Home » Artikelen » 14. Acne, puistjes, hoe kom je eraan en hoe kom je er vanaf?

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

14. Acne, puistjes, hoe kom je eraan en hoe kom je er vanaf? — 21 reacties

 1. Beste Mireille,

  ik heb een vraagje aan jou. ik ben 18 en heb mijn hele jeugd last van puisjes of nou acne en vooral grote ontstekingen. is het eigenlijk wel goed om naar de schoonheidsspecialist te gaan en ze te laten uitknijpen?

  groetjes Anouk V. 🙂

  • Beste Anouk,
   Het is het fijnste om je huid zelf het werk te laten doen, maar een schoonheidsspecialiste kan je huid wel extra ondersteunen bij het verwerken van afvalstoffen en het sneller helpen herstellen van je huid. Tijdens de behandeling word je huid goed onderzocht door de schoonheidsspecialiste en kan ze ergere ontstekingen helpen voorkomen. Dus kijk zelf of je het de moeite en het geld waard vindt. Ik wens je een prachtige gave huid toe!
   Groetjes, Mireille

 2. Beste Mireille,
  Om te beginnen bedankt voor de fijne artikels die jij onze elke week stuurt. Acné zou nog een andere oorzaak hebben. Ik heb ooit een cursus ‘Bachbloesems voor kinderen’ gevolgd. Daarin werd gezegd dat sommige jongeren in de puberteit angst ontwikkelen voor ontluikende seksualiteit, voor het andere geslacht. Acné in het gezicht stoot de andere af wat dan de bedoeling is. Dit is in het kort geformuleerd wat ik daar geleerd heb. Weet jij daar iets van ?
  ps. Komen er geen dansfeesten in België – zou keitof zijn !
  Lieve grts – An

  • Beste An,
   Nee, ik ken die theorie voor acné niet en voor mijn gevoel/weten klopt die niet. Maar ik sta altijd open voor aanwijzingen die mij het tegendeel laten zien.
   Dansfeesten kunnen we overal organiseren. Het enige dat we nodig hebben is een geschikte zaal waar niet al teveel kosten voor gemaakt hoeven te worden. En een fijne DJ. Dus… laat maar weten of je een zaal weet in Vlaanderen!
   Groetjes, Mireille

 3. Hallo Mireille,
  Ik ben 65 jaar en ben al 3 of 4 jaar aan het mirren.
  Mijn hele leven al puistjes en ontstekingen gehad. Het is wel minder geworden, na een regressie. Maar helemaal verdwenen is het nog steeds niet.
  Ook mijn rookverslaving en rookgewoonte zijn er nog.
  Heb jij nog verder advies.?
  Ik voel me slachtoffer van mezelf. En bang om veroordeeld te worden. Dat gebeurt nog steeds omdat ik rook. Ik ben hooggevoelig en dan voel je alles nog meer.
  Liefs, Marijke

  • Beste Marijke,
   Het is misschien het fijnst wanneer je een keer een afspraak maakt met een MIR-Methode begeleidster. Dat kan ook via Skype of telefonisch. Ik hoop dat je langzaamaan weer wat waardering voor jezelf gaat voelen!
   Groetjes, Mireille

 4. Lieve Mireille,

  Wat fijn dat je aandacht geeft aan jeugdpuistjes en acné. Het kan pubers en ‘lijders’ erg onzeker maken, dat is wat ik vaak tegenkom en ben tegengekomen in mijn praktijk voor huidverzorging. Vanuit schoonheidsspecialiste én regressietherapeute kijk ik naar de huid. Wat mij opgevallen is bij mijn clienten die op mijn pad gekomen zijn is dat het veelal boosheid is met acné bij mensen boven de 30 jaar. Als een puber zo boos op de ouders of een van de ouders, en op iedereen die daarvoor representant staat in hun leven. Deze clienten hebben dit vaak zelf niet eens door, hun emoties lijken normaal en onder controle, echter hun huid vertelt mij iets anders. Deze emoties willen wel geleefd worden!! Liefst via het eerste contact met de buitenwereld, namelijk je huid. Pas wanneer oude patronen losgelaten worden, clienten leren wat hun triggers zijn, gaan de emoties stromen, en daarmee het talg in hun huid en eea wordt minder fel en opstandig. En vaak zit er veel verdriet wanneer de boosheid weggehaald is en bij het gevoel komt.

  Ook de plaats van de puistjes in het gelaat vertelt veel. stress, darmen en hormonen kunnen een rol spelen, de plaats van de puistjes kan dat goed verraden!

  Ik denk zeker dat de MIR-Methode een bijdrage kan leveren en de huidfunctie kan optimaliseren. Wellicht is het een idee om tijdens de reiniging stappen hardop te zeggen die voor client van toepassing zijn!

  Harte Groet Ina

 5. Oh oh oh. Niet vaak dat dit gebeurd maar Mireille, eiwitten zitten ook in groenten en eieren nee diehebben we echt niet nodig. Ikzelf eet al 25 jaar geen eieren, heb die samen met vlees opgegeven. Nee eieren zijn niet nodig. De bouwstenen zijn zwaar om te verteren door onze lever want wij hoeven geen pluimen en dat moet ook allemaal afgevoerd worden, ontgiften. Eieren is een dierlijk product en de manier dat de legkippen behandeld worden, nee eiwitten komen ook van onze groenten. Net zoals melk zelfs heel vaak een oorzaak is bij acne. Dieervaring had ik met mijn Vietnamese man die bij aankomst in de VSA begon koeiemelk te drinken met zware acne als gevolg, tot wij trouwden en ik nooit melk in huis had. Diana

 6. Beste Mireille,
  Ik doe nu bijna 5 weken de MIR-methoden in de hoop dat o.a. mijn huid rustiger wordt qua onzuiverheden.
  Na anderhalve week je MIR-methode kwam ik uit bed en leek het opeens zo rustig , alles was helemaal ingedroogd en wat was ik blij!Helaas is het daarna alleen maar erger terug gekomen…
  Ik drink nu zo’n 2 weken al 4 liter water per dag, eet geen suiker, gluten, lactose (intolerant) & alles zoveel mogelijk vers. Ik hou mijn huid altijd goed schoon en doe de MIR-methode ook 2x per dag.
  Ik merk wel dat ik enorm aan het ontgiften ben, maar voor de restgeen verbeteringen.Is er iets wat ik over het hoofd zie?…
  Met vriendelijke groet,
  Esmee, 15 jaar

  • Beste Esmee,
   Nee, je ziet niets over het hoofd. Je drinkt wel erg veel water wat ervoor kan zorgen dat je mineralen tekort komt. Eet je ook zouten? Het echt een tijd duren voordat de balans terug is, maar je kunt voor de zekerheid ook een keer een consult afspreken met een MIR-Methode begeleider om te kijken of er nog een blokkade speelt die zich nog niet makkelijk gewonnen geeft.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 7. Hi Mireille,
  mijn dochter van 14 jaar heeft af en toe last van puistjes. Ze maakt haar gezicht schoon maar met de MIR methode moet ik niet aan komen dat vindt ze maar hocus Opokus. Wat zou haar kunnen overtuigen? Zelf doe ik de methode al 3/4 jaar. Heb het gevoel dat het me goed doet maar kan het niet precies specificeren wat er beter gaat.
  harte groet,
  Ellen

  • Beste Ellen,
   Je kunt het haar een keer voorstellen, maar als ze niet wilt, moet je dat helaas respecteren. Ga zelf verder met de MIR-Methode en kijk of er als vanzelf meer rust in huis ontstaat en ze zich misschien wel hiervoor open gaat stellen. Het hoeft uiteraard niet, want zij mag haar eigen keuzes maken. En dat doen jongeren graag.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 8. Hallo Mireille,

  Ik ben bijna 31 en heb ontzettende last van acne in mijn gezicht. Ander half jaar geleden ben ik met de Diana pil gestopt en sinds dien zit mijn gezicht helemaal onder!
  Ik heb al 2 keer de MIR-Methode gevolgd, maar dit heeft bij mij geen resultaat opgeleverd.

  Wat kan ik nog doen?

  Ik hoor graag van je,

  Met vriendelijke groet,
  Linda

  • Beste Linda,
   Je kunt het beste de MIR-Methode 2x per dag blijven doen. Langere tijd volhouden. Duurt het je te lang, maak dan vooral een keer een afspraak bij een MIR-Methode begeleider zodat zij heel gericht kan uittesten wat de oorzaak is. Hormonen? Voeding? Emoties?
   Veel sterkte!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 9. Ik ben nu ongeveer twee weken bezig met de MIR- Methode en normaal gesproken heb ik vaak tussendoor behoefte aan wat zoets, nu sta ik er niet echt bij stil, maar heb wel wat meer zin in zoute dingen.
  Ik hoop dan ook op korte termijn dat de behoefte aan zout ook wat minder word en ik kan gaan beginnen met afvallen.
  Ik wil wat meer gaan bewegen en minder eten, ik drink alleen te weinig en heb ’s avonds ineens veel dorst. Daar moet ik nog wat aandacht aan besteden.
  Er kwam de eerste week veel los aan emoties, nu ben ik wat stabieler, ik ga me steeds lekkerder voelen. Ik ga zeker door met de MIR- Methode, het voelt gewoon goed.
  Bedankt!!

  gr
  Monique

 10. Veel minder eten 1 snee brood per dag en liefst zuurdesem, de dierlijke melk zoveel mogelijk links laten,enorm opgeblazen gevoel. Alle soorten suikers alleen ahorn siroop en dergelijke, geen vlees, in uitzonderlijke momenten, biovlees, wat een hemelsbreed verschil van smaak, geen aardappleln vind ze niet lekker meer,wel eens een stukje vis of eieren, yoghurt blijft ook aan de kant, voel me er zeer goed bij, en tussendoor wat chiazaad, of zeezout in water opgelost, ’s morgens nuchter, niet alle dagen, zo dat was het in hoofdzaak, lieve groetjes Rita

 11. Ik merk ook dat mijn eetpatroon verandert, ik ben wel altijd al een bewuste eter geweest maar ik heb nu veel minder behoefte aan eten en als ik eet merk ik dat ik vooral minder brood wil eten en totaal geen behoefte heb aan snoepjes of koekjes. Gisteren kreeg ik een gebakje en daar ging ik vooral van griezelen, ik vond het zuur ruiken en kreeg het echt niet weg. Bijkomend prettig verschijnsel is dat ik nu blijkbaar ook ga afvallen.
  Ik heb al jaren moeite met afvallen omdat ik een hormonale afwijking (pco) heb, geweldig dus! Ik doe de MIR-Methode nu een week ben benieuwd naar de volgende weken!

  • Hoi Silvia,
   Wat een geweldig mooi resultaat na een week met de MIR-Methode gewerkt te hebben, Super.
   Mooi dat jouw lichaam al zo snel aangeeft wat het wel en niet wil.
   Blijf daar maar naar luisteren en als je griezelt van een gebakje, kan je deze gewoon laten staan.
   Zoetigheid is inderdaad een zuurmaker!
   Ik ben ook benieuwd hoe het de komende weken met je gaat en vind het fijn als je dat laat weten.

   Groetjes,
   Margreet Pielage

   MIR-Methode begeleider in Ommen
   http://www.terra-mater.nl

 12. Hallo Mireille,

  Ik ben nu 3 weken de MIR-Methode aan het doen. Ik ben 60 jaar en krijg opeens uitslag rond mijn mondhoeken. “Jeugdpuistjes?”. Ik ben niet zo blij met de uitslag. Ik ben wel blij dat ik “er iets uit werk”. Hoop dat de uitslag ook snel overgaat.
  Dank voor je liefdevolle betrokkenheid bij zo velen.

  Hartelijke groet.

  • Beste Johanna,

   Rondom de mond zitten zeer fijne poriën die makkelijk verstopt kunnen raken. zachtjes wassen met lauwwarm water na de maaltijd kan een remedie zijn. Onze mondhoeken verdwijnen met de jaren in een rimpel wat kan gaan smetten. Succes met de mirmethode!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.