvormen, combinaties. Er zijn vaak wel 10 sets die iemand past,maar die ene die jou JOU maakt,die willen we vinden. Hierdoor ontstaan er ook fijne gesprekken, een hart wordt gelucht,echte ontmoetingen vinden plaats. Heel erg fijn! Ook de MIR-Methode wordt verspreid hier! Bij deze nodig ik jullie allemaal uit te komen kijken en als er ruimte is, zet ik koffie!
  Wellicht tot ziens in Eindhoven. http://www.kunstvanhetkleden.nl

  Hartelijke groetjes, Loes

 37. Lieve Ann.
  Ik was ontroert toen ik je bericht las. Ik zou graag weten wat een therapie je zou kosten, misschien kan ik dan helpen. Ben ook niet rijk, maar ik kan toch wat missen. Zoals je misschien gelezen hebt, heb ik ook armoede gekend als kind. En nu moet ik voor mijn kinderen zorgen, die ook problemen hebben, maar we zien wel wat ik kan doen.
  Vraag hulp aan de engelen, indien je daar in gelooft. Ik krijg van hen veel hulp.
  Veel goede moed en veel liefs van Nelly uit België

  Geef een seintje a u b

 38. Dag ,

  Met een kritische blik heb ik het artikel rond geld gelezen.
  Ik vind het allemaal wel mooi in theorie dat mensen bokkades rond geld kunnen hebben maar er zijn ook de feiten.
  Vroeger heb ik nooit het gevoel gehad geld tekort te hebben , ik was niet superrijk maar had voldoende en kon zelfs maandelijks voor goede doelen storten. Tot mijn chronische ziekte , CVS en mijn echtscheiding , dit zijn feiten ! ik ben al 15 jaar een alleenstaande vrouw met een chronische zieke en hoef jullie niet uit te leggen dat dat financieel niet gemakkelijk is. Er zijn zoveel dingen die niet meer kunnen : geen auto , geen bioscoop of theater, geen vakantie , enz…alleen geld om te overleven. Het ergste is dat er therapieën zijn die ik zou willen volgen maar die ik niet kan betalen , dus heb ik ook geen recht meer om te genezen ! Het positieve is dat ik daardoor bij de MIR-methode terecht ben gekomen ( doe dit vanaf begin augustus dit jaar.) Ik denk dat mijn ziel gekozen heeft deze vervelende ervaring van ” armoede ” mee te maken , ik begin te denken dat dit hoort bij de missie in mijn leven. Maar allessinds , geld beheerst mijn leven : telkens weer tellen en rekenen en duizend maal overwegen: kan ik dit mij wel permiteren ?
  Ik heb de oefening gedaan : de negen stappen met geld in mijn handen, ben benieuwd !

  Groeten ,
  Anne

  • Beste Anne,
   Ja, mensen als jij motiveren mij om door te gaan met mijn onderzoeken rondom de MIR-Methode. Ik vind het erg moeilijk te verdragen dat mensen die ziek zijn ook nog eens zoveel kosten erbij krijgen, waardoor alles om hen heen zwaarder wordt. Dat is een van de redenen dat ik heel graag dat basisinkomen gerealiseerd zou zien!
   Ik wens je heel veel geluk en sterkte! In de hoop dat er nu toch eindelijk blijere tijd voor je gaan komen!
   Mireille

 39. Mijn partner heeft een systeem ontwikkeld voor spuitmachines, daarmee behaalt hij 99% driftreductie. http://www.wingssprayer.com. Een begin voor een schoner milieu en minder gif op de gewassen. Geen gif dat wegwaait, geen gif meer in het slootwater. Niet spuiten is helaas nog geen optie, dan zou er veel voedsel verrotten door ziektes en schimmels. Maar men kan met wel 40% minder middel toe dan men tot nu toe gebruikt. In het ontwerp en het bouwen van prototypes is veel geld gestoken, nu het klaar is om op de markt te brengen krijgt hij veel tegenwerking van overheden en middelen fabrikanten. (Logisch ze verkopen dan minder middelen (gif)) is bezig met crowdfunding zie http://www.wingssprayer.com om het product wereldwijd in de markt kunnen te zetten.

  • Beste Maria,
   Kijk, dit soort uitvindingen zouden gewoon keihard gestimuleerd moeten worden!
   Ik wens jullie veel succes!
   Groetjes, Mireille

 40. Graag wil ik de kinderwijze school Vlinderwijs onder de aandacht brengen.
  Een onafhankelijke school met een kinderwijze leeromgeving.
  Een krachtige leeromgeving, waar ieder zich in zijn totaliteit kan ontwikkelen, waarbij alle meervoudige intelligenties op een speelse wijze worden gestimuleerd.
  Binnen deze school krijgen alle betrokkenen ruimte om op een kinderwijze en educreatieve manier hun diepste dromen te ontdekken, creatief vorm te geven,
  en uit te stralen. Voor meer info kijk op de site.www.vlinderwijze.be

  Mireille, hartelijk dank voor dit prachtige initiatief.
  Wat fijn om te lezen dat er zoveel goeds gedaan en ontwikkelt word!
  Iedereen heel veel succes gewenst!
  Harte~groet,
  Ellie

 41. Dag Mireille,
  Een mooi onderwerp, dat me veel bezighoudt 🙂
  Ik ben opgegroeid in een eenvoudig arbeidersgezin, al gauw was iets ‘te duur’.
  In mijn huwelijk was de financiële situatie sterk wisselend, maar altijd spannend.
  De bijstandsuitkering daarna, met vier jonge kinderen, was gek genoeg een opluchting (geen vetpot, maar wel stabiel) en in die tijd heb ik er met plezier een sport van gemaakt om met weinig rond te komen.
  Ik heb de kans gekregen om de Pabo te gaan doen, en heb vanaf mijn 44e 10 jaar lang voor de klas gestaan.
  Toen vielen er een paar omstandigheden samen:
  de prestatiedruk op scholen en leerkrachten werd extreem hoog,
  kinderen reageerden daar haarfijn op,
  en… de werkgever moest bezuinigen en bood de gelegenheid om gebruik te maken van een regeling. Maanden heb ik erover getobt en getwijfeld, maar de duidelijkheid kwam: ik wil graag op een andere manier werken aan het welzijn van kinderen.
  Ik zit nu in een heerlijke fase van me uitleven in allerlei vormen van vrijwilligerswerk. Ik voel me een kind in een snoepwinkel… en het wordt me steeds duidelijker wat ik verder wil.
  Op één plek hoop ik te blijven als vrijwilliger, en dat is de plek waar ik hier en nu aandacht voor vraag als het gaat om crowdfunding:
  de Zijn-plek in Katlijk. Daar wordt een plek gecreëerd in een voormalig schoolgebouw; een plek waar je jezelf kunt ‘zijn’ zonder allerlei eisen en verplichtingen. Sjoerd en Marlinde gaan er helemaal voor, terwijl er nog veel is dat gaandeweg vorm moet krijgen. Hun website is http://www.zijn-plek.nl.
  Meer dan warm aanbevolen!
  Liefs,
  Janny

 42. Ben kansarm opgegroeid in een gezin van 10 kinderen. Geld voor een studie was er niet. Mijn ouders kwamen ook uit grote en arme gezinnen dus was er ook voor hen geen geld om te studeren.

  Zo werd mijn vader fabrieksarbeider en draaide 4 ploegendiensten om het maximale er uit te halen en alle monden te kunnen voeden.

  Op mijn 56ste kwam ik in contact met Forever via de producten omdat mijn gezondheid te wensen liet. Ik knapte op van de producten en kwam zodoende in contact met de mogelijkheid die Forever biedt om zelf je inkomen te bepalen. Ik had op fabrieken gewerkt met als gevolg een laag zelfbeeld. Ik voelde me niets waard op de arbeidsmarkt omdat ik op de fabriek niet alleen slecht betaald werd maar het werk afstompend en vreugdeloos was.

  Toen ik na mijn kennismaking met de producten met het verdienmodel van Forever in aanraking kwam kon ik niet geloven dat ik daar succesvol mee zou kunnen worden. Mijn faalangst was veel groter dan mijn zelfvertrouwen. Desondanks ben ik met Forever doorgegaan onder het motto: ik moet roeien met de riemen die ik hebt, zelfs al zijn dat voor mijn gevoel luciferhoutjes, want zo voelden mijn riemen.

  Steeds uit een kleine comfortzone moeten stappen, het was en is een uitdaging. Maar het alternatief, kansarm en weinig geld,veroorzaakt vreugdeloosheid, zorgen en bestaansangst. Dan is de keuze snel gemaakt.
  Er is veel taboe over geld en geld verdienen. Arme mensen troosten zich door te zeggen dat geld niet gelukkig maakt. Ik werd heen en weer geslingerd door twee krachten: Geld verdienen is taboe en weinig geld maakt onvrij en niet gelukkig.
  Met een lege portemonnee is het leven vreugdeloos. Het ergste vind ik de verdachtmakingen en de vooroordelen die mijn werk oproept bij mensen die geen flauw idee hebben van wat het inhoudt maar er wel een mening over hebben. Hun meningen versterken de krachten die ik moet overwinnen om vrij en gelukkig te worden en mijn werk met plezier uit te kunnen oefenen. Desondanks ben ik doorgegaan en blijf ik doorgaan met het beste van mijn werk te maken, ik wil mijn werk liefhebben, het de waardering geven die het verdient en er dankbaar voor te zijn.

  Ik kan alleen succesvol zijn als ik anderen help om succesvol te worden. En wat is er mooier dan een gezonde, gelijkwaardige win- win situatie te kunnen creëren waarin niemand zich uitgebuit hoeft te voelen?
  Daarom ben en blijf ik Rex Maughan dankbaar dat hij 36 jaar geleden de visie en de moed had om zijn familiebedrijf op te richten en zoveel mogelijk mensen, waaronder ik, de kans biedt om in zijn succes te laten delen.
  Behalve op mijn bedrijf ben ik ook trots op mijn website: http://www.meetaloelife.flp.com
  Helaas zijn mijn ouders overleden. Ik denk dat ze blij, trots en verbaasd zouden zijn geweest dat hun dochter geboren om een dubbeltje te zijn, uiteindelijk toch op latere leeftijd de kans heef gekregen om een kwartje te worden.

 43. Neem een momentje plaats aan http://www.deschrijftafel.nl. De jonge makers van deze website verdienen een steuntje in de rug om dit initiatief te kunnen continueren.

  Drie net afgestudeerde journalistiekstudenten van de UvA, Anne-Martijn, Mirjam en Nina wonnen begin dit jaar “The Challenge” een jaarlijks door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek georganiseerde wedstrijd. Samen met de twee andere prijswinnaars werden zij tevens genomineerd voor een belangrijke journalistieke prijs, de Tegel van de Toekomst.

  Het gewonnen geld gaf “deze meiden met een missie” de gelegenheid om een relatief simpel idee verder uit te werken en te realiseren: een portfoliowebsite voor journalisten. Maanden keihard werken resulteerde afgelopen vrijdag 10 oktober in het Compagnietheater in Amsterdam in de feestelijke lancering van hun droom: de Schrijftafel. Champagne zat er niet in, maar met bier en bitterballen vierden zij dit feestje met een kleine 100 fans, waarvan vele uit de journalistieke wereld.

  De Schrijftafel is een prachtige website geworden waar jonge talentvolle (bijna)journalisten hun beste werk kunnen publiceren: geschreven artikelen, video- of audioreportages, fotoseries, datasets. Op deze wijze is het mogelijk online hun portfolio aan de wereld en toekomstige werkgevers of opdrachtgevers te laten zien. Juweeltjes, die anders in een bureaula terecht komen, krijgen hier een podium!

  Voor veel net afgestudeerden is het moeilijk om werk te vinden, en dat geldt ook voor journalisten. Hoe mooi zou het zijn als vraag en aanbod elkaar straks op de Schrijftafel vinden? Vooralsnog mag er aan de Schrijftafel worden plaatsgenomen zonder kosten voor de jonge journalisten. Voor de toekomst gaat er een verdienmodel komen, bijvoorbeeld door de gebruikers te laten betalen voor extra’s, zoals het rondkijken in een digitale vacaturebank met stages, feedback van bekende journalisten of het bezoeken van interessante evenementen.

  Geld…..De meiden betalen zichzelf geen honorarium, hebben alle drie behoorlijk drukke banen bij een landelijk dagblad. Daarnaast gaan zij er 100% voor om de Schrijftafel online en interessant te houden. Bijvoorbeeld door – zodra ze hiervoor voldoende geld binnen hebben – een versie van de site te maken die het goed doet op tablets en mobiele telefoons.

  Wat zou het ontzettend jammer zijn als dit initiatief om financiële redenen in de toekomst niet zou kunnen worden voortgezet. Praktische hulp, ondersteuning met expertise of financieel of professionele feedback zou zeer welkom zijn.

  Verzoek van een fan: maak van hun missie ook uw missie en ga met de meiden in gesprek. U kunt ze mailen via info@deschrijftafel.nl.

 44. Peter en Paula zijn hun droom achterna gegaan in de kop van Denemarken in een oude deense boerderij. Ook heel geschikt voor grotere groepen en workshops. Kamperen kan daar ook.
  Ze willen graag een windmolen om meer zelfvoorzienend te zijn.
  http://www.natuurvakantiedenemarken.nl
  facebook natuurvakantie in denemarken

 45. Heel graag zou k aandacht willen geven aan mn dierenvoedselbank , k help wekelijks mensen met huisdieren die wegens omstandigheden even niet in de gelegenheid zijn hun huisdier van t nodige te voorzien..en tis echt broodnodig , worden steeds meer mensen in deze barre tijden..weg doen van hun dieren is geen optie want juist die dieren geven zoveel, steun liefde troost en zijn soms levensreddend en vaak waren die dieren er natuurlijk al voordat de problemen ontstonden.k ben geheel afhankelijk van giften en donaties dus als k geen voer genpeg heb kan k ook niet iedereen helpen en ga over op plan b , en dat is dan alleen de noodaanvragers nog helpen.afijn hier mn page op FB https://www.facebook.com/dierenhulp.noordoostpolder.1?fref=ts ook heb k een hulpgroep en die is dan te vinden ook op fb. Dieren HulpHoek Noordoostpolder.
  Vriendelijke groet .

 46. Wij, Michel en ik, willen heel graag een creatief centrum zelfontplooiing beginnen in Harderwijk. Met een platform voor alles wat creatief, voor spirituele ontwikkeling, voor mooie eerlijke producten, voor het samenbrengen van mensen, voor workshops, lezingen om zo mensen bewust te maken en acceptatie te creëeren, is. Helaas zijn alle leegstaande panden in Harderwijk zo duur dat het niet van de grond komt. Daarbij hebben wij onze vaste lasten…kinderen enz. We hebben t nu op een laag pitje maar we zouden heel graag Hemels Harderwijk morgen beginnen!

 47. Graag wil ik hierbij het bedrijf 4Oneness opgeven wat zich inzet om mensen in Nederland te helpen met hun financiën. Zij worden gecoacht, begeleid en geadviseerd om hun inkomsten en uitgaven weer overzichtelijk te krijgen. Vooral de mensen die het momenteel erg moeilijk hebben om rond te kunnen komen. De basisbehoefte is tenslotte ook een goede financiële basis. Dit bedrijf is ontstaan vanwege eigen ervaringen in diverse levenssituaties. 4Oneness betekent vóór eenheid. Tegen een kleine vergoeding worden de mensen een jaar lang gecoacht waarbij ze inzicht krijgen in hun financiën, tips en adviezen krijgen waar ze nog recht op hebben, mogelijkheden vinden om op andere manieren benodigdheden te verkrijgen en elkaar te kunnen helpen. Met vooral als doel om de mensen weer blij en gelukkig te maken zodat ze kunnen genieten.
  http://www.4oneness.com

  • Geld is inderdaad een middel. Geld is wel belangrijk maar geen doel op zich. Wanneer geld het doel wordt dan ga je er anders mee om dan wanneer het een middel is. Geld als doel kan dan een soort verslaving worden. Op de aandelenbeurzen is geld een doel op zich. Daar wil men het liefst binnen een seconde miljoenen verdienen. Niet bepaald gezond. In de beurs te Amsterdam staat een beeld van Mercurius. Deze godheid staat als symbool voor de handel. Wat er meestal niet bij wordt verteld is dat hij ook god van de dieven was!

 48. Ik wil het bedrijf Groene Wij (http://www.groenewij.nl/) hier benoemen. Het is een groentecollectief in Rijswijk (zh) wat voor 40 gezinnen groente inkoopt bij een boer. Hierdoor weet je waar het vandaan komt en is de prijs relatief laag. Het is allemaal kleinschalig, laagdrempelig en bijna een vriendenclub. Maar de initiatiefneemster is gewoon een geweldig mooi mens en brengt veel positiviteit in de levens van de mensen om haar heen!

  Daarnaast wil ik mijn eigen bedrijf noemen, Web ’n Mix (http://www.webnmix.nl. Ik wil het voor iedereen mogelijk maken een geweldig website te hebben. Ik vind dat mensen binnen dit vak niet meer met gevoel werken, maar allemaal de theorie uit hun studie volgen. Daarnaast vind ik de prijzen die je af en toe betaalt voor een website belachelijk. En daarom bied ik mensen grote ideeën die bijdragen aan de mensheid, de planeet etc. speciale prijzen aan of bied ze de mogelijkheid tot ruilhandel.

  En tenslotte http://www.gladysvanvelse.nl, waarmee ik mensen probeer te inspireren en in te laten zien dat we allemaal onze eigen superheld zijn en dat de verandering in ons zit.

 49. Beste Mireille,

  Dank voor dit mooie artikel! Ik word hier blij van en er is zoveel herkenning voor mij! Precies het juiste moment! Ik wil graag weer werken/creëren, maar het onderwerp geld is voor mij een drempel. Liefst doe ik mijn werk zonder geld te verdienen, maar ik moet natuurlijk ook in mijn levensonderhoud voorzien… Ik ga deze MIR-methode zeker doen!

  Als ik een aantal reacties hierboven lees dan kunnen er zóveel mensen financieel iets extra’s gebruiken. Ik gun het iedereen van harte! Ik zou zelf zo even niet weten wie ik wil noemen daarom kies ik er twee uit bovenstaande reacties:

  http://www.hartverwarmendwijs.nl
  Krachtfontein

  Een lieve groet van Mirjam

 50. Hallo Mireille,

  Ineens zaten er vier berichten in mijn mail die allemaal gingen over geld tekort/geld verdienen. Vast niet toevallig!
  Ik wil graag ons initiatief onder de aandacht brengen om een centrum in Gouda te starten met aanvullende zorg voor vrouwen met borstkanker. Het heet ‘Vrouwenpraktijk Veerkracht’. Onze website is nog niet af…maar komt er binnenkort aan; meer hierover kun je lezen op http://www.energiewerkt.org of op http://www.homeopaatgouda.nl. Vandaag hadden wij net een vergadering waarin we spraken over het aantrekken van kapitaal en over crowdfunding!
  Wij willen een warme, ondersteunende en stimulerende plek creëren voor vrouwen met borstkanker, met verschillende deskundige vrouwelijke therpeuten. Tevens een expertisecentrum op het gebied van aanvullende zorg bij borstkanker. Zelf werk ik met Energy Medicine, een geweldige en in Nederland nog vrij onbekende methode. Ons motto is: er is zo veel meer mogelijk! Er zijn zo veel mogelijkheden voor vrouwen om zich beter te voelen tijdens en na de reguliere behandelingen, en zelf mee te werken aan herstel van borstkanker…

  Dank je wel!
  Hartelijke groet,
  Ingrid de Geus

 51. Lieve Mireille.
  Ik krijg bijna dagelijks brieven met de vraag om te geven, wat ik doe in de mate van het mogelijke. Ik zelf heb niets te kort, dank hard werk en zuinig zijn( alhoewel ik als kind wel armoedig geleefd heb) maar 3 van de 4 kinderen doen het niet zo goed, dus vind ik me verplicht eerst voor hen te zorgen. Ik heb geen man die zijn steentje bijdraagt. Waar ik in de eerste plaats aan geef is ARTSEN ZONDER GRENZEN. Dat is onvoorstelbaar wat die dokters presteren, ze wagen telkens hun leven om andere te helpen. Ze hebben al mening medewerken verloren die de dood vond bij de hulpacties. Ook de organisatie van H Pater Damiaan steun ik regelmatig, kinderdorpen, onze kleine wees kinderen enz. enz. Te veel om op te noemen. Ik ben heel gelukkig dat ik mag geven en niet moet krijgen, het had anders kunnen lopen als men alleen 5 kinderen moet opvoeden (1 is er overleden toen ze 21 jaar was.Onze Lieve Heer slaat niet of Hij zalft.
  Ik wil een abonnement nemen op je nieuwe website maar weet niet goed hoe ik dat moet doen, ben niet zo vertrouwt met de pc.
  Wil je me dat AUB uitleggen? Misschien je rekeningnummer geven dan kan ik via pc banking betalen.
  Heel veel liefs en proficiat met je voorstel.
  Nelly

 52. Ik ben een hartewens begonnen: Aandacht voor Voeding – De Appelboom. Mijn passie is om mensen bewust te maken van voeding voor hun lichaam en voeding voor hun ziel. In de vorm van workshops, cursussen en advies probeer ik dit voor elkaar te krijgen; voor laagdrempelige prijzen. Ik zou zo graag hier mijn enige beroep van willen maken; m.a.w. er fulltime mee bezig zijn en ervan kunnen leven. Neem gerust een kijkje op de-appelboom.blogspot.nl Dank jullie wel.
  Lieve groet, Vivian.

 53. bag and buy wil winkels oprichten zonder verpakking. Dus minder afval wat onze aarde vervuilt. Je weegtje eigen meel, muesli, rijst enz, tapt je eigen olie of azijn en pakt zelf eitjes. Waar jehet in meeneemt? In een zak of bak of fles die jij meeneemt en hergebruikt. Net als vroeger.

 54. Een stukje gelezen van dit artikel en omdat ik emoties voelde, besloot ik eerst naar de reacties te kijken. Want straks is er het LETS-café, die fantastische ruildienst van diensten en goederen van zoveel mensen die klaar voor je staan en vice versa zonder dat er geld in het spel is. Heel warm aaanbevolen ! Ik heb veelal voor idealen gewerkt en heb net iets meer dan het min.inkomen/AOW. Geld is een belangrijke leraar voor mij,zoals echte keuzes maken – prioriteiten stellen en moest ook schuldgevoelens over zelfs een beetje geld hebben doorwerken. In de wijdere (spirituele) Findhorn-gemeenschap (leefde daar 18 maanden) leerde ik dat Alles wat ik echt nodig er altijd komt. Eigenlijk vind ik het ook heerlijk om te geven en ontdekte dat voor mij de echte armoede is als je niemand hebt/kent om iets aan te geven. Dankbaarheid is geloof ik het sleutelwoord voor de beweging van geven en ontvangen.`Maar Oh mijn lieve Mensen, er blijft zoveel te wensen : Moge er overal Vrede (MIR) zijn, nergens honger, angst of pijn. En Jij, Mireille bedankt voor het fantastische werk wat je doet…tref je misschien weer aan op de beurs in Apeldoorn van 8/9 nov. Warme groet vanuit mijn hart, Evalidja

  • Beste Evalidja,
   Dankjewel voor je hartelijke woorden! Spreek me vooral even aan op de beurs! Ik heb zelf ook ervaring met LETS en ben daar erg van gecharmeerd. Het werkt met een puntensysteem, waardoor je klussen voor elkaar doet, zonder geld nodig te hebben. Zeer de moeite van het proberen waard! Vooral als je wel tijd en energie hebt, maar weinig geld. Er zijn als LETS kringen in veel woonplaatsen in Nederland.
   Groetjes en dankjewel voor het idee!
   Mireille

 55. Hallo allemaal, ik tracht al een aantal jaren een kleinschalig, huiselijk centrum voor retreats en workshops op te zetten in Spanje. Om dit helemaal in orde te krijgen, heb ik nog wel wat investering nodig. Verbouwing van de keuken om ook cursussen in Ayurvedisch koken te geven, verbetering van het zwembad (zout en zonneenergie) en nog zo wat ‘kleinigheden’. De bedoeling is om mensen die cursussen geven te helpen aan een locatie temidden van een prachtige natuurlijke omgeving, ver af van de stad. Omdat ik zelf bezig ben met Ayurveda en Tantra Yoga, zullen er ook Ayurvedische Spa activiteiten zijn. Mijn bijdrage, als ik eenmaal wat geld verdien – tot hier toe zijn er alleen kosten geweest – wil ik leveren aan http://www.amigosdetara.org/en/projects/tara-school-calcuta/11-tara-school-calcutta. Als er mensen mijn project willen steunen, door het volgende jaar een retreat en workshop te plannen, dan is dat natuurlijk ook welkom. ecatara.info@gmail.com. Lieve groet uit Spanje

 56. Hallo Mireile, fantastische aktie dit. Ik weet nu zo even niet iemand in het bijzonder, maar ik wens eigenlijk dat iedereen die het nodig heeft krijgt wat hij wil. veel succes! Hartegroet Yvonne

 57. Een geweldig initiatief is Hartverwarmend Wijs. Zij maken zich hard voor veranderingen binnen het onderwijs en zijn een programma aan het maken voor de kinderen/jongeren die niet meer naar school kunnen door wat voor redenen dan ook. Inmiddels al zo’n 35.000 kids die zich niet meer thuisvoelen op school en thuis blijven. Dit platform wil ervoor zorgen dat ook deze kids weer onderwijs gaan krijgen en niet onder het bewind van jeugdzorg hoeven te vallen. Ook ondersteunen zij ouders/opvoeders die door het thuisblijven van hun kind te maken krijgen met leerplicht en jeugdzorg.

  Zij snakken naar hulp om diverse initiatieven vorm te kunnen geven en de jeugd en opvoeders verder te kunnen ondersteunen.

  http://www.hartverwarmendwijs.nl

 58. Hallo Mireille,

  Wat een bijzonder initiatief! Het sluit zo mooi aan bij iets wat gisteren gebeurd is. Samen met twee andere zangeressen vorm ik een groep, D-licious Vocals (http://www.d-liciousvocals.nl). Onze payoff is “Straight to your heart”, omdat we merken dat er iets speciaals gebeurt als wij bij elkaar zijn en als mensen ons horen. De eerste keer dat er pure “magic” ontstond, was toen we bij elkaar waren in mei voor een repetitie. We zongen voor het eerst een nummer samen en er gebeurde gewoon iets. We hebben de repetitie verder gefilmd en op YouTube/Facebook gezet. De reacties hierop zijn indrukwekkend: mensen zijn enorm ontroerd als ze het horen. Dit is de clip: http://youtu.be/CA1nEgsZ3w8

  Vlak voor de zomer hebben we een oproep gedaan: stuur ons je motivatie wie volgens jou een lied op maat verdiend (je moeder, opa, liefste, dochter, vriend, baas, dokter, buurvrouw, de juf op school, zus, broer of jezelf…). We hebben hierop een aantal zeer indringende, mooie, ontroerende verhalen toegestuurd gekregen en daaruit uiteindelijk een keuze gemaakt. We werden diep geraakt door het verhaal van een jonge vrouw, Yfke, die jarenlang alleen nog maar op bed kon liggen door pijn en jeuk (eczeem, coeliakie) en die nu uit dat diepe dal aan het opkrabbelen is en eindelijk weer – letterlijk! – naar zichzelf in de spiegel durft te kijken.

  Op basis van haar input hebben we een tekst gemaakt en deze hebben we gisteren opgenomen. Yfke was hierbij aanwezig en wéér ontstond de magie: kippenvel en ontroering bij iedereen en het diepe besef dat we hier een verschil aan het maken waren. Voor haar, maar ook voor onszelf.

  Dit was het moment waarop we besloten: we MOETEN een cd opnemen met deze en mooie andere nummers, want dit moet de wereld in. Natuurlijk zijn we ook bezig met “commercieel muziek maken”, want het is ons beroep. Maar dit is anders: muziek heelt, muziek geeft kracht, muziek verbindt, het troost, het geeft hoop. Met onze muziek kunnen we anderen raken en daarmee hopelijk hun leven – al is het maar even – beter en mooier maken.

  En daarna las ik jouw mail…

  Groetjes, Mariske

  • Hai Mariske,
   Zo is dat! Muziek heelt! En gaat rechtstreeks naar je hart. Veel succes met de CD!
   Groetjes, Mireille

 59. Ik wil graag het licht laten schijnen op http://www.vitalfood.nl
  Een werkelijk schitterende nieuwe website en web shop.
  Ze geven informatie over voeding en voedings produkten;
  raw en superfoods, biologisch en glutenvrij.
  Ze bieden workshops en consulten aan.
  De produkten in de web shop zijn van superieure kwaliteit en niet in de winkel verkrijgbaar.
  Ze hebben heel hard gewerkt om dit tot stand te brengen en verdienen m.i. een financieel steuntje in de rug en veel naamsbekendheid zodat hun bedrijf mag uitgroeien tot iets moois.

  Groetjes Claudette

 60. Beste lezers en lezeressen, een vriend van mij is een gezondheidscentrum gestart, Savita in Winterberg (Duitsland). Om tot rust te komen in de bossen, met eenpersoonskamers. Of workshops te volgen of te wandelen. Het is nog in ontwikkeling, het gaat heel organisch. Kijk op http://www.savita.nl. Met de bus ben je er voor €22 en in 7 uur. Auto duurt korter. €35 per dag all-in. Of je helpt mee in de moestuin, keuken, schilderen en betaalt niets/ minder.
  Ik ben zo trots op dit initiatief.

 61. Fantastisch initiatief Mireille en juist daarom zet ik mij privé en met mijn radioproducties in voor de Desert Flower Foundation in de strijd tegen vrouwenbesnijdenis met al heel veel hoopgevend resultaat. Kijk maar even hieronder wat ik hier aan de Costa Blanca dit weekend organiseer.
  Abrazo, Jaap

  Desert Flower strijdt tegen vrouwenbesnijdenis​​​​; 18 oktober met stand op de Hollandse Dag in La Nucia!​
  ​​Op​ zaterdag 18 oktober ​a.s. is Desert Flower Foundationvertegenwoordigd op de Hollandsche Dag in het Polideportivo Camilo Cano in La Nucia met meer dan 2000 bezoekers (stand nr.9). Internationaal Coördinator Montserrat Romero (meertalig) komt speciaal over uit Wenen om de bezoekers uitleg te geven en fondsen te werven voor deze internationale organisatie, die strijd tegen vrouwenbesnijdenis. Ze is voor u beschikbaar voor meer informatie tijdens haar verblijf aan de Costa Blanca van 17 t/m 19 oktober.
  ​Samen met Jaap van Kluijven oriënteert zij zich op een kantoorvestiging aan de Costa Blanca. ​Neem telefonisch contact op voor een afspraak met Montserrat: +34 678 059 626 of zend een email naar jaapvankluijven@gmail.com

  Actrice Warris Dirie is oprichtster van Desert Flower​​
  ​​​STEUN DESERT FLOWER​​​​​​​​​: http://www.desertflowerfoundation.org/en/

  Surgical team FGM grows thanks to your help!​
  ​​​The Desert Flower Foundation will present itself on the 18-th of October during the Dutch Day in La Nucia (Costa Blanca) with more then 2000 visitors. International Coordinator Montserrat Romero flies over from Vienna to inform the visitors about this organization against FGM (Female Genital Mutilation). Thanks to many donations the surgical reconstruction teams can do impressive operations and in Africa many villagers sign contracts to protect there young girls against mutilation. Make an appointment with Montserrat via: +34 678 059 626 or email. Information from surgean Refaat Karim: Kliniek Amstelveen: http://www.kliniekamstelveen.com
  or look at: http://www.desertflowerfoundation.org/en/

  ​The surgical team grows thanks to your donations​​

  ​​​SUPPORT DESERT FLOWER​​​​​​​​​:
  IBAN: ES29 0081 0262 51 0001222030
  BIC: BSABESBB

 62. Goed artikel en mooi dat je iedereen een kans gunt die zelf ook een eigen bedrijf begonnen is.
  Ik wil dan ook graag het nieuwe bedrijf van ons Roel uit-Maastricht- onder de aandacht brengen.
  Roel een buitengewoon gevoelsmens, voormalig leraar en sinds augustus gestart met zijn eigen bedrijf waar meerdere opties behandeld kunnen worden onder andere, teambuildingscoaching, wandelcoaching en familieopstellingen.
  http://www.zozijncoaching.nl is zijn site welke voor zich spreekt.
  Naamsbekendheid als startende ondernemer is zo belangrijk, dank voor deze mogelijkheid Mireille.

 63. Dank weer voor dit geweldige artikel,jij kunt telkens weer alles zo prachtig verwoorden dat ik het er warm van krijg tijdens het lezen.
  Ik doe nu ca 7 mndn de MIR-Methode en heb zojuist met enkele munten in de hand deze nogmaals gedaan.
  Ik kreeg tijdens het uitspreken ervan rillingen en toen ik later het woord geld aan het lezen was nogmaals rillingen.

  • Hai Jane,
   Super reactie van je lichaam! Ben benieuwd wat dat voor jou gaat betekenen!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille

 64. Hi Mireille,

  Ik wil je heel hartelijk bedanken voor dit artikel en ook de link op FB van het “Onvoorwaardelijk BasisInkomen” en de link van het lied van Pharao & Yara!
  Geweldig, ik had nog nooit van het Onvoorwaardelijk BasisInkomen gehoord (ik kijk geen nieuws meer), maar sinds ik erover gelezen heb begon het al te kriebelen en nu met dit MIR-artikel er bovenop voel ik een soort van opwinding, vreugde, de energie stroomt rijkelijk en ik verspreid dit alles ook op mijn FB en praat erover met vrienden, zodat de energie hiervan tot heeeeel ver kan stromen.

  De tijd voor een giga verandering in Nederland en in de wereld is rijp, dat voel ik 🙂 Bij mezelf voel ik sinds gisteren op gebied van geld en mogelijkheden die dit biedt al een grote verandering!!

  Dank je Wel!! 😀

  • Hai Nicole,
   Super om te lezen! Ik kreeg een douche van kippevel! Ja, het voelt ook echt dat er de tijd nu (eindelijk) rijp voor is. Veel doorvertellen aan elkaar!
   Groetjes, Mireille

 65. Hallo allemaal, ook ik ben ondernemer in iets wat anderen goed doet en wil wat tips geven. Het belangrijkste voor een ondernemer is: dankbaarheid! Wees dankbaar dat je eigen baas bent en je eigen manier van geld verdienen mag kiezen. Maak een foto van je visitekaartje met eigen verdiend geld erbij en kijk hier regelmatig naar en voel je dankbaar. Bedenk daarbij dat wanneer je werk doet wat anderen ten goede komt het Universum je zal steunen. Werk met positieve visualisatie en roep het gevoel op dat je zou hebben wanneer je wensen vervuld zouden zijn. Zie rekeningen als bewijs dat er inkomen onderweg is. Hartelijke groet, Marjan Laning http://www.shiatsu-Wolvega.nl

 66. http://www.hartsdromen.nl een club van levenskunstenaars die zich beseffen dat tijd het kostbaarste is wat er is. En zich vrijwillig inzetten om de dromen van plotseling terminaal ziek geworden mensen nog op tijd te vervullen.

 67. Een basisinkomen, dat ben ik helemaal met je eens. Vroeger was er de PPR, een politieke partij die daar ook vóór was. Het zou fijn zijn als we dat voor elkaar kunnen krijgen!
  Dank je voor je mooie mails! Anneke [ancientglow.nl]

  • Beste Anneke,
   Het lijkt er ook sterk op dat veel meer mensen daar nu klaar voor zijn. Een aantal projecten waar het bij is uitgevoerd, waren erg positief!
   Groetjes, Mireille

 68. Beste lezers,

  Ik zou jullie aandacht willen vragen voor het volgende: de VerbeeldingsToolkit.
  Deze Toolkit is voor mensen die kanker of een andere chronische ziekte hebben. Door je verbeelding te gebruiken kun je je innerlijke krachten mobiliseren. Dat kan je helpen bij de verwerking van alles wat je meemaakt met de ziekte. Als aanvulling op de medische zorg schakel je de kracht van de geest in en dat kan je draagkracht en veerkracht aanzienlijk versterken. De Toolkit bestaat uit o.a symboolkaarten (foto’s), verbeeldingen-oefeningen op twee cd’s, een cd met muziek, teken- en schrijfmateriaal. De oefeningen zijn eenvoudig en worden in de handleiding stap voor stap beschreven. Deze doos met materialen kost maar net iets meer dan een goed boek (38 euro).
  Weet je iemand of een organisatie/stichting/instelling/ziekenhuis etc. die deze Toolkit heel goed zou kunnen gebruiken, koop dan zo’n koolkit en geef hem cadeau aan iemand die dit goed kan gebruiken. Wil je eerst meer informatie bekijk dan de website van http://www.imaginatie.nl of http://www.kankerinbeeld.nl.
  Onder leiding van Jan Taal zijn we nu met een groepje enthousiaste vrijwilligers materialen aan het maken voor jongeren van 12 tot 20 jaar met kanker of een chronische ziekte.

 69. Beste Mireille,
  Ik heb al zo mooi gereageert op je mooi inzicht. En nadien kreeg ik ook zo opvallend kriebels in mijn keel en ik moest een paar keer schrapen, dat het weer goed ging. En toen las ik de reactie van Maya. Dus …?

  Ik weet het ook niet, hoe of wat.

  Gr Lucia

  • Ha Lucia,
   Ja, het is interessant dat je lichaam er zo op reageert! Klinkt als dat er heling plaats vond. Ik ben blij voor je! Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 70. Lieve Mireille,

  Wat heb je weer een mooi artikel geschreven. Aan de reacties merk je ook dat het erg leeft onder de mensen. Zo ook bij mij. Zelf heb ik het altijd erg moeilijk gevonden om geld te vragen voor hetgeen ik deed en doe. Inmiddels weet ik dat het juist belangrijk is om dat wel te doen.

  Wat zou het fijn zijn als er een eerlijker verdeling zou komen. Wanneer gaan we inzien dat er genoeg is voor allen, dat we niet alleen voor onszelf leven maar met elkaar?!
  Niet als elkaars concurrent maar complementair, samen kennis en middelen delen.

  Voor mij zijn er twee stichtingen die ik een warm hart toedraag:
  De eerste is ver van huis:
  Stichting Durlstone Foundation biedt hulp aan vrouwen en kinderen in Zimbabwe. Hun missie is om vrouwen en kinderen in Zimbabwe te helpen bij het bouwen aan een betere toekomst. De Nederlandse Martha van Duren, die samen met haar man in 1979 een landbouw- en veeteeltbedrijf is begonnen in Zimbabwe, zet zich in voor deze mensen.

  Meer informatie: http://www.durlstonefoundation.org

  De tweede stichting is gevestigd in Almere en opgericht door Monique Vork. Zij heeft het mogelijk gemaakt dat spiritueel werkers meer met elkaar gaan samenwerken. Nu wil zij een eigen locatie laten bouwen in Almere en is bezig met een stuk crowdfunding om dat te realiseren: Leen een steen en bouw mee. Voor meer informatie : http://www.spiritueelcentrumnederland.nl
  Ik hoop van harte dat beide voldoende middelen en mogelijkheden houden om door te gaan.
  Een warme groet,
  Ria

 71. Ik zou graag Merel het beste willen wensen met haar uit te geven boek. Dit doet ze via Crowdfunding. Het is een kinderboek, wat ook waardevolle lessen bevat. Ik wens dat ze genoeg boeken verkoopt om ook anderen mooie dingen mee te geven en dat Merel vanuit haar hart kan blijven werken.

  Haar website is http://www.lappielapin.nl en het boek is te bestellen op lappiebestellen@gmail.com

  Merel, zet ‘m op met alle mooie dingen waar je mee bezig bent!
  Liefs, Helene

 72. Beste Mireille, Bedankt voor jou inzicht.
  Ik zal er wel gebruik van maken. Dit is heel mooi om te doen.Ik moet wel zeggen dat ik met het weinige dat ik heb toch nog anderen help.
  Ik vind het fijn om dat te doen. Al is het maar een beetje doe ik het wel.Want het kan zijn dat je net met het beetje zo een hulp bent geweest voor de ander.

  Ik wens aan jou ook het beste met alles wat je zal gaan doen.

  Gr.Lucia

 73. Zeflhulpgroep voor vrouwen en mannen met een mutatie zoals BRCA dat staat voor Genetische borstkanker. Er is voor ons enorm veel te doen en we hebben helaas geen sponsoren.
  De nood is hoog! In Belgie bijvoorbeeld, krijgen vrouwen die een preventieve reconstructie nodig hebben geen terugbetalingen van de verzekering. Het is niet landelijk geregeld en voor iedereen hetzelfde zoals in Nederland bijvoorbeeld. Dat betekent dat er vrouwen zijn die of geen reconstructie kunnen laten doen of er hun huis voor gaan verkopen om alles te kunnen betalen. Heel erg en onbegrijpelijk. Dat is een van de vele punten uit de lijst waar we als groep voor strijden. Maar om te strijden is er helaas ook geld nodig. Dus voor diegene die denkt, daar wil ik me ook voor inzetten, welkom!

 74. Myrakel is een wonder waardoor vele wonderlijke gebeurtenissen ontstaan. Sinds dit jaar heb ik mijn werkzaamheden bij de politie opgegeven om mijzelf volledig in te zetten om Myrakel van de grond te krijgen. Stapje voor stapje krijgt Myrakel vorm maar bovenal ben ik zo dankbaar dat ik diegene ben die die stapjes mag/kan zetten en beleven en daardoor besef dat ik een rijk mens ben ook al is dit momenteel zonder een basis inkomen. Als mijn geld dadelijk op is zal ik alle baantjes aannemen om mijn kinderen te kunnen onderhouden omdat ik dit als hoofkostwinner verplicht ben naar mijn kinderen maar Myrakel ben ikzelf dus loslaten zal ik het nooit doen. Groetjes Myra

  http://www.myrakel.info

 75. Ik wil graag onder de aandacht brengen 2 duurzame particuliere bedrijven:
  http://www.buitenwerktuininrichting.nl voor duurzaam en milieu vriendelijke tuinarchitectuur, waar met veel passie wordt gewerkt en waar verdiend wordt dat het geld stroomt.
  En http://www.degroeneaa.nl voor allerlei klussen voor binnen en buiten. Deze mensen werken met veel plezier en inzet.
  Daarnaast wil ik Vitaness noemen, een coöperatie voor bewustwording, preventieve gezondheid en thuiszorg, duurzaam bouwen, schone energie, helende moestuin en nog veel meer: http://www.vitaness.nl
  Ik wens hen allen veel stromen en een overvloed aan financiële middelen!
  Groetjes, Margreet

 76. Goedendag Mireille, wat een gaaf artikel.

  Ik ben nu een halfjaar geleden begonnen met mijn bedrijf in leerbegeleiding en kindercoaching voor de basisschool kinderen.
  Zie ook: http://www.leermijdatook.nl

  Ik heb jaren van allerlei banen gehad, maar EINDELIJK doe ik waar ik goed in ben, en waar mijn hart ligt. Ik zoek eigenlijk mensen die mij willen helpen financieren of andere mogelijkheden zien voor arme gezinnen die juist hulp goed kunnen gebruiken.

  Ik weet hoe het is om weinig geld te hebben en help graag ouders met kinderen die het niet of weinig kunnen betalen, maar ik hoor dan ook een stemmetje van “ja maar jij moet ook zorgen dat je geld verdiend en je eten en huis kan betalen” en richt je niet alleen op die mensen.Erg lastig soms.

  Ik ben al een tijdje bezig met stichtingen te zoeken die geld kunnen vrij maken voor gezinnen die leerbegeleiding en of coaching nodig hebben (en niet teveel rompslomp aan papierwerk te hoeven invullen). Je zou denken dat doet de school toch of de gemeente of andere stichtingen, maar helaas hier is weinig tot geen geld voor of het is meer gericht op bijv. een schoolreisje (wat natuurlijk ook gaaf is.

  Ik heb destijds als docent ook gemerkt dat het erg lastig is elk kind goed te kunnen helpen. Mijn missie in mijn bedrijf is:
  KINDEREN EN OUDERS WEER GEHOORD LATEN WORDEN!

  Ik ga en wil hier mij volledig voor inzetten, en ik boek al leuke resultaten. Elke cent voor een gezin die het niet kan betalen is welkom. Ik zal het geld bewaken en het ook daar aan besteden.
  In de toekomst wil ik mij ook graag voor andere zaken actief inzetten waaronder: voedingsadvies op scholen en aan ouders geven, met het lijf bezig etc. Maar eerst maar dit proberen goed op te zetten zodat ik kan rondkomen. Dank je wel voor het plaatsen van dit verhaal, wie weet helpen wij elkaar zo.

  Vr.gr.
  Jorien Elbrink van ‘Leer mij dat ook!’

 77. https://www.raphaelstichting.nl/breidablick is een stichting die de belangen behartigd voor oa de geestelijk gehandecapte mens.met vele huizen door het gehele land bieden zij heel veel zorg.door de bezuinigingen zijn er nog maar een beperkt aantal mogelijkheden om de bewoners in hun vrije tijd op te vangen(oa door personeel te kort,daar is het eerste op bezuinigt en grotere woongroepen gecreeerd wat de leiding maar vooral bewoners niet ten goede komt. vandaar als bezorgde ouder zou ik voor eigenlijk ALLE zorg die er waar ter wereld gegeven wordt meer geld willen zien voor dit soort werk.maar met name voor de stichting die ik opgegeven heb boven aan dit bericht.

 78. lieve Mireille, geweldig deze methode.Zelf werk ik er al een tijdje mee met mijn grote vriend Hans Samson. Ik weet uit ervaring dat het werkt ook met geld. Blijven geloven in jezelf.
  Dit is wederom een fantastisch initiatief van jou.
  Graag zou ik de Stichting onder de aandacht willen brengen waarvan ik geheel vrijwillig secretaris ben. We zijn net begonnen en fondswerving is nog moeilijk maar we houden vol. Artsen en patiënten en lotgenoten zijn enthousiast en met dit podium hoop ik meerdere mensen enthousiast te maken.
  https://www.facebook.com/bribosverwentasjes?fref=ts

 79. Graag zet ik Praktijk Gentiana uit Terwolde in de belangstelling.
  Dit is een onderneming voor alternatieve geneeskunde, massage, spirituele ontwikkeling, yoga en dans. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een nieuwe yogastudio in Wenum Wiesel (Apeldoorn) om hier allerlei activiteiten aan te kunnen bieden om licht en vertrouwen te brengen bij mensen en in de wereld! Een plek om verbinding te voelen, plezier te maken, je te verwonderen en rijkdom te ervaren..

  http://www.praktijkgentiana.nl

  Tevens webwinkel met waardevolle en unieke geschenkjes van betekenis!

 80. Toeval bestaat niet…
  Ruim een jaar geleden ben ik op een vreselijke manier gedwongen te overleven…Ik werd door mijn verhuizing naar een andere woonplaats (mijn vriend woont hier) niet meer als alleenstaande moeder gezien, lang verhaal maar de bijstand werd gestopt en mijn dochter en ik werden afhankelijk van giften van vrienden en familie. Uiteindelijk loopt er een hoger beroep tegen werk en inkomen, wanneer dit dient? Het zal ooit afgerond zijn. Nu, een jaar later: mijn dochter is mijn werkgever vanuit het pgb, ik volg ondanks het krappe budget 2 opleidingen tot coach en counselor en heb sinds afgelopen juli de MIR-methode ontdekt. Ik verspreid dit overal!!! Fantastisch! Nu wil ik in januari 2015 starten met mijn Coachings-en bewegingspraktijk Moed Bewegen! Geld is echt nodig!!!! Ik krijg geen krediet, geen lening en geen bijstand. ik hoor ‘nergens’ bij omdat ik niet in een ‘systeem’ val van subsidies en regelingen. Tn ik net de geldMir deed stopte de pc, de radio ging stren en mijn mail van facebook over aanvraag startkapitaal is ‘verdwenen’!!! Ja er is heel veel ellende en taboe op geld in mijn familie. Het loskoppelen van vader en moeder heeft zo veel losgemaakt…Ik ben KLAAR voor de geldstroom. Ik geloof in de synchroniciteit van dit moment! Dank voor je aandacht en dank voor deze fantastische methode. Liefs Adalgisa. Hierbij een korte impressie over mijn zijn…. nl.linkedin.com/pub/gisa-di-napoli/8b/8a1/616/

 81. Hallo allemaal,
  Bedankt voor deze mogelijkheid.

  Ik zit in een arbeidsongeschiktheids regeling als gevolg van chronische Lyme, dus mijn energie en gezondheid zijn grillig. De uitkering is te krap, dus ik zou graag wat bij willen verdienen. Al mijn zzp initiatieven tijdens mijn ziekteperiode hebben helaas meer gekost dan opgeleverd.

  Ik zou dus graag willen vragen of ik voor anderen wat werkjes kan doen tegen een (bescheiden) vergoeding.
  Die werkjes kunnen van alles zijn.

  Ik ben succesvol zelfstandig fotograaf en daarvoor succesvol sieraden ontwerpster/maker geweest. Ik heb ook journalistiek gedaan, en heb als ondernemer dus ook ervaring met administratie, boekhouding en het werken met de computer.
  Ik ben creatief, technisch, netjes, stipt, representatief, en in het bezit van een auto.
  Ik woon in Amsterdam, en soms ben ik ook in Portugal/Algarve.
  iyspeert.magix.net/website/informatie.4.html

  Ik maak ook digitale fotokunst, en ben momenteel op zoek naar mogelijkheden om het te etaleren/exposeren, of die technieken toe te passen voor opdrachten.

  Wie weet kan ik wat moois of goeds voor een ander doen, en tegelijk mezelf daar mee verder helpen.
  Hartelijke groeten, Inge

 82. Beste Mireille,
  Dit is een heel mooi initiatief dat je neemt! Hulp geven en hulp ontvangen. Geld laten stromen en zorgen dat het met de juiste intenties bij de mensen terecht komt die het nodig hebben om te kunnen leven, groeien, zich ontplooien. Mensen die te weinig geld of middelen hebben om aan hun basisbehoeften te voldoen, kunnen onmogelijk werken aan hun zelfontplooiing.
  In januari 2015 richt ik een nieuw trainingscenter op in België : OHT =
  OPEN HEART TRAINING. (www.OHT.be is nog in constructie).
  De Open Heart Training is een individuele of groepstraining van 10 weken die bijdraagt aan de bewustwording van onze immense capaciteiten en mogelijkheden.In de OHT-trainingen begeleid ik mensen en geef opleidingen om in 10 weken de beweging te maken van hun HOOFD naar hun HART om uiteindelijk thuis te komen bij zichzelf.Ik heb zelf ervaren dat met de juiste intenties en het loskoppelen van de beperkende overtuigingen rond geld, je altijd meer dan genoeg hebt om een zalig leven te kunnen leiden en te delen. Als je geld vraagt of denkt nodig te hebben om je eigen materialistische honger te vullen, zal je waarschijnlijk niet krijgen waar je om vraagt. Als je met je talenten en goede intenties een bijdrage levert aan Moeder Aarde, ondersteun je het levensproces en zal het leven jou ondersteunen. Dit is de wet van geven en ontvangen die altijd werkt.
  Ik hoop om met mijn OHT-trainingen veel mensen hiervan bewust te maken.
  En oh ja, ik geef de MIR-methode ook mee aan iedereen die de training volgt. Ik ben nog steeds dankbaar voor deze eenvoudige en zeer krachtige methode!
  Gerlinde Cooymans, Brasschaat

  • Hallo Gerlinde, ik wens je heel veel succes met dit initiatief. Heb jij er misschien interesse in om als afsluiter van jouw training, of als een intensief training, een week bij mij in Spanje te verblijven met je cursisten ? Lieve groet
   EvaMaria

   • Hallo Eva Maria, hou ik zeker in gedachten! Vermits alles nog in zijn kinderschoenen staat (OHT-trainingcenter wordt pas begin 2015 opgericht – nu begeleid ik nog maar enkele mensen op individuele basis) kan ik nog niks concreets plannen. Heb je een website? Dan kan ik al wat ideetjes opdoen. Bedankt voor de tip en jij ook veel succes!
    Hartelijke groeten, Gerlinde

 83. Lieve mensen,

  Hierbij wil ik jullie kennis laten maken met mijn reisbureau: Reisbureau at Home Inge Otten. Mijn reisbureau ben ik bijna 3 jaar geleden gestart vanuit mijn reiservaring op het gebied van het organiseren, uitvoeren en begeleiden van groepsreizen. Daarnaast heb ik een aantal jaren op een reisbureau gewerkt als reisadviseuse. Een reisbureau is een commerciële activiteit, maar toch wil ik jullie uitleggen dat ik heel graag op een zo persoonlijke manier klanten aan de perfecte vakantie help. Ik ga hiervoor naar klanten toe en regel alles van A tot Z voor hen.
  Mijn persoonlijke passie en zoektocht binnen mijn reisbureau is dat ik graag weer groepsreizen zou willen organiseren. Tijdens het doen van de MIR Methode heb ik bij de laatste zin ‘Missie verduidelijken’ vaak gevoeld dat ik reizen met hierbij het beoefenen van de MIR Methode zou willen organiseren. Ik ben heel erg benieuwd of dit ook te realiseren is in de toekomst.
  Daarnaast wil ik graag met het verkopen van reizen/vakanties een goed doel steunen. Zelf heb ik bedacht om per geboekte vakantie een bedrag opzij te zetten waarmee ik een weekendje weg voor een gezin regel die dit om financiële redenen niet zelf kunnen bekostigen.
  Ik ben heel benieuwd wat jullie van mijn ideeën vinden.

  Groetjes, Inge Otten
  http://www.reisbureauathome.nl/inge-otten

  • Hallo Inge, ik heb geen reisbureau, maar wel een plek waar ‘andere’ reizen georganiseerd kunnen worden. Reizen met thema’s, workshops, yoga … Het is een vereniging en heet eca Tara en ik wil ook voor iedere groep die vanuit Nederland of Belgie komt het projekt van Raju Boedt voor de weeskinderen in India steunen. Voor iedere groep uit Spanje, steun ik de school Tara in Calcutta. Ik wil je graag een keer verwelkomen met een groep. Lieve groet en succes.

   • Beste Eva Maria, dank voor je reactie. Ik had je bericht hierboven al gezien en ben benieuwd naar je prachtige plek in Spanje. De reizen die ik georganiseerd heb waren naar India, maar nu wil ik graag naar andere plekken toe. Wellicht tot ziens! Liefs, Inge.

 84. Graag wil ik http://www.cyclocrossrider.com/ van mijn vriend in het licht brengen.
  Hij legt zijn ziel en zaligheid in deze site. Met veel passie beoefent hij zelf het veldwielrennen en met misschien nog meer passie heeft hij (samen met mijn zoon) een prachtige site opgezet die gratis informatie verstrekt aan liefhebbers van deze sport. Nu wil hij graag een aantal sponsors vinden die deze site willen ondersteunen. Hij ondervind problemen hiermee. Hij krijgt wel fijne reacties van bedrijven dat het een zeer goede/mooie site is, maar heeft moeite om ondersteuning te vinden m.b.t. geld.
  Ook op facebook is een mooie pagina te vinden van cyclocrossrider, die inmiddels meer dan 5000 likes heeft.
  Ik gun hem van harte ook een geldelijke beloning voor zijn werk.

 85. Ik wil graag de stichting http://www.artoftransition.org onder de aandacht brengen.
  Art of Transition zet zich in voor het realiseren van een ecologisch duurzame en spiritueel vervullende wereld voor iedereen ten dienste van het ecosysteem aarde. Ik ben zelf niet de innitiatiefnemer maar zit wel in het bestuur. De heeft een kleine Europese subsidie ontvangen voor het opstrarten van een project waarbij geintereseerden door de sticting worden uitgezonden naar gerenomeerde ecodorpen in Europa om daar ervaring op te doen en die dan in te zetten bij in Nederland op te zetten initiatieven, Overige activiteiten, zoals o.a. het houden van spirituele retraites om mensen meer in kontakt te brengen met zichzelf, staan allemaal nog zeer in de kinderschoenen en serieuze financiele ondersteuning daarvoor zou zeer welkom zijn.
  Gezien de ruime ervaring en het uitgebreide netwerk van de stichting leden heeft de Stichting mijns inziens een enorm potentieel.
  Hartelijk dank voor de aandacht en iedereen veel succes en aandacht gewenst met alle prachtige initiatieven die hier onder de aandacht worden gebracht. Dank je wel Mireille

 86. Lieve Mireille,

  We zijn een tijdje geleden ons huis kwijtgeraakt vanwege de crisis. Er bleef een grote restschuld over. In die tijd is mijn man aan kanker overleden, en ging er qua inkomen flink op achteruit.
  Ben 65 jaar, maar geef de moed niet op.
  Zit in de schuldsanering en zou me “vrij” kunnen kopen met geld.
  Daar streef ik naar, zodat ik weer wat ruimer kan leven en vrijer kan ademen.
  Ik waardeer nu nog meer dat we het jaaaaren heel goed hebben gehad.

  groetjes,
  Marlène

  • Veel sterkte,
   als je er een keertje tussen uit wil, kan je gerust een tijdje bij mij in Spanje verblijven. De vluchten kan je heel goedkoop hebben, en met een beetje hulp ben ik al lang tevreden. Sterkte.

   • Wat een lieve reaktie EvaMaria. Bedankt hoor!
    Zal er over nadenken, maar moet voorlopig leven van €50,00 p.wk.
    lieve groet, Marlène

 87. Beste Mireille,

  Dank voor dit mooie artikel en de wens dat iedereen met goede ideeen
  daarvoor de middelen krijgt. Daarvoor heb ik ook vijf jaar een stichting the Art of Cocreation gerund. En ben dat net aan het loslaten omdat degene die voor het geheel werkt, helaas soms vergeten werd. Geen werkend business model noemt een econoom dat. Ga maar eerst eens dat geld koesteren en dan kijken wat mijn volgende stap in dit universum gaat zijn. En de energie van de verbitterde idealist loslaten….

  hartegroet,
  Thierry

  • Ha Thierry,
   Zolang je de waakvlam van de idealist maar aan laat! Je weet nooit wanneer die weer voluit gaat branden!
   Groetjes, Mireille

 88. Hi Mireile, bedoel je met 1 keer, 1x/dg of uberhaubt maar 1x.
  Dank alvast voor je antwoord..
  Groet

  • Hai Lieve,
   Het hoeft echt maar éénmalig. Let erop hoe je lichaam reageert als je het doet! Geeuwen of zo…
   Groetjes, Mireille

   • Is 1 keer echt zo effectief? Dus je hoeft dus niet 4 weken lang op dit thema te blijven Mirren? Ik weet nl dat ik moeite heb met ontvangen.

    Liefs, Josien

    • Beste Josien,
     Het thema ontvangen wordt niet met alleen ene deze oefening gedaan. Deze oefening gaat alleen maar over jouw relatie met geld. Het leren ontvangen vergt meer tijd en dat doe je door de MIR-Methode langere tijd te blijven doen.
     Succes!
     Groetjes, Mireille

 89. Liefste Mireille,Óh…dit artikel maakt me ECHT blij!!! zeer veer dank, alweer!!! Wij kunnen pas echt gelukkig zijn als we aan andere mensen denken/schenken!!!!
  Graag wil ik http://www.compassion.nl noemen!!!!
  met heel veel liefs, Anja.

 90. hallo Mireille,
  Ik had toevallig net iets gelezen waar ik heel blij van werd. 2 jonge mannen hebben een systeem uitgevonden om een verwarmingsinstallatie te maken waarvoor geen gas nodig is. Het werkt ongeveer als een koelkast. Er wordt warmte aan een grote zak water onttrokken, dat water bevriest en wordt weer warm gemaakt, daar komt dan heel veel restwarmte bij vrij (zo begrijp ik t iig) deze mannen zijn op zoek naar financiering voor hun uitvinding. Het idee wordt uitgelegd op de facebooksite het heet Solar Freeser. (Solar Solutions Worldwide). Wat een mooie uitvinding!
  Vriendelijke groet, Paula

  • Hai Paula,
   Ja, daar had ik ook over gehoord op BNR radio. Dat ze veel succes gaan krijgen!
   Dankjewel!
   Mireille

 91. Een goede Morgen Mireille,

  Aller eerst het volgende,
  Ik kan me niet aansluiten bij je Be the MIRror omdat ik daar geen geld voor heb, DAAR GAAN WE DUS WEER, zullen heel veel mensen denken, hadden we net iets gekregen wat niets hoefde te kosten gaat het geld kosten. Ik word de laatste jaren verdrietig van geld, oonee!!! sorry ik werd verdrietig van geld want ik heb geleerd om met een UWV salaris rond te (MOETEN KOMEN is niet meer), willen komen. Als je er MOET voor zet is het dwangmatig en dat werkt averechts. Ik heb veel boeken gelezen over geld en hoe je gelukkig en gezond kunt leven, GELD IS MIJN VRIEND van Phil Laut en al de boeken van Louise Hay enz.enz. maar dat heeft me nog niet anders gemaakt en ook niet rijker wel gelukkiger omdat ik er een sport van gemaakt heb om met dat beetje wat ik heb me toch rijk te maken. Ik doe vrijwilligerswerk voor ouderen en ga binnenkort ook vrijwilligerswerk doen voor vluchtelingen op Texel en daar heeft geld voor mijn geen betekenis in. Mensen gelukkig maken zonder geld is ook een sport en daar krijg ik heel veel liefde en warmte voor terug en dat voed mijn. Ik ben jarenlang ondernemer geweest en altijd keihard gewerkt en ben op 57 jarige leeftijd toe aan rust omdat mijn lichaam daar om smeekt en of ik hier gelukkiger van ben geworden kan ik niet zeggen. Mensen liefde geven dat maakt gelukkig. Ik ben zo’n 35 jaar donateur van Greenpeace geweest en jaren lang voor goede doelen een gulle gever geweest omdat ik dat toen nog kon en ik voelde me min of meer ook verplicht om dit te doen. Nu doe ik het zonder geld en zet ik me in om mensen te helpen, ik geef me dus gratis weg. Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat ik niet perse meer geld wil of hoef te hebben want het leven kan met een beetje geld ook mooi zijn, eigenlijk nog mooier. Dit alles is niet negatief bedoeld voor jou inzet Mireille want wie ben ik om jou doelstelling en geld af te kraken, iedereen heeft een doel in het leven en als dat een goed doel is en daar gelukkig van wordt is dat al een goed doel en zeker als je bereid bent met geld ook andere mensen gelukkig te maken en niet, DE RIJKEN WORDEN RIJKER en DE ARME WORDEN ARMER. Iedereen op deze aarde heeft het recht een gelukkig maar zeker een gezond leven te hebben.
  Ik hoop van harte dat je doelstelling gaat werken want het is een goed doel.
  De zin, een goed doel, klinkt al mooi in mijn oren.

  Groetjes en nog een hele fijne dag,

  Guus

  • Hai Guus,
   Nou, een basisinkomen zou voor jou ontzettend fijn zijn! Ik wens het je toe! Dankjewel dat je zulk fantastisch werk doet!
   Groetjes, Mireille

 92. Wat weet jij jouw goede ideeën toch steeds weer echt op de grond te krijgen Mireille, respect. Het is alleen al zo hoopgevend en bemoedigend om hier al die mooie initiatieven genoemd te zien, waar mensen vanuit hun hart mee bezig zijn!

  Ik wil graag de aandacht vragen van iedereen die in het onderwijs of in de kinderopvang werkt, voor de beginnende website http://www.veelgoeds.org. Een uitwisselingsplatform voor (vrijeschool)leerkrachten, dat gedragen wordt door vrijwilligers. Doel: kwaliteit van gezond makend onderwijs omhoog en werkdruk voor leerkrachten omlaag.

  Iedereen veel geluk gewenst, ook op het financiële vlak! Jany

 93. Dag Mireille,

  Ik kreeg net je mail (die zeer welkom is)in de “bus” over “chronisch geldgebrek”. Ik begon dadelijk – met een geldbriefje in de hand – aan de 9 stappen, maar kreeg het erg benauwd en tegelijk druk tussen hart en keel, en voel me nu nog ongemakkelijk en opgelaten.
  Enig idee wat me dit te zeggen heeft en hoe ik hiermee om kan gaan ?
  Dankbare Lichtgroet,
  Maya

  • Hai Maya,
   Ik denk dat de reactie overduidelijk is: je hebt een heling in gang gezet met deze oefening. Goed gedaan! Neem even rust en drink water. Doe later op de dag nog een keer de MIR-Methode.
   Sterkte en succes!
   Mireille

   • Lieve Mireille,
    Na het lezen van jouw antwoord deed ik opnieuw de 9 stappen met een geldbriefje in de hand ; dat voelde veel beter ! Ik deed ééns zo lang over de 9 stappen want ik moest voortdurend boeren.
    Ik ben dus aan ’t loslaten, het werkt !!
    Dankjewel, ik ga dat nog enkele keren doen met een geldbriefje in de hand !
    Maya

    • Hai Maya,
     Dat is zeker boeiend! Als iemand boert bij het doen van de MIR-Methode, betekent dat meestal dat er weer iets is verwerkt en dus klaar is.
     Veel geluk!
     Groetjes! Mireille

 94. Ondernemers die een crowdfunding campagne willen starten, kunnen op de pagina CrowdAboutNow een test invullen om te zien of hun project geschikt is voor crowdfunding. Je krijgt er van deze organisatie ook hulp bij. Doe de test!
  Succes, Mireille

 95. Wat jammer dat veel mensen reageren met zichzelf te noemen als degene die geld gebruiken kan, ook al gaat het om je bedrijf met prachtige idealen.
  Ik vind het juist mooi dat Mireille oproept om een ander in het zonnetje te zetten. Ik geloof er ook in dat dat uiteindelijk ook jezelf ten goede komt. De kracht van geld is m.i. dat als je geeft, dat je ook krijgt. Zet de stroming in werking door aan anderen te denken en hen financieel te ondersteunen.
  Iemand waar ik grote bewondering voor heb is Trees van Rijsewijk, die met haar stichting Tamsarya al vele projecten in Nepal heeft opgezet. Altijd met zoveel respect en liefde en altijd in samenwerking met de mensen voor wie het is bedoeld. http://www.tamsarya.nl Wil je bijdragen aan een beter leven voor de allerarmsten, steun deze stichting dan. En als je zin hebt, lees het boek “Kumari, mijn dochter uit Nepal”, waar haar verhaal in staat hoe het allemaal begonnen is. Ik wens jullie allemaal een warm, gevend hart. Geven is leuk!

  • Hai Hilde,
   Dankjewel voor je aanvulling! Enne… ondernemers die zelf vragen, ook dat is welkom. Ik vind het ondernemerschap als je om hulp durft te vragen. Laten we duizend bloemen laten bloeien!
   Groetjes, Mireille

   • Klopt Mireille,

    We zijn allemaal op onze manier ondernemers want we zijn de ware creators van ons eigen leven. Hiervoor kwam de ziel op aarde, om ons eigen leven vorm te geven.

    Het vergt idd moed, vertrouwen en overgave om dit ook op financieel gebied neer te zetten en als zelfstandig ondernemer door het leven te gaan.

    Zelf ben ik healer en coach en heb mijn eigen krachtige methode voor afstandshealing ontwikkeld. http://www.isahealing.eu. De vele positieve feedback die ik krijg spreekt boekdelend. Anderen in hun kracht zetten is ook mijn passie.

    Mijn complimenten voor jouw mooi werk.

    Warme groet,
    Isabelle

 96. Ik wil niet zo zeer geld, maar ik zou graag willen dat mijn bedrijfje meer naamsbekendheid krijgt, vooral ook bij de mensen die ik wil helpen. Ik ben een aantal maanden geleden gestart met mijn naaiatelier Yes, Mode op Maat! In mijn atelier maak ik kleding geheel naar de wensen, behoeften en maten van de klant. Het is hierdoor ook mogelijk om rekening te houden met aanpassingen ivm een handicap. Ik zou vooral graag kleding maken voor kinderen met een handicap en ze zo te helpen om zich toch mooi te voelen in goed passende kleding. En ik wil graag op deze manier van mijn hobbie mijn beroep te maken.
  Voor meer informatie: http://www.yesmodeopmaat.nl

  Ik wens iedereen heel veel succes met het verwezenlijken van hun plannen/ dromen en dat we er samen maar een mooiere wereld van mogen maken.

  Groetjes Jessica

 97. Ik zet mij in voor http://eyeforothers.nl/: een non-profit organisatie die hulpverlening biedt aan Zuid-Afrikanen in risicogebieden, bv moeders die zorgen voor meerdere gehandicapte kinderen in hun eigen huis in een achterstandswijk.
  In 2015 ga ik mee met de jaarlijkse projectreis naar Zuid-Afrika. Tijdens de projectreizen worden er bv opvangcentra of scholen gebouwd, het huis van een opvangmoeder veilig en leefbaar gemaakt en sport– en spelactiviteiten georganiseerd.
  Handen uit de mouwen dus!
  Nu ik weer een basisinkomen heb gaat elke cent die binnenkomt met Herbalife en sponsoracties naar Eyeforothers.
  Wil je ook een bijdrage leveren? Bijvoorbeeld door klant te worden en jezelf een gezond ontbijt te gunnen of mij te sponsoren? Neem contact met me op via a.m.wever@hotmail.com

 98. Sinds kort neem ik een biologisch groente pakket af van http://www.dewitteraafgroente.nl/ uit Denekamp. Deze mensen werken keihard, met ziel en zaligheid, in weer en wind om voor ons gezonde groenten en fruit op tafel te zetten. In hun hart weten ze zeker dat dit de toekomst word en is. Persoonlijk zijn ze al jaren aan het knokken om het hoofd financieel boven water te houden terwijl ze blijven staan voor hun droom. Een sterk voorbeeld van geloof en doorzettingsvermogen. Omdat ik volledig achter hun droom sta, biologische groenten en fruit voor iedereen, gun ik hen een extra financiële boost.

 99. Ik wil graag Praktijk Sophia in het licht zetten. Het is mijn eigen praktijk. Ik ben een vrouw die al jaren heel veel mensen helpt met gezondheid en spirituele ontwikkeling. Ik heb, met collega’s prachtige online opleidingen gemaakt. De praktijk bestaat al sinds 1995, maar doordat ik borst- en botkanker kreeg ontstond er eveneens een hoge dwarslaesie. Daardoor ging de praktijk failliet. Ik ben deze nu weer, weliswaar in een rolstoel, aan het opbouwen, maar het loopt niet echt. Doordat er bijna geen inkomen is kan ik geen reclame maken en kan ik mijn website niet echt ombouwen tot een klantmagneet. Ik merk dat het gebrek aan geld me soms ongelukkig maakt en dan de neiging heb om op te geven. Gelukkig zijn er een paar klanten die mij leren hoe hulpgevend mijn dienstverlening is. Ik heb één doel en dat is vreugde en liefde brengen voor iedereen die dat wil.
  Mijn website is http://www.praktijk-sophia.nl.

 100. grappig dat dit bericht er juist nu komt.

  We zijn met kurama vzw bezig met crowdfunding en hebben nog erg weinig tijd om de nodige centen bijeen te halen, maar alle beetjes helpen en we blijven erin geloven.

  We hebben met onze vzw een locatie op het oog waar we een combinatie willen realiseren van

  Een open huis voor mensen die herstellende zijn van kanker en andere ingrijpende aandoeningen, om hen aanvullende zorg te bieden, naast wat in het reguliere circuit reeds bestaat

  Langdurige begeleidingstrajecten met jongeren die in het verleden keuzes maakten waar ze niet trots op zijn en een andere richting uit willen. De trajecten duren negen maanden en gaan samen met het ritme van de seizoenen

  Een biologische zelfoogstboerderij volgens principe van community supported agriculture

  Meer over ons project vind je op http://www.crofun.be bij projecten bij Kurama

  Je kan ook rechtstreeks aan onze organisatie storten op het rekeningnr dat je vindt op onze website http://www.kuramavzw.be onder ‘steun ons’

  Op onze facebookpagina lees je ook meer over beloningen die we weggeven in ruil voor giften, zoals beschermengeltjes, bons voor klankhealing, enkele exemplaren van het boek ‘the roar of freedom’ dat binnenkort uitkomt. Om zeker te zijn dat de voorraad nog niet is uitgeput van wat jij graag zou willen, check je dat best even via mail naar info@kuramavzw.be

  Verspreid deze info gerust ook in je netwerk. Wij kunnen alle hulp gebruiken.

  Wij zijn dankbaar voor elke bijdrage, ongeacht bedrag of de vorm.
  Fijn dat je de tijd nam om dit al even te lezen. Ik wens je nog een hele fijne dag!

  Ik ga nu alvast aan de slag met de MIR oefening 🙂

 101. Beste Mireille
  Ik heb dit onderwerp direct toegepast, van het moment dat ik het geld vast had en mijn hand aaide was er reactie. Het was zeer heftig, dit ging zo door terwijl ik de 9 stappen deed. Mijn lichaam trilt nog na.
  Hartelijk dank voor al jouw goede werk.
  Lieve groeten aan jou.
  Marita

 102. Mooi artikel, lijkt mij de oplossing van veel problemen in de wereld.
  Helaas hebben mensen die geld hebben, nooit genoeg.

 103. Ik heb genoeg om van te leven. Letterlijk, voeding kopen! Maar wat het leven zo leuk maakt, is dat extraatje voor een kopje koffie op een terras, een klein cadeautje voor iemand die je blij wilt maken en daar zelf ook blij van wordt. Maar zo geleidelijk aan, vanaf het begin van de crisis is dat verandert. Ik moet goed uitkijken dat ik elke maand rondkom en ik weet ook wel dat ik, vergeleken bij heel veel mensen royaal kan leven. Mensen hier in ons eigen land en mensen over de hele wereld, die het soms verschrikkelijk moeilijk hebben. Toch zou ik graag wat meer willen hebben.

 104. Kijk eens op http://www.teeki.eu dit is een site/winkel voor eerlijke mooie kleding en spaart de natuur.
  Geweldig mooie en fijn zittende sport pants gemaakt uit, ja echt waar plastic pet flessen.

 105. Als reactie op je vraag… meld ik mij. Ik heb het Levensspel gemaakt of althans t is nog niet op de markt. Mijn intentie is een coachingsspel te brengen vol beeldtaal wat mensen verder helpt doordat ze zich herkennen in t beeld, hun levenssituatie en wie ze zijn zodat ze zich kunnen verbinden met anderen. Ik zet mijn levenservaring ,vaardigheden en talenten graag en vaak in voor t maken van een liefdevollere wereld.https://www.facebook.com/pages/Levensspel/754085327971061?fref=ts
  Momenteel is er een expositie van de originelen te zien en kan je op t levensspel intekenen. Kijk op de pagina en neem eventueel contact op.

  Hartelijke Groet,

  Annemiek Haring

 106. Ik zou stichting Kattekop onder de aandacht willen brengen. http://www.stichtingkattekop.nl
  Deze dame vangt naast haar baan vele kittens en poezen op die hulp nodig hebben en tussen wal en schip dreigen te vallen, waar de dierenbescherming het door allerlei regels en bepalingen het af moet laten weten.

  Ook een nominatie waard is http://www.kleingemaakt.nl
  Dat is een startend voedselcollectief. Geweldig initiatief.

  • Dankjewel Renate!
   En Kleingemaakt zit rond Eindhoven, zie ik. Een buitenkansje voor mensen om echt gezonde groenten te kopen!
   En dat er maar vele katjes kunnen worden opgevangen!
   Groetjes, Mireille

 107. Beste Mireille,
  Graag vraag ik aandacht voor Stichting Caldarium, mijn stichting heb ik opgezet voor de nazorg bij kanker. Omdat ik zelf deze hulp niet heb gehad ben ik op zoek gegaan naar goede zorg en heb geluk gehad. Vervolgens ben ik met enthousiaste en bevlogen mensen gaan praten over het bieden van gebundelde zorg. Dat doen we nu met een strippenkaart; mensen die kanker hebben (gehad) kunnen zo 3 x voor 25 euro proeven wat lichaamsgerichte zorg (MIR) en oprechte aandacht met ze doet.
  Het opzetten van een stichting vraagt veel inzet en aanloopkosten, zoals website, folders, PR en vooral tijd. Als voorzitter probeer ik zoveel mogelijk tijd te maken om overal de missie en visie voor het voetlicht te brengen. De brug naar specialisten en huisartsen komt langzaamaan op gang; het kanaal waar mensen kunnen worden doorverwezen. We zijn nu na 2 jaar op weg maar zijn er nog niet en hebben geld nodig om uit ‘ de rode cijfers’ te komen en de komende jaren aan de weg te timmeren om uiteindelijk financieel onafhankelijk goede zorg te bieden (buiten de verzekerde zorg om want zorgverzekeraars vergoeden geen haptotherapie, mindfulness etc.. helaas)

  Het zou geweldig zijn als we via jou aandacht voor onze stichting kunnen krijgen!
  Alvast dank,
  Karen Koller
  namens Stichting Caldarium
  http://www.stichtingcaldarium.nl

  • Hai Karen,
   Wat een prachtig initiatief! Goed dat je artsen erbij betrekt. Ik zou zo min mogelijk investeren in folders en zoveel mogelijk in een duidelijke website met wekelijkse informatie. En houd vol! Mij kostte het 5 jaren om een grotere groep mensen te bereiken, dus vertrouw erop dat de lange adem het uiteindelijk gaat lukken!
   Groetjes, Mireille

 108. Luckie Devos : Pay It Forward – http://www.dcodeer.be– Luc is de trekker van Pay It Forward België en zoekt plaatsen voor mensen samen te brengen en te werken hierrond.

  An Deckers: De Nieuwe Aarde – http://www.de-nieuwe-aarde.be schreef een boek die mensen sterk inspireert om in hun ‘IK BEN’ kracht te gaan staan en om actie te nemen vanuit wie ze zijn. Hierdoor kunnen we de ervaring van het leven helemaal veranderen naar een ervaring waarin we veel vreugde, overvloed, samenwerking, spelen, schoonheid ervaren. An Deckers zoekt plaatsen om lezingen en ervarings-shops te geven en financiële funding om dit op veel plaatsen te kunnen doen zodat iedereen die kennis en ervaringen meekrijgt om die nieuwe aarde te kunnen ervaren.

  Dankbaar voor alle hulp!

 109. Het NLVOW (ned vereniging omwonenden windturbines) http://www.nlvow.nl
  Mens en dier worden sluipend ziek van laag frequent geluid van windmolens.
  Het NLVOW wil een klacht indien tegen de Staat der Nederlanden bij het Compliance Committee van het Verdrag van Aarhus, Zij hebben ongeveer 40000 euro nodig en hebben nog ruim 15.000 te gaan. De Staat geeft de burger op dit gebied geen inspraak en geen goede info voor op het gebied van gezondheid!!!BV het laag frequent geluid , maakt mens en dier aangetoond ziek verharding van bloedvaten en hart. En toch gaan ze door!
  Het is verschrikkelijk!
  Dank dat ik dit even kwijt mocht!

 110. Vorige week heb ik de Werkgroep Basisinkomen Zutphen opgericht.
  Om eerst samen te brainstormen hoe het basisinkomen in Zutphen vorm kan krijgen. Om daarna een plan bij de politieke partijen in Zutphen neer te leggen die de nieuwe participatiewet vorm geven. Wil je hieraan meedoen? Woon je in Zutphen en ben je een DOENdenker? Mail me dan. Met een groet van
  Nelleke
  vankeulen.n@gmail.com

 111. Hallo Mireille, wat een fijn artikel.
  Ik werk in mijn bedrijf Krachtfontein om kinderen en ouders , die het om wat voor reden dan ook moeilijk hebben, te begeleiden. Met het kind speel, praat, teken en oefen ik. De MIR-Methode is een van de tools die ik aanbied. Over woedeaanvallen, leren voelen, een rotgevoel over rekenen, rivaliteit met je broer of zus etc. Met de ouders werk ik aan hun kijk op het kind, bewustmaking op opvoeding, voeding, de relatie met zichzelf, de relatie met het kind, opvoedingsondersteuning. Dat doe ik bij mij thuis, op huisbezoek en ik ga met ouders en kinderen weer de natuur in. Het bos “weet” het al. Ik zou graag geld hebben om een praktijkruimte te maken en omdat ik een kleine zelfstandige onderneming ben krijg ik nergens een lening. Bij een tante en een vriendin heb ik wat kunnen lenen. Elke dag loop ik rond met de vraag: hoe kan ik nu aan geld komen zodat ik vanuit rust mijn dingen kan doen? Groet Nicole

 112. Fantastische actie, Mireille! Ik steun al vele jaren http://www.verbeterdewereld.org. Ik ken deze toen nog maar nauwelijks afgestudeerde jonge mensen persoonlijk en heb hun liefde, integriteit en kennis van zaken zeer hoog in het vaandel. Fijne dag! Liefs, Marion.

 113. Ik heb geen gebrek aan geld, omdat ik leef naar mijn mogelijkheden .ik verdien samen met mijn man geen vermogen, maar ben super gelukkig . Ik streef niet, naar onbereikbare doelen . Ik ben eenvoudig opgevoed. Gingen nooit op vakantie, maar heb nooit iets gemist . Er kwamen logees ik ging logeren . Super jeugd. Altijd was iedereen welkom bij ons thuis. Mijn ouders werkten hard en hadden geen schulden. Onze rijkdom zat in ons warme gezin. Dat probeer ik nu ook te zijn voor onze kinderen en kleinkinderen . Doe ook leuke dingen met vrienden en vriendinnen maar heb geleerd dat je nooit verder kan springen dan je stok lang is. Natuurlijk heb ik wensen en dromen . Mijn vader zij altijd: ” Als je wat te wensen hebt, ben je een gelukkig mens” en dat levensmotto heb ik maar overgenomen .

  • Hai Hetty,
   Ja, dat is ook precies waar het om gaat denk ik. Dat je je gelukkig kunt voelen met wat je hebt. Voor ondernemers en mensen die iets willen neerzetten is dat lastiger. Ik vind je wel een voorbeeld voor vele mensen die onnodig leningen afsluiten!
   Hartelijke groetjes!
   Mireille

 114. TerraLife is onze Vof, http://www.terralife.nl. Samen met drie therapeuten en vier part time winkelmedewerkers zetten wij ons met hart en ziel al tien jaar in tgv bewustwording van je gezondheid; je zelfgenezend vermogen. Altijd al was geld een probleem. Ik ben me ervan bewust dat dat zeker met mijn blokkades op geld ook te maken heeft. Inmiddels zitten we ook nog in de omslag die we als fysieke winkels (met praktijk) moeten maken. De “oude” wereld v onroerend goed ed beweegt onvoldoende mee. En TerraLife wankelt!! Wij hebben zoveel te bieden. Hoe krijgen wij de geldstroom voldoende op gang?? Namens TerraLife help!

  • Hai Marina,
   Pas geleden hoorde ik over deze school. Ik was ooit Onderwijskundige en juich het initiatief voor deze scholen van harte toe! Mijn kinderen zitten ook op zo’n school en ik heb ze volledig zien opbloeien!
   Ik vind het een drama dat die fantastische begeleiders nauwelijks kunnen rondkomen.
   Veel succes!
   Mireille

 115. Prachtig initiatief!! Ik ben vanuit en met niets een biologische koffie en theeschenkerij begonnen….een onderdeel van mijn grote droom. Een holistisch centrum. Ik heb een veel nodig maar vooral een plateaulift zodat mensen die slecht ter been zijn en in een rolstoel zitten ook biven in het gebouw kunnen komen. Dicht bij de zon en de sterren! Zodat ook zij kunnen deelnemen aan yoga, meditatie, tai chi, workshops etc etc. Wij zijn op facebook te vinden op Qi Biotaria en op de website http://www.qi-breskens.com
  Dank voor deze mogeldelijkheid Mireille!!!😃

 116. Als klein beginnend bedrijf waarin ik yoga en mindfulness voor kinderen/tieners aanbied,is het nog lastig om naamsbekendheid te krijgen. Adverteren is erg duur en daarbij gaat zeker 2/3 van de contributie op aan huur van de ruimte,belasting afdragen,kosten voor zakelijke rekening, bedrijfstelefoon, websitehosting, enz.
  Daarbij lukt het nog weinig om flyers te drukken of te adverteren.
  Ook zijn er plannen om yoga in te zetten in het onderwijs maar voor die plannen is ook geld nodig.
  Kinderen in deze tijd moeten veel presteren,hebben het enorm druk,voelen ook sociale druk en kunnen vaak amper voelen. Laat staan zich verplaatsen in een ander.
  De kinderen van nu weten bijna niet wat ontspannen is.
  Tijdens yoga leren ze dit heel spelenderwijs.
  Wat voel ik? Wat is spanning? Wat ia ontspanning? zijn onderwerpen die aan bod komen.
  Tijdens Mindfulness leren de kinderen ook spelenderwijs hoe zij hun gedachten in het nu kunnen houden.
  Is het nodig om je druk te maken voor die toets en heeft dit nut?
  Bewustzijn creëren en de kinderen de tools te leren waardoor zij al jong kunnen herkennen wat spanning in je hoofd en lijf is.
  Zodat de nieuwe generatie zich kan weren tegen alle burn-outs die steeds vaker voorkomen!
  En….yoga en mindfulness binnen de klassensituatie zorgt ook voor een betere groepssfeer zodat kinderen minder pestgedrag zullen vertonen.

  Kortom: mijn mooie missie in het leven!
  Waar ik best wat financiële middelen voor zou kunnen gebruiken.

  Nieuwsgierig?
  Dit is mijn website: http://www.yoga-mudra.nl of kijk op http://www.facebook.com/kinderyogapraktijkyogamudra.nl

  Liefs Karin de Man-Ram

  • Hoi Karin, ik hoorde laatst dat een kinder yoga docent was gestart met een half uurtje lesgeven tijdens de lunch opvang op school. Is dat voor jou een idee. Daar krijg je ook naamsbekendheid mee. Groetjes Jacqueline

   • Hoi Jacqueline,
    Heb idd al bso lessen gedaan. Maar omdat ik nog lang niet rond kan komen van de kinderyoga lessen werk ik er als leerkracht basisonderwijs naast.
    Geen tijd dus om op die dagen yoga te geven. Ben zelf aan het werk.
    Al wel veel scholen mijn poster gegeven.
    Groetjes Karin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.