Home » Artikelen » 14. Acne, puistjes, hoe kom je eraan en hoe kom je er vanaf?

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

14. Acne, puistjes, hoe kom je eraan en hoe kom je er vanaf? — 30 reacties

 1. Hoi Mireille,

  Allereerst dank voor je prachtige methode! Je bent een baken van licht in deze bijzondere tijden!

  Ik ben 39 en worstel al mijn hele leven met acne. Voorheen heb ik dit steeds onderdrukt met de (Diane) anticonceptiepil, maar dit wilde ik een aantal jaar geleden definitief niet meer.

  Ik ben er inderdaad van overtuigd dat emoties een grote rol spelen. Herken mij in het niet erkend/ begrepen worden als kind/ tiener. Als HSP voelde ik al sinds hele jonge leeftijd dat er veel in onze wereld niet klopt (systemen, hiërarchieën, de omgang van de mens met dier en natuur). Ik werd door leraren en ouders gezien als dwarsligger en moest vooral niet zo veel vragen stellen en niet zo gevoelig en opstandig zijn. Het onbegrip en verkeerde beeld dat zij van mij hadden heeft mij erg gekwetst en afgewezen laten voelen.Op een gegeven moment ben ik gezwicht en heb geprobeerd me aan te passen aan de wereld om mij heen.

  Sinds een aantal jaar ben ik nu bezig aan de weg terug naar mezelf (o.a. met de Mir methode): Ik neem mezelf serieus, spreek mijn waarheid, zorg voor mezelf en ik merk dat de acne veel minder wordt.
  Ik heb nog periodes dat het minder gaat en merk dit dan aan mijn huid, maar waar de ontstekingen voorheen maar niet wilden doorkomen, gebeurt dat nu snel en ben ik er snel weer vanaf.
  De functie van de huid als barrière tussen binnen en buiten en de acne als ‘viezigheid’ die niet goed naar buiten kan/ durft te komen (zoals wel gebeurt bij een gezonde huid waarbij de talg niet ophoopt) vind ik (in ieder geval in mijn situatie) erg veelzeggend!

  Ik merk dat ik zelf ook baat heb bij supplementen met hoog gedoseerd zink (ik eet ook vegetarisch neigend naar veganistisch, dan krijg je hier minder van binnen) en hoog gedoseerde algenolie (tegen ontstekingen)

  Iedereen die worstelt met acne: Veel sterkte, zorg goed voor jezelf en weet dat je mooi en waardig ben, ook met een onrustige huid!

 2. Hallo Mireille, ik doe al ruim 11jaar de Mir methode en heb eigenlijk nooit iets bijzonders gemerkt. Enkele jaren geleden ging brood mij erg tegen staan en heb ik mijn ontbijt veranderd naar bigarde roer met havermouth en noten ,zaden en pitten wat ik daarvoor niet door mijn keel kon krijgen. Ik voel mij goed, ben fit en ik ga er vanuit dat ik mijn lijf onderhoud met de Mir methode. Ik wordt volgende maand 75 jaar.Nu heb ik een vraag. Mijn kleindochter van 11 heeft de ziekte van Hashimoto en heeft geregeld last van haar hormonen zoals een puber heeft. Mag zij al de Mir methode doen als ze dat wil? Bedankt voor het lezen en voor alle het werk wat je doet. Lieve groet Martje

 3. Hallo Mireille

  Ik heb deelgenomen aan de vorige webinarreeks rond overgewicht.
  Intussen ben ik inderdaad kilo’s en omvang kwijtgeraakt. Mijn huid begint daarmee wat los te hangen daar die niet meer gevuld is met wat er voorheen in zat.
  Ik vermoed dat de webinar reeks iets in gang heeft gezet….alleen heb ik niet zo de inddruk dat het allemaal “ten goed” uitpakt..
  Zo ben ik in de periode na de webinars in helse stressperiode beland. Die nog niet achter de rug is. Bij een eerste verhuizing belandde ik namelijk in een flat bij een verhuurder die echt niet spoort en bleken er vocht problemen in de flat.
  Ik moest dus vrij snel de flat ontruimen, maar omdat ik niet meteen een andere flat kon vinden moest alles naar een opslag. En werd het links en rechts kamperen. Dan toch een andere flat gevonden en dus weer een deel van de opslag verhuisd naar de nieuwe flat. Maar bij lange nog niet alles omdat ik intussen ook op een nieuwe job gestart was, wat nodig was, want een woning huren zonder bewijs van “werk-inkomsten” is in België haast onmogelijk. En die job viel me na 2 maanden hard werken en vroeg op iedere dag, uiteindelijk dik tegen qua sfeer. Ik was uiteindelijk doodop met echt zware donkere depressieve buien en verdriet echt ziek eigenlijk.
  Wat een nieuwe frisse start in mijn leven had mogen worden, pakte al gauw uit in een zwart diep hol. Het gedoe met de vorige verhuurder is nog niet voorbij. Daar komt een rechtzaak van, en ik krijg daar torenhoge stress van. Ik geloof dat ik te maken kreeg met een doorwinterd narcist.
  En allerlei oude klachten waarvan ik dacht dat die na jaren mirren en vele MIR op maat procedures eigenlijk opgelost waren steken keihard de kop weer op, maar echt kei hard.
  Pijn in de liesstreek rechts, verkrampen van linkervoet, enkel en onderbeen.
  En plots heb ik nu heel recent terug acne die de kop opsteekt. En ja ik voel me echt zo ellendig als toen ik nog een puber was.
  Ik had toen vooral acne bovenaan op de rug de schouderzone zeg maar en dan vooral op voorhoofd en op de slapen….en oooooooooooh daar is het allemaal weer. Na jaren.
  Ik vermoed dat ik intussen ook flink onderweg begin te geraken in de overgang dat dit er ook wel mee te maken zal hebben de hormoon schommelingen. En die waren in mijn puber jaren echt verschrikkelijk. Mijn eerse menstruatie kreeg ik op mijn 14de en tegen dat ik 19 was, was er nog steeds geen enkele regelmaat in…nul nada…met soms wel 14 dagen bloeden…dan 10 dagen niks dan weer bloeden een dag of 5…dan 30 dagen niks…dan 7 dagen bloeden…dan weer 21 dagen niks….een grote rommel met ook steeds heel veel pijn. En toen ging ik dus aan de pil want ik was het spuug zat….en de MIR-Methode bestond toen nog niet.
  Nu die pil pak ik al jaren niet meer hoor…Ik liet me op mijn 37ste steriliseren…en bij die ingreep ontdekte men dat de rechter eierstok slechts rudimentair ontwikkeld was…nou ja…daarmee had ik dan toch enig zicht op ook een mogelijke oorzaak van instabiel hormoonsysteem…Blijft de vraag natuurlijk waarom die nooit tot volle ontwikkeling kwam, valt me dan te binnen.

  En dat gerommel in die maandstonden heb ik afgelopen 2 jaar dus ook weer. Wat wel veranderd is, is dat de menstruatie pijnloos verloopt nu. En ik zal maar hout vast houden nu ik dit schrijf….
  Want dat is ook nog zo een vreemd fenomeen.
  Als ik nog maar durf te zeggen dat een bepaalde klacht verdwenen is of vermindert is, gebeurt het heel vaak dat die een paar dagen later juist heel hard weer opduikt.
  Heb jij enig idee waaraan dat ligt? Of hoe dit werkt? Het brengt met zich mee dat ik soms niet eens meer blij durf te zijn over het feit dat een klacht verdwenen is of er uiting geven aan de blijdschap daaromtrent, uit angst dat het een paar dagen later dan toch maar weer flink afgstraft zal worden.
  In ieder geval post ik hier in het acne verhaal, omdat dit het frapantste is dat plots komt opzetten terwijl ik daar dus al geen jaren nog echt last van gehad heb.
  En waar ik ten gevolge van de stress ook weer heel erg verloren in gelopen ben is mijn rookverslaving. Daar waar ik echt al hele periodes gekend heb waarin het goed ging ben ik afgelopen maanden flink gestruikeld.
  Wat voeding betreft, voldoende water drinken dat zit wel heel goed. De zoet verslaving en vooral chocoladeverslaving is godzijdank nog steeds verdwenen uit mijn leven. De koffie met melk verslaving is ook bijna weg. Alleen die rotstinkstokken nog.
  In ieder geval ben ik wel van plan naar mijn lieve MIR-begeleider te gaan, want ik hink blijkbaar ergens keihard tegen aan, een hobbel die ik niet genomen krijg.
  Morgen heb ik alvast een afspraak bij de gewone huisarts. Want mijn schildklier problemen zijn ook nog niet van de baan. En een laatste bloedonderzoek bracht plots ontstekingswaarden naar voren die op Reuma wijzen. Oh ja kan er ook nog wel weer bij. Terwijl ik dat soort waarden nooit eerder in mijn leven heb gehad.En rond de aandoening in de hersenen waarbij ik vorig jaar in maart acuut niet meer kon spreken, daar is ook nog steeds geen duidelijkheid in.
  Soms heb ik het gevoel dat er meer kwalen bij komen dan dat er verdwijnen, sinds ik de MIR-Methode doe….Ik besef dat het natuurlijk wellicht enkel een inderuk is.
  In elk geval kan ik dus wel melden dat ik na de laatste webinar nog niks aan gewicht kwijt was. Dat het gewichtsverlies pas eind juni op gang is gekomen, maar dat ik dan wel op amper 2 maanden tijd 12kg ben afgevallen. En volgens mij is dat dan toch ook wel net te veel van het goede…Heel snel veel afvallen…wordt gezegd is zeer belastend voor de organen die alle afvalstoffen die vrij komen moeten verwerken…wellicht ook daarom dat ik met momenten echt doodmoe ben, en dan weer niet goed kan slapen, alsof ik met momenten vol kortsluitingen zit…
  En toch ben ik nog steeds dankbaar voor de MIR-Methode, dat wil ik graag benadrukken!!! Zonder de MIR-Methode was ik er wellicth nog beroerder aan toe. Er zijn wel degelijk klachten van mijn lijst verdwenen.
  En ja de overgewicht webinars in mijn achterhoofd…dat stuk van je waarheid durven, kunnen en mogen spreken…en dat sommige mensen babbelen of praten nodig hebben om zich goed te voelen, wel ja daar heb ik nog niet echt een opening voor gevonden. Op de meeste jogs in vlaanderen ligt alle focus op presteren, ruimte voor een praatje is er niet…Nu heb ik me toch wel ingschreven voor een eenmalige workshop verhalen vertellen en voorlezen voor kinderen….op zijn minst mag ik dan mijn mond open doen voor iets aangenaam….het is dan echt de bedoeling.
  Toen ik zelf nog jong was, vertelde ik al graag verhaaltjes aan mijn jongere zusjes of speelde ik poppenkast voor hen met poppen die zij zelf gemaakt hadden…dat vond ik erg leuk en zij ook.
  Soms doe ik dat nog wel eens voor mijn neeft en nichtjes. Ook zij vinden dat fijn…en nu ik het zo zit te schrijven…misschien mag ik mijn missie in die richting vinden..?
  Uiteindelijk zijn kinderen de toekomst. En als er nog kinderen zijn die van verhalen en poppenkast houden…en niet per se op de smartphone of tablet willen zitten prutsen…dan mag ik hen dat bieden……………..

  Warme groeten en veel dankbaarheid

  Sofia

  • Geloven in jezelf
   En in je pad.
   En dat je dit aankan.
   En desnoods nog meer.
   Ja, geloof dat je goed genoeg bent om zegenigen te ontvangen. Het werkt echt!!!
   Succes

  • Lieve Sofia,
   Wat ben je een moedige doorzetter en wat toon je een veerkracht in hoe je met de zware dingen in je leven omgaat. Ik hoop dat je alle kinderen aan wie je je verhalen gaat vertellen wat van jouw kracht mee kunt geven. Veel plezier daarmee!

 4. Beste Mireille,

  ik heb een vraagje aan jou. ik ben 18 en heb mijn hele jeugd last van puisjes of nou acne en vooral grote ontstekingen. is het eigenlijk wel goed om naar de schoonheidsspecialist te gaan en ze te laten uitknijpen?

  groetjes Anouk V. 🙂

  • Beste Anouk,
   Het is het fijnste om je huid zelf het werk te laten doen, maar een schoonheidsspecialiste kan je huid wel extra ondersteunen bij het verwerken van afvalstoffen en het sneller helpen herstellen van je huid. Tijdens de behandeling word je huid goed onderzocht door de schoonheidsspecialiste en kan ze ergere ontstekingen helpen voorkomen. Dus kijk zelf of je het de moeite en het geld waard vindt. Ik wens je een prachtige gave huid toe!
   Groetjes, Mireille

 5. Beste Mireille,
  Om te beginnen bedankt voor de fijne artikels die jij onze elke week stuurt. Acné zou nog een andere oorzaak hebben. Ik heb ooit een cursus ‘Bachbloesems voor kinderen’ gevolgd. Daarin werd gezegd dat sommige jongeren in de puberteit angst ontwikkelen voor ontluikende seksualiteit, voor het andere geslacht. Acné in het gezicht stoot de andere af wat dan de bedoeling is. Dit is in het kort geformuleerd wat ik daar geleerd heb. Weet jij daar iets van ?
  ps. Komen er geen dansfeesten in België – zou keitof zijn !
  Lieve grts – An

  • Beste An,
   Nee, ik ken die theorie voor acné niet en voor mijn gevoel/weten klopt die niet. Maar ik sta altijd open voor aanwijzingen die mij het tegendeel laten zien.
   Dansfeesten kunnen we overal organiseren. Het enige dat we nodig hebben is een geschikte zaal waar niet al teveel kosten voor gemaakt hoeven te worden. En een fijne DJ. Dus… laat maar weten of je een zaal weet in Vlaanderen!
   Groetjes, Mireille

 6. Hallo Mireille,
  Ik ben 65 jaar en ben al 3 of 4 jaar aan het mirren.
  Mijn hele leven al puistjes en ontstekingen gehad. Het is wel minder geworden, na een regressie. Maar helemaal verdwenen is het nog steeds niet.
  Ook mijn rookverslaving en rookgewoonte zijn er nog.
  Heb jij nog verder advies.?
  Ik voel me slachtoffer van mezelf. En bang om veroordeeld te worden. Dat gebeurt nog steeds omdat ik rook. Ik ben hooggevoelig en dan voel je alles nog meer.
  Liefs, Marijke

  • Beste Marijke,
   Het is misschien het fijnst wanneer je een keer een afspraak maakt met een MIR-Methode begeleidster. Dat kan ook via Skype of telefonisch. Ik hoop dat je langzaamaan weer wat waardering voor jezelf gaat voelen!
   Groetjes, Mireille

 7. Lieve Mireille,

  Wat fijn dat je aandacht geeft aan jeugdpuistjes en acné. Het kan pubers en ‘lijders’ erg onzeker maken, dat is wat ik vaak tegenkom en ben tegengekomen in mijn praktijk voor huidverzorging. Vanuit schoonheidsspecialiste én regressietherapeute kijk ik naar de huid. Wat mij opgevallen is bij mijn clienten die op mijn pad gekomen zijn is dat het veelal boosheid is met acné bij mensen boven de 30 jaar. Als een puber zo boos op de ouders of een van de ouders, en op iedereen die daarvoor representant staat in hun leven. Deze clienten hebben dit vaak zelf niet eens door, hun emoties lijken normaal en onder controle, echter hun huid vertelt mij iets anders. Deze emoties willen wel geleefd worden!! Liefst via het eerste contact met de buitenwereld, namelijk je huid. Pas wanneer oude patronen losgelaten worden, clienten leren wat hun triggers zijn, gaan de emoties stromen, en daarmee het talg in hun huid en eea wordt minder fel en opstandig. En vaak zit er veel verdriet wanneer de boosheid weggehaald is en bij het gevoel komt.

  Ook de plaats van de puistjes in het gelaat vertelt veel. stress, darmen en hormonen kunnen een rol spelen, de plaats van de puistjes kan dat goed verraden!

  Ik denk zeker dat de MIR-Methode een bijdrage kan leveren en de huidfunctie kan optimaliseren. Wellicht is het een idee om tijdens de reiniging stappen hardop te zeggen die voor client van toepassing zijn!

  Harte Groet Ina

  • Dankjewel voor deze nuttige informatie Ina. Ik was afgelopen mei op vakantie in Turkije en kreeg na1week veel puistjes op mn kaakljn, hals, nek en borst.
   Tijdens dese vakantie heeft mijn broer onverwachts al het contact met mij verbroken en ik ben daar nog steeds boos om. (En verdrietig). Ik ben erg benieuwd naar jouw kijk hier op.

   Groetjes
   Sharon

   • Hai Sharon, ik heb je huid niet gezien natuurlijk, maar het past wel in het plaatje wat je schetst. Jammer dat het niet minder is geworden in Turkije, vaak in de zon wordt het minder. Het talg “smelt” als het ware en stroomt beter de huid uit. Met het baden in zee, zwembad weekt de huid lekker. Een scrub behandeling in de Hamman kan dan ook veel voor je doen. Echter jij werd boos……zoals ik al eerder schreef. Om je boosheid te minderen kan je ook goed de MIR-Methode toepassen, vooral stap 3 vader loskoppelen, moeder loskoppelen is een goede in deze, omdat vader staat voor alle mannen in ons leven.
    Eet lekker gezond veel groente en fruit. Geen suiker. En ga een lekker naar de sauna en ga lekker (zachtjes) scrubben met zout.

 8. Oh oh oh. Niet vaak dat dit gebeurd maar Mireille, eiwitten zitten ook in groenten en eieren nee diehebben we echt niet nodig. Ikzelf eet al 25 jaar geen eieren, heb die samen met vlees opgegeven. Nee eieren zijn niet nodig. De bouwstenen zijn zwaar om te verteren door onze lever want wij hoeven geen pluimen en dat moet ook allemaal afgevoerd worden, ontgiften. Eieren is een dierlijk product en de manier dat de legkippen behandeld worden, nee eiwitten komen ook van onze groenten. Net zoals melk zelfs heel vaak een oorzaak is bij acne. Dieervaring had ik met mijn Vietnamese man die bij aankomst in de VSA begon koeiemelk te drinken met zware acne als gevolg, tot wij trouwden en ik nooit melk in huis had. Diana

 9. Beste Mireille,
  Ik doe nu bijna 5 weken de MIR-methoden in de hoop dat o.a. mijn huid rustiger wordt qua onzuiverheden.
  Na anderhalve week je MIR-methode kwam ik uit bed en leek het opeens zo rustig , alles was helemaal ingedroogd en wat was ik blij!Helaas is het daarna alleen maar erger terug gekomen…
  Ik drink nu zo’n 2 weken al 4 liter water per dag, eet geen suiker, gluten, lactose (intolerant) & alles zoveel mogelijk vers. Ik hou mijn huid altijd goed schoon en doe de MIR-methode ook 2x per dag.
  Ik merk wel dat ik enorm aan het ontgiften ben, maar voor de restgeen verbeteringen.Is er iets wat ik over het hoofd zie?…
  Met vriendelijke groet,
  Esmee, 15 jaar

  • Beste Esmee,
   Nee, je ziet niets over het hoofd. Je drinkt wel erg veel water wat ervoor kan zorgen dat je mineralen tekort komt. Eet je ook zouten? Het echt een tijd duren voordat de balans terug is, maar je kunt voor de zekerheid ook een keer een consult afspreken met een MIR-Methode begeleider om te kijken of er nog een blokkade speelt die zich nog niet makkelijk gewonnen geeft.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 10. Hi Mireille,
  mijn dochter van 14 jaar heeft af en toe last van puistjes. Ze maakt haar gezicht schoon maar met de MIR methode moet ik niet aan komen dat vindt ze maar hocus Opokus. Wat zou haar kunnen overtuigen? Zelf doe ik de methode al 3/4 jaar. Heb het gevoel dat het me goed doet maar kan het niet precies specificeren wat er beter gaat.
  harte groet,
  Ellen

  • Beste Ellen,
   Je kunt het haar een keer voorstellen, maar als ze niet wilt, moet je dat helaas respecteren. Ga zelf verder met de MIR-Methode en kijk of er als vanzelf meer rust in huis ontstaat en ze zich misschien wel hiervoor open gaat stellen. Het hoeft uiteraard niet, want zij mag haar eigen keuzes maken. En dat doen jongeren graag.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 11. Hallo Mireille,

  Ik ben bijna 31 en heb ontzettende last van acne in mijn gezicht. Ander half jaar geleden ben ik met de Diana pil gestopt en sinds dien zit mijn gezicht helemaal onder!
  Ik heb al 2 keer de MIR-Methode gevolgd, maar dit heeft bij mij geen resultaat opgeleverd.

  Wat kan ik nog doen?

  Ik hoor graag van je,

  Met vriendelijke groet,
  Linda

  • Beste Linda,
   Je kunt het beste de MIR-Methode 2x per dag blijven doen. Langere tijd volhouden. Duurt het je te lang, maak dan vooral een keer een afspraak bij een MIR-Methode begeleider zodat zij heel gericht kan uittesten wat de oorzaak is. Hormonen? Voeding? Emoties?
   Veel sterkte!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 12. Ik ben nu ongeveer twee weken bezig met de MIR- Methode en normaal gesproken heb ik vaak tussendoor behoefte aan wat zoets, nu sta ik er niet echt bij stil, maar heb wel wat meer zin in zoute dingen.
  Ik hoop dan ook op korte termijn dat de behoefte aan zout ook wat minder word en ik kan gaan beginnen met afvallen.
  Ik wil wat meer gaan bewegen en minder eten, ik drink alleen te weinig en heb ‘s avonds ineens veel dorst. Daar moet ik nog wat aandacht aan besteden.
  Er kwam de eerste week veel los aan emoties, nu ben ik wat stabieler, ik ga me steeds lekkerder voelen. Ik ga zeker door met de MIR- Methode, het voelt gewoon goed.
  Bedankt!!

  gr
  Monique

 13. Veel minder eten 1 snee brood per dag en liefst zuurdesem, de dierlijke melk zoveel mogelijk links laten,enorm opgeblazen gevoel. Alle soorten suikers alleen ahorn siroop en dergelijke, geen vlees, in uitzonderlijke momenten, biovlees, wat een hemelsbreed verschil van smaak, geen aardappleln vind ze niet lekker meer,wel eens een stukje vis of eieren, yoghurt blijft ook aan de kant, voel me er zeer goed bij, en tussendoor wat chiazaad, of zeezout in water opgelost, ‘s morgens nuchter, niet alle dagen, zo dat was het in hoofdzaak, lieve groetjes Rita

 14. Ik merk ook dat mijn eetpatroon verandert, ik ben wel altijd al een bewuste eter geweest maar ik heb nu veel minder behoefte aan eten en als ik eet merk ik dat ik vooral minder brood wil eten en totaal geen behoefte heb aan snoepjes of koekjes. Gisteren kreeg ik een gebakje en daar ging ik vooral van griezelen, ik vond het zuur ruiken en kreeg het echt niet weg. Bijkomend prettig verschijnsel is dat ik nu blijkbaar ook ga afvallen.
  Ik heb al jaren moeite met afvallen omdat ik een hormonale afwijking (pco) heb, geweldig dus! Ik doe de MIR-Methode nu een week ben benieuwd naar de volgende weken!

  • Hoi Silvia,
   Wat een geweldig mooi resultaat na een week met de MIR-Methode gewerkt te hebben, Super.
   Mooi dat jouw lichaam al zo snel aangeeft wat het wel en niet wil.
   Blijf daar maar naar luisteren en als je griezelt van een gebakje, kan je deze gewoon laten staan.
   Zoetigheid is inderdaad een zuurmaker!
   Ik ben ook benieuwd hoe het de komende weken met je gaat en vind het fijn als je dat laat weten.

   Groetjes,
   Margreet Pielage

   MIR-Methode begeleider in Ommen
   http://www.terra-mater.nl

 15. Hallo Mireille,

  Ik ben nu 3 weken de MIR-Methode aan het doen. Ik ben 60 jaar en krijg opeens uitslag rond mijn mondhoeken. “Jeugdpuistjes?”. Ik ben niet zo blij met de uitslag. Ik ben wel blij dat ik “er iets uit werk”. Hoop dat de uitslag ook snel overgaat.
  Dank voor je liefdevolle betrokkenheid bij zo velen.

  Hartelijke groet.

  • Beste Johanna,

   Rondom de mond zitten zeer fijne poriën die makkelijk verstopt kunnen raken. zachtjes wassen met lauwwarm water na de maaltijd kan een remedie zijn. Onze mondhoeken verdwijnen met de jaren in een rimpel wat kan gaan smetten. Succes met de mirmethode!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.