Home » Artikelen » 13. Depressief? Luister naar de oor-zaken!

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

13. Depressief? Luister naar de oor-zaken! — 197 reacties

 1. Ik doe nu bijna twee weken de MIR-methode. Vandaag ben ik enorm depressief. Dat maakt me bang. Wat doe ik in dit leven… wil ik nog. 3 kinderen,dus geen keuze…
  Kan het door de methode komen?

  • Beste Liek,
   Het kan zijn dat je helderder wordt en serieus gaat nadenken over de toekomst. En dat dat op dit moment er somber uit ziet. (Maar het gaat heel erg ten positieve keren!) Let erop tijdens het doen van de MIR-Methode dat je voldoende water drinkt, om afvalstoffen af te voeren. Als afvalstoffen in je lichaam (en brein) vrij komen, en daar blijven omdat ze niet afgevoerd worden, kan het zijn dat je depressieve klachten krijgt. Je kunt ook altijd nog contact opnemen met een MIR-Methode begeleidster als de bezorgde gevoelens over de toekomst blijven aanhouden.
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

 2. Hoi Mireille. Dank je wel voor deze methode. Top. Bij ons thuis vroeger strenge regels. Altijd rekening houden met een ander. Ja meneer nee mevrouw. Een gegeven paard niet in de bek kijken. Jongens zijn belangrijker dan meisjes. Ivm met werk gezin onderhouden. ik ben de ouste heb nog 1 broer onder mij. Maar de oudste moest altijd flink zijn en t voorbeeld geven. Natuurlijk hebben mijn ouders hun best gedaan maar toch..ik ben 58 heb er nog steeds last van helaas. Ik ben dus nog steeds op zoek naar mezelf. Liefs Sandra❤️

 3. Dit vind ik ontroerend .
  ik was zelf depresief vele jaren terug na de geboorte van mij 2de dochter…voor ze geboren was zijn wij verhuist naar frankrijk. op het moment zelf wist ik het niet en mijn man had en vermoede maar wist niet wat er me te doen waardoor onze relatie heel moeilijk werd. Ik weet niet meer juist wanneer maar ik las de Happinez waar de Mir-methode in stond en ik dacht waarom niet …ik ben er me gestart en het heeft veel in gang gezet ..en bom laten ontploffen waar al mijn frustratie en kwaadheid van zo veel jaren is uitgekomen. mijn eerste gedacht was ‘zo kan ik niet verder leven met me zelf ‘ ik ben blijven mirren en deuren zijn open gegaan ..en ik ben beginnen spreken …Mijn moeder zij altijd ‘dit moet niemand weten, dit blijft onder ons’ waardoor ik nooit heb leren spreken ..ik wist zelfs niet dat dat mogelijk was om over mijn problemen emotie’s te praten .
  bon en andere was ‘mannen zijn just goed voor in den bloempot te zetten’
  Mijn man voelt zich al lang niet goed …laten we er depresie op plakken .Hij is een goeie spreker en door hem ben ik wat geforceerd in mijn evolutie in preken uiten van mijn emoties..
  maar het blijft niet goed en de laaste tijd hebben wij discuties die nergens naar toe gaan en waar ik altijd moet zoeken waar ik fout was …gisteren was het genoeg voor mij ! Mijn Hart heeft tot mij gesproken en gezegd dat dit niet leefbaar is . <kheb gezegd dat het gedaan is en ben ik weg gegaan .ineens ingezien waar ik me bezig was en hoe het mij klein houd !
  Ik blijf Mirre ….maar ik stel mij de vraag wat je het best kan doen als je met iemand samen woond die depresief is ? mensen rond mij zeggen dat ik al teveel doen !

 4. Als ik ruzie had met mijn man en ik wilde erover praten met mijn moeder dan zei ze altijd; ‘In een huwelijk is het geven en nemen, meer geven dan nemen’. Ten eerste had ik helemaal niets aan deze opmerking van mijn moeder, op latere leeftijd dacht ik ‘Wat een onzinnige kreet, geven en nemen moet op zijn minst evenredig zijn’.
  Ik hou helemaal niet van spreuken 🙂

 5. Dag Mireille, meteen toen ik begon (met alleen 5. en 7.) bemerkte ik een verlichting/oplichting van mijn depressie. Ik stel (achteraf) vast dat ik eigenlijk mijn hele leven (zwaar) depressief ben geweest, met in mijn jongere jaren ook enkele manische periodes. Sinds ik MIR heb ik geen diepe, zwarte, suicidale wanhoop meer ervaren, en ben ik weer een beetje hoopvol. Wat volgens mij ook een oorzaak van depressie is, zoals in mijn geval grotendeels, is het niet mogen/kunnen/willen voelen, alle gevoelen inhouden/onderdrukken/harnassen. Dat levert volgens mij ook een vorm van vergiftiging op, maar ik denk dat net zoals met het (laten) bloeden van echte wonden, mijn eigen systeem/lichaam voorzichtig is met het laten wegstromen/huilen omdat dit anders ook te veel kan zijn. Ik vertrouw nu helemaal op mijn eigen timing daarin. En ben zeer dankbaar voor de MIR-Methode omdat deze zo zacht, haast teder is….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.