Home » Artikelen » 21. Loop jezelf slim!

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

21. Loop jezelf slim! — 73 reacties

 1. Ik loop me ‘rot’ sinds ik 5 weken geleden met de MIR ben begonnen. Ik ben er mee begonnen nadat ik anderhalve maand bijna niet geslapen had en toen met slaapmedicatie ben begonnen. Ondertussen heb ik ook een MIR op maat gehad en dat heeft enorme effecten.
  Ik wandelde altijd wel, maar nu kan ik haast niet stoppen ondanks de vermoeidheid van de medicatie. En langzaam maar zeker ben ik aan het helen. Neem nu nog een halve slaaptablet en ik heb er alle vertrouwen in dat de MIR-Methode me hier doorheen helpt en nog verder! Wat een inzichten, verwerking en heling door deze ontroerend simpele methode.
  Dank je Mireille voor je passie en je toewijding aan deze Methode.

 2. Dag Mireille, ik wandel bijna elke dag 0ng. 30 45 m.
  Mijn probleem is dat ik vooral s ochtends zo licht/ duizelig ben in m’n hoofd en dan soms wat ga zwabberen op de weg. Ben 82 j doe vanalles ben creatief doe aan WATSU (ontspannen bewegen in warm water). Bij de huisarts wordt ik niks wijzer. Traplopen gaat moeizamer qua inspanning. Ik doe nu al ruim een jaar de MIR oef.
  Vervelend dat ik niet weet wat dit is.
  Vr. Gr.

 3. Hallo Mireille, wat goed dat je dit doorgeeft, ik heb vaak mensen ontmoet die genazen van ernstige klachten door wandelen en ook door trappen lopen, keep the good life/work up. Liefs en dank je!!Gaia

  • Beste Gaia,
   Ja mooi he! Ik had het ook gezien bij depressieve mensen die gingen wandelen. Werkt super! En nu nog meer aanwijzingen waaróm het zo goed werkt. Ik verheug me op vele vele wandelgroepen en wandelcoaches!
   Groetjes, Mireille

 4. Door het Mirren heb ik wel meer energie gekregen maar meer lopen is nog niet fijn. Vorige week ontdekte een podoloog de oorzaak daarvan. Een neuroom tussen twee tenen. Dat is een verdikking in een zenuw waardoor een deel van je tenen minder gevoel hebben. Daar is iets aan te doen. Vanaf volgende week krijg ik zooltjes die ervoor gaan zorgen dat ik mijn voeten op de goede manier kan neerzetten en belasten. Want meer bewegen wil ik zeker wel. Ik verheug me erop weer beter uit de voeten te kunnen.

 5. VOOR alle mensen die weinig merken van het positieve effect van lopen, loop eens op blote voeten het liefst op de aarde zelf, en google eens op ´aarden´ of ´earthing´. MET blote voeten, of op minimalistische schoenen zijn we meer verbonden met de aarde, dus meer met onszelf verbonden, dus gezonder. ER zijn al vele wonderbaarlijke ervaringen over het meer lopen op blote voeten… groeten van een grote fan van de MIR-Methode die dit dan ook al jaren gewoon altijd doet. Marjolijn uit Zutphen.

 6. Hallo, ik ben Irma en ben sinds 5 wekenmet de M.I.R methode bezig.Ben begonnen daar ik het las op internet, Ik heb een zeer zware burn-out .Wordt hiervoor behandeld bij Body Stress Release,Heb het wel tegen haar verteld dat ik hiermee bezig was.Nu mijn vraag: ik blijf maar zo nerveuze en wankel op de benen.Maar ik slaap na zeer lange tijd weer heerlijk en word smorgens ook goed wakker , maar na 2 uit begint het weer.zij zegt je.he t zoveel voor je kiezen gehad , je kan niet in eens alles uit wissen
  Wat kan ik nog maar doen.Ik maak me zorgen omdat ik een Man verzorgd met C VA.Graag een antwoord op een vraag
  Heel hartelijk dank.gr Irma

  • Beste Irma,
   Nee, volgens mij hoef je niet nog meer te doen, maar ben je gewoon al goed bezig. Vertrouw erop dat je lichaam hard werkt en dat je met de Body Stress Release echt helingsprocessen in gang zet die je met de MIR-Methode extra snel uit je systeem kunt halen. Geef jezelf de tijd ervoor.
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

 7. Hallo, door een chronische whiplash had ik al meer dan 15 jaar maar zeer weinig energie. Bij de geringste inspanning tegenslag of emotioneel zijn liep ik gewoon leeg. Met acupunktuur werd mijn energie telkens weer op peil gebracht. Nu ik de MIR-Methode doe merk ik dat mijn lichaam zich zelf weer herstelt. Dankjewel Mireille.
  Mvg.Ans

 8. Hoi Mireille,

  Aangezien ik eczeem in de bal van beide voeten heb, doe ik (al maanden) dagelijks 2x MIR tijdens het insmeren.. Ik gebruik dus mijn voetzolen ipv mijn handpalmen. Ik neem aan dat dit een prima manier is? Echter de eczeem gaat er niet van weg.. Door de jaren heen ‘alles’ al geprobeerd, zowel homeopathische als puur medische oplossingen, detoxen en nu al een tijdje MIR. Helaas.. Heb je misschien nog suggesties? Overigens nav het plaatje bij dit blog ben ik benieuwd geworden welk orgaan in verbinding staat met de bal van mijn voet, vanwege de plek van (hevige) eczeem.

  Bedankt alvast!

  • Beste Dennis,
   Ik weet niet precies wat waar op de voeten zit. Dat weten voetreflexologes beter. Of kijk eens naar van die plaatjes op internet. Zijn er vast wel te vinden. Dat je eczeem zich niet gewonnen geeft, is wel vreemd. Het kan duiden op verdriet (longmeridiaan) of iets niet los kunnen laten (dikke darmmeridiaan) of een algeheel gevoel van afgesloten zijn van anderen, dat je een gevoel van verbinding met anderen mist. Een MIR-Methode begeleider kan dit voor je uittesten en dat zou ik je ook graag aanraden. Het is overigens prima om het tijdens het voeten smeren te doen, want dan gebruik je toch ook je hand.
   Sterkte!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille

   • Waar vind ik in Amersfoort een MIR Methode begeleider. Ik doe de MIR Methode al een paar weken en ben medicijnen aan het afbouwen. Het gaat goed

   • Heb jaren geleden een eczeem plek bovenop mijn voet gehad heb er hennep handcreme vande Bodyshop op gesmeerd.Na een week was de plek weg. Geen last meer van gehad. Hennepolie in dat product werkt goed.

  • Dag Dennis,

   ga eens langs bij iemand die causale voetreflexiologie doet, die zal je zeker helpen met je exzeem. Ik heb ook last met dit probleem.
   Ik gebruik zwarte zalf hiervoor (BE)bij ernstige aandoening, ook op je eten letten doet al veel.
   Groetjes, Riet

  • Beste Dennis, op de bal van de voet zitten de longen. De longen staan direct in verband met de dikke darm. Eczeem begint in de darmen. Ik raad je dit dieet aan: http://www.eczeemvrij.be/eczeemvrij-plan.html. Ik hoor goede resultaten van collega’s en cliënten! Succes hoor! Hartelijke groet, Heleen de Lang-Schaaps, voetreflextherapeute, Alkmaar.

 9. Hallo,
  Ik ben zowel rechts als links met mijn brein,en ik loop hele dagen voor op mijn werk als medewerkser in de buitendienst van een Gemeente, veel buiten veel weersinvloeden,maar wel fijn om buiten te zijn.
  Wat doen de voeten dan precies en hoe kan je merken dat je meridianen dan niet goed werken???
  En hoe zuiver je die dan,buiten de MIR-Methode, is er dan nog een oefening daarvoor bedoeld???
  Ben benieuwd naar uw antwoord,alvast bedankt voor de moeite!!!!

  • Beste Fiona,
   Je vragen zijn een studie op zich! Wanneer je loopt, moeten je hersenen zoal links als rechts actief zijn. Dat maakt dat ze beter gaan samenwerken. De oefening waar je om vraagt, is dus lopen en dat doe jij al dagelijks. Als je meridianen niet goed werken, kun je pijnklachten krijgen op de route van de meridiaan. Je kunt daarvoor plaatjes zoeken op internet, om te zien waar de energiebanen lopen. Je zuivert de meridianen o.a. met de MIR-Methode. Daar is geen aparte oefening voor.
   Veel succes!
   Groetjes, Mireille Mettes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.