Home » Artikelen » 90. Ben jij een bruggenbouwer? 10 kenmerken!

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

90. Ben jij een bruggenbouwer? 10 kenmerken! — 58 reacties

 1. Hai Mireille, nou ik ben zeker een bruggenbouwer. Wat een mooie beschrijving en een mooi woord. Stelde vandaag nog een etentje voor om mensen samen te laten komen. Ze kennen elkaar en een van deze mensen kwam met een idee die hij wil voorleggen nou mooi geregeld.

 2. hallo Mireille,
  inspirerend, je artikel. Ik zou mezelf ook niet zo direct als bruggenbouwer presenteren, omdat ik nl. enkele kenmerken NIET heb…
  Maar in 7 van de 10 herken ik me direct. Het interessante is nu dat juist die drie niet op mij van toepassing zijn, indirect wel een grote rol spelen in mijn werk. Het organiseren in groter verband (o.a. 5, 6 en 8) is echt niet mijn ding. Maar als fondsenwerver voor stichtingen die zich inzetten voor kwetsbare mensen faciliteer ik dat degenen die daar wèl heel goed in zijn, extra veel mensen kunnen bereiken. Dat werk doe ik met veel liefde en gaat mij goed af. Laten we zo elkaar aanvullen, om ieder op onze eigen wijze onze missie in de wereld te verwerkelijken, samen kunnen we zoveel bereiken! Dank je voor jouw inzichten, die helpen mij weer om mij nog meer vanuit mijn kern te verbinden met het werk dat ik (mag) doe(n).
  Pieternel

 3. ja ook ik ben een bruggen bouwer werk met mensen coachen en levens begeleiding [medium]
  maar zo wil ik me zelf niet noemen doe een jaar of 4 iedere dag de de Mir super hoe ik er zelf door ben gegroeid en wat het met mijn klachten heeft gedaan zeker aan te v bevelen maar je MOET vol houden dan werp het zijn vruchten af
  dank je wel Marielle

 4. Dankjewel voor dit fijne artikel, Mireille. Ik ben er blij mee. Jouw artikel geeft me een schouderklopje en daarmee nog meer enthousiasme om te doen wat ik doe.
  Lieve groet van bruggenbouwer Coby

 5. He, Mireiile…wat een leuk onderwerp! Ja, ik ben blijkbaar ook een bruggenbouwer als ik jouw artikel lees…heb mijzelf nog niet zo gezien. Maar een leven lang, ook als kind al, formeer ik groepjes en hoop ik dat er onderling verbinding zal ontstaan. Dat lukt altijd en zo is er bijvoorbeeld een vriendinnen studie groepje van 7 vrouwen dat al 37 jaar elkaar steunt..
  Maar ook in de dagelijkse praktijk vind ik het zo leuk en zinvol om mensen met elkaar in contact te brengen zodat er allerlei samenwerkingsverbanden ontstaan.
  Voorbeelden zijn:een kinderboekenschrijfster introduceren bij de plaatselijke bib…zodat ze daar mag gaan voorlezen, een straatborrel organiseren in mijn wijk, zodat men aandacht voor elkaar krijgt of nieuwkomers aan elkaar voorstellen door hen uit te nodigen voor een drankje..
  Marijke

 6. Beste Mireille, dank voor dit onderwerp. Ik heb een beroep in de reguliere gezondheidszorg maar ook een opleiding gedaan die holistisch is. Ik breng vaak mensen die SOLK/onverklaarbare klachten hebben in contact met therapeuten als hun huisarts er geen oplossing voor heeft. Soms kan ik zelf een bijdrage leveren. Bij mij gaan mensen meestal blijer de deur uit dan dat ze kwamen. Ja, het is echt mijn missie om mensen zich gelukkiger en gezonder te laten voelen, tevredener en hoopvol. Dit gaat me inderdaad verrassend goed af, bijna moeiteloos, mits ik mijn voelsprieten gebruik om te merken of er wel behoefte is aan advies (vroeger was ik nogal een preacher..) Ik deel veel knuffels (of een handdruk) uit en krijg deze ook terug, gewoon als ik heb geluisterd en heb meegedacht. Hoe vaak ik mensen niet een boek heb aangeraden, of een dieet of nog sterker: de MIR methode! Ik heb altijd wat kaartjes bij me. Ik hoef geen applaus, een blijer mens die met hoop de deur uit gaat is genoeg. Ik heb een fijne missie, ik bouw bruggen.

 7. Vraagje…welke fysiek niet zware beroepen, die parttime gedaan kunnen worden passen bij deze missie ?
  Of welk beroep hebben jullie bruggenbouwers ?

  • Hallo Nikolien, met deze vraag raak jij me recht in mijn ❤️. Mijn antwoord is….de beste versie van jezelf worden. Daardoor komt je missie boven drijven en vele passende uitdagingen worden geboren. Ben zelf na 30 jaar mijn baan verloren en oa middels het doen van de MIR methode en rouw en verliesverwerking mijn nieuwe baan gecreëerd. Ik biedt nu mensen belevingsgerichte ondersteuning aan bij sterven, rouw en verlies.

 8. Hallo,

  Ik zou graag de volgende mensen aan jullie voor willen stellen. Het zijn mensen die mij de afgelopen periode dat ik met de MIR methode bezig ben een geheel nieuwe manier van leven hebben laten zien. Het bijzondere aan deze mensen is dat ze zelf die nieuwe manier ook volledig zelf leven en uitstralen. Zoek ze eens op op you tube zou ik zeggen en geniet!!!

  Tigmonk/Tiger Singleton, Elisa Namaste, Maria Johanna

 9. Ik herken mezelf voor 200% als bruggenbouwer en wordt ook vaak door mensen op deze wijze genoemd.
  Door de MIR ben ik mezelf nog meer bewust geweest wat dit me brengt.
  Vooral in de 6 maanden dat ik India ben en mezelf op deze wijze inzet voor kansarme kinderen aldaar.
  Door mijn inzet kom ik daar de mooiste mensen tegen op mijn weg en ik weet zeker dat MIR-Methode daar een rol in speelt.
  Als je iets moois geeft in je leven krijg je het zeker terug……

  • Dag allemaal,

   Bruggenbouwer ? Ja van nature een echte bruggenbouwer. Onbekend met de MIR. Door een probleem met te lage temperatuur in handen en voeten ben ik al zoekende hier terecht gekomen. Iets goeds voor mensen kunnen doen …. dat geef ik graag. Bij voorkeur met eenvoud en vooral bescheiden en “onzichtbaar”. In iedere laag van de bevolking.
   Heeft U / heb jij door wat de oorzaak is van het goede met een ander voor hebben !? ….. onbewust wist ik dat zelf wel. Wat je meemaakt als persoon vanaf jonge jaren heeft m i een grote invloed. Iedereen bedankt voor het plaatsen van jullie reactie !

   Hendrik

   • Ja Hendrik, mooi gezegd : iets goeds voor mensen doen, maar op een bescheiden manier en onzichtbaar en voor iedere laag van de bevolking.
    En precies, wat je meemaakt als persoon vanaf jonge jaren heeft voor mij ook grote invloed daarop.
    Tegelijkertijd voel ik mezelf ook gelukkiger als ik, en nogmaals op bescheiden manier, iemand anders kan helpen en naar zijn verhalen kan luisteren of raad kan geven. Het geeft dus wederzijds een fijn gevoel.
    Maar het zit ook in jezelf. Je kunt uit hetzelfde gezin komende, de enige zijn die zo is. Maar iemand anders gelukkig maken, maakt jezelf ook gelukkig.
    Groetjes Lotje

   • Liefde voor de mensen om je heen komt uit je hart. Dan word je er gelukkig van als je een ander gelukkiger kan maken. Helpen is dan dus geen plicht of moeite, maar gewoon iets waar je zelf heel blij van wordt. Maar ook als het niet vanuit je hart komt, dan is het gewoon niet erg verstandig om anderen niet te helpen. Wat heb je er zelf aan om anderen ongelukkig te laten zijn/te maken? Dat maakt jouzelf niet gelukkiger. Dus hoe je het ook wendt of keert: iedereen is er zelf enorm bij gebaat om bruggenbouwer te zijn en het is dan ook nog heel prettig voor zijn/haar omgeving.

 10. Fijn weer de MIR-methode mail toegestuurd te krijgen. Dit had ik nu zo nodig. Laatste tijd heel erg druk gehad. Een volwassen zoon met een geestelijke aandoening (Schizofrenie)die in een psychose zat, en veel hulp nodig had. De andere zoon die voor kort vader is geworden van een dochter en zelf nog zoveel te verwerken heeft, en dan zijn pijn bij mij neerlegt,.Hij heeft besloten dat ik mijn kleindochter niet mag zien.t,Ja dat is waar ik erg veel last van heb..Een gehandicapte broer waar ik de zorg voor draag.Heb het een beetje te druk gehad met de mensen om me heen en ben weer begonnen met de MIR-methode. Even bij mezelf blijven nu en rust nemen alles op een rijtje zetten .Het komt goed.
  Dankjewel
  Groetjes…..

  • Beste Dita,
   Poeh, ja, dat heb je wel nodig! Wat een storm om je heen. Fijn dat je je rustmomenten weet te pakken!
   Groetjes, Mireille

  • Dag Dita ik heb het zelfde ook met zoon en kleinkind ik wens je heel veel sterkte want het is een groot verdriet warme groet Janneke

 11. Hallo Mireille,
  Ik ben net een paar maanden bezig met de MIR-Methode en merk steeds meer hoe goed het kan werken. Toeval bestaat niet, want jouw wekelijkse mail over bruggenbouwers las ik toen ik net in zuid afrika was voor een projekt, waarbij ik probeer twee groepen mensen met elkaar te laten samenwerken en iets moois ervan te maken. Ook kan ik al mijn ervaringen en kontakten overdragen aan de mensen daar, die dat missen. Ze zijn er heel dankbaar voor en het geeft mij zoveel plezier om het te kunnen doen.
  Ik weet nu dat dat mijn doel is in het leven en voel dat ik dat ook kan en ik ben dankbaar dat ik daarachter ben gekomen!
  Dankjewel en lieve groeten, Meilie

  • Wauw Meilie, wat een prachtig werk ben je aan het doen! Ik wens je heel veel succes en wijsheid!
   Groetjes, Mireille

 12. Jaa…ik vind mij een bruggenbouwer in alle opzichten ?!
  Het doet mij wat ALS ik mensen zie lijden WAARVAN IK VIND dat dit niet zo hoeft te zijn “terug in HUN kracht brengen en voor ZICHZELF gaan is dan mij hoofddoel !
  Liefdevol naar zichzelf kijken !
  Grtjs en veel succes ,
  Ansje.

 13. De MIR-Methode heeft bij mij in ieder geval mijn missie verduidelijkt 😊.En ik weet nu dat ik inderdaad een bruggenbouwer ben! Mooi ook om te zien dat er steeds meer dingen in die richting op mijn pad komen: eerst het InspiratieCafé en nu ook de Edese Uitdaging, wie weet wat er nog meer volgt… het voelt in ieder geval heeeeel goed!

  • Hai Angelique,
   Dat is toch van het inspiratiecafé in Ede, waar altijd van die leuke lezingen zijn? Als je daaraan meewerkt: dankjewel voor het organiseren ervan, want jullie brengen veel fijne mensen bij elkaar!
   Groetjes, Mireille

 14. Hallo Mireille,
  Ik herken mezelf ook helemaal in je verhaal van bruggenbouwers. Maar ik had er nog niet zoveel bij stilgestaan dat dit ook een missie kan zijn. Ik probeerde altijd al om zoveel mogelijk bij andere mensen het goede naar boven te halen en mensen op een andere manier iets aanreiken dan door zomaar oordelen over medemensen over te nemen. Op mijn werk is dit in elk geval echt geslaagd, omdat er blijkbaar vele jaren een slechte sfeer hing en doordat ik niet meeging in hun verhaal over collega’s heeft dit een positieve wending gegeven voor de onderlinge sfeer. Maar momenteel heb ik wel een probleem in de club waar ik mee actief ben in het bestuur ervan. Er word nl. veel negativiteit, wantrouwen e.d. meer rondgestrooid; zodanig dat ik er al meerdere keren van heb wakker gelegen en hoop om een oplossing te kunnen vinden. Het gaat hier over een vrij grote groep van mensen, maar ik krijg er momenteel geen vat op. Ik probeer nu om wat los te komen van de problematiek in de hoop op die manier “ingevingen-inzichten” te krijgen om meer positiviteit te kunnen creëren. Ik denk wel dat het een stappenplan zal moeten worden. Voorstellen zijn welkom ! Groetjes, Ilse.

  • Beste Ilse,
   Nou, jouw missie kan dan ten volle worden ingezet voor de club! Ik wens je veel wijsheid en hoop dat het je lukt ook hier de sfeer weer te veranderen. Dankjewel voor je prachtige werk!
   Groetjes, Mireille

   • Hoi Mireille,

    Zou de Ho’oponopono in het geval van Ilse haar kunnen ondersteunen samen met de MIR? Liefs Marianne

 15. Beste Mireille, weer bedankt voor dit mooie artikel. Jij bent toch ook een bruggebouwer, jij hebt immers interesse voor iedereen en jij gunt iedereen ook het beste. Dat vind ik heel mooi, zeker in de huidige wereld, waarin veel mensen alleen voor hun eigen belangen willen leven.
  Ik ben geen bruggebouwer, maar kan wel luisteren en aan mensen denken en ik vind het fijn als mensen gelukkig zijn. Maar ik doe niets bijzonders, het is meestal een glimlach of ik maak tijd voor een praatje als ik voel dat de ander dat graag wil.
  Hartelijke groet, Ada

 16. Hoi Mireille, leuk thema, bruggenbouwer, ik herken wel iets in je verhaal wat betreft gastvrijheid en iets willen betekenen voor anderen. Ik gun iedereen zijn of haar persoonlijke stappen, ik moedig graag mensen aan, maar ben erg voor zelfredzaamheid. Ik geef graag het goede voorbeeld en hoop dat dat navolging heeft op welk gebied dan ook. Ik ben zeker een coach of leider, maar geen stoker. Toch voel ik me geen bruggenbouwer, meer een patroon doorbreker, het lijkt er wel wat op.
  groetjes

  • Beste Marja,
   Ja, dat zou goed kunnen. Een patroondoorbreker, is werkelijk een andere missie. Dat noem ik meer een ‘bewustmaker’ of ‘wakkermaker’. Daar ga ik nog over schrijven. Wel leuk dat je er al iets van herkent bij jezelf!
   Groetjes en dankjewel voor het patronen-bij-anderen-helpen-doorbreken!
   Mireille

 17. Hoi Mireille,

  Dank je wel, stiekem ben ik er wel eentje. Mensen met elkaar in contact brengen, of even voor iets tussendoor zorgen. Al voor ik de MIR methode kende. Deze methode heeft me wel verder geholpen op het pad wat al in gang gezet is, mensen leren mediteren op een hele simpele manier. En nu mogen Mantelzorgers in mijn omgeving hier binnenkort een dag van profiteren, als blijk van waardering. Een hele mooie samenwerking van st. Mantelzorg en mijn bedrijf. Daar word ik heel warm van. Lieve groet, Mariska

 18. Dag Mieille,

  Dank je wel, weer zo’n mooie nieuwsbrief!
  Tja … een ‘Bruggenbouwer’ dat kan/wil ik wel eens zijn voor mensen hoor.
  Het is inderdaad prettig om mensen samen te kunnen brengen, op een of andere manier op weg te helpen met iets.
  Dat geeft aan beide kanten een goed gevoel.
  Het is mooi toch om zo met elkaar in beweging te zijn.
  En dan…. die tip die verwijst naar ”Feeen en feeksen’ winkel in Apeldoorn.
  Daar ga ik vast eens op bezoek! Heel leuk!

  Groetjes, Maaike

 19. Ik ben zo n bruggenbouwer maar door de MIR-Methode werd dat nog meer versterkt en mirren inmiddels wel 50 mensen om mij heen en blijken er nog meer bruggenbouwers te zijn zonder dat ze zich er bewust van waren .

  Ben ervan overtuigd dat zo de wereld een beetje mooier wordt het gaat om GUNNEN

 20. Beste Mireille,
  Bedankt voor de mooie mail, dit is iets wat mij aanspreekt.
  Ik vind mij zelf wel een bruggenbouwer. kan goed luisteren en geduldig.
  Ze komen graag naar me toe.
  Maar ik ben niet iemand die dat zegt van mezelf.Maar als ik eerlijk ben
  is het wel zo.
  Met een hartelijke groet,Jo

 21. Ik herken me er wel in, doch of ik 100% een bruggenbouwer ben… , dat weet ik niet. Ik doe m’n best….
  Hartelijk dank voor al die fijne artikelen ; interssant en echt een steun!.
  Veel groetjes uit Frankrijk,
  Johanna

 22. Beste Mireille, ik doe nu bijna een jaar de MIR-Methode en doe het nu 1x per dag. Ben inderdaad een bruggenbouwer! Het gaat steeds meer stromen.
  Bedankt en groet,
  Marjon

 23. Mooi deze!! En ja, ik ben een bruggenbouwer. Ik noem mezelf ook wel een Verbinder. Ik houd ervan om mensen bij elkaar te brengen of iets voor ze te ” betekenen” . Ook komt er dan ineens een gedachte bij me binnen waar ik dan iemand die het moeilijk heeft even mee kan helpen. Maar ik laat het aan hen zelf over om werkelijk die stap te gaan zetten. Vrije wil!!
  Ook leer ik hier zelf enorm van. Ik ben open en makkelijk toegankelijk. Ik kan ook makkelijk contact maken.
  Nou jaaa…..dit ben ik ” gewoon”.
  Liefs Thea.

 24. Hi,
  Ik ben een geboren bruggenbouwer, het gebeurd altijd vanzelf, zonder me ervan bewust te zijn.
  De laatste 5 jaar heeft het bruggenbouwer op een wel heel laag pitje gestaan. Dat besef krijg ik nu ik dit artikel lees. Enorm bedankt hiervoor!!
  Ik ben nu al een tijd thuis, revaliderende van een gebroken enkel en ik ben in deze periode veel “gedwongen” alleen geweest (heerlijk trouwens 🙂 ) en ik ben al de nodige dingen tegen gekomen waar ik erg blij van werd ……. Als ik weer hersteld ben en de hort op kan dan begin ik een hernieuwde periode in mijn leven, nog meer bewust 🙂
  Las hier ook iemand die graag kookt. Ik kijk momenteel veel kookprogramma’s en ga er zeker iets mee doen ……….. En zo weet ik ook dat ik dan weer andere mensen enthousiast maak en/of bij elkaar ga brengen 🙂
  Ik heb toch zeker niet voor niets mijn enkel gebroken 😉

 25. Ik krijg net de mail met de 10 kenmerken van…..doorgestuurd door mijn vrouw met de opmerking………dit slaat helemaal op jou!Ik zie dat als een compliment, maar waarom weet ik dan niet welke richting ik zelf op wil en is vaak alles “een brug te ver”?

  • Beste Hans,
   Dat is vaak een kwestie van laten ontvouwen en duidelijk maken. De MIR-Methode kan je daarbij helpen, als je wilt, omdat je diep van binnen al wel de antwoorden hebt. De eerste stap is de bewustwording, dàt je een bruggenbouwer bent. Daarna komen vervolgstappen om te zien waar en wanneer je dat kunt toepassen.
   Het zou goed kunnen dat het gevoel van ‘een brug te ver’ te maken heeft met faalangst, of omdat je je erg verantwoordelijk voelt en niet zomaar dingen wilt loslaten. Als je er sneller mee aan de slag wilt, zou je naar een MIR-Methode begeleider kunnen gaan. Tot die tijd kun je zelf aan de slag met de MIR-Methode, als je dat wilt.
   Veel succes met bruggen slaan tussen mensen!
   Groetjes, Mireille

 26. Hallo Mireille,
  ik herken mezelf ook als bruggenbouwer en het geeft een goed gevoel altijd als je weer iemand kunt helpen. Ik heb al verschillende mensen op de MIR methode gewezen en zelf ben ik heel erg met homeopathie bezig en heb al vele mensen kunnen helpen. Ik woon in Engeland en een vriendin van me noemt mij Earthmother omdat ik haar al zo vaak geholpen heb. Het is een heerlijk iets om mensen te kunnen helpen.
  Groetjes van Lucienne

 27. Hallo Mireille
  IK heb al veel ondervonden van de mir methode
  Veel meer zelf vertrouwen een operatie laten doen
  ,die ook nog goed gelukt is . Ik was echt bang om het te laten doen
  want je gehoor is echt erg belangrijk en door deze methode ging ik vol vertrouwen naar het ziekenhuis . dit artikel over bruggenbouwen is echt ook op mij van toepassing . missie verduidelijken is nu echt helder. Ik doe al veel vrijwilligerswerk en hoop dat nog lang te doen . Mireille bedankt voor al die brieven en deze methode en wens je nog veel succes en geluk toe . veel liefs Nel

 28. Wat fijn,

  Dat we al met vele zijn! Dank je wel Mireille.. Dat er maar veel gedeeld mag worden.

  Warme groet,

  Fransien

 29. Ik ben al jaren een bruggenbouwer, maar was me dat niet echt bewust. Ik krijg er wel steeds meer lol in en ik zie mezelf meer met kinderen en jong-volwassenen gaan werken. Kinderen die in de verdrukking zitten een hand reiken en jong-volwassenen meer in hun kracht zetten, zodat ze zelf in staat zijn op eigen kracht voor hun toekomstige kinderen te zorgen vanuit liefde en overvloed. De afgelopen jaren wel vaak afgevraagd wat mijn missie nu eigenlijk is, het was me maar niet duidelijk. Dus missie verduidelijken was voor mij een erg belangrijke stap van de MIR methode.

 30. Mooi! Wilde dat ik bruggenbouwer was of kende. Maar nee. Heb andere kwaliteiten, natuurlijk. Vroeger kookte ik graag voor veel mensen. Genoot dan als ik zag dat zij ervan genoten. Nu, in mijn nieuwe omgeving in een nieuw land moet ik dat weer gaan uitproberen. Begin met vrijdag voor 2(!) mensen Indisch te koken. Want dat kennen ze niet. Breng dus graag iets over.

  • Beste Sofietje,
   Wat heerlijk dat je het talent van koken hebt! Kan je bij ons komen koken? 😉 Wat ontzettend fijn dat je andere mensen daarmee ondersteunt! Ik zou willen dat er meer koks zichzelf zichtbaar zouden maken! Wie weet schrijf ik daar ook wel een keer over!
   Veel geluk en dankjewel dat je bijdraagt aan het geluk en de gezondheid van 2 andere mensen!
   Groetjes, Mireille

   • Hoi Mireille, ken je ‘thuisafgehaald.nl’ nog niet? Een super geweldig initiatief waar alle thuiskoks zich kunnen laten zien en hun eten delen! ‘Verbinding all over the place!’ 🙂

    • Beste Esther,
     Hmmmm, misschien is dat nog wel een idee! Ik zal er eens naar kijken. Wat een leuk idee dat mensen elkaar op die manier ook gaan ontmoeten en dat koks op die manier extra uiting kunnen geven aan hun kooktalenten! Dankjewel voor de tip, bruggenbouwer!
     Groetjes, Mireille

 31. Haha leuk dat t artikel over mij gaat, want n bruggenbouwer ben ik zeker. Alleen al de vele malen dat ik andere verteld heb over de MIR methode. Mensen die ik aan elkaar heb voorgesteld bij mijn weggeefkast buiten. Gisteren nog n vacature doorgegeven aan mijn neefje die afgestudeerd visual effects is.
  Ik hoor mijzelf vaak zeggen: is hier geen baan in!? Want ik ben zonder werk en vind dit echt fantastisch om te doen. In wat voor baan kun je als bruggenbouwer aan de slag? Iemand? (En ik snap dat je in elke baan wel ‘goed’ kunt doen)

 32. Ja, dat ben ik, helemaal! Vandaag nog geprobeerd om een brug te bouwen tussen twee mensen die elkaar zo graag zien, maar waarvan één niet verder wil doen, uit vrees voor zijn huwelijk. Maar wat als je een brug wilt bouwen, maar één van de twee wil dat niet aannemen?

  • Beste Emmy,
   Je doet wat je kunt. Als het niet lukt, zul je het los moeten laten. Maar… soms zeg je dingen die anderen niet lijken te horen, maar een paar dagen later klinken jouw woorden dan toch nog terug in hun hoofd. Je weet dus niet wat je gezaaid hebt. Blijf ze in gedachten liefde sturen, opdat wat voor hun nodig is ook werkelijk mag gebeuren.
   Groetjes en dank voor je mooie bruggenbouw-werk!
   Mireille

 33. Bruggenbouwers, ja dat is een van mijn favoriete uitdrukking en bezigheid. Dat zei ik ook vroeger vaak tegen een van mijn kinderen omdat hij mondiger was dan de andere. Ik zei dan dat hij het wel kon onder woorden brengen en verbalizeren beter dan de doorsnee kinderen van zijn leeftijd. Hij brak het ijs en legde vlot sociaal contact waardoor de vriendenkring groeide. Ik beschouw mijzelf ook als een bruggenbouwer, niet alleen mensen in contact brengen met elkaar maar ook doorgeven wat ik weet, tips voor een beter leven. Allicht zijn velen van je MIRrors dat.
  Weer een heel positieve mededeling. Steeds in bewondering hoe jij in touch bent met ons. Diana

 34. hallo, ik ben geen bruggenbouwer, althans niet direct, maar toch bedankt voor de link naar het andere artikel ! en ook merci voor het telkens opnieuw beantwoorden van mijn en anderen hun vele vragen, Mireille
  ondertussen 4 weken mijn poes gemird, ze sliep vroeger bij ons in bed, nu slaapt ze trouw beneden in haar mand en gaat ook meer naar buiten
  mijn vriend zegt, ze wordt volwassen, ik weet beter, haha

  • Beste Nellie,
   Wat leuk dat je zo’n mooi verschil merkt bij de poes! Het zal jullie vast extra rust geven ‘s nachts. Ja, dat is het leuke. Lang niet iedereen is een bruggenbouwer. Ik heb nog veel meer ideeën over soorten missies. Die komen nog. Maar de bruggenbouwers zullen zich beslist herkennen en dat zal ze, verwacht ik, een mooi hart onder de riem geven. Dat ze eigenlijk allang bezig zijn met hun missie en dat het zo waardevol is!
   Groetjes! Mireille

 35. Heel herkenbaar, dank je wel, hihi daar past het verhaal van Costel ook weer prachtig in, als je eens wist hoe snel heel veel mensen met hem “mee-leven”, het lijkt wel een olievlek !

  • Beste Antien,
   Is Costel die Roemeense dakloze meneer die je in huis hebt opgevangen? Ik hoorde dat gisteren. Wat geweldig van je! Ik hoop van harte dat hij snel een plek kan vinden rond Apeldoorn om iets te doen, bij te kunnen dragen, want hij staat te popelen, hoorde ik.
   Dankjewel voor je fantastische actie en veel geluk voor jou!
   Groetjes, Mireille

 36. Prachtig omschreven Mireille!
  En ik kan volmondig zeggen dat ik me helemaal herken in , de bruggenbouwer,!
  Dank je wel Mireille voor je inspiratie en helderheid!
  Fijne dag!
  Ellen

 37. Goedemorgen Mireille,
  Ik ben net wakker en lees je wekelijkse mail direkt, omdat ik me hier zo door aangetrokken voelde.
  Ik doe nu 14 maanden de MIR-Methode en heb ook een persoonlijke MIR-Methode gedaan 2 maanden en heeft me zeker een bruggenbouwer laten zíjn, ik voelde het altijd al maar durf het nu ook.
  Het uit zich in het volgende:
  Ik werk sinds 6 maanden op een ontmoetingscentrum voor dementerende en hun mantelzorgers als coördinator en heb een jaar gelden met een vriendin een groep opgezet voor vrouwen met verlatingsangst en bindingsangst.
  Deze groep groeit alsmaar.
  Ik hoor regelmatig dat ik op deze plekken moet zijn van mensen die ik soms maar 1 uur ken.
  Ik voel dan dit is min missie, en dit heeft de MIR-Methode voor mij extra in gang gezet , eindelijk durf ik helemaal mezelf te tonen waarom ik hier ben.
  Bedankt Mireille, ik heb je ooit gezien in de Roos in Amsterdam en bij jou voel ik hetzelfde.
  Lieve warme groet Corona

 38. ik heb de MIR-methode al eens gedaan en wil er weer mee beginnen. het is fijn om daar ondersteuning bij te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.