Home » Artikelen » 21. Loop jezelf slim!

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

21. Loop jezelf slim! — 73 reacties

 1. Ik loop me ‘rot’ sinds ik 5 weken geleden met de MIR ben begonnen. Ik ben er mee begonnen nadat ik anderhalve maand bijna niet geslapen had en toen met slaapmedicatie ben begonnen. Ondertussen heb ik ook een MIR op maat gehad en dat heeft enorme effecten.
  Ik wandelde altijd wel, maar nu kan ik haast niet stoppen ondanks de vermoeidheid van de medicatie. En langzaam maar zeker ben ik aan het helen. Neem nu nog een halve slaaptablet en ik heb er alle vertrouwen in dat de MIR-Methode me hier doorheen helpt en nog verder! Wat een inzichten, verwerking en heling door deze ontroerend simpele methode.
  Dank je Mireille voor je passie en je toewijding aan deze Methode.

 2. Dag Mireille, ik wandel bijna elke dag 0ng. 30 45 m.
  Mijn probleem is dat ik vooral s ochtends zo licht/ duizelig ben in m’n hoofd en dan soms wat ga zwabberen op de weg. Ben 82 j doe vanalles ben creatief doe aan WATSU (ontspannen bewegen in warm water). Bij de huisarts wordt ik niks wijzer. Traplopen gaat moeizamer qua inspanning. Ik doe nu al ruim een jaar de MIR oef.
  Vervelend dat ik niet weet wat dit is.
  Vr. Gr.

 3. Hallo Mireille, wat goed dat je dit doorgeeft, ik heb vaak mensen ontmoet die genazen van ernstige klachten door wandelen en ook door trappen lopen, keep the good life/work up. Liefs en dank je!!Gaia

  • Beste Gaia,
   Ja mooi he! Ik had het ook gezien bij depressieve mensen die gingen wandelen. Werkt super! En nu nog meer aanwijzingen waaróm het zo goed werkt. Ik verheug me op vele vele wandelgroepen en wandelcoaches!
   Groetjes, Mireille

 4. Door het Mirren heb ik wel meer energie gekregen maar meer lopen is nog niet fijn. Vorige week ontdekte een podoloog de oorzaak daarvan. Een neuroom tussen twee tenen. Dat is een verdikking in een zenuw waardoor een deel van je tenen minder gevoel hebben. Daar is iets aan te doen. Vanaf volgende week krijg ik zooltjes die ervoor gaan zorgen dat ik mijn voeten op de goede manier kan neerzetten en belasten. Want meer bewegen wil ik zeker wel. Ik verheug me erop weer beter uit de voeten te kunnen.

 5. VOOR alle mensen die weinig merken van het positieve effect van lopen, loop eens op blote voeten het liefst op de aarde zelf, en google eens op ´aarden´ of ´earthing´. MET blote voeten, of op minimalistische schoenen zijn we meer verbonden met de aarde, dus meer met onszelf verbonden, dus gezonder. ER zijn al vele wonderbaarlijke ervaringen over het meer lopen op blote voeten… groeten van een grote fan van de MIR-Methode die dit dan ook al jaren gewoon altijd doet. Marjolijn uit Zutphen.

 6. Hallo, ik ben Irma en ben sinds 5 wekenmet de M.I.R methode bezig.Ben begonnen daar ik het las op internet, Ik heb een zeer zware burn-out .Wordt hiervoor behandeld bij Body Stress Release,Heb het wel tegen haar verteld dat ik hiermee bezig was.Nu mijn vraag: ik blijf maar zo nerveuze en wankel op de benen.Maar ik slaap na zeer lange tijd weer heerlijk en word smorgens ook goed wakker , maar na 2 uit begint het weer.zij zegt je.he t zoveel voor je kiezen gehad , je kan niet in eens alles uit wissen
  Wat kan ik nog maar doen.Ik maak me zorgen omdat ik een Man verzorgd met C VA.Graag een antwoord op een vraag
  Heel hartelijk dank.gr Irma

  • Beste Irma,
   Nee, volgens mij hoef je niet nog meer te doen, maar ben je gewoon al goed bezig. Vertrouw erop dat je lichaam hard werkt en dat je met de Body Stress Release echt helingsprocessen in gang zet die je met de MIR-Methode extra snel uit je systeem kunt halen. Geef jezelf de tijd ervoor.
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

 7. Hallo, door een chronische whiplash had ik al meer dan 15 jaar maar zeer weinig energie. Bij de geringste inspanning tegenslag of emotioneel zijn liep ik gewoon leeg. Met acupunktuur werd mijn energie telkens weer op peil gebracht. Nu ik de MIR-Methode doe merk ik dat mijn lichaam zich zelf weer herstelt. Dankjewel Mireille.
  Mvg.Ans

 8. Hoi Mireille,

  Aangezien ik eczeem in de bal van beide voeten heb, doe ik (al maanden) dagelijks 2x MIR tijdens het insmeren.. Ik gebruik dus mijn voetzolen ipv mijn handpalmen. Ik neem aan dat dit een prima manier is? Echter de eczeem gaat er niet van weg.. Door de jaren heen ‘alles’ al geprobeerd, zowel homeopathische als puur medische oplossingen, detoxen en nu al een tijdje MIR. Helaas.. Heb je misschien nog suggesties? Overigens nav het plaatje bij dit blog ben ik benieuwd geworden welk orgaan in verbinding staat met de bal van mijn voet, vanwege de plek van (hevige) eczeem.

  Bedankt alvast!

  • Beste Dennis,
   Ik weet niet precies wat waar op de voeten zit. Dat weten voetreflexologes beter. Of kijk eens naar van die plaatjes op internet. Zijn er vast wel te vinden. Dat je eczeem zich niet gewonnen geeft, is wel vreemd. Het kan duiden op verdriet (longmeridiaan) of iets niet los kunnen laten (dikke darmmeridiaan) of een algeheel gevoel van afgesloten zijn van anderen, dat je een gevoel van verbinding met anderen mist. Een MIR-Methode begeleider kan dit voor je uittesten en dat zou ik je ook graag aanraden. Het is overigens prima om het tijdens het voeten smeren te doen, want dan gebruik je toch ook je hand.
   Sterkte!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille

   • Waar vind ik in Amersfoort een MIR Methode begeleider. Ik doe de MIR Methode al een paar weken en ben medicijnen aan het afbouwen. Het gaat goed

   • Heb jaren geleden een eczeem plek bovenop mijn voet gehad heb er hennep handcreme vande Bodyshop op gesmeerd.Na een week was de plek weg. Geen last meer van gehad. Hennepolie in dat product werkt goed.

  • Dag Dennis,

   ga eens langs bij iemand die causale voetreflexiologie doet, die zal je zeker helpen met je exzeem. Ik heb ook last met dit probleem.
   Ik gebruik zwarte zalf hiervoor (BE)bij ernstige aandoening, ook op je eten letten doet al veel.
   Groetjes, Riet

  • Beste Dennis, op de bal van de voet zitten de longen. De longen staan direct in verband met de dikke darm. Eczeem begint in de darmen. Ik raad je dit dieet aan: http://www.eczeemvrij.be/eczeemvrij-plan.html. Ik hoor goede resultaten van collega’s en cliënten! Succes hoor! Hartelijke groet, Heleen de Lang-Schaaps, voetreflextherapeute, Alkmaar.

 9. Hallo,
  Ik ben zowel rechts als links met mijn brein,en ik loop hele dagen voor op mijn werk als medewerkser in de buitendienst van een Gemeente, veel buiten veel weersinvloeden,maar wel fijn om buiten te zijn.
  Wat doen de voeten dan precies en hoe kan je merken dat je meridianen dan niet goed werken???
  En hoe zuiver je die dan,buiten de MIR-Methode, is er dan nog een oefening daarvoor bedoeld???
  Ben benieuwd naar uw antwoord,alvast bedankt voor de moeite!!!!

  • Beste Fiona,
   Je vragen zijn een studie op zich! Wanneer je loopt, moeten je hersenen zoal links als rechts actief zijn. Dat maakt dat ze beter gaan samenwerken. De oefening waar je om vraagt, is dus lopen en dat doe jij al dagelijks. Als je meridianen niet goed werken, kun je pijnklachten krijgen op de route van de meridiaan. Je kunt daarvoor plaatjes zoeken op internet, om te zien waar de energiebanen lopen. Je zuivert de meridianen o.a. met de MIR-Methode. Daar is geen aparte oefening voor.
   Veel succes!
   Groetjes, Mireille Mettes

 10. Beste Mireille,
  Heb bij de vragen gekeken, maar vond geen toepasselijke : doe nu 5 dagen stappen 5 en 7 en heb een “craving” de hele dag door. Ik eet alles door elkaar : pindakaas met komkommer, smeerkaas. koekjes, chocola,warme rijstmelk, geitenkwark, enz.. Ik ben zeker aan het detoxen, maar zit me ondertussen wel weer ongezond vol te proppen ! Hoe krijg ik dit onder de knie ? Heb naar de video voor verslaving gekeken : is dat de oplossing ?

  Hartelijk dank voor de dageijkse begeleiding. Lieve groet

  • Hai Hilda,

   Ja, als je het tijdelijk als een ‘eetverslaving’ of ‘snoepverslaving’ wilt zien, kun je het op die manier onder controle krijgen. Je hebt zeer waarschijnlijk last van emoties die los komen, waardoor je meer bent gaan eten om de emoties te verzachten. Je kunt altijd een afspraak maken bij een MIR-Methode begeleider om deze emoties sneller uit te wissen!

   Heel veel succes!
   Groetjes! Mireille

 11. Inderdaad ik verbaasde me er zelf over,ik had ineens in een dag de methode te gebruiken zoveel energie wat ik voordien niet had.

 12. Beste Mireille, ik ben laat met reageren,maar ik ben blij dat ik de MIR-Methode gedaan heb, ik had mij 23 sept. aangemeld, maar ben donderdag de 26ste met alle 9 punten begonnen. De eerste paar
  de aanraking van mijn handen prikten ze bovenop, en verder heb ik ook mijn eetbuien gehad, en voelde en voel ik verandering in me, en ben ik emotioneel dat ben ik nu nog (ik zou wel op een plek willen zijn waar ik niet gestoord wordt, en dan alleen maar huilen. Dank je voor al je tips

 13. Even een vraag; Als een kind van 10 jaar nog steeds moeite heeft om alleen te slapen , zou je dan een regel kunnen aanvullen met mijn kind kan zich loskoppelen en zelfstandig slapen?Of , mijn kind zal niet meer angstig zijn ? Dus dat ik de regels wel zelf doe?

  • Hallo Marja,

   Het beste kan je 10-jarige de complete 9 stappen zélf gaan aaien over de eigen hand; de MIR-Methode is niet alleen voor volwassen, maar voor álle leeftijden, van 0 tot 100+.

   Ik wens jullie veel plezier toe samen en rustige avonden en nachten!
   Hartelijke groetjes, namens Mireille Mettes

   Marja Kikstra

   MIR-Methode begeleider in Enschede
   http://www.erevna.nl

 14. Ik krijg de MIR niet volgehouden 4 weken 2x per dag. Ik ben al blij dat als ik me het voorneem, ik het de eerste 3 dagen volhoudt. Ik heb van alles al geprobeerd: agenda, alarm in mijn telefoon, briefjes op de spiegel.
  Ik reageer niet op straf en beloningen en goede dingen volhouden behalve dan lijnen, lukt me niet.
  Wat kan ik hieraan doen?

  • Hallo Marion,
   weet je zeker dat je het niet vol kan houden??? En als je de 2x terug brengt naar 1 keer, zou het dat wél lukken??? Ik lees dat je wel veel probeert en dat Goede dingen volhouden tot nu toe snel strandt, jammer voor jou!!. Ik zou zeggen: ga naar een begeleider en ga op zoek waar jouw blokkade zit, wat er onder zit. Nieuwsgierig 🙂 Ik draag je een warm hart toe en ik hoop dat je door de MIR-Methode los kan komen van deze blokkade, zodat jouw leven soepeler kan verlopen.
   Ondersteunede groet namens Mireille Mettes,

   Margreet Pielage

   MIR-Methode begeleider in Ommen
   http://www.terra-mater.nl

  • Misschien handig om de 9 stappen aaien te koppelen aan een andere activiteit die je dagelijks doet. Mijn dochter doet het altijd in de ochtend onder de douche. Ik moet dagelijks druppels in mijn ogen doen, waarna ik 2 minuten met mijn hoofd naar beneden met mijn ogen dicht moet zitten. Ideaal voor de MIR-methode. Weet ik gelijk dat ik lang genoeg met mijn ogen dicht zit.

   • Beste Marja,
    Wat een handige praktische planning om de MIR-Methode niet vergeten te doen!
    Groetjes, Mireille

  • Ik doe de MIR-methode als ik in bed lig. Gewoon 2 keer achter elkaar. Het hoort nu bij mijn bedritueel, het kost mij geen enkele moeite om het op deze wijze te continueren. Daarna ga ik nog wat lezen en val daarna heerlijk in slaap.
   Misschien lukt het jou ook, een voordeel is in ieder geval dat je niet gestoord wordt door wat dan ook en je dus in opperste concentratie de 9 stappen kunt doen.
   Ik hoop dat je wat hebt aan deze suggestie..

 15. Hallo Mireille, ik heb in augustus een workshop bij je gedaan. Ik vond het erg fijn. Ik heb toch nog wel een vraag. Kan ik aan de 9 zinnen een zin toevoegen wat te maken heeft met het probleem dat ik niet positief kan kijken naar mezelf. Ik heb een eigen bedrijf met mijn zusje en werk dus altijd met haar samen. Ik denk altijd dat ze haar leuker vinden dat ze mij vinden en kan daar dan moeilijk mee omgaan, en maakt me negatief. Kun jij me daar mee helpen. H.gr

  • hallo Albertine.
   kan je de gedachte dat je niet positief naar jezelf kan kijken ook veranderen in : “Ik kijk positief naar mijzelf.”
   En is het waar dat ze haar leuker vinden dan jou?? Hoe kan je dat zo zeker weten? Geef jezelf daar maar een antwoord op.
   En het antwoord op jouw vraag: er hoeft geen stap toegevoegd te worden want gezien en gehoord worden en nog véél meer zit in stap 7 verwerkt. Weet je dat er wel 38 basisbehoeften zijn? En die wie belangrijk voor jou zijn, pakt je lichaam en geest wel op, vertrouw daar maar op. Blijf je last houden van deze negatieve gedachten? Boek dan eens een consult bij een persoonlijk begeleider. Je kan op postcode iemand bij jou in de buurt vinden.
   Ik wens jou heel veel positiviteit en zelfvertrouwen toe!
   Hartelijke groet namens Mireille Mettes,

   Margreet Pielage

   MIR-Methode begeleider in Ommen
   http://www.terra-mater.nl

 16. Lieve Mireille, dank voor je steun mijn vriend doet nu al 4 tal maanden de MIR voor kanker met uitzaaiingen hij voelt zich goed en ook veel energie de bloedwaarden zijn goed. Mijn vraag is mijn vriend vraagt of je nog tips heb want hij is het wel beu van al die chemo

  • Lieve Ann,
   allereerst: fijn dat je vriend zich zo goed voelt, dat is om blij van te worden!
   Tja, die chemo doet zoveel in het lichaam. Hij kan als extra ondersteuning contact opnemen met een begeleider, die samen met hem een specifieke MIR-Methode op Maat kan maken zodat hij sneller door dit proces kan gaan.
   Ondersteunende groet namens Mireille Mettes,
   Margreet Pielage

   MIR-Methode begeleider in Ommen
   http://www.terra-mater.nl

 17. hi Mireille,

  Dat de MIR-Methode zoveel effect op me zou hebben had ik niet verwacht. Ik heb echt meer behoefte aan lichamelijke beweging. Ik ben beeldend kunstenaar en werk meestal op één plek waardoor ik eigenlijk veel te weinig beweeg. Als een wonder voelde ik nu na ongeveer 2 weken met de MIR-Methode bezig te zijn geweest ineens een enorme drang om “echte” wandelschoenen te moeten gaan kopen.Inmiddels heb ik ze aangeschaft en ben ik dan ook echt iedere dag gaan wandelen voordat ik ga werken, heerlijk. Hierdoor meer ruimte en rust in mijn hoofd waardoor ik na zo’n wandeling veel fijner kan werken. vr.gr.Ilona

 18. Kan het zijn dat de methode meteen helpt, zelfs als ik hem denk. Ik had een flinkere reactie op vader moeder loslaten en zuiveren van de meridianen.Dus zie ik dit lopen zeker zitten, maar wat kan ik doen met mijn rug met de MIR-Methode b.v.d. groetjes annelies

  • Hoi Annelies.
   Gedachten zijn krachten. Wellicht ben jij zo sterkgevoelig dat jouw denken meteen omgezet worden in daden ( wees dus behoedzaam in je vragen en denken, dit geldt voor ieder mens) Door het handaaien ben je nog bewuster bezig en komen de zinnen via meerdere zintuigen binnen. Voor de zekerheid: de zin luidt Vader loskoppelen, NIET loslaten! dit is iets heel anders. Moeder loskoppelen.
   Bij veel rugklachten kan je naar een begeleider die samen met jou naar de oorzaak daarvan kan kijken en samen kunnen jullie daar dan gericht aan werken.
   Ik wens je alle goeds en een leven zonder pijnklachten.
   Vriendelijke groet namens Mireille Mettes,

   MIR-Methode begeleider in Ommen
   http://www.terra-mater.nl

   • Bij veel rugklachten en zo ie zo lichamelijke klachten raadt ik aan:
    Mida Schutte in Bloemendaal.
    U kunt even googlen op Mida Schutte, zij heeft zelf geen website.
    Zij begint bij de voeten, als het fundament niet goed is dan is de rest ook problematisch.
    Geen fysio die naar je voeten kijkt, daar is de opbouw.

 19. bewegen is altijd een opsteker…ik vind lopen zelf fijner dan fietsen,je wordt er fitter van dan door fietsen…helaas door weergelateerde migraine kan ik soms weinig lopen…dan ga ik maar fietsen…beter dan niets!

  • Hallo Xandra.
   Beter iets dan niets, zo is het. Goed dat je toch naar buiten gaat. Enkel al de frisse lucht, frisse zuurstof inademen doet al zo goed!
   Wie weet wat de MIR-Methode nog kan verbeteren aan je migraine, laat je het weten?
   Hartelijke groet namens Mireille Mettes,

   Margreet Pielage

   MIR-Methode begeleider in Ommen
   http://www.terra-mater.nl

 20. Hallo Mireille,
  Na een aantal vervelende ongrijpbare klachten weer begonnen met de MIR-Methode.Had een soort van afscheiding uit linker tepel, na laten kijken, niets ernstigs, maar het hoe en waarom is niet bekend ! Na 3 weken MIR-Methode is het over ! Misschien het hormoonstelsel ? Hoop dat rugklachten en prikkelbaarheid ook nog gaan verminderen,maar hier ben ik al blij mee.
  Vr. gr. Leny

  • Hallo Leny,
   waarschijnlijk komen je klachten inderdaad doordat je hormoonstelsel opnieuw de balans aan het hervinden is.
   Daar hoort soms ook pijn in de rug en prikkelbaarheid bij. Met jou hoop en vertrouw ik erop dat deze klachten snel afnemen en je wederom in balans bent.
   Een ondersteunende hartelijke groet namens Mireille Mettes,

   Margreet Pielage

   MIR-Methode begeleider in Ommen,
   http://www.terra-mater.nl

 21. Beste Mireille,
  Eerst wil ik je bedanken voor de MIR-Methode en voor de nieuwsbrieven!
  Ik voel me erg gesteund door dit alles. MIR werkt, het haalt het beste in je boven en dat de MIR-Methode vrij beschikbaar is vind ik geweldig. Lopen doe ik iedere dag zoveel mogelijk, ik merk al naar 100 meter dat ik dingen simpeler zie. Ik werk veel achter een scherm en heb een creatief beroep. Het half uurtje lopen tussen de middag is ondertussen een must.
  Vriendelijke groeten Janet

 22. sinds jaar en dag sport ik o.a. regelmatig hardlopen, wandelen, tennis en golfen. een tijdje niets of veel minder doen maakt me luier en ook moe. ik groei in de breedte ahw ;-).
  beweging is beter voor de energie, vooral na afloop lekker douchen en opfrissen. het reinigt ook de binnenboel van m’n lichaam. en blijf erbij zingen, maakt het nog vrolijker :-).
  kan het iedereen aanraden!

  • Beste Hans,

   Goed advies! Alleen al iedere dag een half uurtje wandelen maakt een wereld van verschil. En erbij zingen is helemaal tóp! Zingen maakt inderdaad vrolijker; het helpt bij het detoxen en afvoeren/reguleren van de zuurgraad en is dus op meer vlakken goed voor je lijf 🙂 Er worden door het zingen ook daadwerkelijk stofjes aangemaakt die voor een positief- of zelfs geluksgevoel zorgen! Daarbij train je je diafragma, je geheugen, verlaagt stresshormonen, te veel om op te noemen.
   Een vrolijke en muzikale groet ♫, namens Mireille Mettes

   Marja Kikstra

   MIR-Methode begeleider in Enschede
   http://www.erevna.nl

 23. Ook ik heb vier werken de MIR-Methode gedaan,en voel me veel energieker. ik kon dit niet na acht uur s’ avonds doen, want dan kon ik niet slapen. Ik ga er lekker mee door.
  m.v.gr.

  • Hallo Liesbeth,

   dat is prima, volg rustig je eigen gevoel hierin! Hopelijk gaat je slaappatroon zich nu ook langzaam aan reguleren en normaliseren!
   Veel succes!
   Hartelijke groetjes, namens Mireille Mettes

   Marja Kikstra

   MIR-Methode begeleider in Enschede
   http://www.erevna.nl

 24. Hallo,
  Ik heb 3weken de MIR-Methode gedaan. Daarna 8 dagen gestopt omdat ik een operatie moest ondergaan. Kan ik nu de draad weer gewoon oppakken?
  Groetjes ilse

  • Hallo Ilse,

   Ja hoor, je kunt gewoon de draad weer oppakken – maar ik zou wel nogmaals 4 weken lang de MIR-Methode achtereen doen nu, met name om het herstel van de operatie en het detoxen van narcose en andere middelen te ondersteunen.
   Veel succes en een spoedig herstel!
   Hartelijke groetjes, namens Mireille Mettes

   Marja Kikstra

   MIR-Methode begeleider in Enschede
   http://www.erevna.nl

 25. Sinds ik de MIR-Methode ben gaan doen heb ik heel sterk meer behoefte gekregen om te bewegen. Ik wandel elke dag een kilometer of 6 tot 9 met mijn honden. Ik mis het als ik een dag niet doe. Ook merk ik dat mijn overgangsverschijnselen aanmerkelijk tot rust zijn gekomen. Ik voel me prima.

  Hartelijke groet,

  Emelie

  • Dank je wel Emelie, voor je positieve bericht! Super dat je dagelijks goed in beweging bent – en je honden zullen er vast ook helemaal blij mee zijn 🙂
   Hartelijke groetjes, namens Mireille Mettes

   Marja Kikstra

   MIR-Methode begeleider in Enschede
   http://www.erevna.nl

 26. Hallo Mireille,
  Ben al 4 weken bezig met de MIR-Methode en merk op dat ik fitter ben. Ik ga ‘s woensdags naar de naailes maar moet een hoge berg op met de fiets. Vroeger zag ik daar altijd tegenop tegen die berg, maar nu geniet ik er zelfs van zeker als het zo mooi weer is als vandaag.
  Het is simpel en het werkt voor mij.
  Dank je wel,
  liefs Chris

 27. Ik heb beslist meer energie gekregen door het gebruiken van de MIR-Methode.

  Vanaf mijn jeugd heb ik aan sport gedaan en gewandeld.

  Sinds een paar weken loop ik – als extraatje – stevig stappend door de huiskamer terwijl het nieuws aan staat.

  En ik merk dat ik na de bodybalance en bodyshape les mijn rug en nek veel meer gestrekt zijn.

 28. Beste Mireille,
  Ik ben de tweede week bezig met de MIR-Methode en misschien is dit wel een beetje vroeg om mij nu al energieker te voelen. Ik merk wel enkele veranderingen, zoals opnieuw meer opvliegers. (Ben 62 en dacht dat ik de menopauze stilaan achter mij kon laten) ‘s Morgens sta ik vermoeid op van het vele dromen. Heeft dit te maken met de MIR-Methode?

  Vriendelijke groeten.

  Annie

  • Beste Annie.
   het komt vaker voor dat vrouwen het gevoel hebben dat de symptomen van de menopauze wederom verergeren. De MIR-Methode werkt nl diep door op allerlei vlakken. Er vindt een “opschoning” plaats en daar horen die klachten dan ook bij, wel een geruststelling, deze zijn tijdelijk . En ja, dromen komen vaak voor , overigens tijdens vele therapieën. Dromen is ook loslaten. In het verlengde daarvan wil ik je graag wijzen op een aantal artikelen over slapen,vandaaruit kan je nog meer artikelen lezen (er staan er 2 over slapen). Ik hoop voor je dat je dromen zullen verminderen en je meer uitgerust wakker wordt en daardoor meer energie over de dag door hebt.
   Ondersteunende groet namens Mireille Mettes,

   Margreet Pielage

   MIR-Methode therapeut en begeleider in Ommen
   http://www.terra-mater.nl

 29. Nou nee, het is ook door de MIR-methode toch niet meer geworden. Echter mijn dagen vliegen me altijd zo voorbij.
  Ze zijn altijd zo om en vaak zonder dat ik me afvraag, ‘wat zal ik vandaag weer eens geen doen!’
  Het versterkt dat dus wel, denk/voel ik, de MIR-methode.
  Maar nee het was er altijd al, en ja als vertaalster en als huisnaaister zit je toch ook wel regelmatig binnen hoor.
  Maar ga de meeste dagen er toch wel ‘even’ uit, vaak op de fiets, maar ook wel wandelend en… je kunt ook je voeten zelf masseren hé. Daarmee stimuleer dus ook die plekken op je voeten.

 30. Sinds dit jaar bezig met MIR. Periodes waarbij ik het 2 x daags doe, afgewisseld door MIR-loze periodes. Voel wanneer ik het weer nodig heb en pas het dan weer toe. Resultaat komt ook steeds sneller.
  Behoefte aan beweging nam ongemerkt toe en in augustus een bewegingsplan gemaakt.
  Om de dag een stukje lopen en 2 x per week een stukje fietsen. Niet teveel in 1 keer, niet te ver of te snel. Rustig opbouwen.
  Inmiddels loop ik bijna elke dag en ook fietsen doe ik vaker al heeft het eerste mijn voorkeur. Zowel lichamelijk als psychisch flink wat sterker geworden er door.
  Tijdens het lopen waarnemen hoe het lichaam voelt, hoe symmetrisch de bewegingen zijn, de ademhaling. Hoe het contact tussen voeten en grond is, hoe de stap afgewikkeld wordt.
  Het mooiste is nog: de tijd ervoor nemen. Niet haasten, maar genieten van het moment, genieten van wat ik zie en ervaar. En de inzichten, het wijzer worden? Dat is beslist toegenomen!

  • Beste Margreet,

   Zo mooi om te lezen hoe je je bewust bent dat het langzamerhand een van je gewoontes is geworden om meer te gaan bewegen, prachtig! Dankjewel voor je gedetailleerde beschrijving. Dat maakt het heel inzichtelijk.

   Groetjes en dank!
   Mireille Mettes

 31. MIR-Methode?
  Dat heette jaren geleden gewoon: Edu-Kinesiologie.
  Niks nieuws dus, gewoon een bestaande methode die gebruikt werd voor kinderen met leer-, lees-, beweeg-, gedrags- en socialeproblemen alsook kinderen met adhd, pdd, enzovoort.

  • Beste Nico,

   Ja, dat klopt. De MIR-Methode is voor een deel geïnspireerd op vele andere methodes. Het is belangrijk dat al deze methodes hun bestaansrecht hebben en bij de mensen komen. Ik ben zelf dol op kinesiologie en bijvoorbeeld de kruisloop. En ik merk dat de MIR-Methode ook veel van deze aspecten aanpakt en nog een paar extra, zoals je missie. Het fijne is dat de MIR-Methode weinig moeite kost en dat iedereen het zelf thuis kan doen.

   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 32. Maar wat als je nu Hypermobiliteit, RA, en fibromyalgie hebt, met name in je voeten? Je wilt graag bewegen, maar je voetzolen staan in brand, je draagt steunzolen en kan alleen nog lopen met wandelschoenen waarin je steunzolen zitten? Wat dan? Misschien heb jij wel een oplossing?

  Groet,

  Geraldine

  • Beste Geraldine,

   Ja, daar heb ik ook over na zitten denken. Je kunt dan nog je hersenwerking stimuleren door bijvoorbeeld het stimuleren van je handen. Ook in je handen zijn allerlei reflexzones aanwezig. Door het hand aaien, zoals het bij de MIR-Methode gaat, stimuleer je ook beide hersenhelften. Wat veel mensen doen, is met beiden handen bezig zijn, klussen, breien, muziek maken. Op die manier verbeter je ook de samenwerking tussen beide hersenhelften.

   Veel succes en sterkte!
   Mireille Mettes

   • Volgens mij kun je ook in gedachte veel doen.
    Gedachtes zijn krachten.
    Er zijn onderzoeken geweest ,ik geloof in Canada waar een groep mensen na een hartoperatie weer aan moesten sterken. De ene helft van de groep ging werkelijk sporten enz en de andere groep deed alles onder begeleiding in gedachte.
    En wat denk je?
    De groep die alles hadden gevisualiseerd kwamen beter uit de test. Dus ……

    • Hallo Ingeborg.
     Dank je wel voor dit bericht. Je hebt helemaal gelijk. Mensen weten vaak niet hoe krachtig gedachten zijn.
     “Toevallig” heb ik vanavond al een aantal mails beantwoord waarin ik inga op gedachten, voordat ik jouw bericht nu tegen kom.
     Een welkome aanvulling dus, van jou:-)
     Warme groet namens Mireille Mettes,

     Margreet Pielage,

     MIR-Methode begeleider in Ommen
     http://www.terra-mater.nl

 33. Beste Mireille,

  Door met de MIR-Methode te werken en zelf te doen ben ik heel energiek.
  Ben weer af en toe gaan hardlopen en slaap veel minder.

  Gebruik het ook bij mijn honden en die zijn ook veel energieker.

  Geweldig!

  • Beste Gerrie,

   Wat fijn om te horen dat het bij jou zoveel energie heeft gegeven! Dat moet heerlijk zijn om samen met de honden buiten te zijn.

   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 34. Hallo , ik wandel 5x per dag met m’n honden dat doe ik al 9 jaar.
  Maar de laatste weken merk ik inderdaad dat mijn creativiteit weer opbloeit.
  Ben daar weer tijd aan het besteden dus dat zit wel goed

  Mvg Margriet

  • Hai Margriet,

   Wat fijn om te horen dat je creativiteit terug komt! Dat vind ik altijd een heel duidelijk signaal, net zoals dat mensen meer gaan bewegen of weer gaan zingen.

   Veel geluk!
   Mireille Mettes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.