Heb je last van huidaandoeningen en merk je dat je er door de MIR-Methode minder last van hebt, of is het zelfs helemaal verdwenen? Wat mooi!

We horen graag van je wat er is verbeterd! Beantwoord dan deze vragen:
1. Hoe lang heb je de MIR-Methode gedaan?
2. Heb je begeleiding van een MIR-Methode begeleider gehad?

Helemaal onderaan deze pagina is een formulier waar je je resultaten kunt melden. Met ‘End’ spring je er meteen naartoe.

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Lees dan de artikelen die Mireille Mettes schreef over:
* acne;
* huidproblemen;
* wratten;
* eenzaamheid;
* haaruitval en alopecia;
* jeuk, eczeem en je darmen;
* vitiligo en leukoderma;
* de gevolgen van antibiotica.

Heb je vragen over het doen van de MIR-Methode kijk dan op de pagina Vragen of neem contact op met een MIR-Methode begeleider. Persoonlijke vragen die op deze pagina gesteld worden, beantwoorden we niet.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Huidaandoeningen — 88 reacties

 1. Ik ben sinds 3 maanden bezig met deze geweldige methode en kan hem iedereen aanbevelen. Ik voel me veel gelukkiger, merk ook dat ik mijn basisbehoeften…die echt niet ok waren, steeds meer aanvul. Het is me sinds een paar dagen ook opgevallen dat ik geen exzeem heb aan mijn hand. Meestal heb ik daar deze periode van het jaar heel veel last van, ook erge jeuk vooral ‘s nachts. Ik voel me steeds beter in mijn vel en wil dit echt wel blijven doen.
  Dank je wel!

 2. Ik ben nu 6 weken bezig met mirren. Fysiek gebeurt er vanalles en ik voel me regelmatig slechter. Dan is het heel moe zijn, dan veel hoofdpijn, vocht vasthouden, zin in ongezond eten, … Vaak kort en krachtig. Het is duidelijk dat er vanalles aan het werk is. Ik heb dan ook veel om te verwerken 😉

  Tegelijkertijd merk ik wel dat ik steviger in mijn schoenen sta. Ik dacht dat er fysiek nog niet zoveel verbeterd was, tot me opviel dat ik nog geen last heb gehad van mijn zonne-eczeem ( waar ik standaard een jaarlijkse opstoot van krijg die eerste weken goed weer en dan nog eens de eerste weken echt warm weer). Ik ben nog voorzichtig enthousiast, omdat ik de afgelopen jaren nog al heb meegemaakt dat het niet onmiddellijk opspeelt, maar dan ineens in volle hevigheid terugkomt. Ik moet wel toegeven dat ik het gevoel heb dat het deze keer anders is, al kan ik niet echt duidelijk maken vanwaar dit gevoel komt.

 3. Ik heb de MIR-Methode 4 weken gedaan en er is een enorme verbetering van mijn eczeem waardoor ik bijna geen rode plekken meer heb en ook bijna geen jeuk meer, vooral dat laatste daar ben ik erg blij mee, dank je wel Mireille!

 4. Mireille, ik krijg de nieuwsbrief al,maar wil je doorgegeven dat 1 wrat is verdwenen! Er is er nog 1 over. Ik doe de MIR-Methode nu 6 weken,ben geen ster op internet woon op Curaçao, ben 77 jaar en loop bijna dagelijks nog 5 km. Groetjes

 5. Zo super gelukkig om dit ontdekt te hebben. Reeds jaren heb ik plekken psoriasis op mijn lichaam. Ik had cortisone zalf die mij niet hielp waardoor ik dit niet meer gebruikte. Sinds het toepassen van de MIR-Methode verdwijnen de vlekjes als bij wonder. Ze drogen uit en vallen af. Zo dankbaar en ik wil mij hier in gaan verdiepen. Bedankt aan de volledige ploeg. Groetjes, Conny

 6. Ik had eczeem om mijn handen. Mijn MIR-Methode begeleidster ze dat ik t aaien aan de binnenkant moest gaan uitproberen, ik merkte in de 2e week al een verbetering. Bij r weken aaien op de eczeemplekken is haast alle eczeem weg. Ik heb ook op mijn voeten. Ik ga het dus ook op mijn voeten toe passen. Nooit gedacht dat dit zou helpen.

 7. Nu neem ik de kans waar om te vertellen dat ik een jaar geleden door toevoeging aan de 9 stappen van de MIR-Methode “Actinische Keratose weg”(dit is een voorbode van huidkanker) na ongeveer drie maanden alle vlekken op mijn benen zijn verdwenen.

  Ik las daarover van een andere deelneemster van de MIR methode en ik dacht dat wil ik ook proberen. Na plusminus 8 weken werden de vlekken langzaam minder fel van kleur en het proces zette zich door totdat alle vlekken verdwenen waren. Een maand geleden vertelde ik mijn verhaal tegen de huidarts. Hij was hoogst verbaasd en hij vroeg om de methode. Ik heb een kopie van de 9 stappen achtergelaten bij hem. Ik ben nog steeds verwonderd over dit wonder.
  Dank je wel Mireille dat je de MIR-Methode in mijn leven bracht. Ik doe de methode al jaren elke dag en ik geloof erin dat het mijn leven in balans houdt.

  Hartelijke groeten van marijke

 8. Beste Mireille, als een van de meest allergische patiënten op de dermatologie afdeling in mijn ziekenhuis, kan ik je schrijven dat ik door de MIR methode minder jeukaanvallen heb en mijn huid minder eczematisch is. Jarenlang niet kunnen slapen van de jeuk. Sinds een half jaar pas ik je MIR methode toe en slaap beter. Ik ben zo blij. Iedereen in mijn omgeving ziet de positieve verandering.
  Dank je wel.
  Jolande.

 9. Hallo iedereen,
  3 maanden geleden begonnen met Mirren. Holderdebolder alle stappen achter mekaar. Nou dàt heb ik geweten, alleen legde ik de link niet naar de MIR methode!
  Doodmoe, ademnood ‘s nachts, overmatig transpireren enz…
  Naar de dokter. Die snapte er niks van. Bloed laten nakijken en ja hoor, ijzertekort, eiwittekort en ga zo maar door. Artsen snapten er niks van. Ineens begon er een belletje te rinkelen want ik had ondertussen ondersteuningsmails gekregen en ik had de hele website doorgenomen. Na 3 weken gingen alle symptomen weg en kreeg ik superveel energie terug. Dus!!! Het werkt!!
  Vroeger van stress elke 2 maanden wel koortslip en nu na 4 maanden een klein niemendalletje dat wilde doorbreken. Ahà MIR-Methode EHBO! 4x/dag en na 4 dagen alles weg.
  Wat de MIR Methode betekent voor mij kan ik niet in woorden uitdrukken. Ik hield vroeger niet van water. Nu zwelg ik liters en ik vind het nog lékker ook!
  Dankjewel Mireille om mijn leven een andere draai te geven zowel in gezondheid als in carrière (ja zelfs dàt). Ik ben lid voor het leven en probeer het door te geven aan iedereen!
  Manuela De Cock

 10. Miranda van der M.
  Mijn comment dat ik de MIR-Methode ging proberen is inmiddels 4 weken geleden. Ik wil graag even laten weten hoe het is gegaan. Al binnen een week verdween eczeem op mijn handen en oren. Daarnaast had ik een kattenallergie waartegen ik al jaren een sterke neusspray op recept gebruikte. De allergie gaf niet alleen huiduitslag, maar ook ademhalingsproblemen en niesbuien. Nu ben ik al bijna 3 weken zonder spray en de allergie heeft zich niet laten zien! Ook verliep m’n laatste menstruatie zonder pijn (ja, serieus). Ben heel trots op m’n lijfje en wil jullie heel erg bedanken! ❤️

 11. Hallo Mireille, na 8 weken MIR-Methode zonder begeleiding kan ik de volgende (tussen)resultaten melden:
  – een gevoel alsof ik na tig jaar eindelijk weer mezelf ben: gevoel voor humor is weer helemaal terug en ik kan eindelijk ongelimiteerd gek doen met de kinderen, heerlijk! We lachen heel wat af met z’n allen.
  – ik heb een sterke behoefte om weer met allerlei oude bekenden contact op te nemen. Heb ook op straat en bij school van de kinderen veel meer leuke gesprekken.
  – raar soort pukkel op punt van mijn neus is na meer dan 8 jaar eindelijk verdwenen, hoera!
  – reukvermogen is bij vlagen terug; dit zal vast nog verder verbeteren.
  – Afgelopen weekend gestart met de kinderen (8 en 10 jaar) en gisteren is manlief ook aangehaakt. Mochten daar verrassende dingen uitkomen, dan zal ik die ook doorgeven.
  Veel dank voor deze mooie methode!

 12. Hallo, ik ben begin augustus met de MIR-methode gestart. Na één week voelde ik me echt anders, gereset.
  Mijn jeuk- en maagklachten werden eerst erger, maar in de afgelopen weken namen de klachten steeds meer af, vooral de jeuk!
  Ik voel me veel sterker in mijn schoenen staan en spreek me makkelijker uit! Heel fijn!!
  Bedankt voor deze methode, fijn twee keer per dag aandacht voor jezelf.

  • Beste Els,
   Alleen indirect, omdat je door de MIR-Methode meer energie krijgt, dus meer gaat bewegen en andere voedingskeuzes maakt. Onderliggende emotionele ballast die bij cellulitis speelt (vaak frustratie), wordt ook losgelaten, maar het is het totaalpakketje waardoor cellulitis eventueel vermindert.
   Groetjes, Mireille

 13. Goedemorgen Tiny,
  Nu pas zie ik je reactie.
  Ik ben er blij mee. Jij weet toch immers aan den lijve wat het betekend.
  Wat fijn voor je dat die lelijke bruine vlekken van je benen zijn verdwenen. Nu kun je weer onbekommerd zomerkleding dragen met kortere rokjes.
  Ik wens je een zonnige zomer toe. Letterlijk en figuurlijk.
  Lieve groetjes van Marijke

 14. Dag Mireille,
  Reactie op het verhaal van Tiny vandaag.
  Oh dat wil ik ook. Wat doe ik verkeerd.

  Ik voel me uitstekend met de MIR-Methode. Al een jaar doe ik die elke dag.
  Kan ik ook bereiken wat Tiny vertelde?
  Ongeveer 5 jaar geleden vertelde de huidarts mij dat ik Actinische Keratosen heb.
  Grote bruine vlekken op mijn benen. Hij wilde mij de behandeling van Tiny niet aandoen omdat het heel heftig was zoals zij verteld en vaak zonder resultaat.
  Wat een wonder dat ze bij Tiny zijn weggegaan.
  Ik ben erg blij voor haar. Proficiat Tiny.
  Wat denk jij ervan Mireille??
  Erin geloven???
  Lieve groeten van Marijke

  • Beste Marijke,
   Je weet gewoon nooit hoe de MIR-Methode z’n werk bij iemand doet. Het kan een korte weg zijn, maar kan ook lange adem zijn. Je hoeft er niet in te geloven. Het belangrijkste is dat je het een kans geeft en dat je het weet vol te houden. Minimaal 4 weken, maar liefst nog langer. Jij bent al een jaar bezig, dus is het hardnekkiger. Zou je willen overwegen om een keer een consult bij een MIR-Methode begeleider af te spreken? Zij kan er dan voor zorgen dat je een diepere laag of blokkade sneller weg krijgt. Dan is er vaak sneller zicht op verbetering. Ik duim voor je!
   Groetjes, Mireille

  • Hallo Marijke
   Ik hoop oprecht dat ook jij verlost zult worden van jouw aktinische keratose.
   Nare huidziekte, en idd heel heftig in de behandelingen.
   Bij mij heeft deze MIR-Methode echt gezorgd dat mijn Keratose verdwenen is!
   Mijn specialist schudde zijn hoofd vol ongeloof !..en ach weet je,..het maakte mij niks uit!
   ik ben ervan verlost!
   Heel erg veel succes Marijke!
   Ik ga voor je duimen xx
   Liefs
   tiny

 15. Hallo Mireille
  Hartelijk dank voor dit mooie informatieve webinar!
  Ik had Actinische Keratose ..zonbeschadigingen op mijn huid ,daarvoor kreeg ik 2 jaar geleden chemocreme, hierdoor werd mijn huid vreselijk ziek,diepe kraters werden er gevormd om de kwaadaardige cellen te doden.
  Na een jaar intensieve behandeling kreeg ik even een rustperiode,mijn huisplekken waren weg dacht ik!
  Helaas kwamen ze op dezelfde plekken terug waar ik al eerder behandeld was.
  Ik heb 2 maanden geleden een nieuwe afspraak gemaakt om weer opnieuw te laten behandelen.
  Tevens begon ik 23 mei met mirren.
  en wie schetst mijn verbazing,..Mijn actinische keratose is weg!!..echt helemaal weg!..mijn huid werd al mooier van kleur merkte ik..Maar nu al sinds enkele dagen geen plekje meer te zien!
  En dat terwijl mij werd verteld door mijn behandelend arts in het ziekenhuis,dat deze plekjes nooit weg gingen zonder intensieve behandeling .
  Dank lieve Mireille..ik ben super blij met de MIR-Methode en zal me 23 juni zeker als lid aanmelden.

 16. Hoi Mireille
  Ik heb al ongeveer 30 jaar eczeem wat ooit begonnen is met zonneallergie.Met tijd en wijle komt het sterk naar buiten .Heb ook op alternatief gebied veel ermee gedokterd maar uiteindelijk de laatste jaren ervoor gekozen om dan toch zalfjes met cortison te gebruiken als de eczeem TE erg de kop op stak .

  Wat mij wel heel erg verbaasd en tevens heel blij maakt is dat ik al enkele maanden hardnekkige eczeem had onder mijn oksels die nu na enkele weken mirren opeens verdwenen zijn !!!
  Op mijn handen had ik ook enkele vervelende eczeem plekjes die na maanden cortison gebruik tussendoor , ook opeens weg zijn!!!

  Ik heb nu in het voorjaar al enkele malen genoten van de zon ZONDER zonneallergie te krijgen…..

  Ik ga door met mirren , het doet me op alle fronten goed !
  Dankjewel Mireille dat je dit zonder geldelijk gewin mogelijk maakt en wilt delen met iedereen die er open voor staat , ik vind dat heel bijzonder in deze wereld waar geld vaak op nummer 1 staat .

  • Beste Floor,
   Nee, de MIR-Methode veroorzaakt geen aandoeningen. Het zet je zelfheling in gang. Het kan daardoor zijn dat je lichaam aan de slag gaat met ontgiften en het uitwerken van oude, vastzittende emoties. Soms reageert het lichaam daarop, tijdelijk, met jeuk of uitslag. Zie het als een goed teken. Over eczeem schreef ik overigens een artikel waardoor je misschien beter begrijpt waarom het bij jou op komt zetten: 84. Jeuk, eczeem en je darmen.
   In de tussentijd veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 17. Heeft iemand ook positieve ervaringen mbt het verbeteren van granuloma annulare? Ik zou daar zo graag van af willen.

  • Beste Alie,
   Ik heb daar nog geen meldingen van ontvangen. Ik hoop het van harte dat iemand de MIR-Methode aan het doen is en daar positieve ervaringen mee heeft. Dan wordt het op de website vermeld. In theorie zou het mogelijk moeten zijn, maar hoe lang het met de MIR-Methode duurt, is de vraag.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 18. Betse Mireille,

  Ik doe nu bijna drie weken de MIR-Methode, en ongeveer twee weken geleden stond ik op en was mijn hele gezicht wat licht gezwollen, alsof mijn huid dikker was doordat er meer vocht in zat. Vandaag heb ik dat weer, kan dit iets met de MIR-Methode te maken hebben, weet jij hier iets meer over te vertellen?

  groetjes,
  eva

  • Beste Eva,
   Het zou kunnen dat het een reactie is op de MIR-Methode. Het is een vorm van vocht vasthouden, maar kan ook een allergische reactie zijn. Of een verschuiving in het hormoonstelsel. Eigenlijk vele oorzaken. Misschien te zout gegeten of meridianen in het gezicht die sterk aan het deblokkeren zijn. Als je het precies wilt weten, zou je het beste naar een MIR-Methode begeleider kunnen gaan of een Skype-afspraak maken. Als het goed is, trekt het weer vanzelf weg. Drink vooral goed water!
   Groetjes, Mireille

  • Hetzelfde heb ik gehad; vorige week plotseling opgestaan met een opgezwollen gezicht, zonder anders gegeten/gedronken/gesmeerd of geleefd te hebben. Ik heb normaal gesproken geen problemen met allergieën, dus ik was wel verbaasd, want het leek op een allergische reactie. Later moest ik ook denken aan de MIR-Methode, die ik toen zo’n twee weken deed.

 19. Beste Mireille en belangstellenden,

  Al sinds ik in de wieg lag, heb ik last van eczeem gehad (ben nu 48 jaar). Nooit een allergische reactie gehad of iets dergelijks. Er waren ook periodes dat ik helemaal geen eczeem had, maar soms speelde het erg op en had ik ook enorm veel last van jeuk. Van de huisarts kreeg ik hormoonhoudende zalfjes die tijdelijk hielpen en werd het echt te erg, dan kreeg ik een kuur Prednison.

  Zo’n 4 jaar geleden speelde de eczeem weer op, nu ook rond mijn ogen, een voor mij nieuwe plek. Ook op mijn armen speelde het erg op. Heel veel jeuk kreeg ik ook, ik werd er ‘s nachts vaak wakker van. Via een kennis kwam ik bij Esther Roijmans terecht, gezondheidstherapeute en MIR-Methode begeleider. Dat is nu ruim 1,5 jaar geleden. Vrijwel meteen met de MIR-Methode gestart en kreeg iedere keer een MIR-Methode op Maat dat op mijn lijf was geschreven. Langzaam kwam ik bij de oorzaak van de eczeem, welke ervaring de eczeem triggerde. Iedere keer aaide ik weer wat “ballast” weg, totdat ik uiteindelijk terecht kwam bij de kern. Dat was meteen herkenning en vanaf dat moment kreeg ik de eczeem steeds beter onder controle. Nu kan ik zeggen dat ik, na 3 jaar onafgebroken jeuk te hebben gehad, al een half jaar GEEN JEUK meer heb! Door de MIR-Methode ben ik mezelf steeds beter leren kennen en sta ik steeds meer in mijn kracht. Dat had ik erg nodig!

  Het is een kwestie van volhouden en proberen je niet te focussen op de jeuk, dat levert alleen maar stress op, waardoor je meer jeuk krijgt.
  Ik kan het echt iedereen aanraden om met een MIR-Methode begeleider aan het werk te gaan.
  Groetjes, Lisette

 20. Benieuwd!

  18 april dit jaar heb ik hier iets gepost, en ik heb daar geen reacties op gehad! Ik ben nog steeds aan het Mirren en merk nog geen verschil. Mireille wil jij mijn bericht eens lezen…kan het zijn dat er echt iets mag helen in mijn systeem wat dieper zit, waardoor het langer duurt?

  Ik hoor graag van je,
  Groetjes Ingrid

  • Beste Ingrid,
   Ja, de reactie die Chantal erop schreef was al helemaal wat ik ook geschreven zou hebben. Zo jammer dat je er nog niks van merkt, maar ik zou zeker een keer naar een MIR-Methode begeleider gaan om te kijken of er een diepere blokkade onder ligt. Nee, ik had nog geen resultaten gehoord bij een ‘kapotte thermostaat’. Het klinkt wel als dat je hypothalamus van slag is. Dat is een grijze kwab in je hersenen. Daarover schreef ik in het artikel over koorts. Nr. 16. Nooit koorts? Erg moe? Zet je hersenen aan het werk. Goed dat je erop terug gekomen bent, want je hebt me aan het denken gezet dat daar wel eens de oorzaak kan liggen.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 21. Hallo Allemaal,
  Ik ben nu 6 weken bezig met de MIR-methode. Maar na 4 weken was mijn psoriasis al een stuk minder grote plekken op mijn rug helemaal schilfer vrij en heb veel meer energie en het loskoppelen van mijn moeder geeft mij enorm meer vrijheid. Wow echt heel fijn, vandaar dat ik gewoon nog een tijdje door ga. Ik geef nu al mijn klanten een kaartje mee en mijn vriendinnen heb ik ook aangestoken. Dus ja zo gaat het wel de wereld in……Thankx Mireille

  • Beste Marianne,
   Als je eens wist hoe blij ik met jouw bericht ben! Over psoriasis had ik tot nu toe een paar voorzichtige verbeteringen gehoord, maar nog nooit zo duidelijk. Ik ben heel blij voor je en voor alle mensen die psoriasis hebben, want dit geeft weer nieuwe hoop!
   Dankjewel dat je het met ons wilde delen!
   Groetjes, Mireille

 22. Hallo Mireille,

  Ik kwam toevallig op deze pagina terecht omdat ik op zoek was naar een behandeling voor vitiligo. Het verhaal van Ans is zeer hoopgevend! Alleen zag ik dat haar verhaal geplaatst is in 2013. Weet jij misschien of er bij Ans in de afgelopen twee jaar nog verdere verbeteringen zijn opgetreden? Ik ben daar heel benieuwd naar! Zelf ben ik nu aan mijn tweede Mir-dagje bezig dus nog even afwachten 🙂

  Groetjes Vera

  • Beste Vera,
   Ja, ik spreek Ans regelmatig en de verbeteringen gaan rustig aan door!
   Jij veel geluk!
   Groetjes, Mireille

  • Hallo Vera,

   Ik ben vandaag begonnen met Mir. Heb sinds 1 jaar ook vitiligo. Nu ben ik op mijn beurt heel benieuwd of jij al succes hebt geboekt met de Mir methode. Groet van je naamgenoot

 23. Mijn dochter (9) is vanaf half januari aan het mirren. Ze heeft al een aantal jaren last van eczeem achter haar oren. de huid was open en schilferig. We hebben van alles geprobeerd. Nu 4 maanden aan het mirren en het is bijna helemaal weg. Ze is meer open, ook staat ze steviger in haar schoenen. Ons gezin blijft mirren. Op alle lagen geeft het meer balans.

 24. Goedendag. Wat een mooie resultaten allemaal. Heeft iemand ervaring met een ‘kapotte thermostaat’ van je lijf (erg slecht tegen warmte kunnen daardoor de zon en warme ruimtes vermijden) couperose en de MIR methode? Ik ben ruim 4 weken geleden begonnen. Het voelt voor mij alsof mijn huid verstopt is door een oude blokkade! Ik baal hier enorm van, ben een echt buitenmens en mijn angst voor de zon belemmert me enorm. Verder ligt mijn focus zo op mijn gezicht en alle veranderingen die ik erin waarneem… Ik wil graag genieten van het leven in VERTROUWEN. Lieve groet van mij

  • Hoi Ingrid, ik heb zelf geen ervaring met een “kapotte thermostaat” in mijn lijf. Ik ben recentelijk opnieuw gestart met de MIR-methode en her en der op de website lees ik dat als je na x-tijd het gevoel hebt dat je niet meer verder komt, je dan het beste naar een MIR-begeleider kunt gaan. Of anders even zoeken naar de 7 coachingsvragen die elders op de website staan.
   Ik wens je een mooie zomer toe vol vertrouwen!

  • Oh ingrid, ik heb dit ook! nog niet begonnen met deze methode maar wil ik wel gaan doen. Snap hoe je je voelt. hoe gaat het nu?

   • Hoi Katja, heb nog steeds dezelfde klachten, ben bij de huisarts geweest, om bloed te checken op afwijkingen…. Volgende week bespreken. Ik heb de indruk dat mijn schildklier hier een rol in speelt! Erg vervelend, omdat het me echt belemmerd in heel veel dingen… Hoe is dat bij jou?? groetjes Ingrid

    • ja ben ook meteen geprikt op de schildklier maar die was goed (helaas want dan heb je een oorzaak en kun je er wat aan doen). Ik doe nu een BEST behandeling en dit vul ik momenteel aan met familie opstellingen en regressie therapie om het emotionele stuk aan te pakken. Ik wil nu gaan mirren en evt eft therapie erbij gaan doen. Veel komt toch uit het stukje onverwerkte emoties en dat vind ik het lastigste stukje. Ik zie ook enorm op tegen de zomer en de zon terwijl ik er altijd zo van hield. Hoop echt dat het weer goed komt…Ik heb ook enorm een nerveus en zenuwachtig gevoel gedurende de hele dag. Heb jij dit ook? Want dat kan ook passen bij schildklier..

     • Hoi Katja, herken het nerveuze, zenuwachtige gevoel. excuur voor mijn verlate reactie trouwens, de melding van je reactie was in mijn spam terecht gekomen. Dochters gaat het wel. Meer in de middag lijkt de warmte onder mijn huid te gaan zitten….ik kan het niet zo goed beschrijven…heel naar! Het rare is, dat mijn lichaamstemperatuur heel laag is de hele dag. Ergens tussen de 35,5 en 36,5 gemeten onder mijn oksel. Ik ben blij als het weer avond is en de rust in mijn lijf terug is…. Raar, ik was echt dol op de zon. Ik wolde vroeger geen straaltje missen… Ik ben al jaren bezig met mijn onverwerkte emoties, heb echt vazallen gedaan. Morgen krijg ik de uitslag. Ik hoop echt dat er wat meer duidelijk wordt! Ik laat het je weten. Jammer dat ik je niet rechtstreeks kan contacten!!

 25. Hallo Mireille
  Nu een probleempje.
  Mijn lichaam valt eigen cellen aan . Alleen op de huid .
  Granuloma annulare
  Ik word gek van de jeuk.
  Wel is de plek minder paars geworden.en lijkt milder te worden lijkt goede kant op te gaan maar gaat erg langzaam
  Ik zet door … hoop dat ik ook hiervan bevrijd word.

  • Beste Gerda,
   Wat fijn dat je de eerste tekenen hebt gezien van verbetering. Blijf ook zien dat huidaandoeningen van binnenuit komen en dat je lichaam waarschijnlijk van binnen heel hard aan het werk is om de diepe oorzaken aan te pakken.
   Veel geluk en ik hoor graag weer van je!
   Groetjes, Mireille

 26. Hallo mireille, ik ben nu maanden verder en kan jullie vertellen Dat de granuloma anulaire (huidaandoeningen) helemaaaal verleden tijd is geen enkel spoor te bekennen meer. Mireille, wat ben ik je toch dankbaar om deze gift Van jou te mogen te mogen ontvangen. Grote waardering voor je grootsheid en intentie Naar je medemens toe. Jou taak is groot!!! Ga door met dit prachtig werk.
  Een harte groet, Mo

 27. Sinds drie weken doe ik nu de MIR-Methode, en mijn exceem die ik kwijt ben geraakt door voeding en osteopaat, is heftig terug gekomen.
  Doe MIR-Methode nu nog 1 maal daags. Het is waarschijnlijk te snel gegaan. Wel mooi een kalknagel kwijt.

  • Beste Martin,
   Wanneer een klacht opvlamt, is er een heel oud diep stuk aangeraakt en vrij gekomen. Je kunt dat weer langzaam aanpakken door verder te gaan met de MIR-Methode. Is het te heftig en te onprettig, maak dan een afspraak bij een MIR-Methode begeleider. Die kan dan uittesten met een MIR-Methode op Maat wat er precies is vrij gekomen en het met jou samen wegwerken.
   Veel geluk! Blij dat de kalknagel al wel zich gewonnen heeft gegeven!
   Mireille Mettes

   • Eczeem is na drie dagen verdwenen. Doe de MIR-Methode nu nog eenmaal daags, probeer binnenkort weer twee keer per dag.
    Ongelofelijk welke resultaten je hier mee kunt behalen.

 28. hoi Mireille,
  ik doe nu ruim 4 weken de MIR-Methode en ik merk veel resultaten :). Zo verdwijnen de ouderdomsvlekken/wild vlees op mijn handen is er 1 wratje op een gevoelige plek verdwenen en 1 die achter mijn linkeroor zit, is al behoorlijk klein geworden en ik denk dat die over een paar dagen helemaal weg is. Super gewoon 😀
  maar ik ga nog steeds door want nog niet alles is opgelost; zo heb ik last van een peesplaat ontsteking in mijn rechtervoet (had hem eerst links, maar die was vorig jaar ineens weg), ik kamp met overgewicht en oog en oorproblemen dus nog genoeg wat geheeld moet worden….wat ik ook merk is dat de droge huid waar ik last van had op mijn armen en benen, ook verdwenen is….ik heb ook een lijstje met mijn ‘kwalen ‘ opgeslagen en kijk er ong. 1x p week naar om te zien wat er verbeterd of opgelost is.

 29. In augustus 2013 is bij mij in het ziekenhuis de huidaandoening Lichen Scleroses geconstateerd.
  Na weefsel te hebben weg genomen bleek dat daar al ‘onrustige cellen’ in zaten. De voorlopers van kwaadaardige cellen. Deze moesten na 6 weken verdwenen zijn, anders zou een operatie noodzakelijk zijn.

  Gelukkig bleek een operatie niet nodig en ook bij de contoles daarna, bleek de LS heel rustig. Een maand geleden bijna weg. ‘Opmerkelijk rustig’ en ik heb ook helemaal geen klachten.
  In augustus 2013 diezelfde periode dus, was ik weer begonnen met de MIR- methode
  ( toeval?) ivm mijn slaapprobleem.
  Me totaal niet realiserend dat het mogelijk ook zou kunnen helpen bij de LS. Ik weet natuurlijk ook niet zeker of dat zo is, maar vind het verbazingwekkend hoe goed het gaat.

  Ik ga in ieder geval door met de MIR-Methode en blijf onder controle.
  Deze ervaring wil ik graag delen.

  • Hallo, ook ik heb lichen sclerosus, ben al 6 weken aan het MIRren, en heb momenteel ook het gevoel dat het iets beter gaat, maar heb wel vaker goeie dagen dus durf nog niet te hopen/ geloven …
   Ik ben heel erg benieuwd hoe het nu met je gaat, en of je nog steeds aan het MIRren bent.

   • Hallo Astrid,(naamgenoot)

    Ik ben nu 6 weken aan ‘t Mirren, heb ook LS, helaas bij mij nog geen enkel resultaat, sterker nog, ‘t breidt zich alleen maar uit.
    Hoe is ‘t jou vergaan? Is er al resultaat geboekt?

    Astrid

    • hi Astrid , mijn lichen is al een tijdje een stuk beter. Ik loop ook bij een homeopaat, maar ik ben er zeker van overtuigd dat het Mirren er een positive draai aan geeft. Ik ben nu al een hele tijd zonder speciale zalven of medicijnen, en gebruik alleen nog maar pure sesamolie 2x per dag.De witte huid (ik had een witte 8 ) is zo goed als weg, en ik heb weer een normale kleur terug gekregen.
     Ik doe de MIR-Methode nu al heel wat maanden iedere dag, en er is een hoop verandert! op heel veel gebieden…
     Ik hoop zo voor je dat ook bij jou verlichting van je klachten komen ….en misschien is zes weken gewoon nog te kort….
     mocht je nog wat vragen hebben of even je ei kwijt willen, dan mag je me altijd mailen hoor !

 30. Ik ben nu 6 weken bezig met de MIR-Methode ik hoopte dat de blaasonstekinggevoel over zou gaan…van de week toch weer antibiotica moeten slikken voor een blaasontsteking…was eerder niets te vinden. Mijn huid ziet er mooier uit (of ik een facelift heb gehad), voel mij prettig, krijg meer energie. Ik blijf er mee doorgaan want na 17 jaar lang blaasonstekingen te hebben gehad wil ik daar wel eens van af…heb van alles al geprobeerd.. artsen weten het ook niet meer… bioresonantie doe ik er naast…voel de energie stromen als ik de 9 zinnen heb opgezegd en de kat kruipt helemaal tegen mij aan als ik bezig ben….mooi de MIR-Methode dank je wel!

 31. Mijn eczeem is ook als sneeuw voor de zon verdwenen.

  Heb het sinds een jaar aan de binnenkant van mijn arm. Het kwam keer op keer terug. Sinds de MIR-Methode is het één keer teruggekomen (bij het loskomen van alle klachten) daarna nooit weer. Bij stress en problemen rond het uiten van mijn gevoel kreeg ik altijd “een kraag” rondom mijn nek van eczeem. Maar nu niet meer! Eczeem mag dus wel zeker tot het rijtje ‘Resultaten’ gerekend worden!

  Super!

 32. Mireille,
  Ik heb ook de MIR-Methode gedaan van 4 weken en dat heeft heel goed geholpen. Ik heb een katheter aangesloten gekregen en me wond was na een half jaar nog niet genezen. Na de eerste week van de MIR-Methode kwam er verandering in en nu gaat het vrij goed, en ik ben emotioneel sterker geworden.
  Ik wil u ook bedanken dat u de MIR-Methode met zoveel mensen deelt.

 33. ik heb uw boek gekocht, aandachtig gelezen en de MIR-Methode toegepast. Als psychiatrisch patiënt voelde ik gaandeweg wat meer balans … de problematiek is weliswaar niet verdwenen echter oa door de MIR-Methode kan ik beter met een en ander omgaan. Leuke bijkomstigheid: een enorme wrat welke jarenlang op de binnenkant van mijn duim zat is verdwenen … groet …

 34. Hoi Mireille,
  Ik ben de laatste tijd weer begonnen met de MIR-Methode omdat ik ontzettend last van huiduitslag heb.
  En vanochtend was het al bijna weg,
  ik ben pas 6 dagen geleden begonnen.
  Groetjes,
  Marion

 35. Hallo Mireille
  Na 4 weken toepassing van de MIR-Methode las ik in de nieuwsbrief iets over kalknagels. Ik keek naar mijn voeten en ja hoor de kalknagels waren zich aan het terugtrekken. En wat net zo belangrijk is mijn schimmelaandoening in het gezicht “eczema seborroica” is ook minder, terwijl ik meestal in het najaar een nieuwe aanval krijg die alleen met hormoonzalf te bestrijden is. Het is nog niet verdwenen, dus ik ga lekker door met de 9 stappen en meld je over een paar maanden hoe de stand van zaken is. Met heel veel dank voor je prachtige MIR-Methode!

 36. Hallo, ik doe al een tijdje de MIR-Methode en wil graag laten weten dat ik een hele hardnekkige eksteroog HAD, die erg diep zat! Veel pijn zodat ik op de zijkant van m’n voet liep! Hij is WEG. Na een aantal keren pedicuren, waarna hij altijd snel weer terug kwam EINDELIJK WEG! Bedankt MIReille!

 37. Hallo Mireille,

  Ik ben nu met de 4 week bezig en er is al veel gebeurd! Had de eerst 2 weken veel allergieklachten (waarschijnlijk een ontgiftingsreactie?), maar die zijn nu helemaal verdwenen. En had altijd veel maag / darmklachten, maar dat gaat nu veel beter, daar ben ik heel blij mee. Ook zit ik lekkerder in mijn vel merk ik, mijn stemming is beter en voel me sterker. Waar ik nog wel veel last van heb, is rosacea. Dat is nog niet echt verbeterd, nog even afwachten.

  Groetjes,
  Paulien

  • Beste Paulien. Ik weet niet wanneer jij je reactie op de site van Mireille hebt gezet, maar ik ben erg benieuwd of het mirren wat gedaan heeft voor je rosacea. Ik heb dat nl. ook en ben net een paar dagen begonnen met mirren.
   Groetjes,
   Lea

   • Hoi Lea,

    Ik ben bijna drie weken geleden begonnen met de mir methode. In januari heb ik een abortus gehad. Als gevolg zijn mijn lichaam en emoties erg in de war en heb ik rosacea op beide wangen ontwikkeld.

    De rosacea is nu nog veel erger, maar vermoed omdat het lichaam zo hard aan het werk is. Veel emoties kwamen de afgelopen dagen in alle heftigheid omhoog. Heb veel gehuild en doorvoeld. Ben benieuwd hoe de rosacea over een tijdje mirren er uit ziet. Zal het dan delen op deze site.

    Hoor graag iets over jouw ervaringen met de mir methode op je rosacea.

    Groetjes,
    Frieda

 38. Ik ben 51 jaar en heb de Mir-Methode 4 weken gedaan en mijn huid is aanzienlijk opgeknapt.
  Al meer dan 25 jaar heb ik last van bulten op mijn kin die later puistjes worden en vaak heel pijnlijk zijn.
  Heb allerlei medicijnen geprobeerd. Deze hielpen wel tot 2 weken na dat deze op waren. Daarna kwamen de bulten geleidelijk weer terug.
  Na het toepassen van de MIR-Methode is mijn huid gladder en zonder bulten! Een verademing om zonder camouflage de deur uit te kunnen.
  Graag zou ik mijn missie nog verduidelijkt willen hebben.

  Groetjes
  Conny

 39. Hallo Mireille,
  ik moet jullie toch even vertellen over weer een nieuw succes! Na mijn verhaal over vitiligo en het succes van de MIR-Methode daarbij, wilde ik graag mijn kleindochter van 8 jaar helpen. Zij had over haar hele lijfje wratjes die pijn/jeuk deden en af en toe flink bloedden als ze per ongeluk te hard krabde. Ze had er echt last van en schaamde zich voor de wratjes die zichtbaar waren. Ik heb de afgelopen 2 weken op afstand de MIR-Methode toegepast door haar naam uit te spreken en te zeggen: ‘alle wratjes verwijderen’ en daarna aansluitend de 9 stappen te doen.
  Jl. maandag vroeg ik hoe het met de wratjes was, en ze zijn bijna helemaal wég!!! Óf zodanig geslonken dat je ze nauwelijks nog ziet!! Geweldig hé?! Dit wilde ik even met jullie delen!!
  Groet van Ans

 40. Nou Mireille, mijn zoon van dertien die ook best wel wat puistjes kreeg, is jouw methode 2x per dag voor vier weken gaan doen!!! Nu heb ik een veel rustiger zoon, maar vooral een hele bewuste. Hij wil nu alleen maar gezond eten, eigenlijk alleen maar groentes en fruit! Met als resultaat dat zijn huid enorm aan het opknappen is!!!!! Hij geeft nu zelfs zijn vader het advies dit ook te gaan doen dus ik zeg: Ja, ook voor een slechte huid een goede uitwerking!!! Bedankt, liefs.

 41. Enkele jaren geleden kreeg ik hier en daar kleine lichte plekjes op mijn linkerarm, alsof er wondjes waren geweest waardoor de huid daar niet gebruind werd door de zon. Mijn huisarts constateerde vitiligo en gaf meteen de boodschap dat dat niet te genezen was. 2011 Werd een zeer stressvol jaar met veel verdriet, spanningen en stress, en ik raakte burned out in september van dat jaar. Mijn huid vertoonde steeds meer witte plekken en in april 2012 waren mijn handen en het gebied rond mijn mond, mijn hals, nek, schouders, voeten voornamelijk wit. Opnieuw naar de huisarts en opnieuw de diagnose vitiligo. En opnieuw het antwoord: niets aan te doen!! Ik zocht op internet en vond een kliniek in Hilversum die deze en andere huidziekten behandelen. En in mei kreeg ik mijn 1e afspraak daar. Er volgde 1 jaar met 2x daags een vloeistof sprayen op alle witte plekken van mijn lichaam, en om de dag onder de lichtlamp (zonder UV). Niet in de felle zon want, en dat merkte ik ook, mijn huid verbrandde zeer snel. Na dat jaar bleek de vitiligo zich uitgebreid te hebben over mijn hele lichaam in plaats van te genezen. Als laatste redmiddel kreeg ik crème aangeboden die echter mogelijk kankerverwekkend zou kunnen zijn, en waarmee ik zeer voorzichtig moest omspringen. Daarmee was mijn grens bereikt!!Waar was ik nu toch mee bezig? Ik besloot verder te leven mét vitiligo , en zónder dit soort gevaarlijke remedies.
  En toen herontdekte ik de MIR-methode. Ik was daar een hele tijd geleden al eens kort mee aan de slag geweest om af te vallen, maar ik was te ongeduldig….
  Deze keer besloot ik om serieus met de MIR-Methode aan de slag te gaan. Ik begon op 1 juli 2013, elke dag ‘s ochtends na het douchen en ‘s avonds na het tandenpoetsen. Ik schreef de 9 stappen op kaartjes en nam er een mee naar mijn werk zodat ik daar de methode kon doen als ik er die ochtend thuis geen tijd voor had gehad. Vandaag, 8 augustus, kan ik constateren dat er langzaam overal weer kleine pigmentvlekjes ontstaan!! Is dat niet geweldig?! Ik ben er in elk geval heel erg gelukkig mee, en ik schrijf dit nu hier opdat andere mensen dit lezen en er hun voordeel mee kunnen doen.
  Dank je wel Mireille dat je jouw kennis met ons allen hebt gedeeld!!
  Lieve groet van Ans

  • Beste Ans,

   Dank voor je berichtgeving met betrekking tot de voorspoedige resultaten met vitiligo en de MIR-Methode.

   Ik heb zelf vanaf mijn 6e jaar vitiligo op mijn huid en ben sinds 10 september 2013 begonnen met de MIR-Methode. Ik ben dan ook erg benieuwd hoe of wat er mij staat te gebeuren.
   Natuurlijk zal ik mijn bevindingen ook hier op het prikbord plaatsen
   Ik ben nu eerst voorzichtig begonnen met stap 5 en 7 en na de twee weken ga ik alle stappen toepassen, en heb besloten dit 4 maanden te gaan toepassen.
   Ik hoop dan ook dat de vitiligo bij u snel zal genezen, en nog meer vorderingen heeft gemaakt. M.v.G. Marie-Louise

   • Hallo Marie-Louise,

    Ik wens je heel veel succes toe de komende tijd en ik hoop dat het voor jou net zo helpend zal zijn als dat voor mij is.
    Nog elke dag zie ik nieuwe bruine plekjes verschijnen. Ik maak van tijd tot tijd foto’s van mijn handen en armen om mezelf ervan te overtuigen dat het écht waar is dat mijn pigment weer terugkomt. Misschien ook een tip voor jou.
    Veel liefs van Ans

    • Beste Ans,

     Dank voor jefijne reactie op mijn bericht 🙂 Nu ik gestopt ben met de lichtbehandeling UV B Sinds December 2017 ben ik geschokken hoe snel mijn nieuwe aangemaakte pigment weer verdwijnt. Ik heb hier 10 jaar ingestoken en over mijn hele lijf was mijn pigment meer bruin als wit waar voorheen ik meer wit was dan bruin. De MIR methode heb ik destijds te samen met de lichttherapie toegepast. Nu ik daar voorgoed mee gestopt ben ga ik de uitdaging aan om te kijken of te MIR methode alleen mijn immuumsysteem kan resetten en zodoende niet meer de Eigen cellen zal gaan afstoten. Natuurlijk is er altijd een onderliggende oorzaak waarom het immuumsysteem zo reageerd …maar door de MIR methode toe te gaan passen en vertrouwen te hebben in het helende vermogen van mijn lichaam zal alles goed komen !

 42. Lieve Mireille,

  Sinds een week of 4 doe ik weer 2 maal daags de MIR-Methode. Heb al eerder dit gedaan maar niet zo regelmatig als nu.
  Hartelijk dank voor de dagelijkse begeleiding. Ik sta versteld wat er voor veranderingen ik in mijn lichaam doormaak.
  Ik hoef geen deodorant meer te gebruiken, heb erge jeuk gehad en eczeem, maar dat is nu allemaal verdwenen. Heb ook last gehad van winderigheid en pijn in m’n darmen, ook dat is niet meer aan de orde. Ik ben wel onder behandeling van een
  specialist i.v.m. bloedarmoede, dus zoals jij aanraadde, nog 4 weken doorgaan. Hoop dat de MIR-Methode dit ook kan aanpakken.

  Wat je vandaag schrijft over basis behoeften aanvullen, ik heb veel meer zelfvertrouwen gekregen, en dat op mijn 67ste. Heerlijk toch. Ook het vader loskoppelen, dit heeft betrekking op mijn laatste 6 jaar durende relatie, kan ik beter loslaten en fijner aan terugdenken, zonder te emotioneel te worden. Dat heeft wel 11 jaar geduurd.

  Nogmaals hartelijk bedankt en ik ben heel blij, dat ik de MIR-Methode heb leren kennen.

  Lieve groeten,

  Miep

 43. Dag Mireille,
  Ik ben verbaasd en verrast!!
  In mei 2012 ben ik begonnen met een therapie om vitiligo te genezen. 2x daags een spray gebruiken en om de dag onder een grote lamp. Alles wat er gebeurde was dat de vitiligo zich nog meer verspreidde over mijn lichaam. Toen de arts mij als laatste redmiddel een zalf voorschreef waar ik héél voorzichtig mee moest zijn want mogelijk kankerverwekkend, was voor mij de grens bereikt. Dan maar met vitiligo verder door het leven. Totdat ik met de MIR-Methode aan de slag ging. Er komen nu steeds meer kleine bruine plekjes bij; het pigment herstelt langzaam. Prachtig toch?!

 44. Beste Mireille,
  Dank je voor het delen van de MIR-Methode. Ik ervaar het als een geschenk. Nadat ik de info op de site had gelezen dacht ik: de 9 stappen zijn allesomvattend en zo simpel om te doen. Ik heb ervoor gekozen om na mijn ochtend- en avond “wasbeurt” en het poetsen van mijn tanden de MIR-Methode toe te passen. Voor mij een goed begin en afsluiting van de dag. Ik streel mijn handen en een deel van mijn armen en dat voelt goed. De eerste paar dagen voelde ik me soms plotseling “licht” in mijn hoofd, wat me dwong om pas op de plek te maken. Na jouw antwoord op mijn mailtje voelde en wist ik dat de duizeligheid onderdeel is van het proces. Er zijn momenten geweest waarop, zonder aanwijsbare redenen, tranen uit mijn ogen stroomden. Als of er met zachte hand grote schoonmaak werd gehouden. Het voelde prettig.
  De problemen met mijn stoelgang, zeer droge ogen, haaruitval en moeilijk in slaap kunnen komen zijn duidelijk afgenomen. Mijn nagels, huid en haren zien er beter uit. De eczeem waar ik last van had is zelfs helemaal verdwenen! Er is een innerlijke rust in mij ontstaan die ik voel en blijkbaar ook uitstraal want een aantal mensen om mij heen is het opgevallen. De frons in mijn voorhoofd lijkt langzaam te verdwijnen. Het kost me minder moeite om “gewoon” even niets te doen en het “moeten” in mijn hoofd is veranderd in het “mag”.
  Sinds 22 juli geef ik de MIRstreling ook aan ons hondje, die lijdt aan verlatings- onweer- en vuurwerkangst. Tijdens het onweer gisterenavond merkte ik dat hij rustiger was dan anders.
  Nu de 4 weken voorbij zijn (gevlogen), heb ik ervoor gekozen om de 2 daagse streling aan te houden, maar dan zonder de woorden. Het kost me wel moeite om deze niet op te zeggen omdat ze gaande weg als vanzelf naar boven kwamen. De begeleiding en uitleg middels de mailtjes heb ik als zeer prettig ervaren.
  Ik draag mijn ervaringen uit en ben blij dat ik de kaartjes heb besteld want ik heb er al heel wat aangereikt aan mensen om me heen.
  In deze hectische en onzekere tijden, waar het lijkt of alles draait om geld, is het fijn dat mensen mogen/kunnen ervaren dat er een mogelijkheid is om in zichzelf een stuk rust en vertrouwen te creëeren.
  Nogmaals heel hartelijk dank voor het delen Mireille.
  Warme groeten,
  Marijke

 45. Beste Mireille,

  Alle kleine ontstekinkjes over mijn hele lichaam ben ik kwijt!! En ook die nare spatader op mijn been is kleiner en jeukt niet meer. Ik zeg het: gewoon proberen!

  Ida

 46. Gewoon proberen, heb ook altijd veel last van puistjes. Moet zeggen dat als ik de MIR-Methode doe eerst wel meer heb gekregen en het daarna een stuk rustiger is… en blijft.
  Brigitte

 47. Hi Mireille,
  Ik heb de MIR-Methode in 2010 reeds toegepast met goed resultaat, doch de laatste tijd werd ik weer ertoe aangetrokken om opnieuw eens te Mirren.
  Nu met de laatste nieuwsbrief en begeleiding heb ik mij onmiddellijk aangemeld, mijn 28 dagen zijn nu voorbij,maar ik ga toch verder de 4 maand doen omwille van mijn overgewicht die maar heel langzaam naar beneden gaat.
  Wat is er tijdens de 28 dagen gebeurd, het eerste week-end erg kribbig en lastig, het opnieuw loskomen van mijn kalknagel ik heb kordaat kort geknipt, na 14 dagen heb ik zoals vroeger heel veel krullen gekregen, eczeem hoofdhuid verbeterd.
  Ik heb ook heel veel angst om financieel te kort (pensioen).
  Ik ga opnieuw verder doen en ga dus voor 4 maanden.
  Ik wil u danken voor het wonderlijke receptie die u ons gegeven heeft om ons zelf te genezen (indien we het toelaten wel te verstaan)
  Nog heel veel succes met uw MIR-Methode-verspreiding. Ik doe mee.
  Christine

 48. Hallo Mireille,
  ik wilde je graag vertellen over het volgende. Een kennis van mij, hier in Engeland, waar ik woon, kreeg afgelopen winter ineens haaruitval en wist totaal niet waarom dit gebeurde. Ze kreeg onderzoeken en uiteindelijk wist het ziekenhuis er geen uitleg aan te geven, alleen dat het alopecia is. Dus werd naar huis gestuurd met de boodschap dat er niets aan te doen is. Ze verlies al haar haar en is pruiken gaan kopen en dragen.
  Toen ik met haar sprak hierover vertelde ik haar van de MIR-Methode en gaf haar je kaartje, zodat ze op de website kon gaan en in het Engels alles kon lezen en misschien de 9 regels gaan Mirren. Ze is dat gaan doen en wat denk je? Haar haar begint weer te groeien. Ik heb haar net gezien en gevraagd hoe het nu ging, want voor de zomervakantie had ze al wat groei maar niet over de hele hoofdhuid. Maar nu vertelde ze me dat het overal weer aan het groeien is. In de herfstvakantie gaat ze naar Rhodos en dan is ze van plan om daar de hele vakantie haar pruik niet te dragen. In november zou ze steroide injecties krijgen in haar hoofdhuid maar ze zegt dat ze dat niet meer wil en dat ze het niet nodig heeft.
  Dus ik ben heel erg gelukkig dat ik haar de MIR-Methode heb aangeraden en dat het werkt!

  Zelf ben ik ook dit jaar, in het voorjaar, met de MIR-Methode begonnen, op aanraden van mijn zus en ik merkte ook al gauw verandering. Ik begon beter te slapen en ik voel me meer assertief. Ook zijn er twee wratten die ik al enkele jaren had, weggegaan en ik had enkele vingernagels die rimpelig waren en die zijn nu netjes recht aan het trekken, dus daar ben ik ook erg blij mee. Verder ben ik net in de overgang gekomen en heb helemaal geen klachten, zoals opvliegers enzo. Ik denk en hoop, dat dat gewoon niet zal gebeuren. Dus eigenlijk VEEL ervaringen die ik je graag wilde vertellen. Ik heb de MIR-Methode al aan diverse vriendinnen aangeraden en ik ga daar mee door!
  Hartelijk bedankt en succes met MIR-Methode! Hartelijke groeten van Lucienne Charnley in Luton, Engeland

 49. Natuurlijk ben ik gelijk met de MIR-Methode gestart en merk ik dat het me goed doet, eczeem lijkt minder te worden en suizende oren worden rustiger…gister leek het wel of er een helicopter in zat…
  Wat ik merk is dat mijn hart het steeds meer over neemt van mijn hoofd.

  Laat het rustig zijn/mijn werk doen.

  goede groet,
  Helena

  • Hallo iedereen,
   Ik wil ook hier een reactie geven. Ruim 4 maanden geleden ben ik begonnen met MIR-Methode toen had ik veel last van granuloma anulaire (huidprobleem onder me beide oksels) het was begonnen als een soort puntje en breidde zicht uit met grote ringen het waren zulke grote plekken geworden dat ik geen korte mouwen durfde te dragen. Ik zat er heel erg mee en dacht “baat het niet dan schaadt het ook niet”. Toch had ik heel veel vertrouwen in dat het zou helpen omdat het intuitief goed voelde. Nu maanden later merk ik dat de plekken steeds vager worden en voordat ik met de MIR-Methode begon was ik gestopt met de hormoonzalf dus kan ik nu goed controleren.
   Zoals het eruit ziet ben ik zeer tevreden en blijf met deze methode doorgaan 2x per dag. Mireille ontzettend bedankt dat ik van deze methode gebruik mag maken
   Een harte groet mo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.