Home » Artikelen » 71. Vrouwelijk leiderschap in roerige tijden.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

71. Vrouwelijk leiderschap in roerige tijden. — 70 reacties

 1. Hey Mireille

  het gebeurd mij regelmatig als ik het effe niet meer weet dat de Mir-Methode mij een ingeving geeft die me dan weer in beweging zet die me goed doet.
  Sind kort ben ik bezig met het maken van ‘Ogos dios’soort mandala van wol !
  en inderdaad als ik mij onrustig voel of te ver van mezelf help het mij om bij het maken van dat om het mij terug in het hier en nu te brengen . Ik probeer nieuwe dingen uit met 6 en met 8 kanten , en stervorm er in enz…het geeft mij plezier en contentement van het resultaat…dan later geef ik ze dan cadeau .
  Ook sind een jaar ben ik gestart met het geven van Trance Dance waar ik de mensen de ruimte geef en de veiligheid om dichter tot zichzelf te komen door geblinddoekt te dansen voor een uur . Het geeft mij een fijn gevoel dat te mogen doen en de mensen te zien dansen met een glimlach en er deugd van hebben .Ik zelf kom op die manier ook dichter bij mezelf .

  Liefs Hilde

 2. Zojuist een diep donkergroene plaid op mijn bank gelegd. Die heb ik op een zodanige manier in de kamer gezet dat ik hier nu heerlijk ‘languit’ kan zitten en met goed licht kan haken. Nieuws kijk ik al jaren niet meer vanwege de impact die het op me heeft. Ik heb me in mijn nieuwe hoekje geïnstalleerd, pak nog even de tablet om de mail te lezen en zie: een mail van jou met verwijzing naar dit artikel. Dit soort ‘toevalligheden’ gebeurt me vaker in relatie tot jouw mails. Ik vind het heel bijzonder. Fijn artikel, het bevestigt zoveel… Dank voor je mooie werk, Mireille. Ik ga proberen je methode hier in Denemarken (waar ik woon) te verspreiden…

 3. Je draagt je steentje bij aan een basis voor een gezonde toekomst voor komende generaties.
  (ik heb zelf geen kinderen maar ben een voedselbos aan het aanleggen o.a. voor educatieve doeleinden zodat volgende generaties hun voordeel er mee kunnen doen en kunnen leren van de grote rijkdom van de natuur).

 4. Ja lieve mensen, ik had het geluk om als puber de spreuk te lezen: Het geluk dat men heeft, is ’t geluk dat men geeft”… en dat draag ik al mijn hele leven verder mee !

 5. Mireille, weet je wat echt heel leuk is!!
  Ik zit je artikel te lezen tezamen met een grote kop brandnetel thee..
  weet je wat die thee is Donkergroen van kleur! Zo mooi! en ook zo goed voor vrouwen, die brandnetel.
  Liefs, babs

 6. humor kan heel verzachtend en verlichtend werken.
  daarom lachen de mensen al als ze me zien, omdat ze weten dat met lachen heel wat problemen opgelost kunnen worden.

 7. hoi Mireille en iedereen. wat een fijn artikel!!!
  Ik doe het meeste achter de schermen, en met ongelooflijk veel plezier. Stop mezelf …vol…
  met kleine genietjes, om de balans te handhaven en als tegenwicht voor de snelle tijd waarin we leven. de meest gewone simpele dingen, een lekker kopje thee, een wandeling, cappuccino met koffiebroodje bij bakker bart, tijd nemen voor een toevallige ontmoeting, gewoon zinloos bezig zijn in mn atelier, massa,s goudsbloemen gedroogd en nog veeeeel meer!
  Leef in een stressvolle omgeving en verlies me daar nog steeds af en toe in. Lukt me steeds beter om het als een kadoo te zien, om weer dichter bij mezelf te blijven. Kreeg een prachtig compliment van ons kleinkind van 11, oma, mag ik bij jullie slapen, jij bent zo ZEN. En… heb zojuist een olijfgroene rok, gekocht bij kringloop, passend gemaakt.
  een warme aloha groet voor iedereen.
  Els

 8. Goedemorgen Mireille,dames en Rob,de enige man.
  Dank jullie allen!
  Voor mij een gouwe ochtend,na het lezen van dit artikel!
  Met zoveel wijsheid!
  Samen staan we sterk!
  Ga nu aan het werk.
  Als powervrouw!
  Dank én liefs Renje

 9. Mooi vrouwelijk leiderschap is voor mij mensen bemoedigen in hun kracht te gaan staan, ze aanmoedigen om iets te doen wat ze spannend vinden. En er zelf heel erg van kunnen genieten als ze het doen 🙂

 10. Wat een mooi en inspirerend artikel. Dank je wel! Ik ga de MIR-Methode weer oppakken.

  Liefs Saskia

 11. Lieve Mireille,

  Tijdens de workshop in Veldhoven had je me aangeraden om dit artikel te lezen…nu snap ik het helemaal. Olijfgroen heb ik altijd een mooie kleur gevonden. Bedankt voor het artikel. Mijn garderobe krijgt een metamorfose en raad eens welke kleur gaat heersen…Pasa un bon dia! Hugzies van Debbie.

 12. Ik geef op mijn manier de MIR-Methode door. Heb de twee slagzinnen met tekorten en basisbehoeften uitgetypt op de computer samen met de instructies de handen te aaien en het 3x luidop te zeggen. Daarbij heb ik http://www.mirmethode.nl als referentie punt vermeld. Ik leg het even uit aan de mensen en geef dan het klein briefje mee als geheugensteun. Een klant in mijn patchworkwinkel bracht mij op de hoogte van uw methode en op deze manier geef ik uw methode door. Heb dus het gevoel dat de MIR-Methode heel vrouwelijk is. Een tweede leiderschap is vrouwen die zich inzetten voor vrede. Er wordt zelfs jaarlijks een Vredesvrouw genomineerd.

  • Beste Diana,
   Ontzettend bedankt voor je hulp om de MIR-Methode te helpen verspreiden! En ja, het wordt overwegend door vrouwen opgepakt, maar nu langzamerhand ook meer door mannen. Misschien wel mannen die hun vrouwelijk leiderschap meer ruimte hebben gegeven!
   Hartelijke dank!
   Groetjes, Mireille

 13. Hoi Mireille,
  mooi om vandaag samen zo veel mee te mogen maken.

  Mijn aanvulling op de lijst:
  – faciliteren in samenwerken. Zorgen dat iedereen welkom is en zegje kan doen
  – gevoel en intuïtie in (gesprek of proces) brengen
  – mogelijkheden uitnodigen
  – ont-moeten
  Lieve groet en succes met je mooie werk sister, Eline

  • Ha Eline,
   Wat een mooie aanvullingen! Ik ga ze in de lijst opnemen. Wat is er dan een enorme wijsheid zo met elkaar, he!
   Groetjes, Mireille

  • Ont-moeten.

   Het woord van mijn maand. Dank je wel hiervoor Eline.
   Het vertaald niet gemakkelijk naar het Engels, maar dat geeft niet, het is een woord voor MIJ, in MIJN moedertaal. En spreekt mij heel erg aan!
   Veel liefde, Cinthia

 14. Lieve Mireille, wat is het weer een mooi artikel, prachtig en herkenbaar.

  Ik heb nog een paar kenmerken van Vrouwelijk Leiderschap:
  Complimenten geven als iemand iets ( goed) doet!
  Aandacht geven aan dat wat goed gaat in plaats van aan wat minder gaat ( wat je aandacht geeft dat groeit)
  Het ‘slimste jongetje in de klas’, (kan ook een werknemer zijn) niet als een concurrent zien maar waarderen om zijn kennis en een plek bieden om die te kunnen delen, zonder afgunst te voelen als hij iets kan wat jij niet kan
  Je verheugen over de groei en ontwikkeling van anderen, en ze daarin stimuleren.
  Jouw kennis delen met iedereen die ervan wil genieten, zonder dat je bang bent voor je positie, of voor je hoeveelheid werk.
  Open en transparant je gevoel over iets delen, bijvoorbeeld ook dat je je onzeker voelt over een bepaald project.
  Kwetsbaar durven zijn,
  Lieve groet, Tanni

  • Beste Tanni,
   Wat een mooie aanvullingen heb je gegeven! Mooi om zo naar het vrouwelijk leiderschap te kijken!
   Groetjes, Mireille

  • beste Tanni, dat gevoel heb ik ook…je kan het goed bewoorden en het is juist.Ik kan dat zo niet met de juiste woorden omschrijven.Ik sta er voledig achter jou reactie
   groetjes
   nicole

  • Dank je wel voor deze aanvulling. Vanwege de situatie in mijn leven voelt het VL vooral als Moeder zijn. Voor iedereen. De analogie met moeder Aarde vind ik zo mooi. Een moeder wacht af en geeft waar nodig aandacht. Ze vertrouwd erop dat alles goed zal gaan.

 15. Lieve Mireille,
  Wat mooi dat je dit artikel schrijft. Het is waar ik me op dit moment ook mee bezig houd en dan onder de naam vrouwelijke kwaliteiten. Er mag veel meer een evenwicht komen tussen de mannelijke kwaliteiten zoals competitie, macht en feiten en aan de andere kant de vrouwelijke kwaliteiten als liefde, verbinding en intuïtie. Ik ondersteun je artikel en je werk van harte. Het sluit zo mooi aan. Veel succes met het verspreiden van Wereldvrede.
  Liefs Joyce

  • Dankjewel Joyce!
   Fijn om te horen dat jij je er ook zo voor inzet. Ik was pas in een lezing van Lynne McTaggart, wetenschapsjournaliste, die vertelde dat we nu een wereld hebben gecreëerd van ‘I win, you lose’ en dat we daardoor op veel fronten in de problemen zijn gekomen. De kunst is om terug te gaan naar ‘I win, everybody wins’, zodat we meer in harmonie met anderen en met de natuur gaan leven. In mijn ogen is daar veel vrouwelijk leiderschap voor nodig, zowel in mannen als in vrouwen.
   Jij veel succes met jouw kleurrijke werk!
   Groetjes, Mireille

 16. Ik heb een paar dagen geleden een donkergroene sjaal en muts gekocht!!!!!! én….had al weken de donkergroene kleuren uit de kleurdoos op tafel liggen……….en dan nu jou mail!!!
  wow Mireille, wat voelt dat heeeeeeeeeeerlijk!!! Prachtig die lijst!!! zeer veel dank!
  Voor mij is vrouwelijk leiderschap ook dat je werk doet wat niemand ziet…….’achter de schermen’ of zelfs helemaal ‘incognito’.
  (dus geen waardering van buitenaf).
  Met veel liefs voor jullie allebei.

  • Beste Anja,
   Ja, wat een toeval he! Ik denk dat het ‘in de lucht’ hangt! Wie weet nemen steeds meer mensen hun vrouwelijk leiderschap op zich. En ja, wat je schrijft over ‘achter de schermen’ of ‘incognito’ dat is denk ik ook een kenmerk. Ik zal hem aan de lijst toevoegen. Ik denk dan meteen aan al die mensen die in de zorg werken en enorm veel dragen voor mensen die verzorgd moeten worden. Hoe ze jaren lang keihard werken zonder daar bijzonder veel waardering voor te krijgen. Ik ga eens kijken of ik hen eens in het zonnetje kan zetten.
   Hartelijke groetjes!
   Mireille

 17. Ook ik kan veel vinkjes zetten. Bovendien vind ik, dat die opmerking van Henriette eigenlijk best als een nummer 17 kan worden toegevoegd: ‘je stuurt de mail met deze nieuwsbrief door naar diegene waarvan je voelt dat die er wel iets mee kan’. Dat doe ik heel vaak!
  Groetjes,
  Corrie.

  • Beste Corrie,
   Ja, op zich past dat wel bij vrouwelijk leiderschap: de behoefte of vanzelfsprekendheid om anderen te laten delen in jouw geluk. Fijn dat jij daar ook aan mee helpt, dankjewel!
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.